facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Φ.Κουβέλης: "Προσαρμόζουν το Σύνταγμα στις κομματικές ανάγκες τους"

To αυτονόητο, ότι η απόφαση για το «κούρεμα» θα χρειαστεί αυξημένη πλειοψηφία 180 ψήφων από τη Βουλή, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.


«Η διαφαινόμενη απόφαση της συνόδου κορυφής, με την περικοπή ποσοστού τουλάχιστον 50% του χρέους, θα σημάνει ένα ανυπόφορο τίμημα πολύχρονης περαιτέρω λιτότητας και βαρύτατης εποπτείας της χώρας.

Η επικύρωση της τελικής απόφασης επιβάλλει την αυξημένη πλειοψηφία της Βουλής, προκειμένου η κάθε πολιτική δύναμη να αναλάβει τις ευθύνες της έναντι της κοινωνίας και της χώρας. Κατά συνέπεια, αν δεν προκύψει αυτή η αυξημένη πλειοψηφία, τότε η χώρα οδεύει προς εκλογές», είπε.

Υπογράμμισε δε ότι, κατά την άποψή του, αποτελεί συνταγματική επιταγή και όχι εκβιασμό, η υπερψήφιση με 180 βουλευτές και πρόσθεσε: «Το Σύνταγμα ή επιτάσσει ή δεν επιτάσσει. Και στην προκειμένη περίπτωση, επιτάσσει την αυξημένη πλειοψηφία. Οτιδήποτε άλλο λέγεται αποτελεί μια προσαρμογή σε κομματικές ανάγκες».

Επέκρινε, πάντως, τον πρωθυπουργό γιατί δεν ενημέρωσε τη Βουλή, όπως έκανε η Γερμανίδα Καγκελάριος: «Η κ. Μέρκελ ενημερώνει τη Γερμανική Βουλή. Εδώ, δεν υπήρχε καμία ενημέρωση και θα κληθεί η Βουλή να αποφασίσει για την επικύρωση ή την μη επικύρωση, σε τετελεσμένα πια. Δεν θα ήταν χρήσιμο, για τον όποιο πρωθυπουργό, να έχει τουλάχιστον μια καταρχήν άποψη της Βουλής των Ελλήνων; Αυτό συνιστά έλλειμμα δημοκρατίας».

defencenet.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news