facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!! Δεν παραπέμπεται ο Άκης Τζοχατζόπουλος στο ανώτερο δικαστήριο;


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!
Αποφασίστηκε πως είναι παραγραμμένο το αδίκημα Γιά τον Άκη Τσοχατζόπουλο 
Παραπομπή του Άκη Τσοχατζόπουλου στη Δικαιοσύνη είχαν ζητήσει τα τέσσερα κόμματα που συμμετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή για τα υποβρύχια.
Συγκεκριμένα, τα τέσσερα κόμματα ζήτησαν την παραπομπή του για το αδίκημα της δωροδοκίας την περιοδο 1η Νοεμβρίου του 1999 έως 27 Σεπτεμβρίου του 2007.
Στο διάστημα αυτό, φέρεται να έλαβε το ποσό των
 7.777.773 δολαρίων, τουλάχιστον.
Το ποσό ίσως διαπιστωθεί ότι είναι μεγαλύτερο, όταν ανοιχθούν τραπεζικοί λογαριασμοί φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν αναμειχθεί στην υπόθεση για τα υποβρύχια.
Παράλληλα, τον κατηγορούν για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, που όπως σημειώνουν, τέλεσε από τις 17 Νοεμβρίου του ‘99 έως τις 16 Απριλίου του 2010.
Σύμφωνα με τα κόμματα που μετέχουν στην επιτροπή,
 τα αδικήματα δεν έχουν παραγραφεί.
Με βάση τον κανονισμό της Βουλής, η ολομέλεια οφείλει μέσα σε 15 μέρες να συζητήσει το πόρισμα και να αποφασίσει κατά τα φαινόμενα θετικά, την παραπομπή του κ. Τσοχατζόπουλου στο πενταμελές δικαστικό συμβούλιο, που αποτελείται από ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς.
Το συμβούλιο, με τη σειρά του, θα αποφανθεί για την παραγραφή των αδικημάτων η θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη, είτε στα τακτικά δικαστήρια, είτε στο Ειδικό Δικαστήριο.
Επίσης, η κυβερνητική πλειοψηφία στην επιτροπή ζήτησε από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να προχωρήσει ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου, στη συντηρητική κατάσχεση ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων, που θα βρεθούν στην κατοχή, όχι μόνο του Άκη Τσοχατζόπουλου, αλλά και των υπόπτων για την υπόθεση.
Ζητά επίσης, αποζημίωση και χρηματική ικανοποίηση για το Ελληνικό Δημόσιο.
Τέλος, από την πλευρά της, η ΝΔ πρότεινε τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου με το αδίκημα της κατασκοπείας, δηλαδή την παραβίαση των μυστικών της Πολιτείας, ενώ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ πρότειναν να παραπεμφθεί για το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου
Τελικώς σήμερα αποφασίστηκε πως είναι παραγραμμένο το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας το οποίο αποδίδεται στον πρώην υπουργό, κ. Άκη Τσοχατζόπουλο στην υπόθεση των υποβρυχίων, σύμφωνα με τον ανακριτή και τον εισαγγελέα του δικαστικού συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αμφότεροι παραπέμπουν την υπόθεση στο δικαστικό συμβούλιο και προτείνουν ομόφωνα να κριθεί αυτοτελώς η κατηγορία του ξεπλύματος «βρώμικου» χρήματος από την τακτική Δικαιοσύνη.
Αυτό σημαίνει ότι οι δύο ανώτατοι δικαστικοί λένε «όχι» στην παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο και, ουσιαστικά, προτείνουν να κριθεί μόνο η κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, από την τακτική Δικαιοσύνη
Για τη δικαιοσύνη (;)
Αλήθεια οι κύριοι που είναι επιφορτισμένοι με την τήρηση του συντάγματος και των νόμων, είναι σίγουροι ότι ενήργησαν σωστά;
Οι δικαστές είναι οι θεματοφύλακες του Ελληνικού συντάγματος και όμως, το άρθρο 22 παράγραφος 1 αναφέρει με απόλυτη σαφήνεια ότι η εργασία για τους Έλληνες είναι δικαίωμα και ότι υποχρέωση του κράτους είναι η ίση αμοιβή για ίση αξίας παροχής εργασίας…πόσο πιο ίση εργασία κάνουν οι δικαστές και αμείβονται με πολλά χιλιάρικα τον μηνά από έναν αγροτικό εργάτη που παράγει το φαγητό μας;
Το λέμε αυτό γιατί χωρίς τέτοια δικαιοσύνη ζεις άνετα, χωρίς αγροτικά προϊόντα δεν ζεις καθόλου άνετα.
Επίσης στο άρθρο 4 παράγραφος 2 του Ελληνικού συντάγματος, αναφέρεται ρητά και κατηγορηματικά ότι όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις, πόσο ίσα είναι τα δικαιώματά μου όταν εγώ είμαι άνεργος και ο δικαστής αμείβετε με πολλά χιλιάρικα;
Μήπως αυτές οι αμοιβές και τα προνόμια των δικαστών που αποφασίστηκαν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ είχαν καταλυτικό ρόλο στην αθώωση του κ. Τσοχατζόπουλου ;
Εκτός αν οι δικαστές προσπαθούν να μας πείσουν, ότι την ίδια αντιμετώπιση έχουν και οι απλοί πολίτες από τα δικαστήριά τους !!!
πηγή:elliniki-grothia.com

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news