facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

Οι Τούρκοι δημιουργούν νέα στρατόπεδα στην Τρίπολη της Λιβύης

Ο υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Τρίπολης στη Λιβύη, Σαλάχ Εντίν αλ Ναμρούς [Salah Eddine al-Namrush] ανακοίνωσε την Κυριακή ότι το υπουργείο του σε συνεργασία με τους Τούρκους άρχισε να εφαρμόζει νέα προγράμματα και κατασκευάζει νέα εκπαιδευτικά στρατόπεδα, αναφέρει ιστότοπος της Τρίπολης.

Σε δήλωση του που δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο αλ Ναμρούς ανέφερε ότι οι συζητήσεις του υπουργείου που διευθύνει βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την τουρκική πλευρά, η οποία στηρίζει την κυβέρνηση της Τρίπολης.«Έχουμε αρχίσει να εφαρμόζουμε προγράμματα για την οικοδόμηση των ενόπλων δυνάμεων, την ανάπτυξη του στρατού, την αναδιάρθρωση των δυνάμεων και την ανάπτυξη των τομέων της αεροπορίας, της ναυτικής άμυνας, των αντιτρομοκρατικών δυνάμεων και των ειδικών δυνάμεων», πρόσθεσε ο Αλ Ναμρούς.

Διευκρίνισε ότι «το πρώτο εκπαιδευτικό κέντρο εξοπλίστηκε στα προάστια της πρωτεύουσας, Τρίπολη, και ότι η προτεραιότητα είναι στην κατασκευή του που θα γίνει σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Θα αποφοιτούν οι νέες δυνάμεις που θα συμμετέχουν στην υποστήριξη της άμυνας της Τρίπολης, όπως αναφέρεται.

Την Παρασκευή, ο Αχμέτ αλ Μισμάρι, εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, που διοικείται από τον Χαλίφα Χαφτάρ ανακοίνωσε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία με τον Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου Προεδρίας της κυβέρνησης της Τρίπολης Αχμέτ Μαϊτίκ σχετικά με την παραγωγή και εξαγωγή του πετρελαίου.

echedoros-a

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι Τούρκοι δημιουργούν νέα στρατόπεδα στην Τρίπολη της Λιβύης"

ΟΑΕΔ: Μόνο με ραντεβού η εξυπηρέτηση του κοινού

Για το διάστημα από τη Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, η εξυπηρέτηση του κοινού στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) στην Περιφέρεια Αττικής θα γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Όσοι πολίτες προσέρχονται στα ΚΠΑ2 της Περιφέρειας Αττικής χωρίς ραντεβού, δεν θα εξυπηρετούνται. Όσοι πολίτες επιθυμούν να προσέλθουν σε ΚΠΑ2 στην Περιφέρεια Αττικής για υπηρεσίες που δεν παρέχονται ηλεκτρονικά και μόνο, θα πρέπει να υποβάλουν αίτημα για ραντεβού στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr/menoumespiti, επιλέγοντας το αρμόδιο ΚΠΑ2. Ακολούθως, θα λαμβάνουν μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail) ή τηλεφωνική κλήση και θα καλούνται για προσέλευση σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα.

Όσοι πολίτες προσέρχονται στα ΚΠΑ2 με ραντεβού, θα εξυπηρετούνται με αυστηρή τήρηση των οδηγιών για την ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των υπαλλήλων και των πολιτών και την αποφυγή συγχρωτισμού. Κατά την εξυπηρέτηση των πολιτών είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας τόσο από τους πολίτες, όσο και από τους υπαλλήλους του ΟΑΕΔ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συντριπτική πλειονότητα των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ παρέχονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά.

Για όσες υπηρεσίες δεν παρέχονται ηλεκτρονικά, τα αιτήματα ή τα δικαιολογητικά των συναλλασσομένων θα γίνονται δεκτά, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), εφόσον έχει τηρηθεί η διαδικασία πιστοποίησης, μέσω gov.gr ή έχει επισυναφθεί υπεύθυνη δήλωση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής.

Οι συνεντεύξεις ανέργων με εργασιακούς συμβούλους διεξάγονται, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας ή τηλεδιάσκεψης και όχι διά ζώσης.

Η πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ γίνεται είτε μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου (www.gov.gr) με τους κωδικούς του TAXISnet είτε μέσω των e-Υπηρεσιών ΟΑΕΔ (www.oaed.gr/e-yperesies) με τους κωδικούς TAXISnet ή με τους κωδικούς πιστοποιημένων χρηστών του ΟΑΕΔ.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΑΕΔ: Μόνο με ραντεβού η εξυπηρέτηση του κοινού"

Ποιά σχολεία είναι κλειστά στην Ελλάδα

Κλειστά με απόφαση του υπουργείου Παιδείας. έως 25 Σεπτεμβρίου  τα σχολεία  στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Να κλείσουν τα σχολεία, για να περιοριστεί η διασπορά του ιού, αναγκάζουν τις υγειονομικές Αρχές, τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού.

Τα σχολεια που είναι κλειστά στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας sch.gr/anastoli

Κλειστά σχολεία Δευτέρα και Τρίτη τα σχολεία στο Μουζάκι

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα και μεθαύριο Τρίτη, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία του Δήμου Μουζακίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής.

Όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης, αποφασίστηκε το κλείσιμο των σχολικών μονάδων καθώς η κακοκαιρία έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές σε υποδομές και κυρίως στο οδικό δίκτυο των περιοχών του δήμου, κάνοντας δυσχερή έως αδύνατη τη μετακίνηση των μαθητών.


Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιά σχολεία είναι κλειστά στην Ελλάδα "

Κορονοϊός: Έκρηξη 10.569 νέων κρουσμάτων στην Γαλλία - Μείωση των ασθενών στην Ιταλία

Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε 10.569 νέα κρούσματα της Covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 31.585 σήμερα, έναντι 31.274 χθες.

Ο αριθμός των νοσηλευομένων των τελευταίων επτά ημερών είναι 3.894. Οι 593 βρίσκονται στην εντατική.

Μείωση παρουσιάζουν σήμερα τα κρούσματα κορονοϊού στην Ιταλία, καθώς το τελευταίο εικοσιτετράωρο διαγνώσθηκαν 1.587 θετικοί στον ιό, με 15 νεκρούς. Χθες είχαν χάσει την ζωή τους 24 άνθρωποι, με 1.638 κρούσματα.

Σήμερα, όμως, έγιναν σχεδόν είκοσι χιλιάδες τεστ λιγότερα απ΄ότι χθες. Από την αρχή της πανδημίας, στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους 35.707 άνθρωποι.

Τα περισσότερα κρούσματα, το τελευταίο εικοσιτετράωρο διαγνώσθηκαν στην Λομβαρδία (221), στην περιφέρεια Βένετο (173) και στην Καμπανία, με πρωτεύουσα την Νάπολη (171).

Έχουν εισαχθεί στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας 222 ασθενείς, ενώ 2.365 βρίσκονται σε δωμάτια νοσοκομείων της χώρας. Σε κατ΄οίκον περιορισμό, τέλος, έχουν τεθεί 41.511 άνθρωποι.

thetoc

 

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορονοϊός: Έκρηξη 10.569 νέων κρουσμάτων στην Γαλλία - Μείωση των ασθενών στην Ιταλία"

Έγκλημα στην Καρδίτσα: Ο ποταμός Καράμπαλης που δεν εξετράπη & η «προειδοποίηση» κατόπιν ολέθρου!

Ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών έχοντας δει και μελετήσει δεκάδες σκηνικά καταστροφής σε όλο τον κόσμο, χαρακτήρισε την Καρδίτσα «τελειωμένη πόλη» καθώς δεν υπάρχει επιχείρηση στο ιστορικό κέντρο, την πλατεία δικαστηρίων και τους γύρω δρόμους που να μην έχει πληγεί.  

Οι επιχειρήσεις καθαρίζονται από τους ίδιους τους καταστηματάρχες, που δηλώνουν μόνοι και αβοήθητοι, σημειώνοντας ότι ήταν εγκληματική η έλλειψη πολιτικής απόφασης από την κυβέρνηση να σπάσουν τον ποταμό Καράμπαλη προς την πλευρά των χωραφιών για να γλιτώσει η πόλη. 

Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι η Καρδίτσα δεν έζησε ποτέ τέτοιο προηγούμενο. Και το 1994 που σώθηκε η πόλη όπως και το 2002 στις μεγάλες πλημμύρες, είχε ληφθεί η απόφαση να σπάσει ο Καράμπαλης και να πάνε τα νερά προς τα χωράφια. 

Επιπλέον τονίζουν ότι η απόφαση της κυβέρνησης να δοθούν 8000 ευρώ άπαξ σε κάθε επιχείρηση είναι ένα ελάχιστο ποσό που δεν μπορεί να καλύψει σε καμία περίπτωση τις μεγάλες ζημιές που έχουν υποστεί. Σημειώνεται ότι στο κέντρο δεν έχει δοθεί ακόμη ρεύμα. 

Αλλά ποια «κυβέρνηση» και ποια «μέτρα»;

Εδώ η κυβέρνηση και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ μιλάνε ακόμα για την «κακοκαιρία "Ιανός" στην Θεσσαλία» προκειμένου να συγκαλύψουν τις τεράστιες εγκληματικές ευθύνες τους από το γεγονός ότι ουδέποτε ενημέρωσαν την περιοχή που πνίγηκε απροειδοποίητα.

Όλες τις προηγούμενες ημέρες μιλούσαν για τον «Ιανό» που ερχόταν από τα... δυτικά, από την Ιταλία και κανείς δεν έδωσε σημασία στο κύμα κακοκαιρίας ερχόταν από τα... βορειοανατολικά από την πλευρά της Μαύρης Θάλασσας!

Κανείς κυβερνητικός δεν μίλησε και κανείς μετεωρολόγος δεν αναφέρθηκε, ούτε φυσικά κάποιο φιλοκυβερνητικό ΜΜΕ μετέδωσε για το κύμα κακοκαιρίας που ερχόταν από την Μαύρη Θάλασσα.

Εν συνεχεία, για να καλύψουν την εγκληματική απραξία τους, μίλησαν για τον «"Ιανό" στην Θεσσαλία», ο οποίος «Ιανός» είχε κατέβει προς την νοτιοδυτική Πελοπόννησο στην ακριβώς αντίθετη πλευρά από αυτήν που ερχόταν ο «ανώνυμος όλεθρος»!

Μόλις το μεσημέρι της Παρασκευής κι ενώ είχε ήδη ξεκινήσει η καταιγίδα στην Θεσσαλία ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι «ενδέχεται να πληγούν οι νομοί Καρδίτσας, Μαγνησίας, Βοιωτίας και Φθιώτιδα και πιθανότατα η Φωκίδα και ίσως η Βόρεια Εύβοια από ένα άλλο κύμα κακοκαιρίας».

Και ενώ η τρομολαγνεία για τον «Ιανό» έπαιρνε και έδινε (ακόμα και τώρα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ για να δικαιολογήσουν το φιάσκο μιλάνε για «βιβλικές καταστροφές» στην Κεφαλλονιά, όταν το μόνο που συνέβη ήταν ότι πλημμύρισαν δύο χωριά, εκ των οποίων το ένα παραθαλάσσιο και βέβαια υπήρξαν οι συνήθεις καταστροφές δρόμων αποτέλεσμα των εργολαβιών που δίνονται με τον συνήθη τρόπο, η Θεσσαλία την Παρασκευή που έγινε η μεγάλη καταστροφή κυριολεκτικά πνιγόταν.

Απροειδοποίητα. 

Ο ίδιος ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία, Νίκος Χαρδαλιάς, παραδέχθηκε με tweet, θέλοντας να απαντήσει σε αυτούς που τον κατηγορούν ότι δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση, ότι σήμα από το «112», έφυγε την Παρασκευή στις... 10 η ώρα το βράδυ!

Οταν όλα είχαν τελειώσει!

Ιδού το tweet:

 

Δηλαδή ενώ περί τις 11.30 και πρωί της Παρασκευής αναφερόταν στον επικείμενο όλεθρο στην με την φράση «ενδέχεται να πληγούν οι νομοί Καρδίτσας, Μαγνησίας, Βοιωτίας και Φθιώτιδα και πιθανότατα η Φωκίδα και ίσως η Βόρεια Εύβοια από ένα άλλο κύμα κακοκαιρίας», μόνο δώδεκα ώρες μετά έφυγε το μήνυμα από το «112»!

Το αποτέλεσμα ήταν τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, μία γυναίκα να αγνοείται και την Καρδίτσα να έχει «σβηστεί» από την χάρτη, αφού την κρίσιμη ώρα την Παρασκευή δεν εξέτρεψαν τον ποταμό Καράμπαλη προς τα χωριάφια, αλλά τον άφησαν να πνίξει την Καρδίτσα και τα ορεινά του νομού.

Ακόμα και τώρα στο χωριό Οξυά, όπου περίπου 40 άτομα -κυρίως μεγάλης ηλικίας με προβλήματα, μια έγκυος και ένα μικρό παιδί- βρίσκονται χωρίς νερό, ρεύμα και οδική πρόσβαση, η οποία είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποκατασταθεί. 

Στον δήμο Μουζακίου από το μεσημέρι της Παρασκευής γκρεμίστηκε το κτίριο του Κέντρου Υγείας δείχνει τη σφοδρότητα και την ένταση της κακοκαιρίας, ενώ τεράστιες και ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές γενικότερα στις υποδομές.

Στον δήμο Παλαμά, η στάθμη του νερού στις κοινότητες Βλοχού και Μεταμόρφωσης είναι σε οριακό σημείο. Πρόκειται για περιοχές που το 1994 πλημμύρισαν με ανυπολόγιστες καταστροφικές συνέπειες. Επίσης, στον ίδιο δήμο, δύσκολη είναι η κατάσταση και στην κοινότητα Καλογριανών, τα οποία έχουν πλημμυρίσει.

Η απόλυτη καταστροφή θα ερχόταν από την υπερχείλιση του φράγματος της λίμνης Πλαστήρα, αλλά ευτυχώς, ο Θεός, παρά τις «προσπάθειες» της κυβέρνησης, γλίτωσε την Θεσσαλία από την ολική καταστροφή που κτύπησε την Καρδίτσα.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Έγκλημα στην Καρδίτσα: Ο ποταμός Καράμπαλης που δεν εξετράπη & η «προειδοποίηση» κατόπιν ολέθρου!"

Άγνωστοι βεβήλωσαν το μνημείο της Marfin

Στόχος βανδάλων έγινε το μνημείο της Marfin, το βράδυ της Κυριακής.

Συγκεκριμένα ομάδα αγνώστων έγραψαν πάνω στο μνημείο με κόκκινη μπογιά και μαύρο μαρκαδόρο.

Οι άγνωστοι έδρασαν αστραπιαία και εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά της Αθήνας δίχως να γίνουν αντιληπτοί από κανένα.

Συνθήματα επίσης γράφτηκαν κατά μήκος της Πανεπιστημίου και της Σταδίου.

Θυμίζουμε ότι στις 9 Μαΐου είχαν γίνει τα αποκαλυπτήρια της πλάκας στην Marfin προς τιμήν των εργαζομένων - ανάμεσα τους και μια έγκυος γυναίκα  - που έχασαν τη ζωή τους το 2010 από πυρκαγιά που προκάλεσαν άγνωστοι πετώντας βόμβες μολότοφ.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο

 

  

 

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Άγνωστοι βεβήλωσαν το μνημείο της Marfin"

Καταστροφές στην Κεφαλονιά: 43 σκάφη βύθισε ο «Ιανός»

Σαράντα τρία συνολικά σκάφη, διαφόρων τύπων, βυθίστηκαν κατά τη διάρκεια του διημέρου 17-18/09/2020 στην Κεφαλονιά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που έφερε η κακοκαιρία «Ιανός», ενώ σε εννέα (09) σκάφη προκλήθηκαν υλικές ζημιές και εννέα (09) σκάφη προσάραξαν.

Ειδικότερα:

-στο λιμένα Αργοστολίου βυθίστηκε ένα (01) σκάφος, σε δύο (02) προκλήθηκαν υλικές ζημιές, ενώ φορτηγίδα επακούμβησε σε γέφυρα και στη συνέχεια απομακρύνθηκε με μέριμνα του ιδιοκτήτη,

-στη μαρίνα Αργοστολίου βυθίστηκαν δύο (02) σκάφη, ενώ πέντε (05) υπέστησαν υλικές ζημιές,

-στο λιμενίσκο Μαϊστράτου Αργοστολίου βυθίστηκαν έξι (06) σκάφη, εκ των οποίων τέσσερα ανελκύστηκαν με μέριμνα των ιδιοκτητών τους

-στο λιμένα Αγίας Πελαγίας βυθίστηκαν δύο (02) σκάφη

-στο λιμένα Αγίας Κυριακής βυθίστηκαν πέντε (05) σκάφη

-στον τουριστικό λιμένα Λεγατάτων Ληξουρίου βυθίστηκαν τρία (03) σκάφη,

-στην περιοχή «ΑΘΕΡΑΣ» Παλικής βυθίστηκαν τέσσερα (04) σκάφη, ενώ προσάραξε ένα (01),

-στο λιμένα Φισκάρδου βυθίστηκαν τέσσερα (04) σκάφη, τα οποία ανελκύστηκαν ήδη με μέριμνα των ιδιοκτητών,

-στον όρμο «ΦΩΚΙ» βυθίστηκαν δύο (02) σκάφη,

-στο λιμένα «ΑΣΣΟΥ» βυθίστηκαν πέντε (05) σκάφη και προσάραξαν τέσσερα (04),

-στο λιμένα Σάμης βυθίστηκαν τρία (03) σκάφη

-στην περιοχή «ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟΣ» βυθίστηκε ένα (01) σκάφος και προσάραξε άλλο ένα (01),

-στον τουριστικό λιμένα Αγίας Ευφημίας βυθίστηκαν πέντε (05) σκάφη και προσάραξαν τρία (03), ενώ ένα (01) σκάφος υπέστη υλικές ζημιές.

-στο λιμένα Πόρου Κεφαλληνίας ένα (01) σκάφος υπέστη υλικές ζημιές.

Από τα προαναφερόμενα συμβάντα δεν διαπιστώθηκε ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, πλην έντονων προσχώσεων και φερτών υλικών σε αρκετούς λιμένες και λιμενικές εγκαταστάσεις της νήσου, ενώ δεν έχει διαπιστωθεί ή δηλωθεί τραυματισμός.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Καταστροφές στην Κεφαλονιά: 43 σκάφη βύθισε ο «Ιανός»"

Περισσότερα από 30,71 εκατ. κρούσματα και 953.901 θάνατοι από την COVID-19 έχουν καταγραφεί παγκοσμίως

Περισσότερα από 30,71 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης από την COVID-19 έχουν αναφερθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, με 953.901 θανάτους, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters.

Τα περιστατικά των μολύνσεων έχουν καταγραφεί σε περισσότερες από 210 χώρες και περιοχές από τότε που εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα στην Κίνα το Δεκέμβριο του 2019.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Περισσότερα από 30,71 εκατ. κρούσματα και 953.901 θάνατοι από την COVID-19 έχουν καταγραφεί παγκοσμίως"

Νέα πυρκαγιά στο ΚΥΤ Σάμου - Η δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες - Βίντεο

Νέα πυρκαγιά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Αιτούντων Άσυλο (ΚΥΤ) Σάμου, η δεύτερη μέσα σε μια εβδομάδα ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής.

Στις 20.30 η πυροσβεστική υπηρεσία ειδοποιήθηκε για πυρκαγιά εντός του ΚΥΤ και επιτόπου έσπευσαν δύο οχήματα. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης η φωτιά ξέσπασε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στην πτέρυγα που διαμένουν οι ανήλικοι.

Η παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση και λίγο μετά τις 09.30μ.μ. την έθεσαν υπό πλήρη έλεγχο.  Συνολικά στην επιχείρηση κατάσβεσης πήραν μέρος 13 πυροσβέστες με 7 οχήματα.


Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη Τρίτη, μετά την ανακοίνωση των κρουσμάτων στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης είχε εκδηλωθεί και πάλι φωτιά στην περίμετρο του Κέντρου. 

Τα αίτια διερευνώνται, αλλά όπως λένε στο ΚΥΤ «κάποιοι ήθελαν νέα Μόρια» υπονοώντας ότι η δουλειά έγινε εκ των έσω.

Ως υπάιτιος έχει συλληφθεί 42χρονος από την Συρία και ένας 20χρονος από την Γκάμπια.

Σήμερα από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν 22 κρούσματα της νόσου του κορωνοϊού στη Σάμο με τα 21 από αυτά να αφορούν διαμένοντες στο ΚΥΤ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέα πυρκαγιά στο ΚΥΤ Σάμου - Η δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες - Βίντεο"

Υπ. Εσωτερικών: Τα νέα μέτρα για τη λειτουργία του Δημοσίου από τη Δευτέρα

Νέα μέτρα και ρυθμίσεις τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα στο Δημόσιο και ειδικά στις υπηρεσίες που εδρεύουν στην περιφέρεια Αττικής, με σκοπό την προστασία των υπαλλήλων και τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού.

Με εγκύκλιο που εξέδωσε την Κυριακή το υπουργείο Εσωτερικών, προβλέπεται ότι από τις 21 Σεπτεμβρίου έως και τις 4 Οκτωβρίου το 40% του προσωπικού του δημοσίου τομέα, φορέων του δημοσίου και των ΟΤΑ, με έδρα την περιφέρεια Αττικής, θα πρέπει να παρέχει εξ αποστάσεως εργασία.

Καθίσταται υποχρεωτική η επαναφορά σε ισχύ των τριών ωραρίων προσέλευσης και αποχώρησης των υπαλλήλων (07.00-15.00, 08.00 -16.00 και 09.00 -17.00) ή ακόμα και η παροχή εργασίας σε βάρδιες, προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η εξυπηρέτηση του κοινού στις δημόσιες υπηρεσίες γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν προηγούμενου ραντεβού και δύναται να πραγματοποιείται μέχρι τις 16.00 για όσες υπηρεσίες λήγει μέχρι τις 15.00 σύμφωνα με τις γενικώς ισχύουσες διατάξεις.

Σε κάθε είδους χώρους εργασίας, επιβάλλεται η χρήση μη ιατρικής μάσκας προστασίας.

Επίσης, με την εγκύκλιο επανακαθορίζονται οι ομάδες αυξημένου κινδύνου με βάση σχετική ΚΥΑ της 17ης Σεπτεμβρίου. Οι υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες αυτές (περιλαμβάνονται στην εγκύκλιο που επισυνάπτεται) δικαιούνται ειδική άδεια απουσίας και παρέχουν εργασία εξ αποστάσεως. Η ειδική άδεια απουσίας χορηγείται πλέον μόνο με ιατρική γνωμάτευση του θεράποντος ιατρού που εκδίδεται κατόπιν παραπεμπτικού εγγράφου της Υπηρεσίας.

Προβλέπονται εναλλακτικές διευκολύνσεις για υπαλλήλους γονείς με τέκνα που υπάγονται τα ίδια στις περιπτώσεις, για τις οποίες η Ειδική Επιτροπή του υπουργείου Υγείας έχει συστήσει μακροχρόνια αποχή από το σχολείο και χρήση τηλε-εκπαίδευσης.

Οι εναλλακτικές διευκολύνσεις είναι: α) Παροχή εξ αποστάσεως εργασίας, εφόσον αυτό είναι δυνατό με βάση τα καθήκοντα που ασκεί ο/η υπάλληλος. β) Παροχή εργασίας κατά πλήρες ωράριο σε διαφορετικό χρόνο από το προβλεπόμενο ωράριο λειτουργίας της υπηρεσίας, σε κάθε περίπτωση όμως για τις Υπηρεσίες που λειτουργούν με το παγίως προβλεπόμενο ωράριο των δημοσίων υπηρεσιών από τις 07.00 και μετά και το αργότερο μέχρι τις 22.00, εφόσον η συγκεκριμένη υπηρεσία στην οποία υπηρετεί ο υπάλληλος δεν λειτουργεί σε 24ώρη βάση.

γ) Παροχή εργασίας με μειωμένο ωράριο εργασίας, μέχρι και 25% ημερησίως. Υπενθυμίζεται ότι οι υπάλληλοι που κάνουν χρήση της εν λόγω διευκόλυνσης θα πρέπει να αναπληρώσουν τον χρόνο που δεν παρείχαν εργασία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπ. Εσωτερικών: Τα νέα μέτρα για τη λειτουργία του Δημοσίου από τη Δευτέρα"

Κορωνοϊός: Στα 170 τα νέα κρούσματα, τα 89 στην Αττική - 7 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 170 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 33 συνδέονται με γνωστές συρροές.

Αναλυτικότερα:

12 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

89 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 12 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 3 κρούσματα αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

11 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

1 κρούσμα στην Π.Ε Καλύμνου

2 κρούσματα στη Π.Ε. Κορινθίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 1 αναφέρει πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

22 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 21 συνδεονται με συρροή στο ΚΥΤ Σάμου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Τρικάλων

19 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 15142, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

2591 (17.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6348 (41.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

exelixi20


78 συμπολίτες μας νοσηλεύονται πλέον διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 24 (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 70.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 177 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. 

xartis20

 
Τέλος, έχουμε 7 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 338 θανάτους συνολικά στη χώρα. 126 (37.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε ΕΔΩ την ημερήσια επιδημιολογική μελέτη  του ΕΟΔΥ

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 170 τα νέα κρούσματα, τα 89 στην Αττική - 7 θάνατοι"

Κορωνοϊός: Θα γίνει εποχικός ιός προβλέπουν οι επιστήμονες – Πότε θα συμβεί αυτό

Εποχικότητα ανάλογη της γρίπης σε χώρες με ήπιες κλιματολογικές συνθήκες θα αποκτήσει πιθανότατα μελλοντικά ο κορωνοϊός κατά τις εκτιμήσεις ειδικών, όμως μόνο αφότου επιτευχθεί ανοσία της αγέλης,  γεγονός που συνεπάγεται αρκετά κύματα της επιδημίας COVID-19 ακόμη σε όλες τις εποχές του χρόνου.

Τα συμπεράσματα της νέας σχετικής μελέτης -που διεξήχθη από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού και δημοσιεύεται στο Frontiers in Public Health– έρχονται να επιβεβαιώσουν τη μέγιστη σημασία των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας που λαμβάνονται ανά τον κόσμο ώστε να περιοριστεί η διασπορά του ιού SARS-CoV-2.

«Η COVID-19 είναι εδώ για να μείνει και θα συνεχίσει να εμφανίζει εξάρσεις όλο το χρόνο έως ότου επιτευχθεί ανοσία της αγέλης. Συνεπώς, θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί της και να συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τα καλύτερα μέτρα πρόληψης, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μάσκας, της τήρησης των αποστάσεων, της υγιεινής των χεριών και της αποφυγής συγχρωτισμού» επισημαίνει ο επικεφαλής της μελέτης Δρ Hassan Zaraket του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού.

Ο έτερος συγγραφέας Dr. Hadi Yassine, του Πανεπιστημίου του Κατάρ στη Ντόχα, προσθέτει ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν πολλαπλά κύματα COVID-19 πριν επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης.

Γνωρίζουμε ότι πολλοί ιοί του αναπνευστικού συστήματος ακολουθούν εποχιακά πρότυπα, ειδικά σε περιοχές με ήπιο κλίμα. Για παράδειγμα, η γρίπη και διάφοροι τύποι κορωνοϊών που προκαλούν κοινό κρυολόγημα είναι γνωστό ότι κορυφώνονται το χειμώνα στις προαναφερθείσες κλιματικές συνθήκες, αλλά κυκλοφορούν όλο το χρόνο σε ζώνες με τροπικό κλίμα.

Οι ερευνητές εξέτασαν τους παράγοντες που επιδρούν στην εποχικότητα αυτών των ιών, καθώς και τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία σχετικά με τη σταθερότητα και τη διασπορά του SARS-CoV-2.

Οι ίδιοι εξηγούν ότι η επιβίωση των ιών στον αέρα και στις επιφάνειες, η ευαισθησία των ανθρώπων σε λοιμώξεις και οι ανθρώπινες συμπεριφορές, όπως ο συγχρωτισμός σε εξωτερικούς χώρους, διαφέρουν ανά τις εποχές λόγω αλλαγών στη θερμοκρασία και τα επίπεδα υγρασίας. Αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν τη μετάδοση ιών του αναπνευστικού σε διαφορετικές περιόδους του έτους.

Ωστόσο, σε σύγκριση με άλλους ιούς που προσβάλλουν το αναπνευστικό σύστημα, όπως η γρίπη, η COVID-19 έχει υψηλότερο ρυθμό μετάδοσης (R0), τουλάχιστον εν μέρει λόγω της κυκλοφορίας του ιού ανάμεσα σε ανθρώπους χωρίς ανοσολογική προστασία απέναντί του.

Αυτό σημαίνει ότι σε αντίθεση με τη γρίπη και άλλους ιούς, οι παράγοντες που διέπουν την εποχικότητα των ιών δεν μπορούν ακόμη να σταματήσουν την εξάπλωση της COVID-19 τους καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο, εκτιμούν ότι μόλις επιτευχθεί ανοσία της αγέλης μέσω της συνέχισης των λοιμώξεων από τον ιό SARS-CoV-2 και του εμβολιασμού, το R0 θα πρέπει να πέσει σημαντικά, καθιστώντας τον ιό πιο ευαίσθητο σε εποχιακούς παράγοντες.

ygeiamou

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Θα γίνει εποχικός ιός προβλέπουν οι επιστήμονες – Πότε θα συμβεί αυτό"

Βέροια: Άγρια συμπλοκή ρομά στην Μητροπόλεως - Έκαναν "γυαλιά - καρφιά" εστιατόριο

Αγρία συμπλοκή μεταξύ ομάδων ρομά διαδραματίστηκε λίγο πριν τις 1.30 το μεσημέρι της Κυριακής (20/9/2020) στο κέντρο της Βέροιας και συγκεκριμένα στην οδό Μητροπόλεως και στο εστιατόριο "Στάσου Μύγδαλα".

Σύμφωνα με το επιτόπιο ρεπορτάζ του InVeria.gr μια ομάδα ρομά επιτέθηκε σε άτομα της άλλης ομάδας που βρισκόταν έξω από το κατάστημα "Στάσου Μύγδαλα", χρησιμοποιώντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, από καρέκλες μέχρι και σερβίτσια... 

Η αστυνομία προσπάθησε να παρέμβει, αρχικά με μικρή δύναμη και προς στιγμήν χωρίστηκαν οι συμπλεκόμενοι, ωστόσο υπήρξε και δεύτερη σύρραξη, με την μικρή αστυνομική δύναμη να μην καταφέρνει να την αποτρέψει. 

Το όλο σκηνικό έγινε μπροστά στα έκπληκτα μάτια δεκάδων πολιτών, πολλοί από τους οποίους κινδύνεψαν να τραυματιστούν. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του InVeria.gr πρόκειται για τις ίδιες ομάδες που πριν από λίγο καιρό είχαν συμπλακεί άγρια εντός του δικαστικού μεγάρου Βέροιας

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του InVeria.gr:

 

 

  

 

 

 inveria

Διαβάστε Περισσότερα » " Βέροια: Άγρια συμπλοκή ρομά στην Μητροπόλεως - Έκαναν "γυαλιά - καρφιά" εστιατόριο "

Βερολίνο: Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν από την ΕΕ να δεχθεί πρόσφυγες από τη Λέσβο

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο Βερολίνο και άλλες πόλεις της Γερμανίας καλώντας την Ευρωπαϊκή Ενωση να υποδεχθεί αιτούντες άσυλο από την Λέσβο μετά την καταστροφή του καταυλισμού στην Μόρια.

Στην διαδήλωση στο Βερολίνο συμμετείχε η θεία του Αλαν Κούρντι, του αγοριού από την Συρία που πνίγηκε για να γίνει το τραγικό σύμβολο της προσφυγικής κρίσης του 2015.

«Αποφάσισα να μιλήσω και να εκφρασθώ στο όνομα εκείνων που δεν μπορούν να το κάνουν μόνοι τους ... Εάν δεν μπορώ να σώσω την δική μου οικογένεια, ας σώσουμε τους άλλους», δήλωσε η Τίμα Κούρντι καλώντας τους πολίτες να γράψουν στους πολιτικούς αξιωματούχους και να τους ζητήσουν να κινητοποιηθούν. «Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια και να τους γυρίσουμε την πλάτη», είπε

000_8QD4TG

Η Σόνια Μπόμπρικ, ακτιβίστρια της οργάνωσης Seebruecke, διαβεβαίωσε από την πλευρά της ότι «υπάρχει αρκετός χώρος στην Γερμανία» για να υποδεχθεί περισσότερους από τους 1.500 πρόσφυγες από την Ελλάδα τους οποίους το Βερολίνο δεσμεύθηκε να δεχθεί.

Σύμφωνα με την αστυνομία, 5.000 άνθρωποι έλαβαν μέρος στην διαδήλωση στο Βερολίνο.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στην Κολωνία, το Μόναχο και την Λειψία.

000_8QD4RJ 

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Βερολίνο: Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν από την ΕΕ να δεχθεί πρόσφυγες από τη Λέσβο"

Μηταράκης: Την ερχόμενη εβδομάδα θα εκδοθεί ΚΥΑ για τις αποζημιώσεις μετά τη φωτιά στη Μόρια

Την έκδοση ΚΥΑ για την αποζημίωση όσον υπέστησαν ζημιές από τη φωτιά στη Μόρια προανήγγειλε ο Νότης Μητάρακης.

Όπως είπε ο υπουργός στον ΣΚΑΪ θα ζητηθεί από τον Δήμο Μυτιλήνης μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή να έχει παραδοθεί εκτίμηση αυτών των ζημιών.

«Ολοκληρώσαμε την πρώτη φάση αντιμετώπισης της κρίσης της Μόριας. Η νέα δομή λειτουργεί, έχουν μπει με ασφάλεια 10.000 άτομα. Έχουν γίνει τεστ κορονοϊού σε όλους. Θεωρώ ότι προλάβαμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση» τόνισε ο κ. Μηταράκης.

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, τόνισε: «Είναι κρίσιμο στα Ελληνοτουρκικά να δούμε την μεγάλη εικόνα. Αντιμετωπίσαμε φέτος πολλαπλές προκλήσεις. Και στην εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού και στην κρίση στο Καστελόριζο. Δείξαμε αμέσως αποφασιστικότητα, δείξαμε ισχύ, δείξαμε ότι έχουμε τις διπλωματικές στηρίξεις στην Ευρώπη αλλά και εκτός, οι οποίες στηρίζουν τις ελληνικές θέσεις και δείξαμε επίσης, με την ομιλία του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, ότι είμαστε διατεθειμένοι να εξοπλίσουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας, ώστε να είναι έτοιμε να λειτουργήσουν αποτρεπτικά. Αυτή η συνολική εικόνα μας δίνει μια ισχυρή θέση σε μια διαπραγμάτευση που θα γίνει, αλλά όχι υπό καθεστώς πίεσης όπως ήλπιζε η Τουρκία».

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μηταράκης: Την ερχόμενη εβδομάδα θα εκδοθεί ΚΥΑ για τις αποζημιώσεις μετά τη φωτιά στη Μόρια"

Τσίπρας: Προτείνουμε μόνιμα μέτρα ύψους 3 δισ. και έκτακτα ύψους 8 δισ.

Της οικονομικής πολιτικής που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την διακυβέρνηση του υπεραμύνθηκε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum, ενώ επιτέθηκε την κυβέρνηση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε σε πολύ διαφορετικές συνθήκες από ό,τι σήμερα, βρήκαμε άδεια ταμεία, είχαμε υποχρέωση για υψηλά πλεονάσματα, καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια, να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της χώρας στις αγορές και τους εταίρους μας», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ερωτηθείς γιατί κάποια από τα μέτρα που παρουσίασε χθες δεν έγιναν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Σημείωσε ότι μετά την έξοδο από τα μνημόνια ακολουθήθηκε διαφορετική πολιτική και σε λίγους μήνες έφερε σειρά μεταρρυθμίσεων που αναιρούσαν άλλα που είχε επιβάλει και στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η τρόικα και το ΔΝΤ. Μίλησε για αλλαγές που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στα εργασιακά και όσον αφορά σε φορολογικές ελαφρύνσεις, στα αναδρομικά που δόθηκαν στο σύνολο τους «και όχι όπως ο κ. Μητσοτάκης που κάνει κούρεμα πάνω από 60% στους συνταξιούχους».

«Σήμερα η κυβέρνηση δεν είναι αναγκασμένη να τηρεί κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας γιατί στην Ευρώπη ισχύει η ρήτρα διαφυγής. Σήμερα η κυβέρνηση έχει 37 δισ. ευρώ στα αποθεματικά των δημόσιων ταμείων που αφήσαμε εμείς και έχει πρόσβαση φτηνού δανεισμού. Εμείς δεν προτείνουμε πράγματα έξω από τη σφαίρα της λογικής. Είναι απολύτως κοστολογημένα τα μέτρα που προτείνουμε», σημείωσε. Ειδικότερα, είπε ότι 3 δισ είναι τα μόνιμα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ «και είναι επιβεβλημένα, απολύτως ρεαλιστικά και υλοποιήσιμα με βάση τις δημοσιονομικές δυνατότητες». Τα έκτακτα μέτρα, για όσο διαρκεί η κρίση, έχουν κόστος περίπου 8 δισ ευρώ έως το τέλος του έτους, είπε, προσθέτοντας ότι επίσης «είναι απολύτως επιβεβλημένα για να μην οδηγηθούμε σε κατάσταση κοινωνικής λεηλασίας».

Τόνισε ότι «αν η κυβέρνηση δεν τα υλοποιήσει το κάνει επειδή δεν θέλει, όχι επειδή δεν μπορεί».

 news

Διαβάστε Περισσότερα » " Τσίπρας: Προτείνουμε μόνιμα μέτρα ύψους 3 δισ. και έκτακτα ύψους 8 δισ."

Πρέβεζα: Για ένα δανεικό φορτηγάκι πυροβόλησε δύο άτομα!

Eυρείας έκτασης επιχείρηση της Αστυνομίας στην οποία συμμετέχουν δύο εκπαιδευμένοι σκύλοι από την Ηγουμενίτσα και την Άρτα, βρίσκεται από χθες σε εξέλιξη σε μια πυκνόφυτη περιοχή της Πρέβεζας για τον εντοπισμό του 48χρονου «πιστολέρο» που πυροβόλησε τον αδελφό του και έναν ακόμη άνδρα για ασήμαντη αιτία.


Το μακελειό έγινε σε κεντρικό σημείο της κοινότητας Άνω Μυρσίνη και ο λόγος ήταν ότι ο 41χρονος αδελφός του δράστη είχε δανείσει ένα αγροτικό φορτηγάκι στο δεύτερο θύμα, έναν 40χρονο ιδιοκτήτη καφενείου με τον οποίο ο 48χρονος είχε προσωπικές διαφορές. Αυτό έκανε εκτός εαυτού τον δράστη, ο οποίος πήρε την κυνηγετική καραμπίνα από το σπίτι του, τους βρήκε σε μικρή απόσταση και πυροβόλησε εν ψυχρώ εναντίον τους!

Τα σκάγια πέτυχαν στο κεφάλι τον 40χρονο ιδιοκτήτη του καφενείου που έχει ήδη χάσει το ένα μάτι του, ενώ και ο 41χρονος αδελφός του οπλοφόρου τραυματίστηκε σοβαρά στην κοιλιακή χώρα. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν αρχικά στο Γενικό νοσοκομείο Πρέβεζας, ωστόσο διαπιστώθηκε πως και των δυο η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη κι έτσι διακομίστηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.

Ο 48χρονος διέφυγε πεζή μετά τους πυροβολισμούς από το σημείο του αιματηρού επεισοδίου και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, κρύβεται στην κοντινή δασώδη περιοχή την οποία γνωρίζει πολύ καλά. Το γεγονός ότι εξακολουθεί να έχει μαζί του το όπλο ανησυχεί ιδιαίτερα τους αστυνομικούς που τον αναζητούν.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πρέβεζα: Για ένα δανεικό φορτηγάκι πυροβόλησε δύο άτομα!"

Καρδίτσα: Κλειστά αύριο και μεθαύριο όλα τα σχολεία του δήμου Μουζακίου

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα και μεθαύριο Τρίτη, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία του Δήμου Μουζακίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής.

Όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Μουζακίου, Φάνης Στάθης, «αποφασίστηκε το κλείσιμο των σχολικών μονάδων, καθώς η κακοκαιρία έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές σε υποδομές και κυρίως στο οδικό δίκτυο των περιοχών του δήμου, κάνοντας δυσχερή έως αδύνατη τη μετακίνηση των μαθητών».

 mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Καρδίτσα: Κλειστά αύριο και μεθαύριο όλα τα σχολεία του δήμου Μουζακίου"

Αυτοψία του ekefalonia στην Άσσο -Το χωριό που όλοι ξέραμε δεν υφίσταται [εικόνες]

Εικόνες απόλυτης καταστροφής στην Άσσο, καθώς οι χθεσινές πλημμύρες είχαν ως αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή του γραφικού χωριού.

Η παραλία της Άσσου, με τα γραφικά σοκάκια πρακτικά δεν υφίσταται καθώς τόνοι λάσπης και μπάζα μεταφέρθηκαν σε ένα ορμητικό χείμαρο από ρέμα της περιοχής.
Άνθρωποι που σώθηκαν την τελευταία στιγμή από τα ορμητικά νερά, προσπαθούν να περισώσουν ό,τι μπορούν από τις περιουσίες τους. Οι τελευταίοι τουρίστες, αφού έζησαν τον απόλυτο εφιάλτη, μάζεψαν άρον άρον τα πράγματά του και αναχώρησαν από το νησί.
Αυτοκίνητα χωμένα μέσα στη λάσπη και τις πέτρες, χαλάσματα παντού, πεσμένα δέντρα, γκρεμισμένα καταστήματα, άνθρωποι να παλεύουν να σώσουν ότι μπορούν και μετά… τα πάντα θαμμένα κάτω από την λάσπη.
Την πλειγήσα περιοχή επισκέφθηκε και ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος για να συμπαρασταθεί στους κατοίκους του μικρού χωριού.


Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους!

 ekefalonia

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτοψία του ekefalonia στην Άσσο -Το χωριό που όλοι ξέραμε δεν υφίσταται [εικόνες]"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news