facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Πυροσβεστική: 42 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο

Σε 42 ανήλθαν οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ειδικότερα, επιχείρησαν 722 πυροσβέστες με 29 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 238 οχήματα, και περιοδικά τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης. Συνδρομή παρείχαν εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι περισσότερες φωτιές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Όσον αφορά τη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 22 Αυγούστου, στην περιοχή Λαγκαδά του δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, αυτή βρίσκεται σε ύφεση, ενώ επιχειρούν 239 πυροσβέστες με 12 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 67 οχήματα και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σημειώνεται επίσης, ότι τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: 42 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο"

Η Άγκυρα “απορρίπτει πλήρως” τις αμερικανικές επικρίσεις για τη συνάντηση Ερντογάν και ηγετών της Χαμάς

Η Τουρκία “απορρίπτει πλήρως” ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία η Ουάσινγκτον εξέφρασε την αντίθεσή της για την πρόσφατη συνάντηση μεταξύ του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και δύο ηγετικών στελεχών της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα ότι οι δύο αξιωματούχοι της Χαμάς χαρακτηρίζονται συγκεκριμένα παγκόσμιοι τρομοκράτες και οι ΗΠΑ ζητούν πληροφορίες για τον έναν εξ αυτών σε σχέση με την εμπλοκή σε πολυάριθμες επιθέσεις, αεροπειρατείες, απαγωγές. Πρόσθεσε ότι οι επαφές αυτές του προέδρου Ερντογάν “συμβάλλουν μόνο στην απομόνωση” της Τουρκίας.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε: “Κηρύσσοντας τρομοκράτη τον νόμιμο εκπρόσωπο της Χαμάς, η οποία ανήλθε στην εξουσία κερδίζοντας τις δημοκρατικές εκλογές στη Γάζα και είναι μια σημαντική πραγματικότητα στην περιοχή, δεν συμβάλλει διόλου στις προσπάθειες για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή”.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών πρόσθεσε ότι η Τουρκία κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να χρησιμοποιούν την επιρροή τους στην περιοχή αυτή για μια “ισορροπημένη πολιτική” που θα βοηθήσει στην επίλυση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης αντί να “εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Ισραήλ”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Άγκυρα “απορρίπτει πλήρως” τις αμερικανικές επικρίσεις για τη συνάντηση Ερντογάν και ηγετών της Χαμάς"

Επίθεση Γαβρόγλου στην Κεραμέως: Ενισχύει το στερεότυπο ότι οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από αριθμητική!

Έντονες αντιδράσεις από τους χρήστες του διαδικτύου προκάλεσαν οι αναφορές του πρώην υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου ο οποίος αναφερόμενος στις εξαγγελίες Κεραμέως σημείωσε ότι όσα είπε η υπουργός Παιδείας για τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις ενισχύουν το στερεότυπο ότι οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από αριθμητική!

Δείτε την ανάρτησή του

γαβρογλου25


Οι χρήστες του διαδικτύου κατηγόρησαν τον πρώην υπουργό για απαξιωτικές αναφορές σε βάρος των γυναικών ακόμη και για σχόλια με σεξιστικό περιεχόμενο... Ο πρώην υπουργός σε νεότερη ανάρτησή του σημείωσε ότι τα γραφόμενά του παρεξηγήθηκαν και επέμεινε στην άποψη που εξέφρασε! 

«Κάθε στερεότυπο είναι καταδικαστέο. Υπάρχει ένα στερεότυπο που αναπαράγεται χρόνια τώρα ως προς τη σχέση που έχουν οι γυναίκες με τα μαθηματικά. Υπάρχει και είναι σημαντικό κομμάτι μιας ιδεολογίας που θέλει να υποτιμήσει τις γυναίκες. Κακώς, κάκιστα προφανώς!
Όταν λοιπόν η κ.Κεραμέως κάνει μια δήλωση που πάσχει από μαθηματική άποψη, αναπαράγει αυτό το στερότυπο, αυτή τη λανθασμένη άποψη ότι οι γυναίκες δεν τα πάνε καλά με τα μαθηματικά» σημείωσε στη νεότερη ανάρτησή του» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Gavroglou2

Οι απόψεις Γαβρόγλου προκάλεσαν όμως και την αντίδραση της υπουργού Παιδείας η οποία χαρακτήρισε τη δήλωσή του αδιανόητη και κάλεσε το τμήμα Ισότητας του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση για τις απόψεις που εξέφρασε ο πρώην υπουργός.

«Αδιανόητη δήλωση, και δη από τέως Υπουργό Παιδείας! Αντί να αγωνιζόμαστε για να εξαλείψουμε σεξιστικά στερεότυπα, κάποιοι (προσπαθούν να) μας πάνε πίσω. Ενδιαφέρον θα είχε η θέση του Τμήματος Ισότητας του ΣΥΡ επί του θέματος...

Αναφορικά δε με τη προπαγάνδα του ΣΥΡ για τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη,τον παραπέμπω στα στοιχεία που αναφέρθηκαν στη Βουλή (μ.ο 17 μαθητές στην Επικράτεια & 20 σε Αττική/Θεσσαλονίκη,εξαιρώντας πάντοτε τα σχολεία ειδικής αγωγής που έχουν εξαιρετικά μικρό αριθμό μαθητών)» έγραψε σε δύο αναρτήσεις της η κα Κεραμέως.



Στον πρώην υπουργό απάντησε και ο Αδωνις Γεωργιάδης ο οποίος σημείωσε: «Εάν εγώ η ο οποιοσδήποτε από τη ΝΔ έγραφε αυτό το σεξιστικό σχόλιο που έγραψε ο π.Υπουργός Παιδείας του Σύριζα κατά της @nkerameus τώρα όλος ο Σύριζα θα ζητούσε -και δικαίως- την παραίτηση μου. Τώρα θα προσποιούνται ότι δεν το είδαν, διότι αυτό ήταν πάντα, υποκριτές χωρίς αρχές».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση Γαβρόγλου στην Κεραμέως: Ενισχύει το στερεότυπο ότι οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από αριθμητική!"

Καταιγίδα στη Χαλκιδική - Έκκληση για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων (VIDEO)

Έντονη κακοκαιρία πλήττει εδώ και λίγη ώρα την Χαλκιδική και άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.
Στη Χαλκιδική εκτός από την έντονη βροχόπτωση πνέουν και ισχυροί άνεμοι.
Μάλιστα ο δήμος Προποντίδας με ανακοίνωση του ενημερώνει ότι από την Πολιτική Προστασία γίνεται έκκληση για αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων δεδομένων των έντονων καιρικών φαινομένων.
Με ανακοίνωση της η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενημερώνει απευθύνει έκκληση, εκτός από τους κατοίκους του δήμου Προποντίδας και στους κατοίκους του δήμου Κασσάνδρας και Σιθωνίας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
Να σημειωθεί ότι είχε εκδοθεί για σήμερα Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού.
Δείτε βίντεο από την κακοκαιρία στη Χαλκιδική:
thestival
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταιγίδα στη Χαλκιδική - Έκκληση για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων (VIDEO)"

Ευθεία απειλή Τσαβούσογλου μπροστά στον Μάας: Αν η Ελλάδα κάνει τα λάθος βήματα, αυτή τη φορά δεν θα έχουμε ατύχημα...

Απειλητικές, πολεμικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας έκανε και πάλι ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Χάικο Μάας, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επιτέθηκε στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, λέγοντας «ότι με αυτές τις δηλώσεις που έκανε (μετά τη σημερινή συνάντηση με τον Μάας) έδειξε το επίπεδό του» και κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο στην Ανατολική Μεσόγειο». 

Παράλληλα, παραπέμποντας εμμέσως στο επεισόδιο του «Κεμάλ Ρέις» με την φρεγάτα «Λήμνος», απείλησε ευθέως τη χώρα μας: «Αν κάνετε τα λάθος βήματα, αυτή τη φορά δεν θα έχουμε ατύχημα, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο».

Ο Τσαβούσογλου συνέχισε στο ίδιο προκλητικό ύφος, αφήνοντας μάλιστα αιχμές κατά της Γαλλίας. «Μην αφήσετε την Ελλάδα να ξεγελαστεί από χώρες που προσπαθούν να τη ρίξουν μπροστά από το τουρκικό ναυτικό» δήλωσε.



Ακόμα, μίλησε για μειονότητα της Θράκης και είπε ότι η Ελλάδα προωθεί πρόσφυγες και μετανάστες στην Τουρκία, ενώ χαρακτήρισε για ακόμα μία φορά την Ελλάδα και την Κύπρο «κακομαθημένες χώρες από την ΕΕ».

Στη συνέχεια, ο κ. Τσαβούσογλου ευχαρίστησε δύο φορές και τη Μέρκελ και τον Χάικο Μάας για τις προσπάθειες που κάνουν για διάλογο.

Διάλογο χωρίς προϋποθέσεις

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα ότι η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει την «μαξιμαλιστική της προσέγγιση» και τις προϋποθέσεις για να ξεκινήσει ο διάλογος για τους υπεράκτιους πόρους στην Μεσόγειο, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα αναμένει από την ΕΕ να ενεργήσει ως «έντιμος και αντικειμενικός» μεσολαβητής.

«Είμαστε ανοιχτοί σε συνομιλίες χωρίς προϋποθέσεις», δήλωσε ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας στην Άγκυρα.

«Όμως, όταν μια πλευρά ξεκινά να θέτει προϋποθέσεις, τότε υπάρχουν πολλά πράγματα που θα προτείνουμε και εμείς. Πριν από οτιδήποτε άλλο, η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει τη μαξιμαλιστική της προσέγγιση», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις Μάας

Από την πλευρά, του ο Χάικο Μάας είπε ότι χρειάζονται ορατά βήματα προς την αποκλιμάκωση και ετοιμότητα για διάλογο. Συμπλήρωσε ότι γνωρίζει πως οποιοσδήποτε διάλογος δεν θα είναι εύκολος, αλλά ο ίδιος είναι πεπεισμένος ότι μπορεί να βρεθεί λύση στη διαμάχη. 

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ τόνισε επίσης ότι η τεταμένη κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν είναι προς το συμφέρον ούτε της Τουρκίας, ούτε της Ελλάδας, ούτε της ΕΕ. 

«Παραμένω πεπεισμένος ότι εάν και οι δύο πλευρές ξεκινήσουν άμεσες συνομιλίες με ειλικρινείς προθέσεις, μπορούμε να βρούμε μια λύση που να είναι αποδεκτή και από τις δύο πλευρές», πρόσθεσε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

Συμπλήρωσε ότι οι δεσμοί μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας βρίσκονται σε σταυροδρόμι και θα αποσαφηνιστεί μέχρι το τέλος του έτους προς τα που βαίνουν οι σχέσεις των δύο πλευρών.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών μετέβη στην Αγκυρα μετά τις επαφές που είχε στην Αθήνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Δένδια. Σε δηλώσεις του μετά τις συναντήσεις στην Αθήνα το μεσημέρι, είπε ότι η κλιμάκωση δημιουργεί στη Γερμανία και στους Ευρωπαίους μεγάλη ανησυχία και προβληματισμό. «Η Γερμανία στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας με αίσθημα αλληλεγγύης. Αυτό που χρειαζόμαστε, είναι δείγμα αποκλιμάκωσης και βούληση για διάλογο».

Χαρακτήρισε παιχνίδι με τη φωτιά ό,τι συμβαίνει, μια σπίθα μπορεί να φέρει τη ζημιά, όπως είπε. Εκτίμησε, δε, ότι απαιτείται άμεσος διάλογος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευθεία απειλή Τσαβούσογλου μπροστά στον Μάας: Αν η Ελλάδα κάνει τα λάθος βήματα, αυτή τη φορά δεν θα έχουμε ατύχημα..."

Κορωνοϊός: Στα 168 τα νέα κρούσματα

Συνολικά 168 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8987, εκ των οποίων το 55.4% άνδρες.  Τα 1910 (21.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4074 (45.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Από τα 145 εγχώρια κρούσματα, τα 11 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας. 
krousmata



Αναλυτικότερα:

- 20 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδουτης χώρας
- 3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

- 45 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 6 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,
- 24 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, 4 εκ των οποίων συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
• 1 στην Π.Ε. Αργολίδας
• 2 στην Π.Ε. Αχαΐας
• 1 στην Π.Ε. Βοιωτίας
• 1 στην Π.Ε. Εύβοιας
• 4 στην Π.Ε. Ημαθίας
• 10 στην Π.Ε. Ηρακλείου
• 1 στην Π.Ε. Ιωαννίνων
• 3 στην Π.Ε. Καβάλας
• 1 στην Π.Ε. Κέρκυρας
• 1 στην Π.Ε. Κιλκίς
• 2 στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή και 1 με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
• 8 στην Π.Ε. Κυκλάδων 
• 1 στην Π.Ε Λάρισας
• 6 στην Π.Ε. Λασιθίου
• 12 στην Π.Ε. Λέσβου 
• 2 στην Π.Ε Μαγνησίας
• 1 στην Π.Ε Ξάνθης
• 6 στην Π.Ε Πέλλας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή
• 2 στην Π.Ε. Πιερίας
• 1 στην Π.Ε. Ρεθύμνου
• 3 στην Π.Ε. Ροδόπης
• 3 στην Π.Ε. Τρικάλων
• 3 στη Π.Ε Χανίων
• 1 κρούσμα βρίσκεται υπό διερεύνηση

xartis


31 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 9 (29.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 38.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

ilikia


Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 243 θανάτους συνολικά στη χώρα. 84 (34.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

thanatoi


Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούνελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 872550 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 9668(1.1%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).

deigmata

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Στα 168 τα νέα κρούσματα"

Καταστροφή πέρα από κάθε φαντασία στην Καλιφόρνια: Στάχτη έκταση όση το Γκραν Κάνιον!

Τα στοιχεία για την πύρινη λαίλαπα που για ακόμη μια χρονιά καταστρέφει τα πάντα στην Καλιφόρνια, σοκάρουν. Το ίδιο και οι εικόνες απ’ όσα αφήνει πίσω της η φωτιά. Ή μάλλον οι φωτιές γιατί είναι 625 (!) αυτές που μαίνονται ακόμα.
Οι πυροσβέστες από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία που δίνουν εδώ και εβδομάδες μάχη με τις φωτιές στην Καλιφόρνια εκμεταλλεύτηκαν τις τελευταίες ώρες τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών για να κάνουν πρόοδο στην προσπάθειά τους να θέλουν υπό έλεγχο τις φλόγες.
Συνολικά, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Καλιφόρνιας, Γκάβιν Νιούσομ, περισσότερα από 4.850.000 στρέμματα, αντίστοιχο της έκτασης του Γκραντ Κάνιον (!), έχουν καεί από τις 625 πυρκαγιές που μαίνονται στην πολιτεία.
Από τις 625 φωτιές, οι 17 θεωρούνται πολύ μεγάλες, σύμφωνα με τον Νιούσον, και μεταξύ αυτών δύο, οι “LNU Lightning Complex” και “SCU Lightning Complex”, θεωρούνται οι μεγαλύτερες πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί ποτέ στην Καλιφόρνια.
Η πρώτη ξέσπασε βόρεια του Σαν Φρανσίσκο στις 8 Αυγούστου και τέθηκε υπό έλεγχο σε ποσοστό 22% σήμερα (25.08.2020) το απόγευμα τοπική ώρα, ενώ η δεύτερη, η οποία ξέσπασε την ίδια μέρα νοτιοανατολικά του Σαν Φρανσίσκο είχε τεθεί υπό έλεγχο μόνον κατά 10% στην αρχή της ημέρας.
Μια άλλη πολύ μεγάλη πυρκαγιά, η “CZU Lightning Complex”, έχει κατακάψει ζώνες που βρίσκονται πολύ κοντά στην ακτή.
Οι περισσότερες πυρκαγιές προκλήθηκαν από κεραυνούς και τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες στο κεντρικό και το βόρειο τμήμα της Καλιφόρνιας. Αυτές έχουν καταστρέψει περισσότερα από 100 σπίτια και άλλες δομές και απειλούν περίπου 100.000 κτίρια, σύμφωνα με τις αρχές.
Συνολικά περίπου 14.000 πυροσβέστες από την Καλιφόρνια, αλλά και άλλες πολιτείες των ΗΠΑ, την Αυστραλία ή ακόμη τον Καναδά, έχουν κινητοποιηθεί για να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές αυτές που μαίνονται σε μια άνευ προηγουμένου έκταση.
Σήμερα μετριάστηκαν οι υψηλές θερμοκρασίες και η έλλειψη υγρασίας που ενίσχυαν τις φλόγες την περασμένη εβδομάδα, προσφέροντας ένα σχετικό πλεονέκτημα στους πυροσβέστες. Ωστόσο οι καταιγίδες που αναμένονταν να ξεσπάσουν την Κυριακή και να διαρκέσουν τρεις ημέρες, δεν ήρθαν, ενώ οι αρχές κάλεσαν τον πληθυσμό να παραμείνει σε επαγρύπνηση.
ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταστροφή πέρα από κάθε φαντασία στην Καλιφόρνια: Στάχτη έκταση όση το Γκραν Κάνιον!"

«Οργή» ΗΠΑ για τη συνάντηση Ερντογάν με τη Χαμάς: Φιλοξένησε τους παγκόσμιους τρομοκράτες - Απομονώνει την Τουρκία

Νέα δήλωση δυσαρέσκειας από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατά των τελευταίων κινήσεων της Τουρκίας, αυτή τη φορά για τις συναντήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με ηγετικά στελέχη της Χαμάς στην Πόλη.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μόργκαν Όρταγκους... «Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έντονα αντίθετες στην φιλοξενία που παρείχε ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν σε δύο ηγέτες της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Αυγούστου. Η Χαμάς προσδιορίζεται σαν τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ και την ΕΕ και οι δύο αξιωματούχοι που φιλοξενούνται από τον Πρόεδρο Ερντογάν είναι ειδικά καθορισμένοι παγκόσμιοι τρομοκράτες. Το αμερικανικό πρόγραμμα κατά της τρομοκρατίας αναζητά πληροφορίες για ένα από τα άτομα αυτά, για τη συμμετοχή του σε πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις, αεροπειρατείες και απαγωγές».

Και συνέχισε, τονίζοντας πως... «η συνεχιζόμενη προσέγγιση του Προέδρου Ερντογάν σε αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση χρησιμεύει μόνο για την απομόνωση της Τουρκίας από τη διεθνή κοινότητα, βλάπτει τα συμφέροντα του παλαιστινιακού λαού και υπονομεύει τις παγκόσμιες προσπάθειες για την πρόληψη τρομοκρατικών επιθέσεων που ξεκίνησαν από τη Γάζα. Συνεχίζουμε να εκφράζουμε τις ανησυχίες μας για τη σχέση της τουρκικής κυβέρνησης με τη Χαμάς στα υψηλότερα επίπεδα. Είναι η δεύτερη φορά που ο Πρόεδρος Ερντογάν καλωσόρισε την ηγεσία της Χαμάς στην Τουρκία φέτος μετά την πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την 1η Φεβρουαρίου».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Οργή» ΗΠΑ για τη συνάντηση Ερντογάν με τη Χαμάς: Φιλοξένησε τους παγκόσμιους τρομοκράτες - Απομονώνει την Τουρκία"

ΕΟΦ: Απαγορεύει τη διακίνηση δύο αντισηπτικών

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του «αντισηπτικού gel χεριών Μarise» και του «αντισηπτικού SGEL στιγμιαία απολύμανση», αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ). Τα προϊόντα διατίθενται ως βιοκτόνα, χωρίς να έχουν την προβλεπόμενη άδεια κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, οι εταιρίες MARISE, ΕΨΙΛΟΝ ΕΛΛΑΣ και PIERIKI INVEST οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους αποδέκτες των προϊόντων και να τα αποσύρουν από την αγορά.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΦ: Απαγορεύει τη διακίνηση δύο αντισηπτικών"

Αεροναυτικές ασκήσεις Ελλάδας-Γαλλίας-Κύπρου

Αεροναυτική άσκηση με την συμμετοχή μαχητικών σκαφών της Ελλάδας και της Γαλλίας, καθώς και της Εθνικής Φρουράς Κύπρου πρόκειται να διεξαχθεί δυτικά της Κύπρου από τις 26 Αυγούστου 2020 έως και τις 28 Αυγούστου 2020.

Τρία γαλλικά μαχητικά Rafael και ισάριθμα ελληνικά F-16 κατέφθασαν στην αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου στην Πάφο.

Στην άσκηση, η οποία θα ξεκινήσει αύριο Τετάρτη, με προασκήσεις και δοκιμές, για να καταλήξει στην τελική της φάση την Παρασκευή, θα συμμετάσχει και η φρεγάτα του γαλλικού πολεμικού ναυτικού Lafayette.

Παρούσα θα είναι και η Εθνική Φρουρά της Κύπρου, με ναυτικά και αεροπορικά μέσα.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Αεροναυτικές ασκήσεις Ελλάδας-Γαλλίας-Κύπρου"

Δένδιας: Διάλογος με απειλές δεν υφίσταται – Μάας: Στο πλευρό της Ελλάδας ΕΕ και Γερμανία

Πολλοί μας συνιστούν διάλογο, δεν υφίσταται όμως διάλογος υπό το καθεστώς απειλών, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στην προοπτική της επανέναρξης του ελληνοτουρκικού διαλόγου, στην συνάντηση που είχε με τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μάας.
«Η εμμονή στην παραβατικότητα δεν οδηγεί πουθενά» δήλωσε ο κ. Δένδιας μετά το πέρας της συνάντησης, ενώ αναφερόμενος στην Τουρκία είπε ότι «αντί για κινήσεις αποκλιμάκωσης βλέπουμε νέες προκλήσεις».
Αυτές οι συμπεριφορές και οι κινήσεις υπονομεύουν την σταθερότητα στην περιοχή και συνιστούν παραβίαση του διεθνούς δικαίου, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών προσθέτοντας ότι η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο αφορά ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση
Το ευρωπαϊκό κεκτημένο χρειάζεται ρωμαλέα υπεράσπιση απέναντι στις δυνάμεις οπισθοδρόμισης, είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία στο Άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών.
«Μας δημιουργεί μεγάλες ανησυχίες και προβληματισμό η τεταμένη κατάσταση στη Μεσόγειο. Θα μιλήσω και στην Άγκυρα για να υπάρξει αποκλιμάκωση. Έχω δυο μηνύματα. Το πρώτο είναι ότι η Γερμανία και η ΕΕ είναι σταθερά στο πλευρό της Ελλάδας.
» Το δεύτερο είναι ότι χρειαζόμαστε άμεσα αποκλιμάκωση και βούληση για διάλογο, αλλά αυτό υπό τις προϋποθέσεις που θέτει το διεθνές δίκαιο. Είναι παιχνίδι με τη φωτιά αυτό που γίνεται και μια σπίθα αρκεί για ανάφλεξη. Αυτή η σκέψη είναι αδιανόητη, δεν ταιριάζει στον 21ο αιώνα. Κάθε προκλητικότητα θα έπρεπε να σταματήσει το επόμενο διάστημα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μάας.
Προηγήθηκε συνάντηση του κ. Μάας με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δύο πλευρές τόνισαν την ανάγκη να υπάρξει αποκλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας, ώστε να μειωθεί η ένταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Αθήνα κρίνει ότι η πρωτοβουλία της Γερμανίας ως προεδρεύουσας χώρας της ΕΕ συμβάλει θετικά στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης.
«Ο Μπορέλ θα φέρει επιλογές στο τραπέζι»
Το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου αναμένεται να τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στο Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων στις 27 και 28 Αυγούστου στο Βερολίνο, υπογράμμισε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδια για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, ενώ ερωτηθείσα σχετικά με τις προτάσεις του Ζοζέπ Μπορέλ, τόνισε ότι «όπως ο Ύπατος Εκπρόσωπος έχει ήδη αναφέρει θα παρουσιάσει επιλογές στο Gymnich την Πέμπτη».
Το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου θα συζητηθεί ενδελεχώς και στη Σύνοδο Κορυφής του Σεπτεμβρίου, ανέφερε η Ναμπίλα Μασράλι.
mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Δένδιας: Διάλογος με απειλές δεν υφίσταται – Μάας: Στο πλευρό της Ελλάδας ΕΕ και Γερμανία"

Τούρκοι χάκαραν Κρητική ιστοσελίδα για τα οθωμανικά μνημεία – Εμφανίζει το Oruc Reis | Photo

Θύμα «επίθεσης» από Τούρκους χάκερς έπεσε ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Κρήτης και συγκεκριμένα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, σε ιστότοπο που περιλαμβάνει  οθωμανικά μνημεία στο νησί.
Το μήνυμα που πετάει στην αρχική σελίδα είναι αυτό που απεικονίζεται στη φωτογραφία που δημοσιεύει το zarpanews.gr, με την τουρκική σημαία και μήνυμα όμοιο με αυτό που διακινείται σε αρκετές περιπτώσεις τέτοιων κυβερνο-επιθέσεων. Μάλιστα η φωτογραφία περιλαμβάνει και τον Κεμάλ αλλά και το Oruc Reis, που το τελευταίο διάστημα προκαλεί με την παρουσία του για έρευνες που θέλει να διεξαγάγει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.
To site τις τελευταίες ώρες φαίνεται να έχει “πέσει”- εκτός λειτουργίας.
Δείτε την εικόνα που εμφανίστηκε στο  digitalcrete.ims.forth.gr
zarpanews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τούρκοι χάκαραν Κρητική ιστοσελίδα για τα οθωμανικά μνημεία – Εμφανίζει το Oruc Reis | Photo"

Πέτσας: Θα υπάρχουν κυρώσεις για τους μαθητές που δεν φορούν μάσκα

Στις 7 Σεπτεμβρίου επιστρέφουν, εκτός απροόπτου, μαθητές και καθηγητές στα θρανία και όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, θα υπάρχουν κυρώσεις σε περίπτωση που κάποιος μαθητής δεν φορά μάσκα.

«Δεν πρέπει να τιμωρείται ένα παιδί για την ανευθυνότητα του γονέα του. Θα πρέπει όλοι να είμαστε υπεύθυνοι, να ακούμε τις συμβουλές των ειδικών. Το βασικό είναι να πειστούν οι γονείς και οι μαθητές ότι είναι για την υγεία τους η χρήση μάσκας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα αν κάποιος μαθητής δεν φοράει μάσκα στην τάξη ο κ. Πέτσας είπε: «Αν κάποιος μαθητής δεν φορά μάσκα δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους συμμαθητές του στην τάξη. Θα υπάρχει πλέγμα κυρώσεων που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες» ανέφερε.



news
Διαβάστε Περισσότερα » "Πέτσας: Θα υπάρχουν κυρώσεις για τους μαθητές που δεν φορούν μάσκα"

Γυναίκα με κορονοϊό κόλλησε 27 πελάτες μεγάλης αλυσίδας καφέ – Ποιοι δεν κόλλησαν και γιατί

Για ακόμα μια φορά γεγονότα έρχονται να αποδείξουν ότι η χρήση μάσκας σώζει ζωές και προστατεύει από τον κορονοϊό. Σύμφωνα με το Bloomberg, στη Νότια Κορέα στις αρχές του μήνα μια γυναίκα πήγε να αγοράσει καφέ από τα Starbucks.

Η γυναίκα είχε κορονοϊό και λίγες ημέρες αργότερα 27 άνθρωποι μετά από ιχνηλάτηση που έγινε βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Υπήρχαν όμως και 4 που βρέθηκαν αρνητικοί. Ήταν οι υπάλληλοι των Starbucks που φορούσαν τις μάσκες τους.

Αυτό, είναι η απόδειξη ότι η υπόθεση αυτή που καταγράφηκε στις 8 Αυγούστου με την δημιουργία εστίας κορονοϊού πως διασπείρεται ο κορονοϊός σε κλειστούς χώρους και πως με την μάσκα μπορεί να αποτραπεί η μόλυνση των ανθρώπων.

«Φωνάζει από μακριά αυτή η περίπτωση για τον ρόλο που παίζουν οι μάσκες στην προστασία μας από τον κορονοϊό», δήλωσε νοτιοκορεάτης λοιμωξιολόγος. «Οι μάσκες μπορεί να μην μας προστατεύουν στο 100% αλλά δεν υπάρχει προς το παρόν κάτι όσο αποτελεσματικό όσο αυτές», είπε ακόμα.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Γυναίκα με κορονοϊό κόλλησε 27 πελάτες μεγάλης αλυσίδας καφέ – Ποιοι δεν κόλλησαν και γιατί"

Η Ελληνική Λύση καταθέτει αίτηση αντισυνταγματικότητας της συμφωνίας για ΑΟΖ με Αίγυπτο

Με προσβολή της συνταγματικότητας της συμφωνίας για ΑΟΖ με την Αίγυπτο απαντάει η Ελληνική Λύση στην κίνηση της κυβέρνησης να υπογράψει τη συμφωνία για ΑΟΖ με το βορειοαφρικανικό κράτος η οποία συμφωνία αφήνει εκτός της ελληνικής ΑΟΖ τη μισή Ρόδο και το σύνολο του νησιωτικού συμπλέγματος της Μεγίστης.

Δηλαδή ότι βρίσκεται ανατολικά του 28ου Μεσημβρινού.

Η κυβέρνηση θεωρητικά άφησε για επόμενη συμφωνία, χερσαία ελληνικά εδάφη που συνιστούν την ελληνική ΑΟΖ της ανατολικής Μεσογείου κάτι που όμως απορρίπτει η Αίγυπτος εκτός βέβαια από την Τουρκία.

Πριν από λίγο το πολιτικό συμβούλιο της Ελληνικής Λύσης που συνεδρίασε υπό το πρόεδρο του κόμματος Κ.Βελόπουλο στη Βουλή αποφάσισε να καταθέσει αίτηση αντισυνταγματικότητας για τη συγκεκριμένη συμφωνία απαιτώντας από την κυβέρνηση να περιλάβει σε αυτήν χερσαία εδάφη ανατολικά του 28ου Μεσημβρινού της Ρόδου και των νησιών του συμπλέγματος της Μεγίστης

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ελληνική Λύση καταθέτει αίτηση αντισυνταγματικότητας της συμφωνίας για ΑΟΖ με Αίγυπτο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news