facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Νέο κρούσμα κορωνοϊού σε γάμο στη Λάρισα

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές ύστερα από τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Λάρισα.

Σύμφωνα με το larissanet, πρόκειται για δύο άνδρες και μία γυναίκα. Η κινητοποίηση των υγειονομικών αρχών έχει να κάνει με το γεγονός ότι το ένα από τα τρία κρούσματα κορωνοϊού ήταν καλεσμένος σε γάμο που τελέστηκε στην περιοχή, με συνέπεια να υπάρχει ανησυχία σχετικά με την πιθανή διασπορά του ιού. Αποτελέσματα από τη διαδικασία ιχνηλάτησης αναμένεται να ανακοινωθούν πιθανότατα από αύριο, όπως αναφέρει το onlarissa.

Να σημειωθεί πως κατόπιν εντολής της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου πραγματοποιήθηκε και απολύμανση στους χώρους του, μετά και το θετικό δείγμα σε ειδικευόμενη.

Υπενθυμίζεται ότι άλλοι τρεις γάμοι, που έγιναν σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη και Σέρρες τις προηγούμενες ημέρες, αποτέλεσαν εστίες κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον χάρτη του κορωνοϊού, εννέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Εβρου, όλα μέρος της συρροής που αφορά σε γάμο στην Αλεξανδρούπολη. Οπως μετέδωσε το evros-news, θετική στον ιό βρέθηκε μια κοπέλα, η οποία παρέστη στον γάμο φιλικού της ζευγαριού. Η κοπέλα μετά το Μυστήριο δεν αισθανόταν καλά και πήγε σπίτι της. Τελικά, πήγε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και έδωσε δείγμα για το τεστ Covid-19 και τα αποτελέσματα το απόγευμα βγήκαν θετικά. Αμεσα ενημέρωσε τους ανθρώπους που ήρθε σε επαφή και τουλάχιστον 20 άτομα έδωσαν δείγμα.

Ανησυχία υπάρχει και στη Θεσσαλονίκη, καθώς όσο περνούν οι ημέρες τα κρούσματα, που συνδέονται με γάμο στη συμπρωτεύουσα, αυξάνονται. Τα πρώτα άτομα παρουσίασαν ύποπτα συμπτώματα την Τρίτη, λίγες ημέρες μετά τον γάμο, και λίγες ώρες αργότερα βγήκαν θετικά σε κορωνοϊό, ενώ μία ημέρα μετά ομάδα καλεσμένων έσπευσε να υποβληθεί σε τεστ. Αρχικά, από τα 12 άτομα που ελέγχθησαν, τα 10 ήταν θετικά και όσο περνούν οι μέρες τα κρούσματα αυξάνονται, με αποτέλεσμα να έχουν καταγραφεί έως τώρα 21, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται ο γαμπρός, η νύφη, η μητέρα του γαμπρού και ο dj.
Παρόμοια περίπτωση και στις Σέρρες, καθώς, σύμφωνα με το rthess, αδελφός του γαμπρού και δύο ξαδέλφια τους από την Αθήνα διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο κρούσμα κορωνοϊού σε γάμο στη Λάρισα"

Ανησυχία στη Βρετανία για τον κορονοϊό με τα σημερινά 938 κρούσματα - 968 στην Ισπανία

Νέα ανησυχία στη Βρετανία για τον κορονοϊό, καθώς η χώρα κατέγραψε τον δεύτερο μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων από τον Ιούνιο.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας κατέγραψε 938 νέα κρούσματα του Covid-19 σήμερα, τον δεύτερο υψηλότερο ημερήσιο αριθμό από τον Ιούνιο, με αποτέλεσμα το σύνολο των μολύνσεων να ανέρχεται πλέον σε 305.623.

Η πιο πρόσφατη κορύφωση των κρουσμάτων σημειώθηκε στις 29 Ιουλίου, όταν βάσει των στοιχείων του υπουργείου Υγείας της χώρας είχαν καταγραφεί 995 νέα κρούσματα, ο υψηλότερος αριθμός από τη 16η Ιουνίου.

Ισπανία: Άλλα 968 κρούσματα καταγράφηκαν μέσα σε ένα 24ωρο

Οι ισπανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 968 νέα κρούσματα της Covid-19, γεγονός που δείχνει ότι η πανδημία ίσως να υποχωρεί, αφού την περασμένη εβδομάδα καταγράφονταν πάνω από 1.000 μολύνσεις για τρεις συνεχόμενες ημέρες.

Συνολικά, τα κρούσματα αυξήθηκαν στα 297.054, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Σήμερα, οι ενεργές εστίες του νέου κορονοϊού στην Ισπανία έχουν αυξηθεί στις 560, από 483 που ήταν την περασμένη Πέμπτη.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανησυχία στη Βρετανία για τον κορονοϊό με τα σημερινά 938 κρούσματα - 968 στην Ισπανία"

Πεδίον του Άρεως: Συνελήφθη Φιλιππινέζος για τοποθέτηση εμπρηστικών μηχανισμών

Ένας Φιλιππινέζος συνελήφθη στο Πεδίον του Άρεως για τοποθέτηση εμπρηστικών μηχανισμών, όπως ανέφερε με ανάρτησή του στο Facebook o περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.
Όπως έγραψε,  ο περιφερειάρχης εντοπίστηκαν οκτώ εμπρηστικοί μηχανισμοί μέσα στο Πεδίον του Άρεως. «Η φωτιά κατασβέστηκε άμεσα», πρόσθεσε ο κ. Πατούλης.
«Ο ένοχος ή οι ένοχοι θα εντοπιστούν και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά! Η ανομία και η καταστροφή του περιβάλλοντος ανήκουν στο παρελθόν!» συνέχισε.
Το απόγευμα της Δευτέρας, περί τις 16:30, κάτοικοι στο Πεδίο του Άρεως παρατήρησαν έναν αλλοδαπό να κινείται ύποπτα. Ο Φιλιππινέζος που συνελήφθη φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.
mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Πεδίον του Άρεως: Συνελήφθη Φιλιππινέζος για τοποθέτηση εμπρηστικών μηχανισμών"

Προκαλεί ο Τούρκος ΥΠΕΣ: H Τουρκία θα κυβερνήσει τον κόσμο και θα γράψει ιστορία

Σε ερντογανικό νεο-οθωμανικό παραλήρημα προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού μιλώντας σε επιλεγμένο κοινό σε τουρκικό στρατόπεδο. Στο βίντεο που έφερε στο φως της δημοσιότητας Το ανεξάρτητο δίκτυο ενημέρωσης και αναλύσεων «Nordic Monitor», του Τούρκου αυτοεξόριστου δημοσιογράφου Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, το στέλεχος της κυβέρνησης Ερντογάν διαβεβαιώνει το ακροατήριο ότι η χώρα πορεύεται στον δρόμο του Θεού προς την παγκόσμια κυριαρχία.

«Το μονοπάτι που βαδίζουμε είναι ένα σωστό μονοπάτι, είναι το μονοπάτι του Θεού, το μονοπάτι που διεκδικούμε.Είναι ένα μονοπάτι πού αποσκοπεί στο να οδηγήσει τα παιδιά μας σε ένα μέλλον όπου τα λόγια τους θα θεωρούνται ως νόμος στη γειτονιά της Τουρκίας», λέει ο Σοϊλού.

«Σε αυτό το μονοπάτι θα αγκαλιάσουμε όλο τον κόσμο με τον πολιτισμό μας, κρατώντας στο ένα χέρι τη Δύση και την Ανατολή και στο άλλο χέρι τον Βορρά και τον Νότο, τη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια στο ένα χέρι και τον Καύκασο και την Ευρώπη στο άλλο χέρι.Θα το δείτε. Θα υπάρξουν εξελίξεις στην Τουρκία που κανένας δεν προέβλεπε», συμπληρώνει και επίσης αναφέρει ότι «η Τουρκία θα κυβερνήσει τον κόσμο και θα γράψει ιστορία» σημειώνοντας πως «ο Θεός είναι με τον Ερντογάν και την κυβέρνησή του».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μεχμέτ Οζασεκί, νούμερο δύο στο κόμμα AKP του Ερντογάν και υποψήφιος για το δήμο της Κωνσταντινούπολης, όπου ηττήθηκε δύο φορές από τον Εκρέμ Ιμλαμογλου. Με δηλώσεις του ο Οζασεκί, μίλησε για προώθηση του θρησκευτικού λόγου και του Ισλάμ, από τα Βαλκάνια έως την Ισπανία μετά τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Προκαλεί ο Τούρκος ΥΠΕΣ: H Τουρκία θα κυβερνήσει τον κόσμο και θα γράψει ιστορία"

Κορονο-γάμος με 9 κρούσματα στην Αλεξανδρούπολη – Ανάμεσα τους ένα παιδάκι 1,5 ετών

Συνολικά 9 κρούσματα εντοπίστηκαν σε γάμο που έγινε στην Αλεξανδρούπολη. Ανάμεσα τους είναι και ένα παιδάκι μόλις 1,5 ετών.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το Open, όλα ξεκίνησαν όταν μία γυναίκα καλεσμένη σε γάμο ένιωσε αδιαθεσία. Η νεαρή μετά το μυστήριο που πραγματοποιήθηκε σε εκκλησία της Αλεξανδρούπολης, τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος, δεν αισθανόταν τόσο καλά και πήγε στο σπίτι της.

Λίγο αργότερα, πήγε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και έδωσε δείγμα για το τεστ Covid-19 και τα αποτελέσματα το απόγευμα βγήκαν θετικά. Ενημέρωσε για τα αποτελέσματα τους δικούς της και παράλληλα ξεκίνησε η ιχνηλάτηση όσων ήρθε σε επαφή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το κεντρικό δελτίο του καναλιού, επιβεβαιώθηκαν ακόμη 8 περιστατικά, ανάμεσα σε αυτά, ο γαμπρός, η νύφη, η κουμπάρα και ένα παιδάκι 1,5 ετών.



newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονο-γάμος με 9 κρούσματα στην Αλεξανδρούπολη – Ανάμεσα τους ένα παιδάκι 1,5 ετών"

Προσοχή: Αυτή η νέα ηλεκτρονική απάτη που “σηκώνουν” λογαριασμούς στο λεπτό

Ο Μανώλης Σφακιανάκης, Πρόεδρος και Ιδρυτής του Ινστιτούτου Διεθνούς Κυβερνοασφάλειας (CSI Institute), συμβουλεύει τους χρήστες του Διαδικτύου σχετικά με το φαινομένο sim swap.

Η μέθοδος «SIM Swap» είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται από δράστες προκειμένου να αποκτήσουν τον τηλεφωνικό αριθμό ενός συνδρομητή στόχου, με σκοπό να επικοινωνήσουν με τον αρμόδιο τηλεπικοινωνιακό πάροχο του συνδρομητή -θύματος και σε περίπτωση που καταφέρουν να επαληθευθούν ως οι νόμιμοι συνδρομητές, ζητούν τη μεταφορά και επανενεργοποίηση του τηλεφωνικού αριθμού σε νέα κάρτα SIM που υποδεικνύουν.



newsauto
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσοχή: Αυτή η νέα ηλεκτρονική απάτη που “σηκώνουν” λογαριασμούς στο λεπτό"

Cyprus Airways: Αναστέλλει και ματαιώνει πτήσεις από και προς την Ελλάδα

Την αναστολή των πτήσεων προς Θεσσαλονίκη και Σκιάθο από τις 18 Αυγούστου και τη μείωση της συχνότητας των πτήσεων προς Αθήνα και Ηράκλειο ανακοίνωσαν οι Κυπριακές Αερογραμμές.

Σε σχετική ανάρτηση στους επίσημους λογαριασμούς της εταιρείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η εταιρεία ανακοίνωσε την απόφασή της, έπειτα από εκείνη του Υπουργείου Υγείας Κύπρου να κατατάξει την Ελλάδα στην Κατηγορία Β’ από τις 6 Αυγούστου, σημειώνοντας πως οι επιβάτες που επηρεάζονται, θα ενημερωθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

«Η Cyprus Airways ανακοινώνει την αναστολή των πτήσεων προς Θεσσαλονίκη και Σκιάθο από τις 18 Αυγούστου και μείωση των συχνοτήτων των πτήσεων προς Αθήνα και Ηράκλειο, μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυπριακή κυβέρνηση για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού COVID-19 και μετακίνηση της Ελλάδας από την κατηγορία Α στην κατηγορία Β. Όλοι οι επιβαίνοντες θα ενημερωθούν για τις ακυρωμένες πτήσεις τους μέσω email. Οι πελάτες που έκλεισαν τα εισιτήριά τους απευθείας με την Cyprus Airways μπορούν να ελέγξουν επιλογές για τις αλλαγές στις ταξιδιωτικές τους ρυθμίσεις στην ιστοσελίδα μας cyprusairways.com, χρησιμοποιώντας τη σελίδα Manage M. Οι πελάτες που έκλεισαν τα εισιτήρια μέσω του ταξιδιωτικού τους οργανισμού θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το πρακτορείο τους για τέτοιες αλλαγές. Η Cyprus Airways παρακολουθεί στενά την κατάσταση και ακολουθεί τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) για το σημαντικό αυτό ζήτημα. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.cyprusairways.com ή στείλτε email στο callcenter@cyprusairways.com», αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Cyprus Airways: Αναστέλλει και ματαιώνει πτήσεις από και προς την Ελλάδα"

Κορωνοϊός: 77 νέα κρούσματα - Τα 28 στην Αττική - Δείτε τη γεωγραφική κατανομή

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 77 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα. 

Αναλυτικότερα:

- οκτώ (8) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
δύο (2) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως,
εικοσιοκτώ (28) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
-*εννιά (9) κρούσματα* στην περιφερειακή ενότητα Έβρου, όλα μέρος της συρροής που αφορά στο γάμο της Αλεξανδρούπολης.
-Δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ευβοίας.
-Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας.

-Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου Κρήτης.
-Επτά (7) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, από τα οποία δύο (2) συνδεόμενα με τον γάμο της Θεσσαλονίκης.
-Τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας.
-Πέντε (5) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας.
-Τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας.
-Δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Κυκλάδων.
-Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου.
-Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας.
-*Ένα (1) κρούσμα* στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας, το οποίο συνδέεται με τον γάμο στη Θεσσαλονίκη.
-Δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Χανίων.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.737, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες.

1.303 (27.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.345 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

exelixi3


13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 69.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

xartis3


Τέλος, έχουμε έναν ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 209 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε ΕΔΩ την ημερήσια επιδημιολογική μελέτη του ΕΟΔΥ


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 77 νέα κρούσματα - Τα 28 στην Αττική - Δείτε τη γεωγραφική κατανομή"

Θεσσαλονίκη: Τσιγγάνικο γλέντι μέχρι το πρωί στον Δενδροπόταμο εν μέσω κορωνοϊού (VIDEO)

Την ώρα που τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας αυξάνονται απειλητικά υπάρχουν κάποιοι που συνεχίζουν να αγνοούν επιδεικτικά τις προειδοποιήσεις των ειδικών και τους κανόνες της πολιτείας.
Μετά τις εικόνες συνωστισμού στα μπαράκια της Μυκόνου σειρά πήρε ο Δενδροπόταμος Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, χθες το βράδυ, η καλοκαιρινή διάθεση ώθησε ένα σόι τσιγγάνων να στήσει ολονύχτιο γλέντι.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι άλλοι Ρομά του Δενδροποτάμου κάλεσαν την Αστυνομία για να διακόψει το γλέντι, εκφράζοντας την ανησυχία τους μη γίνει η περιοχή τους εστία κορωνοϊού.
Δείτε το βίντεο του thestival:
thestival
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Τσιγγάνικο γλέντι μέχρι το πρωί στον Δενδροπόταμο εν μέσω κορωνοϊού (VIDEO)"

Τράπεζες: Ποιες συναλλαγές δεν θα πραγματοποιούνται από αύριο στα γκισέ λόγω κορωνοϊού

Φρένο στην παροχή μίας σειράς υπηρεσιών πατούν τα τραπεζικά καταστήματα έπειτα από τα νέα μέτρα προστασίας έναντι του κορωνοϊού.

Πλέον από αύριο 4 Αυγούστου και μέχρι νεωτέρας, όπως γνωστοποίησε η  Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, δεν θα μπορούν από τα γκισέ να γίνονται οι εξής συναλλαγές: 

Αναλήψεις μετρητών έως 400 ευρώ. Η ανάληψη μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιείται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ.

Καταθέσεις μετρητών έως 1.000 ευρώ. Οι καταθέσεις μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.

- Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λπ) εξοφλούνται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Δεν θα δίνεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης αυτών των συναλλαγών με χρήση μετρητών στο ταμείο.

- Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα πραγματοποιούνται στο Δίκτυο Καταστημάτων.

Σκοπός των παραπάνω περιορισμών, σύμφωνα με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών είναι η «διαφύλαξη της υγείας εργαζομένων στα τραπεζικά καταστήματα και των συναλλασσομένων με αυτά».

Στο πλαίσιο αυτό η Ένωση Τραπεζών καλεί το καταναλωτικό κοινό για την καλύτερη εξυπηρέτηση του να αξιοποιήσει τη χρεωστική κάρτα της τράπεζάς του και τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική τραπεζική της Τράπεζας συνεργασίας του.

Επίσης καλεί σε περιορισμό των επισκέψεων στα τραπεζικά καταστήματα. Εάν παρόλα αυτά καθίσταται αναγκαία η προσέλευσή σε τραπεζικό κατάστημα τότε θα πρέπει να γίνει χρήση προστατευτικής μάσκας και τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τράπεζες: Ποιες συναλλαγές δεν θα πραγματοποιούνται από αύριο στα γκισέ λόγω κορωνοϊού"

Καβάλα: Αναβολή όλων των εκδηλώσεων - Λαϊκές αγορές μόνο με μάσκες

Την αναβολή όλων των καλλιτεχνιών και πολιτιστικών εκδηλώσεων που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν εντός της εβδομάδας, ανακοίνωσαν, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης και ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης.

Ο κ. Αντωνιάδης τόνισε ότι νωρίς σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τους τέσσερις δημάρχους της Π.Ε. Καβάλας και τους εμπλεκόμενους υγειονομικούς και διοικητικούς φορείς και αποφασίστηκε η λήψη πιο αυστηρών μέτρων, με βασικό σκοπό τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Σημείωσε ακόμα ότι μπορεί «ο αριθμός των κρουσμάτων να είναι μεγάλος αλλά δεν είναι και ανησυχητικός και πρέπει όλοι να τηρούν τα υγειονομικά μέτρα προστασίας και οι επιχειρήσεις να ακολουθούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Από την πλευρά του, ο κ. Μουριάδης υπογράμμισε ότι τις επόμενες ώρες θα βγουν ανακοινώσεις από τις διοργανώτριες αρχές για την αναβολή των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Φιλίππων και του Cosmopolis, ενώ -όπως σημείωσε- θα προσπαθήσει να αναβληθούν και οι συναυλίες που διοργανώνονται από ιδιώτες σε ανοιχτά θέατρα.

Ανακοίνωσε, δε, ότι πλέον είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για όσους, τις επόμενες μέρες, θα επισκεφθούν τις λαϊκές αγορές, καθώς μπορεί οι πωλητές και οι παραγωγοί να τηρούν τις αποστάσεις αλλά δε συμβαίνει το ίδιο και με τον κόσμο που πλησιάζει τους πάγκους για να ψωνίσει, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο κ. Αντωνιάδης γνωστοποίησε ότι από αύριο θα βρίσκεται στην Καβάλα ένα ακόμα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, το οποίο θα διενεργεί δειγματοληπτικά τεστ στο γενικό πληθυσμό, ενώ εντός της ημέρας ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας αναμένεται να εκδώσει νέα ανακοίνωση, με την οποία θα συστήνει σε όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ακολουθούν με αυστηρότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να εφαρμόζουν τα μέτρα προστασίας.

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Καβάλα: Αναβολή όλων των εκδηλώσεων - Λαϊκές αγορές μόνο με μάσκες"

Τουρισμός για Όλους: 10 + 1 ερωτήσεις και απαντήσεις – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Το υπουργείο Τουρισμού  επιχειρεί να λύσει απορίες,  κωδικοποιώντας  10+1 ερωτήσεις και απαντήσεις, ως εξής: 

Τι θα γίνει με όσους έμειναν εκτός της τελικής λίστας των δικαιούχων; 

Όσοι δεν συμπεριλαμβάνονται στην τελική λίστα των δικαιούχων που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, 31 Ιουλίου, θα συμπεριληφθούν στο προσεχές διάστημα σε ένα δεύτερο πρόγραμμαπου αφορά σε ταξιδιωτικά γραφεία. Με αυτόν τον τρόπο κανείς από όσους έχουν δηλώσει συμμετοχή και τηρούν τα εισοδηματικά κριτήρια δεν θα μείνει εκτός προγράμματος. 

Πώς μπορώ να επιλέξω κατάλυμα; 
Στην πλατφόρμα tourism4all.gov.gr μπορείτε να επιλέξετε κατάλυμα ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας. Στο tourism4all.gov.gr είναι αναρτημένο το Οριστικό Μητρώο Παρόχων, όπου βρίσκονται καταχωρισμένα όλα τα διαθέσιμα καταλύματα. Με μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα tourism4all.gov.gr έχετε τη δυνατότητα να κάνετε κράτηση, αναφέροντας ότι είστε δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός Για Όλους» και κάτοχοι e-voucher

Πώς μπορώ να μάθω αν είμαι δικαιούχος του e-voucher; 

Μέσω της πλατφόρμας tourism4all.gov.gr, έχετε πρόσβαση στον Οριστικό Πίνακα Δικαιούχων. Ακολούθως, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς σας στο TAXISnet, βρίσκετε το δικό σας e-voucher, το οποίο μπορείτε να αποθηκεύσετε και να εκτυπώσετε. Μέχρι πότε μπορώ να εξαργυρώσω το e-voucher; Το e-voucher ισχύει έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2020. Αυτό σημαίνει ότι ως τις 30/12/2020 θα πρέπει να έχει γίνει η τελευταία διανυκτέρευση. 

Τι γίνεται εάν δεν χρησιμοποιήσω το e-voucher;
Το e-voucher χάνεται αν δεν το εξαργυρώσετε ως την τελευταία ημέρα της προβλεπόμενης διάρκειας (με την τελευταία διανυκτέρευση ως τις 30/12/2020). Μπορώ να αλλάξω την ημερομηνία που έχω δηλώσει; Η αλλαγή ημερομηνίας μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν συνεννόησης με τον πάροχο του καταλύματος. Το υπουργείο Τουρισμού δεν εμπλέκεται στο συγκεκριμένο ζήτημα. Εάν μου ζητηθεί προκαταβολή, μπορώ να χρησιμοποιήσω το e-voucher; Όχι. Τυχόν προκαταβολή η οποία μπορεί να ζητηθεί, αφαιρείται από το ποσό συμμετοχής του δικαιούχου κατά την αναχώρηση. Για πόσες διανυκτερεύσεις με καλύπτει το πρόγραμμα; Προϋπόθεση για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» αποτελεί η διαμονή διάρκειας 4 διανυκτερεύσεων. 

Ποια είναι η τιμή που επιδοτεί το πρόγραμμα; 
Η τιμή συνεργασίας επιδοτείται από το πρόγραμμα σε ποσοστό 50% (ή 60% ως ορίζεται), με ανώτατο ποσό τα 30€ κατ' άτομο/ανά διανυκτέρευση. Ο δικαιούχος συμμετέχει πληρώνοντας το υπόλοιπο. 

Τι γίνεται αν αποχωρήσω νωρίτερα από τις 4 διανυκτερεύσεις; 
Σε αυτήν την περίπτωση, το e-voucher ακυρώνεται, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη Δημόσια Πρόσκληση. Το σύνολο του κόστους της διαμονής βαρύνει τον δικαιούχο. Μπορώ να παρατείνω τη διαμονή μου στο κατάλυμα πέρα από τις 4 διανυκτερεύσεις; Πέραν των 4 διανυκτερεύσεων τις οποίες καλύπτει το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», η συμφωνία για το ενοίκιο του καταλύματος γίνεται ανάμεσα στον πάροχο και τον δικαιούχο. Το υπουργείο Τουρισμού δεν εμπλέκεται σε αυτή τη συμφωνία. 


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρισμός για Όλους: 10 + 1 ερωτήσεις και απαντήσεις – Όσα πρέπει να γνωρίζετε"

Εξοικονομώ: Επιδοτήσεις έως 85% για μόνωση, κουφώματα, φωτοβολταϊκά

Υψηλότερα ποσοστά επιδοτήσεων και περισσότερους δικαιούχους προβλέπει το νέο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», το οποίο ανοίγει για την υποβολή αιτήσεων από τις 2 Νοεμβρίου.
Τους βασικούς άξονες της νέας δράσης συνολικού προϋπολογισμού 850 εκατ. ευρώπου αποτελεί την μετεξέλιξη του «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον», παρουσίασαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης και η γενική γραμματέας Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου. Στόχος του προγράμματος που εκτός των κλασσικών επιλέξιμων δαπανών περιλαμβάνει και νέες που αφορούν στην ενεργειακή αυτονομία είναι να υπαχθούν 45.000 έως 60.000 κατοικίες.
Στα κύρια σημεία του «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» περιλαμβάνονται οι επιδοτήσεις εργασιών όχι μόνο για την εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και για την ενεργειακή αυτονόμηση της κατοικίας. Έτσι, πέραν της αντικατάστασης των κουφωμάτων, της θερμομόνωσης του κελύφους του κτιρίου, της τοποθέτησης συστημάτων ζεστού νερού χρήσης από ΑΠΕ προστίθενται:
  1. Συστήματα ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ (net metering – ενεργειακός συμψηφισμός)
  2. Συστήματα αποθήκευσης ενέργειας
  3. Υποδομές έξυπνης φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων
  4. Έξυπνα συστήματα διαχείρισης ενέργειας (έξυπνος φωτισμός, έξυπνοι θερμοστάτες κλπ.)
Το ανώτατο ύψος των επιλέξιμων δαπανών ανεβαίνει από τα 25.000 που ήταν στα προηγούμενα προγράμματα στα 50.000 ευρώ ανά κατοικία κι επιπλέον δίνεται η δυνατότητα και η υποβολή περισσότερων των μία αιτήσεων ανά ΑΦΜ ωφελούμενου δικαιούχου για περισσότερες κατοικίες. Το ανώτατο ύψος της επιλέξιμης δαπάνης σε αυτήν την περίπτωση ανεβαίνει στα 100.000 ευρώ. Επιλέξιμη κατοικία είναι εκείνη που ανήκει στην ενεργειακή κατηγορία Γ ή και χαμηλότερη. Προϋπόθεση επίσης για την επιχορήγηση είναι η ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας κατά τουλάχιστον τρεις βαθμίδες από τη Ζ ή Η στη Β.
Στο «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» αλλάζει και η λογική των επιδοτήσεων. Είναι υψηλότερες ανά εισοδηματική κατηγορία και δίνονται δύο επιπλέον μπόνους προσαύξησης (10% covid premium και 10% ενεργειακό premium). Έτσι στη χαμηλότερη εισοδηματική κατηγορία των δικαιούχων με ατομικό εισόδημα 10.000 και οικογενειακό 20.000 ευρώ το ποσοστό επιδότησης είναι 65% και με τα δύο προαναφερόμενα μπόνους ανεβαίνει στο 85%.
Επίσης τα εισοδηματικά όρια διευρύνονται και οι κατηγορίες γίνονται πέντε.
  1. Ατομικό εισόδημα 10.000 ευρώ και Οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ το ποσοστό επιδότησης είναι 65%
  2. Ατομικό εισόδημα 10.000 – 20.000 ευρώ και οικογενειακό 20.000 – 30.000 ευρώ το ποσοστό επιδότησης είναι 55%.
  3. Ατομικό εισόδημα 20.000 – 30.000 ευρώ και οικογενειακό 30.000 – 40.000 ευρώ το ποσοστό επιδότησης είναι 50%
  4. Ατομικό εισόδημα 30.000 έως 50.000 ευρώ και οικογενειακό 40.000 έως 70.000 ευρώ το ποσοστό επιδότηση είναι 40%.
  5. Ατομικό εισόδημα 50.000 έως 90.000 ευρώ και οικογενειακό 70.000 έως 120.000 ευρώ το ποσοστό επιδότησης είναι 35%.
Επίσης για τις πολυκατοικίες το ποσοστό επιδότησης ανά οριζόντια ιδιοκτησία είναι60% ανεξάρτητα από το εισοδηματικό όριο.
Για τις πολυκατοικίες καθιερώνεται και η δυνατότητα αίτησης μόνο για παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους. Το επιλέξιμο ποσό είναι έως 80.000 ευρώ ανά πολυκατοικία. Οι αιτήσεις για την υπαγωγή των πολυκατοικιών ξεκινούν στις 2 Δεκέμβρίου.
euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξοικονομώ: Επιδοτήσεις έως 85% για μόνωση, κουφώματα, φωτοβολταϊκά"

Μήνυση και αγωγή του Σάμπυ Μιωνή στη Γιάννα Παπαδάκου για απάτη και καταδολίευση

Μήνυση και αγωγή κατά της κυρίας Γιάννας Παπαδάκου και του συζύγου της για τα αδικήματα της απάτης και καταδολίευσης κατέθεσε ο κ. Σάμπυ Μιωνής.

Ο γνωστός επιχειρηματίας σε ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Κατέθεσα αγωγή και μήνυση κατά της πρώην δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου και του συζύγου της, Παναγιώτη Τάφας, για τα αδικήματα της απάτης και καταδολίευσης” και εξηγεί: “Λίγες ημέρες πριν επιδοθεί η αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου που με δικαίωσε, η Γιάννα Παπαδάκου «πούλησε» για μόλις 5.000 ευρώ το ήμισυ της μεζονέτας στην οποία κατοικεί με τον σύζυγό της σε μια κυπριακή εταιρία, προκειμένου να μην εκτελεσθεί η τελεσίδικη απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Οι Κύπριοι δικηγόροι της εταιρίας, για να αποφύγουν τις ποινικές και αστικές ευθύνες, αναγκάστηκαν να αποκαλύψουν ότι δικαιούχος της κυπριακής εταιρίας που «αγόρασε» το σπίτι, είναι ο σύζυγος της υπεύθυνης του Γραφείου Τύπου των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννας Παπαδάκου. Θα περίμενε κανείς ότι με τόσα χρόνια εμπειρίας στις δικαστικές αίθουσες, στην «ερευνητική δημοσιογραφία» και στα εισαγγελικά γραφεία του συστήματος Παπαγγελόπουλου, η κυρία Παπαδάκου θα είχε σεβασμό για τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και ειδικά του Αρείου Πάγου. Αντί αυτού, προτίμησε να επιβεβαιώσει τη λαϊκή ρήση ότι «το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται». Είναι κρίμα οι έκνομες ενέργειες της κυρίας Παπαδάκου να αμαυρώνουν και να ευτελίζουν το δημοσιογραφικό λειτούργημα. Είμαι βέβαιος ότι η Δικαιοσύνη θα κρίνει την Γιάννα Παπαδάκου και όσους συμμετείχαν στο άρρωστο παραδικαστικό κύκλωμα, που στοχοποίησε εμένα και τους συνεργάτες μου, όπως τους αρμόζει. Ήρθε η ώρα της τιμωρίας».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυση και αγωγή του Σάμπυ Μιωνή στη Γιάννα Παπαδάκου για απάτη και καταδολίευση"

Υπόθεση Novartis: Δεν έγινε δεκτό το αίτημα ακυρότητας της Τουλουπάκη

Κόκκινο άναψε το συμβούλιο πλημμελειοδικών της Αθήνας, με το υπ’αριθμόν 2294/20 βούλευμά του την αίτηση ακυρότητας που κατέθεσε η Ελένη Τουλουπάκη μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της για τους χειρισμούς της στην υπόθεση της Novartis.

Η Τουλουπάκη ζητούσε με την αίτηση της να ακυρωθεί η ποινική δίωξη σε βάρος της για κατάχρηση εξουσίας, δίωξη την οποία παρήγγειλε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής, μετά το πέρας της έρευνας του.

Στον αντίποδα, ο αντεισαγγελέας Λάμπρος Σοφουλάκης, είχε αντίθετη άποψη, ζητώντας την αρχειοθέτηση της δικογραφίας, τόσο για την κ. Τουλουπάκη όσο και τους επίκουρους εισαγγελείς, Τζούρα και Μανώλη.

Το δικαστικό συμβούλιο, εξετάζοντας την αίτηση της κ. Τουλουπάκη, η οποία στηρίχθηκε κυρίως στο γεγονός ότι το πόρισμα αρχειοθέτησης του κ. Σοφουλάκη κατατέθηκε μία ημέρα πριν από το πόρισμα του κ. Ζαχαρή, έκρινε ότι τα δύο πορίσματα δεν τελούν μεταξύ τους σε σχέση χρονικής υπεροχής, «ωσάν η προκαταρκτική εξέταση να συνδέεται με την ταχύτητα διεκπεραίωσης της έρευνας. Η σύνταξη του πορίσματος του κ. Σοφουλάκη σε προγενέστερο χρόνο δεν οδήγησε στην περάτωση της προκαταρκτικής εξέτασης.

Η έρευνα ολοκληρώθηκε με την έκφραση της δικαιοδοτικής κρίσης των δύο αντεισαγγελέων» αναφέρει στο σκεπτικό του το δικαστικό συμβούλιο, κρίνοντας ότι ο εισαγγελέας Πρωτοδικών οφείλει με τη σειρά του να εκτελέσει την παραγγελία των προισταμένων του, ασκώντας δηλαδή την ποινική δίωξη που ζητεί ο αντεισαγγελέας Ζαχαρής.

Μετά το βούλευμα, το μπαλάκι πέφτει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο μπορεί να υποβάλλει αίτημα στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο για αντικατάσταση της κ. Ελένης Τουλουπάκη.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπόθεση Novartis: Δεν έγινε δεκτό το αίτημα ακυρότητας της Τουλουπάκη"

Σέρρες πτώση αεροσκάφους: O πλάτανος έσωσε τη ζωή του πιλότου(ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ο αιωνόβιος πλάτανος που βρίσκεται στην πλατεία της Πρώτης Σερρών, φαίνεται να ήταν σωτήριος για τον νεαρό πιλότο που λίγο πριν τις 9:30 προσέκρουσε με το μονοκινητήριο αεροσκάφος του σε οικήματα της περιοχής. Αυτό τουλάχιστον μεταφέρει μέσω του ThessToday.gr, ο πρόεδρος της Πρώτης Σερρών, Νίκος Μπακάλης.
Ο πιλότος, έχει υποστεί κατάγματα στο κεφάλι και στην κνήμη, ενώ έχει θλαστικό τραύμα στη μύτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταφέρθηκε με ταξί στο νοσοκομείο Σερρών και όχι με το ΕΚΑΒ το οποίο δεν έφθασε ποτέ.
“Τις πρώτες βοήθειες τις πρόσφερε μικροβιολόγος ιδιώτης μαζί με μία νοσοκόμα. Στη συνέχεια ήρθε ο δήμαρχος Αμφίπολης ο οποίος τυχαίνει να είναι γιατρός και επιλήφθηκε της κατάστασης» τόνισε ο κ. Μπακάλης.
Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα
Στις 9:10 περίπου ένα μονοκινητήριο που απογειώθηκε από την Αλεξανδρούπολη εμφανίστηκε στην Πρώτη Σερρών «να κόβει αδικαιολόγητες βόλτες» ανέφερε ο κ. Μπακάλης.
Λίγο μετά κατέπεσε στην πλατεία του χωριού. Ο θόρυβος της πτώσης ήταν εκκωφαντικός και αμέσως εκλήθη η Πυροσβεστική από τον πρόεδρο της Πρώτης. Ο ίδιος περιγράφει στο ThessToday.gr ότι αντίκρισε το αεροπλάνο να κρέμεται από τα κάγκελα ενός σπιτιού στην πλατεία του χωριού και τον πιλότο αιμόφυρτο. «Η ζημιά αποφεύχθη επειδή στο μέρος της πτώσης υπήρχε αιωνόβιος πλάτανος και έκοψε την φόρα του αεροπλάνου” σύμφωνα με την εκτίμηση του Νίκου Μπακάλη.
Ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος άλλος τραυματίας από το συμβάν, ενώ το μαγαζί που ήταν δίπλα στο σπίτι και υπέστη επίσης καταστροφές, ήταν κλειστό.
Δείτε φωτογραφίες και video του ThessToday.gr:




thesstoday
Διαβάστε Περισσότερα » "Σέρρες πτώση αεροσκάφους: O πλάτανος έσωσε τη ζωή του πιλότου(ΦΩΤΟ-VIDEO)"

Νέα μέτρα για τον κοροναϊό: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων

Νέα αυστηρότερα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κοροναϊού αποφάσισε η κυβέρνηση, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.

Όπως τόνισε, η κυβέρνηση προχωρά στην εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων έως τις 18 Αυγούστου.

Επίσης, παρατείνεται μέχρι 18 Αυγούστου το μέτρο μη επανεισόδου στη χώρα για τους εργάτες γης.

«Όμως, φροντίζουμε, τα μέτρα να συνοδεύονται με αντίμετρα. Για παράδειγμα, η απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυκτερινά κέντρα από τις 3 έως και τις 9 Αυγούστου 2020, συνοδεύτηκε με την επέκταση της δυνατότητας αναστολής των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων σε επιχειρήσεις στους τομείς της εστίασης, του πολιτισμού και του αθλητισμού από 1 έως και 31 Αυγούστου 2020. Έτσι, την ώρα που εξαιτίας των μέτρων περιορισμού του κορονοϊού, μειώνεται ο τζίρος των επιχειρήσεων, αναλαμβάνουμε τη στήριξη των εργαζομένων στους τομείς της οικονομίας που πλήττονται».

Και υπογράμμισε: «Γιατί νοιαζόμαστε για τον κόσμο της εργασίας. Και γιατί μπορούμε, έχοντας κάνει το προηγούμενο διάστημα συνετή χρήση του Ταμείου του Κράτους για να αντιμετωπίσουμε και τις σημερινές ανάγκες.

Από σήμερα, ξεκινά σε σταθερή βάση, 3 φορές την εβδομάδα, η τηλεδιάσκεψη για τον COVID-19 με τους επικεφαλής υγείας και πολιτικής προστασίας, υπό τον πρωθυπουργό.

Οι συσκέψεις αυτές θα γίνονται για να καταγράφονται οι εξελίξεις, να αξιολογούνται τα δεδομένα και να αναπροσαρμόζεται κατάλληλα η δράση μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στη σημερινή σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων από αύριο και μέχρι τις 18 Αυγούστου 2020. Η συμμόρφωση στο μέτρο αυτό είναι κρίσιμη, προκειμένου να μην ληφθούν δραστικότερα μέτρα περιορισμού της πληρότητας των πλοίων.

2. Παρατείνεται μέχρι και τις 15 Αυγούστου η απόφαση σύμφωνα με την οποία οι εργάτες γης που εξέρχονται από τη χώρα δεν έχουν δικαίωμα εισόδου μέχρι νεοτέρας.

Η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους ειδικούς, θα κάνει ό,τι χρειαστεί, για να προστατεύσει τη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή. Όπως στην αρχή, έτσι και τώρα, όλοι μαζί, νοικοκυριά, επιχειρήσεις και Κράτος θα συνεργαστούμε για να περιορίσουμε τις δυσμενείς συνέπειες της πανδημίας με δίκαιο τρόπο. Και επειδή έχει σημασία να παρακολουθούμε συνεχώς τη συμμόρφωση προς τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί, οι έλεγχοι συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Από 31 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου 2020, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το Λιμενικό Σώμα, η Ελληνική Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία, διενέργησαν ελέγχους σε ολόκληρη τη χώρα. Ελέγχθηκαν συνολικά 6610 σημεία ενδιαφέροντος, διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 434 περιπτώσεις, επιβλήθηκαν 494 πρόστιμα, συνολικού ύψους 231.500 ευρώ και διοικητικές κυρώσεις αναστολής λειτουργίας 195 ημερών συνολικά».

Όπως χαρακτηριστικά εξήγησε ο κ. Πέτσας:«Η αύξηση, ιδίως στα διοικητικά πρόστιμα αναστολής λειτουργίας, είναι πολύ μεγάλη έναντι προηγούμενων Σαββατοκύριακων. Και πιστοποιεί την χαλάρωση που όλοι βλέπουμε γύρω μας. Αλλά, όπως έχουμε πει πολλές φορές, αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε!».

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα μέτρα για τον κοροναϊό: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news