facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Ίλιον: Πίτμπουλ επιτέθηκε σε γυναίκα

Δέκα λεπτά πριν τις 8 το βράδυ της Παρασκευής, επί της οδού Κύθνου στα σύνορα Πετρούπολης με Ίλιον, γυναίκα που είχε βγάλει βόλτα μικρόσωμο σκυλί, δέχτηκε επίθεση από πίτμπουλ, το οποίο είχε βγάλει βόλτα ανήλικος, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Ο ανήλικος δεν κατόρθωσε να συγκρατήσει το πίτμπουλ, το οποίο επιτέθηκε στο σκυλί της γυναίκας και όταν εκείνη προσπάθησε να χωρίσει τα δύο σκυλιά δέχτηκε την επίθεση του πίτμπουλ.

Η άμεση επέμβαση κατοίκων της περιοχής απέτρεψε τα χειρότερα.

Την ίδια ώρα η επέμβαση της ομάδας Δίας ήταν κάτι παραπάνω από άμεση και σύμφωνα με πληροφορίες ο ανήλικος που συνόδευε το πιτμπουλ οδηγήθηκε στην αστυνομία, καθώς η άτυχη γυναίκα υπέβαλλε μήνυση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ τον ανήλικο συνόδευσαν στο αστυνομικό τμήμα οι γονείς του.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Ίλιον: Πίτμπουλ επιτέθηκε σε γυναίκα"

Παραδίδεται αύριο στην κυκλοφορία η σήραγγα Καραμανλή με κατεύθυνση προς Σούνιο

Στην κυκλοφορία θα δοθεί το πρωί του Σαββάτου το ρεύμα της λεωφόρου Αθηνών -Σουνίου, με κατεύθυνση το Σούνιο, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στη σήραγγα "Λουμπάρδα" (Τρύπες του Καραμανλή).

Ήταν σχεδόν ένα μήνα πριν, στις 10 Οκτωβρίου, όταν στην Διεύθυνση Διαχείρησης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής "χτύπησε καμπανάκι". Μετά την κακοκαιρία "Ιανός", η οποία στο λεκανοπέδιο έπληξε τα ανατολικά προάστια, οι αρμόδιες υπηρεσίες που διενεργούν ελέγχους κάθε δεκαπέντε ημέρες βάσει νόμου, διαπίστωσαν πως μια τριχοειδής ρωγμή στο βράχο είχε βαθύνει επικίνδυνα.

Αμέσως κλήθηκε ειδικός γεωτεχνικός ο οποίος πήγε επι τόπου στη Βάρκιζα και επιβεβαίωσε ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα ο βράχος να αποκοληθεί. Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης έδωσε εντολή να κλείσει ο δρόμος και να ξεκινήσουν γρήγορα τα έργα.

Την επόμενη μέρα οργανώθηκε έκτακτη σύσκεψη. Εκεί διαπιστώθηκε ότι το εγχείρημα ήταν εξαιρετικά δύσκολο λόγω της μάζας των εκατό τόνων. Αλλά, και διότι το πέτρωμα δεν μπορούσε να αποκοπεί με εκρηκτικά γιατί θα επηρεαζόταν το σύνολο του βράχου και ενδεχομένως να καταστρεφόταν η σήραγγα που άρχισε να κατασκευάζεται το 1954, επί υπουργείας του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Πώς κόπηκε ο βράχος των 100 τόνων που ήταν έτοιμος να πέσει στο δρόμο

Οι ειδικοί κατέληξαν στην μέθοδο της αδιατάραχτης κοπής, με ένα ειδικό τρυπάνι που λέγεται wagon drill. Το ευτύχημα ήταν ότι το εσωτερικό του βράχου είναι υγιές και έτσι το τοπόσημο, που ενώνει παραλιακά την πρωτεύουσα με το Σούνιο, παρέμεινε ακέραιο.

Η αποκολλημένη μάζα με τη βοήθεια της τεχνολογίας και των χειριστών του μηχανήματος, έπεσε στο οδόστρωμα και τεμαχίστηκε. Τα τεμάχια του βράχου χρησιμοποιήθηκαν για τα συρματοκιβώτια, τα λεγόμενα ζαρζανέτια. Με αυτά χτίστηκε ένας τοίχος ύψους τεσσάρων μέτρων και από τις δυο μεριές του δρόμου, ώστε να συγκρατεί νερά και πέτρες.

Πάνω από τη σύραγγα τοποθετήθηκε ένας πτερυγότοιχος. Δηλαδή, ένας φράχτης προκειμένου να αποκλειστεί και η παραμικρή πιθανότητα κάθε πετραδάκι που ξέμεινε από το καθάρισμα, να πέσει.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Διαχείρησης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής στις εργασίες που ξεκίνησαν στις 18 Οκτωβρίου δούλεψαν τουλάχιστον σαράντα άτομα από διαφορετικά συνεργεία. Οι αρμόδιοι αναφέρουν ότι πρόκειται για χρόνο ρεκόρ ολοκλήρωσης του έργου, παρόλες τις δυσκολίες που έχει επιφέρει η πανδημία.

Επί τη ευκαιρία, η Περιφέρεια τοποθέτησε στηθαία ασφαλείας και νέα κράσπεδα, διόρθωσε την ανάποδη κλίση που είχε ο δρόμος, διαμόρφωσε πεζοδρόμια και εγκατέστησε φωτισμό led μέσα και έξω από τις σήραγγες.

ΑΜΠΕ/capital

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραδίδεται αύριο στην κυκλοφορία η σήραγγα Καραμανλή με κατεύθυνση προς Σούνιο"

Πώς θα μετακινούνται προς και από τα λιμάνια οι επιβάτες πλοίων από τις 21:00 έως τις 5:00

Διευκρινήσεις για τις μετακινήσεις των επιβατών των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων που καταπλέουν στα λιμάνια της χώρας κατά τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας, από 21:00 έως και 05:00, δίνει το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Όπως ανακοινώθηκε, οι επιβάτες αυτοί μπορούν να μεταβαίνουν μετά την άφιξη των πλοίων στις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές για την χορήγηση σχετικών βεβαιώσεων με τις οποίες μπορούν να μετακινηθούν κατά τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας.

news

Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς θα μετακινούνται προς και από τα λιμάνια οι επιβάτες πλοίων από τις 21:00 έως τις 5:00"

ΚΙΝΑΛ: Εικόνα ντροπής για τη ΝΔ η παρουσία Μπογδάνου στο Πολυτεχνείο

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΙΝΑΛ αναφορικά με την παρουσία του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μπογδάνου, στο Πολυτεχνείο την ώρα των αστυνομικών επιχειρήσεων.

Όπως εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Παύλος η Χρηστίδης η εικόνα αυτή αποτελεί ντροπή.

“Η παρουσία του βουλευτή κ. Μπογδάνου ως εμψυχωτή της αστυνομίας έξω από το Πολυτεχνείο, αποτελεί εικόνα ντροπής για τη ΝΔ”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΙΝΑΛ: Εικόνα ντροπής για τη ΝΔ η παρουσία Μπογδάνου στο Πολυτεχνείο"

Κοροναϊός: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων στην Ιταλία

Σήμερα στην Ιταλία καταγράφηκαν 40.902 νέα κρούσματα κοροναϊού και 550 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Συνολικά έγιναν 254.908 διαγνωστικά τεστ. Χθες σημειώθηκαν 636 θάνατοι και καταγράφηκαν 37.978 κρούσματα. Κάθε εκατό τεστ, δεκαέξι πολίτες προέκυψαν σήμερα θετικοί, αλλά η μείωση του πανιταλικού δείκτη μετάδοσης στο 1,4, θεωρείται μια πρώτη, καλή είδηση.

Συνολικά, στις μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται 3.230 άνθρωποι, 60 περισσότεροι από χθες. Στους δε νοσοκομειακούς θαλάμους βρίσκονται 30.914 ασθενείς, 1.041 περισσότεροι από το περασμένο 24ωρο. Οι περιοχές με περισσότερα περιστατικά, σήμερα, είναι η Λομβαρδία (10.635), το Πεδεμόντιο (5.258), η Καμπανία (4.079) και το Βένετο (3.605).

Το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας ζητά από τους ιταλούς πολίτες «να παραμενουν σπίτι όσο περισσότερο μπορούν και να αποφεύγον συναντήσεις με άτομα εκτός του στενού οικογενειακού κύκλου». Ο Ιταλός υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, ανακοίνωσε ότι από σήμερα, και οι περιφέρειες της Καμπανίας (με πρωτεύουσα την Νάπολη) και της Τοσκάνης (με πρωτεύουσα την Φλωρεντία), συμπεριλαμβάνονται στις «κόκκινες ζώνες», με αυστηρές απαγορεύσεις που ισοδυναμούν σε τοπiκά lockdown.

Ο Βάλτερ Ριτσιάρντι, τέλος, σύμβουλος του Σπεράντσα, τόνισε ότι «καθοριστικής σημασίας θα είναι οι επόμενες δυο με τρεις εβδομάδες, διότι, «ανάλογα με την πορεία της επιδημίας, μπορεί να χαλαρώσουν ή και να αυστηροποιηθούν τα μέχρι τώρα μέτρα». "Όλα θα εξαρτηθούν -πρόσθεσε- από την συμπεριφορά των ιταλών πολιτών".

 news

Διαβάστε Περισσότερα » "Κοροναϊός: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων στην Ιταλία"

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για το λουκέτο σε 41 υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας

Για επιχείρηση συρρίκνωσης των υποκαταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας κάνουν λόγο 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι, με πρωτοβουλία της βουλευτού Πέλλας Θ. Τζάκρη, κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών με θέμα, "'Αμεσο κλείσιμο 41 υποκαταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας σε όλη την Ελλάδα, παράλληλα με την προώθηση του προγράμματος εθελούσιας εξόδου του προσωπικού".

 "Όπως προκύπτει από πρόσφατα δημοσιεύματα στον έντυπο και τον ηλεκτρονικό τύπο, αλλά και από την εσωτερική πληροφόρηση των διευθυντών καταστημάτων της τράπεζας, παράλληλα με την εξέλιξη του προγράμματος μείωσης του προσωπικού της, επιχειρείται η συρρίκνωση του δικτύου των καταστημάτων της" αναφέρουν οι βουλευτές. Τονίζουν δε, ότι η εξέλιξη "προκαλεί έντονο προβληματισμό στους πολίτες των πόλεων, ειδικά των επαρχιακών, όπου η πρόσβαση σε κάποιο υποκατάστημα άλλης πόλης, είναι αφενός μεν δαπανηρή, αφετέρου δε, εξαιτίας των αυστηρών περιορισμών που ισχύουν στην μετακίνηση των πολιτών στην παρούσα συγκυρία, αδύνατη, ιδίως δε για τα άτομα της τρίτης ηλικίας, αφού απαιτείται η κατοχή ιδιωτικού μεταφορικού μέσου, ενώ η εξυπηρέτηση μέσω των διαδικτυακών συναλλαγών, όχι μόνο δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για αυτούς, αλλά καθίσταται σχεδόν απαγορευτική".

Επιπλέον, σημειώνουν, "οι τραπεζοϋπάλληλοι των καταστημάτων που κλείνουν, χάνουν την οργανική τους θέση και τίθενται στην διάθεση της διεύθυνσης Προσωπικού, διατρέχοντας τον κίνδυνο μετακίνησης ακόμη και εκτός της περιοχής κατοικίας τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την καθημερινότητά τους και την οικογενειακή τους ζωή".

Οι βουλευτές ερωτούν τον υπουργό Οικονομικών:

1) Ποιες ενέργειες προτίθεστε να αναλάβετε, προκειμένου να αποτρέψετε την σφράγιση όλων αυτών των υποκαταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας, τουλάχιστον όσων βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από κάποιο άλλο υποκατάστημα;

 2) Πώς σκοπεύετε να ανακόψετε την συρρίκνωση της Εθνικής Τράπεζα, η οποία θα έχει βαριές συνέπειες για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας; 

ΑΜΠΕ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για το λουκέτο σε 41 υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας"

Lockdown: 68.711 έλεγχοι σε όλη τη χώρα – Οι… λυπητερές για μάσκες, SMS και μαγαζιά

Συνολικά 68.711 ελέγχους για την τήρηση του Lockdown διενήργησαν οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΔΙΜΕΑ, ΕΑΔ, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες), χθες, Πέμπτη (12.11.2020).

Στη διάρκεια των ελέγχων για την εφαρμογή του Lockdown κατέγραψαν 2.116 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού. Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 248.850 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε τρία 3 καταστήματα.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (67.685)

Α. Κυριότερες παραβάσεις:
1. Μη χρήση μάσκας

2. Μη αποστολή sms

3. Μη επίδειξη βεβαίωσης μετακίνησης

Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν στην τήρηση των μέτρων κατά την μετακίνηση πεζών και οχημάτων, (σταθμοί διοδίων, ΜΜΜ, πλοία, ΕΙΧ και ΕΔΧ), καθώς και στην τήρηση των κανόνων λειτουργίας των καταστημάτων που παραμένουν ανοικτά.

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

α) Πρόστιμα συνολικού ύψους 25.000€ και συνολικά 30 ημέρες αναστολή λειτουργίας σε καταστήματα στην Περιφέρεια Αττικής

β) Πρόστιμα συνολικού ύψους 2.000€ και συνολικά 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας σε κατάστημα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Γ. Τετραψήφιο 1520:

Το 1520 δέχτηκε συνολικά επτά χιλιάδες εννιακόσιες ογδόντα εννέα (7.989) κλήσεις που αφορούσαν α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Δ. Επιχειρησιακός προγραμματισμός:

Με την εφαρμογή των νέων έκτακτων μέτρων και του αυστηρότερου lock down, το οποίο τίθεται σε ισχύ από σήμερα το βράδυ στις 21.00 τα μικτά κλιμάκια επικεντρώνουν τη δράση τους στην επιτήρηση των νέων μέτρων, ώστε να υπάρξει ανατροφοδότηση για τον χρόνο ισχύος των μέτρων και του αντίκτυπου αυτών στο περιορισμό της διασποράς του SARS COV-2.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Lockdown: 68.711 έλεγχοι σε όλη τη χώρα – Οι… λυπητερές για μάσκες, SMS και μαγαζιά"

Κύπρος: Τέσσερις θάνατοι και 207 νέα κρούσματα

Τέσσερις θανάτους και 207 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Υγείας Κύπρου.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 στην Κύπρο ανέρχεται σε 38, 24 άντρες και 14 γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 75 έτη.

Επιπλέον, το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε σήμερα η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης από συμβαλλόμενα εργαστήρια, από σύνολο 3.088 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 207 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19.

Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 6.853.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 42 άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, εκ των οποίων τα πέντε στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Επιπλέον στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύονται συνολικά οκτώ ασθενείς, εκ των οποίων οι δύο εκτός αναπνευστήρα. Άλλα εννέα άτομα νοσηλεύονται σε θάλαμο COVID-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κύπρος: Τέσσερις θάνατοι και 207 νέα κρούσματα"

Διπλό φονικό στ’ Ανώγεια: Η βαλλιστική «μίλησε» – Ποια σφαίρα σκότωσε τον Καλομοίρη

Έξι μήνες μετά το διπλό φονικό που εκτυλίχθηκε στο Περαχώριο Ανωγείων, όπου έπεσαν νεκροί, ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης και ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης υπάρχει νέα εξέλιξη στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, βγήκαν τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης από τα εγκληματολογικά εργαστήρια των Αθηνών τα οποία και δίνουν την απάντηση στο μεγαλύτερο ερώτημα του διπλού φονικού. Ποια σφαίρα, τελικά, σκότωσε τον 63χρονο, γνωστό μαντιναδολόγο, Λευτέρη Καλομοίρη.

sfaira-anogiea

Υπενθυμίζεται πως μετά το διπλό φονικό η πλευρά του Καλομοίρη υποστήριζε πως ο τόπος του εγκλήματος είχε «πειραχθεί» ενώ το όπλο που παρέδωσε η οικογένεια Ξυλούρη δεν ήταν αυτό που χρησιμοποιήθηκε στη φονική συμπλοκή.

egklhma-anogeia4

Αντίθετα, η οικογένεια Ξυλούρη υποστήριζε πως ο 30χρονος Γιώργος δεν πυροβόλησε και ότι ο 29χρονος, γιος του Λευτέρη Καλομοίρη, Μανώλης πυροβολώντας τον Ξυλούρη σκότωσε και τον πατέρα του.

anogeia-egklhma2

Η απάντηση ωστόσο, όπως αναφέρουν πληροφορίες, έφτασε από τα εγκληματολογικά εργαστήρια των Αθηνών και φαίνεται πως η σφαίρα που βρέθηκε στο σώμα του Λευτέρη Καλομοίρη προήλθε από το όπλο του Γιώργου Ξυλούρη.

nekroi-anogeia-egklhma-1200

Μάλιστα, πρώτα δολοφονήθηκε ο Λευτέρης Καλομοίρης και στη συνέχεια ο Γιώργος Ξυλούρης.

«Είναι μία δικαίωση για τον κατηγορούμενο»

Το cretapost ήρθε σε επικοινωνία με τον δικηγόρο του 29χρονου Μ. Καλομοίρη, Διονύση Βέρρα ο οποίος ανέφερε πως η βαλλιστική εξέταση αποτελεί μία δικαίωση για τον κατηγορούμενο.

anogeia-egklhma-kalomoirhs

«Από χθες έχει κοινοποιηθεί η βαλλιστική. Δικαιωθήκαμε πλήρως σε αυτά που λέγαμε. Από την πρώτη στιγμή λέγαμε να υπάρχει υπομονή και να αφήσουμε να οι ανακριτές και οι αναλυτές να κάνουν την δουλειά τους και η αλήθεια θα λάμψει.

Είναι μία δικαίωση για τον κατηγορούμενο και τώρα πλέον πάμε για το δικαστήριο», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο δικηγόρος του 29χρονου, Μ. Καλομοίρη, Διονύσης Βέρρας.

cretapost

Διαβάστε Περισσότερα » "Διπλό φονικό στ’ Ανώγεια: Η βαλλιστική «μίλησε» – Ποια σφαίρα σκότωσε τον Καλομοίρη"

Δυτική Μακεδονία: Ανησυχία για την εξάπλωση της Covid-19 σε τουλάχιστον 5 μονάδες εκτροφής μινκ – Σε εγρήγορση οι αρχές, ποια μέτρα πάρθηκαν

Σε επιφυλακή τέθηκαν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με αφορμή την εξάπλωση της πανδημίας της Covid-19 σε γουνοφόρα ζώα, έπειτα ειδικά και από τον εντοπισμό κρουσμάτων σε μονάδες εκτροφής στην Δυτική Μακεδονία.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη το Πρόγραμμα Ανίχνευσης SARS-CoV-2 σε μονάδες εκτροφής μινκ το οποίο έχει εκπονήσει η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του Υπουργείου σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και προβλέπει τη διενέργεια εντατικών ελέγχων στις μονάδες εκτροφής στις οποίες έχουν πρωτίστως εντοπιστεί κρούσματα της νόσου σε εργαζόμενους που απασχολούνται στις μονάδες αυτές.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις 11 Νοεμβρίου σε μονάδα εκτροφής μινκ στο Καλονέρι Δήμου Βοΐου Κοζάνης, εντοπίστηκαν κρούσματα σε 2 εργαζόμενους και πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία σε 9 ζώα στις 12 Νοεμβρίου. Ακολούθησε εργαστηριακή εξέταση την ίδια ημέρα από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης όπου διαπιστώθηκε ότι και τα 9 ζώα είναι θετικά και δρομολογήθηκε η θανάτωση και υγειονομική ταφή των ζώων της συγκεκριμένης μονάδας.

Επιπλέον, σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ έχουν εντοπιστεί κρούσματα της νόσου σε εργαζόμενους μονάδας εκτροφής μινκ στη Σιάτιστα (Πουρλέτι) του Δήμου Βοΐου Κοζάνης (2 κρούσματα) καθώς και στις περιοχές του Κρανοχωρίου (1 κρούσμα) , του Καλοχωρίου (1 κρούσμα) και της Μεσοποταμιάς/Αγίας Κυριακής (5 κρούσματα) της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς. Στις συγκεκριμένες μονάδες έχει προγραμματιστεί να διενεργηθεί άμεσα έλεγχος των αρμόδιων κτηνιατρικών υπηρεσιών προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει μετάδοση της νόσου και στα ζώα και αναμένονται τα εργαστηριακά αποτελέσματα.

Εν τω μεταξύ, το πρωί της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Φωτεινή Αραμπατζή έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε, στην οποία συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ, κ. Γιώργος Στρατάκος, ο κ. Σπύρος Γεωργίου από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ, κ. Θωμάς Αλεξανδρόπουλος και οι αρμόδιοι Υπηρεσιακοί, ο αναπληρωτής Διευθυντής του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, κ. Αναγνώστης Αργυρίου και ο αναπληρωτής Διευθυντής Κτηνιατρικής Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας , κ. Σωκράτης Ηλιάδης, με αντικείμενο τον συντονισμό των ενεργειών για την διαχείριση της κρίσης και τη θέση σε εφαρμογή του «μηχανισμού αντιμετώπισης πρωτοεμφανιζόμενου νοσήματος» σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Ο μηχανισμός αφορά στη λήψη μέτρων, τόσο για την προσβεβλημένη εκμετάλλευση και τη ζώνη ελέγχου γύρω από αυτήν, όσο και για τις εκμεταλλεύσεις με υπόνοια κρούσματος.

Στόχος όπως είπε, η κ. Υφυπουργός είναι «στην αρχή του φαινομένου ο συντονισμός όλων των εμπλεκομένων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού σε άλλες μονάδες και η θωράκιση πάνω απ΄ όλα της υγείας των εργαζομένων για την οποία επιλαμβάνονται αρμοδίως ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας». Μάλιστα συμφωνήθηκε με την ΓΓΠΠ η διενέργεια 600 rapid τεστ σε όλους τους εργαζόμενους όλων των μονάδων εκτροφής γουνοφόρων ζώων από τον ΕΟΔΥ.

Τα εφαρμοζόμενα μέτρα ως προς την προσβεβλημένη εκμετάλλευση- εκτροφή, προβλέπουν:

-Δημιουργία ζώνης ελέγχου τουλάχιστον 10 χιλιομέτρων γύρω από την εκτροφή, λαμβάνοντας υπόψη το γεωγραφικό ανάγλυφο, την πυκνότητα και τη χωροταξική κατανομή των λοιπών εκμεταλλεύσεων γουνοφόρων ζώων στην περιοχή.

– Άμεση απογραφή και επιτόπια θανάτωση όλων των γουνοφόρων ζώων της εκμετάλλευσης, υπό επίσημη κτηνιατρική εποπτεία και κατά τρόπο που να αποτρέπεται ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού Sars-Cov-2.

– Καταστροφή με υγειονομική ταφή και υπό επίσημη κτηνιατρική εποπτεία των πτωμάτων των ζώων της εκμετάλλευσης.

– Διεξαγωγή επιζωοτιολογικής διερεύνησης.

– Απαγόρευση εισόδου και εξόδου κατοικίδιων θηλαστικών δίχως την άδεια της αρμόδιας κτηνιατρικής αρχής, με εξαίρεση τα κατοικίδια θηλαστικά που έχουν πρόσβαση αποκλειστικά στους χώρους διαμονής των ανθρώπων.

Ο κ. Βορίδης επισημαίνει ότι το Υπουργείο βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης ετοιμότητας έχοντας ήδη θέσει σε εφαρμογή το δόγμα της Ενιαίας Υγείας, το οποίο προβλέπει τη στενή συνεργασία του ΥπΑΑΤ με το Υπουργείο Υγείας στην κατεύθυνση θωράκισης της Δημόσιας Υγείας και τονίζει τη στενή συνεργασία της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής, με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, τις κτηνιατρικές υπηρεσίες των Περιφερειών και Περιφερειακών Ενοτήτων, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το Ινστιτούτο Παστέρ και την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δυτική Μακεδονία: Ανησυχία για την εξάπλωση της Covid-19 σε τουλάχιστον 5 μονάδες εκτροφής μινκ – Σε εγρήγορση οι αρχές, ποια μέτρα πάρθηκαν"

Καιρός αύριο: Συννεφιά και ισχυροί άνεμοι – Σε ποιες περιοχές θα πέσουν βροχές και καταιγίδες

Άστατος θα είναι ο καιρός αύριο, Σάββατο (14.11.2020). Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι, ενώ σε αρκετές περιοχές της χώρας θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (EMY): Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα ανατολικά και τα νότια και σποραδικές καταιγίδες στο βόρειο Αιγαίο. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά πελάγη από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες στα ανατολικά και τα βόρεια, όπου βαθμιαία θα σημειωθούν τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα.
Aνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά, μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες, όπου πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα και στα θαλάσσια σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια, με πιθανότητα τοπικών βροχών στο νότιο Ιόνιο. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 και τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές στα ανατολικά, όπου στις Σποράδες και την Εύβοια θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, που τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στην Κρήτη.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στα βόρεια και τις βραδινές στα νότια.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από τις μεσημβρινές ώρες στα νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΣΑΜΟΣ
Καιρός: Λίγες παροδικές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα με μικρή πιθανότητα βροχής.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 και από τις μεσημβρινές ώρες 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Συννεφιά και ισχυροί άνεμοι – Σε ποιες περιοχές θα πέσουν βροχές και καταιγίδες"

Η Ιερά Σύνοδος ζητεί να λειτουργήσουν οι ναοί την περίοδο των Χριστουγέννων

Παράκληση προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να λειτουργήσουν οι ιεροί ναοί το δεκαήμερο των Χριστουγέννων, όπως ακριβώς λειτουργούσαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, εκφράζει με επιστολή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, σε ειδική διαδικτυακή εκπομπή της μητροπόλεώς του στο Facebook, την οποία και παρακολούθησαν με ενεργή συμμετοχή δεκάδες χιλιάδες πιστοί. Τόνισε μάλιστα, πως η Διαρκής Ιερά Σύνοδος παρακάλεσε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να επιτρέψουν να παραμείνουν ανοικτοί οι ναοί με την απαρέγκλιτη και πιστή τήρηση όλων των προδιαγραφών, των εντολών και των υποδείξεων των αρμόδιων υγειονομικών αρχών της Πολιτείας και, φυσικά, πάντα με βάση την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων μέσα σε αυτόν και τον επόμενο μήνα.

Ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας σημείωσε χαρακτηριστικά πως η Εκκλησία δεν μάχεται την επιστήμη, ούτε ποτέ την είδε σαν… αντίπαλο, όπως ορισμένοι υποστηρίζουν, για την εξυπηρέτηση αλλότριων σκοπιμοτήτων. Αναφορικά με την πολυφωνία που υπάρχει στους κόλπους της Εκκλησίας, επισήμανε πως «θα πρέπει να ακούμε την επίσημη Εκκλησία και όχι κάθε μεμονωμένη φωνή που δεν την εκφράζει». Συνέστησε, μάλιστα, να ακολουθούνται από τους πιστούς όλες οι υποδείξεις των αρμόδιων υγειονομικών αρχών, καθώς «οι χώροι των ναών είναι φθαρτοί, όπως άλλωστε και το ανθρώπινο σώμα, και είναι απαραίτητο να προστατεύουμε εαυτούς και αλλήλους». «Υπάρχει», υπογράμμισε, «πλήρης ταύτιση με τις επιστημονικές προτάσεις και εμπιστοσύνη στην επιστήμη».

Σχετικά με το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, επισήμανε πως αυτό «συνιστά θέμα της προσωπικής πίστης του καθενός» και ότι «δεν έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα, καθώς ουδείς ‘’εξαναγκάζεται’’ να συμμετάσχει σε Αυτήν». «Η Θεία Ευχαριστία», είπε ο Γαβριήλ, «δεν μεταδίδει ιούς, αλλά την αιώνια ζωή. Οι ιοί -υπογράμμισε- μεταδίδονται και διασπείρονται εύκολα σε μια μαζική συνάθροιση, σε συνθήκες συνωστισμού. Για αυτό και δεχόμαστε όλους τους σχετικούς περιορισμούς για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ζωής των ανθρώπων, του υπέρτερου δηλ. συμφέροντος, καθώς χωρίς τον άνθρωπο δεν υπάρχει Εκκλησία».

Πρόθεση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, είπε ο μητροπολίτης, δεν είναι να πάει κόντρα στην Πολιτεία. «Για όλα, άλλωστε, τα κρίσιμα ζητήματα, που αφορούν στο έθνος μας, η Εκκλησία συμπορεύεται με την Πολιτεία», τόνισε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε: «Βλέπουμε, ωστόσο, την ψυχική κατάσταση των ανθρώπων να τίθεται σε διακινδύνευση λόγω του φόβου και λόγω των συνθηκών του ‘’εγκλεισμού’’ και γι’ αυτόν τον λόγο ζητήσαμε από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να είναι ανοικτοί οι ναοί την περίοδο των Χριστουγέννων».

Εξάλλου, όπως είπε, «Η σχέση με τον Θεό βοηθά στην πνευματική και ψυχική ενίσχυση των ανθρώπων». «Η Εκκλησία της Ελλάδος δεν αντιστρατεύεται τους ειδικούς, εκφράζει όμως τον πιστό λαό της που αγωνιά και πρέπει να μεριμνά και για την ψυχική υγεία και ισορροπία όλων των ανθρώπων», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά στο εμβόλιο, πρώτος από τον χώρο της Εκκλησίας, το χαρακτήρισε «δώρο του Θεού» και τόνισε ότι «δεν πρέπει σε αυτό το ζήτημα να υπεισέλθουν οι γνωστές και επικίνδυνες συνωμοσιολογίες». «Ας είμαστε υπομονετικοί και ας έχουμε εμπιστοσύνη στην αρμονική σχέση Εκκλησίας - Επιστήμης. Αν είναι κάτι πονηρό, θα φανεί, δεν κρύβεται. Το ψέμα έχει άλλωστε κοντά ποδάρια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο μητροπολίτης Γαβριήλ, στην ειδική εκπομπή που παρακολούθησαν από το Facebook περίπου 70.000 άτομα, κατέληξε: «Κανένας πιστός ως πρόσωπο δεν είναι πάνω από την Εκκλησία. Η υπακοή μας στην Εκκλησία είναι απαραίτητο στοιχείο για τη σωτηρία μας». Ωστόσο, «δεν πρέπει να νιώθει ο κόσμος ότι πολεμάται το δόγμα μας. «Δεν απειλείται η πίστη μας, την πανδημία απλώς πρέπει να ξεπεράσουμε και να υπερνικήσουμε με τη βοήθεια του Θεού και των επιστημόνων, που νυχθημερόν παλεύουν για αυτό».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Η Ιερά Σύνοδος ζητεί να λειτουργήσουν οι ναοί την περίοδο των Χριστουγέννων"

Τραγωδία στο Μάτι: Επιμένει ο ανακριτής – Θα επαναφέρει το αίτημα του για κακουργηματική δίωξη

Στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης για στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας φαίνεται πως επιμένει ο ανακριτής που διερευνά τις ευθύνες για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 102 νεκρούς συνανθρώπους μας.

Από νέες καταθέσεις, την αξιολόγηση εγγράφων που κατασχέθηκαν σε εφόδους και τα ημερολόγια που καταγράφουν τον ακριβή χρόνο που «πέταξαν» τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα, ο ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης φέρεται να εκτιμά ότι στοιχειοθετείται ο ενδεχόμενος δόλος για την απαγγελία κατηγοριών σε βαθμό κακουργήματος.

Αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι μαρτυρικές καταθέσεις, εκτιμάται πως θα επαναφέρει εκ νέου το αίτημα του προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για την άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης, το οποίο το περασμένο καλοκαίρι (και για δεύτερη φορά) απορρίφθηκε.

Πιλότοι : «Αν πετούσαν όλα τα Σινούκ, θα έπεφταν 125 τόνοι νερού»

Δυο μαρτυρικές καταθέσεις πιλότων που επιχείρησαν στο φλεγόμενο Μάτι φαίνεται πως είναι κομβικής σημασίας για την ποινική αξιολόγηση της υπόθεσης.

Ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης ενός από τα 5 διαθέσιμα Σινούκ κατέθεσαν ότι η απογείωση τους από το αεροδρόμιο των Μεγάρων προς την περιοχή της Πεντέλης έγινε στις 18:10 και όχι στις 17.00, όπως καταγράφηκε στο ημερολόγιο πτήσεων.

Ο ανακριτής τους επέδειξε, σύμφωνα με πληροφορίες, έγγραφα σύμφωνα με τα οποία «εκείνη την ημέρα υπήρχαν τουλάχιστον πέντε διαθέσιμα Σινούκ , τα οποία εφόσον είχαν ζητηθεί από το ΕΣΚΕ και είχαν εγκριθεί από το ΓΕΕΘΑ , θα μπορούσαν να είχαν επιχειρήσει στο Νταού Πεντέλης» και τους ρώτησε:

Ανακριτής : Μπορείτε να μας πείτε αν επιχειρούσαν και τα πέντε Σινούκ , σε χρόνο από τις 17.15 έως τις 18.30 πόσο ωφέλιμο νερό σε τόνους θα μπορούσαν να είχαν ρίξει;

Μάρτυρας : Κάθε ελικόπτερο θα μπορούσε να κάνει τουλάχιστον πέντε ρίψεις , κατά μέσο όρο στην περιοχή. Ο κάδος, που φέρει κάθε σινούκ, έχει πέντε τόνους ωφέλιμο νερό. Συνεπώς από τις 17.15 έως τις 18.30 και εφόσον είχαν ζητηθεί τα παραπάνω σινούκ , θα μπορούσαν να είχαν ρίξει στις περιοχές ( Νταού Πεντέλης, Βουτζά, Μάτι ) συνολικά 125 τόνους νερού . Αν αυτό γινόταν σίγουρα θα βοηθούσε πάρα πολύ στην εξέλιξη της πυρκαγιάς εκείνη την ημέρα, κυρίως όμως, αν επιχειρούσαν κατά την έναρξη της πυρκαγιάς. Αυτό μαθαίνουμε και στα σεμινάρια, ότι τη φωτιά πρέπει να την προλαβαίνουμε στην αρχή, γιατί μετά μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη.

Πηγές αναφέρουν ότι ο ανακριτής έχει βάλει στο «κάδρο» των ποινικών ευθυνών κι άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος που μέχρι τώρα δεν βρίσκονται σε θέση κατηγορουμένου.

Στο έγγραφο που είχε αποστείλει ο ανακριτής στην Εισαγγελία το περασμένο καλοκαίρι φέρεται να ανέφερε ότι καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη της πυρκαγιάς έπαιξε το γεγονός ότι οι αρμόδιοι όχι μόνο παρέλειψαν να χρησιμοποιήσουν όλα τα εναέρια και επίγεια πυροσβεστικά μέσα που είχαν στη διάθεσή τους αλλά παρότι το γνώριζαν αυτό, δεν οργάνωσαν ένα σχέδιο εκκένωσης ή απομάκρυνσης και διάσωσης των κατοίκων, ενώ είχαν αυτή τη δυνατότητα.

Συγκεκριμένα:

*Υπήρξε πλήρης απουσία εναέριας επιτήρησης στην περιοχή η οποία θεωρείτο μάλιστα υψηλής επικινδυνότητας, από τις 11:00 έως τις 19:00, που έχει σκοπό την γρήγορη κατάσβεση της φωτιάς με όλη τη διαθέσιμη δύναμη.

*Αν και οι αρμόδιοι γνώριζαν ότι είχαν διαθέσιμα επίγεια και εναέρια μέσα είτε δεν τα αξιοποίησαν καθόλου για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Μάτι , είτε τα χρησιμοποίησαν για την κατάσβεση φωτιάς σε περιοχές, που δεν υπήρχε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές .

* Δεν κινητοποιήθηκαν οι δυνάμεις που διαθέτει το ΓΕΕΘΑ

*Ενώ υπήρχαν διαθέσιμα 10 σινούκ δεν αξιοποιήθηκαν . Απογειώθηκε μόνο ένα σινούκ από το αεροδρόμιο των Μεγάρων για να επιχειρήσει στο Μάτι και αυτό είναι το μόνο εναέριο μέσο καταγεγραμμένο στο χειρόγραφο και ηλεκτρονικό ημερολόγιο.

* Με τις ιδιότητές τους μπορούσαν να προβλέψουν το βαρύτερο αποτέλεσμα, που τελικά επήλθε αποδεχόμενοι αυτό, καθώς δεν αξιοποίησαν έγκαιρα σχέδιο εκκένωσης από τις 17.30 εώς τις 17.45 ξεκινώντας από τον Ν. Βουτζά και εν συνεχεία στο Μάτι και στο Κόκκινο Λιμανάκι.

* Παρότι υπήρχαν διαθέσιμες σωστικές λέμβοι που ανήκαν στην Πρώτη ΕΜΑΚ που ήταν στην Ελευσίνα, ουδέποτε δόθηκε εντολή στα πληρώματα της να μεταβούν στην περιοχή.

Όπως ανέφερε στο έγγραφο του ο ανακριτής τα στοιχεία κατατείνουν πως αν από την αρχή (από τις 16.50 δηλαδή έως τις 17:30) επιχειρούσαν στην περιοχή τρία εναέρια μέσα και στη συνέχεια άλλα τρία, ο κίνδυνος θα είχε αποφευχθεί. Για το λόγο αυτό, καταλογίζει ενδεχόμενο δόλο σε συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία, όπως σημειώνει, εξέθεσαν όχι μόνο σε κίνδυνο τους κατοίκους αλλά τους άφησαν και αβοήθητους. Υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής, τονίζει, ο ανακριτής είτε απουσίαζαν είτε επέλεξαν να παραμείνουν στην Κινέτα αν και γνώριζαν το μέγεθος του κινδύνου από την πυρκαγιά στο Μάτι.

Ο κ. Μαρνέρης φέρεται να επισημάνει στο έγγραφο του την ανέλιξη που είχαν στην καριέρα τους συγκεκριμένα πρόσωπα, αφήνοντας εμμέσως να διαφανεί πως με τις ενέργειές τους, ίσως να επεδίωκαν να εκθέσουν άλλους, προσδοκώντας για τους ίδιους ευνοϊκή μεταχείριση που στη συνέχεια πέτυχαν.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στο Μάτι: Επιμένει ο ανακριτής – Θα επαναφέρει το αίτημα του για κακουργηματική δίωξη"

Θεσσαλονίκη: Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις γύρω από το Αριστοτέλειο

Επί ποδός βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία και στη Θεσσαλονίκη, μετά και τα όσα συνέβησαν στην Αθήνα, όπου οι Αρχές πραγματοποίησαν επιχείρηση εκκένωσης του Πολυτεχνείου.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί πέριξ της Πανεπιστημιούπολης, στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να διασφαλίσουν πως δεν θα εισέλθουν άτομα εντός των χωρών του Αριστοτελείου.

Στα ειδικά επιχειρησιακά μέτρα που έλαβε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης συμμετέχουν αστυνομικοί της ομάδας “Ζ”, της ΟΠΚΕ και της ομάδας ΔΙΑΣ. Σε ετοιμότητα είναι επίσης και δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το ΑΠΘ.

Παράλληλα οι ομάδες που έχουν αναπτυχθεί γύρω από το ΑΠΘ διενεργούν ελέγχους περί COVID-19 σε πεζούς και οχήματα.

Στόχος των Αρχών στη Θεσσαλονίκη είναι να μην υπάρξουν σκηνές ανάλογες με αυτές της Αθήνας, όπου ομάδα ατόμων εισήλθε στο Πολυτεχνείο με σκοπό να παραμείνει εκεί ενόψει της επετείου της 17ης Νοεμβρίου. Τελικώς η Αστυνομία εισέβαλε στο Πολυτεχνείο και προχώρησε σε προσαγωγές ατόμων.

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις γύρω από το Αριστοτέλειο"

Ο Βαρουφάκης αποκαλύπτει τηλεφώνημα… έντασης με Χρυσοχοΐδη για το Πολυτεχνείο!

Την σύλληψη των βουλευτών του ΜέΡΑ25 που θα επιχειρήσουν να πραγματοποιήσουν πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, προανήγγειλε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά την σημερινή επικοινωνία του με τον γραμματέα του κόμματος, Γιάνη Βαρουφάκη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κόμματος.

Η ανακοίνωση είναι εκτενής και περιγράφει λεπτομερώς την συζήτηση Χρυσοχοΐδη -Βαρουφάκη, κατά την οποία επιβεβαιώθηκε η πλήρης διάσταση θέσεων ως προς την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Από την περιγραφή προκύπτει ότι η επικοινωνία ήταν ιδιαίτερα έντονη, με το ΜέΡΑ25, όχι μόνο να εμμένει στη θέση του για συμμετοχή εννεαμελούς αντιπροσωπείας στην πορεία, αλλά και να καταγγέλλει τον κ. Χρυσοχοΐδη ότι τον «παραδίδει στην κρίση των πολιτών», αλλά και τον πρωθυπουργό «ο οποίος τον διόρισε και τον κινητοποιεί». Σημειώνει επίσης, ότι «προαναγγελία σύλληψης βουλευτών ισοδυναμεί με προαναγγελία καταστρατήγησης του Συντάγματος». 

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 αναφέρει:

«Στις 4 μμ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο τηλεφωνικής ενημέρωσης των αρχηγών των κομμάτων (κατ’ εντολή του πρωθυπουργού, όπως είπε), τηλεφώνησε στον γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη για να τον “ενημερώσει” σχετικά με τις αποφάσεις της κυβέρνησης όσον αφορά την ημέρα του Πολυτεχνείου.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε στον κ. Βαρουφάκη ότι το Πολυτεχνείο θα είναι κλειστό όλη την ημέρα και πως, αν ολιγομελής αντιπροσωπεία του κόμματος θελήσει να κάνει κατάθεση στεφάνου, θα υπάρξει η δυνατότητα εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος το μεσημέρι της Τρίτης, μετά από συνεννόηση με την Αστυνομία. Κατέληξε επαναλαμβάνοντας την δημόσια δήλωση της κυβέρνησης ότι “πορεία δεν θα γίνει”.

Ο κ. Βαρουφάκης απάντησε στον υπουργό ότι το ΜέΡΑ25, σεβόμενο τα μέτρα προφύλαξης των πολιτών από την πανδημία, έχει ήδη καλέσει τα μέλη του να μην συμμετάσχουν στην πορεία αλλά να εκπροσωπηθούν σε αυτήν από 9μελή αντιπροσωπεία.

Επί πλέον, ότι ο ίδιος δεν θα κάνει χρήση της δυνατότητας που του “προσφέρει” για κατάθεση στεφάνου μετά από ραντεβού με την Αστυνομία. Αντ’ αυτών, οι επτά βουλευτές Νομού Αττικής του ΜέΡΑ25, ο συντονιστής της Κεντρικής Επιτροπής και ένας εκπρόσωπος της Νεολαίας του ΜέΡΑ25 -9 άτομα συνολικά- θα πορευτούν κρατώντας τις αποστάσεις, και φορώντες βέβαια μάσκες, από το Πολυτεχνείο προς την αμερικανική πρεσβεία σηματοδοτώντας την απόρριψη εκ μέρους του ΜέΡΑ25 του” αποφασίζομεν και διατάσσομεν” της κυβέρνησης.

«Συλλήψεις βουλευτών»

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αντέτεινε ότι η πορεία θα είναι αδύνατη καθώς η Αστυνομία δεν θα κλείσει την κυκλοφορία, οπότε ο κ. Βαρουφάκης του απάντησε πως, σε τέτοια περίπτωση, οι 9 του ΜέΡΑ25 απλά θα πορευτούν στο πεζοδρόμιο, τηρώντας τις αποστάσεις, έως την αμερικάνικη πρεσβεία. Σε εκείνο το σημείο, ο υπουργός είπε ότι εισαγγελέας και Αστυνομία θα είναι εκεί για να συλλάβουν όποιον καταστρατηγήσει την απαγόρευση.

Ο κ. Βαρουφάκης ευχαρίστησε τον κ. Χρυσοχοΐδη για την “ενημέρωση” και τον ενημέρωσε με την σειρά του ότι, με αυτά που άκουσε, επιβεβαιώθηκε η σημασία που έχει η πορεία των 9 του ΜέΡΑ25 ως αντίσταση στην συνταγματική εκτροπή που επιχειρεί η κυβέρνηση με την απειλή της ότι βουλευτές, των οποίων το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης εγγυάται το Σύνταγμα, θα συλληφθούν. Ο υπουργός διαφώνησε λέγοντας ότι η ελευθερία μετακίνησης των βουλευτών αφορά την άσκηση των βουλευτικών τους καθηκόντων. Ο κ Βαρουφάκης του ανταπάντησε πως αποτελεί κορυφαίο βουλευτικό καθήκον η προστασία των πολιτικών ελευθεριών που απειλούνται από αυτή την κυβέρνηση και τον συγκεκριμένο υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης κατέληξε ότι απλώς ήθελε να ενημερώσει τον κ. Βαρουφάκη και όχι να αντιδικήσουν. Με τη σειρά του, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 τον ευχαρίστησε για την τηλεφωνική προαναγγελία σύλληψης βουλευτών που ισοδυναμεί με προαναγγελία καταστρατήγησης του Συντάγματος».

ΑΠΕ – ΜΠΕ/ newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Βαρουφάκης αποκαλύπτει τηλεφώνημα… έντασης με Χρυσοχοΐδη για το Πολυτεχνείο!"

Κομισιόν: «Βαθιά λυπηρή» η νέα Navtex της Τουρκίας στις θαλάσσιες ζώνες της Ελλάδας

Η ΕΕ προτρέπει την Τουρκία να σεβαστεί τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας για τα Βαρώσια και την καλεί σε άμεση αντιστροφή των πρόσφατων δράσεων της, συμβάλλοντας στην εξεύρεση διαρκών λύσεων, με καλή πίστη για την οικοδόμηση ενός εποικοδομητικού διαλόγου για την επίτευξη ενός σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) Πίτερ Στάνο στο ΚΥΠΕ.

Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν είπε στο ΚΥΠΕ ότι «έχουμε επικοινωνήσει με τις τουρκικές αρχές σε διαφορετικά επίπεδα για να εκφράσουμε τις σοβαρές ανησυχίες μας για τις δράσεις στα Βαρώσια και το νέο τουρκικό τηλεγράφημα πλοήγησης (Navtex) για το σκάφος σεισμικών ερευνών Oruc Reis».

Όπως σημείωσε, «χθες, η Γενική Γραμματέας της ΕΥΕΔ, Χέλγκα Σμιντ έθεσε αυτά τα ζητήματα στον Πρέσβη της Τουρκίας στην ΕΕ».

«Σχετικά με τα Βαρώσια, η ΕΕ επιβεβαίωσε, μεταξύ άλλων, στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 1ης Οκτωβρίου, το καθεστώς των Βαρωσίων, όπως ορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ιδίως στα ψηφίσματα 550 (1984) και 789 (1992)», ανέφερε ο Πίτερ Στάνο.

«Δεν πρέπει να γίνουν ενέργειες σε σχέση με τα Βαρώσια που δεν είναι σύμφωνες με αυτές τις αποφάσεις», πρόσθεσε.

«Η ΕΕ καλεί σε σεβασμό αυτών των ψηφισμάτων και ζητεί την άμεση αντιστροφή των πρόσφατων ενεργειών και την αποφυγή περαιτέρω μονομερών δράσεων που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις εντάσεις στο νησί», δήλωσε ο Στάνο στο ΚΥΠΕ.

Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες ανακοινώσεις της Τουρκίας, ανέφερε ότι «το νέο τηλεγράφημα πλοήγησης (Navtex) για σεισμικές δραστηριότητες έρευνας από την Τουρκία, που επηρεάζει τις θαλάσσιες ζώνες της Ελλάδας, είναι βαθιά λυπηρό».

«Δυστυχώς, η Τουρκία συνεχίζει να ακολουθεί μια πορεία κλιμάκωσης της δράσης της που δημιουργεί περαιτέρω ένταση στην περιοχή», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο «η Τουρκία θα πρέπει αντ’ αυτού να συμβάλει στην εξεύρεση διαρκών λύσεων και να εμπλακεί με καλή πίστη σε συνεχείς προσπάθειες για την οικοδόμηση εποικοδομητικού διαλόγου για την επίτευξη ενός σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Αυτό θα βοηθήσει επίσης στην ανάπτυξη μιας συνεργασίας και αμοιβαία επωφελούς σχέσης μεταξύ της ΕΕ και Τουρκίας», σημείωσε.

Όπως ανέφερε, «οι διαφορές πρέπει να συζητηθούν και να διευθετηθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Είναι επίσης απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τις συνομιλίες για το Κυπριακό που ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ είναι διατεθειμένος να συγκαλέσει».

«Δεν είναι ώρα για ανάμικτα σήματα. Το μήνυμα της ΕΕ είναι πολύ σαφές: δεν υπάρχει εναλλακτική λύση από μια ολοκληρωμένη διευθέτηση του Κυπριακού βάσει των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», είπε καταληκτικά ο εκπρόσωπος της ΕΥΕΔ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κομισιόν: «Βαθιά λυπηρή» η νέα Navtex της Τουρκίας στις θαλάσσιες ζώνες της Ελλάδας"

Το κλείσιμο των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σε όλη τη χώρα εισηγήθηκαν οι ειδικοί – Το Σάββατο οι ανακοινώσεις

Το Σάββατο θα γίνουν οι ανακοινώσεις από την υπουργό Παιδείας για τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων, καθώς η συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας δεν έχει ολοκληρωθεί, όπως έγινε γνωστό κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Όπως σημειώθηκε, η κυβέρνηση αναμενόταν την εισήγηση της επιτροπής προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις της, οι οποίες θα ανακοινωθούν αύριο από την κ. Κεραμέως.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε τελικά λίγο πριν από τις επτά, με τους ειδικούς να καταλήγουν στην εισήγηση για κλείσιμο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα.  Η απόφαση αφορά νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, ενώ αντίθετα οι ειδικοί εισηγούνται να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία ειδικής αγωγής,.

Εκτιμάται, η απόφαση για κλείσιμο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα «συμπαρασύρει» και τους παιδικούς σταθμούς που λειτουργούν με ευθύνη των δήμων.

Ο στόχος με κλείσιμο των σχολείων σε όλη την Ελλάδα είναι ο περιορισμός της κινητικότητας των γονέων, καθώς τα στοιχεία συνεχίζουν να δείχνουν πως η μεταδοτικότητα μεταξύ των παιδιών παραμένει μικρή. Επίσης, το κλείσιμο των σχολείων θα λειτουργήσει και ως προειδοποίηση προς τους πολίτες για την σοβαρότητα της κατάστασης.

Παράλληλα με το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω η τηλεργασία, ενώ και πάλι θα λειτουργήσει το μέτρο της άδειας ειδικού σκοπού. Οι εκπαιδευτικοί έχουν ενημερώσει τους γονείς των μαθητών τους για εγγραφή των παιδιών στις πλατφόρμες της τηλεκπαίδευσης.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε προϊδεάσει για το κλείσιμο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δηλώνοντας πως αν χρειασθεί να κλείσουν, η κυβέρνηση θα το κάνει.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Το κλείσιμο των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σε όλη τη χώρα εισηγήθηκαν οι ειδικοί – Το Σάββατο οι ανακοινώσεις"

Νοσοκομείο «Σωτηρία»: Έτοιμες για λειτουργία και οι 50 κλίνες ΜΕΘ

Στο «κενό» πέφτει ο αντιπολιτευτικός οίστρος του Παύλου Πολάκη για τις ΜΕΘ του νοσοκομείου Σωτηρία. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός που πέρασε «αβρόχοις ποσίν» από το άτυπο πειθαρχικό του κόμματος για το «τσιμπούσι της καραντίνας» με τις παρεμβάσεις του «σέρνει» την Κουμουνδούρου σε νέα σοβαρά επικοινωνιακά λάθη.

Λίγες ώρες μετά την«αυτοψία - σόου» στο Σωτηρία που πραγματοποίησε στο Σωτηρία και τις δηλώσεις που έκανε χωρίς μάσκα(!) τα βήματα του ακολούθησαν οι Δημήτρης Τζανακόπουλος και Όλγα Γεροβασίλη οι οποίοι προκειμένου να μην τον για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, δήλωσαν μεταξύ άλλων ότι οι νέες μονάδες δεν είναι λειτουργικές.

Με όσα είπαν όμως ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα είχε πει λίγες ώρες νωρίτερα ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή ότι «οι ΜΕΘ του νοσοκομείου αναφοράς είναι λειτουργικές» και αν χρειαστεί μέσα σε λίγες ώρες μπορούν να φιλοξενήσουν ασθενείς.

Η «βαβέλ» που επικρατεί στην Κουμουνδούρου έγκειται στο γεγονός ότι μια σειρά από στελέχη του κόμματος συνδέουν την λειτουργικότητα της μονάδας με το γεγονός ότι δεν φιλοξενούν ασθενείς! 

Επειδή δεν υπάρχουν ασθενείς δεν σημαίνει ότι δεν λειτουργούν...

Αυτή τη στιγμή στις νέες ΜΕΘ του Σωτηρία νοσηλεύονται 17-18 ασθενείς. Εάν χρειαστεί να μετακινηθούν σε αυτές νέοι ασθενείς θα είναι διαθέσιμες σε περίπου έξι ώρες. «Τόσο χρόνο χρειάζεται περίπου για να μετακινηθεί το προσωπικό και να ξεκινήσει η νοσηλεία ασθενών» ανέφερε πηγή του νοσοκομείου.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης και το γεγονός ότι δεν μπορεί να ανατεθεί η λειτουργία ΜΕΘ σε καινούριο, χωρίς εμπειρία προσωπικό. Ούτε και είναι δυνατόν να τοποθετηθούν εκ των προτέρων νοσηλευτές και νοσηλεύτριες με εμπειρία σε κενές κλίνες ΜΕΘ περιμένοντας ασθενείς διότι θα λείψουν από άλλες μονάδες όπου απασχολούνται τώρα!

Τσίπρας: Είναι λειτουργικές...

Μιλώντας χθες στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε στη δευτερολογία του «Και ελάτε να δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί. Στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» υπάρχουν τρεις ΜΕΘ. Αυτές αφήσαμε. Αυξήσαμε κατά δεκαοκτώ στο «Σωτηρία» τις ΜΕΘ, με δώδεκα, δεκαέξι και δέκα κλίνες αντίστοιχα, σύνολο κρεβατιών τριάντα οκτώ. Όλα είναι γεμάτα με περιστατικά COVID. Από τα πενήντα κρεβάτια που έδωσε η Βουλή χρησιμοποιούνται -είχε δίκιο ο κ. Κακλαμάνης προχθές- δώδεκα ή εννιά. Δεν ξέρω πόσα ακριβώς είναι σήμερα. Τα υπόλοιπα που λέτε, κύριε Πρόεδρε, και δεν έχετε άδικο, είναι λειτουργικά. Αλλά, προσέξτε. Είναι λειτουργικά διότι ήρθαν άτομα, μεταφέρθηκαν, μετακινήθηκαν γιατροί και νοσηλευτές από αναισθησιολογικά τμήματα μικρών νοσοκομείων, στην αρχή για έναν μήνα. Αργότερα κάνατε τη σύμβαση για εννιά».

Με απλά λόγια, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ -απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Βουλής- παραδέχθηκε ότι οι 50 κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο Σωτηρία είναι λειτουργικές, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από όσα ισχυρίστηκε ο Παύλος Πολάκης. Αυτή η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα προφανώς ενόχλησε τον Παύλο Πολάκη ο οποίος έσπευσε νυχτιάτικα το βράδυ της Πέμπτης στη νέα πτέρυγα ΜΕΘ του Σωτηρία για να αποδείξει τη δήθεν ορθότητα της άποψής του.

Τζανακόπουλος - Γεροβασίλη: Δεν είναι...

Το πρωί της Παρασκευής τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος και Ολγα Γεροβασίλη επισκέφθηκαν και πάλι το νοσοκομείο Σωτηρία και το μόνο που κατάφεραν είναι να επιτείνουν την ασυνεννοησία στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τι είπαν επί της ουσίας; Από την μία υποστήριξαν ότι οι 50 κλίνες είναι έτοιμες, από την άλλη ισχυρίστηκαν ότι δεν είναι όλες λειτουργικές -διαψεύδοντας με αυτό τον τρόπο όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής- επειδή δεν έλαβαν από τον διοικητή του νοσοκομείου λίστα του προσωπικού που υπηρετεί και στις 50 κλίνες!

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Νοσοκομείο «Σωτηρία»: Έτοιμες για λειτουργία και οι 50 κλίνες ΜΕΘ "

Αναρτήθηκαν στο TAXIS τα «ραβασάκια» με τα τέλη κυκλοφορίας του 2021 – Ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας η παράταση

Τα «ραβασάκια» με τα τέλη κυκλοφορίας που πρέπει να καταβάλουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ για το 2021 αναρτήθηκαν στο TAXIS.

Η κυβέρνηση ξεκινάει κατ’ αρχήν με την πρόθεση να πληρωθούν μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, συγκεκριμένα μέχρι τις 31/12/2020. Ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, μπορεί να υπάρξει παράταση, αναφέρουν κύκλοι προσκείμενοι στην ηγεσία του ΥΠΟΙΚ. Παραδοσιακά κάθε χρόνο, δίδεται μία παράταση 10 ημερών. Ελπίζουν, σύμφωνα με τους ίδιους, να μη χρειαστεί να παρεκκλίνουμε περισσότερο, με οριστικοποίηση της πληρωμής μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.

Τέλος Δεκεμβρίου, σημειώνεται ότι θα πρέπει να πληρωθούν ΕΝΦΙΑ και η δόση εισοδήματος στην Εφορία. Η καραντίνα, δηλαδή, αναμένεται ιδιαίτερα σκληρή για τους φορολογούμενους…

Σε κάθε περίπτωση, οι κάτοχοι των ΙΧ από αργά χθες ή από σήμερα το πρωί, όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά στο mononews.gr, οι οδηγοί θα έχουν τη δυνατότητα να τα εκτυπώσουν είτε κάνοντας χρήση των κωδικών πρόσβασης στο σύστημα taxis, είτε με τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

Επίσης, οι οδηγοί δεν θα βρεθούν προ εκπλήξεως. Τα ποσά δεν αναμένεται να μεταβληθούν σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά και κυμαίνονται από 22 έως 1.380 ευρώ, ενώ καθορίζονται βάσει των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ή των κυβικών του κινητήρα και του έτους ταξινόμησης.

Τα παλαιότερα αυτοκίνητα έως 20 ετών πληρώνουν τέλη με βάση τρεις διαφορετικές διαβαθμίσεις: Η πρώτη αφορά αυτοκίνητα που είναι ταξινομημένα ως το 2000, η δεύτερη με ταξινόμηση από το 2001 έως και το 2005 και η τρίτη αφορά τα οχήματα που έχουν ταξινομηθεί μετά το 2006 και έως 31/10/2010.

Για τα αυτοκίνητα έως 10 ετών τα οποία έχουν ταξινομηθεί μετά το τέλος του 2010, τα τέλη κυκλοφορίας καθορίζονται από τους ρύπους δηλαδή τα γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπουν στην ατμόσφαιρα ανά χιλιόμετρο.

Τέλος, το ενδεχόμενο παράτασης στην προθεσμία πληρωμής –η οποία κανονικά εκπνέει στο τέλος του χρόνου- παραμένει ανοικτό, αν και δεν αναμένεται άμεσα κάποια ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών.

 mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναρτήθηκαν στο TAXIS τα «ραβασάκια» με τα τέλη κυκλοφορίας του 2021 – Ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας η παράταση"

Κορωνοϊός: 3.038 νέα κρούσματα - 725 στη Θεσσαλονίκη και 697 στην Αττική

Άλλα 3.038 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε την Παρασκευή ο ΕΟΔΥ, αριθμός ελαφρά μειωμένος σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα.

Ωστόσο, αύξηση με νέο αρνητικό ρεκόρ καταγράφηκε στους διασωληνωμένους, καθώς από 310 που ήταν την Πέμπτη, ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ με Cocid-19 ανήλθε στους 336.

Παράλληλα, καταγράφηκαν άλλοι 38 θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των απωλειών στους 997.

Από τα 3038 νέα κρούσματα τα 697 εντοπίστηκαν στην περιφέρεια Αττικής, τα 725 στην περιφέρεια Θεσσαλονίκης, τα 197 στην περιφέρεια Λάρισας, τα 148 στην Περιφέρεια Πελλας και τα 103 στην περιφέρεια Μαγνησίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 3038 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 69675, εκ των οποίων το 54.1% άνδρες.

4601 (6.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 18334 (26.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

336 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 100 (29.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 362 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 38 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 997 θανάτους συνολικά στη χώρα. 399 (40.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η γεωγραφική κατανομή των σημαρινών κρουσμάτων

Η ανακοίνωση της γεωγραφικής κατανομής των σημερινών κρουσμάτων αναδεικνύει τη διατήρηση του αυξημένου φορτίου στη Θεσσαλονίκη, με 725 νέες καταγεγραμμένες περιπτώσεις, αλλά και στη Λάρισα, με 197, στη Μαγνησία με 103, στην Πέλλα με 148 και στην Πιερία με 99. Στη δε Αττική καταγράφηκαν 697 νέες περιπτώσεις.

Αναλυτικότερα:

• 11 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
• 1 κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο
• 697 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής
• 725 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
• 33 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας
• 7 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας
• 10 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας
• 26 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαϊας
• 10 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας
• 24 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών
• 24 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας
• 80 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου
• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας
• 21 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας
• 8 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας
• 79 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας
• 24 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θάσου
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
• 12 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
• 26 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου
• 68 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας
• 12 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
• 10 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας
• 61 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
• 27 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
• 14 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κω
• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας
• 197 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου
• 19 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λευκάδας
• 103 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
• 16 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
• 47 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου
• 148 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας
• 99 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
• 68 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης
• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου
• 38 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σποράδων
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σύρου
• 29 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
• 36 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας
• 18 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας
• 71 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
• 11 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

84 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 3.038 νέα κρούσματα - 725 στη Θεσσαλονίκη και 697 στην Αττική"

92 προσαγωγές στις επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ σε Πολυτεχνείο και Πολυτεχνειούπολη!

Σε 92 προσαγωγές συνολικά έχει προχωρήσει έως αυτή την ώρα η Αστυνομία, σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, κατά την ταυτόχρονη επιχείρησή της που είναι σε εξέλιξη στον προαύλιο χώρο του Πολυτεχνείου και στην Πολυτεχνειούπολη στην περιοχή του Ζωγράφου, όπου βρισκόντουσαν τα άτομα αυτά.

Οι 68 προσαγωγές έχουν γίνει από το Πολυτεχνείο και οι 24 από την Πολυτεχνειούπολη.

Τα 92 άτομα οδηγούνται στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Δείτε τις νέες φωτογραφίες από τις προσαγωγές

ΕΛΑΣ 

 ΕΛΑΣ 

 ΕΛΑΣ 

  

 ΕΛΑΣ

Εκκένωση και προσαγωγές στην επέμβαση των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε εκκένωση του κτίριου από τα ΜΑΤ και προσαγωγές στο Πολυτεχνείο, όπου το βράδυ της Πέμπτης (12.11.2020) είχαν μπει και είχαν κάνει κατάληψη περίπου 40 άτομα διαμαρτυρόμενα για την απόφαση της κυβέρνησης να μην εορταστεί φέτος η επέτειος της εξέγερσης.

Η επέμβαση των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο έγινε λίγο πριν από τις 15:30 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Τα ΜΑΤ συγκέντρωσαν τα άτομα που ήταν συγκεντρωμένα μέσα στο Πολυτεχνείο στο προαύλιο και τους βγάζουν λίγους λίγους από την την πλευρά της οδού Στουρνάρη, προκειμένου να τους βάλουν σε κλούβες για να τους μεταφέρουν στη ΓΑΔΑ.

 

 

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν μέσα κι έξω από το Πολυτεχνείο.

Όταν ολοκληρωθεί η εκκένωση του κτιρίου, θα σφραγιστούν και οι τρεις πύλες του Πολυτεχνείου σε Στουρνάρη, Τοσίτσα και Πατησίων και 24 ώρες το 24ωρο θα βρίσκονται εκεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ήταν χθες το απόγευμα όταν μια ομάδα περίπου 40 ατόμων εισέβαλε στο Πολυτεχνείο και έκανε σύσκεψη στο κεντρικό αμφιθέατρο, καλώντας παράλληλα σε συγκέντρωση. Σκοπός τους, όπως ανέφεραν σε κείμενό τους στο indymedia, ήταν να μείνει το Πολυτεχνείο ανοιχτό, να γίνει κανονικά ο τριήμερος εορτασμός και η καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία.

Μάλιστα χθες το απόγευμα έγινε προσπάθεια συγκέντρωσης ατόμων τόσο στο εσωτερικό του Ιδρύματος, όσο και στην πύλη της οδού Στουρνάρη, αλλά λόγω της αυξημένης αστυνομικής παρουσίας, απετράπη η συγκέντρωση.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "92 προσαγωγές στις επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ σε Πολυτεχνείο και Πολυτεχνειούπολη!"

Κορωνοϊός - Σουηδία: Ρεκόρ στα νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Η Σουηδία κατέγραψε 5.990 νέα κρούσματα της Covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο, τον μεγαλύτερο αριθμό από την έναρξη της επιδημίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υγειονομικής Υπηρεσίας της χώρας.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι συγκρίσιμος με τα 4.697 κρούσματα που είχαν καταγραφεί στις αρχές του Νοεμβρίου.

Οι θάνατοι του τελευταίου 24ώρου ανήλθαν σε 42. Η κατά κεφαλήν αναλογία των θανάτων στην Σουηδία είναι πολλαπλάσια των γειτονικών της χωρών της Βόρειας Ευρώπης, αλλά χαμηλότερη από άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ισπανία.

Η Σουηδία υιοθέτησε ανορθόδοξη στρατηγική από την έναρξη της επιδημίας του κορωνοϊού, με την αποφυγή επιβολής αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός - Σουηδία: Ρεκόρ στα νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο"

Συναγερμός στον ΟΑΣΘ, σε καραντίνα 350 εργαζόμενοι

Συναγερμός και στον ΟΑΣΘ, καθώς σε καραντίνα τέθηκαν 350 εργαζόμενοι του οργανισμού λόγω κορωνοϊού.

Ο ΟΑΣΘ, μετά τον δήμο Θεσσαλονίκης, είναι ο Οργανισμός με το μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων, ο οποίος ανέρχεται σήμερα σε περίπου 2.050 άτομα.

Πληροφορίες λένε πως βγήκαν θετικά περίπου 40 άτομα μετά από 700 τεστ που έγιναν στο προσωπικό.

Καθημερινά, δηλώνει η Διοίκηση του ΟΑΣΘ, μερίδα των εργαζομένων συναλλάσσεται ή έρχεται σε επαφή με το κοινό, ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή δεν είναι ο αριθμός των κρουσμάτων αλλά ο αριθμός των υπαλλήλων οι οποίοι βρίσκονται σε καραντίνα, για διάφορους λόγους.

ΕΡΤ/ euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός στον ΟΑΣΘ, σε καραντίνα 350 εργαζόμενοι"

N. Χαρδαλιάς: Δεν υπάρχει περιθώριο για μετακίνηση κυνηγών και ψαράδων

Μήνυμα πως δεν είναι δυνατόν εν μέσω κορωνοϊού να επιτραπεί η μετακίνηση περίπου 170.000 κυνηγών και ψαράδων έστειλε από τη Βουλή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Απαντώντας σε ερώτηση του Βασίλη Κεγκέρογλου από το Κίνημα Αλλαγής υπογράμμισε πως «δέκα εκατομμύρια πολίτες κάτω από τις δύσκολες συνθήκες ενός αόρατου εχθρού είναι υποχρεωμένοι να κάνουν μικρές ή μεγάλες υποχωρήσεις ακόμα και στα χόμπι ή στην ψυχαγωγία τους. Και καλείται η εθνική αντιπροσωπεία να αναδείξει το αυτονόητο» και συμπλήρωσε πως ακούει επιχειρήματα αν κολλάει από την μπεκάτσα ή από τον αγριόχοιρο.

Μιλώντας στη Βουλή ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι το 65% της βάσης των κυνηγετικών συλλόγων είναι στη Μακεδονία και στη Θράκη, εκεί ακριβώς όπου υπάρχει έξαρση της πανδημίας. «Δεν γίνεται δέκα εκατομμύρια να είναι σε απομόνωση και οι φίλοι κυνηγοί απλώς να μετακινούνται όπου θέλουν», είπε και έκανε λόγο για λάθος μήνυμα.

Σημειώνεται πως ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου είχε θέσει τα εξής ερωτήματα:

  • Αν προτίθεται η κυβέρνηση να εντάξει το κυνήγι στην κατηγορία της άθλησης σε εξωτερικό χώρο και να επιτρέπεται κατόπιν αποστολής σχετικού sms στο 13033;
  • Αν προτίθεται η κυβέρνηση να εντάξει ως επιτρεπόμενη δραστηριότητα το ερασιτεχνικό ψάρεμα από την ακτή, τη βάρκα ή και υποβρυχίως;

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "N. Χαρδαλιάς: Δεν υπάρχει περιθώριο για μετακίνηση κυνηγών και ψαράδων"

Μητσοτάκης: Δωρεάν το εμβόλιο για όλους τους πολίτες χωρίς καμία εξαίρεση

Το εμβόλιο θα είναι δωρεάν για όλους τους πολίτες, τόνισε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με αντικείμενο τη στρατηγική εμβολιασμού κατά του κοροναϊού.

«Επιμένω στην ελεύθερη πρόσβαση όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων στο εμβόλιο, γιατί αυτή η κυβέρνηση από την αρχή αντιμετώπισε το εμβόλιο ως δημόσιο αγαθό. Γι’ αυτό και θα το διαθέτει δωρεάν σε όλους χωρίς καμία εξαίρεση. Είναι υποχρέωσή μας, αλλά ταυτόχρονα, με αυτό τον τρόπο, δηλώνεται και η προσήλωσή μας στην προστασία της δημόσιας υγείας», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Θα διαπράτταμε τεράστιο λάθος αν αυτή η μεγάλη επιτυχία της επιστήμης με την ανακάλυψη του εμβολίου, μας οδηγούσε σε πρόσθετο εφησυχασμό. Πρέπει να γίνει ακριβώς το ανάποδο. Τώρα που γνωρίζουμε ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, τώρα που είμαστε περίπου βέβαιοι ότι, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021, θα έχουμε πετύχει ένα επαρκές επίπεδο εμβολιασμού, ώστε να αφήσουμε πίσω μας αυτή την κρίση, αυτή ακριβώς η πληροφορία πρέπει να μας κάνει πιο δυνατούς και πιο προσηλωμένους να τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας», επισήμανε στη συνέχεια.

Η Ελλάδα θα λάβει περισσότερα από 25 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του Covid-19 μέσω των συμβάσεων προαγοράς που έχει υπογράψει η Ευρωπαϊκή Ένωση με φαρμακευτικές εταιρείες, ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται στις αρχές του 2021, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στο σχέδιο εμβολιασμού τόνισε ότι «θα αναπτυχθούν σε όλη την Επικράτεια ειδικές δομές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτόν τον μαζικό εμβολιασμό. Και βέβαια θα υπάρχουν και κινητά συνεργεία τα οποία θα εμβολιάζουν υγειονομικούς οίκους ευγηρίας ή άλλους συμπολίτες μας, οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν μπορούν να μετακινηθούν».

 news

Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Δωρεάν το εμβόλιο για όλους τους πολίτες χωρίς καμία εξαίρεση"

Λάρισα – Κορονοϊός: Τι δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των μαζικών rapid test που βρίσκονται σε εξέλιξη (Φωτό)

Ο κορονοϊός δείχνει τα δόντια του στη Λάρισα και άτομα κάθε ηλικίας σπεύδουν για ένα rapid test…

Τα rapid test γίνονται στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης, με άτομα κάθε ηλικίας να σπεύδουν από το πρωί για τον έλεγχο. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ λίγο πριν τη 13.00 το μεσημέρι, το ποσοστό των θετικών δειγμάτων άγγιζε το 10%. 

 

 

Η δράση θα συνεχιστεί έως τις 16.00 το απόγευμα. Σημειώνεται ότι οι  πολίτες δίνουν δείγμα, άμεσα, χωρίς να εξέλθουν από το όχημά τους με στόχο να μην δημιουργηθεί συνωστισμός, καθώς δεν υπάρχει καθυστέρηση και αναμονή, με τον χρόνο εξυπηρέτησης να εκτιμάται στα 5 λεπτά. Οι πολίτες οφείλουν να προσέρχονται με το ιδιωτικό τους όχημα τηρώντας τις οδηγίες που προβλέπονται σχετικά με τη μετακίνησή τους. Δείτε τις εικόνες του larissanet.gr, από το σημείο…

     

Η δύσκολη εικόνα της Λάρισας

Ο γιατρός ΜΕΘ και πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών του ΓΝΛ Νίκος Νταφούλης έδωσε την εικόνα που επικρατεί στα δύο νοσοκομεία σήμερα Παρασκευή, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA. «Το ΓΝΛ έχει αναπτύξει το 25% των κλινών του από τις 300 κλίνες. Κλίνες covid, απλές και Εντατικής Θεραπείας. Δηλαδή έχει 46 κλίνες απλές covid, και αυτή την στιγμή νοσηλεύονται 32 άτομα, ήταν περισσότερες σήμερα το πρωί 41, αλλά έγιναν κάποια εξιτήρια και επίσης έχει 16 κενές θέσεις για τα ύποπτα. Επιπρόσθετα διαθέτει 20 κλίνες ΜΕΘ μόνο για Covid πλέον και είναι όλες κατειλημμένες.

Σε ότι αφορά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπως πληροφορήθηκα πριν λίγο, από τις 79 κλίνες που διαθέτει, έχει μόνο 19 κενές από της απλής νοσηλείας και από τις ΜΕΘ covid έχει μόλις ένα κρεβάτι κενό. Ξεκίνησαν διακομιδές σε νοσοκομεία εκτός Λάρισας. Δεν φτάνουν από εδώ και πέρα τα κρεβάτια στις ΜΕΘ στη Λάρισα. Άνοιξε και στα Τρίκαλα ΜΕΘ covid και εκεί προφανώς θα μεταφέρονται ασθενείς από την πόλη μας, αλλά όπως δήλωσε και ο υπουργός και στη Λαμία. Αν γεμίσει η Λαμία, θα μεταφερθούν στην Χαλκίδα.

Έστω και τελευταία στιγμή όμως θεωρώ θα υπάρξουν λύσεις, πρέπει να κοιτάξουν τον ιδιωτικό τομέα. Δεν μπορεί να υπάρχουν και άλλα νοσοκομεία στο νομό ή στη Θεσσαλία και να μένουν εκτός μάχης αυτή την στιγμή. Να επιταχτούν οι μεγάλες κλινικές. Θα πρέπει να βοηθήσουν ιδιώτες γιατροί».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Λάρισα – Κορονοϊός: Τι δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των μαζικών rapid test που βρίσκονται σε εξέλιξη (Φωτό)"

Θετικά στην Covid-19 τα μινκ σε μονάδα εκτροφής στην Κοζάνη - Θα θανατωθούν 2.500 μινκ

Οι αρχές εντόπισαν Covid-19 σε μινκ σε δύο εκτροφεία στη Βόρεια Ελλάδα, δήλωσε στέλεχος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο Reuters.

Το στέλεχος που βρέθηκε στα μινκ δεν έχει μεταλλαχθεί, σημείωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο Σκάι, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα προχωρήσει στη θανάτωση όλων των μινκ (περίπου 2.500) στη μονάδα εκτροφής στην Κοζάνη.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές έρευνες, τα μινκ κολλάνε από τους ανθρώπους, μεταλλάσσουν τον ιό και μπορούν να τον ξαναμεταδώσουν στον άνθρωπο -οπότε θα αχρηστευτεί το εμβόλιο.

Επίσης, σε άλλες δύο μονάδες στη Βόρεια Ελλάδα έχουν καταγραφεί μινκ με συμπτώματα, έχουν γίνει τεστ και αναμένονται τα αποτελέσματα. Αν βγουν θετικά, θα θανατωθούν και αυτά.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Θετικά στην Covid-19 τα μινκ σε μονάδα εκτροφής στην Κοζάνη - Θα θανατωθούν 2.500 μινκ"

ΑΔΕΔΥ: Προκήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 26/11

Γενική πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου κήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της:

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών.
  • Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών, καθαριστριών. Μονιμοποίηση συμβασιούχων.
  • Αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με προσλήψεις προσωπικού, επίταξη χιλιάδων ιδιωτικών λεωφορείων που βρίσκονται σε απραξία.
  • Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  • Εδώ και τώρα να αποσυρθεί το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που μετατρέπει σε ιδιώνυμο τη συλλογική, συνδικαλιστική δράση και ουσιαστικά απαγορεύει την απεργία. Δεν πρόκειται να το εφαρμόσουμε! Θα το καταργήσουμε στην πράξη!
  • ΑΠΟΧΗ από κάθε ηλεκτρονική ψευδοψηφοφορία σε όλο το Δημόσιο για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Δεν καταθέτουμε ψηφοδέλτια, αποσύρουμε αυτά που ήδη κατατέθηκαν. Να δοθεί τώρα παράταση στη θητεία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

 aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΔΕΔΥ: Προκήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 26/11"

Επικάθιση φορτηγού πλοίου στον Ισθμό Κορίνθου - Κλειστή έως το Σάββατο η διώρυγα

Στον Ισθμό της Κορίνθου μπλοκαρίστηκε το πρωί της Παρασκευής, λόγω επικάθισης, το φορτηγό πλοίο «Nemesis», με πλήρωμα οκτώ Έλληνες.

Προερχόταν από τη Μήλο και είχε προορισμό το Δρέπανο Αχαΐας.

Σύμφωνα με το λιμενικό, δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός, ούτε εισροή υδάτων ή θαλάσσια ρύπανση.

Στο σημείο είναι ρυμουλκό, για να συνδράμει στην αποκόλληση του φορτηγού.

Σε ανακοίνωσή της, η Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου γνωστοποιεί πως «κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής σημειώθηκε στο πρανές Πελοποννήσου κατάπτωση χωμάτινου όγκου λόγω μη προβλεπόμενων γεωλογικών συνθηκών.

Οι εργασίες αποκατάστασης βάθους ξεκίνησαν άμεσα και θα εκτελούνται επί εικοσιτετραώρου βάσεως έως ότου απομακρυνθούν περί τα 700 κυβικά υλικού.

Οι εργασίες αποκατάστασης εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν αύριο Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020, κατά τις απογευματινές ώρες, και η Διώρυγα Κορίνθου θα λειτουργήσει κανονικά εξυπηρετώντας τη ναυσιπλοΐα».

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Επικάθιση φορτηγού πλοίου στον Ισθμό Κορίνθου - Κλειστή έως το Σάββατο η διώρυγα"

Συγκέντρωση ατόμων στο Πολυτεχνείο - Αντιδρούν για την ακύρωση των εκδηλώσεων

Ηλεκτρισμένη είναι η ατμόσφαιρα στο Πολυτεχνείο στην Πατησίων.

Σήμερα το πρωί περίπου 50 νεαροί συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρου του ιστορικού κτηρίου, στην κεντρική είσοδο.

Οι συγκεντρωμένοι αντιδρούν για την απόφαση για την ακύρωση των εκδηλώσεων και της πορείας για το Πολυτεχνείο.

Στην Πατησίων έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις των ΜΑΤ και των YΜΕΤ, ενώ είναι κλειστή η οδός Στουρνάρη.

Οι συγκεντρωμένοι γράφουν σε πανό τους, «δεν υπάρχει ζωή και υγεία χωρίς ελευθερία».

astynomi23 

avra1
 

Στο ενημερωτικό κείμενο που δημοσίευσαν σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουασιαστικού χώρου υπογράφουν ως «Φοιτητές/ριες, εργαζόμενοι/ες, άνεργοι/ες, αγωνιστές/τριες».

Όπως αναφέρουν στο κείμενό τους ο λόγος της δράσης τους έχει στόχο ένα ανοιχτό πολυτεχνείο όπου «θα πραγματοποιηθούν οι τρίημερες εκδηλώσεις μνήμης».

Ακόμα προσθέτουν ότι «ο λόγος που μπήκαμε σήμερα στο Πολυτεχνείο ήταν επειδή γνωρίζαμε πως από αύριο η σχολή θα έμπαινε σε lockout και ότι η πραγματοποίηση του απαγορευμένου τριημέρου θα ήταν αδύνατη».

 5.000 αστυνομικοί σε όλη την Αττική για να εμποδιστούν συγκεντρώσεις

Αναβρασμός επικρατεί στα επιτελεία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ, ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου που θα εορταστεί με διαφορετικό τρόπο εφέτος, λόγω κορωνοϊού. Ήδη, έχουν αρχίσει να τίθενται σε εφαρμογή τα μέτρα της Αστυνομίας για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και της πορείας, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναμένεται να κάνει δηλώσεις το μεσημέρι και έκκληση στον κόσμο να συμμορφωθεί στα μέτρα που αποσκοπούν στην προστασία της δημόσιας υγείας.

Από το πρωί, είναι σε εξέλιξη υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με την ηγεσία και τους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για το θέμα που έχει προκύψει.

Σημειώνεται ότι στα σχέδια της ΕΛ.ΑΣ ήταν να αποκλειστεί ο χώρος του Πολυτεχνείου από χτες το βράδυ, ενώ σε χτεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε να αναπτυχθούν περίπου 5.000 αστυνομικοί σε όλη την Αττική, να εμποδιστούν οι συγκεντρώσεις. Επίσης, θα επιτηρούνται τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, θα είναι παντού περιπολίες, ενώ θα υπάρξει συγκεκριμένο πρωτόκολλο για την κατάθεση στεφάνων με την τήρηση κανόνων για την προστασία από τον κορονοϊό.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Συγκέντρωση ατόμων στο Πολυτεχνείο - Αντιδρούν για την ακύρωση των εκδηλώσεων"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news