facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Παράταση προθεσμίας για τα αδήλωτα τετραγωνικά σε πληττόμενες περιοχές (τροπολογία)

Την παράταση της προθεσμίας που αφορά στα «αδήλωτα τετραγωνικά», για τους 20 δήμους της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τον «Ιανό», ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του Κινήματος Αλλαγής Ευ. Λιακούλη.

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι θα δοθεί παράταση στη συγκεκριμένη διαδικασία, που έληγε στις 30 Σεπτεμβρίου, καθώς «υπάρχουν νοικοκυριά και πολίτες (της πληγείσας περιοχής) που είχαν προγραμματίσει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αυτό το τριήμερο, αλλά λόγω των δεδομένων, είναι εξαιρετικά δύσκολο».

Ακολούθησε η σχετική τροπολογία.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Παράταση προθεσμίας για τα αδήλωτα τετραγωνικά σε πληττόμενες περιοχές (τροπολογία)"

Έληξε ο συναγερμός στην Ανατολική Λέσβο για τους τρεις αγνοούμενους

Αίσιο τέλος για τα τρία άτομα που αγνοούνταν μετά την ξαφνική κακοκαιρία που έπληξε τις βραδινές ώρες την ανατολική Λέσβο και προκάλεσε την ανατροπή του αλιευτικό σκάφους στο οποίο επέβαιναν .

Μετά από επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος διασώθηκαν ένας άνδρας και δύο γυναίκες .

Οι δύο γυναίκες μεταφέρονται με σκάφος του Λιμενικού Σώματος από την Σκάλα Νέων Κυδωνιών στην πόλη της Μυτιλήνης για περίθαλψη στο νοσοκομείο της πόλης.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Έληξε ο συναγερμός στην Ανατολική Λέσβο για τους τρεις αγνοούμενους"

Μυτιλήνη: Τρεις αγνοούμενοι από την κακοκαιρία

Σοβαρές ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία που διαπέρασε την Λέσβο τη Δευτέρα γύρω στις 20:30 η οποία συνοδεύονταν από χαλαζόπτωση, έντονη βροχόπτωση και ισχυρούς ανέμους.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία στην θαλάσσια περιοχή Νέων Κυδωνιών στην ανατολική Λέσβο έχει ανατραπεί επαγγελματική αλιευτική λέμβος και αγνοούνται τρεις επιβαίνοντες .

Στην περιοχή της Καλλονής στη κεντρική Λέσβο ξεριζώθηκαν δένδρα ενώ έχουν υποστεί ζημιές πολλές κατοικίες.

ΑΜΠΕ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Μυτιλήνη: Τρεις αγνοούμενοι από την κακοκαιρία"

Αρνητικά τα έξι επαναληπτικά τεστ από τα 12 κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6

Κανένα από τα 12 μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου «Mein Schiff 6» που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό, δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα, ενώ στους επαναληπτικούς ελέγχους, τα πρώτα έξι εμφανίστηκαν αρνητικά, ενώ για τα υπόλοιπα έξι τα αποτελέσματα αναμένονται αύριο το πρωί.

Όπως αναφέρει η TUI Cruises, σύμφωνα με τις αυστηρές διαδικασίες λειτουργίας που ισχύουν για τα κρουαζιερόπλοια, όπως αυτές συμφωνήθηκαν με τις ελληνικές αρχές, τα δώδεκα μέλη του πληρώματος τέθηκαν σε απομόνωση εντός του πλοίου.

Η ΤUI Cruises προσθέτει επίσης, ότι διαθέτει σύστημα διαδικασιών διαχείρισης κρούσματος κορονοϊού στο πλοίο, το οποίο τίθεται σε ισχύ.

Το πλοίο κατευθύνεται στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ η TUI Cruises βρίσκεται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές. Χάρη στα μέτρα υγιεινής και τους κανόνες καθαρισμού του σκάφους, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους επισκέπτες και το πλήρωμα, υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Η TUI Cruises είναι μία κοινοπραξία της TUIAG, ένας εκ των μεγαλύτερων τουριστικών ομίλων εταιρειών παγκοσμίως, και της εταιρείας κρουαζιερόπλοιων με διεθνή παρουσία Royal Caribbean Cruises Ltd. Η εταιρεία με έδρα το Αμβούργο προσφέρει από το Μάιο του 2009 πακέτα διακοπών στη θάλασσα για τη γερμανόφωνη αγορά.

Το κρουαζιερόπλοιο "Mein Shiff 6" θα καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά αύριο τα ξημερώματα και συγκεκριμένα στον δεύτερο διεθνή επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας Θεμιστοκλής του ΟΛΠ στην πύλη Ε-12 (πρώην Κανέλλου). Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από το κρουαζιερόπλοιο, δεν πρόκειται να αποβιβαστεί κανένας επιβάτης ή μέλος του πληρώματος, ενώ στις 7:30 το πρωί θα επιβιβαστεί στο πλοίο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πλήρωμα, ενώ πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Αρνητικά τα έξι επαναληπτικά τεστ από τα 12 κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6"

Βουλή: Υπερψηφίστηκαν τα μέτρα στήριξης για τους πληγέντες του «Ιανού»

Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το σχέδιο νόμου με τις επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα "Ιανός", καθώς και τα περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Επί της αρχής, υπέρ τάχθηκαν η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ελληνική Λύση δήλωσαν "παρών". Καταψήφισαν το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25. Αρκετά όμως άρθρα με μέτρα ενίσχυσης για την ανακούφιση των πληγέντων από τη φυσική καταστροφή, υπερψηφίστηκαν και από τον ΣΥΡΙΖΑ, την Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25. 

Το άρθρο του νομοσχεδίου που προβλέπει τη δυνατότητα ανάθεσης, με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, υπηρεσιών επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού, καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση. Το άρθρο του νομοσχεδίου που προβλέπει την αύξηση των πιστώσεων για να καλυφθούν ανάγκες στη δημόσια εκπαίδευση, υπερψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση, με εξαίρεση το ΜέΡΑ 25 που δήλωσε "'όχι".

Προσδοκούμε σε ισχυρή ανάκαμψη το 2021 και αυτό θα αποτυπωθεί την επόμενη εβδομάδα στο προσχέδιο του κρατικού Προϋπολογισμού, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Κλείνοντας τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τις επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών του μεσογειακού κυκλώνα, ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε την κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την κατάσταση στην οικονομία, την υγεία, την παιδεία:

"Ρώτησε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αν θεωρούμε ότι τα πάμε καλά. Προφανώς δεν θα μπορούσε κανένας υπουργός Οικονομικών να είναι ευχαριστημένος όταν η χώρα μπαίνει σε βαθιά ύφεση, όταν ο πλούτος στο τέλος της χρονιάς θα είναι λιγότερος από όσο ήταν την προηγούμενη χρονιά. Η κατάσταση ελέγχεται, τόσο στο υγειονομικό πεδίο, όσο και στο πεδίο της Οικονομίας. Καταθέσαμε στοιχεία και αριθμούς που αποδεικνύουν ότι η κατάσταση ελέγχεται, και στο πεδίο της υγείας σε ότι αφορά στις ΜΕΘ, και στις προσλήψεις, στην παιδεία, και στην οικονομία, σε ό,τι αφορά στον όγκο, την ποιότητα και την ποσότητα των μέτρων, των δημοσιονομικών μέτρων και των μέτρων ενίσχυσης της ρευστότητας" είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας. Άλλωστε, και οι θεσμοί στην τελευταία έκθεση αξιολόγησης, "επικρότησαν" τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την υγειονομική κρίση η κυβέρνηση, σημείωσε.

"Δεν θριαμβολογούμε, δεν κινδυνολογούμε. Το πρώτο εξάμηνο του 2020, η χώρα εμφανίζει μια ύφεση της τάξης του 8%. Ο μέσος ευρωπαϊκός όρος με τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, είναι στο 9% και οι χώρες του νότου είναι από 9,3 % η Πορτογαλία, 11,7% η Ιταλία, 12,3% η Γαλλία, 13,1% η Ισπανία. Αυτό σημαίνει ότι μάλλον κάτι καλό κάνει αυτή η κυβέρνηση για να περιορίσει τις δυσμενείς οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της πανδημίας", είπε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: "Η χώρα θα μπει, και είναι, σε βαθιά ύφεση. Ευελπιστούμε, προσδοκούμε ότι θα υπάρχει ισχυρή ανάκαμψη το 2021. Αυτό θα αποτυπωθεί την επόμενη εβδομάδα στο προσχέδιο του κρατικού Προϋπολογισμού και – ναι! – είμαστε εδώ για να πάρουμε ακόμα περισσότερα μέτρα".

Αναφορικά με τις δαπάνες για τη στήριξη της οικονομίας και τον περιορισμό των συνεπειών της πανδημίας, ο Χρήστος Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι η παρούσα κυβέρνηση βοήθησε την πολύ μικρή, τη μεσαία και τη μεγάλη επιχειρηματικότητα, με μείωση της φορολογίας. Επανέλαβε δε, ότι εκτίμηση της κυβέρνησης, είναι πως τα μέτρα που λαμβάνει θα ξεπεράσουν τα 24 δισ. ευρώ στο τέλος του χρόνου.

Αναφερόμενος στο πλέγμα των μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων από τον "Ιανό", ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι η περιφέρεια θα υποβάλλει κάθε 15 μέρες στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών, κατάσταση των επιχειρήσεων που επλήγησαν, για τις οποίες έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή και η εκτίμηση. Το ποσοστό της προκαταβολής και ο τρόπος εκταμίευσης θα οριστεί με ΚΥΑ και θα υπάρχουν συγκεκριμένα δικαιολογητικά:

"'Αρα, προβλέπουμε αναστολές φορολογικών υποχρεώσεων, αναστολές δανειακών υποχρεώσεων, αναστολές πλειστηριασμών, οικονομική ενίσχυση 600 ευρώ, οικονομική ενίσχυση 5.000 ευρώ, ενίσχυση 8.000 ευρώ, καταγραφή όλων των ζημιών από τον ΕΛΓΑ – και η υπουργική απόφαση για την χορήγηση της προκαταβολής είναι το πακέτο μέτρο, ώστε το ταχύτερο δυνατό να βρεθούμε κοντά στον πολίτη ο οποίος πλήττεται. Έχουμε τους πόρους να καλύψουμε όλες τις ζημιές και ανάγκες οι οποίες αποδεδειγμένα θα έρθουν στο υπουργείο Οικονομικών για αποζημίωση", είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

"Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει στον πυρήνα της πολιτικής της, τη μείωση των φόρων", δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.

"Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι ευχάριστο για τους συναδέλφους της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έρχεται η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, να καταργεί ή να μειώνει φόρους, που οι ίδιοι επέβαλαν ως κυβέρνηση", είπε ο κ. Βεσυρόπουλος και πρόσθεσε: "Εμείς έχουμε στον πυρήνα της πολιτικής μας τη μείωση των φόρων. Για να ενισχύσουμε τον τουρισμό και την εστίαση, είχαμε προχωρήσει στη μείωση του ΦΠΑ, στο 13% στις μεταφορές, στα εισιτήρια των κινηματογράφων και στα μη αλκοολούχα ποτά, όπως ο καφές και τα αναψυκτικά, οι χυμοί και το τσάι που σερβίρονται στους κλάδους εστίασης, μέχρι τέλος Οκτωβρίου του 2020. Με διάταξη που περιλαμβάνεται στο παρόν νομοσχέδιο, παρατείνεται η ισχύς αυτού του μέτρου μέχρι 30 Απριλίου 2021".

Όπως είπε ο υφυπουργός, η κυβέρνηση κινείται σε δύο κατευθύνσεις: "Θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανές τις επιχειρήσεις, να διατηρήσουμε τις θέσεις απασχόλησης, αλλά και να στηρίξουμε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη. Την ίδια όμως στιγμή σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα: την επιστροφή σε υψηλούς και βιώσιμους ρυθμούς ανάπτυξης", δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: "Η προσπάθεια αυτή είναι διαρκής. Οι συνθήκες στις οποίες ζούμε, θα απαιτήσουν και άλλες παρεμβάσεις.

»Ισχύει στο ακέραιο η δέσμευση του πρωθυπουργού ότι θα πάρουμε όσα μέτρα χρειαστούν για να στηρίξουμε την οικονομία και τους οικονομικά ασθενέστερους συνανθρώπους μας. Μαζί με την υγειονομική διάσταση της διαχείρισης της πανδημίας, υπάρχει και η συνέχεια της ζωής, της οικονομικής δραστηριότητας. Από αυτή την περιπέτεια θέλουμε να βγούμε όλοι μαζί, υγιείς και δυνατοί. Ο πρωθυπουργός δίνει τον τόνο σε αυτή την προσπάθεια. Εμπιστεύεται τους πολίτες, απευθύνεται σε αυτούς με ειλικρίνεια. Η σχέση εμπιστοσύνης είναι ισχυρή και αμφίδρομη, δείχνει το δρόμο για το μέλλον, για να επιστρέψει η χώρα σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης μέσα στο 2021".

ΑΜΠΕ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Υπερψηφίστηκαν τα μέτρα στήριξης για τους πληγέντες του «Ιανού»"

Σαρώνει ο κορονοϊός στην Ευρώπη: Πάνω από 4.000 κρούσματα στη Βρετανία – 4.070 νέες μολύνσεις στη Γαλλία

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση θα επιβάλει νέους περιορισμούς στη βορειοανατολική Αγγλία, απαγορεύοντας τις επαφές μεταξύ προσώπων που ανήκουν σε διαφορετικά νοικοκυριά, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα κρούσματα του νέου κορονοϊού.

«Δυστυχώς, ο αριθμός των μολύνσεων συνεχίζει να αυξάνεται ραγδαία», είπε ο υπουργός μιλώντας στο Κοινοβούλιο. «Ξέρουμε ότι μεγάλος αριθμός από αυτές τις μολύνσεις λαμβάνει χώρα σε εσωτερικούς χώρους, εκτός του σπιτιού. Και έτσι, κατόπιν αιτήματος των τοπικών συμβουλίων, με τα οποία συνεργάζομαι στενά, θα εισάγουμε περιορισμούς» στις συναντήσεις ανθρώπων από διαφορετικά νοικοκυριά, είπε, εξηγώντας ότι το μέτρο θα ισχύσει σε ορισμένες περιοχές της βορειοανατολικής Αγγλίας, όπου είχαν επιβληθεί περιορισμοί πριν από ένα 15μερο.

Σήμερα, οι υπηρεσίες υγείας ανακοίνωσαν 4.044 νέα κρούσματα της Covid-19, γεγονός που αυξάνει τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων στις 439.013. Άλλοι 13 άνθρωποι πέθαναν από την ασθένεια, ανεβάζοντας τον απολογισμό στους 42.001.

Γαλλία

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 4.070 νέες μολύνσεις από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο, μια απότομη πτώση από τον απολογισμό του Σάββατου που ήταν ο τρίτος υψηλότερος, με 14.412 κρούσματα, και της Κυριακής με 11.123.

Τα στοιχεία της Δευτέρας τείνουν πάντα να είναι χαμηλότερα καθώς τις Κυριακές διεξάγονται λιγότερα διαγνωστικά τεστ.

Ο επταήμερος κινούμενος μέσος όρος των νέων λοιμώξεων, ο οποίος εξομαλύνει τις παρατυπίες που αναφέρονται, διαμορφώθηκε στα 12.083, πάνω από το όριο των 12.000 κρουσμάτων για τέταρτη συνεχή ημέρα, έναντι ενός χαμηλού 272 κρουσμάτων στις 27 Μαΐου, δύο εβδομάδες μετά τη λήξη της καραντίνας διάρκειας δυο μηνών στη χώρα.

Ο αριθμός των ανθρώπων στη Γαλλία που πέθαναν από την επιδημία COVID-19 αυξήθηκε κατά 81 και ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 31.808, έναντι 27 θανάτων την Κυριακή. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 542.639.

Ιταλία

Σήμερα στην Ιταλία διαγνώσθηκαν 1.494 κρούσματα κορονοϊού, με 16 νεκρούς. Χθες τα κρούσματα ήταν 1.766 και δεκαεπτά θανάτους. Όπως τονίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, όμως, κατά την σημερινή ημέρα τα τεστ ήταν σαφώς πιο περιορισμένα, αφού δεν ξεπέρασαν μόλις τις 51.000.

Τα περισσότερα περιστατικά σημειώθηκαν στην Καμπανία, με πρωτεύουσα την Νάπολη (295), στην περιφέρεια Λάτιο, με πρωτεύουσα τη Ρώμη (211) και στο Βένετο (183).

Όπως μεταδίδει η δημόσια ραδιοφωνία της Rai, τις τελευταίες ημέρες άρχισαν να αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ασθενών που είναι θετικοί στον ιό και παρουσιάζουν επιπλοκές του αναπνευστικού συστήματος (όπως πνευμονίες) , οι οποίες αποτελούσαν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, την περασμένη 'Ανοιξη.

Παράλληλα, αργά αλλά σταθερά, αυξάνεται ο αριθμός των εισαγωγών στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Σήμερα νοσηλεύονται σε αυτές 254 ασθενείς.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, τέλος, υπογράμμισε μέσω διαδικτύου ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συνδράμει την Ισπανία και τη Γαλλία με κάθε μορφή αναγκαίας βοήθειας, για την όσο γίνεται πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σλοβακία

Η Σλοβακία θα κηρύξει και πάλι κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εντός της εβδομάδας, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνουν οι αρχές για να αντιμετωπίσουν την πανδημία, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ίγκορ Μάτοβιτς, μετά την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων.

«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και πιστεύω ότι έπρεπε να λάβουμε πολύ τολμηρές και ριζοσπαστικές αποφάσεις», είπε ο Μάτοβιτς μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής αντιμετώπισης κρίσεων.

Το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται ότι θα εγκρίνει την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τις προτάσεις των ειδικών, όλες οι αθλητικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, καθώς και οι θρησκευτικές λειτουργίες θα απαγορευτούν από την 1η Οκτωβρίου. Οι γάμοι και οι κηδείες θα επιτρέπεται να τελούνται, μόνο εφόσον όλοι οι συμμετέχοντες αποδείξουν ότι υποβλήθηκαν σε διαγνωστικό τεστ και βγήκαν αρνητικοί στην Covid-19.

Τα εστιατόρια, τα μπαρ και οι καφετέριες θα κλείνουν στις 22.00. Όσοι άνθρωποι, μέλη διαφορετικών νοικοκυριών, θέλουν να πλησιάσουν ο ένας τον άλλον σε απόσταση μικρότερη των 2 μέτρων σε εξωτερικούς χώρους θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα.

Η χρήση μάσκας είναι ήδη υποχρεωτική στη Σλοβακία, μόνο σε κλειστούς δημόσιους χώρους.

Η Σλοβακία, μια χώρα 5,4 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει καταγράψει 9.343 μολύνσεις και 44 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας. Την περασμένη Παρασκευή ωστόσο αναφέρθηκαν 552 νέα κρούσματα, αριθμός ρεκόρ για μία ημέρα.

Ολλανδία

Μια σειρά νέων αυστηρών μέτρων, όπως τον περιορισμό των μετακινήσεων και το κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων από τις 10 το βράδυ, ανακοίνωσε σήμερα η ολλανδική κυβέρνηση, με στόχο να αναχαιτίσει την εξάπλωση της Covid-19.

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε είπε ότι στο εξής και για τις επόμενες τρεις εβδομάδες τα μπαρ και τα εστιατόρια θα πρέπει να κλείνουν στις 22.00 και προέτρεψε τους πολίτες να εργάζονται «όσο περισσότερο μπορούν» από το σπίτι τους και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

Τα μέτρα, στα οποία περιλαμβάνεται και η ευρεία χρήση υφασμάτινης μάσκας στο Άμστερνταμ, τη Χάγη και σε άλλες μεγάλες πόλεις, λαμβάνονται καθώς ο αριθμός των μολύνσεων που καταγράφεται καθημερινά έχει ξεπεράσει εκείνον του περασμένου Απριλίου. Το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι τα κρούσματα θα φτάσουν ακόμη και τα 5.000 ημερησίως, από περίπου 3.000 σήμερα.

Στο πλαίσιο των μέτρων, δεν θα επιτρέπεται η παρουσία κοινού σε αθλητικές διοργανώσεις για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Σαρώνει ο κορονοϊός στην Ευρώπη: Πάνω από 4.000 κρούσματα στη Βρετανία – 4.070 νέες μολύνσεις στη Γαλλία"

Ελβετία: Έγκριση κατώτατου μικτού μισθού €3800 ευρώ όμως… δεν φτάνουν για μια αξιοπρεπή ζωή

Ο νέος ελάχιστος ωριαίος μισθός στη Γενεύη της Ελβετίας είναι πλέον περίπου 21 ευρώ. Εν τούτοις τα συνδικάτα είναι πεπεισμένα ότι δεν είναι δυνατή μια ζωή με αξιοπρέπεια στην πόλη επί της ομώνυμης της λίμνης με αυτά τα χρήματα.

Οι Ελβετοί ενέκριναν κατά το δημοψήφισμα της Κυριακής τους νέους ωριαίους μισθούς. Έτσι, για εργασία πλήρους απασχόλησης με τις συνήθεις στην Γενεύη 42 ώρες εργασίας, ο μηνιαίος ακαθάριστος μισθός ανέρχεται πλέον σε κατ΄ελάχιστον στα 3800 ευρώ.Στη Γερμανία το ελάχιστο ωρομίσθιο είναι 9,35 ευρώ.

Ωστόσο, το κόστος ζωής στην Ελβετία είναι επίσης πολύ υψηλότερο από ό,τι στην Γερμανία. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη Γενεύη, την ευρωπαϊκή έδρα των Ηνωμένων Εθνών με τους χιλιάδες καλά αμειβόμενους δημόσιους υπαλλήλους. Το γάλα, το ψωμί, τα αυγά, το τυρί, η σαλάτα και η μπύρα είναι προϊόντα των οποίων οι τιμές είναι υπερδιπλάσιες από τη Γερμανία. Εκτός αυτού, υπάρχει μεγάλη προσωπική συμμετοχή των ασφαλισμένων για τις επισκέψεις στους γιατρούς και για τα φάρμακα.

Το μέσο μηνιαίο εισόδημα στην Ελβετία είναι ίσο περίπου με 6.000 ευρώ. Οι μισοί μισθοί στην Ελβετία είναι πάνω και οι άλλοι μισοί κάτω από το ποσόν αυτό.

newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » "Ελβετία: Έγκριση κατώτατου μικτού μισθού €3800 ευρώ όμως… δεν φτάνουν για μια αξιοπρεπή ζωή"

Δέκα θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε 422 rapid τεστ στην πλ. Κουμουνδούρου

Στην πλατεία Κουμουνδούρου, στο κέντρο της Αθήνας, βρέθηκαν σήμερα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, που διενήργησαν rapid τεστ για κορωνοϊό.

Όπως έγινε γνωστό, συνολικά έγιναν 422 τεστ, από τα οποία προέκυψαν 10 θετικά κρούσματα.

Τρία αφορούν Έλληνες και επτά αλλοδαπούς. 

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Δέκα θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε 422 rapid τεστ στην πλ. Κουμουνδούρου"

Αρμενία: «Θα εκτοξεύσουμε Iskander αν η Τουρκία στείλει F-16 στο Ναγκόρνο Καραμπάχ»

Την απειλή χρήσης των βαλλιστικών πυραύλων Iskander-M που διαθέτει απείλησε η Αρμενία εάν η Τουρκία εξακολουθήσει να χρησιμοποιεί F-16 πάνω από το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο πρεσβευτής της Αρμενίας στη Μόσχα.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρμενία: «Θα εκτοξεύσουμε Iskander αν η Τουρκία στείλει F-16 στο Ναγκόρνο Καραμπάχ»"

Κακοκαιρία: Πλημμύρες σε Στερεά και Πελοπόννησο- Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται για μια ακόμα φορά η Ελλάδα με ακραία καιρικά φαινόμενα να πλήττουν, σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και βαθμιαία την υπόλοιπη Πελοπόννησο και πρόσκαιρα την ανατολική Στερεά και τη Θεσσαλία, ενώ από τις βραδινές ώρες αναμένεται εξασθένηση.

Σημειώνεται ότι παραμένει σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, κι ενώ ήδη από το πρωί ισχυρές βροχές και καταιγίδες πλήττουν τη δυτική Ελλάδα.

Το βράδυ της Δευτέρας και τις πρωινές ώρες της Τρίτης, τα φαινόμενα είναι πιθανόν να επηρεάσουν τη Θράκη και τα νησιά του  βορειοανατολικού Αιγαίου. Σύμφωνα με το meteo.gr, ιδιαίτερα υψηλά ύψη βροχής παρατηρούνται σε Δυτική Στερεά και Βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr στην Ορεινή Ναυπακτία έχει καταγράψει έως τις 18:00 της Δευτέρας, περίπου 86 mm βροχής.

Tα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 18:00 της Δευτέρας 28/09, παρουσιάζονται στον παρακάτω Πίνακα, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Φωτιά σε σπίτι στη Ναύπακτο λόγω κεραυνού

Φωτιά εκδηλώθηκε σε σπίτι στην Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, έπειτα από κεραυνό που χτύπησε τον ηλιακό θερμοσίφωνα, στη στέγη της οικοδομής.

Η φωτιά στο σπίτι εξαπλώθηκε και οι πυροσβέστες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπάκτου έσπευσαν στο σημείο για να την περιορίσουν, κάτι που κατάφεραν έπειτα από λίγη ώρα.

Πλημμύρες σε Πάτρα και Μεσολόγγι

Η έντονη βροχόπτωση με διάρκεια και τα σβηστά τα αντλιοστάσια του Δήμου, ήταν οι αιτίες να πλημμυρίσουν όλοι οι δρόμοι και σπίτια στο Μεσολόγγι, νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας.

Η βροχή έχει σταματήσει εδώ και λίγη ώρα, με την Πυροσβεστική υπηρεσία Μεσολογγίου να αντλεί νερά από οικίες οι οποίες πλημμύρισαν, καθώς δέχθηκε πάνω από 37 κλήσεις για απάντληση υδάτων. 

 

  

  

 

Παράλληλα, δυνατές βροχές και καταιγίδες σημειώνονται από το μεσημέρι της Δευτέρας και στην Αχαΐα, με τις εικόνες από την Πάτρα να είναι χαρακτηριστικές.

Προβλήματα και στον δήμο Χάλκειας

Σοβαρά προβλήματα παρατηρήθηκαν και στον δήμο Χάλκειας στην Αιτωλοακαρνανία, με Γαβρολίμνη και Τρίκορφο να έχουν δεχθεί μεγάλες ποσότητες βροχής. Σύμφωνα με το nafpaktianews.gr, 3 άτομα αποκλείστηκαν μέσα στο σπίτι τους λόγω του ύψους των υδάτων, ενώ πλημμύρισαν σπίτια και περιουσίες, χωράφια με καλλιέργειες.

Σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται στα ρέματα της περιοχής αλλά και στα καμμένα ακριβώς πάνω από το Τρίκορφο, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Χάλκειας Σπ.Τραχίλη. Μηχανήματα έργου του δήμου και δυνάμεις της Πυροσβεστικής προσπαθούν να εξομαλύνουν την κατάσταση.

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Βροχές και καταιγίδες αναμένεται να ξεσπάσουν σε περιοχές της χώρας μέσα στις επόμενες ώρες σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώνονται ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά.

Τα φαινόμενα μάλιστα, αναμένεται να επεκταθούν προς τη δυτική και βαθμιαία την υπόλοιπη Πελοπόννησο και πρόσκαιρα την ανατολική Στερεά και τη Θεσσαλία.

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξασθένηση αναμένεται από τις βραδινές ώρες.

Ωστόσο, τη νύχτα της Δευτέρας και τις πρωινές ώρες της Τρίτης (29-09-2020) τα έντονα φαινόμενα είναι πιθανό, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού να επηρεάσουν τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Ο καιρός της Τρίτης

Στα δυτικά και τα βόρεια βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά. Βαθμιαία εξασθένηση το απόγευμα από τα δυτικά. Στα υπόλοιπα άστατος καιρός με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι και σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

Μακεδονία – Θράκη

Στη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και κατά διαστήματα σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μέχρι το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 6 και το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Aπό 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση αναμένεται από τις απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Άστατος ο καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι. Βελτίωση αναμένεται από τις απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα βορειοδυτικοί σταδιακά τοπικά 7 μποφόρ .

Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην Κρήτη μέχρι το μεσημέρι.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι. Από το απόγευμα γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 19 ως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το απόγευμα, με πιθανότητα τοπικών βροχών.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα βορειοδυτικοί 5 με 6 και το βράδυ στο Θερμαϊκό τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου

in

Διαβάστε Περισσότερα » "Κακοκαιρία: Πλημμύρες σε Στερεά και Πελοπόννησο- Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες"

Δημιουργείται και δεύτερος ναύσταθμος στη Σούδα

Στην αποκάλυψη πως το υπουργείο Άμυνας έχει ήδη λάβει απόφαση- μετά από εισήγηση των Ενόπλων Δυνάμεων- να δημιουργήσει δεύτερο ναύσταθμο στην Σούδα της Κρήτης προκειμένου να ανεφοδιάζονται τα πλοία του πολεμικού ναυτικού και τα υποβρύχια, προχώρησε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Αν η χώρα από δω και πέρα θελήσει να κάνει αισθητή τη παρουσία της και στην ανατολική μεσόγειο, πρέπει να αναπτύξει λειτουργικό ναύσταθμο και στη Κρήτη και αυτό θα γίνει μέσα από αναβάθμιση της Σούδας.

Έχουν προβλεφθεί κονδύλια στο πρόγραμμα που λέμε εξοπλιστικό 15ετιας για υποδομές. Και το βασικό ζήτημα είναι της Σούδας για να αποτελέσει πλήρως οργανωμένο ναύσταθμο, ικανό να υποστηρίξει σε μόνιμη βάση πλοία και υποβρύχια του ναυτικού!», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός κατά την τοποθέτησή του στην επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων που συζητείται κύρωση συμφωνίας ανταλλαγής καυσίμων με τις ΗΠΑ.

Όπως σημείωσε, δεν πρόκειται για ενέργεια που μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα ή στους επόμενους μήνες αλλά αρκετά χρόνια. «Μπορείτε όμως να θεωρήσετε την απόφαση ειλημμένη», σημείωσε με νόημα.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημιουργείται και δεύτερος ναύσταθμος στη Σούδα"

Κοινοβούλιο της Λιβύης: Oι συμφωνίες με την Τουρκία πρέπει να επανεξεταστούν

Eπιτροπή αναθεώρησης συμβάσεων θα συσταθεί το κοινοβούλιο της Λιβύης η οποία θα αξιολογήσει τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί μεταξύ της Τουρκίας και της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA), δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας και Εθνικής του κοινοβουλίου της χώρας Talal Al-Mihoub.

Ο ίδιος εξήγησε ότι η επιτροπή θα ξεκινήσει το έργο της μετά το σχηματισμό του νέου Προεδρικού Συμβουλίου και της νέας κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι θα επενεξετάσει όλες τις συνθήκες που υπεγράφησαν κατ’ εντολή του Φαγέζ αλ Σάρατζ.
 

Σχετικά με τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι «οι συμφωνίες που υπογράφηκαν με το GNA θα παραμείνουν σε ισχύ, ακόμη και μετά την αποχώρηση του Σάρατζ» ο  -Mihoub σημείωσε ότι «η GNA δεν έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από το Κοινοβούλιο, το μοναδικό εκλεγμένο σώμα του Λιβυκού λαού».

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Κοινοβούλιο της Λιβύης: Oι συμφωνίες με την Τουρκία πρέπει να επανεξεταστούν"

Κορονοϊός: Νέα έρευνα για τα παιδιά – 44% λιγότερες πιθανότητες να κολλήσουν

Τα παιδιά έχουν 44% λιγότερες πιθανότητες να κολλήσουν κορονοϊό σε σχέση με τους ενήλικες, σύμφωνα με μια ανάλυση υπό την αιγίδα του προέδρου του Βασιλικού Κολλεγίου Παιδιατρικής και Υγείας του Παιδιού.

«Σε αυτή τη συστηματική επαναξιολόγηση και μεταανάλυση που περιλαμβάνει 32 έρευνες, τα παιδιά και οι έφηβοι κάτω των 20 ετών είχαν 44% λιγότερες πιθανότητες δευτερογενούς μόλυνσης από τον κορονοϊό σε σύγκριση με ενήλικες 20 ετών και άνω», αναφέρεται στην ανάλυση.

«Υπάρχουν προκαταρκτικές ενδείξεις ότι όσοι είναι κάτω από 10 έως 14 ετών έχουν λιγότερη ευαισθησία στη μόλυνση από τον κορονοϊό σε σχέση με τους ενήλικες, με τους εφήβους να εμφανίζονται να έχουν παρόμοια ευαισθησία με τους ενήλικες.»

Επικεφαλής της ανάλυσης ήταν ο Ράσελ Βάινερ, πρόεδρος του Βασιλικού Κολλεγίου Παιδιατρικής και Υγείας του Παιδιού. Η πλήρης ανάλυση βρίσκεται στο 10.1001/jamapediatrics.2020.4573.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Νέα έρευνα για τα παιδιά – 44% λιγότερες πιθανότητες να κολλήσουν"

Κορωνοϊός: Στα 269 τα νέα κρούσματα - Τα 197 στην Αττική

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 269 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 23 συνδέονται με γνωστές συρροές.

Αναλυτικά τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν:

- 11 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

- 1 εισαγόμενο κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο

- 197 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 10 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 7 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, συνδεόμενο με γνωστή συρροή

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Βοιωτίας, συνδεόμενο με γνωστή συρροή

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας

- 12 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 7 συνδέονται με γνωστή συρροή

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καστοριάς

- 5 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

- 3 κρούσματα από Π.Ε. Λάρισας , εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

- 1 κρούσμα από Π.Ε. Λέσβου, συνδεόμενο με γνωστή συρροή

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πάρου

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρέβεζας

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

- 15 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Από τα 257 νέα εγχώρια κρούσματα, τα 23 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 11 συνδέονται με δράση τυχαίας δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ στο κέντρο της Αθήνας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην χώρα από την έναρξη της πανδημίας είναι 17707, εκ των οποίων το 55.9% άνδρες.

2837 (16.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7349 (41.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

 73 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 17 (23.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 201 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ

Επιπλέον, έχουμε 4 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 383 θανάτους συνολικά στη χώρα. 142 (37.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε ΕΔΩ την ημερήσια επιδημιολογική μελέτη του ΕΟΔΥ

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Στα 269 τα νέα κρούσματα - Τα 197 στην Αττική "

Κοινή ανακοίνωση Ελλάδας – ΗΠΑ: Απαλείφθηκε ο χαρακτηρισμός «ιστορική» για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Στην απαλοιφή του χαρακτηρισμού «ιστορική» για τη Συμφωνία των Πρεσπών, που υπήρχε στο αρχικό κείμενο της κοινής ανακοίνωσης Ελλάδας και ΗΠΑ μετά τη συνάντηση Δένδια – Πομπέο, προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών. Η Συμφωνία των Πρεσπών στο κείμενο που εκδόθηκε  στα αγγλικά χαρακτηριζόταν ως «ιστορική», γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση τόσο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο και του ΚΙΝΑΛ, ενώ σχολιάσθηκε ιδιαίτερα δυσμενώς και μέσω των social media. 

Ειδικότερα, στο αρχικό κείμενο και στην παράμετρο της περιφερειακής συνεργασίας αναφερόταν: «The United States and Greece reiterate their support for the intergration of all the countries of the Western Balkans into European an transatlantic institutions acconding to the   choice of their citizens. They highlighted Greece’s efforts to this end, noting the continued relevance of the historic Prespes Agreement and North Macedonia’s subsequent accession to NATO, while underscoring the importance of its consistent implementation in good faith».Λίγο αργότερα, η ανακοίνωση επαναλήφθηκε με την ένδειξη «ορθή επανάληψη» και πλέον στο επίμαχο σημείο δεν υπάρχει η λέξη historic.

Κριτική από ΤσίπραΕίχε προηγηθεί ωστόσο, σκληρή κριτική από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο οποίος μιλώντας στη Βουλή είχε κάνει εκτενή αναφορά στον χαρακτηρισμό που περιλαμβανόταν στην κοινή ανακοίνωση. Ειδικότερα, είχε πει: 

Πριν κατέβω από το βήμα να μη παραλείψω, για να μη λέτε ότι είμαι σε όλα σκληρός και αγενής μαζί σας, να συγχαρώ τη κυβέρνηση και το κύριο Μητσοτάκη προσωπικά για το κοινό ανακοινωθέν που έβγαλε σήμερα ο υπουργός εξωτερικών με τον Αμερικανό ομόλογό του.

Που αναρτήθηκε αμετάφραστο σήμερα στην επίσημη σελίδα του ΥΠΕΞ.

Και χαιρετίζουν μαζί, τόσο η ελληνική όσο και η Αμερικανική κυβέρνηση την Ιστορική όπως γράφουν Συμφωνία των Πρεσπών.

Τώρα που συμφωνούμε λοιπόν ότι η Συμφωνία είναι ιστορική, φέρτε κύριοι της συμπολίτευσης να κυρώσουμε και τις επιμέρους συμφωνίες.

Τι κρύβεστε;

Τι φοβάστε;

Τώρα που βγάλατε τις περικεφαλαίες, δε πρόκειται να σας κατηγορήσει κανείς.

Ένας ένας θα το ψηφίσετε. 158 συγγνώμες είναι. Δεν είναι πολύ. Μία ψυχή που είναι να βγει ας βγει. Σας περιμένουμε να υπερψηφίσετε όλοι μαζί την ιστορική αυτή συμφωνία.

ΚΙΝΑΛ: Ιστορική υποκρισία

Ιδιαίτερα επικριτικό, όμως, ήταν και το σχόλιο του ΚΙΝΑΛ, που  έκανε λόγο για «κολοτούμπα» της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ, αναφέρει:

Ως αντιπολίτευση η ΝΔ καταψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών, την χαρακτήριζε «Εθνική ήττα».

Ως Κυβέρνηση τώρα, στο σημερινό κοινό ανακοινωθέν, την χαρακτηρίζει «ιστορική».



Ιστορική υποκρισία και λαϊκισμός.

Διπρόσωπος ο κ. Μητσοτάκης, Ιανός και μάλιστα στα Εθνικά Θέματα.

Η κολοτούμπα τελικά είναι τακτική και για τους δύο, για τον  κ. Τσίπρα και για τον κ.Μητσοτάκη.Μάλιστα, μετά τη «διόρθωση» του ανακοινωθέντος, το ΚΙΝΑΛ επανήλθε με νέο σχόλιο, καταλογίζοντας ιστορική υποκρισία και διπροσωπία στην κυβέρνηση. Ειδικότερα, το ΚΙΝΑΛ αναφέρει: Μετά την αντίδραση μας η Κυβέρνηση έσπευσε να αλλάξει το κείμενο του κοινού ανακοινωθέντος για την “ιστορική” συμφωνία των Πρεσπών.


Ότι και να κάνουν όμως αποκαλύφθηκαν.

Η ιστορική υποκρισία και η διπροσωπία και στα εθνικά θέματα, τους χαρακτηρίζει.

Με αυτές τις δήθεν ορθές επαναλήψεις, απλά αυτογελοιοποιούνται.

sofokleous10

Διαβάστε Περισσότερα » "Κοινή ανακοίνωση Ελλάδας – ΗΠΑ: Απαλείφθηκε ο χαρακτηρισμός «ιστορική» για τη Συμφωνία των Πρεσπών"

Η Ελληνική Βουλή βάζει στον «πάγο» συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν λόγω Αρμενίας

Στον «πάγο» έβαλε η Βουλή την κύρωση μνημονίου κατανόησης μεταξύ Ελλάδας και Αζερμπαϊτζάν λόγω της στρατιωτικής επίθεσης που εξαπέλυσε η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν στην Αρμενία.

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό προγραμματισμό, η Ολομέλεια καλούνταν αύριο Τρίτη να κυρώσει Μνημόνιο Κατανόησης στον τομέα του Αθλητισμού μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Νεολαίας και Αθλητισμού της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν.

Ωστόσο, μετά από έντονο προβληματισμό που εξέφρασαν τα κοινοβουλευτικά κόμματα και επικοινωνία που είχε το προεδρείο της Βουλής με κυβέρνηση και υπουργείο Εξωτερικών, αποφασίστηκε να τεθεί το νομοσχέδιο στον «πάγο».

Είναι ενδεικτικό ότι κατά την σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κώστας Χήτας έκανε λόγο για επίθεση του Αζερμπαϊτζάν «στα αδέρφια μας τους Αρμενίους» καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει το Μνημόνιο.

Από την πλευρά της Βουλής ο αντιπρόεδρος Νικήτας Κακλαμάνης απάντησε: «Επί της ουσίας δεν μπορώ ούτε εγώ, ούτε κανένας άλλος προεδρεύων να σας δώσει μια απάντηση τώρα. Ο Πρόεδρος της Βουλής θα κάνει την συνεννόησή του με την κυβέρνηση και ενδεχομένως να συμβεί και αυτό που λέτε ή όχι , εγώ δεν μπορώ να σας πω , ούτε επίσης να πάρω θέση ως προεδρεύων. Ως «Κακλαμάνης, όμως, μπορώ να πάρω θέση και σαφέστατα η θέση μου είναι υπέρ των Αρμενίων».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ελληνική Βουλή βάζει στον «πάγο» συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν λόγω Αρμενίας"

Χ.Σταϊκούρας: «Άκυρες οι πράξεις για πλειστηριασμούς σε πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία»

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, χαρακτήρισε ως «άκυρες» τις πράξεις για πλειστηριασμούς ή κατασχέσεις καθώς και τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή ΕΝΦΙΑ που επιδόθηκαν ή εστάλησαν στις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία «Ιανός».

Το ζήτημα τέθηκε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Λοβέρδο ο οποίος εξήγησε ότι παρά τις διατάξεις του υπό ψήφιση νομοσχεδίου που αναστέλλουν κάθε αναγκαστική πράξη στις πληγείσες περιοχές, δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι τις προηγούμενες ημέρες επιδόθηκαν σχετικές πράξεις από δικαστικούς κλητήρες.

«Αν έχουν συμβεί είναι άκυρες. Δεν έχουν καμία ισχύ. Το ίδιο πρόβλημα εντοπίσαμε και με ειδοποιητήρια ΕΝΦΙΑ τα οποία εστάλησαν το Σαββατοκύριακο. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο η κυβέρνηση σπεύδει να νομοθετήσει με τη διαδικασία του επείγοντος», είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης σε δώδεκα δράσεις ενίσχυσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, με το κόστος να ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο αποκάλυψε ότι μέχρι στιγμής έχουν υποβάλει αίτηση για την τρίτη επιστρεπτέα προκαταβολή 167.630 επιχειρήσεις.

Τέλος, είπε ότι 2.900 επιχειρήσεις έχουν υποβάλλει αίτημα για αποζημίωση λόγω του Ιανού. Από αυτές οι 2.200 είναι στην Καρδίτσα, 450 Κεφαλονιά – Ιθάκη, 173 Ζάκυνθο, 50 Λάρισα, 23 Φθιώτιδα, 7 Μαγνησία και 3 Λευκάδα.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χ.Σταϊκούρας: «Άκυρες οι πράξεις για πλειστηριασμούς σε πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία»"

Τσιόδρας από Λακωνία: Θα ληφθούν μέτρα για να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού

Ο Σωτήρης Τσιόδρας βρίσκεται στη Λακωνία όπου πραγματοποιεί αυτοψία στην περιοχή μετά από τον εντοπισμό τουλάχιστον 32 κρουσμάτων κορονοϊού. Σε δηλώσεις του πριν από λίγο ο καθηγητής λοιμωξιολογίας ανέφερε ότι υπάρχουν κρούσματα σε μια ευάλωτη ομάδα όπως είναι οι μετανάστες.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι «θα ληφθούν μέτρα για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού στην περιοχή» ενώ ξεκαθάρισε ότι οι θετικοί θα απομονωθούν ενώ συνεχίζονται οι έλεγχοι.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας ανέφερε ότι υπάρχει δυσκολία στην ιχνηλάτιση των επαφών των κρουσμάτων για αυτό και γίνονται μεγάλες προσπάθειες για τον περιορισμό της πανδημίας.

Στη Λακωνία έφθασαν εκτάκτως ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, συνοδευόμενος από τον γγ Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκο και τον πρόεδρο της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων Covid-19 σε αλλοδαπούς εργάτες γης της περιοχής.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, επισκέφθηκαν τις περιοχές του Δήμου Ευρώτα, καθώς και τη Δημοτική Ενότητα Μολάων, όπου είχαν συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, σε Σκοπός της επίσκεψης είναι η επιτόπια εκτίμηση της κατάστασης και ο καλύτερος δυνατός συντονισμός των τοπικών Αρχών για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων μείωσης της διασποράς του κορωνοϊού.

«Πρόκειται για μια δύσκολη και ευάλωτη περιοχή»

Την ανησυχία του αναφορικά με τα 32 κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στον Ευρώτα της Λακωνίας σε εργάτες γης εξέφρασε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, Ανάργυρος Μαριόλης.

Μιλώντας το πρωί στο Mega τόνισε «πρόκειται για μια δύσκολη και ευάλωτη περιοχή» ενώ επεσήμανε πως «έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό μια εκτεταμένη ιχνηλασία και η περιοχή έχει μπει από χθες σε διαδικασία ανίχνευσης του ιού».

«Αποφασίστηκε να γίνει έλεγχος σε όλους όσοι βρίσκονται εκεί, ενώ ήδη είναι σε απομόνωση τα σπίτια των ανθρώπων που διαγνώσθηκαν θετικοί στον ιό» δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης συμπληρώνοντας:

«Έχει γίνει προσπάθεια ώστε να διαμορφωθεί ένας χώρος ειδικός για τη φύλαξη των θετικών κρουσμάτων».

«Για να εξακριβωθεί το πότε ξεκίνησε η διασπορά του ιού και από πού, θα γίνει αιμοληψία από αυτούς που παρουσίασαν συμπτώματα» τόνισε ο Ανάργυρος Μαριόλης.

 aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Τσιόδρας από Λακωνία: Θα ληφθούν μέτρα για να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού"

Τραγωδία στην Αρτέμιδα: Βρέθηκε νεκρό βρέφος 17 ημερών

Τραγωδία σήμερα το πρωί στην Αρτέμιδα

Ένα βρέφος μόλις 17 ημερών βρέθηκε το πρωί στο κρεβατάκι του από την μητέρα του χωρίς ζωτικά σημεία, στην περιοχή κοντά στο πηγάδι στην Αρτέμιδα.

Στο σημείο βρέθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η ΕΛΑΣ.

Όπως αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος Σπάτων – Αρτέμιδος Παναγιώτης Λάμπρου, η μητέρα του δήλωσε ότι αργά το βράδυ το θήλασε και το πρωί που πήγε να το ξυπνήσει το βρήκε σε αυτή την κατάσταση.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα ασφαλείας του ΑΤ Σπάτων.

irafina

Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στην Αρτέμιδα: Βρέθηκε νεκρό βρέφος 17 ημερών"

Κικίλιας: Εξασφαλίσαμε 4,2 εκατ. αντιγριπικά εμβόλια -Πότε ξεκινά η ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Σε 4,2 εκατομμύρια ανέρχονται τα εμβόλια κατά της γρίπης που έχει εξασφαλίσει το υπουργείο Υγείας για τη φετινή χρονιά, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

 Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στόχος είναι από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά να εμβολιάζονται κατά κύριο λόγο οι ευπαθείς ομάδες.
Επεσήμανε δε ότι ξεκινά από σήμερα η ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

«Ο πλανήτης συγκλονίζεται από μία πανδημία και πρέπει να επιδείξουμε σοβαρότητα και υπευθυνότητα κυρίως για τους πολίτες που δεν έχουν ή δεν μπορούν» είπε ο ίδιος

«Ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη είναι ο εμβολιασμός» δήλωσε και συνέστησε σε όλους τους πολίτες να ακολουθούν τους κανόνες υγιεινής, να πλένουν τα χέρια τους, να αποφεύγουν την επαφή με άτομα που έχουν συμπτώματα και τον συγχρωτισμό και να εμβολιαστούν όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου επισημαίνοντας: «Η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερη και ότι «ο εμβολιασμός της γρίπης θα γίνεται παράλληλα με την εξέλιξη του δεύτερου κύματος της επιδημίας».

«Υπάρχουν διαφορές στις προσεγγίσεις για τους εμβολιασμούς. Στη χώρα μας προτεραιότητα είναι οι ομάδες αυξημένου κινδύνου που αναφέρονται αναλυτικά στη σχετική εγκύκλιο» σημείωσε και διευκρίνισε «σε κανένα μέρος του κόσμου, η συνύπαρξη του κορωνοϊού με τη γρίπη, δεν έχει μεταβάλλει τα προγράμματα των εμβολιασμών».

«Με την πρωτοβουλία της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φέτος θα έχουμε δεδομένα για το ποσοστό των εμβολιασμένων και τις ομάδες που εμβολιάζονται» είπε και αναφερόμενοι στα παιδιά εξήγησε πως πρέπει να εμβολιάζονται όσα πάσχουν από κάποιο νόσημα, όποια έχουν στο περιβάλλον τους μωρό λίγων μηνών ή άλλο ευάλωτο άτομο που δεν μπορεί να εμβολιαστεί».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Κικίλιας: Εξασφαλίσαμε 4,2 εκατ. αντιγριπικά εμβόλια -Πότε ξεκινά η ηλεκτρονική συνταγογράφηση"

Γιάφκα στο Κουκάκι: Προφυλακιστέος ο 42χρονος φίλος του Παλαιοκώστα

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον 8ο ανακριτή, ο 42χρονος κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί όπλων σε βαθμό κακουργήματος.

Ο 42χρονος είχε συλληφθεί την περασμένη Πέμπτη στο πλαίσιο της μεγάλης επιχείρησης που διεξήγαγε η Αντρομοκρατική Υπηρεσία στο Κουκάκι. 

Σήμερα έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί περίπου 50 άτομα υποστηρικτές του 42χρονου, οι οποίοι φωναξαν συνθήματα και ανήρτησαν πανό.

Να σημειωθεί ότι οι άλλοι δυο συλληφθέντες -οι οποίοι ήταν κατηγορούμενοι για πλημμέλημα- κατά την ίδια επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής,  μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελευθεροι.

Υπενθυμίζεται ότι ο 42χρονος ήταν φίλος και συνεργάτης του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Γιάφκα στο Κουκάκι: Προφυλακιστέος ο 42χρονος φίλος του Παλαιοκώστα"

Πέτσας-Κορωνοϊός: Κανένα ξεχωριστό μέτρο για πολίτες άνω των 65 ετών

Διέψευσε το ενδεχόμενο επιβολής ειδικών μέτρων για την πληθυσμιακή ομάδαν των άνω των 65 ετών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Απαντώντας σε ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως «όσον αφορά μέτρα ειδικά για την πληθυσμιακή ομάδα των συμπολιτών μας που είναι άνω των 65 ετών, δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα ξεχωριστό μέτρο για αυτούς».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «τις τελευταίες εβδομάδες η πανδημία σημειώνει έξαρση σε πολλές χώρες. Η Ελλάδα, χάρη στα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα και χάρη στην ατομική ευθύνη και τη συλλογική ωριμότητα που επέδειξε και εξακολουθεί να επιδεικνύει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, παρουσιάζει σταθεροποίηση στα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού».

Πρόσθεσε πως «στην ενημέρωση της προηγούμενης εβδομάδας, επισημάνθηκε ότι η σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με παρόμοιο πληθυσμό, αποδεικνύει πως η πατρίδα μας εξακολουθεί να τα καταφέρνει καλύτερα στην αντιμετώπιση της πανδημίας από πολλές άλλες χώρες, τόσο σε αριθμό κρουσμάτων όσο και σε αριθμό θανάτων. Αυτό φαίνεται για παράδειγμα και από τα χθεσινά στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύονται παγκοσμίως για τον κορονοϊό. Συγκεκριμένα, η Ολλανδία είχε 2.995 νέα κρούσματα κορονοϊού και 8 θανάτους, το Βέλγιο 1.827 κρούσματα και 5 θανάτους, η Πορτογαλία 665 κρούσματα και 9 θανάτους, ενώ η Ελλάδα 218 κρούσματα και 3 θανάτους».

Παράλληλα, η κυβέρνηση προχωρά στην αξιοποίηση ξενοδοχείων καραντίνας προκειμένου να φιλοξενήσουν, με την αναγκαία ιατρική φροντίδα, πολίτες – κυρίως αλλοδαπούς – που έχουν προσβληθεί από τον ιό, είναι ασυμπτωματικοί, αλλά φιλοξενούνται στα νοσοκομεία. Ήδη σήμερα ξεκινά η μεταφορά των πρώτων εξ’ αυτών σε ξενοδοχείο καραντίνας, γεγονός που θα απελευθερώσει πολλές απλές κλίνες COVID – 19 μέσα σε λίγες μέρες. Έτσι, και τα νοσοκομεία θα αποσυμφορηθούν και θα περιχαρακωθεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Επιπλέον προετοιμαζόμαστε για την αντιμετώπιση και των εποχικών ιώσεων, ιδίως της γρίπης που αναμένεται να πιέσουν το σύστημα υγείας τους επόμενους μήνες».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «από τις 15 Οκτωβρίου, θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός για την γρίπη. Υπενθυμίζεται ότι το 2018 είχαν γίνει κάτι παραπάνω από 2 εκατομμύρια εμβόλια. Το 2019, ύστερα από σχετική καμπάνια, έγιναν περισσότερα από 3 εκατομμύρια. Και φέτος έχουν παραγγελθεί 4,2 εκατομμύρια εμβόλια. Ανακοινώσεις για το πρόγραμμα εμβολιασμού θα γίνουν στις 14:00 το μεσημέρι από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Στο μεταξύ, συνεχίζεται η προσπάθεια ενίσχυσης του ΕΣΥ για να αντέξει στις όποιες πιέσεις από την «διπλή απειλή», του κορονοϊού και της γρίπης. Μέσα στον Οκτώβριο το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα αποκτήσει ακόμη 67 κλίνες ΜΕΘ από δωρεές, ενώ από το Δεκέμβριο θα αρχίσουν να προστίθενται 174 κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ από τη μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος».

Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην «Κοινή Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με τη οποία – σε περίπτωση που δεν επαρκούν οι κλίνες στις δημόσιες δομές – μπορεί να διατίθενται κλίνες νοσηλείας και κλίνες ΜΕΘ σε ιδιωτικά θεραπευτήρια και κλινικές. Υπογραμμίζεται ότι οι ασθενείς που θα μεταφέρονται σε ιδιωτικές ΜΕΘ δεν επιβαρύνονται με ιατρικές αμοιβές και συμμετοχές επί των νοσηλείων».

Και τόνισε: «Ξέρουμε ότι η μάχη είναι δύσκολη. Μπορούμε, όμως, να την κερδίσουμε. Η κυβέρνηση παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και παίρνει τα μέτρα που απαιτούνται για κάθε στιγμή και κάθε περιοχή. Είναι, όμως αυτονόητο πως κανένα μέτρο δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικό, αν δεν τηρείται από όλους. Και αυτό είναι τώρα το στοίχημα».

Αναφορικά με τα μέτρα στήριξης των πληγέντων από τον Ιανό, ο κ. Πέτσας ανέφερε αναλυτικά: «Συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που θεσπίζει τα μέτρα στήριξης για τους πληγέντες από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανός», καθώς και νέα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού. Στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται, επίσης, ενίσχυση των πιστώσεων για την πρόσληψη εκπαιδευτικών και ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, για τη σχολική χρονιά 2020-2021, καθώς και μεταρρυθμίσεις οι οποίες αφορούν τον τρόπο εκλογής των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού της ειδικής αγωγής.

Βασικό κορμό του νομοσχεδίου αποτελούν τα μέτρα για τη στήριξη των κατοίκων στις περιοχές που επλήγησαν από τον «Ιανό». Ανάμεσα στα άλλα:

– Χορηγείται εφάπαξ επίδομα προς τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν πληγεί ύψους 5.000 ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα ανά κατοικία και 8.000 ευρώ ανά επιχείρηση που έχει πληγεί.

– Δίνεται παράταση καταβολής βεβαιωμένων οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση.

– Παρατείνονται οι προθεσμίες καταβολής βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ και στα Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών που λήγουν ή έληξαν από 18/9/2020 έως 18/3/2021. Παράλληλα, για το ίδιο χρονικό διάστημα, αναστέλλεται η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς τη φορολογική διοίκηση των φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν κύρια κατοικία ή εγκατάσταση στις περιοχές αυτές.

– Αναστέλλεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου, 2021 κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης επί της κινητής ή ακίνητης περιουσίας φυσικών ή νομικών προσώπων.

– Δίνεται δυνατότητα στις επιχειρήσεις και τους εργοδότες που επλήγησαν από τον Ιανό – ανεξαρτήτως κλάδου και επιχειρηματικής δραστηριότητας – να θέτουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας μέρους ή όλων των εργαζομένων τους, μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί, αλλά όχι πέραν των τριών μηνών. Οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας μπαίνει σε αναστολή είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ποσού 534 ευρώ, καθώς και αναλογίας δώρου Χριστουγέννων.

Σημειώνεται ότι στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται διατάξεις καθολικής ισχύος όπως:

– Η παράταση έως και τις 30 Απριλίου 2021 της μείωσης των συντελεστών Φ.Π.Α. για τις μεταφορές, καφέ και ροφήματα στην εστίαση, εισιτήρια κινηματογράφων, θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών, καθώς και στο τουριστικό πακέτο.

– Η αναστολή, για ένα έτος, και συγκεκριμένα από 1η Οκτωβρίου 2020 έως 30 Σεπτεμβρίου 2021 της επιβολής του τέλους στη συνδρομητική τηλεόραση».

Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε στη συνέχεια ότι «το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης και την υπό προϋποθέσεις έκπτωση της διαφημιστικής δαπάνης από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων, προσαυξημένη κατά 100% για το φορολογικό έτος 2020 και κατά 60% για το φορολογικό έτος 2021. Πρόκειται για υπεραποσβέσεις που αναμένεται -σύμφωνα με μελέτες – να συμβάλουν στην τόνωση της ζήτησης και της καταναλωτικής δαπάνης, στην αύξηση του τζίρου και τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ώστε να αποτραπούν λουκέτα και να διαφυλαχθούν θέσεις εργασίας».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέτσας-Κορωνοϊός: Κανένα ξεχωριστό μέτρο για πολίτες άνω των 65 ετών"

Κοροναϊός: Στον Πειραιά θα καταπλεύσει το κρουαζιερόπλοιο με τα κρούσματα – Θα γίνουν τεστ και στο πλήρωμα

Στον Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει, με εντολή της Πολιτικής Προστασίας, το κρουαζιερόπλοιο «Mein Shiff 6» μετά από τον εντοπισμό δώδεκα κρουσμάτων κοροναϊού σε μέλη πληρώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την άφιξή του στον Πειραιά θα επαναληφθούν τα τεστ στα δώδεκα μέλη του πληρώματος που βγήκαν θετικοί στον covid 19 ενώ αναμένεται να γίνουν τεστ και στο υπόλοιπο πλήρωμα.

Στο κρουαζιερόπλοιο επιβαίνουν 922 επιβάτες και 766 μέλη πλήρωμα.

Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα.

news

Διαβάστε Περισσότερα » "Κοροναϊός: Στον Πειραιά θα καταπλεύσει το κρουαζιερόπλοιο με τα κρούσματα – Θα γίνουν τεστ και στο πλήρωμα"

Σεισμός στο Άγιο Όρος: «Το ιστορικό της περιοχής απαιτεί εγρήγορση» λέει καθηγητής του ΑΠΘ

Σε επιφυλακή θα παραμείνουν και τα επόμενα 24ωρα οι σεισμολόγοι, προκειμένου να παρακολουθούν την εξέλιξη των σεισμικών δονήσεων που σημειώνονται από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου ανοιχτά της Χαλκιδικής, στην θαλάσσια περιοχή του Αγίου Όρους. Η ιστορικότητα της περιοχής και οι ισχυροί σεισμοί του παρελθόντος κρατούν τους ειδικούς σε επαγρύπνηση, παρά τις εκτιμήσεις πως ο κύριος σεισμός ήταν, πιθανότατα, αυτός που καταγράφηκε με μέγεθος 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

«Το πιθανότερο είναι πως ο κύριος σεισμός ήταν αυτός των 5,2 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ. Μέχρι στιγμής, η εικόνα δεν δίνει ανησυχητική ερμηνεία, αλλά λόγω του ιστορικού της περιοχής δεν μας επιτρέπεται να είμαστε απόλυτα καθησυχαστικοί. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι έρχεται κάτι κακό, ωστόσο χρειάζεται μία επιφυλακτικότητα εξαιτίας της ιστορίας», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο καθηγητής Σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Μανώλης Σκορδίλης.

Ο κ.Σκορδίλης υπενθύμισε ότι η περιοχή του Αγίου Όρους έχει δώσει ισχυρούς σεισμούς το 1905 με 7,5 Ρίχτερ, όπως επίσης το 1982 και το 1983 με μεγέθη 7 και 6,8 βαθμών, αντίστοιχα. «Το 1905 είχαμε έναν ισχυρό σεισμό με μέγεθος 7,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ. Το 1982 είχε δώσει η περιοχή σεισμό μεγέθους 7 Ρίχτερ και το 1983 σεισμό 6,8. Όλοι αυτοί ήταν σε μία απόσταση 25 έως 45 χλμ από το επίκεντρο του τωρινού σεισμού. Μιλάμε πρακτικά για τον ίδιο τεκτονικό σχηματισμό και γι' αυτό είμαστε επιφυλακτικοί», είπε χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής Σεισμολογίας ανέφερε πως υπήρξαν ζημιές από τους ισχυρούς σεισμούς, κατά το παρελθόν, σε μοναστήρια του Αγίου Ορους, ενώ είχαν γίνει αισθητοί και στην πόλη της Θεσσαλονίκης, παρά το γεγονός ότι απέχει 150 χλμ από το επίκεντρο. «Ο σεισμός των 7,5 Ρίχτερ ήταν πολύ ισχυρός και υπήρχαν ζημιές στα μοναστήρια. Οι σεισμοί του ‘82 και ‘83 έγιναν αισθητοί και στη Θεσσαλονίκη. Η δόνηση ήταν λίγο πιο αργή, με την έννοια ότι τα σεισμικά κύματα είχαν μεγαλύτερες περιόδους, αλλά έγιναν αισθητοί. Στις περιοχές που είναι πιο κοντά, οι σεισμοί αυτής της τάξεως μεγέθους, μπορούν να γίνουν πραγματικά επικίνδυνοι».

Όσο για το ενδεχόμενο από τις συγκεκριμένες δονήσεις στην περιοχή του Αγίου Όρους να ενεργοποιηθούν και άλλα ρήγματα ο κ.Σκορδίλης το χαρακτήρισε «εντελώς απίθανο, γιατί ο σεισμός είναι σχετικά μικρός και δεν μπορεί να επηρεάσει άλλες περιοχές».

Οι σεισμολόγοι θα παρακολουθούν το φαινόμενο και τα επόμενα 24ωρα και σύμφωνα με τον καθηγητή αναμένονται «μετασεισμοί με μεγέθη που θα φτάσουν με μία ή και μικρότερη μονάδα διαφορά από το μέγεθος του, των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Στο πλαίσιο αυτό, ένας σεισμός όπως ο πρωινός με 4,8 Ρίχτερ, αν και λίγο ισχυρός για μετασεισμό δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο που θα μπορούσε να προκαλέσει ανησυχία».

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Σεισμός στο Άγιο Όρος: «Το ιστορικό της περιοχής απαιτεί εγρήγορση» λέει καθηγητής του ΑΠΘ"

Κεραμέως για καταλήψεις: Διάλογος μόνο με ανοικτά σχολεία – Πόσα είναι κλειστά λόγω κορονοϊού

Για το ζήτημα των καταλήψεων σε σχολεία της επικράτειας μίλησε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας ότι ο αριθμός των σχολείων υπό κατάληψη δεν αντιπροσωπεύει τη συνολική εικόνα της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην Ελλάδα.

«Ο διάλογος γίνεται μόνο με ανοικτά σχολεία. Δεν μπορεί κανείς να στερεί από τον άλλον το δικαίωμα στη μάθηση και να διακόπτει την εκπαιδευτική διαδικασία», επεσήμανε η υπουργός, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Επίσης, χαρακτήρισε την κατάσταση «μεταβαλλόμενη», καθώς, όπως είπε, «ένα σχολείο μπορεί το πρωί να ξεκινάει με κατάληψη και μετά από δύο ώρες να μην είναι σε κατάληψη». Παράλληλα, σχολίασε ότι πολλά από τα αιτήματα των καταλήψεων είναι «άσχετα με την εκπαιδευτική διαδικασία».

Επεσήμανε δε, ότι το υπουργείο Παιδείας είναι σε συνεχή συνεργασία με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και τους Περιφερειακούς Διευθυντές «για να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα». Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η υπουργός, εξετάζεται η αναπλήρωση των ωρών που έχουν χαθεί λόγω καταλήψεων.

Πάντως, σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Παιδείας, ο αριθμός των σχολείων που είναι σε κατάληψη έχει πλέον φθίνουσα πορεία.

Το 0,29% των τμημάτων κλειστά λόγω κορονοϊού

Όσον αφορά στα τμήματα που είναι κλειστά αυτή τη στιγμή εξ αιτίας του Covid-19, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι το ποσοστό τους επί του συνόλου των τμημάτων της χώρας είναι 0,29%. Όπως τόνισε, «η μεγάλη εικόνα είναι ότι μαθητές και εκπαιδευτικοί εφαρμόζουν με τρόπο υποδειγματικό τα μέτρα».

«Περιμέναμε τα κρούσματα γι’ αυτό έχουμε θωρακιστεί. Η μεγάλη εικόνα είναι ότι τα σχολεία λειτουργούν και τα παιδιά εφαρμόζουν κατά συντριπτική πλειοψηφία τα μέτρα. Αυτό είναι σημαντικό και ελπιδοφόρο», ανέφερε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, αυτή τη στιγμή έχει ανασταλεί η λειτουργία 9 σχολείων, τα 6 εκ των οποίων βρίσκονται στην Αττική, τα 2 στα Τρίκαλα και ένα στην Καβάλα. Ακόμη, 25 τάξεις και 123 μεμονωμένα τμήματα έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους πανελλαδικά.  

«Η τηλεκπαίδευση λειτουργεί κανονικά»

«Η τηλεκπαίδευση λειτουργεί κανονικά για περιπτώσεις όπου από αντικειμενικές δυσκολίες τα τμήματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν», υπογράμμισε η Νίκη Κεραμέως αναφορικά με τα σχολεία, τις τάξεις και τα τμήματα που κλείνουν εξ αιτίας κρουσμάτων κορονοϊού.

«Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία», είπε και πρόσθεσε: «Όταν όμως υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες οφείλει η Πολιτεία να βρίσκει λύσεις και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο υπάρχει ένα πλήρες σύστημα τηλεκπαίδεσης στο οποίο μπαίνει κανείς από τον δημόσιο φορέα, το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, το οποίο στήθηκε μέσα στο καλοκαίρι προκειμένου ακριβώς να προετοιμαστούμε για το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας των σχολείων».

Τέλος, η κ. Κεραμέως επανέλαβε ότι τα μέτρα προστασίας θα επικαιροποιούνται ανάλογα με τα δεδομένα. «Αν μας υποδείξουν οι ειδικοί είτε θα αυστηροποιήσουμε τα μέτρα είτε θα τα χαλαρώσουμε», είπε.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κεραμέως για καταλήψεις: Διάλογος μόνο με ανοικτά σχολεία – Πόσα είναι κλειστά λόγω κορονοϊού"

Κορωνοϊός: Ο 34χρονος Έλληνας που ξύπνησε από κώμα λόγω του ιού απαντά στους αρνητές

Ο Ιωάννης Κλάπας που ζει μόνιμα στην Αγγλία και έζησε έντονα τον «εφιάλτη» του κορωνοϊού, καθώς νοσηλεύτηκε στην εντατική, ευρισκόμενος σε κώμα για πέντε ημέρες, έδωσε μέσω μακροσκελούς ανάρτησης στο Facebook απαντήσεις στους αρνητές του ιού.

Ο κ. Κλάπας στάθηκε στη σημασία του «Μάσκες - αποστάσεις - πλύσιμο χεριών - αποφυγή συνωστισμού» και επισήμανε την ανάγκη εμβολιασμού κατά της γρίπης για τις ευπαθείς ομάδες.

Η ανάρτηση του κ. Κλάπα:

«Καιρό ήθελα να γράψω αλλά με τέτοια υπερπληροφόρηση όσον αφορά στον κορωνοϊό, το ανέβαλα. Τελικά πιστεύω ήρθε η ώρα, μιας και βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή της πανδημίας, να γράψω αυτά που τόσο καιρό είχα στο μυαλό μου, 5 μήνες ακριβώς πριν την είσοδό μου στην εντατική από κορωνοϊό.

1) Παρακαλώ όσοι και όσες, ακόμα και σήμερα, πιστεύουν ότι η πανδημία είναι hoax να με διαγράψουν άμεσα από φίλο τους. Διέγραψα αρκετούς αυτό το διάστημα, αν μου ξέφυγε κανείς παρακαλώ διαγράψτε με. Δεν αντέχω άλλο να ακούω ότι αυτό που με έστειλε στην εντατική, να παλέυω για τη ζωή μου, στο μυαλό κάποιων ακόμα και σήμερα μετά από σχεδόν 1 εκατομμύριο νεκρούς παγκοσμίως είναι “fake” για να έρθει η νέα τάξη πραγμάτων κλπ κλπ.

2) Είναι στην φύση του ανθρώπου να προσπαθεί να δίνει δικαιολογίες σε καθετί που συμβαίνει γύρω του και μιας και πανδημία σε τέτοιο βαθμό δεν έχουμε ξαναζήσει, είναι λογικό έως ένα σημείο να υπάρχουν θεωρίες συνωμοσίας... Αλλά διάολε, βάλτε το μυαλό σας να σκεφτεί. Αποδεδειγμένα νέος ιός, 5-10 φορές πιο θανατηφόρος από τη γρίπη, άκρως μεταδοτικός, με παγκόσμιο λοκντάουν και δεν εξαφανίστηκε μαγικά όπως περίμενε ο Τραμπ και όσοι τον ακούν, είναι εδώ και συνεχίζει το έργο του, τί πρέπει να συμβεί για να τον πάρουμε στα σοβαρά; Να κολλήσει δικό μας άτομο; Να χάσουμε φίλο μας ή συγγενή; Μόνο τότε θα καταλάβουμε τι συμβαίνει γύρω μας;

3) "Μα Γιάννη σταματήσαμε να έχουμε νεκρούς από άλλες ασθένειες και πεθαίνουν όλοι από κορωνοϊό;" Όχι βέβαια... Και από εγκεφαλικά πεθαίνει ο κόσμος και από ανακοπές καρδιάς και από αυτοκινητιστικά ατυχήματα και από πείνα και από καρκίνο κτλ κτλ αλλα ΚΑΙ από κορωνοϊό.

"Μα Γιάννη δεν πεθαίνουν από κορωνοϊό αλλά από καρδιά ή αιμορραγία ή εγκεφαλικά, από τα υποκείμενα νοσήματα τελοσπάντων, όχι κορωνοϊό." Συγγνώμη αλλά τότε δεν πεθαίνει κανείς από καρκίνο αλλά από σηψαιμία, ανακοπές κτλ... Μα αυτές τις επιπλοκές ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ τις προκάλεσε... Ακριβώς όπως τώρα ο κορωνοϊός! Ένας άνθρωπος με υπέρταση πρέπει να πεθάνει; H υπέρταση είναι υποκείμενο νόσημα... όπως και ο διαβήτης, η αρρυθμία, η παχυσαρκία κτλ κτλ. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν υποκείμενο νόσημα, αυτό σημαίνει ότι δεν αξίζει η ζωή τους όσο των άλλων;

4)"Γιάννη δεν μπορώ να φοράω μάσκα γιατί δεν αναπνέω καλά, μου καταπατάνε την ελευθερία μου." Μια χαρά αναπνέεις με τη μάσκα και εσύ και όλοι μας και χίλιες φορές μάσκα παρά αναπνευστήρα... Αλλά δεν είναι μόνο η μάσκα! Μάσκα – αποστάσεις – πλύσιμο χεριών – αποφυγή συνωστισμού! Είναι τετράπτυχο της επιτυχίας! Και έγκειται στην ατομική ευθύνη του καθενός! "Μα Γιάννη η Κυβέρνηση λέει μια έτσι μία αλλιώς." Η κυβέρνηση όπως και η κάθε κυβέρνηση έχει να διαχειριστεί μια καινούρια κατάσταση με τα δεδομένα τουλάχιστον στην αρχή να αλλάζουν μέρα με τη μέρα. Το τετράπτυχο δεν άλλαξε ποτέ! "Μα πριν δεν μας έλεγαν να μην φοράμε μάσκες;" Ναι τότε που είχαμε λοκντάουν και δεν υπήρχαν μάσκες ακόμα κα στα νοσοκομεία τί θα μας έλεγαν: "Πάτε να βρείτε μάσκες;" Αφού δεν έπρεπε να κυκλοφορούμε!

5)"Γιάννη κουράστηκα, θέλω να ξυπνήσω μια μέρα και όλο αυτό να ήταν ένα κακό όνερο.” Κι εγώ θα το ήθελα αυτό. Να ξυπνήσω μια μέρα και να μην έχω την ανάμνηση ότι πνίγομαι πριν με βάλουν σε αναπνευστήρα... που λέω “please put me to sleep, I cant breath” μη σκεπτώμενος καν το ενδεχόμενο να μην ξυπνήσω ποτέ. Ήμουν σίγουρος ότι θα ξυπνούσα, αλλά και πάλι δεν την θέλω την ανάμνηση αυτή. Τον χρόνο όμως πίσω δεν μπορούμε να τον γυρίσουμε. Μπορούμε να προσαρμοστούμε στις τωρινές συνθήκες και να συνεχίζουμε να ζούμε την ζωή μας με στόχο το καλύτερο αύριο. Γιατί όσο πιο γρήγορα ξεμπερδέψουμε με αυτόν τον ιό, τόσο πιο γρήγορα θα ασχοληθούμε πάλι με έρευνες και θεραπείες για άλλες ασθένειες που τώρα έχουν παγώσει. Είναι ατομική μας ευθύνη και κοινωνική, για εμάς, τους συγγενείς μας, τους φίλους μας, την κοινωνία όπου είμαστε μέλη. Όσο περισσότεροι ακολουθούμε το τετράπτυχο, τόσο καλύτερα θα πηγαίνουμε, και στο τέλος πάλι αγκαλιασμένοι με τους φίλους μας θα θυμόμαστε αυτή την χρονιά ως μια κακή παρένθεση και τίποτα παραπάνω. Αρκεί να δράσουμε όλοι μας ΤΩΡΑ.

6)Η αντιγριπική περίοδος ξεκινάει σύντομα στην Ελλάδα. 'Οσοι συμπεριλαμβάνονται στις ευπαθείς ομάδες ΠΡΕΠΕΙ να εμβολιαστούν. Εμείς οι επιστήμονες Υγείας, γιατροί, φαρμακοποιοί, νοσηλευτές κτλ ΠΡΕΠΕΙ να κάνουμε το εμβόλιο για να προστατέψουμε τους ασθενείς μας. Κανένα σύστημα υγείας στον κόσμο δεν θα ανταπεξέλθει σε κύμα γρίπης και κορωνοϊού ταυτόχρονα. ΠΡΕΠΕΙ να δράσουμε όλοι με στόχο της προστασία της κοινωνίας μας.

ΥΓ1: Η συνοδευτική φωτογραφία ήταν η πρώτη σέλφι που έβγαλα μέσα στην Εντατική αφού ξύπνησα από κώμα 5 ημερών. Εκείνη τη μέρα από την νάρκωση έβλεπα νεράϊδες και φούσκες παντού... ακόμα και σε αυτή τη φωτογραφία εκείνη τη μέρα έβλεπα μόνο το κεφάλι μου και φούσκες παντού με 2 νεράϊδες πάνω δεξιά... μου πήρε 2 μέρες να πειστώ ότι ήμουν στην εντατική νοσοκομείου και όχι σε θεματικό πάρκο για παιδιά με νεράϊδες...

ΥΓ2: Καλό κουράγιο στους ήρωες των νοσοκομείων και των φαρμακείων και γενικά όλων των επαγγελμάτων υγείας. Έρχεται δύσκολος χειμώνας. Θα έχω για όλη μου τη ζωή ευγνωμοσύνη στο υπέροχο προσωπικό του Νοσοκομείου του Yeovil που έκανε τα αδύνατα δυνατά και με κράτησε στην ζωή. Ένα τεράστιο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.

ΥΓ3: Δυστυχώς μόνο όταν χάνουμε κάτι που θεωρούμε δεδομένο αναγνωρίζουμε την αξία του... Όταν είσαι απολύτως καλά, χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας πως μπορείς να διανοηθείς ότι μπορεί να καταλήξεις στην Εντατική να παλεύεις για την ζωή σου; Η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό... ΥΠΕΡΤΑΤΟ. Για αυτό μάσκα - αποστάσεις - πλύσιμο χεριών - αποφυγή συνωστισμού. Εύχομαι την υγεία μας να έχουμε και όλα θα τα καταφέρουμε!»

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Ο 34χρονος Έλληνας που ξύπνησε από κώμα λόγω του ιού απαντά στους αρνητές"

Άγριο ξύλο σε σχολείο της Καλαμάτας: Μαθητές επιτέθηκαν σε καθηγητές και γονείς (video)

Επεισόδια σημειώθηκαν στο 6ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας, όταν οι καθηγητές επιχείρησαν να μπουν στο χώρο του σχολείου, το οποίο τελεί υπό κατάληψη από τους μαθητές.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του thebest, τόσο οι καθηγητές όσο και ένας γονέας δέχτηκαν λεκτική, αλλά και σωματική επίθεση από τους μαθητές, οι οποίοι μπήκαν σε έντονο διαπληκτισμό μαζί τους και άρχισαν να τους πετούν καρέκλες, όταν προσπάθησαν να ανοίξουν την πόρτα και να μπουν στον χώρο.

Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία, ενώ έφτασε και ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Στο βίντεο που ακολουθεί καταγράφονται απίστευτες εικόνες από το 6ο Λύκειο Καλαμάτας.

 

 

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Άγριο ξύλο σε σχολείο της Καλαμάτας: Μαθητές επιτέθηκαν σε καθηγητές και γονείς (video)"

Ηράκλειο: 44 συλλήψεις στο αεροδρόμιο - Επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα

Σαράντα τέσσερις αλλοδαποί συνελήφθησαν από τις 21.9.2020 έως τις 27.9.2020 στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Πρόκειται για 28 άνδρες και 16 γυναίκες, οι οποίοι, κατά τη διάρκεια ελέγχου από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αυστρία και την Τσεχία.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ηρακλείου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: 44 συλλήψεις στο αεροδρόμιο - Επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα"

ΕΟΔΥ: Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά κάτω των 17 ετών

Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για τα παιδιά μέχρι 17 ετών, δύο εβδομάδες μετά το άνοιγμα των σχολείων, εντείνουν την ήδη υπάρχουσα ανησυχία για τη διασπορά του κορονοϊού.

Η έντονη ανησυχία που υπήρχε πριν λίγες εβδομάδες για το άνοιγμα των σχολείων και τη διασπορά του κορονοϊού, φαίνεται πως επιβεβαιώνεται 15 μέρες μετά την έναρξη των μαθημάτων, καθώς τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας γι' αυτή την ηλικιακή ομάδα, δείχνουν μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα πριν τον αγιασμό της νέας σχολικής χρονιάς, είχαν νοσήσει από κορονοϊό 776 παιδιά μέχρι 17 ετών. Στο διάστημα μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου, ο αριθμός αυτός εκτοξεύτηκε στα 1.120. Τα κρούσματα σε ηλικίες μέχρι 17 ετών, δηλαδή, σημείωσαν αύξηση σχεδόν 50% σε δύο εβδομάδες σε σχέση με όσα είχαν καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας στη χώρα, πριν από 6,5 μήνες, στις 27 Φεβρουαρίου μέχρι την παραμονή του ανοίγματος των σχολείων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία του ΕΟΔΥ αφορούν περίπου το 94% των κρουσμάτων των οποίων η ηλικία είναι γνωστή, καθώς φαίνεται ότι υπάρχει και ένα μικρό μεν αλλά υπαρκτό ποσοστό, των οποίων δεν γνωρίζουν την ηλικία.

Να θυμίσουμε ότι το απόγευμα της Κυριακής (27/09) ανακοινώθηκαν 218 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 39 συνδέονται με γνωστές συρροές και 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 17444, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

2825 (16.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7242 (41.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

68 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 16 (23.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 200 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος,το προηγούμενο 24ωρο είχαμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 379 θανάτους συνολικά στη χώρα. 142 (37.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

news247

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΔΥ: Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά κάτω των 17 ετών"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news