facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Τριακόσια ευρώ το πρόστιμο για μάσκα και «παράνομη» κυκλοφορία

Σε επιμέρους διευκρινίσεις σχετικά με το πλαίσιο των μέτρων που θα ισχύουν από αύριο, προέβη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Σχετικά με τις μετακινήσεις υπενθύμισε ότι καθ’ όλο του 24ωρο υπάρχει περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών σε όλη τη χώρα και οι μετακινήσεις επιτρέπονται κατ’ εξαίρεση και αυστηρά μόνο με sms ή σχετική δήλωση: για λόγους εργασίας, μετάβασης στο σχολείο, υγείας, μετάβασης σε εν λειτουργία κατάστημα, μετάβασης σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, κίνηση για παροχή βοήθειας ή συνοδεία μαθητή στο σχολείο, μετάβασης σε κηδεία, η μετάβασης διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, καθώς και για σωματική άσκηση ή κίνηση για τις ανάγκες κατοικίδιου ζώου ή σίτισης αδέσποτων ζώων.

-Σε ό,τι αφορά τους νεοσύλλεκτους της επόμενης εβδομάδας, μπορούν κατά τη μετάβασή τους στα σημεία κατάταξης να συνοδεύονται και από τους δύο γονείς τους και μόνο, ενώ κατά τη μετάβασή τους πρέπει να έχουν μαζί τους το φύλο πορείας τους και για την επιστροφή των γονέων πρέπει να έχουν βεβαίωση που θα χορηγείται από τις πύλες των κέντρων κατάταξης.

Περαιτέρω διευκρίνισε πως η μετακίνηση για κυνήγι ή ψάρεμα απαγορεύεται και δεν εμπίπτει σε έναν από τους προβλεπόμενους λόγους για κατ’ εξαίρεση μετακίνηση.

Από το Σάββατο επιτρέπονται όλες οι δραστηριότητες του πρωτογενούς και του δευτερογενούς τομέα, όπως η βιομηχανία και η μεταποίηση. Ενδεικτικά επιτρέπονται οι παρακάτω δραστηριότητες του τριτογενούς τομέα:

-Καταστήματα τροφίμων, σούπερ μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοτροφεία

-Καταστήματα οπτικών και πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας μόνον κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.

-Καταστήματα πώλησης τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού μόνο για τις υπηρεσίες ηλεκτρολογικού και τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ' οίκο, καθώς και οι υπηρεσίες πληρωμής λογαριασμών, ανανέωσης υπολοίπου, επισκευής ή αντικατάστασης κινητών συσκευών. Επιτρέπονται υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ' οίκον.

- Επιτρέπεται η λειτουργία σε καθαριστήρια, περίπτερα, φαρμακεία, πρατήρια καυσίμων, υπηρεσίες υγείας και κτηνιατρικών υπηρεσιών, pet shops.

-Η λειτουργία των λαϊκών αγορών πραγματοποιείται με τη συμμετοχή του 50% των εμπόρων παραγωγών σε απόσταση 5 μέτρων μεταξύ των πάγκων και με αναστολή της δραστηριότητας των βιομηχανικών προϊόντων.

-Ανοικτές παραμένουν οικοδομές και εργοτάξια.

-Αναστέλλεται η διενέργεια θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων υποψήφιων οδηγών

-Αναστέλλεται η λειτουργία σχολών εκπαίδευσης υποψήφιων οδηγών, καθώς και η λειτουργία δημόσιων και ιδιωτικών ΚΤΕΟ, με εξαίρεση τον τεχνικό έλεγχο βαρέων οχημάτων.

-Κλειστοί θα είναι και οι χώροι λατρείας και θα επιτρέπεται μόνο η τέλεση κηδειών με την παρουσία μέχρι 9 ατόμων.

Διευκρίνισε ακόμα πως οι πολίτες που θέλουν να επισκεφτούν κομμωτήριο τις επόμενες δύο ημέρες μπορούν να στείλουν sms με τον κωδικό 2 για τη μετάβασή τους.

Επίσης, ανακοίνωσε πως τα πρόστιμα πλέον είναι διπλάσια. Ειδικότερα, στα φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν την υποχρέωση χρήσης μάσκας, τους κανόνες τήρησης αποστάσεων και τους λοιπούς κανόνες μετακίνησης με sms, επιβάλλεται πλέον για κάθε παράβαση διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ. Στις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα που λειτουργούν κατά παράβαση της αναστολής λειτουργίας τους επιβάλλεται για κάθε παράβαση διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ, ενώ στα φυσικά πρόσωπα που έχουν την ευθύνη λειτουργίας επιβάλλεται για την ίδια παράβαση πρόστιμο 3.000 ευρώ.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Τριακόσια ευρώ το πρόστιμο για μάσκα και «παράνομη» κυκλοφορία"

Κέρκυρα: Πέθανε ο Ιερέας που νοσηλευόταν με Covid-19 στη ΜΕΘ

Κατέληξε πριν από λίγο ο Ιερέας από την Βόρεια Κέρκυρα, ο οποίος νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου περίπου 3 εβδομάδες από Covid-19.

Όπως μεταδίδει το  corfutvnews.gr, παρά τις προσπάθειες των γιατρών η κατάσταση του χειροτέρεψε τις προηγούμενες ημέρες.

corfutvnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κέρκυρα: Πέθανε ο Ιερέας που νοσηλευόταν με Covid-19 στη ΜΕΘ "

Η Βουλγαρία απέκλεισε σήμερα τη Βόρεια Μακεδονία στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Βουλγαρία παραβίασε τη συμφωνία καλής γειτονίας και δεν θα υποστηρίξει τη Βόρεια Μακεδονία για έναρξη διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, μόλις έλαβε πληροφορίες από τη συνάντηση των πρεσβευτών των κρατών μελών της ΕΕ. 

Στη συνάντηση, ο εκπρόσωπος της Βουλγαρίας επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης της Σόφιας, δεν υπάρχει υποστήριξη επειδή τμήματα του διαλόγου καλής γειτονίας δεν έχουν εκπληρωθεί.

Η πρώτη φάση έχει αποκλειστεί και αυτό είναι ένα δυσάρεστο μήνυμα, δήλωσε ο Ζάεφ.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός είναι αισιόδοξος, πιστεύει ότι θα βρεθεί μια κοινή γλώσσα και λύση με τη Βουλγαρία. 

Οι συνομιλίες και η επικοινωνία μεταξύ των ομάδων εργασίας στα δύο Υπουργεία Εξωτερικών συνεχίζονται και η θέση των Σκοπίων είναι ότι δεν θα υπάρξει νέα συμφωνία ή παράρτημα στην υφιστάμενη Συμφωνία Καλής Γειτονίας.

Αφού δεν επιτεύχθηκε συναίνεση σήμερα στη συνάντηση των πρεσβευτών των κρατών μελών της ΕΕ, η συζήτηση για το διαπραγματευτικό πλαίσιο θα μεταφερθεί στο Συμβούλιο Υπουργών, το οποίο έχει προγραμματιστεί εκ νέου από τις 10 έως τις 17 Νοεμβρίου.

Δεν αποκλείεται η δυνατότητα ενός άλλου έκτακτου Υπουργικού Συμβουλίου στις 10 Δεκεμβρίου, το οποίο θα αφήσει περιθώρια για πιθανό συμβιβασμό και την έναρξη των διαπραγματεύσεων στο τέλος της γερμανικής προεδρίας της ΕΕ.

Η τελευταία πρόταση του Πλαισίου Διαπραγμάτευσης από τη Γερμανική Προεδρία, η οποία, όπως έχει ήδη ανακοινώσει η Telma, δεν περιλαμβάνει τα αιτήματα της Βουλγαρίας για ένα ειδικό κεφάλαιο που θα καλύπτει την εφαρμογή της Συμφωνίας Καλής Γειτονίας και όλα τα θέματα γλώσσας και ταυτότητας με τα οποία η Βουλγαρία προϋποθέτει τη συγκατάθεσή της.

Δύο μέρη του Πλαισίου - το προοίμιο και μέρος του κειμένου αναφέρουν άμεσα την υποχρέωση της χώρας να δείξει «ορατά αποτελέσματα» στην εφαρμογή των δύο συμφωνιών - τη Συμφωνία Πρεσπών με την Ελλάδα και τη Συμφωνία Καλής Γειτονίας με τη Βουλγαρία.

Η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Αικατερίνα Ζαχαρίεβα δήλωσε χθες ότι η υποστήριξη της Βουλγαρίας προς τη Βόρεια Μακεδονία δεν ήταν ποτέ άνευ όρων και ότι τα ιστορικά ζητήματα δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Για τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Ράντεφ, η ρητορική μίσους είναι επίσης τέχνασμα.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας του Βερολίνου, σύνοδος κορυφής  έχει προγραμματιστεί για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας στη Σόφια, όπου η Βόρεια Μακεδονία και η Βουλγαρία είναι συμπρόεδροι, αλλά πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί στο διαδίκτυο, επειδή η Ζαχαρίεβα και ο πρωθυπουργός Μπόρισοφ βρίσκονται σήμερα σε απομόνωση.

echedoros-a

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Βουλγαρία απέκλεισε σήμερα τη Βόρεια Μακεδονία στην Ευρωπαϊκή Ένωση"

Πάνω από 43.000 οχήματα πέρασαν από τα διόδια Αθηνών–Κορίνθου και Αθηνών–Λαμίας

Έως αυτή την ώρα παραμένει ιδιαίτερα αυξημένη η κυκλοφορία των οχημάτων σε βασικούς οδικούς άξονες της Αττικής, ενώ σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, από το πρωί στις 6:00 έως τις 17:00 πέρασαν από τα διόδια Αθηνών - Κορίνθου και Αθηνών - Λαμίας συνολικά 43.996 οχήματα. Ειδικότερα, πέρασαν 22.780 από τα διόδια της Αθηνών-Κορίνθου και 21.216 από τα αντίστοιχα της Αθηνών-Λαμίας.

Όπως τονίζουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ. στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, όλη η Τροχαία είναι στους δρόμους και κάνει ό,τι είναι εφικτό για να ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία. Αυτή την ώρα επικρατεί κυκλοφοριακή συμφόρηση στον Κηφισό, την Πατησίων και στη Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ παραμένει ιδιαίτερα αυξημένη η κυκλοφορία σε άλλους οδικούς άξονες της Αττικής.

ΑΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάνω από 43.000 οχήματα πέρασαν από τα διόδια Αθηνών–Κορίνθου και Αθηνών–Λαμίας"

20 περιπτώσεις αστυνομικής βίας επί ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει το πόρισμα της “Επιτροπής Αλιβιζάτου”

Σε μπούμερανγκ κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσονται οι καταγγελίες του αναφορικά με την κατάθεση πορίσματος τριών από τα πέντε μέλη της περίφημης «επιτροπής Αλιβιζάτου» για την διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής βίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το πόρισμα της επιτροπής – που συνεστήθη, μάλιστα, με απόφαση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη το Νοέμβριο του 2019 – κατατέθηκε στον υπουργό το Μάιο του 2020 και μελέτησε 20 φακέλους περιστατικών αστυνομικής βίας, τα οποία, όμως, αναφέρονται όλα στην περίοδο 2017-2018, όταν κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πόρισμα διατυπώνονται, επίσης,εννέα προτάσεις και από αυτές όλες πλην δύο έχουν υλοποιηθεί – οι περισσότερες πριν καν εκδοθεί το πόρισμα της επιτροπής.

Συγκεκριμένα, η ανάθεση ανακριτικών αρμοδιοτήτων στον Συνήγορο του Πολίτη νομοθετήθηκε με τον ν.4662/2020 και με το ΠΔ 111/2019 τροποποιήθηκε το πειθαρχικό δίκαιο της ΕΛΑΣ, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα και φερεγγυότητα των πειθαρχικών ερευνών της Αστυνομίας. Οι δύο προτάσεις που δεν έχουν υλοποιηθεί αφορούν στη μονιμοποίηση της εν λόγω επιτροπής – που δεν έχει πλέον νόημα, γιατί οι αρμοδιότητες έχουν μεταφερθεί στον Συνήγορο του Πολίτη – και τη συμμόρφωση της Ελλάδας με τις καταδικαστικές αποφάσεις του ΕΔΔΑ, που είναι ευρύτερο κυβερνητικό θέμα και αφορούν υποθέσεις της δεκαετίας του 2000, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Η ίδια ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Στα δημοσιεύματα φιλικών προς τον ΣΥΡΙΖΑ εντύπων, αλλά και από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται λόγος για “κόλαφο κατά της αστυνομίας”, για “επιβεβαίωση για απαράδεκτα κρούσματα αστυνομικής βίας” κλπ. Αν υπάρχει κόλαφος, είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ. Στη διακυβέρνησή του συνέβησαν όσα αναφέρονται στο πόρισμα και για τα οποία προκύπτει ότι δεν έκανε τίποτα.

Αν υπάρχει επιβεβαίωση, είναι για την στεγνή καταγγελτική ευκολία με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί τον όρο “αστυνομική βία”. Δεν μερίμνησε για τίποτα όσο κυβερνούσε, δεν πρόσεξε καν ότι σήμερα οι προτάσεις της Επιτροπής έχουν ήδη υλοποιηθεί, δεν ασχολήθηκε καν με ότι οι περιπτώσεις που εξετάσθηκαν αφορούν όλες στη διακυβέρνησή του».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "20 περιπτώσεις αστυνομικής βίας επί ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει το πόρισμα της “Επιτροπής Αλιβιζάτου”"

Στα 2.448 τα νέα κρούσματα - Νέο αρνητικό ρεκόρ με 196 διασωληνωμένους

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 2448 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 63 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 52254, εκ των οποίων το 54.4% άνδρες.

Σύμφωνα με τον καθηγητή του ΕΚΠΑ κ. Γκίκα Μαγιορκίνη έχουμε 4 περιφέρειες με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων.  Στην Αττική εντοπίστηκαν 493 κρούσματα, στη Θεσσαλονίκη 683, στη Δράμα 100 και στη Λάρισα 120. Παράλληλα σημειώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων ασθενών οι οποίοι έφτασαν τους 196.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με την γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων:

-63 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

-3 είναι εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

-492 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστές συρροές
-683 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 11 συνδέονται με γνωστές συρροές
-19 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
-2 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας
-5 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
-3 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας
-23 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστή συρροή
-11 κρούσματα στην Π.Ε Βοιωτίας
-5 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών
-100 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας, εκ των οποίων 12 συνδέονται με γνωστές συρροές
-36 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστές συρροές
-2 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας
-8 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας
-62 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 5 συνδέονται με γνωστές συρροές
-38 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές
-1 κρούσμα στην Π.Ε. Θάσου
-1 κρούσμα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
-2 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας
-19 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
-61 κρούσματα από Π.Ε. Καβάλας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές
-1 κρούσμα στην Π.Ε. Καλύμνου
-10 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας
-17 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
-10 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
-1 κρούσμα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας
-27 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές
-14 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
-11 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
-2 κρούσματα στην Π.Ε. Κω
-4 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας
-120 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
-3 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου
-22 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
-3 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας
-41 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
-33 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
-3 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου
-2 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου
-49 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
-88 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές
-46 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστές συρροές
-10 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας
-10 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
-38 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
-4 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου
-1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου
-78 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών, εκ των οποίων 5 συνδέονται με γνωστές συρροές
-33 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
-5 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
-19 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας
-1 κρούσμα στην Π.Ε. Φωκίδας-

-45 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής 

-10 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
48 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Ανακοίνωση Γκίκας Μαγιορκίνης 6/11


4369 (8.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 15192 (29.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

196 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 45 (23.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 315 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ

Τέλος, έχουμε 14 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 715 θανάτους συνολικά στη χώρα. 279 (39.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 Στην τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ο  Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε πως η πανδημία βρίσκεται «σε δυναμική θετικής αύξησης, με μεγαλύτερη επιβάρυνσή στα βόρεια της χώρας. Εκρηκτική αύξηση βλέπουμε στη Θεσσαλονίκη και εκτεταμένη επιβάρυνση και σε άλλες περιοχές της χώρας».

«Οι νέοι 19-39 έχουν τη μεγαλύτερη επίπτωση, ενώ και οι ηλικίες 40 έως 65 πλησιάζουν τις 600 διαγνώσεις ανά εκατομμύριο πληθυσμού», σημείωσε.

Οι ηλικίες 1-18 διατηρούν χαμηλά επίπεδα με κάτω από 150 διαγνώσεις ανά εκατομμύριο. Ανησυχία επικρατεί για τις ευάλωτες ηλικίες 65 και άνω καθώς οι διαγνώσεις ξεπέρασαν τις 150 ανά εκατομμύριο. Στις σχολικές ηλικίες βλέπουμε 4 έως 6 φορές μικρότερη μετάδοση κορωνοϊού», είπε επίσης ο κ. Μαγιορκίνης.

Ο λοιμωξιολόγος επεσήμανε ακόμα πως καταγράφεται ένας μέσος όρος 10 θανάτων την ημέρα, αλλά «δυστυχώς αναμένουμε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί δραματικά τις επόμενες ημέρες»!

Περιμένουμε περισσότερους θανάτους στο β' κύμα

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο κ. Μαγιορκίνης είπε επίσης ότι στην χώρα μας έχουμε 67 θανάτους ανά εκατομμύριο και η Γερμανία βρίσκεται στους 133 ανά εκατομμύριο.  «Σε κάθε περίπτωση όμως σε αυτό το κύμα περιμένουμε αρκετούς περισσότερους θανάτους» επανέλαβε. Σημείωσε επίσης ότι ο αριθμός των ασθενών που τους παρέχεται αναπνευστική υποστήριξη στα νοσοκομεία έχει ξεπεράσει τους 200. 

Η μετάδοση στα σχολεία

Πέντε φορές λιγότερο σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό μολύνονται τα άτομα κάτω των 18 ετών από την Covid 19 ανέφερε ο αναπληρωτής καθηγητής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την τακτική ενημέρωση. Ανέφερε ακόμη ότι η μετάδοση μέσα στα σχολεία είναι εξαιρετικά χαμηλή. Τα στοιχεία δείχνουν πως όσες φορές έκλεισε μία τάξη, στο 85% των περιπτώσεων δεν χρειάστηκε να κλείσει άλλο τμήμα.

Κοντοζαμάνης: «Το σύστημα υγείας δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε κορεσμό»

Οι κλίνες που προστίθενται στο σύστημα υγείας είναι καθαρά εντατικής θεραπείας και θα παραμείνουν στο σύστημα και μετά το πέρας της πανδημίας, δήλωσε ο υφυπουργός Υγεία, Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση. Έως σήμερα έχουν προστεθεί στο σύστημα 300 κλίνες εντατικής θεραπείας, ανέφερε ακόμη.

Το σύστημα υγείας δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε κορεσμό, πιέζεται, ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. Αν πιεστεί ακόμη περισσότερο, έχουμε διαθεσιμότητα, πρόσθεσε. Σε περίπτωση ακόμη μεγαλύτερης πίεσης, «θα κάνουνε ό,τι και στην πρώτη φάση: θα χρησιμοποιήσουμε χώρους των νοσοκομείων όπου θα δημιουργήσουμε μονάδες εντατικής θεραπείας. Επίσης θα διευρύνουμε τη συνεργασία μας με τον ιδιωτικό τομέα όσο και με τον στρατό».

Δείτε ΕΔΩ την ημερήσια επιδημιολογική μελέτη

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Στα 2.448 τα νέα κρούσματα - Νέο αρνητικό ρεκόρ με 196 διασωληνωμένους"

Διπλώματα οδήγησης: Παρατείνεται για 3 μήνες η ισχύς όσων λήγουν ως τις 30 Νοεμβρίου

Παρατείνεται για τρεις μήνες η ισχύς των αδειών οδήγησης και των Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.) που λήγουν από τις 3 έως τις 30 Νοεμβρίου 2020, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, με εγκύκλιο που υπέγραψε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, παρατείνεται για τρεις μήνες η ισχύς των:
  • Αδειών οδήγησης και των Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.) που λήγουν εντός του χρονικού διαστήματος από την 3η Νοεμβρίου 2020 έως και την 30ή Νοεμβρίου 2020, για οδήγηση αποκλειστικά και μόνο εντός της ελληνικής επικράτειας.
  • Αδειών άσκησης επαγγέλματος εκπαιδευτή υποψηφίων οδηγών με ημερομηνία λήξης εντός του ως άνω χρονικού διαστήματος.
  • Δελτίων Εκπαίδευσης Εξέτασης (Δ.Ε.Ε.) με ημερομηνία λήξης εντός του ως άνω χρονικού διαστήματος.

Σημειώνεται ότι τα ιατρικά πιστοποιητικά που απαιτούνται για τις ανανεώσεις αδειών οδήγησης και έχουν εκδοθεί πριν από την έκδοση της σημερινής εγκυκλίου, των οποίων η καταληκτική ημερομηνία υποβολής (έξι μήνες από την ημερομηνία έκδοσης) βρίσκεται εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, γίνονται αποδεκτά από την αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών για διάστημα τριών μηνών μετά το πέρας της ανωτέρω καταληκτικής ημερομηνίας.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Διπλώματα οδήγησης: Παρατείνεται για 3 μήνες η ισχύς όσων λήγουν ως τις 30 Νοεμβρίου"

Τσαβούσογλου: Η Ευρώπη διακατέχεται από λαϊκισμό, ρατσισμό και ισλαμοφοβία

«Τάσεις όπως ο αυξανόμενος λαϊκισμός, η ξενοφοβία, ο ρατσισμός και η ισλαμοφοβία στην Ευρώπη, έχουν διαβρώσει τις αξίες που αντιπροσωπεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας κατά την έναρξη της άτυπης συνάντησης της Συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP) στην Αττάλεια, ο Τσαβούσογλου είπε στους ομολόγους του των 13 χωρών που συμμετέχουν στην SEECP, ότι η διαδικασία ολοκλήρωσης της ΕΕ ήταν ο στόχος για της επίτευξη αλλαγών και ανάπτυξης για πολλές περιφερειακές χώρες, ειδικά τη δεκαετία του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

«Η Τουρκία, μια χώρα που έχει συνδεθεί με την ΕΕ σε πολλούς τομείς, ελπίζει ότι η ένταξή της στο μπλοκ θα είναι επιτυχής και σύμφωνα με τα ιδρυτικά της ιδεώδη», τόνισε ο Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα επιθυμεί επίσης, η ΕΕ να είναι ενωτική και όχι υπέρ των διακρίσεων.

Ο διαχωρισμός της Τουρκίας και των Δυτικών Βαλκανίων δεν είναι σωστός

Χαιρετίζοντας την απόφαση της ΕΕ να ξεκινήσει «καθυστερημένα» τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε, ότι η Άγκυρα δεν θεωρεί σωστό τον διαχωρισμό των Δυτικών Βαλκανίων και της Τουρκίας, καθώς «αγνοεί το καθεστώς της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ».

Σημείωσε ότι η στρατηγική προτεραιότητα της Τουρκίας είναι να αποκτήσει καθεστώς πλήρους μέλους της ΕΕ και κάλεσε το μπλοκ να «οραματιστεί και να τηρήσει τις αρχές και τις δεσμεύσεις του».

 news

Διαβάστε Περισσότερα » "Τσαβούσογλου: Η Ευρώπη διακατέχεται από λαϊκισμό, ρατσισμό και ισλαμοφοβία"

Συνελήφθη γιατρός για «φακελάκι» 5.000 ευρώ

Πρόκειται για καρδιολόγο, στον οποίο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.

Πανεπιστημιακός γιατρός συνελήφθη με την κατηγορία ότι ζήτησε «φακελάκι» 5.000 ευρώ, από ασθενή που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Προηγήθηκε καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βόρειας Ελλάδας και ακολούθησε η σύλληψή του, όταν παρέλαβε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Όπως έγινε γνωστό, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για καρδιολόγο, εις βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για δωροληψία υπαλλήλου, πράξη για την οποία παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Tο Δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για την ερχόμενη Δευτέρα και τον άφησε ελεύθερο. Ο ίδιος φέρεται να αρνείται την κατηγορία.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη γιατρός για «φακελάκι» 5.000 ευρώ"

Ρεκόρ κρουσμάτων στη Σουηδία – Πάνω από 4.600 μολύνσεις

Η Σουηδία που έχει αποφύγει μέχρι τώρα το lockdown σε όλη την διάρκεια της πανδημίας έκανε σήμερα ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού. 

Συγκεκριμένα κατέγραψε 4.697 νέα κρούσματα, τον υψηλότερο αριθμό στη Σουηδία από τότε που έκανε την εμφάνισή του ο κορονοϊός, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Υγείας.

Χθες ο αριθμός των νέων ημερήσιων κρουσμάτων ανήλθε σε 4.034 με την υπηρεσία Υγείας στη Σουηδία να διευκρινίζει πως ο αριθμός τους την άνοιξη πιθανόν να ήταν πολλές φορές ακόμα υψηλότερος, αλλά δεν καταγράφονταν καθώς τότε διενεργούνταν λιγότερα τεστ.

Σήμερα η Σουηδία κατέγραψε 20 νέους θανάτους λόγω της COVID-19, με το σύνολό τους να φθάνει τους 6.022. Το κατά κεφαλήν ποσοστό θανάτων στη Σουηδία είναι πολλαπλάσιο από αυτό των γειτονικών της χωρών αλλά χαμηλότερο από αυτό σε κάποιες μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης, όπως η Ισπανία και η Βρετανία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρεκόρ κρουσμάτων στη Σουηδία – Πάνω από 4.600 μολύνσεις"

Σε αναστολή λειτουργίας όλα τα ΚΤΕΟ της χώρας

Σε δεύτερη περίοδο αναστολής λειτουργίας μπαίνουν όλα τα ΚΤΕΟ της χώρας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης του δεύτερου κύματος εξάπλωσης του κορωνοϊού στο οποίο εισέρχεται η χώρα μας. Η αναστολή θα έχει διάρκεια σε πρώτη φάση από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 29, όπου ΟΛΑ τα ΚΤΕΟ θα παραμείνουν κλειστά.

Οπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιωτικών ΚΤΕΟ, σε αυτό το πλαίσιο αναμένουμε σχετική εγκύκλιο του ΥΠΟΜΕΔΙ, στην οποία θα προβλέπονται ό,τι και την περασμένη άνοιξη, δηλαδή:

- Αντίστοιχη παράταση όλων των δελτίων ΚΤΕΟ όλων των κατηγοριών οχημάτων που λήγουν εντός της περιόδου αναστολής των ΚΤΕΟ.

- Θα εξαιρούνται αποκλειστικά τα ΚΤΕΟ που διαθέτουν εγκεκριμένη - αδειοδοτημένη αυτόματη γραμμή τεχνικού ελέγχου βαρέων οχημάτων για τον τεχνικό έλεγχο (κατόπιν ραντεβού) φορτηγών και λεωφορείων που εκτελούν διεθνείς μεταφορές. Ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων της κατηγορίας αυτής εξακολουθεί να διενεργείται, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης.

Σε αυτό το πλαίσιο και δεδομένου ότι έως σήμερα πραγματοποιούνται περίπου 40.000 τεχνικοί έλεγχοι την εβδομάδα, ο συνολικός αριθμός των οχημάτων που αφορούν τα μέτρα για το προσεχές διάστημα των τριών εβδομάδων προβλέπεται σε περίπου 120.000 οχήματα.

 euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε αναστολή λειτουργίας όλα τα ΚΤΕΟ της χώρας"

Κανονικά θα παρουσιαστούν οι νεοσύλλεκτοι της ΣΤ’ ΕΣΣΟ

Αναστάτωση έχει προκληθεί από δημοσιεύματα ηλεκτρονικών μέσων μαζικής ενημέρωσης περί ενδεχομένου αναβολής κατάταξης της ΣΤ’ ΕΣΣΟ στις Ένοπλες Δυνάμεις, εξαιτίας του κορονοϊού και των απαγορεύσεων κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του OnAlert.gr οι νεοσύλλεκτοι θα παρουσιαστούν κανονικά, στις προθεσμίες που έχουν προκαθοριστεί.

Μάλιστα αναμένεται εντός της ημέρας σχετική ανακοίνωση από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό από το πρωί οι γονείς θα μπορούν να συνοδεύσουν τα παιδιά τους στις μονάδες κατάταξης με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα, καθώς το έγγραφο κατάταξης ενέχει τον ρόλο άδειας κυκλοφορίας, παρά την απαγόρευση που επιβάλλεται από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

onalert

Διαβάστε Περισσότερα » "Κανονικά θα παρουσιαστούν οι νεοσύλλεκτοι της ΣΤ’ ΕΣΣΟ"

Δεν ισχύει από αύριο στις 6:00 η απαγόρευση κυκλοφορίας 21:00 με 5:00

Δεν ισχύει, από αύριο, Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις 6 το πρωί, η απαγόρευση κυκλοφορίας 21:00 με 5:00 το πρωί, όπως διευκρινίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πηγές της Πολιτικής Προστασίας.

Στο διάστημα αυτό θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο με την αποστολή SMS στο 13033 ή με τη συμπλήρωση της φόρμας κατ’ εξαίρεση μετακίνησης που είναι διαθέσιμη στο forma.gov.gr ή με χειρόγραφη βεβαίωση (σύμφωνα με το υπόδειγμα) για τους ακόλουθους και μόνο λόγους:

1. Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία). Σε αυτή την περίπτωση αποστέλλεται SMS με τον κωδικό 1.

2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους. Σε αυτή την περίπτωση στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 2.

3. Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορισμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπόθεση επίδειξης της ως άνω ενημέρωσης, καθώς και μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή ηλεκτρονική συναλλαγή. Για μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 3.

4. Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, καθώς και για μεταφορά συζύγου ή συγγενούς πρώτου βαθμού από και προς τον τόπο εργασίας του, εφόσον υφίσταται σχετική ανάγκη, ή συνοδεία μαθητή στο σχολείο από γονέα ή κηδεμόνα. Σε αυτές τις περιπτώσεις (παροχή βοήθειας, μεταφορά συζύγου ή συγγενούς στην εργασία του και συνοδεία μαθητή), αποστέλλεται SMS με τον κωδικό 4.

5. Μετάβαση σε κηδεία υπό τους όρους που προβλέπεται από τον νόμο ή για μετάβαση γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Στις περιπτώσεις αυτές στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 5.

6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο (2)άτομα, υπό την προϋπόθεση τήρησης στην τελευταία αυτή περίπτωση της αναγκαίας απόστασης του ενάμισι (1,5)μέτρου. Επίσης μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων, εφόσον η μετάβαση πραγματοποιείται εντός του δήμου κατοικίας του πολίτη. Στις περιπτώσεις αυτές, στο SMS χρησιμοποιείται ο κωδικός 6.

Σημειώνεται ότι για τις περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών, που είχαν μπει ήδη στο «γκρι» επίπεδο Γ, Συναγερμού, η απαγόρευση κυκλοφορίας 9 το βράδυ μέχρι 5 το πρωί ισχύει μόνο μέχρι και σήμερα. Μέχρι και σήμερα οι κάτοικοι των Π.Ε. Θεσσαλονίκης για το διάστημα 21:00-05:00 θα επιτρέπεται να μετακινούνται με χρήση SMS ΜΟΝΟ για τους παρακάτω λόγους:

1. Λόγοι εργασίας [βεβαίωση τύπου Α του εργοδότη]

2. Λόγοι υγείας [SMS – Επιλογή 1]

3. Ατομική κίνηση με κατοικίδιο ζώο [SMS – Επιλογή 6].

Το παραπάνω μέτρο και για τους κατοίκους των Π.Ε Θεσσαλονίκης και Σερρών παύει να ισχύει από το Σάββατο 7/11 και ώρα 6:00 το πρωί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ newsauto

Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν ισχύει από αύριο στις 6:00 η απαγόρευση κυκλοφορίας 21:00 με 5:00"

Με επίδειξη Ε9 η μετακίνηση ιδιοκτητών στα χωράφια

Εφόσον έχουμε απαγόρευση, δεν νοείται να γίνει καμιά πορεία, δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφορικά με το αν θα πραγματοποιηθεί η πορεία για την Επέτειο του Πολυτεχνείου. Είναι ζήτημα κατανόησης από τα κόμματα, αλλά πιστεύω ότι τελικά η πορεία δεν θα γίνει, πρόσθεσε ο κ. Πέτσας. 

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, διευκρίνισε ότι τα 800 ευρώ που θα δοθούν στις αρχές Δεκεμβρίου, θα είναι κατ’ αναλογία των ημερών αναστολής τον Νοέμβριο. Επιπλέον, επιτρέπεται η μετακίνηση για συγκομιδή αγροτικών προϊόντων (ο ιδιοκτήτης με την επίδειξη Ε9 και ο εργαζόμενος με την επίδειξη φόρμας εργασίας). 

Ο γονέας θα μπορεί να μεταφέρει με το ΙΧ το παιδί του για να καταταγεί στον στρατό. Συμπλήρωσε, δε, ότι γι' αυτές τις 3 εβδομάδες δεν θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια. Επίσης, τα στάδια θα μείνουν ανοιχτά για να αθλούνται οι πολίτες, αλλά επιτρέπονται μόνο 3 άτομα μαζί.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Με επίδειξη Ε9 η μετακίνηση ιδιοκτητών στα χωράφια"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news