facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Α. Σαμαράς: Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Αντώνης Σαμαράς ενόψει της αναθεώρησης της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου για το ελληνικό χρέος. Παράλληλα προειδοποίησε την κυβέρνηση για τις επιπτώσεις που ενδέχεται να υπάρξουν στην ρευστότητα της ελληνικής Οικονομίας και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η παρέμβαση του προέδρου της Ν.Δ έγινε αμέσως μετά την συνάντηση του με τον αντικαγκελάριο Φίλιπ Ρέσλερ.

«Και με την απόφαση της 21ης Ιουλίου , ο διάβολος κρύβεται στη λεπτομέρεια», σημείωσε ο κ. Σαμαράς και προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι «δεν είναι λεπτομέρεια ούτε η ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας , είναι το νούμερο ένα ζήτημα, ούτε και το μέλλον των ασφαλιστικών μας ταμείων.»

Θέλοντας να διαχωρίσει την θέση του από τις συζητήσεις στις οποίες φαίνεται να έχει μπει η κυβέρνηση για ένα γενναίο κούρεμα του ελληνικού χρέους ο κ. Σαμαράς τόνισε: «Ελπίζω αυτή η κυβέρνηση που δε διαπραγματεύεται τίποτα απολύτως, τουλάχιστον να μας ακούει».

Η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά και των συνεργατών από το οικονομικό επιτελείο της Ν.Δ με τον Φίλιπ Ρέσλερ και τους συνεργάτες του έγινε σε καλό κλίμα και διήρκεσε σχεδόν μία ώρα. Στο τραπέζι του διαλόγου κυριάρχησε η προοπτική γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα αλλά και η πορεία τόσο της ελληνικής όσο και της ευρωπαϊκής οικονομίας.

«Με τον κ. Ρέσλερ μιλήσαμε μια κοινή γλώσσα, την γλώσσα της ανάπτυξης για την οποία παλεύω 2 χρόνια», ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ και σημείωσε πως η αναπτυξιακή προοπτική «υπονομεύεται και βραχυκυκλώνεται από την κυβερνητική οικονομική πολιτική».

Τέλος ο πρόεδρος της Ν.Δ τόνισε ότι η προοπτική γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα θα πρέπει να θεωρηθεί από όλους ως μια πολύ σημαντική εξέλιξη.

Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν η συνάντηση Ρέσλερ – Σαμαρά να κρατήσει μισή ώρα, όμως ο πρόεδρος της Ν.Δ ανέπτυξε στον κ. Ρέσλερ την επιχειρηματολογία του για την αναγκαιότητα μείωσης των φόρων ώστε να διαμορφωθεί ένα νέο αναπτυξιακό και επενδυτικό περιβάλλον στη χώρα.

Ο Αντικαγκελάριος άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις απόψεις του Αντώνη Σαμαρά και έδειξε να συμφωνεί στις γενικές αρχές και τις προϋποθέσεις επανεκκίνησης μιας Οικονομίας αλλά απέφυγε να πάρει θέση ειδικώς για την ελληνική οικονομία.
Τον Αντώνη Σαμαρά συνόδευαν ο Αντιπρόεδρος του κόμματος Σταύρος Δήμας και οι αναπληρωτές Τομεάρχες Χρήστος Σταϊκούρας και Νότης Μηταράκης. Πηγές από την Ν.Δ έδιναν ιδιαίτερη έμφαση στην προειδοποίηση που απηύθυνε ο κ. Σαμαράς προς την κυβέρνηση ενόψει των διαπραγματεύσεων για την αναθεώρηση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου .

Πριν αποχωρήσει από το κεντρικό ξενοδοχείο στο Καβούρι, ο πρόεδρος της Ν.Δ είχε μια σύντομη συνομιλία με τον υπουργό Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοϊδη ο οποίος τον ενημέρωσε για την συμφωνία που υπέγραψε με τον αντικαγκελάριο Ρέσλερ.
briefingnews.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news