facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Ο «Ιανός» πολιορκεί τη Λαμία

Κλειστοί δρόμοι, πλημμυρισμένα υπόγεια και σπίτια, εγκλωβισμοί σε χειμάρους και ασανσέρ!

Για περισσότερες από τρεις ώρες ο κυκλώνας «Ιανός» σφυροκοπά περιμετρικά τη Λαμία και συνολικά την κεντρική Φθιώτιδα με σφοδρή βροχόπτωση και καταιγίδες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από τη μεγάλη ποσότητα νερού που έχει πέσει από το πρωί, καθώς με τη νέα ένταση των φαινομένων δημιούργησε πλημμυρικά φαινόμενα σε πολλά σημεία μέσα και έξω από την πόλη.

Χαρακτηριστικά είχαμε διακοπή της κυκλοφορίας και εγκλωβισμούς οδηγών σε περιοχές όπως το Νοσοκομείο, η Λυγαριά, η οδός Στυλίδος, η Παλαιά Εθνική Οδός Λαμίας - Στυλίδας, ο δρόμος για Φραντζή, για Κομποτάδες, για Λουτρά Υπάτης, επίσης στη Λεωφόρο Καλυβίων και φυσικά στον Λαμίας - Καρπενησίου.

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν τέλος στον περιφερειακό του Προφήτη Ηλία.

Από κεραυνό, μεγάλο κομμάτι της Βόρειας Λαμίας και όχι μόνο, έμεινε χωρίς ρεύμα για περισσότερη από μία ώρα, ενώ σε κάποιες μικροδιακοπές είχαμε εγκλωβσιμούς ανθρώπων σε ασανσέρ.

Τελευταίο περιστατικό το πρόβλημα που προέκυψε στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Φθιώτιδας στη Ροδίτσα, όπου σύμφωνα με την Πυροσβεστική κινδύνεψαν τα παιδιά που φιλοξενούνται.

Συνολικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη σε περισσότερα από 50 περιστατικά απεγκλωβισμού ατόμων και ακόμη 30 τουλάχιστον περιπτώσεις άντλησης υδάτων εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων. Στη μάχη με τα καιρικά φαινόμενα μαζί της είναι, ολόκληρος ο μηχανισμός του Δήμου Λαμιέων και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας

Η νύχτα φαντάζει πραγματικά πολύ μεγάλη…

 lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Ο «Ιανός» πολιορκεί τη Λαμία "

Καρδίτσα: Αγνοούνται δύο άτομα από τις πλημμύρες

Δραματική είναι η κατάσταση στην Καρδίτσα από τις καταρρακτώδεις βροχές του κύματος κακοκαιρίας «Ιανός»,  με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για δύο άτομα που αγνοούνται.

Χωριά έχουν αποκλειστεί, γεφύρια έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά και ο ποταμός Καλεμτζής έχει υπερχειλίσει.

Ο δήμαρχος Καρδίτσας έβγαλε ανακοινωθέν καλώντας τον κόσμο να μην μετακινείται. Επίσης υπάρχουν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Καρδίτσα: Αγνοούνται δύο άτομα από τις πλημμύρες"

Κοροναϊός: Νέο ημερήσιο ρεκόρ με 13.215 κρούσματα στη Γαλλία

Τέλος τα απεριτίφ στην παραλία μετά τις 8:00 το βράδυ, τέλος στα πικ-νικ σε περισσότερα από δέκα πάρκα. Η Νίκαια, στη γαλλική Ριβιέρα, υιοθέτησε σήμερα νέα περιοριστικά μέτρα απέναντι σε μια αναζωπύρωση της επιδημίας Covid-19, την ώρα που οι δείκτες επιδεινώνονται σε όλη τη Γαλλία.

Η περιφέρεια του Παρισιού, όπου η επιδημία επιδεινώνεται, υιοθέτησε νέους περιορισμούς. Οι υγειονομικές αρχές κάλεσαν να αποτρέπονται οι ιδιωτικές συγκεντρώσεις άνω των 10 ατόμων, είτε αυτές αφορούν τον εορτασμό γενεθλίων, ένα οικογενειακό γεύμα ή συναντήσεις φίλων. Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν απόψε ότι κατέγραψαν 13.215 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, ένα νέο ρεκόρ, μετά τον αριθμό των κρουσμάτων χθες, Πέμπτη, που ξεπέρασαν τις 10.000 για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι ο συνολικός αριθμός των θανάτων από την COVID-19 αυξήθηκε σε 31.249 από 31.095, μια αύξηση 154 θανάτων που αποτελεί ένα υψηλό τεσσάρων μηνών. Για τις εορταστικές συναντήσεις και συγκεντρώσεις σε δημόσιους χώρους, "πρέπει να αποφεύγονται ή να δηλώνονται στην νομαρχία εάν οι συμμετέχοντες ξεπερνούν τους 10", σύμφωνα με τις υγειονομικές και διοικητικές αρχές.

H περιοχή Ιλ-ντε-Φρανς, γύρω από την μητροπολιτική περιοχή του Παρισιού, συνιστά την αποφυγή ιδιωτικών συγκεντρώσεων άνω των 10 ατόμων, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV. Στη Νίκαια, στην Κυανή Ακτή, μέσα στα πάρκα, τους κήπους και τις πλαζ, όπου η θερινή περίοδος διαρκεί συχνά μέχρι τον Οκτώβριο, απαγορεύεται στο εξής κάθε συγκέντρωση άνω των δέκα ατόμων. "Τα μέτρα είναι σίγουρα δεσμευτικά αλλά έχουν ένα μόνο στόχο: την προστασία των ηλικιωμένων μας, σας χρειάζονται!", δήλωσε ο νομάρχης Μπερνάρ Γκονζαλέζ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον δήμαρχο της Νίκαιας Κριστιάν Εστροζί.

Προκειμένου να αποφευχθεί κάθε συνωστισμός, ο νομάρχης αποφάσισε επίσης να απαγορεύσει τη μετάδοση μουσικής σε δημόσιους χώρους και την πώληση και κατανάλωση αλκοόλ μετά τις 8:00 το βράδυ. Τα μπαρ θα είναι κλειστά μετά τα μεσάνυχτα, από τις 00.30 έως τις 6:00 το πρωί. Νέο πλήγμα για τη σημαντική πολιτιστική δραστηριότητα και τις πολλές εκδηλώσεις της Κυανής Ακτής, "η χωρητικότητα για τις μεγάλες εκδηλώσεις μειώνεται σε 1.000 άτομα από σήμερα", ανακοίνωσε επίσης.

Ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της ομάδας της Νίκαιας και της Παρί Σεν Ζερμέν θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών την Κυριακή, στο πλαίσιο της 4ης ημέρας της L1, ανακοίνωσε η ομάδα της Νίκαιας έπειτα από τα νέα μέτρα. Ο νομάρχης και ο δήμαρχος της Νίκαιας έκαναν λόγο για "ανησυχητικό" ποσοστό κρουσμάτων μεταξύ του πληθυσμού άνω των 65 ετών, σε μια πόλη που έχει το ένα τρίτο των ηλικιωμένων.

Ο δήμαρχος είχε σταματήσει ήδη από την περασμένη εβδομάδα κάθε επίσκεψη στους τροφίμους των τεσσάρων οίκων ευγηρίας της πόλης. Επανέλαβε το αίτημά του προς το κράτος να απαγορεύσει την πρόσβαση των φέρι-μποτ στο λιμάνι της Νίκαιας, του οποίου οι υποδομές σε αντίθετη με το διεθνές αεροδρόμιο, δεν βοηθούν τη διενέργεια ελέγχων, όπως δήλωσε.

Η συχνότητα εμφάνισης του ιού ανά 100.000 κατοίκους αυξήθηκε τελευταία στο 153%, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές που κατέγραψαν πέντε θανάτους σε οκτώ ημέρες στον νομό. Σε εθνικό επίπεδο, όλοι οι δείκτες επιδεινώνονται, προειδοποίησε η δημόσια υπηρεσία Υγείας της Γαλλίας, είτε αυτοί αφορούν τη διασπορά του ιού στους ηλικιωμένους, τον αριθμό των εστιών ή τον αριθμό των θανάτων.

 news

Διαβάστε Περισσότερα » " Κοροναϊός: Νέο ημερήσιο ρεκόρ με 13.215 κρούσματα στη Γαλλία"

Κτηνοτρόφος καταδικάστηκε επειδή κινήθηκε προς μετανάστες που εντόπισε με καραμπίνα

Συνολική ποινή 26 μηνών, με αναστολή, επέβαλε σήμερα το δικαστήριο Αλεξανδρούπολης, στον κτηνοτρόφο ο οποίος βρέθηκε στη θέση του κατηγορουμένου, λόγω της συμπλοκής του με παράνομα εισερχόμενους στη χώρα Τούρκους υπηκόους, στις 14 Σεπτεμβρίου και ποινή 14 μηνών συνολικά στους δύο εκ των πέντε Τούρκων υπηκόων και τέσσερις μήνες στους άλλους τρεις.

Σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου των Τούρκων υπηκόων, Βασίλη Δεμίρη, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το περιστατικό συνέβη στην παρέβρια περιοχή των Φερών Έβρου, όταν ο κτηνοτρόφος εντοπίζοντας τους παράνομα εισελθόντες επιχείρησε να τους ακινητοποιήσει, φέροντας κυνηγετική καραμπίνα.

Ακολούθησε συμπλοκή στην προσπάθειά τους να του αφαιρέσουν το όπλο καθώς «φοβήθηκαν για τη ζωή τους». Σε ότι αφορά στο κατηγορητήριο, σύμφωνα με την δικηγόρο του κτηνοτρόφου, Μένια Πολυχρόνη, «οι αρχικές κατηγορίες για τον κτηνοτρόφο ήταν παράνομη βία σύμφωνα με το 330 άρθρο του Ποινικού Κώδικα και το 82 άρθρο Α του Ποινικού Κώδικα το οποίο είναι η επιβαρυντική περίπτωση όταν μία πράξη γίνεται με ρατσιστικά χαρακτηριστικά».

Τελικά ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε καθώς κρίθηκε ένοχος για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και παράνομη βία (χωρίς την κατηγορία των ρατσιστικών χαρακτηριστικών της πράξης). «Έμεινε η παράνομη βία και είναι λίγο μεγάλη η ποινή γιατί ήταν πέντε τα άτομα στα οποία ασκήθηκε και πήγε κατά συρροή, σα να ήταν πέντε πράξεις», διευκρίνισε η κ. Πολύχρόνη, συμπληρώνοντας ότι «όταν η σωματική κάκωση είναι πολύ μεγάλη, η ποινική δίωξη γίνεται αυτεπαγγέλτως».

Σε ότι αφορά το κατηγορητήριο των παράνομα εισερχομένων στη χώρα, δύο άνδρες, τρεις γυναίκες και τρία παιδιά, ο κ. Δεμίρης αναφέρει ότι τους βάρυναν οι κατηγορίες της παράνομης εισόδου στη χώρα και η βαριά σωματική βλάβη. «Για την πρώτη επιβλήθηκε ποινή τεσσάρων μηνών σε όλους, για την δεύτερη (σ.σ. πρόκληση σωματικής βλάβης) οι γυναίκες κηρύχθηκαν αθώες και επιβλήθηκε ποινή 14 μηνών συνολικά, μαζί με την πρώτη πράξη, στους δύο άνδρες μόνο, αφού τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό ότι στην πράξη αυτή οδηγήθηκαν από μη ταπεινά αίτια». Ο κ. Δεμίρης σημείωσε ότι οι κατηγορίες που βάρυναν τον κτηνοτρόφο, απαγγέλθηκαν αυτεπαγγέλτως «όχι από δική τους μήνυση γιατί δεν επιθυμούσαν την ποινική του δίωξη» αλλά «από τη στιγμή που συνελήφθησαν και πήγαν στο αστυνομικό τμήμα και εξήγησαν το γεγονός, οι κατηγορίες στον κτηνοτρόφο ασκήθηκαν από την εισαγγελέα αυτεπαγγέλτως».

Σημειώνεται πως ο κτηνοτρόφος άσκησε έφεση, ενώ οι Τούρκοι υπήκοοι έχουν ήδη αιτηθεί πολιτικού ασύλου.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κτηνοτρόφος καταδικάστηκε επειδή κινήθηκε προς μετανάστες που εντόπισε με καραμπίνα"

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Δεν θα γίνουν τα πρωινά δρομολόγια Αθήνα -Θεσσαλονίκη

Δεν θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο τα πρώτα πρωινά δρομολόγια στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη και αντίστροφα, λόγω των πλημμυρικών φαινομένων που δημιούργησε ο «Ιανός».

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. με νεότερη ανακοίνωσή της ενημερώνει το επιβατικό κοινό, ότι καταργούνται υποχρεωτικά και οι πρωινές αμαξοστοιχίες του Σαββάτου 50 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) και 51 (Θεσσαλονίκη-Αθήνα) καθώς επίσης και η αμαξοστοιχία 884 ( Αθήνα Καλαμπάκα).

Σημειώνεται πως η σιδηροδρομική γραμμή πριν τη σήραγγα Όθρυος, έχει υποστεί από νωρίς το απόγευμα σοβαρές ζημιές και είναι απροσπέλαστη.

koinonia

Διαβάστε Περισσότερα » "ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Δεν θα γίνουν τα πρωινά δρομολόγια Αθήνα -Θεσσαλονίκη"

Νέα τουρκική NAVTEX: Δεσμεύει θαλάσσιο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου για έρευνες του Barbaros

Με νέα NAVTEX η Τουρκία η δεσμεύει θαλάσσιο χώρο νοτιοανατολικά της Κύπρου προαναγγέλλοντας έρευνες από το σεισμογραφικό πλοίο Barbaros.

Η NAVTEX, η οποία εκδόθηκε από την υδρογραφική υπηρεσία της Αττάλειας, έχει ισχύ από τις 18 Σεπτεμβρίου έως τις 18 Οκτωβρίου.

Εικόνα

Nωρίτερα ωστόσο φαίνεται ότι το αποτέλεσμα των επαφών σε επίπεδο συμβούλων του Έλληνα πρωθυπουργού και του Τούρκου Προέδρου, που ξεκίνησαν αμέσως μετά την αποχώρηση του Oruc Reis και την απόσυρση του στην Αττάλεια ήταν να ξεκινήσουν διερευνητικές επαφές Ελλάδας -Τουρκίας: Οι σχετικές ανακοινώσεις σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να γίνουν πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ της 24ης-25ης Σεπτεμβρίου, ώστε οι συζητήσεις να ξεκινήσουν αμέσως μετά.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόσυρση του Oruc Reis ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κάνει λόγο για ένα πρώτο θετικό βήμα δηλώνοντας ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για διερευνητικές επαφές άμεσα, εφόσον η αποκλιμάκωση αποδειχθεί ειλικρινής από την πλευρά της Τουρκίας.

Η Αθήνα είχε επίσης ξεκαθαρίσει ότι οι διερευνητικές αποτελούν το μόνο αποδεκτό τρόπο διαλόγου και θα πρέπει να ξεκινήσουν από το σημείο όπου είχαν σταματήσει το Μάρτιο του 2016 και με ένα μόνο θέμα, την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών.

Είχε επίσης διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν μπορεί να πραγματοποιείται διάλογος και ταυτόχρονα να προβαίνει η Τουρκία σε μονομερείς ενέργειες, τις οποίες το διεθνές δίκαιο απαγορεύει σε διαμφισβητούμενες περιοχές.

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δεν είχε αποκλείσει ακόμη και τηλεφωνική επαφή μεταξύ του πρωθυπουργού και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα τουρκική NAVTEX: Δεσμεύει θαλάσσιο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου για έρευνες του Barbaros"

Meteo: Αγριεύει τη νύχτα ο «Ιανός» -Στο στόχαστρο Αττική, Εύβοια, Κυκλάδες

Τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία σφυροκοπά από το απόγευμα της Παρασκευής ο μεσογειακός κυκλώνας Ιανός που αναμένεται να συνεχίσει το καταστροφικό του πέρασμα από την Ελλάδα έως την Κυριακή.

Σφοδρή είναι η κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες και την επαρχία Φαρσάλων, καθώς τεράστιες ποσότητες νερού έχουν πλημμυρίσει σπίτια, έχουν καταστρέψει δρόμους, καλλιέργειες, εγκλωβίσει οχήματα και προκαλέσει προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και τις τηλεπικοινωνίες.

Σύμφωνα με την Τροχαία μάλιστα, υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας στο 286ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού, στο ύψος του Αλμυρού, στο ρεύμα προς Αθήνα, λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Μετά τις καταστροφές στην Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο, την Ιθάκη, τη Λευκάδα, αλλά και την Ηλεία στη Δυτική Ελλάδα, ο Ιανός περνά πανω από τη Στερεά και πλήττει με ιδιαίτερη μανία τη Φθιώτιδα, όπου δεκάδες άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από αυτοκίνητα και σπίτια σε διάφορες περιοχές του νομού και τη Θεσσαλία όπου γέφυρα κατέρρευσε στο Μουζάκι Καρδίτσας, ενώ κτηνοτρόφοι απεγκλωβίστηκαν από ποιμνιοστάσια στον Αλμυρό Μαγνησίας.

Λίγο πριν τις 7 το απόγευμα κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κεφαλονιά, η Ιθάκη και η Ζάκυνθος, με απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας.

Η κακοκαιρία, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, αναμένεται να πλήξει την Αττική από το βράδυ σήμερα και κατά τις προβλέψεις η βροχόπτωση κατά διαστήματα θα είναι ιδιαίτερα έντονη.

Συγκεκριμένα, η πρόβλεψη του meteo περιλαμβάνει την Εύβοια, καθώς επίσης τις Βόρειες και Δυτικές Κυκλάδες και παροδικά το Νότιο Ιόνιο. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία «Ιανός» συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής αλλά και η πόλη της Αθήνας.

 aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Meteo: Αγριεύει τη νύχτα ο «Ιανός» -Στο στόχαστρο Αττική, Εύβοια, Κυκλάδες"

Κακοκαιρία «Ιανός»: Θρίλερ με εγκλωβισμένους στον Αλμυρό Βόλου - Μάχη να μην σπάσει το φράγμα στον Ξηριά

Μάχη με τον χρόνο δίνουν η Πολιτική Προστασία και τεχνικά συνεργεία της Μαγνησίας και του Δήμου Αλμυρού, για να αποτρέψουν το σπάσιμο της λιμνοδεξαμενής του Ξηριά και το ενδεχόμενο τα νερά να κατακλύσουν την πόλη του Αλμυρού.

Η περιοχή επλήγη με σφοδρότητα από καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα, ενώ έχουν σημειωθεί ζημιές σε υποδομές, οδικό δίκτυο και δίδεται μάχη από τις Αρχές, για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων κοντά στην λιμνοδεξαμενή, όταν επιχείρησαν να την εγκαταλείψουν με αυτοκίνητο.

Στην περιοχή βρίσκονται από νωρίς η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, καθώς και ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, που συντονίζουν για την διάσωση των τριών ανθρώπων, αλλά και για να επιχωματώσουν εκ νέου τα αναχώματα για να μην σπάσει το φράγμα της λιμνοδεξαμενής, αφού κινδυνεύουν άμεσα να κατακλυσθούν από νερά οι εργατικές κατοικίες στον Αλμυρό, αλλά και η περιοχή του Βιολογικού.

Από την σφοδρότατη καταιγίδα καταστράφηκε το εργοτάξιο στην λιμνοδεξαμενή του Ξηριά, και από την κατάσταση οι τρεις εργαζόμενοι αντιλήφθηκαν τον άμεσο κίνδυνο. Αποφάσισαν να διαφύγουν, εγκλωβίστηκαν ωστόσο, και από εκείνη την ώρα που ειδοποίησαν τις αρμόδιες υπηρεσίες, καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες από δυνάμεις της ΕΜΑΚ για να τους προσεγγίσουν. Η Πυροσβεστική, που προσπάθησε λίγο νωρίτερα, στάθηκε αδύνατον να τους προσεγγίσει.

Από τις σφοδρές βροχοπτώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, στην περιοχή του Αλμυρού κατέρρευσε η γέφυρα στο Χολόρεμα. Η γέφυρα που κατασκευάσθηκε πριν από επτά περίπου δεκαετίες και συνέδεε τα χωριά Αϊδίνι και Κρόκιο, αποτελώντας μέρος της επαρχιακής οδού Μικροθηβών-Αλμυρού, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον τεράστιο όγκο του νερού από τη σφοδρή βροχόπτωση και κατέρρευσε.




Εξαιτίας της σφοδρής καταιγίδας και των μεγάλων όγκων νερού στην περιοχή του Αλμυρού, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στον αυτοκινητόδρομο Αθήνας-Θεσσαλονίκης, δηλαδή στην ΠΑΘΕ, στο ρεύμα με κατεύθυνση την Αθήνα.

Συγκεκριμένα, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώθηκε, αργά απόψε, ότι η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω έντονης βροχόπτωσης και ύπαρξης μεγάλου όγκου υδάτων στο οδόστρωμα, έχει διακοπεί στη 286 χ/θ του αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος του Αλμυρού Μαγνησίας, στο ρεύμα προς Αθήνα.



Από τις σφοδρές βροχοπτώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, στην περιοχή του Αλμυρού κατέρρευσε η γέφυρα στο Χολόρεμα. Η γέφυρα που κατασκευάσθηκε πριν από επτά περίπου δεκαετίες και συνέδεε τα χωριά Αϊδίνι και Κρόκιο, αποτελώντας μέρος της επαρχιακής οδού Μικροθηβών-Αλμυρού, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον τεράστιο όγκο του νερού από τη σφοδρή βροχόπτωση και κατέρρευσε. Καταστράφηκε και η γέφυρα στον παράδρομο της εθνικής οδού, ενώ η συγκοινωνία Βόλου-Αλμυρού διεξάγεται πλέον μόνο μέσω του αυτοκινητόδρομου Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Στον Βόλο η καταιγίδα δεν προκάλεσε άλλα προβλήματα, πλην των συνεχών διακοπών στην ηλεκτροδότηση του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου. Οι μεγάλες ποσότητες νερού που κατέβασαν οι δρόμοι, απορροφήθηκαν γρήγορα από το αποχετευτικό δίκτυο.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κακοκαιρία «Ιανός»: Θρίλερ με εγκλωβισμένους στον Αλμυρό Βόλου - Μάχη να μην σπάσει το φράγμα στον Ξηριά"

«Η Ρώμη έχει συμφέροντα στη Λιβύη και επιδιώκει καλές σχέσεις με την …Τουρκία»

Ιταλικό δημοσίευμα αποκάλυψε ότι η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του πρωθυπουργού της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε [Giuseppe Conte] και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στοχεύει στην αναζωογόνηση των διμερών σχέσεων και στη διαχείριση της περίπλοκης αλληλεπικάλυψης συμφερόντων στη γεωπολιτική περιοχή της Μεσογείου, γράφει λιβυκή ειδησεογραφική ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο «Nova», ο Κόντε είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και σε αντίθεση με τις επίσημες δηλώσεις που εξέδωσε η Άγκυρα και το ιταλικό Παλάτσο Kizi, έδρα της κυβέρνησης, οι δύο χώρες μοιράζονται το ευαίσθητο έδαφος της Μεσογείου και τη γεωγραφική διάσταση του, που καθιστά απαραίτητες τις διμερείς επαφές.

Φωτό αναφορικά με τη τηλεφωνική επικοινωνία Κόντε με Ερντογάν από την τουρκική Takvim

Η έκθεση ανέφερε ότι η Ρώμη και η Άγκυρα κινούνται σε ένα περίπλοκο μέτωπο, από τη μία πλευρά στην ακτή της Βόρειας Αφρικής υπάρχει η Λιβύη και από την άλλη προς τα ανατολικά υπάρχει ο γεωπολιτικός φάκελος (γεωπολιτικό ζήτημα) της ανατολικής Μεσογείου.

Ανέφερε, επίσης ότι, «Ο τουρκικός στρατός έσωσε την κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας από την επίθεση των ανταρτών».

Η έκθεση ανέφερε ότι η Τουρκία σκοπεύει στα δύο ζητήματα να μετατρέψει τη διάσταση της επέμβασης σε μια μόνιμη σφαίρα επιρροής, και δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ επιδιώκει να εδραιωθεί στη Λιβύη, με τη δημιουργία στρατιωτικών βάσεων.

Αλλά, και η Ρώμη έχει συμφέροντα στα δύο θέματα, στη Λιβύη, η οποία θεωρείται γειτονική χώρα και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί σε αυτό το στάδιο χωρίς να διατηρήσει καλές σχέσεις με την Άγκυρα, ενώ η Ανατολική Μεσόγειος είναι ένα κρίσιμο σημείο στο οποίο οι ιταλικές εταιρείες όπως η Eni έχουν περισσότερες από μία ριζωμένες παρουσίες και ως εκ τούτου πρέπει να προστατευθούν.

Η έκθεση συνέχισε ότι για τον Κόντε, η επαφή με τον Ερντογάν είναι μέρος ενός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου, καθώς την επόμενη εβδομάδα οι Βρυξέλλες θα αποφασίσουν εάν θα αποδεχθούν την πρόταση της Ελλάδας να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία λόγω των επιθετικών ενεργειών στην Ανατολική Μεσόγειο.

echedoros-a

Διαβάστε Περισσότερα » "«Η Ρώμη έχει συμφέροντα στη Λιβύη και επιδιώκει καλές σχέσεις με την …Τουρκία»"

Δένδιας: Ζητάμε λίστα κυρώσεων, για να ξέρει η Τουρκία τι την περιμένει

«Ζητάμε όμως από τους φίλους και εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση να υπάρξει μία προετοιμασία μίας λίστας κυρώσεων, οι οποίες δεν επιθυμούμε να επιβληθούν τώρα στην Τουρκία, αλλά να υπάρχουν εκεί για να επιδειχθεί τι θα συμβεί εάν η Τουρκία – κάτι που εμείς απευχόμαστε – επανέλθει στη λογική των παράνομων ενεργειών» τόνισε από την Πράγα μετά τη συνάντησή του με τον Τσέχο ομόλογό του, Τόμας Πέτριτσεκ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Εξίσου ο κ. Δένδιας επανέλαβε το μήνυμα πως η Ελλάδα είναι πάντοτε έτοιμη να συζητήσει με την Τουρκία την υπάρχουσα διαφορά για τα όρια της υφαλοκρηπίδας και τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες, εφόσον όμως η Τουρκία σταματήσει τις προκλήσεις και τις παράνομες ενέργειες.

Κατά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Εξωτερικών της Τσεχίας, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν εκτενώς για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αλλά επίσης και τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Κοινός μας στόχος είναι ότι η λύση των προβλημάτων είναι ο διάλογος, αλλά μέσα σε ένα πλαίσιο εφαρμογής του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας, όπου η απόπειρα επιβολής διά της ισχύος δεν έχει καμία θέση και κανένα νόημα» προέταξε ο κ. Δένδιας.

Εστιάζοντας στο επίπεδο των διμερών σχέσεων, ο κ. Δένδιας είπε πως είναι εξαιρετικό, προσθέτοντας πως επιδέχονται βελτίωση. Ειδικότερα, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν τη δυνατότητα περαιτέρω αύξησης του διμερούς εμπορίου. «Υπάρχουν πάρα πολλά που μπορούμε να κάνουμε στον εμπορικό τομέα και στον τομέα των αμοιβαίων επενδύσεων και της μεταφοράς τεχνογνωσίας από τη μία πλευρά στην άλλη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Επίσης, οι υπουργοί Εξωτερικών είχαν εκτενή συζήτηση για το μεταναστευτικό, καταρχήν ως προς τις αιτίες του φαινομένου, ως προς τους τρόπους αντιμετώπισης, ως προς τους τρόπους προστασίας και των κοινωνιών, αλλά και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων ασύλου αλλά και ως προς τη δημιουργία ενός προγράμματος επιστροφών αυτών που δεν δικαιούνται να παραμείνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις χώρες προέλευσης. Όπως ανέφερε ο κ. Δένδιας, συζήτησαν για την επιστροφή όσων δεν δικαιούνται άσυλο στις χώρες προέλευσης, για τη δημιουργία ενός τέτοιου προγράμματος, για τη συνεργασία με τις χώρες προέλευσης ώστε να δεχθούν πίσω τους υπηκόους τους και για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τα ποσά τα οποία είναι στη διάθεση μας σαν αναπτυξιακή βοήθεια στις χώρες προέλευσης ώστε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στην πηγή του. Ακόμα, συζήτησαν για την προστασία των συνόρων της Ε.Ε., με τον κ. Δένδια να τονίζει πως η Ελλάδα είναι χώρα που υπερασπίζεται τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ευχαρίστησε τον Τσέχο ομόλογό του για τη βοήθεια με την οποία η Τσεχία αμέσως εκδήλωσε την παρουσία της, τόσο στην κρίση μετά από τα γεγονότα της Μόριας όσο και για την κρίση στον Έβρο τον παρελθόντα Φεβρουάριο και Μάρτιο. Σε αυτό το σημείο, ο κ. Δένδιας έκανε ειδική αναφορά στην προσπάθεια εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από την Τουρκία, τονίζοντας πως αποδείξαμε τότε, ότι μπορούμε να υπερασπίσουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τα σύνορα της Ευρώπης.

Επίσης, οι κ.κ. Δένδιας και Πέτριτσεκ συζήτησαν για τη Λευκορωσία, με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών να τονίζει πως είναι ένα ζήτημα Δημοκρατίας, εφαρμογής του κράτους δικαίου και ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Η Ελλάδα δεν είναι κοντά στην περιοχή. Θέτει τα θέματα Αρχής. Είναι αποφασισμένη να ακολουθήσει το παράδειγμα και την ηγεσία των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι κοντύτερα στη Λευκορωσία και έχουν καλύτερη γνώση των συνθηκών. Η Τσεχία είναι μία από αυτές τις χώρες, γι’ αυτό συζητήσαμε με τον Tomas αναλυτικά τι θα μπορούσαμε να κάνουμε ώστε να διευκολύνουμε την κατάσταση στη Λευκορωσία. Να δείξουμε την προσήλωση μας στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο Κράτος Δικαίου και από την άλλη πλευρά να μην δημιουργήσουμε ανεπιθύμητες παρενέργειες. Η Ελλάδα θα ακολουθήσει το παράδειγμα των χωρών των πολύ πιο κοντά στη Λευκορωσία ως προς την αντιμετώπιση αυτής της μη παραδεκτής κατάστασης» συμπλήρωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Το μήνυμα πως η Τσεχία υποστηρίζει την Ελλάδα στην υπεράσπιση των θαλάσσιων συνόρων της Ευρώπης και εκφράζει την αλλελεγγύη της στη χώρα μας στο μεταναστευτικό, έστειλε από τη μεριά του ο Τσέχος υπουργός Εξωτερικών (Tomáš Petříček). Αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Τσέχος υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως η Τσεχία στηρίζει το αίτημα της Ελλάδας για εκπόνηση του καταλόγου κυρώσεων και δήλωσε πως υποστηρίζει την επίλυση του ζητήματος με βάση το Διεθνές Δίκαιο. Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, τόνισε πως η Τσεχία στηρίζει τους εταίρους της στην ΕΕ, τάχθηκε υπέρ της αποκλιμάκωσης των εντάσεων στην περιοχή και υπογράμμισε την ανάγκη εξεύρεσης μιας μακροπρόθεσμης λύσης, καθώς η Τουρκία είναι μια γειτονική χώρα.

Μιλώντας για τη συζήτηση που είχε με τον Νίκο Δένδια, ο Τόμας Πέτριτσεκ τη χαρακτήρισε εποικοδομητική και εξέφρασε τη βούληση για περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων, με έμφαση στον εμπορικό τομέα.

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, ο υπουργός Εξωτερικών της Τσεχίας εξέφρασε την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα και υπενθύμισε ότι αμέσως μετά την πυρκαγιά στο ΚΥΤ της Μόριας, επικοινώνησε με τον κ. Δένδια «και αποφασίσαμε να απελευθερώσουμε το ποσό των 100.000 ευρώ για να βοηθήσουμε την κατάσταση». Προσέθεσε πως σκοπός της Τσεχίας είναι να υποστηρίξει την Ελλάδα όπως μπορεί για την επίλυση αυτού του δύσκολου θέματος, του μεταναστευτικού.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Πέτριτσεκ ευχαρίστησε την Ελλάδα που υπερασπίζεται τα σύνορα της Ευρώπης. Επιπλέον, επανέλαβε τη θέση της Τσεχίας πως το μεταναστευτικό πρέπει να επιλύεται εκεί όπου δημιουργείται, με το να υποστηριχθούν αφενός οι χώρες αυτές και αφετέρου να ενδυναμωθούν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

Τέλος, ευχαρίστησε για την πρόσκληση του κ. Δένδια να επισκεφτεί την Αθήνα, σημειώνοντας πως θα είναι μια ευκαιρία για να εμβαθύνουν περαιτέρω τις σχέσεις Ελλάδας και Τσεχίας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Δένδιας: Ζητάμε λίστα κυρώσεων, για να ξέρει η Τουρκία τι την περιμένει"

Επίθεση με μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη

Επίθεση με μολότοφ το βράδυ της Παρασκευής (18/9) στη διμοιρία των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr ομάδα 5 ατόμων, λίγο πριν τις 21:00, κατέβηκαν από τη Διδότου και επιτέθηκαν με μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ  που βρίσκεται επί της Χαρ. Τρικόπη.

Άμεσα ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση με μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη"

Κακοκαιρία Ιανός: Ανυπολόγιστες ζημιές στην Ιθάκη - Στο σκοτάδι το νησί

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που προκάλεσε ο μεσογειακός κυκλώνας Ιανός, στην Ιθάκη, με τους κατοίκους του νησιού να χαρακτηρίζουν ως «πρωτοφανή φαινόμενα» αυτά που έπληξαν το νησί, που βρίσκεται στο σκοτάδι ενώ, την ίδια στιγμή, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στις τηλεπικοινωνίες.

Το μεγαλύτερο χτύπημα από τον «Ιανό» έχουν δεχτεί τα παραθαλάσσια χωριά Φρίκες και Κιίνι.

Στα καταστήματα που βρίσκονται πάνω στην θάλασσα οι θυελλώδεις άνεμοι ξήλωσαν όλες τις πέργκολες και τα δύο χωριά γέμισαν φερτά υλικά από την θάλασσα.

Ακόμα υπάρχει πρόβλημα στο οδικό δίκτυο του νησιού, από πτώσεις δέντρων ενώ στον χωριό Πιασαετό έχει καταστραφεί τμήμα του οδοστρώματος.

Στην πρωτεύουσα του νησιού το Βαθύ, έχουν βουλιάξει πολλά τουριστικά σκάφη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κακοκαιρία Ιανός: Ανυπολόγιστες ζημιές στην Ιθάκη - Στο σκοτάδι το νησί"

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία: Δύο νέες NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά νότια της Μυτιλήνης

Δύο νέες NAVTEX για ασκήσεις εξέδωσε πριν από λίγο η Τουρκία, λίγες ημέρες πριν την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, όπου και θα συζητηθεί το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην Άγκυρα για τη κατ’ εξακολούθηση παραβατική συμπεριφορά στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το απόγευμα της Παρασκευής, ο σταθμός της Σμύρνης εξέδωσε δύο NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά νότια της Μυτιλήνης.

Οι ασκήσεις θα γίνουν στην περιοχή μεταξύ του κόλπου της Φώκαιας και του νότιου τμήματος στη θαλάσσιας περιοχής της Μυτιλήνης και θα διαρκέσουν από αύριο 19 Σεπτεμβρίου, έως και τις 20 Σεπτεμβρίου.

Οι δυο NAVTEX:

TURNHOS N/W : 1176/20 (İzmir NAVTEX Station) (Published Date: 18-09-2020 18:55)
TURNHOS N/W : 1176/20
AEGEAN SEA
1. FIRING EXERCISE, ON 19 AND 20 SEP 20 FROM 0600Z TO 0730Z IN AREA BOUNDED BY;
38 51.00 N – 026 19.00 E
38 55.00 N – 026 05.00 E
38 43.00 N – 026 02.00 E
38 42.00 N – 026 19.00 E
CAUTION ADVISED.
2. CANCEL THIS MESSAGE 200830Z SEP 20.

TURNHOS N/W : 1175/20 (İzmir NAVTEX Station) (Published Date: 18-09-2020 18:55)
TURNHOS N/W : 1175/20
AEGEAN SEA
1. FIRING EXERCISE, ON 19 AND 20 SEP 20 FROM 0300Z TO 0830Z IN AREA BOUNDED BY;
38 39.97 N – 026 44.10 E
38 41.93 N – 026 18.97 E
38 50.93 N – 026 18.97 E
38 50.93 N – 026 35.97 E
38 57.82 N – 026 47.78 E
38 57.40 N – 026 47.80 E
38 44.20 N – 026 45.30 E
CAUTION ADVISED.
2. CANCEL THIS MESSAGE 200930Z SEP 20.

 mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία: Δύο νέες NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά νότια της Μυτιλήνης"

Αλβανός πρόεδρος: Θέλουμε επίλυση του ζητήματος της θάλασσας με την Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Αλβανίας, μιλώντας για το ζήτημα της οριοθέτησης της θαλάσσιας δικαιοδοσίας μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας, εξέφρασε τη θέση  της επίλυσης αυτού του ζητήματος το συντομότερο δυνατόν για να συνεχισθεί κανονικά η φιλία μεταξύ των δύο χωρών, σημειώνει αλβανικό δημοσίευμα.

Δήλωσε, μάλιστα, ότι έχει στείλει επίσημο αίτημα στις ελληνικές αρχές για την εκπλήρωση των καθηκόντων που έχει ο πρόεδρος αλλά δεν έχει λάβει απάντηση. 

 «Όσον αφορά το εν λόγω ζήτημα, είναι πολύ ευαίσθητο. Ο πρόεδρος έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του. Εδώ και 20 ημέρες στείλαμε ένα επίσημο αίτημα για την εκπλήρωση των καθηκόντων του προέδρου. Δεν υπάρχει απάντηση, αλλά συνεχίζουμε να περιμένουμε. Ο Πρόεδρος δεν παίζει με ένα τέτοιο ζήτημα που σχετίζεται μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας. Η θέση του προέδρου ήταν σαφής, σεβασμός του Συντάγματος και του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Ο Πρόεδρος δεν έχει διπλά πρότυπα. Να επιλύσετε αυτό το ζήτημα το συντομότερο δυνατόν με καλή πίστη και μην υπονομεύετε τις ειλικρινείς σχέσεις. Η φιλία με την Ελλάδα είναι σημαντική για την προστασία και την ανάπτυξη», τόνισε ο Μέτα.

 echedoros-a

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλβανός πρόεδρος: Θέλουμε επίλυση του ζητήματος της θάλασσας με την Ελλάδα"

Τσαβούσογλου: Καλέσαμε τον Έλληνα πρέσβη να δώσει εξηγήσεις για άρθρο εφημερίδας

Εξηγήσεις στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε να δώσει ο Έλληνας πρέσβης στην Τουρκία για επικριτικό άρθρο που δημοσιεύθηκε σε ελληνική εφημερίδα για τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ήλθε μετά από πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία» με τίτλο «Siktir Git Mr. Erdogan» (Αντε γ... κ. Ερντογάν). «Οι προσβολές δεν υπόκεινται στην ελευθερία του Τύπου» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Πάντως η Αθήνα είχε ήδη από το πρωί καταδικάσει το δημοσίευμα. «Η ελευθερία έκφρασης και η ελευθερία του Tύπου είναι απολύτως κατοχυρωμένες στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό δεν αναιρεί την υποχρέωση αποχής από ύβρεις έναντι της προσωπικότητος οιουδήποτε ατόμου, κατά μείζονα λόγο ξένων ηγετών. Η χρήση υβριστικών εκφράσεων απάδει προς τον πολιτικό πολιτισμό της χώρας μας και δεν μπορεί παρά να καταδικάζεται», ανέφερε το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τσαβούσογλου: Καλέσαμε τον Έλληνα πρέσβη να δώσει εξηγήσεις για άρθρο εφημερίδας"

Ειδική Κινητοποίηση Πολιτικής Προστασίας σε Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Εύβοια, Βοιωτία

Σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν οι περιφερειακές ενότητες Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Εύβοιας και Βοιωτίας, έως και αύριο, Σάββατο, λόγω σχετικής προειδοποίησης για τις περιοχές αυτές, για τον κυκλώνα «Ιανός».

Την εντολή αυτή, για την άμεση αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που ενδέχεται να προκύψουν από την εκδήλωση των ακραίων καιρικών  φαινομένων που ήδη πλήττουν μεγάλο μέρος της χώρας, έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κι ακολούθησε απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου.

Κατά τον ίδιο τρόπο, κηρύσσονται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι περιφερειακές ενότητες Κεφαλληνίας, Ιθάκης και Ζακύνθου, εκτός από την Κοινότητα Νυφίου του δήμου Αργοστολίου και τη Δημοτική Ενότητα Πυλάρου του δήμου Σάμης, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις, πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν εκεί χθες.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι μήνες, ήτοι έως και 17 Μαρτίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι η Κοινότητα Νυφίου του δήμου Αργοστολίου και η Δημοτική Ενότητα Πυλάρου του δήμου Σάμης είναι ήδη κηρυγμένες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, λόγω καταστροφών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν στις 3 και 4 Οκτωβρίου 2019 και θα βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση έως 05-10-2020 και 06-10-2020, αντίστοιχα.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ειδική Κινητοποίηση Πολιτικής Προστασίας σε Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Εύβοια, Βοιωτία"

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 6 μήνες Ζάκυνθος, Κεφαλονιά και Ιθάκη

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν για 6 μήνες η Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά και Ιθάκη έπειτα από εντολή του Νίκου Χαρδαλιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας: «Για την άμεση αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που ενδέχεται να προκύψουν από την εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινομένων που ήδη πλήττουν μεγάλο μέρος της χώρας μας (Μεσογειακός Κυκλώνας Ιανός), με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσονται σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας οι παρακάτω Περιφερειακές Ενότητες: Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Εύβοια και Βοιωτία, από 18-09-2020 έως και 19-09-2020, λόγω σχετικής προειδοποίησης για τις περιοχές αυτές.

Επιπλέον, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσονται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλληνίας, Ιθάκης και Ζακύνθου, εκτός από την Κοινότητα Νυφίου του Δήμου Αργοστολίου και την Δημοτική Ενότητα Πυλάρου του Δήμου Σάμης, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις, πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν στις 17-09-2020 στις παραπάνω περιοχές.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι μήνες, ήτοι έως και 17 Μαρτίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι η Κοινότητα Νυφίου του Δήμου Αργοστολίου και η Δημοτική Ενότητα Πυλάρου του Δήμου Σάμης είναι ήδη κηρυγμένες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας λόγω καταστροφών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν στις 3 και 4 Οκτωβρίου 2019 στις παραπάνω περιοχές και θα βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση έως 05-10-2020 και 06-10-2020 αντίστοιχα».

 aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 6 μήνες Ζάκυνθος, Κεφαλονιά και Ιθάκη"

Μεγάλος σεισμός τώρα στην Κρήτη

Σεισμός μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Κρήτη σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο δίνει τον σεισμό στα 5,7 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται 19 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Άβρης, στη θαλάσσια περιοχή νότια του νομού Ηρακλείου, με εστιακό βάθος 25,8 χιλιόμετρα.

Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο δίνει το μέγεθος του σεισμού στα 5,7 Ρίχτερ.

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ή από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλος σεισμός τώρα στην Κρήτη"

Χαρδαλιάς για Κουμουτσάκο: «Όλοι χριστιανοί είμαστε αλλά δεν κάνουμε επίδειξη πίστης»

Μεγαλοπρεπές άδειασμα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά στον Γιώργο Κουμουτσάκο.

«Θα σας μιλήσω από καρδιάς. Όλοι Χριστιανοί είμαστε απλά δεν έχουμε επιλέξει να κάνουμε επίδειξη της πίστης μας», είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και δείχνει τον αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργο Κουμουτσάκο να λαμβάνει την Θεία Κοινωνία. 

Αυτό που είναι ξεκάθαρο και σίγουρο είναι ότι όλα τα μέλη της κυβέρνησης πρέπει να δίνουμε το καλό παράδειγμα και κυρίως να τηρούμε χωρίς εκπτώσεις τους κανόνες που ζητούμε από τους πολίτες να τηρήσουν.

Την ίδια ώρα που ο Νίκος Χαρδαλιάς έλεγε αυτά με ανάρτησή του στο twitter ο Γιώργος Κουμουτσάκος προσπαθούσε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Έγραψε: «Λυπάμαι που μια αυθόρμητη ειλικρινής επιθυμία και ανάγκη την ημέρα των γενεθλίων μου, που δημοσιοποιήθηκε ερήμην μου, δημιούργησε θέμα. Προφανώς δεν ενθαρρύνω οποιονδήποτε σε αυτήν τη στάση. Αντίθετα, προτρέπω όλους να τηρήσουν πλήρως τα κυβερνητικά μέτρα υπέρ της δημόσιας υγείας».

 

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαρδαλιάς για Κουμουτσάκο: «Όλοι χριστιανοί είμαστε αλλά δεν κάνουμε επίδειξη πίστης»"

Μέτρα για τον κορωνοϊό στην Αττική: Υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Νέα μέτρα για την Αττική ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά την «έκρηξη» των κρουσμάτων στο Λεκανοπέδιο. Όπως είπε, η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται μεταξύ μέτριου και υψηλού κινδύνου, με τρία κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους καθημερινά. Η κατάσταση, όπως είπε, είναι σταθερά αυξητική, γι' αυτό και πρέπει να κινηθούμε γρήγορα. «Είμαστε στο πορτοκαλί, μην πάμε στο κόκκινο» επισήμανε χαρακτηριστικά.



Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι σε σύνολο 14.000 κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 4.084 ενεργά και 2.100 εξ αυτών είναι στην Αττική. Από αυτά, 966 είναι στον Δήμο Αθηναίων, με τα περισσότερα να εντοπίζονται στο κέντρο της πόλης, σε συγκεκριμένες γειτονιές.

Όπως είπε ο υφυπουργός, θα υπάρξουν άνθρωποι που θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία καραντίνας. Παράλληλα, κάλεσε τους εργοδότες να εφαρμόζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, καθώς το 29,07% των κρουσμάτων έχουν εντοπιστεί σε χώρους εργασίας. Ο κ. Χαρδαλιάς επέμεινε στις συστάσεις για χρήση μάσκας στα μέσα μεταφοράς.

Από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου θα ισχύσουν τα εξής μέτρα: 

- Ανώτατο όριο 9 άτομα για τις συναθροίσεις σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους (εξαιρούνται οι χώροι που ισχύουν ειδικά μέτρα αποστάσεων, όπως τα καταστήματα υγειoνομικού ενδιαφέροντος)

- Αναστέλλονται οι συναυλίες σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους και αναστέλλονται οι προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους

- Ανώτατο όριο 20 άτομα σε γάμους, κηδείες και βαπτίσεις

- Να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους οι άνω των 65 στις απολύτως αναγκαίες και να αποφεύγουν την επαφή με άλλα άτομα πλην του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς

- Για την Αττική επίσης αποφασίζεται η διαμονή ασυμπτωματικών θετικών κρουσμάτων που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες -π.χ. μετανάστες- σε ξενοδοχεία καραντίνας

- Για την προστασία της υγείας των εργαζομένων λαμβάνονται τα ακόλουθα μέτρα:

1. Υποχρεωτική τηλεργασία για εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που εκτελούν εργασίες γραφείου ή εργασίες που μπορούν να τελεστούν εξ αποστάσεως. Μετακινήσεις από και προς την εργασία σε τρία κύματα για το δημόσιο τομέα: στις 7, στις 8 και στις 9 το πρωί.

2. Θέσπιση ευελιξίας κατά την προσέλευση και αποχώρηση των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα σε τέσσερα κύματα. Εντός διώρου από την έναρξη και λήξη του ωραρίου εργασίας.

3. Σαρωτικοί έλεγχοι σε εργοδότες και εργαζομένους που δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους. Δηλαδή την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

4. Εκτεταμένοι έλεγχοι με rapid test του ΕΟΔΥ σε χώρους εργασίας και συναθροίσεων στις επιβαρυμένες περιοχές της Αττικής και σε υπηρεσίες του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα που κρίνονται απαραίτητες για την συνεχόμενη και απρόσκοπτη λειτουργία του κράτους και της οικονομίας -π.χ. σχολεία, μέσα μαζικής μεταφοράς και κυρίως τα νοσοκομεία.

Νωρίτερα σήμερα, την λήψη νέων μέτρων για την Αττική είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι αυτά θα αφορούν κυρίως στις δημόσιες συναθροίσεις και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Το ίδιο έπραξε και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος είπε ότι η Αττική βρίσκεται στο «πορτοκαλί».

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μέτρα για τον κορωνοϊό στην Αττική: Υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα"

Ιανός – Κατέρρευσε η γέφυρα "Μπαλάνου" στο Μουζάκι - Κόπηκε η πρόσβαση προς ανατολική Αργιθέα (+Βίντεο) Κύριο

Την κατάρρευση της γέφυρας "Μπαλάνου" είχαμε λίγα λεπτά μετά τις 5 μ.μ. σήμερα Παρασκευή (19/8) συνέπεια της κακοκαιρίας "Ιανός" όπως καταγράφει το KarditsaLive.Net .

Μία γέφυρα με ιστορία περίπου 70 ετών πλέον αποκόπτει πλήρως την κοινότητα Πευκοφύτου του Δήμου Μουζακίου από τον δήμο Μουζακίου και όλη την Ανατολική Αργιθέα από την πρόσβαση προς την πόλη του Μουζακίου. Τεράστια καταστροφή!!!

Θυμίζουμε ότι πριν ένα μήνα το KarditsaLive.Net είχε αποκλειστικά παρουσιάσει έγγραφο για τα σοβαρά προβλήματα που υπήρχαν σύμφωνα με αυτοψία των υπηρεσίων της Περιφέρειας Θεσσαλίας ωστόσο παρέμενε ανοιχτή προς χρήση από τους οδηγούς όλων των τύπων οχημάτων ενώ σε εξέλιξη ήταν εργασίες για να δοθεί μια πρόχειρη παράκαμψη μέσω της κοίτης του ποταμού και αμέσως μετά να κλείσει για πάντα η συγκεκριμένη γέφυρα και μέχρι να κατασκευαζόταν η νέα για την οποία ακόμα δεν υπάρχει μελέτη αλλά ούτε και πρόγραμμα που θα ενταχθεί.

karditsalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιανός – Κατέρρευσε η γέφυρα "Μπαλάνου" στο Μουζάκι - Κόπηκε η πρόσβαση προς ανατολική Αργιθέα (+Βίντεο) Κύριο "

Κορωνοϊός: Στα 339 τα νέα κρούσματα, τα 164 στην Αττική - Στους 71 οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 339 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 64 συνδέονται με γνωστές συρροές και 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 14738, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες. 2541 (17.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6191 (42.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

 krousmata

Από τα 299 εγχώρια κρούσματα, τα 64 συνδέονται με γνωστές συρροές. 

Αναλυτικότερα:

- 39 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
- 1 εισαγόμενο κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο

- 164 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 25 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 6 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
- 12 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου, συνδεόμενα με γνωστή συρροή
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Εύβοιας
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
- 7 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστή συρροή
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καλύμνου
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
- 9 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστή συρροή
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
- 17 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας , εκ των οποίων 8 συνδέονται με γνωστή συρροή
- 13 κρούσματα από Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 10 συνδέονται με γνωστή συρροή στο ΚΥΤ Μόριας
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρεβέζης
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου, εκ των οποίων τα 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
- 7 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, όλα συνδεόμενα με γνωστή συρροή στο ΚΥΤ Σάμου
- 11 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
- 20 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση 

 xartis

 71 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 20 (28.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 177 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

 ilikia

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 327 θανάτους συνολικά στη χώρα. 122 (37.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

thanatoi

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 1181712 κλινικά δείγματα.

 deigmata

Ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, χαρακτήρισε ανησυχητικές τις τάσεις υπέρβασης των 300 κρουσμάτων την ημέρα, με επίκεντρο μάλιστα την Αττική, όπου η επιβάρυνση είναι αυξημένη στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε άλλες περιοχές.
  «Οι τάσεις αύξησης παραμένουν χωρίς σημάδια υποχώρησης» σημείωσε ο κ. Μαγιορκίνης σημειώνοντας ότι η εικόνα αντικατοπτρίζει τα κρούσματα περίπου 10 μέρες πίσω, και σχετίζεται κυρίως με την επιστροφή από τις άδειες.

Όσο διαρκεί η αυξημένη αυτή τάση ενισχύονται οι συστάσεις στους πολίτες άνω των 65 ετών για εφαρμογή των προληπτικών μέτρων, ιδιαίτερα τη χρήση της μάσκας.

Σχετικά με τη Λέσβο, ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε ότι ο ΕΟΔΥ συνεργάζεται με τον ΠΟΥ, με μαζικά τεστ και δημιουργία ειδικών χώρων στον προσωρινό ΚΥΤ, όπου έχουν εντοπιστεί περίπου 187 θετικά δείγματα.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 339 τα νέα κρούσματα, τα 164 στην Αττική - Στους 71 οι διασωληνωμένοι ασθενείς"

Προειδοποίηση από ΕΟΦ για συμπλήρωμα διατροφής

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στην παρουσίαση του προϊόντος MULTILAN ACTIVE NEW.

Αναφέρει ότι το προϊόν, ενώ παρουσιάζεται ως συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο όμως δεν έχει γνωστοποιηθεί στον ΕΟΦ, διαφημίζεται στο διαδίκτυο ως φάρμακο κατά της κώφωσης.

Το MULTILAN ACTIVE NEW διακινείται διαδικτυακά μέσω ιστοσελίδων, ενώ η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του δεν έχει έδρα στην Ελλάδα, σημειώνει ο ΕΟΦ. Επισημαίνεται ότι κατά την παραγγελία των προϊόντων μέσω των ιστοσελίδων, οι καταναλωτές καλούνται να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους σε μια έτοιμη φόρμα παραγγελίας, χωρίς να γνωρίζουν την εταιρεία που έχει τη νομική ευθύνη του προϊόντος.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το MULTILAN ACTIVE NEW, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

 euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Προειδοποίηση από ΕΟΦ για συμπλήρωμα διατροφής"

Εγκρίθηκε η δεξαμεθαζόνη για τη θεραπεία του κορωνοϊού

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ενέκρινε τη δεξαμεθαζόνη στη θεραπεία της νόσου COVID-19. Η θεραπεία αφορά σε ασθενείς που είτε βρίσκονται υπό μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, είτε τους χορηγείται οξυγόνο.

Ειδικότερα, μετά από ανασκόπηση όλων των διαθέσιμων επιστημονικών στοιχείων από τη μελέτη RECOVERY για τη χορήγηση της δεξαμεθαζόνης (κορτικοστεροειδές) σε ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με λοίμωξη COVID-19 η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη χρήση (CHMP) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, «η δεξαμεθαζόνη μπορεί να θεωρείται θεραπευτική επιλογή για ασθενείς που χρειάζονται οξυγονοθεραπεία (από παροχή οξυγόνου έως μηχανική υποστήριξη της αναπνοής)».

Βάσει της σύστασης της CHMP, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) εγκρίνει τη χρήση της δεξαμεθαζόνης σε παιδιά και εφήβους (12 ετών και άνω και σωματικού βάρους τουλάχιστον 40 κιλά) που χρήζουν χορήγησης οξυγόνου λόγω λοίμωξης COVID-19.

Η δεξαμεθαζόνη μπορεί να ληφθεί από τους στόματος ή να χορηγηθεί ενδοφλέβια ή σε ενέσιμη μορφή. Σε όλες τις περιπτώσεις, η συνιστώμενη δόση για τους ενήλικες και τους εφήβους είναι 6 mg μια φορά την ημέρα για έως 10 ημέρες.

Τα ήδη δημοσιευμένα στοιχεία από τη μελέτη RECOVERY έχουν δείξει ότι στους ασθενείς υπό μηχανικό αερισμό το 29% όσων πήραν δεξαμεθαζόνη απεβίωσαν εντός 28 ημερών από την έναρξη της θεραπείας συγκριτικά με το 41% όσων έτυχαν της συνήθους υγειονομικής φροντίδας. Άρα η χορήγηση του κορτικοστεροειδούς συντελεί σε μείωση του κινδύνου θανάτου κατά 35%.

Ενώ στους ασθενείς που χορηγήθηκε οξυγόνο χωρίς μηχανικό αερισμό, τα ποσοστά θνησιμότητας ήταν 23% με δεξαμεθαζόνη και 26% με τη συνήθη φροντίδα, σχετική μείωση περίπου 20%.

Δεν σημειώθηκε μείωση του κινδύνου θανάτου σε ασθενείς που δεν έλαβαν οξυγονοθεραπεία ή μηχανικό αερισμό.

Αυτά τα αποτελέσματα υποστηρίχθηκαν από πρόσθετα δημοσιευμένα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένης μιας μετα-ανάλυσης που πραγματοποιήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) που εξέτασε δεδομένα από επτά κλινικές μελέτες που διερευνούσαν τη χρήση κορτικοστεροειδών για τη θεραπεία ασθενών με COVID-19.

Η δεξαμεθαζόνη είναι ένα κορτικοστεροειδές που έχει εγκριθεί στην ΕΕ και από τις εθνικές αρχές φαρμάκων και είναι διαθέσιμο εδώ αρκετές δεκαετίες. Μπορεί να ληφθεί από το στόμα και σε ενέσιμη για τη θεραπεία μιας σειράς φλεγμονωδών καταστάσεων και για τη μείωση της ανοσολογικής απόκρισης του σώματος στη θεραπεία αλλεργιών και αυτοάνοσων ασθενειών.

Χρησιμοποιείται επίσης με αντικαρκινικά φάρμακα για τη θεραπεία ορισμένων μορφών καρκίνου και για την πρόληψη του εμέτου.

Η δεξαμεθαζόνη θεωρήθηκε για πρώτη φορά ως πιθανή θεραπεία για τη νόσο COVID-19 λόγω της ικανότητάς της να μειώνει τη φλεγμονή, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην πορεία της νόσου σε ασθενείς που έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εγκρίθηκε η δεξαμεθαζόνη για τη θεραπεία του κορωνοϊού"

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: 2,5 δισ.ευρώ «λύτρα» «έδωσε» η Ελλάδα στην Τουρκία για να απομακρυνθεί το Oruc Reis

Την ώρα που το «Οruc Reis» έκανε έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και υποτίθεται ότι η Ελλάδα ήταν με το δάκτυλο στη σκανδάλη, η ελληνική κυβέρνηση μαζί με την κυπριακή του Νίκου Αναστασιάδη συνυπέγραφε για την κατάθεση 2,5 δισ. ευρώ  στους λογαριασμούς του τουρκικού κράτους από την ΕΕ!

Βάσει της ακολουθίας των γεγονότων αποδεικνύεται ότι δεν ανανεώθηκε η NAVTEX για το «Oruc Reis» επειδή πληρώσαν «λύτρα» 2,5 δισ.ευρώ.

Η γερμανική Προεδρία της ΕΕ με τη σύμφωνη γνώμη των κυβερνήσεων Ελλάδας και Κύπρου παραμονές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 24ης και 25ης Σεπτεμβρίου όπου υποτίθεται ότι θα επιβληθούν κυρώσεις κατά της Τουρκίας προχώρησε στο «δώρο» αυτό προς την Άγκυρα όπως αποκάλυψε με δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Καθηγητής  Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και πρώην Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.

Έτσι συνεχίζεται η χρηματοδότηση της Τουρκίας από την ΕΕ ενώ την ίδια στιγμή υποτίθεται πως θα υπάρξουν συζητήσεις για κυρώσεις κατά της Άγκυρας!

Έτσι οι πρέσβεις Ελλάδας και Κύπρου μαζί με τους υπόλοιπους πρέσβεις των κρατών μελών της ΕΕ κατέληξαν στις 9 Σεπτεμβρίου 2020 στις Βρυξέλλες σε συμφωνία σχετικά με τη θέση του Συμβουλίου της ΕΕ όσον αφορά το σχέδιο προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2021, όπου πέραν των άλλων προβλέπεται και το «μπαξίσι» προς τους Τούρκους.

Για να γίνει κατανοητό πως συνδέονται όλα αυτά με την αποχώρηση του «Oruc Reis» από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, την... διακόρευσε από τις 10 Αυγούστου μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου όταν απλώς έληξε η NAVTEX και δεν ανανεώθηκε.

Η Τουρκία θα εισπράξει το μεγαλύτερο μέρος από τα κονδύλια της περίφημης προενταξιακής βοήθειας (IPA III) που για το 2021 ανέρχονται σε 1,9 δις ευρώ καθώς και τουλάχιστον μισό δις ευρώ από τα κονδύλια για την παράνομη μετανάστευση.

Δηλαδή για να μην αφήσει η Τουρκία τα εκατομμύρια παράνομων μεταναστών που διαβιούν στο έδαφός της να πάνε στην Ελλάδα.

Η αποχώρηση του «Oruc Reis» από την ελληνική υφαλοκρηπίδα παρουσιάστηκε από ελληνικής πλευράς ως δήθεν βήμα καλής θέλησης της Τουρκίας και ως υποχώρηση Ερντογάν ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 24ης και 25ης Σεπτεμβρίου όπου και θα συζητηθεί το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων κατά της Άγκυρας, ενώ η αλήθεια είναι ότι ο Ερντογάν για άλλη μια φορά κέρδισε την «παρτίδα» για να αποσύρει το ερευνητικό σκάφος.

Το ίδιο έγινε και στις αρχές Ιουλίου όταν δεν έβγαλε σε πρώτη φάση το Ορούτς Ρέις μιας και στις 10 Ιουλίου η ΕΕ του έδωσε 485 εκατ. ευρώ για το πάλι για την παράνομη μετανάστευση.

Ακολούθησε στη συνέχεια στις 21 Ιουλίου η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το πακέτο των 1,8 τρις ευρώ για το διάστημα 2021-2027 από το οποίο επίσης ο Ερντογάν θα πάρει αρκετά δις ευρώ μέσω των κονδυλίων της ΕΕ για προενταξιακή βοήθεια (IPA III) ύψους 12,5 δις ευρώ καθώς και πάνω από 3 δις ευρώ από τα κονδύλια για το «προσφυγικό» συν χαμηλότοκα δάνεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων συν το δικαίωμα συμμετοχής των τουρκικών εταιριών σε διαγωνισμούς που θα προκύψουν για τα έργα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης.

Υπάρχουν όμως και άλλα «δώρα» για την Τουρκία καθώς η Κομισιόν στις 24 Αυγούστου πρότεινε τους νέους Πανευρωμεσογειακούς προτιμησιακούς κανόνες καταγωγής των εμπορευμάτων μέσω των οποίων τα τουρκικά εμπορεύματα θα εισάγονται χωρίς δασμούς και άλλους τελωνειακούς περιορισμούς στην ΕΕ ακόμη και αν παράγονται σε Μαρόκο, Αλγερία και Τυνησία!

Εν ολίγοις για ότι κάνει η κυβέρνηση Ερντογάν, κερδίζει και το απαραίτητο αντάλλαγμα για να το σταματήσει. Με βάση αυτά το να συζητάμε για κυρώσεις κατά της Τουρκίας είναι απλώς ανέκδοτο...

 pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: 2,5 δισ.ευρώ «λύτρα» «έδωσε» η Ελλάδα στην Τουρκία για να απομακρυνθεί το Oruc Reis"

Πέθανε ο αγροσυνδικαλιστής και πρώην Βουλευτής Βαγγέλης Μπούτας

Πέθανε σήμερα (Παρασκευή 18/9) σε ηλικία 66 ετών ο αγροσυνδικαλιστής και πρώην Βουλευτής Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας. Η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα γίνει τη Δευτέρα 21 Σεπτέμβρη στις 15.00, στο χωριό του, τη Μητρόπολη Καρδίτσας.

Τους τελευταίους μήνες αντιμετώπισε προβλήματα με τη υγεία του ενώ την περαιτέρω εξέλιξη της υγείας του επιβάρυνε και το ατύχημα που είχε με το τρακτέρ του σε αγρό στις 29 Απριλίου 2018 και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να τραυματισθεί σοβαρά.

Ο Βαγγέλης Μπούτας γεννήθηκε το 1954 στη Μητρόπολη Καρδίτσας.

Ως αγρότης υπήρξε βαµβακοκαλλιεργητής για το µεγαλύτερο µέρος της επαγγελµατικής του καριέρας, ενώ τα τελευταία χρόνια έκανε «στροφή» και ασχολήθηκε µε την παραγωγή κρασιού έχοντας φτιάξει και ένα µικρό οινοποιείο.

Έγινε γνωστός στο ευρύτερο κοινό για την μακροχρόνια συνδικαλιστική δράση, όντας και πρόεδρος της Ενωτικής Οµοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (Ε.Ο.Α.Σ.Κ.) και µέλος της γραµµατείας της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (Π.Α.ΣΥ.).

Πέραν της ενασχόλησής του με τον πρωτογενή τομέα και την συνδικαλιστική δράση ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά διατελώντας πρόεδρος της κοινότητας Μητρόπολης, νομαρχιακός σύμβουλος Καρδίτσας και περιφερειακός σύµβουλος Θεσσαλίας.

Υπήρξε επί χρόνια µέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, ενώ διατέλεσε και Βουλευτής Καρδίτσας με το ίδιο κόμμα δύο φορές. Εξελέγη πρώτη φορά με το ΚΚΕ στις εκλογές του 1996 και επανεξελέγη στις πρώτες εκλογές του Μαΐου του 2012. Στις εκλογές του 2000, του 2004, του 2007, του 2009, του Ιουνίου του 2012, του Ιανουαρίου του 2015, και του Σεπτεμβρίου του 2015 ήταν και πάλι υποψήφιος, χωρίς όμως να εκλεγεί.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ σ. ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΟΥΤΑ

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ με βαθιά θλίψη αποχαιρετά το σύντροφο Βαγγέλη Μπούτα, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ και συνδικαλιστή του αγροτικού κινήματος, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο και ταλαιπωρημένος από σοβαρό ατύχημα που είχε στην εργασία του.

Ο σύντροφος Βαγγέλης υπήρξε εμβληματική μορφή του αγροτικού κινήματος της χώρας μας, ένας αυθεντικός, λαϊκός άνθρωπος, σεμνός, πρωτοπόρος αγωνιστής.

Όλη του η ζωή και η διαδρομή, από τα νεανικά του χρόνια, χαρακτηρίστηκε από την πρωτοπόρα δράση του για τα ιδανικά και τους σκοπούς του ΚΚΕ για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, με σημαντική συμβολή στην οργάνωση των αγώνων της μικρομεσαίας αγροτιάς, χαίροντας της πλατιάς αναγνώρισης και εκτίμησης από τους συναδέλφους του αγρότες, γενικότερα από τους λαϊκούς ανθρώπους του Θεσσαλικού κάμπου, αλλά και όλης της χώρας.

Ο σύντροφος Βαγγέλης γεννήθηκε το 1954 στην Μητρόπολη Καρδίτσας, από γονείς αγρότες κι αγωνιστές του λαϊκού κινήματος. Ο πατέρας του υπήρξε οργανωμένος στην προδικτατορική ΕΔΑ, ενώ η μητέρα του είχε περάσει από το αντάρτικο, μαζί με τέσσερα αδέλφια της, από τα οποία το ένα σκοτώθηκε το 1948.

Από μικρός δούλεψε στα χωράφια, αναπτύσσοντας παράλληλα σημαντική δράση στους αγροτικούς συλλόγους της περιοχής του. Το Νοέμβρη του ‘77, οργανώνεται στην ΚΝΕ και στο ΚΚΕ, αναλαμβάνοντας πολλές και υπεύθυνες κομματικές χρεώσεις στις οργανώσεις της Θεσσαλίας και στο αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα. Το 1980 εκλέχθηκε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Καρδίτσας, καθώς και του Γραφείου της, το 1983 στην Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας μέχρι και το 1990 και στη συνέχεια στο Συντονιστικό Όργανο Θεσσαλίας έως το 1994.

Στα δύσκολα χρόνια, 1989-1991, μετά τις αντεπαναστατικές ανατροπές στις χώρες του σοσιαλισμού και την εσωκομματική διαπάλη στο ΚΚΕ, ο σύντροφος Βαγγέλης έδωσε τη μάχη υπερασπιζόμενος τον επαναστατικό χαρακτήρα του Κόμματος, τις αρχές και την ιδεολογία του μαρξισμού – λενινισμού, ενάντια στην προσπάθεια διάλυσής του από τον οπορτουνισμό. Στο κρίσιμο 13ο Συνέδριο του ΚΚΕ, τον Φλεβάρη του 1991, εκλέγεται μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, στην οποία επανεκλέγεται μέχρι και σήμερα.

Υπήρξε βουλευτής Καρδίτσας του Κόμματος την τετραετία 1996 – 2000, ενώ εξελέγη και στις εκλογές του Μαΐου του 2012. Συμμετείχε στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε πολλές εκλογικές μάχες, Βουλευτικές, Ευρωεκλογές και στη Δημοτική και Περιφερειακή Διοίκηση.

Ακόμα, στο αγροτικό κίνημα και τους συλλόγους της περιοχής του, ο σ. Β. Μπούτας έχει διατελέσει Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου του χωριού του, μέλος του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου του χωριού και Γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας. Διετέλεσε Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος στην Ένωση Συνεταιρισμών Καρδίτσας, μέλος του ΔΣ και Γραμματέας της ΓΕΣΑΣΕ.

Υπήρξε, επίσης, Πρόεδρος στην Κοινότητα της Μητρόπολης από το 1987 έως το 1993.

Σημαντική είναι η προσφορά του συντρόφου Βαγγέλη στην ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος, στην πάλη του σε αντικαπιταλιστική – αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, την ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας των αγροτών με τους εργάτες και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης. Συνέβαλε αποφασιστικά στη δημιουργία της ΠΑΣΥ, στους μεγάλους αγώνες του Μπλόκου της Νίκαιας και στη συγκρότηση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Με την αγωνιστική του δράση για μια καλύτερη ζωή για τη μικρή και τη μεσαία αγροτιά που πνίγεται στα χρέη, πουλώντας ακόμα και κάτω από το κόστος κι ένα μέρος της ξεκληρίζεται, αλλά και τη στάση του, τη λαϊκότητα και την αγάπη του για την περιοχή του, ενέπνευσε τις νεότερες γενιές αγωνιστών και συνδικαλιστών της μαχόμενης αγροτιάς. Τίμησε, μέχρι το τέλος της ζωής του, την ιδιότητα του μέλους και του στελέχους του ΚΚΕ.

Η Κεντρική Επιτροπή εκφράζει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια σε όλη την οικογένειά του, στη σύζυγό του Χριστίνα, στα παιδιά και τα εγγόνια του.

Η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα γίνει τη Δευτέρα 21 Σεπτέμβρη στις 15.00, στο χωριό του, τη Μητρόπολη Καρδίτσας.

 aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέθανε ο αγροσυνδικαλιστής και πρώην Βουλευτής Βαγγέλης Μπούτας"

Ερντογάν: Το Ορούτς Ρέις θα συνεχίσει τις έρευνες

Την προκλητική ρητορική συνεχίζει ο Τούρκος πρόεδρος, που αν και υποστηρίζει ότι δεν έχει πρόβλημα να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφήνει αιχμές για τη στάση της Ελλάδας στο Καστελόριζο, ενώ διαμηνύει ότι το Ορούτς Ρέις θα συνεχίσει κανονικά τις έρευνες, μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης.

Όπως είπε, η απόσυρση του ερευνητικού σκάφους έγινε  για να επιτρέψει μια διπλωματική προσέγγιση με την Ελλάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι τουρκικές επιχειρήσεις στην περιοχή έχουν τελειώσει

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα να συναντηθώ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας με δημοσιογράφους, μετά την προσευχή της Παρασκευής στο Αλί Τζαμί  της Κωνσταντινούπολης, συνοδευόμενος από μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Όπως είπε, αυτό που έχει σημασία είναι «τι θα συζητήσουμε και σε ποιο πλαίσιο θα συναντηθούμε». 

Αιχμές άφησε και για τη στάση της Ελλάδας, λέγοντας ότι «με αυτά που κάνει στο Καστελόριζο» η συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό θα είναι δύσκολη. Μάλιστα άφησε αιχμές κατά της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, λέγοντας ότι «αν η Πρόεδρος της Ελλάδας έρχεται στο Καστελλόριζο και κάνει επίδειξη δύναμης, τότε εμείς θα κάνουμε ακόμη μεγαλύτερη». 

Αναφερόμενος στο ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις, ο Ερντογάν υποστήριξε ότι θα επιστρέψει στο καθήκον του μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης, σημειώνοντας ότι και η διαδικασία απόσυρσης του πλοίου σημαίνει κάτι.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Ερντογάν στην πανδημία του κορωνοϊού, ζητώντας να σταματήσει η χαλάρωση των μέτρων, ενώ έκανε λόγο για θετικά μηνύματα για το εμβόλιο μετά το νέο έτος.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ερντογάν: Το Ορούτς Ρέις θα συνεχίσει τις έρευνες"

NATO: «Κουκουλώνει» πόρισμα για το ναυτικό επεισόδιο Γαλλικών & Τουρκικών φρεγατών

Δεν δημοσιοποιεί το ΝΑΤΟ, το πόρισμα της έρευνάς του, για το ναυτικό επεισόδιο μεταξύ Γαλλίας και Τουρκίας τον περασμένο Ιούνιο με την πρόφαση ότι η έρευνα αποτελεί ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα, προκειμένου να συζητηθεί δημόσια, ενώ δεν αποδίδει ευθύνες ούτε στο Παρίσι, αλλά ούτε και στην Αγκυρα. Την αποκάλυψη έκανε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του Reuters, η έρευνα του ΝΑΤΟ για το περιστατικό θεωρείται πολύ ευαίσθητη  για να συζητηθεί δημόσια, καθώς Παρίσι και  Άγκυρα διεξάγουν πόλεμο δηλώσεων , υποστηρίζουν διπλωμάτες στο πρακτορείο.

“Το θέμα υπογραμμίζει τις δυσκολίες του ΝΑΤΟ με την Τουρκία, όχι μόνο απέναντι στη Γαλλία, αλλά και στην αντιπαράθεση με την Ελλάδα για τον φυσικό πλούτο στην Ανατολική Μεσόγειο και με την επικεφαλής της συμμαχίας, τις Ηνωμένες Πολιτείες”, γράφει το Reuters.

Το επεισόδιο

 Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Ιουνίου, μια γαλλική φρεγάτα σε αποστολή του ΝΑΤΟ προσπάθησε να επιθεωρήσει ένα φορτηγό πλοίο με σημαία της Τανζανίας, ύποπτο για λαθρεμπόριο όπλων στη Λιβύη. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το Παρίσι, το γαλλικό πολεμικό πλοίο αποτέλεσε στόχο ενός «εξαιρετικά επιθετικού» ελιγμού εκ μέρους τουρκικών φρεγατών στη περιοχή της Μεσογείου. Από την πλευρά της, η Τουρκία αρνείται την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι ήταν η γαλλική φρεγάτα που κινήθηκε απειλητικά.

Το ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε ότι ξεκινά έρευνα, μία εβδομάδα αργότερα.

Σύμφωνα με το Reuters, φαίνεται απίθανο η έρευνα να επιλύσει τη διαμάχη μεταξύ των δύο χωρών για το θέμα.

Αξιωματούχος του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε ότι η έκθεση έχει ολοκληρωθεί, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω. «Το έβαλαν κάτω από το χαλί», σχολίασε από την πλευρά του, Ευρωπαίος διπλωμάτης, ενώ άλλος σημείωσε ότι η αποφασιστικότητα του ΝΑΤΟ να διατηρήσει την Τουρκία στο πλευρό της, λόγω της στρατιωτικής της επιρροής και της στρατηγικής της θέσης, υποδηλώνει πως δεν ο οργανισμός δεν ήταν διατεθειμένος να κουνήσει το δάχτυλό του.

 aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "NATO: «Κουκουλώνει» πόρισμα για το ναυτικό επεισόδιο Γαλλικών & Τουρκικών φρεγατών"

Σάμος: Συλλήψεις για τη φωτιά κοντά στον καταυλισμό! Οργάνωσαν με μηνύματα την καταστροφή

Η φωτιά προκάλεσε πανικό στη Σάμο. Η αστυνομία κατάφερε να ρίξει φως στα όσα προηγήθηκαν…

Συνελήφθη στη Σάμο, έπειτα από έρευνα της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, 42χρονος Σύρος, ο οποίος κατηγορείται για το αδίκημα της διέγερσης στη διάπραξη εγκλημάτων. Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ταυτοποιήθηκε και ένας 20χρονος από την Γκάμπια, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για το ίδιο αδίκημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, οι δύο κατηγορούμενοι χρησιμοποιώντας ηχητικά και γραπτά μηνύματα σε εφαρμογή κινητού τηλεφώνου και σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, υποκινούσαν άλλους αλλοδαπούς στη διάπραξη έκνομων ενεργειών, που σχετίζονται με την πρόσφατη πυρκαγιά κοντά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Σάμο.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Σάμος: Συλλήψεις για τη φωτιά κοντά στον καταυλισμό! Οργάνωσαν με μηνύματα την καταστροφή"

Κρήτη: Σε εννέα μήνες καταδίκασε το δικαστήριο τον ρεθεμνιώτη κληρικό για το κήρυγμα κατά της μάσκας, δεν την φόρεσε ούτε στο δικαστήριο

Στο Τριμελές  Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου δικάζεται σήμερα ο κληρικός που έκανε κήρυγμα κατά της μάσκας στη διάρκεια αγιασμού σε νηπιαγωγείο. Η δίκη ξεκίνησε πριν από λίγο, ωστόσο ο κατηγορούμενος παπάς εμφανίστηκε χωρίς μάσκα στην δικαστική αίθουσα. Παρά τις παραινέσεις της προέδρου της δικαστικής έδρας να φορέσει μάσκα εκείνος αρνήθηκε και η πρόεδρος διέκοψε την δίκη, μέχρι να συνετιστεί ο κατηγορούμενος και να συμμορφωθεί με την χρήση μάσκας, προειδοποιώντας τον ότι θα κατηγορηθεί και για ανυπακοή προς το δικαστήριο.

Ύστερα από ολιγόωρη διακοπή  και εφόσον ο κατηγορουμένους κληρικός του Ρεθύμνου που κατηγορείται για διέγερση σε απείθεια,συμμορφώθηκε με την εντολή του δικαστηρίου και  φόρεσε  μάσκα ξεκίνησε η δίκη του. Στην έναρξη της διαδικασίας ζήτησε από την δικαστική έδρα αναβολή  καθώς όπως είπε, ο δικηγόρος του αλλά και ο βασικός του μάρτυρας υπεράσπισης απουσιάζουν στην Αθήνα.

Το δικαστήριο του ζήτησε να αναφέρει τόσο το όνομα του δικηγόρου όσο και του μάρτυρα, εκείνος αρνήθηκε να το κάνει και το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του .

Eν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του Δικαστηρίου διέταξε την αποβολή εκτός  δικαστικής αιθούσης πολίτη,  ο οποίος πετάχτηκε από το ακροατήριο λέγοντας οτι πρέπει  να εξαιρεθεί ο πρόεδρος διότι είναι παράνομο να εξεταστεί ο κληρικός χωρίς δικηγόρο και μάρτυρα.

 Την ενοχή του κατηγορούμενου κληρικού για διέγερση σε ανυπακοή και διέγερση σε διάπραξη εγκλήματος πρότεινε πριν λίγα λεπτά η Εισαγγελέας του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου.

 Kαταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης εννέα  μηνών

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών για κάθε ένα από τα δυο αδικήματα  που κατηγορείτο επέβαλλε στον κληρικό η δικαστική έδρα του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου. Κατά συγχώνευση καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης εννέα  μηνών με τριετή αναστολή.  Ο κληρικός έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση επί της ποινής εντός δέκα ημερών.

Να σημειωθεί οτι ο κληρικός αρνήθηκε να απολογηθεί χωρίς την παρουσία δικηγόρου και απείλησε την δικαστική έδρα με μηνύσεις προκαλώντας την αντίδραση της εισαγγελέως η οποία του είπε ότι οι δικαστές δεν φοβούνται.

Τα  δυο αδικήματα για τα οποία οδηγήθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου  ο κληρικός,είναι διέγερση σε ανυπακοή και διέγερση  σε διάπραξη εγκλήματος.

Η υπόθεση για την οποία δικάστηκε αφορούσε το «κήρυγμα» του κατά της χρήσης  μάσκας στο 5ο νηπιαγωγείο Ρεθύμνου το πρωί της περασμένης Δευτέρας στην διάρκεια της τελετής αγιασμού του σχολείου.

 rethnea

Διαβάστε Περισσότερα » " Κρήτη: Σε εννέα μήνες καταδίκασε το δικαστήριο τον ρεθεμνιώτη κληρικό για το κήρυγμα κατά της μάσκας, δεν την φόρεσε ούτε στο δικαστήριο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news