facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

Κοροναϊός: «Δεν πάνε καλά τα πράγματα» προειδοποιούν οι αρχές δημόσιας υγείας στην Ισπανία

Ο διευθυντής του οργανισμού δημόσιας υγείας στην Ισπανία προειδοποίησε απόψε ότι «τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά» καθώς αυξάνονται συνεχώς τα νέα κρούσματα κοροναϊού και ζήτησε τη βοήθεια των influencer, ανθρώπων που έχουν επιρροή στους νέους, προκειμένου να τους ευαισθητοποιήσουν για τον κίνδυνο.

«Μην αμφιβάλετε: τα πράγματα δεν πάνε καλά (…) Δεν μπορούμε να αφήσουμε την κατάσταση να ξεφύγει και πάλι», είπε ο Φερνάντο Σιμόν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο γιατρός επέμεινε ότι η αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα είναι ένα επικίνδυνο γεγονός, μολονότι πολλοί από τους φορείς είναι ασυμπτωματικοί και το ποσοστό θνησιμότητας είναι μικρότερο από αυτό που είχε παρατηρηθεί την άνοιξη.

Το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, καταγράφηκαν 3.349 νέα κρούσματα, λιγότερα δηλαδή από τα 3.715 που είχαν ανακοινωθεί την Τετάρτη. Συνολικά, οι μολύνσεις στην Ισπανία ανέρχονται σε 370.867. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, καταγράφηκαν επίσης 122 θάνατοι.

Ο Σιμόν είπε ότι ο κυριότερος κίνδυνος στην παρούσα φάση είναι να κατακλυστούν και πάλι τα νοσοκομεία από ασθενείς. Απευθύνθηκε κυρίως στους νέους, καθώς τα νέα κρούσματα αφορούν κυρίως αυτούς. «Καταλαβαίνω ότι οι άνθρωποι θέλουν να γλεντήσουν. Αλλά υπάρχουν τρόποι και τρόποι για να το κάνουν», ζητώντας από όσους ασκούν επιρροή στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης να συνεργαστούν για να περάσει αυτό το μήνυμα στις νεότερες ηλικίες. «Μπορούν να βοηθήσουν να ελεγχθεί η επιδημία», σημείωσε.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοροναϊός: «Δεν πάνε καλά τα πράγματα» προειδοποιούν οι αρχές δημόσιας υγείας στην Ισπανία"

Τελική ευθεία για τον οδικό άξονα Άκτιο - Αμβρακία - Ανάδοχος η «Μυτιληναίος»

Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωσή του μπήκε το έργο οδικού άξονα Άκτιο-Αμβρακία, μετά την ανακοίνωση από το υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών ότι προχώρησε στην ανακήρυξη της εταιρείας Μυτιληναίος Α.Ε. ως προσωρινού αναδόχου για τις εργασίες ολοκλήρωσης του έργου «Υπολειπόμενες Εργασίες για την ολοκλήρωση της Οδικής Σύνδεσης Περιοχής του Άκτιου με το Δυτικό Άξονα Βορρά- Νότου».

Προϋπολογισμός 150.000.000 ευρώ

Το έργο έχει προϋπολογισμό 150.000.000 ευρώ και είναι συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ 2014-2020, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορές Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξης (ΥΜΕΠΕΡΑΑ).

«Βάλαμε στόχο την ολοκλήρωση ενός έργου που βρισκόταν σε τέλμα και αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή, για το πού οδηγεί η "σαλαμοποίηση" και ο κακός σχεδιασμός των έργων» τόνισε σε δήλωση του ο υπουργός Υποδομών & Μεταφορών Κωστας Καραμανλής και προσέθεσε: «Δεσμευτήκαμε πως ο οδικός άξονας που περιμένουν οι πολίτες επί χρόνια, επιτέλους θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2023.

Έτσι δεν θα κινδυνεύσουν και οι κοινοτικές χρηματοδοτήσεις. Κινηθήκαμε πολύ γρήγορα και σήμερα μπορούμε να πούμε πως το έργο επιτέλους παίρνει πάλι μπρος και θα ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος».

Το έργο περιλαμβάνει την πλήρη κατασκευή της κεντρικής αρτηρίας με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, για την απευθείας σύνδεση του άξονα "Άκτιο-Αμβρακία" με την Ιόνια Οδό στον ανισόπεδο κόμβο Ριβίου.

Σύμβαση 30 μηνών

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, η σύμβαση έχει διάρκεια 30 μήνες. Με τη συμπλήρωση των 15 μηνών, υπάρχει πρόβλεψη να δοθούν στην κυκλοφορία τα πρώτα 18 χλμ. του οδικού άξονα, που θα παρακάμπτουν την πόλη της Αμφιλοχίας, καθώς και να έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις, ώστε να γίνει ασφαλές το πιο επικίνδυνο τμήμα του υφιστάμενου οδικού δικτύου στο οποίο γίνονται πολλά τροχαία ατυχήματα.

Αρχές Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η επικαιροποίηση των δικαιολογητικών της εταιρείας "Μυτιληναίος Α.Ε.", ώστε να σταλεί ο φάκελος στο Ελεγκτικό Συνέδριο για έλεγχο και να υπογραφεί η σύμβαση.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Τελική ευθεία για τον οδικό άξονα Άκτιο - Αμβρακία - Ανάδοχος η «Μυτιληναίος»"

Κοζάνη: Θετικά στον κορωνοϊό 6 μηνών βρέφος και 10χρονο παιδί

Νέος συναγερμός στην Πτολεμαΐδα, καθώς βρέφος 6 μηνών και ένα 10χρονο παιδί βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό. Την ίδια ώρα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μεταβαίνει την Παρασκευή στη Σιάτιστα για την ιχνηλάτηση επαφών ενός κατοίκου Άρτας, που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και ο οποίος επισκέφτηκε τη γενέτειρά του τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου.

Ήδη έχουν γίνει γνωστές οι επαφές του νεαρού άντρα στον ΕΟΔΥ και ξεκίνησαν ήδη τα τεστ στο εργαστήρι μοριακής βιολογίας στο νοσοκομείο Κοζάνης. Ωστόσο, θορυβημένη παραμένει και η κοινωνία της Τοπικής Κοινότητας Εράτυρας επίσης του Δήμου Βοΐου, που σπεύδει να κάνει το τεστ ακόμα και σε ιδιωτικά μικροβιολογικά κέντρα, από την στιγμή που έγινε γνωστό ότι θετική στον ιό ήταν μια κοπέλα, που ήρθε σε επαφή με άτομα που επέστρεψαν από διακοπές. Τόσο η ίδια όσο και αρκετοί νέοι ήταν σε πάρτι που διοργανώθηκε στο χωριό στις 8 Αυγούστου. Ψυχραιμία συνιστά ο πρόεδρος της Εράτυρας, Γιώργος Βάρκας, στους κατοίκους, μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, υπογραμμίζοντας ότι είναι εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τα τεστ που έχουν ήδη διενεργηθεί και τα οποία συνεχίζονται.

Καθησυχαστική παραμένει η ιατρική κοινότητα καθώς στα μέχρι τώρα επιβεβαιωμένα κρούσματα στον covid 19, είναι χαμηλού ιικού φορτίου και η κατάσταση είναι υπό έλεγχο μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο, Ιορδάνη Ρωμιόπουλο.

Καλά στην υγεία του είναι το έξι μηνών κοριτσάκι που βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό, στη διάρκεια ιχνηλάτησης της οικογένειας του 50χρονου από την Πτολεμαΐδα που βρέθηκε θετικός τις προηγούμενες ημέρες, Σε ότι αφορά στο 10χρονο παιδί επίσης από την Πτολεμαϊδα που φαίνεται να κόλλησε από την μητέρα, είναι επίσης καλά στην υγεία του.

Εν τω μεταξύ ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, με τους Διοικητικές των νοσοκομείων, των ιατρικών, φαρμακευτικών και οδοντιατρικών συλλόγων όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων, ενώ κάλεσε και την 3 ΥΠΕ. Στην σύσκεψη έγινε ενημέρωση για τη κατάσταση από τον λοιμωξιολόγο, Ιορδάνη Ρωμιόπολο, συνεργάτη του ΕΟΔΥ στην Δυτική Μακεδονία, ενώ συζητήθηκαν οι τρόποι αντιμετώπισης στο ενδεχόμενο νέου κύματος της πανδημίας στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοζάνη: Θετικά στον κορωνοϊό 6 μηνών βρέφος και 10χρονο παιδί"

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από επαγγελματίες της Πάρου για τις οικονομικές επιπτώσεις

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν επαγγελματίες της Πάρου, που κάνουν λόγο για «απόκρυψη κρουσμάτων κορωνοϊού» στο νησί και τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις από τη λήψη των κυβερνητικών μέτρων.

Όπως αναφέρουν, σύμφωνα με το parosnews.net, «μετά τις τελευταίες τραγικές εξελίξεις για τη ζωή μας στην Πάρο και την Αντίπαρο, όπου με βάση πλήθος δημοσιευμάτων αποκαλύφθηκε: Ότι αποκρύπτονταν τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίζονταν, ότι δεν υπήρχε καμία ενημέρωσή μας για την πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα αύξησή τους, ότι δεν ελήφθη κανένα έκτακτο μέτρο προς προειδοποίηση και αποτροπή της εξάπλωσης της ασθένειας, αποφασίσαμε να στραφούμε δικαστικά σε βάρος όλων των υπευθύνων για την ως άνω κατάσταση και την και για αυτό δώσαμε εντολή στον πληρεξούσιο δικηγόρο μας, Ευάγγελο Γεωργακόπουλο, να προβεί στην υποβολή Έγκλησης-Μήνυσης κατά παντός υπευθύνου:

- για την τέλεση των εγκληματικών πράξεων της έκθεσης (306 ΠΚ)
- της παρεμπόδισης αποτροπής κοινού κινδύνου(288ΠΚ) εξαιτίας της παράλειψης λήψης αναγκαίας ενέργειας για αποτροπή και καταστολή κοινού κινδύνου και
- της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών (285 ΠΚ)».

Τη μήνυση υπογράφουν 25 επαγγελματίες οι οποίοι τονίζουν πως «η Πάρος και η Αντίπαρος, οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επισκέπτες μας, καλούμαστε να πληρώσουμε ένα τεράστιο κόστος και στην υγεία μας και στην οικονομία μας. Ένα κόστος που θα ήταν ασύγκριτα μικρότερο εάν μας είχαν προειδοποιήσει έγκαιρα, εάν δεν είχαν συγκαλύψει την αλήθεια για το τι συνέβαινε στα νησιά μας εδώ και τόσες εβδομάδες».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέτρα για τον κορωνοϊό: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από επαγγελματίες της Πάρου για τις οικονομικές επιπτώσεις"

Πυροσβεστική: Εκδηλώθηκαν 55 δασικές πυρκαγιές σε μία μέρα

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 55 δασικές πυρκαγιές, πανελλαδικά. Για την κατάσβεσή τους συνολικά επιχείρησαν 432 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 164 οχήματα, έξι αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: Εκδηλώθηκαν 55 δασικές πυρκαγιές σε μία μέρα"

Ελληνοτουρκικά - Προκλητικό ξανά το τουρκικό ΥΠΕΞ: «Η ΕΕ είναι όμηρος των εκβιασμών της Ελλάδας και της Κύπρου»

Απάντηση στην ξεκαθάρη θέση υποστήριξης της Ελλάδας και της Κύπρου, που εξέφρασαν την Τετάρτη οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής της ΕΕ, επιχείρησε να δώσει σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να είναι αντικειμενική και ειλικρινής, αν θέλει να αποτελέσει μέρος της διαδικασίας στην Ανατολική Μεσόγειο, με στόχο την ειρήνη, την ευημερία και τη σταθερότητα στην περιοχή, ενώ πρόσθεσε πως οι εκκλήσεις για «ψυχραιμία» πρέπει να γίνονται στην Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή κυβέρνηση και όχι στην Τουρκία, η οποία «θέλει τον διάλογο και τη συνεργασία».

Μάλιστα, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «όμηρο των εκβιασμών των δυο κρατών μελών (Ελλάδας και Κύπρου), που αυξάνουν την ένταση».

Και ολοκλήρωσε, λέγοντας πως η σταθερή λύση στα προβλήματα και οι σχέσεις καλής γειτονίας, πρέπει να αναζητηθούν μέσα στο πλαίσιο που επιβάλλει το Διεθνές Δίκαιο.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελληνοτουρκικά - Προκλητικό ξανά το τουρκικό ΥΠΕΞ: «Η ΕΕ είναι όμηρος των εκβιασμών της Ελλάδας και της Κύπρου»"

Μέρκελ – Μακρόν: «Δεν θα αποδεχθούμε επιθέσεις στην κυριαρχία κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Τον στόχο της «ευρωπαϊκής κυριαρχίας» και της «σταθερότητας» στην Ανατολική Μεσόγειο μοιράζονται η Γαλλία και η Γερμανία, δήλωσε ο πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντησή τους.

«Ο στρατηγικός στόχος μας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ίδιος: η ευρωπαϊκή κυριαρχία και η σταθερότητα», τόνισε.

«Κατόπιν ο καθένας μας έχει τα δικά του μέσα να το κάνει, έχουμε ο καθένας μας την ιστορία μας. Πρέπει να λειτουργούμε συμπληρωματικά», για να επιτύχουμε αυτόν τον κοινό στόχο, συμπλήρωσε ο Γάλλος πρόεδρος. «Οι προσεγγίσεις μας δεν ήταν πάντα οι ίδιες στον τρόπο τους, όμως είναι πάντα συγκλίνουσες στη βούληση να κάνουμε την Ανατολική Μεσόγειο έναν χώρο ελευθερίας, σεβασμού του διεθνούς δικαίου και σταθερότητας», επισήμανε ο ίδιος.

Από την πλευρά της, η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε, μετά τη συνάντησή της με τον Εμανουέλ Μακρόν:

«Χρειαζόμαστε σταθερότητα εκεί κι όχι ένταση».

Η Μέρκελ σημείωσε πως η Γερμανία και η Γαλλία συμφώνησαν πως «δεν θα αποδεχθούμε επιθέσεις στην κυριαρχία κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» κι ότι «τασσόμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων μέσω συνομιλιών κι όχι μέσω της κλιμάκωσης της έντασης».

«Η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο έχει μεγάλη σημασία για μας – χρειαζόμαστε εκεί σταθερότητα και όχι εντάσεις. Έχουμε εκεί μια πολύ κρίσιμη κατάσταση και είμαι πεπεισμένη ότι εάν η Γερμανία και η Γαλλία βάλουν εδώ την κοινή τους δύναμη, θα βρούμε καλές λύσεις, ώστε να καταστήσουμε, ελπίζω, εφικτή την συνεργασία, αλλά και να καταστήσουμε σαφές ότι -ας πούμε- επιθέσεις στην κυριαρχία κρατών-μελών της ΕΕ δεν θα γίνουν αποδεκτές από εμάς. Είμαστε υπέρ της επίλυσης προβλημάτων με συνομιλίες και όχι μέσω κλιμάκωσης εντάσεων. Αυτό ισχύει για όλους τους εμπλεκόμενους», δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Μέρκελ.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενη διαφορά προσέγγισης στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου μεταξύ Βερολίνου και Παρισίων, η κυρία Μέρκελ διευκρίνισε: «Υπάρχουν διάφορες δυνατότητες δράσης, η μία είναι να καταστήσουμε σαφές ότι στηρίζουμε τους ευρωπαίους εταίρους μας- αυτό μπορείς να το κάνεις όπως έδειξε η Γαλλία, στέλνοντας πλοίο. Από την άλλη πλευρά εμείς στηρίξαμε την επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας – αυτό έως τώρα δεν έχει επιτευχθεί, αλλά εργαζόμαστε πάνω σε αυτό- και από τα διάφορα κομμάτια δημιουργείται ένα συνολικό εγχείρημα. Υπό αυτή την έννοια είναι δύσκολο να αξιολογήσεις τα δύο κομμάτια το ένα σε σχέση με το άλλο. Σημαντικό είναι να μην εργαζόμαστε ο ένας εναντίον του άλλου, αλλά να συνεργαζόμαστε για τον ίδιο στόχο».

Αναφερόμενη στην θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο διεθνές περιβάλλον, η Καγκελάριος επισήμανε ακόμη: «Η ΕΕ πρέπει να εμφανίζεται ως γεωπολιτικός παράγων (…) η Ευρώπη είναι τότε ισχυρή, όταν μιλάει με μία φωνή, η Ευρώπη είναι θερμός υποστηρικτής του πολυμερούς συστήματος (…), αλλά αυτό μπορεί να συνδιαμορφωθεί μόνο όταν στα κύρια στρατηγικά ζητήματα μιλάμε με μία φωνή και σε αυτό έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε (…)».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέρκελ – Μακρόν: «Δεν θα αποδεχθούμε επιθέσεις στην κυριαρχία κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» "

Κορωνοϊός - Γαλλία: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων για πρώτη φορά μετά την άρση της καραντίνας

Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε άλλα 4.711 νέα κρούσματα της Covid-19 μέσα σε ένα 24ωρο, αριθμός που συνιστά ρεκόρ για την περίοδο μετά την άρση της καραντίνας. Τόσο υψηλός αριθμός μολύνσεων δεν είχε καταγραφεί από την κορύφωση της πανδημίας, στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, είχαν καταγραφεί 7.578 μολύνσεις στις 31 Μαρτίου. Όμως από τότε, ελάχιστες φορές τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 4.500 μέσα σε ένα 24ωρο.

Αν και τα κρούσματα αυξάνονται, ο αριθμός των νοσηλευομένων παραμένει σχετικά σταθερός. Οι θάνατοι είναι πολύ λιγότεροι σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες και σήμερα αναφέρθηκαν μόνο 12.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός - Γαλλία: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων για πρώτη φορά μετά την άρση της καραντίνας"

Σχολεία: Υποχρεωτική μάσκα και στα νηπιαγωγεία – Ποια είναι η κατάλληλη για τα παιδιά

Η Νίκη Κεραμέως ανέφερε πως οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν να χρησιμοποιείται η μάσκα σε όλες τις σχολικές βαθμίδες και το υπουργείο Παιδείας το αποδέχθηκε. Ποια μέτρα θα εφαρμοστούν στα σχολεία.

Υποχρεωτική θα είναι η μάσκα – στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού– και στα νηπιαγωγεία, όπως ανέφερε η Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA.

Η υπουργός Παιδείας αποκάλυψε πως έγινε δεκτή η εισήγηση των ειδικών της επιτροπής λοιμωξιολόγων για υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους μαθητές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, δηλαδή από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο.”Υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους ειδικούς της επιτροπής”, είπε χαρακτηριστικά, παραπέμποντας για τις επιμέρους λεπτομέρειες στις ανακοινώσεις της ερχόμενης Δευτέρας 24 Αυγούστου.

Η κα Κεραμέως τόνισε πως η πρόταση των ειδικών είναι να δοθεί βάρος στην εκπαίδευση της χρήσης μάσκας στους μαθητές της μικρής ηλικίας, του νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του δημοτικού. “Η μάσκα είναι εξαιρετικό εργαλείο για να προστατευτούμε από τον ιό”, είπε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με τα πανεπιστήμια η υπουργός Παιδείας είπε πως η επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου θα γίνει όπως εκείνη του Ιουνίου, δηλαδή τα πανεπιστήμια θα επιλέξουν τον τρόπο εξέτασης των μαθημάτων, ενώ τόνισε πως από το χειμερινό εξάμηνο οι φοιτητές θα επιστρέψουν στα έδρανα με τη διευκρίνιση ότι “οι θεωρητικές διαλέξεις μέχρι 50 άτομα αλλά οι μεγάλες διαλέξεις θα γίνονται εξ αποστάσεως”.

Από 7 Σεπτεμβρίου προβλέπονται τα ακόλουθα αυξημένα μέτρα προστασίας στα σχολεία:

– Υποχρεωτική η μάσκα

– Διαφορετικά διαλείμματα για τους μαθητές

– Αντισηπτικά και σαπούνια που θα καλύπτουν οι δήμοι

– Συστηματικός καθαρισμός των σχολείων

– Επικαιροποιημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Ποια είναι η κατάλληλη μάσκα για τα παιδιά

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Λοιμωξιολόγων και μέλος την επιτροπής Λοιμωξιολόγων για τον κορονοϊό, Παναγιώτης Γαργαλιάνος, εξήγησε πως η μάσκα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερων προδιαγραφών. Συστήνει, μάλιστα, τη βαμβακερή μάσκα και να πλένεται καθημερινά. Επίσης, συμβούλευσε τους γονείς να προμηθεύονται τις μάσκες από φαρμακεία και όχι από οπουδήποτε, για να είναι σίγουροι για την ποιότητα και την ασφάλειά τους.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Σχολεία: Υποχρεωτική μάσκα και στα νηπιαγωγεία – Ποια είναι η κατάλληλη για τα παιδιά"

Νέα αύξηση των κρουσμάτων στην Ιταλία, ο μεγαλύτερος αριθμός από τα μέσα Μαΐου

Νέα αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιταλία. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 845 νέα κρούσματα, 203 περισσότερα σε σχέση με χθες. Έξι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων, από τις 16 του περασμένου Μαΐου. Η αύξηση των εστιών μόλυνσης, το τελευταίο δεκαήμερο, είναι αδιάκοπη.

Όπως τονίζουν οι Ιταλοί επιστήμονες, σημαντικό ρόλο στην ανοδική αυτή πορεία, παίζει η επιστροφή Ιταλών τουριστών από το εξωτερικό. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο σημειώθηκαν νέα κρούσματα και στις είκοσι μια ιταλικές περιφέρειες.

Τα περισσότερα νέα περιστατικά καταγράφηκαν στις περιφέρειες Βένετο, Λομβαρδία, στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης, της Φλωρεντίας και της Μπολόνια.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα αύξηση των κρουσμάτων στην Ιταλία, ο μεγαλύτερος αριθμός από τα μέσα Μαΐου"

Έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για σελίδα στο Facebook που καλεί τους γονείς να μη φορέσουν μάσκα στα παιδιά

Δικογραφία σχηματίστηκε για σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης που φέρει τον τίτλο «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο» με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να ξεκινά έρευνα.
Η συγκεκριμένη σελίδα έχει προκαλέσει σάλο, καθώς προτρέπει τους γονείς να μη φορέσουν μάσκα στα παιδιά τους, κάτι που θα γίνει υποχρεωτικό για τους μαθητές στη νέα σχολική χρονιά, στα σχολεία.
Ειδικότερα όπως μετέδωσε ο Alpha η δικογραφία μετά την έρευνα θα σταλεί στις δικαστικές αρχές και από κει και πέρα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα εντοπίσει και θα φέρει προ των ευθυνών τους, τους διαχειριστές αυτών των σελίδων που απειλούν τη δημόσια υγεία.
Η σελίδα που είναι δημόσια διαδόθηκε με ταχύτατους ρυθμούς με αποτέλεσμα να απαρτίζεται από δεκάδες χιλιάδες μέλη, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν να φορέσουν στα παιδιά τους μάσκα προστασίας κατά του κορονοϊού.
Εντύπωση προκαλούν τα μηνύματα που αναρτώνται συνεχώς στη νεοσύστατη σελίδα με τους περισσότερους γονείς να δηλώνουν αποφασισμένοι αν επιβληθεί το μέτρο της μάσκα στους μαθητές να μην στείλουν ούτε για μια μέρα τα παιδιά τους στο σχολείο.
Μπαίνοντας στη σελίδα οι εμπνευστές έχουν δημιουργήσει μια εικόνα στην οποία πρωταγωνιστεί ένας νεαρός μαθητής, ο οποίος φορά μάσκα πάνω στην οποία έχει γραφτεί το σύνθημα “I can’t breath” πίσω του υπάρχει η Ελληνική σημαία ενώ γύρω του έχει γραφτεί η φράση “Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο”.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για σελίδα στο Facebook που καλεί τους γονείς να μη φορέσουν μάσκα στα παιδιά"

Κρούσματα κορωνοϊού: Ανακοινώθηκαν 269 το τελευταίο 24ωρο

Αυξημένα και πάλι τα κρούσματα κορωνοϊού, με τον απολογισμό της Πέμπτης να είναι ίδιος με εκείνον της Τρίτης, οπότε και σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ με 269 μολύνσεις. Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, από τα 269 κρούσματα, τα 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 7.934, εκ των οποίων το 55.3% άνδρες. 

Σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό θεωρούνται τα 1.783 (22.5%) και τα 3.658 (46.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

krousmata



Συναγερμός έχει σημάνει στην Αττική λόγω του ότι παραμένει ιδιαίτερα υψηλός ο αριθμός των κρουσμάτων, με 90 νέα να καταγράφονται την Πέμπτη. Προβληματισμό εγείρει και η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη όπου καταγράφηκαν 67 περιστατικά, ενώ στις Κυκλάδες οι μολύνσεις ανήλθαν σε 15. 

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή: 

Από τα εγχώρια, 22 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

11 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
8 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

90 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 18 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,
67 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή και 3 με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,
1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας,
1 κρούσμα στην Π.Ε. 'Αρτας,
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας,
- 2 κρούσματα στηνα Π.Ε. Δωδεκανήσου,
1 κρούσμα στην Π.Ε. Ζακύνθου,
1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηλείας,
7 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας,
4 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου,
3 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων,
2 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας,
2 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας,
3 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας, 2 εκ των οποίων συνδέονται με γνωστή συρροή,
5 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς,
3 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,
15 κρούσματα στην Π.Ε. Κυκλάδων,
3 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας,
8 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου,
8 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας,
2 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας,
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρεθύμνου,
2 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών,
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας,
3 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας,
5 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής,
6 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

xartes_2


Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 30 συμπολίτες μας. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετώνΕπτά (23.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 46.7%έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 140 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Όσον αφορά στους θανάτους,  ο αριθμός των νεκρών  να φτάνει τους 235.Από τους θανόντες, 82 (34.9%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

thanatoi

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρούσματα κορωνοϊού: Ανακοινώθηκαν 269 το τελευταίο 24ωρο"

Δημόσιο -ευπαθείς ομάδες: Fake news Θεοδωρικάκου -Τεστ μόνο στους εργαζόμενους στα ΜΜΜ

Τα fake news ότι «έχουν ληφθεί πρόσθετα μέτρα για όλους όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες» στο Δημόσιο, επανέλαβε κατά τη σημερινή του συνέντευξη στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Όπως είπε «σε ό,τι αφορά στη λειτουργία του Δημοσίου, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τις συναλλαγές των πολιτών σε όλες τις υπηρεσίες. Σημείωσε ότι όλοι οι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τα μέτρα, ενώ επανέλαβε ότι έχουν ληφθεί πρόσθετα μέτρα για όλους όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, όπως η τηλεργασία, η εργασία δίχως επαφή με το κοινό (back office) ή ακόμη και η χορήγηση ειδικής άδειας, εφόσον αυτή κρίνεται αναγκαία, βάσει ιατρικής γνωμάτευσης».

Ωστόσο, ο κ. Θεοδωρικάκος δεν έδωσε καμία απάντηση σχετικά με τις τέσσερις κραυγαλέες αντιφάσεις της εγκυκλίου του:

Πρώτον: Δεν προβλέπονται τεστ για τους δημοσίους υπαλλήλους, ακόμη και αυτούς που έρχονται σε επαφή με το κοινό ή, κατά την διάρκεια των διακοπών τους, βρέθηκαν σε περιοχές που παρατηρείται υψηλός αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού, την ώρα μάλιστα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ότι κάτι τέτοιο αποφασίσθηκε για τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ.

Δεύτερον: Στην παράγραφο Α5 ενώ προβλέπεται ειδική άδεια απουσίας για τις ομάδες αυξημένου κινδύνου, αυτή δίνεται μόνο «σε εκείνους τους υπαλλήλους που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, των οποίων τα καθήκοντα δύνανται να παρέχονται εξ αποστάσεως ή η φύση των καθηκόντων τους δεν απαιτεί την αυτοπρόσωπη παρουσία τους στην Υπηρεσία. Αντίθετα, υπάλληλοι, οι οποίοι ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου αλλά δεν δύνανται λόγω της φύσης των καθηκόντων τους να παρέχουν εξ αποστάσεως εργασία, όπως για π.χ. προϊστάμενοι, βοηθητικό – τεχνικό προσωπικό κ.α., θα προσέρχονται στην υπηρεσία τους για παροχή αυτοπρόσωπης εργασίας διασφαλιζομένων σε κάθε περίπτωση των όρων υγείας και πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού», προστίθεται. Δηλαδή, στην ουσία, ενώ αναγνωρίζεται ότι οι ομάδες αυξημένου κινδύνου δεν πρέπει να βρίσκονται στο χώρο εργασίας τους, εκείνοι που δεν μπορούν να παρέχουν τηλεργασία υποχρεώνονται να προσέρχονται καθημερινά σε αυτόν!


Τρίτον: Ακόμη πιο παράλογο είναι το τρίτο σημείο, επίσης στην παράγραφο Α5, όπου τονίζεται ότι όσοι υπάλληλοι από τις ομάδες αυξημένου κινδύνου προσέρχονται στην εργασία του με ΙΧ (σ.σ. δεν διευκρινίζει τι ισχύει με τους κατόχους μοτοσικλετών!!!) «τότε δεν απαιτείται η χορήγηση της ειδικής άδειας απουσίας», ενώ αντίθετα αυτοί που χρησιμοποιούν μέσα μαζικής μεταφοράς θα παραμένουν σπίτι τους. «Εξυπακούεται ότι για την εφαρμογή των ανωτέρω θα πρέπει οπωσδήποτε να ληφθεί υπόψη και η παράμετρος του τρόπου μετάβασης και επιστροφής από και προς τον χώρο εργασίας, ιδίως απόσταση, χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς κλπ. Σε περίπτωση που η μετάβαση των υπαλλήλων από και προς το χώρο εργασίας δεν εμπίπτει στις ανωτέρω περιπτώσεις, ήτοι οι υπάλληλοι προσέρχονται με ίδια μέσα μεταφοράς ή πεζοί, και εφόσον πληρούνται και τα μέτρα προστασίας της υγείας στον χώρο εργασίας, τότε δεν απαιτείται η χορήγηση της ειδικής άδειας απουσίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εγκύκλιο. Δηλαδή, και πάλι δημιουργούνται δύο κατηγορίες υπαλλήλων στις ομάδες αυξημένου κινδύνου: Οι κάτοχοι και εκείνοι που δεν κατέχουν ΙΧ!!

Τέταρτον: Ενώ (στο κεφάλαιο Γ) συστήνεται «για τους υπαλλήλους του Δημοσίου που επιστρέφουν από τις κανονικές άδειες στην εργασία τους και βάσει του ατομικού αισθήματος ευθύνης του κάθε εργαζομένου, η παραμονή κατ’ οίκον 7 ημέρες με αιτιολογημένη άδεια απουσίας του κεφ.Β’ της ΔΙΔΑΔ/Φ.69/124/οικ. 15984/2020, εφόσον ο υπάλληλος έχει μεταβεί για διακοπές και ήρθε σε επαφή με άτομα που έχουν επιβεβαιωθεί ως κρούσματα», αν αυτό δεν αποδεικνύεται (σ.σ. για παράδειγμα, ο υπάλληλος, ενώ ήρθε σε επαφή με κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα, αλλά το πρόσωπο αυτό εκ παραδρομής δεν τον έχει δηλώσει), τότε πάλι ο υπάλληλος υποχρεούται να δώσει το παρών στην εργασία του. Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο: «Ειδικότερα, για τους υπαλλήλους του Δημοσίου που επιστρέφουν από τις κανονικές άδειες στην εργασία τους και βάσει του ατομικού αισθήματος ευθύνης του κάθε εργαζομένου, υπενθυμίζεται η σύσταση για παραμονή κατ’ οίκον 7 ημέρες με αιτιολογημένη άδεια απουσίας του κεφ.Β’ της ΔΙΔΑΔ/Φ.69/124/οικ. 15984/2020, εφόσον ο υπάλληλος έχει μεταβεί για διακοπές και ήρθε σε επαφή με άτομα που έχουν επιβεβαιωθεί ως κρούσματα, ενημερώνοντας σχετικά και προσκομίζοντας κάθε πρόσφορο αποδεικτικό στοιχείο στην διεύθυνση προσωπικού. Άλλως και εφόσον τα ανωτέρω δεν αποδεικνύονται, οι υπάλληλοι αυτοί δέον να φορούν με την επάνοδό τους στην Υπηρεσία για το ίδιο ως άνω χρονικό διάστημα μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στην Υπηρεσία, εφόσον έρχονται σε άμεση επαφή με πολίτες ή με συναδέλφους εντός του ίδιου χώρου εργασίας σε απόσταση μικρότερη της προβλεπόμενης (1,5 μέτρο). Εξυπακούεται ότι η ανωτέρω οδηγία θα εφαρμόζεται και για όσους υπαλλήλους του Δημοσίου κάνουν χρήση κανονικής άδειας και μετά την 31η/8/2020 και για όσο χρονικό διάστημα υφίσταται ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού», προστίθεται. Δηλαδή, αντί οι αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν, τουλάχιστον σε αυτούς τους υπαλλήλους σε τεστ, τους υποχρεώνουν όχι μόνο να προσέρχονται στο χώρο εργασίας τους αλλά και να έρχονται σε επαφή με άλλους υπαλλήλους και πολίτες.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημόσιο -ευπαθείς ομάδες: Fake news Θεοδωρικάκου -Τεστ μόνο στους εργαζόμενους στα ΜΜΜ"

Αποκάλυψη: Ο Ερντογάν παίρνει $35 δισ. από τη Λιβύη για τις υπηρεσίες του!

Η συμφωνία που υπέγραψαν ο Τούρκος υπουργός Εμπορίου Ρουσάρ Πεκκάν με τον υπουργό Προγραμματισμού της Λιβύης Αλ-Ταχίρ Αλ-Τζουχαϊμί, ανοίγει το δρόμο για νέες επενδύσεις και προσκαλεί τις τουρκικές εταιρείες να αναλάβουν έργα στη χώρα ενώ προβλέπει τεράστιες αποζημιώσεις.

Η συμφωνία προβλέπει ότι περίπου 100 τουρκικές εταιρείες, οι οποίες εγκατέλειψαν έργα στη Λιβύη το 2011 λόγω του εμφυλίου πολέμου, μπορούν να γυρίσουν άμεσα και να συνεχίσουν από το σημείο που σταμάτησαν – δίνοντάς τους αποζημίωση για ζημίες που προκλήθηκαν σε μηχανήματα και απώλεια δομικών προϊόντων, μεταξύ άλλων ευεργετημάτων.

Η συμφωνία επίσης περιγράφει νέα κατασκευαστικά και πολεοδομικά έργα συνολικής αξίας 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς και ημιτελή έργα αξίας 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων για συνολικά 35 δισεκατομμύρια δολάρια από τα κατασκευαστικά έργα υποδομών υπο δημοπράτηση.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο Πεκκάν από την Άγκυρα είπε πως η συμφωνία αποτελεί «νέα ευκαιρία να παρουσιαστεί σε ολόκληρο τον κόσμο η συνεργασία Τουρκίας-Λιβύης», σημειώνοντας ότι οι Τούρκοι εργολάβοι είχαν αναλάβει πάνω από 10.000 έργα σε 127 χώρες στον κόσμο, με συνολικό προϋπολογισμό 407 δισ. δολαρίων.

Ο Μιθάτ Γιενιγκούν, πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Εργολάβων (TMB), ενός οργανισμού ομπρέλα που εκπροσωπεί τους κορυφαίους εργολάβους της χώρας, δήλωσε ότι η συμφωνία σηματοδοτεί μια νέα ελπίδα για τον κατασκευαστικό τομέα της Τουρκίας.

Οι τουρκικές συμβαλλόμενες εταιρείες εγκατέλειψαν τα εργοτάξια στη Λιβύη το 2011 λόγω προβλημάτων ασφαλείας από τον εμφύλιο πόλεμο, και οι περίπου 25.000 εργαζόμενοι επέστρεψαν στην Τουρκία, είπε ο Γιενιγκούν στην Daily Sabah.

Πρόσθεσε ότι οι αποζημιώσεις για τις τουρκικές εταιρείες ανέρχονται σε περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια, στα οποία προστίθενται άλλα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε προκαταβολές και εγγυήσεις για τρέχοντα έργα και άλλα 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια για ζημιές σε εξοπλισμό, μηχανήματα και απώλεια υλικών.

Το πρώτο έργο του τουρκικού κατασκευαστικού κλάδου στη Λιβύη πραγματοποιήθηκε το 1972.

Ο Γιενίγκον είπε ότι, παρά τις διακοπές που οφείλονται στον εμφύλιο πόλεμο, η Λιβύη παραμένει στην τρίτη θέση στη λίστα των τουρκικών διεθνών συμβάσεων, με συμμετοχή 7,2% στο σύνολο των έργων.

Επί του παρόντος, υπάρχουν έργα συνολικού ύψους 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ξεκίνησαν από περισσότερες από 100 εταιρείες μέλη της TMB στη Λιβύη, σημείωσε ο Γιενίγκον.

Τον Ιούνιο, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών ΜΙΤ Χακάν Φιντάν, επισκέφθηκαν την Τρίπολη για να προετοιμάσουν τις συμφωνίες μεταξύ Άγκυρας και κυβέρνησης Σάρατζ. Ακολουθησε μνημόνιο συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών για την επίλυση των εμποδίων που αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι εργολάβοι.

Η συμφωνία επιτυγχάνεται σε μια στιγμή που η τουρκική λίρα υποχωρεί εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών σχετικά με τη μείωση των συναλλαγματικών αποθεμάτων.

Μένει να φανεί κατά πόσο η συμφωνία που αποκαλύπτεται με τη Λιβύη αλλά και η υπόσχεση Ερντογάν για «καλά νέα την Παρασκευή» (τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες αφορούν νέα κοιτάσματα φυσικού αερίου), θα στηρίξει το νόμισμα που έχει χάσει την στήριξή του.

newmoney
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκάλυψη: Ο Ερντογάν παίρνει $35 δισ. από τη Λιβύη για τις υπηρεσίες του!"

Αγανάκτηση για τις αλλαγές που θα φέρει στην Ανατολική Αττική το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων

Μια πολύ διαφορετική εικόνα από αυτή που γνώριζαν κάτοικοι και λουόμενοι στη γραφική παραλία της Χαμολιάς, ανάμεσα στη Βραυρώνα και το Πόρτο Ράφτη, στην Ανατολική Αττική, είναι αυτή που φαίνεται να δρομολογείται με την κατασκευή του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων.

Η παραθαλάσσια περιοχή με τα κρυστάλλινα νερά και τις μικρές νησίδες κινδυνεύει να μετατραπεί σε «χαβούζα», όπως τονίζουν οι κάτοικοι και η δημοτική αρχή του Μαρκόπουλου Μεσογαίας, οι οποίοι με μια φωνή εκφράζουν την αντίθεσή τους στο Κέντρο και τη «συλλογή, μεταφορά, επεξεργασία και διάθεση ακαθάρτων περιοχών Κορωπίου - Παιανίας».

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, λύματα από το Κέντρο Επεξεργασίας θα μεταφέρονται μέσω σωλήνων συνολικού μήκους 53 χιλιομέτρων και θα καταλήγουν στο παραλιακό μέτωπο του δήμου Μαρκόπουλου.

Την έντονη αντίδρασή τους στα σχέδια, που θα οδηγήσουν σε προφανή υποβάθμιση την περιοχή τους, εξέφρασαν οι κάτοικοι του Μαρκοπούλου Μεσογαίας, που βγήκαν τον περασμένο μήνα στον δρόμο και διαδήλωσαν κατά του έργου. «Δεν θέλουμε να μετατραπεί ο τόπος μας στη μεγαλύτερη χαβούζα της Αττικής» τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Αλλαγιάννης.

Ο δήμος προσφεύγει νομικά και κατά των ιθυνόντων, καθώς το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων κατασκευάζεται με ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής και ακολούθως η ΕΥΔΑΠ θα είναι αυτή που θα αναλάβει τη διαχείρισή του.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Αγανάκτηση για τις αλλαγές που θα φέρει στην Ανατολική Αττική το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων"

Συντάξεις: Όλες οι ημερομηνίες προπληρωμής τους -Τι ανακοίνωσε ο ΕΦΚΑ

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΦΚΑ, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε στη συνεδρίαση της 30ής Ιουλίου 2020 το ακόλουθο πρόγραμμα προπληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεων:

ΚΥΡΙΕΣ & ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

– Στις 24 Αυγούστου 2020, ημέρα Δευτέρα θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

– Στις 26 Αυγούστου 2020, ημέρα Τετάρτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.


– Στις 27 Αυγούστου 2020, ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).

– Στις 28 Αυγούστου 2020, ημέρα Παρασκευή θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Συντάξεις: Όλες οι ημερομηνίες προπληρωμής τους -Τι ανακοίνωσε ο ΕΦΚΑ"

Μύκονος-Χαλκιδική: Αυτό είναι το ΦΕΚ για τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα

Από τις 6 το πρωί της Παρασκευής και για δέκα ημέρες, μέχρι, δηλαδή, τις 31 Αυγούστου θα τεθούν σε εφαρμογή τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα για την προσωρινή αναστολή λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού και τη υποχρεωτική χρήση μάσκας για τη Μύκονο και τη Χαλκιδική.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση ελήφθη καθώς και οι δύο περιοχές εντοπίστηκε ότι αφήνουν ισχυρό επιδημιολογικό «αποτύπωμα» στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Δ1α/Γ.Π.οικ.51892/19.8.2020) ορίζει τα εξής:

Άρθρο 1: Αναστολή και όροι λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων

1. Η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Μυκόνου της Περιφερειακής Ενότητας Μυκόνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας απαγορεύεται από τις 12.00 τα μεσάνυχτα έως τις 7.00 π.μ..

Η απαγόρευση του προηγούμενου εδαφίου καταλαμβάνει τις δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης/ΚΑΔ 56.10, παροχής πο-τών/ΚΑΔ 56.30, τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (catering)/ ΚΑΔ 56.21, συμπεριλαμβανομένων και των οκταψήφιων αριθμών αυτών, εκμετάλλευσης κτήματος για τη διενέργεια εκδηλώσεων (γάμων και συναφών)/ΚΑΔ 93.29.11.03 και διοργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων (γάμων και συναφών)/ΚΑΔ 93.29.19.01.

2. Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα των επιχειρήσεων της παρ. 1 είναι τέσσερα (4) άτομα, εξαιρουμένης της περίπτωσης συγγενών πρώτου βαθμού, οπότε ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων στα τραπεζοκαθίσματα αυξάνεται στα έξι (6) άτομα.

3. Εντός του Δήμου Μυκόνου της Περιφερειακής Ενότητας Μυκόνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αναστέλλεται η λειτουργία λαϊκών αγορών και υπαίθριων αγορών.

'Αρθρο 2: Αναστολή πραγματοποίησης εκδηλώσεων

Εντός του Δήμου Μυκόνου της Περιφερειακής Ενότητας Μυκόνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αναστέλλεται η πραγματοποίηση οποιωνδήποτε εκδηλώσεων διασκέδασης συνεπάγονται την παρουσία κοινού.

'Αρθρο 3: Υποχρέωση χρήσης μάσκας

1. Εντός του Δήμου Μυκόνου της Περιφερειακής Ενότητας Μυκόνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας, τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους.

2. Από την υποχρέωση της παρ. 1 εξαιρούνται: α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των τριών (3) ετών.

'Αρθρο 4:  Ειδικότεροι κανόνες

1. Οι ειδικότεροι κανόνες που προβλέπονται ως προς την υποχρέωση χρήσης μάσκας στην υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.48976/31.7.2020 κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής «Κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» (Β' 3165), καθώς και στην υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.50176/6.8.2020 κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής «Εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» (Β' 3330), όπως εκάστοτε ισχύουν, δεν θίγονται από την εφαρμογή της παρούσας.

2. Οι κανόνες ως προς το ανώτατο όριο συμμετεχόντων σε δημόσιες ή κοινωνικές εκδηλώσεις σύμφωνα με το άρθρο πρώτο της υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.51360/14.8.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Εσωτερικών «Ανώτατο όριο συμμετεχόντων σε δημόσιες ή κοινωνικές εκδηλώσεις και ειδικοί κανόνες λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε συγκεκριμένες Περιφέρειες, Περιφερειακές Ενότητες και Δήμους της Χώρας» (Β' 3429), όπως εκάστοτε ισχύει, δεν θίγονται από την εφαρμογή της παρούσας.

'Αρθρο 5: Κυρώσεις και διαδικασίες ελέγχου

1. Στην περίπτωση εργαζομένων των άρθρων 1 και 2 που δεν τηρούν τους κανόνες της παρούσας, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, επιβάλλεται στην επιχείρηση για κάθε παράβαση διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ.

2. Στα φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν τους κανόνες της παρούσας επιβάλλεται για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ.

3. Σε περίπτωση παράβασης των άρθρων 1 και 2 της παρούσας επιβάλλονται επίσης οι κυρώσεις του άρθρου δεύτερου της υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.51360/14.8.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Εσωτερικών «Ανώτατο όριο συμμετεχό-ντων σε δημόσιες ή κοινωνικές εκδηλώσεις και ειδικοί κανόνες λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε συγκεκριμένες Περιφέρειες, Περιφερειακές Ενότητες και Δήμους της Χώρας» (Β' 3429), όπως εκάστοτε ισχύει.

4. Ως προς τις αρμόδιες αρχές ελέγχου και επιβολής κυρώσεων, τις διαδικασίες ελέγχου και την πιστοποίηση των παραβάσεων των παρ. 1 και 2 του άρθρου 1 και του άρθρου 2, την επιβολή, βεβαίωση και είσπραξη προστίμων, τη γνωστοποίηση κυρώσεων και την αρμόδια αρχή για την ενημέρωση του κοινού εφαρμόζονται τα άρθρα 24 έως 29 της υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.48976/31.7.2020 (Β' 3165) κοινής υπουργικής απόφασης, όπως εκάστοτε ισχύει. Ως προς τις αρμόδιες αρχές ελέγχου και επιβολής κυρώσεων, τα όργανα, τις διαδικασίες ελέγχου και την πιστοποίηση των παραβάσεων της παρ. 3 του άρθρου 1, την επιβολή, βεβαίωση και είσπραξη προστίμων, καθώς και την αρμόδια αρχή για την ενημέρωση του κοινού, εφαρμόζονται τα άρθρα 3 και 4 της υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.44074/11.7.2020 (Β' 2797) κοινής υπουργικής απόφασης, όπως εκάστοτε ισχύει.

'Αρθρο 6: Ισχύς
Η παρούσα ισχύει από την 21η Αυγούστου 2020 και ώρα 6.00 π.μ. έως και την 31η Αυγούστου 2020 και ώρα 6.00 π.μ.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μύκονος-Χαλκιδική: Αυτό είναι το ΦΕΚ για τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα"

Έτοιμο για γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ το «Κανουνί»

Έτοιμο για να ξεκινήσει παράνομη γεώτρηση πριν το τέλος Σεπτεμβρίου, είναι το τρίτο γεωτρύπανο της Τουρκίας, το«Sertao», που μετονομάστηκε σε «Κανουνί», ενώ αυτές τις μέρες γίνονται οι διαδικασίες εξασφάλισης και ετοιμασίας των απαραίτητων πλοίων υποστήριξης.

Η Τουρκία, έχει μεν καταχωρήσει το όνομα «Κανουνί», όμως δεν άλλαξαν μέχρι χθες τα άλλα δεδομένα «μετεγγραφής» του γεωτρύπανου, μεταξύ των οποίων και η σημαία, κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Πάντως, ήδη, η Τουρκία έχει εξασφαλίσει δύο πλοία υποστήριξης για τις νέες παράνομες δραστηριότητες, τα οποία - όπως και το «Κανουνί»- έχουν προσδέσει σε προβλήτα του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας με αυστηρά ελεγχόμενη πρόσβαση, στον κόλπο της Σελεύκειας (Tasucu).

Τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο «Φ» δείχνουν ότι, η Τουρκία έχει ναυλώσει ακόμα δύο πλοία υποστήριξης υπεράκτιων δραστηριοτήτων, τα οποία θα φτάσουν στο ίδιο σημείο τα αμέσως επόμενα 24ωρα.

Η ενίσχυση με πρόσθετα πλοία υποστήριξης υπεράκτιων δραστηριοτήτων ήταν αναγκαία, λόγω του ότι τρία από τα έξι ειδικά πλοία που αγόρασε την τελευταία διετία η Τουρκία μεταφέρθηκαν στη Μαύρη Θάλασσα για υποστήριξη του «Πορθητή».


Το γεωτρύπανο «Κανουνί» στην νότια πλευρά της στρατιωτικής προβλήτας στην Σελεύκεια και τα πλοία υποστήριξης Ievoli Ivory» και «Olympic Challenger» στην βόρεια πλευρά, από δορυφορική φωτογραφία που λήφθηκε στις 16 Αυγούστου. 


Η δορυφορική φωτογραφία λήφθηκε στις 18 Αυγούστου και φαίνεται η μετακίνηση των πλοίων υποστήριξης, ώστε να μπορέσει να προσδέσει και το τρίτο πλοίο που φτάνει εντός 24ωρων εκεί.

Η στρατιωτική προβλήτα (μέχρι πρόσφατα πρόσδεναν εκεί πολεμικά πλοία της Τουρκίας), ενώ είναι ενταγμένη στις υποδομές του ΝΑΤΟ, βρίσκεται απέναντι από το λιμάνι της Σελεύκειας, του οποίου τμήμα έχει μετατραπεί σε βάση υποστήριξης των παράνομων γεωτρήσεων της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ. Πρόσφατα, έχει ενισχυθεί και η μονάδα παραγωγής λάσπης για τις γεωτρήσεις στην ίδια βάση, κάτι που δείχνει ότι η Τουρκία ετοιμάζεται για να πραγματοποιεί ταυτόχρονα δύο γεωτρήσεις με τα γεωτρύπανα «Γιαβούζ» και «Κανουνί» που διατηρεί στην περιοχή.

Όπως επιβεβαιώνεται από δορυφορικές φωτογραφίες που εξασφάλισε ο «Φ», το γεωτρύπανο «Κανονί» είναι δεμένο τον τελευταίο μήνα στη νότια πλευρά της στρατιωτικής προβλήτας. Τα δύο πλοία υποστήριξης, έχουν δέσει στη βόρεια πλευρά της προβλήτας, ενώ τη Δευτέρα έγινε μετακίνησή τους, ώστε να δημιουργηθεί χώρος για πρόσδεση και τρίτου πλοίου υποστήριξης.
Τα δύο πλοία υποστήριξης που εξασφαλίστηκαν και είναι δεμένα στην προβλήτα μαζί με το γεωτρύπανο, είναι το ιταλικών συμφερόντων «Ievoli Ivory» που έφτασε στην τουρκική βάση στις 9 Αυγούστου και το νορβηγικών συμφερόντων «Olympic Challenger» που έφτασε στις 10 Αυγούστου, ενώ τα πλοία υποστήριξης με οποία αναμένεται να ενισχυθεί επιπλέον το «Κανουνί», είναι τα επίσης ιταλικών συμφερόντων «Asso Ventutto» και «Asso Ventiquatro».
Το «Ievoli Ivory» ανήκει στην ιταλική εταιρεία Marnavi Offshore, ενώ το «Olympic Challenger» στην Νορβηγική Olympic Subsea. Τα δύο πρόσθετα πλοία που αναμένεται να προστεθούν στην υποστήριξη του «Κανουνί» είναι επίσης ιταλικά. 

Αναμένεται ότι τις επόμενες μέρες τα Υπουργεία Εξωτερικών και Ενέργειας της Κύπρου θα προβούν σε διαβήματα προς τις εταιρείες, ώστε να μη συμμετέχουν σε παράνομες δραστηριότητες εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Στις προηγούμενες δύο περιπτώσεις έναρξης γεωτρητικών εργασιών, αρχικά με το «Φατίχ» και μετά με το «Γιαβούζ», οι αντιδράσεις της Κυπριακής Δημοκρατία, ανάγκασαν την Τουρκία να αγοράσει και να θέσει υπό τουρκική σημαία έξι –μέχρι στιγμής– πλοία υποστήριξης. 

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η Ανώνυμη Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου (ΤΡΑΟ), έχει προγραμματίσει ακόμα δύο γεωτρήσεις εντός του 2020 εντός της κυπριακής ΑΟΖ, εκ των οποίων η μία νοτιοδυτικά της Κύπρου και η δεύτερη (στον στόχο Narlıkuyu-1) στα ανοικτά του Αποστόλου Αντρέα.

Η Τουρκία, ουσιαστικά με την αναστολή των εργασιών των διεθνών ενεργειακών εταιρειών στην ανατολική Μεσόγειο και του γεωτρητικού προγράμματος στην Κύπρο, θεωρεί ότι έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την ενίσχυση και εμπέδωση της παρουσίας και των παράνομων διεκδικήσεων της στην περιοχή.

Ταυτόχρονα, στην Άγκυρα γνωρίζουν ότι όλες οι παράνομες ενέργειες στις οποίες προβαίνουν τα τελευταία χρόνια, αλλά και οι τεράστιες δαπάνες στις οποίες προχώρησε προς αυτή την κατεύθυνση (που ξεπερνούν μέχρι τώρα τα €3 δισ.), θα είναι σαν τρύπα στο νερό αν δεν βρεθεί κοίτασμα.

Στο μικροσκόπιο οι παρατάσεις στο «Γιαβούζ»

Ταυτόχρονα, στο μικροσκόπιο βρίσκεται σε συνεχή βάση και η δραστηριότητα του «Γιαβούζ» στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ. Οι δύο παρατάσεις και η δραστηριότητα το τελευταίο διάστημα, με διπλές πτήσεις ελικοπτέρων μεταφοράς στελεχών, όπως και ο διαρκής αδιάλειπτος ανεφοδιασμός με πρόσθετο εξοπλισμό, απαιτούν καθημερινή και συνεχή παρακολούθηση των εξελίξεων.

Σειρά δεδομένων τηλεμετρίας, όσο και δορυφορικές φωτογραφίες δείχνουν ότι το γεωτρύπανο τα τελευταία 24ωρα δεν διεξάγει γεώτρηση, προφανώς εν αναμονή κάποιων αποτελεσμάτων και αναλύσεων, ώστε να διαφανούν τα επόμενα βήματα.

philenews
Διαβάστε Περισσότερα » "Έτοιμο για γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ το «Κανουνί»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news