facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Δέκα χρόνια στο τούνελ της κρίσης

Την ισχυρή βούληση της Γερμανίας και της Ενωσης να διατηρήσουν την Ελλάδα εντός ευρωζώνης εκδήλωσε σήμερα ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών εκτιμώντας ωστόσο ότι η χώρα μας ίσως χρειαστεί ακόμη και δέκα χρόνια εωσότου ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της

«Η Ελλάδα πρέπει σε κάθε περίπτωση να παραμείνει με κάθε κόστος στην Ευρωζώνη, ειδάλλως υπάρχει πραγματικός κίνδυνος διάλυσης της Νομισματικής Ένωσης», σημειώνει ο κ. Σόιμπλε στο περιοδικό Wirtschaftswoche.
Προσθέτει ότι «η Αθήνα, η Ελλάδα είναι -και ιστορικά- βασικό συστατικό στοιχείο της Ευρώπης. Κάθε αρμόδιος γνωρίζει ότι η έξοδός της θα είχε τεράστιες συνέπειες για την Ελλάδα, αλλά και πέραν αυτής. Κυρίως», όπως λέει, «δεν πρέπει να υποτιμηθούν οι επιπτώσεις στον τραπεζικό τομέα».
Στην ίδια συνέντευξη ο Γερμανός υπουργός θέτει πάντως έναν εφιαλτικό χρονικό ορίζοντα για την έξοδο από την κρίση: «Είναι σαφές ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επιστρέψει στις αγορές το 2012, όπως υπολογίζονταν το 2010. Η Ελλάδα είναι πιθανότερο να χρειαστεί δέκα χρόνια παρά ένα για να επανακτήσει πλήρως την ανταγωνιστικότητά της».
Τέλος ο κ. Σόιμπλε στην ίδια συνέντευξη ασκεί κριτική στην ιταλική -εμμέσως δε και στην ελληνική-κυβέρνηση για τις υπαναχωρήσεις της στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.
«Οι υπεύθυνοι στην Ιταλία και σε άλλες χώρες πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι προβληματικό να ανακοινώνονται μέτρα και να εξαγγέλλονται δεσμεύσεις που μετά δεν τηρούνται», λέει ο κ. Σόιμπλε.
Οι δηλώσεις Σόιμπλε γίνονται μία μόλις μέρα μετά την εκτίμηση του κ. Σόιμπλε ότι ενδέχεται να αναθεωρηθούν οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου για την Ελλάδα, ούτως ώστε να προσαρμοστούν στην τελευταία έκθεση της τρόικας.
«Θα πρέπει να επανεξεταστεί κατά πόσο το δεύτερο πακέτο, που συμφωνήθηκε τον Ιούλιο, είναι σωστό ή όχι, με βάση τις τελευταίες εξελίξεις», ανέφερε χθες, κάνοντας πάντως λόγο και για τα θεαματικά πρόσθετα μέτρα λιτότητας που επέβαλε η Αθήνα.
ethnos.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news