facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Βρετανία: 12.872 νέα κρούσματα Covid-19 σε ένα 24ωρο

Εκτόξευση των κρουσμάτων της επιδημίας του κορωνοϊού ανακοίνωσαν το Σάββατο οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, με 12.872 νέα κρούσματα κατά το τελευταίο 24ωρο, έναντι 6.968 χθες.

Η κυβέρνηση αποδίδει τον σχεδόν διπλασιασμό του καθημερινού απολογισμού σε καθυστέρηση αναφοράς κρουσμάτων και διευκρινίζει ότι οι ημερήσιοι απολογισμοί των επόμενων ημερών θα περιλαμβάνουν επιπρόσθετα περιστατικά.

Στην ιστοσελίδα της βρετανικής κυβέρνησης αναφέρεται ότι τεχνικό πρόβλημα καθυστέρησε τη δημοσίευση ενός αριθμού νέων κρουσμάτων της Covid-19 στη χώρα.

«Αυτό σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός των νέων κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες θα περιλαμβάνει ορισμένα επιπρόσθετα περιστατικά της περιόδου από τις 24 Σεπτεμβρίου μέχρι την 1η Οκτωβρίου, αυξάνοντας τον αριθμό των κρουσμάτων που θα ανακοινώνονται» διευκρινίζεται.

 ΑΜΠΕ, Reuters/ naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Βρετανία: 12.872 νέα κρούσματα Covid-19 σε ένα 24ωρο"

Σκόπια: Μόνο το 1% των πολιτών θεωρεί τη Βουλγαρία φιλική χώρα

Έρευνα που διεξήχθη για τις ανάγκες του Ινστιτούτου «Πρέσπα» των Σκοπίων, σχετικά με τις αντιλήψεις των πολιτών για τη Συμφωνία με τη Βουλγαρία έδειξε εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του διευθυντή του Ινστιτούτου, Ανδρέα Στοϊκόφσκι, στην εκπομπή «360 μοίρες», όταν ετέθη η ερώτηση προς τους πολίτες «ποια χώρα ή Ένωση είναι ο καλύτερος φίλος της Βόρειας Μακεδονίας», η Βουλγαρία κατατάχθηκε σε πολύ χαμηλή θέση.
«Μόνο το 1% των πολιτών μας βλέπει τη Βουλγαρία ως φίλο της χώρας», είπε ο Στοϊκόφσκι και εκτιμά ότι η Συμφωνία είναι ο κύριος λόγος.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου ανέφερε ότι στην έρευνα εξετάστηκαν διάφορες πτυχές- η γειτονία, η οικονομία, η πολιτική, η πολιτιστική συνεργασία με 24 χώρες.

Είναι σημαντικό επίσης ότι το 3% των πολιτών, (βλέπει του Βουλγάρους) ως «εχθρούς, φασίστες, κατακτητές».
Μόνο το 23% των πολιτών έχει θετική γνώμη σχετικά με τη Συμφωνία με τη Βουλγαρία και ένα υψηλό ποσοστό 42% έχει αρνητική γνώμη.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκόπια: Μόνο το 1% των πολιτών θεωρεί τη Βουλγαρία φιλική χώρα "

Συνέχεια των κινητοποιήσεων αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή των μαθητών

Μαθητές από περισσότερα από 180 σχολεία παρευρέθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Αθήνας, στην Γκράβα, όπου αποφάσισαν τη συνέχεια των κινητοποιήσεων.

Οι μαθητές καλούν τους καθηγητές να μην εφαρμόσουν τις «τηλε - απουσίες», όπως χαρακτηρίζουν και την τηλε- εκπαίδευση στα σχολεία, τα οποία τελούν υπό κατάληψη.

Κάλεσαν, μάλιστα, τους μαθητές από όλα τα σχολεία να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις προκειμένου να οργανωθούν.

Επιπλέον, η Συντονιστική θα οργανώσει τηλεδιασκέψεις με άλλες Επιτροπές από την Ελλάδα.

Επιπλέον, ανακοίνωσαν ότι την Τετάρτη 7 Οκτώβρη θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση ‪στις 10:00‬ στο μετρό Αμπελοκήπων, δηλώνοντας ότι «είναι αυτονόητο ότι θα κλείσουμε τα σχολεία μας και θα συμμετέχουμε στη διαδήλωση μαζί με όλο το λαό για να μπουν οι φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής στη φυλακή».

Τέλος, την Παρασκευή 9 Οκτώβρη οι μαθητές θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στις 12:00‬ στο υπουργείο Παιδειας, προκειμένου να καταθέσουν τα αιτήματα τους.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνέχεια των κινητοποιήσεων αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή των μαθητών"

Χάος σε Γαλλία και Ιταλία από τις κατακλυσμιαίες βροχές

Οι κατακλυσμιαίες βροχές, οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις στην νοτιοανατολική Γαλλία και την βορειοδυτική Ιταλία έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον δύο Ιταλών, ενώ 21 από τους 22 ανθρώπους οι οποίοι θεωρούντο αγνοούμενοι στην Ιταλία βρέθηκαν στην Γαλλία και μεταφέρονται με ελικόπτερα, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας.

Ενας 53χρονος πυροσβέστης έχασε την ζωή του στην Ιταλία κατά την διάρκεια επιχείρησης, ένας 36χρονος πνίγηκε όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από τα νερά ποταμού, ενώ ακόμη ένας οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε σε ποταμό αγνοείται.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της περιοχής του Πιεμόντε, οι βροχοπτώσεις είναι οι σφοδρότερες από το 1994, όταν 70 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τις πλημμύρες του Πάδου και του Τάρανο.

Οι κατακλυσμιαίες βροχές που έπληξαν από χθες το απόγευμα την βορειοδυτική Ιταλία προκάλεσαν πλημμύρες, κατολισθήσεις και καταστροφές, ζημίες σε κτίρια και υποδομές, κυρίως γέφυρες. Πολλοί δρόμοι έχουν καταστραφεί, απομονώνοντας χωριά σε περιοχές δυτικά του Μιλάνου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Χάος σε Γαλλία και Ιταλία από τις κατακλυσμιαίες βροχές "

Γαλλία: Νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων- 16.972 νέα και 49 θάνατοι

Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε 16.972 νέα κρούσματα της Covid-19, νέο ημερήσιο ρεκόρ, επί συνόλου 606.625, και 49 νέους θανάτους, επί συνόλου 32.198, κατά το τελευταίο 24ωρo.

Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλλία: Νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων- 16.972 νέα και 49 θάνατοι"

Ιταλία: 2.844 νέα κρούσματα – Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί το ωράριο σε καφέ και εστιατόρια

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν στην Ιταλία 2.844 νέα κρούσματα κορονοϊού και 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό περιστατικών από τις 24 του περασμένου Απριλίου. Χθες, είχαν διαγνωσθεί 2.499 θετικοί στον ιό, με 23 θανάτους.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση της Ρώμης εξετάζει τόσο το ενδεχόμενο να μειώσει το ωράριο λειτουργίας καφέ και εστιατορίων σε περιοχές με υψηλό αριθμό κρουσμάτων όσο και την επέκταση του μέτρου για υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε ανοικτούς χώρους, στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας.

«Αντιμετωπίσαμε την πιο σκληρή φάση της επιδημίας, αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να μειώσει το επίπεδο ετοιμότητας και προσοχής. Διαφορετικά, το αποτέλεσμα των θυσιών μας θα εξανεμιστεί σε κλάσμα δευτερολέπτου», δήλωσε σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία: 2.844 νέα κρούσματα – Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί το ωράριο σε καφέ και εστιατόρια"

Τσαβούσογλου: Μην τολμήσει η Ε.Ε να μας επιβάλει κυρώσεις

«Μην τολμήσει η Ε.Ε να μας επιβάλει κυρώσεις. Η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα της.» Αυτό δήλωσε μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα La Stampa, σύμφωνα με το skai.gr, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών και τα γεγονότα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό, οι κυρώσεις θα δημιουργούν παρενέργειες και δεν θα πετύχουν τίποτα άλλο από το να αυξήσουν την αποφασιστικότητα της Άγκυρας για να υπερασπιστεί, όπως είπε συγκεκριμένα, τα δικαιώματα των Τούρκων και των Τουρκοκυπρίων.

Η Τουρκία προστάτεψε τα δικαιώματά της απέναντι στους μαξιμαλιστικούς ισχυρισμούς και στις προσπάθειες να μας επιβάλλουν πράγματα, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Τσαβούσογλου.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσαβούσογλου: Μην τολμήσει η Ε.Ε να μας επιβάλει κυρώσεις"

Γηροκομείο Αγ. Παντελεήμονα - Έσπασε τη σιωπή του ο «ασθενής μηδέν»: Δεν τους κόλλησα εγώ, ηλικιωμένος ευθύνεται

Έσπασε τη σιωπή του ο φερόμενος ως ασθενής μηδέν, νοσηλευτής που έχει παραιτηθεί, μετά την αποκάλυψη που τον ήθελε να έχει διασπείρει τον κορωνοϊό στο γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, δεν είναι εκείνος ο ασθενής μηδέν. Δεν κόλλησε εκείνος δηλαδή τον κορωνοϊό στους ηλικιωμένους του γηροκομείου αλλά, όπως τόνισε, τον κόλλησαν εκείνοι.

Για την ακρίβεια υποστηρίζει ότι ένας ηλικιωμένος που τελικά πέθανε στο νοσοκομείο από κορωνοϊό, είχε κολλήσει πρώτος τον ιό.



«Στις 17 Σεπτεμβρίου άρχισε ο πονοκέφαλος, είχα κόπωση. Δεν ήξερα ότι ήμουν θετικός… Μετά τις 20 Σεπτεμβρίου εμφάνισα βήχα, πυρετό και δύσπνοια. Αν είχα αυτά τα συμπτώματα νωρίτερα θα είχα σταματήσει κατευθείαν» είπε μεταξύ άλλων ο νοσηλευτής, τονίζοντας ότι δεν έφυγε από το γηροκομείο λόγω του κορωνοϊού αλλά γιατί βρήκε αλλού δουλειά.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στον Alpha ο νοσηλευτής, ο ηλικιωμένος που τελικά πέθανε από κορωνοϊό, είχε εμφανίσει συμπτώματα πέντε ημέρες πριν από τον νοσηλευτή και συγκεκριμένα στις 12 Σεπτεμβρίου.

«Είχα ενημερώσει ότι υπήρχε κρούσμα. Ο ασθενής ήταν μιάμιση βδομάδα με συμπτώματα, από τις 12 Σεπτεμβρίου. Εγώ του έκανα κορτιζόνη με εντολή γιατρού. Τα συμπτώματα άρχισαν με πυρετό πάνω από 38… Μόλις είδα ότι μπήκε οξυγόνο, ενημέρωσα το γηροκομείο ότι ο άνθρωπος αυτός δεν πρέπει να είναι εδώ. Αυτά είναι γραμμένα».

Όσο για τις μαρτυρίες που λένε ότι ο νοσηλευτής φορούσε διπλά γάντια και μάσκες ίσως γιατί γνώριζε ότι είχε κορωνοϊό, ο ίδιος εξήγησε:

«Φορούσα διπλά γάντια. Φορούσα γιατί είχαν ήδη κρούσμα μέσα, τον ασθενή που απεβίωσε. Πώς λοιπόν να μη φοράω διπλά γάντια, διπλή μάσκα και προσωπίδα; Υπάρχουν κάμερες που τα έχουν καταγράψει. Και άλλοι ασθενείς ανέβασαν πυρετό μετά τον πρώτο ασθενή. Οι δύο ήταν στο ίδιο δωμάτιο με αυτόν. Κάποιοι άνθρωποι εκεί μέσα, ξέρουν πάρα πολύ καλά τι έχει γίνει».

«Δεν έχω καμία ευθύνη. Δεν ήξερα ότι είμαι θετικός. Αν το ήξερα, θα είχα σταματήσει επιτόπου. Αν δε μιλούσα γινόταν μακελειό εκεί με τους ανθρώπους. Δεν είμαι το κρούσμα μηδέν» συμπλήρωσε.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γηροκομείο Αγ. Παντελεήμονα - Έσπασε τη σιωπή του ο «ασθενής μηδέν»: Δεν τους κόλλησα εγώ, ηλικιωμένος ευθύνεται"

Πέλλα: 11 τεστ κορονοϊού βγήκαν θετικά σήμερα – 18 κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην περιοχή μετά τα μαζικά κρούσματα

Μετά τα απανωτά κρούσματα στην Πέλλα, με αποκορύφωμα τους 114 θετικούς υπαλλήλους κονσερβοποιίας, σήμερα18 κλιμάκια του ΕΟΔΥ “σάρωσαν” την περιοχή.

Μαζικά, οι κάτοικοι έσπευσαν να εξεταστούν, στην ευρύτερη περιοχή της Πέλλας και συγκεκριμένα στους δήμους Αλμωπίας, Σκύδρας, Κρύας Βρύσης και Έδεσσας. Είναι οι περιοχές, από τις οποίες προέρχονται οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο…

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΕΟΔΥ, έχουν γίνει ήδη 735 rapid test κορονοϊού, εκ των οποίων τα 11 ήταν θετικά! Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες με στόχο να εντοπιστεί έγκαιρα και να περιοριστεί πιθανή διασπορά του ιου στην κοινότητα.

Θυμίζουμε, ότι το μεσημέρι, έγινε στο διοικητήριο της Π.Ε. Πέλλας έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή του προέδρου το ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, του αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή, δημάρχων της περιοχής, του διοικητή της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτη Μπογιατζίδη και του διοικητή του νοσοκομείου Έδεσσας καθώς και του αστυνομικού διευθυντή, με σκοπό να εκτιμηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Πέλλα: 11 τεστ κορονοϊού βγήκαν θετικά σήμερα – 18 κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην περιοχή μετά τα μαζικά κρούσματα"

Κουκουλοφόροι ξαναχτύπησαν στο «Πρώτο ΘΕΜΑ»

Σήμερα το μεσημέρι μια μικρή ομάδα από τους κλασικούς πλέον γνωστούς άγνωστους κουκουλοφόρους βανδάλισαν το κτίριο του «Πρώτου ΘΕΜΑτος», κάτι το οποίο δεν συμβαίνει για πρώτη φορά στη δεκαπενταετή δημοσιογραφική του πορεία. 

Είναι περιττό να τονίσουμε ότι τέτοιου είδους επιθέσεις δεν μας «αγγίζουν» καν, απλώς επιβεβαιώνουν ότι κάνουμε κανονικά τη δημοσιογραφική δουλειά μας, όπως την κάναμε πάντα. 
Για το θέμα εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα». Κάθε ενέργεια εναντίον της ελευθερίας του Τύπου και εκφοβισμού των Μέσων Ενημέρωσης πέφτει στο κενό, γιατί η δημοκρατία στην Πατρίδα μας είναι ισχυρή. Οι αρμόδιες αρχές θα κάνουν τη δουλειά τους προκειμένου οι δράστες να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.»

 Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Γαϊτάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση στα γραφεία του Πρώτου Θέματος.
  Η Δημοκρατία μας, αλλά και η ελευθερία του Τύπου δεν εκφοβίζονται από τέτοιου είδους θλιβερές ενέργειες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ
Από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση για την επίθεση στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα:
« Επιθέσεις όπως αυτή που δέχθηκε η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, στρέφονται κατά της ελευθεροτυπίας, της ελευθερίας της έκφρασης και της Δημοκρατίας. Η καταδίκη τέτοιων επιθέσεων είναι αυτονόητη».


Για ευθεία βολή κατά της Ελευθεροτυπίας και της Δημοκρατίας κάνει λόγο και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης σε tweet με το οποίο καταδικάζει την επίθεση στα γραφεία



tweet-mitaraki-0

Από την πλευρά του εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης δήλωσε:
«Καταδικαζουμε απερίφραστα την επίθεση στην εφημεριδα @protothema. Τέτοιες πρακτικές στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, της ελευθερίας της άποψης και της γνώμης, εναντίον της Δημοκρατιας και δεν χωράνε στην Ελλάδα του 2020».

Ο Αναπληρωτή; Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έκανε την εξής ανάρτηση για την επίθεση στο Πρώτο Θέμα:
«Η επίθεση στα γραφεία του @protothema είναι απολύτως καταδικαστέα. Θέλω να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στους εργαζομένους της εφημερίδας. Κανείς δεν μπορεί να απειλήσει ούτε τη Δημοκρατία ούτε την ελευθερία του Τύπου».

Η «Ελληνική Λύση» από την πλευρά της εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ καταδικάζει χωρίς αστερίσκους κάθε παρακρατική επίθεση σε ΜΜΕ, ακόμα και αν αυτά έχουν πρωτοστατήσει στην συκοφάντηση της. «Οι “εκφοβιστές” τραμπούκοι είναι εχθροί της Δημοκρατίας από όπου και αν προέρχονται».

O Βουλευτής της Ν.Δ., δημοσιογράφος, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter: « Οι φίλοι της τρομοκρατίας τραμπουκίζουν την ελεύθερη ενημέρωση.
Με το @protothema»
Διαβάστε Περισσότερα » "Κουκουλοφόροι ξαναχτύπησαν στο «Πρώτο ΘΕΜΑ» "

Κλήσεις της αστυνομίας σε μαθητές για την «υποβολή συστάσεων» για τις καταλήψεις

Η αστυνομία στέλνει κλήσεις σε ανήλικους μαθητές να επισκεφθούν τη ΓΑΔΑ για να τους «υποβληθούν συστάσεις» για τις καταλήψεις σχολείων!

Το θέμα ανέδειξε η Πρωτοβουλία «Covid19: Κανένας Μόνος / Καμία Μόνη», δημοσιεύοντας κλήση στην οποία αναφέρεται ότι ανήλικος καλείται «συνοδευόμενος από τον κηδεμόνα του» στο τμήμα αντιμετώπισης παραβατικότητας ανηλίκων, στη ΓΑΔΑ.



aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλήσεις της αστυνομίας σε μαθητές για την «υποβολή συστάσεων» για τις καταλήψεις"

Στα 267 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού - 123 στην Αττική - 79 διασωληνωμένοι

Στα 267 ανήλθαν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, το Σάββατο, εκ των οποίων 22 συνδέονται με γνωστές συρροές και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Σε κατάσταση συναγερμού παραμένει η Αττική όπου καταγράφηκαν σχεδόν τα μισά από τα σημερινά κρούσματα κορωνοϊού. Ο αριθμός των μολύνσεων στη συγκεκριμένη περιφέρεια εξακολουθεί να είναι τριψήφιος, συγκεκριμένα εντοπίστηκαν 123 περιστατικά Covid-19. 


Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή: 

- 25 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

- 3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

-123 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 5 συνδέονται με γνωστές συρροές

- 11 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστή συρροή

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

- 11 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

- 2 κρούσματα από Π.Ε. Έβρου

- 5 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηρακλείου

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας

- 6 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κιλκίς

- 7 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λακωνίας

- 9 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστή συρροή

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λέσβου

- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

- 6 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστή συρροή

- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

- 16 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 1.9613, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

Τα 3.019 (15.4%) κρούσματα θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 8025 (40.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

neoneoneocoronavirus
Στους 79 φτάνουν οι διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 24 (30.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 219 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ


neoneoneocoronavirus
Καταγράφηκαν, επίσης, επτά ακόμη θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει στους 405. Από όσους κατέληξαν οι 152 (37.5%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. 


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Στα 267 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού - 123 στην Αττική - 79 διασωληνωμένοι"

Πάνω από 250 πρόστιμα για χρήση μάσκας την Παρασκευή

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της αστυνομίας για την τήρηση των μέτρων προστασίας έναντι της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή, πραγματοποιήθηκαν 44.107 έλεγχοι σ' όλη την επικράτεια και βεβαιώθηκαν οι παρακάτω παραβάσεις:

  • 14 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας των καταστημάτων (σ.σ. απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό κ.α.)
  • Τρεις παραβάσεις για λειτουργία καταστήματος μετά τις 12.00 τα μεσάνυχτα. Επιβολή προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας. Οι δύο ήταν στην Αττική και ακόμη μία στην Κρήτη.
  • Μία παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF από ταξιδιώτη
  • 254 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και επιβολή προστίμων, ύψους 150 ευρώ. Εξ αυτών, 49 πρόστιμα βεβαιώθηκαν στην Κεντρική Μακεδονία, 38 στη Στερεά Ελλάδα, 36 στη Θεσσαλονίκη, 29 στα Ιόνια Νησιά και 20 στην Αττική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις αρχές Αυγούστου, οι αρμόδιες αρχές έχουν βεβαιώσει:

  • 753 πρόστιμα για τους κανόνες λειτουργίας των καταστημάτων
  • 144 πρόστιμα για λειτουργία των καταστημάτων πέραν του ωραρίου (12.00)
  • 203 πρόστιμα για μη συμπλήρωση της φόρμας PLF
  • 18.142 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάνω από 250 πρόστιμα για χρήση μάσκας την Παρασκευή"

Γαλλία: Τρεις νεκροί και εννέα αγνοούμενοι λόγω σφοδρής κακοκαιρίας

Εκατοντάδες πυροσβέστες είχαν κινητοποιηθεί σήμερα αναζητώντας εννέα ανθρώπους που αγνοούνται ύστερα από καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες που παρέσυραν τα σπίτια τους και άφησαν αποκλεισμένα χωριά στη νοτιοανατολική Γαλλία, στις κοιλάδες της ενδοχώρας της Νίκαιας.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε έναν απολογισμό εννέα ανθρώπων που επίσημα αγνοούνται και τριών που θεωρούνται αγνοούμενοι», δήλωσαν οι πυροσβέστες στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στην περίπτωση των ανθρώπων που «θεωρούνται αγνοούμενοι» οι αρχές δεν έχουν παρά κάποιες, μάλλον ασαφείς αναφορές σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις όπου αυτόπτες μάρτυρες ή οι ίδιοι οι πυροσβέστες είδαν ανθρώπους να παρασύρονται από τα νερά.

«Έχουμε πολλά σπίτια που έχουν παρασυρθεί ή καταστραφεί, πόλεις όπως η Σεν-Μαρτέν-Βεσουμπί έχουν αποκοπεί από τον υπόλοιπο κόσμο», ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η μετεωρολογική υπηρεσία Meteo France ανακοίνωσε ότι σε κάποιες περιοχές έπεσαν 450 χιλιοστά βροχής τις τελευταίες 24 ώρες, το οποίο αντιστοιχεί σχεδόν σε τέσσερις μήνες βροχής αυτή την εποχή του χρόνου. Η βροχόπτωση ήταν εντονότερη και από τις 3 Οκτωβρίου του 2015, όταν οι πλημμύρες που σημειώθηκαν τότε προκάλεσαν τον θάνατο 20 ανθρώπων μέσα και γύρω από τις Κάννες στη Γαλλική Ριβιέρα, όπως δήλωσε αξιωματούχος της πολιτικής προστασίας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info.

Ο νομός Αλπ-Μαριτίμ, στα σύνορα με την Ιταλία, τέθηκε σε ‘κόκκινο’ συναγερμό χθες καθώς η καταιγίδα πλησίαζε. Οι αρχές υποβάθμισαν σήμερα τον συναγερμό στην ‘πορτοκαλί’ βαθμίδα, καθώς οι βροχές κινούνταν προς την Ιταλία.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλλία: Τρεις νεκροί και εννέα αγνοούμενοι λόγω σφοδρής κακοκαιρίας"

Κατερίνη: Αλβανός κατά την διάρκεια συμπλοκής προσπάθησε να αποσπάσει όπλο από αστυνομικό και αυτό εκπυρσοκρότησε

Ένα θερμό επεισόδιο έλαβε χώρα στην Κατερίνη τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν κατά την διάρκεια συμπλοκής τριών ανδρών με αστυνομικούς, ένας Αλβανός προσπάθησε να κλέψει το όπλο του οργάνου, το οποίο εκπυρσοκρότησε.

Στην κεντρική πλατεία της πόλης εντοπίστηκαν τρεις άνδρες, δύο Αλβανοί και ένας Έλληνας. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους ελέγξουν και επικράτησε ένταση.

Ο ένας από τους δύο Αλβανούς αντιστάθηκε και απώθησε τους αστυνομικούς, που είχαν κληθεί για το επεισόδιο, ενώ προσπάθησε να πάρει το όπλο από έναν αστυνομικό! Το πιστόλι εκπυρσοκρότησε, χωρίς να προκληθεί τραυματισμός. Οι άλλοι δύο επιχείρησαν να ματαιώσουν τη σύλληψη του.

Οι τρεις άνδρες τελικά συνελήφθησαν και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατερίνη: Αλβανός κατά την διάρκεια συμπλοκής προσπάθησε να αποσπάσει όπλο από αστυνομικό και αυτό εκπυρσοκρότησε"

Τέλος 4 λεπτών για τα πλαστικά ποτήρια από τον Ιανουάριο του 2022

Tέλος 4 λεπτών ανά τεμάχιο πλαστικού (πλέον ΦΠΑ) που θα διατίθεται στην αγορά θα καταβάλλουν από την 1η Ιανουαρίου του 2022 οι καταναλωτές. Μάλιστα, τα πλαστικά καλύμματα και τα καπάκια θα λογίζονται ως ξεχωριστά προϊόντα ακόμη και αν διατίθενται με ενιαίο τρόπο.

Η εισφορά θα έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα και τα έσοδα θα εισπράττονται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) και θα αποδίδονται στο «Πράσινο Ταμείο» με σκοπό την διάθεσή τους για περιβαλλοντικές δράσεις.

Οι προβλέψεις αυτές περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για τα πλαστικά μιας χρήσης που κατατέθηκε χθες για ψήφιση στην βουλή, με την ενσωμάτωση της σχετικής κοινοτικής οδηγίας (2019/902/ΕΕ ) και με στόχο την καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης και την προστασία του Περιβάλλοντος.

«Το νομοσχέδιο για την απόσυρση των Πλαστικών Μιας Χρήσης έρχεται να αλλάξει συνήθειες της καθημερινότητάς μας. Πολιτεία, αγορά και πολίτες καλούμαστε να βγάλουμε από την καθημερινότητά μας πλαστικά μίας χρήσης επιζήμια για το Περιβάλλον, όπως πλαστικά προϊόντα που δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν ή να ανακυκλωθούν, αλλά και τα οποία δημιουργούν το πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης στις θάλασσές μας» ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, επισημαίνοντας ότι το 50% των απορριμμάτων στη θάλασσα είναι Πλαστικά Μιας Χρήσης

Το σχέδιο νόμου προβλέπει την απαγόρευση από τον Ιούλιο του 2021 της διάθεσης στην αγορά 10 πλαστικών προϊόντων μιας χρήσης: μαχαιροπίρουνα, πιάτα, καλαμάκια, περιέκτες από φελιζόλ, κυπελάκια ποτών από φελιζόλ, περιέκτες τροφίμων από φελιζόλ, αναδευτήρες ποτών, μπατονέτες, στηρίγματα για μπαλόνια, καθώς και πάσης φύσεως προϊόντα που διασπώνται σε μικροπλαστικά (οξοδιασπώμενα πλαστικά).

Στο πλαίσιο αυτό για τα προϊόντα που ήδη είναι διαθέσιμα στην αγορά κατά την έναρξη ισχύος της απαγόρευσης, τίθεται προθεσμία δέκα μηνών από τον χρόνο της απαγόρευσης, ήτοι από τις 3 Ιουλίου 2021, για την εξάντληση των αποθεμάτων. Περαιτέρω, από την 1η Φεβρουαρίου 2021, θεσπίζεται απαγόρευση στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης να προμηθεύονται προϊόντα μίας χρήσης.

Στόχος της απαγόρευσης είναι η μείωση της κατανάλωσης σε πλαστικά ποτήρια και πλαστικούς περιέκτες τροφίμων κατά 30% μέχρι το 2024 και κατά 60% μέχρι το 2026.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, προβλέπονται έξι μεγάλες δράσεις. Πρώτον, ο επανασχεδιασμός των προϊόντων με οικολογικό πρόσημο. Για το σκοπό αυτό τίθεται υποχρεωτικός στόχος χωριστής συλλογής των πλαστικών μπουκαλιών κατά 77% το 2025 και κατά 90% το 2029.

Δεύτερον, για όσα προϊόντα απαγορεύονται, ορίζονται με Κοινές Υπουργικές Αποφάεις εναλλακτικές λύσεις, ενώ η απαγόρευση αυτών ξεκινά 6 μήνες νωρίτερα για τον δημόσιο τομέα. Τρίτον, όλα τα καπάκια θα πρέπει να είναι προσαρτημένα στα μπουκάλια τους μέχρι το 2024, ενώ τα πλαστικά μπουκάλια θα πρέπει να κατασκευάζονται από 25% ανακυκλωμένο περιεχόμενο το 2025 και από 35% αντίστοιχα το 2030. Για να διασφαλισθεί ότι όλοι συμμορφώνονται με τις νέες απαιτήσεις για το ανακυκλωμένο περιεχόμενο εισάγεται το Ευρωπαϊκό πρότυπο ΕΝ 15343.

Τέταρτον, παρέχεται ταυτόχρονα το κίνητρο στους παραγωγούς των προϊόντων να μειώνονται οι υποχρεωτικές τους εισφορές στα συστήματα ανακύκλωσης, όσο περισσότερο ανακυκλωμένο περιεχόμενο έχουν στα προϊόντας τους (eco-modulation).

Πέμπτον, εισάγονται νέες απαιτήσεις σήμανσης από τον Ιούλιο του 2021, αναφορικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις συγκεκριμένων προϊόντων. Τα προϊόντα αυτά είναι τα πλαστικά ποτήρια, τα υγρά μαντηλάκια, τα είδη προσωπικής υγιεινής και τα καπνικά προϊόντα.

Έκτον, θεσπίζονται έως τον Ιανουάριο του 2023 συστήματα διευρυμένης ευθύνης του παραγωγού για δύο νέες ομάδες προϊόντων όπως τα καπνικά προϊόντα και τα αλιευτικά εργαλεία, καθώς και άλλες 8 κατηγορίες προϊόντων (κυπελάκια ποτών, περιέκτες τροφίμων, περιέκτες ποτών, πακέτα και περιτυλίγματα, λεπτές σακούλες μεταφοράς, υγρά μαντηλάκια και μπαλόνια).

Τα συστήματα διευρυμένης ευθύνης παραγωγού θα είναι υπεύθυνα για τη διαχείριση και για τον καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων και ακτών από τα απόβλητα των προϊόντων αυτών.

Με το νομοσχέδιο νομοθετούνται και εθνικά μέτρα με κίνητρα για την ενίσχυση της Πρόληψης (επαναχρησιμοποίηση) στη δημιουργία πλαστικών αποβλήτων. Ειδικότερα με το νομοσχέδιο:

Θεσπίζεται περιβαλλοντική εισφορά για τα πλαστικά ποτήρια και τους περιέκτες τροφίμων από 01.01.2022. Τα χρήματα που θα συλλέγονται θα πηγαίνουν στο Πράσινο Ταμείο και θα επιστρέφουν στους Δήμους και τις Περιφέρειες για δράσεις καταπολέμησης της περιβαλλοντικής ρύπανσης που προκαλούν τα εν λόγω προϊόντα.-

Θεσπίζεται η υποχρέωση διάθεσης επαναχρησιμοποιήσιμων εναλλακτικών προϊόντων από 01.01.2022. στις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, καθώς και η υποχρέωση να πωλούν τα προϊόντα τους με έκπτωση, σε περίπτωση που ο καταναλωτής έχει δικό του επαναχρησιμοποιούμενο σκεύος.

Θεσπίζεται η υποχρέωση των Δήμων να διαθέτουν δημόσιες βρύσες για τη δωρεάν παροχή πόσιμου νερού σε δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις και παιδικές χαρές, από την 1η Ιουλίου του 2021.

Θεσπίζεται πανελλαδικό σύστημα επιστροφής εγγύησης στον πολίτη. Από 5 Ιανουαρίου 2023, οι πολίτες που θα επιστρέφουν στα σημεία πώλησης τα πλαστικά μπουκάλια,-τα οποία θα επιβαρύνονται με λίγα λεπτά, θα λαμβάνουν πίσω τα επιπλέον χρήματα, ως ανταμοιβή για τη συμμετοχή τους στην ανακύκλωση. Για την αποτελεσματική εφαρμογή του μέτρου αυτού και τον καθορισμό της εγγύησης θα πραγματοποιηθεί μελέτη εφαρμογής έως τον Ιούλιο του 2021.

Διευρύνεται η περιβαλλοντική σήμανση σε όλα τα Πλαστικά Μιας Χρήσης που εμπίπτουν στην Οδηγία από 3 Ιανουαρίου του 2022, ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες ποια προϊόντα προορίζονται για επαναχρησιμοποίηση, ποια για ανακύκλωση και ποια για κομποστοποίηση.

Κυρώσεις

Παράλληλα, στα εθνικά μέτρα για τη μείωση της πλαστικής ρύπανσης που θεσπίζονται στο νομοσχέδιο, προβλέπονται και συγκεκριμένα αντικίνητρα, υπό τη μορφή κυρώσεων.

Ειδικότερα, στις περιπτώσεις διάθεσης προϊόντων που υπόκεινται σε απαγόρευση επιβάλλεται πρόστιμο που αντιστοιχεί στον παραγωγό –1% επί του κύκλου εργασιών του προηγούμενου έτους, καθώς και στην στην επιχείρηση εστίασης 5 ευρώ ανά τεμάχιο προϊόντος που διέθεσε στην αγορά (με ελάχιστο πρόστιμο τα 1.000 ευρώ).

Για τη μη απόδοση της Εισφοράς από τα πλαστικά ποτήρια και τους περιέκτες τροφίμων επιβάλλεται πρόστιμο:

Στις επιχειρήσεις εστίασης 1.000 ευρώ ανά παράβαση και σε περίπτωση υποτροπής διπλασιασμός των ποσών.

Για τη διάθεση προϊόντων που δεν πληρούν τις προδιαγραφές οικολογικού σχεδιασμού για ανακυκλωμένο περιεχόμενο επιβάλλεται πρόστιμο:

Στον παραγωγό ύψους –1% επί του κύκλου εργασιών του προηγούμενου έτους.

newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλος 4 λεπτών για τα πλαστικά ποτήρια από τον Ιανουάριο του 2022"

Βρούτσης: Εξετάζουμε να δοθούν και σε κληρονόμους τα αναδρομικά συνταξιούχων - Θα φορολογηθούν κανονικά ως εισόδημα αλλά θα είναι ακατάσχετα

Ακατάσχετα και ασυμψήφιστα με βεβαιωμένα χρέη θα είναι τα αναδρομικά συνολικού ύψους 1,4 δισ. ευρώ που θα λάβουν εντός του Οκτωβρίου 1.100.000 συνταξιούχοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Σημειώνεται ότι η τροπολογία που κατατέθηκε χθες στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος από εγκληματικές δραστηριότητες και χρηματοδότηση της τρομοκρατίας προβλέπει ότι οι συνταξιούχοι του Δημοσίου θα λάβουν αναδρομικά ύψους 500 εκατ. ευρώ για το εντεκάμηνο 2015-2016, χωρίς να αναμένεται πλέον η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Τόνισε δε ότι τα ποσά θα φορολογηθούν ως κανονικό εισόδημα του χρόνου και δεν θα γίνει προκαταβολικά η φορολόγηση τους, ενώ πρόσθεσε ότι όσοι λάβουν αναδρομικά θα παραιτηθούν από περαιτέρω δικαστικές διεκδικήσεις.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι το υπουργείο Εργασίας εξετάζει αυτή τη στιγμή αν θα λάβουν τα αναδρομικά και οι κληρονόμοι, κάτι που θα έχει αποφασιστεί μέχρι την Τρίτη, οπότε και ψηφίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής η σχετική τροπολογία.

Σημειώνεται ότι η τροπολογία που κατατέθηκε χθες στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος από εγκληματικές δραστηριότητες και χρηματοδότηση της τρομοκρατίας προβλέπει ότι οι συνταξιούχοι του Δημοσίου θα λάβουν αναδρομικά ύψους 500 εκατ. ευρώ για το εντεκάμηνο 2015-2016, χωρίς να αναμένεται πλέον η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Παράλληλα, για μέσα στον Οκτώβριο προγραμματίζεται, σύμφωνα με τον κ. Βρούτση και η πληρωμή των αναδρομικών στις συντάξεις χηρείας για το ποσοστό της διαφοράς (από το 50% στο 70%) και αφορούν στο διάστημα από τον Αύγουστο του 2019 μέχρι σήμερα, ενώ παράλληλα θα δοθούν και οι αυξήσεις στις συντάξεις.

Σε ό,τι αφορά στους συνταξιούχους που έχουν συμπληρώσει πάνω από 30 χρόνια εργασίας, ο υπουργός Εργασίας δεσμεύτηκε ότι τον Δεκέμβριο θα δοθούν αναδρομικά 14 μηνών σε εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρούτσης: Εξετάζουμε να δοθούν και σε κληρονόμους τα αναδρομικά συνταξιούχων - Θα φορολογηθούν κανονικά ως εισόδημα αλλά θα είναι ακατάσχετα"

Κορωνοϊός: Θετικός τραυματιοφορέας στο ΚΑΤ

Θετικός στον κορωνοϊό SARS-CoV-2 επιβεβαιώθηκε χθες τραυματιοφορέας του Νοσοκομείου ΚΑΤ. Ενεργοποιήθηκε άμεσα η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου και ξεκίνησε η ιχνηλασία σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Τέθηκαν προληπτικά σε καραντίνα 11 άτομα του προσωπικού του χειρουργείου β' ορόφου (8 αιθουσών), επαφές του τραυματιοφορέα. Λήφθηκαν δείγματα από 100 άτομα (προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων), τα οποία, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ήταν όλα αρνητικά. Θα πραγματοποιηθεί μερική αναστολή λειτουργίας των συγκεκριμένων 8 χειρουργικών αιθουσών μέχρι την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου.

Τα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται στις υπόλοιπες αίθουσες του Νοσοκομείου.

Το Νοσοκομείο εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά και κατά τις ημέρες εφημέρευσης.

Το κρούσμα στο ΚΑΤ έρχεται μόλις δύο μέρες μετά τον συναγερμό στο «Σωτηρία», όπου ανεστάλη προσωρινά η λειτουργία θωρακοχειρουργικής κλινικής μετά από κρούσματα κορωνοϊού στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Θετικός τραυματιοφορέας στο ΚΑΤ "

Στο νοσοκομείο με στρατιωτικό ελικόπτερο ο Τραμπ

Το προεδρικό ελικόπτερο που μετέφερε τον Ντόναλντ Τραμπ προσγειώθηκε χθες Παρασκευή στο στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ, όπου θα νοσηλευθεί ο αρχηγός του κράτους «για μερικές ημέρες», σύμφωνα με την προεδρία, μετά τη μόλυνσή του από τον κορονοϊό.

Ο αμερικανός πρόεδρος, που βάδισε ως το ελικόπτερο φορώντας μάσκα, δεν έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους που περίμεναν.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου διαβεβαίωσε ότι ο μεγιστάνας δεν έχει μεταβιβάσει την εξουσία στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, καθώς εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά του.

Ενώ απομένει ένας μήνας ως τις προεδρικές εκλογές, η εκστρατεία του Τραμπ ανεστάλη απότομα σε εξαιρετικά κρίσιμη φάση και στο ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο επικρατεί ανησυχία.

Αρκετά προβεβλημένα στελέχη του GOP, ανάμεσά τους η πρόεδρός του Ρόνα Μακντάνιελ και ο γερουσιαστής Μάικ Λι, που είχε πάει πρόσφατα στον Λευκό Οίκο, διαγνώστηκε πως έχουν προσβληθεί.

news
Διαβάστε Περισσότερα » " Στο νοσοκομείο με στρατιωτικό ελικόπτερο ο Τραμπ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news