facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Εταιρεία χορηγός του Big Brother αποσύρεται «χωρίς δεύτερη σκέψη» από τους τίτλους τέλους του ριάλιτι

Οι εξελίξεις τρέχουν μετά το απαράδεκτο σχόλιο περί βιασμού που έκανε παίκτης του Big Brother
.
Αμέσως μετά την κατακραυγή στο διαδίκτυο, την αντίδραση της κυβέρνησης και σύσσωμης της αντιπολίτευσης και μια εταιρεία χορηγός του τηλεοπτικού ριάλιτι Big Brother έλαβε άμεσα μέτρα: Συγκεκριμένα αποσύρει την χορηγία της από το κανάλι με μια ανακοίνωσή της στο Facebook όπου γράφει:

«Η εταιρεία Rigas Furniture μετά την ενημέρωσή της για το καταδικαστέο περιστατικό που συνέβη στο Big Brother, χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισε να αποσύρει την χορηγία της. Σε μια δύσκολη περίοδο που δοκιμάζονται όλες οι επιχειρήσεις ελέω κορονοϊού η μικρή μας χορηγία για τη διαφήμιση στους τίτλους τέλους του reality θεωρήσαμε ότι θα ήταν κάτι θετικό. Όμως, μια εταιρεία που στο πέρασμα του χρόνου έχει μάθει πρώτα απ΄ όλα να σέβεται τις ανθρώπινες αξίες, ανεξαρτήτως του κόστους δεν μπορεί να πράξει αλλιώς, πόσο μάλλον όταν το management της είναι "γυναικοκρατούμενο". Ο βιασμός είναι έγκλημα και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται ακόμα και όταν αναφέρεται στο βωμό της τηλεθέασης».

Διαβάστε Περισσότερα » "Εταιρεία χορηγός του Big Brother αποσύρεται «χωρίς δεύτερη σκέψη» από τους τίτλους τέλους του ριάλιτι"

Big Brother: Αντιδράσεις από κυβέρνηση και αντιπολίτευση για τον διάλογο περί βιασμού

Παρέμβαση της κυβέρνησης προκάλεσαν οι σφοδρές αντιδράσεις γύρω από δηλώσεις παίχτη περί βιασμού, στο τηλεπαιχνίδι Big Brother.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μέσω δήλωσής του αναφέρει πως επικοινώνησε τόσο με το ΕΣΡ όσο και με τον Σκάι για το ζήτημα.
Όπως αναφέρει ο Στέλιος Πέτσας του:
«Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με διάλογο σε τηλεοπτικό ριάλιτι, με περιεχόμενο χυδαία σεξιστικό που παραπέμπει ακόμα και σε εγκληματικήπράξη, έχω ζητήσει την άμεση διερεύνηση από το ΕΣΡ.
Επικοινώνησα επίσης με τον τηλεοπτικό σταθμό και θεωρώ αυτονόητη την άμεση αντίδρασή του».

Αντίδραση από ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ

Θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα πήραν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλοςέγραψε στο λογιαριασμό του στο Twitter:
«Κουλτούρα βιασμού σε prime time και με χορηγούς. Αηδία και ανατριχίλα. Αν από αυτό βγάζουν λεφτά να βρουν κάποιον άλλο τρόπο. Να μην επιτρέψουμε να πάρει κεφάλι η καφρίλα και ο κανιβαλισμός».
Αντίστιχα, ο νέος εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλοςαναφέρει:
«Η αναπαραγωγή της κουλτούρας του βιασμού σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Αποτελεί υπόθεση όλων μας η απομόνωση και αντιμετώπιση αυτών των αντιλήψεων. Τεράστια η ευθύνη του τηλεοπτικού σταθμού για την αναπαραγωγή του συγκεκριμένου υλικού».
Με τη σειρά της η τομεάρχης Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου έγραψε στο Facebook:
«Η αναπαραγωγή κουλτούρας βιασμού είναι αδιανόητη για την κοινωνία μας. Τεράστια η ευθύνη του καναλιού που μετέδωσε τον κανιβαλισμό. Καμία ανοχή».
Παράλληλα, εκτός τον ΣΥΡΙΖΑ, θέση πήρε και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Ζέφη Δημαδάμα.
Η ίδια έγραψε στο Twitter:
«Γυναίκες ως "σκεύη ηδονής"! Γυναίκες για "χρήση" ακόμη και αν δεν θέλουν, τότε βιασμός! Ομοφοβικοί, σεξιστές, νταήδες και βιαστές(!) προς τέρψη των αχόρταγων τηλεθεατών & της τηλεοπτικής αρένας. Κι ομως δεν είναι μόνο στην TV... Η δολοφονία της Τοπαλούδη και τόσες άλλες γυναίκες δίπλα μας. Βια, βιασμός, δολοφονίες. Ο εισαγγελέας; Αίσχος!»

Οργή στα social media

Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν την ακύρωση του συγκεκριμένου ριάλιτι, με πρώτο trend στο Twitter να είναι εδώ και ώρες το #cancelbigbrothergr.
Η αιτία για τις αντιδράσεις ήταν ένα βίντεο που κυκλοφόρησε από μια σκηνή στο τηλεπαιχνίδι που προβλήθηκε στο livestreaming που έχει στην ιστοσελίδα του ο Σκάι.
Συγκεκριμένα σε συνομιλία που έχει με δύο συμπαίκτες του, ένας από τους παίκτες ακούγεται να λέει: «με τις γκόμενες πάω με μία κάθε μέρα για να αδειάζει το πακέτο αλλιώς έχει βιασμό».
cnn
Διαβάστε Περισσότερα » "Big Brother: Αντιδράσεις από κυβέρνηση και αντιπολίτευση για τον διάλογο περί βιασμού"

Συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία

Συγκεντρώσεις κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε πολλές πόλεις της περιφέρειας, μετά από διαδικτυακό κάλεσμα για συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Η συγκέντρωση με τη συμμετοχή εκατοντάδων ατόμων, στην Αθήνα έγινε στην πλατεία Συντάγματος, ενώ στη Θεσσαλονίκη στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία, με κεντρικό πανό όπου αναγράφονταν «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας. Όχι στα υποχρεωτικά εμβόλια, μάσκες και μαζικά τεστ», η οποία αφού πέρασε από κεντρικούς δρόμους της πόλης κατέληξε και πάλι στην παραλία, μπροστά από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου.

Οι διαδηλωτές κρατώντας, μεταξύ άλλων και ελληνικές σημαίες, φώναξαν συνθήματα κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.

Σε όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης, τόσο στην Αθήνα όσο και τη Θεσσαλονίκη, δήλωναν αποφασισμένοι να μην αφήσουν τα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο με μάσκα, ενώ στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης υπήρξε αντίδραση για την παρουσία των μέσων ενημέρωσης.

Σε όλες τις συγκεντρώσεις οι διαδηλωτές, έκαψαν, ποδοπάτησαν μάσκες και δεν τηρούσαν τα μέτρα για την προστασία από τον SARS-CoV-2.

ΑΠΕ/euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία"

Ιταλός υπουργός Άμυνας: Η Τουρκία αποτελεί εν δυνάμει κίνδυνο – Στοιχείο δυσκολίας η συμπεριφορά της

Επικριτικός για την Τουρκία εμφανίστηκε ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Λορέντσο Γκουερίνι. 

«Η αποφασιστικότητα που δείχνει η Τουρκία αποτελεί έναν εν δυνάμει κίνδυνο, λόγω της αύξησης της έντασης που μπορεί να προκαλέσει», δήλωσε μετέχοντας σε συζήτηση στο θερινό φεστιβάλ του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, αναφέρθηκε στη στάση της τουρκικής κυβέρνησης, στην ανατολική Μεσόγειο και ειδικότερα προς την Ελλάδα.

«Τις τελευταίες εβδομάδες είχαμε στιγμές κρίσιμης και ουσιαστικής κορύφωσης της έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, που προκάλεσαν και εντάσεις με τη Γαλλία», τόνισε ο Ιταλός υπουργός άμυνας.

Μάλιστα, ο Γκουερίνι σχολίασε ότι «η συμπεριφορά της Τουρκίας είναι ένα στοιχείο δυσκολίας το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε με διάλογο. Κάτι που πρέπει να κάνει και η Ατλαντική Συμμαχία. Και στο εσωτερικό της, η Ιταλία προσπάθησε να παίξει έναν ισορροπημένο ρόλο. Με στόχο την αναζήτηση της ισορροπίας».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλός υπουργός Άμυνας: Η Τουρκία αποτελεί εν δυνάμει κίνδυνο – Στοιχείο δυσκολίας η συμπεριφορά της"

Αυστρία: Θα μιλάμε τελείως ξεκάθαρα όταν η Άγκυρα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο

Σαφέστατο μήνυμα προς την Άγκυρα, ότι η Αυστρία θα συνεχίσει να μιλά τελείως ξεκάθαρα, όταν η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και τις αρχές του κράτους δικαίου ή εργαλειοποιεί πρόσφυγες και μετανάστες ως μέσο πίεσης, στέλνει σήμερα ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.
Με συνέντευξή του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), ο Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ αντικρούει την επίθεση που είχε εξαπολύσει νωρίτερα ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εναντίον του ομοσπονδιακού καγκελάριου της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς.

«Ανεπίτρεπτη» η εργαλειοποίηση μεταναστών σύμφωνα με τον Κουρτς

Σε χθεσινές συνεντεύξεις του, ο Αυστριακός καγκελάριος είχε καταγγείλει ως «απολύτως ανεπίτρεπτα» τη χρησιμοποίηση από την Τουρκία των μεταναστών ως όπλο κατά της Ευρώπης και την παραβίαση, από μέρους της, του διεθνούς δικαίου απέναντι στην Ελλάδα με γεωτρήσεις σε ελληνικό έδαφος.
Ταυτόχρονα, ο ίδιος καλούσε την Ευρωπαϊκή Ένωση, «να αποκτήσει επιτέλους το θάρρος να αντισταθεί στον Ερντογάν και να μην επιτρέψει στο εξής ούτε την εκμετάλλευση των προσφύγων ως όπλο, ούτε τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από τον Τούρκο πρόεδρο».
Ο Σεμπάστιαν Κουρτς προειδοποιούσε ότι, «εάν τα δεχόμαστε όλα, εάν δεν είμαστε αλληλέγγυοι με την Ελλάδα, τότε αυτό θα επιτρέψει σε κάποιον σαν τον Ερντογάν να συνεχίζει, και να υπερβαίνει διαρκώς τα όρια, και κάτι τέτοιο είναι σε μεσοπρόθεσμη βάση επικίνδυνο».
Σε σχέση με τα μελλοντικά προσφυγικά ρεύματα, ο Αυστριακός καγκελάριος παρατηρούσε ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει εξαιρετική δουλειά, οι Έλληνες προστατεύουν τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προστατεύουν και τα δικά μας σύνορα, και η Αυστρία διαθέτει αστυνομικούς και αξιωματικούς της ομάδας Cobra για την υποστήριξη της Ελλάδας».
«Αλλά, από την άλλη πλευρά υπάρχει ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως όπλο και προτρέπει μετανάστες να κατευθυνθούν προς την Ευρώπη για να μας ασκήσει πίεση», προσέθετε ο Αυστριακός καγκελάριος.
Στις συνεντεύξεις του, ο Σεμπάστιαν Κουρτς είχε επισημάνει ότι τα κράτη-μέλη της ΕΕ δεν έχουν ακόμη μία ενιαία στάση απέναντι στον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, και είχε ζητήσει περισσότερη ενότητα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «θα ήθελα μία ενωμένη ΕΕ που θα ενεργήσει αποφασιστικά, και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν συμβαίνει αυτό».

«Η Τουρκία έχει απομακρυνθεί από την Ευρώπη»

Στη σημερινή συνέντευξή του στο ΑΡΑ, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, αντικρούοντας τις επιθέσεις του Τούρκου ομολόγου του κατά του Σεμπάστιαν Κουρτς, τονίζει πως οι θέσεις του καγκελάριου αποτελούν «μία συνεπή υπεράσπιση των αξιών στις οποίες βασίζεται η ΕΕ και οι οποίες εγγυώνται τη σταθερότητα και την ευημερία μας», και δεν έχουν καμία σχέση με «ρατσισμό ή ισλαμοφοβία» όπως ισχυρίζεται ο Τσαβούσογλου.
Σύμφωνα με τον Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, το γεγονός ότι ορισμένοι Τούρκοι πολιτικοί προφανώς δεν μπορούν να δουν τη διαφορά, «δείχνει για άλλη μια φορά πόσο μακριά έχει απομακρυνθεί η Τουρκία τα τελευταία χρόνια από την Ευρώπη».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυστρία: Θα μιλάμε τελείως ξεκάθαρα όταν η Άγκυρα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο"

Γαλλία: 7.071 νέα κρούσματα κορωνοϊού – Στις «κόκκινες» ζώνες η Κορσική

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές κατέγραψαν 7.071 νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, από 8.550 χθες, Σάββατο και 8.975 την Παρασκευή.

Ο αριθμός των περιστατικών που καταγράφηκαν την Παρασκευή ήταν ένα νέο ρεκόρ ημερήσιων μολύνσεων στη χώρα. Ο αριθμός των νοσηλευομένων από την ασθένεια τις τελευταίες επτά ημέρες έφθασε τους 1.704, εκ των οποίων 288 νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ο αριθμός των ανθρώπων στη Γαλλία που έχουν πεθάνει από την COVID-19 αυξήθηκε κατά 3 και έφθασε τους 30.701, και ο συνολικός αριθμός των περιστατικών μόλυνσης ανήλθε στα 324.777.

Η Γαλλία πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση καθώς περισσότεροι άνθρωποι θα νοσηλευθούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας τις ερχόμενες δύο εβδομάδες, αντανακλώντας μια αναζωπύρωση των μολύνσεων από COVID-19 τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.

Πού θα κλείνουν τα μπαρ τα μεσάνυχτα 

Στο μεταξύ, η Κορσική θεωρείται από σήμερα κόκκινη ζώνη «ενεργού κυκλοφορίας του ιού» όπως και άλλα πέντε διαμερίσματα στη Γαλλία, και θα πρέπει τα μπαρ να κλείνουν τα μεσάνυχτα, ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Πασκάλ Λελάρζ.

Διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης σήμερα κατατάσσει τα δύο διαμερίσματα που αποτελούν το γαλλικό νησί της Μεσογείου στην κόκκινη ζώνη, όπως και άλλα πέντε γαλλικά διαμερίσματα, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να υιοθετηθούν ενισχυμένα μέτρα κατά του ιού.

«Δεν θα υπάρχει πλέον υπηρεσία [πώλησης] αλκοόλ ούτε δραστηριότητα των μπαρ από τις 00:00. Δεν θα επιτρέπεται η πώληση αλκοόλ ούτε η μεταφορά και κατανάλωση αλκοόλ στους δημόσιους δρόμους από τις 23:00», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης της Κορσικής.


Αναμένουν αύξηση των κρουσμάτων

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώνει η Περιφερειακή Υπηρεσία Υγείας (ARS), στην Κορσική καταγράφεται μια νέα σημαντική έξαρση της επιδημίας εδώ και τρεις εβδομάδες«Ο αριθμός των θετικών [στα τεστ για τον κορονοϊό] αυξήθηκε κατά 32% σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα»,δήλωσε η γενική διευθύντρια της ARS της Κορσικής, Μαρί-Ελέν Λεσέν,προειδοποιώντας ότι τα ποσοστά αυτά «θα αυξηθούν περαιτέρω».

Η προσθήκη επτά νέων διαμερισμάτων ανεβάζει στα 28 τον αριθμό των γαλλικών διαμερισμάτων όπου μπορούν να υιοθετηθούν αυξημένα μέτρα κατά του ιού.

Τα διαμερίσματα Νορ, Κάτω Ρήνος, Σεν-Μαρτιτίμ, Κοτ-ντ΄Ορ -τέσσερα διαμερίσματα που περιλαμβάνουν μεγάλες συσσωματώσεις, τη μητρόπολη της Λιλ, τη Ρουέν, τη Χάβρη, το Στρασβούργο, την Ντιζόν- τα δύο διαμερίσματα της Κορσικής (Νότια και Άνω Κορσική) και το νησί Λα Ρεϊνιόν επηρεάζονται από αυτά τα νέα μέτρα.

Το Παρίσι και η Μπους-ντι-Ρον (νοτιοανατολικά) ήταν οι πρώτες περιοχές που χαρακτηρίσθηκαν «κόκκινες» από τις 14 Αυγούστου, λόγω της αύξησης της κυκλοφορίας του ιού στη χώρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλλία: 7.071 νέα κρούσματα κορωνοϊού – Στις «κόκκινες» ζώνες η Κορσική"

Ο Τζανακόπουλος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ με… 79%

Ήταν πρόταση του Αλέξη Τσίπρα κι έγινε… πράξη με την ψήφο των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είναι ο νέος γραμματέας του κόμματος.

Με ψήφους 110 υπέρ (από τους 140 που ψήφισαν), 28 λευκά, ένα άκυρο και… 11 απουσίες, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ έκανε δεκτή την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος διαδέχεται τον Πάνο Σκουρλέτη στη θέση του γραμματέα.

Ο πρώην, πια, γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ θα διαδεχτεί τον… διάδοχό του στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος.

Είναι η πρώτη από μια σειρά αλλαγών που θα κάνει στο κόμμα ο Αλέξης Τσίπρας, αφού εντός των επόμενων ημερών έρχεται να «ανασχηματισμός» και αλλαγές στους τομεάρχες.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Τζανακόπουλος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ με… 79%"

Παράπονα Ερντογάν σε Μέρκελ: «Με ποιο δικαίωμα η Γαλλία βρίσκεται μέσα στα πόδια μας;»

Παράπονα στην Άνγκελα Μέρκελ για τη Γαλλία φέρεται ότι έκανε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διαμαρτυρόμενος για τη κινήσεις του Παρισιού στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Τούρκος πρόεδρος φέρεται ότι ζήτησε από τη Γερμανίδα καγκελάριο να κάνει κάτι προκειμένου η Γαλλία να μην μπλέκεται στα πόδια της Τουρκίας και στην ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το OPEN TV, τη ρώτησε τι δουλειά έχει να κατέβει στην Ανατολική Μεσόγειο το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles De Gaulle» και με ποιο δικαίωμα η Γαλλία βρίσκεται «μέσα στα πόδια της Τουρκίας».

Η καγκελάριος απάντησε στον Τούρκο πρόεδρο ότι θα επιδιώξει επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, προκειμένου να λυθεί το ζήτημα, αλλά και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για να ξεκινήσουν άμεσα συνομιλίες. Αμέσως μετά θα επικοινωνήσει εκ νέου μαζί του.



Σήμερα, ο Τούρκος πρόεδρος είχε μυστηριώδη συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών με τον επικεφαλής της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, Φαγιέζ αλ Σάρατζ. Η συνάντηση έγινε στην Κωνσταντινούπολη, χωρίς να δοθούν λεπτομέρειες, ενώ δεν έγιναν και δηλώσεις στον Τύπο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Παράπονα Ερντογάν σε Μέρκελ: «Με ποιο δικαίωμα η Γαλλία βρίσκεται μέσα στα πόδια μας;»"

Σαρλ Μισέλ σε Ερντογάν: Σταμάτα τις προκλήσεις και κάνε διάλογο!

Την πλήρη αλληλεγγύη της Ε.Ε. στην Ελλάδα και την Κύπρο τόνισε ο Σαρλ Μισέλ στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Του ζήτησε να απέχει η Τουρκία από εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο και κάλεσε σε πολυμερή διάλογο.

Με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να απειλεί συνεχώς την Ελλάδα, η αποκλιμάκωση που όλοι περιμένουν στην ανατολική Μεσόγειο δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα. Η Γαλλία επιμένει για κυρώσεις, ενώ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, μίλησε την Κυριακή (06.09.2020) με τον Τούρκο πρόεδρο.

Η τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Σαρλ Μισέλ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγινε γνωστή από ευρωπαίο αξιωματούχο, σύμφωνα με τον οποίο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου διεμήνυσε στον Τούρκο πρόεδρο ότι η ΕΕ είναι σε πλήρη αλληλεγγύη με την Ελλάδα και την Κύπρο.

Σύμφωνα με τον ίδιο Αξιωματούχο, ο Σαρλ Μισέλ τόνισε ότι είναι σημαντικό να υπάρξει αποκλιμάκωση και κάλεσε την Τουρκία να απέχει από δραστηριότητες που αυξάνουν τις εντάσεις.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καλεί σε πολυμερή διάσκεψη σημειώνει ότι μέσω του διαλόγου μπορούν να λυθούν οι παρούσες διαμάχες.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Σαρλ Μισέλ σε Ερντογάν: Σταμάτα τις προκλήσεις και κάνε διάλογο!"

Βρετανία: 2.988 νέα κρούσματα – Ρεκόρ μολύνσεων από τον Μάιο

Άλλα 2.988 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε η Βρετανία για το τελευταίο 24ωρο, έναντι 1.813 χθες Σάββατο. Πρόκειται για τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων στη χώρα από τις 23 Μαΐου.

Ο αριθμός των θανάτων, ωστόσο, παρέμεινε σε χαμηλό επίπεδο, με άλλους δύο θανάτους να έχουν καταγραφεί τις τελευταίες 24 ώρες οι οποίοι συνέβησαν σε διάστημα 28 ημερών έπειτα από θετικό στην COVID-19 τεστ, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρετανία: 2.988 νέα κρούσματα – Ρεκόρ μολύνσεων από τον Μάιο"

Αιτωλοακαρνανία: Καλλιεργούσαν μεγάλες φυτείες χασίς - Διακινούσαν και ηρωίνη, κοκαΐνη

Τέλος στη δράση εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται στην εγκατάσταση και καλλιέργεια φυτειών χασίς σημαντικής εκτάσεως, καθώς και στην προμήθεια, αποθήκευση, νόθευση, επανασυσκευασία και διακίνηση ποσοτήτων ηρωίνης και κοκαΐνης στην ελληνική επικράτεια, έβαλε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες του Σαββάτου, συνελήφθησαν σε ορεινή δύσβατη περιοχή όρους της Αιτωλοακαρνανίας, σε αστυνομική επιχείρηση με τη συνδρομή και της Ε.Κ.Α.Μ. και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, τέσσερις αλλοδαποί μέλη της (41χρονος, 43χρονος και δύο 33χρονοι), για οργάνωση, εποπτεία και καλλιέργεια φυτείας δενδρυλλίων χασίς, καθώς και για διακίνηση ηρωίνης και κοκαΐνης. Επίσης, συνελήφθη άλλος ένας αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται δύο ακόμη μέλη της οργάνωσης.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών σχετικά με τη δράση εγκληματικής οργάνωσης στην καλλιέργεια δενδρυλλίων χασίς σε ορεινή δύσβατη περιοχή όρους της Αιτωλοακαρνανίας. Στο πλαίσιο αυτό, διενεργήθηκε αστυνομική έρευνα, με επακόλουθο τον εντοπισμό της εγκληματικής οργάνωσης και την πιστοποίηση της εγκληματικής τους δράσης.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, προέκυψε πως η εγκληματική αυτή οργάνωση είχε ιεραρχική δομή με διακριτούς ρόλους των μελών της και δρούσε μεθοδικά, διαμορφώνοντας με επαγγελματική κατάρτιση κατάλληλες υποδομές για τα διάφορα στάδια διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών, εξασφαλίζοντας την αδιάλειπτη εγκληματική τους δράση.

Ο 41χρονος ήταν το αρχηγικό μέλος, επόπτευε και έλεγχε την πρόοδο της φυτείας. Συγκεκριμένα, ήταν υπεύθυνος για την τροφοδοσία των καλλιεργητών με λιπάσματα, εργαλεία κι όλα τα απαραίτητα εφόδια για την κάλυψη όλων των αναγκών της και όσων ήταν εντός της φυτείας καθώς και για την αγορά, προμήθεια, νόθευση και επανασυσκευασία ποσοτήτων ηρωίνης και κοκαΐνης προς περαιτέρω διακίνηση.

Ο 43χρονος και ο 33χρονος ήταν επιφορτισμένοι με την αποθήκευση και διακίνηση των ναρκωτικών, ενώ ο άλλος 33χρονος αλλοδαπός. από κοινού με τα άλλα μέλη του κυκλώματος που αναζητούνται. ήταν αρμόδιοι για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων, καθώς και για τη φύλαξη της φυτείας διαμένοντας εντός αυτής.

Κατά τις έρευνες που ακολούθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 950 δενδρύλλια χασίς, ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους 525 γραμμαρίων, κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 27 γραμμαρίων, 1.910 γραμμάρια σκόνης άγνωστης χημικής σύστασης κατάλληλη για νόθευση ηρωίνης, επτά ζυγαριές, εργαλεία για τη νόθευση κι επανασυσκευασία ηρωίνης (ορθογώνια μεταλλική κατασκευή, ορθογώνιο μεταλλικό καλούπι, μεταλλική πλάκα, δύο μεταλλικές μήτρες, υδραυλικός γρύλος), υλικά κι εξοπλισμός ανάπτυξης της καλλιέργειας και υδροδοτήσεως (λάστιχα ποτίσματος, ψεκαστήρας πλάτης, βενζινοκίνητη αντλία νερού, συσκευασίες ενισχυτικού ανθοφορίας και βελτιωτικού καρπού, τσεκούρι, πριόνια, μεταλλικό δρεπάνι κ.α.), υλικά και εξοπλισμός διαβίωσης εντός της φυτείας, εννέα κινητά τηλέφωνα, δύο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και 600 ευρώ.

Από τη μεθοδολογία δράσης τους, τη δυναμικότητα της φυτείας και των προσδοκώμενων ποσοτήτων ακατέργαστου χασίς (περίπου 500 κιλά), εκτιμάται ότι τα κέρδη που θα αποκόμιζε η οργάνωση υπολογίζονται σε τουλάχιστον 2,5 εκατ. ευρώ.

Με τη σε βάρος τους δικογραφία, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Αιτωλοακαρνανία: Καλλιεργούσαν μεγάλες φυτείες χασίς - Διακινούσαν και ηρωίνη, κοκαΐνη"

Κορωνοϊός: 144 νέα κρούσματα - Μειώθηκαν στα 51 στην Αττική

Άλλα 144 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, με τα 24 εξ αυτών στις πύλες εισόδου ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Το τελευταίο 24ωρο άλλοι τέσσερις συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων από τον κορωνοϊό στους 284. Επίσης, 41 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 


Από τα 119 εγχώρια κρούσματα, τα 20 συνδέονται με συρροές, ενώ 13 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας. Άλλα 51 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική, όπου ο αριθμός μειώθηκε μεν, ωστόσο παραμένει υψηλός και 9 κρούσματα εντοπίζονται σε Θεσαλονίκη. 

Αναλυτικότερα:

– 24 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

– 1 εισαγόμενο κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο

– 51 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 8 συνδέονται με συρροές, ενώ 8 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

– 9 κρούσματα στη Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 1 αναφέρει πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας

• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας, εκ των οποίων 3 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Δράμας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Εύβοιας

• 1 κρούσμα από Π.Ε. Ζακύνθου

• 7 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου, εκ των οποίων 2 συνδέονται με συρροή, ενώ 1 αναφέρει στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καβάλας

• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς, εκ των οποίων 1 συνδέεται με συρροή

• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 2 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κυκλάδων

• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 2 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, συνδεόμενα με συρροή

• 9 κρούσματα στη Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστή συρροή, ενώ 1 αναφέρει πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

• 9 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας, εκ των οποίων 4 συνδέονται με συρροή, ενώ 3 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φωκίδας

– 1 κρούσμα βρίσκεται υπό διερεύνηση

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: 

Σήμερα ανακοινώνουμε 144 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11524, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

2245 (19.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5017 (43.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

krousmata_kor



41 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 10 (24.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 92.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 161 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 4 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 284 θανάτους συνολικά στη χώρα. 106 (37.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

thanatoi_kor

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 144 νέα κρούσματα - Μειώθηκαν στα 51 στην Αττική"

Ανησυχητικά στοιχεία για τους αρνητές του κορονοϊού στην Ελλάδα – Τα μέτρα και το εμβόλιο

Έντονη ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία για τους αρνητές του κορονοϊού στην Ελλάδα, που παρουσιάζει έρευνα της Metron Analysis, που διενεργήθηκε το διάστημα 25 – 29 Αυγούστου σε πανελλαδικό δείγμα 1002 ατόμων, για λογαριασμό της εφημερίδας “Το Βήμα της Κυριακής”.

Σημαντικό τμήμα του πληθυσμού στη χώρα μας (17%) αντιδρά στη χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους. Ανάμεσα στους νέους, ηλικίας από 17 ως 34 ετών, το ποσοστό φτάνει στο 28%. Από αυτούς, το μεγαλύτερο ποσοστό δυσανασχετούντων με τη μάσκα καταγράφεται στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα.

Αντιστοίχως, στο ερώτημα “αν υπήρχε ένα εγκεκριμένο και δωρεάν εμβόλιο από το κράτος για τον κορονοϊό, εσείς θα θέλατε να το κάνετε ή όχι;”, το 44% των ερωτηθέντων απάντησε “όχι”. Επιπλέον, στη χώρα μας, η συγκεκριμένη τάση αντιπροσωπεύει μια ευρεία ηλικιακή ομάδα, από 17 ως 54 ετών, που απάντησε ότι δεν θα εμβολιαζόταν για τον κορονοϊό σε ποσοστό που υπερβαίνει το 50%.

Συνολικά, υπέρ του εμβολίου απάντησε το 50% και κατά το 44%. Ενδιαφέρον έχουν τα ειδικότερα χαρακτηριστικά όσων απάντησαν ότι δεν θα έκαναν το εμβόλιο. Το 54% ανήκει στην αγροτική τάξη, το 64% είναι άνεργοι, το 50% γυναίκες και το 54% αυτοπροσδιορίζονται ως συντηρητικοί δεξιοί. Από την Αριστερά μέχρι την Κεντροδεξιά υπερισχύει το “ναι” στο εμβόλιο.

“Το Βήμα της Κυριακής”
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανησυχητικά στοιχεία για τους αρνητές του κορονοϊού στην Ελλάδα – Τα μέτρα και το εμβόλιο"

Οι έλεγχοι για τον κορωνοϊό: Παραβάσεις, πρόστιμα & συλλήψεις

Δύο συλλήψεις, 22 παραβάσεις καταστημάτων – ιδιωτικών επιχειρήσεων και 264 για μη χρήση μάσκας, ήταν ο απολογισμός των 50.121 ελέγχων που πραγματοποίησε η ΕΛΑΣ, χθες, Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ:

– Πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις και βεβαιώθηκαν 17 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων. Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 543 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 40 άτομα.

– 5 παραβάσεις για λειτουργία καταστήματος μετά τις 24:00, με επιβολή προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τις οποίες 2 στην Κεντρική Μακεδονία και από 1 σε Αττική, Ιόνια Νησιά και Νότιο Αιγαίο. Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου, την Τρίτη 11 Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 82 σχετικές παραβάσεις.

– 4 για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας Passenger Locator Form από ταξιδιώτη. Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 141 σχετικές παραβάσεις.

– 264 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης, ενώ επιβλήθηκαν 263 πρόστιμα των 150 ευρώ και 1 των 300 ευρώ, ως εξής: 46 στη Θεσσαλονίκη, 42 στην Κεντρική Μακεδονία, 35 στα Ιόνια Νησιά, 31 στη Στερεά Ελλάδα, 25 στην Κρήτη, 21 στην Πελοπόννησο, 16 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 15 στο Βόρειο Αιγαίο, 7 στην Αττική, 7 στην Ηπειρο, 7 στη Θεσσαλία, 5 στο Νότιο Αιγαίο, 4 στη Δυτική Ελλάδα και 3 στη Δυτική Μακεδονία. Από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 12.650 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 12.639 πρόστιμα των 150 ευρώ και 11 των 300 ευρώ.

Παράλληλα, στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν 35 έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λ.π, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά 4 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας στη Μύκονο.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

https://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/oi-elegchoi-gia-ton-koronoio-paravaseis-prostima-amp-syllipseis/
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι έλεγχοι για τον κορωνοϊό: Παραβάσεις, πρόστιμα & συλλήψεις"

Πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας επικρίνει την επέκταση στα 12 μίλια των ελληνικών χωρικών υδάτων

Οι αντιδράσεις στην αλβανική πολιτική σκηνή συνεχίζονται μετά την ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης για επέκταση των χωρικών υδάτων της χώρας στο Ιόνιο Πέλαγος στα 12 μίλια.

Ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα μιλά σε αποκλειστική συνέντευξη του στην αλβανική "Standard" σχετικά με τις προθέσεις της Ελλάδας να επεκταθεί κατά 12 μίλια στο Ιόνιο Πέλαγος και τη θέση της αλβανικής πλευράς σε αυτό το θέμα.

Σύμφωνα με τον Μπερίσα, αυτή η απόφαση είναι μια αλλαγή κανόνων στη μέση του παιχνιδιού, ενώ τονίζει ότι η Ελλάδα ωφελείται εις βάρος της Αλβανίας.

Καταγγέλλει, επίσης, τη συμπεριφορά και τις ενέργειες της Αλβανικής κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού Έντι Ράμα, τόσο σήμερα στην εκτελεστική εξουσία όσο και το 2009, όταν ηγήθηκε της αντιπολίτευσης και αντιτάχθηκε στη συμφωνία οριοθέτησης της θάλασσας μεταξύ των δύο χωρών.

STANDARD : «Η Ελλάδα επιδιώκει να επεκτείνει τα χωρικά της νερά κατά 12 μίλια στο Ιόνιο Πέλαγος. Εν τω μεταξύ, η αλβανική πλευρά το έχει περιγράψει μέχρι στιγμής ως ζήτημα που ρυθμίζεται από το διεθνές δίκαιο, τονίζοντας ότι όπου η γεωγραφία επιτρέπει, η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να επεκτείνει το πλάτος της θάλασσας της. Εν τω μεταξύ, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, το SP αντιτάχθηκε έντονα στη συμφωνία με την ελληνική πλευρά, όπου η επέκταση ήταν μόλις 6 μίλια. Πώς κρίνετε αυτή τη θέση και πόσος κίνδυνο υπάρχει από την Ελλάδα να επωφεληθεί εις βάρος των αλβανικών εδαφών με την επέκτασή της, εάν το επιτρέψει η αλβανική πλευρά;

Σαλί Μπερίσα:

«Αντιμετωπίζουμε μια δραματική αλλαγή της ελληνικής κυβέρνησης, το διπλασιασμό του πλάτους των χωρικών της υδάτων με μεγάλες σοβαρές επιπτώσεις και ακόμη και σε ορισμένα μέρη μια αναλογική μείωση του πλάτους των χωρικών μας υδάτων, της υφαλοκρηπίδας και της οικονομικής ζώνης και του εναέριου χώρου της Αλβανίας.

Με αυτήν την απόφαση, οι περιοχές των υποτιθέμενων τεράστιων καταθέσεων, φυσικού αερίου και πετρελαίου αξίας 1 τρισεκατομμυρίου ευρώ, σύμφωνα με ειδικούς, μετακινούνται στο έδαφος των υδάτων της.

Πρόκειται για μια μονομερή απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης βάσει του άρθρου 3 της Διεθνούς Ναυτιλιακής Σύμβασης του Montego Bay, η οποία αναγνωρίζει το δικαίωμα των χωρών να επεκτείνουν τα χωρικά τους ύδατα έως και 12 μίλια.

Όμως η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης μόνο στην εμφάνιση συμμορφώνεται με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας.

Στην πραγματικότητα, έρχεται σε αντίθεση με το άρθρο 15 της σύμβασης, το οποίο καθορίζει τους όρους υπό τους οποίους οι χώρες μπορούν να εφαρμόσουν το άρθρο 3, όρους που δεν υπάρχουν στην περίπτωση των συνόρων της Ελλάδας με την Αλβανία.

Το πρόβλημα του καθορισμού των θαλάσσιων συνόρων, της υφαλοκρηπίδας και της οικονομικής ζώνης στο Ιόνιο Πέλαγος περιπλέχθηκε από την ανατροπή -με ώθηση του Έντι Ράμα- που προήλθε από το Συνταγματικό Δικαστήριο για τη Συμφωνία της Θάλασσας του 2009, η οποία ήταν μια πολύ καλή συμφωνία, αναλύοντας τα πράγματα ένα προς ένα. Η συμφωνία ανατράπηκε για λογαριασμό τρίτου χρησιμοποιώντας ήδη αποδεδειγμένους πλαστογραφημένους χάρτες, στους οποίους η περιοχή της Αλβανίας περιορίστηκε από 38 σε 22 χλμ. κ.λπ. κ.λπ.

Μετά την ανατροπή της συμφωνίας, η ελληνική πλευρά ζήτησε αρχικά την επαναδιαπραγμάτευσή της, αλλά αρνηθήκαμε καθώς η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου καθόρισε μια άλλη μέθοδο για τη διαίρεση της θάλασσας, με την οποία κανένα συμβαλλόμενο μέρος δεν συμφώνησε.

Προτείναμε και τα δύο μέρη, μετά την αποτυχία της συμφωνίας, να στραφούν στο Διεθνές Δικαστήριο της Θάλασσας. Αυτή η πρόταση έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και αργότερα από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι θα μεταφέρναμε τη συμφωνία σε ένα διεθνές δικαστήριο και τα μέρη θα έπρεπε να παρουσιάσουν το status quo των 6 μιλίων της Ελλάδας και τα 12 μίλια της Αλβανίας.

Κατά την άποψή μου, αυτή η απόφαση αποτελεί αλλαγή των κανόνων στη μέση του παιχνιδιού, καθώς οι δύο χώρες έχουν δεσμευτεί να καταλήξουν σε συμφωνία μεταξύ τους.

Αλλά μετά την άνοδο στην εξουσία του Έντι Ράμα, εξοργίστηκε, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, για τις σχέσεις με την Ελλάδα. Αργότερα δέχτηκε και ξεκίνησε διαπραγματεύσεις για μια νέα θαλάσσια συμφωνία με την Ελλάδα, και μάλιστα ανακοίνωσε τη σύναψή της.

Ωστόσο, ο Ράμα (που ο Μπερίσα τον αποκαλεί Zografit Bis), σε μια αντιεθνική πράξη είχε διαπραγματευτεί και συνάψει νέα συμφωνία με τη χρήση χαρτών κατάσκοπων παραβιάζοντας άρθρο προς άρθρο την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου,

Αυτή η αντισυνταγματική στάση συνθηκολόγησης του Ράμα ανάγκασε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να μπλοκάρει τη συμφωνία και να απαιτήσει για τις διαπραγματεύσεις της την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου και την αναδιατύπωση της ομάδας διαπραγματεύσεων.

Αφού η ελληνική πλευρά ενημερώθηκε με αυτές τις θέσεις, κατέστη σαφές ότι η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας αφορά την αλβανική πλευρά και όχι την ελληνική.

Μετά από αυτό, η κυβέρνηση Τσίπρα μίλησε για την επέκταση των χωρικών υδάτων από 6 σε 12 μίλια και τις τελευταίες μέρες η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε στο κοινοβούλιο της Ελλάδας από τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη.

Αναμφίβολα, αυτή η αρνητική απόφαση για την Αλβανία ελήφθη από την ελληνική κυβέρνηση.

Ωστόσο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η στάση του Έντι Ράμα απέναντι στη συμφωνία του 2009, η άρνησή του να καταλήξει σε συμφωνία για αποστολή της υπόθεσης στο Διεθνές Δικαστήριο της Θάλασσας, η σκόπιμη επιδείνωση των σχέσεων με την Ελλάδα, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, η αποδοχή της διαπραγμάτευση για μια νέα συμφωνία που παραβιάζει άρθρο με άρθρο την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, η δήλωσή του ότι η επέκταση των 6 έως 12 μιλίων χωρικών υδάτων από την Ελλάδα δεν επηρεάζει την Αλβανία και δεν έχει καμία σχέση με τη θαλάσσια συμφωνία, αποτελούν κατάφωρη παραβίαση του εθνικού συμφέροντος από μόνη της και πράξη εθνικής προδοσίας.

Η Ράμα είχε έτοιμα σχεδόν τα πάντα για να επιλύσει το ζήτημα με το Διεθνές Δικαστήριο της Θάλασσας και εάν συνέχιζε με τη Συμφωνία που είχε επιτευχθεί, με την παραπομπή της στο δικαστήριο, το πρόβλημα θα είχε από καιρό πάρει την καλύτερη λύση και δεν θα είχαμε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση σήμερα.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας επικρίνει την επέκταση στα 12 μίλια των ελληνικών χωρικών υδάτων"

Χανιά: Στην Παλαιοχώρα το σκάφος με τους μετανάστες (pics)

Στο λιμάνι της Παλαιόχωρας προσέγγισε τελικά το ιστιοφόρο με τους μετανάστες, που το πρωί της Κυριακής εντοπίστηκε να πλέει στα ανοικτά, νοτιοδυτικά του Νομού Χανίων.

Νωρίτερα και αφού είχε αποβιβάσει 11 ανθρώπους στο Στόμιο, το σκάφος επιχείρησε να βγει σε διεθνή ύδατα, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή δεν το επέτρεψαν.

Εντέλει στο σημείο έσπευσε το ναυαγοσωστικό σκάφος από την Αγία Γαλήνη, συνόδευσε το ιστιοφόρο και λίγο μετά τις 4 και μισή το απόγευμα, αποβίβασε και τους υπόλοιπους επιβαίνοντες στο λιμάνι της Παλαιόχωρας.



zarpanews
Διαβάστε Περισσότερα » "Χανιά: Στην Παλαιοχώρα το σκάφος με τους μετανάστες (pics)"

Κως: Αναγκαστική προσγείωση επειδή δεν φορούσε μάσκα

Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Κω, έκανε αεροσκάφος που εκτελούσε διεθνή πτήση, προκειμένου να αποβιβαστεί και φυσικά να συλληφθεί Βρετανός επιβάτης, ο οποίος αρνούνταν να φορέσει προστατευτική μάσκα!

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 32χρονος αλλοδαπός είχε επιβιβαστεί στο αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Αττάλειας προκειμένου να επιστρέψει στην πατρίδα του και συγκεκριμένα στο Λονδίνο. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της πτήσης ο 32χρονος Άγγλος δεν συμμορφωνόταν στις οδηγίες του πληρώματος για την ορθή χρήση προστατευτικής μάσκας, διαταράσσοντας την ασφάλεια της πτήσης.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο πιλότος να προσγειώσει το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Κω, αφού προηγουμένως είχε ενημερώσει για την όλη κατάσταση.
Εκεί αστυνομικοί του Τμήματος Αερολιμένα Κω «περίμεναν» τον αλλοδαπό, ο οποίος μόλις αποβιβάστηκε από το αεροσκάφος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη. Σε βάρος του κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

rodiaki
Διαβάστε Περισσότερα » "Κως: Αναγκαστική προσγείωση επειδή δεν φορούσε μάσκα"

Σκύλος επιτέθηκε σε 7χρονο παιδί και το τραυμάτισε στον λαιμό

Ένα αγοράκι μόλις 7 ετών, δέχτηκε την Πέμπτη το μεσημέρι επίθεση από οικόσιτο σκύλο, σε χωριό του Δήμου Μεσσήνης.

Ήταν λίγο μετά το μεσημέρι της Πέμπτης σε χωριό του Δήμου Μεσσήνης και το σκυλί – κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες – με μια απότομη κίνηση όρμησε στο παιδί και του κατάφερε ένα σοβαρό δάγκωμα στον λαιμό, με αποτέλεσμα να το τραυματίσει σοβαρά και να έχει ακατάσχετη αιμορραγία.

Ψύχραιμος ο πατέρας του, αντέδρασε γρήγορα και αφού απομάκρυνε το σκυλί, μετέφερε αμέσως το παιδί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Μετά τις πρώτες βοήθειες και το κύριο μέλημα να σταματήσει η αιμορραγία, λόγω της σοβαρότητας του τραύματος, κρίθηκε ότι το 7χρονο παιδί έπρεπε να μεταφερθεί στο Παίδων στην Αθήνα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και με ιατρική παρακολούθηση καθ’ οδόν, όπου και παραμένει νοσηλευόμενο σε καλή κατάσταση.

messinialive
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκύλος επιτέθηκε σε 7χρονο παιδί και το τραυμάτισε στον λαιμό"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news