facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Έντεκα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε γηροκομείο της Θεσσαλονίκης

Έντεκα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε γηροκομείο της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, καθώς 10 από τους 55 τρόφιμους βρέθηκαν θετικοί, καθώς και μία νοσηλεύτρια. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι νοσηλεύτρια διαγνώστηκε με κορωνοϊό την Τετάρτη και από εκείνη την ημέρα δεν εργάστηκε ξανά στο γηροκομείο. Παράλληλα, οι τρόφιμοι του γηροκομείου υποβλήθηκαν σε τεστ την Παρασκευή.

Μία 80χρονη είναι σε σοβαρότερη κατάσταση και αναμένεται να διακομιστεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Δεδομένου ότι δεν επιτρέπονται τα επισκεπτήρια, στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό, εκτιμάται ότι η νοσηλεύτρια προκάλεσε τη διασπορά στο γηροκομείο.
Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες σήμανε συναγερμός σε γηροκομείο των Ιωαννίνων, όπου νόσησαν 9 εργαζόμενοι και 46 ηλικιωμένοι, εκ των οποίων οι 21, έχουν μεταφερθεί σε Νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ, καθώς οι ειδικές μονάδες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων είναι πλήρεις.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Έντεκα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε γηροκομείο της Θεσσαλονίκης"

Σύνταγμα: Δεκατέσσερις προσαγωγές αρνητών της μάσκας και πρόστιμο 600 ευρώ

Δεκατέσσερα άτομα, που δηλώνουν αρνητές της μάσκας, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, προσήχθησαν αργά το απόγευμα της Κυριακής καθώς συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος.

Τα άτομα αυτά οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος, ενώ τους επιβλήθηκαν και τα ανάλογα πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA, τα πρόστιμα ήταν ιδιαίτερα τσουχτερά καθώς ανήλθαν στο ποσό των 600 για τον καθένα, 300 για παράτυπη μετακίνηση και 300 για μη χρήση μάσκας.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Σύνταγμα: Δεκατέσσερις προσαγωγές αρνητών της μάσκας και πρόστιμο 600 ευρώ"

Καιρός αύριο: Αναλυτική πρόγνωση για τη Δευτέρα (09/11)

Διαβάστε πώς θα είναι ο καιρός αύριο, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα βόρεια τις πρωινές ώρες.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην Εύβοια και την Κρήτη. Από το μεσημέρι οι βροχές στην Κρήτη θα ενταθούν και από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες με τα φαινόμενα να είναι από το βράδυ πιθανόν τοπικά έντονα, Από το απόγευμα βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται και στις νοτιότερες περιοχές των Δωδεκανήσων.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά πελάγη από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο στη Θράκη θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 η 4 και στα ανατολικά 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Στην Ήπειρο από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Στις υπόλοιπες περιοχές από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην Εύβοια.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς βροχές στην Κρήτη. Από το μεσημέρι οι βροχές στην Κρήτη θα ενταθούν και απο το απόγευμα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα απο το βράδυ πιθανόν να είναι τοπικά έντονα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν στις νοτιότερες περιοχές τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΣΑΜΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Αναλυτική πρόγνωση για τη Δευτέρα (09/11)"

Κυπριακό: Ο ΟΗΕ ξεκινά διαβουλεύσεις με τους εμπλεκόμενους – Στην Κύπρο η Λουτ

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, έδωσε εντολή στην σύμβουλό του Τζέιν Χολ Λουτ να ξεκινήσει διαβουλεύσεις με όλους τους εμπλεκόμενους, για να διαπιστώσει αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις να συγκαλέσει άτυπη διάσκεψη 5+1 για την Κύπρο.

Όπως ανέφερε διπλωματική πηγή, η αμερικανίδα διπλωμάτις θα πρέπει να αναμένεται στην Κύπρο στο επόμενο 15νθήμερο, ενώ σε σχέση με τις επαφές που θα έχει με τις εγγυήτριες δυνάμεις, το πιθανότερο είναι να γίνουν εξ αποστάσεως.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες ανέμενε από το Νοέμβριο του 2019 και τη συνάντηση του Βερολίνου την ολοκλήρωση της «εκλογικής διαδικασίας» στην τουρκοκυπριακή κοινότητα για να ξεκινήσει την προσπάθεια για επανασύγκληση της διάσκεψης για την Κύπρο, αρχικά σε άτυπη μορφή.

Από πού θα ξεκινήσει η διαδικασία

Στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον τέως ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί, με αφορμή τις τουρκικές απειλές στα Βαρώσια, ο Αντόνιο Γκουτέρες είχε ξεκαθαρίσει πως πρόθεσή του είναι να ξεκινήσει η διαδικασία απ’ εκεί που σταμάτησε. Ωστόσο, είχε επισημάνει πως δεν μπορεί να αποτρέψει το να παρουσιαστούν άλλες προτάσεις από κάποιο από τα μέρη.

Πάντως, ισχύει αυτό που έχει επανειλημμένα τονίσει μετά το κλείσιμο της Διάσκεψης για την Κύπρο, στο Κραν Μοντανά, ότι δεν πρόκειται να συγκαλέσει τη διάσκεψη προτού πειστεί από τις διαβουλεύσεις που θα έχουν οι συνεργάτες του ότι οι συναντήσεις θα είναι χρήσιμες

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυπριακό: Ο ΟΗΕ ξεκινά διαβουλεύσεις με τους εμπλεκόμενους – Στην Κύπρο η Λουτ "

Covid-19: Συναγερμός με 65 κρούσματα στις φυλακές Διαβατών

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει αύριο, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, η γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, μετά τα συνολικά 65 κρούσματα κορωνοϊού που έχουν εντοπιστεί από τις 20 Οκτωβρίου έως σήμερα στις φυλακές Διαβατών.

Πρόκειται για 59 κρατούμενους και έξι σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι όποιοι είναι όλοι ασυμπτωματικοί και έχουν μπει σε καραντίνα, ενώ, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας, έχουν τηρηθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά και στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα κρούσματα κορωνοϊού, όπου υπογραμμίζεται ότι «η πανδημία και ειδικά η κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενο μικροκομματικής εκμετάλλευσης και ξεκαθαρίσματος λογαριασμών. Απαιτείται σύνεση, διάλογος και κυρίως κατάθεση σοβαρών προτάσεων κι όχι κραυγών».

Όπως διευκρινίζεται από την ΓΓΑΠ, ύστερα από την επιβεβαίωση των κρουσμάτων η κινητοποίηση στο κατάστημα κράτησης Διαβατών ήταν άμεση και οι φυλακές χωρίστηκαν την Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου, το βράδυ, σε τρεις ζώνες, ενώ μετά την ανακατανομή των κρατούμενων διενεργήθηκαν απολυμάνσεις και τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Συγκεκριμένα, στη μία από τις τρεις ζώνες κρατούνται οι θετικοί στον κορωνοϊό, στη δεύτερη όσοι έχουν ελεγχθεί και είναι αρνητικοί και στην Τρίτη όλοι οι υπόλοιποι, οι οποίοι δεν έχουν ελεγχθεί αλλά δεν παρουσιάζουν κάποιο σύμπτωμα.

Από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής (ΓΓΑΠ) επισημαίνεται, ακόμη, ότι το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διηνήργησε ελέγχους σε όλο το κατάστημα κράτησης, οι θερμομετρήσεις και απολυμάνσεις είναι καθημερινές, έχει μοιραστεί άμεσα υγειονομικό υλικό (γάντια, μάσκες) και γίνονται συνεχώς τεστ και ιχνηλάτηση των επαφών των θετικών κρουσμάτων.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τη διεύθυνση και τους εργαζόμενους, για την υλοποίηση οποιουδήποτε αιτήματος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, αύριο, η κ. Νικολάου θα έχει σύσκεψη με τον διευθυντή και τα μέλη της διοίκησης του καταστήματος κράτησης, προκειμένου να ενημερωθεί για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει, θα μιλήσει με τους εκπροσώπους του ΕΟΔΥ, ενώ θα έχει συνάντηση και με εκπροσώπους των κρατουμένων, προκειμένου να ακούσει τα αιτήματα τους και να τους ενημερώσει για τις δράσεις της Γενικής Γραμματείας.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι, από την πρώτη στιγμή, τόσο στις φυλακές Διαβατών όσο και σε όλα τα καταστήματα κράτησης της χώρας, έχουν ληφθεί αυστηρά αλλά αναγκαία μέτρα. Το σύνολο των εργαζόμενων, με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό, εφαρμόζει τις οδηγίες ενώ όλοι οι κρατούμενοι είναι απολύτως συνεργάσιμοι.

Τα γεγονότα

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη ΓΓΑΠ, τα γεγονότα με τα θετικά κρούσματα στις φυλακές Διαβατών, έχουν ως εξής:

- Στις 20 Οκτωβρίου διαπιστώθηκε θετικός στον κορονοϊό ένας σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών.

- Στις 23 Οκτωβρίου βεβαιώθηκαν ακόμη δύο κρούσματα σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

- Στις 27 Οκτωβρίου βρέθηκε άλλος ένας υπάλληλος θετικός, ομοίως και στις 31 Οκτωβρίου.

- Στις 6 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε ο έλεγχος από το νοσοκομείο «Γεννηματάς» σε όλους τους υπαλλήλους και διαπιστώθηκε το έκτο κρούσμα.

Όλοι οι εργαζόμενοι τέθηκαν από την πρώτη στιγμή σε κατ' οίκον περιορισμό.

- Στις 28 Οκτωβρίου κρατούμενος παρουσίασε πυρετό και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου, επέστρεψε στη φυλακή και τέθηκε σε καραντίνα. Μία ημέρα μετά, το τεστ βγήκε θετικό και άμεσα απομονώθηκαν οι επαφές του.

- Στις 4 Νοεμβρίου καταγράφηκαν 3 βεβαιωμένα κρούσματα και την επόμενη ημέρα, 5 Νοεμβρίου, ο αριθμός τους έφτασε τα 15.

- Στις 6 Νοεμβρίου μετέβη στο σωφρονιστικό κατάστημα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να πραγματοποιήσει μαζικά τεστ.

- Στις 8 Νοεμβρίου βγήκαν θετικά άλλα 4 τεστ σε κρατούμενους. Έγιναν 150 δειγματοληπτικά τεστ, κυρίως σε κρατούμενους που είχαν έρθει σε επαφή με τα πρώτα κρούσματα.

Συνολικά μέχρι σήμερα καταγράφονται 59 κρούσματα, 58 κρατούμενοι με κορωνοϊό μέσα στη φυλακή, ενώ θετικός βρέθηκε κρατούμενος που είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» για αμυγδαλίτιδα και παρέμεινε εκεί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Covid-19: Συναγερμός με 65 κρούσματα στις φυλακές Διαβατών"

Κύπρος: 116 νέα κρούσματα, 77 νοσηλεύονται

Το απόγευμα της Κυριακής το υπουργείο Υγείας Κύπρου ανακοίνωσε 116 νέα κρούσματα κορονοϊού από σύνολο 2.803 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Ωστόσο, η σημερινή ημέρα, Κυριακή (8/11/20) καταγράφει τον υψηλότερο αριθμό νοσηλευομένων από την ημέρα έναρξης της πανδημίας, καθώς, στα δύο νοσοκομεία, Αμμοχώστου και Λευκωσίας νοσηλεύονται συνολικά 77 ασθενείς.

Συγκεκριμένα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 61 άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, εκ των οποίων τα έξι στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, η οποία βρίσκεται στο 100% της πληρότητάς της.

Επιπλέον στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύονται συνολικά επτά ασθενείς, ενώ άλλα εννέα άτομα νοσηλεύονται σε θάλαμο COVID-19.

Στην ενημέρωσή του, το υπουργείο Υγείας επισημαίνει ότι ο αριθμός των κρουσμάτων, είναι σίγουρα πολύ χαμηλότερος από τις προηγούμενες ημέρες. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι τα ιδιωτικά εργαστήρια δεν λειτούργησαν στην πλειοψηφία τους λόγω Κυριακής. Αυτό άλλωστε φαίνεται και από τον μικρό αριθμό εργαστηριακών εξετάσεων που διεκπεραιώθηκαν.

Τέλος, με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Κύπρο ανέρχεται στα 5.987.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: 116 νέα κρούσματα, 77 νοσηλεύονται"

Κορωνοϊός: Στα 1.914 τα νέα κρούσματα - 35 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 1914 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 56698, εκ των οποίων το 54.2% άνδρες. 4429 (7.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 15678 (27.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Αναλυτικότερα:

  • 39 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας 
  • 3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
  • 396 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής
  • 483 κρούσματα από Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 68 συνδέονται με γνωστές συρροές
  • 7 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
  • 8 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας
  • 3 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας
  • 18 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε Βοιωτίας
  • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών
  • 31 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές
  • 42 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
  • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας
  • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας
  • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας
  • 12 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας
  • 14 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
  • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας
  • 22 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
  • 41 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας  εκ των οποίων 10 συνδέονται με γνωστές συρροές 
  • 17 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας
  • 8 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
  • 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κεφαλλονιάς
  • 106 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή, ενώ 51 κρούσματα συνδέονται με  δράση τυχαίας δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ)
  • 17 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
  • 4 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
  • 68 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας
  • 7 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου
  • 16 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
  • 3 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας
  • 59 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας, εκ των οποίων 9 συνδέονται με γνωστές συρροές
  • 6 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
  • 12 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πάρου
  • 125 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
  • 65 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας, εκ των οποίων 5 συνδέονται με γνωστές συρροές
  • 6 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
  • 24 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
  • 11 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου
  • 86 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
  • 2 κρούσματα στην  Π.Ε. Τήνου
  • 18 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
  • 5 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
  • 10 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φωκίδας
  • 53 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
  • 15 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
  • 3 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου
  • 30 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

228 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 57 (25.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 323 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 35 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 784 θανάτους συνολικά στη χώρα. 316 (40.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 1941656 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 91989 δείγματα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Στα 1.914 τα νέα κρούσματα - 35 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο"

Lockdown: Τι θα ισχύει από αύριο στις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού

Τις νέες αεροπορικές οδηγίες (notam), για πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού, που θα ισχύουν από αύριο Δευτέρα 9 Νοεμβρίου έως τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 και έχουν ως στόχο την προστασία επιβατών και πολιτών από τη νόσο COVID-19,ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Ειδικότερα:

Από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020 στις 06:00 το πρωί όσον αφορά στις πτήσεις εσωτερικού, (τακτικά επιβατικά δρομολόγια, γενικής αεροπλοΐας και επαγγελματικά δρομολόγια - domestic flights, commercial and general/business aviation), θα επιτρέπονται σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις εσωτερικού (Essential travel) που περιλαμβάνουν ταξίδι για θέματα υγείας, για επαγγελματικούς/επιχειρηματικούς σκοπούς, για αντικειμενικούς οικογενειακούς λόγους (επανένωση οικογενειών) και για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία.

Από τη notam εξαιρούνται οι ακόλουθες πτήσεις:

*Πτήσεις υποστήριξης του Ελληνικού Εθνικού Συστήματος Υγείας (Hellenic national healthcare system flights).

*Κρατικές πτήσεις (state flights).

*Πτήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary flights).

*Οι πτήσεις ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian flights).

*Πτήσεις που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency flights).

*Οι στρατιωτικές πτήσεις (military flights).

*Πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων (cargo flights).

*Οι πτήσεις πυροσβεστικών αεροσκαφών (fire fighting flights).

*Οι πτήσεις της Frontex (frontex flights).

*Τεχνικές πτήσεις ανεφοδιασμού χωρίς αποβίβαση επιβατών (technical landing where passengers do not disembark).

*Οι πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμά του (ferry flights).

Από την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020 στις 06:00 το πρωί επεκτείνεται η υποχρεωτική συμπλήρωση της φόρμας Passenger Locator Form (PLF) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr/ και από όλους τους επιβάτες πτήσεων εξωτερικού που αναχωρούν από τα ελληνικά αεροδρόμια, παράλληλα παραμένει η υποχρέωση συμπλήρωσης φόρμας PLF για όσους ταξιδεύουν από το εξωτερικό προς την χώρα μας.

Από τη Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020 στις 06:00 το πρωί όλοι οι επιβάτες των πτήσεων που έρχονται από το εξωτερικό (διεθνή δρομολόγια) πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ Covid-19 το οποίο θα έχει διενεργηθεί με τη μέθοδο PCR, (λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος), μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξη τους στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζουμε ότι οι νέες αεροπορικές οδηγίες θα ισχύουν έως τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 τα μεσάνυχτα.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Lockdown: Τι θα ισχύει από αύριο στις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού"

Lockdown: 348.000 ευρώ από πρόστιμα για μετακινήσεις, αποστάσεις και μάσκες την πρώτη ημέρα!

Χθες, Σάββατο, η αστυνομία πραγματοποίησε 55.724 ελέγχους σε όλη την Ελλάδα, για την εφαρμογή των μέτρων του lockdown. Κατά τη διάρκεια αυτών επιβλήθηκαν 585 πρόστιμα για παραβάσεις σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις, 698 για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση αποστάσεων, ενώ έγιναν και δύο συλλήψεις, σχετικά με τη λειτουργία καταστημάτων.

Για τις παραβάσεις επιβλήθηκαν συνολικά πρόστιμα ύψους 348.000 ευρώ την πρώτη κιόλα μέρα του lockdown!

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις, οι περισσότεροι παραβάτες των μέτρων εντοπίστηκαν στην Αττική. Πιο αναλυτικά, οι 585 παραβάσεις και τα ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ βεβαιώθηκαν στις εξής περιοχές:

194 στην Αττική,

122 στη Θεσσαλονίκη,

42 στην Κεντρική Μακεδονία,

42 στην Πελοπόννησο,

39 στην Κρήτη,

32 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

29 στη Δυτική Ελλάδα, 22 στη Θεσσαλία,

17 στη Στερεά Ελλάδα,

13 στην Ήπειρο,

11 στο Νότιο Αιγαίο,

11 στο Βόρειο Αιγαίο,

6 στα Ιόνια Νησιά και

5 στη Δυτική Μακεδονία

Επιπλέον, βεβαιώθηκαν 698 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν 452 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 246 των 150 ευρώ. Και σε αυτή την περίπτωση, οι περισσότερες παραβάσεις εντοπίστηκαν στην Αττική. Πιο αναλυτικά:

201 στην Αττική,

83 στη Θεσσαλονίκη,

66 στο Βόρειο Αιγαίο,

61 στην Κρήτη,

49 στην Κεντρική Μακεδονία,

48 στη Στερεά Ελλάδα,

38 στη Θεσσαλία,

33 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

28 στη Δυτική Ελλάδα,

27 στην Πελοπόννησο,

24 στην Ήπειρο,

23 στα Ιόνια Νησιά,

10 στο Νότιο Αιγαίο και

7 στη Δυτική Μακεδονία.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 4 παραβάσεις και έγιναν 2 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.). Επίσης, επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε 1 κατάστημα στο Νότιο Αιγαίο.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Lockdown: 348.000 ευρώ από πρόστιμα για μετακινήσεις, αποστάσεις και μάσκες την πρώτη ημέρα!"

Νίκος Δένδιας: Είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε ο Νίκος Δένδιας.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση μέσω Twitter τόσο του υπουργείου Εξωτερικών όσο και του ίδιου του Νίκου Δένδια το αντικείμενο της συνομιλίας ήταν οι συνθήκες οι οποίες θα επέτρεπαν «συνάντηση προσεχώς»

Κατά πληροφορίες από την πλευρά του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών ως απαραίτητηα προϋπόθεση για την πραγματοποίηση κάποιας συνάντησης ετέθη ο τερματισμός των τουρκικών προκλήσεων με το Oruc Reis.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Νίκος Δένδιας: Είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου"

Ενισχύονται με 300 μόνιμους γιατρούς οι ΜΕΘ

Στην άμεση πρόσληψη 300 μόνιμων γιατρών που θα στελεχώσουν τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των Νοσοκομείων όλης της χώρας, προχωράει το υπουργείο Υγείας, μετά από τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή.

Ειδικότερα, εκτός από τις 200 θέσεις που προέβλεπε η προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού, προσλαμβάνονται σε μόνιμες θέσεις και 100 από τους επιλαχόντες του ίδιου διαγωνισμού, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

«Από αύριο, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, τόσο οι επιτυχόντες του διαγωνισμού όσο και οι επιλαχόντες, μπορούν να προσέρχονται στα Νοσοκομεία και να αναλαμβάνουν υπηρεσία.

Δηλώσεις και δημοσιεύματα που ισχυρίζονται το αντίθετο, δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια, δημιουργούν σύγχυση στους γιατρούς μας, και αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη», καταλήγει η ανακοίνωση.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ενισχύονται με 300 μόνιμους γιατρούς οι ΜΕΘ"

Χαλκίδα: Ρομά πέταξαν πέτρες και καρέκλες σε αστυνομικούς σε έλεγχο για διατάραξη κοινής ησυχίας

Αλλεπάλληλες καταγγελίες δέχθηκε η αστυνομία το βράδυ του Σαββάτου από κατοίκους στην οδό Χαλκιδικής στην Χαλκίδα Ευβοίας για διατάραξη και δυνατή μουσική σε συγκεκριμένη οικία που βρίσκεται κοντά στις καμάρες.

Αστυνομικοί έσπευσαν αρκετές φορές στο σημείο ώστε να κάνουν τις απαραίτητες συστάσεις, όμως οι ένοικοι δεν συμμορφώνονταν αφού ξανάνοιγαν την μουσικοί μόλις αποχωρούσαν τα όργανα.

Λίγο μετά τις 2.30 τα ξημερώματα περιπολικό έσπευσε για ακόμα μια φορά στο σημείο. Έξω από την οικία τους περίμενε ομάδα Ρομά (τουλάχιστον 6 άτομα) και άρχισαν να τους πετούν πέτρες και καρέκλες.

Οι αστυνομικοί αποχώρησαν χωρίς ευτυχώς να τραυματιστούν…

eviathema

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαλκίδα: Ρομά πέταξαν πέτρες και καρέκλες σε αστυνομικούς σε έλεγχο για διατάραξη κοινής ησυχίας"

Σούπερ Μάρκετ: Ανοικτά και Κυριακή -Δείτε το ωράριο (ΦΕΚ)

Κλειστά είναι σήμερα Κυριακή 8 Νοεμβρίου τα σούπερ μάρκετ. Ανοιχτά, ωστόσο, θα παραμείνουν την ερχόμενη Κυριακή 15 Νοεμβρίου από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Την ίδια ημέρα θα είναι ανοικτά μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία και ιχθυοπωλεία

Συγκεκριμένα, όπως προβλέπει η ΚΥΑ με τα νέα μέτρα για το δεύτερο λοκντάουν, που δημοσιεύθηκε χθες σε ΦΕΚ:

 aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Σούπερ Μάρκετ: Ανοικτά και Κυριακή -Δείτε το ωράριο (ΦΕΚ)"

Lockdown -ΓΕΕΘΑ: Κανονικά οι άδειες προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), αναφορικά με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού, διευκρινίζει ότι οι προβλεπόμενες άδειες εσωτερικού χορηγούνται κανονικά στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Υπενθυμίζεται, ότι οι άδειες εξωτερικού έχουν ανασταλεί ενώ η χορήγησή τους θα επανεξεταστεί όταν βελτιωθούν οι συνθήκες αναφορικά με την εξάπλωση της πανδημίας.

Όπως ανακοινώθηκε, όσον αφορά στις μετακινήσεις εντός της ελληνικής επικράτειας, οι σχετικές αποφάσεις των αρμόδιων φορέων ισχύουν και εφαρμόζονται κανονικά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Lockdown -ΓΕΕΘΑ: Κανονικά οι άδειες προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news