facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Ρωσία: Είμαστε υπέρ των 12 μιλίων και της εφαρμογής του διεθνούς δικαίου σε στενότερες θάλασσες

Την επίσημη θέση της Μόσχας για τα χωρικά ύδατα εξέφρασε η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα, την οποία δημοσίευσε η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα στην επίσημη σελίδα της. 

Η Ζαχάροβα υπενθυμίζει ότι η Ρωσία υπέγραψε τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, το άρθρο 3 του οποίου προβλέπει ότι «κάθε κράτος έχει το δικαίωμα να καθορίζει το εύρος των χωρικών του υδάτων έως όριο που δεν υπερβαίνει τα 12 ναυτικά μίλια». 

Ωστόσο, αναφέρει η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου « σε ορισμένες περιπτώσεις, χώρες, για τον ένα ή τον άλλο λόγο, καθορίζουν μια στενότερη χωρική θάλασσα», ενώ όταν μια χωρική θάλασσα πρέπει να οριοθετηθεί μεταξύ γειτονικών κρατών, αυτό το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. 

Μάλιστα, η Ζαχάροβα αναφέρει ότι «η ηγεσία της Ελληνικής Δημοκρατίας γνωρίζει καλά τη γνώμη της Ρωσίας σχετικά με αυτό το θέμα». 



Αναλυτικά, η Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε: 

«Η Ρωσία υπέγραψε τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας και η θέση της βασίζεται σε διεθνή νομικά πρότυπα που περιλαμβάνονται σε αυτό το έγγραφο. Συγκεκριμένα, το άρθρο 3 της Σύμβασης προβλέπει ότι κάθε κράτος έχει το δικαίωμα να καθορίζει το εύρος των χωρικών του υδάτων έως όριο που δεν υπερβαίνει τα 12 ναυτικά μίλια, μετρούμενο από γραμμές βάσης που καθορίζονται σύμφωνα με την παρούσα σύμβαση.

Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, χώρες, για τον ένα ή τον άλλο λόγο, καθορίζουν μια στενότερη χωρική θάλασσα. Προχωρούμε με την υπόθεση ότι σε αυτό το ζήτημα τα κράτη καθοδηγούνται από την κοινή λογική και λαμβάνουν υπόψη τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες μιας περιοχής. Σε περιπτώσεις όπου μια χωρική θάλασσα πρέπει να οριοθετηθεί μεταξύ γειτονικών κρατών, αυτό το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Η ηγεσία της Ελληνικής Δημοκρατίας γνωρίζει καλά τη γνώμη της Ρωσίας σχετικά με αυτό το θέμα. Όταν πρόκειται για καταστάσεις όπου επηρεάζονται άμεσα τα ρωσικά συμφέροντα, θα το αντιμετωπίσουμε κατά περίπτωση. Μέχρι στιγμής όμως, δεν βλέπουμε να υπάρχει λόγος για αυτό».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρωσία: Είμαστε υπέρ των 12 μιλίων και της εφαρμογής του διεθνούς δικαίου σε στενότερες θάλασσες"

H Aθήνα απαντά στον Ερντογάν: «Το επικοινωνιακό σόου συνεχίζεται»

Απάντηση στα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για «απόβαση» τανκς στην Αδριανούπολη δίνει η ελληνική κυβέρνηση διά στόματος ανώτατων αξιωματούχων.

Και ενώ τα επίσημα τουρκικά ειδησεογραφικά πρακτορεία έσπευσαν να χαμηλώσουν τους τόνους, κάνοντας λόγο για προγραμματισμένη δραστηριότητα της δεύτερης στρατιάς με έδρα τη Μαλάτεια, οι Έλληνες αξιωματούχοι κάνουν λόγο για «επικοινωνικό σόου του

Ειδικότερα, μιλώντας στο OPEN, οι αξιωματούχοι σε επιτελικές θέσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας εξηγούσαν ότι οι συγκεκριμένες κινήσεις «περισσότερο εξυπηρετούν την ανάγκη μιας επικοινωνιακής καταιγίδας της Τουρκίας, δηλαδή την ανάγκη δημιουργίας κλίματος. Αυτό συνέβη ενδεχομένως για να ισοφαριστεί η άφιξη των Γάλλων στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και δεν συνιστούν ποιοτική αναβάθμιση που μπορεί να ανατρέψει τους συσχετισμούς στην περιοχή της Θράκης».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "H Aθήνα απαντά στον Ερντογάν: «Το επικοινωνιακό σόου συνεχίζεται»"

Αταλάντη: Ρευματοκλοπή από 13 παραπήγματα σε δύο οικισμούς

Ούτε ένα, ούτε δυο, αλλά συνολικά 13 παραπήγματα σε δύο οικισμούς στην ευρύτερη περιοχή της Αταλάντης ηλεκτροδοτούνταν παράνομα κλέβοντας ρεύμα από παρακείμενες κολώνες της Δ.Ε.Η. με καλώδια που είχαν απλώσει οι ιδιοκτήτες τους!

Οργανωμένη κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας αποκαλύφθηκε κατά την διάρκεια στοχευμένης επιχείρησης των αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας στην οποία συμμετείχαν και άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας και Ευβοίας, υπάλληλος της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Λοκρών Φθιώτιδας και συνεργείο του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Αταλάντης.

Συνελήφθησαν συνολικά επτά άνδρες και έξι γυναίκες, οι οποίοι τροφοδοτούσαν παράνομα τα παραπήγματά τους μέσω των καλωδίων, με κίνδυνο να υποστούν ηλεκτροπληξία οι ίδιοι ή περαστικοί. Σε βάρος τους σχηματίστηκε από τους αστυνομικούς του τμήματος Λοκρών δικογραφία για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας και οι τεχνικοί του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. προχώρησαν στην αποσύνδεση των καλωδίων από τις κολώνες.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αταλάντη: Ρευματοκλοπή από 13 παραπήγματα σε δύο οικισμούς"

Παραίτηση Μαγιορκίνη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ – Τι απαντά ο καθηγητής

Την παραίτηση του Γκίκα Μαγιορκίνη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, διά του αρμόδιου τομεάρχη Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, το Σάββατο (05.09.2020). Άμεση η απάντηση του καθηγητή.

Με δήλωσή του ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός κάνει λόγο για “μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα” για την κυβέρνηση, που δημιουργούν οι “σημερινές αποκαλύψεις για την απόφαση του υπουργείου Υγείας και της Διοίκησης της 1ης ΥΠΕ να διενεργούνται τα μοριακά τεστ που παραγγέλλονται από τα δημόσια νοσοκομεία σε συγκεκριμένο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο που έχει σχέση με μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την πανδημία”.

Ο κ. Ξανθός προσθέτει, ότι “είναι προφανής διαχειριστική ανεπάρκεια, η έλλειψη επιτελικού σχεδιασμού και η ανικανότητα έγκαιρης προμήθειας αντιδραστηρίων για τα δημόσια εργαστήρια (ΕΚΕΑ, ΑΧΕΠΑ κ.λπ.)”.

Επισημαίνει ότι αυτό, “λόγω των τραγικών καθυστερήσεων στην εργαστηριακή διερεύνηση ύποπτων κρουσμάτων και των επαφών τους, έχει ήδη κόστος για τη Δημόσια Υγεία”. Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι όμως εκεί που “έχει ξεπεραστεί κάθε όριο θρασύτητας, είναι η σκανδαλώδης πολιτική απόφαση να δοθεί η “δουλειά” και το δημόσιο χρήμα σε “ημέτερο”, χωρίς διαφάνεια, χωρίς κριτήρια, χωρίς ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος, χωρίς ισότιμη μεταχείριση των πιστοποιημένων ιδιωτικών εργαστηρίων. Χωρίς αιδώ¨”.

Ο κ. Ξανθός υποστηρίζει ότι οι παραιτήσεις των υπευθύνων “γι’ αυτή τη χυδαιότητα, είναι το λιγότερο που μπορεί να ζητηθεί” και πως “ο κ. Μαγιορκίνης είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να παραμένει μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων”.

Σημειώνει ότι “πρέπει να περιφρουρηθεί το κύρος και η αξιοπιστία της Επιτροπής, ειδικά αυτή την περίοδο έξαρσης της πανδημίας” και προσθέτει ότι σοβαρό ζήτημα υπάρχει και για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και συνολικά την κυβέρνηση.

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί την πανδημία “ως ευκαιρία ιδιοτελών επιδιώξεων, απαξιώνοντας τους θεσμούς, τον επιστημονικό κόσμο, τους ανθρώπους που με εντιμότητα μοχθούν για τη Δημόσια Υγεία”.

Σχολιάζει, τέλος, ότι “τώρα καταλαβαίνουν και οι πιο δύσπιστοι γιατί δεν έγινε αποδεκτή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Διακομματική Επιτροπή της Βουλής που θα διασφάλιζε διαφάνεια στις έκτακτες προμήθειες, δαπάνες και προσλήψεις λόγω Covid – 19”.

H απάντηση του Γκίκα Μαγιορκίνη στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης, απάντησε – μέσω της ιστοσελίδας ethnos.gr ότι με δική του πρωτοβουλία παραιτήθηκε από το ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, όταν του ανατέθηκε να εκπροσωπεί την επιτροπή για τον κορονοϊό ακριβώς για να μην υπάρξουν σκέψεις περί σύγκρουσης συμφερόντων.

“Με το που μου προτάθηκε να εκπροσωπώ την Επιτροπή περί τα τέλη Αυγούστου, διέκοψα κάθε συνεργασία με το συγκεκριμένο κέντρο. Απλώς είχε ξεχαστεί το όνομά μου στην ιστοσελίδα το οποίο και αφαιρέθηκε λίγο μετά. Από τότε που έγινα εκπρόσωπος δεν έχω καμία σχέση με το Κέντρο”, επισημαίνει ο κ. Μαγιορκίνης.

“Δεν έχω καμία σχέση με την 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) και ούτε γνώριζα καν ότι είχε ανατεθεί στο διαγνωστικό κέντρο ο εργαστηριακός έλεγχος των δειγμάτων. Άλλωστε λείπω εδώ και μέρες. Παραιτήθηκα ακριβώς για να μην υπάρχει καν η υπόνοια περί σύγκρουσης συμφερόντων, παρότι είμαι πανεπιστημιακός και έχω κάθε δικαίωμα να συνεργάζομαι με τον ιδιωτικό τομέα αφού το επιτρέπει ο νόμος”, καταλήγει ο Γκίκας Μαγιορκίνης στη δήλωσή του στην ιστοσελίδα ethnos.gr.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραίτηση Μαγιορκίνη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ – Τι απαντά ο καθηγητής"

Hχηρή παρέμβαση Κουρτς υπέρ της Ελλάδας: H Toυρκία παραβιάζει το δίκαιο

Η χρησιμοποίηση από την Τουρκία των μεταναστών ως όπλο κατά της Ευρώπης και η παραβίαση του διεθνούς δικαίου απέναντι στην Ελλάδα με γεωτρήσεις σε ελληνικό έδαφος, είναι «απολύτως ανεπίτρεπτα», καταγγέλλει ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, σε σημερινή συνέντευξη του στην αυστριακή εφημερίδα Kurier.

Ταυτόχρονα, ο ίδιος προειδοποιεί ότι «εάν τα δεχόμαστε όλα, εάν δεν είμαστε αλληλέγγυοι με την Ελλάδα, τότε αυτό θα επιτρέψει σε κάποιον σαν τον Ερντογάν να συνεχίζει και να υπερβαίνει διαρκώς τα όρια, και κάτι τέτοιο είναι σε μεσοπρόθεσμη βάση επικίνδυνο».

Σε σχέση με τα μελλοντικά προσφυγικά ρεύματα, ο Αυστριακός καγκελάριος παρατηρεί ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει εξαιρετική δουλειά, οι Έλληνες προστατεύουν τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προστατεύουν και τα δικά μας σύνορα, και η Αυστρία διαθέτει αστυνομικούς και αξιωματικούς της ομάδας Cobra για την υποστήριξη της Ελλάδας».

«Αλλά, από την άλλη πλευρά υπάρχει ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως όπλο και προτρέπει μετανάστες να κατευθυνθούν προς την Ευρώπη για να μας ασκήσει πίεση», προσθέτει.

Απαντώντας στην ερώτηση «τι μπορεί να κάνει η ΕΕ για να αντιμετωπίσει την εκβιαστική πολιτική του Τούρκου Προέδρου», ο Αυστριακός καγκελάριος τονίζει ότι η ΕΕ «πρέπει επιτέλους να εμφανιστεί ενωμένη και αποφασισμένη».

Ο ίδιος, όπως αναφέρει, θα ευχόταν «να αποκτήσουμε επιτέλους ως ΕΕ το θάρρος να αντισταθούμε στον Ερντογάν και να μην επιτρέψουμε στο εξής ούτε την εκμετάλλευση των προσφύγων ως όπλο, ούτε τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από τον Τούρκο Πρόεδρο».

Ο Αυστριακός ομοσπονδιακός καγκελάριος επισημαίνει ακόμη στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Kurier ότι «η Τουρκία ζει από τον ευρωπαϊκό τουρισμό και από τις οικονομικές συναλλαγές με την ΕΕ» και ότι «η Τουρκία είναι απολύτως τρωτή. Όμως το θέμα δεν είναι να τραυματίσουμε κάποιον, αλλά το να δείξουμε τις κόκκινες γραμμές μας».

«Εάν τα δεχόμαστε όλα, εάν δεν είμαστε αλληλέγγυοι με την Ελλάδα, τότε αυτό θα επιτρέψει σε κάποιον σαν τον Ερντογάν να συνεχίζει, και να υπερβαίνει διαρκώς τα όρια, και κάτι τέτοιο είναι σε μεσοπρόθεσμη βάση επικίνδυνο», προειδοποιεί με κάθε σαφήνεια ο Σεμπάστιαν Κουρτς.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Hχηρή παρέμβαση Κουρτς υπέρ της Ελλάδας: H Toυρκία παραβιάζει το δίκαιο"

Κορωνοϊός: 187 νέα κρούσματα - Μειώθηκαν στα 68 στην Αττική

Άλλα 187 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Τα 27 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου. Στους 40 ανέρχεται ο αριθμός των διασωληνωμένων σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ άλλος ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 280. 

Πού εντοπίζονται τα νέα κρούσματα:

27 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

– 4 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

– 68 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 10 συνδέονται με συρροές, ενώ 19 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

 20 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 4 συνδέονται με συρροές, ενώ 7 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

· 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

· 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

· 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αχαΐας

· 1 κρούσμα στην Π.Ε. Βοιωτίας

· 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηλείας

· 5 κρούσματα στηνΠ.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με συρροή

· 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου, εκ των οποίων 1 συνδέεται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

· 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

· 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας

· 1 κρούσμα στηνΠ.Ε. Κέρκυρας

· 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς, εκ των οποίων 1 συνδέεται με συρροή

· 4 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

· 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κορίνθου

· 7 κρούσματα στην Π.Ε. Κυκλάδων, εκ των οποίων 1 συνδέεται με συρροή

· 4 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 2 συνδέονται με συρροή

· 8 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 4 συνδέονται με συρροή και 1 αναφέρει πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

· 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πιερίας

· 5 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

· 2 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

· 2 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

· 2 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

· 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου

· 7 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΔΥ αναφέρει: 

Σήμερα ανακοινώνουμε 187 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11386, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

2219 (19.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4970(43.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

krousmata_kor


40 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 10 (25.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 82.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 157 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 280 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1

thanatoi_kor


03 (36.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 187 νέα κρούσματα - Μειώθηκαν στα 68 στην Αττική"

“Σκοτωμός” Δήμου Αθηναίων και ΚΙΝΑΛ: Οργισμένες ανακοινώσεις

Στους “επικοινωνιολόγους του ΚΙΝΑΛ” που “αβίαστα εκθέτουν με την απρόσεκτη και επιπόλαια ανακοίνωσή τους” τα στελέχη του Κινήματος, απευθύνεται με ανακοίνωσή του ο Δήμος Αθηναίων.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Αθηναίων αναφέρεται σε “οργίλη ανακοίνωση” του ΚΙΝΑΛ, “με την οποία κατακεραυνώνει προκήρυξη του Δήμου Αθηναίων η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή, δηλαδή και με την θετική ψήφο της παράταξης που εκπροσωπεί το ίδιο το ΚΙΝΑΛ!” και σημειώνει:

“Αν είχαν κάνει τον κόπο οι επικοινωνιολόγοι του ΚΙΝΑΛ […] με ένα τηλεφώνημα θα είχαν πληροφορηθεί πως όχι μόνο η διακήρυξη είναι προφανώς απολύτως νόμιμη και διαφανής, αλλά και πως πραγματοποιείται σε συνέχεια της ανοιχτής διαγωνιστικής διαδικασίας που ξεκίνησε τον Μάρτιο για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών της πόλης λόγω της πανδημίας”.

Στην ίδια ανακοίνωση ο Δήμος Αθηναίων επισημαίνει πως “οι εργαζόμενοι είχαν προσληφθεί με μοναδικό κριτήριο αυτό της ανεργίας, ότι εδώ και τέσσερις μήνες έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και πως υπήρχε η θεσμική δυνατότητα να επαναληφθούν προσλήψεις” και σχολιάζει:
“Συμπέρασμα: δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν;”…

ΚΙΝΑΛ κατά Δήμου Αθηναίων

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε, νωρίτερα, τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, για “φωτογραφικές προκηρύξεις” και “στημένη διαδικασία” και τον καλούσε να την αποσύρει άμεσα.

Όπως ανέφερε ο Τομέας Δημόσιας Διοίκησης του ΚΙΝΑΛ, “ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Μπακογιάννης προκηρύσσει στις 3 Σεπτεμβρίου 366 θέσεις συμβασιούχων με προθεσμία υποβολής αιτήσεων τις 4 Σεπτεμβρίου” και προθεσμία για την υποβολή ενστάσεων “μόλις ένα 24ωρο”.

“Τόσο βέβαιος ήσασταν ότι όλα θα κυλήσουν ρολόι, τόσο προφανές είναι ότι η όλη διαδικασία είναι στημένη. Ούτε τα προσχήματα δεν τηρείτε κ. Δήμαρχε! Οι πελατειακές προθέσεις σας έγιναν γνωστές στους Αθηναίους εδώ και έναν χρόνο που αναλάβατε τη δημαρχία, αλλά ότι θα φτάνατε στο σημείο να κοροϊδεύετε τους Αθηναίους πολίτες ξεδιάντροπα βολεύοντας με προκλητικό τρόπο την πολιτική σας πελατεία ξεπερνά κάθε όριο”, σχολίαζε το ΚΙΝΑΛ.

Όπως συμπλήρωνε, “ο δήμος Αθηναίων δεν είναι τσιφλίκι σας για να διορίζετε χωρίς διαδικασίες και λογοδοσία όποιον σας αρέσει. Σε ένα Κράτος Δικαίου πρόσβαση σε δημόσια θέση πρέπει να έχουν όλοι οι πολίτες με τα κατάλληλα προσόντα. Φωτογραφικές προκηρύξεις προσβάλλουν τους Έλληνες πολίτες. Σας καλούμε να την αποσύρετε άμεσα”, κατέληγε η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "“Σκοτωμός” Δήμου Αθηναίων και ΚΙΝΑΛ: Οργισμένες ανακοινώσεις"

Αρνητικά τα τεστ για κοροναϊο σε Γεωργιάδη και Παπαθανάση

Αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα του τεστ για κοροναϊό τόσο για τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη όσο και για τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Παπαθανάση.
Ο υπουργός και ο αναπληρωτή υπουργός ανάρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα αποτελέσματα του τεστ. Όπως έγραψε ο κ. Γεωργιάδης: «Η τήρηση των μέτρων ασφαλείας, οι μάσκες, τα αντισηπτικά, η αποφυγή της χειραψίας κλπ προστατεύει από τον ιό. Είναι τα πρωτόκολλα που πρέπει όλοι μας να τηρούμε. Ήρθε το αποτέλεσμα του τεστ και είμαι αρνητικός στον COVID. Όλα καλά».
Ο κ. Παπαθανάσης έγραψε: «Το δείγμα βγήκε αρνητικό. Να φοράμε όλοι τις μάσκες μας, είναι θέμα ατομικής ευθύνης έναντι του κοινωνικού συνόλου. Το οφείλουμε στα παιδιά μας, στους γονείς μας, στους παππούδες και στις γιαγιάδες μας. Σώζουν ζωές!».
news
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρνητικά τα τεστ για κοροναϊο σε Γεωργιάδη και Παπαθανάση"

Μεγάλη φωτιά στη Σητεία – Επιχειρεί ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής

Φωτιά εκδηλώθηκε σήμερα στη Σητεία κινητοποιώντας την πυροσβεστική υπηρεσία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του cretapost, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Ξηρόκαμπος και στο σημείο βρίσκεται δύναμη της πυροσβεστικής που επιχειρεί για την κατάσβεσή της.

Πιο συγκεκριμένα, στη μάχη με τις φλόγες επιχειρούν 13 οχήματα με 33 πυροσβέστες και μία ομάδα πεζοπόρου.

Μάλιστα, την επιχείρηση κατάσβεσης συντονίζει ο περιφερειακός διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών της Κρήτης, κ. Μπουντουράκης.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα και οι τέσσερις νομοί της Κρήτης βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο για πρόκληση πυρκαγιάς σύμφωνα με τον χάρτη που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

cretapost
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλη φωτιά στη Σητεία – Επιχειρεί ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής"

Anadolu: Προγραμματισμένη δραστηριότητα η μεταφορά 40 τανκς από τη Συρία στην Αδριανούπολη

Προγραμματισμένη δραστηριότητα της δεύτερης στρατιάς με έδρα τη Μαλάτεια χαρακτηρίζει το Anadolu τη μεταφορά αρμάτων μάχης από τη Συρία με προορισμό την Αδριανούπολη. Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, δεν υφίσταται μεταφορά στρατευμάτων στα σύνορα με την Ελλάδα. Οι δύο αυτοκινητοπομπές θα φτάσουν στην Αδριανούπολη με πλοία που θα ξεκινήσουν από το λιμάνι της Αλεξανδρέττας.

Την ίδια ώρα, δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφερόταν στην πιθανότητα να πρόκειται  για επιστροφή στρατευμάτων που παλαιότερα μεταφέρθηκαν από τον Έβρο στη Συρία. 

Νωρίτερα, το τουρκικό ειδησεογραφικό δίκτυο haberler.com,  μετέδωσε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις από το απόγευμα σήμερα ξεκίνησαν να μεταφέρουν τανκς από τα σύνορα με τη Σύρια, στα σύνορα με την Ελλάδα. 


«Από τις περιοχές Χατάι, Ρεϊχανλί και Κουμλού, στα σύνορα με τη Συρία τα τανκς φορτώθηκαν σε νταλίκες και ξεκίνησαν για την Αδριανούπολη», ανέφερε το άρθρο.

«Δυο κονβόι φορτηγών φορτωμένα με περίπου 40 τανκς αναχώρησαν από τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία σήμερα το απόγευμα, και η συνοδεία αναμένεται να αποσταλεί στην Αδριανούπολη με τρένο από το λιμάνι του Ισκεντερούμ.



Στην ιστοσελίδα του Haberler δημοσιεύονται φωτογραφίες του φερόμενου στρατιωτικού κονβόϊ με προορισμό τα ελληνοτουρκικά σύνορα:


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Anadolu: Προγραμματισμένη δραστηριότητα η μεταφορά 40 τανκς από τη Συρία στην Αδριανούπολη"

Άρειος Παγος: Αντισυνταγματική η παρουσία εισαγγελέα σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις – Θέλει «θεραπεία» η διάταξη

Αντίκειται στο Σύνταγμα η παρουσία του εισαγγελέα σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις καθώς είναι διοικητικό καθήκον ξεκαθαρίζει ο Άρειος Πάγος σε χθεσινή γνωμοδότηση του παρόλο που ο νέος πολυσυζητημένος νόμος ορίζει το αντίθετο.
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Παπαγεωργίου, σε γνωμοδότηση του προς τους εισαγγελείς όλης της χώρας, προτείνει μετατροπή ή «θεραπεία» της διάταξης του νέου νόμου 4703/2020 που ορίζει την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις. Ωστόσο ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός διευκρινίζει στην γνωμοδότηση του ότι «ο εισαγγελέας έχει δικαίωμα αλλά και καθήκον όταν κατά την έμφρονα εισαγγελική κρίση, η σοβαρότητα των περιστάσεων το επιβάλει’.
Ειδικότερα, η ανάθεση διοικητικών καθηκόντων σε δικαστικούς λειτουργούς απαγορεύεται» λέει ο Άρειος Πάγος
«Υπό το νέο συνταγματικό και νομοθετικό πλαίσιο, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου γνωμοδότησε ότι η συμμετοχή εισαγγελικών λειτουργών στην επιτροπή που συγκροτείται ενόψει δημόσιας υπαίθριας συναθροίσεως δεν επιτρέπεται διότι αντίκειται στις διατάξεις του αναθεωρημένου άρθρου 89 του Συντάγματος … «.
Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου αρχικά αναφέρει ότι με την επίμαχη διάταξη για τη διάλυση υπαίθριας δημόσιας συνάθροισης ρίζεται ότι «αρμόδια για τη διάλυση δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι η κατά τόπον αρμόδια αστυνομική ή λιμενική αρχή με σύμφωνη γνώμη του παριστάμενου αρμόδιου εισαγγελέα πρωτοδικών. Σε κατεπείγουσες και σοβαρές περιπτώσεις διασάλευσης της δημόσιας ασφάλειας και ιδίως, σε περιπτώσεις διάπραξης εγκλημάτων κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας ή σε περιπτώσεις γενικευμένων επεισοδίων, εφόσον δεν παρίσταται αρμόδιος εισαγγελέας πρωτοδικών, η απόφαση διάλυσης της συνάθροισης λαμβάνεται από τον επικεφαλής της αστυνομικής ή λιμενικής δύναμης με παράλληλη αμελλητί ενημέρωση του αρμόδιου εισαγγελέα πρωτοδικών».
Ακολούθως σημειώνει ότι «προβληματισμός προκύπτει κατά τον Άρειο Πάγο από τη διατύπωση της νέας ρύθμισης,αναφορικά με τη συνταγματικότητα της προβλεπόμενης αρμοδιότητας του εισαγγελέα πρωτοδικών, του οποίου η «σύμφωνη γνώμη» είναι αναγκαία για την απόφαση της αστυνομικής ή λιμενικής αρχής περί διαλύσεως της υπαίθριας συναθροίσεως. Το θέμα αυτό δεν θίγεται ούτε στην αιτιολογική έκθεση του σχεδίου νόμου ούτε στην έκθεση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, προφανώς διότι το αρχικό νομοσχέδιο δεν είχε αυτή τη μορφή όταν κατατέθηκε στο Κοινοβούλιο. Κατά τους κανόνες του Διοικητικού Δικαίου, στην περίπτωση που προβλέπεται υποχρεωτική σύμφωνη γνώμη, το αποφασίζον όργανο δεν δικαιούται να αποφασίσει χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του συμβουλευτικού, από την οποία δεσμεύεται, δηλαδή κατ’ ουσίαν η εφαρμογή του νόμου έχει ανατεθεί στο γνωμοδοτικό όργανο, του οποίου η (αρνητική) γνωμοδότηση έχει άμεση νομική ισχύ και αποτελεί διοικητική πράξη. υπό το πρίσμα αυτών των αρχών του Διοικητικού Δικαίου, η ανατιθέμενη με το άρθρο 10 και 3 Ν.4703/2020 αρμοδιότητα στον εισαγγελέα πρωτοδικών (της σύμφωνης γνώμης) συνιστά άσκηση διοικητικών καθηκόντων με επιτρεπόμενη από το άρθρο 89 του Συντάγματος».

Διαβάστε ολόκληρη τη γνωμοδότηση Παπαγεωργίου με θέμα «Διάλυση δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης – Εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 10 και 3 Ν.4730/2020 από τους εισαγγελικούς λειτουργούς ΕΔΩ

dikastiko
Διαβάστε Περισσότερα » "Άρειος Παγος: Αντισυνταγματική η παρουσία εισαγγελέα σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις – Θέλει «θεραπεία» η διάταξη"

Νέες πολεμικές απειλές Ερντογάν: Αν δεν το καταλάβουν πολιτικά, θα το βιώσουν στο πεδίο της μάχης

Σε ακραίες δηλώσεις προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε πολεμικές απειλές κατά την ομιλία του σε εγκαίνια νοσοκομείου, αν και δηλώνει ανοιχτός στον διάλογο. 

«Θα καταλάβουν σύντομα ότι η Τουρκία έχει την πολιτική, οικονομική και στρατιωτική δύναμη να διαλύσει τους χάρτες που της επιβάλλονται», τόνισε ο Ερντογάν, προσθέτοντας με νόημα:«Είτε θα το καταλάβουν πολιτικά, είτε θα το βιώσουν οδυνηρά στο πεδίο της μάχης».

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία και ο τουρκικός λαός είναι προετοιμασμένοι για κάθε πιθανότητα και για κάθε αποτέλεσμα. Σε αυτό το πλαίσιο υποστήριξε ότι η Τουρκία βρίσκεται με κάθε τρόπο και εκφράζει σε όλες τις πλατφόρμες, τις συνεντεύξεις, και τα μηνύματά της ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να μοιραστεί ό,τι είναι δίκαιο. 


Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με Στόλτενμπεργκ


Τηλεφωνική συνομιλία με το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είχε σήμερα, Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας

Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης από πλευράς της Τουρκίας, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.



Εντωμεταξύ το Σάββατο ο ΣΚΑΙ έφερε στη δημοσιότητα διάλογο που είχε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ σε συνάντησή τους στο Βερολίνο και στην οποία ο Έλληνας υπουργός είχε ξεκαθαρίσει ότι πρέπει να αποσυρθούν όλα τα πολεμικά πλοία.

Ο διάλογος εκθέτει τον ΓΓ του ΝΑΤΟ ο οποίος αρχικά υποστήριξε οτι υπήρξε συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας για διάλογο και στη συνέχεια μετά την διάψευση από την Αθήνα και το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη υποχρεώθηκε να τα «μαζέψει».

Ο διάλογος έχει ως εξής:

Παναγιωτόπουλος: Όσο παραμένουν σ’ αυτό το σημείο τόσα πλοία αυξάνεται ο κίνδυνος να γίνει κάτι λόγω υπερσυγκέντρωσης, κόπωσης και έντασης πολλών πλοίων σε μια τόσο περιορισμένη περιοχή.
Στόλτενμπεργκ: Εντάξει. Τι μπορώ να κάνω;
Παναγιωτόπουλος: Να μεσολαβήσεις ώστε να βρεθεί τρόπος να αποσύρει αμέσως ο Ερντογάν όλα τα πλοία. 
Στόλτενμπεργκ: Όλα τα πολεμικά;
Παναγιωτόπουλος: Όλα τα πολεμικά.
Στόλτενμπεργκ: Και το Ορούτς Ρέις;
Παναγιωτόπουλος: Βεβαίως και το Ορούτς Ρέις. Αν αποσυρθούν τα πολεμικά, θα φύγει και αυτό, γιατί ποτέ δε βγαίνει χωρίς συνοδεία πολεμικών πλοίων.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες πολεμικές απειλές Ερντογάν: Αν δεν το καταλάβουν πολιτικά, θα το βιώσουν στο πεδίο της μάχης"

ΚΙΝΑΛ κατά Μπακογιάννη: «Φωτογραφική» προκήρυξη στο Δήμο

Το ΚΙΝΑΛ αναφέρεται σε ανακοίνωσή του σε «φωτογραφική» προκήρυξη του Δήμου Αθηναίων «της μίας μέρας».

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Μπακογιάννης προκηρύσσει στις 3 Σεπτεμβρίου 366 θέσεις συμβασιούχων με προθεσμία υποβολής αιτήσεων τις 4 Σεπτεμβρίου.

Δώσατε δε, μόλις ένα 24ωρο και για την υποβολή ενστάσεων. Τόσο βέβαιος ήσασταν ότι όλα θα κυλήσουν ρολόι, τόσο προφανές είναι ότι η όλη διαδικασία είναι στημένη. Ούτε τα προσχήματα δεν τηρείτε κ. Δήμαρχε! Οι πελατειακές προθέσεις σας έγιναν γνωστές στους Αθηναίους εδώ και έναν χρόνο που αναλάβατε τη δημαρχία, αλλά ότι θα φτάνατε στο σημείο να κοροϊδεύετε τους Αθηναίους πολίτες ξεδιάντροπα βολεύοντας με προκλητικό τρόπο την πολιτική σας πελατεία ξεπερνά κάθε όριο.

Ο δήμος Αθηναίων δεν είναι τσιφλίκι σας για να διορίζετε χωρίς διαδικασίες και λογοδοσία όποιον σας αρέσει. Σε ένα Κράτος Δικαίου πρόσβαση σε δημόσια θέση πρέπει να έχουν όλοι οι πολίτες με τα κατάλληλα προσόντα. Φωτογραφικές προκηρύξεις προσβάλλουν τους Έλληνες πολίτες. Σας καλούμε να την αποσύρετε άμεσα» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΙΝΑΛ κατά Μπακογιάννη: «Φωτογραφική» προκήρυξη στο Δήμο"

Κορονοϊός: Δύο συλλήψεις και δεκάδες πρόστιμα σε καταστήματα αλλά και πολίτες που δεν φορούσαν μάσκα

Σε 2 συλλήψεις, 16 βεβαιώσεις για παραβάσεις καταστημάτων – ιδιωτικών επιχειρήσεων και 251 για μη χρήση μάσκας, προχώρησε η Αστυνομία κατά τη διάρκεια των 50.867 ελέγχων που πραγματοποιήσε χθες, Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ:

– Πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις και βεβαιώθηκαν 11 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων. Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 526 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 38 άτομα.

– 5 παραβάσεις για λειτουργία καταστημάτων μετά τις 24:00, με επιβολή προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τις οποίες 2 στην Κρήτη και από 1 σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία και Ιόνια Νησιά. Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου, την Τρίτη 11 Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 77 σχετικές παραβάσεις.

– 251 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης, ενώ επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 150 ευρώ, ως εξής: 33 στη Θεσσαλονίκη, 33 στην Κεντρική Μακεδονία, 33 στη Στερεά Ελλάδα, 21 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 20 στην Κρήτη, 19 στην Αττική, 18 στην Ηπειρο, 16 στο Βόρειο Αιγαίο, 13 στη Δυτική Ελλάδα, 12 στα Ιόνια Νησιά, 12 στην Πελοπόννησο, 9 στη Θεσσαλία, 6 στο Νότιο Αιγαίο και 6 στη Δυτική Μακεδονία. Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 12.386 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 12.376 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 10 των 300 ευρώ.

Παράλληλα, στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν 56 έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λ.π, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά 6 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, από τις οποίες 3 στη Μύκονο και ισάριθμες σε περιοχές – νησιά αρμοδιότητας του Α.Τ. Μήλου (Μήλος, Κίμωλος, Σέριφος, Σίφνος).

Όπως επισημαίνει η ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Δύο συλλήψεις και δεκάδες πρόστιμα σε καταστήματα αλλά και πολίτες που δεν φορούσαν μάσκα"

Επικοινωνία Δένδια-Στόλτενμπεργκ: Στο επίκεντρο η αποκλιμάκωση από Τουρκία

Τηλεφωνική συνομιλία με το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης από πλευράς της Τουρκίας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, τονίστηκε η ανάγκη άμεσης αποκλιμάκωσης με την απόσυρση των πλοίων ως προϋπόθεση για έναρξη διαλόγου.

Συζήτησαν, επίσης, για την πρόταση Στόλτενμπεργκ για μηχανισμό αποκλιμάκωσης εντάσεων στο πλαίσιο των γνωστών θέσεων της Αθήνας.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Επικοινωνία Δένδια-Στόλτενμπεργκ: Στο επίκεντρο η αποκλιμάκωση από Τουρκία"

Στρατιωτικά γυμνάσια ανοικτά της Κύπρου ανακοίνωσε η Τουρκία

Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν γυμνάσια ανοικτά της Κύπρου από αύριο Κυριακή, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Τα γυμνάσια θα διαρκέσουν ως την Πέμπτη και σε αυτά θα συμμετάσχουν στοιχεία της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού και του στρατού ξηράς, επεσήμανε η Άγκυρα.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Στρατιωτικά γυμνάσια ανοικτά της Κύπρου ανακοίνωσε η Τουρκία"

Ελληνοτουρκικά: Ο διάλογος που… ξεμπροστιάζει τον Στόλτενμπεργκ – Τι είπε με τον Παναγιωτόπουλο

Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας απαίτησε την αποχώρηση των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Τι του απάντησε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.
Τον διάλογο που είχε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Γενς Στόλτενμπεργκ, στο Βερολίνο, αποκάλυψε σήμερα (05.09.2020) ο ΣΚΑΪ. Η αποκάλυψη έρχεται δύο ημέρες μετά την αναστάτωση που προκάλεσε το tweet του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το οποίο Ελλάδα και Τουρκία “συμφώνησαν να ξεκινήσουν τεχνικές συζητήσεις στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ για να συσταθεί ένας μηχανισμός στρατιωτικής αποτροπής σύγκρουσης ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι περιστατικών και ατυχημάτων στην Ανατ. Μεσόγειο”. 
Άμεση και ηχηρή ήταν η διάψευση της Αθήνας, με διπλωματικές πηγές να τονίζουν πως πως οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με φερόμενες τεχνικές συνομιλίες στο ΝΑΤΟ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεταν οι ίδιες πηγές, έχουμε συγκρατήσει την πρόθεση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ να εργαστεί για να θεσπίσει μηχανισμούς αποκλιμάκωσης στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.
“Πλην όμως, αποκλιμάκωση συνιστά μόνον η άμεση απομάκρυνση όλων των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα”, σημείωναν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.
Ακολουθεί ο διάλογος που είχαν Παναγιωτόπουλος – Στόλτενμπεργκ:
Παναγιωτόπουλος: Όσο παραμένουν σ’ αυτό το σημείο τόσα πλοία αυξάνεται ο κίνδυνος να γίνει κάτι λόγω υπερσυγκέντρωσης, κόπωσης και έντασης πολλών πλοίων σε μια τόσο περιορισμένη περιοχή.
Στόλτενμπεργκ: Εντάξει. Τι μπορώ να κάνω;
Παναγιωτόπουλος: Να μεσολαβήσεις ώστε να βρεθεί τρόπος να αποσύρει αμέσως ο Ερντογάν όλα τα πλοία. 
Στόλτενμπεργκ: Όλα τα πολεμικά;
Παναγιωτόπουλος: Όλα τα πολεμικά.
Στόλτενμπεργκ: Και το Oruc Reis;
Παναγιωτόπουλος: Βεβαίως και το Oruc Reis. Αν αποσυρθούν τα πολεμικά, θα φύγει και αυτό, γιατί ποτέ δε βγαίνει χωρίς συνοδεία πολεμικών πλοίων.
Να σημειωθεί ότι μετά την έντονη αντίδραση της Αθήνας, ο Στόλτενμπεργκ ανασκεύασε για όσα είπε.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελληνοτουρκικά: Ο διάλογος που… ξεμπροστιάζει τον Στόλτενμπεργκ – Τι είπε με τον Παναγιωτόπουλο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news