facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

ΝΔ: Ο Τσίπρας κάλυψε τον Πολάκη, προτρέποντας «παρανομείτε αλλά κρυφά»

Την τηλεοπτική συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολίασε η ΝΔ.

«Αν κάτι συγκρατήσαμε από την ασυνάρτητη συνέντευξη του κ. Τσίπρα είναι η πλήρης κάλυψη στον κ. Πολάκη», αναφέρει σε σχόλιό της η ΝΔ. Και επισημαίνει: «Δεν τον ενόχλησε η παράνομη πράξη αλλά η δημοσιοποίησή της. Και αφού δεν την καταδικάζει, την καλύπτει. ‘Παρανομείτε αλλά στα κρυφά’ λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δείχνει υπευθυνότητα.

Αυτός ήταν πάντα. Και μένει πάντα ίδιος και ανεύθυνος».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ: Ο Τσίπρας κάλυψε τον Πολάκη, προτρέποντας «παρανομείτε αλλά κρυφά»"

Lockdown: Τρεις νέες συλλήψεις και 1.433 παραβάσεις για τα μέτρα

Περισσότεροι από 58.000 έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού πραγματοποιήθηκαν χτες, Κυριακή, 8 Νοεμβρίου, από την Αστυνομία σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων 18.832 έγιναν στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Κατά την διάρκεια των εντατικών ελέγχων βεβαιώθηκαν 848 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ.

Από αυτές, 297 ήταν στην Αττική και 72 στη Θεσσαλονίκη, ενώ ακολουθούν:

(66) στην Κεντρική Μακεδονία,

(59) στην Κρήτη,

(54) στην Πελοπόννησο,

(53) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(51) στη Θεσσαλία,

(44) στη Δυτική Ελλάδα,

(38) στη Στερεά Ελλάδα,

(37) στο Βόρειο Αιγαίο,

(37) στα Ιόνια Νησιά,

(17) στο Νότιο Αιγαίο,

(16) στην Ήπειρο και

(7) στη Δυτική Μακεδονία.

Συνολικά, από το Σάββατο το πρωί που άρχισε η εφαρμογή του lockdown έχουν βεβαιωθεί 1.433 σχετικές παραβάσεις. Επίσης, χτες, συνελήφθησαν τρία άτομα και βεβαιώθηκαν συνολικά πέντε παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε (1) κατάστημα στη Στερεά Ελλάδα.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 9 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (5) άτομα. Τέλος, βεβαιώθηκαν 746 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν 726 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 20 των 150 ευρώ. Σημειώνεται ότι από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 1.444 τέτοιες παραβάσεις και επιβλήθηκαν 1.178 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 266 των 150 ευρώ.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Lockdown: Τρεις νέες συλλήψεις και 1.433 παραβάσεις για τα μέτρα "

Κύπρος: 111 νέα κρούσματα της πανδημίας το τελευταίο 24ωρο

111 νέα κρούσματα κορονοϊού από ένα σύνολο 2.111 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν στην Κύπρο το απόγευμα της Δευτέρας (9/11). Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 6.098.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 68 άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, εκ των οποίων τα πέντε στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Επιπλέον, στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύονται συνολικά εφτά ασθενείς, εκ των οποίων ο ένας εκτός αναπνευστήρα. Άλλα δέκα άτομα νοσηλεύονται σε θάλαμο COVID-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: 111 νέα κρούσματα της πανδημίας το τελευταίο 24ωρο"

Μόνο τρόφιμα και είδη πρώτη ανάγκης θα πωλούνται στα σούπερ μάρκετ

Στοπ στην πώληση διαρκών αγαθών από τα σούπερ μάρκετ, θέτει από αύριο το πρωί το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ήδη συντάχθηκε και υπογράφεται η απόφαση από τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη ώστε να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η απόφαση θα ορίζει ότι απαγορεύεται η πώληση λευκών συσκευών (κουζίνες, πλυντήρια ψυγεία), είδη ρουχισμού, υπόδησης, υπολογιστών, γραφικής ύλης (τετράδια, μολύβια) κ.ο.κ. Οτιδήποτε δηλαδή δεν σχετίζεται με τρόφιμα, προϊόντα καθαρισμού και χαρτικά.

Η συγκεκριμένη απόφαση, ελήφθη μετά από πλήθος διαμαρτυριών του εμπορικού κόσμου, ο οποίος έχει διακόψει αναγκαστικά τη λειτουργία του, ωστόσο τα αγαθά που δεν μπορεί να διαθέτει, συνεχίζουν να πωλούνται από το οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων.

Θεσμικά, πρώτη κινητοποιήθηκε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, η οποία με επιστολή της προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και το γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη μετέφερε το καθολικό αίτημα του εμπορικού κόσμου να μην επιτραπεί στη διάρκεια του lockdown στα σουπερμάρκετ και τις υπεραγορές τροφίμων να πωλούν, εκτός από τα τρόφιμα και τα λοιπά είδη πρώτης ανάγκης, τα αναρίθμητα διαρκή προϊόντα που διαθέτουν, όπως ενδύματα, υποδήματα, ηλεκτρικές συσκευές, είδη σπιτιού και άλλα, σε μία περίοδο που τα εξειδικευμένα εμπορικά καταστήματα θα είναι υποχρεωτικά κλειστά με κρατική εντολή.

Η ΕΣΕΕ εισηγήθηκε τη συμπερίληψη ρητής αναφοράς στα κυβερνητικά μέτρα, απόφασης με την οποία δεν θα επιτρέπεται στις επιχειρήσεις τροφίμων κάθε κλίμακας και μεγέθους να προμηθεύουν το καταναλωτικό κοινό τα εν λόγω προϊόντα, για όσο διαρκέσει το νέο lockdown.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Μόνο τρόφιμα και είδη πρώτη ανάγκης θα πωλούνται στα σούπερ μάρκετ"

Τηλεκπαίδευση: Αποκαταστάθηκε το Webex αναφέρει η εταιρεία Cisco – Δεν ήταν μόνο στην Ελλάδα

Ανακοίνωση για το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε σήμερα στην τηλεκπαίδευση για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων σε όλη την χώρα για το σύστημα Webex, εξέδωσε η εταιρεία Cisco. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση το πρόβλημα δεν ήταν μόνο στην Ελλάδα. 

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: 

«Η Cisco έχει αποκαταστήσει τη λειτουργία της υπηρεσίας Webex που επηρέασε σήμερα για μικρό χρονικό διάστημα έναν περιορισμένο αριθμό χρηστών στην περιοχή EMEAR (Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ρωσία)», ανέφερε η διευθύντρια επικοινωνίας και μάρκετινγκ της Cisco Ελλάδας- Κύπρου- Μάλτας, Έλενα Πρασσάκη.

«Συνεχίζουμε να εξελίσσουμε τα συστήματα και τις διαδικασίες μας για να μετριάσουμε την πιθανότητα παρόμοιων συμβάντων στο μέλλον. Ευχαριστούμε τους χρήστες του Webex για την υπομονή τους κατά την επίλυση αυτού του ζητήματος», πρόσθεσε η κ. Πρασσάκη.

Κυβερνητικές πηγές: Fake αντιπολίτευση!

Για Fake αντιπολίτευση κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές. Όπως ανέφεραν, «ο κ. Τσίπρας αντί να διορθώσει τις επιπόλαιες ανακοινώσεις του κόμματός του για το ζήτημα της τηλεκπαίδευσης, επιχείρησε και αυτός με ανάρτησή του να επιρρίψει ευθύνες στο Υπουργείο Παιδείας. Και μάλιστα ενώ ήταν γνωστό  ότι η ευθύνη για τις σημερινές δυσκολίες στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης οφείλονταν σε πανευρωπαϊκό πρόβλημα και συγκεκριμένα σε τεχνικό σφάλμα ενός από τα data center της εταιρίας στο Λονδίνο».

Και καταλήγουν: «Η ανακοίνωση της Cisco δίνει καθαρή απάντηση στα μυθεύματα, όμως ο κ. Τσίπρας συνέχισε στον κατήφορο του λαϊκισμού. Ντροπή!»

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τηλεκπαίδευση: Αποκαταστάθηκε το Webex αναφέρει η εταιρεία Cisco – Δεν ήταν μόνο στην Ελλάδα"

Κορωνοϊός: Αρνητικό ρεκόρ με 41 θανάτους - Στα 1.490 τα κρούσματα

Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας ΕΚΠΑ Λένα Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε σήμερα ότι το τελευταίο 24ωρο στην χώρα μας εντοπίστηκαν 1.490 κρούσματα κορωνοϊού ενώ σημειώθηκε και νέο αρνητικό ρεκόρ θανάτων με 41 νεκρούς μέσα σε μια ημέρα.

Οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 239 ενώ στην Αθήνα εντοπίστηκαν 390 κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη 412.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ 

Στην ημερήσια έκθεσή του ο ΕΟΔΥ  ανακοίνωσε 1490 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 58187, εκ των οποίων το 54.2% άνδρες.

 

4456 κρούσματα (7.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 15977 (27.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

239 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 59 (24.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 329 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 41 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 825 θανάτους συνολικά στη χώρα. 335 (40.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων

Αναλυτικότερα κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου εντοπίστηκαν:

-  25 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
- 2 επιπλέον εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
- 390 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 12 συνδέονται με γνωστές συρροές
- 413 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 12 συνδέονται με γνωστές συρροές
- 5 κρούσματα στην  Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
• 2 κρούσματα στην Π.Ε Αργολίδας
• 7 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας
• 7 κρούσματα στην Π.Ε. 'Αρτας
• 25 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας , εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
• 4 κρούσματα στην Π.Ε Βοιωτίας
• 8 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών
• 24 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
• 54 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστές συρροές
• 9 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας
• 11 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας
• 46 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστές συρροές
• 14 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
• 8 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας
• 8 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
• 34 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κέας-Κύθνου
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέρκυρας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κεφαλλονιάς
• 11 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
• 23 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
• 11 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λακωνίας
• 63 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 12 συνδέονται με γνωστές συρροές
• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου
• 19 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστή συρροή
• 27 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές
• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης
• 35 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές
• 15 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας
• 8 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης
• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου
• 49 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών, εκ των οποίων 5 συνδέονται με γνωστές συρροές
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σύρου
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Τήνου
• 12 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
• 29 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
• 14 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας
• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
• 11 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου
18 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση, εκ των οποίων 5 συνδέονται με γνωστή συρροή.  

Η κα Παπαευαγγέλου εξέφρασε την ανησυχία των ειδικών από τη μεγάλη έξοδο από την Αττική που παρατηρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, πριν την επιβολή του lockdown.

Όπως επισήμανε η παιδίατρος-λοιμωξιολόγος, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της επιδημίας, είναι ιδιαίτερα υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο της Αττικής και κάλεσε όσους ταξίδεψαν προς την περιφέρεια να επιδείξουν υπευθυνότητα για να μην υπάρξει διασπορά του ιού, να κρατούν τις αποστάσεις και να φορούν μάσκα.

Οι δηλώσεις Μαγιορκίνη

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης ξεκίνησε τις δηλώσεις του παρουσιάζοντας τα θετικά νέα σχετικά με το εμβόλιο της εταιρείας Pfizer, το οποίο όπως είπε «φαίνεται ότι έχει δώσει ισχυρότατη αποτελεσματικότητα της τάξης του 90% μετά από δύο δόσεις». Όπως εξήγησε ο κ. Μαγιορκίνης οι δύο δόσεις του εμβολίου έγιναν με διαφορά τριών εβδομάδων σε περισσότερες από 43 χιλιάδες πολίτες σε 6 χώρες χωρίς θέματα ασφάλειας.

Αναφερόμενος στις ανακοινώσεις της Pfizer  είπε ότι τα νέα είναι ενθαρρυντικά, δίνουν ένα φως στο τούνελ,  αλλά οι προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι τεράστιες καθώς η επιδημία επιδεινώνεται.

«Η επιδημία είναι  σε πολύ υψηλό σημείο στην Ευρώπη καθώς κάθε ημέρα καταλήγουν πάνω από 3.000 άτομα. Έχει εκρηκτικές δυνατότητες και είναι εξαιρετικά σημαντικό να προχωρήσουμε με μεγάλη υπομονή μέχρι τον εμβολιασμό. Εχουμε πολύ δρόμο ακόμα να διανύσουμε» σημείωσε συγκεκριμένα ο καθηγητής του ΕΚΠΑ. 

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην εξέλιξη της πανδημίας ο καθηγητής ιατρικής του ΕΚΠΑ, είπε:

1. Η πανδημία covid-19 επιδεινώνεται σε παγκόσμια κλίμακα, εξακολουθώντας να καταγράφονται περισσότερες από 600 χιλιάδες διαγνώσεις σε μια μέρα.

2. Ο αριθμός των ανθρώπων που καταλήγουν παραμένει σε ανοδική πορεία και διατηρείται σε περισσότερα από 9 χιλιάδες την ημέρα, δηλαδή επεκτείνεται στα υψηλότερα καταγεγραμμένα επίπεδα από την αρχή της πανδημίας.

3. Στην Ευρώπη η πανδημία βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο από την αρχή της, έχοντας ξεπεράσει τις 12 εκατομμύρια διαγνώσεις, με τον αριθμό των νέων διαγνώσεων να διατηρείται σε υψηλότερα από 300 χιλιάδες ανά ημέρα, ενώ οι άνθρωποι που καταλήγουν στην Ευρώπη είναι περισσότεροι από 3 χιλιάδες ανά ημέρα.

Οι περισσότερες καταγραφές των νέων διαγνώσεων εχθές έγιναν ενδεικτικά στη Γαλλία - 39 χιλιάδες διαγνώσεις, στην Ιταλία - 33 χιλιάδες διαγνώσεις, στην Πολωνία - 25 χιλιάδες διαγνώσεις και στο Ηνωμένο Βασίλειο - 21 χιλιάδες διαγνώσεις, ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης.

Ακόμα αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν περάσει σε ειδικές μορφές lockdown ή απαγόρευσης της κυκλοφορίας, υπογράμμισε το μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων. Ενδεικτικά, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία, το Βέλγιο, η Πορτογαλία, η Ολλανδία, η Τσεχία εφαρμόζουν τέτοια μέτρα.

Η ψαλίδα μεταξύ των ομάδων 19-39 και 40-65 έχει κλείσει

Για την επιδημία στη χώρα μας, ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι «διατηρείται η εικόνα που είδαμε την προηγούμενη Παρασκευή, δηλαδή έχοντας περάσει σε δυναμική εκθετικής αύξησης και κινείται σε επίπεδα υψηλότερα των 2 χιλιάδων διαγνώσεων ανά ημέρα με παρατεταμένη και μεγαλύτερη επιβάρυνση προς τα βόρεια της χώρας». «Ακόμα και αν η Αττική φαίνεται ότι είναι σε ήπια κατάσταση, το επιδημιολογικό φορτίο είναι ιδιαίτερα βαρύτερο στο βόρειο τμήμα της χώρας με ανάλογη πίεση και στο σύστημα Υγείας της χώρας» εξήγησε ο καθηγητής της ιατρικής.

Σχετικά με τα ηλικιακά χαρακτηριστικά, ο κ. Μαγιορκίνης αποσαφήνισε ότι «η ψαλίδα μεταξύ των ομάδων 19-39 και 40-65 έχει κλείσει και παρουσίασαν εχθές την ίδια επίπτωση μετά από σχεδόν ένα μήνα», δηλαδή 400 νέες διαγνώσεις ανά εκατομμύριο αντίστοιχου πληθυσμού. «Οι ηλικίες 1-18 παραμένουν σταθεροποιημένες σχετικά», είπε ο κ. Μαγιορκίνης ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ακόμα μια φορά για τις ηλικίες 65+ «που παρουσιάσαν μια σχετική μικρή αύξηση».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο καθηγητής του ΕΚΠΑ είπε ότι υπάρχουν ενδείξεις μείωσης της μετάδοσης του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη ενώ η κα Παπαυεγγάλου είπε ότι η μείωση των νοσηλευόμενων ασθενών έπεται της μείωσης των κρουσμάτων. «Θα την δούμε μέσα στο επόμενο δεκαπανθήμερο» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Διαβάστε όλη την ενημέρωση εδώ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Αρνητικό ρεκόρ με 41 θανάτους - Στα 1.490 τα κρούσματα"

Ο Πολάκης παρακινεί σε γλέντια εν μέσω lockdown

Με μια ανάρτηση συνοδευόμενη από φωτογραφικά ντοκουμέντα, ο Παύλος Πολάκης, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, "διαφημίζει" εν μέσω lockdown γλέντι σπιτικό, με την προτροπή ότι δεν θα σταματήσουμε να ζούμε.

Ειδικότερα, στην ανάρτησή του ο Π. Πολάκης γράφει:

"Σήμερα στα Χανιά μετά από δύο χειρουργεία στο σπίτι του αγαπημένου φίλου και συντρόφου του Γιάννη του Λουφαρδάκη και της γυναίκας του της Κατερίνας για τη γιορτή του γιου τους του Μιχάλη!

"Εμείς θα το γλεντίζομε κι όπου το βγάλει η βράση ή που θα σιάξει η δουλειά ή που θα σιοχαλάσει".

Ιστορία θα γράψουν οι παρέες και στην καραντίνα!!! ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ!!!

ΥΓ. Επειδή είδα πως έδωσε γραμμή το υπόγειο του Μοσχάτου να μπουν τα τρολ του εδώ να κάνουν φασαρία για να καλύψουν την αισχρή αποτυχία της διαχείρισης του Μητσοτακη για την πανδημία, ενημερώνω πως είμαι με τεστ Pcr αρνητικός για τον κορωναϊό με προχθεσινό τεστ (αλλιώς δεν θα χειρουργούσα ασθενείς).
 
ΑΝΤΕ τσογλάνια κάντε καμία άλλη δουλειά !!!ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΡΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ!!!”

ΝΔ: Να διαγραφεί ο Πολάκης 

Η ΝΔ με ανακοίνωσή της, επιτίθεται στον βουλευτή  και ζητεί τη διαγραφή του από τον Αλέξη Τσίπρα

"Ο ιατρός και πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης, γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας και παρακινεί τους πολίτες να παρανομούν. 

Αν αυτό δεν αποτελεί κεντρική γραμμή από τον κ. Τσίπρα, τότε οφείλει άμεσα να διαγράψει τον κ. Πολάκη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ", αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Τσίπρας: Πολύ αρνητική η εικόνα - λάθος η ανάρτηση

Στο μεταξύ σε συνέντευξη που παραχωρεί ο Αλέξης Τσίπρας (Star), ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι αυτή η εικόνα είναι πολύ αρνητική, είναι σαν διαφήμιση του να μην τηρεί ο κόσμος τα μέτρα και μίλησε για "λάθος ανάρτηση". 

Δέχθηκε πάντως ως λογική την εξήγηση Πολάκη πως ως γιατρός είχε κάνει ήδη τεστ και πήγε απλώς σε ένα φιλικό του σπίτι να γευματίσει.

capital

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Πολάκης παρακινεί σε γλέντια εν μέσω lockdown"

Παράταση αεροπορικών οδηγιών για πτήσεις εξωτερικού - Τι ισχύει τον Νοέμβριο

Για τις αεροπορικές οδηγίες που παρατείνονται έως τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο μέτρων προστασίας για την αντιμετώπιση περιορισμού της διασποράς του ιού Covid-19, ενημερώνει το επιβατικό κοινό η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Πιο αναλυτικά:

Παράταση υφιστάμενων Notam

  • Μέχρι τις 30/11/20 τα μεσάνυχτα παρατείνονται οι αεροπορικές οδηγίες που αφορούν την αναστολή πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και μεταξύ Ελλάδας και της περιοχής της Καταλονίας στην Ισπανία.
  • Επεκτείνεται η αεροπορική οδηγία, έως τις 30/11/20 τα μεσάνυχτα, που προβλέπει ότι όλες οι πτήσεις από και προς Ελλάδα από Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία θα διεξάγονται μόνο στο Δ.Α.Α «Ελευθέριος Βενιζέλος».
  • Μέχρι τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 τα μεσάνυχτα επεκτείνεται η αεροπορική οδηγία που προβλέπει απαγόρευση εισόδου στη χώρα μη Ευρωπαίων πολιτών (Non EU Citizens). Από τη συγκεκριμένη nοtam εξαιρούνται οι πολίτες και οι μόνιμοι κάτοικοι των ακόλουθων εννέα χωρών: Σιγκαπούρη, Αυστραλία, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϋλάνδη, Ουρουγουάη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
  • Η αεροπορική οδηγία για τους μόνιμους κατοίκους Ισραήλ παρατείνεται επίσης έως τις 30 Νοεμβρίου τα μεσάνυχτα και προβλέπει υποχρεωτικό test για τη νόσο Covid-19 μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξη και ανώτατο όριο εισόδου 10.000 ταξιδιωτών ανά εβδομάδα από Ισραήλ σε όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας.
  • Παράταση έως τις 30/11/20 ανακοινώνεται και για την αεροπορική οδηγία για Ρωσία (μόνιμοι κάτοικοι), η οποία προβλέπει είσοδο με αρνητικό test Covid-19 72 ωρών και αφίξεις μόνο στα αεροδρόμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου καθώς και ανώτατο όριο εισόδου στην Ελλάδα 500 επιβατών την εβδομάδα.
  • Όσον αφορά τη notam που προβλέπει ότι όσοι ταξιδεύουν προς Ελλάδα με αεροπορική σύνδεση από Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μάλτα, Βέλγιο, Ισπανία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία (συνολικά 11 χώρες) να εισέρχονται στη χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19, παρατείνεται από σήμερα έως την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στις 06:00, ενώ για το διάστημα έως το τέλος του μήνα καλύπτεται από τη notam που προβλέπει αρνητικό test 72 ωρών για τη νόσο covid-19 για όλες τις διεθνείς αφίξεις.

Υπενθύμιση νέων αεροπορικών οδηγιών που θα ισχύουν για όλον τον μήνα

Από την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στις 06:00 όλοι οι επιβάτες των πτήσεων που έρχονται από το εξωτερικό (διεθνή δρομολόγια), πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ Covid-19, το οποίο θα έχει διενεργηθεί με τη μέθοδο PCR (λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος), μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Παράλληλα από την Τρίτη 10 Νοεμβρίου στις 06:00, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, επεκτείνεται η υποχρεωτική συμπλήρωση της φόρμας Passenger Locator Form (PLF) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr/ και για τους επιβάτες πτήσεων εξωτερικού που είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας κι αναχωρούν από τα ελληνικά αεροδρόμια ενώ παραμένει η υποχρέωση συμπλήρωσης φόρμας PLF για όσους ταξιδεύουν από το εξωτερικό προς τη χώρα μας.

Από σήμερα Δευτέρα 9 Νοεμβρίου στις 06:00 όσον αφορά στις πτήσεις εσωτερικού (τακτικά επιβατικά δρομολόγια, γενικής αεροπλοΐας και επαγγελματικά δρομολόγια - domestic flights, commercial and general/business aviation), επιτρέπονται σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μόνον οι ουσιώδεις μετακινήσεις εσωτερικού (Essential travel), που περιλαμβάνουν ταξίδι για θέματα υγείας, για επαγγελματικούς/επιχειρηματικούς σκοπούς, για αντικειμενικούς οικογενειακούς λόγους (επανένωση οικογενειών) και για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία.

Επίσης από σήμερα, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, ακυρώνεται η αεροπορική οδηγία που ίσχυε έως τις 17 Νοεμβρίου για το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» και θα ισχύουν οι notam που αφορούν όλα τα αεροδρόμια της χώρας για τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Παράταση αεροπορικών οδηγιών για πτήσεις εξωτερικού - Τι ισχύει τον Νοέμβριο"

Πώς θα μετακινούνται αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς και εργάτες γης κατά το lockdown

Τις βεβαιώσεις μετακίνησης (τυπωμένες ή χειρόγραφες) μαζί με τη δήλωση ΟΣΔΕ θα πρέπει να έχουν μαζί τους οι καλλιεργητές, κτηνοτρόφοι και αλιείς, προκειμένου να μετακινηθούν προς τις εργασίες τους μετά τους περιορισμούς ελεύθερης μετακίνησης που τέθηκαν σε ισχύ από το περασμένο Σάββατο, 7 Νοεμβρίου.

Παράλληλα, όσοι είναι ιδιοκτήτες κληρονόμοι ή και ετεροεπαγγελματίες ιδιοκτήτες, θα πρέπει να έχουν μαζί τους, εκτός από τις βεβαιώσεις μετακίνησης και το Ε9. Στη σχετική φόρμα οι αγρότες είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν τη θέση/θέσεις στην οποία θα μετακινηθούν και στην οποία/οποίες θα παραμείνουν μέχρι το πέρας των εργασιών τους, καθώς επίσης και το ωράριο κατά τη διάρκεια του οποίου θα απασχοληθούν στις αγροτικές τους εργασίες.

Είναι υποχρεωμένοι, εφόσον τους ζητηθεί να επιδεικνύουν την ταυτότητα τους και τη σχετική βεβαίωση κυκλοφορίας και να τηρούν κατά γράμμα τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ για την αποφυγή συνωστισμού.

Σε ό,τι αφορά τους εργάτες γης για τη μετακίνησή τους αρχικά θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει τις βεβαιώσεις μετακίνησης, ενώ οι εργοδότες θα πρέπει να τους παρέχουν τη «Βεβαίωση Κυκλοφορίας Εργαζόμενου» (https://forma.gov.gr/) στην οποία πρέπει να αναγράφονται τα στοιχεία του εργάτη, το σημείο απασχόλησης και το ωράριο του μαζί με την υπογραφή του εργοδότη αγρότη. Σε περίπτωση που δεν έχουν πρόσβαση στο έντυπο, οφείλουν να συμπληρώνουν τα απαιτούμενα στοιχεία σε χειρόγραφη βεβαίωση υπογεγραμμένη από τον εργοδότη αγρότη.

Σχετικά με την κίνηση των αγροτών με οχήματα, ισχύουν όσα έχουν ανακοινωθεί, δηλαδή ο περιορισμός των επιβαινόντων σε 2 άτομα ανά όχημα. Στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ για κάθε παράβαση, ενώ στην περίπτωση που ο εργοδότης προβεί σε δήλωση ψευδών ή πλαστών στοιχείων ή σε έκδοση ψευδούς βεβαίωσης για τον εργαζόμενο ή τον εαυτό του, επιβάλλεται, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο στον εργοδότη ύψους 500 ευρώ.

Σημειώνεται τέλος, πως οι έλεγχοι διενεργούνται από την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία, το Λιμενικό και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς θα μετακινούνται αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς και εργάτες γης κατά το lockdown"

Μητσοτάκης: “Η ανάκαμψη στην Ελλάδα θα είναι ισχυρότατη μόλις βρεθεί το εμβόλιο” – Τι λέει για Τουρκία

Στην 5η Διεθνή Ευρω – Αραβική Σύνοδο πήρε μέρος ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω τηλεδιάσκεψης. “Η ανάκαμψη στην Ελλάδα θα είναι ισχυρότατη μόλις βρεθεί το εμβόλιο“, τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Απευθυνόμενος ο κ. Μητσοτάκης στην Τουρκία, στέλνει το μήνυμα ότι εάν η γειτονική χώρα “θέλει πράγματι επίλυση των προβλημάτων, θα καθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών”. Αναλυτικότερα, ο Πρωθυπουργός απευθύνει μήνυμα αισιοδοξίας για την ελληνική οικονομία, προβλέποντας “ισχυρότατη ανάκαμψη μόλις βρεθεί το εμβόλιο”.

Κατά την συζήτηση που είχε με τον δημοσιογράφο John Defterios, στο πλαίσιο της 5ης διεθνούς Ευρω – Αραβικής Συνόδου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παράλληλα έστειλε μηνύματα τόσο προς την Τουρκία όσο και προς τη διεθνή κοινότητα, δηλώνοντας έτοιμος για συζήτηση με στόχο την επίλυση των προβλημάτων στο πλαίσιο των συνθηκών του διεθνούς δικαίου, και τονίζοντας πως εάν η Τουρκία θέλει πράγματι επίλυση των προβλημάτων αυτών, θα καθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών, αλλά όπως είπε “πιστεύω πως η Τουρκία δεν θέλει να παίξει σύμφωνα με τους κανόνες”.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην οικονομία εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα συγκαταλέγεται στις χώρες που θα αναδειχθούν κερδισμένες από τις ανακατατάξεις που θα προκαλέσει η πανδημία στην παγκόσμια οικονομία.

«Είμαι σίγουρος πως η ανάκαμψη θα είναι ισχυρότατη μόλις έχουμε το εμβόλιο. Στην Ελλάδα οι αποταμιεύσεις αυξάνονται, που σημαίνει πως ο κόσμος θα θέλει να προβεί σε δαπάνες όταν η πανδημία τελειώσει. Και οι επιχειρήσεις θα θέλουν να επενδύσουν. Και οι έξυπνες επιχειρήσεις ήδη επενδύουν» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης: Δεν συζητάμε μοιρασιά με την Τουρκία στο Αιγαίο

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε – απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το εάν υπάρχει προοπτική και εάν είναι διατεθειμένος στο μέλλον “να μοιραστείτε (σ.σ. με την Τουρκία) ενεργειακούς πόρους αν βρεθούν” – ότι “αυτό δεν είναι κάτι που συζητάμε” και επανέλαβε ότι θα πρέπει πρώτα να καθορίσουμε και να οριοθετήσουμε τις θαλάσσιες ζώνες μας με δίκαιο τρόπο.

“Αυτό αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα και δεν είναι κάτι που έχουμε καταφέρει να κάνουμε εδώ και πολλές δεκαετίες. Θα ήθελα όμως να υπογραμμίσω ότι η κυβέρνησή μας έχει υπογράψει συμφωνία οριοθέτησης με την Ιταλία, υπογράψαμε συμφωνία μερικής οριοθέτησης με την Αίγυπτο και συμφωνήσαμε με την Αλβανία να προσφύγουμε στο Διεθνές Δικαστήριο και να αφήσουμε το Δικαστήριο να αποφασίσει σχετικά με την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μας. Έχουμε αποδείξει πως αυτό το πρόβλημα έχει λύση, αν υπάρχει προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο και στις σχέσεις καλής γειτονίας. Ειλικρινά, πιστεύω πως η Τουρκία δεν θέλει να παίξει σύμφωνα με τους κανόνες. Συνεχίζει την προκλητική συμπεριφορά της. Και -όπως είπα- το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει ορίσει προθεσμία. Πλέον δεν πρόκειται για ζήτημα που επηρεάζει τις διμερείς μας σχέσεις. Επηρεάζει το συνολικότερο καθεστώς στις σχέσεις μεταξύ ολόκληρης της Ευρώπης και της Τουρκίας”, είπε ο Πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ακόμη ότι από την πλευρά μας έχουν γίνει πολλές προσπάθειες συνεννόησης με την Τουρκία από τότε που ο ίδιος ανέλαβε τα καθήκοντά του ως πρωθυπουργός, και κατήγγειλε τη στάση της Τουρκίας. “Ως απάντηση γίναμε αποδέκτες μίας σειράς ιδιαίτερα προκλητικών ενεργειών, οι οποίες αμφισβήτησαν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, με μονομερείς ερευνητικές δραστηριότητες σε εκτάσεις που θεωρούμε ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Επισήμανε ακόμη ότι επαφίεται στην Τουρκία να επιλέξει “να αποφασίσει αν θέλει μία εποικοδομητική σχέση με την Ευρώπη ή εάν θέλει συγκρουσιακή σχέση” και προειδοποίησε την ‘Αγκυρα ότι σε περίπτωση που επιλέξει το δεύτερο “θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα υπάρξουν συνέπειες για την ίδια”, υπενθυμίζοντας ότι η Ε.Ε. έχει καταστήσει ιδιαίτερα σαφές ότι προσδοκά σημαντική πρόοδο μέχρι τον Δεκέμβριο.

“Θεωρώ πως οι Ευρωπαίοι έχουν καταλάβει πως δεν πρόκειται απλώς περί μιας διαφοράς μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ή Κύπρου και Τουρκίας. Τα γεγονότα στην Ανατολική Μεσόγειο επηρεάζουν την Ευρώπη συνολικά”, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

 
Μητσοτάκης: “Στην πλευρά των νικητών της πανδημίας θα είναι η Ελλάδα”

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ακόμη ότι η Ελλάδα είναι μία αποδεδειγμένα ασφαλής χώρα, που βρίσκεται “στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων”, με σύγχρονες τηλεπικοινωνιακές υποδομές και διαθέτει μία κυβέρνηση η οποία είναι “υπέρμαχος της επιχειρηματικότητας και προσανατολίζεται στις μεταρρυθμίσεις”. Όπως είπε οι επενδυτές “γνωρίζουν τις ευκαιρίες στην Ελλάδα”, και “η πανδημία του κορονοϊού θα έχει νικητές και κάποιους που θα χάσουν. Είμαι πεπεισμένος γι’ αυτό. Και είμαι σίγουρος πως η Ελλάδα θα είναι στην πλευρά των νικητών”.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ακόμη ότι έξυπνοι επενδυτές ήδη τοποθετούνται και αξιοποιούν ευκαιρίες που προσφέρει η χώρα μας ακόμα και κατά τη διάρκεια της κρίσης, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να υπερβαίνει πλέον τους κλάδους όπου η Ελλάδα αποτελεί πάγια αξία.

“Δεν αναφέρομαι μόνο στο επενδυτικό ενδιαφέρον προς τους παραδοσιακούς τομείς, για τον ξενοδοχειακό τομέα και τον τουρισμό. Εκεί βλέπουμε μεγάλο ενδιαφέρον και από το ‘Aμπου Ντάμπι, με τον Όμιλο Abu Dhabi Capital να επενδύει σε ιχθυοκαλλιέργειες, σε τεχνολογία αιχμής σε θέματα τροφίμων. Η Microsoft ανακοίνωσε μια τεράστια επένδυση, με την δημιουργία τριών μεγάλων data centers στην Ελλάδα. Πριν από λίγες μέρες η Volkswagen υπέγραψε με την ελληνική κυβέρνηση Μνημόνιο Συνεργασίας με στόχο τον μετασχηματισμό ενός ελληνικού νησιού σε πρότυπο νησί έξυπνης κινητικότητας. Μιλάμε για ζητήματα προηγμένης τεχνολογίας, ζητήματα πράσινου μετασχηματισμού, τομείς όπου θεωρούμε πως η Ελλάδα θα πρέπει να είναι πρωτοπόρος”, ανέφερε.

Πρόσθεσε δε ότι η χώρα μας θα μπορούσε να μετατραπεί σε χρηματοπιστωτικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής. “Στην εποχή μετά το Brexit έχει εκφραστεί ενδιαφέρον από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να εγκαθιδρύσουν παρουσία στη χώρα μας. Τους προσφέρουμε αρκετά κίνητρα ώστε να είναι σε θέση να το κάνουν. Η Ελλάδα θα πρέπει να μετατραπεί και σε έναν χρηματοπιστωτικό κόμβο για την ευρύτερη περιοχή. Θα ήθελα να τονίσω κάτι που έχει μεγάλη σημασία: Η Ελλάδα είναι συνδυαστικά μία ασφαλής, συνδεδεμένη και γεωγραφικά ελκυστική χώρα, λόγω της τοποθεσίας μας”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η πανδημία δημιουργεί ευκαιρίες και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η Ε.Ε. πλέον “δανείζεται ως μια υπερεθνική οντότητα με στόχο να ενισχύσει τα κράτη μέλη”, δήλωσε, ενώ το κοινοτικό ταμείο ανάκαμψης θα συνδράμει σε μία “ισχυρότατη” ανάκαμψη, η οποία θα συνοδευτεί από επενδύσεις και αυξημένη κατανάλωση αφότου αντιμετωπιστεί ιατρικά ο κορονοϊός.

Στο μεσοδιάστημα, σημείωσε, η κυβέρνηση έχει υποστηρίξει με μεγάλα ποσά εργαζόμενους και επιχειρηματίες, ενώ η “μεγάλη αξιοπιστία” που απολαμβάνει στις διεθνείς αγορές έχει επιτρέψει το χτίσιμο ενός αποθέματος ρευστότητας με πολύ χαμηλά επιτόκια.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: “Η ανάκαμψη στην Ελλάδα θα είναι ισχυρότατη μόλις βρεθεί το εμβόλιο” – Τι λέει για Τουρκία"

Πάνω από 90% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου των Pfizer – BioNTech για τον κορονοϊό

Πάνω από 90% είναι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου που έχουν αναπτύξει η φαρμακοβιομηχανία Pfizer και η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των δύο εταιρειών, με βάση στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα Δευτέρα από την δοκιμή του εμβολίου τους, που βρίσκεται σε τελικό στάδιο, το εμβόλιο δείχνει να έχει πάνω από 90% αποτελεσματικότητα στην πρόληψη της λοίμωξης Covid-19 που προκαλεί ο νέος κορονοϊός σε άτομα χωρίς ένδειξη προηγούμενης μόλυνσης.

Η είδηση έρχεται την ώρα που δίνεται πραγματική μάχη σε όλο τον κόσμο για την ανάπτυξη ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου που μπορεί να δώσει τέλος στην πανδημία που πλήττει όλο τον πλανήτη και έχει ήδη κοστίσει πάνω από 1,25 εκατ. ανθρώπινες ζωές.

Το ποσοστό αποτελεσματικότητας που δίνουν οι δύο εταιρείες είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ ό,τι προσδοκούσαν οι επιστήμονες, οι οποίοι προσέβλεπαν σε ένα εμβόλιο αποτελεσματικό τουλάχιστον κατά 75%. Μάλιστα, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Δρ. Άντονι Φάουτσι είχε πει ότι θα ήταν αποδεκτό ακόμη και ένα 50% ή 60%.

Ο Άκης Μπουρλάς, ο Θεσσαλονικιός πρόεδρος και CEO της Pfizer, χαιρέτισε την εξέλιξη ως μια «μεγάλη ημέρα για την επιστήμη και την ανθρωπότητα».

Τα αποτελέσματα βασίστηκαν στην πρώτη ενδιάμεση ανάλυση αποτελεσματικότητας που διενήργησε εξωτερική και ανεξάρτητη επιτροπή παρακολούθησης δεδομένων από την τρίτη φάση της κλινικής μελέτης. Η ανεξάρτητη αυτή επιτροπή ειδικών έχει την επίβλεψη των κλινικών δοκιμών που γίνονται στις ΗΠΑ για να διασφαλίζεται η ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Στο πλαίσιο της ανάλυσης εκτιμήθηκαν 94 επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 μεταξύ των 43.538 ατόμων που συμμετείχαν.

Από τα δεδομένα της ανάλυσης προκύπτει ότι το εμβόλιο εξασφαλίζει προστασία από την Covid-19 μέσα σε 28 ημέρες από την ημέρα του πρώτου εμβολιασμού, ενώ το εμβολιαστικό σχήμα περιλαμβάνει δύο δόσεις.

«Τα πρώτα αποτελέσματα από την Φάση 3 της δοκιμής του εμβολίου μας για την COVID-19 παρέχουν τις πρώτες ενδείξεις ότι το εμβόλιό μας μπορεί να προλάβει την COVID-19», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Μπουρλάς.

Όπως ανέφεραν οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να υποβάλουν αίτημα στο αμερικανικό FDA ώστε να εγκριθεί για χρήση έκτακτης ανάγκης μόλις συγκεντρώσουν δεδομένα δύο μηνών. Αυτό σημαίνει ότι θα υποβληθεί αίτημα για έγκριση την τρίτη εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Βάσει των σημερινών προβλέψεων, Pfizer και BioNTech εκτιμούν ότι θα παράγουν έως 50 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου το 2020 και έως 1,3 δισ. δόσεις το 2021.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάνω από 90% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου των Pfizer – BioNTech για τον κορονοϊό"

Δένδιας : Αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στην Κρήτη

«Η Τουρκία οφείλει να αντιληφθεί ότι η επιδείνωση των σχέσεών της με την Ελλάδα έχει κόστος, κυριολεκτικά και μεταφορικά, ενώ δεν υφίσταται όφελος» επισημαίνει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Τονίζοντας ότι η συμπεριφορά της γείτονος δεν αφήνει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας για αλλαγή της στάσης της, σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», ο κ. Δένδιας δηλώνει ότι η Τουρκία θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη δημιουργία λίστας κυρώσεων από την ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου.

«Έχουμε συνειδητά επιλέξει να δρούμε με σύνεση, ψυχραιμία, αλλά και με αποφασιστικότητα. Στην κατεύθυνση αυτή οικοδομούμε με μεθοδικό τρόπο τα διπλωματικά μας ερείσματα. Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του περασμένου Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στους εταίρους μας ότι θα πρέπει να σταλεί σαφές μήνυμα ότι η Τουρκία πρέπει να παύσει την παραβατική της συμπεριφορά. Στα Συμπεράσματα γίνεται σαφής μνεία στη δυνατότητα υιοθέτησης κυρώσεων σε περίπτωση που η Τουρκία συνεχίσει τις μονομερείς ενέργειες και προκλήσεις της. Πλέον βρίσκεται αντιμέτωπη με τη δημιουργία λίστας κυρώσεων» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Επέκταση χωρικών υδάτων στο Ιόνιο και 12 μίλια στην Κρήτη

Ερωτηθείς γιατί καθυστερεί η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Ιόνιο, ο κ. Δένδιας απαντά πως ήδη από τις 26 Αυγούστου ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής την απόφαση της κυβέρνησης για επέκταση των χωρικών υδάτων από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο. Πρέπει, ωστόσο, να προηγηθούν το κλείσιμο των κόλπων και η χάραξη ευθειών γραμμών βάσης».

Σύμφωνα με τον ίδιο «τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα έχουν ετοιμαστεί και έχουν ήδη κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Το επόμενο βήμα θα είναι η επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο, όπως ορίζει το Σύνταγμα. Η υλοποίηση αυτής της απόφασης της κυβέρνησης δείχνει για μια ακόμα φορά τη συνέπεια της χώρας μας έναντι των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και ειδικότερα του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, το οποίο υπογραμμίζει το αναφαίρετο δικαίωμα για μονομερή επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια».

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών απαντά σιβυλλικά στο ερώτημα αν η κυβέρνηση σχεδιάζει την επέκταση της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης και στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.

«Η Ελλάδα διατηρεί το αναφαίρετο δικαίωμα μονομερούς επέκτασης των χωρικών της υδάτων από τα 6 στα 12 ν.μ. με βάση της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας. Έχει ήδη αποφασισθεί η επέκταση στο Ιόνιο και στο Υπουργείο Εξωτερικών επεξεργαζόμαστε τα επόμενα σχετικά βήματα. Είναι σαφές ότι το ίδιο αποκλειστικό μας δικαίωμα ως παράκτιου κράτους υφίσταται και για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας και θα ασκηθεί όποτε κριθεί σκόπιμο, με βάση τον συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό της».

Αλβανία και Χάγη

Σε ό,τι αφορά στις ελληνοαλβανικές σχέσεις και στη συμφωνία με τη γείτονα για παραπομπή στη Χάγη της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών, ο κ. Δένδιας επισημαίνει πως «αυτή η συμφωνία είναι εξ ορισμού ιδιαίτερα σημαντική κοινή επιτυχία, δεδομένου ότι η χώρα μας και η Αλβανία πρεσβεύουν ότι οι διμερείς διαφορές θα πρέπει να επιλύονται με αποκλειστικό γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο και με διάλογο. Εφόσον ο διάλογος δεν οδηγήσει σε συμφωνία, τότε οι διαφορές πρέπει να λύνονται με διεθνή διαιτησία».

«Η Ελλάδα κατάφερε να ολοκληρώσει σε διάστημα ενός έτους δύο συμφωνίες οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών, πρώτα με την Ιταλία και στη συνέχεια με την Αίγυπτο. Στην περίπτωση της Αλβανίας, η συμφωνία για παραπομπή της διαφοράς στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, η πρώτη φορά που η Ελλάδα και μια γειτονική της χώρα συμφωνούν στην διαδικασία αυτή, δημιουργεί ένα πολύ σημαντικό προηγούμενο για την ευρύτερη περιοχή και στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς την Τουρκία» σημειώνει χαρακτηριστικά.

tanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Δένδιας : Αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στην Κρήτη"

Lockdown: Δίωξη σε βάρος της 24χρονης για το πάρτι στη Συγγρού

Στο Αυτόφωρο παραπέμφθηκε για να δικαστεί η 24χρονη υπεύθυνη κεντρικού ξενοδοχείου της Αττικής η οποία φέρεται να διοργάνωσε πάρτι με 30 άτομα.

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος της νεαρής, στην οποία επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 3000 ευρώ, ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παραβίαση των μέτρων προς αποφυγή εξάπλωσης του κοροναϊού ( Άρθρο 285 ΠΚ). Η δίκη της 24χρονης αναβλήθηκε για τις 19 Νοεμβρίου λόγω απουσίας μαρτύρων.

Στους υπόλοιπους συμμετέχοντες στο πάρτι επιβλήθηκε μόνο διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης της νεαρής κατηγορούμενης, Αλέξη Κούγια στο ξενοδοχείο «δεν διοργανώθηκε κανένα πάρτι».

«Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική»

Σε γραπτή ανακοίνωση ο δικηγόρος υπογραμμίζει πως «η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική» καθώς στο πάρτι στο οποίο όπως αναφέρει «συμμετείχαν και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού» δεν συμμετείχε κανένας από την ιδιοκτησία ή τη διεύθυνση του ξενοδοχείου. Όπως αναφέρει ο κ. Κούγιας:

«Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Δεν διοργανώθηκε κανένα πάρτι. Στο ξενοδοχείο είχαν κλείσει δωμάτια με το γνωστό νόμιμο τρόπο διάφορα πρόσωπα και τα στοιχεία της ταυτότητάς τους κατεγράφησαν και απεστάλησαν στην αστυνομία, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Χωρίς τη συμμετοχή ουδενός από την ιδιοκτησία ή τη διεύθυνση του ξενοδοχείου, τις πρώτες πρωινές ώρες ορισμένοι από τους πελάτες του ξενοδοχείου, μεταξύ των οποίων οι παίκτες του Ολυμπιακού, ανέβηκαν στο Roof Garden του ξενοδοχείου και χρησιμοποιώντας φορητή μεγαφωνική συσκευή άρχισαν να χορεύουν και να θορυβούν γενικότερα, με αποτέλεσμα οι περίοικοι να ειδοποιήσουν την αστυνομία και συγκεκριμένα το Α.Τ. Ακροπόλεως, το οποίο επενέβη άμεσα και συνέλαβε όλους τους συμμετέχοντες, στους οποίους επεβλήθη το προβλεπόμενο πρόστιμο των 300€ και αφέθηκαν ελεύθεροι, και συνέλαβαν και την τυπικά υπεύθυνη του ξενοδοχείου 24χρονη νεαρή, στην οποία απαγγέλθηκε η πλημμεληματική κατηγορία του άρθρου 285 ΠΚ, και σήμερα εκδικάζεται η υπόθεση της στο Αυτόφωρο Τριμελές, όπου και θα ζητηθεί αναβολή εκδικάσεως της υποθέσεως, ώστε να μας χορηγηθούν αντίγραφα της δικογραφίας, και θα ζητηθεί να αφεθεί ελεύθερη η κατηγορούμενη, όπως προβλέπεται από το νόμο λόγω του πλημμελήματος, αλλά και λόγω του ότι πάσχει από ανίατη βαρεία ασθένεια.»

 news

Διαβάστε Περισσότερα » "Lockdown: Δίωξη σε βάρος της 24χρονης για το πάρτι στη Συγγρού"

Webex: Γιατί «έπεσε» το σύστημα για την τηλεκπαίδευση - Προβλήματα για τους μαθητές

«Πρεμιέρα» μετ' εμποδίων για χιλιάδες μαθητές γυμνασίου και λυκείου, που παρακολουθούν από σήμερα μαθήματα με τηλεκπαίδευση, λόγω κορωνοιού.

Από το πρωί, αρκετοί μαθητές δεν μπορούσαν να συνδεθούν με την πλατφόρμα για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, ενώ όσο περνούσε η ώρα, όλο και περισσότεροι μαθητές δεν μπορούσαν να μπουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους, λόγω προβλήματος της πλατφόρμας Webex.

Προβλήματα σύνδεσης αντιμετώπισαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Κατά πληροφορίες το πρόβλημα δημιουργήθηκε καθώς «έπεσε» ο server της Cisco στο Λονδίνο, πρόβλημα που αναμένεται να αντιμετωπιστεί μέσα στην ημέρα.

Οι περιοχές που παρουσιάζεται πρόβλημα με το Webex 

 

CISCO

Από το υπουργείο Παιδείας αναφορικά με τις δυσλειτουργίες του συστήματος Webex, από τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης διευκρινίζονται τα ακόλουθα: «Ο πάροχος της πλατφόρμας Webex έχει παράσχει διαβεβαιώσεις ότι εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος και έχει δρομολογηθεί η πλήρης επαναλειτουργία του συστήματος. Προφανώς δεν θα ληφθούν υπόψη απουσίες στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα. Σημειώνεται ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο λειτουργεί κανονικά, όπως και όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Παράλληλα η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε στην τηλεόραση της ΕΡΤ ότι δεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες σήμερα για τους μαθητές, καθώς προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να μπουν στην ηλεκτρονική τους τάξη.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το υπουργείο Παιδείας, δίνοντας διευκρινίσεις για τα τεχνικά προβλήματα, αλλά και για τις σημερινές απουσίες στους μαθητές, που δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας:

«Αναφορικά με τις δυσλειτουργίες του συστήματος Webex, από τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Ο πάροχος της πλατφόρμας Webex έχει παράσχει διαβεβαιώσεις ότι εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος και έχει δρομολογηθεί η πλήρης επαναλειτουργία του συστήματος.

Προφανώς δεν θα ληφθούν υπόψη απουσίες στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο λειτουργεί κανονικά, όπως και όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, εδώ και ημέρες είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για το αν θα αντέξει το δίκτυο την ταυτόχρονη χρήση ίντερνετ από χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Webex: Γιατί «έπεσε» το σύστημα για την τηλεκπαίδευση - Προβλήματα για τους μαθητές"

Κονσέρβες ψαριών ανακαλεί ο ΕΦΕΤ

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Τμήμα Α΄ της Χημικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας της Γενικής Διεύθυνσης Γενικού Χημείου του Κράτους της Α.Α.Δ.Ε., κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο Προγράμματος επίσημων ελέγχων έτους 2020 για τον προσδιορισμό ισταμίνης σε αλιευτικά προϊόντα, προέβη σε δειγματοληψία, σε υποκατάστημα (Υπεραγορά Τροφίμων) της εταιρείας ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε., σε προσυσκευασμένους κολεούς ακέφαλους αλίπαστους σε λευκοσιδηρή συσκευασία των 500 γρ με την εμπορική ονομασία «ΛΕΒΑ», ημερομηνία ανάλωσης (λήξης) 31.12.2021 και αριθμό παρτίδας L 31005019, που παράγεται και συσκευάζεται στην Μυτιλήνη από την εταιρεία “Ε & Κ ΜΠΟΥΧΛΗΣ Α.Ε.”

Στο προϊόν διαπιστώθηκε η παρουσία ισταμίνης σε συγκέντρωση ανώτερη του επιτρεπόμενου ορίου.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το εν λόγω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κονσέρβες ψαριών ανακαλεί ο ΕΦΕΤ"

Κορωνοϊός: Νοσοκομείο αποκλειστικά για ασθενείς με Covid-19 ο Άγιος Παύλος στη Θεσσαλονίκη

Ως νοσοκομείο αποκλειστικά για ασθενείς με κορωνοϊό λειτουργεί πλέον, με απόφαση του υπουργείου Υγείας, το «Άγιος Παύλος» της Θεσσαλονίκης, το οποίο ήδη έχει εκκενωθεί από τους άλλους ασθενείς που είτε πήραν εξιτήριο είτε μεταφέρθηκαν σε ιδιωτικές κλινικές.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου, Οδυσσέας Κατσάκας, το νοσοκομείο δεν θα εφημερεύει πλέον αλλά θα δέχεται 24 ώρες το 24ωρο ασθενείς με Covid-19 που χρήζουν νοσηλείας και οι οποίοι δεν μπορούν να νοσηλευτούν σε άλλα νοσοκομεία, λόγω πληρότητας των κλινών.

Το νοσοκομείο Άγιος Παύλος διαθέτει συνολικά 93 κλίνες για ασθενείς με Covid-19, στη μία εκ των οποίων υπάρχει δυνατότητα να μπορεί ο νοσηλευόμενος να κάνει αιμοκάθαρση εφόσον είναι αιμοκαθαιρόμενος, και 8 κλίνες ΜΕΘ. Προς το παρόν είναι κατειλημμένες οι 40 εκ των 93 κλινών και 7 εκ των 8 κλινών ΜΕΘ.

Το μοναδικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης το οποίο δεν νοσηλεύει ασθενείς με Covid-19 είναι το αντικαρκινικό νοσοκομείο Θεαγένειο, το οποίο διαθέτει 8 κλίνες ΜΕΘ, στις οποίες νοσηλεύονται και ογκολογικοί αλλά και άλλοι ασθενείς, οι οποίοι δεν νοσούν από κορωνοϊό. Οι ογκολογικοί ασθενείς που νοσούν από Covid-19 νοσηλεύονται σε άλλα νοσοκομεία.

Στο πλαίσιο της καλύτερης αξιοποίησης των κλινών των νοσοκομείων, ο ΕΟΔΥ έθεσε σε εφαρμογή σχέδιο μεταφοράς ασθενών που δεν πάσχουν από Covid-19, σε άλλα νοσοκομεία. Τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης εφαρμόζοντας το σχέδιο αυτό προχώρησαν είτε σε μεταφορά ασθενών που δεν έχουν Covid-19 σε άλλες κλινικές τους ή σε άλλα νοσοκομεία του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα. Για παράδειγμα, το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στο πλαίσιο της εφαρμογής του σχεδίου του ΕΟΔΥ ολοκλήρωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο τη μεταφορά ασθενών που δεν πάσχουν από κορωνοϊό στο 424 και στο ΨΝΘ, ενώ στα νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος έχουν αυξηθεί οι κλίνες για ασθενείς με Covid-19 και οι ασθενείς που δεν έχουν κορωνοϊό μεταφέρθηκαν σε άλλες κλινικές του νοσοκομείου, όπου έχει μειωθεί ο αριθμός των νοσηλευομένων, και σε περίπτωση που οι κλίνες δεν θα επαρκούν προβλέπεται η μεταφορά της Ουρολογικής Κλινικής στο Γεννηματάς.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Νοσοκομείο αποκλειστικά για ασθενείς με Covid-19 ο Άγιος Παύλος στη Θεσσαλονίκη "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news