facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Η Σαουδική Αραβία σταματά εισαγωγές από Τουρκία ζωικών προϊόντων

Η Σαουδική Αραβία απαγορεύει από τις 15 Νοεμβρίου 2020 τις εισαγωγές ζωικών προϊόντων από την Τουρκία, όπως αναφέρει τούρκικο δημοσίευμα. 

Σύμφωνα με την Sözcü ο Τούρκος εμπορικός σύμβουλος στο Ριάντ ενημέρωσε το τουρκικό υπουργείο Εμπορίου ότι η Σαουδική Αραβία σταματά τις εισαγωγές βόειου κρέατος και προϊόντα από την Τουρκία, πρόβειο κρέας και προϊόντα, κρέας και προϊόντα πουλερικών, προϊόντα αλιευμάτων και υδατοκαλλιέργειας, τρόφιμα εναλλακτικά του γάλακτος και του μητρικού γάλακτος, αυγά και τα προϊόντα με μέλι και άλλα ζωικά προϊόντα.

Ο Μουγντάτ Σεζέρ, πρόεδρος της Ένωσης Εξαγωγέων Υδατοκαλλιέργειας και Ζωικών Προϊόντων της Κωνσταντινούπολης, ανέφερε ότι «Η Σαουδική Αραβία εφαρμόζει πλήρως το εμπάργκο για την υδατοκαλλιέργεια και τα ζωικά προϊόντα για πολιτικούς λόγους από τις 15 Νοεμβρίου 2020».

Η Σαουδική Αραβία ήταν η έκτη μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά για τις τουρκικές εξαγωγές με 92 εκατομμύρια δολάρια το δωδεκάμηνο πέρυσι, όπως σημειώνεται.

echedoros-a

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Σαουδική Αραβία σταματά εισαγωγές από Τουρκία ζωικών προϊόντων"

Lockdown: 2,5 χιλιάδες πρόστιμα κόπηκαν την πρώτη μέρα αυστηροποίησης των μέτρων!

Αυξημένοι ήταν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων του lockdown κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 21:00, σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, την Παρασκευή έγιναν συνολικά 74.230 έλεγχοι και καταγράφηκαν 2.475 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 237.750 ευρώ και αναστολή λειτουργίας σε τρία καταστήματα για μη τήρηση των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού. Οι περισσότεροι έλεγχοι έγιναν από την ΕΛΑΣ (73.536), ενώ καθημερινά συνδράμουν και αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (Λιμενικό Σώμα, Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς, Εθνική Αρχή Διαφάνειας, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες).

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Lockdown: 2,5 χιλιάδες πρόστιμα κόπηκαν την πρώτη μέρα αυστηροποίησης των μέτρων!"

Θεσσαλονίκη: Πέντε άτομα συνελήφθησαν γιατί μοίραζαν φυλλάδια για την πορεία του Πολυτεχνείου

Πέντε άτομα συνελήφθησαν το μεσημέρι στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Βλάλη, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης τα πέντε άτομα μοίραζαν φυλλάδια με τα οποία καλούσαν στην πορεία του Πολυτεχνείου την Τρίτη 17 Νοέμβρη.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διέγερση σε ανυπακοή και παραβίαση των μέτρων που ισχύουν περί Covid-19.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Πέντε άτομα συνελήφθησαν γιατί μοίραζαν φυλλάδια για την πορεία του Πολυτεχνείου"

Αθήνα: Πρωτοφανής πρόκληση η επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα Βαρώσια

Ως “πρωτοφανή πρόκληση” χαρακτηρίζει η Αθήνα την προγραμματισμένη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα Βαρώσια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, η προγραμματισμένη επίσκεψη Ερντογάν, συνοδευόμενου από κυβερνητικό κλιμάκιο, στα κατεχόμενα Βαρώσια, ανήμερα της “επετείου” της μονομερούς και παράνομης ανακήρυξης της τουρκοκυπριακής οντότητας στα κατεχόμενα, αποτελεί μια πρωτοφανή πρόκληση, η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα ψηφίσματα 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς και τα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Επιπλέον, το Υπουργείο Εξωτερικών, αφού καταδικάζει την επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα Βαρώσια με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, σημειώνει πως “αναμένουμε να συζητηθεί ενδελεχώς στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Δεκέμβριο” και υπογραμμίζει πως η ενέργεια αυτή προστίθεται στη συνεχή και αυξανόμενη κλιμάκωση της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς στην Ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα, διαμηνύει εκ νέου πως η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, προκειμένου να βρεθεί μια συνολική, δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και του Κοινοτικού Κεκτημένου. Για την επίτευξη του στόχου αυτού, επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών, η χώρα μας βρίσκεται σε συνεχή συντονισμό και απόλυτη σύμπνοια με την κυπριακή κυβέρνηση.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/ newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Αθήνα: Πρωτοφανής πρόκληση η επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα Βαρώσια"

Δεκάδες προσαγωγές από την αστυνομία στο κέντρο της Πάτρας - ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Σε περισσότερες από 20 προσαγωγές προχώρησαν σήμερα το πρωί οι αστυνομικές δυνάμεις στην Πάτρα, προκειμένου να αποτρέψουν πορεία που είχαν προγραμματίσει ομάδες αντιεξουσιαστών.

Ειδικότερα, οι προσαγωγές έγιναν κοντά στην πλατεία Ομονοίας, όπου είχε συγκεντρωθεί μία ομάδα αντιεξουσιαστών και στην συνέχεια οδηγήθηκαν στο κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης.

Στο μεταξύ, μία άλλη ομάδα νεαρών έχει συγκεντρωθεί κοντά το κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης, στην οδό Ερμού, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους πρασαχθέντες, ενώ στο σημείο βρίσκονται διμοιρίες των ΜΑΤ.

Παράλληλα, διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται και σε άλλα σημεία της πόλης, όπως έξω από το κτίριο του πρώην παραρτήματος του πανεπιστημίου, στην οδό Κορίνθου, καθώς και στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

 

 

thebest

Διαβάστε Περισσότερα » "Δεκάδες προσαγωγές από την αστυνομία στο κέντρο της Πάτρας - ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ"

Ρέντη: Εκπυρσοκρότησε όπλο αστυνομικού – Νεκρή η σύζυγός του

Απίστευτη τραγωδία έλαβε χώρα στην περιοχή του Ρέντη, όταν για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εκπυρσοκρότησε όπλο αστυνομικού, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα η 41χρονη σύζυγός του.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Το όπλο του αστυνομικού εκπυρσοκρότησε τη στιγμή που επιχειρούσε να το ασφαλίσει και να το τοποθετήσει σε ένα μεταλλικό κουτί.

Το ζευγάρι έχει ένα παιδί 12 ετών, ενώ ο αστυνομικός συνελήφθη από συναδέλφους του και μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση βρίσκεται αντιμέτωπος σε πρώτο βαθμό με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρέντη: Εκπυρσοκρότησε όπλο αστυνομικού – Νεκρή η σύζυγός του"

Καιρός αύριο: Συννεφιασμένη Κυριακή – Που θα βρέξει

Άστατος ο καιρός αύριο, Κυριακή (15.11.2020) σχεδόν σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, ενώ ο υδράργυρος θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογική Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές από το μεσημέρι.

Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Aνεμοι: Βόρειοι βορειανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές .Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις, από το μεσημέρι πιο πυκνές στη δυτική Μακεδονία.
Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο από το μεσημέρι. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά ενώ δεν αποκλείεται να σχηματιστούν ομίχλες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά και τα νότια έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στην Κρήτη.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος και από το απόγευμα στα βόρεια αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΣΑΜΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και στα δυτικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Συννεφιασμένη Κυριακή – Που θα βρέξει"

2.835 νέα κρούσματα - 766 στη Θεσσαλονίκη και 612 στην Αττική

Μειωμένος, αλλά κοντά στις 3.000 ήταν ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το Σάββατο. Πιο συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν 2.835 νέα κρούσματα, ενώ άλλοι 38 ασθενείς κατέληξαν εξαιτίας της φονικής ασθένειας.

Ο αριθμός, ωστόσο, των διασωληνωμένων έφτασε τους 366, αυξανόμενος κατά 30 από χθες Παρασκευή. Πρόκειται για νέο αρνητικό ρεκόρ, που αποτυπώνει ανάγλυφα την πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της πανδημίας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: 

Σήμερα ανακοινώνουμε 2835 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 72510, εκ των οποίων το 54.0% άνδρες.

4622 (6.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 18812 (25.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

366 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 ετών. 112 (30.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 370 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 38 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1035 θανάτους συνολικά στη χώρα. 416 (40.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Για μία ακόμη ημέρα η Θεσσαλονίκη κατέχει την πρωτιά στον αριθμό των κρουσμάτων με 766, ενώ στην Αττική καταγράφηκαν 612 νέες περιπτώσεις.

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων

Αυξημένο ιικό φορτίο, με περισσότερες από 100 περιπτώσεις Covid-19 εξακολουθούν να παρουσιάζουν οι περιοχές της Λάρισας και της Πέλλας.

Ακολουθεί αναλυτικότερα η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων:


• 15 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας


• 1 εισαγόμενο κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο


• 612 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής 


• 766 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης


• 14 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας


• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας


• 13 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας


• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας


• 22 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας


• 25 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας


• 17 κρούσματα  στην Π.Ε. Γρεβενών


• 83 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας


• 40 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου


• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας


• 14 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας


• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ζακύνθου


• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας


• 73 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας


• 29 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου


• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας


• 25 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων


• 45 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας


• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καλύμνου 


• 60 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας


• 26 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς


• 8 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας


• 37 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς


• 22 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης


• 17 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας


• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας


• 143 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας


• 50 κρούσματα  στην Π.Ε. Λέσβου


• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου


• 81 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας


• 7 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας


• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου


• 21 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης


• 159 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας


• 63 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας


• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας


• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου


• 22 κρούσματα  στην Π.Ε. Ροδόπης


• 3 κρούσματα  στην Π.Ε. Ρόδου


• 65 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών


• 2 κρούσματα  στην Π.Ε. Τήνου


• 24 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων


• 14 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας


• 36 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας


• 10 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας


• 56 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής


• 13 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων


• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου


61 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "2.835 νέα κρούσματα - 766 στη Θεσσαλονίκη και 612 στην Αττική"

Κοροναϊός: Συναγερμός σε γηροκομείο του Αγρινίου από κρούσματα στο προσωπικό

Συναγερμός σήμανε σε γηροκομείο στο Αγρίνιο μετά την διάγνωση με κοροναϊό δύο εργαζόμενων σε αυτό νοσηλευτριών.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα agriniopress.gr, για την εξέλιξη αυτή έχει ενημερωθεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ενώ σε εξέλιξη είναι και οι ιχνηλατήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, νοσηλεύτρια που επέστρεψε από άδεια, βρέθηκε θετική στον κοροναϊό. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση και διενεργήθηκαν rapit test σε τρόφιμους και προσωπικό του γηροκομείου. Στα test αυτά βρέθηκε θετική στη συνέχεια και δεύτερη νοσηλεύτρια.

Συνολικά στο γηροκομείο φιλοξενούνται 80 τρόφιμοι, ενώ στη δομή εργάζονται 32 άτομα. Δείγματα λήφθηκαν από όλους, με τα αποτελέσματα να αναμένονται ακόμη και σήμερα το απόγευμα.

agriniopress

Διαβάστε Περισσότερα » " Κοροναϊός: Συναγερμός σε γηροκομείο του Αγρινίου από κρούσματα στο προσωπικό"

Ρόδος: Με τα σκυλιά τους βγαίνουν στους δρόμους οι κυνηγοί για να διαμαρτυρηθούν

Μεγάλη κινητοποίηση χωρίς να παραβιάζουν περιοριστικά μέτρα, έχουν προαναγγείλει για σήμερα στις 5 το απόγευμα οι κυνηγοί στη Ρόδο, μέσω της Ομοσπονδίας Κρήτης-Δωδεκανήσου.

Με τον τρόπο αυτό οι κυνηγοί θέλουν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι δεν εξαιρέθηκε το κυνήγι από τα περιοριστικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας τους, καλούνται τα μέλη της Κρήτης και της Δωδεκανήσου να πάρουν μέρος σε αυτή την κινητοποίηση-διαμαρτυρία, βγαίνοντας περίπατο με τα σκυλιά τους σήμερα Σάββατο στις 5 το απόγευμα.

Η Ομοσπονδία ζητά:

1) Να σταλεί μήνυμα το 13033 και στην κατηγορία 6 ακριβώς στις 5 το απόγευμα.
2) Να φορούν όλοι τη μάσκα τους.
3) Να μην απομακρυνθούν πάνω από 1 χιλιόμετρο από το σπίτι τους.
4) Να έχουν τα σκυλιά τους δεμένα.

Ροδιακή/ protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Ρόδος: Με τα σκυλιά τους βγαίνουν στους δρόμους οι κυνηγοί για να διαμαρτυρηθούν"

Πολυτεχνείο: Ελεύθεροι και οι 91 συλληφθέντες

Ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν και οι 91 συλληφθέντες, μετά από επέμβαση της αστυνομίας χτες στο Πολυτεχνείο και στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, αφού σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από την Ασφάλεια Αττικής για σειρά αδικημάτων, και επιβλήθηκαν σε όλους πρόστιμα των 300 ευρώ για Covid-19.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, σε βάρος των 66 που συνελήφθησαν στο Πολυτεχνείο, σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, παραβίαση μέτρων για πρόληψη ασθενειών και ψευδή κατάθεση (δεν δέχτηκαν να δώσουν δαχτυλικά αποτυπώματα).

Για τους 25 που συνελήφθησαν στην Πολυτεχνειούπολη, δικογραφία σχηματίστηκε αντίστοιχα για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, παραβίαση μέτρων για πρόληψη ασθενειών, εμπρησμό και προσβολή συμβόλων (έκαψαν σημαία), φθορά ξένης περιουσίας (σύμφωνα με την αστυνομία προξένησαν φθορές στο χώρο της Πολυτεχνειούπολης, κάτι που αμφισβητούν φοιτητικοί σύλλογοι) και ψευδή κατάθεση καθώς δεν δέχτηκαν να δώσουν αποτυπώματα.

Η δικογραφία θα σταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφανθεί για τις διώξεις και θα ορίσει τακτική δικάσιμο.

ΑΠΕ/ newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολυτεχνείο: Ελεύθεροι και οι 91 συλληφθέντες"

Πρόκληση Ερντογάν με επίσκεψή του στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου

Με διάγγελμα του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ και με ρίψη 21 χαιρετιστήριων βολών ξεκινούν σήμερα Σάββατο 14 Νοεμβρίου οι εορτασμοί στα κατεχόμενα για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους.

Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Δρ. Φαζίλ Κιουτσιούκ και στο μνημείο της ΤΜΤ, καθώς ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η ανέγερση του μνημείου του Ραούφ Ντενκτάς. Αύριο Κυριακή 15 Νοεμβρίου αναμένεται στα κατεχόμενα ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος θα φθάσει στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στις 11 το πρωί, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα μεταβεί στο μνημείο του Ατατούρκ στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Στις 12.30 θα πραγματοποιηθεί στρατιωτική παρέλαση στην λεωφόρο Δρ. Φαζίλ Κιουτσιουκ, ενώ κατόπιν ο Ρ. Τ. Ερντογάν θα μεταβεί στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου. Λόγω των εορτασμών και της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου την Κυριακή, θα κλείσουν ορισμένοι δρόμοι στην κατεχόμενη Λευκωσία από τις 09.30 το πρωί. Επίσης, το αεροδρόμιο των κατεχομένων θα εξυπηρετήσει μόνο το αεροσκάφος που θα μεταφέρει τον Τούρκο Πρόεδρο, κατά την διάρκεια της άφιξης και της αναχώρησής του και ουδεμία άλλη πτήση.

Εν τω μεταξύ, στα κατεχόμενα βρίσκεται ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προκειμένου να επιθεωρήσει τις εργασίες στο Βαρώσι ενόψει της άφιξης του Τούρκου Προέδρου σε λίγες ώρες. Ο ίδιος ο κ. Τσαβούσογλου ανήγγειλε την άφιξή του στα κατεχόμενα μέσω Twitter αναρτώντας και φωτογραφίες. Γράφει ότι έφτασε στα κατεχόμενα για τις προετοιμασίες για την επίσκεψη Ερντογάν και για να συμμετάσχει στους εορτασμούς για την 37η επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Κυπριακή Δημοκρατία: Άνευ προηγουμένου πρόκληση

Ανευ προηγουμένου πρόκληση, η οποία είναι σε πλήρη αντίθεση με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ 550 και 789, χαρακτηρίζει η Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας την παρουσία του προέδρου της Τουρκίας στους εορτασμούς για την 37η επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, καθώς και την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Πιο συγκεκριμένα, στην σχετική της ανακοίνωση, η Προεδρία της Δημοκρατίας αναφέρει:

«Η παρουσία του Προέδρου της Τουρκίας στους εορτασμούς για την 37η επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, αλλά και η επίσκεψη του στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, αποτελούν μια χωρίς προηγούμενο πρόκληση και είναι σε πλήρη αντίθεση με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, 550 και 789.

Ταυτόχρονα, υπονομεύουν τις προσπάθειες του ΓΓ των ΗΕ να συγκαλέσει άτυπη πενταμερή και δεν συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ευνοϊκού, θετικού κλίματος για επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού.

Την ίδια ώρα, οι ενέργειες αυτές προκαλούν το αίσθημα του συνόλου του κυπριακού λαού, και ειδικότερα των Αμμοχωστιανών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει καταγγείλει με επιστολές του τις ενέργειες της Τουρκίας και του παράνομου κατοχικού καθεστώτος, τόσο προς τον ΓΓ των ΗΕ όσο και προς τους επικεφαλής των θεσμών της ΕΕ και σε αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων χωρών μελών της ΕΕ, ενώ οι προκλήσεις αυτές θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου, όπου η ΕΕ αναμένεται να λάβει αποφάσεις για το μέλλον των ευρωτουρκικών σχέσεων».

news
Διαβάστε Περισσότερα » " Πρόκληση Ερντογάν με επίσκεψή του στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου"

Πέθανε από κορωνοϊό ο καρδιολόγος της Βουλής

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 51 ετών, o καρδιολόγος Γιάννης Μητρόπουλος, ο οποίος ήταν στέλεχος της υγειονομικής υπηρεσίας της Βουλής.

Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή το απόγευμα της Παρασκευής κι ενώ ο καταξιωμένος επιστήμονας νοσηλευόταν με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Σωτηρία. Έπασχε μάλιστα, από υποκείμενο νόσημα, κάτι το οποίο αποδείχθηκε μοιραίο.

Όπως ήταν φυσικό, ο θάνατός του προκάλεσε θλίψη σ' όλο τον πολιτικό κόσμο, ο οποίος έσπευσε να εκφράσει τα συλλυπητήριά του.

«Ο γιατρός Γιάννης Μητρόπουλος υπήρξε διακεκριμένος επιστήμων, καλός οικογενειάρχης και άξιος συνεργάτης στην Υγειονομική Υπηρεσία της Βουλής, έχοντας επί σειρά ετών προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες σε υπαλλήλους και βουλευτές. Η απώλειά του μας συγκλονίζει όλους, καθώς ήταν πάντα δίπλα σε όποιον τον χρειάστηκε και ανθρώπινα και επιστημονικά» ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας.

Το δικό του μήνυμα έστειλε και ο πρώην πρόεδρος του Σώματος, Νίκος Βούτσης. «Ο αγαπημένος μας Γιάννης, γιατρός για χρόνια μέσα στη Βουλή, δεν είναι πια μαζί μας. Φύλακας άγγελος για όλο το προσωπικό, τους χιλιάδες επισκέπτες αλλά και βέβαια τους βουλευτές έδωσε, παρότι έφυγε πολύ νέος, πάρα πολλά για την επιστήμη του, για το λειτούργημά του και για την υγεία όλων μας. Θέλω προσωπικά να συλλυπηθώ την οικογένεια του και όλους τους συνεργάτες του στο ιατρείο της Βουλής και να καταθέσω την μεγάλη θλίψη μου για τον άδικο πρόωρο χαμό του».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έγραψε στο Twitter το παρακάτω μήνυμα: «’Έφυγε’ σε ηλικία 51 ετών από κορωνοϊό ο αγαπητός σε όλους ιατρός της Βουλής. Διακεκριμένος επιστήμονας, πάντα δίπλα σε όποιον είχε ανάγκη, αγαπητός σε όλους».

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν και οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑμ του ΜέΡΑ25 και της Ελληνικής Λύσης. 

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέθανε από κορωνοϊό ο καρδιολόγος της Βουλής"

Κορωνοϊός: 45 θετικά κρούσματα σε γηροκομεία της Αλεξ/πολης

Τριάντα έξι (36) τρόφιμοι και 7 υπάλληλοι του Ιωακείμειου Γηροκομείου της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ στα οποία υποβλήθηκε το σύνολο τροφίμων και εργαζομένων στο ίδρυμα.

Οι τρόφιμοι που προσβλήθηκαν από τον ιό έχουν ήδη μεταφερθεί σε ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα εντός του κτιρίου, και όπως επίσημα ενημερώνει η Μητρόπολη, είναι όλοι ασυμπτωματικοί. Σε κατ΄οίκον περιορισμό τέθηκαν οι επτά εργαζόμενοι, η πλειοψηφία των οποίων, επίσης δηλώνουν ασυμπτωματικοί.

Όσον αφορά το Σταυρίδειο Ίδρυμα χρονίως πασχόντων «Ο Άγιος Κυπριανός», που επίσης λειτουργεί με ευθύνη της Μητρόπολης, θετικοί εντοπίστηκαν, μετά από μοριακό έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκαν, μόνον δύο από τους 80 εργαζόμενους του συγκεκριμένου ιδρύματος, ενώ αρνητικά ήταν τα τεστ και των 120 τροφίμων του.

ΕΡΤ/ euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 45 θετικά κρούσματα σε γηροκομεία της Αλεξ/πολης"

Κοροναϊός: Ο Αμβρόσιος αν και διαγνώστηκε θετικός έφυγε από το νοσοκομείο

Με κορονοϊό διαγνώστηκε ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος. Το δήλωσε σήμερα προσερχόμενος στο Νοσοκομείο Ρίου. Συνοδεύοντας τον Μητροπολίτη Ιερώνυμο ο οποίος παρέμεινε για νοσηλεία (έχει κορονοϊό). 

Οι γιατροί κάλεσαν τον Αμβρόσιο να παραμείνει για νοσηλεία καθώς έχει προβλήματα με την υγεία του αλλά εκείνος αρνήθηκε. 

Υπέγραψε χαρτί οικειοθελούς αποχώρησης. Για το θέμα έχει ενημερωθεί και ο υπουργός υγείας αλλά και ο υφυπουργός πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. 

Ο κ. Αμβρόσιος παραμένει σε καραντίνα σπίτι του, ενώ το τεστ το έκανε σε ιδιωτικό κέντρο.

flamis

Διαβάστε Περισσότερα » "Κοροναϊός: Ο Αμβρόσιος αν και διαγνώστηκε θετικός έφυγε από το νοσοκομείο"

Άδεια ειδικού σκοπού: Ποιοι μπορούν να κάνουν χρήση

Στην επαναφορά του μέτρου της άδειας ειδικού σκοπού οδηγεί το καθολικό κλείσιμο της εκπαίδευσης για τις δυο επόμενες εβδομάδες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς από την Δευτέρα κλείνουν και δημοτικά και νηπιαγωγεία.

Όπως έχει διευκρινίσει το υπουργείο Εργασίας σε πρόσφατη εγκύκλιό του, για εργαζόμενους/ες που έχουν ήδη εξαντλήσει το δικαίωμα της ετήσιας κανονικής άδειας για το έτος 2020, γίνεται αποδεκτό κατά την τέταρτη μέρα του 4ημέρου σχήματος της άδειας ειδικού σκοπού, να δηλωθεί οποιαδήποτε άλλη νόμιμη άδεια δικαιούται ο εργαζόμενος, είτε αυτή χορηγείται με αποδοχές είτε χωρίς αποδοχές, όπως π.χ. άδεια για την παρακολούθηση της σχολικής επίδοσης των παιδιών, άδεια λόγω ασθένειας τέκνου, άδεια άνευ αποδοχών.

Σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο, το μέτρο της άδειας ειδικού σκοπού χορηγείται υπό τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις για όλο το διάστημα που διαρκεί η αναστολή λειτουργίας των σχολείων, χωρίς να χρειάζεται να εκδοθεί νέα ρύθμιση.

Προκειμένου για εργαζόμενους γονείς τέκνων τα οποία είναι εγγεγραμμένα ή φοιτούν σε μονάδες/δομές παροχής φροντίδας ή εκπαίδευσης των οποίων η λειτουργία ή η δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία αναστέλλεται, συστήνεται κατ’ αρχήν η παροχή εξ αποστάσεως εργασίας, εφόσον αυτή είναι εφικτή. 

Εάν δεν είναι δυνατή η παροχή εξ αποστάσεως εργασίας, τότε ως εναλλακτική χορηγείται η άδεια ειδικού σκοπού, ως ισχύει και σύμφωνα με τις σχετικές εγκύκλιες οδηγίες που έχουν ήδη εκδοθεί για τους δικαιούχους αυτής και για άλλα επιμέρους ζητήματα.

Με την ίδια εγκύκλιο διευκρινίζεται επίσης ότι η άδεια ειδικού σκοπού δύναται να χορηγείται και στην περίπτωση που παιδί το οποίο φοιτά στο δημοτικό σχολείο τίθεται σε κατ’ οίκον περιορισμό έπειτα από επαφή του με επιβεβαιωμένο κρούσμα εντός της σχολικής μονάδας, όπως τμήμα του ολοήμερου σχολείου ή μαθήματα ειδικότητας (π.χ. γαλλικών ή γερμανικών), τα οποία τα παιδιά παρακολουθούν διατμηματικά, εξαιτίας του οποίου αναστέλλεται η λειτουργία του τμήματος το οποίο παρακολούθησε το παιδί που νόσησε αλλά και το παιδί που τίθεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, χωρίς ωστόσο να ανασταλεί η λειτουργία του βασικού τμήματος στο οποίο φοιτά το τελευταίο. Στην περίπτωση αυτή τα σχολεία θα πρέπει να χορηγούν στους γονείς σχετικές βεβαιώσεις.

Τι είναι η άδεια ειδικού σκοπού

Υπενθυμίζεται ότι η άδεια ειδικού σκοπού αποτελεί ένα ειδικό σχήμα άδειας τριών ημερών που ακολουθείται από τη χορήγηση μίας ημέρας ετήσιας κανονικής άδειας, σχήμα το οποίο επαναλαμβάνεται κυκλικά ανά τέσσερις ημέρες. Αναλυτικότερα, οι δύο πρώτες ημέρες χορηγούνται με αποδοχές από τον εργοδότη, η τρίτη ημέρα επιδοτείται από τον τακτικό προϋπολογισμό και η τέταρτη ημέρα αφαιρείται από την ετήσια κανονική άδεια του εργαζόμενου. Τα σχήμα αυτό επαναλαμβάνεται κυκλικά, σύμφωνα με την αίτηση του εργαζόμενου, κατά το διάστημα της προσωρινής αναστολής λειτουργίας της εν λόγω σχολικής ή μονάδας φροντίδας του παιδιού.

Προκειμένου για εργαζόμενους/ες που έχουν ήδη εξαντλήσει το δικαίωμα της ετήσιας κανονικής άδειας για το έτος 2020, γίνεται αποδεκτό ότι, κατά την τέταρτη μέρα του 4ημέρου σχήματος της άδειας ειδικού σκοπού, μπορεί να δηλωθεί οποιαδήποτε άλλη νόμιμη άδεια δικαιούται ο εργαζόμενος, είτε αυτή χορηγείται με αποδοχές είτε χωρίς αποδοχές, όπως π.χ. άδεια για την παρακολούθηση της σχολικής επίδοσης των παιδιών, άδεια λόγω ασθένειας τέκνου, άδεια άνευ αποδοχών.

Για άλλες περιπτώσεις κατά τις οποίες το παιδί και όχι ο γονέας, εξαιτίας άλλης επαφής του με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού απαιτείται να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό COVID-19 και κατόπιν οδηγιών που έχουν δοθεί αρμοδίως από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), ενώ η μονάδα/το τμήμα παροχής φροντίδας ή εκπαίδευσης των παιδιών δεν έχει αναστείλει τη λειτουργία της/του, τότε ο εργαζόμενος, με απόφαση του εργοδότη, δύναται να παρέχει εξ’ αποστάσεως εργασία για το διάστημα αυτό, εφόσον είναι εφικτό.

 Εάν δεν είναι εφικτή η παροχή εξ αποστάσεως εργασίας συστήνεται η εύλογη προσαρμογή του ωραρίου του/της εργαζόμενου/ης για το επίμαχο διάσημα προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες φροντίδας του παιδιού κατά το διάστημα της υποχρεωτικής παραμονής του στο σπίτι και εάν ούτε και αυτό είναι εφικτό τότε ο/η εργαζόμενος/η δύναται να απουσιάζει δικαιολογημένα από την εργασία του/της.

Στην τελευταία περίπτωση και καθώς δεν δικαιολογείται η χρήση της άδειας ειδικού σκοπού, συστήνεται να γίνεται αναλογική εφαρμογή της διάταξης για τον κατ’ οίκον περιορισμό των εργαζομένων, σύμφωνα με την οποία μετά τη λήξη του κατ’ οίκον περιορισμού (εν προκειμένω του παιδιού και όχι του ιδίου), ο εργαζόμενος δύναται να αναπληρώνει το ήμισυ των ωρών που αντιστοιχούν στις εργάσιμες ημέρες παραμονής του κατ’ οίκον, κατά 1 ώρα ημερησίως, σε άλλες εργάσιμες ημέρες, ενώ ο εργοδότης καταβάλλει κανονικά το σύνολο των αποδοχών και των ασφαλιστικών εισφορών, ως αναλυτικά ορίζεται από τη σχετική διάταξη.

 Σημειώνεται ότι τα ανωτέρω θα πρέπει να εφαρμόζονται με βάση την καλή πίστη και τα χρηστά και συναλλακτικά ήθη, καθώς έρχονται να εξυπηρετήσουν τον σκοπό της διασφάλισης της δημόσιας υγείας, τόσο στο πλαίσιο της εργασίας όσο και στο πλαίσιο λειτουργίας των μονάδων παροχής φροντίδας και εκπαίδευσης των παιδιών και ότι οι εργαζόμενοι γονείς θα πρέπει να διευκολύνονται ως προς την πιστή τήρηση του κατ’ οίκον περιορισμού των παιδιών τους.

 Οι νομοθετικές ρυθμίσεις για τη χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού και οι ήδη εκδοθείσες σχετικές εγκύκλιοι θα ισχύουν για όλο το διάστημα που στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 θα υιοθετούνται έκτακτα και προσωρινά μέτρα για τη λειτουργία των σχολείων και δεν απαιτείται η έκδοση νέας νομοθετικής ρύθμισης ή άλλης εγκυκλίου.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Άδεια ειδικού σκοπού: Ποιοι μπορούν να κάνουν χρήση"

Μητσοτάκης προς Ιερώνυμο: Να τηρήσουμε τα μέτρα και να κάνουμε Χριστούγεννα με ανοιχτές Εκκλησίες

O Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το πρωί του Σαββάτου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής. Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για την πορεία της πανδημίας και για τα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπισή της.

Κοινή συνισταμένη στις τοποθετήσεις τόσο του Πρωθυπουργού, όσο και του Αρχιεπισκόπου, ήταν η αδήριτη ανάγκη να συμβάλουμε όλοι, με όλες μας τις δυνάμεις, στην υλοποίηση των μέτρων, τηρώντας πιστά και απαρέγκλιτα τους υγειονομικούς κανόνες, όπως έγινε από την αρχή της πανδημίας.

Εκφράστηκε επίσης η αισιοδοξία ότι η τήρηση των υγειονομικών κανόνων και η συνακόλουθη βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων θα μας επιτρέψουν να κάνουμε Χριστούγεννα σε ένα διαφορετικό περιβάλλον.

«Είναι στο χέρι μας να τηρήσουμε τα μέτρα και να κάνουμε Χριστούγεννα με τις Εκκλησίες μας ανοιχτές» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, με τον κ. Ιερώνυμο να προσθέτει ότι «έχουμε όλοι ευθύνη να προστατεύσουμε με τη στάση μας το ανθρώπινο πρόσωπο και την δημόσια υγεία, ώστε να μπορέσουμε να εορτάσουμε τα Χριστούγεννα στους Ναούς μας».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης προς Ιερώνυμο: Να τηρήσουμε τα μέτρα και να κάνουμε Χριστούγεννα με ανοιχτές Εκκλησίες"

Κλείνουν δημοτικά, νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί έως 30 Νοεμβρίου – Απογευματινά τα μαθήματα

Από την ερχόμενη Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου, και για δύο εβδομάδες θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

«Από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των δομών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα. Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία παραμένουν κλειστά, όπως και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου.

» Ανοιχτές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων» ανέφερε η κ. Κεραμέως.

Στο πλαίσιο αυτό, τα μαθήματα στα παιδιά του δημοτικού θα γίνονται με δύο τρόπους:

  1. Εκπαιδευτική τηλεόραση: Από τη Δευτέρα το πρωί στις 9 θα αρχίσουν να προβάλλονται τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές δημοτικού
  2. Σύγχρονη τηλεκπαίδευση: Τα σχολεία θα καταρτίσουν τη Δευτέρα το πρόγραμμα και την Τετάρτη θα ξεκινήσουν τα μαθήματα, τα οποία θα είναι υποχρεωτικά.

Υποχρεωτική η τηλεκπαίδευση – Οι ώρες διδασκαλίας

Η τηλεκπαίδευση θα είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30 λεπτά -μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής- και θα πραγματοποιείται από τις 14:00 έως τις 17:00 για τα δημοτικά, και 14:00 έως 16:20 για τα νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων μικρών, δεκάλεπτων διαλειμμάτων.

Όπως ανέφερε η κ. Κεραμέως το μεσημεριανό/απογευματινό ωράριο επιλέχθηκε για δύο βασικούς λόγους: αφενός, για να διευκολυνθούν οι οικογένειες, είτε επειδή έχουν μεγαλύτερα παιδιά που θα έχουν τηλεκπαίδευση τις πρωινές ώρες, είτε επειδή οι γονείς τηλε-εργάζονται, και επίσης όλοι κάνουν χρήση συσκευών για την εξ αποστάσεως εργασία ή εκπαίδευση, αφ’ ετέρου για να περιοριστεί η ταυτόχρονη χρήση όλων των δικτύων από μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους κ.ο.κ.

Οδηγίες θα σταλούν σήμερα σε όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία της χώρας, ώστε να ακολουθήσουν δύο ημέρες προσαρμογής, πριν την έναρξη των ψηφιακών μαθημάτων την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι εφ’ όσον κάποιος συνδέεται στις πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το υπουργείο για την τηλεκπαίδευση, δεν θα υπάρχει χρέωση δεδομένων (data). Υπάρχει επίσης δυνατότητα σύνδεσης στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης και μέσω σταθερού τηλεφώνου με αστική χρέωση.

Η κ. Κεραμέως συμπλήρωσε, δε, ότι από τον Μάρτιο, το υπουργείο Παιδείας στέλνει τεχνολογικό εξοπλισμό στα σχολεία, μέσα από σημαντικά ευρωπαϊκά κονδύλια και δωρεές.

Προληπτικού χαρακτήρα τα μέτρα, είπε η κ. Κεραμέως, και όχι λόγω επιδημιολογικού φορτίου. Στοχεύουν στην μείωση της κινητικότητας των ενηλίκων, όπως είπε.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι για το Δημόσιο προκρίνεται η τηλεργασία σε ποσοστό τουλάχιστον 50%, ενώ για γονείς με παιδιά κάτω των 15 που εργάζονται στο Δημόσιο προβλέπεται είτε μειωμένο ωράριο είτε άδεια ειδικού σκοπού.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλείνουν δημοτικά, νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί έως 30 Νοεμβρίου – Απογευματινά τα μαθήματα"

Ζητά και τα ρέστα η Άγκυρα: Είδε παραβιάσεις και παρενοχλήσεις από ελληνικά αεροσκάφη και πλοία τον Οκτώβριο

Συνεχίζει την προκλητική ρητορική η Άγκυρα κατά της Ελλάδας, σε μια περίοδο που οι δυο χώρες ψάχνουν να βρουν δίαυλο επικοινωνίας για διερευνητικές συνομιλίες.

Το πρωί του Σαββάτου, η εκπρόσωπος επικοινωνίας του Χουλουσί Ακάρ στο τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κατά τη διάρκεια καθιερωμένης ενημέρωσης για τις δραστηριότητες των ενόπλων δυνάμεων της χώρας κατηγόρησε την Ελλάδα... για παραβιάσεις και αύξηση της έντασης!

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος έκανε λόγο για 42 παραβιάσεις του εναερίου χώρου, επτά των χωρικών υδάτων αλλά και 15 παρενοχλήσεις τουρκικών αεροσκαφών μέσα στον Οκτώβριο!

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και σύμφωνα με τις διεθνείς εγγυήσεις και τις συμφωνίες συμμαχίας. Αν και εκφράζουμε πάντα ότι σεβόμαστε τα σύνορα και τα δικαιώματα των γειτόνων μας, είμαστε υπέρ της ειρήνης, της φιλίας, των σχέσεων καλής γειτονίας και της συνεργασίας σε όλες μας τις σχέσεις, η Ελλάδα συνεχίζει να αυξάνει την ένταση. Έγιναν 5 παρενοχλήσεις αεροσκαφών μας και 192 στρατιωτικά πλοία επισκέφθηκαν 'νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς' κατά παράβαση διεθνών συμφωνιών. Οι παραβιάσεις αποτελούν σαφή ένδειξη ότι η Ελλάδα κάνει κάθε προκλητική προσπάθεια να κλιμακώσει την ένταση» ανέφερε η εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ζητά και τα ρέστα η Άγκυρα: Είδε παραβιάσεις και παρενοχλήσεις από ελληνικά αεροσκάφη και πλοία τον Οκτώβριο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news