facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Γαλλία-Covid19: Αρνητικό ρεκόρ σχεδόν 32.500 κρουσμάτων σε ένα 24ωρο

Συνολικά 32.427 νέα κρούσματα της Covid-19 καταγράφηκαν το Σάββατο μέσα σε ένα 24ωρο στη Γαλλία, αριθμός ρεκόρ, μετά τα 25.086 της Παρασκευής.

Συνολικά ο αριθμός των κρουσμάτων από τις αρχές του έτους ανέρχεται στα 867.197.

Άλλοι 90 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στα 33.392.

ΑΜΠΕ, Reuters/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλλία-Covid19: Αρνητικό ρεκόρ σχεδόν 32.500 κρουσμάτων σε ένα 24ωρο"

Ναγκόρνο Καραμπάχ: “Παύσατε πυρ” συμφώνησαν Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν!

Ανακωχή στο Ναγκόρνο Καραμπάχ για ανθρωπιστικούς λόγους συμφώνησαν να κηρύξουν η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν, από τα μεσάνυχτα της 18ης Οκτωβρίου.Για το Ναγκόρνο Καραμπάχ το υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας ανακοίνωσε ότι η κατάπαυση του πυρός θα ξεκινήσει τα μεσάνυχτα, τοπική ώρα (23.00 ώρα Ελλάδας). Κατά τη διάρκειά της θα γίνει ανταλλαγή των αιχμαλώτων και των νεκρών και από τις δύο πλευρές και θα παρασχεθεί βοήθεια στους αμάχους που βρέθηκαν εν μέσω των συγκρούσεων.

Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία αλληλοκατηγορούνταν νωρίτερα σήμερα, για την παραβίαση της εκεχειρίας που είχε συμφωνηθεί με τη μεσολάβηση της Ρωσίας πριν από μία εβδομάδα. Το Μπακού ανέφερε ότι 13 άμαχοι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 50 τραυματίστηκαν στην πόλη Γκάντζα από την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε η Αρμενία, ενώ το Γερεβάν κατηγορούσε το Αζερμπαϊτζάν ότι συνέχιζε τους βομβαρδισμούς.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, που μεσολάβησε την περασμένη εβδομάδα για να επιτευχθεί η εκεχειρία, μίλησε τηλεφωνικά με τους ομολόγους του των δύο χωρών και τους τόνισε ότι θα πρέπει να τηρηθεί η κατάπαυση του πυρός.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ναγκόρνο Καραμπάχ, μετά την ανακοίνωση αυτή, τόνισε ότι “χαιρετίζει τις προσπάθειες των Συμπροέδρων της Ομάδας του Μινσκ του ΟΑΣΕ (ΗΠΑ, Γαλλία, Ρωσία) καθώς και της Αρμενίας” για την επίτευξη εκεχειρίας. Πρόσθεσε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ είναι έτοιμο “να τηρήσει τους όρους” όπως συμφωνήθηκαν “στην ανακοίνωση της Μόσχας της 10ης Οκτωβρίου και των συμφωνιών της 17ης Οκτωβρίου”.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε, επίσης, την εξέλιξη αυτή, τονίζοντας ότι η κατάπαυση του πυρός πρέπει να τηρηθεί αυστηρά και από τις δύο πλευρές.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/ newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ναγκόρνο Καραμπάχ: “Παύσατε πυρ” συμφώνησαν Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν!"

Τι έδειξαν τα rapid test σε Κοζάνη και Εορδαία

Κοντά 800 πολίτες προσήλθαν το τελευταίο 48ώρο για να εξεταστούν για κορωνοϊό με rapid tests στην Κοζάνη και στο Εμπόριο Εορδαίας. Την ίδια ώρα, στα 42 νέα κρούσματα στη Δυτική Μακεδονία, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Απ’ αυτά τα 24 εντοπίστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, τα 17 στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και το 1 στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.

Σήμερα Σάββατο ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 24 κρούσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ σήμερα Σάββατο πραγματοποιήθηκαν συνολικά 207 rapid tests στην Κοζάνη, εκ των οποίων βρέθηκαν 11 θετικά, ενώ στο Εμπόριο Εορδαίας από τα 91 rapid tests που διενεργήθηκαν βρέθηκε μόνο 1 θετικό.

Ωστόσο, και στην χθεσινή διεξαγωγή των τεστ από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, που πραγματοποίησαν οι Κινητές Μονάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, διενεργήθηκαν περισσότεροι από 400 έλεγχοι.

Οι έλεγχοι αφορούσαν ιχνηλατήσεις στενών επαφών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Κέντρο Υγείας Κοζάνης. Από τα αποτελέσματα των 402 rapid test ανευρέθηκαν 27 κρούσματα, ήτοι 1 στην πλατεία Πτολεμαΐδας και 26 στις πλατείες της Κοζάνης.

Τέλος, τη Δεύτερα 19 Οκτωβρίου, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στην πόλη των Σερβίων, από τις 11:00 π.μ. έως τη 13:00 μ.μ., προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ κορονοϊού, όσοι κάτοικοι το επιθυμούν.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αντιπεριφέρεια Κοινωνικής Ανάπτυξης και Μέριμνας ανακοίνωσε τη συνέχιση της οργανωμένης δράσεως διενέργειας τεστ ταχείας ανίχνευσης του κορωνοιού SARS-COV2 (Rapid test) στην Π.Ε. Κοζάνης λόγω της αυξημένης προσέλευσης του κοινού.

Διαβάστε Περισσότερα » "Τι έδειξαν τα rapid test σε Κοζάνη και Εορδαία"

“Πόλεμος” ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για Μπογδάνο: “Στοχοποίηση και εκτόξευση λάσπης…”

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση με ανταλλαγή ανακοινώσεων σε υψηλούς τόνους μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή, δημοσίευμα σχετικά με χρηματοδότηση ιστοσελίδας του βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

“O ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύει λάσπη σπιλώνοντας προσωπικά τον κ. Μπογδάνο”, αναφέρει σε σχόλιό της η ΝΔ, απαντώντας σε ανακοίνωση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι “η ιστοσελίδα του βουλευτή και εν συνεχεία της συζύγου του απολαμβάνει χρηματοδότηση από τα δημόσια ταμεία”.

“Ενώ καμία σκιά δεν υπάρχει στη λειτουργία της ιστοσελίδας meaculpa.gr, που ο βουλευτής διατηρεί από το 2017 και το 2019 μεταβίβασε στη σύζυγό του, ενώ το meaculpa έμεινε έξω και από τις καμπάνιες για τον κορωνοϊό, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύει λάσπη σπιλώνοντας προσωπικά τον κ. Μπογδάνο”, αναφέρει σε σχόλιό της η ΝΔ και προσθέτει: “Πρώτα νεολαίος του ΣΥΡΙΖΑ εύχεται ο βουλευτής Α’ Αθήνας ΝΔ να είχε δολοφονηθεί από την 17Ν, μετά τον απειλεί η ΑΥΓΗ ως κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιεί εκ νέου τον Κ. Μπογδάνο με ψέματα. Καθιστούμε τον ΣΥΡΙΖΑ υπεύθυνο για την ασφάλεια του Κ. Μπογδάνου, τον οποίο στηρίζουμε απόλυτα εφόσον κινηθεί νομικά κατά όποιου τον θέτει σε κίνδυνο ή του προξενεί προσωπική ή επαγγελματική βλάβη με συκοφαντικές ή άλλες μεθόδους”.

Προηγήθηκε δημοσίευμα της “Εφημερίδας των Συντακτών”, σύμφωνα με το οποίο “ιστοσελίδα – ιδιοκτησίας του Κωνσταντίνου Μπογδάνου – λαμβάνει χρηματοδότηση από τα δημόσια ταμεία”, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καλεί τον βουλευτή της ΝΔ να πάρει θέση για το θέμα:

“Την ώρα που η πλειοψηφία των ΜΜΕ αγωνίζονται καθημερινά για την επιβίωσή τους, όπως αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών η ιστοσελίδα ιδιοκτησίας του βουλευτή της ΝΔ κ. Μπογδάνου, και εν συνέχεια της συζύγου του, απολαμβάνει χρηματοδότηση από τα δημόσια ταμεία”, ανέφερε η Κουμουνδούρου.

Στη συνέχεια προσέθεσε πως: “Για να μην είναι νομικά εκτεθειμένος ο κ. Μπογδάνος θα πρέπει να δημοσιοποιήσει το σύνολο των κρατικών χρηματοδοτήσεων και των διαφημίσεων από επιχειρήσεις δημοσίου συμφέροντος και οργανισμούς, που έχει λάβει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, καθώς και τον χρόνο που αυτές έγιναν, κατά το διάστημα της βουλευτικής θητείας του”.

Και η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου καταλήγοντας αναφέρει πως περιμένει απαντήσεις από τον κ. Μπογδάνο, ενώ συμπληρώνει ότι “η ΝΔ είναι τουλάχιστον πολιτικά και ηθικά εκτεθειμένη” για ακόμη μια φορά.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/ newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "“Πόλεμος” ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για Μπογδάνο: “Στοχοποίηση και εκτόξευση λάσπης…”"

Εκπληκτικό: Χαρίζουν 4,5 εκατ. € για να έχουν οι αλλοδαποί δωρεάν WiFi!

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά σχεδόν 4,5 εκατ. € για την δημιουργία υποδομών στους καταυλισμούς των παρανόμως εισελθόντων στην Ελλάδα αλλοδαπών, προκειμένου να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε WiFi!

Αυτό προβλέπεται σε πρόγραμμα του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου έτσι ώστε κανείς αλλοδαπός, ή σχεδόν κανείς, να μην μείνει χωρίς διαδίκτυο στην Ελλάδα.

Έτσι όποιος απλά παραβιάζει τα σύνορα και μπαίνει στη χώρα, του δίδεται κάρτα για αναλήψεις από την τράπεζα, δωρεάν σίτιση και στέγη, με την προοπτική διαμερίσματος και τώρα WiFi.

Πραγματικά η Ελλάδα έχει εξελιχθεί σε χώρα μαγική και ονειρεμένη. Όλα τα άλλα είναι... παραπληροφόρηση.


Τουλάχιστον η δέσμευση  Σαμαρά για δωρεάν WiFi σε όλη την Ελλάδα έγινε πραγματικότητα: Για τους αλλοδαπούς

 

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκπληκτικό: Χαρίζουν 4,5 εκατ. € για να έχουν οι αλλοδαποί δωρεάν WiFi!"

Ιταλία: 10.925 νέα κρούσματα και 47 νεκροί

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 10.925 νέα κρούσματα κορονοϊού, με 47 νεκρούς. Και σήμερα, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 150.000 διαγνωστικά τεστ. Χθες τα κρούσματα ήταν 10.010 και 55 άνθρωποι είχαν χάσει την ζωή τους.

Συνολικά, βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας 705 ασθενείς (67 περισσότεροι από χθες) και 6.617 έχουν εισαχθεί στους θαλάμους των νοσοκομείων, με αύξηση 439 κλινών μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο.

Τα περισσότερα κρούσματα σημειώνονται στην Λομβαρδία (2.664), στην Καμπανία με πρωτεύουσα την Νάπολη (1.410), στο Λάτιο, περιφέρεια της Ρώμης (994) και στο Πεδεμόντιο, με μεγαλύτερη πόλη το Τορίνο (972).

Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ιταλικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των περιφερειών, και μέχρι αύριο το βράδυ αναμένεται να ανακοινωθούν νέα, αυστηρότερα μέτρα, για τον περιορισμό των νέων μολύνσεων.

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα ζήτησε να αυξηθεί μέχρι το 75% του συνόλου, το ποσοστό εργαζομένων που στην φάση αυτή θα απασχολείται μέσω τηλε- εργασίας, ενώ δεν αποκλείεται να αποφασιστεί η ολική απαγόρευση κυκλοφορίας και το υποχρεωτικό κλείσιμο των εμπορικών δραστηριοτήτων, μετά τις 10 το βράδυ.

 mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία: 10.925 νέα κρούσματα και 47 νεκροί"

Άστατος καιρός και την Κυριακή - Που θα βρέξει

Άστατος θα είναι ο καιρός και την Κυριακή, ενώ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας. 

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρα στο ανατολικό Αιγαίο μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ στα βορειοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά, με πιθανότητα τοπικών βροχών.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και το βράδυ στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Aπό 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες παροδικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά σχεδόν αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 και στην Κρήτη έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρα μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα βόρεια βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις και το βράδυ στα βόρεια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Άστατος καιρός και την Κυριακή - Που θα βρέξει"

Κορωνοϊός: Στα 482 τα νέα κρούσματα, τα 207 στην Αττική - Τους 500 έφτασαν συνολικά οι νεκροί από κορωνοϊό

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 482 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 46 συνδέονται με γνωστές συρροές και 19 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 24932, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες. 3475 (13.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10037 (40.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Από τα 462 εγχώρια κρούσματα, τα 46 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 26 συνδέονται με ενδοικογενειακή μετάδοση.

Αναλυτικότερα:

– 19 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
– 1 εισαγόμενο κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο
– 207 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 22 συνδέονται με γνωστές συρροές
– 78 κρούσματα στην ΠΕ Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 9 συνδέονται με γνωστές συρροές
- 1 κρούσμα στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας
- 2 κρούσματα στην ΠΕ Αργολίδας
- 1 κρούσμα στην ΠΕ Άρτας
- 7 κρούσματα στην ΠΕ Αχαΐας
- 10 κρούσματα στην ΠΕ Βοιωτίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
- 2 κρούσματα στην ΠΕ Έβρου
- 3 κρούσματα στην ΠΕ Εύβοιας
- 2 κρούσματα στην ΠΕ Ημαθίας
- 7 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου, εκ των οποίων 5 συνδέονται με γνωστή συρροή
- 13 κρούσματα στην ΠΕ Ιωαννίνων,εκ των οποίων 3 συνδέονται με ενδοοικογενειακή μετάδοση
- 3 κρούσματα στην ΠΕ Καβάλας
- 1 κρούσμα στην ΠΕ Καρδίτσας
- 17 κρούσματα στην ΠΕ Καστοριάς, εκ των οποίων 9 συνδέονται με ενδοοικογενειακή μετάδοση
- 1 κρούσμα στην ΠΕ Κέρκυρας
- 3 κρούσματα από ΠΕ Κιλκίς, όλα συνδεόμενα με γνωστή συρροή
- 24 κρούσματα στην ΠΕ Κοζάνης, εκ των οποίων 7 συνδέονται με ενδοοικογενειακή μετάδοση
- 1 κρούσμα στην ΠΕ Κορινθίας
- 1 κρούσμα στην ΠΕ Κω
- 1 κρούσμα στην ΠΕ Λακωνίας
- 8 κρούσματα στην ΠΕ Λάρισας, εκ των οποίων 4 συνδέονται με ενδοοικογενειακή μετάδοση
- 6 κρούσματα από ΠΕ Λέσβου, όλα συνδεόμενα με γνωστή συρροή
- 3 κρούσματα στην ΠΕ Μαγνησίας
- 1 κρούσμα στην ΠΕ Μεσσηνίας
- 1 κρούσμα στην ΠΕ Μήλου
- 1 κρούσμα στην ΠΕ Νάξου
- 1 κρούσμα στην ΠΕ Ξάνθης
- 8 κρούσματα στην ΠΕ Πέλλας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με ενδοοικογενειακή μετάδοση
- 1 κρούσμα στην ΠΕ Πιερίας
- 2 κρούσματα στην ΠΕ Πρέβεζας
- 1 κρούσμα στην ΠΕ Ρεθύμνου
- 1 κρούσμα στην ΠΕ Ροδόπης
- 1 κρούσμα στην ΠΕ Ρόδου
- 1 κρούσμα στην ΠΕ Σερρών
- 5 κρούσματα στην ΠΕ Τρικάλων
- 6 κρούσματα στην ΠΕ Φθιώτιδας
- 1 κρούσμα στην ΠΕ Φλώρινας
- 7 κρούσματα στην ΠΕ Χαλκιδικής
- 1 κρούσμα στην ΠΕ Χανίων
- 1 κρούσμα στην ΠΕ Χίου
- 20 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

83 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 24 (28.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 95.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 256 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 10 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 500 θανάτους συνολικά στη χώρα. 188 (37.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σημειώνεται ότι μετά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ έγινε γνωστός ο θάνατος ακόμα δύο ασθενών. Πρόκειται για έναν 93χρονο, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος απεβίωσε χθες στο Τζάνειο νοσοκομείο και ο θάνατός του δεν είχε δηλωθεί. Επίσης τη ζωή του έχασε ένας 89χρονος στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 1527258 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 34952 δείγματα.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Στα 482 τα νέα κρούσματα, τα 207 στην Αττική - Τους 500 έφτασαν συνολικά οι νεκροί από κορωνοϊό"

Ελληνοκύπριοι στο οδόφραγμα της Δερύνειας: “Τούρκοι, φύγετε από την Αμμόχωστο”

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν Ελληνοκύπριοι της “Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού” στο οδόφραγμα της Δερύνειας. Αφορμή οι πρόσφατες εξελίξεις στην Αμμόχωστο.

Η διαμαρτυρία που κάνουν οι Ελληνοκύπριοι γίνεται μετά τις τελευταίες εξελίξεις με το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου από τους Τούρκους. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση η Πρωτοβουλία καλεί “όλους τους πολίτες που αντιλαμβάνονται την ανάγκη δικαιοσύνης, ελευθερίας και δημοκρατίας, να φωνάξουν ότι δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από την επιστροφή στην Αμμόχωστο, στην Κερύνεια, στη Μόρφου, στην Καρπασία, στη Μεσαορία, σε όλη τη Λευκωσία”. Καλεί “όλους τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας να σταθούν καλά, υπερασπιζόμενοι την Ιστορία”.

Ανακοίνωση για την εκδήλωση διαμαρτυρίας στο οδόφραγμα της Δερύνειας, εξέδωσε ο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, συστήνοντας υπευθυνότητα προς όσους παρευρεθούν έναντι οποιασδήποτε τυχόν προβοκατόρικης ενέργειας.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/ newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ελληνοκύπριοι στο οδόφραγμα της Δερύνειας: “Τούρκοι, φύγετε από την Αμμόχωστο”"

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν στο γεωτρύπανο Fatih απειλεί ευθέως Ελλάδα και Κύπρο

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιτέθηκε εκ νέου σήμερα σε Ελλάδα και Κύπρο, με νέες «εμπρηστικές» δηλώσεις επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της Άγκυρας ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί οποιοδήποτε τετελεσμένο στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Μην επιτρέποντας τις προσπάθειες για την εκδίωξη της Τουρκίας από τον αγώνα του διαμοιρασμού των πηγών υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο ανοίξαμε την πόρτα μια νέας εποχής.

Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε οποιοδήποτε σχέδιο, οποιαδήποτε πρωτοβουλία, οποιαδήποτε τετελεσμένα που αγνοούν τα δικαιώματα της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων», δήλωσε ο Ερντογάν, μιλώντας από το πλωτό γεωτρύπανο Φατίχ που πραγματοποιεί γεωτρήσεις στην περιοχή του Ζογκουλντάγ στη Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο κ. Ερντογάν πρόσθεσε:

«Επαναλαμβάνω από εδώ, ότι δεν επιβουλευόμαστε τα δικαιώματα κανενός ιδιαίτερα τα εδάφη κανενός.

Προασπιζόμαστε μόνο τα δικά μας δικαιώματα (…) Προκειμένου να επιτύχουμε σε αυτόν τον αγώνα είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε όλη τη δύναμή μας μαζί με όλα τα μέσα τις διπλωματίας.

​Ο τρόπος για να εγκαθιδρύσουμε ειρήνη, ηρεμία, και σταθερότητα στην Αν. Μεσόγειο είναι μέσα από το σεβασμό, την αναγνώριση και αποδοχή των δικαιωμάτων της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων».

«Δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε οποιαδήποτε φοβέρα και στήσιμο παιχνιδιών που καταλήγουν να μοιάζουν με κωμωδία» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Συνέχισε δε την πολεμική του εναντίον των Βρυξέλλων:

«Το γεγονός ότι η ΕΕ έχει γίνει όμηρος της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής διοίκησης, βλάπτει κυρίως την ίδια την ΕΕ (…) Τα διπλά μέτρα και σταθμά που έχει εφαρμόσει η ΕΕ εναντίον της χώρας μας ως σήμερα αγνοώντας όλες τις αξίες της, είχε ήδη μειώσει την αξιοπιστία της ΕΕ».

«Εάν κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αντιπαράθεσης η ΕΕ δεν υιοθετήσει μια δίκαιη στάση, αυτό θα είναι η επίσημη ανακοίνωση ότι ήρθε το τέλος της», προειδοποίησε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Κατά τα λοιπά, ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι κατά τις συνεχιζόμενες εργασίες γεώτρησης, το Φάτιχ εντόπισε νέο κοίτασμα φυσικού αερίου 85 δισ. κυβ. μέτρων που θα προστεθεί στο κοίτασμα που εντοπίστηκε πρόσφατα 320 δισ.κυβ. μέτρων.

Μάλιστα, είπε ότι τις επόμενες ημέρες οι εργασίες γεώτρησης θα επεκταθούν στο οικόπεδο Αλί 1 από όπου «αναμένονται επίσης καλά νέα».

«Καθώς το ποσό που πληρώνουμε στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θα μειώνεται, θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε αυτές τις υπηρεσίες στο έθνος μας με έναν καλύτερο και πιο οικονομικό τρόπο. Αυτή η ανακάλυψη ανύψωσε το ηθικό του έθνους μας», είπε.

Τέλος, ο Ερντογάν ευχαρίστησε το προσωπικό των ερευνητικών και γεωτρητικών πλοίων, Barbaros, Oruc Reis, Yavuz και Kanuni και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στις αποστολές τους.

 

 

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Ρ.Τ.Ερντογάν στο γεωτρύπανο Fatih απειλεί ευθέως Ελλάδα και Κύπρο"

Σαρώνει την Ευρώπη ο κορονοϊός: Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων και σε Αυστρία, Ολλανδία, Σλοβακία

Ο κορονοϊός καταρρίπτει το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων στις χώρες της Ευρώπης. Τα περισσότερα περιστατικά μολύνσεων από Covid19 μέσα σε ένα 24ωρο κατέγραψαν Ολλανδία, Αυστρία και Σλοβακία σήμερα, Σάββατο (17.10.2020).

Ο κορονοϊός προσέβαλλε σε μία ημέρα 8.114 Ολλανδούς, όπως προκύπτει από στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, τα περισσότερα σε ένα 24ωρο.

Αλλά και στην Αυστρία, σημειώθηκαν 1.747 κρούσματα του κορονοϊού, αριθμός που αποτελεί νέο ρεκόρ. Ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων έχει ξεπεράσει αυτό τον μήνα τον υψηλότερο των 1.050 που καταγράφηκε τον Μάρτιο στη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας.

Η ταμπλόιντ Kronen Zeitung έγραψε νωρίτερα σήμερα, Σάββατο (17.10.2020) ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 2.317 νέα κρούσματα.

 

Κορονοϊός: “Εκτόξευση” και στη Σλοβακία

Δεύτερο ημερήσιο ρεκόρ νέων κρουσμάτων και 11 νεκροί στη Σλοβακία, με τη χώρα να δίνει μάχη για να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Χθες, Παρασκευή (16.10.2020) 11 άνθρωποι πέθαναν από Covid19, ο υψηλότερος αριθμός νεκρών που καταγράφεται μέσα σε ένα 24ωρο, ανακοίνωσε το σλοβακικό υπουργείο Υγείας.

Έξι ακόμη θάνατοι σημειώθηκαν σήμερα, Σάββατο (17.10.2020) ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 88.

Η χώρα αυτή των 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων είχε ένα από τους μικρότερους αριθμούς κρουσμάτων κορονοϊού κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, αλλά ο αριθμός τους αυξήθηκε δραματικά αυτό τον μήνα.

Ο πρωθυπουργός Ίγκορ Μάτοβιτς δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει παραγγείλει 13 εκατομμύρια τεστ αντιγόνων, που παράγουν γρηγορότερα αποτελέσματα αλλά συχνά είναι λιγότερο αξιόπιστα από την ανίχνευση του κορονοϊού με τη μοριακή μέθοδο Real Time PCR.

Την Πέμπτη (15.10.2020), ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων έφθασε τα 2.000 για πρώτη φορά και χθες, Παρασκευή (16.10.2020) τα 1.968, τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό 24ωρου.

Η Σλοβακία αποφεύγει μια επανάληψη του αυστηρού lockdown που επιβλήθηκε νωρίτερα μέσα στον χρόνο, αλλά έχει απαγορεύσει την παρουσία πελατών σε εσωτερικούς χώρους εστιατορίων, έχει διευρύνει την χρήση μάσκας, έχει επιβάλει την τηλεκπαίδευση στα Γυμνάσια, έχει περιορίσει τον επιτρεπόμενο αριθμό των προσώπων σε συναθροίσεις και έχει κλείσει ορισμένους δημόσιους χώρους.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Σαρώνει την Ευρώπη ο κορονοϊός: Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων και σε Αυστρία, Ολλανδία, Σλοβακία"

ΕΟΔΥ: 12 κρούσματα στην πλατεία Βικτωρίας από 266 τεστ

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν σήμερα, Σάββατο 17 Οκτωβρίου, δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες, στην πλατεία Βικτωρίας, στο κέντρο της Αθήνας.

Πραγματοποιήθηκαν 266 έλεγχοι και βρέθηκαν δώδεκα θετικά δείγματα, εκ των οποίων δέκα αφορούν σε Έλληνες και δύο σε αλλοδαπούς (επτά άνδρες και πέντε γυναίκες), με διάμεση ηλικία τα 48,5 έτη.

 mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΔΥ: 12 κρούσματα στην πλατεία Βικτωρίας από 266 τεστ"

Ο Σταϊκούρας απαντά σε Αχτσιόγλου – Τσακαλώτο για την ύφεση

O υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαντά στην  στην κοινή δήλωση της Τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφης Αχτσιόγλου, και του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτου. Στη δήλωση το υπουργός Οικονομικών αναφέρει:

«Παραθέτω πίνακα και το αντίστοιχο διάγραμμα, με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΛΣΤΑΤ, για την πορεία της μεγέθυνσης/ύφεσης της ελληνικής οικονομίας και της μέσης επίδοσης των χωρών της Ευρωζώνης, για την περίοδο 2001 έως 2019.

Και τούτο γιατί ο κ. Τσακαλώτος και η κ. Αχτσιόγλου, με τις ατεκμηρίωτες προκάτ αξιολογήσεις τους προσπαθούν να θολώσουν την πραγματικότητα και αποκλειστικά να υπηρετήσουν πολιτικές-κομματικές στοχεύσεις.

Όμως, οι αριθμοί μιλάνε με σαφήνεια.

Δεν επιτρέπουν στρεψοδικίες.

Αποκαλύπτουν τις συγκριτικά καλύτερες επιδόσεις ως προς τον ρυθμό μεγέθυνσης/ύφεσης της ελληνικής οικονομίας κατά τις περιόδους διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Συνεπώς, η Νέα Δημοκρατία δεν έχει να κρύψει τίποτε, ούτε για το παρόν ούτε για το παρελθόν της.

Μπορούμε να πάμε δε, όσο πίσω επιθυμούν.

Προς το παρόν αυτά».

 aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Σταϊκούρας απαντά σε Αχτσιόγλου – Τσακαλώτο για την ύφεση"

Σοκ στην Τουρκία: Το S-400 απέτυχε να καταστρέψει τον στόχο!

Ισχυρό χτύπημα για τους Τούρκους στρατιωτικούς ήταν η αποτυχία του αντιπυραυλικού συστήματος S-400 να καταστρέψει τον επιδιωκόμενο στόχο, στην πολυδιαφημιζόμενη δοκιμή που έγινε σε στρατιωτική περιοχή της Σινώπης. 

«Η πρώτη πολεμική χρήση του πυραυλικού συστήματος άμυνας S-400 από τον τουρκικό στρατό αποδείχθηκε «αποτυχία» λόγω της άρνησης της Άγκυρας να βοηθήσουν οι Ρώσοι στρατιωτικοί ειδικοί», γράφει ρωσικό δημοσίευμα. 

Στα βίντεο που δημοσιεύθηκαν από τους Τούρκους παρουσιάζονται οι εκτοξεύσεις των πυραύλων, ωστόσο όλα είναι μέχρι εκεί, ΔΕΝ καταγράφηκε η στιγμή του χτυπήματος του στόχου, ούτε υπήρξε ο ήχος της έκρηξης της κεφαλής των πυραύλων, όπως ενημερώνουν οι ειδικοί. 

« Η Άγκυρα από την τρέχουσα ώρα, δεν έκανε επίσημες δηλώσεις σχετικά με τις εκτοξεύσεις πυραύλων που πραγματοποιήθηκαν, ωστόσο, το πιο εκπληκτικό, ότι σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι στόχοι για το S-400 ήταν ρουκέτες στόχοι, αλλά παρόλο που υπήρχε απόλυτη απουσία σύννεφων, δεν υπήρξαν τέτοιοι στόχοι στον ουρανό!», γράφει το δημοσίευμα. 

 Όπως σημειώνει ο εμπειρογνώμονας «το S-400 μπορεί να δοκιμαστεί μόνο σε πυραύλους ή μαχητικά αεροσκάφη, αλλά όχι σε μικρά drone. Η απουσία ίχνους πτήσης στόχου, η απουσία έκρηξης της κεφαλής πυραύλων και η ευθεία της πορείας πτήσης ενός πυραύλου μάχης είναι ανησυχητικά στοιχεία». 

Ωστόσο, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ανέφεραν ότι χτυπήθηκαν συνολικά τρεις στόχοι, αλλά τα πολυάριθμα καρέ βίντεο, μπορεί να δει κανείς μόνο τη μία εκτόξευση , η οποία εγείρει επίσης πολλά ερωτήματα.

 echedoros-a

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκ στην Τουρκία: Το S-400 απέτυχε να καταστρέψει τον στόχο!"

Στο παρά πέντε για lockdown τα Ιωάννινα- «Τηρείστε τα μέτρα ευλαβικά» λέει ο Νίκος Χαρδαλιάς

Έκκληση προς τους κατοίκους των Ιωαννίνων και της ευρύτερης περιοχής να τηρούν τα επόμενα 24ωρα «ευλαβικά και πειθαρχημένα» τα μέτρα πρόληψης έκανε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά την σύσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου, προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση στα Ιωάννινα.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως «η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη, υπάρχει η επιδημιολογική πίεση, ενώ, καθώς βρισκόμαστε πολύ μακριά αλλά και πολύ κοντά στο επόμενο επίπεδο, το να περάσουν τα Ιωάννινα σε καταστάσεις που όλους μας στεναχωρούν γιατί έχουν αποτέλεσμα στην κανονικότητα στον επιχειρηματικό, τον οικογενειακό προγραμματισμό, εξαρτάται από εμάς τους ίδιους».

Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι τα τα επόμενα 24ωρα πρέπει οπωσδήποτε να τηρούνται πειθαρχημένα τα μέτρα, επεσήμανε πως γίνεται εντατικοποίηση ελέγχων και επικαιροποίηση στρατηγικής για συγκεκριμένες γειτονιές, ενώ έκανε ισχυρή σύσταση για μάσκες και αποφυγή συχνωτισμού.

«Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα. Πρέπει όλοι να αντιληφθούν πως ναι μεν έχουμε δικαίωμα στη διασκέδαση, στην ανεμελιά, άλλα σε καταστάσεις επικίνδυνες πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να κάνουμε αρκετά βήματα πίσω και να εφαρμόσουμε τα μέτρα, να αποφύγουμε άσκοπες μετακινήσεις, να είμαστε πολύ συντεταγμένοι στην προσπάθεια εφαρμογής των μέτρων αυτών», ανέφερε.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι είναι καθημερινή η επαφή με τον περιφερειάρχη, τον δήμαρχο και τους εμπλεκόμενους φορείς. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ενεργά κρούσματα στα Ιωάννινα είναι 256, με αυξητική τάση στην ευρύτερη περιοχή, και οι στενές επαφές υψηλού ρίσκου είναι 521, γι’ αυτό καθημερινά, στις τεχνικές συσκέψεις, τα Ιωάννινα βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο παρά πέντε για lockdown τα Ιωάννινα- «Τηρείστε τα μέτρα ευλαβικά» λέει ο Νίκος Χαρδαλιάς"

Καιρός - Χιόνια: Έπεσαν τα πρώτα χιόνια σε Γράμμο - Λίμνη Γκιστόβα

Την εμφάνισή τους έκαναν τα πρώτα χιόνια του φετινού χειμώνα στην ¨Ηπειρο, σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 2.000 μέτρα, ενώ αισθητή είναι και η πτώση της θερμοκρασίας.Εντυπωσιακές οι φωτογραφίες,με την κορυφογραμμή του Γράμμου,επάνω στα σύνορα με την Αλβανία και από... την  ψηλότερη και μεγαλύτερη σε έκταση αλπική λίμνη στην Ελλάδα ,η Γκιστόβα με υψόμετρο 2350μ.


 epirusgate

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός - Χιόνια: Έπεσαν τα πρώτα χιόνια σε Γράμμο - Λίμνη Γκιστόβα "

Τουλάχιστον 10 κρούσματα στο γηροκομείο της Γλυφάδας

Διακομίστηκαν σε Νοσοκομεία πέντε ηλικιωμένοι από Οίκο Ευγηρίας της Γλυφάδας, όπου εντοπίστηκαν δέκα κρούσματα

Δέκα θετικά κρούσματα κορονοϊού, έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στη Γλυφάδα, όπου έχει σημάνει συναγερμός από χθες το βράδυ.

Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο των συνεχών ελέγχων που προβλέπονται από το πρόγραμμα του ΕΟΔΥ για τους Οίκους Ευγηρίας, από τα τεστ που έγιναν το περασμένο Σάββατο εντοπίστηκαν τέσσερα κρούσματα και συγκεκριμένα, σε έναν εργαζόμενο και τρεις ηλικιωμένους φιλοξενούμενους, οι οποίοι τέθηκαν σε καραντίνα. Παράλληλα ξεκίνησαν για όλους του υπόλοιπους, επαναλαμβανόμενοι έλεγχοι. Τα αποτελέσματα των δύο πρώτων κύκλων τεστ, μέσα στην εβδομάδα, βγήκαν αρνητικά. Όμως στον τρίτο κύκλο ελέγχου που έγινε χθες, βρέθηκαν άλλα έξι άτομα θετικά και συγκεκριμένα, ένας εργαζόμενος και πέντε φιλοξενούμενοι.

Οι πέντε ηλικιωμένοι διακομίστηκαν σε Νοσοκομεία της Αττικής

Η έρευνα του ΕΟΔΥ στη μονάδα συνεχίζεται.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουλάχιστον 10 κρούσματα στο γηροκομείο της Γλυφάδας"

Επίθεση με μολότοφ έξω από την κατάληψη «Terra Incognita»

Επίθεση με βόμβες μολότοφ δέχτηκε στη 1:25 τα ξημερώματα στατική διμοιρία των ΜΑΤ που φρουρούσε την εκκενωθείσα κατάληψη Terra Incognita, στην οδό Τάσκου Παπαγεωργίου, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, δέκα άτομα κινήθηκαν αιφνιδιαστικά από δύο διαφορετικά σημεία της οδού Ολύμπου και πέταξαν έξι βόμβες μολότοφ προς τους αστυνομικούς της διμοιρίας. Μια από αυτές προκάλεσε φθορές σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ καταδίωξαν τους δράστες, οι οποίοι ωστόσο κατάφεραν να διαφύγουν.

Προσαγωγές υπόπτων από την Αστυνομία

Αμέσως δόθηκε εντολή από το κέντρο επιχειρήσεων για ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στην οδό Τάσκου Παπαγεωργίου καθώς και στο τουρκικό προξενείο. Λίγη ώρα αργότερα αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε 6 προσαγωγές ατόμων που κινούνταν στην περιοχή της επίθεσης και κρίθηκαν ύποπτα. Σε βάρος τον προσαχθέντων δεν προέκυψε κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο και αφέθηκαν ελεύθεροι 

 thestival

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση με μολότοφ έξω από την κατάληψη «Terra Incognita»"

Μητσοτάκης από τον Έβρο: Θα είμαστε, όπως και σε όλα, στην ώρα μας

Το μήνυμά του για την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Φέρες.

«Είναι το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε για την ασφάλεια των συνόρων και για να αισθάνονται οι πολίτες του Έβρου πιο ασφαλείς.

Θα είμαστε, όπως και σε όλα, στην ώρα μας. Το πρώτο τμήμα του φράχτη δεν άντεξε μόνο του, αλλά επειδή υπήρξε η Αστυνομία, ο Στρατός, οι συνοριοφύλακες, οι Εβρίτες. Κράτησαν το φρόνημα της πατρίδας πολύ υψηλό», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα επισκεφθεί ξανά την περιοχή μέχρι τον Απρίλιο όποτε και αναμένεται η ολοκλήρωση του έργου. Αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται νέος φράχτης μήκους 26 χιλιομέτρων και αναβαθμίζονται παλαιότερα τμήματα μήκους 10 χιλιομέτρων.

Ο διάλογος με τους συνοριοφύλακες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε διάλογο με εκπροσώπους των συνοριοφυλάκων που τον υποδέχτηκαν στην περιοχή. «Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για τη στήριξη της πολιτείας σε αυτό το δύσκολο έργο που ήδη εδώ και πολλά χρόνια κάνουμε: για τις νέες προσλήψεις συναδέλφων μετά από 18 χρόνια. Είναι πραγματικά μεγάλη στήριξη για εμάς» είπε στον Πρωθυπουργό ο εκπρόσωπος των συνοριοφυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας. Ο κ. Μητσοτάκης τον ευχαρίστησε και ανέφερε: «ήταν μία δέσμευση την οποία είχαμε αναλάβει».

«Ο τελευταίος τιτάνιος αγώνας που κάναμε στις Καστανιές και σε όλο τον Έβρο τον περασμένο Μάρτιο, δείχνει ουσιαστικά ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε όλοι μαζί με τη βοήθεια και τη στήριξη της πολιτείας» τόνισε ο εκπρόσωπος των συνοριοφυλάκων για να λάβει την ακόλουθη απάντηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Γι’ αυτό και είμαστε εδώ για να σας ενισχύσουμε και με τεχνικά μέσα αλλά και με ανθρώπινο δυναμικό».

Οι νέες προσλήψεις

Σημειώνεται ότι 400 νέοι μόνιμοι συνοριοφύλακες αναλαμβάνουν άμεσα καθήκοντα στον Έβρο, άλλοι 800 στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και άλλοι 480 στην υπόλοιπη Ελλάδα. Συνολικά, σε ένα χρόνο 1.680 συνοριοφύλακες αναπτύσσονται σε όλα τα σημεία που απαιτούν ενισχυμένη αστυνομική παρουσία, αποφορτίζοντας ταυτόχρονα το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. από αυτό το έργο, ώστε να αφοσιωθεί στη μάχη της εγκληματικότητας σε πόλεις και χωριά.

Τα χαρακτηριστικά του νέου φράχτη

Η δημιουργία του νέου τεχνητού εμποδίου (φράχτη) στον Έβρο θα συμβάλλει στην προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στέλνοντας παράλληλα ένα σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ελλάδα προστατεύει με επάρκεια τα εξωτερικά ευρωπαϊκά σύνορα. Το έργο συνεπάγεται πολλαπλά οφέλη καθώς πέραν του βασικού αμυντικού-αποτρεπτικού του χαρακτήρα, θα λειτουργήσει και ως ένα σύγχρονο αντιπλημμυρικό έργο με γνώμονα αφενός την ιδιαίτερη γεωμορφολογία του Έβρου και αφετέρου το σεβασμό στην τοπική αγροτική παραγωγή.

Ο νέος φράχτης θα αποτελείται από ισχυρό μεταλλικό κιγκλίδωμα από χάλυβα ύψους 5 μέτρων, και μαζί κατασκευάζονται χωματουργικά έργα συντήρησης, αναβάθμισης και κατασκευής νέων οδών επιτήρησης και συντήρησης των τεχνητών εμποδίων κατά μήκος του ποταμού. Παράλληλα, θα ενισχυθεί ο υφιστάμενος φράχτης με την προσθήκη προς την πλευρά της Ελλάδας συνεχούς ισχυρού μεταλλικού κιγκλιδώματος, επίσης από χάλυβα, συνολικού ύψους 4,3 μέτρων.

Συνδυαστικά, θα κατασκευαστούν οκτώ νέα Υπερυψωμένα Αντιβαλλιστικά Παρατηρητήρια κατά μήκος των τεχνητών εμποδίων, για χρήση από τον Ελληνικό Στρατό και θα πραγματοποιηθούν εργασίες βελτίωσης σε 57 υφιστάμενες υποδομές (φυλάκια/παρατηρητήρια), οι οποίες περιλαμβάνουν οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες επισκευών και αναβαθμίσεων.

Η παρουσίαση για τα χαρακτηριστικά του εμποδίου στον Έβρο έγινε από Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου και στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Σύμβουλος επίβλεψης έργου, Γεώργιος Ντουνιάς. Ο Πρωθυπουργός συνοδευόταν στην επίσκεψη που πραγματοποιεί στον Έβρο από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη. Παρόντες ήταν, επίσης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Χρήστος Μέτιος, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, οι Βουλευτές Έβρου της ΝΔ,  Αναστάσιος Δημοσχάκης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Σταύρος Κελέτσης, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ζαμπούκης καθώς και εκπρόσωποι φορέων.

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως

Τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη διάρκεια του διαλόγου που είχαν ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων ο μητροπολίτης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον πρωθυπουργό για την αποτελεσματική αντιμετώπιση όσων έγιναν στα ελληνοτουρκικά σύνορα τον περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο.

«Μας κάνατε να νιώθουμε ασφαλείς και υπερήφανοι», είπε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης στον κ. Μητσοτάκη.

Κάποια στιγμή η συζήτηση έφτασε στον γιο του πρωθυπουργού, Κωνσταντίνο, που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στην Αλεξανδρούπολη.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι ο γιος του θα παραμείνει όλη τη θητεία του στον Εβρο από όπου και θα απολυθεί. Στο σημείο αυτό ο μητροπολίτης είπε «μπράβο» στον πρωθυπουργό γιατί, όπως σχολίασε, οι πατεράδες έρχονται να πάρουν τα παιδιά τους που υπηρετούν εδώ και να τα πάνε αλλού να υπηρετήσουν.

Μετά τη συνάντηση με τον μητροπολίτη, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον γιο του στο στρατόπεδο που υπηρετεί.

Κατά την παραμονή του στις Φέρες, ομάδα συνοριοφυλάκων πλησίασε τον κ. Μητσοτάκη, τον ευχαρίστησαν για τη στήριξη που τους παρέχει και του πρόσφεραν ως αναμνηστικό δώρο τα διακριτικά της στολής τους.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης από τον Έβρο: Θα είμαστε, όπως και σε όλα, στην ώρα μας"

Βρούτσης: Μέχρι το τέλος του έτους τα αναδρομικά στους κληρονόμους

«Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου έως τις 29 Οκτωβρίου έχει δρομολογηθεί από το υπουργείο Εργασίας να καταβληθούν τα αναδρομικά, ύψους 1,4 δισ. ευρώ, σε 1,152 εκατομμύρια δικαιούχους» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

Ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι δικαιούχοι των αναδρομικών είναι και οι κληρονόμοι, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για 172.222 περιπτώσεις. Όπως είπε, αμέσως μετά την καταβολή των αναδρομικών, δηλαδή μετά τις 29 Οκτωβρίου, θα ενεργοποιηθεί ηλεκτρονική πλατφόρμα – τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου – για τους κληρονόμους, οι οποίοι, μέχρι τέλος του έτους, θα λάβουν τα ποσά που δικαιούνται.

Τόνισε δε ότι τα αναδρομικά είναι ανεκχώρητα, ακατάσχετα και δεν δεσμεύονται ούτε συμψηφίζονται με άλλες βεβαιωμένες οφειλές, ενώ υπογράμμισε ότι δεν θα γίνει παρακράτηση φόρου. Ωστόσο, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι, την επόμενη χρονιά, οι συνταξιούχοι που θα λάβουν τα αναδρομικά θα υποβάλουν δύο τροποποιητικές δηλώσεις για τα έτη 2015 και 2016, στα οποία αντιστοιχούν τα αναδρομικά.

newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » "Βρούτσης: Μέχρι το τέλος του έτους τα αναδρομικά στους κληρονόμους"

“Ζοχαδιασμένος” ο Ερντογάν με τον Τριντό για τα drones – “Έχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά”

Τη δυσαρέσκεια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε η κίνηση του Τζάστιν Τριντό να αναστείλει στην εξαγωγή drone προς την Τουρκία.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε στον Καναδό πρωθυπουργό ότι η κίνηση αυτή αντιβαίνει στο πνεύμα της συμμαχίας, όπως έκανε γνωστό το βράδυ το γραφείο του Ερντογάν.

Ο Καναδάς ανέστειλε την εξαγωγή καθώς διερευνά κατηγορίες ότι ο εξοπλισμός αυτός χρησιμοποιήθηκε από τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες, ο Ερντογάν και ο Τριντό συζήτησαν για την βελτίωση των σχέσεων και την αύξηση του διμερούς εμπορίου, αναφέρει η τουρκική προεδρία σε ανακοίνωσή της, στην οποία προσθέτει ότι συζήτησαν επίσης για την επίλυση θεμάτων όσον αφορά την συνεργασία στον αμυντικό τομέα.

“Στη διάρκεια αυτής της τηλεφωνικής συνομιλίας, ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η αναστολή από τον Καναδά της εξαγωγής κάποιων στρατιωτικών προϊόντων στην Τουρκία λόγω της σύγκρουσης Αζερμπαϊτζάν-Αρμενίας (…) αντιβαίνει στο πνεύμα της συμμαχίας”, αναφέρει η τουρκική προεδρία.

Μετά την ανακοίνωση του Καναδά, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει ότι η αναστολή αυτή δείχνει δύο μέτρα και δύο σταθμά.

“Αβέρτα” προμήθεια drones προς το Αζερμπαϊτζάν

Οι στρατιωτικές εξαγωγές της Τουρκίας στο συμμαχικό της Αζερμπαϊτζάν εξαπλασιάστηκαν φέτος, με τις πωλήσεις drones και λοιπού στρατιωτικού εξοπλισμού να φτάνει στα 77 εκατομμύρια δολάρια μόνον τον περασμένο μήνα, προτού ξεσπάσει η σύγκρουση για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, σύμφωνα με δεδομένα εξαγωγών.

Η καναδική οργάνωση για τον έλεγχο των εξοπλισμών Project Ploughshares ανακοίνωσε ότι βίντεο από αεροπορικές επιδρομές που έδωσε στη δημοσιότητα το Αζερμπαϊτζάν δείχνει ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ήταν εξοπλισμένα με σύστημα απεικόνισης και στόχευσης που κατασκευάζει η L3Harris Wescam, η μονάδα της L3Harris Technologies Inc που έχει έδρα στον Καναδά.

Η Άγκυρα έχει δηλώσει ότι υποστηρίζει σθεναρά τον στενό του σύμμαχο στην σύγκρουση για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

ΑΠΕ/ newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "“Ζοχαδιασμένος” ο Ερντογάν με τον Τριντό για τα drones – “Έχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά”"

Νέα «καρφιά» Κοντονή για τον ΣΥΡΙΖΑ

Νέες αιχμές κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο Σταύρος Κοντονής, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» αναφορικά με όσα αποκάλυψε για τον Ποινικό Κώδικα, που ψηφίστηκε επί κυβέρνησης Τσίπρα.

Σχολιάζοντας αρχικά τις αντιδράσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κοντονής σημειώνει, ότι «δεν μου προκαλούν εντύπωση. Είναι η συνήθης πρακτική όταν ένα κόμμα αποφεύγει να μιλήσει επί της ουσίας των όσων αναφέρονται και προβάλλει ζητήματα συγκυρίας για να κατασκευάσει εσωτερικούς εχθρούς». Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επιμένει ότι είχε προειδοποιήσει για τα προβλήματα που θα προέκυπταν από την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα «ζητώντας εφόσον ψηφιστεί να μην ισχύσει αμέσως αλλά να καθυστερήσει η έναρξη ισχύος για να γίνουν οι αναγκαίες διορθώσεις και να αποφύγουμε το πολιτικό κόστος ορισμένων προβληματικών διατάξεων».

«Δυστυχώς όταν προειδοποιούσα ότι τα δυσάρεστα αποτελέσματα προβληματικών διατάξεων, οι οποίες εξέθεταν πολιτικά την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα τα βρίσκαμε μπροστά μας, κανείς δεν άκουγε. Το χειρότερο όμως είναι ότι αντί έστω τώρα η υπόλογη ηγετική ομάδα να αναγνωρίσει το σοβαρό ατόπημα και να αναλάβει την πολιτική ευθύνη, προσπαθεί να συσκοτίσει την υπόθεση περί της χρονικής στιγμής της αναφοράς μου σαν να ήταν η πρώτη φορά που μίλησα για αυτό το ζήτημα, Να γνωρίζουν ότι δεν θα είναι και η τελευταία».

Καυστικός είναι ο κ. Κοντονής και για τον χρόνο ανακοίνωσης της διαγραφής του, τα μεσάνυχτα της 8ης προς 9ης Οκτωβρίου λέγοντας «ήταν μια διαδικασία που τους χαρακτηρίζει και δεν τα σχολιάζω». Επιμένει, δε, στον χαρακτηρισμό σταλινικός για την ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο ισχυρίστηκε ότι δήθεν αναπαράγει ψευδείς ειδήσεις της ΝΔ προσθέτοντας ότι «την επόμενη ημέρα στελέχη του κόμματος σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές με παρουσίασαν ότι εξυπηρετώ αλλότρια συμφέροντα και ο ρόλος μου είναι ύποπτος. Αν όλα αυτά δεν αποτελούν μνημείο συκοφαντίας κα σταλινισμού τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους».

Μιλά επίσης για δόλια διαστρέβλωση από την «Αυγή» των όσων είπε συμπληρώνοντας ότι «τους αφήνω στην κρίση όσων πολέμησαν τέτοιες μεθόδους στη μακρά ιστορία της Ανανεωτικής Αριστεράς και όσων υπήρξαν θύματα ανάξιων ηγεσιών οι οποίες για να επιβιώσουν καθίσταντο αδίστακτες».

Ο κ. Κοντονής κλείνει τέλος τη συνέντευξή του λέγοντας «οι πάντες παρακολουθούν την απόλυτη εσωστρέφεια και ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ να αντιστοιχηθεί με τις ανάγκες της κοινωνίας. Η μάχη ομάδων και μηχανισμών εντός του κόμματος για τη νομή της εξουσίας είναι πρωτοφανής. Δεν αγωνιστήκαμε για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ενιαίο κόμμα και να καταργηθούν οι συνιστώσες για να παρακολουθούμε να εμπεδώνεται μια ιδιότυπη πολιτική αναξιοπιστία του εγχειρήματός μας».

news

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα «καρφιά» Κοντονή για τον ΣΥΡΙΖΑ"

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς από Κοζάνη: Κρίσιμη η κατάσταση - Από εδώ ξεκίνησε το μεγάλο πρόβλημα

Την ανησυχία του για την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζουν η Κοζάνη, αλλά και πόλεις όπως η Καστοριά, η Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα, εξέφρασε ο υφυπουργός για θέματα Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αμέσως μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας με τον Περιφερειάρχη, τους δημάρχους και τους εκπροσώπους φορέων της περιοχής.

Ο κ. Χαρδαλιάς απέκλεισε προς το παρόν την πιθανότητα επιβολής περιοριστικών μέτρων, τονίζοντας ότι «οι τέτοιες αποφάσεις βγαίνουν μέσα από διαδικασίες όπου εξετάζονται δείκτες που είναι πολυπαραγοντικοί».

Επεσήμανε ότι «η κατάσταση είναι κρίσιμη για όλη την χώρα» και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες τις επόμενες ημέρες «να τηρήσουν με αυστηρότητα και ευλάβεια τα μέτρα που έχουν συστήσει οι επιδημιολόγοι».

Είπε ότι μπορεί να υπάρχουν φαινόμενα κόπωσης αλλά υπογράμμισε ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήσουμε τις προσπάθειες που έχουμε κάνει να πάνε χαμένες». Τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει ότι στις δύσκολες καταστάσεις έχει αντανακλαστικά» και δήλωσε αισιόδοξος ότι και «από αυτή την μάχη θα βγούμε όλοι νικητές».

Χαρακτήρισε «κρίσιμη την κατάσταση που υπάρχει στην ΠΕ Κοζάνης» και τόνισε ότι όλοι οι κάτοικοι πρέπει «να τηρήσουν με πειθαρχία κα ευλάβεια τα μέτρα που οι επιδημιολόγοι έχουν προτείνει» και σε υψηλή προτεραιότητα πρέπει να είναι η χρήση της μάσκας οι αποστάσεις και η προσωπική υγιεινή. Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι από την Κοζάνη ξεκίνησε το πρώτο κύμα του περασμένου Μαρτίου και «από την ίδια περιοχή διαπιστώνουμε ότι ξεκινά και η δεύτερη φάση της πανδημίας». Εξέφρασε αισιοδοξία ότι «η Δυτική Μακεδονία όπως με συνταραγμένο τρόπο κέρδισε την μάχη την περασμένη άνοιξη το ίδιο ακριβώς θα πετύχει και σήμερα με την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος». Ζήτησε από τους πολίτες ανεξάρτητα από την ένταση τον εκνευρισμό η την κόπωση να τηρήσουν απαρέγκλιτα τα μέτρα ώστε η περιοχή να επιστρέψει στο επίπεδο 3.

Δείτε όσα είπε μετά το τέλος της σύσκεψης



Για το θέμα της λειτουργίας των Σχολικών μονάδων δήλωσε ότι τα 20 κρούσματα που είχαν εντοπιστεί από την 1η Οκτωβρίου δεν σχετίζονται με ενδοσκοπική συρροή, εξήγησε ότι «τα σχολεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά» και ότι «εάν παρουσιαστεί ενδοσχολική συρροή θα κάνουμε το αυτονόητο». Απαντώντας εμμέσως στην επιστολή των τεσσάρων δήμαρχων της ΠΕ Κοζάνης που ζητούσαν την εκ περιτροπής λειτουργίας των σχολικών μονάδων η την διδασκαλία μέσω τηλεδιάσκεψης ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι «υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις για το θέμα της λειτουργίας των σχολείων αλλά όμως υπάρχουν και οι απόψεις των επιδημιολόγων τις οποίες λαμβάνουμε υπόψη». Πάντως επεσήμανε ότι στα σχολεία τα παιδιά είναι πιο εύκολο να εφαρμόζουν τα μέτρα προφύλαξης από το να βρίσκονται στις πλατείες η σε άλλους χώρους.

Τέλος απαντώντας σε ερώτηση για τις διαμαρτυρίες του δημάρχου Κοζάνης ως προς την συνεργασία με την Πολιτική προστασία, δήλωσε ότι η συνεργασία του με τον δήμαρχο είναι καλή, όσα έπρεπε να γίνουν για την περιοχή έχουν γίνει από τον ΕΟΔΥ και συμπλήρωσε: «Ως παλιός αυτοδιοικητικός έχω μια διαφορετική άνεση επικοινωνίας με τους δημάρχους της περιοχής».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έφθασε στην Κοζάνη με το ελικόπτερο της Πολιτικής Προστασίας συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου ενώ μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του με τους φορείς της Κοζάνης και τον Περιφερειάρχη αναχώρησε για τα Ιωάννινα.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς από Κοζάνη: Κρίσιμη η κατάσταση - Από εδώ ξεκίνησε το μεγάλο πρόβλημα"

Παρίσι: Επιβεβαιώθηκε η ταυτότητα του Τσετσένου που αποκεφάλισε τον καθηγητή – Άλλες 5 συλλήψεις (pics, video)

Πέντε επιπλέον πρόσωπα τέθηκαν υπό κράτηση κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Παρίσι, μετά τη φρικιαστική δολοφονία καθηγητή ιστορίας κοντά σε σχολείο σε δυτικό προάστιο.

Έτσι πλέον ανέρχεται σε 9 ο συνολικός αριθμός των προφυλακισμένων στο πλαίσιο της υπόθεσης αυτής, δήλωσε σήμερα δικαστική πηγή

Συνελήφθησαν γονείς μαθητή

Μεταξύ των πέντε νέων προσώπων που συνελήφθησαν βρίσκονται δύο γονείς μαθητή –ένας άνδρας και η σύζυγός του– του σχολείου της Κονφλάν Σεντ Ονορίν, όπου δίδασκε ο καθηγητής. Τα πρόσωπα αυτά είχαν διένεξη με τον καθηγητή όσον αφορά τα σκίτσα του Μωάμεθ που είχε δείξει στην τάξη.

Οι άλλοι τρεις από τους επιπλέον πέντε που συνελήφθησαν δεν ανήκουν στο οικογενειακό περιβάλλον του δράστη.

Τέσσερα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος, που ανήκουν στο οικογενειακό περιβάλλον του δράστη, είχαν συλληφθεί νωρίτερα στο Εβρέ, στη βορειοδυτική Γαλλία.

Η ταυτότητα του δράστη της δολοφονίας, πάνω στον οποίο βρέθηκε αναγνωριστικό έγγραφο, επιβεβαιώθηκε από τους ανακριτές, σύμφωνα με την ίδια δικαστική πηγή. Πρόκειται για έναν Ρώσο τσετσενικής καταγωγής ηλικίας 18 ετών, ο οποίος είχε γεννηθεί στη Μόσχα

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Παρίσι: Επιβεβαιώθηκε η ταυτότητα του Τσετσένου που αποκεφάλισε τον καθηγητή – Άλλες 5 συλλήψεις (pics, video)"

Αν-επιστρεπτέα προκαταβολή – Ποιοι δεν θα επιστρέφουν τα δανεικά

«Ζεστό χρήμα» στις γεωγραφικές περιοχές της χώρας που θα εντάσσονται στις κατηγορίες 3 ή 4 θα δίνει το υπουργείο Οικονομικών για να μετριάσει τις οικονομικές συνέπειες. Από τα 700 εκατ. ευρώ που θα δοθούν ως δάνεια μέσω της λεγόμενης «επιστρεπτέας προκαταβολής 4″, ένα σημαντικό ποσοστό που θα φτάνει στο 30% ή στο 50% (το 30% θα ισχύσει για τις περιοχές της κατηγορίας 3 π.χ Αττική) και το 50% για τις περιοχές της κατηγορίας 4 πχ Κοζάνη) δεν θα επιστρέφεται.

Το ποσοστό του «κουρέματος» ενδέχεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο φτάνοντας ακόμη και στο 70-90%. Και αυτό διότι η επιστρεπτέα προκαταβολή, προβλέπει ούτως ή άλλως δύο προϋποθέσεις:

1. Εφόσον οι επιχειρήσεις που απασχολούσαν την 1η Αυγούστου 2020 περισσότερους από είκοσι (20) εργαζόμενους, διατηρήσουν κατά μέσο όρο τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούσαν κατά την 1η Αυγούστου 2020, βάσει των στοιχείων του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, ως και την 1η Αυγούστου 2021, τότε γίνεται κούρεμα 40%

2. Εφόσον ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης, ένα έτος μετά τη λήψη της ενίσχυσης, είναι μειωμένος κατά 70% ή παραπάνω σε σχέση με το ύψος του κύκλου εργασιών αναφοράς τότε γίνεται κούρεμα 30%.

Αυτές οι προϋποθέσεις ισχύουν για τις τρεις πρώτες επιστρεπτέες προκαταβολές και το πιθανότερο είναι ότι θα ισχύσουν και για την 4η. Μένει λοιπόν να φανεί αν επιχείρηση που δραστηριοποιείται σε περιοχή της κατηγορίας τρία και τέσσερα η οποία ταυτόχρονα θα διατηρήσει θέσεις εργασίας ή θα εξακολουθήσει να έχει σημαντικά μειωμένο τζίρο και το 2021, θα δικαιούται και τα δύο «κουρέματα» που αθροιστικά μπορεί να φτάσουν έως και το 90%.

Δείτε το πρωτοσέλιδο της Nαυτεμπορικής:

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Αν-επιστρεπτέα προκαταβολή – Ποιοι δεν θα επιστρέφουν τα δανεικά"

Κορωνοϊός: Εκκενώθηκε γηροκομείο στη Γλυφάδα – Ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κοροναϊού σε γηροκομείο στη Γλυφάδα.

Ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο «Αττικό» νοσοκομείο και σύμφωνα με την εκπομπή «ΜEGA Σαββατοκύριακο» πρόκειται για  πέντε άτομα.

Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι, όπως καταγράφεται στην κάμερα, υπάλληλος του γηροκομείου την ώρα που ανοίγει την πόρτα για να παραλάβει ψωμί από κατάστημα τροφοδοσίας δεν φορά ούτε γάντια ούτε μάσκα. Ενώ και άλλοι εργαζόμενοι μέσα στο γηροκομείο φαίνεται να κυκλοφορούν εντός του γηροκομείου χωρίς μέτρα προστασίας.

Δείτε το ρεπορτάζ του Μega:

 

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Εκκενώθηκε γηροκομείο στη Γλυφάδα – Ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο"

Aegean: Αυτές οι πτήσεις τροποποιούνται και ακυρώνονται σήμερα και αύριο

Τροποποιήσεις δρομολογίων και ακυρώσεις πτήσεων ανακοίνωσαν AEGEAN και Olympic Air για την Κυριακή και τη Δευτέρα λόγω της συμμετοχής των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΕΚΕ) καθώς και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), σε 5ωρη και 3ωρη αντιστοίχως στάση εργασίας.

Η τροποποίηση αφορά την ώρα αναχώρησης σε 100 σκέλη πτήσεων εξωτερικού και 102 σκέλη πτήσεων εσωτερικού, ενώ συνολικά ακυρώνονται 18 σκέλη πτήσεων εσωτερικού και 2 εξωτερικού.

Πιο συγκεκριμένα, η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΕΚΕ) ανακοίνωσε την προκήρυξη πεντάωρων στάσεων εργασίας από τις 13:30 έως τις 18:30 τοπική ώρα, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020 και από 07:30 έως 12:30 τοπική ώρα, τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020, ενώ η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), ανακοίνωσε την προκήρυξη τρίωρων στάσεων εργασίας από τις 15:30 έως τις 18:30 τοπική ώρα, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020 και από 12:30 έως 15:30 τοπική ώρα, τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020.

Δείτε τη λίστα των πτήσεων:

fly1
fly2
fly3
fly4
fly5
fly6

 

fly7 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Aegean: Αυτές οι πτήσεις τροποποιούνται και ακυρώνονται σήμερα και αύριο"

Ελεγχοι της ΑΔΑΕ για τις υποκλοπές στην Cosmote

«Ιδιαιτέρως σοβαρή» χαρακτηρίζεται από τα στελέχη των ανεξάρτητων αρχών η υποκλοπή στοιχείων τηλεφωνικών κλήσεων πολλών χιλιάδων συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας της Cosmote. Για την υπόθεση η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας έχει εδώ και ένα δεκαπενθήμερο διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και μάλιστα έχει αναθέσει τον σχηματισμό δικογραφίας στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. 

Η υποκλοπή έγινε αντιληπτή από τα στελέχη της εταιρείας την 9η Σεπτεμβρίου και η ανακοίνωση για το συμβάν εκδόθηκε στις 14 Οκτωβρίου. Στο σχετικό δελτίο Τύπου ο τηλεπικοινωνιακός πάροχος επισημαίνει ότι το αρχείο που αφαιρέθηκε περιελάμβανε τα στοιχεία κλήσεων που δέχθηκαν ή πραγματοποίησαν οι συνδρομητές της Cosmote το πενθήμερο από 1 έως 5 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, η υποκλοπή αφορά το 50% των συνδρομητών της εταιρείας. 

Η υποκλοπή αποδίδεται σε κυβερνοεπίθεση και, μάλιστα, από την έως τώρα έρευνα διαπιστώνεται ότι ορισμένα ψηφιακά ίχνη οδηγούν στη Λιθουανία. Στελέχη της εταιρείας προχώρησαν ένα βήμα παρακάτω περιγράφοντας την κυβερνοεπίθεση ως remote file inclusion (RFI). Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο, οι επιθέσεις RFI επιτυγχάνονται με την παραβίαση των web servers του στόχου, εν προκειμένω της Cosmote. 

Ο τηλεπικοινωνιακός πάροχος ενημέρωσε, όπως υποχρεούται από τον νόμο, την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) καθώς και την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Η ΑΔΑΕ πριν από ένα δεκαπενθήμερο προχώρησε στη συγκρότηση επιτροπής διερεύνησης του περιστατικού και μάλιστα κλιμάκιό της έχει ήδη μεταβεί μία φορά για επιτόπιο έλεγχο στις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Οι έλεγχοι της ΑΔΑΕ θα συνεχιστούν και, μάλιστα, το επόμενο διάστημα στη διερεύνηση θα πάρουν μέρος και στελέχη της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Εν αναμονή των στοιχείων που θα διαβιβάσει η ίδια η εταιρεία βρίσκονται τα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που καλούνται να σχηματίσουν ποινική δικογραφία για την υπόθεση.

Στην προχθεσινή ανακοίνωσή της η Cosmote σημειώνει ότι το αρχείο που αφαιρέθηκε δεν περιελάμβανε τα ονοματεπώνυμα των συνδρομητών, ούτε φυσικά το περιεχόμενο των κλήσεών τους. Σε αυτό υπήρχαν όμως μεταδεδομένα, όπως ο τύπος κινητού του συνδρομητή, η ημέρα και η ώρα της κάθε κλήσης που πραγματοποίησε, όπως επίσης και το ακριβές σημείο απ’ όπου πραγματοποιήθηκαν οι κλήσεις (συντεταγμένες σταθμού βάσης).

Το τελευταίο αυτό στοιχείο εγείρει υπό προϋποθέσεις σοβαρό ζήτημα εθνικής ασφάλειας. Κι αυτό διότι εάν ο υποκλοπέας καταφέρει να μάθει σε ποιον ανήκει κάθε τηλεφωνική σύνδεση, τότε είναι σε θέση να γνωρίζει τις κινήσεις π.χ. κυβερνητικών αξιωματούχων, στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων κ.ο.κ.

 kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεγχοι της ΑΔΑΕ για τις υποκλοπές στην Cosmote"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news