facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Σοκ από Βενιζέλο: "Νέα μέτρα αν δεν πειστεί η τρόικα"

Προς νέα μέτρα αν η τρόικα με την οποία θα έχει τηλεδιάσκεψη την Δευτέρα δεν αποδεχτεί τα ήδη υπάρχοντα, έδειξε ο υπουργός Οικονομικών σε δηλώσεις του από την Πολωνία όπου σήμερα συνεδριάζει το Ecofin.

Ο κ. Βενιζέλος είπε συγκεκριμένα ότι θα παρουσιάσει τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης για το ύψος των κρατικών εσόδων, που θα μπορούσαν να προέλθουν από το ειδικό τέλος στην κατοικία και αν όλα αυτά γίνουν δεκτά κατά 100% από την τρόικα δεν θα χρειαστούν άλλα πρόσθετα μέτρα.


Άφησε, όμως, να εννοηθεί ότι τοποθετήσεις, όπως της ΝΔ και συνδικαλιστών, δημιουργούν κλίμα ανησυχιών (στην τρόικα) κάτα πόσο μπορούν αυτά τα χρήματα μπορούν να εισπραχθούν.


Σε ό,τι αφορά στον χρόνο εκταμίευσης της 6ης δόσης (που τελικά θα κριθεί τον Οκτώβριο αντί για τον Σεπτέμβριο όπως αναμενόταν αρχικά) , υπογράμμισε ότι το μείζον δεν είναι ο χρόνος της εκταμίευσης, αλλά η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου. Σημείωσε, ωστόσο, την αμφιθυμία που υπάρχει σε πολλά κράτη της ΕΕ για την εφαρμογή αυτών των αποφάσεων.


Αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση έχει πάρει δύσκολες αποφάσεις τις οποίες χαρακτήρισε αναγκαίες, σημείωσε ότι το 2012 πρέπει να υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα και ανέφερε ότι όλοι πρέπει να αντιληφθούν το περιβάλλον που υπάρχει διεθνώς.


Προς νέα μέτρα έδειξε μετά το χθεσινό Eurogroup και ο επικεφαλής του Συμβουλίου των υπ.Οικονομικων της Ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αναφέροντας ότι η ΕΕ χαιρέτισε τα νέα εισπρακτικά μέτρα που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση και την βούληση για λήψη νέων - όσων είναι αναγκαίων - για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.
newsit.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news