facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Με νέες κινητοποιήσεις από τις αρχές του 2012 προειδοποιούν οι δικαστές και οι εισαγγελείς

Τελεσίγραφο στην κυβέρνηση

Τελεσίγραφο στην κυβέρνηση στέλνουν με ψήφισμά τους οι δικαστές και οι εισαγγελείς, προειδοποιώντας με νέες κινητοποιήσεις εάν μέχρι την 15η Ιανουαρίου 2012
δεν τροποποιηθεί η διάταξη που προβλέπει την ένταξη των νέων δικαστών στο ΙΚΑ, εάν δεν υπάρξει πρόοδος στο ζήτημα των αναδρομικών τους και εάν υπάρξουν περαιτέρω περικοπές στις αποδοχές τους.

Στο ψήφισμα υπογραμμίζεται ότι ενόψει των πολιτικών εξελίξεων αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους, όμως θεωρούν ότι το χρονικό διάστημα από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης, της οποίας το οικονομικό επιτελείο παραμένει το ίδιο, μέχρι την 15η Ιανουαρίου 2012, είναι αρκετό για την επίλυση των αιτημάτων τους.

Αν μέχρι την ημερομηνία αυτή (15 Ιανουαρίου 2012) δεν επιλυθούν, κατά τρόπο απόλυτα ικανοποιητικό, τα αιτήματά τους, τότε θα διακόπτουν τις συνεδριάσεις τους, καθημερινά, από 16 Ιανουαρίου 2012, από τις 11 το πρωί ώς τη 1 το μεσημέρι.

Ως προς τα αναδρομικά τους (δεδουλευμένες αποδοχές), το Διοικητικό Συμβούλιο θα αποφασίσει για τη μορφή των κινητοποιήσεων, ανάλογα με την πρόταση, της κυβέρνησης αναφορικά με τη ρύθμισή τους.

Για το ζήτημα του μισθολογίου τους εξουσιοδότησαν το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης να καθορίσει τη μορφή των αντιδράσεων εάν υπάρξει οποιαδήποτε δυσμενής εξέλιξη (περικοπές κ.λπ.).

Οι δικαστές καλούν την κυβέρνηση να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης. «Μέτρα τα οποία δεν θα έχουν στόχο μόνον τους δικαστές, όπως μέχρι τώρα συμβαίνει, αλλά συντονισμένα μέτρα που θα έχουν σκοπό, ανεξαρτήτως της οικονομικής συγκυρίας, να εξασφαλίσουν τα δικαιώματα των πολιτών για δίκαιη δίκη, να απλοποιήσουν τις διαδικασίες, να διατηρήσουν το χαμηλό κόστος για την πρόσβαση στη Δικαιοσύνη, να υιοθετηθούν νέες τεχνολογίες, προκειμένου να καταστεί η χώρα ανταγωνιστική» αναφέρει το ψήφισμα.

Οι δικαστές και οι εισαγγελείς ζητούν, μεταξύ άλλων:

Να θεσπισθεί η οικονομική αυτοτέλεια της Δικαιοσύνης.
Να καλυφθούν όλα τα κενά οργανικών θέσεων δικαστικών λειτουργών και υπαλλήλων και να αυξηθούν στο αναγκαίο μέτρο, και να μην ισχύσει η εργασιακή εφεδρεία στους δικαστικούς υπαλλήλους.
Να γίνουν νομοθετικές επεμβάσεις στους Κώδικες Ποινικής και Πολιτικής Δικονομίας και τους ειδικούς νόμους προκειμένου να εξασφαλισθούν ταχύτερες και απλούστερες διαδικασίες.
Να καθιερωθεί το αδίκημα της περιύβρισης δικαστικής αρχής, κατά την ενάσκηση των καθηκόντων των δικαστικών λειτουργών.
Να μην γίνουν νέες μειώσεις στο ειδικό μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών.
Να ιδρυθεί ασφαλιστικός φορέας κρατικών λειτουργών και να μην υπάγονται οι νεοδιοριζόμενοι Δικαστικοί Λειτουργοί στο ΙΚΑ.
Να επαναφερθεί η 25ετία ως ελάχιστος χρόνος ίδρυσης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος.
Να επαναφερθούν σε ισχύ οι μισθολογικές προαγωγές και τα επιδόματα χρόνου υπηρεσίας.

Newsroom ΔΟΛ
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια Έλληνες που ροχαλίζουν? Το Snore Defense είναι μία από τις λίγες αγωγές κατά του ροχαλητού, οι οποίες πραγματικά δουλεύουν! Πατήστε εδώ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news