facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Να φορούν κίτρινα γιλέκα πρότεινε για τους δημοσιογράφους ο Παπουτσής!

Να φορούν ειδικά γιλέκα οι δημοσιογράφοι που «θα τους καθιστούσαν ορατούς εξ αποστάσεως και θα απέκλειαν οποιαδήποτε άσκηση βίας εις βάρος τους» πρότεινε εκ νέου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, κατά τη διάρκεια ημερίδας αυτή τη φορά, με θέμα «Αστυνομία και Ανθρώπινα Διακιώματα»!


Ο ίδιος πάντως παραδέχθηκε ότι «η πρότασή μου έγινε δεκτή με μεγάλη επιφύλαξη διότι θεωρήθηκε ότι το μέτρο αυτό θα στοχοποιούσε τους δημοσιογράφους εντός του αντιεξουσιαστικού και αναρχοαυτόνομου, όπως λένε, χώρου» και πρόσθεσε ότι το επιχείρημα αυτό «ομολογουμένως με εξέπληξε». Προφανώς ο υπουργός πιστεύει ότι οι δημοσιογράφοι δεν θα γίνουν «στόχοι για βελάκια» (και όχι μόνο) σε πείσμα των όσων πιστεύουν οι εκπρόσωποι του Τύπου, που «η καρδούλα τους το ξέρει» τι έχουν ζήσει σε παρόμοιες καταστάσεις…

Ο κ. Παπουτσής πάντως ανέφερε όσον αφορά τη βία εις βάρος δημοσιογράφων: «Θέλω να διευκρινίσω από ηθικής πλευράς ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά μεταξύ ενός απλού πολίτη και ενός δημοσιογράφου θύμα αστυνομικής αυθαιρεσίας. Από νομικής, όμως, πλευράς η διαφορά είναι πολύ μεγάλη. Η άσκηση βίας εις βάρος δημοσιογράφου είναι διπλά κατακριτέα γιατί, πέρα από την παραβίαση της γενικής αρχής προστασίας της ζωής, συνεπάγεται προσβολή ενός επαγγέλματος η άσκηση του οποίου προστατεύεται από το Σύνταγμα».

Τόνισε ακόμα ότι «χρειάζεται παραδειγματική και άμεση τιμωρία» για όσους αστυνομικούς αυθαιρετούν.
star.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news