facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Γαλλία: 30.621 νέα κρούσματα και 88 θάνατοι σε μια ημέρα

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού ξεπέρασε τις 30.000 στη Γαλλία σε 24 ώρες, για πρώτη φορά μετά την έναρξη διεξαγωγής τεστ σε ευρεία κλίμακα, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Γαλλίας που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού εντός 24 ωρών ανήλθε σε 30.621, με τις μολύνσεις αθροιστικά να ανέρχονται σε 809.684 από την αρχή της πανδημίας. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα 88 άνθρωποι υπέκυψαν στην νόσο, με τους θανάτους να ανέρχονται συνολικά σε 33.125.

Το ποσοστό των θετικών τεστ κορονοϊού (ποσοστό των ατόμων που διαγνώσθηκαν θετικοί στην νόσο σε σχέση με όλα τα άτομα που εξετάστηκαν) συνεχίζει να αυξάνεται, φτάνοντας στο 12,6% (12,2% χθες Τετάρτη).

Για αρκετές ημέρες, οι νέες εισαγωγές στις μονάδες εντατικής θεραπείας νοσοκομείων καταγράφουν σαφή ανοδική τάση: 171 ασθενείς τη Δευτέρα, 226 την Τρίτη, 193 την Τετάρτη και 219 σήμερα Πέμπτη.

Ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 που νοσηλεύονται σήμερα σε ΜΕΘ ανέρχεται σε 1.741 ή 77 περισσότερους από την προηγούμενη ημέρα. Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν είπε σήμερα ότι η Γαλλία διαθέτει 5.800 κρεβάτια σε ΜΕΘ.

Στο αποκορύφωμα της επιδημίας, στις αρχές Απριλίου, περισσότεροι από 7.000 ασθενείς νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ, και στη συνέχεια ο αριθμός αυτός μειώθηκε αισθητά μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Έκτοτε, αυξάνεται σταθερά.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν διέταξε χθες απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες στο Παρίσι και σε πολλές άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλλία: 30.621 νέα κρούσματα και 88 θάνατοι σε μια ημέρα"

Στηρίζει Ελλάδα ο Βέμπερ – «Ήρθε η ώρα να πούμε φθάνει πια στην Τουρκία»

Στο πλευρό της Ελλάδας βρίσκεται ο Μάνφρεντ Βέμπερ όσον αφορά στις τουρκικές προκλήσεις.

Πλήρη στήριξη στην έκκληση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για ευρωπαϊκή συνοχή απέναντι στις ενέργειες της Τουρκίας που αφορούν τα Βαρώσια, το Ορούτς Ρέις και την Ανατολική Μεσόγειο, εξέφρασε σε μήνυμά του στο Twitter o Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

“Ηρθε η ώρα να πούμε φθάνει πια στην Τουρκία. Πλήρης στήριξη στον Κ. Μητσοτάκη και στην έκκλησή του για ευρωπαϊκή συνοχή. Έχουμε προειδοποιήσει πολλές φορές. Τώρα είναι η ώρα να ενεργήσουμε κατά του προέδρου Ερντογάν και των παραβιάσεών του, του διεθνούς δικαίου. Βαρώσια, Ορούτς Ρέις, Ανατολική Μεσόγειος”, γράφει ο Μάνφρεντ Βέμπερ στο μήνυμά του στο Twitter και αναδημοσιεύει την ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την δήλωσή του προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

 

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Στηρίζει Ελλάδα ο Βέμπερ – «Ήρθε η ώρα να πούμε φθάνει πια στην Τουρκία»"

ΝΔ - ΚΙΝΑΛ ψήφισαν το «πράσινο» νομοσχέδιο για κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης - «Παρών» δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης.

Υπέρ των προωθούμενων διατάξεων που αποτελούν ευρωπαϊκή οδηγία και φιλοδοξούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της μόλυνσης απο τόνους πλαστικών προϊόντων ψήφισαν οι κοινοβουλευτικές ομαδες της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αν και επιχειρεί να προβάλλει φιλοπεριβαλλοντική ατζέντα δήλωσε "παρών" ενω τα υπόλοιπα κομματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν.

Αναφορικα με τη τροπολογία για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ υπέρ ψήφισαν οι 158 βουλευτές της ΝΔ και οι υπολοιποι καταψήφισαν.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ - ΚΙΝΑΛ ψήφισαν το «πράσινο» νομοσχέδιο για κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης - «Παρών» δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ"

Τελεσίγραφο Σαρλ Μισέλ για Brexit: Η Βρετανία πρέπει να εφαρμόσει τη συμφωνία “τελεία και παύλα”

Δεν κάνει πίσω η ΕΕ σχετικά με το Brexit με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ να στέλνει τελεσίγραφο στη Βρετανία.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επέμειναν σήμερα η Βρετανία να εφαρμόσει “πλήρως” τη συμφωνία που διέπει την αποχώρησή της από την ΕΕ την 31η του περασμένου Ιανουαρίου, χωρίς να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους, “τελεία και παύλα”, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ κατά την πρώτη ημέρα της συνόδου κορυφής των Είκοσι Επτά.

“Όσον αφορά τη συμφωνία αποχώρησης και τα πρωτόκολλά της πρέπει να εφαρμοστούν πλήρως, τελεία και παύλα”, υπογράμμισε καθώς οι διαπραγματεύσεις για τη μελλοντική σχέση μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ διεξάγονται με μεγάλη βραδύτητα. Οι Βρετανοί βουλευτές ενέκριναν στα τέλη Σεπτεμβρίου το νομοσχέδιο της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον που αναθεωρεί μερικώς τη συμφωνία αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να καταλήξουμε σε συμφωνία αλλά όχι με οποιοδήποτε κόστος”, δήλωσε ο Μισέλ ανακοινώνοντας την απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών που εκπροσωπούν τις 27 χώρες της Ένωσης.

Ο Σαρλ Μισέλ δήλωσε ότι η εγγύηση των αλιευτικών δικαιωμάτων, η εξεύρεση τρόπων επίλυσης των διαφορών και η διασφάλιση του θεμιτού ανταγωνισμού είναι καθοριστικά για την προστασία “εκατοντάδων χιλιάδων ευρωπαϊκών θέσεων εργασίας”.

“Είμαστε 100% ενωμένοι”, είπε τονίζοντας ότι η Βρετανία πρέπει “να κάνει τα απαραίτητα βήματα” για να άρει τα εμπόδια για την επίτευξη συμφωνίας.

ΑΠΕ ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Τελεσίγραφο Σαρλ Μισέλ για Brexit: Η Βρετανία πρέπει να εφαρμόσει τη συμφωνία “τελεία και παύλα”"

Τουρκική «μονταζιέρα»: «Βρήκαμε» τα ελληνικά υποβρύχια! (φωτο)

Τη μονταζιέρα επιστράτευσαν για ακόμη μία φορά οι Τούρκοι για να αποδείξουν ότι μπορούν να εντοπίσουν τα ελληνικά υποβρύχια, τα οποία είχαν χάσει επί 50 ημέρες.

Συγκεκριμένα, δημοσίευσαν ένα βίντεο, το οποίο δείχνει ένα υποβρύχιο σε ανάδυση, και ισχυρίζονται ότι μπορούν να το εντοπίσουν. Το συγκεκριμένο βίντεο και οι ισχυρισμοί της Τουρκίας έχουν σκορπίσει το γέλιο… στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Όσον αφορά το «Ορούτς Ρέις», σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, το τουρκικό ερευνητικό βρίσκεται 45 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Καστελλόριζου, κινούμενο με ταχύτητα 4 με 5 κόμβων με πορεία βορειοανατολική. Το «Ορούτς Ρέις» δεν έχει ποντίσει καλώδια, παρότι έχει κάνει δύο απόπειρες.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκική «μονταζιέρα»: «Βρήκαμε» τα ελληνικά υποβρύχια! (φωτο)"

Μετωπική Ν.Τραμπ με Twitter: Του έριξαν τον λογαριασμό - Τους κήρυξε τον πόλεμο: «Μπορεί να γίνουν άσχημα τα πράγματα»

Συνεχίζεται ο πόλεμος ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ και το Twitter. 

Αυτή τη φορά το Twitter μπλόκαρε για λίγη ώρα τον επίσημο λογαριασμό της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ (@TeamTrump), σημειώνοντας ότι ανάρτησε υλικό που παραβιάζει τους κανονισμούς του μέσου.

Το συμβάν έλαβε χώρα το μεσημέρι της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας), ενώ το βίντεο που είχε ανεβάσει ο Τραμπ αφορούσε πληροφορίες σχετικά με τις επαγγελματικές επαφές στην Ουκρανία του γιου του υποψηφίου των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν.

Ο λόγος που το υλικό αυτό –το οποίο αρχικώς δημοσιεύθηκε στη New York Post- κρίθηκε ότι παραβιάζει τους κανονισμούς του Twitter αφορά στη χρήση υλικού που έχει ληφθεί παρανόμως από χάκερς. «Ο Τζο Μπάιντεν είναι ψεύτης και έχει διαλύσει τη χώρα μας επί χρόνια» σημειώνει το βίντεο της καμπάνιας του Τραμπ.

Ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Twitter, δήλωσε: «Θα καταλήξει σε μια μεγάλη μήνυση και υπάρχουν πράγματα που μπορούν να γίνουν και να είναι πολύ άσχημα, που θα προτιμούσα να μην γίνουν, αλλά πιθανόν θα γίνουν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αργά το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) ο λογαριασμός επανήλθε και αναρτήθηκε εκ νέου το επίμαχο βίντεο με την εξής λεζάντα: «Είμαστε πίσω και ποστάρουμε και πάλι το βίντεο που το Twitter δεν θέλει να δείτε. Ο Τζο Μπάιντεν είναι ένας ψεύτης και διαλύει επί χρόνια τη χώρα. Μοιράστε το».

 

We are back and we are re-posting the video Twitter doesn’t want you to watch.

JOE BIDEN IS A LIAR WHO HAS BEEN RIPPING OFF OUR COUNTRY FOR YEARS!

PASS IT ON. pic.twitter.com/pSWyycFrEF

— Team Trump (Text VOTE to 88022) (@TeamTrump) October 15, 2020 pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μετωπική Ν.Τραμπ με Twitter: Του έριξαν τον λογαριασμό - Τους κήρυξε τον πόλεμο: «Μπορεί να γίνουν άσχημα τα πράγματα»"

Δημοσκοπήσεις: Παραμένει διψήφια η διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας – Τι πιστεύει ο κόσμος για δίκη Χρυσής Αυγής και πανδημία

Διψήφιο παραμένει το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας την Πέμπτη.

Ειδικότερα στην δημοσκόπηση της Marc που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, sτο ερώτημα «τι θα ψηφίζατε εάν είχαμε εκλογές αύριο» η ΝΔ συγκέντρωσε το 39,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 19,5%, το ΚΙΝΑΛ 6,5%, το ΚΚΕ 5,3%, η Ελληνική Λύση το 3,3% και 2,5% το ΜέΡΑ 25.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Μarc, στην αξιολόγηση της κυβέρνησης το 31,8% την κρίνει θετικά και το 29,9% μάλλον θετικά, ενώ το 23,1% θετικά και το 13,4% μάλλον αρνητικά. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι θετικά αξιολογεί την κυβέρνηση και ένας στους τρεις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (35,3%).

Σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων προκρίνει την επιμονή στο διάλογο (54,2%) έναντι 39,7% που θεωρεί ότι η χώρα μας πρέπει να τηρήσει πιο σκληρή στάση. Ενδιαφέρον, πάντως, είναι το γεγονός ότι το διάλογο προκρίνει η πλειοψηφία ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας, τουλάχιστον μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ (55,9%) και του ΣΥΡΙΖΑ (58,2%).

Αξιολογώντας τα μέτρα για την πανδημία, το 39,2% πιστεύει ότι είναι «αυτά που πρέπει» αλλά το 35,6% θεωρεί ότι «πρέπει να γίνουν αυστηρότερα». Μόνο το 19% τα θεωρεί υπερβολικά αυστηρά. Το μήνυμα για τη χρήση της μάσκας έχει όπως φαίνεται περάσει στην πλειοψηφία, καθώς το 67,2% συμφωνεί με τη χρήση της παντού και το 7,7% μάλλον συμφωνεί. Αντιθέτως, διαφωνεί το 19,8% και μάλλον διαφωνεί το 3,8%.

Πιο επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι πολίτες έναντι του εμβολίου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, υπάρχει διχογνωμία για τη χρήση του, καθώς το 32% δηλώνει κατηγορηματικά «ναι» θα το κάνει και το 17% «μάλλον ναι». Αντιστοίχως, «όχι» απαντά το 30,2% και «μάλλον όχι» το 10,8%.

Την ίδια ώρα, μικρότερη, αλλά διψήφια, εμφανίζεται η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων στην πανελλαδική δημοσκόπηση που παρουσίασε η Alco για λογαριασμό του Open TV.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 38,2% των προτιμήσεων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία το 22,9%.

Παράλληλα, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί σωστή την απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να προηγείται με μεγάλη διαφορά του Αλέξη Τσίπρα στην επιλογή «καταλληλότερος πρωθυπουργός».

Δείτε τα στοιχεία της νέας δημοσκόπησης της Alco:

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκοπήσεις: Παραμένει διψήφια η διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας – Τι πιστεύει ο κόσμος για δίκη Χρυσής Αυγής και πανδημία"

Κύπρος: «Ρεκόρ» κρουσμάτων με 93 νέα ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας

Το Υπουργείο Υγείας ενημέρωσε την Πέμπτη ότι από σύνολο 3,877 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 93 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19.

Τα περιστατικά είναι υπό διερεύνηση και θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες όταν ολοκληρωθεί η ιχνηλάτησή τους.

Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 2,274.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται πέντε άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2.

Επιπλέον, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας παραμένουν διασωληνωμένοι δύο ασθενείς.

Στα υπόλοιπα νοσηλευτήρια νοσηλεύονται σε θάλαμο δύο ασθενείς COVID-19.

 naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: «Ρεκόρ» κρουσμάτων με 93 νέα ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας"

Ιταλία: 8.804 νέα κρούσματα και 83 νεκροί σε ένα 24ωρο

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους 83 άνθρωποι και διαγνώσθηκαν 8.804 νέα κρούσματα κοροναϊού.

Χθες τα κρούσματα ήταν 7.332 και οι νεκροί 43.

Συνεχίζεται, δηλαδή, η επιδείνωση των τελευταίων ημερών, με μεγάλη αύξηση των νεκρών. Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν εισαχθεί 586 ασθενείς, 47 περισσότεροι από χθες.

Στην Λομβαρδία, σήμερα, καταγράφηκαν 2.067 περιστατικά, στην Καμπανία 1.127 και στην περιφέρεια του Τορίνο 1.033.

Συνολικά, στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους από κορονοϊό, 36.372 άνθρωποι.

Βάσει και των σημερινών στοιχείων, αυξάνεται η πιθανότητα να αποφασιστούν τοπικά lockdown, στις περιοχές με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία: 8.804 νέα κρούσματα και 83 νεκροί σε ένα 24ωρο"

Σε κακούργημα μετατρέπεται ο βασανισμός ζώων

Σε κακούργημα μετατρέπεται το αδίκημα του βασανισμού ζώων, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης.

Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη διασφάλιση της προστασίας και ευζωίας των ζώων και με αφορμή τα αυξανόμενα κρούσματα βάναυσης κακοποίησης ζώων που παρατηρήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε διαφορετικές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, η πρωτοβουλία του κ. Βορίδη έρχεται σε συνέχεια των εξαγγελιών του για περαιτέρω αυστηροποίηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου με σκοπό να καταστεί αποτελεσματικότερη η δίωξη και τιμωρία των βασανιστών ζώων.

Όπως τόνισε ο υπουργός, περιστατικά βίας εις βάρος των ζώων δεν έχουν θέση σε ένα ευνοούμενο κράτος και συνιστούν βαριά προσβολή τόσο σε βάρος της πολιτείας όσο και της ελληνικής κοινωνίας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι επιτακτική η ανάγκη αυστηροποίησης των ποινών με στόχο την εξάλειψη τέτοιου είδους απαράδεκτων φαινομένων.

Μάλιστα, για το ζήτημα αυτό ο Υπουργός πραγματοποίησε την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου συνάντηση με τον ακτιβιστή, γνωστό για το έργο του κατά της κακοποίησης ζώων και για την προσπάθειά του να συστήσει - με τη συνεργασία των Δήμων - παράρτημα αστυνομίας ζώων, Παναγιώτη Μήλα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε κακούργημα μετατρέπεται ο βασανισμός ζώων"

Μονόδρομος τα νέα μέτρα στην Βρετανία – Σχεδόν 19.000 κρούσματα κορονοϊού σε ένα 24ωρο

Σχεδόν 19.000 κρούσματα κορονοϊού κατέγραψε σήμερα, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, η Βρετανία. Την ίδια ώρα, η  κυβέρνηση θα επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς στο Λονδίνο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ μιλώντας στην Βουλή των Κοινοτήτων.

Ειδικότερα, η Βρετανία κατέγραψε σήμερα 18.980 νέα κρούσματα της COVID-19 και 138 θανάτους, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν. Οι άνθρωποι αυτοί πέθαναν μέσα σε διάστημα 28 ημερών από τότε που διαγνώστηκαν με τον κορονοϊό. Τα ημερήσια κρούσματα μειώθηκαν από 19.724 που ήταν μια μέρα νωρίτερα, ενώ ο αριθμός των θανάτων παρέμεινε σταθερός.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Ματ Χάνκοκ, βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες για να αυξηθεί το επίπεδο συναγερμού στο Μάντσεστερ και στο Λάνκασιρ, ενώ οι τοπικές αρχές του Έσεξ και του Έλμπριτζ επίσης αποφάσισαν την αύξηση του επιπέδου συναγερμού.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν νωρίτερα σήμερα έκανε δηλώσεις έπειτα από συνάντηση στην Ντάουνινγκ Στριτ. Ο ιός «εξαπλώνεται ραγδαία σε κάθε γωνιά της πόλης μας», είπε.

«Το Λονδίνο θα φθάσει σύντομα στα 100 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους κατά μέσο όρο με αρκετές κοινότητες να έχουν ήδη ξεπεράσει αυτό το όριο» σημείωσε.

Ο Καν δήλωσε επίσης ότι έχει ξεκαθαρίσει στην κυβέρνηση ότι το Λονδίνο θα χρειαστεί οικονομική στήριξη για τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και τις δημόσιες υπηρεσίες.

Ο δήμαρχος Λονδίνου διευκρίνισε ότι θέλει περισσότερη δράση, περιλαμβανομένου ενός εθνικού lockdown τύπου «διακοπής κυκλώματος» που, όπως πρόσθεσε, θα μπορούσε να «σώσει χιλιάδες ζωές, να μειώσει τα κρούσματα του ιού σε διαχειρίσιμα επίπεδα και να δώσει στην κυβέρνηση περισσότερο χρόνο ώστε επιτέλους να πάρει τον έλεγχο του αποτυχημένου συστήματος διάγνωσης και ιχνηλάτησης».

Το Λονδίνο, σημείωσε, «έχει μπροστά του ένα δύσκολο χειμώνα…αλλά όπως πάντα συνέβη στη σπουδαία ιστορία της πόλης μας, το ξέρω ότι αν συνεργαστούμε θα βγούμε από αυτή την μαύρη περίοδο».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Μονόδρομος τα νέα μέτρα στην Βρετανία – Σχεδόν 19.000 κρούσματα κορονοϊού σε ένα 24ωρο"

Lockdown στην Κοζάνη: Πέρασε στο επίπεδο 4 - Αναλυτικά τα μέτρα που θα ισχύσουν

Η Κοζάνη είναι η πρώτη περιοχή της χώρας που περνά από το επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) στο επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου)

Η απόφαση ελήφθη μετά το αυξημένο επιδημιολογικά φορτίο που εντοπίστηκε στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες και ανακοινώθηκε  επίσημα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Η απόφαση ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής των επιδημιολόγων.

Χθες Τετάρτη, κατά την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, ανακοινώθηκε ότι εντοπίστηκαν 29 κρούσματα στην Κοζάνη, γεγονός που προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία. 

Η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης μετρά 227 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού τις τελευταίες 14 ημέρες ενώ σήμερα Πέμπτη εντοπίστηκαν από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες του ΕΟΔΥ 22 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τους ειδικούς προβληματίζουν λόγω της έξαρσης των μολύνσεων ακόμα τρεις περιοχές της χώρας, η Αττική, τα Ιωάννινα και η Πέλλα που ήδη βρίσκονται στο επίπεδο 3.

Αναλυτικά τα μέτρα που προβλέπονται στο «κόκκινο» επίπεδο 

- Μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Μόνο ατομική άθληση. 
- Αναστολή λειτουργίας γυμναστηρίων. 
- Αναστολή λειτουργίας σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία. 
- Aναστολή λειτουργίας κινηματογραφικών προβολών.
- Αναστολή λειτουργίας μουσικών σκηνών.
- Μειωμένο προσωπικό και τηλεργασία σε δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις. 
- Αναστολή λειτουργίας των υποθέσεων που αφορούν τη Δικαιοσύνη. 
- Αναστολή λειτουργίας εμποροπανηγύρεων, Κυριακάτικων αγορών κλπ. 
- Αναστολή λειτουργίας της εστίασης. Θα υπάρχει λειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης αποκλειστικά με take away – delivery.  Αναστολή λειτουργίας κέντρων διασκέδασης συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, μπαρ (μόνο καθήμενοι σε τραπέζια).  
- Στα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία κοκ) θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας (προσωπικό και κοινό), 1 άτομο ανά 10 τ.μ (4 άτομα 20-100 τ.μ και 1 άτομο για κάθε 10 τ.μ επιπλέον), θα γίνεται ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, λειτουργία τους και Σαββατοκύριακο. |
- Aναστολή λειτουργίας κομμωτηρίων, υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής κλπ. 
- Αναστολή εξόδου σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων.
- Αναστολή λειτουργίας στο λιανεμπόριο. 
- Στις λαϊκές αγορές θα παρίσταται 50% των πωλητών με 3 μέτρα απόσταση μεταξύ πάγκων, λειτουργία παράλληλων αγορών, υποχρεωτική χρήση μάσκας απ' όλους, περιορισμός στις μετακινήσεις των εμπόρων (από περιοχή που είναι κόκκινη)
- Στις μεταφορές υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, απαγόρευση μετακινήσεων εκτός Περιφερειακής Ενότητας στην οποία αφορούν τα μέτρα, μέχρι ένας επιβάτης σε ταξί, περιορισμός επιβαινόντων σε ΙΧ μέχρι τρία άτομα. 
- Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων επιβάλλεται μάσκα στο προσωπικό και αναστολή επισκεπτηρίων. 
- Στα νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα επιβάλλεται μάσκα στο προσωπικό και σε όλους τους εισερχόμενους, ένας συνοδός ανά ασθενή, περιορισμός των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων έως 60% (εξαιρουμένων των ογκολογικών και επειγόντων περιστατικών).
- Αναστολή λειτουργίας παιδότοπων.
- Τηλεκπαίδευση στα πανεπιστήμια.
- Πρόβες για τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα μέσω τηλεδιάσκεψης, αναστολή τηλεοπτικών και κινηματογραφικών γυρισμάτων. 
- Αναστολή συναθροίσεων. 
- Αναστολή προσέλευσης κοινού, δυνατότητα διεξαγωγής παράστασης αποκλειστικά διαδικτυακά για τους συναυλιακούς χώρους, θεατρικές παραστάσεις, λοιπές παραστάσεις (μόνο καθήμενοι).
- Αναστολή συμμετοχής κοινού δυνατότητα διεξαγωγής συνεδρίου/έκθεσης μέσω διαδικτυακής μετάδοσης
- Στα σχολεία ενδεχόμενη λειτουργία εκ περιτροπής σε συνδυασμό με τηλεκπαίδευση ή μόνο τηλεκπαίδευση. 
- Στους χώρους λατρείας έως 9 άτομα για όλες τις τελετές, λειτουργίες κλπ με υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Μήνυμα από το 112

kozani_112


Η ανακοίνωση για το lockdown στην Κοζάνη

Λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης και σε συνέχεια της σχετικής σημερινής ομόφωνης εισήγησης της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης τίθεται από αύριο, 16-10-2020 ώρα 06.00 και για 14 ημέρες, έως και 29-10-2020, στο Επίπεδο Συναγερμού κατηγορίας 4 – Αυξημένου Κινδύνου, σύμφωνα με τον Χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας της Ελληνικής Κυβέρνησης (https://covid19.gov.gr/).

Σημειώνεται ότι στο Επίπεδο Συναγερμού κατηγορίας 4 – Αυξημένου Κινδύνου προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, η αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, καθώς και η απαγόρευση μετακίνησης εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία των κάτωθι:

· Δικαστήρια, Εισαγγελίες, Υποθηκοφυλακεία, πάσης φύσεως Κτηματολογικά Γραφεία και Υποκαταστήματα του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο»

· Αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, σπήλαια

· Ζωντανά θεάματα και ακροάματα, λοιπές παραστατικές τέχνες

· Κινηματογραφικές προβολές

· Πρόβες, τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα: Αναστολή κινηματογραφικών και τηλεοπτικών γυρισμάτων - Πρόβες μέσω τηλεδιάσκεψης

· Κέντρα διασκέδασης συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, catering, μπαρ

· Μουσικές σκηνές

· Εστίαση [επιτρέπεται η λειτουργία μόνο υπηρεσιών παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και drive-through]

· Παιδότοποι

· Κάθε είδος αγώνων και προπονήσεων [επιτρέπεται μόνο η ατομική άθληση]

· Γυμναστήρια

· Εμποροπανηγύρεις-Κυριακάτικες αγορές και άλλες αγορές του άρθρου 2 του ν. 4497/2017 (Α’ 171)

· Λιανεμπόριο

· Κομμωτήρια, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής κ.λπ.

· Συνέδρια / Εκθέσεις

· Υπηρεσίες πάρκων ψυχαγωγίας και θεματικών πάρκων

Σημειώνεται ότι η λειτουργία των σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών συνεχίζεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, ενώ για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) θα ισχύει μόνο η τηλε-εκπαίδευση.

Σε σχέση με τη λειτουργία των ακολούθων: Δημόσιες Υπηρεσίες, Ιδιωτικές Επιχειρήσεις, Μεταφορές, Καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία), Λαϊκές Αγορές, Χώροι Λατρείας/Θρησκευτικές Τελετές, Νοσοκομεία, Ιατρεία, Διαγνωστικά Κέντρα, Μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, κέντρα χρονίως πασχόντων, δομές και ξενώνες φιλοξενίας ευπαθών ομάδων, ξενώνες μεταβατικής φιλοξενίας αστέγων, κοινωνικές δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας (υπνωτήρια, κέντρα ημέρας, κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φαρμακεία, συσσίτια), δομές παιδικής προστασίας και κέντρα κοινότητας, στρατόπεδα, Δραστηριότητες Εκπαίδευσης Οδηγών και Υπηρεσίες Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων, ισχύουν τα προβλεπόμενα στο ΦΕΚ, Τεύχος Β, 4484/11-10-2020.

Απευθύνεται ΙΣΧΥΡΗ ΣΥΣΤΑΣΗ στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Κοζάνης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας από τη λοίμωξη COVID-19.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, επεσήμανε σχετικά με την εξέλιξη αυτή: «Βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη φάση της πανδημίας. Η ενεργοποίηση του επιπέδου συναγερμού 4 για την Κοζάνη, σύμφωνα πάντα με τις εισηγήσεις των ειδικών μας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όλους μας, σε όλη τη χώρα. Η απόφασή μας βασίστηκε στα υψηλότατα επίπεδα του αθροιστικού αριθμού νέων κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού σε διάστημα 14 ημερών που ξεπέρασε το κριτήριο το οποίο έχει υιοθετήσει η ΕΕ, την συνεχή αυξητική πορεία του ημερήσιου αριθμού νέων κρουσμάτων, την αποδεδειγμένη από την ιχνηλάτηση εκτεταμένη διασπορά των κρουσμάτων στην κοινότητα, τα πλέον των 220 ενεργών κρουσμάτων και τις 554 στενές επαφές τους που βρίσκονται σε απομόνωση, αλλά και τα δεκάδες μικρά ελεγχόμενα, επικίνδυνα όμως και χωροταξικά διάσπαρτα clusters σε όλη την περιοχή.

Απευθύνω έκκληση στους κατοίκους της Κοζάνης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες. Είναι ζωτικής σημασίας να είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στην πιστή τήρηση των μέτρων. Περιφρουρώντας την εφαρμογή των μέτρων περιφρουρούμε την ίδια μας την υγεία, την ίδια μας τη ζωή. Είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, είναι ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσουμε αυτήν την πραγματικά επικίνδυνη κατάσταση».

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων

Νίκος Χαρδαλιάς

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Lockdown στην Κοζάνη: Πέρασε στο επίπεδο 4 - Αναλυτικά τα μέτρα που θα ισχύσουν"

Αποκλειστικό “Live News”: Αμετανόητος ο καθηγητής που μαχαίρωσε σκύλο στη Νίκαια (video)

Στο εδώλιο του Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου Πειραιά κάθισαν το μεσημέρι της Πέμπτης (15.10.2020), ο 54χρονος καθηγητής και ο γείτονάς του, που κατηγορούνται για τη φρικιαστική κακοποίηση του σκύλου, με σουγιά και μεταλλικό δοκάρι, μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών στη Νίκαια.

Μιλώντας αποκλειστικά στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA, ο καθηγητής εμφανίστηκε αμετανόητος, δηλώνοντας: “Θα αστειεύεστε βέβαια με το μαχαίρωμα τώρα έτσι; Δεν το θεωρώ να μου το λέτε σοβαρά. Εμένα μου όρμησε, με έριξε κάτω, όταν λοιπόν ήμουν ανάσκελα με το κεφάλι προς τον ουρανό είδα τον γείτονά μου, τον ……. , που τον φώναξα να με βοηθήσει απεγνωσμένα… Είχα το κεφάλι προς τον ουρανό με τον σκύλο πεσμένο και μέσα στην απελπισία μου γιατί λέω, τώρα αυτό που διακυβεύεται είναι η ζωή μου, έκανα κάτι, γιατί ο σκύλος επιτιθόταν στο λαιμό μου για να με σκοτώσει, έπρεπε να προστατεύσω τη ζωή μου”.

Οι φιλόζωοι που συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ, έξω από το σπίτι του, φώναζαν να βγει έξω για να τους εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν στη βάναυση κακοποίηση του σκύλου.

Την ίδια ώρα, ταμπουρωμένος μέσα στο σπίτι του, ο 54χρονος καθηγητής σχολιάζοντας τη διαμαρτυρία ανέφερε στο “Live News”: “Χτυπάνε με πέτρες τα παράθυρα, θέλουν να γκρεμίσουν τα κάγκελα, έχουν πετάξει… δεν ξέρω τι κάνουν μέσα στην πυλωτή τα αυτοκίνητα, φωνάζουνε, βρίζουνε, δολοφόνε, θα σε γ……..”.

Όπως υποστηρίζει, ο σκύλος του επιτέθηκε και φοβούμενος για τη ζωή του προσπάθησε να τον απωθήσει.

Αν και ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης σκύλου, οι γείτονες του καθηγητή αποκαλύπτουν στην εκπομπή ότι έχει χτυπήσει και άλλες φόρες αδέσποτα.

Ο 54χρονος άνδρας έκανε μήνυση στον ιδιοκτήτη του σκύλου υποστηρίζοντας ότι του επιτέθηκε και προσπάθησε να αμυνθεί. “Έχω πολλά χτυπήματα, στα χέρια μου, στα πόδια μου, στο κεφάλι, στους ώμους, στο γοφό. Ο σκύλος μπορεί να είναι φιλικός με τους γνωστούς ανθρώπους ή με άλλα σκυλιά, με το δικό μου σκυλί όρμησε και όρμησε σε εμένα”, είπε.

Οι μαχαιριές που δέχτηκε το τετράποδο διαπέρασαν τον πνεύμονά του με αποτέλεσμα να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Δείτε το ρεπορτάζ του “Live News”

 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκλειστικό “Live News”: Αμετανόητος ο καθηγητής που μαχαίρωσε σκύλο στη Νίκαια (video)"

Κορωνοϊός: Στα 453 τα νέα κρούσματα, 207 στην Αττική - 13 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 453 νέακρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 63 συνδέονται με γνωστές συρροές.

Aναλυτικότερα:

- (27) κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
- (3) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως.
- (423) εγχώρια κρούσματα,
Συγκεκριμένα:
207 κρούσματα από την Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 40 συνδέονται με γνωστές συρροές.
• 56 κρούσματα από Π.Ε. Θεσσαλονίκης
• 5 κρούσματα από Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
• 2 κρούσματα από Π.Ε. Άρτας
• 4 κρούσματα από Π.Ε. Αχαΐας
• 4 κρούσματα από Π.Ε. Βοιωτίας
• 2 κρούσματα από Π.Ε. Γρεβενών
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Δράμας
• 4 κρούσματα από Π.Ε. Έβρου
• 5 κρούσματα από Π.Ε. Ηλείας
• 4 κρούσματα από Π.Ε. Ημαθίας
• 6 κρούσματα από Π.Ε. Ηρακλείου
• 3 κρούσματα από Π.Ε. Θάσου
• 4 κρούσματα από Π.Ε. Θεσπρωτίας
• 18 κρούσματα από Π.Ε. Ιωαννίνων
• 3 κρούσματα από Π.Ε. Καρδίτσας
• 5 κρούσματα από Π.Ε. Καστοριάς
• 2 κρούσματα από Π.Ε. Κιλκίς
• 22 κρούσματα από Π.Ε. Κοζάνης
• 2 κρούσματα από Π.Ε. Κορινθίας
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Κω
• 4 κρούσματα από Π.Ε. Λάρισας
• 2 κρούσματα από Π.Ε. Μαγνησίας
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Μυκόνου
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Ξάνθης
• 8 κρούσματα από Π.Ε. Πέλλας
• 4 κρούσματα από Π.Ε. Πιερίας
• 2 κρούσματα από Π.Ε. Ροδόπης
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Σάμου
• 4 κρούσματα από Π.Ε. Σερρών
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Σποράδων
• 2 κρούσματα από Π.Ε. Τρικάλων
• 11 κρούσματα από Π.Ε. Φθιώτιδας
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Χαλκιδική
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Χίου

20 κρούσματα υπό διερεύνηση.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 23947, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες. 3434 (14.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 9698 (40.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Η Κοζάνη έγινε σήμερα η πρώτη περιοχή της χώρας που περνά στο επίπεδο 4 αυξημένου κινδύνου και μπήκε σε lockdown. Η απόφαση ελήφθη μετά το αυξημένο επιδημιολογικά φορτίο που εντοπίστηκε στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες και ανακοινώθηκε επίσημα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

82 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 24 (29.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 252 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 13 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 482 θανάτους συνολικά στη χώρα. 181 (37.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 1489213 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 30587 δείγματα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Στα 453 τα νέα κρούσματα, 207 στην Αττική - 13 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο"

Συναγερμός στη Σύνοδο Κορυφής! Αποχώρησε λόγω κορονοϊού η Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν

Πάλι σε αυτοαπομόνωση τίθεται η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν η οποία αναγκάστηκε να αποχωρήσει πριν καν προλάβει να ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής καθώς εντοπίστηκε κι άλλο κρούσμα κορονοϊού στο στενό περιβάλλον της.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αποχώρησε από τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, αφού εντοπίστηκε ένα θετικό κρούσμα της Covid-19 στο περιβάλλον της, ανακοίνωσε μέσω του Twitter.

Όπως διευκρίνισε, η ίδια έχει βρεθεί αρνητική στον νέο κορονοϊό, ωστόσο θα τεθεί σε αυτοαπομόνωση.

«Μόλις ενημερώθηκα ότι ένα μέλος του γραφείου μου βρέθηκε θετικό στην Covid-19 σήμερα το πρωί», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, λιγότερο από μία ώρα αφότου ξεκίνησε η σύνοδος. «Εγώ η ίδια βρέθηκα αρνητική. Ωστόσο, για προληπτικούς λόγους, αποχωρώ αμέσως από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και μπαίνω σε καραντίνα», πρόσθεσε.

Η σύνοδος συνεχίζεται όπως ήταν προγραμματισμένο μετά την αποχώρηση της φον ντερ Λάιεν.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός στη Σύνοδο Κορυφής! Αποχώρησε λόγω κορονοϊού η Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν"

Αυστηρό μήνυμα Σασόλι στην Τουρκία: Συνεχίζετε να προκαλείτε εντάσεις και να λειτουργείτε μονομερώς

Το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας έθεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά την τοποθέτησή του στην έναρξη της Συνόδου Κορυφής, όπως ανέφερε ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ερωτηθείς για το θέμα.

«Όταν μίλησα στο Συμβούλιο αναφέρθηκα στο ζήτημα» σημείωσε ο Νταβίντ Σασόλι και τόνισε ότι «οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν εντάσεις».

Παράλληλα, ο κ. Σασόλι επισήμανε ότι «το Oruc Reis βρίσκεται στην ίδια θέση που ήταν και τον Αύγουστο», ενώ αναφορικά με το ζήτημα των Βαρωσίων υπογράμμισε ότι η Τουρκία «ενήργησε μονομερώς».

Τελεσίγραφο μιας εβδομάδας από Παρίσι και Βερολίνο στην Άγκυρα, γράφει το Reuters

Στην Αθήνα, το σενάριο που εξετάζουν στο πρωθυπουργικό γραφείο και στα συναρμόδια υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, είναι η πιθανότητα το Oruc Reis και τα πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν, να προσεγγίσουν κοντά στο σημερινό όριο των ελληνικών χωρικών υδάτων, σε μια ζώνη περίπου 6 μιλίων από το Καστελόριζο, από το Σάββατο 17 Οκτωβρίου και μετά, δηλαδή αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Και αυτό, διότι η απροθυμία του Βερολίνου να αποφασιστούν και να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία στη Σύνοδο Κορυφής που ξεκινά σήμερα, σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη της διαμεσολαβητικής προσπάθειας από τους Γερμανούς, είναι σαν να στέλνουν στον Ερντογάν το μήνυμα ότι μπορεί να συνεχίσει στην οδό της επιθετικής προβοκάτσιας, χωρίς να υπάρχει κάποιο όριο, πέραν του οποίου να ενεργοποιηθούν ευρωπαϊκά αντίμετρα.

Για τη συνέχεια της κρίσης είναι σημαντικό να αξιολογηθεί ότι οι διαβεβαιώσεις του γερμανικού παράγοντα για αποκλιμάκωση για επανεκκίνηση του διαλόγου αποδείχθηκαν κενό γράμμα και απλώς έδωσαν τον χρόνο στον Ταγίπ Ερντογάν να προετοιμάσει την επόμενη κίνησή του και αποκάλυψαν ανοιχτά ότι το Βερολίνο -που συνεχίζει το πρόγραμμα κατασκευής έξι υποβρυχίων για το τουρκικό πολεμικό ναυτικό- λειτουργεί κάθε άλλο παρά σαν έντιμος διαμεσολαβητής, αρνούμενο ακόμη και τώρα να εγκρίνει κυρώσεις που θα μπορούσαν να σταματήσουν την τουρκική επιθετικότητα.

Η ελληνική κυβέρνηση, 15 ημέρες μετά την προηγούμενη Σύνοδο Κορυφής, όπου οι Ευρωπαίοι υποτίθεται ότι έστειλαν τελεσίγραφο στον Ταγίπ Ερντογάν να σταματήσει τις προκλήσεις, αντιλαμβάνεται ότι οι φραστικές προειδοποιήσεις προς την Άγκυρα είναι κενές περιεχομένου. Πολύ περισσότερο, που η τουρκική κυβέρνηση κατηγόρησε την Ελλάδα ακόμη και για την διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων σε ελληνικό έδαφος, στα νησιά και στην Θράκη, αξιώνοντας ακόμη και την ακύρωση της πώλησης UAV's ισραηλινής κατασκευής, λειτουργώντας σαν να υπαγορεύει στην Αθήνα όρους έπειτα από ήττα σε πολεμική αναμέτρηση!

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυστηρό μήνυμα Σασόλι στην Τουρκία: Συνεχίζετε να προκαλείτε εντάσεις και να λειτουργείτε μονομερώς"

Νίκος Δένδιας μετά την ενημέρωση των κομμάτων: Εθνική ομοψυχία στις βασικές πτυχές των εθνικών μας θεμάτων

Για εθνική ομοψυχία στις βασικές πτυχές των εθνικών θεμάτων έκανε λόγο σε δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετά την ενημέρωση που παρείχε σήμερα στους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων για τις τρέχουσες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

Ο κ. Δένδιας τόνισε πως πρόκειται για «γεγονός που αποτελεί το πιο μεγάλο εφόδιο για την αντιμετώπιση των έξωθεν προκλήσεων».

«Η χώρα μας δεν εκφοβίζεται» προσέθεσε ο κ. Δένδιας «πάντα στα πλαίσια της διεθνούς νομιμότητας, η Ελλάδα ενωμένη είναι έτοιμη και ικανή να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νίκος Δένδιας μετά την ενημέρωση των κομμάτων: Εθνική ομοψυχία στις βασικές πτυχές των εθνικών μας θεμάτων"

Γεννηματά: «Το Oruc Reis δεν πρέπει να περάσει τα 12 μίλια, τελεία και παύλα»

Σε υψηλούς τόνους σχολιάζει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, τις δηλώσεις υπουργών για τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης όσον αφορά τα εθνικά θέματα. Η Φώφη Γεννηματά ζητά να να διορθώσουν τα όσα είπαν, χαρακτηρίζοντας τα απαράδεκτα. Επίθεση εξαπολύει και στον πρωθυπουργό, καταλογίζοντας του την ευθύνη, τονίζοντας πως είναι δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει την κυριαρχία της στα 12 ν.μ.

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη έχουν ξεκαθαρίσει πως τα εθνικά θέματα και ειδικότερα η Τουρκική παραβατικότητα είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, λόγω της αλλαγής που παρατηρείται από την ρητορική της Άγκυρας που είναι σαφώς πιο επιθετική τον τελευταίο καιρό. Υπογραμμίζουν σε κάθε ευκαιρία, ότι η Ευρώπη πρέπει να στηρίξει την Ελλάδα και να αντιληφθούν οι εταίροι μας τη στροφή του προέδρου της Άγκυρας στο νεο-οθωμανικό αφήγημα.

Ολόκληρη η δήλωση της κ. Γεννηματά:

«Δηλώσεις Υπουργών που προσδιορίζουν κόκκινη γραμμή της χώρας στα έξι ναυτικά μίλια -ενώ είναι δικαίωμα κυριαρχίας μας η επέκταση στα 12 μίλια όποτε το θελήσουμε- είναι απαράδεκτες. Πρέπει να υπάρξει άμεση, δημόσια διόρθωσή τους.

Ο κος Μητσοτάκης έχει την ευθύνη γι’ αυτό.

Η γραμμή της ανοχής και του κατευνασμού ανοίγει τις ορέξεις της Τουρκίας -που συνεχίζει με καθημερινές νέες προκλήσεις- και δεν πιέζει τους εταίρους μας να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Το Oruc Reis δεν πρέπει να περάσει τα 12 μίλια, τελεία και παύλα».

Σημειώνεται πως χθες σε δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, είχε αναφέρει πως «η ''κόκκινη γραμμή'' είναι η εθνική κυριαρχία, και όταν λέμε εθνική κυριαρχία εννοούμε αυτονοήτως τα εθνικά χωρικά ύδατα, τα οποία σήμερα είναι προσδιορισμένα στα έξι ναυτικά μίλια. Οι εύκολοι λεονταρισμοί για την επέκταση μονομερώς στα δώδεκα μίλια που αποτελεί ένα δικαίωμα της ελληνικής Πολιτείας και το οποίο θα ασκήσει σε χρόνο τον οποίο η ίδια θα επιλέξει, δεν είναι ένα θέμα το οποίο μπορεί να τεθεί εν θερμώ».

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » "Γεννηματά: «Το Oruc Reis δεν πρέπει να περάσει τα 12 μίλια, τελεία και παύλα»"

Παρέμβαση Μπάιντεν υπέρ της Ελλάδας! «Σε αντίθεση με τον Τραμπ θα αντιδράσω στην τουρκική συμπεριφορά»

Κρατάμε μικρό καλάθι καθώς είμαστε 20 ημέρες πριν από τις εκλογές στις ΗΠΑ. Όμως στην παρούσα συγκυρία η παρέμβαση του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν κάτι σημαίνει. Στο κείμενο με τις θέσεις για τα ελληνικά ζητήματα γίνεται αναφορά στην τουρκική κατοχή της Βόρειας Κύπρου αλλά και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στην επίλυση του Κυπριακού.

«Σε αντίθεση με τον πρόεδρο Τραμπ, ο Τζο θα αντιδράσει στην τουρκική συμπεριφορά που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο ή τις συμμαχικές δεσμεύσεις της στο ΝΑΤΟ, όπως οι τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου», σημειώνεται στο κείμενο με τις θέσεις για τα ελληνικά ζητήματα που εξέδωσε η προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν.

Στην ανακοίνωση του εκλογικού του επιτελείου που έχει τον τίτλο «το όραμα του Τζο Μπάιντεν για τους Ελληνοαμερικανούς και τις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας», γίνεται αναλυτική αναφορά στους μακροχρόνιους δεσμούς του Αμερικανού αντιπροέδρου με την ελληνοαμερικανική κοινότητα. Επιπλέον, περιγράφεται αναλυτικά το τι έχει κάνει ο Τζο Μπάιντεν για την προώθηση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και δίνεται το στίγμα για την πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει αν καταφέρει να επικρατήσει στις επικείμενες εκλογές.

Όπως σημειώνεται στην αρχή της ανακοίνωσης, «καθ ‘όλη τη διάρκεια των πολλών ετών του στη δημόσια ζωή, ο Τζο Μπάιντεν έχει να επιδείξει μια μακροχρόνια ανάμειξη σε σημαντικά θέματα για τους Ελληνοαμερικανούς και υποστήριξη της ενίσχυσης των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Για πολλές δεκαετίες, έχει εργαστεί προσωπικά με τους Έλληνες ηγέτες με στόχο την ενίσχυση της συμμαχίας. Ως πρόεδρος, ο Τζο Μπάιντεν θα δεσμευτεί για έναν ισχυρό διάλογο τόσο με Ελληνοαμερικανούς ηγέτες όσο και με την ηγεσία της Ελλάδας για τη διατήρηση του δεσμού μεταξύ των χωρών μας».

«Οι προεκλογικές υποσχέσεις του Τζο Μπάιντεν προς την ελληνοαμερικανική κοινότητα»

-Ο Τζο Μπάιντεν θα συνεργαστεί με τον στενό σύμμαχό μας στην Ελλάδα για την προώθηση της σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο.

-Σε αντίθεση με τον πρόεδρο Τραμπ, ο Τζο θα αντιδράσει στην τουρκική συμπεριφορά που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο ή τις συμμαχικές δεσμεύσεις της στο ΝΑΤΟ, όπως οι τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

-Ο Τζο θα εργαστεί διπλωματικά για να δώσει λύση στο Κυπριακό.

-Ο Τζο θα συνεχίσει να είναι μια ισχυρή φωνή για τη θρησκευτική ελευθερία παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Τι έχει κάνει ο Τζο Μπάιντεν για τα ελληνικά θέματα

-Ως αντιπρόεδρος, ο Τζο Μπάιντεν ανέλαβε να προτρέψει την αμερικανική κυβέρνηση να υποστηρίξει την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, συνεργαζόμενος στενά με τους Ευρωπαίους ηγέτες και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα έχει μια δίκαιη συμφωνία.

-Ο Τζο έχει από καιρό αντιταχθεί στην τουρκική κατοχή της βόρειας Κύπρου και έχει υποστηρίξει μια ολοκληρωμένη διευθέτηση για την επανένωση του νησιού στη βάση μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα. Το 2014, επισκέφθηκε το νησί όντας ο πρώτος εν ενεργεία αντιπρόεδρος που το έκανε τα τελευταία 50 χρόνια, και ηγήθηκε της διπλωματικής εμπλοκής του Λευκού Οίκου στο Κυπριακό.

-Ο Τζο πρόσφατα κάλεσε την κυβέρνηση Τραμπ να πιέσει την Τουρκία να αποφύγει περαιτέρω προκλητικές ενέργειες στην περιοχή εναντίον της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων των απειλών βίας.

-Ο Τζο έχει υπάρξει εδώ και πολλά χρόνια ισχυρός υποστηρικτής του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και έχει προσφέρει αταλάντευτη υποστήριξη στην ικανότητα του Πατριαρχείου να επιτελεί τον ρόλο του ως το κέντρο της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Θεωρεί πολύτιμη την επίσκεψή του το 2011 στο Πατριαρχείο και την καθεμία συνάντηση που είχε με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Έχει καλέσει την Τουρκία να επιτρέψει την επανέναρξη της λειτουργίας της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη και επέκρινε την πρόσφατη απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

-Ο Τζο Μπάιντεν ήταν πάντα φίλος της ελληνοαμερικανικής κοινότητας στο Ντέλαγουερ και σε όλη τη χώρα. Είναι ευγνώμων για τη μακροχρόνια υποστήριξη της κοινότητας.

-Ο Μπάιντεν θεώρησε ιδιαίτερη τιμή το γεγονός ότι βραβεύτηκε από το Ίδρυμα για την Ημέρα του ΟΧΙ το 2016 και ότι έλαβε το Αθηναγόρειο Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το 2015».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Παρέμβαση Μπάιντεν υπέρ της Ελλάδας! «Σε αντίθεση με τον Τραμπ θα αντιδράσω στην τουρκική συμπεριφορά»"

Μακρόν: Αύριο θα επανέλθουμε στο θέμα της Τουρκίας

Οι ηγέτες των 27 κρατών-μελών θα επανέλθουν αύριο στο ζήτημα της Τουρκίας μετά τις τελευταίες εξελίξεις τόνισε ο Πρόεδρος της Γαλλίας προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

«Αύριο το πρωί θα συζητήσουμε θέματα εξωτερικής πολιτικής» ανέφερε αρχικά ο Εμανουέλ Μακρόν. 

Και υπογράμμισε: «Θα έχουμε την ευκαιρία να επανέλθουμε και στο θέμα της Τουρκίας και στην αντιπαράθεση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Δεν θέλω να προεξοφλήσω το αποτέλεσμα, αλλά οι αυριανές συζητήσεις θα αντανακλούν τις απαιτήσεις μας υπό το πρίσμα των πρόσφατων εξελίξεων».

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » "Μακρόν: Αύριο θα επανέλθουμε στο θέμα της Τουρκίας"

Brexit: Ναι σε συμφωνία με το Λονδίνο, αλλά υπό όρους προειδοποιούν η ΕΕ και κορυφαίοι ηγέτες

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι διαπραγματεύσεις για το Brexit με τον Σάρλ Μισέλ να δηλώνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας με το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά επίσης χρειάζεται να προστατεύσει την ενιαία αγορά από φθηνά, εκτός προδιαγραφών αγαθά.

«Θέλουμε μία συμφωνία, αλλά θέλουμε επίσης να προστατεύσουμε τους όρους ισότιμου ανταγωνισμού (level playing field). Είναι ζήτημα ισοτιμίας είναι ζήτημα θέσεων εργασίας και ακεραιότητας της ενιαίας αγοράς», δήλωσε στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Συμβουλίου προσερχόμενος στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Η Γαλλία είναι έτοιμη για Brexit χωρίς συμφωνία, αν η Βρετανία αρνηθεί να συμφωνήσει ως προς τους όρους μία μελλοντικής συμφωνίας που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των Γάλλων αλιέων στα βρετανικά ύδατα και θα θέτει κανόνες κατά του αθέμιτου ανταγωνισμού, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

«Σε καμία περίπτωση δεν θα θυσιασθούν οι Γάλλοι ψαράδες για το Brexit», τόνισε στους δημοσιογράφους ο Εμανουέλ Μακρόν προσερχόμενος στην σύνοδο.

«Εάν δεν πληρωθούν αυτοί οι όροι, είναι πιθανόν ότι δεν θα έχουμε συμφωνία», πρόσθεσε. «Εάν δεν γίνει δυνατόν να επιτευχθούν οι σωστοί όροι στο τέλος αυτών των συνομιλιών, είμαστε έτοιμοι για μελλοντικές σχέσεις χωρίς συμφωνία».

Οι ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης επιθυμούν μία δίκαιη συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο ως προς τις μελλοντικές του σχέσεις με το ευρωπαϊκό μπλοκ, αλλά όχι με οποιοδήποτε τίμημα», προειδοποίησε από την πλευρά της η Γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ.

«Θέλουμε συμφωνία, αλλά προφανώς όχι με οποιοδήποτε τίμημα. Πρέπει να είναι μία δίκαιη συμφωνία που υπηρετεί τα συμφέροντα και των δύο πλευρών. Αυτό αξίζει κάθε προσπάθεια», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Γερμανίδα καγκελάριος.

ΑΠΕ ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Brexit: Ναι σε συμφωνία με το Λονδίνο, αλλά υπό όρους προειδοποιούν η ΕΕ και κορυφαίοι ηγέτες"

Πλατεία Βικτωρίας: 496 rapid tests, 21 κρούσματα

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν σήμερα 496 δωρεάν rapid tests σε πολίτες, στην πλατεία Βικτωρίας στο κέντρο της Αθήνας.

Βρέθηκαν 21 θετικά δείγματα, από τα οποία επτά αφορούν σε Έλληνες και 14 σε αλλοδαπούς (12 άνδρες και 9 γυναίκες), με διάμεση ηλικία τα 27,6 έτη.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Πλατεία Βικτωρίας: 496 rapid tests, 21 κρούσματα"

Κορωνοϊός - Ολλανδία: Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων - Πάνω από 7.500 τελευταίο 24ωρο

Η Ολλανδία κατέγραψε σήμερα νέο ρεκόρ στον ημερήσιο αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού, με πάνω από 7.500 περιστατικά τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έφθασε τα 7.791, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας.

Η Ολλανδία τέθηκε σήμερα σε «μερικό lockdown», όπως το χαρακτήρισε η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να επιβραδυνθούν οι μολύνσεις σε μια από τις χειρότερα πληγείσες χώρες στην Ευρώπη στο δεύτερο κύμα της COVID-19.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός - Ολλανδία: Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων - Πάνω από 7.500 τελευταίο 24ωρο"

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το βράδυ

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από σήμερα Πέμπτη (15-10-2020) στη βορειοδυτική και αύριο το βράδυ στη βορειοανατολική χώρα, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

  •  Από τη νύχτα της Πέμπτης (15-10-2020), τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος και σταδιακά η δυτική Στερεά. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής (16-10-2020) από τα βόρεια.
  • Από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (17-10-2020) στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το μεσημέρι στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

ΕΜΥ 

Διαβάστε Περισσότερα » "Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το βράδυ"

Πατούλης: Επίθεση στην «Αυγή» για τη «φωλιά της Χρυσής Αυγής»

Ολομέτωπη επίθεση στην εφημερίδα «ΑΥΓΗ» άσκησε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με αφορμή ένα σημερινό της δημοσίευμα στο οποίο τον κατηγορεί ότι «φτιάχνει φωλιά για το αυγό της Χρυσής Αυγής» στην περιφέρεια.

Ο κ. Πατούλης τονίζει ότι το δημοσίευμα της αποτελεί ένα ακόμη βήμα διολίσθησης της εφημερίδας προς τον λαϊκισμό και τη συκοφαντία, ενώ διευκρινίζει ότι η διοίκησή του δεν έχει ανάγκη από τη στήριξη των άκρων, καθότι διαθέτει ισχυρή λαϊκή νομιμοποίηση, μέσα από το 65,75% που συγκέντρωσε στις τελευταίες εκλογές.

Επίθεση εξαπολύει παράλληλα και στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι μέσω του «Κλεισθένη» προκάλεσε τόσο ακυβερνησία στα όργανα της αυτοδιοίκησης, όσο και εργαλειοποίησε τη Χρυσή Αυγή σε διάφορες περιπτώσεις.

Καταληκτικά και σε ό,τι αφορά την απομάκρυνση των μελών της Ελληνικής Αυγής από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, υπογραμμίζει ότι θα γίνει με βάση τις προβλέψεις της νομοθεσίας.

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγή» με το σχετικό δημοσίευμα: 

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Πατούλης: Επίθεση στην «Αυγή» για τη «φωλιά της Χρυσής Αυγής»"

Ρωσία: Δικαίωμα της Ελλάδας τα χωρικά ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια

Μπορεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν να τα έχει… καλά με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά σε θέματα Διεθνούς Δικαίου, τα πράγματα για τη Ρωσία είναι ξεκάθαρα. Και με ένα tweet ιδιαίτερης σημασίας, η Μόσχα ξεκαθάρισε τη θέση της για το ποιος έχει δικαίωμα να επεκτείνει τα χωρικά του ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια.

Η ανάρτηση έγινε στον επίσημο λογαριασμό της πρεσβείας της Ρωσίας στην Αθήνα. Σε αυτό, η Ρωσία επαναλαμβάνει ότι η πάγια θέση της υπέρ της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982, δεν έχει αλλάξει.

Η Ρωσία θεωρεί ακρογωνιαίο λίθο του διεθνούς καθεστώτος των θαλασσών τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982, αναφέρει χαρακτηριστικά η ρωσική πρεσβεία.

Αναλυτικά τι αναφέρει η πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα

«Η θέση της Ρωσίας ως μόνιμου μέλους του ΣΑ του ΟΗΕ είναι η θέση αρχής. Θεωρούμε τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 “ακρογωνιαίο λίθο” του διεθνούς καθεστώτος των θαλασσών» αναφέρει χαρακτηριστικά η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα και επισημαίνει: «Η Σύμβαση προβλέπει ρητά το κυρίαρχο δικαίωμα όλων των κρατών για χωρικά ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια και ορίζει τις αρχές και τους τρόπους της οριοθέτησης ΑΟΖ. Αυτό αφορά και τη Μεσόγειο».

 

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρωσία: Δικαίωμα της Ελλάδας τα χωρικά ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια"

ΣτΕ: Άκυρη η νομοθετική ρύθμιση για τον Μεγάλο Περίπατο – Τι σημαίνει η απόφαση για το έργο

Ακυρώνεται με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η νομοθετική ρύθμιση που είπε «ναι» στην έναρξη των έργων για το «Μεγάλο Περίπατο».

Οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν (1992/2020) ότι η επίμαχη ρύθμιση δεν βρίσκει εξουσιοδοτικό έρεισμα στις διατάξεις που αφορούσαν τα «απολύτως αναγκαία και επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση Αθηναίου δικηγόρου που ζητούσε την ακύρωση της επίμαχης Δ1α/ΓΠ.οικ.31688/21.5.2020 κοινής υπουργικής απόφασης (παρατάθηκε η ισχύς της με νεότερη υπουργική απόφαση έως 21 Νοεμβρίου 2020).

Οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν ότι η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση που προβλέπει την λήψη μέτρων για το «Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας» «δεν ευρίσκει εξουσιοδοτικό έρεισμα στις διατάξεις των ΠΝΠ τής 25.2.2020 και τής 20.3.2020, κατ' επίκληση των οποίων εξεδόθη, και πρέπει, ως εκ τούτου, να ακυρωθεί, όπως και η υ.α. 179/21.8.2020, με την οποία παρατάθηκε η ισχύς της».

Η απόφαση, πάντως, έλεγαν αρμόδιες πηγές δεν «μπλοκάρει» το έργο αναπόλησης ενώ αναμένεται νέα διάταξη για το θέμα.

Συγκεκριμένα , η απόφαση του Δ Τμήματος του ΣτΕ αναφέρει:

Με τις διατάξεις της περιπτώσεως (η) της παρ. 2 του άρθρου πρώτου της ΠΝΠ τής 25.2.2020 και της παρ. 3 του άρθρου εξηκοστού ογδόου της ΠΝΠ τής 20.3.2020 παρασχέθηκε στους οικείους Υπουργούς η εξαιρετική αρμοδιότητα να λαμβάνουν τα απολύτως αναγκαία και επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, κατόπιν λήψεως υπ' όψιν της γνώμης της αρμόδιας προς τούτο Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, εκφερομένης επί τη βάσει των επιστημονικών δεδομένων της ιατρικής επιστήμης για την αναγκαιότητα της λήψεως συγκεκριμένων μέτρων προς αντιμετώπιση της πανδημίας, όχι όμως και να προβαίνουν, επ' ευκαιρία αυτής, σε ρυθμίσεις οι οποίες, και αν ήθελε ακόμα θεωρηθεί ότι θα μπορούσαν να συμβάλουν στη μείωση του συγχρωτισμού και την τήρηση των αποστάσεων, δεν υπαγορεύονται, πάντως, από τους ανωτέρω λόγους εξαιρετικά επείγουσας ανάγκης και, κατά συνέπεια, δύνανται να θεσπισθούν με τήρηση των πάγιων νομοθετικών διατάξεων και των εκεί προβλεπόμενων διαδικασιών.

Εν προκειμένω, με την ένδικη κυα Δ1α/ΓΠ.οικ.31688/21.5.2020, η ισχύς της οποίας παρατάθηκε με την υα 179/21.8.2020, θεσπίζονται μέτρα συνιστάμενα στον περιορισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων στην περιοχή της Πλάκας και στη μετατροπή τμημάτων οδών του Κέντρου της Αθήνας σε χώρους προοριζόμενους αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των πεζών και των μετακινούμενων με ήπια μέσα μετακίνησης. Μολονότι, όμως, τα μέτρα αυτά θεσπίσθηκαν κατ' επίκληση των ανωτέρω εξουσιοδοτικών διατάξεων των ΠΝΠ τής 25.2.2020 και τής 20.3.2020, για την αντιμετώπιση επιτακτικών λόγων δημόσιας υγείας που συνίστανται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κοροναϊού COVID -19, δεν συνιστούν πράγματι μέτρα περιορισμού της ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων και μέσων μεταφοράς, κατά την έννοια των εξουσιοδοτικών διατάξεων των εν λόγω ΠΝΠ, δηλαδή επί σκοπώ άμεσης και επιτακτικής ανάγκης αποφυγής του συγχρωτισμού, προκειμένου να αντιμετωπισθεί ο κίνδυνος εμφάνισης της νόσου και να περιορισθεί η διάδοσή της, αλλά αποτελούν αμιγώς κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, κατά την έννοια του ΚΟΚ, οι οποίες, όπως προκύπτει από την 250/11.5.2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, εντάσσονται στη νέα πολιτική αναβάθμισης του δημόσιου χώρου στην Αθήνα, θεσπίζονται δε επ' ευκαιρία της αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης στη χώρα. Συνεπώς, η ένδικη Δ1α/ΓΠ.οικ.31688/21.5.2020 κυα, με την οποία θεσπίζονται τα επίμαχα μέτρα, δεν ευρίσκει εξουσιοδοτικό έρεισμα στις διατάξεις των ΠΝΠ τής 25.2.2020 και τής 20.3.2020, κατ' επίκληση των οποίων εξεδόθη, και πρέπει, ως εκ τούτου, να ακυρωθεί, όπως και η υα 179/21.8.2020, με την οποία παρατάθηκε η ισχύς της.

news

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Άκυρη η νομοθετική ρύθμιση για τον Μεγάλο Περίπατο – Τι σημαίνει η απόφαση για το έργο"

Πέτσας για Τουρκία: Αντί για πρόσκληση για συνομιλίες είχαμε διπλή πρόκληση

Με τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Στέλιος Πέτσας.

«Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγο καιρό η Άγκυρα αθετεί τις δεσμεύσεις της. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατά την πρόσφατη σύντομη συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του είχε δεσμευθεί πως θα προτείνει ημερομηνία για τη διεξαγωγή στην Τουρκία του 61ου γύρου των διερευνητικών επαφών. Όμως αντί της πρόσκλησης είχαμε πρόκληση και μάλιστα διπλή», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Και συνέχισε: «Γεγονός που αποδεικνύει την αναξιοπιστία της Τουρκίας αλλά και περιφρόνηση στα συμπεράσματα του Συμβουλίου Κορυφής της ΕΕ της 1ης και 2ας Οκτωβρίου 2020».

«Η Ελλάδα υπερασπίζεται την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα»

«Η Ελλάδα υπερασπίζεται την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Η κυριαρχία αφορά τα 6 ναυτικά μίλια και τα κυριαρχικά δικαιώματα δεν είναι ακόμη κατοχυρωμένα. Η υφαλοκρηπίδα δεν είναι ακόμη οριοθετημένη. Έχουμε το δικαίωμα να ασκήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στα 12 ναυτικά μίλια» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέτσας για Τουρκία: Αντί για πρόσκληση για συνομιλίες είχαμε διπλή πρόκληση"

Ζητούν και τα ρέστα οι Τούρκοι για το επεισόδιο με το αεροπλάνο του Δένδια

Εντολή να προβεί σε διάβημα διαμαρτυρίας δόθηκε στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για το χθεσινό περιστατικό με το κυβερνητικό αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια από τη Βαγδάτη στην Αθήνα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί βλάβη στο κυβερνητικό αεροσκάφος, εξαιτίας της οποίας αναβλήθηκε η επίσκεψη στο Ερμπίλ του ιρακινού Κουρδιστάν.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η τουρκική πλευρά, με πρωτοβουλία της, παρείχε εξηγήσεις στην πρεσβεία μας στην Άγκυρα, πριν το διάβημα, αποδίδοντας το περιστατικό σε τεχνικό λάθος της αρμόδιας τουρκικής υπηρεσίας. Η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα θα επανέλθει, προκειμένου να διασφαλίσει ότι δε θα επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό.

Σε δηλώσεις του πάντως πριν από λίγο ο Χαμί Ακσόι, εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, απάντησε ότι δεν ισχύει πως καθυστέρησαν επίτηδες το αεροσκάφος του κ. Δένδια. Αντιθέτως ενδιαφέρθηκαν δήθεν για την ασφάλειά του, επειδή η ελληνική πλευρά δεν είχε καταθέσει σχέδιο πτήσης. «Εμείς τους επιτρέψαμε χωρίς καθυστέρηση. Εκείνοι δεν είχαν καταθέσει σχέδιο πτήσης. Ηταν απαραίτητο να αντιδράσουμε έτσι για την ασφάλεια του Ελληνα υπουργού».

Απαντώντας στους τουρκικούς ισχυρισμούς, πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών τονίζοουν πως «φυσικά και είχε κατατεθεί σχέδιο πτήσης» και είχε δοθεί άδεια υπερπτήσης του Embraer που μετέφερε τον Νίκο Δένδια.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ερωτηθείς σχετικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών είπε ότι «έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες» κάνοντας λόγο για μια ακόμη πρόκληση. «Δόθηκαν διάφορες εξηγήσεις και από τουρκικής πλευράς και ελπίζουμε να μην επαναληφθεί ποτέ στο μέλλον» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν τους «κύκλους» που έκανε το ελληνικό κυβερνητικό αεροσκάφος:
 
2
 

3
 

Τι προηγήθηκε 

Οι Τούρκοι κράτησαν στον αέρα για είκοσι ολόκληρα λεπτά το κυβερνητικό αεροσκάφος που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια ενώ οι κυβερνήτες του αεροσκάφους είχαν λάβει κανονικά τις προβλεπόμενες άδειες από τις τουρκικές αρχές για την εκτέλεση του δρομολογίου από Βαγδάτη προς Αθήνα μέσω Τουρκίας.

Παρόλα αυτά, όταν το αεροσκάφος βρισκόταν στον εναέριο χώρο πάνω από τα σύνορα του Ιράκ και της Τουρκίας αρνήθηκαν να εγκρίνουν την άδεια που είχαν προηγουμένως δώσει.

Έτσι, το αεροσκάφος Embraer με τον κ. Δένδια, έκανε κύκλους για είκοσι λεπτά, για όσο δηλαδή προσπαθούσαν οι κυβερνήτες να επικοινωνήσουν με τις τουρκικές αρχές. Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από διαμαρτυρίες της ελληνικής πλευράς και απειλές για μη επάρκεια καυσίμων, οι Τούρκοι έδωσαν άδεια για έναν ενδιάμεσο προορισμό και αργότερα για τον τελικό προορισμό.

Πέτσας για τις τουρκικές προκλήσεις με το Ορούτς Ρέις

«Όπως τότε, έτσι και τώρα υπογραμμίζουμε ότι η επανάληψη των διερευνητικών δεν μπορεί να γίνει υπό καθεστώς απειλών και εκβιασμών. Δεν μπορεί να υπάρξουν διερευνητικές, όσο το Ορούτς Ρέις παραμένει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Δεν μπορεί η Τουρκία να προκαταλαμβάνει τη συζήτηση μ' ένα ερευνητικό σκάφος στην περιοχή που υποτίθεται ότι θέλει να οριοθετήσουμε» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Η Ελλάδα επιμένει με ψύχραιμη αυτοπεποίθηση στη διπλωματία και συνεχίζει την προσπάθεια ενίσχυσης των στρατηγικών συμμαχιών της. Διαπιστώνεται ήδη υιοθέτηση των θέσεών μας όχι μόνο από την ΕΕ, αλλά και από τις ΗΠΑ, που έχουν εγκαταλείψει την τακτική των ίσων αποστάσεων, καταγγέλλουν την Τουρκία ότι αυξάνει μονομερώς τις εντάσεις στην περιοχή και την καλούν να τερματίσει αυτή την προσχεδιασμένη πρόκληση και να ξεκινήσει αμέσως διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα» συμπλήρωσε.

Είπε όμως ότι «ταυτόχρονα, η Ελλάδα κάνει σε επιχειρησιακό επίπεδο, όπως έκανε και στην προηγούμενη έξοδο του Ορούτς Ρέις, ό,τι πρέπει. Οι ένοπλες δυνάμεις κινούνται στο πλαίσιο της αποστολής τους για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων. Έχουν αποδείξει πολλές φορές φέτος ότι είναι ικανές να φέρουν σε πέρας το έργο τους».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ζητούν και τα ρέστα οι Τούρκοι για το επεισόδιο με το αεροπλάνο του Δένδια"

Κύπρος: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Βουλής μετά το σκάνδαλο με τα «χρυσά» διαβατήρια

Ο σάλος που έχει προκληθεί στην Κύπρο μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο με τα «χρυσά διαβατήρια» δε λέει να κοπάσει. Ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, κεντρικό πρόσωπο των αποκαλύψεων, παραιτήθηκε τελικά αλλά… δεν θεωρεί ότι έχει κάνει λάθος!

Ο Δημήτρης Συλλούρης υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου αλλά και από τη θέση του ως βουλευτής, επέμεινε όμως ότι πιστεύει πως ότι «με κανένα τρόπο δεν έχω παραβιάσει τον Νόμο».

Με την παραίτησή του, είπε, «αφαιρείται από κάποιους το πρόσχημα ότι η παρουσία μου στο αξίωμα του προέδρου της Βουλής παρεμποδίζει με οποιοδήποτε τρόπο την ομαλή λειτουργία της Βουλής, κάτι το οποίο ουδέποτε θα διανοούμουν να πράξω».

«Σε προηγούμενη δήλωση μου είχα αναφέρει ότι δεν θα υπέβαλλα παραίτηση από το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών που διεξάγονται από την Πολιτεία. Είχα επίσης σημειώσει, ότι έχω ήδη λάβει τις αποφάσεις μου για το τι θα πράξω μετά την ολοκλήρωση των ερευνών», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Δημήτρης Συλλούρης.

«Είχα γνωστοποιήσει ότι σε περίπτωση που ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κρίνει ότι πρέπει να αποταθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο με αίτημα την άρση της βουλευτικής μου ασυλίας, στο πλαίσιο των σχετικών ερευνών, δεν προτίθεμαι να υποβάλω οποιαδήποτε ένσταση με ό,τι αυτό υποδηλοί.

Οι αποφάσεις μου αυτές βασίστηκαν στην ακράδαντη πίστη ότι δεν έχω διαπράξει οτιδήποτε νομικά μεμπτό και ότι ενδεχόμενη παραίτησή μου θα άφηνε εντυπώσεις περί του αντιθέτου», σημειώνει.

Παρά ταύτα, συνεχίζει ο Δ. Συλλούρης, «διαπιστώνω ότι η συνέχιση της παραμονής μου στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής έχει παρερμηνευθεί. Η παρερμηνεία αυτή, όπως και η προφανής επιθυμία κάποιων να εκμεταλλευτούν το όλο θέμα για τους δικούς τους πολιτικούς στόχους και σχεδιασμούς, αλλά και οι προφάσεις για δυσλειτουργία του Νομοθετικού Σώματος, με οδήγησαν στην απόφαση να υποβάλω την παραίτησή μου τόσο από το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής όσο και από το βουλευτικό αξίωμα».

Ο ίδιος σημειώνει ότι «διατηρώ ακέραιη την πεποίθηση ότι με κανένα τρόπο δεν έχω παραβιάσει τον Νόμο. Με την παραίτησή μου αφαιρείται από κάποιους το πρόσχημα ότι η παρουσία μου στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής παρεμποδίζει με οποιοδήποτε τρόπο την ομαλή λειτουργία της Βουλής, κάτι το οποίο ουδέποτε θα διανοούμουν να πράξω».

Καταλήγοντας τονίζει «ότι οι αρμόδιες αρχές θα προχωρήσουν το ταχύτερο στην εξέταση όλων των εκκρεμούντων ζητημάτων, περιλαμβανομένης και της καταγγελίας που έχω ήδη υποβάλει στον Γενικό Εισαγγελέα, σχετικά με τη διάπραξη ποινικού αδικήματος εις βάρος μου και την παραβίαση συνταγματικών μου δικαιωμάτων, ώστε τελικά να καταδειχθεί ποιοι πραγματικά ενέχονται και ποιοι όχι».

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Βουλής μετά το σκάνδαλο με τα «χρυσά» διαβατήρια"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news