facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Σοβαρά προβλήματα σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο από την έντονη βροχόπτωση

Έντονη βροχόπτωση στο Ρέθυμνο δημιούργησε απόψε προβλήματα στους δρόμους, με τα φρεάτια να μην έχουν τη δυνατότητα απορρόφησης των βρόχινων υδάτων. Σύμφωνα με ενημέρωση η Πυροσβεστική Υπηρεσία μέχρι και αυτήν την ώρα δέχεται κλήσεις για αντλήσεις σε υπόγεια και ημιυπόγεια στα οποία έχουν εισέλθει νερά.

Συνεργεία της ΔΕΥΑΡ βρίσκονται επίσης επί ποδός για να αποσυμφορήσουν τα φρεάτια από υλικά που εμποδίζουν την εισροή ενώ παράλληλα υπάρχει και υπερχείλιση αγωγών από την πίεση που έχει δεχτεί όλο το δίκτυο από τα όμβρια ύδατα.

Στον ΒΟΑΚ, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, η κίνηση των οχημάτων γίνεται κανονικά με την τροχαία τμήματος ΒΟΑΚ να βρίσκεται σε εγρήγορση.

 Προβλήματα και στο Ηράκλειο

Σε ...ποτάμια έχουν μετατραπεί πολλοί δρόμοι της πόλης και των περιχώρων του Ηρακλείου εξαιτίας της δυνατής βροχώπτωσης που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Όπως μεταδίδει το ekriti.gr, η κίνηση των οχημάτων γίνεται με ιδιαίτερη δυσκολία και οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Η Πολιτική Προστασία στην Περιφέρεια Κρήτης και στους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου είναι σε επιφυλακή, μαζί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Τροχαία, την Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα προκειμένου να αντιμετωπίσουν οποοδήποτε πρόβλημα προκύψει. Νωρίτερα υπήρχε διακοπή ρεύματος από πτώση κεραυνού, ενώ οι πυροσβέστες κλήθηκαν σε μία τουλάχιστον περίπτωση για απάντληση υδάτων από υπόγειο κατοικίας.
Διαβάστε Περισσότερα » "Σοβαρά προβλήματα σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο από την έντονη βροχόπτωση"

Νέα τουρκική Navtex- Ζητά αποστρατιωτικοποίηση Λήμνου, Σαμοθράκης και Αη Στράτη

Σε νέες προκλήσεις προχωρά η Τουρκία καθώς το βράδυ της Τρίτης, η Άγκυρα εξέδωσε αντι – NAVTEX με αφορμή τις ελληνικές ασκήσεις στο Αιγαίο, επικαλούμενη μάλιστα το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης της Λήμνου, της Σαμοθράκης και του Αη Στράτη, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Η Τουρκία εδώ και δεκαετίες αμφισβητεί το δικαίωμα παρουσίας δυνάμεων πάνω στα νησιά του Αιγαίου, καταγγέλλοντας την Ελλάδα για παραβίαση των σχετικών συνθηκών.

Θεωρεί ότι έχει ισχυρή νομικά θέση και με αυτό τον τρόπο μπορεί να εκθέσει την Ελλάδα, αποκρούοντας τις κατηγορίες ότι είναι η πλευρά που δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συνθήκες.

news

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα τουρκική Navtex- Ζητά αποστρατιωτικοποίηση Λήμνου, Σαμοθράκης και Αη Στράτη"

Τουρκία: «Επικίνδυνο παιχνίδι της Ελλάδας- ετοιμάζει το S-300 για δοκιμή»

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από πηγές ασφαλείας, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ετοιμάζονται να δοκιμάσουν το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-300 που βρίσκεται στην Κρήτη.

Όπως αναφέρθηκε η Ελλάδα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει δοκιμαστικές εκτοξεύσεις στο πεδίο βολής που χρησιμοποιεί και το ΝΑΤΟ στην Κρήτη και εργάζεται σε σχέδια για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος που θα προσεγγίσει τις δυνατότητες του συστήματος S-400.

Το αντιαεροπορικό σύστημα που παρείχε η Ρωσία στην Κυπριακή Δημοκρατία για την αντιμετώπιση της Τουρκίας, μεταφέρθηκε το 1997 στην Ελλάδα με αντάλλαγμα κάποιου στρατιωτικού εξοπλισμού.

Το σύστημα, το οποίο ήταν ανενεργό για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενεργοποιήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου του 2013 μετά την ολοκλήρωση της συντήρησης και της επισκευής. Τώρα σχεδιάζεται να ξεκινήσει το δεύτερο δοκιμαστικό πλάνο μετά από 7 χρόνια.

Εμπειρογνώμονες στον τομέα της ασφάλειας αντέδρασαν στην αδιαφορία των χωρών μελών του ΝΑΤΟ για το προγραμματισμένο δοκιμαστικό πλάνο της Ελλάδας, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

echedoros-a

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: «Επικίνδυνο παιχνίδι της Ελλάδας- ετοιμάζει το S-300 για δοκιμή»"

Συναγερμός στη Χαλκίδα: Οκτώ νέα κρούσματα κορωνοϊού σε εργοστάσιο

Σύμφωνα με πληροφορίες του evima εντοπίστηκαν ακόμη 8 νέα κρούσματα σε εργοστάσιο στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χαλκιδέων.

Πρόκειται για Ινδό ο οποίος εργαζόταν στην συγκεκριμένη επιχείρηση και βρέθηκε θετικός στον ιό ενώ μετά από ιχνηλάτηση των επαφών του βρέθηκαν ακόμη έξι Ινδοί θετικοί στον κορωνοϊό.

Αυτήν την ώρα η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιεί τεστ στο χώρο του εργοστασίου και συγκεκριμένα έχουν παρθεί 70 δείγματα ενώ απομένουν ακόμη 20 προς εξέταση.

Άρα μετά τα τέσσερα κρούσματα που ανακοίνωσε επίσημα σήμερα ο ΕΟΔΥ έρχονται να προστεθούν και τα 8 που εντοπίστηκαν σε εργοστάσιο στην περιοχή του Δήμου Χαλκιδέων.

evima

Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός στη Χαλκίδα: Οκτώ νέα κρούσματα κορωνοϊού σε εργοστάσιο"

Γαλλία: Ξεπέρασαν τις 20.000 τα νέα κρούσματα – 262 θάνατοι τις τελευταίες 24 ώρες

Πάνω από 20.000 κρούσματα της Covid-19 ανακοίνωσαν και πάλι σήμερα οι γαλλικές αρχές, μετά τον σημαντικό μειωμένο αριθμό μολύνσεων, 13.243 που είχαν ανακοινωθεί χθες.

Σύμφωνα με τον σημερινό απολογισμό, σε διάστημα 24 ωρών καταγράφηκαν 20.468 νέα κρούσματα και 262 θάνατοι. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και 100 θάνατοι ασθενών από γηροκομεία, οι οποίοι όμως είχαν σημειωθεί τις προηγούμενες ημέρες.

Συνολικά, τα κρούσματα από την αρχή της πανδημίας ανέρχονται σε 930.745 και οι θάνατοι σε 33.885.

Την περασμένη εβδομάδα τα κρούσματα ξεπέρασαν επί δύο ημέρες τα 30.000.

Ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αυξήθηκε κατά 797, φτάνοντας τους 12.458. Σε μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν εισαχθεί 2.177 ασθενείς, 78 περισσότεροι από χθες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλλία: Ξεπέρασαν τις 20.000 τα νέα κρούσματα – 262 θάνατοι τις τελευταίες 24 ώρες"

Ερντογάν: Επιφυλάσσουμε εφιάλτες για όσους θέλουν να μας αποκλείσουν στην Ανατολική Μεσόγειο

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εκτόξευσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Επιφυλάσσουμε εφιάλτες για όσους δεν εγκαταλείπουν τα όνειρά τους να μας αποκλείσουν στην Ανατολική Μεσόγειο, κάτι που θα προστατεύσουμε με τη ζωή μας όταν κριθεί απαραίτητο», ανέφερε.

«Δεν θα επιτρέψουμε την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας», ανέφερε, επικρίνοντας όσους επιχειρούν να απομονώσουν την Τουρκία και εκφράζοντας εμμέσως πλην σαφώς ενόχληση για τα ζητήματα της τελωνειακής ένωσης, για την οποία η Ελλάδα αιτήθηκε διακοπή.

Παράλληλα, ο Ερντογάν εξέφρασε τη στήριξή του στον Ερσίν Τατάρ, για την εκλογή του στα κατεχόμενα. «Εύχομαι καλή επιτυχία στην προεδρία του Ερσίν Τατάρ. Η Τουρκία με όλες τις δυνάμεις της και όλες τις εγκαταστάσεις θα παραμείνει, όπως μέχρι σήμερα, κοντά στους Τουρκοκύπριους», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, σημειώνοντας ότι ο πληθυσμός στα κατεχόμενα έχει αυξηθεί, ενώ πρόσθεσε ότι «δεν αρνούμαστε τις ευθύνες μας» στα κατεχόμενα
.
Για το φυσικό αέριο

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στον εντοπισμό φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα. «Κάθε κυβικό μέτρο φυσικού αερίου που ανακαλύπτεται στη Μαύρη Θάλασσα θα χρησιμοποιηθεί για την ευημερία, την ειρήνη, την ασφάλεια και το μέλλον αυτής της χώρας και του έθνους» ανέφερε.

«Δεν σταματάμε να στεκόμαστε στο πλευρό των αδελφών μας» είπε, σημειώνοντας ότι η Τουρκία είναι παρούσα από τα Βαλκάνια έως τον Καύκασο κι από την Αφρική έως την Ασία».

«Όσοι χτυπούν την πατρίδα μας, τη σημαία μας, τις αξίες μας, θα τους κοπούν τα χέρια», διεμήνυσε.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: Επιφυλάσσουμε εφιάλτες για όσους θέλουν να μας αποκλείσουν στην Ανατολική Μεσόγειο"

Νέα «βόμβα» από τον εκλεκτό της Άγκυρας στα Κατεχόμενα: «Ας δούμε και άλλες μορφές διοίκησης - Εγγυήτρια η Τουρκία»

Πρέπει να συζητηθούν και άλλα μοντέλα λύσης εκτός από την ομοσπονδία, δήλωσε ο νέος Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ. Υπάρχουν, υποστήριξε, δυσκολίες σε σχέση με το σημείο που είχαν φτάσει τα πράγματα στο Κραν Μοντάνα και πλέον η κατάσταση έχει αλλάξει από τότε.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Χαμπέρ Κίπρις ανέφερε ότι «δεν γίνεται να συζητείται μόνο η ομοσπονδία, πρέπει να έρθουν στο τραπέζι και εναλλακτικές. Εδώ και 50 χρόνια συνομιλιών, δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα. Δεν πρέπει να παρακαθίσουμε σε συνομιλίες με όρους και προϋποθέσεις».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό είπε ότι ενώ το πρόβλημα συνεχίζεται, «οι διοικήσεις και των δύο πλευρών δεν έχουν γνωριστεί», εννοώντας τον εαυτό του και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος στο τηλέφωνο απευθύνθηκε με το μικρό του «Ερσίν» και ο ίδιος θα τον λέει «Νίκο». 

«Εγώ δεν έχω πρόβλημα με την Νίκο. Η ελληνοκυπριακή πλευρά ξέρει άλλωστε ποια είναι η σκέψη μας στο Κυπριακό. Το θέμα είναι να το εξηγήσουμε αυτό και στη διεθνή κοινότητα».

Θέλει να γίνει η φωνή των Τουρκοκυπρίων στο εξωτερικό και σκοπεύει να κάνει πολλά ταξίδια, πρόσθεσε ο κ. Τατάρ. Ζήτησε, είπε, βοήθεια γι’ αυτό από τον Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντάς του «ανοίξτε μου την πόρτα να κάνω τη φωνή των Τουρκοκυπρίων να ακουστεί στη διεθνή κοινότητα και να εξηγήσω τον δίκαιο αγώνα μας».

Λέγοντας πως ο βρετανικός Τύπος έγραψε για την εκλογή του ότι κέρδισε ένας εθνικιστής, απόφοιτος του Κέιμπριτζ, είπε ότι είναι όντως εθνικιστής αλλά αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο στο εξευρεθεί μια βιώσιμη λύση στο Κυπριακό. Θα καταβάλει, πρόσθεσε, προσπάθεια για μια λύση στην οποία οι Τουρεκοκύπριοι δεν θα χάσουν τα δικαιώματά τους και θα διαφυλάσσονται τα συμφέροντά τους.

Ερωτηθείς αν υπάρχει πρόβλημα να ταξιδέψει στο εξωτερικό καθώς εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του για την απάτη της εταιρείας Πολι Πεκ του Ασίλ Ναδίρ στη Βρετανία, ο κ. Τατάρ είπε ότι μπορεί να πάει όπου θέλει στο εξωτερικό. «Και στη νότια Κύπρο μπορώ να πάω. Εχω και φίλους Ελληνοκύπριους».

Για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής είπε ότι θα πρέπει να διασφαλίσουν τα «εθνικά μας συμφέροντα μαζί με την Τουρκία», η «κυβέρνηση» θα κάνει αυτό που της αναλογεί και ο ίδιος θα προσπαθήσει να είναι η γέφυρα μεταξύ της «κυβέρνησης» και της Τουρκίας.

Σε στενή διαβούλευση με την Τουρκία, συνέχισε, θα διεξάγει και τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό. «Η Τουρκία είναι η εγγυήτρια μας και η μητέρα πατρίδα μας. Πρέπει μαζί να διαφυλάξουμε τα εθνικά μας συμφέροντα».

Απέρριψε δε ψιθύρους για προσάρτηση των κατεχόμενων στην Τουρκία λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στην ατζέντα ούτε και η Τουρκία έχει ζητήσει κάτι τέτοιο.

 pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα «βόμβα» από τον εκλεκτό της Άγκυρας στα Κατεχόμενα: «Ας δούμε και άλλες μορφές διοίκησης - Εγγυήτρια η Τουρκία»"

Νέα υπηρεσία για το Ταμείο Ανάκαμψης – Ο Διοικητής θα αμείβεται με 56.000 ευρώ τον χρόνο

Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης, υπό μορφή αυτοτελούς δημόσιας υπηρεσίας συστήνεται στο υπουργείο Οικονομικών με διατάξεις τροπολογίας η οποία κατατέθηκε στη Βουλή.

Η υπηρεσία, υπάγεται στον υπουργό Οικονομικών και έχει σκοπό «το συντονισμό της σύνταξης του Εθνικού Ταμείου Ανάκαμψης το οποίο θα υποβληθεί προς έγκριση στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και την παρακολούθηση και το συντονισμό της υλοποίησης των προγραμμάτων και έργων τα οποία θα χρηματοδοτηθούν με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης που θα διατεθούν στην Ελλάδα».

Στη νέα υπηρεσία θα προΐσταται Διοικητής ο οποίος ορίζεται με κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών με τριετή θητεία και δυνατότητα ανανέωσης έως την προβλεπόμενη αυτοδίκαια κατάργηση της υπηρεσίας στις 31 Μαρτίου 2027.

Οι ετήσιες αποδοχές του Διοικητή ορίζονται στο ύψος των αποδοχών Γενικού Γραμματέα (56.000 ευρώ) ενώ προβλέπεται και καταβολή ετήσιου μπόνους περίπου 29.000 ευρώ στο βαθμό επίτευξης ποιοτικών και ποσοτικών στόχων επί των οποίων θα δεσμεύεται με συμβόλαιο απόδοσης.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα υπηρεσία για το Ταμείο Ανάκαμψης – Ο Διοικητής θα αμείβεται με 56.000 ευρώ τον χρόνο"

Συνελήφθησαν δύο άτομα για παιδική πορνογραφία μέσω διαδικτύου

Στη σύλληψη 2 ατόμων, καθώς και στον σχηματισμό δικογραφίας εις βάρος άλλων 4 ατόμων, για παιδική πορνογραφία, προχώρησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της ευρύτερης διεθνής αστυνομικής συνεργασίας, που αποσκοπεί στην πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας.

Πώς λειτουργούσαν οι δράστες

Οι δράστες, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν εντός της ελληνικής Επικράτειας, έβρισκαν το υλικό των ανήλικων θυμάτων τους από διάφορες διαδικτυακές υπηρεσίες και τις «ανέβαζαν» στο διαδίκτυο.

Τι βρέθηκε στην κατοχή τους

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 15 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, 4 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή και φoρητό μέσο αποθήκευσης (usb), ενώ από την ψηφιακή έρευνα που διεξήχθη βρέθηκαν πλήθος αρχείων (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων.

Με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν εις βάρος των συλληφθέντων, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, γεγονός που τους παρέπεμψε σε κύρια ανάκριση.

 aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθησαν δύο άτομα για παιδική πορνογραφία μέσω διαδικτύου"

Καιρός: 3.800 κεραυνοί στη Κρήτη - Στα 77 χιλιοστά το ύψος βροχόπτωσης στα Χανιά - Ισχυρά τα φαινόμενα και την Τετάρτη

Περίπου 3.800 κεραυνοί είχαν καταγραφεί στα νότια της χώρας, ιδίως στην Κρήτη, έως τις 17:00 το απόγευμα σήμερα, από το σύστημα ανίχνευσης ηλεκτρικών εκκενώσεων ZEUS του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Δείτε τον σχετικό χάρτη, όπου με κίτρινους αστερίσκους σημειώνονται τα σημεία όπου ανιχνεύθηκαν οι καταιγίδες

keraunoi11

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως την ίδια ώρα, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, εντοπίζονται επίσης στην Κρήτη και συγκεκριμένα στις Βρύσες Χανίων (77 χιλιοστά), στο Νεροκούρο Χανίων (45), στην Φινοκαλιά Λασιθίου (38) και στην Πλατανιά Χανίων (36).

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως την ίδια ώρα (17:00 της Τρίτης)

vroxess

Ισχυρά τα φαινόμενα και την Τετάρτη

Αύριο, σύμφωνα με το meteo, αναμένονται βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια, καταιγίδες στο Αιγαίο, με ισχυρά φαινόμενα και τοπικές χαλαζοπτώσεις κυρίως στην Κρήτη, ενώ ενισχυμένοι βοριάδες με εντάσεις έως οκτώ μποφόρ θα πνέουν στα ανατολικά και στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη αναμένονται νεφώσεις, με βροχές, κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας, στην Εύβοια και στις Σποράδες. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως πάνω από τη θάλασσα. Τα φαινόμενα στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα στην Κρήτη θα είναι κατά περιόδους ισχυρά και θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία από 5 έως 22, στην Ήπειρο από 6 έως 24 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 23, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 23 βαθμούς, και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ και κατά τόπους 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα στραφούν πρόσκαιρα σε βορειοδυτικούς με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού, ενώ υπάρχει πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων. Μέχρι το βράδυ, τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί, με εντάσεις έως 6 μποφόρ στα χερσαία τμήματα και στο Σαρωνικό, και 7-8 μποφόρ στα ανατολικά παράκτια τμήματα και το Νότιο Ευβοϊκό. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: 3.800 κεραυνοί στη Κρήτη - Στα 77 χιλιοστά το ύψος βροχόπτωσης στα Χανιά - Ισχυρά τα φαινόμενα και την Τετάρτη"

Επίθεση Λαγού σε Λεπενιώτη: Θα ήσασταν για γέλια, αν δεν ήσασταν για κλάματα

Ο ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός, επιτέθηκε με απίστευτους χαρακτηρισμούς κατά της προέδρου του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου, Μαρίας Λεπενιώτη.

Ο Γιάννης Λαγός έχει καταδικαστεί με 13 έτη κάθειρξη και 8 μήνες για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και η σημερινή αμφισβήτηση από την πρόεδρο του δικαστηρίου στην πρόταση της εισαγγελέα Αδαμαντίας Οικονόμου για αναστολή όλων των ποινών -πλην του Ρουπακιά- προκάλεσε την αντίδραση του Ευρωβουλευτή με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς.

Μάλιστα ο Γιάννης Λαγός στην επίθεσή του κατά της κα. Λεπενιώτη υπόσχεται ότι θα υπάρξει δικαίωση για τους 67 «αθώους» -όπως τους χαρακτηρίζει στο παραλήρημα του- οι οποίοι βέβαια έχουν προβεί σε εγκληματικές ενέργειες και έχουν καταδικαστεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιάννη Λαγού που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΕΛΑΣΥΝ με τίτλο «Μια οφειλόμενη απάντηση στο δικαστήριο του βουνού»: «Η εμπάθεια της εντολοδόχου Λεπενιώτη, που μόνο σαν πρόεδρος ενός δίκαιου δικαστηρίου δεν λειτουργεί, την οδηγεί σε διαρκή σφάλματα που την εκθέτουν ανεπανόρθωτα.

Τελευταία της μεγάλη γκάφα είναι το ότι προσπαθεί απεγνωσμένα να αποδείξει ότι έχω παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους το 2015, γιατί έτσι της είπε κάποιος Καμπαγιάννης.

Η Λεπενιώτη για άλλη μια φορά βιάστηκε και δεν είδε καν το βούλευμα με αριθμό 1031/2019, στο οποίο αναφέρεται σαφέστατα ότι ουδέποτε παραβίασα περιοριστικούς όρους.

Κατανοώ το μίσος της απέναντι στο πρόσωπό μου, γιατί της έχω υποσχεθεί ότι το δικαστικό έγκλημα που έχει διαπράξει από κοινού με τους άλλους επίορκους δικαστές Ντόκο και Τσουλφόγλου (και όλο το παραδικαστικό), θα το ξεσκεπάσω, και η υπόθεση έχει ήδη πάρει το δρόμο για τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Τίποτα δεν είναι ικανό να με κάνει να φοβηθώ και υπόσχομαι ότι θα υπάρξει δικαίωση για 67 αθώους, οι οποίοι άδικα τιμωρήθηκαν.

Ο φάκελος που έχω σχηματίσει για την υπόθεση συνεχώς διογκώνεται από τους ερασιτεχνικούς και εκδικητικούς χειρισμούς της κας Λεπενιώτη.

Κυρία "Πρόεδρε" θα ήσασταν για γέλια, αν δεν ήσασταν για κλάματα».

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση Λαγού σε Λεπενιώτη: Θα ήσασταν για γέλια, αν δεν ήσασταν για κλάματα"

Συναγερμός στη Λιβαδειά με 18 κρούσματα σε εκκοκκιστήριο

Η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας τον Σεπτέμβριο και ακόμη περισσότερο τον Οκτώβριο, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη μόλυνση κλειστών ομάδων ανθρώπων που λόγω της δουλειάς τους συγχρωτίζονται σε κλειστούς χώρους με συνέπεια να μεταδίδουν την covid-19.

Αυτό επιβεβαιώθηκε με κρούσμα σε εκκοκκιστήριο στη Λιβαδειά, όπου η ιχνηλάτηση επιβεβαιωμένου κρούσματος από άλλο εργοστάσιο, αποκάλυψε άλλους 18 ασθενείς  covid-19, χτυπώντας καμπανάκι στις υγειονομικές υπηρεσίες!

Η ιχνηλάτηση των επαφών των νέων κρουσμάτων έχει ξεκινήσει, ωστόσο η διαδικασία δεν είναι καθόλου εύκολη, καθώς ακουμπά πολλές δεκάδες πολιτών, αφού εκτός από συγγενείς και φίλους υπάρχουν και οι παραγωγοί που ήρθαν σε επαφή στο χώρο αυτή την περίοδο.

Θυμίζουμε ότι στην περιοχή της Λιβαδειάς τις προηγούμενες ημέρες η εξέλιξη με επιβεβαιωμένα κρούσματα είχε οδηγήσει σε συναγερμό στο χώρο της εκπαίδευσης με κλείσιμο τμημάτων από τρεις σχολικές μονάδες και συγκεκριμένα του Τμήματος Β1 του 2ου Γυμνασίου, των Τμημάτων Α1, Γ1 και Γ1 Θετικής Κατεύθυνσης του 2ου Γενικού Λυκείου μέχρι 26 Οκτωβρίου και των Τμημάτων Γ Αισθητικής, Γ Κομμωτικής & Γ Νοσηλευτικής μέχρι 30 Οκτωβρίου.

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός στη Λιβαδειά με 18 κρούσματα σε εκκοκκιστήριο"

Ερντογάν κατά Μακρόν: Χρησιμοποιεί το Ισλάμ για εσωτερικούς λόγους

Τα «μαχαίρια» κατά του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν έβγαλε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή νομοσχέδιο που προωθεί το Παρίσι για την απαγόρευση των θρησκευτικών συμβόλων, κάτι που αναμένεται ότι θα πλήξει τους μουσουλμάνους της χώρας.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, ο Μακρόν επιχειρεί μέσω τέτοιων πρωτοβουλιών να πολεμήσει το Ισλάμ. «Αυτοί που ενοχλούνται με την άνοδο του Ισλάμ παρουσιάζουν κρίσεις που μόνοι τους δημιούργησαν ως δικαιολογία για να επιτεθούν στη θρησκεία μας» είπε σε συνομιλία του στη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) την Τρίτη.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε μάλιστα ότι ο αντι-μουσουλμανισμός και η ρητορική κατά των μουσουλμάνων συνιστά σήμερα τα πιο χρήσιμα εργαλεία των Δυτικών πολιτικών για να καλύψουν τις αποτυχίες τους.

Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος παρουσίασε στις αρχές του μήνα ένα νέο νομοσχέδιο που θα μπορούσε να επεκτείνει την απαγόρευση στα θρησκευτικά σύμβολα. Κάτι τέτοιο επηρεάζει κυρίως τις μουσουλμάνες γυναίκες, που φορούν μαντίλες ως εργαζόμενες του ιδιωτικού τομέα που παρέχουν δημόσιες υπηρεσίες.

Επίσης, η κυβέρνηση προτίθεται να καταργήσει «την επιρροή των προξενείων», μεταφέροντας στο γαλλικό κράτος αρμοδιότητες όπως τη διδασκαλία αραβικών στα σχολεία και την εκπαίδευση ιμάμηδων. Το γαλλικό κράτος θα επιχειρήσει επίσης να διαλύει ενώσεις όχι για διάπραξη παράνομων ενεργειών αλλά για τη διάδοση ιδεών αντίθετων με το πνεύμα της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Το κράτος θα μπορεί επίσης να παρεμβαίνει σε περιπτώσεις που οι τοπικές αρχές κάνουν παραχωρήσεις σε μουσουλμάνους, όπως σε «θρησκευτικά μενού» σε σχολικές καντίνες ή ξεχωριστή πρόσβαση σε πισίνες. Επίσης, το νομοσχέδιο προτείνει περιορισμό στην κατ’ οίκον εκπαίδευση, για να αποφευχθεί το φαινόμενο παιδιών που μετέχουν σε μη εγγεγραμμένα σχολεία, που αποκλίνουν από το εθνικό πρόγραμμα σπουδών. Το νομοσχέδιο αναμένεται ότι θα σταλεί στη Βουλή μέσα στον μήνα.

«Προσπαθούν να επιτεθούν στο Ισλάμ»

Ο Τούρκος πρόεδρος επικρίνει έντονα τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, ενώ ανέφερε τους όρους «Γαλλικό Ισλάμ», «Ευρωπαϊκό Ισλάμ» και «Αυστριακό Ισλάμ», λέγοντας ότι αποτελούν παράδειγμα απόπειρας επιθέσεων ενάντια στο Ισλάμ και στους μουσουλμάνους.

«Προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα σύστημα αντι-ισλαμικό, όπου η θρησκεία θα παραμένει μόνο στα σπίτια, χωρίς να επιτρέπονται θρησκευτικά σύμβολα ή αρχές στους δρόμους, τις αγορές και την κοινωνική ζωή. Το σύστημα, όπου η θρησκεία είναι κάτω από τον έλεγχο του κράτους, δεν είναι δημοκρατία αλλά απολυταρχισμός», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος. Μάλιστα, ανέφερε ότι εάν οι άνθρωποι δεν εκπληρώνουν τις θρησκευτικές τους ανάγκες κανονικά, θα παγιδευτούν σε εξτρεμιστικές ομάδες που δεν έχουν σχέση με το Ισλάμ, όπως το Ισλαμικό Κράτος.

Η Γαλλία έχει τη μεγαλύτερη μουσουλμανική μειονότητα στην Ευρώπη, έχοντας 5 εκατομμύρια μουσουλμάνους σε έναν πληθυσμό 67 εκατομμυρίων. Το ζήτημα των θρησκευτικών συμβόλων αποτελεί ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν κατά Μακρόν: Χρησιμοποιεί το Ισλάμ για εσωτερικούς λόγους"

Κορονοϊός: Έλεγχοι του ΕΟΔΥ στο μετρό Συντάγματος – 29 κρούσματα μετά από 3.017 rapid τεστ

Δωρεάν rapid τεστ για κορονοϊό σε πολίτες, στον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν σήμερα Τρίτη (20.10.2020) κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα και από Κινητές Μονάδες Υγείας (ΚΟΜΥ).

Πραγματοποιήθηκαν 3017 έλεγχοι, εκ των οποίων εντοπίστηκαν 29 θετικά κρούσματα κορονοϊού από τα οποία 18 αφορούν σε άνδρες και τα 11 σε γυναίκες, με τη μέση ηλικία να είναι τα 34,8 έτη.

Να σημειωθεί ότι οι ΚΟΜΥ αποτελούν βασικό πυλώνα των δράσεων του ΕΟΔΥ και είναι έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, μέσω του προγράμματος Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Έλεγχοι του ΕΟΔΥ στο μετρό Συντάγματος – 29 κρούσματα μετά από 3.017 rapid τεστ"

Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» Χαρδαλιά για Καστοριά, Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς για την Καστοριά, τα Ιωάννινα και τη Θεσσαλονίκη, όπου η κατάσταση με τον κορωνοϊό παρουσιάζει ιδιαίτερη επιβάρυνση και - όπως τόνισε - χρειάζεται στις περιοχές αυτές ιδιαίτερα προσπάθεια για να αποφευχθεί εξέλιξη προς το χειρότερο.

Το επιδημιολογικό φορτίο στις περιοχές αυτές θα αξιολογηθεί από την ειδική επιτροπή επιδημιολόγων του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορωνοϊό αύριο, Τετάρτη.

«Η Θεσσαλονίκη με 652 πλέον ενεργά κρούσματα βρίσκεται σε επίπεδο 2-Επιτήρησης. Τα Ιωάννινα με 2643 ενεργά κρούσματα και η Καστοριά με 124 ενεργά κρούσματα βρίσκονται στο επίπεδο 3-Αυξημένης Επιτήρησης. Και στις τρεις περιοχές παρατηρούνται υψηλοί επιδημιολογικοί πολλαπλασιαστές, υψηλός αριθμός διάσπαρτων χωροταξικά επιδημιολογικών clusters και η αύξηση των κρουσμάτων δείχνει επιθετική και άρα εξαιρετικά επικίνδυνη» δήλωσε.

Συναγερμός υπάρχει επίσης για τη Βοιωτία και τις Σέρρες και γι' αυτό ζήτησε από τους πολίτες να τηρούν αυστηρά τα μέτρα. 

«Κάνουμε έκκληση στους κατοίκους τη Καστοριάς, των Ιωαννίνων, της Θεσσαλονίκης, αλλά και της Βοιωτίας και των Σερρών που τα δύο τελευταία  εικοσιτετράωρα υπάρχει έντονη επιδημιολογική πίεση, καθώς και ολόκληρης της χώρας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν κατά γράμμα τα μέτρα αυτοπροστασίας. Είναι  ο μόνος τρόπος να περιορίσουμε τη διασπορά της πανδημίας, να αποφύγουμε μία τροπή προς το χειρότερο» τόνισε.


 

Ο κ. Χαρδαλιάς την Τετάρτη θα μεταβεί στην Καστοριά για να συμμετέχει σε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς και τους τρεις δημάρχους της περιοχής, ενώ την Πέμπτη θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη όπου το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη σύσκεψη.

Η Θεσσαλονίκη με 652 ενεργά κρούσματα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Επίπεδο 2, ενώ και στις τρεις περιοχές, όπως σημείωσε, η αύξηση των κρουσμάτων είναι επιθετική και άρα άκρως επικίνδυνη.

Στην Αθήνα η κατάσταση παραμένει «κρίσιμα σταθερή» και ιδιαίτερα στον κεντρικό τομέα «εύθραυστη».

Για άλλη μία φορά ο Νίκος Χαρδαλιάς απευθύνθηκε στους νέους, ζητώντας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Αποκάλυψε μάλιστα ότι από τα χθεσινά κρούσματα, στη Θεσσαλονίκη ο μέσος όρος ηλικίας ήταν τα 30 έτη και στην Αθήνα τα 33 έτη.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Νίκος Χαρδαλιάς στο θέμα της ανάκλησης της απόφασης για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα. Όπως σημείωσε τις προηγούμενες εβδομάδες είχε επιτευχθεί συναίνεση για το πώς θα γίνει αυτό, δηλαδή για τα πρωτόκολλα ασφαλείας που θα πρέπει να τηρούνται ώστε οι φίλαθλοι να παρακολουθούν με ασφάλεια τους ποδοσφαιρικούς αγώνες της Super League.

Εντούτοις, τα δεδομένα των τελευταίων ωρών, καθώς και η κατάσταση στην Ευρώπη, οδήγησαν τον πρωθυπουργό στην ανάκληση της απόφασης «καθώς δεν μπορεί και δεν πρέπει να δοθεί λάθος μήνυμα, τη στιγμή που θα πρέπει υπάρχει απόλυτη εγρήγορση».

«Προφανώς δεν ήταν η κατάλληλη ώρα για να επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα. Είναι ώρα απόλυτου συναγερμού» τόνισε.

Συνολικά, μέχρι την Κυριακή είχαμε 25.370 κρούσματα εκ των οποίων τα 5.112 είναι ενεργά.

Έως τις 18 Οκτωβρίου είχαν γίνει 449.704 έλεγχοι, διαπιστώθηκαν 15.026 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα άνω των 7 εκατ. ευρώ.

Επίσης, έγιναν 158 έλεγχοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και 113 έλεγχοι σε σχολικές μονάδες.

enimerosi-OCT20-1
enimerosi-OCT20-2
enimerosi-OCT20-3
enimerosi-OCT20-4
enimerosi-OCT20-5
enimerosi-OCT20-6
enimerosi-OCT20-7

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» Χαρδαλιά για Καστοριά, Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη "

Κορονοϊός: Δραματική αύξηση των κρουσμάτων σε Σερβία και Βοσνία

Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων καταγράφεται στη Σερβία και στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη το τελευταίο 24ωρο.

Τα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα στη Σερβία από χθες σχεδόν τριπλασιάστηκαν φτάνοντας τα 326, ενώ δύο ασθενείς κατέληξαν.

Από την εκδήλωση της πανδημίας νόσησαν 36.608 άνθρωποι και απεβίωσαν 780. Στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 441 ασθενείς εκ των οποίων οι 25 είναι διασωληνωμένοι.

Τα περισσότερα νέα κρούσματα εντοπίζονται στο Νέο Βελιγράδι όπου άρχισε να λειτουργεί το κλειστό στάδιο “Arena” ως νοσοκομείο για τη νοσηλεία ασθενών που παρουσιάζουν ήπια κλινική εικόνα. Οι επιδημιολόγοι προειδοποιούν ότι η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί ραγδαία εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα αποφυγής συγχρωτισμού και δεν γίνει συνήθεια η συνεχής χρήση της μάσκας ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους.

Δραματική είναι η κατάσταση και στις γειτονικές χώρες. Στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, των 3,2 εκατομμυρίων κατοίκων, από χθες επιβεβαιώθηκαν 718 νέα κρούσματα και απεβίωσαν 20 άνθρωποι. Όπως μεταδίδει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug στη Σερβική Δημοκρατία (RS) της Βοσνίας το σύστημα υγείας βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση ενώ το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα όρια της εξάντλησης. Η κυβέρνηση της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας επέβαλε το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους και απαγόρευσε όλες τις συναθροίσεις πέραν των δέκα ατόμων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Δραματική αύξηση των κρουσμάτων σε Σερβία και Βοσνία"

Κορωνοϊός: Έκρηξη με 667 νέα κρούσματα - 250 στην Αθήνα - 125 στη Θεσσαλονίκη

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 667 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 88 συνδέονται με γνωστές συρροές και 45 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 26469, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

3613 (13.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10539 (39.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.




87 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 27 (31.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 260 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 8 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 528 θανάτους συνολικά στη χώρα. 199 (37.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Φούντωσε και η Θεσσαλονίκη

Στο επίκεντρο βρίσκεται για άλλη μία ημέρα η Αττική με 250 κρούσματα, ενώ στο «κόκκινο» βρίσκεται και η Θεσσαλονίκη που κατέγραψε 125 νέες μολύνσεις, όπως ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση ο Γκίκας Μαγιορκίνης. Την ίδια ώρα διψήφιος αριθμός κρουσμάτων καταγράφεται στη Λειβαδιά (30).

Μαγιορκίνης: Σαφή τα σημεία εξάπλωσης

«Η πανδημία δείχνει σαφή σημεία εξάπλωσης και η αύξηση των κρουσμάτων έχει συγκεκριμένα ηλικιακά και γεωγραφικά στοιχεία. Προέρχεται κυρίως από τους νέους» είπε ο Γκίκας Μαγιορκίνης στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για την πορεία της πανδημίας. 

Επίσης απηύθυνε έκκληση στην ηλικιακή ομάδα 18 έως 40 να τηρεί τα μέτρα προστασίας και να φορά μάσκες, με φόντο το τρομακτικό ρεκόρ κρουσμάτων που ανακοινώθηκε.

Οι νέοι από 18 έως 39 ετών αποτελούν τις τελευταίες ημέρες το 60% με 70% των κρουσμάτων σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες. Η ηλικιακή αυτή ομάδα εμφανίζει μία αύξηση όσον αφορά τα θετικά τεστ, της τάξεως του 10% με 20% σημείωσε.

Οι καπνιστές 

 Ο επ. καθηγητής αναφέρθηκε και στα όσα λέγονται και γράφονται για την ομάδα αίματος 0, τονίζοντας ότι οι άνθρωποι έχουν αυτή την ομάδα αίματος δεν είναι άτρωτοι στον κορωνοϊό, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στους καπνιστές που είπε πως διατρέχουν 2 φορές υψηλότερο κίνδυνο για βαριά νόσο covid 19 και τους κάλεσε να απέχουν από τη συνήθεια του καπνίσματος αυτή την περίοδο.

Από τους 5 στους 7 με 8 νεκρούς την ημέρα

Αναφερόμενος στους θανάτους επισήμανε ότι πλέον καταγράφονται τουλάχιστον επτά με 8 θάνατοι ανά ημέρα και όχι 5 όπως συνέβαινε πριν μια εβδομάδα. Για τους διασωληνωμένους, επισήμανε πως ο αριθμός τους παραμένει σταθερός και είναι πάνω από 80 κάθε μέρα.

Δείτε ΕΔΩ την ημερήσια επιδημιολογική μελέτη του ΕΟΔΥ

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων

Ακολουθεί η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων. Από τα 615 εγχώρια κρούσματα, τα 88 συνδέονται με γνωστές συρροές

Αναλυτικότερα:

- 45 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

- 7 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

- 250 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 32 συνδέονται με γνωστές συρροές

- 125 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 24 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 27 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα

- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

- 6 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

- 30 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας, εκ ων οποίων 22 συνδέονται με γνωστές συρροές

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου

- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές

- 9 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

- 1 κρούσμα στην Π.Ε Ημαθίας

- 8 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

- 15 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

- 10 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

- 5 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

- 20 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστές συρροές

- 7 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

- 16 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λέσβου

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

- 10 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας, συνδεόμενα με γνωστή συρροή

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ροδόπης

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρόδου

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου

- 10 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

- 6 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

- 39 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Έκρηξη με 667 νέα κρούσματα - 250 στην Αθήνα - 125 στη Θεσσαλονίκη"

Το «άσπρο – μαύρο» κάνει ο Ακάρ: Καλεί την Ελλάδα σε διάλογο με «σοβαρότητα και ειλικρίνεια»!

Ακόμα μια φορά το άσπρο μαύρο προσπαθεί να κάνει Τούρκος υπουργός, ακολουθώντας με διαφορά λίγων ημερών τα λεγόμενα του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αυτή τη φορά ο επιτιθέμενος στην Ελλάδα, είναι ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

Την ώρα που το Oruc Reis, κάνει βόλτες σε θάλασσα άνωθεν ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, διαμηνύει ότι η Τουρκία ναι μεν ασπάζεται το πλαίσιο των διερευνητικών, αλλά δεν θα δεχτεί τετελεσμένα.

Ο Ακάρ που συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με τον ΑΓΕΕΘΑ, Γιασάρ Γκιουλέρ και όλους τους Τούρκους αξιωματικούς που υπηρετούν στο ΝΑΤΟ, τα Κατεχόμενα, αλλά και τους αρχηγούς Ναυτικού και Αεροπορίας, συζήτησε μαζί τους μεταξύ άλλων τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις και τα μέτρα που ελήφθησαν για την καταπολέμηση του κορονοϊού στο πλαίσιο των θεμάτων άμυνας και ασφάλειας, είπε: «Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις περνούν μια πολυάσχολη περίοδο. Εκπληρώσατε τα καθήκοντα που μας έχουν ανατεθεί με μεγάλη επιτυχία. Σας συγχαίρω όλους για αυτό. Ελπίζω, από τώρα και στο εξής, να εκπληρώσουμε τα καθήκοντα που μας έχουν ανατεθεί, πραγματοποιώντας δραστηριότητες με διάλογο και σε συντονισμό, με την ίδια σοβαρότητα και ειλικρίνεια».

Τόνισε ότι η Άγκυρα «είναι υπέρ του διαλόγου και των πολιτικών λύσεων», αλλά πρόσθεσε ότι «όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν θα υποχωρήσουμε μπροστά σε τετελεσμένα της Ελλάδας».

Κατά την ομιλία του προς τους στρατιωτικούς, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είπε ότι η Άγκυρα «προστατεύει και θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα της χώρας και των Τουρκοκυπρίων».

Όσον αφορά τον διάλογο με την Αθήνα, είπε ότι είναι «υπέρ του διαλόγου και των πολιτικών λύσεων» υπενθυμίζοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει επαφές στο ΝΑΤΟ και διερευνητικές συνομιλίες.

«Ας μιλήσουμε, ας λύσουμε τα προβλήματά μας με διάλογο. Αλλά από την άλλη πλευρά όλοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν υποχωρήσουμε από τετελεσμένα, εξαναγκασμούς ή πιέσεις», ανέφερε.

Ο Ακάρ δήλωσε ότι η Αρμενία, η οποία παραβίασε την κατάπαυση του πυρός, συνεχίζει να χτυπά πολιτικούς στόχους στο Αζερμπαϊτζάν και να σκοτώνει αθώους ανθρώπους και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν δεν θα αφήσουν χωρίς εκδίκηση το αίμα των αμάχων που έχασαν τη ζωή τους.

capital

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Το «άσπρο – μαύρο» κάνει ο Ακάρ: Καλεί την Ελλάδα σε διάλογο με «σοβαρότητα και ειλικρίνεια»!"

Ελληνοτουρκικά: Υπέρ της αναστολής της τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας ο Μάνφρεντ Βέμπερ

Στήριξη στην ελληνική επιστολή σχετικά με την τελωνειακή σύνδεση Ε.Ε.-Τουρκίας παρείχε, μέσω της «Καθημερινής», ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ.

«Η περίοδος της διπλωματίας έχει παρέλθει» αναφέρει ο κ. Βέμπερ. «Οι συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας, στη βόρεια Κύπρο και με τις έρευνες για αέριο που διεξάγει, οι παραβιάσεις του διεθνούς Δικαίου, είναι προφανείς σε όλους. Όποια κι αν είναι τα κίνητρα, αυτή είναι η πραγματικότητα. Συνεπώς υποστηρίζω κάθε θεμιτή αντίδραση, μεταξύ των οποίων την αναστολή της τελωνειακής ένωσης Ε.Ε.-Τουρκίας και νέες κυρώσεις κατά ατόμων».

Ο συντηρητικός Γερμανός ευρωβουλευτής σημείωσε ότι η διατύπωση στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής την περασμένη εβδομάδα «δεν ήταν αρκετά ισχυρή». Είναι σαφές, τόνισε, ότι ο Ταγίπ Ερντογάν «δεν είναι έτοιμος για έναν εποικοδομητικό διάλογο» και ότι «τώρα είναι η ώρα να αντιδράσουμε και να δράσουμε».

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ελληνοτουρκικά: Υπέρ της αναστολής της τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας ο Μάνφρεντ Βέμπερ "

Ελλάδα - Αλβανία συμφώνησαν κοινή προσφυγή στη Χάγη για τις ΑΟΖ

Σε συμφωνία για παραπομπή του ζητήματος των θαλασσίων ζωνών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ήρθαν Ελλάδα και Αλβανία, κατά τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια με τον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας, Έντι Ράμα.

"Έχοντας εξετάσει ενδελεχώς το ζήτημα, συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε Ελλάδα και Αλβανία από κοινού στην υποβολή του ζητήματος αυτού στη διεθνή δικαιοσύνη, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης", επισήμανε ο κ. Δένδιας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον κ. Ράμα.

"Η συμφωνία αυτή βασίζεται στη σταθερή προσήλωση των δύο χωρών στη διεθνή νομιμότητα και την αρχή της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών", ανέφερε και προσέθεσε:

"Αναφερθήκαμε επίσης στη συμφωνία Ελλάδας και Αλβανίας το 1996 και συμφωνήσαμε ότι αυτή η συμφωνία χρειάζεται εμβάθυνση και ενδυνάμωση. Να προχωρήσουμε από κοινού σε μια νέα συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και να οργανώσουμε G2G συνάντηση και μηχανισμό μεταξύ των δύο φίλων χωρών".

Οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης τα ζητήματα του εμπόλεμου που αποτελεί, όπως σημείωσε ο κ. Δένδιας, έναν "αναχρονισμό", αλλά δήλωσε βέβαιος για την επίλυσή του. Συζήτησαν επίσης για τα μέλη της μειονότητας και το πνεύμα που πρέπει να διέπει τις σχέσεις καλής γειτονίας.

"Δεν πρέπει να χάσουμε άλλο καιρό. Έχουμε καταφέρει στις σχέσεις μας πολλά και σε εμάς εναπόκειται να πάμε τις σχέσεις μας ακόμη πιο μπροστά. Είδα με χαρά τις προόδους που η αλβανική πλευρά έχει κάνει στους τομείς των θεμάτων που αφορούν την ελληνική μειονότητα", τόνισε και εκτίμησε ότι "όλα μπορούν και είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο της θετικής μας ατζέντας".

Αναφερόμενος στο ζήτημα της Τουρκίας, ο κ. Δένδιας σημείωσε χαρακτηριστικά: "Σε αντίθεση με τις προσπάθειες που καταβάλουν οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής τους προοπτικής, μια άλλη χώρα της ευρύτερης περιοχής μας, η οποία είναι ακόμα υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ, δεν κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Για την ακρίβεια κινείται μάλλον προς την αντίθετη κατεύθυνση" και επισήμανε: "Συνεχίζει να παραβιάζει κάθε μέρα τα θεμελιώδη κριτήρια ένταξης στην ΕΕ, τόσο πολιτικά, όσο και οικονομικά".

Προσέθεσε ότι έστειλε επιστολή στον επίτροπο Διεύρυνσης τονίζοντας ότι η Τουρκία παραβιάζει την τελωνειακή ένωση και ζήτησε να ληφθούν άμεσα μέτρα επ' αυτού, μέχρι ακόμη και την εξέταση αναστολής της τελωνειακής ένωσης ως σαφές μήνυμα αποδοκιμασίας για την παραβατική τουρκική συμπεριφορά. Ανέφερε ακόμη την επιστολή του σε Ευρωπαίους ομολόγους του με την οποία ζητά να σταματήσει η εξαγωγή στρατιωτικού υλικού και εξοπλισμού προς την Τουρκία, δεδομένου ότι χρησιμοποιείται σε ενέργειες που αποσταθεροποιούν την περιοχή.

Τέλος, είπε ότι η είσοδος της Αλβανίας στην ΕΕ είναι κοινός στόχος, ενώ υπενθύμισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει σταθερά την ευρωπαϊκή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων.

"Αυτό που είναι ο κοινός μας στόχος είναι ένα ειρηνικό μέλλον με ευημερία για όλους. Αυτή την κοινή μας προσπάθεια υπηρετεί η παρουσία μας σήμερα στα Τίρανα", υπογράμμισε.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, βρίσκεται στα Τίρανα για επαφές με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας. 

Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον ασκούντα χρέη υπουργού Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Αλβανίας, Γκεντ Τσεκάι, με τον οποίο συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις, την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Για την ελληνική πλευρά η επίτευξη μιας τέτοιας συμφωνίας με την Αλβανία επί της επίλυσης του προβλήματος περί των θαλάσσιων δικαιοδοσιών έχει διπλή σημασία. Αφενός προβάλλει προς τα έξω ένα προηγούμενο και για τα αντίστοιχα προβλήματα του Αιγαίου, πιστοποιώντας την ειλικρίνεια της πρότασης για κοινή προσφυγή με την Τουρκία στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, αφετέρου λειτουργεί ως τρόπος απεμπλοκής από το νομικό αδιέξοδο που επικρατεί στην Αλβανία καθώς η ελληνοαλβανική συμφωνία οριοθέτησης του 2008 ακυρώθηκε την επόμενη χρονιά από το αλβανικό Συνταγματικό Δικαστήριο το οποίο έκτοτε τέθηκε και εκτός λειτουργίας λόγω ελλιπούς σύνθεσης.

Πάντως, τα όσα συμφωνήθηκαν μεταξύ του κ. Δένδια και των οικοδεσποτών του έχουν χαρακτήρα περισσότερο πολιτικό και δεν δρομολογούν άμεση υλοποίηση της λύσης της προσφυγής στη Χάγη, εφόσον δεν έχει ακόμη υπογραφεί συνυποσχετικό. Σημειωτέον ότι η Αλβανία οδεύει προς διεξαγωγή εκλογών τον Απρίλιο και είναι απίθανο να υπάρξει στο εσωτερικό της πολιτική συναίνεση για κάτι που θα δεσμεύσει την επόμενη κυβέρνηση σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. Άλλωστε η γειτονική χώρα βιώνει την κωμικοτραγική κατάσταση να είναι το κόμμα της κεντροδεξιάς αντιπολίτευση, που κατ εξοχήν αντιδρά σήμερα στο κλείσιμο του ζητήματος των θαλάσσιων δικαιοδοσιών, όταν το ίδιο ως κυβέρνηση υπό τον Σαλί Μπερίσα το 2008 είχε συνυπογράψει με την Ελλάδα τη συμφωνία οριοθέτησης εναντίον της οποίας προσέφυγαν στο συνταγματικό δικαστήριο της χώρας (με αρκετή ενθάρρυνση και από την 'Αγκυρα) οι τότε αντιπολιτευόμενοι σοσιαλιστές του σημερινού πρωθυπουργού Έντι Ράμα. Σε αυτό το τοπίο κρίσιμος θεωρείται ο ρόλος του προέδρου της Δημοκρατίας της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, ιδρυτή του τρίτου σε δύναμη κόμματος της χώρας, ο οποίος λειτουργεί ως ρυθμιστής και το τελευταίο διάστημα συντάσσεται όλο και πιο συχνά με την αντιπολίτευση.

Δηλώσεις Ράμα

"Συμφωνήσαμε το ζήτημα των θαλασσίων υδάτων να το χειριστούμε σε διεθνείς φορείς" δήλωσε κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα. Ειδικότερα, ο Αλβανός πρωθυπουργός επισήμανε πως από κοινού η Ελλάδα και η Αλβανία θα απευθυνθούν στη διεθνή δικαιοσύνη και θα παραπεμφθούν εκεί για να αποφασίσουν τα σημεία που πρέπει βάσει των εμπειρογνωμόνων και βάσει του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.

Αναφερόμενος στις διμερείς σχέσεις, ο κ. Ράμα είπε πως σήμερα είναι καλύτερες από ποτέ άλλοτε. Έκανε λόγο ότι άνοιξε ένα πολύ θετικό κεφάλαιο στις διμερείς σχέσεις, χαρακτήρισε την Ελλάδα στρατηγικό εταίρο της Αλβανίας και πολύτιμη χώρα, και σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν ήταν σε καμία στιγμή εμπόδιο στη διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Αλβανίας, υπενθυμίζοντας επίσης τη συνεισφορά της Ελλάδας στη Διάσκεψη των Χορηγών.

Εστιάζοντας στα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας, ανέφερε πως η χώρα του έχει συζητήσει για να προχωρήσει και να συνεχίσει την ευόδωση της ατζέντας με τη νομοθεσία που πρέπει να συμπληρώσει προς λειτουργία του βασικού νόμου για τις μειονότητες.

Απευθυνόμενος στον Ν. Δένδια, τον αποκάλεσε φίλο της Αλβανίας και των Αλβανών. Υπενθύμισε ότι ο Νίκος Δένδιας ήταν κοντά στην Αλβανία σε "μια εξαιρετική και δραματική στιγμή για μας, όταν ο σεισμός της 20ης Οκτωβρίου έπληξε χιλιάδες οικογένειες και σε λίγα δευτερόλεπτα μας έθεσε μπροστά σε μια κατάσταση πολύ δύσκολη, μια κατάσταση όπου η άμεση συνεισφορά, όχι μόνο με τη συμβολική παρουσία εδώ του υπουργού Εξωτερικών, αλλά και με την παρουσία των σωμάτων διάσωσης και των σωστικών συνεργείων από την Ελλάδα, ανάμεσα σε ένα ευρύ δίκτυο από άλλες φιλικές χώρες, μας έδωσε τη δυνατότητα να ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση αποφεύγοντας να χάσουμε πολλές ανθρώπινες ζωές". Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ποτέ δεν θα ξεχάσει τη στιγμή που βγήκε από τα ερείπια ένα νεαρό παιδί από τα σωστικά συνεργεία που ήρθαν από την Ελλάδα, σε συνθήκες που ήταν απολύτως επικίνδυνες για την ίδια τη ζωή των ανθρώπων που ήταν στα σωστικά συνεργεία.

Περαιτέρω ανακάλεσε στη μνήμη του ότι εκτός από τον υπουργό Εξωτερικών σε εκείνη τη δύσκολη στιγμή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν από τους πρώτους ο οποίους ενδιαφέρθηκε μετά την τραγωδία και που συνέχεια επιθυμούσε να λάβει ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη των πραγμάτων. Υπενθύμισε επίσης τη συνεισφορά της Ελλάδας στη Διάσκεψη των Χορηγών.

capital

Διαβάστε Περισσότερα » "Ελλάδα - Αλβανία συμφώνησαν κοινή προσφυγή στη Χάγη για τις ΑΟΖ"

Κοροναϊός: Ακόμη κι όσοι πέρασαν ελαφριά τον ιό μπορεί να έχουν μακροχρόνιες συνέπειες

Νέοι και -κατά τα άλλα υγιείς- ενήλικες που πέρασαν σχετικά ελαφριά την Covid-19, χωρίς να χρειαστούν εισαγωγή σε νοσοκομείο, μπορεί παρόλα αυτά να ταλαιπωρούνται στη συνέχεια για καιρό από μακρόχρονα προβλήματα εξαιτίας της λοίμωξης από τον κοροναϊό, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, οι οποίοι έκαναν τη σχετική προδημοσίευση στο medRxiv, μελέτησαν 201 ασθενείς με μέση ηλικία 44 ετών (το 70% γυναίκες και το 30% ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό), που είχαν αναρρώσει από την Covid-19. Το 90% των ατόμων δεν είχαν άλλα υποκείμενα νοσήματα, όπως διαβήτη, υπέρταση ή καρδιοπάθεια, ενώ μόνο το 18% ήταν αρκετά άρρωστοι για να νοσηλευθούν.

Όμως, κατά μέσο όρο τέσσερις μήνες μετά την εμφάνιση των αρχικών συμπτωμάτων της Covid-19 και παρά την αποδρομή της λοίμωξης στο μεταξύ, το 98% συνέχιζαν να εμφανίζουν κόπωση, το 92% καρδιοαναπνευστικά συμπτώματα, το 88% μυϊκούς πόνους, το 87% δύσπνοια, το 83% πονοκεφάλους και το 73% γαστρεντερικά προβλήματα. Το 42% είχαν τουλάχιστον δέκα συμπτώματα.

Οι βλάβες σε όργανα ήταν συχνότερες σε όσους είχαν χρειαστεί νοσηλεία, όμως δεν περιορίζονταν σε αυτούς, καθώς δύο στους τρεις ασθενείς (66%) είχαν κάποιο πρόβλημα σε τουλάχιστον σε ένα όργανο τους, ενώ το 25% των ασθενών είχαν προβλήματα σε περισσότερα από ένα όργανα. Οι εξετάσεις με μαγνητικές τομογραφίες έδειξαν ήπιες βλάβες πνευμόνων στο 33% των ασθενών, στην καρδιά στο 32%, στα πάγκρεας στο 17%, στα νεφρά στο 12%, στο ήπαρ στο 10% και στη σπλήνα στο 6%.

Οι ερευνητές ανέφεραν, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, πως δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι σε όλες αυτές τις περιπτώσεις τα προβλήματα προκλήθηκαν μόνο από τον κοροναϊό, όμως αναδεικνύεται η ανάγκη να παρακολουθούνται ακόμη και οι χαμηλού κινδύνου ασθενείς της Covid-19 σε βάθος χρόνου μετά την ανάρρωση τους.

 news

Διαβάστε Περισσότερα » "Κοροναϊός: Ακόμη κι όσοι πέρασαν ελαφριά τον ιό μπορεί να έχουν μακροχρόνιες συνέπειες"

Τουρκικά ΜΜΕ: «Σκανδαλώδεις οι κινήσεις της Ελλάδας - Κλιμακώνουν την έντα

Tα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρονται σήμερα στις τελευταίες διπλωματικές κινήσεις της χώρας μας χαρακτηρίζοντάς τες «σκανδαλώδεις».

Τις τελευταίες ώρες τα τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρονται στις νέες συντονισμένες διπλωματικές ενέργειες της Ελλάδας, τόσο με το αίτημα που κατέθεσε το υπουργείο Εξωτερικών προς την Ε.Ε. για αναστολή της τελωνειακής ένωσης με την Τουρκία, όσο και για τις επιστολές του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στους ομολόγους του της Γερμανίας, Ισπανίας και της Ιταλίας, με τις οποίες τους καλεί να προχωρήσουν σε εμπάργκο όπλων στην τουρκική πλευρά.

Τα δημοσιεύματα χαρακτηρίζουν «σκανδαλώδη» την ελληνική κίνηση, η οποία -όπως ισχυρίζονται- κλιμακώνει ακόμη περισσότερο την ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες.

Τα τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρονται στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στην Αθήνα, η νέα δραστηριότητα του Oruc Reis στη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου, αναδημοσιεύοντας ρεπορτάζ ελληνικών εφημερίδων πως «υπάρχουν στρατιωτικά σχέδια στο τραπέζι», προκειμένου να αντιμετωπιστεί η τουρκική προκλητικότητα και πως «ο συναγερμός παραμένει σε υψηλό επίπεδο στο ελληνικό πολεμικό ναυτικό».

Για το σύνολο των τουρκικών ΜΜΕ οι έρευνες του Oruc Reis, θεωρούνται «φυσιολογικές κινήσεις» στο πλαίσιο των δικαιωμάτων της Τουρκίας στην «υφαλοκρηπίδα», υιοθετώντας πλήρως την κυβερνητική γραμμή πως το σεισμογραφικό βγήκε και πάλι στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά τις «νέες προκλητικές ενέργειες» της Ελλάδας, που είχε ως αποτέλεσμα να ναυαγήσει η προσπάθεια για έναρξη των διερευνητικών επαφών ανάμεσα στις δύο χώρες. Η Ελλάδα παρουσιάζεται ως χώρα που με τις «μαξιμαλιστικές» της θέσεις, είναι εκείνη που προκαλεί ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, αμφισβητώντας το δικαίωμα ερευνών της Τουρκίας στην… «υφαλοκρηπίδα» της.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκικά ΜΜΕ: «Σκανδαλώδεις οι κινήσεις της Ελλάδας - Κλιμακώνουν την έντα"

Κοροναϊός: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων στην Ουκρανία

Ο ημερήσιος αριθμός θανάτων από την covid-19 στην Ουκρανία αυξήθηκε σε 113 από το προηγούμενο ρεκόρ των 109 που είχε καταγραφεί την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα το εθνικό συμβούλιο ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί στη χώρα 309.107 κρούσματα κοροναϊού, 5.786 θάνατοι, ενώ 129.533 ασθενείς έχουν ιαθεί.

news

Διαβάστε Περισσότερα » "Κοροναϊός: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων στην Ουκρανία"

Καταργούν την αποζημίωση απόλυσης σε εταιρείες που πτωχεύουν

Το νομοσχέδιο για τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα επιφέρει σημαντικές ανατροπές ακόμα και σε ιστορικά εργατικά δικαιώματα, όπως η αποζημίωση απόλυσης, εάν κρίνουμε από το άρθρο 109.

Με το εν λόγω άρθρο 109 καταργείται η υποχρέωση καταβολής αποζημίωσης στους εργαζόμενους, οι οποίοι πλέον θα αντιμετωπίζονται ως ομαδικοί πιστωτές (!), ενώ σε άλλη παράγραφο του ίδιου άρθρου αναφέρεται ότι μισθωτός που εξακολουθεί να παρέχει τις υπηρεσίες του μετά τη κήρυξη της πτώχευσης, για την ικανοποίηση απαιτήσεων σε μισθούς και συναφείς παροχές αντιμετωπίζεται και σε αυτή τη περίπτωση ως ομαδικός πιστωτής.

Η Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚ), σε ανακοίνωσή της αναφορικά με τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα, που αναμένεται να ψηφιστεί προσεχώς στη Βουλή, επισημαίνει:

«Καταργούν την αποζημίωση απόλυσης! Το όνειδος του νέου Πτωχευτικού Κώδικα! Για 100 χρόνια, από τον ν. 2112/1920 και αργότερα με τον ν. 3198/1955, η απόλυση εργαζομένου ήταν άκυρη, χωρίς ταυτόχρονη καταβολή αποζημίωσης. Σήμερα στο άρθρο 109 του νέου Πτωχευτικού Κώδικα, που κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση, αναφέρεται ρητά ότι «Για το κύρος της καταγγελίας της σύμβασης εργασίας δεν απαιτείται η καταβολή της αποζημίωσης.». Είναι ντροπή οι βουλευτές με τους προκλητικούς μισθούς να καταδικάζουν στη φτώχεια και την ανέχεια χιλιάδες εργαζομένους! Η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει την κατάπτυστη αυτή διάταξη του άρθρου 109 του νέου Πτωχευτικού Κώδικα!»

Το άρθρο 109

Το άρθρο 109 στις τρεις παραγράφους του αναφέρει τα εξής:

1. Σε κάθε περίπτωση πτώχευσης, για το κύρος της καταγγελίας της σύμβασης εργασίας δεν απαιτείται η καταβολή αποζημίωσης.

2. Οι απαιτήσεις των μισθωτών από μισθούς και λοιπές παροχές που γεννήθηκαν πριν την κήρυξη της πτώχευσης, καθώς και κάθε συναρτώμενη με την καταγγελία απαίτηση τους, όπως ιδίως αποζημίωση εκ του νόμου, αποτελούν πτωχευτικές απαιτήσεις, για τις οποίες οι μισθωτοί ικανοποιούνται ως πτωχευτικοί πιστωτές κατά τις ειδικότερες περί κατατάξεως των πιστωτών διατάξεις του παρόντος.

3. Μισθωτός που πραγματικά συνεχίζει να παρέχει την εργασία του μετά την κήρυξη της πτώχευσης, για τους μισθούς και τις συναφείς παροχές, ικανοποιείται ως ομαδικός πιστωτής.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταργούν την αποζημίωση απόλυσης σε εταιρείες που πτωχεύουν"

Κρήτη: Απίστευτες εικόνες μετά τη σφοδρή χαλαζόπτωση! Το… βουνό που συνάντησε ο ρεπόρτερ (Βίντεο)

Η σφοδρή χαλαζόπτωση προκάλεσε προβλήματα σε Ηράκλειο και Χανιά. Καθηλώνουν οι εικόνες από τα Μάλια…

Αρκετά προβλήματα προκάλεσε η έντονη νεροποντή και χαλαζόπτωση που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις δυο και μισή τα ξημερώματα στην Κρήτη. Στο επίκεντρο των προβλημάτων βρέθηκαν περιοχές πέριξ του Ηρακλείου, αλλά και στον δήμο Χερσονήσου.

Στο Ηράκλειο η πυροσβεστική κλήθηκε να προχωρήσει σε μια απάντληση υδάτων ενώ άλλες τρεις επιχειρήσεις στήθηκαν στην Χερσόνησο. Από την ένταση της χαλαζόπτωσης καταγράφηκαν δυο κοπές δέντρων στο Κοκκίνι Χάνι και το Τομπρούκ, ενώ στην περιοχή των Χανίων που, επίσης, καταγράφηκε έντονο το φαινόμενο της βροχόπτωσης αλλά και χαλαζόπτωση, η Πυροσβεστική κλήθηκε να προχωρήσει σε τέσσερις απαντλήσεις και δυο κοπές δέντρων. Το σκηνικό του καιρού άλλαξε μέσα σε ελάχιστα λεπτά με κύριο φαινόμενο εκτός από τη βροχή, την πτώση της θερμοκρασίας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε ετοιμότητα και έπειτα από συνεννόηση του περιφερειακού διοικητή με τους τοπικούς διοικητές, υφίσταται εγρήγορση, προκριμένου σε μια πιθανή επανάληψη έντονης βροχόπτωσης, να αντιμετωπιστούν άμεσα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Απίστευτες εικόνες μετά τη σφοδρή χαλαζόπτωση! Το… βουνό που συνάντησε ο ρεπόρτερ (Βίντεο)"

Διπλωματικός πυρετός: Εμπάργκο όπλων και αναστολή της τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας ζητά η Αθήνα

Σε διπλό διπλωματικό μέτωπο «χτυπάει» η Ελλάδα την Τουρκία, επιχειρώντας να απαντήσει στις συνεχείς προκλήσεις της Άγκυρας και τα «παίγνια» με τον πλου του «Ορούτς Ρέις». Λίγες ώρες μετά το αίτημα αναστολής της τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έστειλε επιστολές στους ομολόγους του της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας, με τις οποίες τους καλεί να κάνουν εμπάργκο όπλων.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στις επιστολές με παραλήπτες τους ομολόγους του της Γερμανίας Heiko Maas, της Ισπανίας Arancha Gonzalez-Laya και της Ιταλίας Luigi Di Maio, επισημαίνει τις πρόσφατες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, οι οποίες, όπως υπογραμμίζει, αποσκοπούν στη δημιουργία τετελεσμένων με στρατιωτικά μέσα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Δένδιας, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, υπενθύμισε την σχετική παρέμβαση του πρωθυπουργού στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σχετικά με την υποχρέωση των κρατών-μελών της ΕΕ, όπως αυτή προκύπτει από Κοινή Θέση της, να αναστείλουν τις εξαγωγές στρατιωτικού εξοπλισμού προς τρίτες χώρες, οι οποίες χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό αυτό για επιθετικές ενέργειες ή την περιφερειακή αποσταθεροποίηση, όπως ακριβώς πράττει η Τουρκία.

Ειδικά στην επιστολή του προς τον Γερμανό ομόλογό του, ο Έλληνας υπουργός ζητάει να μην δοθούν οι άδειες για την εξαγωγή συγκεκριμένου στρατιωτικού υλικού προς την Τουρκία, όπως υποβρύχια, φρεγάτες, αεροσκάφη και αναβάθμιση τεθωρακισμένων.

Η Ελλάδα ζητά και αναστολή της τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας

Νωρίτερα, ο Νίκος Δένδιας έστειλε επιστολή προς τον Επίτροπο Διεύρυνσης Oliver Varhelyi, υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει μονομερώς, με την υιοθέτηση μη προβλεπομένων δασμολογικών, νομοθετικών και ισοδύναμων μέτρων, την τελωνειακή ένωση ΕΕ-Τουρκίας.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει άμεσα την υιοθέτηση περαιτέρω μέτρων. Υπογράμμισε επίσης ότι ως μήνυμα αποδοκιμασίας για την κατά συρροή παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο συνολικής αναστολής της τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας.

Με την κίνηση αυτή η Αθήνα προσπαθεί να αυξήσει το πολιτικό κόστος που συνεπάγεται για την Τουρκία από την επιλογή του Ερντογάν να επιδεινώνει διαρκώς τις σχέσεις του με την Ελλάδα.

Το τελευταίο διάστημα οι Τούρκοι δημιουργούν προσκόμματα για να καθυστερούν και να παρεμποδίζουν τις εισαγωγές προϊόντων και αγαθών από χώρες της ΕΕ. Για παράδειγμα, στο τελωνείο των Κήπων στον Εβρο η τουρκική πλευρά ακολουθεί χρονοβόρες διαδικασίες για τον εκτελωνισμό των προϊόντων που κατευθύνονται στην τουρκική αγορά.

Το «Oruc Reis» έσπασε τα 12 μίλια και απομακρύνεται

Εν τω μεταξύ, σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η πορεία του Oruc Reis.  Το πλοίο  «έσπασε», πριν από λίγο τα  12 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο και πλέον απομακρύνεται.  Το τουρκικό σεισμογραφικό έφτασε μέχρι τα 9 ναυτικά μίλια και στη συνέχεια, άλλαξε πορεία. 

Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis πλέει στην περιοχή με τα βοηθητικά του Ataman και Cengiz Han, μαζί με τα τουρκικά πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν. 

Σύμφωνα με την τουρκική Navtex της 11ης Οκτωβρίου, το Oruc Reis θα κάνει σεισμικές έρευνες μέχρι τις 22 Οκτωβρίου σε μια ζώνη μέχρι 6,5 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο. Το ερώτημα πλέον είναι τι θα κάνει στη συνέχεια, το πλήρωμα του Oruc Reis και τα τουρκικά πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν.

Ο τουρκικός στολίσκος παρακολουθείται από πλοία του ελληνικού πολεμικού ναυτικού.

Σύμφωνα με την τελευταία αποτύπωση της πορείας του ώρα 05:44 τα ξημερώματα της Τρίτης, το Oruc Reis έπλεε με 4,4 κόμβους. Από εκείνη την ώρα το Oruc Reis έχει κλείσει το δορυφορικό σύστημα καταγραφής της θέσης του (Automatic Identification System -AIS).

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας, το Oruc Reis κάνει δισδιάστατες σεισμικές έρευνες. Το επόμενο διάστημα, ο Φατίχ Ντονμέζ προανήγγειλε τρισδιάστατες εργασίες και υποστήριξε ότι αν τα ευρήματα δείχνουν ότι υπάρχει περιοχή με προσδοκίες για ύπαρξη υδρογονανθράκων θα ακολουθήσουν και γεωτρήσεις...

Δείτε που βρισκόταν το Oruc Reis λίγο πριν τις 10 το πρωί της Τρίτης:

oruc-reis-xartis

Το απόγευμα της Δευτέρας, από τις 17:37 και για διάστημα περίπου μισής ώρας, το Oruc Reis έπλεε στο δυτικό όριο της Navtex και βρέθηκε πάνω στον 28ο μεσημβρινό, που αποτελεί το όριο της ανακηρυγμένης ελληνικής ΑΟΖ όπως προσδιορίστηκε από την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ της 6ης Αυγούστου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Διπλωματικός πυρετός: Εμπάργκο όπλων και αναστολή της τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας ζητά η Αθήνα"

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η Πρόεδρος αμφισβήτησε την αγόρευση της εισαγγελέως! Όλοι οι διάλογοι

Μόλις 20 λεπτά κράτησε η σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου στην δίκη της Χρυσής Αυγής. Η παρέμβαση της Προέδρου του δικαστηρίου ήταν καταλυτική και έτσι το δικαστήριο θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο στις 11:00. Αναζητείται το βούλευμα για ενδεχόμενη παραβίαση περιοριστικών όρων από τον Γιάννη Λαγό.

Πολύ σοβαρές είναι οι εξελίξεις στην δίκη της Χρυσής Αυγής καθώς η Πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε στην αρχή της διαδικασίας και πήρε τον λόγο και τοποθετήθηκε απέναντι στην εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου. 

Η απάντηση στην εισαγγελέα ήρθε από… έδρας. Η Πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτου ζήτησε από την εισαγγελέα να συμπληρώσει την πρόταση της σχετικά με τους 11 κατηγορούμενους οι οποίοι στο παρελθόν είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης και δεν έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

Η εισαγγελέας απάντησε ότι με βάση τα ποινικά μητρώα πράγματι οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι έχουν καταδικαστεί στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα σε ποινές κάθειρξης, ωστόσο, δεν τους συμπεριέλαβε στην πρόταση της όπως είπε, γιατί έχουν εκτίσει τις ποινές τους έχουν αποφυλακιστεί και τηρούν τους περιοριστικούς όρους που τους έχουν επιβληθεί. Ως εκ τούτου και για τα πρόσωπα αυτά εμμένει στην άποψή της περί χορήγησης ανασταλτικού αποτελέσματος στην έφεση της. 

Έτσι, το δικαστήριο διέκοψε για αύριο στις 11 το πρωί προκειμένου να αναζητηθεί τυχόν βούλευμα που αναφέρεται σε παραβίαση των περιοριστικών όρων του Γιάννη Λαγού.

Με άλλα λόγια η Πρόεδρος του δικαστηρίου αμφισβήτησε ευθέως τον ισχυρισμό της εισαγγελέως ότι όλοι όσοι έχουν καταδικαστεί εκτός από το Νίκο Μιχαλολιάκο έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

Η πρόεδρος εξήγησε ότι δεν ισχύσει ο ισχυρισμός της εισαγγελέως ότι όλοι οι καταδικασθέντες, εκτός του Μιχαλολιάκου, έχουν λευκό ποινικό μητρώο. Επίσης, είπε ότι δεν ισχύει το επιχείρημα της εισαγγελέως ότι δεν πρόκειται οι καταδικασθέντες να τελέσουν νέα αδικήματα επειδή η Χρυσή Αυγή έχει διαλυθεί. 

Έτσι, ζήτησε από την εισαγγελέα να τοποθετηθεί εκ νέου για τα θέματα των αναστολών.

Όλος ο διάλογος της Προέδρου με την εισαγγελέα 

Πρόεδρος: Η κυρία εισαγγελέας παρέλειψε να αναφερθεί στους κατηγορούμενους που έχουν και ποινές κάθειρξης και δεν έχουν λευκά ποινικά μητρώα. Το δικαστήριο κρίνει πως πρέπει να συμπληρωθεί η εισαγγελική πρόταση. 

Εισαγγελέας: Δεν είπα για ήσσονος απαξίας πράξεις. 

Πρόεδρος: Δεν έθεσα εκεί το θέμα. Είπα ότι ακόμα και για καταδίκες κάθειρξης δεν αναφερθήκατε.

Εισαγγελέας: Αναφέρθηκα  μόνο σε αυτούς που έχουν λευκό ποινικό μητρώο. 

Πρόεδρος: Για τους άλλους ποια είναι η πρόταση;

Εισαγγελέας: Όλοι τηρούν τους όρους. Ανέφερα μόνο όσους είχαν λευκό ποινικό μητρώο. Όσοι δεν ανέφερα εννοείται ότι δεν έχουν λευκό ποινικό μητρώο. 

Πρόεδρος: Και η πρόταση ποια είναι; 

Εισαγγελέας: Να ανασταλεί και γι αυτούς. Όλοι τηρούν τους όρους.

Πρόεδρος: Αυτή είναι η πρόταση; Για όλους; Παρά τον κίνδυνο υποτροπής;

Εισαγγελέας: Μάλιστα.

Πρόεδρος: Σημειώστε το κύριε γραμματέα. Για το θέμα Λαγού τώρα. Υπάρχει σχετικό βούλευμα ότι παραβίασε τους όρους; 

Δικηγόρος Λαγού: Να βοηθήσω κυρία πρόεδρε. Υπάρχει βούλευμα του 2019 που ορίζει πως δεν υπήρξε παραβίαση. 

Πρόεδρος: Το δικαστήριο διακόπτει για αύριο ώστε με επιμέλεια της εισαγγελέως να αναζητηθεί το βούλευμα για τους περιοριστικούς όρους του κατηγορούμενου Λαγού.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δίκη Χρυσής Αυγής: Η Πρόεδρος αμφισβήτησε την αγόρευση της εισαγγελέως! Όλοι οι διάλογοι"

Νέος συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Πάνω από 10 κρούσματα στο προσωπικό του ΑΧΕΠΑ

Νέος συναγερμός σήμανε στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, καθώς εντοπίστηκαν περισσότερα από 10 κρούσματα κορονοϊού σε διοικητικό, νοσηλευτικό και προϊατρικό προσωπικό.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, η διασπορά στους εργαζόμενους του νοσοκομείου είναι ανυπολόγιστη και οι υγειονομικοί είναι πολύ ανήσυχοι και κάνουν ουρές για να υποβληθούν σε τεστ.

Υπενθυμίζεται ότι η τάση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη είναι αυξητική γεγονός που έχει ανησυχήσει αρμόδιες αρχές και ειδικούς.

Παράλληλα, το απόγευμα της Δευτέρα 19/10/2020 έγινε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τους τοπικούς φορείς της πόλης για τα επιδημιολογικά δεδομένα της πόλης.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέος συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Πάνω από 10 κρούσματα στο προσωπικό του ΑΧΕΠΑ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news