facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 15 Αυγούστου 2020

Νέα Navtex για το Yavuz από την Άγκυρα

Νέα Navtex, με την οποία παρατείνει την παρουσία του τουρκικού γεωτρύπανου Yavuz εξέδωσε η Άγκυρα.

Η νέα Navtex έχει ισχύ μέχρι 20 Σεπτεμβρίου 2020, αφού η προηγούμενη είχε ημερομηνία λήξης 18 Αυγούστου.

Το Yavuz προχωρεί από τον Απρίλιο σε δραστηριότητες παράνομα, στο οικόπεδο 4 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου.



Την ίδια ώρα, ο Τούρκος πρόεδρος σε δηλώσεις του έκανε εκ νέου αναφορά στο παρ’ ολίγον θερμό επεισόδιο της ελληνικής φρεγάτας «Λήμνος» με την τουρκική «Kemal Reis», απειλώντας πως η Άγκυρα δεν θα διστάσει να δώσει την κατάλληλα απάντηση σε ενδεχόμενη παρενόχληση του Oruc Reis.

«Το Oruç Reis θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του έως τις 23 Αυγούστου», επανέλαβε.

Πάντως, σύφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ενημερώσει πριν την έναρξη της χθεσινής τηλεδιάσκεψης των ευρωπαίων ΥΠΕΞ, πως έχει δεχτεί πρόταση της καγκελαρίου για εκκίνηση διαλόγου με την Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση των ερευνητικών δραστηριοτήτων του Oruc Reis, στις 23 Αυγούστου.

sigmalive
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα Navtex για το Yavuz από την Άγκυρα"

«Πυρά» Άγκυρας σε Μπάιντεν γιατί στήριξε αντιπάλους του Ερντογάν

Η Τουρκία καταδίκασε σήμερα τα «παρεμβατικά» σχόλια που ο Δημοκρατικός υποψήφιος για τον προεδρικό θώκο Τζο Μπάιντεν έκανε τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν και τάχθηκε υπέρ μιας νέας προσέγγισης των ΗΠΑ προς τον «αυταρχικό» πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στηρίζοντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Τα σχόλια του Μπάιντεν στους δημοσιογράφους των New York Times επανήλθαν στην επικαιρότητα σε ένα βίντεο με το οποίο ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ αναδείχθηκε στο δημοφιλέστερο θέμα στο Twitter στην Τουρκία.

Ο Μπάιντεν εμφανίζεται στο βίντεο να λέει ότι «ανησυχεί πολύ» μεταξύ άλλων σχετικά με την προσέγγιση του Ερντογάν προς τους Κούρδους στην Τουρκία και τη στρατιωτική συνεργασία του με τη Ρωσία.

«Αυτό που πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε μια πολύ διαφορετική προσέγγιση προς εκείνον τώρα, καθιστώντας σαφές ότι στηρίζουμε την ηγεσία της αντιπολίτευσης», λέει στο βίντεο ο Μπάιντεν, όπως και εξακριβώνεται από την απομαγνητοφώνηση που δημοσίευσαν τον Ιανουάριο οι Times.

«Πρέπει να πληρώσει το τίμημα», αναφέρει ο Μπάιντεν εκείνη την εποχή, συμπληρώνοντας πως η Ουάσιγκτον πρέπει να ενθαρρύνει τους ηγέτες της τουρκικής αντιπολίτευσης «ώστε να μπορέσουν να αναλάβουν και να νικήσουν τον Ερντογάν. Όχι μέσω ενός πραξικοπήματος, όχι μέσω ενός πραξικοπήματος, αλλά μέσω της εκλογικής διαδικασίας».

Απαντώντας, ο διευθυντής Επικοινωνιών του προέδρου της Τουρκίας Φαχρετίν Αλτούν επισήμανε πως τα σχόλια «φανερώνουν παιχνίδια και μια παρεμβατική προσέγγιση προς την Τουρκία», ενώ δεν συνάδουν με τις υφιστάμενες διπλωματικές σχέσεις.

«Κανείς δεν μπορεί να επιτίθεται στη βούληση και δημοκρατία του έθνους μας ούτε να αμφισβητεί τη νομιμότητα του προέδρου μας, που εξελέγη από τη λαϊκή ψήφο», τόνισε σε μήνυμά του στο Twitter ο Αλτούν, κάνοντας αναφορά και στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 στην Τουρκία.

«Πιστεύουμε ότι αυτές οι ανάρμοστες δηλώσεις που δεν έχουν καμία θέση στη διπλωματία από έναν υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές από τη σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, είναι απαράδεκτες προς την νυν διοίκηση επίσης», τόνισε.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κανένα σχόλιο από το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν έκανε τις δηλώσεις αυτές τη 16η Δεκεμβρίου του 2019, προτού θέσει υποψηφιότητα για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

ΑΠΕ ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πυρά» Άγκυρας σε Μπάιντεν γιατί στήριξε αντιπάλους του Ερντογάν"

«Έκρηξη» κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γαλλία: Πάνω από 3.000 νέα σε 24 ώρες

Περισσότερα από 3.300 νέα κρούσματα της νόσου Covid-19 καταγράφηκαν στη Γαλλία τις τελευταίες 24 ώρες, μια άνευ προηγουμένου αύξηση από τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα απόψε η εθνική αρχή δημόσιας υγείας της Γαλλίας.

Βάσει των στοιχείων, καταγράφηκαν 3.310 νέες μολύνσεις όπως και 17 νέες εστίες ομαδοποιημένων κρουσμάτων ("clusters"). Το ποσοστό θετικών διαγνώσεων σε διάστημα μίας εβδομάδας συνεχίσει να αυξάνεται, στο 2,6%.

Ο αριθμός των ασθενών Covid-19 στις μονάδες εντατικής φροντίδα, που ήταν σχεδόν σταθερός από τα μέσα Ιουλίου, καταγράφει μικρή αύξηση, στους 376 (+9 σε σύγκριση με χθες).

Η Γαλλία μετρά 30.409 νεκρούς από τη νόσο, από την αρχή της επιδημίας, εκ των οποίων 19.904 σε νοσοκομεία, σύμφωνα με την γαλλική αρχή δημόσιας υγείας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Έκρηξη» κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γαλλία: Πάνω από 3.000 νέα σε 24 ώρες"

Πληροφορίες ότι αποχωρεί η τουρκική φρεγάτα Κεμάλ Ρέις από την ελληνική υφαλοκρηπίδα

Εκτός «μάχης» φαίνεται πως τέθηκε η τουρκική φρεγάτα «Κεμάλ Ρέις», η οποία επιστρέφει στη βάση του Ακσάζ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Open, το «Κεμάλ Ρέις», που είχε προσκρούσει με την ελληνική φρεγάτα «Λήμνος», βγαίνει από την ελληνική υφαλοκρηπίδα και κατευθύνεται ήδη προς το ναύσταθμο του Ακσάζ -απ' όπου είχε ξεκινήσει με το Oruc Reis. Η κίνηση αυτή φαίνεται να επιβεβαιώνει το γεγονός ότι υπέστη σοβαρές ζημιές μετά το συμβάν με το «Λήμνος» και χρήσει επισκευών.

Σύμφωνα με πληροφορίες λάθος χειρισμοί του κυβερνήτη της τουρκικής φρεγάτας Kemal Reis προκάλεσαν -την περασμένη Τετάρτη- την «επακούμβηση» με την ελληνική φρεγάτα Λήμνος. Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν ζημιές στο τουρκικό πολεμικό πλοίο, σύμφωνα με πληροφορίες, σε αντίθεση με την ελληνική φρεγάτα. Μάλιστα, η φρεγάτα «Λήμνος», μετά το περιστατικό, ήταν απόλυτα αξιόπλοη και συμμετείχε στην κοινή ναυτική άσκηση Ελλάδας-Γαλλίας.

Το animation της «επακούμβησης»

Από την πλευρά του το Πολεμικό Ναυτικό αποφάσισε να κρατήσει χαμηλούς τόνους, για να μη δυναμιτίσει το κλίμα, ωστόσο η ελληνική πλευρά στην πορεία ανέδειξε ένα ακόμα στοιχείο της τουρκική προκλητικότητας με τον Νίκο Δένδια να παρουσιάζει στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Παρασκευής οπτικό υλικό που αποδεικνύει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι υπάρχει λάθος χειρισμός από τον Tούρκο κυβερνήτη.

Ο ΣΚΑΙ παρουσίασε σε animation (0:40) και βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν πως φέρεται να προκλήθηκε η επακούμβηση των δύο φρεγατών. Σε αυτό φαίνεται πως ο κυβερνήτης του Kemal Reis με επικίνδυνο ελιγμό βρέθηκε μπροστά στη φρεγάτα Λήμνος. Το ελληνικό πλοίο αν και επιχείρησε να κόψει ταχύτητα, τελικά η τουρκική ενέργεια δεν άφησε πολλά περιθώρια με αποτέλεσμα η φρεγάτα Λήμνος να προσκρούσει στο τουρκικό πλοίο προξενώντας στου σοβαρές ζημιές. Από την πλευρά της, η ελληνική φρεγάτα δεν έπαθε ζημιές, συμμετέχοντας κανονικά στην ελληνογαλλική άσκηση.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Πληροφορίες ότι αποχωρεί η τουρκική φρεγάτα Κεμάλ Ρέις από την ελληνική υφαλοκρηπίδα"

Μαίνεται η φωτιά στη Μεταμόρφωση – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Ολονύχτια αναμένεται να είναι η μάχη των Πυροσβεστών για την κατάσβεση της φωτιάς σε εργοστάσιο πλαστικών στη Μεταμόρφωση, που ξέσπασε περίπου στις 7 το πρωί του Δεκαπενταύγουστου.

Στην περιοχή, που είναι αποκλεισμένη, επιχειρούν 49 πυροσβέστες με 14 οχήματα. Ο καπνός από την καύση του πλαστικού είναι τοξικός, γεγονός που εμπνέει ανησυχία, με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να έχει εκδώσει οδηγίες για τους πολίτες που ζουν στις γύρω περιοχές.

Αναλυτικά επισημαίνει:

– Αποφύγετε την έκθεση στη ροή και στα ρεύματα καπνού, για να προστατευτείτε από τις συνέπειες των αναθυμιάσεων ή επικοινωνήστε με ιατρό εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα υγείας.
– Κλείστε ερμητικά πόρτες & παράθυρα & τυχόν άλλα ανοίγματα κτιριακών εγκαταστάσεων.
– Παραμείνετε σε ανοιχτούς ή αεριζόμενους χώρους που δεν επηρεάζονται από το συμβάν.
– Αποφύγετε τις μετακινήσεις προς την περιοχή.



newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Μαίνεται η φωτιά στη Μεταμόρφωση – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες"

Μπάιντεν κατά Ερντογάν: Πρέπει να πληρώσει το τίμημα, να στηριχθεί η αντιπολίτευση της Τουρκίας

Παρέμβαση κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε ο υποψήφιος των ΗΠΑ για την προεδρία Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του.

Ο Μπάιντεν ανέφερε πως ο Τούρκος Πρόεδρος πρέπει να πληρώσει ένα τίμημα για την ευρύτερη στάση του.

«Μπορούμε να υποστηρίξουμε εκείνα τα στοιχεία της τουρκικής ηγεσίας που εξακολουθούν να υπάρχουν και να πάρουμε περισσότερα από παλιά. Να τα ενθαρρύνουμε να είναι σε θέση να αναλάβουν και να νικήσουν τον Ερντογάν, όχι με πραξικόπημα … όχι με πραξικόπημα αλλά μέσω της εκλογικής διαδικασίας », ανέφερε.

Η αναφορά του Μπάιντεν προκάλεσε την αντίδραση Τούρκων στα social media.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπάιντεν κατά Ερντογάν: Πρέπει να πληρώσει το τίμημα, να στηριχθεί η αντιπολίτευση της Τουρκίας"

Μας άδειασε: Δώρο-πρόκληση της Γερμανίας στον Ερντογάν

Η αλήθεια είναι ότι μετά τη νέα ένταση στο Αιγαίο η ελληνική πλευρά περίμενε πολλά από τον γερμανικό παράγοντα. Δυστυχώς όμως διαψεύστηκε πανηγυρικά.

Σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά όπου η επικοινωνία Μέρκελ– Ερντογάν υπήρξε καθοριστική για την αποκλιμάκωση της έντασης τώρα τα πράγματα άλλαξαν.

Ο Σουλτάνος στη συνομιλία που είχε με την καγκελάριο ζήτησε ακύρωση της συμφωνίας της Ελλάδας με την Αίγυπτο για να αποχωρήσει το Oruc Reis από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Αυτό όμως είναι κάτι που δεν εξέπληξε την κυβέρνηση. Αντίθετα δεν περίμενε μια άλλη ενέργεια της Γερμανίας η οποία ερμηνεύτηκε ως δώρο στην Τουρκία.

Στο χθεσινό Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ το Βερολίνο διαφώνησε με την σύνταξη κοινής δήλωσης των 27 η οποία θα καταδίκαζε τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας.

Η στάση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρξει κοινή δήλωση καταδίκης για την στάση της Τουρκίας, με αποτέλεσμα ο Σουλτάνος να τρίβει τα χέρια από ικανοποίηση για το εκ Βερολίνου ορμώμενο δωράκι…

Η ελληνική πλευρά εμφανίζεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένη από την κίνηση της Γερμανίας και ψάχνει τη δική της απάντηση στο διπλωματικό πεδίο…

istanews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μας άδειασε: Δώρο-πρόκληση της Γερμανίας στον Ερντογάν"

Έρντογάν: «Δεν θα επιτρέψω ποτέ τη ληστεία εντός της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας»

Ανυποχώρητος στην γραμμή της πρόκλησης και της έντασης στην περιοχή εμφανίζεται ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως δήλωσε, το πλοίο Oruc Reis θα παραμείνει στην περιοχή της παράνομης ΑΟΖ προκειμένου να «συνεχίσει τις έρευνες» έως τις 23 Αυγούστου, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Ερντογάν δήλωσε πως «δεν θα επιτρέψει ποτέ τη ληστεία εντός της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας».

Μάλιστα, για μια ακόμα φορά αναφέρθηκε στην συνθήκη των Σεβρών. «Θα προστατεύσουμε τη ‘Γαλάζια Πατρίδα’ με την ίδια αποφασιστικότητα, όπως σκίσαμε τη συνθήκη των Σεβρών που στόχο είχε να διαλύσει την πατρίδα μας πριν από έναν αιώνα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ερντογάν εκτόξευσε νέες απειλές κατά της Ελλάδας, λέγοντας ότι «έχουμε δείξει ότι έχουμε αμβλύνει τη στάση μας. Ωστόσο η Ελλάδα δεν απαντά σε αυτή την προσέγγιση. Αν συνεχίσουν έτσι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί». Παράλληλα, έκανε εκ νέου αναφορά στο παρ’ ολίγον θερμό επεισόδιο της ελληνικής φρεγάτας «Λήμνος» με την τουρκική «Kemal Reis», απειλώντας πως η Άγκυρα δεν θα διστάσει να δώσει την κατάλληλα απάντηση σε ενδεχόμενη παρενόχληση του Oruc Reis.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε για την κλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο την Ελλάδα και τη Γαλλία, προσθέτοντας πως δεν θα υποχωρήσει μπροστά σε κυρώσεις και απειλές.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρντογάν: «Δεν θα επιτρέψω ποτέ τη ληστεία εντός της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας»"

Κορωνοϊός: Στα 230 τα νέα κρούσματα - Διασωληνώθηκε ανήλικη

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 230 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων τα 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου. Δύο ακόμη θάνατοι καταγράφηκαν συνολικά σήμερα, με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει στους 226.

Τις τελευταίες 24 ώρες, διασωληνώθηκε ανήλικη, όπως προκύπτει και από τον πίνακα που ακολουθεί, ο οποίος δείχνει ότι στην ομάδα 0-17 υπάρχει διασωληνωμένος ασθενής.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 17χρονη που νοσηλεύεται από χθες στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και η κατάστασή της παρουσίασε επιδείνωση με τους γιατρούς να κρίνουν απαραίτητο να διασωληνωθεί.

pinakas


Αναλυτικότερα:

- 27 κρούσματα που εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

14 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

47 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, 11 εκ των οποίων συνδέονται με ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,

65 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, 12 εκ των οποίων σχετίζονται με γνωστές συρροές, ενώ 5 με ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, 

2 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας,

 3 κρούσματα στην  Π.Ε. Δράμας,

10 κρούσματα στην  Π.Ε. Έβρου ,1 εκ των οποίων συνδέεται με γνωστή συρροή, ενώ 2 με ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, 

·       1 στην Π.Ε. Εύβοιας

·       1 στην Π.Ε. Ζακύνθου

·       1 στην Π.Ε. Ημαθίας

·       4 στην Π.Ε. Ηρακλείου

·       1 στην Π.Ε. Θεσπρωτία

·       3 στην  Π.Ε. Ιωαννίνων

·       1 στην Π.Ε. Καβάλας

·       1 στην Π.Ε. Καρδίτσας

·       2 στην Π.Ε. Καστοριάς

·       9 στην Π.Ε. Κέρκυρας, τα οποία συνδέονται με επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και γνωστή συρροή,

- 1 στην Π.Ε. Κιλκίς

·  2 στην Π.Ε. Κοζάνης

·   3 από Π.Ε. Κυκλάδων, τα οποία συνδέονται με γνωστή συρροή,

- 2 στην Π.Ε. Λάρισας

·    3 στην Π.Ε. Μαγνησίας

·    1 στην Π.Ε. Μεσσηνίας

·   1 στην Π.Ε. Ξάνθης

·    5 στην Π.Ε. Πέλλας

·    8 στην Π.Ε. Πιερίας

·       1 στην Π.Ε. Ρεθύμνου

·       1 στην Π.Ε. Ροδόπης

·       1 στην Π.Ε. Σερρών

·       1 στην Π.Ε. Τρικάλων

·       1 στην Π.Ε. Φθιώτιδας

·       3 στην Π.Ε. Χαλκιδικής

·       3 στην Π.Ε. Χανίων

·       1 στην Π.Ε. Χίου



Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 6858, εκ των οποίων το 55.1% αφορά άνδρες.

covid1


1648 (24.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3293(48.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

23 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 8 (34.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 47.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 136 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

covid2

Όσον αφορά στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, 78 (34.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Στα 230 τα νέα κρούσματα - Διασωληνώθηκε ανήλικη"

Πυρκαγιές σε Ροβιές, Μεσολόγγι και Ηράκλειο

Πυρκαγιά σε δασική έκταση με πεύκα και χαμηλή βλάστηση, εκδηλώθηκε πριν από λίγο στις Ροβιές Ευβοίας.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά δεν απειλεί άμεσα κατοικημένη περιοχή αυτή τη στιγμή, αλλά είναι κοντά σε σπίτια, γι' αυτό έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 21 οχήματα, μιας ομάδα πεζοπόρου, δύο ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.
Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε δασική έκταση στην κοινότητα Φραγκουλέικα, του δήμου Μεσολογγίου.
Στον τόπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 18 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, ενώ δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι και σε περιοχή του δήμου Μινώα Πεδιάδας στο Ηράκλειο, στο όρος Τσούτσουρου και κοντά στο χωριό Δεμάτι.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις αποτελούμενες από 17 πυροσβεστικά οχήματα, 6 βοηθητικές υδροφόρες, 3 πεζοπόρα τμήματα των 15 ανδρών, 46 πυροσβέστες, 2 υδροφόρες των ΟΤΑ καθώς και τη συνδρομή του πυροσβεστικού ελικοπτέρου. Αυτή την ώρα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο διοικητής των πυροσβεστικών δυνάμεων Κρήτης Δημοσθένης Μπαντουράκης, οι δυνάμεις έχουν θέσει το πεδίο της φωτιάς σε μερικό έλεγχο. Όπως τόνισε, «με τις προσπάθειες τόσο των επίγειων όσο και του ελικοπτέρου που συνεπικουρεί στην κατάσβεση, στην περιοχή της κορυφογραμμής με τον Τσούτσουρο, σε λίγη ώρα πιστεύουμε ότι η φωτιά θα τεθεί υπό πλήρη έλεγχο».
Παρά τους ισχυρούς ανέμους η φωτιά δεν έχει ξεφύγει από τον έλεγχο των πυροσβεστικών δυνάμεων που δρουν σε περιοχή κυρίως χορτολιβαδική. Παράλληλα κανένας κίνδυνος δεν υπάρχει για το χωριό Δεμάτι ούτε απειλούνται περιουσίες.
Σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι υψηλός, όπως επισήμανε ο κ. Μπαντουράκης και χρειάζεται αυτές τις ημέρες γενικά προσοχή.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Πυρκαγιές σε Ροβιές, Μεσολόγγι και Ηράκλειο"

Χαρδαλιάς: Καμία συναυλία με πάνω από 100 άτομα καθιστά σε ανοιχτό χώρο!

Το protothema.gr μετά από τις καταγγελίες των κάτοικων της Ηλείας για την σχεδιαζόμενη συναυλία στην Κουρούτα απευθύνθηκε στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και μίλησε με τον ίδιο τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος παρακολουθεί το θεμα και ήταν κατηγορηματικός! 

«Καμία συναυλία ή πάρτι ή συνάντηση δεν θα γίνει οπουδήποτε στη χώρα με πάνω από 100 άτομα σε ανοιχτό χώρο ή 50 σε κλειστό χώρο, όλα καθιστά, με μάσκες και σε απόσταση 2 μέτρων η μια καρεκλά από την άλλη. 

Καμία έκπτωση σε θέματα δημόσιας υγείας. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Κράτους θα είναι εκεί...»! 

Αναμένουμε τις εξελίξεις 

Τι προηγήθηκε

Την ώρα που αρκετές περιοχές της χώρας βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό εξαιτίας των κρουσμάτων του κορωνοϊού, μεγάλη είναι η αγωνία στους κατοίκους της Ηλείας από την προγραμματισμένη για να γίνει σήμερα συναυλία του Κωνσταντίνου Αργυρού στην περιοχή της Κουρούτας.

Στην Ηλεία είχε καταγραφεί πριν από λίγους μήνες ο πρώτος θάνατος επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού και ήταν από τις πρώτες περιοχές στις οποίες εφαρμόστηκαν ειδικά μέτρα από την κυβέρνηση. Η αγωνία των κατοίκων έχει να κάνει κυρίως με τους νέους που θα σπεύσουν να ακούσουν τον αγαπημένο τους καλλιτέχνη στον Ιππικό Όμιλο Κουρούτας αφού όπως αποδεικνύεται μέχρι στιγμής οι νέοι είναι οι υπερμεταδότες του κορωνοιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί κάτοικοι επικοινώνησαν με την αστυνομίαρωτώντας την για τη συγκεκριμένη συναυλία, η οποία θα γίνει στις 22.00 το βράδυ με την αστυνομία να τους αναφέρει ότι θα δώσει το παρών προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα δηλαδή εάν ο κόσμος φοράει μάσκες, αν κρατούν αποστάσεις κι αν δεν υπάρχουν υπεράριθμοι.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, η συναυλία είναι sold out και περιμένουν πολύ κόσμο. Δύο δρόμοι που οδηγούν στον Ιππικό Ομιλο έχουν αποκλειστεί από ομάδες σεκιούριτι και οι πελάτες έχουν ειδοποιηθεί να βρίσκονται στον χώρο στις 11.30 το βράδυ. Χθες στο ίδιο μέρος ήταν να εμφανιστεί η Λένα Ζευγαρά, αλλά ακύρωσε το event. 

Βίντεο από τις προετοιμασίες:



Ήδη για το συγκεκριμένο event εδώ και ημέρες έχουν κολληθεί αφίσες που διαφημίζουν τη συναυλία καλώντας τον κόσμο να παρευρεθεί.Argyros
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαρδαλιάς: Καμία συναυλία με πάνω από 100 άτομα καθιστά σε ανοιχτό χώρο!"

«Χτυπήθηκε» η Καστοριά – Σφοδρές χαλαζοπτώσεις – τεράστιες ζημιές

Στην Πτελέα βρέθηκαν σήμερα το απόγευμα ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος και ο δήμαρχος Νεστορίου,Χρήστος Γκοσλιόπουλος για να δουν από κοντά τις τεράστιες ζημιές που προκάλεσε σε καλλιέργειες και περιουσίες η σφοδρή χαλαζόπτωση.

Σε επικοινωνία που είχε η sentra.com.gr με τον κ. Σαββόπουλο, ο Αντιπεριφερειάρχης μας ενημέρωσε ότι βρίσκεται αυτή την ώρα μαζί με τον κ.Γκοσλιόπουλο στην Πτελέα, για να δουν από κοντά τι έχει συμβεί.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε σημερα Σάββατο, αύριο Κυριακή ξεκινάει το πρωί η καταγραφή των υλικών ζημιών από τον Δήμο Νεστορίου στην ΤΚ Πτελεας -Κρανοχωριου και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας άμεσα θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιων από την πρωτοφανή χαλαζόπτωση .

Τεράστιες ζημιές σε αμάξια από το χαλάζι στην Πτελέα Καστοριάς (Βίντεο & Φωτο)

Στην Πτελέα της Καστοριάς το μέγεθος του χαλαζιού ήταν ιδιαίτερα μεγάλο (αρκετά μεγαλύτερο και από ένα καρύδι) όπως θα διαπιστώσετε και από τις φωτογραφίες.
Αποτέλεσμα της σφοδρής χαλαζόπτωσης είναι οι μεγάλες ζημιές σε οχήματα, σε οικίες (οροφές), περιουσίες και σε καλλιέργειες στην Πτελέα, το Κρανοχώρι και άλλες περιοχές της Καστοριάς.
Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες μας, στο σημείο βρίσκετε αυτή την στιγμή και η Αστυνομία.
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο:


Image may contain: tree, car and outdoor

Image may contain: tree, plant and outdoor
Image may contain: car, sky, outdoor and natureImage may contain: cloud, sky and outdoor
Image may contain: car and outdoor
Image may contain: car and outdoor
Image may contain: sky, cloud and outdoor

Ο Χρ. Γκοσλιόπουλος για την πρωτοφανή χαλαζόπτωση

Ανάρτηση του δήμαρχου Νεστορίου, Χρήστου Γκοσλιόπουλου, για την πρωτοφανή χαλαζόπτωση στην Πτελέα και το Κρανοχώρι.
Διαβάστε την ανάρτησή του:
Πρωτοφανής χαλαζόπτωση σε μέγεθος μπάλας τένις, που διήρκεσε για 15 λεπτά περίπου, προξένησε τεράστιες καταστροφές στον οικισμό της Πτελεας και μικρότερης έκτασης στο Κρανοχωρι. Πάνω από 50 αυτοκίνητα επαθαν μεγάλες ζημιές, ενώ καταστράφηκαν όλες οι στέγες των σπιτιών της Πτελεας και οι καλλιέργειες της περιοχής. Ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια ξεκινά αύριο την καταγραφή των ζημιών, για να χαρακτηριστεί η περιοχή πληγεισα από χαλαζόπτωση.

Κρανoχώρι: Απίστευτη χαλαζόπτωση – Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες και περιουσίες

Το καλοκαιρινό μπουρίνι που ξέσπασε χτύπησε και την κοινότητα του Κρανοχωρίου και συνοδεύτηκε από τρομερή χαλαζόπτωση καθώς το μέγεθος του χαλαζιού ήταν σαν μπαλάκι του πινγκ-πονγκ
Το δυνατό μπουρίνι και η απίστευτη χαλαζόπτωση, που σημειώθηκε, περίπου στις 5.00 η ώρα το απόγευμα, όπως μας μεταφέρουν, άφησαν πίσω τους μεγάλες ζημιές όχι μόνο σε καλλιέργειες, αλλά και σε αυτοκίνητα ακόμα και σε ηλιακούς θερμοσίφωνες, στους οποίους είτε ράγισαν είτε έσπασαν τα πάνελ.
Μάλιστα σε πολλά αυτοκίνητα, έσπασαν τα τζάμια ή έχουν βουλιάξει τα αμαξώματα από το βάρος, το μέγεθος και την δύναμη που έπεφτε το χαλάζι. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εκτίμηση για της μεγάλες ζημιές που έχουν προκληθεί στις καλλιέργειες στην περιοχή.
Δείτε ενδεικτικές φωτογραφίες από το ditikostipos



sentra
Διαβάστε Περισσότερα » "«Χτυπήθηκε» η Καστοριά – Σφοδρές χαλαζοπτώσεις – τεράστιες ζημιές"

Μερική αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας

Δύο λωρίδες κυκλοφορίας δόθηκαν και στο ρεύμα προς Αθήνα στη Μεταμόρφωση, όπου είχε διακοπή από το πρωί λόγω της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών, η οποία είναι ακόμα σε εξέλιξη, αλλά με σαφώς καλύτερη εικόνα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας διεξάγεται ως εξής:

Στο ρεύμα προς Αθήνα είναι κλειστή η δεξιά λωρίδα και τα αυτοκίνητα κινούνται από τη μεσαία και την αριστερή λωρίδα, από το ύψος της γέφυρας Λυκόβρυσης μέχρι τον κόμβο Μεταμόρφωσης.

Στο ρεύμα προς Λαμία είναι κλειστή η αριστερή λωρίδα, στο ίδιο τμήμα (από τον κόμβο Μεταμόρφωσης έως τη γέφυρα Λυκόβρυσης) και τα αυτοκίνητα κινούνται στις δύο δεξιές λωρίδες.

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Μερική αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας"

Παραβάσεις: «Καμπάνα» 20.000 ευρώ σε δύο εστιατόρια στο Ναύπλιο - Πρόστιμα για μη χρήση μάσκας σε Σπέτσες και Πόρο

Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι έλεγχοι για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων. Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και την Ελληνική Αστυνομία, διενήργησε ελέγχους την εβδομάδα από 8 μέχρι 15 Αυγούστου στον Πόρο, στις Σπέτσες και στο Ναύπλιο.

Πρόστιμα ύψους 20.000 ευρώ επιβλήθηκαν σε δύο εστιατόρια στο Ναύπλιο, στα πέντε ανήλθαν τα πρόστιμα στα εστιατόρια στον Πόρο για μη χρήση μάσκας, ενώ στις Σπέτσες επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικής αξίας 750 ευρώ.

Συγκεκριμένα:

-Στο Ναύπλιο επιβλήθηκαν σε δύο εστιατόρια πρόστιμα συνολικής αξίας 20.000€ καθώς και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών στο καθένα για υπέρβαση της αναλογίας ατόμων/τ.μ της αδειοδοτούμενης επιφάνειας .

-Στον Πόρο όλα τα ελεγχόμενα καταστήματα τηρούσαν τους περιορισμούς στο ωράριο λειτουργίας (23:00-07:00), ωστόσο επιβλήθηκαν πέντε πρόστιμα σε εστιατόρια για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό ασφαλείας συνολικής αξίας 750€

-Στις Σπέτσες οι Επιθεωρητές-Ελεγκτές της ΕΑΔ με τη συμβολή στελεχών από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ στις 13.08.2020 από τις 21:00 έως τις 04:30 τα ξημερώματα έλεγξαν συνολικά τριάντα έξι (36) καταστήματα (ΚΥΕ και Λιανικού Εμπορίου) επιβάλλοντας πρόστιμα για μη χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό εργασίας ενώ στις 14.08.2020 από τις 12:00 έως τις 15:20 ελέγχτηκαν δεκατρία (13) καταστήματα (ΚΥΕ και Λιανικού Εμπορίου), επιβάλλοντας πρόστιμα για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας.

Συνολικά στις Σπέτσες ελέγχτηκαν σαράντα εννέα (49) καταστήματα και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικής αξίας 750€.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραβάσεις: «Καμπάνα» 20.000 ευρώ σε δύο εστιατόρια στο Ναύπλιο - Πρόστιμα για μη χρήση μάσκας σε Σπέτσες και Πόρο"

Δημοσίευμα κόλαφος των Times για Τουρκία – «Καταπατά τα ελληνικά και τα κυπριακά ύδατα»

Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να έχει μια χώρα μέλος που αρνείται να ζήσει εντός των καθιερωμένων συνόρων της και καταπατά τα ελληνικά και τα κυπριακά ύδατα.

Αυτή είναι μια μη διαπραγματεύσιμη αρχή και οι ηγέτες της Συμμαχίας θα πρέπει να την επισημάνουν γρήγορα στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γράφει σήμερα, στο κύριο άρθρο της, η εφημερίδα The Times του Λονδίνου.

Για περισσότερα από 70 χρόνια το ΝΑΤΟ έχει διαφυλάξει την ειρήνη στην Ευρώπη, όμως τώρα δύο χώρες μέλη του, η Ελλάδα και η Τουρκία, βρίσκονται στα πρόθυρα της σύρραξης, όχι με έναν εξωτερικό εχθρό αλλά μεταξύ τους, επισημαίνει η εφημερίδα.

Ο άμεσος λόγος είναι ο ανταγωνισμός για τους φυσικούς πόρους στην ανατολική Μεσόγειο. Ο ευρύτερος λόγος είναι η ασταθής συμπεριφορά του προέδρου της Τουρκίας. Οι σύμμαχοι των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ θα πρέπει να τις παροτρύνουν να διαπραγματευτούν, όμως αυτό δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως τήρηση ίσων αποστάσεων, γράφει το άρθρο, εξηγώντας ότι οι διεκδικήσεις και η συμπεριφορά της Τουρκίας δεν μπορεί να υποστηριχθούν. Η Ελλάδα μπορεί λογικά να αναμένει από τους συμμάχους της να το δηλώσουν αυτό στον κ. Ερντογάν ο οποίος, όπως ο σύμμαχός του, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, συνηθίζει την ριψοκίνδυνη διπλωματία.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι η Άγκυρα έστειλε στην ανατολική Μεσόγειο το πλοίο Oruc Reis αυτήν την εβδομάδα «για να κάνει έρευνες στα ύδατα γύρω από τα ελληνικά νησιά». Οι τουρκικές κυβερνήσεις, συνεχίζει, ανέκαθεν υποστήριζαν ότι η χώρα τους έχει το δικαίωμα να επωφεληθεί από τα ενεργειακά αποθέματα της περιοχής. Η Τουρκία εναντιώνεται κυρίως στην επιμονή της Ελλάδας ότι το καθένα από τα εκατοντάδες ελληνικά νησιά του Αιγαίου έχει τη δική του υφαλοκρηπίδα και το δικαίωμα στους γύρω πόρους. Και η αξίωση της Ελλάδας για τα χωρικά ύδατα γύρω από τα νησιά είναι σύμφωνη με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, την οποία δεν έχει υπογράψει η Τουρκία.

Στην πραγματικότητα, τονίζει ο αρθρογράφος, η Τουρκία δηλώνει την απροθυμία της να συμμορφωθεί προς τις απαιτήσεις του νόμου για την επίλυση διαφορών επί των εδαφών και των πόρων.

Ο Ερντογάν άλλαξε τη στάση της Τουρκίας στη διεθνή τάξη και όχι με καλό τρόπο, επισημαίνει η εφημερίδα.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσίευμα κόλαφος των Times για Τουρκία – «Καταπατά τα ελληνικά και τα κυπριακά ύδατα»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news