facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Αδήλωτα εισοδήματα εκατομμυρίων ευρώ από το εξωτερικό εντόπισε η ΑΑΔΕ

Αδήλωτα εισπραχθέντα αναδρομικά μισθωτών και συνταξιούχων που εισπράχθηκαν το 2014, αλλά δεν δηλώθηκαν, αποδοχές μισθωτών που σε δεκάδες περιπτώσεις υπερβαίνουν τις 100.000 ευρώ και οι οποίες απεκρύβησαν απο την εφορία, καθώς και αδήλωτες συντάξεις απο το εξωτερικό προκύπτουν απο τις διασταυρώσεις που διεξάγει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για την φοροδιαφυγή,

Σύμφωνα με κύκλους της ΑΑΔΕ, αυτές είναι οι κύριες κατηγορίες φορολογουμένων στις οποίες ύστερα απο εκτεταμένες διασταυρώσεις εντοπίστηκαν κρυμμένα εισοδήματα εκατομμυρίων ευρώ. Σε ότι αφορά τις συντάξεις που καταβάλλονται απο το εξωτερικό, οι διασταυρώσεις βασίστηκαν σε πληροφορίες, που παραλήφθηκαν στο πλαίσιο αυτόματης ανταλλαγής, αναφορικά με εισπραχθείσες αμοιβές από μισθούς, συντάξεις και διοικητικές αμοιβές φορολογικών κατοίκων Ελλάδας από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από τη διασταύρωση αυτή εντοπίστηκαν φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, που λαμβάνουν συντάξεις από χώρα της ΕΕ δίχως να τις δηλώνουν στη φορολογική τους δήλωση. Ιδιαίτερα σημαντικές είναι 10.000 από αυτές τις περιπτώσεις, για τις οποίες η εκτίμηση του φόρου από τα μη δηλωθέντα εισοδήματα ανέρχεται σε 6,5 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται, ότι εντοπίζονται ως μη δηλωθείσες ή ανακριβώς δηλωθείσες συντάξεις ύψους έως και 58.000 ευρώ.

Η δεύτερη πηγή αφορά σε βεβαιώσεις αποδοχών, που απέστειλαν στην ΑΑΔΕ εργοδότες και ασφαλιστικοί φορείς, με τις υποβληθείσες Δηλώσεις Φορολογίας Εισοδήματος που υπέβαλαν μισθωτοί και συνταξιούχοι. Από τη διασταύρωση αυτή, εντοπίστηκαν 40.000 περιπτώσεις μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης εισοδήματος, που υπερβαίνουν το αφορολόγητο όριο. Ενδεικτικά, αναφέρονται 65 περιπτώσεις φορολογουμένων που δεν δήλωσαν αποδοχές μεγαλύτερες των 100.000 ευρώ ο καθένας.

Η τρίτη πηγή αφορά σε αδήλωτα εισπραχθέντα αναδρομικά ποσά μισθωτών και συνταξιούχων, που εισπράχτηκαν το 2014 και υπερβαίνουν το αφορολόγητο όριο. Πιο συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν περίπου 42.000 φορολογούμενοι, οι οποίοι δεν υπέβαλαν αντίστοιχη τροποποιητική Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος, όπως όφειλαν. Σημειώνεται ότι, από το σύνολο των περιπτώσεων, εντοπίστηκαν 5 φορολογούμενοι, που απέκρυψαν αναδρομικές απολαβές της τάξης των 600.000 ευρώ συνολικά.

Οι διασταυρώσεις συνεχίζονται από την ΑΑΔΕ αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αρμόδιες πηγές.

 news

Διαβάστε Περισσότερα » " Αδήλωτα εισοδήματα εκατομμυρίων ευρώ από το εξωτερικό εντόπισε η ΑΑΔΕ"

Μακρόν: Πρώτα σεβασμός, μετά διάλογος - Ερντογάν: Μην υποστηρίζεις τις μαξιμαλιστικές θέσεις της Ελλάδας

«Είμαστε έτοιμοι για διάλογο με την Τουρκία, αλλά περιμένουμε από αυτή το σεβασμό της ευρωπαϊκής κυριαρχίας, το Διεθνές Δίκαιο, καθώς και να παράσχει διευκρινίσεις για τις; ενέργειές στη Λιβύη και τη Συρία», τόνισε σήμερα ο Εμανουέλ Μακρόν στέλνοντας αυστηρό μήνυμα προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Οι προσβολές είναι ατελέσφορες. Όλες αυτά τα λόγια, όλες αυτές οι πράξεις δεν έχουν θέση στις σχέσεις μεταξύ υπεύθυνων κρατών. Χρειάζεται υπευθυνότητα. Είμαστε έτοιμοι για διάλογο, για την ουσιαστική οικοδόμηση μιας Pax Mediterranea, αλλά όχι με εκφοβισμό και το δίκαιο του ισχυρού. Χρειαζόμαστε σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και συνεργασία», δήλωσε ο Μακρόν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Οι αρχές αυτές είναι αδιαπραγμάτευτες», συμπλήρωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ερντογάν σε Μακρόν: Μην υποστηρίζεις ελληνικές μαξιμαλιστικές θέσεις

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο ομόλογός του της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν συνομίλησαν τηλεφωνικά το βράδυ της Τρίτης.

Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της τουρκικής προεδρίας, συζήτησαν για τις αιτίες της έντασης που έχει αναπτυχθεί τους τελευταίους μήνες στη συγκεκριμένη περιφέρεια, ενώ ο Ερντογάν ζήτησε το σεβασμό των νόμιμων δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων.

Παράλληλα, έθεσαν επί τάπητος τις ταραγμένες σχέσεις της Άγκυρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακόμη, ο Τούρκος πρόεδρος είπε στον Γάλλο ομόλογό του πως η χώρα του δεν έχει βλέψεις και δεν παραβιάζει δικαιώματα άλλων χωρών και υπογράμμισε το βάρος που ρίχνει η Τουρκία στον διάλογο και τη συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων.

Σύμφωνα με το ΕΗΑ News, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε στον Εμανουέλ Μακρόν ότι το πρόβλημα στην Ανατολική Μεσόγειο οφείλεται στην άγνοια σχετικά με τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκύπριων.

Παράλληλα, ο Ερντογάν εξέφρασε την άποψη ότι δεν έχει νόημα η Γαλλία να υποστηρίζει μαξιμαλιστικές, όπως τις χαρακτήρισε, ελληνικές θέσεις, που αυξάνουν τις εντάσεις.

Ανακοίνωση του γαλλικού ΥΠΕΞ

Το γαλλικό ΥΠΕΞ στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών, που διήρκεσε πάνω από μία ώρα, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα συνεχιστεί ένας διάλογος μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας και πως ο Μακρόν ζήτησε μια παρόμοια προσέγγιση με την Κύπρο.

Πρόσθεσε πως ο Γάλλος και ο Τούρκος πρόεδρος συμφώνησαν να διατηρήσουν επαφή.

Στην ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας για την επικοινωνία των δύο ηγετών υπογραμμίζεται πως ο Ερντογάν τόνισε την ανάγκη χρησιμοποίησης διπλωματικών ευκαιριών για την αποκλιμάκωση των εντάσεων και την επίτευξη βιώσιμων διαπραγματεύσεων, συμπληρώνοντας ότι η Άγκυρα αναμένει μια συνετή και εποικοδομητική προσέγγιση από το Παρίσι.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μακρόν: Πρώτα σεβασμός, μετά διάλογος - Ερντογάν: Μην υποστηρίζεις τις μαξιμαλιστικές θέσεις της Ελλάδας"

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Δεν έχουν καμία τύχη τα άχρηστα βήματα που κάνουν για να αποκλείσουν την Τουρκία από την ανατ. Μεσόγειο»

O Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε μήνυμα μέσω βίντεο στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών υποστηρίζοντας πως δεν έχουν καμία τύχη τα βήματα που γίνονται για να αποκλειστεί η Τουρκία από την ανατολική Μεσόγειο. 

Μήνυμα μέσω βίντεο έστειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, όπου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου.

«Πίσω από τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, υπάρχουν χώρες που ενεργούν με το σκεπτικό "ο νικητής τα παίρνει όλα". Τα άχρηστα βήματα που κάνουν για να αποκλείσουν τη χώρα μας από την περιφέρεια, δεν έχουν καμία πιθανότητα να επιτύχουν» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, λίγη ώρα μετά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε με τους Άνγκελα Μέρκελ και Σαρλ Μισέλ.

«Σε αυτό το σημείο, θέλω να επαναλάβω την πρόσκλησή μου για την έναρξη διαλόγου και την εγκαθίδρυση σταθερής συνεργασίας ανάμεσα στις γειτονικές χώρες στην Ανατολική Μεσόγειο. Για τον σκοπό αυτό, προτείνουμε να διεξαχθεί μια περιφερειακή διάσκεψη στην οποία θα ληφθούν υπόψη τα δικαιώματα και τα συμφέροντα όλων των χωρών της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων των Τουρκοκυπρίων. Εμείς δεν έχουμε κανένα ενδιαφέρον για τα θαλάσσια δικαιώματα οποιασδήποτε χώρας» συνέχισε ο Ερντογάν.

Ακολούθως, εκφράζοντας τη θέση ότι ένας από τους λόγους της έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου είναι η έλλειψη μιας δίκαιης, ολοκληρωμένης και μόνιμης λύσης στο Κυπριακό, στις διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται από το 1968, ο Ερντογάν είπε τα εξής: «Το μόνο εμπόδιο για τη λύση είναι η ασυμβίβαστη και άδικη προσέγγιση της ελληνικής πλευράς. Αγνοώντας τις διεθνείς συμφωνίες, η ελληνική πλευρά στοχεύει να κάνει τους Τουρκοκύπριους μειονότητα στη δική τους πατρίδα, ακόμη και να τους εξαλείψει εντελώς από το νησί. Σαν εγγυήτρια χώρα, δεν έχουμε αφήσει ποτέ μόνους τους Τουρκοκύπριους. Η λύση στο Κυπριακό είναι δυνατή μόνο με την αποδοχή του γεγονότος ότι ο Τουρκοκυπριακός λαός είναι κι αυτός ιδιοκτήτης στο νησί. Θα υποστηρίξουμε κάθε λύση που θα εγγυηθεί μόνιμα την ασφάλεια του τουρκοκυπριακού λαού και τα ιστορικά και πολιτικά τους δικαιώματα στο νησί».

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρ.Τ.Ερντογάν: «Δεν έχουν καμία τύχη τα άχρηστα βήματα που κάνουν για να αποκλείσουν την Τουρκία από την ανατ. Μεσόγειο»"

Σοκ στις ΗΠΑ: Έσπασε το όριο των 200.000 θανάτων λόγω κορωνοϊού

Το θλιβερό όριο των 200.000 θανάτων, λόγω των επιπλοκών από τον κορωνοϊό έσπασαν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Σύμφωνα με τη μέτρηση του Πανεπιστημίου, οι θάνατοι στις ΗΠΑ έφτασαν τους 200.005 και η χώρα γίνεται η πρώτη στους θανάτους παγκοσμίως, ενώ ακολουθούν Βραζιλία, Ινδία και Μεξικό. 

Τα περισσότερα κρούσματα εμφανίζονται στην Καλιφόρνια ενώ ακολουθούν Τέξας και Φλόριντα, ενώ οι ειδικοί ανησυχούν για αύξηση των μολύνσεων στα μεσοδυτικά, συμπεριλαμβανομένης και της Αϊόβα

Την ίδια ώρα, οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι και από αυτούς θα φανεί η εξέλιξη της πανδημίας μέσα στο χειμώνα. Μάλιστα, δίνουν έμφαση στη βελτίωση των rapid test, της ιχνηλάτησης, της απομόνωσης και τη χρήση της καραντίνας, αντί να δίνεται έμφαση στην κατ’ οίκον εργασία και στην απομάκρυνση των παιδιών από το σχολείο.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σοκ στις ΗΠΑ: Έσπασε το όριο των 200.000 θανάτων λόγω κορωνοϊού"

Προκλητική αντί-Navtex της Τουρκίας: Ζητάει την αποστρατικοποίηση της Λήμνου

Νέα αντι-Navtex, με την οποία κατηγορεί την Ελλάδα ότι παραβιάζει το καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, εξέδωσε σήμερα η Τουρκία, βάζοντας στο στόχαστρο αυτή τη φορά την Λήμνο,όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη.

Η τουρκική Navtex αναφέρει ότι η υπ’ αριθμόν ελληνική LA12-210/20 navtex παραβιάζει την συνθήκη της Λωζάνης.

Η νέα τουρκική Navtex δημοσιεύεται σε λιγότερο από δύο ώρες από το πέρας της τριμερούς τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησαν ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

sigmalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Προκλητική αντί-Navtex της Τουρκίας: Ζητάει την αποστρατικοποίηση της Λήμνου"

Σουηδία: Σκέψεις για lockdown στη Στοκχόλμη μετά την αύξηση των κρουσμάτων

Τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται και στη Σουηδία με αποτέλεσμα να υπάρχουν σκέψεις ακόμη για την επιβολή lockdown στη Στοκχόλμη.

Η στρατηγική που ακολουθεί η Σουηδία με την έμφαση στην ατομική ευθύνη και όχι σε επιβολή lockdown για να επιβραδυνθεί ο κορονοϊός βρέθηκε στο επίκεντρο σφοδρών επικρίσεων, καθώς ο αριθμός των νεκρών εκτοξεύτηκε κατά τη διάρκεια της άνοιξης, ωστόσο επιδοκιμάστηκε από αξιωματούχους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ως ένα βιώσιμο μοντέλο.

Οι μολύνσεις μειώθηκαν σημαντικά το καλοκαίρι και μέχρι στιγμής η Σουηδία δεν έχει καταγράψει τις απότομες αυξήσεις νέων κρουσμάτων όπως έγινε στην Ισπανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία τον τελευταίο μήνα.

Όμως, περίπου 1.200 νέα κρούσματα και πέντε θάνατοι καταγράφηκαν από την Παρασκευή σε σύγκριση με περίπου 200 κρούσματα την ημέρα τις τελευταίες εβδομάδες. Η αύξηση του αριθμού των νέων μολύνσεων δεν μπορεί να εξηγηθεί αποκλειστικά από την αύξηση των τεστ, τονίζει σήμερα η Δημόσια Αρχή Υγείας.

«Ο κυλιόμενος μέσος όρος αυξήθηκε με κάποιο τρόπο», είπε ο Άντερς Τέγκνελ, ο επικεφαλής επιδημιολόγος της Σουηδίας, που σχεδιάζει τη στρατηγική κατά της πανδημίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

«Δεν έχει επηρεάσει το σύστημα υγείας, ακόμη. Ο αριθμός των νέων ασθενών στις ΜΕΘ είναι πολύ χαμηλός και ο αριθμός των θανάτων είναι πολύ χαμηλός», επισήμανε.

Ο Τέγκνελ τόνισε ότι δεν μπορούν να αποκλειστούν νέα μέτρα για την πρωτεύουσα.

«Έχουμε συζητήσεις με τη Στοκχόλμη σχετικά με το αν χρειάζεται να εισαγάγουμε μέτρα για να μειώσουμε τη διασπορά των μολύνσεων. Ποια ακριβώς θα είναι αυτά, θα επιστρέψουμε σε αυτό στις επόμενες λίγες ημέρες», εξήγησε.

Νωρίτερα σήμερα, ο επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της Στοκχόλμης προειδοποίησε ότι η περιοχή καταγράφει αύξηση των κρουσμάτων.

«Η πτωτική τάση δεν υπάρχει», ανέφερε ο διευθυντής των Υπηρεσιών Υγείας της Στοκχόλμης Μπορν Έρικσον σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

«Μπορούμε απλά να ελπίζουμε ότι είναι μια στιγμιαία διακοπή, ότι η διασπορά θα αρχίσει να καταγράφει εκ νέου πτώση. Αυτό εξαρτάται από το πόσο καλά θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες», είπε.

Η Σουηδία έχει καταγράψει 5.870 θανάτους από τη νόσο Covid-19, από την αρχή της πανδημίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σουηδία: Σκέψεις για lockdown στη Στοκχόλμη μετά την αύξηση των κρουσμάτων"

Αναστέλλονται όλες οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις από την Πέμπτη

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού ανακοίνωσε επιπρόσθετα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού. Μεταξύ άλλων στα μέτρα περιλαμβάνονται η αναστολή για όλες τις υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις, εκτός των θερινών κινηματογράφων. Το μέτρο θα ισχύει από την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι έχουν καταγραφεί 15.142 κρούσματα συνολικά από την αρχή της πανδημίας, ενώ όπως είπε έχουν γίνει 530.698 στοχευμένοι έλεγχοι στις πύλες εισόδου από την 1η Ιουλίου. Όσον αφορά τα πρόστιμα, είπε ότι έχουν καταγραφεί 12.001 παραβάσεις, ενώ έχουν επιβληθεί 13.079 πρόστιμα με συνολικό κόστος 5 εκατ. ευρώ.

Νέα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς

Ουφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού ανακοίνωσε επιπρόσθετα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού. Μεταξύ άλλων στα μέτρα περιλαμβάνονται η αναστολή για όλες τις υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις, εκτός των θερινών κινηματογράφων. Το μέτρο θα ισχύει από την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι έχουν καταγραφεί 15.142 κρούσματα συνολικά από την αρχή της πανδημίας, ενώ όπως είπε έχουν γίνει 530.698 στοχευμένοι έλεγχοι στις πύλες εισόδου από την 1η Ιουλίου. Όσον αφορά τα πρόστιμα, είπε ότι έχουν καταγραφεί 12.001 παραβάσεις, ενώ έχουν επιβληθεί 13.079 πρόστιμα με συνολικό κόστος 5 εκατ. ευρώ.

Απαντώντας σε ερώτηση για το lockdown, υποστήριξε ότι «ο σκοπός είναι να μην πάμε σε επόμενα μέτρα, να εφαρμόσουμε με συνέπεια αυτά που έχουν ήδη ανακοινωθεί όπως είναι η κοινωνική απόσταση, η μάσκα και οι κανόνες υγιεινής».

«Δεν υπάρχουν διεθνώς πρωτόκολλα διαχείρισης για τοπικά lockdown σε επίπεδο δήμων», πρόσθεσε. «Εφαρμόζουμε συγκεκριμένα πρωτόκολλα σε περιοχές ή σε μονάδες που θα μπορούσαν να αποτελούν εστίες με περισσότερα κρούσματα», είπε ακόμη.

«Αν εφαρμόσουμε το τρίπτυχο μάσκα – αποστάσεις – υγιεινή είναι η καλύτερη απάντηση στον ιό», συνέχισε ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ συμπλήρωσε ότι το lockdown «είναι η τελευταία λύση, όμως αν τηρηθούν τα μέτρα θα έχουμε αποτελέσματα». Τέλος ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ενημέρωσε για τη δημιουργία ειδικής πλατφόρμας για την ενημέρωση της εξέλιξης του κορονοϊού στην Ελλάδα.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναστέλλονται όλες οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις από την Πέμπτη"

ΥΠΕΞ: Ελλάδα και Τουρκία ξεκινούν Διερευνητικές Επαφές από την Κωνσταντινούπολη

Αρχίζουν οι διερευνητικές επαφές ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

«Η Ελλάδα και η Τουρκία συμφώνησαν τη διεξαγωγή του 61ου γύρου Διερευνητικών Επαφών, στην Κωνσταντινούπολη, προσεχώς», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΕΞ: Ελλάδα και Τουρκία ξεκινούν Διερευνητικές Επαφές από την Κωνσταντινούπολη"

Φονική κακοκαιρία στη νότια Γαλλία – Ένας νεκρός και μία αγνοουμένη από σφοδρές καταιγίδες

Ένας άνδρας ο οποίος ήταν αγνοούμενος στη νότια Γαλλία βρέθηκε νεκρός μετά τις σφοδρές καταιγίδες που έπληξαν την περιοχή το Σαββατοκύριακο.

Παράλληλα τα σωστικά συνεργεία στη Γαλλία αναζητούν ακόμη μια γυναίκα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τις τοπικές αρχές.

Ο 56χρονος δημοτικός υπάλληλος της Βαλ ντ’ Εγκουάλ εντοπίστηκε νεκρός σήμερα στο χωριουδάκι Ταλεϊράκ, από τους πυροσβέστες που τον αναζητούσαν από την Κυριακή, με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων. Οι έρευνες συνεχίζονται για να βρεθεί και η γυναίκα, μια νοσηλεύτρια τα ίχνη της οποίας χάθηκαν νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου. Η 64χρονη γυναίκα βρισκόταν στην περιοχή του Πον ντ’ Ερό όταν το αυτοκίνητό της παρασύρθηκε από τα νερά. Το όχημα βρέθηκε άδειο και σχεδόν διαλυμένο από το ισχυρό ρεύμα, σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων.

Οι αρχές έχουν χάσει κάθε ελπίδα ότι η γυναίκα θα βρεθεί ζωντανή. «Θα χρειαζόταν κάποιο θαύμα» είπε χαρακτηριστικά ο νομάρχης της περιφέρειας Γκαρ, Ντινιέ Λογκά.

ΑΠΕ ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φονική κακοκαιρία στη νότια Γαλλία – Ένας νεκρός και μία αγνοουμένη από σφοδρές καταιγίδες"

Πολυκλινική του Ολ. Χωριού. Διαχωρίστηκε από το Κέντρο Υγείας Αχαρνών

Η Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού, ένα πρότυπο κέντρο Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας και Αποκατάστασης-Αποθεραπείας που άρχισε να λειτουργεί το 2004, µπαίνει σε µια νέα φάση πλήρους επαναδραστηριοποίησης για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Συγκεκριµένα, η λειτουργία της Πολυκλινικής αποδεσµεύθηκε από τη συλλειτουργία µε το ΚΥ Αχαρνών που σύντοµα θα µετακοµίσει σε άλλες εγκαταστάσεις, πιθανότατα στον αστικό ιστό του Δήµου.

Η Πολυκλινική λειτουργεί καθηµερινά 8.00-20.00 και για να κλείσετε ραντεβού τηλεφωνείτε στο τηλεφωνικό κέντρο 210.2420.000. Τα ραντεβού προγραµµατίζονται σε πολύ σύντοµο χρόνο και οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι υψηλών προδιαγραφών.

Η επίσκεψη των ιατρών είναι 10 ευρώ και η Πολυκλινική δέχεται τόσο παραπεµπτικά ΕΟΠΥΥ όσο και ιδιώτες που θέλουν να καλύψουν εξ ιδίων το κόστος της θεραπείας τους.
Στην Πολυκλινική λειτουργούν Ιατρεία µε τις παρακάτω ειδικότητες:
v Γενικής Ιατρικής
v Παθολογίας
v Ορθοπεδικής
v Δερµατολογίας
v Καρδιολογίας
v Οφθαλµιατρικής
v Πνευµονολογίας
v Νευρολογίας
v Ωτορινολαρυγγολογίας
v Γυναικολογίας
v Γενικής Χειρουργικής
v Οδοντιατρικής
v Ακτινοδιαγνωστικά Εργαστήρια
v Εργαστήρια Βιοπαθολογίας
Επιδίωξη να προστεθούν και νέες περισσότερες ειδικότητες στο άµεσο µέλλον.

Σύντοµα θα παρουσιάσουµε και πολύ ενδιαφέροντα «πακέτα ιατρικής φροντίδας» για πρόσληψη και γενικό έλεγχο για τον Άνδρα, την Γυναίκα, το Παιδί, σε εξαιρετικές και πολύ προσιτές τιµές.
Είναι ήδη σε πλήρη λειτουργία η Δ/ΝΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ. Εξοπλισµένη µε εξαιρετικά όργανα και ειδικά µηχανήµατα, διευθύνεται από τον γνωστό φυσίατρο Σπύρο Σπύρου, πλαισιούµενο από 3 έµπειρους φυσιοθεραπευτές, εργοθεραπευτή, ψυχολόγο και κατάλληλο βοηθητικό προσωπικό.

Δέχεται τόσο παραπεµπτικά ΕΟΠΥΥ όσο και ιδιώτες που θέλουν να καλύψουν εξ ιδίων το κόστος ή την επέκταση της θεραπείας τους.


Για περισσότερες πληροφορίες και ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Τηλεφωνήστε 210-2420000
Πολυκλινική Ολυµπιακού Χωριού
«περιµένουµε να σας εξυπηρετήσουµε»

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολυκλινική του Ολ. Χωριού. Διαχωρίστηκε από το Κέντρο Υγείας Αχαρνών"

ΑΑΔΕ: Μόνο με ραντεβού η εξυπηρέτηση του κοινού στις ΔΟΥ Αττικής λόγω κορονοϊού

Ο περιορισμός της διασποράς του κορονοϊού αποτελεί προτεραιότητα και γι’ αυτό το λόγο λαμβάνονται μέτρα και στις ΔΟΥ.

Με γνώμονα την προστασία της υγείας των πολιτών και των εργαζομένων στις υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, η ΑΑΔΕ ανακοίνωσε ότι, έως τις 4 Οκτωβρίου 2020, η εξυπηρέτηση του κοινού στις υπηρεσίες της εντός Αττικής γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Για τον σκοπό αυτό, ο προγραμματισμός των επισκέψεων παρατείνεται έως και τις 16:00, για όσες υπηρεσίες (Κεντρική Υπηρεσία, Δ.Ο.Υ., Τελωνεία και Υπηρεσίες Γενικού Χημείου του Κράτους) είχαν προκαθορισμένο ωράριο εξυπηρέτησης κοινού μέχρι και τις 15:00.

“Με σκοπό την προστασία της υγείας του συναλλακτικού κοινού, κάθε υπηρεσία πρέπει, κατά την είσοδο των πολιτών στο κτίριο, να τηρεί στοιχεία επικοινωνίας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση) των πολιτών, που εξυπηρετούνται κατόπιν ραντεβού, προκειμένου να είναι δυνατόν να ενημερωθεί ο πολίτης σε περίπτωση ανάγκης (π.χ. διαπίστωσης κρούσματος στην υπηρεσία, που επισκέφτηκε, αλλαγή της ώρας ραντεβού κ.α.)” αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Μόνο με ραντεβού η εξυπηρέτηση του κοινού στις ΔΟΥ Αττικής λόγω κορονοϊού"

«Ιανός»: Δύο μέτρα νερό και λάσπη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας!

Σημαντικές ζημιές στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας προκάλεσε ο κυκλώνας «Ιανός» καθώς όλος ο υπόγειος χώρος του μουσείου πλημμύρισε από την σφοδρή καταιγίδα με το ύψος του νερού να φθάνει τα 2 μέτρα.

Αποτέλεσμα ήταν να διασκορπιστούν και να γεμίσουν λάσπες τα αρχαία αντικείμενα που φυλάσσονταν σε κούτες ενώ ο ακριβής απολογισμός των ζημιών δεν μπορεί ακόμη να γίνει με απόλυτη σαφήνεια καθώς ο χώρος του μουσείου παραμένει ακόμη χωρίς ρεύμα.

Ο υπόγειος αποθηκευτικός χώρος του Αρχαιολογικού Μουσείου έχει έκταση 500 τ.μ. Εκεί στεγάζεται ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός του κτηρίου αλλά και πολλά αποθηκευμένα εκθέματα. Πάρα το γεγονός ότι υπάρχουν υπόγειες αντλίες σε τρία διαφορετικά σημεία χώρου, αυτές δεν δούλεψαν, καθώς είχε διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα τρεις ώρες πριν την πλημμύρα και η ηλεκτρογεννήτρια του μουσείου δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στη σφοδρότητα του φαινομένου.

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού βρίσκεται από την Κυριακή σε συνεχή επαφή με την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων. Η Λίνα Μενδώνη την Παρασκευή το πρωί, συνοδευόμενη από κλιμάκιο με όλους τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, θα κάνει αυτοψία στο Μουσείο. Εν τω μεταξύ, έδωσε εντολή να αγοραστούν κοντέινερς, ώστε να αδειάσει ο υπόγειος χώρος του Μουσείου, για να μπορέσουν να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες. Παράλληλα, μετά από συνεννόηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα, έδωσε εντολή να σταλούν άμεσα από τη Διεύθυνση Συντήρησης εξειδικευμένοι συντηρητές, για να εξετάσουν τις ζημιές που έχουν προκληθεί στα εκθέματα της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Οι ζημιές

Μετά την αυτοψία της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων οι ζημιές που προκλήθηκαν, είναι οι εξής: Ολόκληρος ο χώρος της αποθήκης είναι καλυμμένος με στρώμα λάσπης πάχους περίπου 15εκ. Ενώ το σύνολο των κιβωτίων με τα αρχαία αντικείμενα που ήταν τακτοποιημένα στα ειδικά ερμάρια γέμισαν με νερό και λάσπη.

Στο μεταξύ μεγάλος αριθμός κιβωτίων παρασύρθηκαν από το νερό με αποτέλεσμα να διασκορπιστεί το περιεχόμενό τους σε ολόκληρη την έκταση της αποθήκης η οποία είναι πλέον γεμάτη με έπιπλα, κιβώτια, εργαλεία και μηχανήματα που παρασύρθηκαν από το νερό καθιστώντας δύσκολη και χρονοβόρα την προσέγγιση στο χώρο.

Επιπλέον, όλος ο μηχανολογικός εξοπλισμός του μουσείου είναι καλυμμένος με λάσπη και φερτά υλικά ενώ σημαντικό μέρος του ενδέχεται να έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Στους αεραγωγούς του συστήματος κλιματισμού του μουσείου κάποια σημεία αποκολλήθηκαν και έσπασαν ενώ σοβαρές ζημιές υπέστησαν ολόκληρος ο εξοπλισμός και τα μηχανήματα του ανελκυστήρα.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει το υπουργείο Πολιτισμού:

«Η καταστροφική πλημμύρα της 19/9/2020 η οποία έπληξε ολόκληρη την πόλη της Καρδίτσας, προκάλεσε ζημιές και στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης. Συγκεκριμένα, το σύνολο του υπόγειου χώρου του μουσείου γέμισε με νερά και λάσπη σε ύψος τουλάχιστον 2 μέτρων.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας διαθέτει υπόγειο χώρο αποθηκών και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού έκτασης περίπου 500τμ. Διαθέτει υπόγειες αντλίες σε τρία σημεία, οι οποίες δεν δούλεψαν, καθώς είχε διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα τρεις ώρες πριν την πλημμύρα. Η ηλεκτρογεννήτρια του μουσείου δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στη σφοδρότητα του φαινομένου.

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού βρίσκεται από την Κυριακή σε συνεχή επαφή με την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων. Η κ. Λίνα Μενδώνη την Παρασκευή το πρωί, συνοδευόμενη από κλιμάκιο με όλους τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, θα κάνει αυτοψία στο Μουσείο. Εν τω μεταξύ, έδωσε εντολή να αγοραστούν κοντέινερς, ώστε να αδειάσει ο υπόγειος χώρος του Μουσείου, για να μπορέσουν να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες. Η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων, σε αναφορά της προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού σημειώνει τα εξής:

Μετά την αυτοψία της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων οι ζημιές που προκλήθηκαν, έχουν ως εξής:

α) Ολόκληρος ο χώρος της αποθήκης είναι καλυμμένος με στρώμα λάσπης πάχους περίπου 15εκ.

β) Το σύνολο των κιβωτίων με τα αρχαία αντικείμενα που ήταν τακτοποιημένα στα ειδικά ερμάρια γέμισαν με νερό και λάσπη.

γ) Μεγάλος αριθμός κιβωτίων παρασύρθηκαν από το νερό με αποτέλεσμα να διασκορπιστεί το περιεχόμενό τους σε ολόκληρη την έκταση της αποθήκης.

δ) Ολόκληρη η αποθήκη είναι γεμάτη με έπιπλα, κιβώτια, εργαλεία και μηχανήματα που παρασύρθηκαν από το νερό καθιστώντας δύσκολη και χρονοβόρα την προσέγγιση στο χώρο.

ε) Όλος ο μηχανολογικός εξοπλισμός του μουσείου είναι καλυμμένος με λάσπη και φερτά υλικά. Σημαντικό μέρος του εξοπλισμού ενδέχεται να έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Σε κάποια σημεία αποκολλήθηκαν και έσπασαν οι αεραγωγοί του συστήματος κλιματισμού του μουσείου.

στ) Ολόκληρος ο εξοπλισμός και τα μηχανήματα του ανελκυστήρα.

Το μουσείο παραμένει χωρίς ρεύμα. Αυτή τη στιγμή λειτουργεί με γεννήτριες.

Σημειώνεται ότι η Υπουργός, μετά από συνεννόηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα, έδωσε εντολή να σταλούν άμεσα από τη Διεύθυνση Συντήρησης εξειδικευμένοι συντηρητές, για να εξετάσουν τις ζημιές που έχουν προκληθεί στα εκθέματα της Δημοτικής Πινακοθήκης».

 grtimes

Διαβάστε Περισσότερα » "«Ιανός»: Δύο μέτρα νερό και λάσπη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας!"

Χαρδαλιάς: Δεν φίλησα το χέρι του παπά, έκλινα στο ράσο

Αρνείται ότι φίλησε το χέρι του παπά ο Νίκος Χαρδαλιάς, σε ανάρτησή του στο Facebook, ενώ για το γεγονός πως δεν φορούσε μάσκα εξηγεί ότι μόλις την είχε βγάλει για να πιει νερό.

Η ανάρτηση στο Facebook:

«Τους τελευταίους 7 μήνες η πολιτική προστασία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης πολλαπλών κρίσεων. Πανδημία, μεταναστευτικό, κλιματική αλλαγή με ακραία φαινόμενα πυρκαγιών και πλημμυρών. Σε όλα έχουμε ανταποκριθεί έως τώρα με αποτελεσματικότητα, ευθύνη και πίστη στη σκληρή δουλειά, την ομαδικότητα, μα πάνω από όλα στην αξία της ανθρώπινης ζωης. Στις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία πραγματοποιήσαμε επιτυχώς 788 διασώσεις, με τελευταία την από αέρος διάσωση μιας εγκύου, ενός βρέφους, μιας καρκινοπαθούς και 4 ακόμα συμπολιτών μας. Τέτοιες ιστορίες μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω. Και αυτό εξέφρασα κλίνοντας στο ράσο του με σεβασμο (και όχι φιλώντας το χέρι του) προς τον Ιερέα που διασώσαμε και που έσπευσε να μας ευχαριστήσει και μας συγχαρει αμεσως μετά το τελος και αυτης της επιχειρησης και ενω μολις ειχα βγαλει την μασκα μου για να πιω νερο (τα video ειναι αδιαψευστος μάρτυρας για την πραγματικοτητα). 

Σε οσους λοιπόν για διάφορους λόγους παραποιούν τα πραγματικα περιστατικά και ασκούν εύκολη κριτική από τον καναπέ τους συνιστώ 3 + 1 πράγματα: Μάσκες, Αποστάσεις, αυστηρή προσωπική υγιεινή και λίγο περισσότερο σεβασμό στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής που μοχθούμε καθημερινά για τη δημόσια υγεία και Ασφαλεια ολων των πολιτών. Από αυτη την περιπέτεια θα βγούμε νικητές μόνο αν είμαστε ενωμένοι και πειθαρχημένοι!

 

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαρδαλιάς: Δεν φίλησα το χέρι του παπά, έκλινα στο ράσο"

Θεσ/νίκη: Έσπασε την καραντίνα και πήγε σε υπηρεσία του Ευόσμου

Πολίτης θετικός στον κορωνοϊό έσπασε την καραντίνα και επισκέφθηκε το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Κορδελιού Ευόσμου την προηγούμενη εβδομάδα. Όπως υποστηρίζει  η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και ΚΕΠ του δήμου, Φωτεινή Δεβετζή Πεσματζόγλου, μιλώντας στο GRTimes.gr, ο πολίτης ενημέρωσε την επόμενη ημέρα της επίσκεψής του στο τμήμα ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό.

«Δυστυχώς, ο ωφελούμενος δεν το είπε την ώρα που έπρεπε. Το γνώριζε και δεν είπε τίποτα. Την επομένη, μας πήρε τηλέφωνο και μας ενημέρωσε ότι ήταν θετικός», υποστηρίζει η κα. Δεβετζή Πεσματζόγλου, συμπληρώνοντας ότι «όταν ενημερωθήκαμε για τον πολίτη, κινηθήκαμε άμεσα και δώσαμε άδεια στους υπαλλήλους της υπηρεσίας που ήταν παρόντες στη συγκεκριμένη βάρδια. Μετά την επίσκεψή του, διαπιστώθηκε κρούσμα κορωνοϊού σε υπάλληλο του καταστήματος, τα αποτελέσματα ελέγχου της οποίας βγήκαν σήμερα και ήταν θετικά στον κορωνοϊό, παρ’ όλο που η ίδια δεν είχε έρθει σε επαφή με τον συνδιαλεγόμενο».

Σύμφωνα πάντα με την κα. Δεβετζή-Πεσματζόγλου, η απολύμανση του χώρου άρχισε από σήμερα με τη χλωρίωση όλων των μεταλλικών επιφανειών και αύριο Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί η απολύμανση με τη τεχνική της νέφωσης, ενώ η λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών, στο κτίριο της οδού Μαβίλη με Πυθαγόρα στον Εύοσμο θα είναι σε αναστολή έως τις 30 Σεπτεμβρίου, μέρα κατά την οποία θα βγουν και τα αποτελέσματα των τεστ όλων των υπαλλήλων.

Η αντιδήμαρχος επεσήμανε επίσης πως δύο ακόμη εργαζόμενοι εκδήλωσαν συμπτώματα και θα υποβληθούν σε τεστ covid-19, όπως και οι όλοι οι υπάλληλοι της υπηρεσίας. Άμεσα ενημερώθηκαν και οι προηγούμενοι επισκέπτες του καταστήματος καθώς και το υπόλοιπο προσωπικό, ενώ έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία ιχνηλάτησης.

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα προστασίας που λαμβάνει το κατάστημα, η κα. Δεβετζή-Πεσματζόγλου, τονίζει ότι κατά την είσοδο του συγκεκριμένου ατόμου ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία της θερμομέτρησης, η οποία έδειξε ότι ήταν απύρετος, ενώ ο ίδιος όπως και οι παρευρισκόμενοι φορούσαν μάσκα.

Σημειώνεται πως η προγραμματισμένη για τις 23, 24 και 25 Σεπτεμβρίου διανομή του προγράμματος ΤΕΒΑ θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

grtimes

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσ/νίκη: Έσπασε την καραντίνα και πήγε σε υπηρεσία του Ευόσμου"

Κορωνοϊός: Στα 346 τα νέα κρούσματα, 210 στην Αττική - 8 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 346 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 23 συνδέονται με γνωστές συρροές και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 15928, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες. 2651 (16.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6687 (42.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Από τα 318 εγχώρια κρούσματα, τα 23 συνδέονται με γνωστές συρροές. Αναλυτικότερα:

- 25 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
- 3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
- 210 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 6 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 10 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
- 19 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή, ενώ 2 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
- 11 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
- 7 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων τα 6 συνδέονται
με γνωστή συρροή
- 9 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
- 6 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
- 5 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας
- 5 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
- 5 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
-3 κρούσματα στην Π.Ε Χαλκιδικής, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κω
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου
- 2 κρούσματα στην Π.Ε Ξάνθης
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου
- 1 κρούσμα στην Π.Ε Ηλεία
- 1 κρούσμα στην Π.Ε Θήρας
- 1 κρούσμα στην Π. Ε. Καβάλας
- 1 κρούσμα στην Π. Ε Κεφαλλονιάς
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κορινθίας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε Ρεθύμνου
- 1 κρούσμα στην Π.Ε Σερρών
- 3 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση


77 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 21 (27.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 185 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

 Τέλος, έχουμε 8 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 352 θανάτους συνολικά στη χώρα. 131 (37.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 1221017 κλινικά δείγματα.

Μαγιορκίνης: Επιβράδυνση της μεταδοτικότητας


 

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, σημείωσε κατά την τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας ότι ο μέσος όρος θανάτων διαμορφώνεται πλέον στους 5.

Ο αριθμός των νέων διαγνώσεων ασθενών με κορωνοιό στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλότερα των 300 ατόμων επίπεδα, δεν δείχνει να υποχωρεί και αυξάνονται οι διασωληνώσεις.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η Αττική, όπου καταγράφονται οι μισές -ή περισσότερες- διαγνώσεις την ημέρα.

Όπως σημείωσε ο κ. Μαγιορκίνης, η εξάπλωση της επιδημίας είναι πλέον πιο αργή, σε σχέση με την προηγούμεη φάση της, γεγεονός που οφείλεται στην επιβράδυνση της μεταδοτικότητας λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί.

Η επίδραση των επίδραση των μέτρων που έχουν ληφθεί θα εκτιμηθεί προς το τέλος της εβδομάδας, καταρχήν από τις νέες διαγνώσεις.

Ο ίδιος απηύθυνε εκ νέου έκκληση προς πολίτες άνω των 65 ετών να τηρούν τα μέτρα και τόνισε ότι στη φάση που βρισκόμαστε έμφαση δίνεται στην αποφυγή οριζόντιων μέτρων, με προτεραιότητα σε μέτρα τοπικού χαρακτήρα και προτεραιποιήσεις,

Κάλεσε, τέλος, τους πολίτες «να οπλιστούμε με υπομονή και συμπόνοια για τους συνανθρώπους μας».

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 346 τα νέα κρούσματα, 210 στην Αττική - 8 νεκροί το τελευταίο 24ωρο"

Βερολίνο προς Παρίσι: «Μην στηρίζετε την Αθήνα γιατί παίρνουν αέρα και δεν υποχωρούν όσο θέλουμε»

Ο εκπρόσωπος των εξωτερικών υποθέσεων για την κοινοβουλευτική ομάδα του SPD προχώρησε πριν από λίγο σε δήλωση στήριξης της Τουρκίας:«Η μονόπλευρη γαλλική υποστήριξη για την Ελλάδα καθιστά δυσκολότερη τη διαπραγματευτική λύση, διότι μειώνει την προθυμία για συμβιβασμό στην Αθήνα».

Αξίζει να σημειωθεί πως το SPD των Σοσιαλδημοκρατών είναι κυβερνητικός εταίρος της Άγκελα Μέρκελ. Συνεπώς, πρόκειται για κοινή γραμμή στην γερμανική εξωτερική πολιτική. 

Η Γερμανία συνεχίζει να τηρεί ευνοϊκή στάση απέναντι στην Τουρκία όπως κάνει συνεχώς από ιδρύσεως του γερμανικού κράτους στην μεταπρωσική εποχή.

Επιθυμεί την σύμπλευση με τα τουρκικά συμφέροντα διότι θέλει να εμποδίσει την γαλλική ισχυροποίηση στην ανατολική Μεσόγειο.

 

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Βερολίνο προς Παρίσι: «Μην στηρίζετε την Αθήνα γιατί παίρνουν αέρα και δεν υποχωρούν όσο θέλουμε»"

Μέτρα μετά τα κρούσματα στο Άγιο Όρος – «Βάφτισαν» τον κορονοϊό γρίπη στην Μονή Αγίου Παύλου

Ως «έκτακτη επιδημία γρίπης» αναφέρονται τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στο Άγιο Όρος από την Μονή του Αγίου Παύλου. Ανακοινώθηκαν μέτρα για όλες τις μονές. Τι αναφέρει η εγκύκλιος.

Η είδηση για την εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού στο Άγιο Όρος έγινε μεν γνωστή την Δευτέρα (21/09/2020) ωστόσο, αυτό που αποκαλύπτεται είναι ότι μέχρι και χθες κάποιοι αρνούνταν πεισματικά την ύπαρξη του ιού.

Όπως θα δείτε, στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Μονή του Αγίου Παύλου που εντοπίστηκαν και τα περισσότερα κρούσματα, ο κορονοϊός βαφτίστηκε γρίπη!

Επίσης, τον Απρίλιο του 2020 ο ηγούμενος της Μονής του Αγίου Παύλου καλούσε την κυβέρνηση να ανοίξει τις εκκλησίες γιατί μόνο ο Θεός θα μας σώσει. 

 

Μέτρα στο Άγιο Όρος

Εγκύκλιο προς όλες τις μονές του Αγίου Όρους, με την οποία ορίζει έως και δέκα τους επισκέπτες ανά μονή ως μέτρο αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού, απέστειλε, μετά από έκτακτη συνεδρίασή της, η Ιερά Κοινότητα.

Η εγκύκλιος απαγορεύει επίσης τη μετακίνηση των επισκεπτών σε άλλη μονή, εκτός εκείνης για την οποία δίδεται έγκριση. Το μέτρο αναφέρεται κυρίως σε επισκέπτες που έχουν εργασία στις μονές, συνεργάτες, προμηθευτές και εργαζόμενους και ουσιαστικά περιορίζει σε σημαντικό βαθμό τις δυνατότητες επίσκεψης άλλων προσκυνητών στο Άγιο Όρος.

Η έκδοση της οδηγίας προς τις μονές κρίθηκε απαραίτητη μετά την εμφάνιση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη μονή Αγίου Παύλου, ενός στη μονή Χιλανδαρίου κι ενός ακόμη ύποπτου κρούσματος στη Λακκοσκήτη.

Στο Άγιο Όρος βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για περαιτέρω διερεύνηση υπόπτων κρουσμάτων, ενώ ένας μοναχός από τη μονή Αγίου Παύλου μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Και τα δύο μοναστήρια έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Όπως εξηγεί στο newsit.gr ο διευθυντής του κέντρου υγείας Καρυών, στο Άγιον Όρος Κωνσταντίνος Δοκουσλής μόνο στην μονή Χιλανδαρίου μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος, στο στάδιο της ιχνηλάτησης πραγματοποιήθηκαν χθες 30 τεστ τα οποία βγήκαν όλα αρνητικά.

«Από την Μονή Αγίου Παύλου ένας μοναχός νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο “Ιπποκράτειο” νοσοκομείο και υπάρχουν άλλα τρία θετικά κρούσματα που έχουν ελαφριάς μορφής συμπτώματα και βρίσκονται σε καραντίνα στο μοναστήρι. Στον Άγιο Παντελεήμονα στο ρωσικό μοναστήρι έχουμε ένα κρούσμα που δεν είναι μοναχός αλλά εργάτης και ένα κρούσμα στη μονή Χιλανδαρίου επίσης μοναχός. Αυτά είναι μέχρι ώρα τα επίσημα αποτελέσματα».

Γίνονται τεστ για να περιοριστεί η μετάδοση

«Χθες έγινε ιχνηλάτηση στη Μονή Χιλανδαρίου και στα 30 τεστ που έγιναν βγήκαν όλα αρνητικά. Σήμερα υπάρχει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ όπου θα συνεχίσει να κάνει τεστ στις μονές που βρέθηκαν τα κρούσματα αλλά και να δώσει οδηγίες».

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μέτρα μετά τα κρούσματα στο Άγιο Όρος – «Βάφτισαν» τον κορονοϊό γρίπη στην Μονή Αγίου Παύλου"

Κυριάκος Μητσοτάκης από Καρδίτσα: «Δεν θα δείξω καμία κατανόηση σε αδικαιολόγητες καθυστερήσεις»

Την αποζημίωση όσων επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία και μάλιστα με «πολύ γρήγορες διαδικασίες» ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Καρδίτσα και τη σύσκεψη που είχε με τοπικούς φορείς στο δημαρχείο της πόλης.

«Θα αποζημιωθούν όσοι έχουν πληγεί και θα γίνει με πολύ γρήγορες διαδικασίες, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και στο Υπουργείο, αλλά και στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ. «Έχουμε πολλά συνεργεία εδώ», είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε «Από τη στιγμή που έχουμε έκτακτο προσωπικό, παρακαλώ να φέρουμε και άλλο προσωπικό, να υπάρξει γρήγορη αποτίμηση της ζημιάς και από τη στιγμή που θα υπάρχει γρήγορη αποτίμηση της ζημιάς, θα στηρίξει ο κρατικός προϋπολογισμός τον ΕΛΓΑ, για να μπορέσουν γρήγορα, να αποζημιωθούν οι άνθρωποι για την απώλεια της παραγωγής τους, ώστε να κινηθεί ξανά και όλη η τοπική οικονομία».


Μετά τη σύσκεψη, ο πρωθυπουργός πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τα σημεία όπου σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές και στη συνέχεια συνομίλησε με κατοίκους που βιώνουν δύσκολες στιγμές τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

«Να έχετε εμπιστοσύνη και στις δυνατότητες της κρατικής μηχανής και στο κράτος, το οποίο πρέπει να στέκεται δίπλα στους πολίτες, όταν αυτοί το έχουν περισσότερο ανάγκη», είπε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρώτο πακέτο ενίσχυσης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

«Υπάρχει το πρώτο πακέτο των 5.000 και των 8.000 ευρώ για νοικοκυριά και για επιχειρήσεις, ξέρουμε όμως ότι σε πολλές περιπτώσεις αυτό δεν θα είναι αρκετό. Αλλά για να μπορέσουμε να στηρίξουμε τους επιχειρηματίες να ξαναπατήσουν στα πόδια τους πρέπει να έχουμε μια γρήγορη, ακριβή εκτίμηση της πραγματικής ζημιάς και εδώ πέρα είμαστε να στηρίξουμε, ειδικά την πόλη της Καρδίτσας», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.


Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Δεν θα δείξω καμία κατανόηση σε αδικαιολόγητες καθυστερήσεις. Ο κόσμος σήμερα είναι δικαιολογημένα στενοχωρημένος και θυμωμένος, το καταλαβαίνω απόλυτα. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο».

Σημειώνεται ότι, μετά τη σύσκεψη, ο Πρωθυπουργός περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και συνομίλησε με τους κατοίκους για τις δύσκολες στιγμές που βιώνουν, άκουσε τα αιτήματά τους, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το Μουζάκι, προκειμένου να επιβλέψει την πορεία των έργων αποκατάστασης στην πληττόμενη περιοχή.

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυριάκος Μητσοτάκης από Καρδίτσα: «Δεν θα δείξω καμία κατανόηση σε αδικαιολόγητες καθυστερήσεις»"

Ποινικές διώξεις και αυτόφωρο στους αρνητές της μάσκας

Εντολή να οδηγούνται στο Αυτόφωρο τα μέλη του «κινήματος κατά της μάσκας», ακόμη και εάν «κινούνται» εντός του διαδικτύου καθώς διαπράττουν το αδίκημα της «διέγερσης σε ανυπακοή» δίνει μέσω εγκυκλίου ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιότας.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, απευθυνόμενος προς όλους τους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας, επισημαίνει στην εγκύκλιό του ότι κατά των παραβατών επαπειλείται ποινή «φυλάκισης έως ένα έτος ή χρηματική ποινή».

Ο κ. Πλιώτας, ενόψει της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19, επισημαίνει ότι «οσάκις συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις, όταν δηλαδή αυτοί που αντιτίθενται στα νόμιμα μέτρα και προσδίδουν στις δικές τους θεωρήσεις για τη χρήση της μάσκας τα χαρακτηριστικά αξιόποινης πράξης, είναι αυτονόητη υποχρέωση ο σχηματισμός ποινικής δικογραφίας και η τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας των άρθρων 417 επ. ΚΠΔ».

Μάλιστα, σημειώνει ότι η προανάκριση θα διεξαχθεί από εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Ακόμη, ο κ. Πλιώτας επισημαίνει την «ανάγκη εξακολούθησης της σχετικής υποχρέωσης, εγρήγορσης, συνεχούς ενδιαφέροντος και κατά νόμο παρέμβασης των εισαγγελέων Πρωτοδικών της Επικράτειας για την άσκηση της καθ' ύλην, κατά τόπο και λειτουργία αρμοδιότητάς τους, όταν διακρίνονται συναφείς παραβατικές ενέργειες».

Ειδική αναφορά γίνεται από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στη χρήση της μάσκας στους μαθητές, υπογραμμίζοντας: «Έτσι, δυνάμει της από 1-5-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (άρθρο 36), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 2 ν. 4690/2020, εκδόθηκε η ΚΥΑ 55339/2020, με την οποία, μεταξύ των άλλων, κατέστη υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας για τους μαθητές κατά την επαναλειτουργία των σχολείων (άρθρο 2). Η λήψη του μέτρου αυτού στηρίζεται σε εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού Covid-19, όπως άλλωστε και όλοι οι "κανόνες αποστασιοποίησης" που επιβάλλονται κατά περίπτωση (ΚΥΑ 55169/2020, εκδοθείσα δυνάμει του άρθρου 44 της ίδιας ΠΝΠ, αναφορικά με τη λειτουργία των δικαστηρίων και των εισαγγελιών, κ.ά.)».

Το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου (16/2020) του κ. Πλιώτα έχει ως εξής:

«Προς

Τους κ.κ. Εισαγγελείς Εφετών της Χώρας

και δι’ αυτών προς τους κ.κ. Εισαγγελείς Πρωτοδικών της περιφερείας τους

ΘΕΜΑ: Τήρηση της νομιμότητας και προστασία των πολιτών αναφορικά με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού Covid-19

Με τις υπ' αρ. 4/2020 και 7/2020 εγκυκλίους μας απευθύναμε γενικές οδηγίες και συστάσεις στο πλαίσιο της από τις διατάξεις των άρθρων 19 §§1 στοιχ. γ, 2 και 24 §5 στοιχ.αΚ.Ο.Δ.Κ.Δ.Λ αρμοδιότητάς μας, επικεντρωμένων αυτών στην κατά την άσκηση της δικής σας βασικής λειτουργικής αρμοδιότητας ποινική αντιμετώπιση της παραβίασης των εκάστοτε διατασσόμενων μέτρων αποτροπής της διάδοσης του κορωνοϊού Covid-19. Επισημάναμε εξυπαρχής την κυρίαρχη, για την περίπτωση, διεκδικούσα εφαρμογή στην ποινική δίωξη διάταξη του άρθρου 285 ΠΚ, εφόσον βεβαίως συντρέξουν όλα τα στοιχεία της νομοτυπικής μορφής του προβλεπόμενου εγκλήματος, οι διαβαθμίσεις του οποίου εξικνούνται μέχρι και την αναγωγή της πράξης σε κακούργημα (βλ. προγενέστερες εγκυκλίους μας). Είναι περιττό να τονιστεί η ανάγκη εξακολούθησης της σχετικής υποχρέωσης, εγρήγορσης, συνεχούς ενδιαφέροντος και κατά νόμο παρέμβασης των εισαγγελέων πρωτοδικών της επικράτειας για την άσκηση της καθ' ύλην, κατά τόπο και λειτουργία αρμοδιότητάς τους όταν διακρίνονται συναφείς παραβατικές ενέργειες.

Με αφορμή, μεμονωμένα πρόσφατα περιστατικά, που όμως επιμένουν να εμφανίζονται, προσδιοριζόμενα από αντιδράσεις ατόμων διαφωνούντων με τα ληφθέντα από την πολιτεία μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού καθύλη-19 ("κίνημα κατά της μάσκας") και προκαλούντα εύλογη ανησυχία στους νομοταγείς πολίτες και γενικότερα στην ελληνική κοινωνία, κρίνουμε σκόπιμο, σε συνέχεια των ανωτέρω εγκυκλίων μας, να επανέλθουμε και να προβούμε στις ακόλουθες, πρόσθετες επισημάνσεις, απευθύνοντας συνάμα γενικές οδηγίες. Η διάρκεια της πανδημίας με τις οδυνηρές της συνέπειες επέβαλαν κυριολεκτικά και στην ελληνική έννομη τάξη ένα ιδιόμορφο "Δίκαιο της Ανάγκης" για προστασία από τους άμεσους κινδύνους από την πανδημία του κορωνοϊού Covid-19, με απώτερο σκοπό την διαφύλαξη των υπέρτερων εννόμων αγαθών της ανθρώπινης ζωής και της υγείας. Έτσι, δυνάμει της από 1-5-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (άρθρο 36), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 2 ν. 4690/2020, εκδόθηκε η ΚΥΑ 55339/2020, με την οποία, μεταξύ των άλλων, κατέστη υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας για τους μαθητές κατά την επαναλειτουργία των σχολείων (άρθρο 2). Η λήψη του μέτρου αυτού στηρίζεται σε εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του Κορωνοϊού Covid-19, όπως άλλωστε και όλοι οι "κανόνες αποστασιοποίησης" που επιβάλλονται κατά περίπτωση (ΚΥΑ 55169/2020, εκδοθείσα δυνάμει του άρθρου 44 της ίδιας ΠΝΠ, αναφορικά με τη λειτουργία των δικαστηρίων και των εισαγγελιών, κ.ά.).

Επιβάλλεται, ακολούθως, η προσοχή των εισαγγελικών λειτουργών της χώρας να εστιάζεται εκτός άλλων και στη διερεύνηση τέλεσης του εγκλήματος του άρθρου 183 ΠΚ (διέγερση σε ανυπακοή), σύμφωνα με το οποίο "όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσω του διαδικτύου προκαλεί ή διεγείρει σε απείθεια κατά των νόμων ή των διαταγμάτων ή εναντίον άλλων νόμιμων διαταγών της αρχής, τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα έτος ή με χρηματική ποινή". Η εν λόγω διάταξη βελτιώθηκε στο νέο ΠΚ με την προσθήκη και του διαδικτύου ως μέσου δημοσιοποίησης της πρόκλησης ή διέγερσης σε ανυπακοή (βλ. Αιτιολ. Έκθ. ΣχΠΚ, υπό το άρθρο 183). Κατά την ποινική θεωρία, η πρόκληση είναι άμεση προτροπή προς άλλους να προβούν σε ορισμένη ενέργεια ή παράλειψη, ενώ η διέγερση είναι έμμεση επιρροή επί της βουλήσεως άλλων προς ορισμένη ενέργεια ή παράλειψη, με ερεθισμό του συναισθηματικού τους κόσμου, των παθών ή των ενστίκτων (βλ. την κλασική μελέτη Ι. Μανωλεδάκη, Η προστασία της δημόσιας τάξεως, σελ.79-80).

Οσάκις συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις, όταν δηλαδή αυτοί που αντιτίθενται στα νόμιμα μέτρα και προσδίδουν στις δικές τους θεωρήσεις για τη χρήση της μάσκας τα χαρακτηριστικά αξιόποινης πράξης, είναι αυτονόητη υποχρέωση ο σχηματισμός ποινικής δικογραφίας και η τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας των άρθρων 417 επ. ΚΠΔ, υπό τις προϋποθέσεις της, εάν βεβαίως δεν εμποδίζεται από εξαιρετικούς λόγους, επιβάλλεται δε και η άμεση διεύθυνση της αυτεπάγγελτης προανάκρισης (άρθρο 245 §2 ΚΠΔ) από τον εισαγγελέα πρωτοδικών, στο πλαίσιο της από το άρθρο 25 §1 στοιχ.γ,δΚ.Ο.Δ.Κ.Δ.Λ. αρμοδιότητάς του.

Η προστασία του πολίτη και η τήρηση της νομιμότητας, ως αποστολή της Εισαγγελίας (άρθρο 24§2 Κ.Ο.Δ.Κ.Δ.Λ.), αποτελούν το σταθερό στόχο όλων των εισαγγελικών λειτουργών και αξιώνουν τη διαρκή επαγρύπνησή μας».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ποινικές διώξεις και αυτόφωρο στους αρνητές της μάσκας"

Βίντεο: Ο Νίκος Χαρδαλιάς φίλησε το χέρι παπά στην Καρδίτσα

Ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει η κίνηση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασία, Νίκου Χαρδαλιά, να φιλήσει το χέρι ιερέα.

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κατά τη διάρκεια της επιχείρησης απεγκλωβισμού στην Οξυά της Καρδίτσας, φαίνεται σε βίντεο, χωρίς να φορά μάσκα, να ασπάζεται το χέρι ιερέα.

Πολλά είναι τα επικριτικά σχόλια στα Social Media, που αναφέρουν ότι μια τέτοια κίνηση στέλνει λάθος μηνύματα την ώρα που οι ειδικοί και ο ίδιος συμβουλεύουν συνεχώς να κρατούν οι πολίτες αποστάσεις.

Παρατηρώντας το βίντεο, κάποιοι χρήστες του Twitter, σημειώνουν ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς, δεν ακουμπά το χέρι, αλλά το ράσο του ιερέα.

 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Βίντεο: Ο Νίκος Χαρδαλιάς φίλησε το χέρι παπά στην Καρδίτσα"

Εκατοντάδες σχολεία υπό κατάληψη – Ζητούν “σπάσιμο” των τμημάτων και προσλήψεις (pics,video)

Εκατοντάδες σχολεία σε όλη τη χώρα είναι και σήμερα υπό κατάληψη, με το αίτημα για “σπάσιμο” των τμημάτων και για προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών να κυριαρχεί, ενώ ζητούν και αύξηση των δρομολογίων των ΜΜΜ τις ώρες έναρξης των μαθημάτων.

Ωστόσο υπάρχουν και λίγες σχολικές μονάδες που βρίσκονται υπό κατάληψη ενάντια στη χρήση μάσκας.

30 σχολεία στην Θεσσαλονίκη

Στην Θεσσαλονίκη 30 σχολεία τελούν υπό κατάληψη. Μεταξύ άλλων τα αιτήματά των μαθητών είναι το» σπάσιμο» των τμημάτων ώστε να μειωθεί ο αριθμός τους ανά τμήμα, καθώς υποστηρίζουν ότι η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του μαθήματος είναι ανεπαρκές από μόνο του μέτρο προστασίας κατά του κορωνοϊού. Επίσης, ζητούν να ενισχυθούν τα σχολεία με καθηγητές και προσωπικό καθαριότητας.

Όπως ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του ο καθηγητής Φυσικής του 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, Ιωάννης Λιβιτσάνος, οι μαθητές δεν είναι κατά της μάσκας και αυτό που ζητούν είναι ασφάλεια. «Έχουμε πολλά κρούσματα και ενώ τον Μάιο δουλεύαμε με τους μίσους μαθητές, τώρα στις τάξεις υπάρχουν 25 – 28 μαθητές και ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος».

 

Σχεδόν 40 σχολεία στην Πάτρα

«Φουντωμένο» παραμένει το κύμα των καταλήψεων και στα σχολεία της Πάτρας, με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για τις συνθήκες που κάνουν μάθημα, σε εποχές κορονοϊού, ζητώντας επιπλέον μέτρα.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά, μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας τα σχολεία που έκαναν κατάληψη ήταν κοντά στα 40 και στη συνέχεια (έως το απόγευμα της ίδιας ημέρας) μειώθηκαν στα 32.

Συγκεκριμένα τα σχολεία που ήταν σε κατάληψη ήταν τα εξής από Γυμνάσια: 1ο, 10ο, 11ο, 14ο, 15ο, 17ο, 18ο και τάξεις Κωφών και Βαρηκόων, 19ο, 1ο Παραλίας, 20ό, 21ο, 2ο Παραλίας, 3ο, 4ο Αιγίου, 6ο, 7ο, 8ο, 9ο, Χαλανδρίτσας, Αιγείρας, Δεμενίκων, Κ. Αχαΐας, Ρίου, Σαραβαλίου, Μουσικό, Πειραματικό Παν/μίου.

Από Λύκεια τα παρακάτω: 1ο, 11ο, 12ο, 13ο, 1ο ΕΠΑΛ Αιγίου, 1ο ΕΠΑΛ Πάτρας, 2ο ΕΠΑΛ Πάτρας, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 6ο ΕΠΑΛ, 7Ο ΕΠΑΛ, 7ο, 8ο, Καστριτσίου, Αιγείρας, Βραχνεΐκων, Δεμενίκων, Κ. Αχαΐας, Παραλίας, Ρίου, Μουσικό και Πειραματικό Παν/μίου.

Ο Κώστας Πελετίδης βρέθηκε στη χθεσινή πορεία των μαθητών και τόνισε ότι είναι στο πλευρό τους καθώς θεωρεί δίκαια τα αιτήματά τους.

Η δήλωση του δημάρχου προκάλεσε αντιδράσεις από την αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου και από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

71 σχολεία στην Κρήτη

Στην Κρήτη 71 είναι οι σχολικές μονάδες, με την πλειοψηφία τους να έχουν ως αίτημα το σπάσιμο των τμημάτων και τις προσλήψεις.

Σημειώνεται πως στο πρότυπο Λύκειο στο Ηράκλειο δεν υπάρχει καν καθαρίστρια!

Συγκεκριμένα τα κλειστά σχολεία είναι: 39 στο Ηράκλειο, 13 στα Χανιά, 13 στο Ρέθυμνο και στο Λασίθι.

13 στην Ηλεία

Τρία σχολεία που χθες ξεκίνησαν κατάληψη από τους μαθητές, λειτουργούν και πάλι σήμερα, όμως άλλα έξι έκλεισαν ανεβάζοντας τον αριθμό των σχολείων στα 13.

Σύμφωνα  με πληροφορίες σήμερα συνεχίζουν το 1ο και το 3ο ΓΕΛ Πύργου (το 1ο ΓΕΛ για το κτιριακό καθώς παραμένουν οι μαθητές για 12η χρονιά στα λυόμενα), το 1ο και το 2ο ΕΠΑΛ Πύργου, το 4ο Γυμνάσιο Πύργου και το ΓΕΛ Βάρδας.

Ξεκίνησαν κατάληψη σήμερα το 4ο ΓΕΛ Πύργου, το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ Κρεστένων, το ΓΕΛ Βαρθολομιού, καθώς επίσης τα Γυμνάσια Βαρθολομιού, Ζαχάρως και Τραγανού.

Κατάληψη και στα περισσότερα σχολεία της Καλαμάτας

Το Επαγγελματικά Λύκεια της οδού Κρήτης, το 3ο Γενικό Λύκειο (Παραλίας), το 4ο Γενικό Λύκειο και το 6ο Γενικό Λύκειο (πρώην Πολυκλαδικό) είναι υπό κατάληψη από χτες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ακολούθησαν και άλλα σχολεία της πόλης σήμερα.

25 γυμνάσια και λύκεια στην Μαγνησία

Υπό κατάληψη τελούν και σήμερα 25 Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ σε όλη τη Μαγνησία, με τα περισσότερα να εντοπίζονται στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου.

Οι μαθητές διαμαρτύρονται και εκεί για τον αριθμό μαθητών ανά σχολική αίθουσα και τα κενά σε καθηγητές και προσωπικό καθαριότητας.

Από την πλευρά τους, Διευθυντές και εκπαιδευτικοί προσπαθούν να διαπραγματευτούν με τους μαθητές και να τους πείσουν να επιστρέψουν στα θρανία.

Μπαράζ καταλήψεων και στη Λακωνία

Μπαράζ καταλήψεων σχολικών μονάδων σημειώνεται και στη Λακωνία, χωρίς να είναι γνωστό αν οι μαθητές διαμαρτύρονται έντονα για τη χρήση μάσκας η για τις πολυάριθμες αίθουσες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κλειστά είναι το 1ο και το 2ο Λύκειο, το ΕΠΑΛ Σπάρτης, καθώς και τα Λύκεια Νεάπολης και Ξηροκαμπίου. Να σημειωθεί ότι στο 3ο Λύκειο μπήκε λουκέτο, αλλά τελικά άνοιξε εκ νέου. Εντός της ημέρας δεν αποκλείονται και άλλες καταλήψεις στο νομό, κάτι που σημαίνει ότι η … λίστα θα ανανεώνεται συνεχώς.

Φθιώτιδα: Καταλήψεις και ανησυχητικές εικόνες

Κτιριακά προβλήματα και μάσκες στην ημερήσια διάταξη των μαθητικών αιτημάτων και στη μάσκα, με ορισμένες εικόνες ωστόσο να είναι αντελώς ανάρμοστες για την εποχή του κορονοϊού.

Με κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος του ΓΕΛ Πελασγίας, ξεκίνησε η Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου στα σχολεία της Φθιώτιδας.

Ανάλογη διαμαρτυρία υπήρξε το πρωί και στο 9ο Γυμνάσιο που έληξε όμως μετά από διάλογο με τη Διεύθυνση.

Ομοίως έληξε και η κατάληψη στο 7ο Γυμνάσιο, ενώ στο 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας η πλειοψηφία των μαθητών κατέβηκε σε αποχή από τα μαθήματα.

Στο ΕΠΑΛ οι μαθητές διαμαρτύρονται και για τα κτιριακά προβλήματα αλλά και για τη χρήση μάσκας. Διαμαρτύρονται επίσης επειδή από τη μία δεν κάνουν ούτε προσευχή το πρωί και από την άλλη στοιβάζονται, όπως λένε, σε μικρές και προβληματικές αίθουσες που σε κάθε βροχή πλημμυρίζουν.

Ωστόσο οι εικόνες από το ΕΠΑΛ είναι… άλλης εποχής, με τους μαθητές να είναι ο ένας πάνω στον άλλον “κυριολεκτικά” χωρίς καμία απόσταση και καμία μάσκα.

grtimes.gr, ilialive.gr, patrasevents.gr, flynews.gr, magnisianews.gr, eforigi.gr, lamiareport.gr

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκατοντάδες σχολεία υπό κατάληψη – Ζητούν “σπάσιμο” των τμημάτων και προσλήψεις (pics,video)"

Ν. Σύψας: είμαστε ένα βήμα πριν από νέο lockdown και κλείσιμο σχολείων

Για την πιθανότητα ενός νέου lockdown στην Αττική και το πώς θα γίνει μίλησε στον Σκάι ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας. Όπως τόνισε είμαστε ένα βήμα πριν την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

"Η πραγματική διάσταση είναι ότι στη σκάλα του συναγερμού είμαστε στο πορτοκαλί. Αυτό σημαίνει απαγόρευση κυκλοφορίας. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκτραπεί η κατάσταση", είπε, επισημαίνοντας, ωστόσο, πως "δεν χρειάζεται πανικός, χρειάζεται σωστή ενημέρωση".

Για τα κρούσματα του τελευταίου 24ωρου ο λοιμωξιολόγος είπε ότι δεν ανησυχεί γιατί από τα 453 τα 184 είναι γνωστή συρροή από μετανάστες.

"Πρέπει να δράσουμε προκαταβολικά και προληπτικά", είπε και συμπλήρωσε ότι θα κάνουν  ό,τι χρειαστεί για να περιορίσουν τη διασπορά του ιού ακόμα και lockdown.

Στη συνέχεια εξήγησε πως ακριβώς σχεδιάζουν το lockdown. «Θα κάνουμε lockdown περιοδικά, θα γίνει για 2 βδομάδες μέχρι να πέσει η καμπύλη της επιδημίας, μετά αν ξαναχρειαστεί θα ξαναγίνει για άλλες δυο βδομάδες.» Επίσης, θα κλείσουν και τα σχολεία.

Τόνισε, δε, ότι μπορεί να γείρουμε προς την πλευρά του κόκκινου ανά πάσα στιγμή. 

Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή, όπως είπε ο κ. Σύψας, είναι στο κέντρο της Αθήνας επειδή η ιχνηλάτηση είναι δύσκολη, καθώς υπάρχει μεγάλη συρροή μεταναστών. 

"Το πιο αποτελεσματικό όπλο που έχουμε είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας. Ελπίζουμε το 10 ήμερο αυτό, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα δούμε την επίδραση των μέτρων. Αν χρειαστεί θα πάρουμε μέτρα και νωρίτερα", είπε.

SMS

Επίσης, μαζί με την απαγόρευση κυκλοφορίας, επιστρέφουν και τα SMS στο 13033.

"Αλίμονο αν με την κατάσταση αυτή μπούμε Οκτώβριο - Νοέμβριο".

Τέλος , είπε ότι μέχρι στιγμής ο δείκτης (R) μεταδοτικότητας στην Αττική είναι πάνω από 1, ενώ όπως εκτιμά το καλοκαίρι του 2021 το φαινόμενο θα αρχίσει να ξεθυμαίνει και θα εξαφανιστεί.

Για το εμβόλιο της Astra Zeneca είπε ότι στην τρίτη παρενέργεια που θα εμφανιστεί το εμβόλιο αποσύρεται.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Ν. Σύψας: είμαστε ένα βήμα πριν από νέο lockdown και κλείσιμο σχολείων"

Πάνω από 210.000 στρέμματα κάτω από το νερό στον θεσσαλικό κάμπο

Κατά τη διάρκεια του καταστροφικού περάσματος του Μεσογειακού Κυκλώνα ΙΑΝΟΥ από τη χώρα μας, καταρρακτώδεις βροχές παρατηρήθηκαν στην Κεντρική και Δυτική Ελλάδα οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα εκτεταμένα πλημμυρικά επεισόδια. Οι πολύωρες ισχυρές βροχοπτώσεις στην Πίνδο και τον θεσσαλικό κάμπο βύθισαν τεράστιες αγροτικές και αστικές εκτάσεις κάτω από τόνους νερού προκαλώντας καταστροφές. Η επόμενη εικόνα δείχνει τις πλημμυρισμένες εκτάσεις του Νομού Καρδίτσας την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 όπως τις κατέγραψε ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Sentinel-2, περίπου δύο ημέρες μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα αφότου ένα μέρος των υδάτων είχε ήδη υποχωρήσει

Δορυφορική εικόνα υπερ-υψηλής χωρικής ανάλυσης 10 μ από τον ευρωπαϊκό δορυφόρο Sentinel-2 το μεσημέρι της Κυριακής 20/09/2020. Με αποχρώσεις του γαλάζιου παρουσιάζονται οι πλημμυρισμένες εκτάσεις (αριστέρα με βαθύ μπλε διακρίνεται η λίμνη Πλαστήρα), με λευκό χρώμα τα νέφη, με πράσινο δασικές και αγροτικές εκτάσεις και με αποχρώσεις του μπεζ βραχώδεις περιοχές και λόφοι. 

 

Τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής του ΙΑΝΟΥ - Ψυχρότερο το Ιόνιο μετά το πέρασμά του

Σύνταξη άρθρου: Στρ. Βουγιούκας, Κ. Λαγουβάρδος, Στ. Ντάφης, Ι. Κωλέτσης
ΕΑΑ-Πεντέλη, Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020, 19:00

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται επικαιροποιημένα τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης του ΙΑΝΟΥ κατά το διάστημα Πέμπτη 17/09 έως Κυριακή 20/09, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις που μας παρέχουν οι μετεωρολογικοί δορυφόροι σημαντική ήταν επίδραση του ΙΑΝΟΥ στις θερμοκρασίες της επιφάνειας της θάλασσας στο Ιόνιο, και ιδιαίτερα στις περιοχές όπου βρέθηκε κατά τη φάση της μεγαλύτερης ισχύος του. Στους χάρτες που ακολουθούν επισημαίνονται σε κύκλο οι περιοχές όπου μεταξύ 15/09 και 20/09 οι θερμοκρασίες της επιφάνειας της θάλασσας υποχώρησαν έως και κατά 3 βαθμούς Κελσίου.  

Αξίζει να τονίσουμε για ακόμα μία φορά ότι είναι επείγουσα η ανάγκη για:

  • επένδυση σε μετρητικές υποδομές και ολοκλήρωσή τους σε συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης.
  • επέκταση του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών για την παρακολούθηση της εξέλιξης μιας κακοκαιρίας και την εκτίμηση της πραγματικής της έντασης.
  • ανάπτυξη ενός εθνικού δικτύου μετεωρολογικών ραντάρ για την λεπτομερή παρακολούθηση των καιρικών φαινομένων, κάτι που θα βελτιώσει τον χρόνο αντίδρασης και προειδοποίησης για ακραία φαινόμενα.

 meteo

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάνω από 210.000 στρέμματα κάτω από το νερό στον θεσσαλικό κάμπο"

Αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου: Οι προϋποθέσεις που θέτει η κυβέρνηση στην Άγκυρα

Στα ελληνοτουρκικά υπάρχουν πληροφορίες από έγκυρες πηγές, όπως ήδη έχει αποκαλύψει το pronews.gr, που επιμένουν ότι «υπάρχει πρακτικό που έχει υπογραφεί μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας στο Βερολίνο από τον σύμβουλο του Τούρκου προέδρου και εκπρόσωπό του, Ιμπραήμ Καλίν και την  επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του Ελληνα πρωθυπουργού Ελένης Σουρανή, το οποίο αναφέρεται με ακρίβεια σε κατ'άρχήν αποδοχή συζήτησης για μερική αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου»!

Η κυβέρνηση για να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο έχει θέσει κάποιες προϋποθέσεις.

Η βασική προϋπόθεση είναι να διαλυθεί οργανικά η Στρατιά του Αιγαίου και να τραβηχτούν οι κύριες τουρκικές βάσεις σε απόσταση εκατό χιλιομέτρων από τα σύνορα.

Αυτό είναι κάτι που δεν θα το αποδεχτεί η τουρκική κυβέρνηση.

Η δεύτερη πρόταση για μερική αποστρατικοποίηση σε μικρότερο βαθμό, που σημαίνει ότι θα απομακρυνθούν τα βαρέα όπλα του Πυροβολικού (δηλαδή ρουκετοβόλα και βαριά πυροβόλα), θέτει ως προϋπόθεση να διαλυθεί οργανικά η στρατιά του Αιγαίου με μετακίνηση όσο δυνατόν περισσότερων μονάδων στα ανατολικά.

Βέβαια, για να επιστρέψουν πίσω οι τουρκικές δυνάμεις χρειάζονται ένα σύντομο, σχετικά, χρονικό διάστημα, ενώ η Ελλάδα για να επανεξοπλίσει πάλι τα νησιά θα χρειαστεί πολλούς μήνες και θα υπάρχει μέχρι τότε ένα σοβαρό κενό εθνικής ασφάλειας.

Το πρακτικό αυτό, οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι βρίσκεται στα χέρια της τουρκικής προεδρίας, όπως και της Αθήνας και του Βερολίνου.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να απαντήσει άμεσα για το αν έχει υπογράψει πρακτικό με το οποίο δέχεται την έναρξη συζήτησης για αποστρατικοποίηση, μερική ή ολική των νησιών του Αιγαίου ή για κάτι ανάλογο. Άμεσα.

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε την άθλια επιχειρησιακή διαχείριση της κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου αφέθηκε το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis να κάνει έρευνα επί ένα μήνα εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, προστατευόμενο από τον τουρκικό Στόλο και δεν έφυγε παρά μόνον όταν συνυπογράφηκε εξτρά χρηματοδότηση 2,5 δισ. ευρώ της Τουρκίας από την Ελλάδα και την Κύπρο, τότε έχουμε μια γενική εικόνα των κυβερνητικών «επιτευγμάτων» το τελευταίο εξάμηνο.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου: Οι προϋποθέσεις που θέτει η κυβέρνηση στην Άγκυρα"

Καιρός: Έρχονται νέες βροχές και καταιγίδες στα δυτικά - Δείτε χάρτες

Η κακοκαιρία «Ιανός» μπορεί να έχει αποχωρήσει, αλλά καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας ο καιρός θα είναι βροχερός σε αρκετές περιοχές με σποραδικές καταιγίδες,με τη δυτική Ελλάδα να βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο.

Την ίδια ώρα κατά την οποία που οι κάτοικοι σε Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο μετρούν τις πληγές που άφησε πίσω του ο μεσογειακός κυκλώνας, φαίνεται πως μέχρι και το τέλος της εβδομάδας θα υπάρχουν διαστήματα που ο καιρός θα καταστεί άστατος και θα σημειώνονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η δυτική Ελλάδα θα βρεθεί στο επίκεντρο των διαταραχών που αναμένονται.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

Έρχονται τοπικές βροχές Τετάρτη και Πέμπτη στα Δυτικά Κεντρικά και Βόρεια
–Το Σαββατοκύριακο τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα
-Η θερμοκρασία σε επίπεδα κανονικά για την εποχή
-Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ


Ο καιρός για την Τετάρτη

Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από τα βορειοδυτικά τις βραδινές ώρες θα ενταθούν.

kairos_tetarti_me_vroxes_meteo

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά, πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό και το νότιο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά.

 kairos_ellada_tetarti_vroxes

 Πέμπτη 24-09-2020
Στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα είναι κατά τόπους αυξημένες και θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί 4 με 6 και στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

kairos_pempti_vroxes_ditika

Παρασκευή 25-09-2020
Στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί 4 με 6 και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά και νότια.


Σάββατο 26-09-2020
Λίγες νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι παροδικά αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια

 kairos_savvato_vroxes

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Καιρός: Έρχονται νέες βροχές και καταιγίδες στα δυτικά - Δείτε χάρτες"

Παρατείνεται το όριο των 50 ευρώ για τις ανέπαφες συναλλαγές

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ενημερώνει τους συναλλασσόμενους για την παράταση εφαρμογής του ορίου των ανέπαφων συναλλαγών με κάρτες πληρωμών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ στο ύψος των 50 ευρώ έως την 31 Δεκεμβρίου 2020.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε συνέχεια της από 19 Μαΐου 2020 Ανακοίνωσης της ΕΕΤ, οι τράπεζες μέλη της, εφαρμόζοντας έμπρακτα τη δέσμευση διαρκούς συνδρομής τους στον περιορισμό των επιπτώσεων του κορωνοϊού (COVID-19), στη δημόσια υγεία και τη συναλλακτική πρακτική, θα διατηρήσουν έως την Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2020 το όριο των ανέπαφων (contactless) συναλλαγών καρτών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ στο ύψος των 50 ευρώ.

Mε τα μέχρι σήμερα δεδομένα, από την 30η Μαρτίου 2020 οπότε και υιοθετήθηκε το συγκεκριμένο μέτρο, η ανταπόκριση του συναλλακτικού κοινού υπήρξε σχεδόν καθολική, ελαχιστοποιώντας σημαντικά τη φυσική επαφή των κατόχων καρτών με το πληκτρολόγιο του POS.

Όλες οι συναλλαγές, ανεξαρτήτως ποσού, πραγματοποιούνται ανέπαφα χωρίς να είναι απαραίτητη η παράδοση της κάρτας πληρωμών στον εκάστοτε υπάλληλο του καταστήματος που διενεργείται η συναλλαγή. Για συναλλαγές πέραν του ποσού των 50 ευρώ συνεχίζει να ζητείται από τον κάτοχο της κάρτας η πληκτρολόγηση του ΡΙΝ του στο POS. Υπενθυμίζεται, σε κάθε περίπτωση, η απαιτούμενη προσοχή των συναλλασσόμενων στην ασφαλή φύλαξη της κάρτας τους.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Παρατείνεται το όριο των 50 ευρώ για τις ανέπαφες συναλλαγές"

ΕΝΦΙΑ: Την Παρασκευή θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά-Η προθεσμία πληρωμής

Tην Παρασκευή θα αναρτηθούν στο Mytaxis τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ, ενώ αναμένεται η πληρωμή της πρώτης δόσης να γίνει μαζί με τη δεύτερη, δηλαδή η προθεσμία πληρωμής και για τις δύο δόσεις θα είναι η 31η Οκτωβρίου.

Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, θα πληρωθεί η πρώτη και η δεύτερη δόση μαζί χωρίς να μειωθεί ο συνολικός αριθμός των μηνιαίων δόσεων που είναι έξι και λήγουν τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Επιπλέον, για όσους ιδιοκτήτες εισέπραξαν μειωμένα κατά 40% ενοίκια θα ισχύσει το εξής: το 30%-40% των ενοικίων που δεν εισπράχθηκαν θα συμψηφιστεί με τις δόσεις του φόρου εισοδήματος ακόμα κι αν αυτός έχει αποπληρωθεί με τον ΕΝΦΙΑ.

Επιβαρύνσεις στον ΕΝΦΙΑ θα έχουν όσοι τακτοποίησαν αυθαίρετους χώρους στα ακίνητά τους, καθώς ο φόρος που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος θα υπολογιστεί με βάση τη νέα μεγαλύτερη επιφάνεια του κτίσματος η οποία έχει δηλωθεί στο Ε9. Πρακτικά δηλαδή όσες αλλαγές έγιναν στο Ε9 της χρήση του 2019 ενσωματώνονται στο υπολογισμό του εφετινού φόρου. Όσοι τροποποίησαν της περιουσιακή κατάσταση τους το 2019 (πχ λόγω κτηματολογίου, ρύθμιση αυθαίρετων κτισμάτων, ημι-υπαίθριους χώρους κλπ) θα δουν το φετινό τους φόρο αυξημένο σε σχέση με πέρσι.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΝΦΙΑ: Την Παρασκευή θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά-Η προθεσμία πληρωμής"

Oruc Reis: Οι χάρτες θαλάσσιας παρακολούθησης «πρόδωσαν» τις κινήσεις του

Παράξενη κινητικότητα για το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis έδειξαν οι χάρτες θαλάσσιας παρακολούθησης. Συγκεκριμένα «πρόδωσαν την έξοδο του τουρκικού ερευνητικού πλοίου από το λιμάνι της Αττάλειας.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ εδώ και αρκετή ώρα έχει εξέλθει από το λιμάνι της Αττάλειας και κινείται νοτιοανατολικά με μεγάλη ταχύτητα.

Δεν είναι γνωστό εάν πρόκειται για κάποια νέα αποστολή ή κινείται στο πλαίσιο των εργασιών συντήρησης και των δοκιμών που κάνει. Όπως σημειώνει ο διπλωματικός συντάκτης της ΕΡΤ υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να έχει τεθεί σε λειτουργία σε μια κρίσιμη στιγμή για την έναρξη των διερευνητικών και ενόψει της της Συνόδου Κορυφής προκειμένου η Τουρκία να δείξει ότι το παραμένει στην περιοχή και ανά πάσα στιγμή μπορεί να «επιστρατευτεί» για τους γνωστούς λόγους.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Oruc Reis: Οι χάρτες θαλάσσιας παρακολούθησης «πρόδωσαν» τις κινήσεις του"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news