facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Σεισμός 7,2 ρίχτερ στην Τουρκία - Φόβοι για πάνω από 1.000 νεκρούς

Ισχυρός σεισμός 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί στη Βόρειοανατολική Τουρκία, και σύμφωνα με το δήμαρχο της Πόλης Βαν, όπου χτύπησε ο εγκέλαδος υπάρχουν πολλοί νεκροί, ο αριθμός των οποίων παραμένει άγνωστος. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του τουρκικού γεωδυναμικού ινστιτούτου οι νεκροί αναμένεται να ξεπεράσουν τους 1000.



Μιλώντας στο ΝΤV, ο Ζουλφικας Αραπογλου, η κατάσταση είναι δραματική καθώς πολλά κτήρια έχουν καταρρεύσει, ενώ η πόλη χρειάζεται επειγόντως διασώστες και ιατρική βοήθεια.

Σύμφωνα με τον κ. Αράπογλου, πολλοί άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι κάτω από τόνους τσιμέντου.

Όπως μεταδίδει η κρατική τηλεόραση της Τουρκίας, 45 κτήρια έχουν καταρρεύσει.

Μέχρι στιγμής, 50 άνθρωποι έχουν επιβεβαιωθεί ως νεκροί . Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και δεν λειτουργούν οι τηλεφωνικές γραμμές. Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μεταβεί στο Βαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τηλεφώνημα Λαμπρινίδη στον Νταβούτογλου

Για την ετοιμότητα του ελληνικού υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια προς τις τουρκικές αρχές για την αντιμετώπιση της καταστροφής που έπληξε τη γειτονική χώρα ενημέρωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης, τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο κ. Λαμπρινίδης, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο υπουργό, εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια και τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού προς τον τουρκικό και ενημέρωσε τον κ. Νταβούτογλου για την ετοιμότητα του ελληνικού Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια προς τις τουρκικές Αρχές για την αντιμετώπιση της καταστροφής.
newpost.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news