facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

«Άδειασε» τον Στόλτενμπεργκ η Τουρκία με νέες navtex για ασκήσεις - ΥΠΕΞ: Διάβημα διαμαρτυρίας προς την Άγκυρα

Κι ενώ σήμερα το απόγευμα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ  Γενς Στολντενμπεργκ «επιβεβαίωνε» πως Τουρκία και Ελλάδα συμφώνησαν να μην γίνουν στρατιωτικές ασκήσεις τις ημέρες των εθνικών επετείων των δύο χωρών -28 Οκτωβρίου για τη Ελλάδα και 29 Οκτωβρίου για την γειτονική χώρα- η Άγκυρα έκανε στροφή 180 μοιρών και εξέδωσε νέες navtex 

Πιο συγκεκριμένα, ο Υδρογραφικός και Ωκεανογραφικός Σταθμός της Αττάλειας προχώρησε στην έκδοση τριών νέων NAVTEX για ασκήσεις στις 27 και 28 Οκτωβρίου.

Οι δυο από αυτές βρίσκονται εντός τουρκικών υδάτων δίπλα στις ακτές της γειτονικής χώρας και αρκετά ανατολικά από το Καστελόριζο στην περιοχή της Φοινίκης ενώ η τρίτη βρίσκεται στις ακτές τις Αλεξανδρέττας.

Διάβημα διαμαρτυρίας

Νωριτερα, την έντονη διαμαρτυρία της εξέφρασε η ελληνική πλευρά, με σχετικό διάβημα, για τη νέα τουρκική Navtex.

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει: «O Πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα επέδωσε νωρίτερα σήμερα διάβημα διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά σε συνέχεια της νέας παράνομης NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία για παράνομες έρευνες πλησίον του Καστελόριζου στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Η ελληνική πλευρά επανέλαβε ότι οι παράνομες ενέργειες της τουρκικής πλευράς αποτελούν μια κατάφορη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, την οποία η ελληνική πλευρά καταδικάζει απερίφραστα.

Επίσης, υπογράμμισε ότι οι τουρκικές ενέργειες δυναμιτίζουν το ήδη βεβαρημένο κλίμα που έχει δημιουργηθεί με αποκλειστική υπαιτιότητα της Τουρκίας, αυξάνουν κατακόρυφα την ένταση και αποσταθεροποιούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, αποδυναμώνουν κατά τρόπο αδιαμφισβήτητο οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα ειλικρινή διάλογο, μια προοπτική προς την οποία η Ελλάδα εργάζεται ανελλιπώς».

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος

Εξάλλου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας, στην τακτική φθινοπωρινή Σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, τόνισε πως όσο η Άγκυρα επιμένει σε ενέργειες που προκαλούν, δεν πρόκειται να διεξαχθούν συζητήσεις. 

naftemporiki

 

Διαβάστε Περισσότερα » "«Άδειασε» τον Στόλτενμπεργκ η Τουρκία με νέες navtex για ασκήσεις - ΥΠΕΞ: Διάβημα διαμαρτυρίας προς την Άγκυρα"

Ερσίν Τατάρ: Θα προτείνω στον ΟΗΕ λύση δύο κρατών στην Κύπρο

Θα ενεργήσει σε αρμονία με την «αδελφή» Τουρκία στο «εθνικό θέμα» και ο ίδιος θα είναι ένας «πρόεδρος» ανοικτός στον «λαό», δήλωσε ο νέος Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, κάνοντας αναφορά στη σημασία των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο και θέτοντας ως στόχο την άρση των «εμπάργκο», κατά του ψευδοκράτους.

Στην ομιλία του κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο λεγόμενο «προεδρικό» μέγαρο, στην κατεχόμενη Λευκωσία, και αφού ευχαρίστησε τον Μουσταφά Ακιντζί για την αποχαιρετιστήρια ομιλία του, δήλωσε ότι κανείς δεν μπορεί να τιμωρεί τους Τουρκοκύπριους γιατί έχουν το δικό τους «κράτος». «Η άρση των εμπάργκο και των περιορισμών θα είναι ο αρχικός μου στόχος», ανέφερε.

Για το Κυπριακό είπε ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν βλέπουν τους Τουρκοκύπριους ως «ένα ίσο λαό», αυτός είναι και ο κύριος λόγος της μη λύσης μέχρι τώρα για την οποία δεν ευθύνονται οι Τουρκοκύπριοι.

Η διαδικασία στο Κραν Μοντάνα, ανέφερε, ήταν το τελευταίο παράδειγμα της καλής θέλησης των Τουρκοκυπρίων έναντι της απορριπτικής στάσης των Ελληνοκυπρίων.

Θέλει, συνέχισε, να στείλει στα Ηνωμένα Έθνη και τη διεθνή κοινότητα το μήνυμα ότι με το ψήφισμα 186 του Μαρτίου του 1964 δημιουργήθηκε ένα στάτους κβο στην Κύπρο του οποίου όμηρος είναι οι Τουρκοκύπριοι. Όλοι μας θέλουμε πλέον να υπάρξει ένα αποτέλεσμα στο Κυπριακό, δήλωσε ο κ. Τατάρ, αναφέροντας ότι βλέπει πως είναι απαραίτητη η συνεργασία στη βάση των δύο κρατών και της ισότητας των δύο κυρίαρχων λαών.

Βλέπει θετικά, πρόσθεσε, το να έρθει στο τραπέζι της πενταμερούς συνάντησης που έχει προτείνει η Τουρκία μια λύση δύο κρατών στη βάση της ισότητας και θα διαφανεί κατά πόσο μπορεί να υπάρξει μια συμφωνία.

«Τα Ηνωμένα Έθνη με τις εγγυήτριες χώρες Αγγλία και Ελλάδα θα πρέπει να κάνουν πλέον αυτό που τους αναλογεί και να κατευθύνουν προς τη σωστή κατεύθυνση της ελληνοκυπριακή πλευρά για να βρεθεί ένα βιώσιμο και δίκαιο αποτέλεσμα στο Κυπριακό», είπε.

Θέλησε δε να απευθυνθεί στη «νότια Κύπρο», όπως είπε, λέγοντας ότι εάν ο κ. Αναστασιάδης δείξει καλή πρόθεση και την απαραίτητη πολιτική βούληση και πάει στην πενταμερή διάσκεψη, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην υπάρξει θετικό αποτέλεσμα.

«Αρκεί να δει τις πραγματικότητες στο νησί, την κυριαρχική μας ισότητα και να μην παραβλέψει ότι έχουμε κι εμείς το δικαίωμα να υπάρχουμε σε αυτά τα εδάφη με καθεστώς ισότιμο», επεσήμανε.

Για το θέμα των υδρογονανθράκων είπε ότι είναι τεστ ειλικρίνειας για τους Ελληνοκύπριους προσθέτοντας ότι η πρόταση της τουρκοκυπριακής πλευράς για την δημιουργία μιας κοινής επιτροπής για το φυσικό αέριο είναι ακόμα στο τραπέζι και περιμένει χωρίς να χαθεί άλλος χρόνος, όπως είπε, αυτή η πρόταση να αξιολογηθεί.

Ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει το «συμβούλιο εθνικής αλληλεγγύης» με τα «κοινοβουλευτικά» κόμματα και την «κυβέρνηση».

Ο Μουσταφά Ακιντζί, μιλώντας στην ίδια τελετή ανέφερε πως αποχωρεί με την συνείδησή του ήσυχη για το έργο που επιτέλεσε. Όπως είπε θεωρεί, ότι πρέπει να αποφευχθούν κινήσεις που θα καθησυχάσουν την ελληνοκυπριακή πλευρά η οποία συμπεριφέρθηκε χωρίς θέληση και δεν έδειξε την απαραίτητη βούληση για λύση και θα γίνουν προτάσεις εντός του πλαισίου του ΟΗΕ.

Οι θέσεις έρχονται και φεύγουν, το κύριο είναι οι υπηρεσίες που παρέχεις στην κοινωνία και τα σημάδια που αφήνεις πίσω, κατέληξε ο κ. Ακιντζί.

Στην τελετή παράδοσης - παραλαβής δεν ήταν παρών ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερσίν Τατάρ: Θα προτείνω στον ΟΗΕ λύση δύο κρατών στην Κύπρο"

Χάος με τον κορονοϊό στη Γαλλία: Ξεπέρασαν το εκατομμύριο τα κρούσματα – 15.000 οι ασθενείς στα νοσοκομεία

Δεν έχει τέλος το δράμα του κορονοϊού στην Γαλλία με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να ξεπερνά το ένα εκατομμύριο όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Το τελευταίο 24ωρο στη χώρα καταγράφηκαν 42.032 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 1.041.075. Αυξήθηκε επίσης δραματικά ο αριθμός των νεκρών, που έφτασαν σήμερα τους 298, από 162 χθες.

Σε νοσοκομεία νοσηλεύονται 15.008 ασθενείς (χθες ήταν 14.032) και από αυτούς οι 2.441 έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Η Γαλλία καθίσταται έτσι η έβδομη χώρα στον κόσμο που ξεπερνάει το 1 εκατομμύριο κρούσματα, μετά τις ΗΠΑ (8,4), την Ινδία (7,8), τη Βραζιλία (5,3) και τη Ρωσία (1,5). Η Αργεντινή και η Ισπανία έχουν επίσης ξεπεράσει αυτό το ψυχολογικό όριο, κατά μερικές χιλιάδες.

ΑΠΕ ΜΠΕ/ newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Χάος με τον κορονοϊό στη Γαλλία: Ξεπέρασαν το εκατομμύριο τα κρούσματα – 15.000 οι ασθενείς στα νοσοκομεία"

Κύπρος: 160 νέα κρούσματα του κορωνοϊού


Το υπουργείο Υγείας της Κύπρου ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, 160 νέα κρούσματα του κορωνοϊού. 

Τα περιστατικά προέρχονται από σύνολο 4.327 εργαστηριακών διαγνώσεων και ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Κύπρο ανέρχεται στα 3.314.

Επίσης στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 22 άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, εκ των οποίων τα τέσσερα στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Επιπλέον, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας εξακολουθούν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δύο ασθενείς, ενώ άλλα δύο άτομα νοσηλεύονται σε θάλαμο COVID-19.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: 160 νέα κρούσματα του κορωνοϊού"

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 18 μονάδων για ΝΔ – Έντονη η ανησυχία των πολιτών για κορονοϊό και Τουρκία

Αναλυτικά τα ευρήματα της δημοσκόπησης που διενήργησε η Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Ο κορονοϊός και τα ελληνοτουρκικά στο επίκεντρο.

Διαφορά 18 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου (με αναγωγή επί των εγκύρων) καταγράφει τον Οκτώβριο η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, που παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο του σταθμού.  

Στην πρόθεση ψήφου, με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει 41,5% έναντι 23,5% του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά να ανέρχεται στις 18 ποσοστιαίες μονάδες. Το Κίνημα Αλλαγής καταγράφει 7%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 4,5%, το ΜέΡΑ 25 3%, ενώ άλλο κόμμα απαντά το 6,5% των ερωτηθέντων. 8% των ερωτώμενων δεν απαντά ή δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός η διαφορά μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα αυξάνεται στις 23 ποσοστιαίες μονάδες υπέρ του πρωθυπουργού, με 47% έναντι 24% (46% έναντι 24% στη δημοσκόπηση του Σεπτεμβρίου). Κανένας από τους δυο απαντά το 25% των ερωτηθέντων (έναντι 26%), ενώ 4% (σταθερό) δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ. 

Δίκη Χρυσής Αυγής

Ως προς την απόφαση της δίκης των στελεχών της Χρυσής Αυγής το 49% δηλώνει ότι ήταν όπως την περίμενε, το 30% θεωρεί ότι ήταν επιεικέστερη απ’ όσο περίμενε, ενώ υπάρχει και ένα 11% που πιστεύει ότι ήταν αυστηρότερη απ’ ό,τι την ανέμενε. 10% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Ελληνοτουρκικά 

Το 73% των ερωτηθέντων συνολικά ανησυχεί πολύ (47%) και αρκετά (26%) για την τουρκική στάση, έναντι 40% και 30% αντίστοιχα στη δημοσκόπηση του Ιουλίου. 12% ανησυχεί μέτρια (έναντι 13%), και 7% συνολικά ανησυχεί λίγο (3%) και ελάχιστα έως καθόλου (4%), έναντι 6% και στις δύο περιπτώσεις στην προηγούμενη δημοσκόπηση. 8% δηλώνει δεν ξερώ/δεν απαντώ (από 5%). 

Αναφορικά με τις κυβερνητικές αποφάσεις στα ελληνοτουρκικά το 55% των ερωτώμενων απαντά ότι είναι σίγουρα σε σωστή κατεύθυνση (20%) και μάλλον σε σωστή κατεύθυνση (35%), έναντι 21% και 37% αντίστοιχα στην έρευνα Σεπτεμβρίου. Το 35% συνολικά θεωρεί ότι οι αποφάσεις είναι μάλλον σε λάθος κατεύθυνση (19% σταθερό) ενώ το 16% σίγουρα στη λάθος κατεύθυνση (έναντι 15%). 10% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ (από 8%).

Η στάση των εταίρων

Στην ερώτηση για το πώς αξιολογούν τη γερμανική στάση στα ελληνοτουρκικά, μόλις το 12% των ερωτώμενων συνολικά τη βλέπει σίγουρα θετικά (3%) ή μάλλον θετικά (9%), έναντι 3% και 15% αντίστοιχα στη σφυγμομέτρηση του Σεπτεμβρίου. 71% εκτιμά ότι η γερμανική στάση είναι μάλλον αρνητική (31% από 38% στην περασμένη έρευνα) ή σίγουρα αρνητική (40% έναντι 30%). 17% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ (έναντι 14%). 

Όσον αφορά στη στάση των ΗΠΑ στα ελληνοτουρκικά, το 30% των ερωτώμενων συνολικά τη βλέπει σίγουρα θετικά (4%), ή μάλλον θετικά (26%) έναντι 3% και 24% αντίστοιχα στην έρευνα του Σεπτεμβρίου. Το 52% εκτιμά ότι η στάση των ΗΠΑ είναι μάλλον αρνητική (32% έναντι 39%) ή σίγουρα αρνητική (20% σταθερό). 18% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ (έναντι 14%).

Στην ερώτηση για το πώς αξιολογούν τη γαλλική στάση στα ελληνοτουρκικά, το 76% των ερωτώμενων συνολικά τη βλέπει σίγουρα θετικά (45%) ή μάλλον θετικά (31%), σταθερό από την έρευνα του Σεπτεμβρίου. Μόλις 9% εκτιμά ότι η γαλλική στάση είναι μάλλον αρνητική (5% από 7%) ή σίγουρα αρνητική (4% σταθερό). 15% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ (έναντι 13%). 

Για την ευρωπαϊκή στάση στα ελληνοτουρκικά το 25% συνολικά τη βλέπει σίγουρα θετικά (4%) ή μάλλον θετικά (21%), έναντι 4% και 31% αντίστοιχα στην έρευνα του Σεπτεμβρίου. Το 62% εκτιμά ότι η στάση της ΕΕ είναι μάλλον αρνητική (35% σταθερό) ή σίγουρα αρνητική (27% έναντι 18%). 13% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ (έναντι 12%).

Τα ευρήματα για τον κορονοϊό

Aνήσυχοι για την επιδημία του κορονοϊού στη χώρα μας δηλώνουν οι επτά στους 10 Έλληνες σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης. 

Το ποσοστό 70% των ανησυχούντων για το δεύτερο κύμα της επιδημίας στη δημοσκόπηση του Οκτωβρίου είναι το δεύτερο υψηλότερο μετά το 78% του Απριλίου στην έξαρση του πρώτου κύματος. 

Πάνω από τους οχτώ στους 10 ηλικιωμένους πολίτες δηλώνουν αρκετά έως πολύ ανήσυχοι από την επιδημία του COVID-19. Πάντως, στην ερώτηση για τα μέτρα αντιμετώπισης της διάδοσης του ιού το 21% των ερωτώμενων όλων των ηλικιακών κατηγοριών θεωρεί ότι είναι αυστηρότερα απ’ ό,τι θα έπρεπε. 

Ειδικότερα, στην ερώτηση πόσο ανησυχεί η επιδημία του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας το 70% συνολικά των ερωτηθέντων απαντά πολύ (42%) ή αρκετά (28%) έναντι 66% συνολικά στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση του Σεπτεμβρίου. Το 14% απαντά μέτρια (έναντι 17% στην προηγούμενη δημοσκόπηση), το 9% συνολικά απαντά λίγο (4% – σταθερό), ή ελάχιστα ή καθόλου (5% έναντι 7%) και το 7% δεν ξέρω/δεν απαντώ (έναντι 6%).

Στην ερώτηση για τα μέτρα αντιμετώπισης της διάδοσης του ιού το 21% των ερωτώμενων θεωρεί ότι είναι αυστηρότερα απ’ ό,τι θα έπρεπε, το 36% εκτιμά πως είναι λογικά/ό,τι πρέπει, ενώ το 32% που πιστεύει ότι τα μέτρα θα έπρεπε να είναι αυστηρότερα. 11% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Όσον αφορά τις ηλικιακές ομάδες, στις ηλικίες 17 με 29 ετών το 60% δηλώνει αρκετά έως πολύ ανήσυχο από την επιδημία, το 12% μέτρια, το 14% λίγο ελάχιστα έως καθόλου, ενώ το 14% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ. 

Στις ηλικίες 30 με 44 ετών το 59% των ερωτώμενων δηλώνει αρκετά έως πολύ ανήσυχο από την επιδημία, το 20% μέτρια, το 12% λίγο ελάχιστα έως καθόλου, ενώ το 9% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ. 

Στις ηλικίες 45 με 59 ετών το 76% δηλώνει αρκετά έως πολύ ανήσυχο από την επιδημία, το 13% μέτρια, το 8% λίγο ελάχιστα έως καθόλου, ενώ το 3% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ. 

Στις ηλικίες 60 ετών και άνω το 83% των πολιτών δηλώνει αρκετά έως πολύ ανήσυχο από την επιδημία, το 9% μέτρια, το 4% λίγο ελάχιστα έως καθόλου, ενώ το 4% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ. 

Διαβάστε αναλυτικά τη δημοσκόπηση

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 18 μονάδων για ΝΔ – Έντονη η ανησυχία των πολιτών για κορονοϊό και Τουρκία"

e-ΕΦΚΑ: Σε λειτουργία η εφαρμογή για την εκτύπωση ενημερωτικού σημειώματος επιστροφής αναδρομικών

Η διοίκηση του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) έθεσε σε λειτουργία μία νέα εφαρμογή, μέσω της οποίας ο κάθε συνταξιούχος μπορεί να εκτυπώσει άμεσα το δικό του «Ενημερωτικό Σημείωμα Επιστροφής Μειώσεων Συντάξεων», στο πλαίσιο της πληρέστερης, αναλυτικότερης και έγκυρης ενημέρωσης των συνταξιούχων σχετικά με τα αναδρομικά ποσά που έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς τους.

Η νέα εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στόχος της διοίκησης του φορέα παραμένει η ψηφιοποίηση των παρεχομένων υπηρεσιών με βάση τις διαμορφούμενες ανάγκες συνταξιούχων και ασφαλισμένων.

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "e-ΕΦΚΑ: Σε λειτουργία η εφαρμογή για την εκτύπωση ενημερωτικού σημειώματος επιστροφής αναδρομικών"

Σήμα της ΕΛ.ΑΣ. στην Interpol για τον καταζητούμενο Χρήστο Παππά

Η αστυνομία βρίσκεται στην αναζήτηση του καταδικασμένου για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, Χρήστου Παππά, για τον οποίο φέρεται να έχει ενημερωθεί και η Interpol.

Σήμερα τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής οδηγήθηκαν στη φυλακή, εκτός του Ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, ο οποίος καλύπτεται από την ασυλία του Ευρωβουλευτή, αλλά και του Χρήστου Παππά που έχει διαφύγει.

Σύμφωνα με το OPEN η αστυνομία έχει αναζητήσει παντού τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, ακόμη και σε μοναστήρια, όπου πήγαινε συχνά, δίχως να τον έχει εντοπίσει.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του Χρήστου Παππά συνεχίζονται, με το ρεπορτάζ του καναλιού να αναφέρει πως έχει ενημερωθεί και η Interpol για τη διαφυγή του.

news

Διαβάστε Περισσότερα » "Σήμα της ΕΛ.ΑΣ. στην Interpol για τον καταζητούμενο Χρήστο Παππά"

Σταϊκούρας: Άκαιρη, άστοχη και υποκριτική η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ

Άκαιρη, άστοχη και υποκριτική, χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε κατά του προσώπου του, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται σε αδυναμία άρθρωσης εναλλακτικής πρότασης για τα κρίσιμα θέματα του τόπου.

Ανοίγοντας την ομιλία του, που έγινε δεκτή με παρατεταμένα χειροκροτήματα από την πτέρυγα της συμπολίτευσης, και παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Σταϊκούρας μνημόνευσε τον Λυσία (στο προοίμιο του λόγου του “Υπέρ του Αδυνάτου”) ο οποίος έγραφε: «κύριοι βουλευτές, δεν απέχω πολύ από το να χρωστώ ευγνωμοσύνη στον κατήγορο, επειδή μου ετοίμασε αυτή εδώ τη δίκη. Γιατί, ενώ πρωτύτερα δεν είχα αφορμή, με βάση την οποία να λογοδοτήσω για τη ζωή μου, τώρα δα εξαιτίας του έχω πάρει”.

Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι άκαιρη, διότι κατατίθεται, την ίδια χρονική στιγμή που ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση της ΝΔ “δίνουμε μια πολύπλευρη μάχη, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, για να αντιμετωπίσουμε την υγειονομική κρίση και τις τουρκικές προκλήσεις” [..] “την ίδια χρονική στιγμή που ολοκληρωνόταν η ιστορική για τη Δημοκρατία δίκη, με την καταδίκη της Χρυσής Αυγής”.

Για ακόμη μία φορά, η αξιωματική αντιπολίτευση αποδεικνύει, “ευρισκόμενη σε συνθήκες γενικευμένης αμηχανίας και αδυναμίας άρθρωσης εναλλακτικής πρότασης για τα κρίσιμα θέματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα και οι πολίτες της, ότι επιδιώκει να κερδοσκοπήσει πολιτικά, πάνω στις αγωνίες της κοινωνίας” τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα η πρόταση δυσπιστίας είναι άστοχη καθώς το υπουργείο Οικονομικών πέρασε 14 νομοσχέδια, με στόχο την επίτευξη υψηλής και διατηρήσιμης ανάπτυξης, τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, υλοποίησε ένα νέο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής, με στόχο “τη μείωση του – διογκούμενου κατά την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ – φορολογικού βάρους νοικοκυριών και επιχειρήσεων, για όλους τους πολίτες, κυρίως όμως για τα ασθενέστερα εισοδηματικά στρώματα” ενώ, “ακόμη και μέσα στην υγειονομική κρίση [..] προχώρησε σε πρόσθετες και σημαντικές, μη μόνιμες μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Προσδοκούμε, υπογράμμισε ο κ. Σταϊκούρας, “όταν κλείσει η παρένθεση της υγειονομικής κρίσης, και ανάλογα και με τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας και τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, σε κάποιους από αυτούς τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές, ή σε κάποιους άλλους, να μονιμοποιηθούν οι μειώσεις τους. Συνεπώς, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, “πάει πολύ να μας κουνάνε το “δάχτυλο” αυτοί που επέβαλαν πλήθος νέων φόρων στα ελληνικά νοικοκυριά, τα προηγούμενα χρόνια”.

Αναφερόμενος σε ορισμένους δείκτες τις ελληνικής οικονομίας το τελευταίο διάστημα, είπε ότι η ορθότητα της πολιτικής της ΝΔ αναγνωρίζεται από την πραγματική οικονομία, τους εταίρους, τους επενδυτές και τις αγορές: Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ενισχύσει τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, ύψους 36,9 δισ. ευρώ, με 16 δισ. ευρώ, μέσα από 7 εξαιρετικά επιτυχημένες εκδόσεις μακροχρόνιου χρέους στις διεθνείς αγορές, με αποκορύφωμα την προχθεσινή έκδοση, 15ετούς ομολόγου, με το χαμηλότερο – ιστορικά – κόστος δανεισμού της χώρας μας. Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη, η οικονομία σημείωσε μεγέθυνση 1,9% το 2019, μεγαλύτερη από το 2018, υψηλότερη, για πρώτη φορά από το 2009, από τη μέση επίδοση των οικονομιών των χωρών της ευρωζώνης είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Τέλος, είπε ότι η πρόταση δυσπιστίας είναι υποκριτική, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ “επέστρεψε την οικονομία στην ύφεση το 2015, επέβαλε και διατήρησε – επί 4ετίας – κεφαλαιακούς περιορισμούς, οδήγησε τους φορολογούμενους σε τεράστιες απώλειες κεφαλαίων, με την αχρείαστη, 3η ανακεφαλαιοποίηση, ενώ νομοθέτησε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και κατήργησε, οριζόντια, την προστασία της 1ης κατοικίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, που ενώ υποστήριζαν ότι “όσο υπάρχουν, πλειστηριασμοί δεν θα γίνουν στην Ελλάδα”, νομοθέτησαν, τον Μάιο του 2017, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, προχώρησαν, από το Νοέμβριο του 2017, και μέσα σε 1,5 χρόνο, σε 25.672 πλειστηριασμούς, παίρνοντας μάλιστα και επαίνους από τους θεσμούς για την υπέρβαση των στόχων στην υλοποίηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σταϊκούρας: Άκαιρη, άστοχη και υποκριτική η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ"

ΝΑΤΟ: «Ελλάδα και Τουρκία ακυρώνουν τις ασκήσεις ανήμερα των εθνικών επετείων»

Στην ακύρωση των προγραμματισμένων στρατιωτικών ασκήσεων κατά τις ημέρες των εθνικών επετείων (28η και 29η Οκτωβρίου) προχωρούν Ελλάδα και Τουρκία, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. Όπως ανέφερε ο ίδιος, η κίνηση αυτή των δύο χωρών είναι ένα «πολύ ευπρόσδεκτο βήμα» επαινώντας Αθήνα και Άγκυρα για την «ευελιξία και την εποικοδομητική τους στάση».

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ τόνισε ότι οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο συζητήθηκαν και στη σημερινή, όπως και στη χθεσινή, τηλεδιάσκεψη των υπουργών Άμυνας της Συμμαχίας. Οι κινήσεις απεμπλοκής με την ακύρωση των ασκήσεων, τόνισε, μειώνουν τον κίνδυνο ατυχημάτων και διευκολύνουν την προσπάθεια που γίνεται να αντιμετωπιστούν τα υποκείμενα ζητήματα, με τη συνδρομή της γερμανικής διαμεσολάβησης.

Παράλληλα,  ζήτησε και σήμερα η Ελλάδα και η Τουρκία να αποφύγουν τις εμπρηστικές δηλώσεις και ενέργειες και ανέδειξε το ρόλο του ΝΑΤΟ ως μίας πλατφόρμας όπου συμμαχικές χώρες μπορούν να συναντηθούν και να επιλύσουν τις διαφορές τους. «Δεν παίρνω θέση για τα υποκείμενα νομικά ζητήματα, αλλά είναι δεδομένο ότι η αναστολή των σεισμογραφικών ερευνών είχε θετική επίδραση στην κατάσταση», κατέληξε.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΑΤΟ: «Ελλάδα και Τουρκία ακυρώνουν τις ασκήσεις ανήμερα των εθνικών επετείων»"

Χαρδαλιάς: Έτσι θα γίνονται οι νυχτερινές μετακινήσεις στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές

Τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να μετακινηθούν κατ' εξαίρεση, κατά τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας, από τις 00:30 έως 05:00 το πρωί, οι εργαζόμενοι και άλλα πρόσωπα στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές, περιέγραψε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Για τους εργαζόμενους στην ενημέρωση, η μετακίνηση θα γίνεται όπως στην περίοδο του lockdown, δηλαδή με την επίδειξη δημοσιογραφικής ταυτότητας και βεβαίωσης εργοδότη που πρέπει να ανανεώνεται κάθε 14 ημέρες.

Για του εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, θα απαιτείται άδεια κυκλοφορίας από τον εργοδότη, που συμπληρώνεται στην ΕΡΓΑΝΗ. Η γνησιότητα του εγγράφου αποδεικνύεται από τον αριθμό πρωτοκόλλου του.

Για άλλα πρόσωπα που χρειάζεται να μετακινηθούν για επαγγελματικούς σκοπούς, όπως ελεύθεροι επαγγελματίες, επιτηδευματίες, αυτοαπασχολούμενους, αυτοί συμπληρώνουν στην ΕΡΓΑΝΗ σχετικό έγγραφο με τους κωδικούς του TAXISNET.


Οι δημόσιοι υπάλληλοι εφόσον χρειαστούν κατ' εξαίρεση μετακίνηση, αυτή γίνεται με την επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου και βεβαίωση κίνησης από σχετική εφαρμογή στο apografi.gov.gr ή από τον αρμόδιο προϊστάμενο.

Ο Ν. Χαρδαλιάς σημείωσε, βέβαια, ότι σε έκτακτες περιπτώσεις, π.χ. όταν κάποιος πρέπει να πάει στο φαρμακείο το βράδυ, είναι βέβαιο ότι θα βρει κατανόηση από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Σε ό,τι αφορά στη χρήση μάσκας, που είναι υποχρεωτική παντού στις περιοχές Επιπέδου 3 και 4, εξαιρούνται οι περιπτώσεις ομαδικής ή ατομικής άσκησης και μόνο κατά τη διάρκειά της.

Επίσης, από την υποχρεωτική χρήση της μάσκας εξαιρούνται όσοι οδηγούν μόνοι στο αυτοκίνητό τους.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι η χρήση της μάσκας στις περιοχές αυτές γίνεται πλέον υποχρεωτική και στα διαλείμματα των σχολείων. Εξαιρείται η ώρα της φυσικής αγωγής.

Εξάλλου, στα κέντρα διασκέδασης και στα μπαρ απαγορεύεται ρητά η ζωντανή μουσική και η διασκέδαση γίνεται αποκλειστικά με καθήμενους και πληρότητα 30% της αδείας. Στην εστίαση επιτρέπεται η ζωντανή μουσική έως τρία άτομα χωρίς μικροφωνική, με υποχρεωτικά όλους τους πελάτες καθήμενους και 50% των προβλεπόμενων καθισμάτων της αδείας τους.

xartis-OCT21-_1_-1
xartis-OCT21-_1_-2
xartis-OCT21-_1_-3
xartis-OCT21-_1_-4

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαρδαλιάς: Έτσι θα γίνονται οι νυχτερινές μετακινήσεις στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές"

Κορονοϊός: Σάλος με καθηγήτρια στον Υμηττό που δεν φοράει μάσκα στην τάξη – «Πάρτε μου μάσκαρα!»

Δεν έχει προηγούμενο το περιστατικό σε επαγγελματικό Λύκειο στον Υμηττό όπου καθηγήτρια, ενώ ο κορονοϊός εξαπλώνεται επικίνδυνα σε όλη τη χώρα, αρνείται να φορέσει μάσκα μέσα στην τάξη την ώρα του μαθήματος.

«Η καθηγήτρια αυτή έχει μια δικιά της ιδεολογία, δεν θέλει να φοράει τη μάσκα» σημείωσε μιλώντας στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς του σχολείου, ενώ ένας από τους μαθητές τόνισε: «Της λέμε και εμείς οι μαθητές να βάλει μάσκα αλλά το αρνείται».

Σύμφωνα με τους μαθητές, η καθηγήτρια είναι αρνητής του κορονοϊού και ιδεολογικά είναι αντίθετη με τη χρήση μάσκας. «Λέει δεν υπάρχει κορονοϊός, δεν παθαίνει κανείς τίποτα, δεν κολλάει κανείς» αναφέρει στο MEGA ένας μαθητής του σχολείου.

Δεν συμμορφώνεται με τίποτα

Οι συστάσεις για να φορέσει τη μάσκα της είναι καθημερινές ακόμα και από τον Διευθυντή του σχολείου, αλλά δεν συμμορφώνεται.

Πάρα το γεγονός ότι έχει γίνει αναφορά και στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η φιλόλογος επιμένει να μην φοράει μάσκα, ενώ δεν κρατάει ούτε τις απαραίτητες αποστάσεις με τους μαθητές.

Οι μόνες αποστάσεις που κράτησε ήταν όταν της ζητήσαμε να σχολιάσει τη στάση της, απαντώντας: «No comment».

Η κατάσταση έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου, αφού στις συστάσεις που τις γίνονται, η καθηγήτρια απαντά με απουσίες. «Πήγαμε να της μιλήσουμε και μας πέταξε έξω από την τάξη» ανέφερε ένας μαθητής.

Αποχή από τους μαθητές 

Οι μαθητές αναγκάστηκαν να κάνουν αποχή ως ένδειξη διαμαρτυρίας, αλλά και πάλι εμφανίστηκε στο μάθημα χωρίς μάσκα.

Ιδιαίτερα ανήσυχοι οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Υμηττού, φοβούνται για τη διασπορά του κορονοϊού στο σχολείο τους, αφού ζουν με ευπαθείς ομάδες στο σπίτι. Μάλιστα οι μαθητές προσφέρθηκαν να της αγοράσουν μάσκα και έμειναν εμβρόντητοι με την απάντησή της: «Πάρτε μου μάσκαρα».

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον διευθυντή του σχολείου επιβεβαίωσε ότι η καθηγήτρια δεν του έχει αναφέρει ότι έχει κάποιο πρόβλημα υγείας ούτε έχει προσκομίσει κάποιο σχετικό έγγραφο.

Συνελήφθη η καθηγήτρια
 
Στο αστυνομικό τμήμα Δάφνης οδηγήθηκε η καθηγήτρια που αρνήθηκε να φορέσει μάσκα μέσα στην τάξη σε λύκειο στον Υμηττό.
 
Σχηματίζεται τελικά δικογραφία σε βάρος της, ενώ η συγκεκριμένη καθηγήτρια είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές, αφού πέρασε Πειθαρχικό για ανάλογο παράπτωμα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Σάλος με καθηγήτρια στον Υμηττό που δεν φοράει μάσκα στην τάξη – «Πάρτε μου μάσκαρα!»"

Κορωνοϊός: Στα 841 τα νέα κρούσματα - 290 στην Αττική και 197 στη Θεσσαλονίκη

Ελαφρώς μειωμένα σε σχέση με τις προηγούμενες δυο ημέρες, αλλά… αρκετά πάνω από τα 800 κινούνται και σήμερα τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 841 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 76 συνδέονται με γνωστές συρροές.

Αναλυτικότερα:

- 43 νέα κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

- 290 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 38 συνδέονται με γνωστές συρροές

- 197 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 19 συνδέονται με γνωστές συρροές

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας

• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας

• 12 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

• 7 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές

• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

• 8 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

• 19 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

• 8 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

• 16 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

• 20 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστές συρροές

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κορινθίας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λακωνίας

• 25 κρούσματα από Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λέσβου

• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας

• 9 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

• 8 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

• 10 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστή συρροή

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

• 35 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών, εκ των οποίων 6 συνδέονται με γνωστή συρροή

• 7 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

• 8 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή

46 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 29057, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

3777 (13.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 11354 (39.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

89 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 31 (34.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 268 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 10 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 559 θανάτους συνολικά στη χώρα. 209 (37.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανακοίνωσε ότι από τα νέα κρούσματα τα 290 εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 197 στη Θεσσαλονίκη.

Είπε επίσης ότι η νέα ώση έχει ηλικιακά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά. Η επιδημία έχει πλέον επίκεντρο την Καστοριά την Κοζάνη και τη Θεσσαλονίκη ενώ αυξημένα είναι και τα επίπεδα σε Ιωάννινα, Λάρισα και Σέρρες. 

Ο καθηγητής του ΕΚΠΑ είπε ακόμα ότι η επιδημία δεν είναι σε ύφεση στο λεκανοπέδιο. Η Αττική παρουσίασε αύξηση 40% διαγνώσεων σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα», σημείωσε ο κ. Μαγιορκίνης. Τόνισε όμως ότι η αύξηση εκτός Αττικής έχει πιο επιθετικά χαρακτηριστικά σε σχέση με το Λεκανοπέδιο, γι αυτό μειώνεται το ποσοστό της συμμετοχής της στα συνολικά κρούσματα.

Το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων σημείωσε εκ νέου ότι η ηλικιακή ομάδα των 40 δεν είναι άτρωτη και θα πρέπει να τηρεί τα μέτρα προστασίας αλλά και τα περιοριστικά μέτρα.  

Με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν το ηλικιακό γκρούπ 65+ (που είναι και το πιο ευάλωτο στον ιό) έχει ποσοτικά την μικρότερη μόλυνση και την τελευταία εβδομάδα το ποσοστό αυτό μειώνεται ακόμα περισσότερο. 

Σε ότι αφορά το θέμα της χρήσης της μάσκας στα σχολεία από τους μαθητές, ο Γκίκας Μαγιορκίνης είπε ότι το θέμα μετά και τις προτάσεις του υπουργείου Παιδείας, συζητείται στην Επιτροπή.

Δείτε ΕΔΩ την ημερήσια επιδημιολογική μελέτη του ΕΟΔΥ

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Στα 841 τα νέα κρούσματα - 290 στην Αττική και 197 στη Θεσσαλονίκη"

Ιταλία: 19.143 κρούσματα σε ένα 24ωρο

Μεγάλη αύξηση σημείωσαν οι μολύνσεις κορονοϊού στην Ιταλία την τελευταία ημέρα, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο.

Όπως ανακοίνωσαν οι ιταλικές αρχές, τα ημερήσια κρούσματα άγγιξαν τα 19.143 από 16,079 την Πέμπτη.

Όπως μεταδίδει το Reuters, την Παρασκευή καταγράφηκαν 91 θάνατοι έναντι 136 την προηγούμενη ημέρα. Ο συνολικός απολογισμός των νεκρών από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται στις 37.049.

Η Λομβαρδία κατέγραψε 4.916 νέα κρούσματα, ενώ στην Καμπάνια οι μολύνσεις ανήλθαν στις 2.280.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία: 19.143 κρούσματα σε ένα 24ωρο"

Σε καραντίνα περισσότεροι από 500 μαθητές και εκπαιδευτικοί στα Τρίκαλα

Ως εξαιρετικά δύσκολη καταγράφεται η κατάσταση με τη διαχείριση του κορωνοϊού στα Τρίκαλα.

Καθημερινά εκδηλώνονται κρούσματα σε σχολεία όλων των βαθμίδων και ήδη έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους για 14 μέρες το 3ο και το 4ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων, το Δημοτικό Σχολείο Πετρωτού, το 4ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων, καθώς και δεκάδες τμήματα σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όταν αναστέλλεται η λειτουργία σχολείου ή τμήματος το σύνολο των μαθητών και εκπαιδευτικών υποχρεώνεται σε καραντίνα 14 ημερών. Σήμερα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr τα άτομα που βρίσκονται σήμερα σε καραντίνα στα Τρίκαλα, μαθητές και εκπαιδευτικοί, υπολογίζονται σε άνω των 500.

 trikalavoice

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε καραντίνα περισσότεροι από 500 μαθητές και εκπαιδευτικοί στα Τρίκαλα"

Κορωνοϊός - Ολλανδία: Υπό πίεση τα νοσοκομεία - Μεταφέρονται ασθενείς στη Γερμανία

Η Ολλανδία άρχισε να μεταφέρει ασθενείς Covid-19 στη Γερμανία, καθώς τα νοσοκομεία της βρίσκονται υπό ασφυκτική πίεση από ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων νέου κορωνοϊού.

Το νοσοκομείο Flevo στην πόλη Άλμερε, στην κεντρική Ολλανδία, έκανε γνωστό ότι θα μεταφέρει με ελικόπτερο δύο από τους ασθενείς του που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας σε νοσοκομείο στο Μίνστερ, σε απόσταση περίπου 65 χιλιομέτρων ανατολικά από τα σύνορα Ολλανδίας-Γερμανίας.

Οι μεταφορές είναι οι πρώτες που γίνονται κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος, το οποίο ξεκίνησε στην Ολλανδία στις αρχές του προηγούμενου μήνα. Στο πρώτο κύμα τον Μάρτιο και τον Απρίλιο δεκάδες Ολλανδοί ασθενείς διακομίστηκαν στη Γερμανία, όπου η διαθεσιμότητα κλινών στις ΜΕΘ είναι πολύ υψηλότερη σε σύγκριση με την Ολλανδία.

Η ολλανδική ένωση νοσοκομείων LCPS ανέφερε πως αναμένει τη μεταφορά επιπλέον τεσσάρων ασθενών στη Γερμανία κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ο αριθμός των μολύνσεων στην Ολλανδία ανέρχεται σε επίπεδα ρεκόρ σχεδόν καθημερινά από τα μέσα Σεπτεμβρίου και εκτοξεύτηκε σε σχεδόν 10.000 σήμερα. Τα ημερήσια επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Γερμανία, ο πληθυσμός της οποίας είναι σχεδόν πενταπλάσιος, ανήλθαν σε 11.242.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται με νέο κορωνοϊό στην Ολλανδία διπλασιάστηκε τις τελευταίες 2 εβδομάδες, την ώρα που σχεδόν το 50% των κλινών στις ΜΕΘ της χώρας χρησιμοποιείται ήδη για ασθενείς με Covid-19.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός - Ολλανδία: Υπό πίεση τα νοσοκομεία - Μεταφέρονται ασθενείς στη Γερμανία"

Αττική Οδός: Κλειστή το σαββατοκύριακο η έξοδος Υ4 της λεωφόρου Υμηττού

Κλειστή λόγω προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης αρμών οδοστρώματος θα παραμείνει η έξοδος της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού προς Αγία Παρασκευή (έξοδος Υ4), στην κατεύθυνση προς Κατεχάκη, από τις 22:00 το βράδυ της Παρασκευής 23/10/2020 μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής 25/10/2020.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η πρόσβαση των οχημάτων προς Αγία Παρασκευή θα γίνεται από την επόμενη έξοδο στην κατεύθυνση προς Κατεχάκη (έξοδος Υ3). Οι ηλεκτρονικές πινακίδες της Αττικής Οδού θα παρέχουν σχετική πληροφόρηση. Διευκρινίζεται ότι στην αντίθετη κατεύθυνση (από Κατεχάκη προς Ελευσίνα / Μαρκόπουλο) η έξοδος Υ4 προς Αγία Παρασκευή θα λειτουργεί κανονικά.

Οι οδηγοί μπορούν, όπως πάντα, να ενημερώνονται για τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καλώντας σε 24ωρη βάση τον αριθμό έκτακτης ανάγκης της Αττικής Οδού, 1024, ή ακολουθώντας τον λογαριασμό της Αττικής Οδού στο twitter (@aodostraffic).

Η Αττική Οδός ευχαριστεί τους οδηγούς για την κατανόηση.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Αττική Οδός: Κλειστή το σαββατοκύριακο η έξοδος Υ4 της λεωφόρου Υμηττού"

CIRCO MEDRANO στα Γιάννινα στήθηκε εν μέσω πανδημίας- Ποιος έδωσε την άδεια

Το τσίρκο που στήθηκε στους χώρους του Πανηπειρωτικού αποτελεί ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα των ημερών αυτών.

Και δικαιολογημένα καθώς μοιάζει αλλόκοτο να διαφημίζεται ένα τέτοιο θέαμα εν μέσω πανδημίας και περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στην πόλη.

Η εν λόγω δραστηριότητα δεν απαγορεύεται από την Κοινή Υπουργική Απόφαση αλλά προβλέπεται να λειτουργεί με συγκεκριμένους κανόνες.

Φυσικά όταν έχουν ανασταλεί άλλες εκδηλώσεις, όταν ματαιώνονται προγραμματισμένοι εορτασμοί όπως τα Καλπάκια, όταν μπαίνει σε εφαρμογή η απαγόρευση κυκλοφορίας, μοιάζει με ανέκδοτο η λειτουργία του τσίρκου…

Και δίνει την αφορμή για πλήθος σχολίων

Ακυρώνεται το τσίρκο μετά τα σχόλια

Την ακύρωση των παραστάσεων του CIRCO MEDRANO στα Γιάννινα ανακοίνωσε την Παρασκευή η εταιρία παραγωγής.

Η ακύρωση αποδίδεται στα περιοριστικά μέτρα και την προσπάθεια για τον περιορισμό διάδοσης του Covid-19.

Αν μελλοντικά οι συνθήκες το επιτρέψουν ενδέχεται να υπάρξει νέος προγραμματισμός των παραστάσεων.

Ποιος έδωσε την άδεια για το τσίρκο;

Σύμφωνα με το επίσημο Πρακτικό (Αρ. 7/2020) που αναρτήθηκε στο σύστημα Διαύγεια (ΑΔΑ ΩΕ5ΔΩΕΩ-8ΩΡ), την απόφαση για τη χορήγηση άδειας στο τσίρκο που εγκαταστάθηκε στην είσοδο της πόλης των Ιωαννίνων, στο χώρο του Πανηπειρωτικού Σταδίου, έλαβε κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ιωαννιτών, ως αρμόδια.

Το πρακτικό έχει ημερομηνία 21/10/2020:

 

 

 epiruspost,epirusnews

Διαβάστε Περισσότερα » "CIRCO MEDRANO στα Γιάννινα στήθηκε εν μέσω πανδημίας- Ποιος έδωσε την άδεια"

Γερμανικός Τύπος: Στη φυλακή οι Έλληνες νεοναζί

Η φυλάκιση των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής, αλλά και οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και στην Ανατολική Μεσόγειο απασχολούν και σήμερα, για μία ακόμη φορά, τον γερμανόφωνο Τύπο.

«Στη φυλακή οι Έλληνες νεοναζί» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της εφημερίδας Berliner Zeitung, το οποίο υπενθυμίζει ότι «το δικαστήριο είχε συζητήσει το ενδεχόμενο αναστολής που είχε ζητήσει η εισαγγελία με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει κίνδυνος φυγής και το κόμμα έχει ήδη διαλυθεί- επιπλέον η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί σε επόμενο βαθμό. Ωστόσο το δικαστήριο έλαβε διαφορετική απόφαση. Μετά την απόφαση οδηγούνται στη φυλακή συνολικά 38 από τους 50 καταδικασθέντες- ηγετικά στελέχη, πρώην βουλευτές, αλλά και απλά μέλη. Μερικοί από αυτούς, όπως ο ιδρυτής και ηγέτης του κόμματος Νικόλαος Μιχαλολιάκος, είχαν ήδη τεθεί σε κράτηση κατ΄οίκον πριν καταδικαστούν, προ δύο εβδομάδων, σε ποινή φυλάκισης 13 ετών για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης».

«Πίσω από τα κάγκελα η ηγεσία της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής» επιγράφεται δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας Der Standard, που σημειώνει ότι «για πολλά χρόνια η Χρυσή Αυγή είχε παρουσία στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Στη διάρκεια της οξείας οικονομικής κρίσης που έπληξε τη χώρα ήταν μάλιστα η τρίτη ισχυρότερη πολιτική δύναμη. Ωστόσο, στις εκλογές του 2019 δεν κατάφερε να υπερβεί το όριο του 3% που προβλέπει ο εκλογικός νόμος».

Οι «φίλοι» τηςΕλλάδας

Στιγμιότυπο από την τριμερή σύνοδο Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου
Στιγμιότυπο από την τριμερή σύνοδο Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου
«Η Ελλάδα επιστρατεύει τους φίλους της» επιγράφεται δημοσίευμα στην ελβετική Neue Zürcher Zeitung (ΝΖΖ) για τη διπλωματική εκστρατεία στην οποία επιδίδεται η ελληνική κυβέρνηση λόγω των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Κωνσταντινούπολη αναφέρεται αναλυτικά στις επιστολές του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με αποδέκτες ομολόγους του σε Μαδρίτη, Ρώμη και Βερολίνο, τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ και τον Επίτροπο για τη Διεύρυνση Όλιβερ Βαρχέι. Παράλληλα, σημειώνει ότι «η σύγκρουση με την Τουρκία καθορίζει τη διπλωματική ατζέντα της Αθήνας και εκτός ΕΕ. Στην όγδοη σύνοδο κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου που έγινε την Τετάρτη στη Λευκωσία και οι τρεις ηγέτες επεσήμαναν τον αποσταθεροποιητικό ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία στην ευρύτερη περιοχή. Παρόμοια εκτίμηση εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Δένδιας κατά τις πρόσφατες επισκέψεις του σε Ιράκ και Αρμενία».

Για τον αρθρογράφο «είναι αδιαμφισβήτητο ότι οι πολυάριθμες αντιπαραθέσεις με συμμετοχή της Τουρκίας προκαλούν μία επικίνδυνη δυναμική για την Άγκυρα. Έτσι η Ρωσία, η οποία όλο και πιο έντονα δυσφορεί για την τουρκική παρουσία στον Νότιο Καύκασο, το τελευταίο χρονικό διάστημα στήριξε επανειλημμένα την Ελλάδα και την Κύπρο. Σε μία υπόδειξη με νόημα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών υπενθύμισε την Τρίτη, μέσω Twitter, τη ναυμαχία του Ναυαρίνου το 1827. Η επικράτηση των Ρώσων, των Βρετανών και των Γάλλων επί του οθωμανικού πολεμικού ναυτικού την εποχή εκείνη άνοιξε τον δρόμο για την ανεξαρτησία της Ελλάδας. Κατά την επίσκεψη του Ρώσου υπ.Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα τη Δευτέρα, θα συζητηθούν και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο». 

Αρχή ενόςνέου μεταναστευτικού κύματος

Συνεχίζεται η πολιτική κρίση στον Λίβανο
Συνεχίζεται η πολιτική κρίση στον Λίβανο
Η εφημερίδα Die Welt κάνει λόγο για ένα νέο κύμα προσφύγων προς την Ευρώπη, αυτή τη φορά από τον Λίβανο, με ενδιάμεσο προορισμό την Κύπρο. Λόγω της οικονομικής και πολιτικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα, επισημαίνεται στο δημοσίευμα, «πολλοί Λιβανέζοι θέλουν να φύγουν, στην ανάγκη μέσω της θαλάσσιας οδού. ‘Παλαιότερα ήταν κυρίως οι Σύροι πρόσφυγες που έφευγαν για Κύπρο, αλλά στο μεταξύ επιβιβάζονται στις βάρκες όλο και περισσότεροι Λιβανέζοι' λέει η συνεργάτης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗE για τους πρόσφυγες (UNHCR) Λίζα Αλμπού Καλέντ. Μόνο τον περασμένο μήνα τα Ηνωμένα Έθνη είχαν καταγράψει 18 δρομολόγια, ενώ 17 είχαν καταγραφεί συνολικά σε όλο το 2019».

Κατά τον αρθρογράφο «δεν είναι μόνο οι φτωχότεροι των φτωχών που γυρνούν την πλάτη στον Λίβανο. Η μεσαία τάξη που βλέπει την κρίση να εξολοθρεύει τις δουλειές και της αποταμιεύσεις της, θέλει επίσης να φύγει. Όποιος διαθέτει δεύτερο διαβατήριο ή μπορεί να εξασφαλίσει βίζα, εγκαταλείπει τη χώρα. Στην πρωτεύουσα Βηρυττό γίνεται κάθε μέρα ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι. Κάποτε η πόλη είχε γίνει διάσημη με τη δημιουργικότητά της, με τη θέλησή της για ζωή. Σήμερα φαντάζει σκοτεινή και άδεια…»

 dw

Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανικός Τύπος: Στη φυλακή οι Έλληνες νεοναζί"

Καθηγητής Επιδημιολογίας: «Άνευ λογικής και ουσίας τα νέα μέτρα και οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης»

Ο Απόστολος Βανταράκης, Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών μέσα από δηλώσεις του τόνισε ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση είναι άνευ ουσίας και θα πρέπει να υπάρξει στρατηγική για τη στήριξη της κοινωνίας.

Είπε ότι πρωτίστως η Πολιτεία θα πρέπει να δει πως θα αντιμετωπίσει το συγχρωτισμό σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και χώρους συγκέντρωσης κόσμου, δομές φιλοξενίας ευπαθών ομάδων, όπως και μαζικά διαγνωστικά τεστ.

Επισημαίνει επίσης, ότι η στόχευση της Πολιτείας θα πρέπει να είναι στρατηγική για τη στήριξη της κοινωνίας. Σημείωσε ότι η μάσκα κι η απαγόρευση κυκλοφορίας με επίκεντρο τη νεολαία δεν είναι η λύση του προβλήματος όταν για τις ευπαθείς ομάδες δεν λειτουργείς καν την ΠΦΥ. Στην τελική τόνισε ο κ. Βανταράκης, η χρυσή τομή θα ήταν να αποκτήσει ανοσία μέσα από κάποιας μορφή μόλυνση ο υγιής πληθυσμός έχοντας όμως περιχαρακώσει την οποιαδήποτε επαφή του με τις λεγόμενες ευπαθής ομάδες του πληθυσμού.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Καθηγητής Επιδημιολογίας: «Άνευ λογικής και ουσίας τα νέα μέτρα και οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης»"

ΕΦΕΤ: Αποσύρει επικίνδυνα συσκευασμένα παγάκια (φωτο)

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κατά τη διάρκεια των ελέγχων, στο πλαίσιο του προγράμματος επισήμου ελέγχου συσκευασμένου πάγου 2020, προέβη σε δειγματοληψία του προϊόντος:

Παγάκια συσκευασμένα GOLD ICE, σε κλειστή πλαστική συσκευασία 5 κιλών, με ημερομηνία παραγωγής 24-09-2020 και ημερομηνία λήξης 24-10-2021, το οποίο παράγεται από την επιχείρηση ΤΣΕΡΤΣΕΝΕΣ ΓΕΩ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΑΣΣΗΡΟΣ (ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και διανέμεται από την επιχείρηση ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΔΗΜ. ΖΗΝΟΒΙΑ, Περιοχή Παραλίμνιο Σερρών.

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν από την Χημική Υπηρεσία Σερρών του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Α.Α.Δ.Ε., διαπιστώθηκε υπέρβαση όσον αφορά τα νομοθετικά όρια για τις παραμετρικές τιμές των ολικών κολοβακτηριοειδών και των E.Coli. Το ανωτέρω δείγμα χαρακτηρίστηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ-ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, (φωτογραφία κάτωθι), να μην το καταναλώσουν.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΦΕΤ: Αποσύρει επικίνδυνα συσκευασμένα παγάκια (φωτο)"

Αρναούτογλου: Τι καιρό θα κάνει την 28η Οκτωβρίου

Άσχημα τα νέα από την πρόγνωση του καιρού του γνωστού μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου ο οποίος προβλέπει ότι η αργία της 28ης Οκτωβρίου θα περάσει με κακοκαιρία και καταιγίδες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού του Σάκη Αρναούτογλου οι μπόρες στην Κρήτη αναμένεται να συνεχίσουν μέχρι και το Σάββατο.

Για την αρχή της ερχόμενης εβδομάδας ανέφερε ότι ο καιρός θα είναι καλός σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ωστόσο την Τετάρτη ο καιρός πρόκειται να αλλάξει ξανά.

Οι βροχές και οι καταιγίδες που προβλέπονται έρχονται από Ιταλία και θα πέσουν στην αργία της 28ης Οκτωβρίου.

Όπως είπε «το σύστημα απλώνει πλοκάμια και από Τρίτη βράδυ θα πρέπει να κινηθεί προς τη χώρα μας».

 

news

Διαβάστε Περισσότερα » "Αρναούτογλου: Τι καιρό θα κάνει την 28η Οκτωβρίου"

ΟΗΕ: Οι εμπόλεμες πλευρές στη Λιβύη υπέγραψαν συμφωνία «μόνιμης κατάπαυσης του πυρός»

Τα εμπόλεμα μέρη στη Λιβύη υπέγραψαν συμφωνία για «μόνιμη κατάπαυση του πυρός σε όλες τις περιοχές της Λιβύης», ανακοίνωσε σήμερα μέσω του Facebook η αποστολή του ΟΗΕ στη Λιβύη, αναρτώντας βίντεο από την τελετή της υπογραφής της συμφωνίας.

Η συμφωνία υπογράφηκε έπειτα από πέντε ημέρες συνομιλιών στη Γενεύη, οι οποίες οργανώθηκαν υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

«Τα λιβυκά μέρη κατέληξαν σε μια συμφωνία μόνιμης κατάπαυσης του πυρός σε όλη τη Λιβύη. Το επίτευγμα αυτό συνιστά μια σημαντική καμπή προς την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Λιβύη» ανέφερε η αποστολή του ΟΗΕ στη Λιβύη.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΗΕ: Οι εμπόλεμες πλευρές στη Λιβύη υπέγραψαν συμφωνία «μόνιμης κατάπαυσης του πυρός»"

Μία ώρα πίσω βάζουμε τα ρολόγια μας την Κυριακή

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υπενθυμίζει με ανακοίνωσή του ότι την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020 λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της EE 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα.

Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ..

To ζήτημα που απασχολεί αρκετά το τελευταίο καιρό είναι σχετικά με την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου, το οποίο ψήφισε για τον τερματισμό από το 2021 της πρακτικής της προσαρμογής των ρολογιών κατά μία ώρα την άνοιξη και το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν έχει «κλειδώσει» ακόμα η αλλαγή της ώρας διότι για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021, οι οποίες επιθυμούν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021.

Το μέτρο της αλλαγής της ώρας έχει ως βασικό πλεονέκτημα την εξοικονόμηση ενέργειας.

Συνολικά, κατά τους επτά μήνες της θερινής ώρας εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι τον Ήλιο.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Μία ώρα πίσω βάζουμε τα ρολόγια μας την Κυριακή"

Προσοχή! Μην ανοίξετε αυτό το e-mail προειδοποιεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Συνημμένο κακόβουλο αρχείο, το οποίο ανήκει στην κατηγορία «Δούρειος Ιππος», αποστέλλεται σε πολίτες μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με σχετικές καταγγελίες στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΔΗΕ), η οποία εφιστά την προσοχή τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΔΔΗΕ, το θύμα λαμβάνει μήνυμα από άγνωστη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στο οποίο το εμφανιζόμενο όνομα αποστολέα είναι υπαρκτό και ανήκει στη λίστα επαφών του, το περιεχόμενο του μηνύματος αποτελεί απόσπασμα προηγούμενης συνομιλίας μεταξύ του εμφανιζόμενου αποστολέα και άλλης επαφής (ή και του ίδιου του θύματος), ενώ έχει επισυναφθεί αρχείο (συνήθως τύπου word), το οποίο εμπεριέχει κακόβουλο εκτελέσιμο κώδικα.

Όπως επισημαίνει η ΔΔΗΕ, αυτό το είδος του κακόβουλου λογισμικού χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων, για να ανοίξουν «κερκόπορτες» σε ένα σύστημα με σκοπό ο επιτιθέμενος να αποκτήσει τον έλεγχο της προσβληθείσας συσκευής, για να υποκλέψει προσωπικά δεδομένα του χρήστη και για να κατεβάσει και να εκτελέσει άλλο κακόβουλο λογισμικό.

Η ΔΔΗΕ συνιστά στους χρήστες του διαδικτύου τα εξής:

Να παρατηρούν τη διεύθυνση του αποστολέα ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ιδιαίτερα τις διαφορές στο εμφανιζόμενο όνομα και το email του αποστολέα.

Να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων (backup) σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε εξωτερικό μέσο αποθήκευσης και να τα διατηρούν εκτός δικτύου, έτσι ώστε να είναι δυνατή η αποκατάστασή τους.

Στις περιπτώσεις που λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άγνωστους αποστολείς ή άγνωστη προέλευση, να μην ανοίγουν τους συνδέσμους (links) και να μην κατεβάζουν συνημμένα αρχεία, που περιέχονται σε αυτά τα μηνύματα, για τα οποία δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα τον αποστολέα και το περιεχόμενο του συνημμένου αρχείου.

Να χρησιμοποιούν γνήσια λογισμικά προγράμματα, ενημερωμένα στην τελευταία έκδοσή τους, ενώ θα πρέπει να υπάρχει πάντα ενημερωμένο πρόγραμμα προστασίας από κακόβουλο λογισμικό του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Να ελέγχουν και να έχουν πάντοτε ενημερωμένη την έκδοση του λειτουργικού συστήματός τους.

Να απενεργοποιήσουν την εκτέλεση μακροεντολών και JavaScript στις εφαρμογές με τις οποίες ανοίγουν αρχεία τύπου .docx και .pdf.

Να φροντίζουν για την προστασία και των φορητών συσκευών τους (tablet και έξυπνα κινητά τηλέφωνα).

Περισσότερες οδηγίες και συμβουλές δείτε ΕΔΩ

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Προσοχή! Μην ανοίξετε αυτό το e-mail προειδοποιεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος"

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται ζυμαρικό! Προσοχή μην το καταναλώσετε αν είστε αλλεργικοί στο αυγό

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας διαπίστωσε τη διακίνηση του προϊόντος : Pappardelle de Cecco με ημ. λήξης: 14/09/2022, στην επισήμανση του οποίου στα αγγλικά αναγράφεται η ένδειξη: may contain eggs and soy, ενώ στην αντίστοιχη ελληνική επισήμανση η οποία είναι τοποθετημένη με αυτοκόλλητη ετικέτα κοντά στο ξενόγλωσσο κείμενο αναγράφεται μόνο η ένδειξη  πιθανόν να περιέχει ίχνη σόγιας. Η αναγραφή για την πιθανή παρουσία αυγού στο προϊόν έχει παραληφθεί και ως εκ τούτου το προϊόν καθίσταται μη ασφαλές για την ομάδα ανθρώπων που εμφανίζει αλλεργία στο αυγό.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος καθώς και όλων των παρτίδων οι οποίες παρουσιάζουν την προαναφερθείσα ανακολουθία στην επισήμανση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι  σχετικοί έλεγχοι.

 Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το αναφερόμενο προϊόν και είναι αλλεργικοί στο αυγό, να μην το καταναλώσουν. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΦΕΤ: Ανακαλείται ζυμαρικό! Προσοχή μην το καταναλώσετε αν είστε αλλεργικοί στο αυγό"

Υπ. Προστασίας του Πολίτη για Χρ. Παππά: Παράνομη η παρακολούθηση πολίτη

Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της εξαφάνισης του καταδικασθέντος μέλους της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά έδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 

Το υπουργείο μιλάει για άστοχη δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρει τα εξής:

1. Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών στις 27/8/2015, ήρθησαν περιοριστικοί όροι που ίσχυαν για τον αποφυλακισθέντα τον Μάρτιο 2015 Χ. Παππά: Είχε υποχρέωση να εμφανίζεται μόνο μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό τμήμα (την 1η κάθε μήνα), αντί για τρεις που ίσχυαν προηγουμένως και δεν ήταν πια υποχρεωμένος να διανυκτερεύει σπίτι του, στου Παπάγου.

2. Δηλαδή οι όροι έγιναν κατά πολύ επιεικέστεροι. Τους αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών, δεν κυβερνούσε η Ν. Δημοκρατία, ήταν υποχρεωμένη να τους εφαρμόσει η Αστυνομία.

3. Ο Χ. Παππάς με άνεση εφήρμοζε τους νέους όρους. Τελευταία φορά εμφανίστηκε στο Τμήμα την 1η Οκτωβρίου 2020, ως όφειλε. Και η Αστυνομία το κατέγραψε και ενημέρωσε, ως όφειλε.

4. Έκτοτε δεν έχει εμφανιστεί. Δεν είχε καμιά τέτοια υποχρέωση, δεδομένου του προαναφερθέντος βουλεύματος.

5. Εάν η Αστυνομία παρακολουθούσε με οποιοδήποτε τρόπο τον Χ. Παππά θα παρανομούσε διπλά. Απέναντι σε ένα πολίτη και απέναντι σε ένα κατηγορούμενο.

6. Στη σημερινή Ελλάδα και διακυβέρνηση οι παρακολουθήσεις γίνονται με εντολή εισαγγελέα. Όποιος έχει αντίθετη γνώμη να το δηλώσει καθαρά!

7. Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγες μέρες εγκαλούσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γιατί δεν συνέλαβε τον ευρωβουλευτή Λαγό. Τώρα εγκαλεί γιατί δεν παρακολουθούσαμε τον πολίτη-κατηγορούμενο Παππά. 

8. Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή καλεί το Υπουργείο και την Αστυνομία να παρανομήσουν. Και στον Λαγό και στον Παππά. Να μην εφαρμόσουν τη νομιμότητα, αλλά να ερμηνεύσουν το κράτος δικαίου α λα καρτ. Η ταραγμένη μετεμφυλιακή πολιτική μας ιστορία θα έπρεπε να είναι μάθημα για αυτές τις επικίνδυνες σκέψεις.

9. Στο όνομα λοιπόν της ομόθυμης λαϊκής καταδίκης της Χ.Α. ο ΣΥΡΙΖΑ πλειοδοτεί, πάει να κάνει το συναίσθημα παρανομία. Πιο σταλινικό, πιο ολοκληρωτικό, πιο λαϊκιστικό, πιο επικίνδυνο δεν γίνεται!

10. Ας γίνει λοιπόν απολύτως ξεκάθαρο στους κάθε είδους νοσταλγούς: Στην σημερινή Ελλάδα και διακυβέρνηση ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα!

11. Για τον φυγόποινο Χ. Παππά η Αστυνομία ενεργεί τα δέοντα. Το έχει κάνει πολλές φορές και με επιτυχία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ  Χρήστος Σπίρτζης είχε δηλώσει: 

«To αντισυνταγματικό επιτελικό κράτος Μητσοτάκη τα καταφέρνει μια χαρά όταν πρόκειται να συλλάβει ανήλικα δεκατετράχρονα παιδάκια, χωρίς ουσιαστικές κατηγορίες εναντίον τους και να τα αφήσει για μερόνυχτα στη ΓΑΔΑ.

Δεν έχει, όμως, φαίνεται την ίδια αποτελεσματικότητα και τις ίδιες επιδόσεις όταν πρόκειται για καταδικασθέν ηγετικό στέλεχος της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και μάλιστα τον υπαρχηγό της, Χρήστο Παππά.

Όλη η δημοκρατική Ελλάδα περίμενε με αγωνία την ανακοίνωση των ποινών στη δίκη της Χρυσής Αυγής και την απόφαση για την μη αναστολή των ποινών.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όφειλε να γνωρίζει που βρίσκονται και να συλλάβει τα μέλη του διευθυντηρίου της Χρυσής Αυγής σε περίπτωση που αυτή ήταν η ετυμηγορία της Δικαιοσύνης.

Η εξαφάνιση του Χρήστου Παππά και το γεγονός ότι διαμηνύει ότι δεν επιθυμεί να παραδοθεί αποδεικνύει την πλήρη ανετοιμότητα των Αρχών, γελοιοποιεί τους Θεσμούς, τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη.

Συνιστά μία ακόμη απόδειξη της δυσανεξίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη στις δημοκρατικές διαδικασίες, λίγες μέρες μετά την επικοινωνιακή μάχη εντυπώσεων που επιχείρησε να δώσει ενάντια στη Χρυσή Αυγή.

Θα αναλάβουν επιτέλους ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης τις ευθύνες τους;»

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπ. Προστασίας του Πολίτη για Χρ. Παππά: Παράνομη η παρακολούθηση πολίτη"

Αναδρομικά: Λάθη σε πάνω από 80.000 δικαιούχους – Απώλειες εκατοντάδων ευρώ για τους συνταξιούχους

Λάθος ποσά αναδρομικών πιστώθηκαν σε περίπου 80.000 δικαιούχους-συνταξιούχους σύμφωνα με το ΕΝΔΙΣΥ.

Υπάρχουν περιπτώσεις με απώλειες αρκετών εκατοντάδων ευρώ και οι αντιδράσεις από τους αδικημένους συνταξιούχους, αναμένονται σφοδρότατες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, το λάθος προέκυψε:

α) στους συνταξιούχους οι οποίοι κατέθεσαν αίτηση συνταξιοδότησης από το 2012 και έλαβαν οριστικές συντάξεις κύριων και επικουρικών μετά το 2016 (έπαιρναν μόνο προσωρινή στην κύρια ή οριστική μόνο στην κύρια).

β) έκανε τεράστιο λάθος η κυβέρνηση επιλέγοντας να επιστρέψει αναδρομικά του ν. 4093/12 μόνο στις κύριες συντάξεις, γιατί η κράτηση του ν. 4093/12 υπολογίζεται στο άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης! Όταν λοιπόν οι συνταξιούχοι δεν είχαν λάβει λόγω καθυστέρησης επικουρική σύνταξη, γινόταν μικρότερη κράτηση έως και μηδενική το επίμαχο ενδεκάμηνο 2015-2016.

Έτσι, οι συνταξιούχοι διαπιστώνουν απώλειες στο τελικό ποσό των επιστροφών που λαμβάνουν.

Ακολουθούν παραδείγματα υπολογισμένα από το ΕΝΔΙΣΥ βάσει ενημερωτικών καθώς και οριστικών συντάξεων. Πόσα χρήματα έπρεπε να λάβουν και πόσα κατατέθηκαν στην τράπεζα.

 Τα παραδείγματα είναι από μέλη του ΕΝΔΙΣΥ

 

 

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων ζητά, για άλλη μία φορά, από τους συνταξιούχους που τους επιστρέφονται τα αναδρομικά να κρατήσουν το ενημερωτικό σημείωμα της τράπεζας και να το φωτοτυπίσουν. Ειδικά σε εκείνους οι οποίοι έχουν καταθέσει αγωγές.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναδρομικά: Λάθη σε πάνω από 80.000 δικαιούχους – Απώλειες εκατοντάδων ευρώ για τους συνταξιούχους"

Ανατριχίλα η εξομολόγηση 35χρονου που πέρασε την COVID-19: «Κατηγορώ τον εαυτό μου κάθε μέρα που δεν πίστευα»

«Κατηγορώ τον εαυτό μου κάθε μέρα. Και θα έπρεπε. Είμαι υπεύθυνος γι' αυτό. Δεν μπορώ να αλλάξω τίποτα για την οικογένειά μου τώρα, αλλά ίσως μπορώ για τη δική σας. Γι' αυτό άρχισα να λέω την ιστορία μου. Όλα είναι τόσο πολωμένα γύρω από αυτόν τον ιό και τώρα συνειδητοποιώ πόσο επικίνδυνος είναι».
Αυτό είναι ένα απόσπασμα από την εξομολόγηση ενός 35χρονου, ο οποίος αναρρώνει ακόμα από την COVID-19.

Ήταν υγιέστατος, αλλά όπως παραδέχεται, ανήκε σε εκείνους που αρνούνταν την ύπαρξη του κορονοϊού, ή τουλάχιστον, αμφισβητούσαν την σοβαρότητα της πανδημίας. Αλλά τώρα βλέπει τα πάντα διαφορετικά.

Αυτό που προκάλεσε στον εαυτό του και στην οικογένειά του, τον ώθησε να μοιραστεί τα παρακάτω με την ελπίδα να καταλάβουν όλοι πόσο σοβαρή είναι η COVID-19:

Όταν η COVID-19 άρχισε να εξαπλώνεται για πρώτη φορά, δεν πίστευα ότι η απειλή ήταν πραγματική.

Νόμιζα ότι γενικά φουσκώνουν τους αριθμούς και δεν πίστευα ότι η ασθένεια θα ήταν τόσο σοβαρή για τους περισσότερους ανθρώπους. Ήμουν αντίθετος στο να φοράω μάσκα, επειδή νόμιζα ότι παραβίαζε τα δικαιώματά μου. Φορούσα μάσκα μόνο αν ήμουν απολύτως αναγκασμένος, και όταν το έκανα, είχα επιλέξει μία που έγραφε: "Αυτή η μάσκα είναι τόσο ηλίθια όσο ο κυβερνήτης μου".

Σίγουρα ποτέ δεν πίστευα ότι η COVID-19 θα με επηρέαζε ποτέ προσωπικά. Είμαι ένας εξαιρετικά υγιής, αθλητικός, 35χρονος βετεράνος του στρατού χωρίς προϋπάρχοντα ή υποκείμενα νοσήματα. Έτρεχα 7 χλμ και σήκωνα 180 κιλά στον πάγκο γυμναστηρίου κάθε μέρα και το βράδυ πήγαινα σε πάρτι, πίνοντας με φίλους και παρέα και με οποιονδήποτε ήθελα - ποτέ δεν σκέφτηκα ούτε μια στιγμή να τηρήσω την κοινωνική απόσταση.

Οι απόψεις μου για τον κορονοϊό επηρεάστηκαν σίγουρα από τις πολιτικές μου πεποιθήσεις. Ανήκω στους Συντηρητικούς. Ήμουν πριν από την COVID-19 και εξακολουθώ να είμαι. Αλλά βλέπω κάποια πράγματα διαφορετικά τώρα. Αυτός ο ιός άλλαξε τα πάντα για μένα.

Ο συγκάτοικος μου αρρώστησε πρώτος και δεν πίστευα απαραίτητα ότι ήταν και μεγάλη υπόθεση. Είχε πυρετό και δεν αισθανόταν καλά, αλλά δεν φαινόταν κάτι σοβαρό. Παρόλα αυτά, μετακόμισα από το διαμέρισμά μας και επέστρεψα στο σπίτι με τους γονείς μου για να φύγω λίγο μακριά του. Λίγες μέρες αργότερα, άρχισα να μην νιώθω καλά. Αρχικά νόμιζα ότι είμαι κουρασμένος, αλλά όταν δεν ένιωθα καλύτερα μετά από 2 ημέρες, άρχισα να αναρωτιέμαι. Στη συνέχεια, πήγα για πεζοπορία και επέστρεψα στο σπίτι με τον πιο ακραίο πόνο στα πόδια που είχα ποτέ. Τα πόδια μου ένιωθαν σαν να είχαν πάρει φωτιά. Τα πράγματα προχώρησαν γρήγορα μετά από αυτό.

Στη συνέχεια, είχα τον χειρότερο πονοκέφαλο που έχω βιώσει και μετά ανέπτυξα έναν πυρετό 40 °C που δεν μπορούσα να τον ρίξω ούτε με φάρμακα. Πήγα στα Επείγοντα νοσοκομείου τρεις διαφορετικές φορές τις επόμενες μέρες. Κάθε φορά μου έδιναν ένα ενδοφλέβιο φάρμακο για να μειώσουν τον πυρετό και μου έδιναν εξιτήριο. Στην πρώτη μου επίσκεψη μου έκαναν ένα τεστ για COVID-19 που βγήκε θετικό, αλλά η κατάστασή μου δεν ήταν αρκετά κακή σε αυτό το σημείο για να μου κάνουν εισαγωγή στο νοσοκομείο, οπότε συνέχισαν να με στέλνουν σπίτι για ξεκούραση.

Τότε άρχισαν τα αναπνευστικά προβλήματα. Θα είμαι ειλικρινής, αυτό είναι ένα από τα πιο τρομακτικά πράγματα που έχω ζήσει στη ζωή μου. Και έχω υπηρετήσει στο Ιράκ. Το να θέλεις να αναπνεύσεις και να μην μπορείς, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθείς, είναι απολύτως τρομακτικό. Ένας φίλος μου τηλεφώνησε ασθενοφόρο για μένα και λιποθύμησα. Δεν θυμάμαι τη διαδρομή. Ξύπνησα στο νοσοκομείο όπου μου είχαν κάνει εισαγωγή με επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα οξυγόνου και πνεύμονες γεμάτους από πνευμονία λόγω COVID-19. Σε εκείνο το σημείο, πίστεψα στον ιό. Αλλά ήταν πολύ αργά για να κάνω κάτι για αυτό.

Τα πράγματα συνέχισαν να χειροτερεύουν και μετά από 3 ακόμη μέρες, έπαιρνα συμπληρωματικό οξυγόνο, την υψηλότερη ποσότητα που μπορούσε να παρέχει το μηχάνημα και δεν ήταν αρκετό. Οι γιατροί είπαν ότι χρειάζομαι αναπνευστήρα. Έστειλα μηνύματα στον γιο μου και στους γονείς μου, λέγοντας ότι τους αγάπησα. Είχα παραισθήσεις, βλέποντας αγγέλους και δαίμονες, και πραγματικά πίστευα ότι θα πέθαινα. Είχα συμβιβαστεί και με αυτό. Ήθελα απλώς να τελειώσει η δυστυχία.

Δεν υπήρχαν όμως αναπνευστήρες. Ο πνευμονολόγος είπε ότι θα έπρεπε να περιμένουμε να γίνει κάποιος διαθέσιμος και ως εκ θαύματος, τις επόμενες 2 ώρες, η αναπνοή μου άρχισε να βελτιώνεται ελαφρώς. Εκείνο το πρωί μου έδωσαν τις πρώτες δόσεις remdesivir και πλάσματος αίματος από άτομα που είχαν αναρρώσει, οπότε ίσως αυτός είναι ο λόγος. Δεν νομίζω ότι θα μάθω ποτέ τι ακριβώς έγινε, αλλά άρχισα σταδιακά να βελτιώνομαι μετά από αυτό. Κατέληξα στην ΜΕΘ για 9 ημέρες και στο νοσοκομείο για 12.

Όμως ο εφιάλτης μου δεν τελείωσε όταν πήρα εξιτήριο, γιατί μέχρι τότε, είχα μεταδώσει την COVID-19 σε ολόκληρη την οικογένειά μου. Ο αδελφός μου και η αδελφή μου ήταν και οι δύο ασυμπτωματικοί. Η μητέρα μου, που είναι 67 ετών και έχει κάποια υποκείμενα νοσήματα, το κατάλαβε επίσης. Είχε πυρετό για 3 ημέρες αν και δεν ήταν πολύ σοβαρά. Αυτό είναι το περίεργο πράγμα με αυτόν τον ιό. Είναι σαν μια ζαριά. Δεν υπάρχει καμία λογική ή προβλεψιμότητα στο ποιος θα πληγεί περισσότερο. Στην οικογένειά μας, ήταν ο 57χρονος πατέρας μου. Νοσηλεύτηκε για 60 ημέρες και με αναπνευστήρα για 9. Έχει χάσει 20 κιλά και έχει περάσει από την κόλαση. Είναι σπίτι τώρα, αλλά χρειάζεται ακόμα οξυγόνο και πολλή φροντίδα. Θα περάσει πολύς καιρός πριν επιστρέψει στα κανονικά του.

Κατηγορώ τον εαυτό μου κάθε μέρα. Και θα έπρεπε. Είμαι υπεύθυνος γι' αυτό. Δεν μπορώ να αλλάξω τίποτα για την οικογένειά μου τώρα, αλλά ίσως μπορώ για τη δική σας. Γι' αυτό άρχισα να λέω την ιστορία μου. Όλα είναι τόσο πολωμένα γύρω από αυτόν τον ιό και τώρα συνειδητοποιώ πόσο επικίνδυνος είναι. Οι πολιτικές μου απόψεις με εμπόδισαν να δω την αλήθεια για τον κίνδυνο δημόσιας υγείας της COVID-19 και η οικογένειά μου πλήρωσε ένα τρομερό τίμημα για το λάθος μου. Δεν θέλω κανένας άλλος να περάσει από αυτό.

Δεν αφορά μόνο τις επιπτώσεις στην υγεία. Μην με παρεξηγείτε. Είναι τρομερές. Σχεδόν 2 μήνες αργότερα, δεν είμαι ακόμα στο φυσιολογικό. Έχασα 13 κιλά μέσα στο νοσοκομείο και δεν έχω τις φυσικές δυνάμεις που είχα. Μπορώ να τρέξω, αλλά είναι δύσκολο να αναπνεύσω και τώρα υπάρχουν ουλές στους πνεύμονές μου. Ψυχικά και πνευματικά έχω ακόμα δρόμο. Σχεδόν πέθανα και επέστρεψα από αυτό και δεν είναι φυσιολογικό. Ξυπνάω ακόμα στη μέση της νύχτας τρομαγμένος, αναρωτιέμαι αν μπορώ να αναπνεύσω.

Όμως όσο τρομερό ήταν αυτό για τη δική μου υγεία, η ενοχή που νιώθω γι’ αυτό που έκανα σε άλλους είναι πολύ χειρότερη. Η εμπειρία μου ήταν φρικτή, αλήθεια σας το λέω. Αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχω είναι αυτό που έκανα στην οικογένειά μου. Διακινδύνευσα κάθε μία από τις ζωές τους. Σχεδόν σκότωσα τον πατέρα μου και ποιος ξέρει πόσα άλλα άτομα εξέθεσα στον ιό. Έβγαινα σε πάρτι μέχρι τη στιγμή που αρρώστησα.

Η ιστορία μου άλλαξε το μυαλό πολλών Συντηρητικών φίλων μου και αν αμφιβάλλετε, ελπίζω να αλλάξει και τη δική σας. Κοιτάξτε: Απλά φορέστε την μάσκα. Δεν υπάρχει λόγος να αναλύουμε το πόσο μειώνει τον κίνδυνο. Εφόσον τον μειώνει, για ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΝ ΜΕΙΩΝΕΙ τον κίνδυνο, αξίζει αυτή η μικρή ταλαιπωρία ενός υφάσματος στο πρόσωπό σας. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, είμαι ακόμη Συντηρητικός και υποστηρίζω τον Πρόεδρο Τραμπ, αλλά νομίζω ότι η ρητορική του πρέπει να αλλάξει. Αυτός ο ιός και οι αποφάσεις που παίρνουμε δεν επηρεάζουν μόνο εμάς. Είναι πραγματικά για όλους τους άλλους ανθρώπους που θέτουμε σε κίνδυνο με τις κακές, εγωιστικές αποφάσεις μας.

Κατηγορώ τον εαυτό μου κάθε μέρα για αυτό που έκανα στην οικογένειά μου και θα έδινα οτιδήποτε για να γυρνούσα τον χρόνο πίσω και να έκανα τα πράγματα διαφορετικά. Δυστυχώς, δεν έχω αυτή την ευκαιρία. Αλλά εσείς την έχετε. Γι’ αυτό, ενεργήστε με σύνεση και κάντε το σωστό.

Φορέστε την μάσκα.

Κρατήστε την κοινωνική απόσταση.

Πλένετε τα χέρια σας.

Μην πηγαίνετε σε πάρτι.

Πάρτε σοβαρά αυτόν τον ιό.

Το να μην κάνετε αυτά τα πράγματα δεν θέτει μόνο τη ζωή σας σε κίνδυνο, αλλά σημαίνει επίσης ότι θα μπορούσατε ενδεχομένως να βλάψετε άλλους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αγαπάτε. Και πιστέψτε με, αν καταφέρετε να επιβιώσετε από τον ιό, αυτή είναι μια συνειδητοποίηση που είναι πολύ επίπονο να την αποδεχτείτε.

Από τον Jaime Martinez, όπως τα είπε στην Jennifer Clopton.

Ο Jaime Martinez γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νότια Καλιφόρνια. Είναι βετεράνος στρατιώτης με πολλαπλές υπηρεσίες στο Ιράκ και εργάζεται στον κλάδο της γυμναστικής.

iatropedia

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανατριχίλα η εξομολόγηση 35χρονου που πέρασε την COVID-19: «Κατηγορώ τον εαυτό μου κάθε μέρα που δεν πίστευα»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news