facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ΝΕΑ ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ

Τη δημιουργία μίας εταιρείας συμμετοχών στο Λουξεμβούργο στην οποία θα μεταβιβαστούν περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Δημοσίου ως εγγύηση για το νέο δάνειο προς την Ελλάδα, προτείνει η φινλανδική κυβέρνηση.



Σύμφωνα με το Reuters, υπάρχει στο τραπέζι μια πρόταση των Φινλανδών για τις εγγυήσεις που θα πρέπει να δώσει η Ελλάδα, προκειμένου να συμμετάσχουν στο νέο δανειακό πακέτο.

Η Φινλανδία προτείνει τη δημιουργία μιας εταιρίας με έδρα στο Λουξεμβούργο,  στην οποία θα πρέπει να μεταβιβαστούν ελληνικά στοιχεία ενεργητικού ως εγγύηση για τα νέα δάνεια στην Ελλάδα.
Το ελληνικό Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων θα ελέγχει όλες τις μετοχές της εν λόγω εταιρίας και, σε περίπτωση ελληνικού default σε ομόλογα του EFSF, η ιδιοκτησία της εταιρίας holding περνά στα χέρια των χωρών – μελών της Ε.Ε.
Αυτή η πρόταση έρχεται μόλις τρεις ώρες πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του Συμβουλίου Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το θέμα των εγγυήσεων και την κρίση χρέους.
Το μεγάλο ερώτημα ωστόσο, παραμένει ο ρόλος των αποκρατικοποιήσεων στην Ελλάδα. Την άνοιξη μας έλεγαν ότι το ποσό των 50 δις που θα έχουμε ως έσοδα από την «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας, θα πάνε για τη χορήγηση εγγυήσεων για να πάρουμε το νέο δάνειο.
Σημειώνεται ότι μετά το αίτημα της Φινλανδίας και τη συμφωνία με Ελλάδα, εγγυήσεις ζήτησαν η Αυστρία, η Ολλανδία, η Σλοβακία και η Σλοβενία.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news