facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Συναγερμός για μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Κεφαλονιά

Δύσκολο αναμένεται να είναι το βράδυ για τους πυροσβέστες και τους εθελοντές που καλούνται να αντιμετωπίσουν την μεγάλη πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη περιοχή Αννινάτα, στην Κεφαλονιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, στην περιοχή υπάρχουν τρεις εστίες φωτιάς που καίνε δασική έκταση και δεν κινδυνεύουν κατοικημενες περιοχές. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν σήμερα στο Ιόνιο.

Στα Αννινάτα βρίσκεται μεγάλη πυροσβεστική δύναμη και αναλυτικότερα 102 πυροσβέστες, 21 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από Δυτική Ελλάδα και 1η ΕΜΑΚ, καθώς και κλιμάκιο της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Ακόμα στο σημείο συνδράμουν εθελοντικές ομάδες αλλά και υδροφόρες.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός για μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Κεφαλονιά"

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Συλλήψεις υπαλλήλων για πλαστά διπλώματα (βίντεο)

Στην σύλληψη εφτά υπαλλήλων της διεύθυνσης  Συγκοινωνιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας στα Τρίκαλα προχώρησε σήμερα η ΕΛΑΣ. Οι εφτά κατηγορούνται ότι τα τελευταία χρόνια έδιναν διπλώματα, κυρίως, για φορτηγά αλλά και ΙΧ και μηχανές έναντι αμοιβής. Μαζί τους συνελήφθησαν και δύο ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης, ένας στα Τρίκαλα και άλλος στην Καρδίτσα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών στην ΠΕ Τρικάλων αλλά και ανώτερα στελέχη της. Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μέχρι στιγμής δεν έχει ενημερωθεί η πολιτική ηγεσία της περιφέρειας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η έρευνα της ΕΛΑΣ ξεκίνησε το 2019 μετά από καταγγελία. Επί ένα και πλέον χρόνο οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τηλεφωνικές συνομιλίες στη Διεύθυνσης Συγκοινωνιώ. Ενώ έκαναν και καταγραφές μέσω καμερών! Αποτέλεσμα, χθες το πρωί να πραγματοποιήσουν έφοδο και να προχωρήσουν σε συλλήψεις. Οι εφτά υπάλληλοι και οι δύο ιδιοκτήτες μεταφέρθηκαν χθες το βράδυ στη ΓΑΔΑ. Ενώ σήμερα το απόγευμα επέστρεψαν στα Τρίκαλα για να απολογηθούν.
Ωστόσο, όπως αναφέρει το trikalavoice.gr, οι δικηγόροι τους ζητούν χρόνο για να μελετήσουν την ογκώδη δικογραφία 4.000 σελίδων.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Περιφέρεια Θεσσαλίας: Συλλήψεις υπαλλήλων για πλαστά διπλώματα (βίντεο)"

Κανείς δεν μπορεί να εκβιάσει την Ευρώπη με κραυγές ή απειλές

Την εκτίμηση ότι είναι «ίσως η μεγαλύτερη και ίσως η τελευταία ευκαιρία για την Τουρκία να επανέλθει στον δρόμο της αποκλιμάκωσης και του διαλόγου» εξέφρασε απόψε, ενόψει της ειδικής Συνόδου Κορυφής της 24ης και 25ης Σεπτεμβρίου για την Ανατολική Μεσόγειο, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, μιλώντας -μέσω τηλεδιάσκεψης- από το βήμα της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ).

«Πρέπει να γίνει σαφές προς πάσα κατεύθυνση -και πιστεύω πως έχει ήδη γίνει σαφές- ότι κανείς δεν μπορεί να εκβιάσει την Ευρώπη με κραυγές ή απειλές. Ήρθε η ώρα η Τουρκία να αποφασίσει αν θα πρέπει να συμμετάσχει στο τραπέζι ενός ειλικρινούς και γόνιμου διαλόγου με τους γείτονές της και την ΕΕ συνολικά ή αν θα ψάξει μια άλλη θέση στον κόσμο, με άλλους συμμάχους. Αναζητούμε από την πλευρά μας ένα πλαίσιο ευρω-τουρκικής αναφοράς, που σίγουρα θα καλύπτει τις ελληνικές και κυπριακές εθνικές επιδιώξεις, με ορίζοντα τη Σύνοδο Κορυφής της 24ης- 25ης Σεπτεμβρίου. Θα είναι ίσως η μεγαλύτερη και ίσως και η τελευταία ευκαιρία για την Τουρκία, να επανέλθει στον δρόμο της αποκλιμάκωσης και του διαλόγου και πρέπει οι φίλοι μας οι Τούρκοι να το καταλάβουν αυτό» σημείωσε ο κ. Σχοινάς, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία είναι «ένας μεγάλος και δύσκολος εταίρος» για την Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά αυτή η σχέση δεν είναι δεδομένη, ούτε λειτουργεί αυτόματα, παρά πρέπει να χτιστεί και να αποδειχθεί στην πράξη.

Η διατήρηση της γεωπολιτικής σταθερότητας και ασφάλειας σε όλα τα σύνορα της ΕΕ, αλλά ιδιαίτερα στην ανατολική Μεσόγειο, είναι σύμφωνα με τον κ. Σχοινά, μία από τις δύο πρόσθετες βασικές προϋποθέσεις και κρίσιμους παράγοντες για τη γρήγορη επιστροφή της Ευρώπης στην κανονικότητα μετά την πανδημία.

«Προσβάσιμο σε όλους με ισότιμο τρόπο το εμβόλιο»

Η άλλη προϋπόθεση είναι το εμβόλιο, για το οποίο ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έδωσε τη διαβεβαίωση ότι, όταν είναι διαθέσιμο, θα πρέπει να έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός ευρωπαϊκού δημόσιου αγαθού και θα είναι «προσβάσιμο σε όλους, με ισότιμο τρόπο, ώστε να καταστεί σαφές ότι η Ευρώπη που προστατεύει δεν είναι κάτι αφηρημένο, αλλά ένας απτός μηχανισμός που δίνει λύσεις» στα προβλήματα των πολιτών.

Ο κ. Σχοινάς υπενθύμισε ότι από κοινού με την Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, έχει εκπονηθεί ευρωπαϊκή στρατηγική για τη συνολική προαγορά εμβολίων, συμβαλλόμενη με όλες τις εταιρείες παγκοσμίως, που έχουν αποδεδειγμένα προχωρήσει με επιτυχία στο θέμα του εμβολίου. Επανέλαβε ότι έχουν ήδη προχωρήσει, εκ μέρους των 27 κρατών-μελών, πέντε συμφωνίες προαγοράς σημαντικής ποσότητας εμβολίων. Συγκεκριμένα, ήδη έχουν «πέσει οι υπογραφές» με την Astra Zeneca για 300 εκατ. δόσεις με οψιόν αγοράς 100 εκατ. επιπλέον και επίκεινται ανάλογες υπογραφές με τις υπόλοιπες τέσσερις εταιρείες.

«Δεν θέλουμε στα εμβόλια να επαναληφθεί η κακοφωνία που είχαμε στην πρώτη φάση της πανδημίας με τον υγειονομικό εξοπλισμό, μάσκες και αναπνευστήρες, όταν λειτούργησε το σύνδρομο «ο σώζων εαυτόν σωθήτω». Θέλουμε να υπάρχει ευρωπαϊκή συνολική συνεκτική λύση. Κι αυτή ακριβώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, δουλεύουμε με μεγάλη συνέπεια και στοχοπροσήλωση για να συμβεί αυτό» κατέληξε ο κ.Σχοινάς.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κανείς δεν μπορεί να εκβιάσει την Ευρώπη με κραυγές ή απειλές"

Διαψεύδει το ΕΚΠΑ ότι «μπλόκαρε» το εργαστήριο από τους μοριακούς ελέγχους

Σε διευκρινιστικές δηλώσεις προέβη ο κ. Αθανάσιος Τσακρής, καθηγητής Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και διευθυντής του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας του πανεπιστημίου, για τη διεξαγωγή Μοριακών Ελέγχων SARS CoV-2.

Ο κ. Τσακρής επιθυμώντας να αποσαφηνίσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τον αριθμό των μοριακών τεστ που δέχεται προς ανάλυση το Εργαστήριο του ΕΚΠΑ, σημειώνει:

1. Το Εργαστήριο λειτουργεί αδιάκοπα τους τελευταίους έξι μήνες, υποστηρίζοντας ανελλιπώς την εθνική προσπάθεια αναχαίτισης της πανδημίας SARS CoV-2 και ανταποκρίνεται κανονικά στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει, ήτοι την εξέταση δειγμάτων από τις πύλες εισόδου, όπως επίσης τις δομές που ελέγχει ο ΕΟΔΥ και ορισμένα συνεργαζόμενα δημόσια νοσοκομεία.

2. Οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη αντιμετωπίζεται συμπληρωματικά και κατά περίπτωση, αναλόγως της δυναμικότητας του Εργαστηρίου τη δεδομένη χρονική στιγμή.

3. Η Επιστολή του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ προς τα Δημόσια Νοσοκομεία της 2/9/2020, περί αδυναμίας εκτέλεσης Μοριακού Ελέγχου για SARS CoV-2, αφορά σε συμπληρωματικές ανάγκες που προέκυψαν λόγω της αδυναμίας διεξαγωγής ελέγχων από το ΕΚΕΑ και σε καμία περίπτωση δεν αφορά στις υποχρεώσεις σε εργαστηριακή κάλυψη που είχε ήδη αναλάβει το Εργαστήριο.

4. Παρόλα αυτά, το Εργαστήριο εξακολουθεί να υποστηρίζει τις έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν, αυξάνοντας συνεχώς τον αριθμό καθημερινών ελέγχων, στο μέτρο του εφικτού και διατηρώντας παράλληλα το υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας του.

«Συνεπώς, κάθε δημοσίευμα που αναφέρεται σε αδυναμία του Εργαστηρίου μας για συνέχιση διεξαγωγής Μοριακών Ελέγχων είναι ανακριβές», ξεκαθαρίζει ο κ. Τσακρής.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαψεύδει το ΕΚΠΑ ότι «μπλόκαρε» το εργαστήριο από τους μοριακούς ελέγχους"

Τεστ κορωνοϊού σε όλους τους στρατεύσιμους -Ποιες ημερομηνίες θα γίνουν

Σε τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού πρόκειται να υποβληθούν περίπου 8.450 νέοι στρατεύσιμοι, που παρουσιάζονται τις επόμενες ημέρες. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στην ενημέρωση της Παρασκευής, οι δειγματοληψίες θα γίνουν στα σημεία κατάταξης από υγειονομικά κλιμάκια των Ενόπλων Δυνάμεων και με τη συνδρομή του ΕΟΔΥ, το διάστημα από τις 7 έως τις 23 Σεπτεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 7 έως τις 10 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι δειγματοληψίες στον Στρατό Ξηράς, από τις 8 έως 14 Σεπτεμβρίου στην Πολεμική Αεροπορία και από τις 15 έως τις 23 Σεπτεμβρίου στο Πολεμικό Ναυτικό.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Τεστ κορωνοϊού σε όλους τους στρατεύσιμους -Ποιες ημερομηνίες θα γίνουν"

Χρήστος Σταϊκούρας: Τα ταμειακά διαθέσιμα είναι στα προ κρίσης επίπεδα

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο ανοικτό μέρος της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος, υπογράμμισε ότι η χώρα, παρά τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στην οικονομία, διατήρησε τα ταμειακά της διαθέσιμα στο ύψος που ήταν στην αρχή της κρίσης, συνεχίζοντας μάλιστα τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις, με στόχο την ενίσχυση της παραγωγικής βάσης της Ελλάδας η οποία πλέον στρέφεται σε δυναμικούς κλάδους της Οικονομίας.

Η κυβέρνηση παίρνει βάρος από τις επιχειρήσεις, είπε ο υπουργός, αναφέροντας ως παράδειγμα ότι οι επιχειρήσεις φέτος καταβάλουν σε φόρους 1,5-1,6 δισ. , όταν πέρυσι κατέβαλαν 3,5 δισ., όφελος που προκύπτει από τη μείωση του φορολογικού συντελεστή αλλά και της προκαταβολής φόρου. Επίσης, η κυβέρνηση θα συνεχίσει με μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές και τα φορολογικά βάρη.

Ο κ. Σταϊκούρας έκανε ειδική αναφορά στην υποστήριξη που υπήρξε, ως τώρα και στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, σε επιχειρήσεις και απασχολούμενους στην Κεντρική Μακεδονία. Συγκεκριμένα:

Στην Κεντρική Μακεδονία, στο πλαίσιο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και του Ειδικού Σκοπού ωφελήθηκαν 85.252 επιχειρηματίες και επιχειρήσεις εκ των οποίων 49.054 στη Θεσσαλονίκη, που έλαβαν 216 εκατ. ευρώ.

Από όλα τα εργαλεία υποστήριξης χορηγήθηκαν περίπου 1 δισ. ευρώ στην Κεντρική Μακεδονία. Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους, τέθηκαν σε αναστολή στην Κεντρική Μακεδονία 135.000 και έλαβαν 150 εκατ. ευρώ και οι 6.015 από το ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ έλαβαν 6 εκατ. αποζημιώσεις ειδικού σκοπού.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Χρήστος Σταϊκούρας: Τα ταμειακά διαθέσιμα είναι στα προ κρίσης επίπεδα"

Κομισιόν κατά Τουρκίας: Έτοιμη η ΕΕ για περιοριστικά μέτρα σε βάρος της Άγκυρας

Ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα, με το οποίο καταδικάζει, παράλληλα, τη δραστηριότητα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, έστειλε η Κομισιόν. 

«H EE είναι έτοιμη να επιβάλει περιοριστικά μέτρα εφόσον η Τουρκία δεν προχωρήσει σε αποκλιμάκωση», τόνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν υπεύθυνος για θέματα εξωτερικών υποθέσεων, Πήτερ Στάνο, μιλώντας στην ΕΡΤ1.

«Η ΕΕ είναι πολύ ξεκάθαρη σε σχέση με την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα και την Κύπρο και η προσδοκία της ΕΕ εκφράστηκε προς στην Τουρκία τόσο με δημόσιες δηλώσεις όσο και μέσω της δέσμευσης του Ύπατου Εκπροσώπου Μπορέλ ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Τσαβούσογλου, τον ενημέρωσε για τις συζητήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών και τις προσδοκίες της ΕΕ να δουν την αποκλιμάκωση, να δουν διάλογο και δέσμευση και όχι μονομερή βήματα τα οποία αποτελούν προκλήσεις και συμβάλλουν στην αύξηση των εντάσεων» υπογράμμισε ο Πήτερ Στάνο.

Επιπροσθέτως, ο κ. Στάνο τόνισε ότι η ΕΕ έχει ξεκαθαρίσει «τι θα συμβεί από την πλευρά μας εάν δεν υπάρχουν δείγματα αποκλιμάκωσης. Γι' αυτό το συμβούλιο είναι έτοιμο να ξεκινήσει συζητήσεις για πιθανά περιοριστικά μέτρα αλλά όλοι ελπίζουμε ότι είναι πιθανόν να προχωρήσουμε μέσω του δρόμου του διαλόγου και των συζητήσεων».

Σφοδρή επίθεση Βέμπερ στον Μάας: Δεν είσαι μεσολαβητής - Να σταθούμε στο πλευρό της Ελλάδας

Πρέπει να γίνει σαφές ότι η Ευρώπη και η Γερμανία είναι στο πλευρό της Ελλάδας και να μιλήσουμε για οικονομικές κυρώσεις, για αναστολή της τελωνειακής συμφωνίας με την Άγκυρα και πολλά άλλα προκειμένου να αντιδράσουμε στις επιθέσεις του Ερντογάν, δήλωσε, νωρίτερα, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ (CSU), στο "Spiegel", ενώ παράλληλα επικρίνει τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας (SPD).

«Το γεγονός ότι ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας ταξιδεύει στην Αθήνα ως μεσολαβητής είναι απαράδεκτο για μένα. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια διαμάχη μεταξύ ενός κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μιας τρίτης χώρας η οποία ενεργεί επιπλέον και ως επιτιθέμενη. Πρέπει να γίνει σαφές ότι η Ευρώπη και η Γερμανία είναι στο πλευρό της Ελλάδας. Ο υπουργός Εξωτερικών πρέπει να προσέξει, ώστε να μην αφεθεί να εκβιασθεί λόγω του φόβου μιας νέας προσφυγικής κρίσης. Αντ 'αυτού, πρέπει να μιλήσουμε για οικονομικές κυρώσεις, για αναστολή της τελωνειακής συμφωνίας με την Άγκυρα και πολλά άλλα προκειμένου να αντιδράσουμε στις επιθέσεις του Ερντογάν», προσέθεσε ο Βέμπερ.

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσαβούσογλου - Στόλτενμπεργκ μετά τη «στροφή» του ΝΑΤΟ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ είχε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη σκιά της ανακοίνωσηςέναρξης διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας εκ μέρους του Γενς Στόλτενμπεργκ και της διάψευσης που ακολούθησε.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, Τσαβούσογλου και Στόλτενμπεργκ συζήτησαν το θέμα της ανατολικής Μεσογείου και τις τελευταίες εξελίξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επικοινωνία των δύο άνδρών έγινε μετά την επίσημη... «στροφή» του ΓΓ του ΝΑΤΟ στο θέμα της συμφωνίας Ελλάδας - Τουρκίας για συζητήσεις που ο ίδιος έσπευσε να ανακοινώσει το βράδυ της Πέμπτης προκαλώντας την άμεση αντίδραση της Αθήνας.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε ο ίδιος το μεσημέρι της Παρασκευής ότι «δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ μόνο συζητήσεις» και διευκρίνισε πως οι συζητήσεις είναι τεχνικές και σε στρατιωτικό επίπεδο».

Νωρίτερα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, επιτέθηκε στην Αθήνα χρησιμοποιώντας εκφράσεις ότι «η Αθήνα λέει ψέματα σε ό,τι αφορά στη διαμεσολάβηση του ΝΑΤΟ» και ότι «δεν επιθυμεί στην πραγματικότητα το διάλογο». 


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κομισιόν κατά Τουρκίας: Έτοιμη η ΕΕ για περιοριστικά μέτρα σε βάρος της Άγκυρας"

Αχαΐα: Κατάσχεσαν άμαξα και άλογα για να αποτραπεί γάμος λόγω κορονοϊού - Πληροφορίες για 1.000 καλεσμένους - ΦΩΤΟ

Το παραμύθι που θέλει τη σταχτοπούτα να φθάνει με άμαξα που σέρνουν άλογα στον πρίγκιπα της, φαίνεται πως ήθελε να αναβιώσει στη γαμήλια τελετή του ζευγάρι από την Κάτω Αχαΐα, όμως τα σχέδια του ματαιώθηκαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, άμαξα και άλογα κατασχέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής από την ΕΛ.ΑΣ.

118946915_1705572829590752_7247396199693980405_n_2.jpg
Συγκεκριμένα στο γάμο που είναι προγραμματισμένος για αύριο Σάββατο - πηγές αναφέρουν πως οι καλεσμένοι αγγίζουν τα 1.000 άτομα. Η Αστυνομία μετά την ενημέρωση που είχε και στο πλαίσιο της τήρησης των μέτρων για την αποτροπή μετάδοσης του κορονοϊού, ανέλαβε δράση. Έτσι λοιπόν προχώρησε στην κατάσχεση της άμαξας και δυο αλόγων, ενώ για την αποφυγή συνωστισμού στο αποψινό γαμήλιο γλέντι, εμφανής είναι η παρουσία της.
Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Τσιγγάνικα στην Κάτω Αχαΐα.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή ημέρα, καθώς άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με την πραγματοποίηση του γάμου, δεδομένου πως τα σχέδια τόσο των μελλόνυμφων, όσο και των οικογενειών τους ανετράπησαν στο ...παρά πέντε!
tempo24
Διαβάστε Περισσότερα » "Αχαΐα: Κατάσχεσαν άμαξα και άλογα για να αποτραπεί γάμος λόγω κορονοϊού - Πληροφορίες για 1.000 καλεσμένους - ΦΩΤΟ"

Δένδιας: Εχουμε δικαίωμα προσφυγής στο Συμβούλιο Ασφαλείας

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η συνάντηση Νίκου Δένδια-Αντόνιο Γκουτέρες, με τον Έλληνα ΥΠΕΞ να στέλνει για ακόμα μία φορά ξεκάθαρο μήνυμα προς της Τουρκία.
Ο κος Δένδιας ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν η Αθήνα είναι δυσαρεστημένη από το έγγραφο που προσκόμισε ο Γενς Στόλτενμπεργκ τονίζοντας: Δεν έχουμε μελετήσει το έγγραφο και κατά συνέπεια δεν θα μπορούσα να σας μιλήσω για δυσαρέσκεια ή ευαρέσκεια. Αυτό όμως που θέλω να επαναλάβω είναι αυτό που περιέχεται στις χθεσινές ανακοινώσεις του Υπουργείου Εξωτερικών, δηλαδή ότι η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται με την Τουρκία.
«Η Ελλάδα έχει πει ξεκάθαρα ότι διαπραγμάτευση με την Τουρκία μπορεί να υπάρξει μόλις τα τουρκικά πλοία αποχωρήσουν από την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Όχι όμως όσο τα τουρκικά πλοία παραμένουν εκεί», πρόσθεσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ.
Δένδιας: Η προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας είναι πάντα δικαίωμα οποιουδήποτε μέλους των Ηνωμένων Εθνών
Στην ερώτηση αν «είναι στις σκέψεις της Ελλάδας προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας για τις τουρκικές απειλές οι οποίες στρέφονται και κατά της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή», ο Νίκος Δένδιας απάντησε:
«Η προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας είναι πάντα δικαίωμα οποιουδήποτε μέλους των Ηνωμένων Εθνών, και κατά συνέπεια και της χώρας μας. Το πότε όμως, κάτω από ποιες συνθήκες πρέπει να χρησιμοποιηθεί αυτή η δυνατότητα, αυτό είναι πάντα θέμα το οποίο αποφασίζεται υπό τις συνθήκες της συγκεκριμένης στιγμής».
Δένδιας: Παλιός φίλος της χώρας ο Γκουτέρες
«Η συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών είναι κατ’αρχήν πάντοτε ένα ευχάριστο γεγονός από μόνο του. Είναι ένας παλιός φίλος της χώρας μας και ένα εξαιρετικά έμπειρο άτομο στα τεκταινόμενα στην περιοχή.

Μου έδωσε την ευκαιρία να του εξηγήσω τι συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο, πως η τουρκική παραβατικότητα δημιουργεί προβλήματα στη σταθερότητα και στην ειρήνη στην περιοχή και επίσης κουβεντιάσαμε για την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία, αντίγραφο της οποίας εθιμοτυπικά του έδωσα. Του παρέδωσα επιστολή του Πρωθυπουργού, του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, με την παράκληση του Πρωθυπουργού να την διαβιβάσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας, και επίσης είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε κάποιες απόψεις για το μέλλον του Κυπριακού προβλήματος. Το πώς θα μπορούσαν να εξελιχθούν τα πράγματα μετά τις τουρκοκυπριακές »εκλογές», τόνισε ο Νίκος Δένδιας.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Δένδιας: Εχουμε δικαίωμα προσφυγής στο Συμβούλιο Ασφαλείας"

Κορωνοϊός: Τέλος τα τεστ και στο ΕΚΠΑ για τα νοσοκομεία

Σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση φαίνεται ότι είναι και πάλι το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αφού μετά το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), ούτε το εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών μπορεί να συνεχίσει να εξετάζει τα δείγματα για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, το Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ με έγγραφό του σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής (1η και 2η Υγειονομική Περιφέρεια) αλλά και σε κάποια Νοσοκομεία της περιφέρειας, ζητά να σταματήσει η αποστολή δειγμάτων καθώς δεν μπορεί να αντεπεξέλθει λόγω του φόρτου εργασίας.

Στο σχετικό έγγραφο αναφέρεται: «Λόγω περιορισμένων αντιδραστηρίων και των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει, το Εργαστήριο Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον τεράστιο όγκο των εξετάσεων από τα Νοσοκομεία Αθήνας Και Περιφέρειας και δεν θα παραλαμβάνει από αύριο 3.9.2020 δείγματα για μοριακό έλεγχο SARS-CoV-2 (Covid-19)».

Το εργαστήριο του ΕΚΠΑ μπλόκαρε μετά το ΕΚΕΑ, καθώς άρχισε να δέχεται όλα τα δείγματα τα οποία δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. Να υπενθυμιστεί ότι το ΕΚΕΑ, το οποίο επίσης διέκοψε τις εξετάσεις λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων ενώ αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί και πάλι στις 8 Σεπτεμβρίου, όπως διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Τέλος τα τεστ και στο ΕΚΠΑ για τα νοσοκομεία"

Απίστευτοι Τούρκοι: Τι είπαν για να ακυρώσουν το ραντεβού Δένδια -Γκουτέρες

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1 στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων η τουρκική πλευρά δεν ήθελε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στις ΗΠΑ. Όπως μετέδωσε το κανάλι οι Τούρκοι προσπάθησαν να μπλοκάρουν τη συνάντηση καθώς επικαλέστηκαν τον κορονοϊό λέγοντας μάλιστα ότι ο κ. Δένδιας θα έπρεπε να μπει σε καραντίνα 14 ημερών. Οι απόψεις των Τούρκων δεν ακούστηκαν και το ραντεβού Δένδια – Γκουτέρες έγινε κανονικά.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτοι Τούρκοι: Τι είπαν για να ακυρώσουν το ραντεβού Δένδια -Γκουτέρες"

Νέες προκλητικές δηλώσεις Τσελίκ εις βάρος της Ελλάδας: Είστε βάρβαροι και φασίστες

«Δίνουν και παίρνουν» το τελευταίο διάστημα οι προκλητικές και προσβλητικές δηλώσεις από πλευράς Τουρκίας προς την Ελλάδα, αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και τις μεταξύ τους σχέσεις.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, μετά τις δηλώσεις του ότι η Ελλάδα αποτελεί ένα πειρατικό κράτος στη Μεσόγειο, προέβη σε νέες προσβλητικές δηλώσεις, κατηγορώντας την Ελλάδα για φασισμό.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, κατηγόρησε την Ελλάδα μέσω Twitter, με αφορμή το θέμα που παρουσίασε το CNN Turk από το Καστελόριζο, κατά το οποίο ανταποκριτής του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, αναφέρθηκε στη «στοχοποίησή» του ιδίου και του συνεργάτη του φωτογράφου, από ελληνική ιστοσελίδα που τους χαρακτήρισε «πράκτορες της τουρκικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (MIT)».

«Είναι βάρβαρο και φασιστικό να στοχεύονται υπάλληλοι του πρακτορείου Anadolu στην Ελλάδα. Είναι απαράδεκτο για τις Ελληνικές αρχές να αφήνουν να περάσει αυτό το θέμα. Οι ελληνικές αρχές πρέπει να καταστήσουν σαφές αν υποστηρίζουν φασίστες ή την ελευθερία του Τύπου» δήλωσε αρχικά ο Τσελίκ.

Και συνέχισε σε επόμενο tweet: «Οι ελληνικές Αρχές πρέπει να βρουν τους φασίστες και να κάνουν όσα είναι απαραίτητα. Αποτελεί υποχρέωση της Ελλάδας να εκθέσει το συγκεκριμένο περιστατικό και να αποτρέψει την επανάληψή του».


mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες προκλητικές δηλώσεις Τσελίκ εις βάρος της Ελλάδας: Είστε βάρβαροι και φασίστες"

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσαβούσογλου - Στόλτενμπεργκ μετά τη «στροφή» του ΝΑΤΟ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ είχε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη σκιά της ανακοίνωσης έναρξης διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας εκ μέρους του Γενς Στόλτενμπεργκ και της διάψευσης που ακολούθησε.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, Τσαβούσογλου και Στόλτενμπεργκ συζήτησαν το θέμα της ανατολικής Μεσογείου και τις τελευταίες εξελίξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επικοινωνία των δύο άνδρών έγινε μετά την επίσημη... «στροφή» του ΓΓ του ΝΑΤΟ στο θέμα της συμφωνίας Ελλάδας - Τουρκίας για συζητήσεις που ο ίδιος έσπευσε να ανακοινώσει το βράδυ της Πέμπτης προκαλώντας την άμεση αντίδραση της Αθήνας.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε ο ίδιος το μεσημέρι της Παρασκευής ότι «δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ μόνο συζητήσεις» και διευκρίνισε πως οι συζητήσεις είναι τεχνικές και σε στρατιωτικό επίπεδο».

Νωρίτερα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, επιτέθηκε στην Αθήνα χρησιμοποιώντας εκφράσεις ότι «η Αθήνα λέει ψέματα σε ό,τι αφορά στη διαμεσολάβηση του ΝΑΤΟ» και ότι «δεν επιθυμεί στην πραγματικότητα το διάλογο».

Επανέλαβε δε, ότι ο έλληνας ομόλογός του, Νίκος Δένδιας, απέρριψε πρόταση για «άνευ όρων» διάλογο σχετικά με την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. «Η Ελλάδα ας μην περιμένει να εγκαταλείψουμε τα δικαιώματά μας. Τους προτείνουν διάλογο και εκείνοι συνέχεια αρνούνται. Υπήρξαν πρωτοβουλίες και από την ΕΕ και από το ΝΑΤΟ. Εμείς λέμε ναι, αυτοί όχι αν και αρχικά είχαν δεχθεί» τόνισε.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τηλεφωνική επικοινωνία Τσαβούσογλου - Στόλτενμπεργκ μετά τη «στροφή» του ΝΑΤΟ"

Προσβλητικός και εχθρικός απέναντι στον Έλληνα πρέσβη ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν: Οι Τούρκοι είναι αδέλφια μας

Παλιότερα ίσως μιλούσαμε για διπλωματικό “unfair”. Ή για χοντροκομμένη διπλωματική απρέπεια. Όμως η υποδοχή του Έλληνα Πρέσβη στο Αζερμπαϊτζάν, Νικόλαου Πιπερίγκου, όχι από κάποιον διπλωμάτη ή τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, αλλά από τον ίδιο το Πρόεδρο, Ιλχάμ Αλίγιεφ, τα ξεπερνά αυτά κατά πολύ, αγγίζοντας τα όρια της προσβολής. Αν δεν τα ξεπερνά.

Ο Αλίγιεφ αφού καταφέρθηκε κατά της Ελλάδας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επειδή εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν δεν κατάφερε να αγοράσει την ΔΕΣΦΑ κι αφού μέμφθηκε Ελλάδα, Κύπρο, αλλά και Ρωσία, επειδή έχουν σχέσεις με την Αρμενία -ορκισμένο εχθρό του Αζερμπαϊτζάν- έκανε περισσότερο από σαφές σε μια “έκρηξη ειλικρίνειας” ότι το περιβάλλον για τον Έλληνα Πρέσβη είναι απολύτως εχθρικό.
Ο Αλίγιεφ, αναφερόμενος στην ένταση ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο, είπε χαρακτηριστικά:
«Η Τουρκία δεν είναι μόνο φίλη και συνεταίρος μας, δεν είναι μυστικό πως για μας είναι αδελφική χώρα. Υποστηρίζουμε ανεπιφύλακτα την Τουρκία και θα συνεχίσουμε να την υποστηρίζουμε σε κάθε περίσταση. Βλέπουμε την ίδια στήριξη και από τους Τούρκους αδερφούς μας. Υποστηρίζουν το Αζερμπαϊτζάν σε όλα τα θέματα και εμείς τους υποστηρίζουμε σε όλα τα θέματα συμπεριλαμβανομένων των ερευνών στην Ανατολική Μεσόγειο. Θέλω να ξέρετε τη στάση μας. Το γεγονός αυτό ανακοινώθηκε επίσημα από την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν κατόπιν των οδηγιών μου. Η Τουρκία για μας δεν είναι μόνο μια φιλική αλλά και αδερφική χώρα και οι Τούρκοι είναι αδέρφια μας. Για το λόγο αυτό θα ταχθούμε στο πλευρό τους σε όλα τα θέματα».
Το επίμαχο απόσπασμα είναι στο 13:15:

Την προκλητική στάση του Αζέρου προέδρου, έσπευσε να επικροτήσει -φυσικά- ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Tσαβούσογλου, με μήνυμα στο Twitter.
«Ευχαριστούμε πολύ, αγαπητέ Πρόεδρε της Δημοκρατίας!!! Ποτέ δεν αισθανθήκαμε αμφιβολίες για τη στήριξη του Αζερμπαϊτζάν. Και η Τουρκία αταλάντευτα θα είναι πάντα δίπλα στο Αζερμπαϊτζάν. Ένα έθνος, δύο κράτη», έγραψε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσβλητικός και εχθρικός απέναντι στον Έλληνα πρέσβη ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν: Οι Τούρκοι είναι αδέλφια μας"

Σφοδρή επίθεση Βέμπερ στον Μάας: Δεν είσαι μεσολαβητής - Να σταθούμε στο πλευρό της Ελλάδας

Πρέπει να γίνει σαφές ότι η Ευρώπη και η Γερμανία είναι στο πλευρό της Ελλάδας και να μιλήσουμε για οικονομικές κυρώσεις, για αναστολή της τελωνειακής συμφωνίας με την Άγκυρα και πολλά άλλα προκειμένου να αντιδράσουμε στις επιθέσεις του Ερντογάν, δηλώνει ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ (CSU), στο "Spiegel", ενώ παράλληλα επικρίνει τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας (SPD).

«Το γεγονός ότι ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας ταξιδεύει στην Αθήνα ως μεσολαβητής είναι απαράδεκτο για μένα. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια διαμάχη μεταξύ ενός κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μιας τρίτης χώρας η οποία ενεργεί επιπλέον και ως επιτιθέμενη. Πρέπει να γίνει σαφές ότι η Ευρώπη και η Γερμανία είναι στο πλευρό της Ελλάδας. Ο υπουργός Εξωτερικών πρέπει να προσέξει, ώστε να μην αφεθεί να εκβιασθεί λόγω του φόβου μιας νέας προσφυγικής κρίσης. Αντ 'αυτού, πρέπει να μιλήσουμε για οικονομικές κυρώσεις, για αναστολή της τελωνειακής συμφωνίας με την Άγκυρα και πολλά άλλα προκειμένου να αντιδράσουμε στις επιθέσεις του Ερντογάν», τονίζει ο Βέμπερ στο "Spiegel".

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σφοδρή επίθεση Βέμπερ στον Μάας: Δεν είσαι μεσολαβητής - Να σταθούμε στο πλευρό της Ελλάδας"

Τσαβούσογλου: Ο Μακρόν επιδεικνύει υστερική συμπεριφορά στη Συρία, τη Λιβύη και την Αν. Μεσόγειο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε σήμερα πως ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει γίνει «υστερικός» λόγω των εξελίξεων στις συγκρούσεις στη Λιβύη και τη Συρία και της διένεξης για τα όρια των θαλασσίων ζωνών στην ανατολική Μεσόγειο.

Η Άγκυρα κατηγορεί το Παρίσι ότι στη Λιβύη υποστηρίζει πολιτικά τον Χαλίφα Χάφταρ εναντίον της εδρεύουσας στην Τρίπολη κυβέρνησης που αναγνωρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη, αφού προηγουμένως του προσέφερε στρατιωτική βοήθεια για να πολεμήσει ισλαμιστές μαχητές. Το Παρίσι το αρνείται.

«Στη Λιβύη (η Γαλλία) υποστήριξε τον πραξικοπηματία Χάφταρ και έκανε μεγάλο λάθος», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Τα πράγματα άλλαξαν, οι ισορροπίες μετατοπίστηκαν, ο Χάφταρ ηττήθηκε και ο Μακρόν έγινε υστερικός».

Η Τουρκία και η Γαλλία έφθασαν επίσης σχεδόν στα όρια της σύγκρουσης τον Ιούνιο όταν ένα γαλλικό πολεμικό πλοίο επιχείρησε να επιθεωρήσει ένα τουρκικό πλοίο στο πλαίσιο της επιτήρησης του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ κατά της Λιβύης.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στην Άγκυρα, ο Τσαβούσογλου είπε ακόμη πως η Τουρκία ανέκοψε τις ελπίδες της Γαλλίας ότι ο Χάφταρ θα καταλάμβανε την πρωτεύουσα της Λιβύης, προσφέροντας στρατιωτική υποστήριξη στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας η οποία απέκρουσε την επίθεση του Χάφταρ τον Ιούνιο.

«Με εκείνη την υστερία, δεν ήξερε τι να κάνει. Ακριβώς έπειτα από αυτό, είπε πως τα πλοία μας είχαν παρενοχλήσει τα πλοία τους στην ανατολική Μεσόγειο αλλά δεν μπόρεσε να το τεκμηριώσει και εξευτελίστηκε».

Ο Τσαβούσογλου είπε ακόμη πως η Γαλλία είναι η χώρα που εξωθεί πιο πολύ την Ελλάδα στην ανατολική Μεσόγειο και κάλεσε το Παρίσι να συνεργαστεί με την Τουρκία για την επίτευξη περιφερειακής σταθερότητας.

«Δεν υπάρχει λόγος για μια τέτοια υστερική συμπεριφορά εκ μέρους της Γαλλίας, τους κάνει να φαίνονται γελοίοι. Είμαστε δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ», είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσαβούσογλου: Ο Μακρόν επιδεικνύει υστερική συμπεριφορά στη Συρία, τη Λιβύη και την Αν. Μεσόγειο"

Κορωνοϊός: 202 νέα κρούσματα - 86 στην Αττική - Τον Δεκέμβριο οι πρώτες δόσεις του εμβολίου, λέει ο Γώγος

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα  202 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11.200, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

2.188 (19.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4.910 (43.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.



«Είναι φανερό ότι η πανδημία συνεχίζεται, με παγκόσμια διασπορά» είπε ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος. Ο καθηγητής, μέλος της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, είπε ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη, ωστόσο το σύστημα Υγείας μπορεί να ανταποκριθεί, καθώς δεν πιέζεται τόσο αυτήν την χρονική στιγμή. Επέμεινε στην αναγκαιότητα των τεστ, λέγοντας ότι γίνονται 14.000-17.000 την ημέρα.

Πρέπει να διαφυλάξουμε το υγειονομικό σύστημα στείρο, σημείωσε, τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρχει σωστή ενημέρωση, έλεγχοι και μέτρα, αλλά και να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί για την γρίπη εν όψει χειμώνα.

Έκανε επίσης έκκληση στους πολίτες να ακούν τους ειδικούς και να μην πιστεύουν στην παραπληροφόρηση, ειδικά σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, που αφορά στη δημόσια υγεία. Απαντώντας σε ερωτήσεις, υπογράμμισε ότι η διασπορά ξεκινάει από τους νέους και μεταφέρεται στις ηλικίες των 50-60 ετών, που είναι πιο ευάλωτες και μπορούν ακόμα και να οδηγηθούν πιο γρήγορα σε διασωλήνωση. 

Επανέλαβε ότι είναι κρίσιμο αυτό το διάστημα, προκειμένου η διασπορά από τους νέους να περιοριστεί. Στην Ευρώπη, το φαινόμενο της διασποράς του ιού σχετίζεται με την άρση των μέτρων περιορισμού, συμπλήρωσε.


Συνεχίζοντας, ο καθηγητής αναφέρθηκε στην προέλευση των κρουσμάτων. Μίλησε για 841 εισαγόμενα τον Αύγουστο και μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου, σε σχέση με πάνω από 6.000 συνολικά κρούσματα, δηλαδή περίπου το 13%. Το 30% των κρουσμάτων είναι ασυμπτωματικά, ενώ το 66% σχετίζεται με επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Τέλος, υπάρχουν και δεδομένα με γνωστές συρροές.

Ο κ. Γώγος στάθηκε στο «αναδυόμενο ζήτημα» όπως το χαρακτήρισε, με τα κρούσματα στις κλειστές δομές. «Βρισκόμαστε σε κρίσιμη κατάσταση, θα έλεγα, ως προς την περίοδο που εμφανίζονται τα κρούσματα. Είναι η στιγμή για να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να περιορίσουμε το πρόβλημα. Εκεί πρέπει να βάλουμε όλα μας τα μέσα» υπογράμμισε.

Εν όψει φθινοπώρου, ο καθηγητής εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι με την τήρηση των μέτρων, «θα περιορίσουμε και τις υπόλοιπες νόσους», όπως την εποχική γρίπη. Παράλληλα, είπε ότι όλοι οι γιατροί έχουν εκπαιδευτεί, προκειμένου να μπορούν να διαχειριστούν τα κρούσματα που οδηγούνται στις ΜΕΘ.

Ο κ. Γώγος είπε, τέλος, ότι τα δεδομένα από τη φάση 1 και 2 των μελετών για το ρωσικό εμβόλιο, που δημοσιεύθηκαν στην ιατρική επιθεώρηση Lancet είναι πολύ καλά, καθώς δείχνουν ανοσιολογική ανταπόκριση στο 100%.

38 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 10 (26.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 92.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 157 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
exelixi4




Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένo θάνατο και 279 θανάτους συνολικά στη χώρα. 102 (36.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
xartis4


Δείτε ΕΔΩ την ημερήσια επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ


Η γεωγραφική κατανομή

Σήμερα, 04/09/2020, δηλώθηκαν 202 επιπλέον κρούσματα. Από τα 192 εγχώρια κρούσματα, τα 29 συνδέονται με συρροές, ενώ 21 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.
Αναλυτικότερα:

- 9 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

- 1 εισαγόμενο κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο

- 86 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 16 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, ενώ 4 συνδέονται με συρροές

- 16 στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 2 συνδέονται με συρροή, ενώ 1 αναφέρει πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με συρροή, ενώ 1 αναφέρει επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αρκαδίας

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Βοιωτίας

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Δράμας

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Δωδεκανήσων

- 8 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου, εκ των οποίων 5 συνδέονται με συρροές

- 7 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με συρροή

- 7 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

- 6 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 1 αναφέρει πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κορίνθου, εκ των οποίων 2 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Κυκλάδων, εκ των οποίων 2 συνδέονται με συρροή

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λακωνίας

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λάρισας

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λέσβου

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μαγνησίας

- 10 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 6 συνδέονται με συρροή, ενώ 1 αναφέρει πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

- 12 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας, εκ των οποίων 6 συνδέονται με συρροή

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρεβέζης

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Τρικάλων

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 202 νέα κρούσματα - 86 στην Αττική - Τον Δεκέμβριο οι πρώτες δόσεις του εμβολίου, λέει ο Γώγος"

Πότε εκδίδεται ιατρικό πιστοποιητικό για απαλλαγή από τη χρήση μάσκας

Πολίτες προστρέχουν σε ιατρούς προκειμένου να λάβουν γνωματεύσεις/πιστοποιητικά με σκοπό την απαλλαγή τους από τη χρήση μάσκας, ένα μέτρο υψίστης σημασίας για τη δημόσια υγεία, επισημαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο οποίος με επείγουσα ανακοίνωσή του ενημερώνει τα μέλη του για το θέμα.

«Τα νοσήματα βάσει των οποίων ένας ασθενής δικαιούται για αμιγώς επιτακτικούς ιατρικούς λόγους να απαλλαχθεί από τη χρήση μάσκας είναι συγκεκριμένα (υπάρχουν αναρτημένες σχετικές οδηγίες στις ιστοσελίδες της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και του υπουργείου Παιδείας, όσον αφορά στα παιδιά)», τονίζει ο ΙΣΑ και προσθέτει:

«Είμαστε βέβαιοι ότι ως ιατρικό σώμα θα επιδείξετε τη δέουσα προσοχή, σύνεση, αλλά και φειδώ, τιμώντας το ιατρικό λειτούργημα. Οφείλετε να χορηγήσετε τέτοια βεβαίωση μόνο εφόσον η σχετική επιστημονική κρίση ανήκει στο γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητάς σας, όπως ο νόμος/κώδικας ιατρικής δεοντολογίας (αρθ. 5 του ν. 3418/2005) επιτάσσει, και υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι η κρίση αυτή στηρίζεται σε σαφή και αδιαμφισβήτητα επιστημονικά/ιατρικά δεδομένα».

Υπενθυμίζεται ότι από την υποχρέωση της χρήσης μάσκας, αναφέρει ο ΙΣΑ, εξαιρούνται:

α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και

β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των τριών (3) ετών.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Πότε εκδίδεται ιατρικό πιστοποιητικό για απαλλαγή από τη χρήση μάσκας"

Σοκαριστικό τροχαίο στη Συγγρού: Προσπάθησε να περάσει κάθετα τη λεωφόρο και τον χτύπησε αυτοκίνητο

Ένα σοκαριστικό τροχαίο συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής (4/9) στη λεωφόρο Συγγρού, με τις κάμερες ασφαλείας του Mega να καταγράφουν έχουν καρέ καρέ το ατύχημα.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ένας άνδρας αρχικά διέσχισε κάθετα το ρεύμα της ανόδου, κάνοντας σλάλομ μεταξύ των αυτοκινήτων για να φτάσει στη κεντρική διαχωριστική νησίδα.

Στη συνέχεια όμως η τύχη δεν ήταν μαζί του. Αφού πέρασε τη νησίδα, βρέθηκε στην αριστερή λωρίδα στο ρεύμα της καθόδου.

Ο άνδρας ενώ βρισκόταν επί της λεωφόρου, στην οποία τα οχήματα κινούνται με υψηλές ταχύτητες, απέφυγε αρχικά ένα αυτοκίνητο και στη συνέχεια ένα μηχανάκι.

Ένα αμάξι όμως που ακολουθούσε δεν μπόρεσε να αποφύγει τον άνδρα, με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει και να τον πετάξει στον αέρα.

Ο άντρας μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο Γιώργος Γεννηματάς.

Δείτε το βίντεο



newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκαριστικό τροχαίο στη Συγγρού: Προσπάθησε να περάσει κάθετα τη λεωφόρο και τον χτύπησε αυτοκίνητο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news