facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

Γαλλία: Ξεπέρασαν τις 12.000 τα νέα κρούσματα

Η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα 12.565 νέα κρούσματα της Covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο, επί συνόλου 619.190 κρουσμάτων.

Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 32 τις τελευταίες 24 ώρες, επί συνόλου 32.230.

Τις τελευταίες επτά ημέρες ο αριθμός των νοσηλευομένων ανήλθε σε 4.264, ανάμεσά του 893 κρούσματα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλλία: Ξεπέρασαν τις 12.000 τα νέα κρούσματα"

Ιταλία: Πέντε νεκροί στις ακτές και την ενδοχώρα της Λιγουρίας από τις πλημμύρες

Τουλάχιστον τέσσερα πτώματα εντοπίσθηκαν την Κυριακή στις ακτές της Λιγουρίας, όπως μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης διευκρινίζοντας ότι οι ιταλικές και οι γαλλικές αρχές πραγματοποιούν από κοινού έρευνες στις περιοχές οι οποίες επλήγησαν από κατακλυσμιαίες βροχές, πλημμύρες και κατολισθήσεις το τελευταίο διήμερο, ενώ και πέμπτο πτώμα ανασύρθηκε στην ενδοχώρα της ίδιας περιοχής από τα πλημμυρισμένα νερά ποταμού.

Οι ιταλικές και οι γαλλικές αρχές συνεργάζονται για την ταυτοποίηση των νεκρών δεδομένου ότι δεν έχουν αναφερθεί αγνοούμενοι στην περιοχή.

Η κακοκαιρία προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές στην βορειοδυτική Ιταλία, όπου γέφυρες παρασύρθηκαν από τα νερά πλημμυρισμένων ποταμών, κατολισθήσεις κατέστρεψαν σπίτια και έκλεισαν δρόμους.

ΑΜΠΕ-AFP-Reuters/ naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία: Πέντε νεκροί στις ακτές και την ενδοχώρα της Λιγουρίας από τις πλημμύρες"

Άγιος Παντελεήμονας: 20 θετικοί σε 487 rapid τεστ

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ διενήργησαν σήμερα, Κυριακή 4 Οκτωβρίου, rapid τεστ στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα, στο κέντρο της Αθήνας.

Ο συνολικός αριθμός των τεστ που πραγματοποιήθηκαν είναι 487 από τα οποία εντοπίστηκαν 20 θετικά στον κορονοϊό.

Από αυτά τα πέντε αφορούν Έλληνες και τα υπόλοιπα 15 αλλοδαπούς. Πρόκειται για 8 γυναίκες, και δώδεκα άνδρες με διάμεση ηλικία θετικών τα 41 έτη.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Άγιος Παντελεήμονας: 20 θετικοί σε 487 rapid τεστ"

ΕΚΤΑΚΤΟ: Διακοπή των ελληνοτουρκικών διαπραγματεύσεων στο ΝΑΤΟ λόγω «μαξιμαλιστικών» απαιτήσεων της Άγκυρας

Σύμφωνα με τουρκικά MME η προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ της τουρκικής και της ελληνικής αντιπροσωπείας στα γραφεία του ΝΑΤΟ αναβάλλεται για τεχνικούς λόγους και επί της ώρας διακόπτονται αυτές οι συνομιλίες μέχρις ότου «λάβουν νέες οδηγίες» από τις πρωτεύουσές τους.

Είχε δημιουργηθεί μετά από μια σειρά τεχνικών συναντήσεων μεταξύ των στρατιωτικών αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Τουρκίας στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, γράφει η Daily Sabah.

Πληροφορίες του pronews.gr αναφέρουν ότι οι απαιτήσεις που έχουν τεθεί από την πλευρά της Άγκυρας για μερική αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου και για παύση αναχαιτίσεων των τουρκικών μαχητικών μεταξύ των 6 και 10 ν.μ. και μία σειρά άλλων μέτρων έχουν αιφνιδιάσει σε τέτοιο βαθμό την ελληνική πλευρά και έχουν δημιουργήσει μεγάλη αντίδραση ακόμα και μεταξύ των μελών της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Ο μηχανισμός έχει σχεδιαστεί για τη μείωση του κινδύνου συμβάντων και ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο και περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας γραμμής επικοινωνίας μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας για τη διευκόλυνση της αποκλιμάκωσης στη θάλασσα ή στον αέρα και σειρά μέτρων για την αποφυγή εντάσεων που ουσιαστικά επιτρέπει στην τουρκική στρατιωτική μηχανή να κινείται ανενόχλητη και να στηρίζει τις τουρκικές διεκδικήσεις.

Η συνάντηση, στην οποία αναμενόταν να συζητηθούν οι τεχνικές λεπτομέρειες της συμφωνίας αυτής, ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί αύριο στην έδρα του ΝΑΤΟ.

Η Χουριέτ επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τιε οποίες «αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση τις επόμενες ημέρες εντός του πεδίου εφαρμογής της απόφασης που έλαβαν οι δύο χώρες για τεχνικούς λόγους»..

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΚΤΑΚΤΟ: Διακοπή των ελληνοτουρκικών διαπραγματεύσεων στο ΝΑΤΟ λόγω «μαξιμαλιστικών» απαιτήσεων της Άγκυρας"

Κύπρος: Αποχωρεί προς την Τουρκία το γεωτρύπανο Γιαβούζ

Το τουρκικό σκάφος γεωτρήσεων Yavuz εγκατέλειψε την Κυριακή τη θέση του νοτιοδυτικά της Κύπρου για πρώτη φορά έπειτα από αρκετούς μήνες, δημιουργώντας ελπίδες για μείωση των κλιμακούμενων εντάσεων σχετικά με τα αποθέματα φυσικού αερίου, όπως αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο dpa.

Το πλήρωμα του Yavuz πραγματοποιούσε έρευνες για φυσικό αέριο εντός της κυπριακής ΑΟΖ, χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης στη Λευκωσία, σημειώνεται στο ίδιο τηλεγράφημα.

Δεν είναι σαφές ποιο είναι το λιμάνι προορισμού του Yavuz, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους στη Λευκωσία, όπως αναφέρει ο συντάκτης του dpa και εκτιμά: Αν το πλοίο παραμείνει στην πορεία του προς τον βορρά, μπορεί να είναι άλλη μια ένδειξη για τη μείωση της έντασης, καθώς θα μπορούσε να φθάσει στα τουρκικά χωρικά ύδατα το βράδυ της Κυριακής.

ΑΜΠΕ-dpa/naftemporiki


Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: Αποχωρεί προς την Τουρκία το γεωτρύπανο Γιαβούζ"

Κλειστά τα δικαστήρια της Κοζάνης τη Δευτέρα, λόγω κορονοϊου

Εξαιτίας της εμφάνισης κρούσματος κορονοϊού θα παραμείνουν κλειστά τα δικαστήρια της Κοζάνης τη Δευτέρα και την Τρίτη 5-6 Οκτωβρίου 2020.

Την απόφαση έλαβε ο πρόεδρος Εφετών Δυτικής Μακεδονίας, ενώ επίσης αναστέλλεται η λειτουργία όλων των υπηρεσιών, όπως η Εισαγγελία Εφετών, το Εφετείο, η Εισαγγελία Πρωτοδικών, το Πρωτοδικείο και Ειρηνοδικείο Κοζάνης, το Ειρηνοδικείο Εορδαίας και το Πταισματοδικείο Κοζάνης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστά τα δικαστήρια της Κοζάνης τη Δευτέρα, λόγω κορονοϊου"

Συναγερμός στο Δρομοκαΐτειο: Δύο ασθενείς θετικοί στον νέο κορωνοϊό

Νέος συναγερμός για κρούσματα κορωνοϊού σε δημόσια δομή και συγκεκριμένα στο Δρομοκραΐτειο σήμανε την Κυριακή, καθώς εντοπίστηκαν θετικοί δύο αλλοδαποί τρόφιμοι, οι οποίοι νοσηλεύονταν στον ίδιο θάλαμο από τις 25 Σεπτεμβρίου.

Την Πέμπτη τους έγινε τεστ για την ασφάλεια των υπολοίπων. Σήμερα Κυριακή βγήκε το αποτέλεσμα, το οποίο έδειξε και τους δύο θετικούς στην Covid-19. Τόσο ο ένας όσο και ο άλλος είναι εντελώς ασυμπτωματικοί.

Οι δύο ασθενείς κοιμόντουσαν στον ίδιο θάλαμο με άλλον ασθενή και έρχονταν σε επαφή με όλους τους ασθενείς του τμήματος. Φυσικά και με το προσωπικό, όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ

«Το νοσοκομείο έχει επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ για οδηγίες. Πρέπει ο ασθενής να φύγει άμμεσα από το Δρομοκαΐτειο για νοσοκομείο που νοσηλεύει περιστατικά κορωνοϊού. Δεν μπορεί να μένει στο νοσοκομείο και να το φροντίζει το προσωπικό που είναι αναστατωμένο, χωρίς τα κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός στο Δρομοκαΐτειο: Δύο ασθενείς θετικοί στον νέο κορωνοϊό"

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Ζάκυνθο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Βολίμες στη Ζάκυνθο.

Στο σημείο μεταβαίνουν με ελικόπτερο ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο αρχηγός Π.Σ. αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, για τον συντονισμό των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στη μεγάλη πυρκαγιά.

Πριν λίγη ώρα η φορά του ανέμου άλλαξε κατεύθυνση και έτσι η πύρινη λαίλαπα κατευθύνεται προς τη θέση Άγιος Ανδρέας, με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται να εκκενωθεί ο οικισμός.

 

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Ζάκυνθο"

Στα 229 τα κρούσματα κορωνοϊού - 97 στην Αττική - 82 οι διασωληνωμένοι

Στα 229 ανήλθαν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 31 συνδέονται με γνωστές συρροές και 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου


Κάτω από 100 τα κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική, καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 97 μολύνσεις.

Χτες στην Αττική είχαν καταγραφεί 123 νέα περιστατικά.


Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή:

– 28 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

– 1 εισαγόμενο κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο

– 97 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 12 συνδέονται με γνωστές συρροές

• 9 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Δράμας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε Εύβοιας

• 9 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

• 1 κρούσμα στην Π.Ε Καβάλας

• 6 κρούσματα στην Π.Ε Καρδίτσας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή

• 1 κρούσμα στην Π.Ε.Κέας Κύθνου

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστές συρροές

• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, συνδεόμενα με γνωστή συρροή

• 8 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 6 συνδέονται με γνωστή συρροή

• 1 κρούσμα στην Π.Ε Πρέβεζας

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή

• 11 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστή συρροή

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου

• 14 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 19.842, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

Τα 3.049 (15.4%) κρούσματα θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 8.083 (40.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Στους 82 φτάνουν οι διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 25 (30.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 223 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Καταγράφηκαν, ακόμη, τέσσερις νέοι θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό νεκρών να ανέρχεται στους 409. Από αυτούς οι 153 (37.4%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Στα 229 τα κρούσματα κορωνοϊού - 97 στην Αττική - 82 οι διασωληνωμένοι "

Νέο ανακοινωθέν για την υγεία του Ντόναλντ Τραμπ: Ανταποκρίθηκε στη θεραπεία, ίσως πάρει εξιτήριο τη Δευτέρα

Νέες πληροφορίες για την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, έδωσαν οι θεράποντες ιατροί του.

Στο ανακοινωθέν της ιατρικής ομάδας του Αμερικανού προέδρου αναφέρεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως ανταποκρίνεται στη θεραπεία και πλέον δεν παραπονιέται για δυσκολία αναπνοής.

Όπως ανέφερε μάλιστα ο δρ. Brian Garibaldi, ο οποίος είναι μέλος της ιατρικής ομάδας του προέδρου, οι γιατροί ελπίζουν πως ο πρόεδρος θα μπορέσει να πάρει εξιτήριο τη Δευτέρα.

Ο Sean Conley, γιατρός του Λευκού Οίκου, ανέφερε πως το επίπεδο κορεσμού του οξυγόνου στο αίμα του  προέδρου Τραμπ μειώθηκε δύο φορές από τη στιγμή της διάγνωσής του, αλλά ποτέ κάτω από το 90%. Όπως ανέφερε, η ιατρική ομάδα του προέδρου αποφάσισε μετά από κάποια συζήτηση να χορηγήσει δεξαμεθαζόνη, ένα στεροειδές που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της φλεγμονής σε ασθενείς με Covid-19.

Νωρίτερα ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Ο’Μπράιεν, είχε δηλώσει πως ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αισθάνεται πολύ καλά και θέλει να επιστρέψει για να εργαστεί στον Λευκό Οίκο αλλά θα παραμείνει στο νοσoκομείο.

«Μίλησα με τον επιτελάρχη [Μαρκ Μίντοους] σήμερα το πρωί και τα καλά νέα είναι πως ο πρόεδρος αισθάνεται πολύ καλά και πραγματικά θέλει να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο και να επιστρέψει στη δουλειά, αλλά νομίζω ότι θα μείνει στο [νοσοκομείο] Ουόλτερ Ριντ τουλάχιστον για άλλη μία χρονική περίοδο», είπε ο Ο’Μπράιεν στην εκπομπή του CBS «Face the Naton».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο ανακοινωθέν για την υγεία του Ντόναλντ Τραμπ: Ανταποκρίθηκε στη θεραπεία, ίσως πάρει εξιτήριο τη Δευτέρα"

Γηροκομείο Αγ. Παντελεήμονα: Άλλοι τέσσερις θετικοί στον κορωνοϊό μεταφέρονται σε νοσοκομεία

Τέσσερις ηλικιωμένοι  αναμένεται να μεταφερθούν τις επόμενες ώρες με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομεία από το Γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα, στο κέντρο της Αθήνας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες βγήκαν θετικοί σε σημερινά rapid test που διενήργησε ο ΕΟΔΥ.   

Σημειώνεται πως χθες δεν είχαν βγει θετικά τεστ από το γηροκομείο.

Το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησε η επιχείρηση μεταφοράς στα νοσοκομεία ηλικιωμένων με υποκείμενα νοσήματα από το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα όπου εντοπιστήκαν 32 κρούσματα κορωνοϊού. Οι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία αναφοράς Αττικόν, Ευαγγελισμός και Σισμανόγλειο. 

Κατά τη μεταφορά τηρήθηκαν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Συνεργεία του δήμου Αθηναίων, απολύμαναν το οικοδομικό τετράγωνο στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, ενώ θα γίνει ιχνηλάτηση των εργαζομένων από τον ΕΟΔΥ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Γηροκομείο Αγ. Παντελεήμονα: Άλλοι τέσσερις θετικοί στον κορωνοϊό μεταφέρονται σε νοσοκομεία"

Κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών εξαρθρώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος»

Κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών στο «Ελ. Βενιζέλος» εξαρθρώθηκε, ύστερα από πολυήμερη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί από Ιράκ, Αλγερία και Συρία. Πρόκειται για τέσσερις άνδρες ηλικίας 27, 36 (οι δύο) και 73 ετών, καθώς και μια 23χρονη γυναίκα, που κατηγορούνται για παραβάσεις του κώδικα μετανάστευσης και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, η σπείρα εφοδίασε την 23χρονη και τον 36χρονο με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κάρτες επιβίβασης, προκειμένου να μεταβούν σε πύλη εξόδου με προορισμό ευρωπαϊκές χώρες. Στο σημείο ελέγχου καρτών επιβίβασης αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν.

Παράλληλα, σε έρευνα στο σπίτι του 73χρονου βρέθηκε μεγάλος αριθμός ταξιδιωτικών εγγράφων. Συνολικά, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 234 διαβατήρια και 150 ταυτότητες διαφόρων χωρών, 3 άδειες ικανότητας οδήγησης, 32 φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου, 15 κινητά τηλέφωνα, 2 tablet, 2 φωτογραφικές μηχανές, 1 κάμερα, καθώς και χρηματικό ποσό 6.200 ευρώ και 85 λιρών Τουρκίας

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την εμπλοκή και άλλων ατόμων στην υπόθεση.

news

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών εξαρθρώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος»"

ΕΛΑΣ: Δεν καλούνται στη ΓΑΔΑ μαθητές που συμμετέχουν σε καταλήψεις – Τι έχει συμβεί

Με δελτίο τύπου η Αστυνομία διαψεύδει τα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως κλήθηκαν στην ΓΑΔΑ μαθητές που συμμετέχουν σε καταλήψεις.

Όπως αναφέρει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, έγινε μια κήση και αφορούσε καταγγελία ανήλικης για απειλές σε βάρος της, άσχετα από τις καταλήψεις.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου

“Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα αναφερόμενα σε χθεσινές αναρτήσεις των ιστοσελίδων “Η ΑΥΓΗ” και “LEFT“, σχετικά με κλήσεις, από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε μαθητές προκειμένου να τους υποβληθούν συστάσεις για καταλήψεις σχολείων.

Το φωτοαντίγραφο του εγγράφου που εμπεριέχεται στις ανωτέρω αναρτήσεις αφορά σε κλήση ανηλίκου για συστάσεις, μετά από καταγγελία ανήλικης και γονέα της, για απειλές και εξυβρίσεις (δια ζώσης και διαδικτυακά) σε βάρος της ανήλικης, που δεν σχετίζονται με τις καταλήψεις.

Ανάλογες κλήσεις, για το ίδιο θέμα, έχουν αποσταλεί και σε δυο ακόμα ανήλικους”.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΛΑΣ: Δεν καλούνται στη ΓΑΔΑ μαθητές που συμμετέχουν σε καταλήψεις – Τι έχει συμβεί"

Καρδίτσα: 8 κρούσματα σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων εντόπισε ο έλεγχος του ΕΟΔΥ

Συνολικά 8 κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Καρδίτσα. Ειδικότερα, την Τρίτη 29/9, κατά τον περιοδικό δειγματοληπτικό έλεγχο που διενεργεί ο ΕΟΔΥ στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) σε όλη την επικράτεια, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τις Περιφέρειες, βρέθηκαν δύο (2) θετικά αποτελέσματα σε προσωπικό ΜΦΗ στην περιοχή της Καρδίτσας.

Άμεσα ελήφθησαν δείγματα από το υπόλοιπο προσωπικό και τους ωφελούμενους με αποτέλεσμα τον εντοπισμό άλλων τεσσάρων (4) κρουσμάτων από το προσωπικό της δομής. Σε επανέλεγχο που πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο 3/10, εντοπίστηκαν δύο (2) επιπλέον κρούσματα στο προσωπικό.

Ο ΕΟΔΥ θα συνεχίσει τους ελέγχους τις επόμενες μέρες.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Καρδίτσα: 8 κρούσματα σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων εντόπισε ο έλεγχος του ΕΟΔΥ"

Παρέμβαση ΠΟΜΙΔΑ στο ΣτΕ για τους δασικούς χάρτες

Παρέμβαση άσκησε η ΠΟΜΙΔΑ στο Συμβούλιο της Επικρατείας υπέρ του κύρους της απόφασης με αριθμό ΥΠΕΝ/ ΔΠΔ/ 64663/ 3.7.2020 του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη «Καθορισμός των διοικητικών πράξεων, των λοιπών πρόσφορων στοιχείων, των τεχνικών προδιαγραφών και της διαδικασίας για την αυτεπάγγελτη αναμόρφωση και κατάρτιση των δασικών χαρτών κατά το άρθρο 48 του ν. 4685/2020 (Α’ 92)» (Β’ 2773), και κατά της αίτησης ακύρωσης που κατέθεσαν εναντίον της η «Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων», το «Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας», και εν συνεχεία οκτώ ακόμη οργανώσεις.

Στην παρέμβασή της υπέρ της απόφασης αυτής, η οποία έδωσε το δικαίωμα στους πολίτες να προσκομίσουν τους νόμιμους ιδιοκτησιακούς τίτλους τους για να ληφθούν υπόψη κατά την αναμόρφωση των δασικών χαρτών, η ΠΟΜΙΔΑ τονίζει ότι:

1. Το άρθρο 48 του ν. 4685/2020 και η προσβαλλομένη εφαρμοστική απόφασή του, προβλέπουν το αυτονόητο: Ότι η Διοίκηση εφ’ εξής θα δεσμεύεται από τις προγενέστερες πράξεις της, οι οποίες χορήγησαν νόμιμα δικαιώματα επέμβασης στους ιδιοκτήτες δασικών εκτάσεων και παραχώρησαν νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας. Η ρύθμιση αυτή είναι προφανώς αναγκαία για να προστατεύσει αποτελεσματικά και το δικαίωμα της ιδιοκτησίας των πολιτών, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, η δε τυχόν ακύρωσή της θα έθετε σε κίνδυνο πάμπολλα νόμιμα ιδιοκτησιακά δικαιώματα, σε όλη τη χώρα.

2. Ως τώρα η Διοίκηση, κατά την κατάρτιση των δασικών χαρτών αγνοούσε πλήρως πράξεις του ίδιου του Κράτους, με τις οποίες παραχωρούντο νόμιμα ιδιοκτησιακά δικαιώματα παράλληλα με δικαιώματα χρήσεως (αγροτικής, κατά κύριο λόγο, και στη συνέχεια οικιστικής, βιομηχανικής, τουριστικής κ.λπ.) σε πολίτες. Με τον τρόπο αυτό, ιδιοκτήτες σε όλη τη χώρα που είχαν αποκτήσει τα ακίνητά τους με μια μακρά σειρά νόμιμων τίτλων, που τελικώς αναγόταν σε πράξη της Διοικήσεως, έβρισκαν τα ακίνητά τους εντός των περιγραμμάτων των δασικών χαρτών, με αποτέλεσμα αυτά να βαρύνονται από τις δεσμεύσεις της δασικής νομοθεσίας. Όλοι αυτοί αφ’ ενός έπρεπε να αποδυθούν σε μακροχρόνιους δικαστικούς αγώνες δεκαετιών για να αντικρούσουν το τεκμήριο κυριότητας του Δημοσίου επί των δασών και των δασικών εκτάσεων (άρθρο 62 ν. 998/1979) και, αφ’ ετέρου, αποστερούντο επί μακρότατα χρονικά διαστήματα από κάθε δυνατότητα να διαθέσουν και να αξιοποιήσουν την περιουσία τους.

3. Σε κάθε περίπτωση, η ανωτέρω απόφαση, στοχεύει στην ακριβέστερη αποτύπωση των εκτάσεων που προστατεύονται από τη δασική νομοθεσία και στη διασφάλιση, αντιστοίχως, των εκτάσεων που δεν εμπίπτουν σ’ αυτήν, πράγμα που οδηγεί σε ταχύτερη εκπλήρωση των ισχυουσών συνταγματικών επιταγών σχετικά με τις δασικές εκτάσεις αλλά και με την ιδιοκτησία.

Η ΠΟΜΙΔΑ υπενθυμίζει προς κάθε κατεύθυνση, και ιδιαίτερα προς τους ασχολούμενους με τα ανθρώπινα δικαιώματα, ότι το δικαίωμα της ιδιοκτησίας είναι και αυτό ανθρώπινο και συνταγματικά προστατευόμενο δικαίωμα των πολιτών, γι’αυτό και η Πολιτεία και κάθε Αρχή της οφείλει να το σέβεται έμπρακτα και να το προστατεύει, με ορθές και δίκαιες ρυθμίσεις, όπως η προσβαλλόμενη απόφαση.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Παρέμβαση ΠΟΜΙΔΑ στο ΣτΕ για τους δασικούς χάρτες"

Απολογία Η. Ψινάκη: Ποιους « έδειξε» για την καταστροφή στο Μάτι – Τι είπε για την απουσία του τις πρώτες κρίσιμες ώρες της πυρκαγιάς – ΦΩΤΟ

Αρνήθηκε οποιαδήποτε ευθύνη για την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι ο πρώην Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης. Απολογούμενος ενώπιον του ανακριτή υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, ότι ο Δήμος ήταν σε απόλυτη ετοιμότητα και ότι ο ίδιος έπραξε το καθήκον του. Όμως, τα λάθη και οι παραλείψεις κυρίως από την πλευρά της Πυροσβεστικής και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η απουσία ενημέρωσης από τον Δήμο Πεντέλης όπου και ξεκίνησε η φωτιά, σε συνδυασμό με την ακρότητα του φαινομένου, οδήγησαν στην τραγωδία με τους 102 νεκρούς.

Όπως φέρεται να είπε, η πυρκαγιά υπό τις συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την ημέρα, δεν ήταν δυνατό να ανακοπεί, παρά μόνο αν υπήρχε άμεσα και ακαριαία πυροσβεστική επέμβαση από αέρος, με στοχευμένες ρίψεις από αεροπλάνα ή ελικόπτερα, οι οποίες θα καθιστούσαν εφικτή την επιβράδυνση, τον περιορισμό ή την εξασθένηση της κατά τα πρώτα λεπτά μετά την εκδήλωση της.

 

Όμως ούτε τα πτητικά μέσα επιχείρησαν εγκαίρως ούτε δόθηκε ποτέ εντολή εκκένωσης από την Πυροσβεστική .Στις αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν τα στελέχη του Δήμου με τους αξιωματούχους του Σώματος, όπως φέρεται να υποστήριξε επανειλλημένως ο κ.Ψινάκης, ουδέποτε υπήρξε, επίσημα ή ανεπίσημα, τέτοιο σήμα περί οργανωμένης απομάκρυνσης των κατοίκων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία άλλωστε είναι και η μόνη αρμόδια να εισηγηθεί την έναρξη αυτής της διαδικασίας στην οποία εμπλέκεται ο Δήμος που πλήττεται. Όταν δε η καταστροφή αφορά σε περισσότερους του ενός Δήμους τότε η ευθύνη βαρύνει την Περιφέρεια που ούτε και από εκεί, όπως λέει, δόθηκε τέτοια εντολή.

Κι όχι μόνο δεν υπήρξε ποτέ εισήγηση για οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών εκ μέρους των αρμόδιων Αξιωματούχων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά, κατά τα λεγόμενά του, υπήρξε εντός των κόλπων της τελευταίας και μια εντελώς ομιχλώδης εικόνα σε σχέση με τον τρόπο που κινούνταν η φωτιά, τις περιοχές που έπληττε αλλά και αυτές που απειλούσε. Εν ολίγοις, κατά τον κ.Ψινάκη, ο Δήμος μόνο υποστηρικτικές δράσεις μπορούσε να αναλάβει, όχι αυτοβούλως, αλλά πάντα κατόπιν εντολής της Πυροσβεστικής, την οποία σαφώς «έδειξε» ως υπεύθυνη του αλαλούμ που επικράτησε εκείνη την ημέρα το οποίο είχε ως συνέπεια την καταστροφή.

Οι «υπεράνθρωπες» προσπάθειες για να επιστρέψει

Ο κ.Ψινάκης απάντησε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και σχετικά με την απουσία του τις πρώτες κρίσιμες ώρες εκδήλωσης της πυρκαγιάς, γεγονός για το οποίο επικρίθηκε σφόδρα.
Όπως υποστήριξε, έφυγε για λίγες μέρες εκείνο το χρονικό διάστημα, δεδομένου ότι είχε επιλέξει να είναι παρών στο Δήμο τον Αύγουστο, που αποτελεί τον κατ’ εξοχήν επικίνδυνο μήνα για την εκδήλωση τέτοιων φαινομένων. Για την αναπλήρωσή του τηρήθηκε στο ακέραιο η νόμιμη διαδικασία αφού είχε οριστεί αντιδήμαρχος που εκτελούσε χρέη δημάρχου ενώ και ο αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για το πράσινο και την καθαριότητα και την Πολιτική προστασία που τον αναπλήρωνε σε περίπτωση εκδήλωσης καταστροφικού γεγονότος ως προς την διαχείριση των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του Δήμου στην πολιτική προστασία, ήταν παρών συνεχώς.

Όταν δε έλαβε γνώση για το καταστρεπτικό φαινόμενο που έπληξε την περιοχή, υποστηρίζει ότι κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να επιστρέψει εγκαίρως πίσω. Και συγκεκριμένα, αναζήτησε οποιοδήποτε πτητικό μέσο υπήρχε, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες κατέστησαν απαγορευτικό να συμβεί κάτι τέτοιο λόγω των θυελλωδών ανέμων και των καπνών της πυρκαγιά. Εν τέλει επέστρεψε με φουσκωτό σκάφος, παρά το γεγονός ότι έπνεαν άνεμοι της εντάσεως των 9 μποφόρ και παρά το ότι ο χειριστής του σκάφους εξαναγκάστηκε λόγω της θαλασσοταραχής να προσεγγίσει τη Σέριφο μέχρι να καταλαγιάσει η θύελλα. Από εκεί έφυγε στις 04.30 π.μ. της 24ης Ιουλίου με προορισμό το λιμάνι του Λαυρίου, όπου έφτασε στις 06.30 π.μ. Έκτοτε, όπως φέρεται να υποστήριξε, κατέβαλλε και αυτός κάθε προσπάθεια αντιμετώπισης των ολέθριων συνεπειών αυτού του φονικού φαινομένου ενώ και πριν παρέμενε πλήρως ενημερωμένος, επικοινωνώντας δυσχερώς λόγω της καταστροφής του τηλεφώνου του, και της περιορισμένης κάλυψης σήματος της θαλάσσιας περιοχής, με την Γραμματέα του Δήμου.

Αναφορικά με τις προπαρασκευαστικές δράσεις του Δήμου, για τις οποίες ο κ.Ψινάκης εγκαλείται ότι δεν είχε πραγματοποιήσει, ο πρώην Δήμαρχος υποστήριξε ότι είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα στο ακέραιο, παρά τα πενιχρά οικονομικά μέσα που είχε στη διάθεσή του από την Πολιτεία.

Realnews/dikastiko

Διαβάστε Περισσότερα » "Απολογία Η. Ψινάκη: Ποιους « έδειξε» για την καταστροφή στο Μάτι – Τι είπε για την απουσία του τις πρώτες κρίσιμες ώρες της πυρκαγιάς – ΦΩΤΟ"

Με εισαγγελική εντολή ζητήθηκαν τα στοιχεία των μαθητών που ξεκίνησαν την κατάληψη

Αναστάτωση προκάλεσε έγγραφο του αστυνομικού τμήματος Πλατανιά  που ήρθε στο "φως" της δημοσιότητας και ζητούσε τα στοιχεία των παιδιών που ξεκίνησαν κατάληψη σε σχολείο των Χανίων.

Στο έγγραφο που αποκάλυψε το zarpanews.gr αναφερόταν πως η η αστυνομία ενημερώθηκε, πρώτον, ότι στις 29 Σεπτεμβρίου (την περασμένη Τρίτη δηλαδή), στις 5:30 το πρωί, «ομάδα 6-7 μαθητών που πρόσφατα εκλέχθηκε στο 15μελές» έκλεισε την εξωτερική πόρτα του σχολείου «με σκοπό τον χαβαλέ» και, δεύτερον, ότι το σχολείο επικοινώνησε με τους κηδεμόνες των παιδιών, αλλά μόνο ένας σήκωσε το τηλέφωνο.

Με βάση την ενημέρωση,  από το σχολείο η αστυνομία ζήτησε τα πλήρη στοιχεία, όχι μόνο των παιδιών, αλλά και των γονιών-κηδεμόνων τους καθώς και την θέση των τελευταίων  για την κατάληψη.

Η αστυνομία πάντως από την πλευρά της απαντά πως κινήθηκε κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

 

Δείτε το έγγραφο

φ

 

Συγκεκριμένα , η αστυνομία αναφέρει πως :

"Σχετικά με έγγραφο του Αστυνομικού Τμήματος Πλατανιά Χανίων, που διακινείται σε ιστοσελίδες και σε social media, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
  • το έγγραφο αυτό συντάχθηκε κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χανίων, που απεστάλη για εκτέλεση στο Αστυνομικό Τμήμα Πλατανιά,
  • αφορά σε διερεύνηση περιστατικών για τα οποία ενημερώθηκαν εγγράφως οι εισαγγελικές και αστυνομικές Αρχές και τα οποία περιλαμβάνονται στο περιεχόμενου του παραπάνω εγγράφου του Αστυνομικού Τμήματος Πλατανιά."

 cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Με εισαγγελική εντολή ζητήθηκαν τα στοιχεία των μαθητών που ξεκίνησαν την κατάληψη"

Οκτώ κάτοικοι στον Αγ. Παντελεήμονα θετικοί στον κορωνοϊό

Επιβεβαιώνεται με κάθε τρόπο καθημερινά η επιδημιολογική επιβάρυνση στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Τα μαζικά γρήγορα τεστ που διεξάγονται δειγματολειπτικά στον Άγιο Παντελεήμονα μετά την έκρηξη κρουσμάτων σε γηροκομείο της περιοχής ήδη έδειξαν θετικούς στον κορωνοϊό 8 κατοίκους της περιοχής, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Μεταξύ αυτών είναι και ο ιερέας και ο ψάλτης της παρακείμενης στο Γηροκομείο «Αττική», εκκλησίας.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο ανακοινώθηκαν 267 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 123 στην Αττική, με το σύνολο να φτάνει τα 19.613, ενώ 79 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Συναγερμός για τα γηροκομεία της χώρας

Στο Γηροκομείο «Αττική» συνεχίζονται οι ιχνηλατήσεις προς κάθε κατεύθυνση, ενώ παραμένει η αγωνία για την τύχη των ηλικιωμένων, καθώς οι 48 από τους 85 τρόφιμους της δομής έχουν ήδη νοσήσει. Ο εργαζόμενος νοσηλευτής που φέρεται ως ο «ασθενής 0» δηλώνει ότι δεν ευθύνεται ο ίδιος για τη διασπορά, καθώς όπως λέει ο ίδιος αισθάνθηκε αδιαθεσία στις 16 και συμπτώματα 20 του μηνός, ενώ ο ηλικιωμένος είχε ασθενήσει από τις 12 Σεπτεμβρίου. Επίσης είπε πως έφυγε από τη δομή διότι είχε βρει νέα δουλειά.

Οι έρευνες συνεχίζονται, καθώς τρεις διοικητικές έρευνες και μία εισαγγελική είναι σε εξέλιξη με σκοπό να εντοπιστούν και βεβαίως να αποδοθούν ευθύνες για τη διασπορά.

Στην Καρδίτσα, άλλοι 2 εργαζόμενοι στο γηροκομείο βρέθηκαν θετικοί, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 11.

Στην Πέλλα, μετά τα 114 κρούσματα σε κονσερβοποιία στη Σκύδρα, εντοπίστηκαν άλλα 11 κρούσματα του ιού στην περιοχή.

Σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό τίθεται ως και τις 12 Οκτωβρίου η δομή φιλοξενίας Σκαραμαγκά, με κοινές αποφάσεις των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου. Επιπλέον, παρατείνεται, έως και 12 Οκτωβρίου ο υγειονομικός αποκλεισμός της δομής φιλοξενίας Κουτσόχερου Λάρισας

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Οκτώ κάτοικοι στον Αγ. Παντελεήμονα θετικοί στον κορωνοϊό"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news