facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Λιβύη: Παραιτήθηκε η «κυβέρνηση» Χαφτάρ μετά τις ταραχές στη Βεγγάζη

Η παράλληλη κυβέρνηση της Λιβύης, που εδρεύει στη Βεγγάζη, υπέβαλε την παραίτησή της, μετά τις διαδηλώσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε διάφορες πόλεις, με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται για τη διαφθορά και την επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης.

Ο Αμπντάλα αλ Θένι, ο επικεφαλής της παράλληλης κυβέρνησης της ανατολικής Λιβύης, υπέβαλε την παραίτησή του σε μια συνάντηση που είχε αργά το βράδυ της Κυριακής με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, το οποίο εδρεύει στο Τομπρούκ, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός του.

Ο εμφύλιος

Στη Λιβύη μάχονται για την εξουσία δύο αντίπαλες κυβερνήσεις: η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) που έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ και εδρεύει στην Τρίπολη και εκείνη που στηρίζει τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, ο οποίος ελέγχει τις ανατολικές επαρχίες και ένα μέρος του νότου της χώρας. Από το 2014 η χώρα έχει δύο κυβερνήσεις και δύο κοινοβούλια.

Η παραίτηση του Θένι «θα εξεταστεί στη συνεδρίαση του Κοινοβουλίου», ανέφερε ο εκπρόσωπος του τελευταίου, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Διαδηλώσεις στη Βεγγάζη

Από την περασμένη Πέμπτη, εκατοντάδες άνθρωποι διαδηλώνουν στη Βεγγάζη –το λίκνο της λαϊκής εξέγερσης που ανέτρεψε τον Μουάμαρ Καντάφι το 2011– αλλά και σε άλλες πόλεις. Αν και στην αρχή οι διαμαρτυρίες ήταν ειρηνικές, την Κυριακή οι διαδηλωτές πυρπόλησαν την έδρα της παράλληλης κυβέρνησης. Στο αλ Μαρτζ, που απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Βεγγάζης, αστυνομικοί πυροβόλησαν με αληθινές σφαίρες για να διαλύσουν το πλήθος που προσπαθούσε να μπει δια της βίας στο κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης της πόλης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι.

Η αποστολή του ΟΗΕ στη Λιβύη εξέφρασε την έντονη ανησυχία της «για τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ένας πολίτης σκοτώθηκε, τρεις άλλοι τραυματίστηκαν και πολλοί διαδηλωτές συνελήφθησαν στις 12 Σεπτεμβρίου, αφού η αστυνομία έκανε υπερβολική χρήση βίας» στο αλ Μαρτζ.

ΑΜΠΕ, ΑFP/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Λιβύη: Παραιτήθηκε η «κυβέρνηση» Χαφτάρ μετά τις ταραχές στη Βεγγάζη"

Βουλή: Κατατέθηκαν τα μνημόνια συνεργασίας Αθηνών-Σκοπίων – Τι περιλαμβάνουν

Ένα μνημόνιο συνεργασίας «για την Επιτάχυνση της Διαδικασίας Ένταξης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και ένα μνημόνιο κατανόησης «για την ίδρυση Συντονιστικής Επιτροπής για την Οικονομική Συνεργασία» μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας κατέθεσαν προς κύρωση στη Βουλή τα υπουργεία Εξωτερικών και Ανάπτυξης αντίστοιχα.

Με το πρώτο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εξωτερικών, κυρώνεται και έχει την ισχύ, που ορίζει το άρθρο 28 παρ. 1 του Συντάγματος, το ανωτέρω μνημόνιο συνεργασίας, που έχει υπογραφεί στα Σκόπια στις 2 Απριλίου 2019, σχετικά με τη συνεργασία των δύο χωρών για την προώθηση της διαδικασίας ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ. Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, το μνημόνιο συνεργασίας θα συμβάλλει καθοριστικά στην προώθηση των διμερών σχέσεων, καθώς και στη διασφάλιση των ελληνικών συμφερόντων στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και την περιοχή εν γένει, εντασσόμενο στο πλαίσιο της ελληνικής πολιτικής ενεργού προώθησης της ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Με το δεύτερο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κυρώνεται και έχει την ισχύ, που ορίζει το άρθρο 28 παρ. 1 του Συντάγματος, η ανωτέρω συμφωνία, που υπεγράφη στα Σκόπια στις 2 Απριλίου 2019, σχετικά με την ίδρυση συντονιστικής επιτροπής για την οικονομική συνεργασία. Στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου αναφέρεται ότι το μνημόνιο κατανόησης θα συμβάλλει καθοριστικά στην προώθηση των διμερών οικονομικών σχέσεων, καθώς και στη διασφάλιση των ελληνικών συμφερόντων στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, εντασσόμενο στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης για την εντατικοποίηση και τον εμπλουτισμό της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών που υπεγράφη στις 02/04/2019 καθώς και της συμφωνίας των Πρεσπών της 17/06/2018.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Κατατέθηκαν τα μνημόνια συνεργασίας Αθηνών-Σκοπίων – Τι περιλαμβάνουν"

ΚΕΔΕ: Νέες προδιαγραφές για τις μάσκες στα σχολεία - Σταματά η παραγωγή τους

Την ευθύνη για τις υπερμεγέθεις μάσκες που μοιράστηκαν σε πολλά σχολεία-εξηγώντας, παράλληλα, τι συνέβη- ανέλαβε  η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας.  

Σε ανακοίνωσή της και μετά το θόρυβο που έχει προκληθεί, επισημαίνει ότι το λάθος έγινε  εξαιτίας κακής διατύπωσης των διαστάσεων στο σχετικό διαγωνισμό, με αποτέλεσμα να εκληφθεί ως διάσταση της μάσκας, η διάσταση του υφάσματος  πριν ραφτεί στο τελικό προϊόν.  Αναλαμβάνοντας την ευθύνη, η Γενική Γραμματεία , σημειώνει ότι οι προδιαγραφές επαναδιατυπώθηκαν και δόθηκαν στην Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας, που έχει την ευθύνη για την προμήθεια.

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε:

«Στο πλαίσιο της διαδικασίας επανέναρξης της σχολικής χρονιάς και της ασφαλούς ένταξης των μαθητών στη σχολική κοινότητα, οι αρμόδιες Επιτροπές που δίνουν καθημερινά την επιστημονική στήριξη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, μεταξύ άλλων, συνέστησαν τις διαστάσεις για τις μάσκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές. Πλην όμως, αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών.

Η διατύπωση της συγκεκριμένης διάκρισης μεταξύ αρχικής και τελικής διάστασης δεν ήταν σαφής, με αποτέλεσμα αριθμός από τις μάσκες που διανεμήθηκαν να έχει μέγεθος μεγαλύτερο του ενδεδειγμένου.

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας επαναδιατύπωσε ευκρινώς τις σωστές προδιαγραφές και θα τις αποστείλει εκ νέου στην ΚΕΔΕ, που είναι αρμόδια για το διαγωνισμό της προμήθειάς τους, ώστε οι μάσκες που θα διανεμηθούν στη συνέχεια να έχουν το σωστό μέγεθος». 

Στα social media το θέμα έτυχε εκτενέστατου σχολιασμού, ορισμένες φορές με φωτογραφίες μαθητών να φορούν τις μάσκες καλύπτοντας πλήρως το πρόσωπό τους. Ακόμα και από τον ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο για «κουκούλες» και για «επιτελικό μπάχαλο» ως προς την προμήθειά τους.

Άμεση ήταν η αντίδραση και της ΚΕΔΕ, καθώς, με απόφασή της, διακόπτεται άμεσα η παραγωγή των μασκών για τα σχολεία, μετά το φαινόμενο με τις τεράστιες μάσκες που δόθηκαν στους μαθητές κατά την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς.

Η ΚΕΔΕ εξέδωσε ανακοίνωση για το ζήτημα των μασκών που διανέμονται στα σχολεία, στην οποία αναφέρει ότι «μετά την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας ότι κρίνεται αναγκαία η επαναδιατύπωση των αρχικών προδιαγραφών των μασκών, τις οποίες η ίδια συνέταξε και στις οποίες οφείλεται το θέμα που προέκυψε με το μέγεθος συγκεκριμένου αριθμού μασκών για συγκεκριμένες ηλικίες παιδιών, ζητήσαμε από τους αναδόχους του διαγωνισμού να σταματήσουν την παραγωγή τους, επανεκκινώντας τη με βάση τις νέες προδιαγραφές που θα μας αποσταλούν από το Υπουργείο Υγείας».

«Με συνέπεια και υπευθυνότητα θα ολοκληρώσουμε μια προσπάθεια που στόχο έχει την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας από την εξάπλωση του COVID-19» καταλήγει η ανακοίνωση.

Το protothema.gr αποκαλύπτει τις προδιαγραφές των υφασμάτινων αυτών μασκών, όπως αυτές εγκρίθηκαν από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Ειδικά ως προς μέγεθος των μασκών, στη σχετική συνεδρίαση της επιτροπής, υπό τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας,Παναγιώτης Πρεζεράκο, εγκρίθηκαν δύο διαστάσεις

  • 10 x 18 (+/-1 εκ) για ηλικίες κάτω των 10 ετών και
  • 12 x 22 (+/-1 εκ) για ηλικίες μεγαλύτερες των 10 ετών.
 
Η ΚΕΔΕ, που έχει αναλάβει να ολοκληρώσει τη διαγωνιστική διαδικασία προμήθειας και παράδοσης των μασκών στα σχολεία, διεξάγει αυστηρούς ελέγχους ως προς το εάν τηρούνται ή όχι οι προδιαγραφές.

Ο πρόεδρος  της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, έχει επισημάνει, πάντως, ότι καθώς οι μάσκες φτιάχνονται σε δύο μεγέθη, ενδέχεται οι διαστάσεις τους να μην καλύπτουν όλες τις περιπτώσεις.  

Οι προδιαγραφές 
Αναλυτικά, οι προδιαγραφές κατασκευής της υφασμάτινης μάσκας έχουν ως εξής:

1. Πολύ καλής ποιότητας βαμβακερό ύφασμα (100%), πυκνής ύφανσης, >180 TC.

2. Τουλάχιστον 2 στρώματα βαμβακερού υφάσματος. Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί λινό τουλάχιστον δύο στρωμάτων. 

3. Τα δύο στρώματα πρέπει να είναι διαφορετικού χρώματος (πιο σκούρα η εξωτερική πλευρά και ανοιχτόχρωμη, ή καλλίτερα λευκή η εσωτερική για να είναι διακριτή η φορά εφαρμογής της. Στη περίπτωση που τα δύο στρώματα είναι ιδίου χρώματος θα πρέπει να υπάρχει διακριτή σήμανση (στάμπα ή άλλη ένδειξη) που θα υποδεικνύει τη φορά της μάσκας. Θα ήταν σκόπιμο για τα παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού η εξωτερική πλευρά να είναι πολύχρωμη και με σχέδια, φιγούρες , ήρωες προκειμένου η μάσκα να είναι πιο ελκυστική.

4. Διαστάσεις τελικού προϊόντος : 
i. για ηλικίες <10 ετών 10 Χ 18 +/-1 εκ 
ii. για ηλικίες >10 ετών 12 Χ 22 +/-1 εκ. 

5. Κατασκευασμένες με τρεις πιέτες στο μέσον τους ώστε να δύναται να ξεδιπλώνουν κατά την εφαρμογή της μάσκας.

6. Να έχουν έλασμα στην πάνω πλευρά ώστε να σταθεροποιείται στη μύτη.

7. Να φέρουν μαλακά και ανθεκτικά λάστιχα για τη συγκράτηση στα αυτιά και να δοθεί έμφαση στο σημείο επαφής της μάσκας με τα λάστιχα ώστε να είναι σταθερά.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα των πρακτικών εδώ

Τρελό γλέντι στο Twitter για τις μάσκες: «Ύφασμα που φτάνει και για… φόρμα»

Το γεγονός της μάσκας... τεραστίων διαστάσεων δεν θα μπορούσε, φυσικά, να μείνει ασχολίαστο από τους χρήστες του Twitter, οι οποίοι δίνουν ρεσιτάλ χιούμορ.

Δείτε τα πιο απολαυστικά tweets:










Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΕΔΕ: Νέες προδιαγραφές για τις μάσκες στα σχολεία - Σταματά η παραγωγή τους"

Ναυάγιο ανοικτά της Κρήτης: Τουλάχιστον τρεις νεκροί εντοπίστηκαν και 50 μετανάστες έχουν διασωθεί

Περισσότεροι από 50 είναι οι μετανάστες που έχουν διασωθεί, μετά τη βύθιση σκάφους που μετέφερε άγνωστο αριθμό μεταναστών και προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή 12 ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης ωστόσο έχουν εντοπιστεί ήδη και τρεις νεκροί.

Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος -ΕΛ.ΑΚΤ. (ΕΚΣΕΔ) ενημερώθηκε απογευματινές ώρες, για σκάφος αγνώστων λοιπών στοιχείων, το οποίο βρισκόταν σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή.

Άμεσα υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, στην ανωτέρω περιοχή έσπευσε ένα παραπλέον πλοίο το οποίο ενώ αρχικά εντόπισε το εν λόγω σκάφος να πλέει σε κοντινή απόσταση, στη συνέχεια αυτό βυθίστηκε. Επιπρόσθετα, στην περιοχή έσπευσαν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο (02) επιπλέον παραπλέοντα πλοία.

Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί σώοι πενήντα τρεις (53) αλλοδαποί καθώς και τρεις (03) σοροί, ενώ στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών, oι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, αφού πνέουν άνεμοι εντάσεως 6-7 μποφόρ.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, βρέθηκε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης όπου και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Ναυάγιο ανοικτά της Κρήτης: Τουλάχιστον τρεις νεκροί εντοπίστηκαν και 50 μετανάστες έχουν διασωθεί"

Κορονοϊός – Σχολεία: Αυτός είναι ο λόγος που οι μάσκες ήταν… τεράστιες για τους μαθητές

Τι υποστηρίζει η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας μετά το σάλο που προκλήθηκε. Ξεκίνησαν οι ενέργειες ώστε οι επόμενες μάσκες να είναι στο σωστό μέγεθος.

Διευκρινίσεις έδωσε το υπουργείο Υγείας σχετικά με τις μάσκες για την προστασία από τον κορονοϊό που μοιράστηκαν στους μαθητές, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις το μέγεθός τους ήταν τεράστιο.

Οι διαστάσεις για τις μάσκες, όπως αναφέρει η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας ήταν σύμφωνες με τις διεθνείς προδιαγραφές, όμως αυτές αφορούσαν το μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Στο πλαίσιο της διαδικασίας επανέναρξης της σχολικής χρονιάς και της ασφαλούς ένταξης των μαθητών στη σχολική κοινότητα, οι αρμόδιες Επιτροπές που δίνουν καθημερινά την επιστημονική στήριξη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, μεταξύ άλλων, συνέστησαν τις διαστάσεις για τις μάσκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές. Πλην όμως, αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών.

Η διατύπωση της συγκεκριμένης διάκρισης μεταξύ αρχικής και τελικής διάστασης δεν ήταν σαφής, με αποτέλεσμα αριθμός από τις μάσκες που διανεμήθηκαν να έχει μέγεθος μεγαλύτερο του ενδεδειγμένου.

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας επαναδιατύπωσε ευκρινώς τις σωστές προδιαγραφές και θα τις αποστείλει εκ νέου στην ΚΕΔΕ, που είναι αρμόδια για το διαγωνισμό της προμήθειάς τους, ώστε οι μάσκες που θα διανεμηθούν στη συνέχεια να έχουν το σωστό μέγεθος».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός – Σχολεία: Αυτός είναι ο λόγος που οι μάσκες ήταν… τεράστιες για τους μαθητές"

Νατάσα Θεοδωρίδου: Τι απαντά η διοργανώτρια εταιρία για τη συναυλία με τον «συνωστισμό» στο Κατράκειο

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις στο διαδίκτυο και όχι μόνο για τον συνωστισμό στο Κατράκειο Θέατρο στη συναυλία της Νατάσας Θεοδωρίδου το Σάββατο που μας πέρασε. Σήμερα η δημοφιλής τραγουδίστρια αλλά και η διοργανώτρια εταιρία έδωσαν στη δημοσιότητα δελτίο τύπου στο οποίο κάνουν λόγο για συκοφαντική δυσφήμιση τονίζοντας ότι είχαν λάβει όλα τα μέτρα ασφαλέιας κατά του κορωνοϊού. 

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση: 

«Πέραν του απόλυτα δικαιολογημένου θυμού (!), προκαλεί απογοήτευση σημερινή ανάρτηση της διαδικτυακής ενημερωτικής (;) ιστοσελίδας piraeuspress.gr , η οποία αναπαράχθηκε ευρέως στο διαδίκτυο, αναφορικά στην συναυλία της εξ ημών καλλιτέχνιδος Νατάσας Θεοδωρίδου, η οποία διεξήχθη το Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2020, στο «Κατράκειο» θέατρο του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη. 

Στην ως άνω ανάρτηση, η ιστοσελίδα διά «ανώνυμου» συντάκτη-συνεργάτη της (με δεδομένο ότι το κείμενο είναι ανυπόγραφο!),έχοντας επιλέξει φωτογραφίες που λήφθηκαν κατά τη διάρκεια της συναυλίας, επιχειρεί να προκαλέσει πανικό στο φιλοθεάμων κοινό, θίγοντας βάναυσα την τιμή της καλλιτέχνιδος Νατάσας Θεοδωρίδου, αλλά και τη φήμη και την αξιοπιστία τόσο της διοργανώτριας εταιρείας, όσο και της εν λόγω καλλιτέχνιδος ! Με την παρούσα μας, ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ το ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟ περιεχόμενο της ανωτέρω ανάρτησης επισημαίνοντας τα ακόλουθα: 

Τόσο η πρώτη εξ ημών εταιρεία (GalaxiasLiveProductions)που δραστηριοποιούμαστε από πολλά έτη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στη διοργάνωση εκδηλώσεων παρουσίασης ιδιαίτερα δημοφιλών στο Ελληνικό κοινό καλλιτεχνών (όπως της δεύτερης εξ ημών), 
Όσο και η δεύτερη εξ ημών καλλιτέχνης (Νατάσα Θεοδωρίδου) 

ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ με το σύνολο των μέτρων που περιλαμβάνονται στις από 04/08/2020 «Επικαιροποιημένες οδηγίες ασφαλούς διεξαγωγής ακροαμάτων, θεαμάτων & παραστάσεων σε ανοικτούς χώρους» του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού (Γραφείο Γενικού Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού), που διέπουν έως και σήμερα τη διοργάνωση εκδηλώσεων όπως η ανωτέρω. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που πιστοποιούνται από τη Δημοτική αρχή (Δήμο Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη) που έχει την εκμετάλλευση του «Κατρακείου» θεάτρου και από την εταιρεία διάθεσης εισιτηρίων, ο ανοιχτός χώρος του «Κατρακείου» θεάτρου που δύναται να φιλοξενήσει 5.354 καθήμενους θεατές, στην εν θέματι συναυλία φιλοξένησε 3.139 θεατές – αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστό κατά πολύ μικρότερο του 75% που επιτρέπεται με βάση τις ανωτέρω Οδηγίες ! Πέραν όμως του κατά πολύ μικρότερου του επιτρεπόμενου αριθμού θεατών, η πρώτη εξ ημών διοργανώτρια εταιρεία(μεταξύ άλλων):α) παρουσία της δεύτερης εξ ημών καλλιτέχνιδος (Νατάσας Θεοδωρίδου η οποία επικοινώνησα μικρής διάρκειας οπτική και ηχητική αποτύπωση στο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης «Instagram»), αριθμήσαμε με αυτοκόλλητα τις θέσεις που επιτρεπόταν να χρησιμοποιήσουν οι θεατές, διασφαλίζοντας την επιβαλλόμενη απόσταση μεταξύ των καθήμενων, β) επιβάλλαμε τη χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές τόσο κατά το χρόνο άφιξης και αποχώρησής τους από το συναυλιακό χώρο, όσο και κατά τις μετακινήσεις τους κατά τη διάρκεια της συναυλίας, διαθέτοντας μη ιατρικές μάσκες μίας χρήσης σε θεατές οι οποίοι δεν διέθεταν, γ)μοιράσαμε στο συναυλιακό χώρο επιπλέον υγρά αντισηπτικά – πέραν όσων η Δημοτική αρχή έχει εγκαταστήσει ήδη τόσο στους εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους του θεάτρου, δ) πέραν των ταξιθετών που διέθεσε η Δημοτική αρχή, προσλάβαμε εργαζόμενους που παρείχαν υπηρεσίες «ταξιθέτη» προκειμένου ουδείς εκ των θεατών να χρησιμοποιήσει θέση χωρίς επισήμανση- έλεγχο που πραγματοποιούσαν και οι εργαζόμενοι της εταιρείας «security» με την οποία συμβληθήκαμε και ε) κατόπιν αιτήματός μας, εξασφαλίστηκε η παρουσία ένστολων αστυνομικών οργάνων ακόμη και εντός του χώρου της συναυλίας και καθ΄όλη τη διάρκειά της, επιτυγχάνοντας τη συνεχή εφαρμογή των επιβαλλόμενων μέτρων προστασίας από τη διάδοση του ιού SARS-COV 2 που προκαλεί τη νόσο Covid19!
Η δεύτερη εξ ημών, καλλιτέχνης, έχοντας μακρά πορεία στον καλλιτεχνικό χώρο όπου δραστηριοποιούμαι, σε ΟΥΔΕΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ και για κανένα λόγο θα διακινδύνευα την τιμή, την υπόληψη και τη φήμη μου συμμετέχοντας σε εκδήλωση όπου δεν θα τηρούνταν επιμελώς και απαρέγκλιτα τα επιβαλλόμενα μέτρα ασφαλείας για την προστασία του κοινού, των εργαζομένων, αλλά και των λοιπών συνεργατών μου από τη διάδοση του SARS-COV 2!

Με τις αναληθείς αναρτήσεις που προβλήθηκαν υπό το μανδύα «αποκαλύψεων» , με σκοπό την εκμετάλλευση της ανασφάλειας του κοινού εν μέσω της πρωτόγνωρης κατάστασης που έχει δημιουργήσει η πανδημία του Sars-Cov2, αμαυρώθηκε η φήμη και τέθηκε εν αμφιβόλω η αξιοπιστία όχι μόνο ημών των δηλούντων, αλλά και όλων όσων δραστηριοποιούνται στους ίδιους ή συναφείς χώρους, αποτρέποντας όλους από την προσφορά ανάλογων υπηρεσιών προς το κοινό.
ΔΙΑΜΑΡΤΟΜΕΝΟΙ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ για το συκοφαντικό περιεχόμενο της/των άνευ προηγούμενου ελέγχου ανάρτησης/σεων και ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ότι ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΜΑΣΤΕ έναντι παντός υπευθύνου προς ενάσκηση κάθε νομίμου δικαιώματός μας για χρηματική ικανοποίηση προς αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστημεν συνεπεία των ανωτέρω, θέτουμε τα παραπάνω υπόψη όποιου ενδιαφέρεται».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νατάσα Θεοδωρίδου: Τι απαντά η διοργανώτρια εταιρία για τη συναυλία με τον «συνωστισμό» στο Κατράκειο"

Κοροναϊός: Πάνω από 6.000 τα ημερήσια νέα κρούσματα στη Γαλλία

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας ανακοίνωσαν σήμερα 6.158 νέα κρούσματα COVID-19 για το τελευταίο 24ωρο, ένας αριθμός μειωμένος σε σύγκριση με το ρεκόρ των 10.561 μολύνσεων το Σάββατο και τον απολογισμό των 7.183 κρουσμάτων της Κυριακής.

Ο απολογισμός της Δευτέρας τείνει πάντα να καταγράφει πτώση, καθώς τις Κυριακές διεξάγονται λιγότερα τεστ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο αριθμός των ανθρώπων στη Γαλλία που απεβίωσαν από τις επιπλοκές της νόσου COVID-19 αυξήθηκε κατά 34 και ανέρχεται πλέον σε 30.950.

Το σύνολο των κρουσμάτων νέου κοροναϊού ανέρχεται σε 387.252.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοροναϊός: Πάνω από 6.000 τα ημερήσια νέα κρούσματα στη Γαλλία"

Καιρός: Θα δημιουργηθεί Μεσογειακός Κυκλώνας πάνω από την Ελλάδα; Τι λέει το Meteo

Πολύ μικρή πιθανότητα έχει το σενάριο να δημιουργηθεί Μεσογειακός Κυκλώνας με κίνηση προς την Ελλάδα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η πλειονότητα των διαθέσιμων προγνωστικών μοντέλων δείχνει μη ευνοϊκές συνθήκες για τη δημιουργία ενός medicane (όπως είναι διεθνώς γνωστό το φαινόμενο από την ένωση των λέξεων Mediterranean και hurricanes) στο Ιόνιο Πέλαγος και ειδικά κοντά στις ακτές της χώρας μας.

Ο Μεσογειακός Κυκλώνας είναι ένα σχετικά σπάνιο φαινόμενο, που εμφανίζεται μία ή δύο φορές τον χρόνο και πρόκειται για ισχυρό βαρομετρικό σύστημα με πολλά κοινά με τους τροπικούς κυκλώνες.

Κύριο χαρακτηριστικό των medicanes, είναι οι θυελλώδεις άνεμοι που στροβιλίζονται γύρω από ένα «μάτι», συνοδευόμενοι από καταρρακτώδεις βροχές κοντά στο κέντρο του βαρομετρικού συστήματος και όχι στα θερμά και ψυχρά μέτωπα, όπως συνήθως συμβαίνει με τα κοινά βαρομετρικά χαμηλά της Μεσογείου.

Σχηματίζονται κυρίως το φθινόπωρο ή νωρίς τον χειμώνα, πάνω από τα σχετικά θερμά νερά της Μεσογείου, σε συνδυασμό με τον ψυχρότερο υπερκείμενο αέρα και αντλούν ενέργεια από τη δραστηριότητα των καταιγίδων. Το τελευταίο medicane που επηρέασε τη χώρα μας, ήταν ο «Ξενοφών» στις 29 Σεπτεμβρίου 2018.

Από την άλλη, σύμφωνα με το meteo, μια ατμοσφαιρική διαταραχή στην περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου, προκαλεί ήδη ισχυρές και πολύωρες καταιγίδες. Μεγάλα ύψη βροχής καταγράφονται σε περιοχές της Νότιας Ιταλίας, της Μάλτας, της Τυνησίας και της Βορειοδυτικής Λιβύης, ενώ οι καταιγίδες θα συνεχιστούν και την Τρίτη.

Ο καιρός την Τρίτη

Αύριο σε ολόκληρη τη χώρα, αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, που κατά τόπους βαθμιαία θα αυξηθούν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 11 έως 29 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 34 βαθμούς, στην Ήπειρο από 15 έως 36, στη Θεσσαλία από 15 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 32, και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 19 έως 34 βαθμούς, αλλά στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στα βόρεια παράλια της Κρήτης, οι μέγιστες δεν θα ξεπεράσουν τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ και έως το πρωί τοπικά στα βόρεια πελάγη 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατούν άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Θα δημιουργηθεί Μεσογειακός Κυκλώνας πάνω από την Ελλάδα; Τι λέει το Meteo"

Κορωνοϊός: Στα 180 τα νέα κρούσματα, τα 102 στην Αττική - Πέντε θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 180 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. 

Αναλυτικά τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν:
21 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
- 2 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
102 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 8 συνδέονται με συρροές, ενώ 3 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
 8 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας
• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστή συρροή
• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με συρροή
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, όλα συνδεόμενα με το ΚΦΠΜ Μόριας
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας, όλα συνδεόμενα με συρροή
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου, εκ των οποίων 2 συνδέονται με συρροή 
• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αρκαδίας
• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Άρτας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αχαΐας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηλείας
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηρακλείου
• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καστοριάς 3 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση 

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην χώρα μας είναι 13420, εκ των οποίων το 55.4% άνδρες.

2419 (18.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5789 (43.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
exelixi14_9


59 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 12 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 173 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
xartis14_9


Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και έχουμε 310 θανάτους συνολικά στη χώρα. 112 (36.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε ΕΔΩ την ημερήσια επιδημιολογική μελέτη του ΕΟΔΥ

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Στα 180 τα νέα κρούσματα, τα 102 στην Αττική - Πέντε θάνατοι"

Μέρκελ για Μόρια: Οργανωμένη και σε ευρωπαϊκό επίπεδο η όποια στήριξη της Ελλάδας στο προσφυγικό

H στήριξη προς την Ελλάδα όσον αφορά το προσφυγικό και τη Μόρια πρέπει να οργανωθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο τόνισε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ερωτηθείσα κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την Πρόεδρο της Κομισιόν μετά την τηλεδιάσκεψη των ηγετών ΕΕ-Κίνας.

«H στήριξη προς την Ελλάδα πρέπει να οργανωθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο αυτό είναι εφικτό. Η Γερμανία ωστόσο νιώθει υπεύθυνη γι’αυτό θα σκεφτούμε περισσότερο σχετικά με αυτό. Θα σκεφτούμε ειδικά ποιος έχει περισσότερη ανάγκη και ποιους από αυτούς τους ανθρώπους θα πάρουμε στη Γερμανία» υπογράμμισε η ‘Ανγκελα Μέρκελ.

Λίγο νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, προανήγγειλε πως η Γερμανία προτίθεται να δεχτεί και άλλους πρόσφυγες από τη Μόρια.

Διαβάστε ακόμη: Διχασμένοι οι Γερμανοί για την υποδοχή προσφύγων από τη Μόρια
«Η Γερμανία θα συμβάλει ουσιαστικά στο θέμα αυτό. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συζητά αυτή τη στιγμή τις λεπτομέρειες. Ιδίως θα αφορά οικογένειες με παιδιά. Είναι σαφές, ωστόσο, ότι πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και όχι για πρόβλημα το οποίο αφορά μόνο την Ελλάδα ή τη Γερμανία. Από αυτήν την άποψη, είναι απαραίτητη μια κοινή μεταναστευτική/προσφυγική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε ο Ζάιμπερτ αναφερόμενος στη Μόρια.
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) επιμένει ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα βρει μια λύση εντός 48 ωρών. Ο αντικαγκελάριος Όλαφ Σολτς είπε στο Βερολίνο ότι «η εντύπωσή του είναι ότι πρόκειται για την κοινή βούληση και των τριών κυβερνητικών κομμάτων. Η Γερμανία πρέπει να κάνει πολύ περισσότερα από ό,τι ένα πρώτο βήμα. Η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό και τις καλύτερες οικονομικές επιδόσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο Σολτς. Πόσοι πρόσφυγες θα πρέπει να γίνουν δεκτοί, δεν διευκρίνισε. Η συμπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Σάσκια Έσκεν πάντως έκανε λόγο πρόσφατα για έναν τετραψήφιο αριθμό.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέρκελ για Μόρια: Οργανωμένη και σε ευρωπαϊκό επίπεδο η όποια στήριξη της Ελλάδας στο προσφυγικό"

Κοροναϊός: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 28χρονος στο νοσοκομείο της Πάτρας

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση είναι η υγεία ενός 28χρονου που νοσηλεύεται σε μονάδα αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο του Ρίο.

Όλα ξεκίνησαν πριν από δύο εβδομάδες. Ο νεαρός δεν αισθάνθηκε καλά, πήγε στο νοσοκομείο στο Ρίο για κάποιες εξετάσεις.

Ο νεαρός δεν είχε συμπτώματα και έτσι δεν έγινε τεστ για κοροναϊό, οπότε συνέχισε την ζωή του.

Έκτοτε ξεκίνησε ο Γολγοθάς του. Εμφάνισε συμπτώματα πνευμονίας, με υψηλό πυρετό, πήγε τότε ξανά στο νοσοκομείο, νοσηλεύτηκε για μία ημέρα, του έγινε το τεστ και βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA



tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοροναϊός: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 28χρονος στο νοσοκομείο της Πάτρας"

Κομισιόν-Covid19: Σε δοκιμαστική εφαρμογή πύλη διαλειτουργικότητας για ιχνηλάτηση επαφών

Μια νέα υπηρεσία/πύλη διαλειτουργικότητας που συνδέει τις εθνικές εφαρμογές για την Covid-19 σε ολόκληρη την ΕΕ έθεσε σήμερα σε δοκιμαστική εφαρμογή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο να αξιοποιηθούν πλήρως οι δυνατότητες που προσφέρουν οι εφαρμογές ιχνηλάτησης επαφών εγγύτητας και αποστολής ειδοποιήσεων μέσω κινητών συσκευών, έτσι ώστε να σπάσει η αλυσίδα των λοιμώξεων από τον κορωνοϊό.

Η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τις δοκιμές μεταξύ των διακομιστών παρασκηνίου (backend) των επίσημων εφαρμογών από τη Γερμανία, τη Δανία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, τη Λετονία και την Τσεχική Δημοκρατία, καθώς και ενός νεοσυσταθέντος διακομιστή πύλης.

Ο Τιερί Μπρετόν, επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, δήλωσε ότι «πολλά κράτη μέλη έχουν δημιουργήσει εθνικές εφαρμογές ιχνηλάτησης επαφών και αποστολής ειδοποιήσεων. Είναι πλέον καιρός να κάνουμε τις εφαρμογές αυτές να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Τα ταξίδια και οι προσωπικές επαφές αποτελούν τον πυρήνα του ευρωπαϊκού εγχειρήματος και της ενιαίας αγοράς. Η πύλη θα διευκολύνει αυτές τις επαφές στους καιρούς της πανδημίας και θα σώζει ζωές» είπε.

Η Στέλλα Κυριακίδου, επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, προσέθεσε ότι «οι διασυνοριακές εφαρμογές ιχνηλάτησης του κορωνοϊού κι αποστολής ειδοποιήσεων μπορούν να αποτελέσουν ισχυρά εργαλεία στις προσπάθειές μας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου Covid-19. Καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται και πάλι, οι εφαρμογές αυτές μπορούν να συμπληρώσουν άλλα μέτρα, όπως η αύξηση των διαγνωστικών τεστ και η μη ψηφιακή ιχνηλάτηση επαφών. Εάν χρησιμοποιηθούν αρκετά ευρέως, μπορούν να μας βοηθήσουν να σπάσουμε τις αλυσίδες μετάδοσης» σημείωσε.

Η δημιουργία της υπηρεσίας της πύλης διαλειτουργικότητας από την Επιτροπή έρχεται σε συνέχεια της συμφωνίας των κρατών μελών σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές για την παροχή μιας ευρωπαϊκής λύσης που θα καθιστά δυνατή την ασφαλή ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ του λογισμικού παρασκηνίου (backend) των εθνικών εφαρμογών ιχνηλάτησης επαφών και της αποστολής ειδοποιήσεων στη βάση μιας αποκεντρωμένης αρχιτεκτονικής. Η υπηρεσία αυτή καλύπτει σχεδόν όλες αυτές τις εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί στην ΕΕ.

Με την εν λόγω νέα πύλη -μια ψηφιακή υποδομή που καθιστά δυνατή τη μετάδοση πληροφοριών μεταξύ των διακομιστών παρασκηνίου των εθνικών εφαρμογών- θα εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία των εφαρμογών και σε διασυνοριακό επίπεδο. Ως εκ τούτου, οι χρήστες θα χρειαστεί απλώς να εγκαταστήσουν μία εφαρμογή και θα εξακολουθήσουν να έχουν τη δυνατότητα να αναφέρουν αν έχουν διαγνωστεί θετικοί/θετικές ή να λαμβάνουν ειδοποίηση, ακόμη και αν ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Οι πληροφορίες που θα ανταλλάσσονται, είναι ψευδωνυμοποιημένες, κρυπτογραφημένες, περιορίζονται στο ελάχιστο και αποθηκεύονται μόνο για όσο διάστημα είναι αναγκαίο για την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, ενώ δεν θα είναι δυνατή η ταυτοποίηση μεμονωμένων προσώπων.

Η πύλη, που αναπτύσσεται και υλοποιείται από τις εταιρείες T-Systems και SAP, θα λειτουργεί από το κέντρο δεδομένων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Λουξεμβούργο. Αφού δοκιμαστεί, θα αρχίσει να λειτουργεί κανονικά από τον Οκτώβριο.

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Κομισιόν-Covid19: Σε δοκιμαστική εφαρμογή πύλη διαλειτουργικότητας για ιχνηλάτηση επαφών"

Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας: Δείτε μέχρι πότε δόθηκε παράταση για τη ρύθμιση οφειλών δανείων

Το Υπουργείο Εργασίας, δίνει παράταση μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου 2020, σχετικά με την προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη ρύθμιση αποπληρωμής οφειλών σε δανειολήπτες του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας αναφέρει τα εξής:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
​«Με νέα απόφαση του Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, παρατείνεται η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων, σύμφωνα με την 52246/3173/2018 "Ρυθμίσεις αποπληρωμής οφειλών δανειοληπτών που χορηγήθηκαν από ίδια κεφάλαια του καταργηθέντος ΟΕΚ.", μέχρι την 31η.12.2020»

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας: Δείτε μέχρι πότε δόθηκε παράταση για τη ρύθμιση οφειλών δανείων"

Μητέρα για μάσκες: «Μαζί με το υπουργείο το κάναμε το παιδί;»

Εκνευρισμένη εμφανίστηκε μια γυναίκα στη Θεσσαλονίκη, καθώς έδιωξαν την κόρη της, που δεν φορούσε μάσκα, από το σχολείο.
Η μητέρα δήλωσε στην κάμερα του grtimes.gr πως «εγώ δεν θέλω να βάλω μάσκα στο παιδί μου».
Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις οδηγίες από το υπουργείο, δε, απάντησε σε έντονο ύφος: «Δεν με ενδιαφέρουν οι οδηγίες από το υπουργείο. Γιατί, μαζί με το υπουργείο τα κάναμε τα παιδιά; Δεν κατάλαβα. Μαζί τα κάναμε; Συνέταιροι είμαστε στα παιδιά μας;».
Στη συνέχεια, εξάλλου, δήλωσε: «Καλά έκανε. Είναι δικαίωμά της. Δεν έχει προσωπικότητα; Τα παιδιά μας δεν έχουν προσωπικότητα; Μου τα βάζεις να αλλάξουν φύλο στα 15. Εκεί μπορούν να αποφασίσουν. Να ψηφίσουν στα 17. Εκεί μπορούν να αποφασίσουν. Και στο αν δεν θα βάλουν μάσκα τους αφαιρείς το δικαίωμα να μη αποφασίσουν για τη ζωή τους;»…

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητέρα για μάσκες: «Μαζί με το υπουργείο το κάναμε το παιδί;»"

Μητσοτάκης για άνοιγμα σχολείων: Θαυμάζω την υπευθυνότητα των παιδιών να φορούν τις μάσκες

«Θέλω να ευχηθώ στα παιδιά μας μια καλή, δημιουργική χρονιά, γεμάτη υγεία. Θαυμάζω την υπευθυνότητα που δείχνουν φορώντας τις μάσκες τους και τηρώντας τα μέτρα» αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

«Καλή δύναμη και σε όλους τους εκπαιδευτικούς. Σας ευχαριστούμε για την αφοσίωση με την οποία επιτελείτε το καθήκον σας» προσθέτει.
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης για άνοιγμα σχολείων: Θαυμάζω την υπευθυνότητα των παιδιών να φορούν τις μάσκες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news