facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

«Επί της διαδικασίας» η σύνοδος

Τι αναφέρει έγγραφο που διέρρευσε από την προπαρασκευαστική

Επί της διαδικασίας αλλά όχι επί της ουσίας... κάπως έτσι θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν λακωνικά οι σημερινές προτάσεις που θα κατατεθούν στη Σύνοδο Κορυφής.
Όπως προκύπτει από έγγραφο που διέρρευσε από την προπαρασκευαστική συνάντηση των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το οποίο επικαλούνται οι Financial Times, οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν σχηματίσει δυο μεγάλα στρατόπεδα. Οι αντιπαραθέσεις για την επίλυση της κρίσης χρέους αλλά, κυρίως, το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών διχάζει και πάλι τα κράτη.

Βασικά σημεία του προπαρασκευαστικού σχεδίου:

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι «καλωσορίζουν» την πρόοδο που έγινε επί των δημοσιονομικών αποφάσεων αλλά δεν υπάρχει καταληκτική κοινή γραμμή.
Οι υπουργοί Οικονομικών θα πρέπει να έχουν β' γύρο EcoFin πριν τη Σύνοδο της Τετάρτης.
Στο EcoFin ίσως μετάσχουν και οι ηγέτες των 27 κρατών μελών της Ε.Ε.
Ενισχυμένες αρμοδιότητες των Βρυξελλών επί της εποπτείας και παρέμβασης στις εθνικές φορολογικές πολιτικές και τις δαπάνες του προϋπολογισμού.
Ορίζεται ένας επίσημος επικεφαλής όλων των συνόδων σε επίπεδο ευρωζώνης. Για την ώρα το πρόσωπο αυτό θα είναι ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι.
Σε δεύτερη φάση ο μόνιμος Πρόεδρος του Eurogroup θα εκλέγεται από τους αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων των κρατών της ευρωζώνης.
Ο Πρόεδρος της Eυρωζώνης θα έχει την ευθύνη ενημέρωσης των υπόλοιπων κρατών της Ε.Ε., που δεν ανήκουν στη ζώνη του κοινού νομίσματος σχετικά με τα αποτελέσματα των συνόδων και των συνεδριάσεων.

newsbeast.gr
.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news