facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Τουρκάλα δικηγόρος πέθανε μετά από 238 ημέρες απεργίας πείνας

Μια Τουρκάλα δικηγόρος που έκανε απεργία πείνας για 238 ημέρες μετά την καταδίκη της πέρυσι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση πέθανε σήμερα σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με το δικηγορικό της γραφείο.

Το Λαϊκό Δικηγορικό Γραφείο ανέφερε στο Twitter ότι η Εμπρού Τιμτίκ πραγματοποιούσε απεργία πείνας απαιτώντας μια δίκαιη δίκη και πως η καρδιά της σταμάτησε να χτυπά νωρίς σήμερα.


Διεθνείς νομικές οργανώσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων τόνισαν ότι η Τιμτίκ καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης πάνω από 13 έτη, και ο συνάδελφός της, ο Αϊτάτζ Ουνσάλ, ξεκίνησε απεργία πείνας τον Απρίλιο «για να ενισχύσει το αίτημά τους για δίκαιες δίκες και για απονομή δικαιοσύνης στηνΤουρκία».

Οι δύο δικηγόροι, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, είχαν πει ότι θα «συνεχίσουν την απεργία πείνας ακόμη κι αν αυτή οδηγήσει στο θάνατό τους», σύμφωνα με την ανακοίνωση της 11ης Αυγούστου της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Αγγλίας και της Ουαλίας, της Διεθνούς Ένωσης Δικηγόρων και άλλων οργανώσεων.

Μια έφεση στην καταδικαστική ετυμηγορία που υποβλήθηκε τον Μάρτιο του 2019, απορρίφθηκε τον Οκτώβριο, ενώ μια επιπλέον έφεση εκκρεμεί στο Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκάλα δικηγόρος πέθανε μετά από 238 ημέρες απεργίας πείνας"

Νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων στη Γαλλία μετά τον Μάιο

Περισσότερα από 6.000 νέα κρούσματα COVID-19 καταγράφηκαν στη Γαλλία τις τελευταίες 24 ώρες, ένα νέο ρεκόρ μετά τον Μάιο, ωστόσο ο αριθμός των νοσηλευομένων με τον ιό ασθενών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων σε μονάδες εντατικής θεραπείας, παραμένει σταθερός, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Συνολικά, καταγράφηκαν 6.111 νέες θετικές διαγνώσεις έναντι 5.429 χθες.

Αυτός είναι ο υψηλότερος αριθμός από τότε που άρχισαν τα τεστ να πραγματοποιούνται σε μεγάλη κλίμακα. Το όριο των 4.000 ημερήσιων κρουσμάτων έχει ξεπεραστεί αρκετές φορές τις τελευταίες ημέρες. Οι θετικές διαγνώσεις ασθενών με κορονοϊό αυξάνονται λόγω της κυκλοφορίας του ιού και επειδή ο αριθμός των ατόμων που εξετάζονται αυξάνεται καθημερινά.

Από την έναρξη της πανδημίας, 30.576 άνθρωποι έχουν πεθάνει στη Γαλλία εξαιτίας της COVID-19 με 32 επιπλέον νεκρούς τις τελευταίες 48 ώρες (οι υγειονομικές αρχές δεν ανακοίνωσαν αριθμό θανάτων χθες λόγω τεχνικής βλάβης).

Παράλληλα 4.535 άνθρωποι νοσηλεύονται έχοντας προσβληθεί από την νόσο συμπεριλαμβανομένων 381 ασθενών σε ΜΕΘ.

Αντιμέτωπα με μια επιδημία που «ανακτά έδαφος», 21 γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας κατατάχθηκαν πλέον στις «κόκκινες ζώνες» όσον αφορά την μετάδοση του ιού και η χρήση μάσκας θα καταστεί υποχρεωτική παντού στο Παρίσι από αύριο το πρωί και στα κοντινά προάστια, καθώς και στη Μασσαλία, στην Τουλόν κ.λπ. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι θα «κάνει τα πάντα» για να αποφύγει την επαναφορά «γενικευμένων περιορισμών» καταστροφικών για την οικονομία.

«Τώρα είναι η ώρα να παρέμβουμε», τόνισε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας ότι ο στόχος είναι περισσότερο από ποτέ να «σπάσουν οι αλυσίδες μετάδοσης».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων στη Γαλλία μετά τον Μάιο"

Εκδηλώθηκαν 37 πυρκαγιές σε ένα 24ωρο στη χώρα

Από Ω/19:00/26-08-2020 έως Ω/19:00/27-08-2020, εκδηλώθηκαν 37 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν 484 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 168 οχήματα, δύο (2) Α/Φ και τρία (3) Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.
  • Στην δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 22 Αυγούστου στην περιοχή Λαγκαδά του δήμου Ανατολικής  Μάνης  Λακωνίας παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για τη διασφάλιση της περιμέτρου της πυρκαγιάς.
Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.


Διαβάστε Περισσότερα » "Εκδηλώθηκαν 37 πυρκαγιές σε ένα 24ωρο στη χώρα"

Καιρός – Καλλιάνος: Καμίνι για τέσσερις μέρες όλη η χώρα

Δύσκολο θα είναι το επόμενο διάστημα με τον Αύγουστο να μας αποχαιρετά με καυτό τρόπο και με το θερμόμετρο να χτυπάει ακόμα και 40ρια.
Θερμές αέριες μάζες προερχόμενες από την βορειοδυτική Αφρική μετατρέπουν τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου την χώρα σε καμίνι, με τις θερμοκρασίες κυρίως την Κυριακή και την Δευτέρα, να αγγίζουν στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές, ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου.
Όπως αναλύει στο newsit.gr ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος το σκηνικό θα αρχίσει να αλλάζει σταδιακά και σιγά σιγά από την Τρίτη 
«Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα περιμένουμε μια νέα θερμή εισβολή που θα μας επηρεάσει έντονα. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν στα επίπεδα καύσωνα. Παρασκευή και Σάββατο ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Ελλάδα θα σημειωθούν οι πιο υψηλές θερμοκρασίες, όπου θα φτάσουν και τους 38 βαθμούς».
Κορύφωση της ζέστης Κυριακή και Δευτέρα 
«Το επόμενο διήμερο της θερμής αυτής εισβολής την Κυριακή και την Δευτέρα, θα ανέβει περαιτέρω ο υδράργυρος και θα φτάσει τους 39 και πιθανότατα τους 40 βαθμούς Κελσίου, κυρίως στις ευπαθείς στην ζέστη περιοχές. Για παράδειγμα ζέστη θα κάνει στα δυτικά τμήματα της χώρας όπως στην δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο, όπου ο υδράργυρος θα φτάσει τοπικά τους 39 με 40 βαθμούς. Αυτές θα είναι οι μέγιστες θερμοκρασίες σε πανελλαδικό επίπεδο. Οι άνεμοι θα είναι εξασθενημένοι στα πελάγη στις περισσότερες θαλάσσιες περιοχές κι αυτό θα είναι το βασικό αίτιο της ανόδου της θερμοκρασίας».
Από την Τρίτη επιστροφή στην κανονικότητα 
«Από την Τρίτη σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία σταδιακά και αργά αργά θα αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία κυρίως στη δυτική και βόρεια Ελλάδα και αργότερα προς την Τετάρτη στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας. Έχουμε μπροστά μας τέσσερις μέρες γεμάτες με υψηλές θερμοκρασίες και ιδιαιτέρως πολύ υψηλές θερμοκρασίες την Κυριακή και την Δευτέρα για τις περισσότερες περιοχές».
Από την Αφρική οι θερμές αέριες μάζες 
«Η εισβολή έρχεται από περιοχές της βόρειας και βορειοδυτικής Αφρικής. Είναι θερμές αέριες μάζες που ήδη αυτή την ώρα δίνουν καύσωνες σε περιοχές της Ισπανίας και γρήγορα θα καλύψουν και τις υπόλοιπες περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μεσογείου. Δεν θα κάνει ζέστη μόνο στην περιοχής μας, αλλά στις περισσότερες περιοχές όπως την Ιταλία, την Βουλγαρία, την Αλβανία, τα Σκόπια, στην Κροατία μέχρι την Ρουμανία και την Ουγγαρία θα φτάσουν αυτές οι μάζες, όπως επίσης στην Τουρκία και την Κύπρο αλλά και όλες τις θαλάσσιες περιοχές της ανατολικής Μεσογείου».
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός – Καλλιάνος: Καμίνι για τέσσερις μέρες όλη η χώρα"

Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης δεκάδων μεταναστών στη Ρόδο

Σήμα κινδύνου έστειλε λίγο μετά τις 20:30 σκάφος στο οποίο επιβαίνουν πρόσφυγες και μετανάστες και το οποίο βρίσκεται 20 περίπου μίλια νοτιοανατολικά του νησιού της Ρόδου

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στην περιοχή έχουν σπεύσει δυο σκάφη του Λιμενικού Σώματος από την Ρόδο και ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και τρία παραπλέοντα σκάφη. Στο σημείο σπεύδουν επίσης ελικόπτερα.

Ένας από τους επιβαίνοντες όπως έγινε γνωστό τηλεφώνησε στον αριθμό έκτακτης ανάγκης, 112, και ζήτησε βοήθεια από τους λιμενικούς υποστηρίζοντας ότι έχει εκδηλωθεί φωτιά στο μηχανοστάσιο του πλοίου.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης δεκάδων μεταναστών στη Ρόδο"

Και δεύτερη επικοινωνία Τραμπ – Μητσοτάκη: Τον ενημέρωσε για την συζήτηση με Ερντογάν

Τηλεφωνική επικοινωνία για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες πραγματοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, δείχνοντας έτσι τις προθέσεις αλλά και την ανησυχία του για το τεταμένο κλίμα που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκε ο Διευθυντής της «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς, ο Αμερικανός πρόεδρος επικοινώνησε και σήμερα με τον Έλληνα πρωθυπουργό μετά το χθεσινό έκτακτο τηλεφώνημα, με αφορμή την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τον ενημέρωσε για όσα συζήτησαν με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Την Τετάρτη, Μητσοτάκης και Τραμπ συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική παραβατικότητα.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον κ. Τραμπ για το ενδιαφέρον του και για την επικοινωνία η οποία έγινε ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το Συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Ο Πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Τουρκίας, που βάζουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και δοκιμάζουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει ουσιαστικά στην αποκλιμάκωση υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα σταματήσει άμεσα τις προκλητικές της ενέργειες.

Νωρίτερα την Πέμπτη, με μια νέα NAVTEX, η Αθήνα ακυρώνει αυτή που είχαν εκδώσει, προκλητικά, από το πρωί, οι Τούρκοι και διά της οποία παρατείνεται η παρουσία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Oruc Reis έως την 1η Σεπτεμβρίου.

Η έκδοση της αντι-Navtex συνιστά πάγια τακτική που εφαρμόζεται, όταν η τουρκική πλευρά προβαίνει σε τέτοιου είδους κινήσεις.

Ειδικότερα, με αναγγελία που εξέδωσε ο σταθμός Ηρακλείου της Ελληνικής Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού σημειώνεται από τη μία πως η τουρκική Navtex έχει εκδοθεί σε περιοχή ελληνικής δικαιοδοσίας (σε περιοχή που έχουν αρμοδιότητα οι σταθμοί της Ελληνικής Υδρογραφικής Υπηρεσίας) και από την άλλη πως αναφέρεται σε παράνομη και μη εγκεκριμένη δραστηριότητα που επικαλύπτει την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Και δεύτερη επικοινωνία Τραμπ – Μητσοτάκη: Τον ενημέρωσε για την συζήτηση με Ερντογάν"

Στόλτενμπεργκ: Διερευνώ δυνατότητες για μηχανισμό πρόληψης θερμών επεισοδίων

Σε μια περίοδο τεταμένου κλίματος στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, γνωστοποίησε, μιλώντας στο Reuters, την πρόθεσή του για διερεύνηση των δυνατοτήτων, ώστε ο Οργανισμός να αναπτύξει μηχανισμούς πρόληψης επεισοδίων και ατυχημάτων.

Ειδικότερα, ο Στόλτενμπεργκ έκανε λόγο για έναν μηχανισμό για την πρόληψη και την καταστολή εντάσεων που θα μπορούσε να δημιουργηθεί στο πλαίσιο της συμμαχίας.

«Διερευνώ τις δυνατότητες, ώστε το ΝΑΤΟ να αναπτύξει μηχανισμούς πρόληψης επεισοδίων και ατυχημάτων,μια δέσμη μηχανισμών πρόληψης συγκρούσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το παραπάνω, σημαίνει ειδικότερα, το να υπάρχει ένας δίαυλος επικοινωνίας και μόνιμος μηχανισμός πρόληψης ή αποκλιμάκωσης ενδεχόμενων εντάσεων.

ΥΠΕΞ: Η τουρκική παραβατικότητα στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια - Στόλτενμπεργκ

Κατά τη συνάντησή του με τον Στόλτενμπεργκ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατήγγειλε τη συνεχιζόμενη τουρκική παραβατικότητα.

Τόνισε ότι η Ελλάδα επιδεικνύει ψυχραιμία, αλλά παράλληλα θα υπερασπιστεί την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τονίστηκε ότι το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να ανέχεται παρόμοιες συμπεριφορές οι οποίες παραβιάζουν τις αρχές και υπονομεύουν τη συνοχή και την αποτελεσματικότητα της συμμαχίας. Από πλευράς ΓΓ ΝΑΤΟ εκφράστηκε η πρόθεση να καταβληθεί προσπάθεια για την αποκλιμάκωση της κατάστασης.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Στόλτενμπεργκ: Διερευνώ δυνατότητες για μηχανισμό πρόληψης θερμών επεισοδίων"

Κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο: Με αντι-Νavtex απαντά η Ελλάδα στην τουρκική προκλητικότητα

Στην συνεχιζόμενη και αυξανόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας, η Ελλάδα απαντά με νέα αντι-Navtex, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Η Τουρκία σήμερα εξέδωσε νέα παράνομη Navtex, παρατείνοντας μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου την πλεύση του ερευνητικού πλοίου Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ποιος επιθυμεί την αποκλιμάκωση και ποιος όχι», ανέφεραν διπλωματικές πηγές, σχολιάζοντας τη νέα παράνομη τουρκική NAVTEX. «Ποιος καλεί προσχηματικά σε διάλογο και ποιος τον εννοεί πραγματικά», πρόσθεταν χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ολοκληρώθηκε σήμερα η άφιξη προσωπικού και μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην 115 πτέρυγα Μάχης, στην αεροπορική βάση Σούδας, στο πλαίσιο της συνεκπαίδευσής τους με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Συνολικά στην αεροπορική βάση της Σούδας, αφήχθησαν εννέα αεροσκάφη, εκ των οποίων τέσσερα F-16 Blk 60, ένα C-130, τρία C-17 και ένα Α332.

«Η συνεκπαίδευση θα περιλάβει αντικείμενα συνεργασίας αεροπορικών μέσων με μέσα και μονάδες και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και θα συμβάλει περαιτέρω στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχουσών δυνάμεων σε διακρατικό επίπεδο», ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ.

«Η εν λόγω συνεκπαίδευση είναι προϊόν της άριστης σχέσης και συνεργασίας των δύο κρατών αλλά και της προσωπικής επαφής των δύο Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών. Για την υλοποίηση της συνεκπαίδευσης, εργάστηκαν από κοινού αρμόδιοι φορείς του ΓΕΕΘΑ και του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ, ενώ καταλυτικό ρόλο έπαιξαν οι επαφές σε επίπεδο υπουργών 'Αμυνας και Εξωτερικών των δύο χωρών», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο: Με αντι-Νavtex απαντά η Ελλάδα στην τουρκική προκλητικότητα"

Κυρώθηκε από τη Βουλή η συμφωνία με την Αίγυπτο -Τι έγινε στην ονομαστική ψηφοφορία για το άρθρο 1

Ολοκληρώθηκε στη Βουλή το απόγευμα της Πέμπτης η ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ επί του άρθρου 1 της συμφωνίας για την μερική οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Υπέρ του άρθρου, όπως αναμενόταν, ψήφισαν 178 βουλευτές της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής, «όχι» ψήφισαν 26 βουλευτές του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25, οι οποίοι διαφωνούν με διαφορετική λογική ο καθένας, ενώ 81 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν «παρών».

Απουσίασαν 15 βουλευτές, μεταξύ των οποίων 2 της ΝΔ και 5 του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι έστειλαν επιστολές πρόθεσης ψήφου, με τις οποίες συντάσσονταν με τη θέση των κομμάτων τους.

Πλέον, η συμφωνία μετά την κύρωσή της από τη Βουλή οδεύει προς το Εθνικό Τυπογραφείο, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξει ανταλλαγή των εγγράφων με την Αίγυπτο και αποστολή τους για δημοσίευση στον ΟΗΕ.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυρώθηκε από τη Βουλή η συμφωνία με την Αίγυπτο -Τι έγινε στην ονομαστική ψηφοφορία για το άρθρο 1"

Άνοιξε η πλατφόρμα για τους πληγέντες της Εύβοιας

Άνοιξε η πλατφόρμα για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης στους πληγέντες από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ.Κώστας Καραμανλής, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τη Χαλκίδα.

“Κινηθήκαμε γρήγορα, με τη βοήθεια και του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, ώστε να υλοποιήσουμε άμεσα τη δέσμευσή μας. Από σήμερα, λοιπόν, με μια απλή αίτηση, οι δικαιούχοι θα μπορούν να λάβουν τα ποσά που δικαιούνται: 5000 τα φυσικά πρόσωπα και 8000 οι επιχειρήσεις” δήλωσε ο κ.Καραμανλής.

Οι αιτήσεις για την έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση μπορούν να υποβάλλονται μέσω του διαδικτυακού τόπου www.gov.gr ή μέσω Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών. Επισημαίνεται επίσης ότι αν κάποιος δηλώσει ψευδή στοιχεία, πέρα από όλες τις προβλεπόμενες κυρώσεις από το νόμο, θα πρέπει να επιστρέψει και το τετραπλάσιο ποσό. Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων έχει οριστεί η 30η Σεπτεμβρίου 2020.

Κατά την επίσκεψή του στην Χαλκίδα μαζί με το Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη, είχε, ο υπουργός είχε συνάντηση με κλιμάκια μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και ενημερώθηκε για τις περίπου 2.500 αυτοψίες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα σε κτίρια της περιοχής που επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει 2.475 έλεγχοι από τους μηχανικούς του Υπουργείου, οι οποίοι όπως είπε εργάζονται εντατικά τις τελευταίες 17 μέρες.

Ο υπουργός Υποδομών ανακοίνωσε ότι για την αποκατάσταση των υποδομών που έχουν πληγεί στην περιοχή, η Εύβοια θα ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα έργων συνολικού ύψους περίπου 240 εκ. ευρώ. Το πρόγραμμα αυτό όπως δήλωσε ο κ. Καραμανλής, βγάζει την περιοχή από την ιδιότυπη απομόνωση στην οποία βρίσκεται σήμερα.

Αναφορικά με τους ελέγχους, επισημαίνεται ότι κλιμάκια μηχανικών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδος του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, πραγματοποίησαν μέχρι τις 26 Αυγούστου ελέγχους σε 2.475 κτίρια στις πληγείσες περιοχές των Δήμων Χαλκιδέων και Διρφύων- Μεσσαπίων.

Εξ αυτών, τα 2.044 έχουν υποστεί ζημιές χωρίς δομικές βλάβες, τα 43 έχουν υποστεί ζημιές με σοβαρές δομικές βλάβες, τα 371 δεν έχουν υποστεί ζημιές, ενώ 17 ήταν κλειστά.

Εκ των 2.044 κτιρίων που έχουν υποστεί ζημιές χωρίς δομικές βλάβες, τα 1.348 είναι κατοικίες, τα 139 επαγγελματικοί χώροι, τα 142 δημόσια κτίρια και ιεροί ναοί και τα 415 άλλα κτίρια (αποθήκες κλπ).

Εκ των 43 κτιρίων που έχουν υποστεί ζημιές και δομικές βλάβες, 22 είναι κατοικίες, 3 είναι επαγγελματικοί χώροι και 18 είναι άλλα κτίρια (αποθήκες κ.λπ.)

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Άνοιξε η πλατφόρμα για τους πληγέντες της Εύβοιας"

Παράταση έως τις 31 Αυγούστου για τις φορολογικές δηλώσεις

Παρατείνεται έως τις 31 Αυγούστου και ώρα 15.00, η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, η οποία έληγε αύριο. Τη νέα παράταση ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, λέγοντας ότι η σχετική απόφαση υπεγράφη από τον αρμόδιο υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο, προκειμένου οι περίπου 200.000- 250.000 φορολογούμενοι που δεν έχουν υποβάλει δήλωση να μην αντιμετωπίσουν πρόστιμα και προσαυξήσεις. Όσοι κάνουν χρήση της παράτασης αυτής καθώς και εκείνοι που υπέβαλαν τη δήλωση τον Αύγουστο, και είναι χρεωστικοί, θα πρέπει να καταβάλουν στις 31 Αυγούστου δύο δόσεις του επιπλέον φόρου.

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας προανήγγειλε (μιλώντας στο STAR) παράταση έως τον Απρίλιο 2021 για την αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων όσων επλήγησαν από την πανδημία. Μετά θα υλοποιηθεί η νέα ρύθμιση των 12 (άτοκων) ή 24 (με επιτόκιο 2,5%) δόσεων.

Σύμφωνα, τέλος, με τον υπουργό Οικονομικών, επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας (σήμερα 34 δισ. ευρώ από 37,5 δισ. ευρώ πριν την πανδημία) για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας.

Διαβάστε Περισσότερα » "Παράταση έως τις 31 Αυγούστου για τις φορολογικές δηλώσεις"

Χειροπέδες στον οδηγό του δημάρχου Αμαρουσίου που έταζε διορισμούς στο δημόσιο

Επ΄αυτοφώρο και με προσημειωμένα χαρτονομίσματα συνελήφθη ο οδηγός του δημάρχου Αμαρουσίου, που έταζε με το αζημίωτο διορισμούς στο δημόσιο.

Ο κατηγορούμενος, ηλικίας 37 ετών, υποσχόταν συγκεκριμένα στα ανυποψίαστα θύματά του που αναζητούσαν εργασία ότι θα διόριζε τους ίδιους ή συγγενείς τους -αν αυτοί το επιθυμούσαν- «με 15 χιλιάρικα» στο δημόσιο ή στον δήμο.

Από το πρώτο θύμα του που έπεσε στην παγίδα εισέπραξε 5.000 ευρω, από έναν δεύτερο πολίτη εισέπραξε 4.000 ευρώ και την τρίτη φορά -τη «φαρμακερή»- συμφώνησε η «ταρίφα» να πληρωθεί σε δόσεις: πήρε αρχικά 3.500 ευρώ και έδωσε ραντεβού με τον ίδιο πολίτη σε καφετέρια στην Πεντέλη για να του δώσει τα υπόλοιπα 2.500 χιλιάδες ευρώ, που είχαν συμφωνήσει. Ωστόσο, στο ραντεβού κλήθηκε και η... αστυνομία, που συνέλαβε τον οδηγό του δημάρχου την ώρα που λάμβανε τα χρήματα, τα οποία προηγουμένως είχαν προσημειωθεί.

zougla
Διαβάστε Περισσότερα » "Χειροπέδες στον οδηγό του δημάρχου Αμαρουσίου που έταζε διορισμούς στο δημόσιο"

Γ.Γ.ΝΑΤΟ: «Ανησυχούμε για την Αν.Μεσόγειο - Χρειάζεται διάλογος και συμβιβασμοί»!

Το ΝΑΤΟ ανησυχεί έντονα για τις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για τις δραστηριότητες γεώτρησης φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αυτό δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε κοινή συνέντευξη τύπου με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Η Μέρκελ εξέφρασε, επίσης, την ανησυχία της για την κατάσταση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
«Οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο μας ανησυχούν πολύ. «Σήμερα θα μιλήσουμε για το σωστό δρόμο και τις ευκαιρίες που έχουμε για να επιλύσουμε τη διαμάχη, διάλογος και συμβιβασμός», είπε.

Η κλιμάκωση της διαμάχης μεταξύ της Άγκυρας και της Αθήνας σχετικά με την υφαλοκρηπίδα στην ανατολική Μεσόγειο θα είναι το κύριο θέμα μιας άτυπης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που ξεκινά σήμερα στο Βερολίνο.

Η σύγκρουση πρέπει να επιλυθεί στο πνεύμα της συμμαχικής αλληλεγγύης και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, ανέφεραν οι Μέρκελ και Στόλτενμπεργκ μετά τη συνάντησή τους.

Εν τω μεταξύ, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι επεκτείνει μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου την αποστολή του σεισμικού σκάφους του Oruch Reis σε μια περιοχή πλούσια σε αποθέματα φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, για τα οποία η Ελλάδα έχει αξιώσεις, σημειώνει η Βουλγαρική Εθνική Ραδιοφωνία στην ιστοσελίδα της.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Γ.Γ.ΝΑΤΟ: «Ανησυχούμε για την Αν.Μεσόγειο - Χρειάζεται διάλογος και συμβιβασμοί»!"

Βουλή: Τηλεφώνημα για βόμβα προκάλεσε αναστάτωση

Με καθυστέρηση ξεκίνησε η ηλεκτρονική ψηφοφορία στη Βουλή που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για την συμφωνία με την Αίγυπτο για την ΑΟΖ.

Όπως μετέδωσε ο ΘΕΜΑ 104,6, άγνωστος τηλεφώνησε νωρίς το απόγευμα στη Βουλή και ισχυρίστηκε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα στο Κοινοβούλιο. Αμέσως υπήρξε κινητοποίηση της Αστυνομίας η οποία με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους έκανε τις σχετικές έρευνες χωρίς όμως να βρεθεί κάτι.

Το τλεφώνημα αποδείχθηκε φάρσα και η ψηφοφορία για την κρίσιμη συμφωνία που ακυρώνει το τουρκολιβυκό σύμφωνο ξεκίνησε με σχεδόν δύο ώρες καθυστέρηση.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Τηλεφώνημα για βόμβα προκάλεσε αναστάτωση"

Κορωνοϊός: Στα 259 τα νέα κρούσματα - Έξι θάνατοι

Συνολικά 259 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, εκ των οποίων τα 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 9.531, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες. 1.975 (20.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4.271 (44.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

krousmata

Από τα 228 εγχώρια κρούσματα, τα 26 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, τα 14 με ιχνηλατήσεις επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και 4 με γνωστές συρροές.

 25 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδουτης χώρας
 6 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
 107 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 23 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
 25 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 3 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
• 1 στην Π.Ε. Βοιωτίας
• 1 στην Π.Ε. Δράμας
• 1 στην Π.Ε. Έβρου

• 3 στην Π.Ε. Ζακύνθου
• 7 στην Π.Ε. Ημαθίας
• 5 στην Π.Ε. Ηρακλείου
• 2 στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
• 1 στην Π.Ε. Ιωαννίνων
• 1 στην Π.Ε. Καβάλας
• 3 στην Π.Ε. Καρδίτσας
• 1 στην Π.Ε. Κέρκυρας
• 7 στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 3 συνδέονται με επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα
• 1 στην Π.Ε. Κορινθίας
• 4 στην Π.Ε. Κυκλάδων
• 5 στην Π.Ε Λάρισας
• 22 Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή και 14 με ιχνηλατήσεις επιβεβαιωμένων κρουσμάτων
• 1 στην Π.Ε. Ξάνθης
• 6 στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
• 3 στην Π.Ε. Πιερίας
• 2 στην Π.Ε. Ρεθύμνου
• 9 στην Π.Ε. Χανίων
• 2 στην Π.Ε. Χίου, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή
• 8 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

xartis

35 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 11 (31.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 45.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 147 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

ilikia

Τέλος, έχουμε 6 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 254 θανάτους συνολικά στη χώρα. 89 (35.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες (Στην καταμέτρηση δεν έχει ενσωματωθεί ο θάνατος 92χρονης στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, με τον οποίο ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 255). Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 93.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

thanatoi

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 903432 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 10103(1.12%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).

deigmata
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Στα 259 τα νέα κρούσματα - Έξι θάνατοι"

Ανακοινώνεται μικρή παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Μια ακόμα παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων αναμένεται να αποφασίσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Η προθεσμία -μετά από διπλή παράταση που έχει προηγηθεί- λήγει αύριο 28 Αυγούστου αλλά με τα δεδομένα της ΑΑΔΕ έως το μεσημέρι της Πέμπτης περίπου 250.000 φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλλει ακόμα τις δηλώσεις τους. Ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος προσανατολίζεται σύμφωνα με πληροφορίες στην παροχή ολιγοήμερης νέας παράτασης, έως τις 31 Αυγούστου, ώστε οι φορολογούμενοι της… τελευταίας στιγμής να μην έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Όσοι κάνουν χρήση της νέας παράτασης αλλά και όσοι υπέβαλαν μέσα στον Αύγουστο τις δηλώσεις τους, εφόσον είναι αποδέκτες χρωστικού σημειώματος, θα πρέπει να πληρώσουν στην καταληκτική ημερομηνία πληρωμής της -κανονικά- δεύτερης δόσης , στις 31 Αυγούστου, και τη δόση του Ιουλίου και τη δόση του Αυγούστου. Αυτό είναι το «τίμημα» της καθυστέρησης. Στη συνέχεια το δοσολόγιο της εφορίας για τη φορολογία εισοδήματος εξελίσσεται κανονικά με μηνιαίες καταβολές έως τον Φεβρουάριο του 2021.

Θέμα χρόνου θεωρείται παράλληλα η έκδοση μίας ακόμα απόφασης από τον υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο με την οποία θα δίνεται παράταση στην αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων καταβλητέων το δίμηνο Μαρτίου- Απριλίου για όσους επλήγησαν από τον κορωνοϊό. Η ισχύουσα – μέχρι νεοτέρας- απόφαση ορίζει ότι παρατείνονται μέχρι και την 31/08/2020 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών που έληγαν αρχικά από 11/03/2020 έως και την 30/4/2020 εφόσον οι επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στη λίστα των πληττόμενων ΚΑΔ. Το πάγωμα, αφορά και την καταβολή των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών ενώ για το χρόνο που διαρκεί η αναστολή δεν υπολογίζονται οι τόκοι και προσαυξήσεις του χρονικού διαστήματος της αναστολής.

Με δεδομένο ότι η 31η Αυγούστου πλησιάζει αλλά στο μεταξύ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει προαναγγείλει παράταση του «παγώματος» φορολογικών υποχρεώσεων για τους πληττόμενους, χιλιάδες επιχειρήσεις αναρωτιούνται τις τελευταίες ημέρες εάν πρέπει να πληρώσουν ή έχουν τη δυνατότητα να συντηρήσουν τις οφειλές τους στον πάγο μέχρι να έρθει και η ρύθμιση των 12 (άτοκων) -24 ( με επιτόκιο 2,5%) δόσεων στην οποία αναφέρθηκε πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Με απόφαση Βεσυρόπουλου η οποία αναμένεται να εκδοθεί το αργότερο έως αύριο, θα δίνεται παράταση στις προθεσμίες πληρωμής των παγωμένων φορολογικών υποχρεώσεων. Όπως είχε δηλώσει ο Χρήστος Σταϊκούρας, η παράταση θα εκτείνεται έως τον Μάρτιο του 2021 ώστε από τον Απρίλιο του επομένου έτους να αρχίσει να τρέχει και η νέα ρύθμιση οφειλών υπό αναστολή.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανακοινώνεται μικρή παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις"

Κορωνοϊός - Γαλλία: «Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το Παρίσι» ανακοίνωσε ο Ζαν Καστέξ

Από τα τέλη του 2020 ή τις αρχές του 2021 μπορεί να είναι διαθέσιμα τα εμβόλια για τον νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με παρουσίαση που έκανε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, ενώ ο πρωθυπουργός της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι η χρήση μάσκας θα καταστεί υποχρεωτική σε όλη τη γαλλική πρωτεύουσα.

«Ο νομάρχης, έπειτα από διαβουλεύσεις με την δήμαρχο (Αν Ινταλγκό), θα επεκτείνει τη χρήση μάσκας στο σύνολο της πρωτεύουσας», ενώ μέχρι σήμερα η χρήση της ήταν υποχρεωτική μόνον σε μερικές συνοικίες, διευκρίνισε ο Ζαν Καστέξ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την πρωθυπουργική κατοικία και ήταν αφιερωμένη στην επιδημία του νέου κορωνοϊού.

«Το θέμα που τίθεται είναι προφανώς για τα προάστια του Παρισιού, με δεδομένες τις μετακινήσεις που γίνονται ανάμεσα στις περιοχές αυτές», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι η επιδημία του νέου κορωνοϊού «ξανακερδίζει έδαφος» στην γαλλική επικράτεια.

Η χρήση μάσκας προσώπου θα καταστεί υποχρεωτική παντού στο Παρίσι από αύριο Παρασκευή στις 8:00 το πρωί, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV, επικαλούμενο την αντιδήμαρχο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Στην Μασσαλία, στη νοτιοανατολική Γαλλία, οι αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική σε όλη την πόλη, όπως και το κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων από τις 23:00 τοπική ώρα σε όλη την περιοχή.

Στο Παρίσι, όπως και στην Μασσαλία, ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων SARS-CoV-2 ξεπερνάει το όριο των 50 ανά 100.000 κατοίκους.

Η χρήση μάσκας μπορεί να γενικευθεί και να καταστεί υποχρεωτική και σε άλλες μεγάλες αστικές περιοχές των 21 γεωγραφικών διαμερισμάτων της Γαλλίας, τα οποία κατατάσσονται πλέον στις «κόκκινες ζώνες» όσον αφορά την μετάδοση του νέου κορωνοϊού, υπογράμμισε εξάλλου ο Καστέξ.

«Στα 21 διαμερίσματα όπου υπάρχει ενεργή κυκλοφορία του ιού, οι νομάρχες διαθέτουν ενισχυμένες εξουσίες (…) και καλούνται έπειτα από διαβουλεύσεις με τους δημάρχους, να γενικεύσουν την χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους, τουλάχιστον στις μεγάλες αστικές περιοχές και στις μεγάλες πόλεις», διευκρίνισε.

Σύμφωνα με τον Γάλλο πρωθυπουργό, η γαλλική κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί γρήγορα για να αναχαιτίσει ένα νέο θανατηφόρο κύμα της COVID-19 στη χώρα, καθώς τα επίπεδα μετάδοσης του νέου κορονοϊού αυξήθηκαν ραγδαία με μια έξαρση των κρουσμάτων στην περιοχή του Παρισιού και μεταξύ των νέων.

O δείκτης R που αφορά την μετάδοση του κορωνοϊού βρίσκεται τώρα στο 1,4, διευκρίνισε εξάλλου ο Καστέξ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, σημειώνοντας ότι αυτό δείχνει πως η επιδημία μεγαλώνει. «Ο ιός διασπείρεται σε όλη τη χώρα», πρόσθεσε. «Η εξάπλωση της επιδημίας μπορεί να είναι εκθετική, αν δεν αντιδράσουμε γρήγορα».

Στους παππούδες στη Γαλλία συνιστάται να μην παίρνουν τα εγγόνια τους από το σχολείο, καθώς η κυβέρνηση ανησυχεί για κορεσμό των νοσοκομείων.

Η γαλλική κυβέρνηση ελπίζει να αποφύγει την επιβολή εκ νέου καραντίνας σε πανεθνικό επίπεδο. Ωστόσο από τον Ιούλιο αντιμετωπίζει ένα νέο κύμα λοιμώξεων από SARS-CoV-2, το οποίο έχει επιταχυνθεί από τα μέσα Αυγούστου.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός - Γαλλία: «Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το Παρίσι» ανακοίνωσε ο Ζαν Καστέξ"

Έπιασαν τα ίδια “βαποράκια” για όγδοη φορά στην ίδια “πιάτσα”! – Φωτό από το drone της ΕΛΑΣ

Τα ίδια πρόσωπα αποδεικνύεται ότι συλλαμβάνουν οι αστυνομικοί, σε κάθε επιχείρηση που πραγματοποιούν στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την πλατεία Βικτωρίας, για να αντιμετωπίσουν την διακίνηση ναρκωτικών.
Στις πιάτσες που έχουν δημιουργηθεί εκεί, «κουμάντο» κάνουν μετανάστες από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, η ηλικία των οποίων ξεκινάει από τα 17 και φτάνει μέχρι τα 30 χρόνια.
Το Τμήμα Ασφαλείας του Αγίου Παντελεήμονα ολοκλήρωσαν στα τέλη Ιουλίου μια σπονδυλωτή επιχείρηση, στην οποία προχώρησαν μετά από δεκάδες καταγγελίες πολιτών που ζουν στην περιοχή, κάποιες από τις οποίες απεστάλησαν στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και περιέγραφαν με κάθε λεπτομέρεια πότε, πως και που λειτουργούσαν τα «παζάρια» των ναρκωτικών κάτω από τα σπίτια τους.
Οι αστυνομικοί σε πρώτη φάση χαρτογράφησαν όλα αυτά τα σημεία και στην συνέχεια ακόμη και με drone κατέγραψαν πρόσωπα, συμπεριφορές και συνήθειες, έτσι ώστε να έχουν όλα τα δεδομένα και να προχωρήσουν σε αιφνιδιαστικές συλλήψεις, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το astinomiko.gr.
Μάλιστα στην δικογραφία υπάρχει και φωτογραφία του αστυνομικού drone που χρησιμοποιήθηκε.
Τελικά όταν ολοκληρώθηκε ολόκληρη η επιχείρηση, στα χέρια των στελεχών της Ασφάλειας Αγίου Παντελεήμονα βρέθηκαν 13 νέοι από το Αφγανιστάν το Πακιστάν και το Ιράν, ενώ στην δικογραφία κατηγορούνται τέσσερις ακόμη αλλοδαποί που ήδη εκτίουν ποινές για άλλες υποθέσεις, αλλά και 16 ακόμη που αναζητούνται. Στην κατοχή τους βρέθηκαν 137 γραμμάρια ηρωίνης, 65 γραμμάρια κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, 498 ευρώ, πλήθος κινητών τηλεφώνων, κενές συσκευασίες για ναρκωτικές ουσίες και 2 κλομπ.
Το απίστευτο της υπόθεσης είναι το ότι από τους 33 συνολικά κατηγορούμενους, οι 26 έχουν συλληφθεί ξανά στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών και άλλα αδικήματα, όπως κλοπές και ληστείες, κάποιοι από αυτούς μάλιστα από έξι μέχρι και οκτώ(!) φορές. Παρόλα αυτά όμως κυκλοφορούσαν κανονικά, ελεύθεροι, έχοντας στην τσέπη και την κάρτα αιτούντος άσυλο.
Οι αστυνομικοί που ασχολήθηκαν με την συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά και συνάδελφοί τους που πραγματοποιούν περιπολίες σε καθημερινή βάση στο κέντρο της Αθήνας, αναφέρουν πως πρόκειται για οργανωμένες ομάδες αλλοδαπών που όσες συλλήψεις και να γίνουν δεν αποδυναμώνονται, και γιατί αφήνονται ελεύθεροι αλλά και γιατί υπάρχουν πολλοί για να τους αντικαταστήσουν.
Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των συλληφθέντων Γιάννης Γλύκας, μιλώντας στο astinomiko.gr, υποστήριξε ότι «η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί μια ακόμα προσπάθεια των διωκτικών αρχών να γιγαντώσουν ξεχωριστές πιθανόν (και όχι από όλους που αποδίδονται) διακινητικές πράξεις από τοξικομανείς και να «ανακαλύψουν» ομαδοποιημένες συμπεριφορές στα πλαίσια εγκληματικής οργάνωσης! Πάντα τα δικαστήρια βρίσκουν τη σωστή λύση και αποδίδουν αυτά που πρέπει! Το ίδιο πιστεύουμε θα γίνει και στην υπόθεση αυτή».
astinomiko
Διαβάστε Περισσότερα » "Έπιασαν τα ίδια “βαποράκια” για όγδοη φορά στην ίδια “πιάτσα”! – Φωτό από το drone της ΕΛΑΣ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news