facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Τραγωδία στην E.O. Πατρών – Πύργου: Νεκρό βρέφος 16 μηνών σε τροχαίο

Μια ακόμη τραγωδία διαδραματίστηκε στην εθνική οδό Πύργου-Πατρών το βράδυ του Σαββάτου.
Ένα βρέφος μόλις δεκαέξι μηνών είναι ο τραγικός απολογισμός του σοβαρού τροχαίου ατυχήματος που σημειώθηκε στο ύψος της διασταύρωσης των Λαστεΐκων.
Ήταν περασμένες εννέα όταν δύο Ι.Χ. οχήματα κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες συγκρούστηκαν μετωπικά. Το γκρι αυτοκίνητο μάρκας Fiat στο οποίο επέβαινε πατέρας, μητέρα και ένα βρέφος δεκαέξι μηνών, είχε κατεύθυνση από Πάτρα προς Πύργο και το ασημί Citroen στο οποίο επέβαινε ένας νεαρός είχε κατεύθυνση από Πύργο προς Πάτρα.
Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και τα δύο οχήματα έγιναν άμορφες μάζες σιδηρικών.
Στο σημείο έφθασαν από την πρώτη στιγμή δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου για τον απεγκλωβισμό των τραυματιών, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας “Ανδρέας Παπανδρέου”.
Οι τρεις τραυματίες αρχικά μεταφέρθηκαν Νοσοκομείο του Πύργου και από εκεί στην συνέχεια στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας
Δυνάμεις της αστυνομίας διενεργούν έρευνες για να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα.
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:



patrisnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στην E.O. Πατρών – Πύργου: Νεκρό βρέφος 16 μηνών σε τροχαίο"

Λιβύη: Δέσμευση Χαφτάρ για επαναλειτουργία πετρελαϊκών εγκαταστάσεων

Ο Λίβυος στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ δεσμεύτηκε να τερματίσει τον επί μήνες αποκλεισμό των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων, αναφέρει η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λιβύη σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) μετέφερε "την προσωπική δέσμευση του στρατηγού Χάφταρ να επιτρέψει την πλήρη επαναλειτουργία του ενεργειακού τομέα όχι αργότερα από τη 12η Σεπτεμβρίου".

ΑΜΠΕ, Reuters/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Λιβύη: Δέσμευση Χαφτάρ για επαναλειτουργία πετρελαϊκών εγκαταστάσεων"

Το Oruc Reis διπλασίασε την ταχύτητά του – Αγνωστο αν πηγαίνει στο Καστελλόριζο

Λίγες μόλις ώρες πριν τη λήξη της τουρκικής NAVTEX για τις σεισμικές έρευνες από το Oruc Reis, η πορεία του τουρκικού ερευνητικού λαμβάνει διαστάσεις θρίλερ.
Τις τελευταίες ώρες, κι ενώ φουντώνουν τα σενάρια περί ανανέωσης της NAVTEX για έρευνες πιο κοντά στο Καστελλόριζο, το Oruc Reis μαζί με τα συνοδευτικά πλοία κινούνται με διπλάσια ταχύτητα από αυτή με την οποία έπλεαν τις τελευταίες 35 ημέρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το τουρκικό ερευνητικό μέχρι σήμερα κινούνταν με ταχύτητα 4-5 κόμβων, που του επέτρεπε να πλέει έχοντας ποντίσει καλώδια. Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες κινείται νότια του Καστελλορίζου, με κατεύθυνση βορειοανατολική και με ταχύτητα περίπου 9 κόμβων, οπότε θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι έχει μαζέψει τα καλώδια.
Όπως προκύπτει δηλαδή, φαίνεται να κινείται προς την Τουρκία με αρκετές πιθανότητες αποχώρησης, ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί καθώς οι κινήσεις του πλοίου δεν συμβαδίζουν με την εμπρηστική ρητορική του Ερντογάν και των υπουργών του.
Σε κάθε περίπτωση, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν σε ετοιμότητα και παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό τις κινήσεις του.
Όλα αυτά ενώ αναμένεται η απόφαση του τούρκου προέδρου για την ανανέωση ή μη της NAVTEX και η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, την Κυριακή στο Καστελλόριζο.

Τα τρία σενάρια μετά τη λήξη της τουρκικής NAVTEX

Για τρία σενάρια σχετικά με τις επόμενες κινήσεις του Ερντογάν μετά την λήξη της NAVTEX για τις έρευνες του Oruc Reis, έκανε λόγο ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, Κωνσταντίνος Φίλης.
Το πρώτο σενάριο είναι να μην αναθεωρήσει η Τουρκία τη NAVTEX κάτι που όπως είπε ο καθηγητής θα του προκαλούσε πολύ ευχάριστη αλλά και πολύ μεγάλη έκπληξη.
Το δεύτερο σενάριο θα είναι να ανανεωθεί η NAVTEX αλλά προς την τουρκική υφαλοκρηπίδα, εξέλιξη που επίσης θα του προκαλούσε έκπληξη.
Το τρίτο – και το πιο πιθανό – σενάριο σύμφωνα με τον κ. Φίλη είναι να ανανεωθεί και να πάει πολύ κοντά στο Καστελλόριζο δηλαδή, σε χωρικά ύδατα άρα σε κυριαρχία.
Σε περίπτωση που ένα τέτοιο σενάριο επιβεβαιωθεί και το Oruc Reis πλησιάσει συνοδευόμενο από πολεμικά πλοία προς δυνητική ελληνική αιγιαλίτιδα ζώνη που είναι μέχρι τα 12 μίλια, «θα πρέπει να κάνουμε κάποια ενέργεια, προφανώς να στήσουμε κάποιο μπλόκο, για να αποφύγουμε το μπλόκο».
«Αυτή είναι μια κατακόκκινη γραμμή που αν την υπερβεί η Τουρκία, η κυβέρνηση στο εσωτερικό θα έχει ζήτημα νομιμοποίησης. Και για να σας είμαι ειλικρινής, δεν με απασχολεί τι θα έχει ως πρόβλημα η κυβέρνηση. Με απασχολεί ποιο θα είναι το πρόβλημα της χώρας την επόμενη ημέρα» τόνισε ο καθηγητής, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
tanea
Διαβάστε Περισσότερα » "Το Oruc Reis διπλασίασε την ταχύτητά του – Αγνωστο αν πηγαίνει στο Καστελλόριζο"

Με στρατιωτική στολή ο Χ.Ακάρ στις ειδικές δυνάμεις των SAT/SAS: «Θα πολεμάμε στη Μεσόγειο μέχρι να πεθάνουμε»

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ Χουλουσί Ακάρ, ντυμένος με στρατιωτική στολή, μαζί με την ηγεσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, επιθεώρησε την επιχειρησιακή ετοιμότητα του προσωπικού της Διοίκησης Υποβρυχίων δυνάμεων (SAT) και την επίλεκτη μονάδα της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων.

Ο Τούρκος υπουργός μετά την επιθεώρηση και την παρακολούθηση της άσκησης των τουρκικών ομάδων SAT, τόνισε για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο λέγοντας ότι: "υπάρχουν εκείνοι που προσπαθούν να μας καθοδηγήσουν κινούμενοι πέρα ​​από τα όρια και το ύψος τους. Δεν μπορούμε να το δεχτούμε", αναφερόμενος φυσικά στην Ελλάδα.

Ο Ακάρ ήταν μαζί με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατηγό Γιασάρ Γκιούλερ, τον Α/ΓΕΣ στρατηγό Ümit Dündar, τον Α/ΓΕΝ Ναύαρχο Adnan nanzbal στρατηγό Χασάν Χουτσουκάκιυζ, υλοποίησαν λεπτομερή επιθεώρηση στην διοίκηση της νότιας ομάδας υποβρυχίων καταστροφών SAT στην Σμύρνη.

Τα μέλη αυτής διοίκησης υποβρυχίων καταστροφών έχουν ως πεδίο ευθύνης στο Αιγαίο και τα νησιά μας φυσικά.

Απευθυνόμενος στο προσωπικό της SAT, ο Ακάρ τους περιέγραψε ως στρατηγικό βραχίονα που μπορεί να αλλάξει την κατεύθυνση της επιχείρησης και να διαμορφώσει νέα δεδομένα στο πεδίο της μάχης.

Για την Α. Μεσόγειο και την κρίση με την Ελλάδα ανέφερε ο ίδιος προς τους Τούρκους κομάντος: “για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της χώρας και του έθνους μας, είμαστε εξαιρετικά αποφασισμένοι να κάνουμε τα πάντα. Μέχρι πότε; Μέχρι να πεθάνουμε. Εάν πεθάνουμε θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ως μάρτυρες. Γεννηθήκαμε ελεύθεροι, ζούμε ελεύθεροι".

Το ίδιο και εμείς, θα του λέγουμε του Τούρκου ΥΠΑΜ στην Ελλάδα, αφού σουλατσάρουμε ως έθνος σε αυτά τα ύδατα εδώ και χιλιάδες χρόνια ως μόνοι και νόμιμοι ιδιοκτήτες τους από την απαρχή του ανθρώπινου πολιτισμού.

Δηλώσεις του Αμερικανού ΥΠΕΞ για την Τουρκία στην Α. Μεσόγειο

Πριν από την επίσκεψή του στην Κύπρο, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο κάλεσε την Τουρκία να αποσύρει τις δυνάμεις της από την Ανατολική Μεσόγειο, ανέφεραν πολλά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δήλωσε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης του προς την Λευκωσία σχετικά με τη διαφορά Ελλάδας και Τουρκίας: ​

«Πρέπει να επιλυθεί με τρόπο διπλωματικό και ειρηνικό. Έτσι, θα δουλέψω πάνω σε αυτό το πλάνο, προσπαθώντας να βεβαιωθώ ότι κατανοώ τους κινδύνους που συνδέονται με την προοπτική του λαού της Κύπρου».

Ο Πομπέο σημείωσε τις γερμανικές προσπάθειες μείωσης της έντασης και ανέφερε ότι η Γαλλία υποστήριξε την Ελλάδα και την Κύπρο.

«Ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν πραγματικές συνομιλίες και ελπίζουμε ότι τα οπλικά συστήματα που υπάρχουν θα αποσυρθούν έτσι ώστε αυτές οι συνομιλίες να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν», πρόσθεσε ο Πομπέο.

Η Τουρκία που βρίσκει και τα κάνει, αυτήν την περίοδο ευρίσκεται σε τέτοιο οικτρό σημείο τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, που φαίνεται σαν να επιζητά από μόνη της μια στρατιωτική αναμέτρηση για να σωθεί.

Κάτι τέτοιο όμως δεν επιθυμεί η δύση στο σύνολο της και θα κάνει το πάν για να το σταματήσει, μόνο που Άγκυρα δεν πρόκειται να αποσυρθεί από τις απαιτήσεις της σε καμία περίπτωση και εκεί τα πράγματα περιπλέκονται δραματικά για όλους.



pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Με στρατιωτική στολή ο Χ.Ακάρ στις ειδικές δυνάμεις των SAT/SAS: «Θα πολεμάμε στη Μεσόγειο μέχρι να πεθάνουμε»"

Αυστηρό μήνυμα Πομπέο στην Τουρκία: Ανησυχούμε για τις έκνομες ενέργειες - Στηρίζουμε απόλυτα Ελλάδα και Κύπρο

Αναφορά στις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας, στην Ανατολική Μεσόγειο, έκανε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε, στη Λευκωσία, με τον Κύπριο πρόεδρο, εκφράζοντας, την ίδια στιγμή, ανησυχία της Ουάσιγκτον. 

Ο Μάικ Πομπέο κατέστησε σαφές ότι Ελλάδα και Κύπρος έχουν κάθε δικαίωμα να εκμεταλλευτούν τους φυσικούς πόρους στις θαλάσσιες ζώνες τους, υπενθυμίζοντας πως τα έσοδα από την πώληση φυσικού αερίου στην Κύπρο θα διαμοιραστούν μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων

Ο κ. Πομπέο έκανε αναφορά στην άρση του εμπάργκο όπλων εκ μέρους των ΗΠΑ επισημαίνοντας ότι προκαλεί ανησυχία ο ελλιμενισμός ρωσικών πλοίων στη Κύπρο, που επιχειρούν στη Συρία. 

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είπε ακόμα πως οι ΗΠΑ μοιράζονται με τη Κύπρο τις ίδιες αξίες και υπενθύμισε την πρόσκληση για συμμετοχή της Κύπρου στο σχέδιο στρατιωτικής εκπαίδευσης, ενώ χαρακτήρισε σημαντική την υπογραφή συμφωνίας, σήμερα, για την δημιουργία Εκπαιδευτικού Περιφερειακού Κέντρου Ασφάλειας

Τέλος αναφέρθηκε στο Κυπριακό, λέγοντας πως οι ΗΠΑ είναι υπέρ της επίλυσης στην βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας που θα λειτουργήσει προς όφελος όλων.

Αναστασιάδης: Απαραίτητο η Τουρκία να τερματίσει τις επιθετικές της ενέργειες στην ΑΟΖ

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης στις δικές του δηλώσεις έκανε αναφορά σε σημαντικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο λόγω των έκνομων δραστηριότητες της Τουρκίας.

Τόνισε πως αυτές πρέπει να σταματήσουν άμεσα και εξέφρασε την εκτίμηση στην αμερικανική κυβέρνηση για τη σταθερή της θέση και την πλήρη στήριξη της στην ανεμπόδιστη άσκηση εκ μέρους της Κύπρου, τωνκυριαρχικών δικαιωμάτων της.

Τα προβλήματα, είπε, πρέπει να λύνονται με διάλογο και όχι με την πολιτική των κανονιοφόρων.

Ο κ. Αναστασιάδης επανέλαβε τη δέσμευση του για επανέναρξη συνομιλιών επίλυσης του κυπριακού από το σημείο που σταμάτησαν το 2017 στο Κραν Μοντανά. Ο Κύπριος Πρόεδρος σημείωσε πως είναι απαραίτητο η Τουρκία να τερματίσει τις επιθετικές της ενέργειες στην ΑΟΖ αλλά και στα Βαρώσια. Είπε ακόμα πως προέτρεψε τον κ. Πομπέο να μεσολαβήσει προς τη Τουρκία για να τερματιστούν οι προκλήσεις αλλά και οι ενέργειες της ηια εποικισμό των Βαρωσίων.

Για τις διμερείς σχέσεις με ΗΠΑ ανέφερε πως η Λευκωσία παραμένειδεσμευμένη για στενότερη συνεργασία και ενίσχυση της εταιρικής τους σχέσης η οποία, κατά τον κ. Αναστασιάδη θα μπορούσε να ονομαστεί στρατηγική. 


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυστηρό μήνυμα Πομπέο στην Τουρκία: Ανησυχούμε για τις έκνομες ενέργειες - Στηρίζουμε απόλυτα Ελλάδα και Κύπρο"

Συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ρωσικών πολεμικών πλοίων μεταξύ Κύπρου και Συρίας

Στα παράλια της Συρίας και στην θαλάσσια περιοχή που φθάνει μέχρι την Κύπρο βρίσκονται σε ετοιμότητα μάχης τουλάχιστον 15 πολεμικά πλοία του ρωσικού στόλου.

Σύμφωνα με τη ρωσική Avia.pro, οι εμπειρογνώμονες ανησυχούν σοβαρά για την παρουσία αυτών των πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων στα ανοικτά των ακτών της Συρίας.

Είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται εδώ ένας τόσος μεγάλος στρατιωτικός σχηματισμός, ο οποίος δημιουργεί υπόνοιες για το εάν η Ρωσία σκοπεύει να αρχίσει μια στρατιωτική ειδική επιχείρηση εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία χρησιμοποιώντας τα πυραυλικά συστήματα του ναυτικού της.

Σύμφωνα με τη ρωσική πηγή «Οι σημειώσεις του κυνηγού» στο Τέλεγκραμ, ένα από τα τελευταία πλοία που εμφανίστηκαν στα ανοικτά των ακτών της Συρίας ήταν το δεξαμενόπλοιο του Βόρειου Στόλου του ρωσικού ναυτικού «Академик Пашин»/ «Ακαντέμικ Πασίν».

Η συσσώρευση αυτή των ρωσικών πολεμικών πλοίων στην ανατολική Μεσόγειο, δεν γίνεται σαφές εάν έχει σχέση με τις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου, ή πρόκειται για ενέργεια που στρέφεται κατά των αμερικανικών δραστηριοτήτων στην επικράτεια της Συρίας ή κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας.

Η φωτό που δημοσιεύθηκε, όπως σημειώνει η λιβανική Al-Masdar, δείχνει ότι τα 15 ρωσικά πολεμικά πλοία και υποβρύχια να βρίσκονται μεταξύ της Κύπρου και της Συρίας, μαζί με μερικά πλοία βόρεια της Αιγύπτου και ένα άλλο κοντά στο κεντρικό τμήμα της Μεσογείου.

chedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Συγκέντρωση μεγάλου αριθμού ρωσικών πολεμικών πλοίων μεταξύ Κύπρου και Συρίας"

Νέα «μάχη» κυβέρνησης -δημάρχων Λέσβου -Αιτία, τα κλειστά σχολεία (έγγραφο)

Σε νέα επίθεση κατά των δημάρχων της Λέσβου προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά που καίει στο νησί.

Αιτία, η απόφαση των δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου να μην ανοίξουν τη Δευτέρα τα σχολεία.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο δήμαρχοι αποφάσισαν τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά έως και την ερχόμενη Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου. Κι αυτό λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού στο νησί. Αλλά και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν μετά την καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας και την παρουσία χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων σε κεντρικούς δρόμους του δήμου Μυτιλήνης.

Μετά από αυτό, με EΓΚΥΚΛΙΟ τους ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και υφυπουργός Θοδωρής Λιβάνιος σημειώνουν ότι:

«Αρμοδιότητα για την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων κάθε τύπου και βαθμίδας ανήκει αποκλειστικά στα Υπουργεία Παιδείας & Θρησκευμάτων και Υγείας».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

ΘΕΜΑ: Αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων λόγω COVID-19
Αναφορικά με την λειτουργία των σχολείων από τη Δευτέρα, 14.9.2020, και λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες που υπάρχουν λόγω των μέτρων αποτροπής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, σας επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις των περ. στ’ της παρ. 2 και περ. δ’ της παρ. 4 του άρθρου πρώτου της από 25.2.2020 ΠΝΠ (Α’ 42), η αρμοδιότητα για την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων κάθε τύπου και βαθμίδας

ανήκει αποκλειστικά στα Υπουργεία Παιδείας & Θρησκευμάτων και Υγείας, ύστερα από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας. Ειδικά για τις περιπτώσεις αναστολής λειτουργίας λόγω κορωνοϊού, διατάξεις που αποδίδουν αρμοδιότητα στους δημάρχους ή στους αντιπεριφερειάρχες για ολιγοήμερη διακοπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δεν εφαρμόζονται.

Υπενθυμίζεται ότι επίθεση στους αυτοδιοικητικούς της Λέσβου είχε εξαπολύσει και την περασμένη Πέμπτη ο κ. Θεοδωρικάκος. Τους είχε κατηγορήσει ότι αρνούνται με στείρο και άγονο τρόπο τις προτάσεις για ΚΥΤ για μετανάστες πρόσφυγες.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα «μάχη» κυβέρνησης -δημάρχων Λέσβου -Αιτία, τα κλειστά σχολεία (έγγραφο)"

Επιστολή Κ.Μητσοτάκη σε ΟΗΕ: Όσα αποκαλύπτει για το επεισόδιο μεταξύ των «Λήμνος» και «Kemal Reis»

Η επιστολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, περιλαμβάνει στοιχεία σχετικά με τις παράνομες και προκλητικές πράξεις της Τουρκίας τους τελευταίους μήνες και καταγγελία ότι την Άγκυρα με τις πράξεις της απειλεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και την ειρήνη στην περιοχή.

Η εν λόγω επιστολή, διαβιβάστηκε από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, προς τον Γενικό Γραμματέα την περασμένη εβδομάδα, με την παράκληση να την προωθήσει στα μέλη του Συμβουλίου Ασφάλειας.

Σε αυτήν αποκαλύπτεται για πρώτη φορά και με επίσημο τρόπο από τον πρωθυπουργό το ναυτικό επεισόδιο με την σύγκρουση των δύο φρεγατών, της «Λήμνος» και της «Kemal Reis», όπου ο πρωθυπουργός μιλά για παραβίαση των κανόνων ναυτιλίας.

Ο πρωθυπουργός αποκαλύπτει ότι οι δύο πλευρές συμφωνήσαν να μην κλιμακωθεί η κατάσταση, καθώς συμφωνήσαν ότι το περιστατικό δεν ήταν σκόπιμο.

Η ελληνική πλευρά, όπως γράφει κράτησε το περιστατικό εμπιστευτικό, ωστόσο, αυτό παρουσιάστηκε από τα τούρκικα μέσα και τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο με παραμορφωμένο τρόπο ενώ η Άγκυρα εξέδωσε την επομένη δυο ακόμα ΝAVTEX.

O Κυριάκος Μητσοτάκης στην επιστολή δηλώνει ότι δεν μπορεί η διεθνής κοινότητα να ανέχεται την παραβατικότητα της Τουρκίας, που θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια και δηλώνει προσηλωμένος στην συνέχιση του διαλόγου με την Τουρκία.

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες συναντήθηκε την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική παραβατικότητα να βρίσκονται στην ατζέντα των συζητήσεων.

Στο ερώτημα αν η Ελλάδα σκέφτεται να προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας για τις τουρκικές απειλές οι οποίες στρέφονται και κατά της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή ο κ. Δένδιας είπε χαρακτηριστικά:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
«Η προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας είναι πάντα δικαίωμα οποιουδήποτε μέλους των Ηνωμένων Εθνών, και κατά συνέπεια και της χώρας μας. Το πότε όμως, κάτω από ποιες συνθήκες πρέπει να χρησιμοποιηθεί αυτή η δυνατότητα, αυτό είναι πάντα θέμα το οποίο αποφασίζεται υπό τις συνθήκες της συγκεκριμένης στιγμής».

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστολή Κ.Μητσοτάκη σε ΟΗΕ: Όσα αποκαλύπτει για το επεισόδιο μεταξύ των «Λήμνος» και «Kemal Reis»"

Την απόκτηση 18 Rafale ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, τι ανακοίνωσε για τα άλλα εξοπλιστικά

Την απόκτηση 18 υπερσύγχρονων νέων μαχητικών αεροσκαφών Rafale από τη Γαλλία ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα πλαίσια της ομιλίας του από τη Θεσσαλονίκη και τη ΔΕΘ. Η απόκτηση των Rafale, όπως ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης, θα συνοδευτεί με την απόσυρση των παλαιότερων Mirage-2000, όπως είπε (πιθανότατα τα μη-αναβαθμισμένα Mirage-2000EGM/BGM). Αναφέρθηκε επίσης και στην προμήθεια, για την Πολεμική Αεροπορία, νέων κατευθυνόμενων βλημάτων. Επίσης αναφέρθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) και προανήγγειλε την προμήθεια τεσσάρων (4) νέων φρεγατών πολλαπλού ρόλου, τον εκσυγχρονισμός των MEKO-200, την προμήθεια τεσσάρων ελικοπτέρων ναυτικής συνεργασίας MH-60R SeaHawk και την απόκτηση νέων τορπιλών.

Για το Στρατό ανακοίνωσε την απόκτηση νέων αντιαρματικών όπλων. Παράλληλα, ανακοίνωσε την πρόσληψη 15.000 ανδρών και γυναικών για τις Ένοπλες Δυνάμεις την επόμενη πενταετία και επαναξιολόγηση του πλαισίου της στρατιωτικής θητείας και της στρατιωτικής εκπαίδευσης. Ειδική αναφορά έγινε στην ενεργοποιούμε την αμυντική βιομηχανίας της χώρας (έκανε συγκεκριμένη αναφορά στα ναυπηγεία, την ΕΛΒΟ και την ΕΑΒ), καθώς και στην πρόθεση ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων με νέες τεχνολογίες, ιδιαίτερα στον τομέα της προστασίας από κυβερνοεπιθέσεις.

defencereview
Διαβάστε Περισσότερα » "Την απόκτηση 18 Rafale ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, τι ανακοίνωσε για τα άλλα εξοπλιστικά"

Εγκύκλιοι: Υποχρεωτικά στις 8:15 όλοι οι μαθητές στα σχολεία για αγιασμό

Την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, οι μαθητές /τριες θα προσέλθουν στις σχολικές μονάδες στις 8.15 και θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του αγιασμού, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου (σ.σ. το μεσημέρι δηλαδή αφού οι ιερείς θα είναι στους Ναούς μέχρι στις 10:30 το πρωί).
Αυτό προβλέπουν τρεις εγκύκλιοι του υπουργείου Παιδείας που απευθύνονται στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια. Ωστόσο ήδη υπάρχουν αντιδράσεις από τους διευθυντές των σχολείων. 
1. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ
2. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ
3. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ
Ειδικότερα, οι εγκύκλιοι προβλέπουν τα εξής:
Γυμνάσια-Λύκεια
Σας ενημερώνουμε ότι την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, οι μαθητές /τριες θα προσέλθουν στις σχολικές μονάδες στις 8.15 και θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του αγιασμού, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου, που θα περιλαμβάνει:
➢    Επεξήγηση και συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ
➢    Εμβάθυνση επί του περιεχομένου του έντυπου ενημερωτικού υλικού που έχει σταλεί (117512/ΓΔ4/08-09-2020)
➢    Διανομή μάσκας ανά μαθητή
➢    Έμφαση στην ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας
➢    Ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας
➢    Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς
Υπενθυμίζεται ότι είναι αναγκαία η ενίσχυση των εφημεριών των εκπαιδευτικών.
Δημοτικά
Σας ενημερώνουμε ότι την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στις σχολικές μονάδες (Δημοτικά Σχολεία) στις 8.15 και θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του αγιασμού, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου που θα περιλαμβάνει:
➢    Συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ
➢    Επεξήγηση επί του περιεχομένου του έντυπου ενημερωτικού υλικού που έχει σταλεί (Φ.7/117703/Δ1/9-9-2020)
➢    Διανομή μάσκας ανά μαθητή
➢    Ιδιαίτερη έμφαση στην ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας
➢    Διανομή των ατομικών δοχείων νερού/ παγουριών ανά μαθητή
➢    Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς  ανά θρανίο
➢    Ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας
Υπενθυμίζεται ότι είναι αναγκαία η ενίσχυση των εφημεριών των εκπαιδευτικών.
Νηπιαγωγεία
Σας ενημερώνουμε ότι την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στις σχολικές μονάδες (Νηπιαγωγεία) στις 8.15 και θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του αγιασμού, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου που θα περιλαμβάνει:
➢    Συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ
➢    Επεξήγηση επί του περιεχομένου του έντυπου ενημερωτικού υλικού που έχει σταλεί (Φ.7/117703/Δ1/9-9-2020)
➢    Διανομή μάσκας ανά μαθητή
➢    Ιδιαίτερη έμφαση στην ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας

Υπενθυμίζεται ότι είναι αναγκαία η ενίσχυση των εφημεριών των εκπαιδευτικών.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Εγκύκλιοι: Υποχρεωτικά στις 8:15 όλοι οι μαθητές στα σχολεία για αγιασμό"

Δώδεκα μέτρα για την Οικονομία - Για ποιους καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης - Τον Οκτώβριο τα αναδρομικά

Δώδεκα πρωτοβουλίες για την οικονομία, με στόχο να προστατευθεί η απασχόληση και η παραγωγική δραστηριότητα ανακοινώνει από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός. Πρόκειται όπως είπε για «12 βήματα αυτοπεποίθησης που διαμορφώνουν έναν οδικό χάρτη έως το 2021, δηλαδή». Μεταξύ των μέτρων περιλαμβάνεται η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, επαγγελματίες και αγρότες, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, διατήρηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ για τα νησιά. 



«Πρόκειται για μια πολιτική που συνδυάζει φορολογική ελάφρυνση μισθωτής εργασίας, με ενίσχυση εργοδοτικής δράσης», χαρακτηρίζοντάς τους«βατήρες και οι δύο για τη δημιουργία εθνικού πλούτου και αντίδοτα σε παθογένειες», είπε ο πρωθυπουργός και ανακοίνωσε το πακέτο των 12 μέτρων:

1. Μειώνονται κατά 3 μονάδες στο 36,7% οι ασφαλιστικές εισφορές εργοδοτών και μισθωτών του ιδιωτικού τομέα για το 2021

2. Καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης για μισθωτούς ιδιωτικού τομέα, επαγγελματίες και αγρότες το 2021.

3. Θεσμοθετείται αμέσως ένα καινοτόμο πρόγραμμα επιδότησης 100.000 νέων θέσεων εργασίας, με κάλυψη επί 6 μήνες εισφορών εργαζομένου και εργοδότη.

4. Επέκταση του ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ ως το τέλος του 2020.

5. Επεκτείνεται η δυνατότητα προσωρινής αναστολής συμβάσεων, με πρόσθεση ξεναγών και καλλιτεχνών.

6. Ανοίγει αμέσως ο τρίτος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής, ύψους 1.5 δισ., και θα περιλαμβάνει και ατομικές επιχειρήσεις.

7. Μέτρο υπεραποσβέσεων σε ύψος 200% σε πράσινες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου από το 2021-3.

8. Tον Οκτώβριο καταβάλλονται τα αναδρομικά στους συνταξιούχους και μέχρι το Δεκέμβριο άλλα 460 εκατομμύρια ως συμμόρφωση της πολιτείας με δικαστικές αποφάσεις.

9. Καταργείται αμέσως ο ΕΝΦΙΑ στα 26 μικρότερα νησιά μας, από το Καστελόριζο μέχρι τη Γαύδο από το 2020.

10. Για τους απασχολούμενους σε κλάδους που χτύπησε η πανδημία, αναβολή ως τον Απρίλιο του 2021 κάθε εκκρεμότητας.

11. Επεκτείνεται για 6 μήνες ο μειωμένος ΦΠΑ σε μεταφορές, ποτά, θεάματα κτλ.

12. Η πρώτη κατοικία των ευάλωτων νοικοκυριών δεν κινδυνεύει με πλειστηριασμό μέχρι το Δεκέμβριο του 2020.

Παρατείνονται για ακόμη δύο μήνες όλα τα επιδόματα ανεργίας και μειώνονται σε 50 από 100 τα ένσημα για την ένταξή τους.

Η συνολική ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας φτάνει τα 6.8 δισ. ευρώ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δώδεκα μέτρα για την Οικονομία - Για ποιους καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης - Τον Οκτώβριο τα αναδρομικά"

Λαμία: Ψάχνουν για τον «ασθενή μηδέν» - Τεστ στους μαθητές που ήταν στο πάρτι

Έρχεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αύριο Κυριακή στη Λαμία για να κάνει τεστ σε 60 μαθητές και μαθήτριες που είχαν άμεσες ή έμμεσες επαφές με τα παιδιά που ήταν στο πάρτι του Σαββάτου (5/9), όπου συμμετείχαν ο 16χρονος και η 14χρονη από τη Λαμία, που βρέθηκαν θετικοί - Σε ετοιμότητα οι τοπικές Υγειονομικές Αρχές για κάθε ενδεχόμενο.
Τα σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα και οι τοπικές Αρχές είναι σε ετοιμότητα για να κάνουν ό,τι χρειαστεί για την ασφάλεια των παιδιών, αλλά και των εκπαιδευτικών. Μάλιστα το πρωί της παρασκευής έγινε σύσκεψη στο Δημαρχείο, όπου συμμετείχε και η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης, Ελένη Μπενιάτα.
«Όταν πρόκειται για θέματα που αφορούν την παιδεία, την υγεία και ειδικότερα την ασφάλεια των μαθητών, δεν περιχαρακωνόμαστε σε αρμοδιότητες.....», τόνισε ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, δηλώνοντας ότι ο Δήμος Λαμιέων έχει κάνει έγκαιρα όλα όσα πρέπει και για τις μάσκες και για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, μετά τα δυο κρούσματα της περασμένης εβδομάδας σε δυο μαθητές, που συμμετείχαν σε πάρτι, έχουν μπει σε καραντίνα 60 μαθητές και μαθήτριες, καθώς και οι οικογένειές τους σε κάποιες περιπτ;vσεις.
Να διευκρινίσουμε ότι ο αριθμός των παιδιών που συμμετείχαν στο πάρτι είναι πολύ μικρότερος, ωστόσο οι τοπικές Υγειονομικές Αρχές από την ιχνηλάτηση που έκαναν δημιούργησαν δυο λίστες, που συνολικά φτάνουν τα 60 άτομα, τα οποία άμεσα ή έμμεσα είχαν επαφή με τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά, όσο και τα υπόλοιπα, είναι πολύ καλά στην υγεία τους και όλα είναι στα σπίτια τους. Αυτό που ψάχνουν οι Υγειονομικές Αρχές είναι ο «ασθενής μηδέν», που σίγουρα είναι ασυμπτωματικός και ο οποίος φέρεται να μετέδωσε τον ιό και στα δυο άλλα παιδιά, που αρχικά παρουσίασαν κάποια συμπτώματα και έτσι βρέθηκαν με θετικό αποτέλεσμα στα τεστ που τους έγιναν.
Πολλοί από τους γονείς που αγωνιούσαν προσέφυγαν σε ιδιωτικά εργαστήρια για τεστ ή και στο νοσοκομείο, ωστόσο οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να περάσουν 7 ημέρες για να κάνεις το τεστ, ώστε να ξέρεις πραγματικά εάν κάποιος "κουβαλά" τον ιό ή όχι.
Έτσι λοιπόν, αύριο Κυριακή, στο ΓΝ Λαμίας, σε ειδικό χώρο που έχει δημιουργηθεί στο "Πέτρινο", το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του νοσοκομείου θα πάρουν τα δείγματα σταδιακά μέσα στην ημέρα από τους μαθητές και τις μαθήτριες που είναι στις δυο λίστες και εάν βρεθούν κάποια θετικά κρούσματα τότε η ιχνηλάτηση θα προχωρήσει και στις οικογένειες αυτών.
Ένα πολύ θετικό στοιχείο είναι οι γονείς της μαθήτριας, που έκανε το πάρτι, έκαναν τεστ κορωνοϊού και βγήκε αρνητικό και για τους δύο, όπως επίσης αρνητικοί στον ιό είναι και οι γονείς των παιδιών που νόσησαν.
Η αγωνία είναι μεγάλη μέχρι το βράδυ της Δευτέρας που θα βγουν τα αποτελέσματα για όλους τους μαθητές, τα οποία θα δώσουν ένα τέλος στις φημολογίες και την παραπληροφόρηση που γίνεται, κυρίως από στόμα σε στόμα, στοχοποιώντας συμπολίτες μας και μάλιστα παιδιά.
ΥΓ: Ας μην ξεχνάμε ότι ο ιός μπορεί ανά πάσα στιγμή να χτυπήσει την πόρτα του καθενός από εμάς, γι αυτό ας είμαστε προσεχτικοί και ας μην στιγματίζουμε ανθρώπους που πολλές φορές δεν έχουν και καμιά σχέση με την υπόθεση.
lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα » "Λαμία: Ψάχνουν για τον «ασθενή μηδέν» - Τεστ στους μαθητές που ήταν στο πάρτι"

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» η Αττική με 133 κρούσματα - 302 συνολικά, 53 διασωληνωμένοι

Σήμερα ανακοινώνονται 302 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων 29 συνδέονται με γνωστές συρροές και 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 13036, εκ των οποίων το 55.4% άνδρες.

2363 (18.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5649 (43.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

53 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 10 (18.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 170 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 302 θανάτους συνολικά στη χώρα. 112 (37.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Όσον αφορά στη γεωγραφική κατανομή, στο «κόκκινο» εξακολουθεί να βρίσκεται η Αττική, καθώς για ακόμη μία ημέρα ο αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού ήταν τριψήφιος, με 133 νέες μολύνσεις να ανακοινώνονται για την περιφέρεια.

Ανησυχητική είναι η κατάσταση και στην Πέλλα, καθώς καταγράφηκαν 46 κρούσματα.

Aναλυτικότερα:

- (21) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

- (2) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως.

-(279) εγχώρια κρούσματα,

Συγκεκριμένα:

• 133 κρούσματα από την Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 13 κρούσματα συνδέονται με γνωστές συρροές.
• 33 κρούσματα από Π.Ε. Θεσσαλονίκης
• 2 κρούσματα από Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Αργολίδας
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Αχαΐας
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Βοιωτίας
• 3 κρούσματα από Π.Ε. Έβρου
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Ευρυτανίας
• 3 κρούσματα από Π.Ε. Ζακύνθου
• 4 κρούσματα από Π.Ε. Ημαθίας
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Θήρας
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Ιωαννίνων
• 3 κρούσματα από Π.Ε. Καστοριάς
• 2 κρούσματα από Π.Ε. Κεφαλληνίας
• 4 κρούσματα από Π.Ε. Κοζάνης
• 4 κρούσματα από Π.Ε. Λαρίσης
• 4 κρούσματα από Π.Ε. Λέσβου
• 2 κρούσματα από Π.Ε. Μεσσηνίας
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Μυκόνου
• 3 κρούσματα από Π.Ε. Ξάνθης
• 46 κρούσματα από Π.Ε. Πέλλας
• 7 κρούσματα από Π.Ε. Πιερίας
• 4 κρούσματα από Π.Ε. Ρεθύμνου
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Ρόδου
• 2 κρούσματα από Π.Ε. Τρικάλων
• 3 κρούσματα από Π.Ε. Φθιώτιδας
• 1 κρούσμα από Π.Ε. Χίου

Επτά κρούσματα είναι υπό διερεύνηση.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» η Αττική με 133 κρούσματα - 302 συνολικά, 53 διασωληνωμένοι"

Μυτιλήνη: Εντοπίστηκε θετικό κρούσμα κοροναϊού κατά την είσοδο των νεοεισερχόμενων στον νέο καταυλισμό

Κατά τον υγειονομικό έλεγχο των εισερχομένων στο νέο καταυλισμό του Καρά Τεπέ εντοπίσθηκε πριν από λίγο το πρώτο θετικό κρούσμα σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το σύνολο των εισερχόμενων στο νέο καταυλισμό ελέγχονται υγειονομικά με τα τέστ γρήγορης ανίχνευσης της νόσου, η οποία δίνει αποτελέσματα σε 15 περίπου λεπτά.

Και τα οποία μεταφέρθηκαν χθες στη Λέσβο από τον ΕΟΔΥ.

Όσοι βρίσκονται θετικοί στη νόσο, όπως και όσοι ιχνηλατηθούν ως επαφές οδηγούνται σε χώρο υγειονομικής απομόνωσης που έχει δημιουργηθεί στο νέο καταυλισμό.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Μυτιλήνη: Εντοπίστηκε θετικό κρούσμα κοροναϊού κατά την είσοδο των νεοεισερχόμενων στον νέο καταυλισμό"

Φοροδιαφυγή: Σκάνδαλα εκατομμυρίων σε ολόκληρη τη χώρα! Η λίστα που προκαλεί αίσθηση

Η φοροδιαφυγή συνεχίζεται και η νέα λίστα έρχεται να αποτυπώσει πλήρως τις διαστάσεις της, σε ολόκληρη τη χώρα. Πως κατάφεραν να θησαυρίσουν…
Σημαντικές υποθέσεις φοροδιαφυγής ανέδειξαν οι έλεγχοι, που πραγματοποίησαν οι ράμπο των ειδικών ελέγχων της ΑΑΔΕ. Κάνοντας χρήση των εργαλείων ανάλυσης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, στόχευσαν περιπτώσεις φορολογουμένων που κατέγραψαν προσαύξηση περιουσίας και επιχειρήσεων, που είτε δεν εξέδιδαν τιμολόγια και αποδείξεις, είτε δεν είχαν υποβάλει φορολογικές δηλώσεις ή είχαν δηλώσει ανακριβή στοιχεία. 
Φυσικό πρόσωπο, στο νομό Αττικής, κατόπιν ελέγχου προσαύξησης περιουσίας στα φορολογικά έτη 2006 έως 2009 για τα οποία δεν είχαν υποβληθεί δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, εντοπίστηκε να έχει αποκρύψει φορολογητέα εισοδήματα συνολικού ύψους 672.000€.
Φυσικό πρόσωπο, διαχειριστής ομόρρυθμης εταιρείας παροχής υπηρεσιών στοιχημάτων, στο νομό Αττικής, κατόπιν ελέγχου προσαύξησης περιουσίας στα φορολογικά έτη 2014 έως 2018 εντοπίστηκε να έχει αποκρύψει φορολογητέα εισοδήματα συνολικού ύψους 125.000€.
Ινστιτούτο αισθητικής στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος κατά τις χρήσεις 2014 έως 2018 αποκρύπτοντας φορολογητέα έσοδα ύψους 1.600.000€. Παράλληλα, η ίδια επιχείρηση εξέδωσε 14.322 Αποδείξεις Παροχής Υπηρεσιών συνολικής αξίας 2.700.000€ χωρίς Φ.Π.Α. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οι ως άνω παρεχόμενες υπηρεσίες αφορούσαν αισθητικές παρεμβάσεις, υποκείμενες σε Φ.Π.Α. ο οποίος ανέρχεται σε 650.000€. 
Ινστιτούτο αισθητικής στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδος υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος κατά τις χρήσεις 2014 και 2015 αποκρύπτοντας φορολογητέα έσοδα ύψους 700.000€. 
Τεχνική εταιρεία στο νομό Λασιθίου δεν υπέβαλε δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για τις χρήσεις 2004 έως 2018 με συνολική αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη 1.500.000€.
Γραφείο τελετών στην ευρύτερη περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης, δεν εξέδωσε ή εξέδωσε ανακριβώς 1.558 Αποδείξεις Παροχής Υπηρεσιών για τις χρήσεις 2014 έως 2018, συνολικής αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης 1.058.000€.
Ε.Π.Ε. με αντικείμενο δραστηριότητας την παροχή υπηρεσιών γυμναστηρίου, στην Αττική, κατόπιν επεξεργασίας κατασχεμένων ψηφιακών αρχείων, εντοπίστηκε να έχει αποκρύψει κατά τις χρήσεις 2015 έως και 2017 φορολογητέα έσοδα συνολικής καθαρής αξίας 1.047.000€. Ο Φ.Π.Α. που αναλογεί στην ως άνω αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη ανέρχεται σε 251.280€.
Ατομική επιχείρηση με αντικείμενο δραστηριότητας το λιανικό και χονδρικό εμπόριο συσκευών κινητής τηλεφωνίας και εξαρτημάτων, που δραστηριοποιείται στην Αττική, κατά τη χρήση 2019 εντοπίσθηκε, με τη μέθοδο της κλειστής αποθήκης, να έχει πωλήσει εμπορεύματα χωρίς την έκδοση φορολογικών στοιχείων, αποκρύπτοντας έτσι φορολογητέα έσοδα συνολικού ύψους 1.177.194€(καθαρή αξία 950.000€ πλέον Φ.Π.Α. 228.000€).
Πρατήριο υγρών καυσίμων με την μορφή Ι.Κ.Ε. στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής , εντοπίσθηκε κατά τη χρήση 2019 να έχει προμηθευτεί καύσιμα (πετρέλαιο κίνησης , αμόλυβδη βενζίνη) χωρίς φορολογικά στοιχεία σε 346 περιπτώσεις. Η συνολική αξία των καυσίμων ανέρχεται σε 1.445.000€(λαθρεμπορία).
Ξενοδοχείο στον νομό Χανίων δεν υπέβαλε δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και Φ.Π.Α. για τις χρήσεις 2010 έως 2017 με συνολική αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη 626.000€. Ξενοδοχείο στον νομό Ρεθύμνου δεν υπέβαλε δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και Φ.Π.Α. για τις χρήσεις 2010 έως 2017 με συνολική αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη 380.000€.
Πιτσαρία στην ευρύτερη περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης, δεν εξέδωσε 30.283 Αποδείξεις Λιανικών Συναλλαγών για τις χρήσεις 2018 και 2019, συνολικής αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης 209.000€.
Συσκευαστήριο στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας κατά τις χρήσεις 2014 και 2015 υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος αποκρύπτοντας φορολογητέα έσοδα ύψους 362.000€. Παράλληλα υπέβαλε ανακριβείς περιοδικές δηλώσεις Φ.Π.Α. μη αποδίδοντας φόρο ύψους 44.000 ευρώ.
Κέντρο διασκέδασης στην ευρύτερη περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και Φ.Π.Α. για τις χρήσεις 2017 έως 2019 με συνολική αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη 400.000€.
Ελαιοτριβείο στον νομό Ηλείας δεν εξέδωσε κατά τις χρήσεις 2016 έως 2018 φορολογικά στοιχεία εσόδων συνολικής αξίας 121.000€.
Επιχείρηση εμπορίας τροφίμων στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων δεν εξέδωσε κατά τη χρήση 2017 φορολογικά στοιχεία εσόδων συνολικής αξίας 150.000€. Ε.Π.Ε. με αντικείμενο δραστηριότητας τις υπηρεσίες παροχής γευμάτων -catering στον νομό Αττικής, κατά τη χρήση 2014 δεν εξέδωσε 14 Αποδείξεις Παροχής Υπηρεσιών συνολικής αξίας 77.000€.
Εστιατόριο στην ευρύτερη περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης, δεν εξέδωσε 13.045 Αποδείξεις Λιανικών Συναλλαγών για τις χρήσεις 2018 και 2019, συνολικής αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης 136.000€.
Αναψυκτήριο στην ευρύτερη περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης, δεν εξέδωσε 19.804 Αποδείξεις Λιανικών Συναλλαγών για τις χρήσεις 2018 και 2019, συνολικής αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης 138.000€.
Οβελιστήριο στην ευρύτερη περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης, δεν εξέδωσε 22.051 Αποδείξεις Λιανικών Συναλλαγών για τις χρήσεις 2018 και 2019, συνολικής αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης 120.000€.
Ανώνυμη εταιρεία παραγωγής τροφίμων στον νομό Ηρακλείου Κρήτης εφάρμοζε μειωμένο συντελεστή Φ.Π.Α. (13% αντί 24%) κατά τα έτη 2019 και 2020, μη αποδίδοντας φόρο ύψους 123.000€. Επιχείρηση εμπορίας γαλακτοκομικών προϊόντων στον νομό Θεσσαλονίκης εφάρμοζε μειωμένο συντελεστή Φ.Π.Α. (13% αντί 24%) κατά τα έτη 2019 και 2020, μη αποδίδοντας φόρο ύψους 162.000€.
Ατομική ξενοδοχειακή επιχείρηση σε νησί των Κυκλάδων, κατά τις χρήσεις 2016 και 2017 δεν εξέδωσε ή εξέδωσε ανακριβώς 101 φορολογικά στοιχεία (Αποδείξεις Παροχής Υπηρεσιών) συνολικής αξίας 113.000€. 
Πρατήριο υγρών καυσίμων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής, εντοπίσθηκε κατά τη χρήση 2019 να έχει προμηθευτεί 7.800 λίτρα υγραερίου κίνησης χωρίς παραστατικά (λαθρεμπόριο). Στην ίδια χρήση πούλησε 6.300 λίτρα αντίστοιχα, χωρίς παραστατικά.
Επιχείρηση ενοικίασης επιπλωμένων δωματίων σε κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων, κατά τις χρήσεις 2015 έως και 2018 δεν εξέδωσε ή εξέδωσε ανακριβώς 246 Αποδείξεις Παροχής Υπηρεσιών διαμονής, συνολικής αξίας 93.000€.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Φοροδιαφυγή: Σκάνδαλα εκατομμυρίων σε ολόκληρη τη χώρα! Η λίστα που προκαλεί αίσθηση"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news