facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Νέα δυνατότητα αναστολών συμβάσεων εργαζομένων μέχρι τις 31 Αυγούστου

Στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των μέτρων προστασίας από την πανδημία που έλαβε η Πολιτική Προστασία, δίνεται η δυνατότητα αναστολής συμβάσεων εργασίας μέχρι τις 31 Αυγούστου σε συγκεκριμένους κλάδους.

Αφορά τις επιχειρήσεις της εστίασης, του πολιτισμού και του αθλητισμού, οι οποίες μπορούν να θέσουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους από 01/08/2020 μέχρι και 31/08/2020.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, την απόφαση έλαβαν ο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα δυνατότητα αναστολών συμβάσεων εργαζομένων μέχρι τις 31 Αυγούστου"

Αναστολή πτήσεων από και προς Τουρκία, Αλβανία και Σκόπια μέχρι 15 Αυγούστου

Παρατείνεται έως και το Σάββατο 15 Αυγούστου, η αναστολή των πτήσεων από και προς Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, καθώς και μόνο με αρνητικό τεστ θα εισέρχονται όσοι ταξιδεύουν αεροπορικώς από Βουλγαρία, Ρουμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Επιπλέον, παρατείνεται έως τις 14 Αυγούστου η απαγόρευση εισόδου στη χώρα μας για μη ευρωπαίους πολίτες.

Πρόκειται για νέες αεροπορικές οδηγίες (notams) που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, θα ισχύουν έως τις 14 και 15 Αυγούστου 2020, και έχουν σαν στόχο την πρόληψη του Covid-19 στην χώρα μας.

Αναλυτικά, από σήμερα έως τις 14 Αυγούστου 2020 τα μεσάνυχτα, παρατείνεται η απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών (Non EU Citizens). Από την συγκεκριμένη αεροπορική οδηγία (Νοtam) εξαιρούνται οι ακόλουθες 12 χώρες: Αυστραλία, Καναδάς, Γεωργία, Ιαπωνία, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τυνησία, Ουρουγουάη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Επίσης, έως το Σάββατο 15 Αυγούστου 2020 και ώρα 23:59, παρατείνεται η αεροπορική οδηγία (notam) που προβλέπει αναστολή πτήσεων μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας, Αλβανίας και Βόρειας Μακεδονίας.

Για τις συγκεκριμένες αεροπορικές οδηγίες (παρατάσεις), παραμένουν οι εξαιρέσεις που ισχύουν ως έχουν. Παράλληλα, με νέα αεροπορική οδηγία που ισχύει έως το Σάββατο 15 Αυγούστου τα μεσάνυχτα, προβλέπεται ότι όσοι ταξιδεύουν προς την Ελλάδα με αεροπορική σύνδεση από Βουλγαρία, Ρουμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, θα εισέρχονται στην χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19 το οποίο θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους. Οι επιβάτες υποχρεούνται να επιδεικνύουν στις ελληνικές ελεγκτικές αρχές αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό από πιστοποιημένο διαγνωστικό κέντρο, στην αγγλική γλώσσα, το οποίο θα περιλαμβάνει τα στοιχεία διαβατηρίου ή ταυτότητάς τους.

Οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να ελέγξουν αν οι επιβάτες έχουν πιστοποιητικό με αρνητικό τεστ πριν την πτήση, καθώς η απουσία του υποχρεώνει την αεροπορική εταιρεία να μην επιβιβάσει τον επιβάτη. Οι αεροπορικές εταιρείες που δεν συμμορφώνονται με αυτήν την υποχρέωση ελέγχου, θα είναι υπεύθυνες για τον επαναπατρισμό των επιβατών με έξοδα της εταιρείας. Από την αεροπορική οδηγία εξαιρούνται οι Έλληνες πολίτες, οι κάτοχοι άδειας παραμονής και όσοι ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους. Ταυτόχρονα, παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) πριν την άφιξη στην Ελλάδα. Τεστ COVID-19 στους επιβάτες διεθνών πτήσεων που καταφθάνουν στην χώρα μας, προβλέπεται σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναστολή πτήσεων από και προς Τουρκία, Αλβανία και Σκόπια μέχρι 15 Αυγούστου"

Κορονοϊός: “Παγώνουν” τα επισκεπτήρια σε όλα τα νοσοκομεία – Οδηγίες του Υπουργείου Υγείας

Ο κορονοϊός “χτυπάει” καμπανάκια και οδηγεί σε περαιτέρω μέτρα προστασίας. Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Υγείας απέστειλε σχετική εγκύκλιο στους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) με οδηγίες.

Κατ’ εφαρμογή, λοιπόν, της αναγκαίας εντατικοποίησης των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού και με στόχο την προστασία των νοσηλευόμενων ασθενών, αναστέλλονται τα επισκεπτήρια σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Η εγκύκλιος, την οποία υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ι. Κωτσιόπουλος, προβλέπει, επιπλέον, οδηγίες προς νοσηλευόμενους ασθενείς, συνοδούς, ιατρικούς επισκέπτες και προσωπικό:

Για νοσηλευόμενους ασθενείς
1. Αναστέλλεται το επισκεπτήριο και όπου κρίνεται αναγκαίο, δύναται να υπάρχει ένας συνοδός στον οποίο θα δίνεται ειδική άδεια από την Διοίκηση του Νοσοκομείου. 2. ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα λοίμωξης ανωτέρου αναπνευστικού (πυρετός, δεκατική κίνηση, βήχας, φαρυγγαλγία, ρινική καταρροή).
3. Ο συνοδός θα πρέπει να είναι ενήμερος για την εφαρμογή των κανόνων κοινωνικής απόστασης, την απολύμανση των χεριών και την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μη ιατρικής μάσκας.
Το προσωπικό ασφαλείας του Νοσοκομείου είναι υπεύθυνο για την αυστηρή τήρηση των ανωτέρω.

Για τους ιατρικούς επισκέπτες
1. Δεν επιτρέπεται η επίσκεψη των ιατρικών επισκεπτών στις νοσηλευτικές μονάδες.

2. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που αυτό είναι απαραίτητο, θα πρέπει να υπάρχει ειδική έγκριση από τη διοίκηση του νοσοκομείου, κατόπιν εισήγησης του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας.

Ογκολογικά Νοσοκομεία και Νοσοκομεία με Ογκολογικές Κλινικές
Η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων των Νοσοκομείων να εξετάσει και να προτείνει άμεσα στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων την λήψη επιπλέον μέτρων που θα διασφαλίσουν την ασφάλεια των ογκολογικών ασθενών.
Οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων σε συνεργασία με τις Επιτροπές Λοιμώξεων να μεριμνήσουν άμεσα για τα παρακάτω:

1. Την διαχείριση των ασθενών/επισκεπτών από την είσοδο του νοσοκομείου έως και τον χώρο εξέτασης (π.χ. λειτουργία ISOBOX, σήμανση για διαχωρισμό ροών ασθενών, κτλ)

2. Την επάρκεια και την σωστή εφαρμογή του εξοπλισμού ατομικής προστασίας (πότε χρησιμοποιείται, διαδικασία τοποθέτησης και αφαίρεσης)

3. Η ηλεκτρονική καταχώρηση όλων των δειγμάτων αλλά και των θετικών κρουσμάτων στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ επιβεβλημένη. Η μη συμμόρφωση αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα.
Επισημαίνεται η υποχρεωτική εφαρμογή ιατρικής μάσκας από όλους τους εργαζόμενους των Νοσοκομείων και η χρήση προστατευτικής μη ιατρικής μάσκας από όλα τα υπόλοιπα άτομα.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: “Παγώνουν” τα επισκεπτήρια σε όλα τα νοσοκομεία – Οδηγίες του Υπουργείου Υγείας"

ΑΑΔΕ: Αδυναμία διάθεσης για μια σειρά εφαρμογών λόγω ενοποίησης ΔΟΥ από 4 έως 10 Αυγούστου

Στο πλαίσιο της ενοποίησης των ΔΟΥ Ν. Σμύρνης στη ΔΟΥ Καλλιθέας, Αγ. Δημητρίου στη ΔΟΥ Ηλιούπολης και Π. Φαλήρου στη ΔΟΥ Γλυφάδας, καθώς και της λειτουργίας των νέων ΔΟΥ από τη Δευτέρα 10 Αυγούστου, δεν θα είναι διαθέσιμες οι εξής εφαρμογές για τους φορολογουμένους πολίτες των συγκεκριμένων εφοριών:

1. Η οριστικοποίηση των δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων 2015- 2019, η εισφορά συναλλάγματος 2019 και η ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των δηλώσεων Ε9 2014- 2019, από την Τρίτη 4 Αυγούστου και ώρα 23:00, έως τη Δευτέρα 10 Αυγούστου και ώρα 12:00.

2. Η υποβολή αίτησης για ρύθμιση οφειλών και η πληρωμή τους με τη χρήση καρτών στο mytaxisnet, από την Τετάρτη 5 Αυγούστου και ώρα 10:00, έως τη Δευτέρα 10 Αυγούστου και ώρα 12:00.

Παράλληλα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ενημερώνει όλους τους φορολογούμενους ότι η υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ και ανακεφαλαιωτικών πινάκων VIES δεν θα είναι διαθέσιμη την Τετάρτη 5 Αυγούστου και τις ώρες 10:00- 18:00.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Αδυναμία διάθεσης για μια σειρά εφαρμογών λόγω ενοποίησης ΔΟΥ από 4 έως 10 Αυγούστου"

Κορωνοϊός – Θεσσαλονίκη: 16 κρούσματα σε γάμο - «Ούτε καν χαιρετηθήκαμε» λέει ο γαμπρός

Εξιτήριο από το νοσοκομείο Παπανικολάου πήρε ο γαμπρός και οι καλεσμένοι -μεταξύ αυτών και ο πατέρας του γαμπρού- που νοσηλεύτηκαν αφότου εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, μετά από γλέντι γάμου στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Στον γάμο παρευρέθησαν 150 καλεσμένοι, ενώ μέχρι στιγμής 16 άτομα έχουν βρεθεί θετικά στον κορωνοϊό. Περίπου 100 άτομα έδωσαν δείγμα, καθώς είχαν ύποπτα συμπτώματα και αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Ο γαμπρός περιέγραψε στο ΣΚΑΪ την περιπέτεια της υγείας του, λέγοντας ότι την Τρίτη ξεκίνησε να νιώθει αδιαθεσία και ανέβασε πυρετό. Την επομένη έλαβε μηνύματα κι από καλεσμένους που είχαν ύποπτα συμπτώματα. Αμέσως πήγαν στο νοσοκομείο για να υποβληθούν σε εξετάσεις και βγήκαν θετικοί.

«Φοβήθηκα. Οι πρώτοι γιατροί ήταν λίγο καθησυχαστικοί. Οι δεύτεροι γιατροί που με συνάντησαν γιατί αλλάξανε βάρδια λίγο με τρόμαξαν είναι η αλήθεια, γιατί είδαν και τα λευκά μου χαμηλά και μου είπαν “είσαι ομάδα υψηλού κινδύνου”. Εκεί λίγο φοβήθηκα», είπε.

«Δεν κάναμε κάτι που δεν κάνει όλος ο κόσμος. Ούτε χαιρετισμούς είχαμε στην εκκλησία, ούτε μέσα στο κέντρο περάσαμε από τα τραπέζια. Αν είχαμε τίποτα ήταν δυνατό να κάναμε το γάμο;» ανέφερε για την τελετή και το γλέντι.

Όσον αφορά το ποιος μπορεί να ήταν η «πηγή» του ιού ο γαμπρός είπε: «Το μυαλό μου δεν πάει πουθενά. Κανένας δεν ήταν άρρωστος, δεν ένιωθε άρρωστος.»

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός – Θεσσαλονίκη: 16 κρούσματα σε γάμο - «Ούτε καν χαιρετηθήκαμε» λέει ο γαμπρός"

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Επίδαυρο

Η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Κολιάκι του δήμου Επιδαύρου, στην Αργολίδα, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το πρωί της Παρασκευής (31/07) και κινητοποίησε τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της υπηρεσίας, ώστε να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Επίδαυρο"

Αρνητικός στον κορωνοϊό ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Αρνητικό είναι το τεστ σε κορωνοϊό που υποβλήθηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος νοσηλεύεται στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την καρδιά του και η κατάστασή του αναφέρεται ιδιαίτερα ανησυχητική.

Η υγεία του πρώην υπουργού έχει επιβαρυνθεί τον τελευταίο καιρό. Πριν από μήνες είχε αντιμετωπίσει σοβαρό καρδιακό πρόβλημα.

Η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη έχει αναφερθεί στο παρελθόν στα προβλήματα υγείας του και μάλιστα σε πρόσφατη συνέντευξή της είχε τονίσει ότι η υγεία του πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ επιβαρύνθηκε ιδιαίτερα κατά την παρουσία του στις φυλακές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε αποφυλακιστεί τον Ιούλιο του 2018 καταβάλλοντας χρηματική εγγύηση και με τον όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρνητικός στον κορωνοϊό ο Άκης Τσοχατζόπουλος"

Τουρισμός για Όλους: Βγήκαν οι τελικοί δικαιούχοι (πίνακες)

Ανακοινώθηκαν οι τελικοί δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» από το υπουργείο Τουρισμού στην ιστοσελίδα https://www.tourism4all.gov.gr/.
Το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους», προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ, δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού για να ενισχύσει τους δικαιούχους ώστε να απολαύσουν διακοπές στη χώρα μας από τον Ιούλιο ως και το τέλος του έτους. Μέσω του «Τουρισμός Για Όλους» επιδοτείται η διαμονή σε καταλύματα όλων των κατηγοριών ανά την επικράτεια, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως πάροχοι προσφέροντας ειδικές τιμές.
Υπενθυμίζεται πως οι δικαιούχοι και τα ωφελούμενα μέλη του e -voucher:
-επιλέγουν κατάλυμα από το Μητρώο Παρόχων και με δική τους ευθύνη κάνουν τη σχετική κράτηση αναφέροντας ότι είναι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους » του υπουργείου Τουρισμού και κάτοχοι e-voucher.
-Aπό το μητρώο παρόχων ενημερώνονται για την δηλωθείσα, από τον πάροχο, τιμή συνεργασίας. Η τιμή συνεργασίας επιδοτείται από το πρόγραμμα σε ποσοστό 50% (ή 60% ως ορίζεται) και με ανώτατο ποσό τα 30€/το άτομο/ανά διανυκτέρευση και ο δικαιούχος συμμετέχει πληρώνοντας το υπόλοιπο.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρισμός για Όλους: Βγήκαν οι τελικοί δικαιούχοι (πίνακες)"

Πυροσβεστική: 48 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Σε 48 ανήλθαν οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από τις 19:00 χθες, Πέμπτη 30 Ιουλίου, έως την ίδια ώρα απόψε, σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Συνολικά επιχείρησαν 449 πυροσβέστες με 201 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 8 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, με συνδρομή από υδροφόρες των Περιφερειών και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Όσον αφορά στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου στις Κεχριές Κορινθίας, παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για την περιμετρική της φύλαξη.

Τέλος, τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: 48 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα"

ΓΕΕΘΑ: Έκτακτα μέτρα Προστασίας κατά της μετάδοσης του COVID-19



Στο πλαίσιο των έκτακτων προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς της πανδημίας COVID-19, το ΓΕΕΘΑ ανακοινώνει τα ακόλουθα:
1. Η χρήση μη ιατρικής μάσκας καθίσταται υποχρεωτική:
  • Στα στρατιωτικά πρατήρια, στα κουρεία/κομμωτήρια, στα στρατιωτικά φαρμακεία, στις επιχειρήσεις τροφίμων, στις στρατιωτικές λέσχες, σε όλους τους χώρους εστίασης (ΚΨΜ, κυλικεία κλπ.), στους χώρους γραφείων (όταν υπάρχει επαφή με το κοινό), τόσο για το προσωπικό όσο και για το κοινό.
  • Στους χώρους προσέλευσης και αναμονής εντός στρατιωτικών αεροδρομίων καθώς και κατά τη διάρκεια όλων των αεροπορικών πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού από το προσωπικό και τους επιβάτες.
  • Στους χώρους αναμονής καθώς και εντός των μέσων μεταφοράς προσωπικού από τους οδηγούς/χειριστές και τους επιβάτες.
    Στα πολεμικά μουσεία και στους ιστορικούς χώρους των ΕΔ, από το προσωπικό, τους ξεναγούς και τους επισκέπτες.
  • Στα στρατιωτικά νοσοκομεία και ιατρεία, από το προσωπικό, τους ασθενείς και τους επισκέπτες.
  • Σε όλους τους επισκέπτες που εισέρχονται σε στρατιωτικές Μονάδες – Υπηρεσίες καθώς και στα άτομα που τους συνοδεύουν/υποδέχονται, καθ΄ όλη τη διάρκεια παραμονής τους σε αυτές. Στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό που εκτελεί καθήκοντα υποδοχής στις πύλες εισόδου στρατιωτικών Μονάδων – Υπηρεσιών.
    Στους ανελκυστήρες από τους επιβαίνοντες.
2. Στα μέσα μεταφοράς προσωπικού επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών μέχρι πλήρωσης ποσοστού 50% του προβλεπόμενου μέγιστου αριθμού μεταφερόμενων επιβατών ανά όχημα, με παράλληλα ανοιχτά παράθυρα και χρήση μη ιατρικής μάσκας.
3. Αναφορικά με τους κανόνες λειτουργίας των πολεμικών μουσείων, των ιστορικών χώρων των ΕΔ, των χώρων (κλειστών/ανοιχτών) των στρατιωτικών Μονάδων – Υπηρεσιών (στους οποίους τηρείται ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων), των χώρων εκγύμνασης και των κατασκηνώσεων φιλοξενίας παιδιών ηλικίας 6 έως 16 ετών και των Λεσχών – Θερέτρων, ισχύουν τα καθοριζόμενα στην Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. ΔΙα/ΓΠ.οικ.47421/2020/ΦΕΚ 3099/Β/26-7-2020 σχετικά με την τήρηση αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας.
4. Αλλοδαποί και Ε/Κ σπουδαστές που προσέρχονται στη χώρα μας για υπηρεσιακούς λόγους (φοίτηση στις ημεδαπές Στρατιωτικές Σχολές οιασδήποτε βαθμίδας, συμμετοχή σε προγράμματα ανταλλαγής σπουδαστών, ενημερωτικές επισκέψεις κτλ), προσκομίζουν Ιατρικό πιστοποιητικό, με το οποίο πιστοποιείται περίοδος καραντίνας επτά (7) ημερών καθώς και αποδεικτικό αρνητικού COVID-19 PCR test που πραγματοποιήθηκε 48 ώρες πριν την άφιξη στη χώρα μας.
5. Περαιτέρω, υπενθυμίζονται τα εξής:
Οι τελετές παράδοσης και παραλαβής καθηκόντων εκτελούνται σε εξωτερικούς χώρους με ελάχιστη αντιπροσωπεία – τμήμα απόδοσης τιμών, χωρίς προσκεκλημένους – δεξιώσεις και η παράδοση αναμνηστικών γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.
Οι ορκωμοσίες στρατευσίμων εκτελούνται σε εξωτερικούς χώρους χωρίς προσκεκλημένους/επισκέπτες.
Συνεχίζεται η αναστολή πάσης φύσεως συγκεντρώσεων προσωπικού/εθιμοτυπικών εκδηλώσεων – επισκέψεων καθώς και της διάθεσης προσωπικού και μέσων στο πλαίσιο των κοινωνικών δραστηριοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων και αναλόγως θα παρέχονται περαιτέρω οδηγίες.
6. Πέραν των ανωτέρω αποτελεί ατομική ευθύνη η σχολαστική τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής δίνοντας έμφαση στους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.
onalert
Διαβάστε Περισσότερα » "ΓΕΕΘΑ: Έκτακτα μέτρα Προστασίας κατά της μετάδοσης του COVID-19"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κόμβο Θήβας στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μακράς διάρκειας θα ισχύσουν στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών-Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Θήβας, με στόχο την εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης φθορών του οδοστρώματος.

Ειδικότερα, από τις 07:00 το πρωί της Δευτέρας 3 Αυγούστου έως τις 17:00 το απόγευμα του Σαββάτου 22 Αυγούστου, θα ισχύσει αποκλεισμός του δεξιού τμήματος του κλάδου εισόδου στον Α/Κ Θήβας με κατεύθυνση προς Αθήνα, συμπεριλαμβανομένης και της Δεξιάς Λωρίδας των Διοδίων.

Κατά τω ανωτέρω διάστημα όσοι οδηγοί επιθυμούν να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο μέσω του Α/Κ Θήβας με κατεύθυνση προς Αθήνα θα χρησιμοποιούν αποκλειστικά την αριστερή λωρίδα Διοδίων.

Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οδηγών, ενώ σχετικές προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν µε στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους. Παρακαλούνται οι οδηγοί να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από το εν λόγω τμήμα και να συμμορφώνονται πλήρως με τις υποδείξεις της τροχαίας και τη σχετική σήμανση.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κόμβο Θήβας στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας"

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα όλοι οι καλεσμένοι σε γάμο σε χωριό των Σερρών (video)

Σε καραντίνα μπήκαν όλοι οι καλεσμένοι σε γάμο που έγινε την Κυριακή σε χωριό των Σερρών.

Σύμφωνα με τον νομίατρο Σερρών, ένας 30χρονος σερραϊκής καταγωγής βρέθηκε θετικός ενώ και άλλα 3 άτομα που εξετάστηκαν στην Αθήνα βρέθηκαν επίσης θετικά.

Πρόκειται για το 3ο κρούσμα στις Σέρρες αυτή την εβδομάδα και το 15ο συνολικά στην Περιφερειακή Ενότητα των Σερρών.

Οι αρχές πάντως προβληματίζονται για τους γάμους, καθώς σύμφωνα με το νομίατρο είναι μία επικίνδυνη κατάσταση για τη μετάδοση της νόσου

Όλοι βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους ενώ συγχρόνως γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών τους

Σε καραντίνα βρίσκονται και όλοι οι καλεσμένοι που παραβρέθηκαν στον γάμο



epiloges
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Σε καραντίνα όλοι οι καλεσμένοι σε γάμο σε χωριό των Σερρών (video)"

Χαρδαλιάς: Υποχρεωτική η μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους- μόνο καθιστοί στα μπαρ

Σε νέα κλιμάκωση των μέτρων προστασίας από την πανδημία προχώρησε πριν από λίγο η κυβέρνηση, με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά να ανακοινώνει παράταση σε πολλούς από τους κανόνες κοινωνικής απόστασης, μετά την κατακόρυφη αύξηση του κρουσμάτων, ιδίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τα νέα περιστατικά να ανέρχονται σε 78, με 3 επιβεβαιωμένους και 3 θανάτους.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Νίκου Χαρδαλιά ο οποίος εμφανίστηκε μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα φορώντας μάσκα



«Όπως είχαμε πει από την πρώτη στιγμή παρακολουθούμε καθημερινά όλα τα δεδομένα» και ανάλογα με τις εξελίξεις, είμαστε έτοιμοι «να εφαρμόσουμε νέα μέτρα και εργαλεία με γνώμονα τη δημόσια υγεία» εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς, επισημαίνοντας σε αυστηρούς τόνους πως «τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται χαλάρωση και φαινόμενα συνωστισμού και συγχρωτισμού». Οπότε, «κρίνεται επιβεβλημένο να ληφθούν κάποια επιπλέον μέτρα» τόνισε ο Υφυπουργός, ανακοινώνοντας πως:

- Από 1η έως 31 Αυγούστου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους -και τους λατρευτικούς – με εξαίρεση άτομα με αναπνευστικά προβλήματα ή κάτω των 3 ετών

- Από 1η έως 31 Αυγούστου ισχύει αναστολή επισκεπτηρίων σε γηροκομεία χώρους για αστέγους και πρόσφυγες και νοσοκομεία, ενώ όπου είναι αναγκαίος ένας συνοδός θα δίνεται ειδική άδεια, αλλά εφόσον δεν παρουσιάζει κάποιο από τα συμπτώματα λοίμωξης

- Από 1η έως 15 Αυγούστου απαγορεύεται η είσοδος ιατρικών επισκεπτώνστα νοσοκομεία

- Από τις 3 έως 15 Αυγούστου ισχύει όριο 100 ατόμων σε γάμους τελετές και βαφτίσια

- Από τις 3 έως τις 9 Αυγούστου, για μια δηλαδή εβδομάδα, ισχύει απαγόρευση όρθιων πελατών σε νυχτερινά κέντρα, μπαρ, καφετέριες με δυνατότητα μετατροπής τους σε χώρους με τραπεζοκαθίσματα

- Παρατείνεται η απαγόρευση πανηγυριών ως 31 Αυγούστου

- Παρατείνονται μέχρι τις 31 Αυγούστου οι γενικοί κανόνες κοινωνικής απόστασης σε παραλίες και πλοία, ιδιωτικά και επαγγελματικά

- Παρατείνονται μέχρι 31 Αυγούστου τα μέτρα στα ΚΥΤ

- Παρατείνονται μέχρι 31 Αυγούστου οι αναστολές των αεροπορικών συνδέσεων με Αλβανία, Τουρκία και Βόρεια Μακεδονία

- Παρατείνονται μέχρι 15 Αυγούστου οι χερσαίες συνδέσεις για τον Προμαχώνα με αρνητικό τεστ 72 ωρών και αντίστοιχα για Βουλγαρία, Ρουμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα οι αεροπορικές συνδέσεις.

- Από 1η έως 31 Αυγούστου παραμένει ισχυρή η σύσταση για χρήση μάσκας και σε ανοιχτούς χώρους.

Με αυτά τα δεδομένα, «καθοριστικός παράγοντας είναι η ευθύνη των πολιτών. Αυτό ήταν το μυστικό επιτυχίας της Ελλάδας και πρέπει σε αυτή τη φάση να δείξουμε την ίδια εγρήγορση» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, ξεκαθαρίζοντας πως «μπαίνουμε όλοι σε επιφυλακή». «Στόχος όλων μας είναι να μην χρειάζεται να ληφθούν άλλα μέτρα», κατέληξε.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαρδαλιάς: Υποχρεωτική η μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους- μόνο καθιστοί στα μπαρ"

Τουλουπάκη: Έρευνα για τις διαρροές ζητά η εισαγγελέας διαφθοράς

Την διενέργεια έρευνας για τις ανυπόστατες διαρροές σύμφωνα με τις οποίες απορρίφθηκε με βούλευμα η αίτηση της Ελένης Τουλουπάκη με την οποία ζητά να κηρυχθεί άκυρη η προδικασία που οδήγησε στην ποινική της δίωξη, ζητά, η εισαγγελέας διαφθοράς από τους Πρόεδρο και Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καθώς και από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου.

Η εισαγγελέας στο έγγραφό της σύμφωνα με πληροφορίες επικαλείται δημοσιεύματα στο διαδίκτυο από το Πρώτο Θέμα, τον Ελεύθερο Τύπο και την Άποψη καθώς και ανάρτηση στο Twitter του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη τα οποία αναφέρουν ότι εκδόθηκε απορριπτικό βούλευμα για το αίτημα της.

Η Ελένη Τουλουπάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, επισημαίνει ότι επικοινώνησε με το αρμόδιο τμήμα βουλευμάτων και έλαβε υπηρεσιακή βεβαίωση η οποία αναφέρει ρητά ότι ως σήμερα 31/07 δεν έχει γίνει διάσκεψη του συμβουλίου πλημμελειοδικών το οποίο θα αποφανθεί επί του αιτήματος της, ούτε έχει εκδοθεί κάποιο σχετικό βούλευμα.

Η εισαγγελέας ζητά να ερευνηθεί το ζήτημα, το οποίο χαρακτηρίζει ως πολύ σοβαρό επισημαίνοντας ότι και στις ανθρώπινες αντοχές υπάρχουν όρια.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουλουπάκη: Έρευνα για τις διαρροές ζητά η εισαγγελέας διαφθοράς"

Ποινική δίωξη σε υπευθύνους και γιατρούς της κλινικής «Ταξιάρχαι»

Κακουργηματική δίωξη σε βάρους των γιατρών και των υπευθύνων της κλινικής «Ταξιάρχαι» άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Νίκος Αντωναράκος για την υπόθεση μετάδοσης του κορωνοϊού εντός του νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι στην ιδιωτική Κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, στην οποία μετέβαιναν και ασθενείς για διαδικασία αιμοκάθαρσης, εντοπίστηκαν τον περασμένο Απρίλιο περίπου 35 θετικοί στον κορωνοϊό, 13 εκ των οποίων έχασαν τη ζωή τους.

Πριν από περίπου ένα μήνα ο αρμόδιος εισαγγελέας είχε καλέσει με την ιδιότητα του υπόπτου σε ανωμοτί καταθέσεις πέντε στελέχη και γιατρούς της κλινικής οι οποίοι παρέδωσαν υπομνήματα με τις θέσεις τους.

Ο εκπρόσωπος της κλινικής «Ταξιάρχαι» έχει υποστηρίξει ότι τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας με βάση τα σχετικά πρωτόκολλα. Η υπόθεση πλέον βρίσκεται στα χέρια ανακριτή ο οποίος θα καλέσει σε απολογία τους κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι κατηγορούμενοι για την κλινική «Ταξιάρχαι» είναι αντιμέτωποι ακόμη και με ισόβια κάθειρξη, καθώς το άρθρο 285 προβλέπει ποινή κάθειρξης έως 10 ετών σε όποιον ευθύνεται για μετάδοση ασθένειας σε άνθρωπο, τουλάχιστον 10 ετών αν προκλήθηκε θάνατος, αλλά και ισόβια κάθειρξη αν η πράξη οδήγησε σε θάνατο μεγάλου αριθμού ανθρώπων.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποινική δίωξη σε υπευθύνους και γιατρούς της κλινικής «Ταξιάρχαι»"

Κορωνοϊός: Τρεις νεκροί - 78 νέα κρούσματα - «Άλμα» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Οι αρχές ανακοίνωσαν επίσημα τον αριθμό του τελευταίου 24ώρου, ο οποίος έχει φτάσει στα 78, εκ των οποίων τα 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Αναλυτικότερα:

- δέκα (10) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
- επτά (7) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως,
- εικοσιτέσσερα (24) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
-δεκαοκτώ (18) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
-τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας,
-Δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ζακύνθου

-Δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας
-Δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης
-Δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής
-Δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λευκάδας
-Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κεφαλονιάς
-Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Δωδεκανήσου
-Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου
-Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας,
-Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας
-Ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Φλώρινας 

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4477, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες.

Annotation_2020-07-31_192348

1267 (28.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2218 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 53 ετών. 2 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 55.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Επίσης, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 206 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Annotation_2020-07-31_192451
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Τρεις νεκροί - 78 νέα κρούσματα - «Άλμα» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη"

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την απαλλαγή των κατηγορουμένων

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, προκάλεσε η κατά πλειοψηφία απαλλαγή των κατηγορουμένων για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και των φερόμενων ως επισφαλών δανείων από τα αδικήματα της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε να διαβιβαστεί η απόφαση του δικαστηρίου, όταν καθαρογραφεί, προκειμένου να μελετηθεί και να κριθεί εάν θα πρέπει ή όχι να ασκηθεί τυχόν αναίρεση.

Το δικαστήριο κατά πλειοψηφία έκρινε ότι με βάση τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα που απαιτεί έγκληση του παθόντα για την κατηγορία της απιστίας σε βάρος τραπεζικού ιδρύματος (νόμος 4619/2019 άρθρο 405) η δίωξη κηρύσσεται απαράδεκτη καθώς η εκκαθαρίστρια εταιρία (PQH) δεν κατέθεσε σχετική δήλωση. Έτσι έπαυσε την ποινική δίωξη των κατηγορουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι για όσους κατηγορούμενους αντιμετωπίζουν το αδίκημα της απάτης η δίκη για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα συνεχιστεί στις 15 Σεπτεμβρίου 2020.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την απαλλαγή των κατηγορουμένων"

Η Βουλή παρέδωσε στον Άρειο Πάγο το υλικό για την ποινική δίωξη κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

Στον Άρειο Πάγο παρέδωσε η Βουλή των Ελλήνων τα πρακτικά, τις δικογραφίες και όλο το σχετικό υλικό που αφορούν την ποινική δίωξη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Με το υλικό αυτό μπορούν να ξεκινήσουν οι εργασίες του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, το οποίο θα ελέγξει τον πρώην αναπληρωτή υπουργό για 8 αδικήματα. Τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου κληρώθηκαν χθες στην ειδική συνεδρίαση της Βουλής.

Συνολικά, η Βουλή παρέδωσε στην Δικαιοσύνη συνολικά 18 φακέλους, εκ των οποίων οι 11 περιλαμβάνουν έγγραφα και μαρτυρικές καταθέσεις στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, 4 σχετικές δικογραφίες με την υπόθεση, την πρόταση σύστασης της προανακριτικής της Βουλής, το πόρισμά της και έναν φάκελο με όλα τα εξερχόμενα έγγραφα της επιτροπής.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Βουλή παρέδωσε στον Άρειο Πάγο το υλικό για την ποινική δίωξη κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου"

Χορηγείται 13η σύνταξη σε άλλους 113.017 δικαιούχους

Συνάντηση πραγματοποίησε την Τετάρτη, 29 Ιουλίου, το προεδρείο του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) με τον διοικητή του e-ΕΦΚΑ Χρήστο Χάλαρη και τον υποδιοικητή κ. Κωνσταντίνο Τσαγκαρόπουλο.
Ο πρόεδρος του ΕΝΔΙΣΥ Νίκος Χατζόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στις δύο επιστολές που είχε στείλει το Δίκτυο προς τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ στις 14 Φεβρουαρίου 2020 και στις 19 Μαΐου 2020, αντίστοιχα. Επιστολές που αναφέρονται στο ν.4611/19 και ειδικότερα στο άρθρο 120, παρ. 1, που αφορά τη χορήγηση της 13ης σύνταξης.
Το ΕΝΔΙΣΥ διερωτάται γιατί έως σήμερα δεν έχουν δοθεί σε 113.017 συνταξιούχους τα χρήματα που αναλογούσαν ως 13η σύνταξη. Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι της 13ης σύνταξης είναι όσοι συνταξιούχοι είχαν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι 1.5.19, ακόμα και αν δεν είχαν λάβει οριστικές ή προσωρινές αποφάσεις συνταξιοδότησης, αλλά είχαν όμως προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.
Πρέπει να επισημανθεί ότι για το συγκεκριμένο θέμα, είχαν γίνει και επερωτήσεις στη Βουλή, αφού προηγήθηκε ενημέρωση με επιστολές από το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.
Ο κ. Χάλαρης δήλωσε ότι γνωρίζει το πρόβλημα, αλλά τόνισε ότι, λόγω έλλειψης του απαραίτητου λογισμικού, ήταν πάρα πολύ δύσκολο να βρεθούν οι τελικοί δικαιούχοι! Όμως έχει γίνει πια η σχετική επεξεργασία». Ο διοικητής του e-ΕΦΚΑ δήλωσε ότι το σύστημα θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο και τότε θα δοθούν και τα χρήματα στους δικαιούχους! Έτσι, μετά από παρέμβαση του ΕΝΔΙΣΥ, πρόκειται να τακτοποιηθεί ένα πρόβλημα, το οποίο αρκετοί συνταξιούχοι το αγνοούσαν!
Τα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:
• Οι εκκρεμείς συντάξεις, κύριες και επικουρικές. Το ΕΝΔΙΣΥ επισήμανε ότι η έναρξη της διαδικασίας καταβολής της ψηφιακής σύνταξης δεν πρέπει να αφήσει εκκρεμότητες που αφορούν παλαιότερες αιτήσεις.
• Προσαύξηση λόγω παράλληλης σύνταξης. Πρόκειται για διάταξη που τέθηκε σε εφαρμογή μετά την έναρξη ισχύος του νόμου Κατρούγκαλου. Ο κ. Χάλαρης γνωστοποίησε ότι ολοκληρώθηκε το σχετικό λογισμικό και θα γίνουν οι σχετικές προσαυξήσεις από το φθινόπωρο και μετά. Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων ζήτησε, ειδικά για την παράλληλη σύνταξη, να γίνει ρητή επέκταση και για «παλιούς» συνταξιούχους, που συνταξιοδοτήθηκαν πριν από το «νόμο Κατρούγκαλου» (αφορά συνταξιούχους του Δημοσίου που συγχρόνως είχαν και άλλα ταμεία).
• Εφορία: Το ΕΝΔΙΣΥ ζήτησε να παρέμβει η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ώστε οι βεβαιώσεις για τα αναδρομικά των συνταξιούχων για τα έτη 2011-2013, να αναρτηθούν από τα Ταμεία με κατανομή ανά έτος, ώστε ο συνταξιούχος να έχει εύκολη πρόσβαση. Ο κ. Χάλαρης τόνισε ότι τα περισσότερα Ταμεία δεν έχουν στοιχεία για τους συνταξιούχους!
Το ΕΝΔΙΣΥ θα παρακολουθεί την εξέλιξη αυτών των υποθέσεων και ανάλογα, αν παραστεί ανάγκη, θα παρέμβει εκ νέου, προς τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, για την ταχύτερη επίλυσή τους, προς όφελος των συνταξιούχων.
euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Χορηγείται 13η σύνταξη σε άλλους 113.017 δικαιούχους"

Ύποπτος για κορονοϊό ο Άκης Τσοχατζόπουλος – Νοσηλεύεται στο Σισμανόγλειο

Στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο βρίσκεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος και σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη,.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, είναι εμπύρετος και αντιμετωπίζεται ως ύποπτο κρούσμα κορονοϊού, ενώ πάσχει και από σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα.

Σημειώνεται ότι η υγεία του πρώην υπουργού έχει επιβαρυνθεί το τελευταίο καιρό.

Πριν λίγους μήνες άλλωστε ο κ. Τσοχατζόπουλος είχε αντιμετωπίσει και ένα σοβαρό καρδιακό πρόβλημα, το οποίο εμφανίστηκε μετά από επιπλοκές χειρουργικής επέμβασης στον αυχένα.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ύποπτος για κορονοϊό ο Άκης Τσοχατζόπουλος – Νοσηλεύεται στο Σισμανόγλειο"

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης- Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής (31/07) η ΕΜΥ, προειδοποιώντας για ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις τις επόμενες ημέρες
Αναφέρει συγκεκριμένα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:
«Μεταβολή του καιρού προβλέπεται, από το απόγευμα του Σαββάτου (01-08-2020) μέχρι το απόγευμα της Κυριακής (02-08-2020).
Κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους και πιθανόν από χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν:
1. Από τις νυχτερινές ώρες του Σαββάτου (01-08-2020) μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής (02-08-2020) στη Μακεδονία (κυρίως στην κεντρική), τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία και τη βόρεια Εύβοια.
2. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες της Κυριακής (02-08-2020) στην Πελοπόννησο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση το Σάββατο (01-08-2020) στη βόρεια Ελλάδα και την Κυριακή (02-08-2020) σε όλη την ηπειρωτική χώρα και το βόρειο Αιγαίο».
Σε ποιες περιοχές το θερμόμετρο έδειξε πάνω από 40 βαθμούς
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, μικρή περαιτέρω άνοδο αναμένεται να σημειώσει η θερμοκρασία την Παρασκευή 31/07, ξεπερνώντας κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου.
Όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες θα εντοπίζονται στις πεδιάδες της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, στη Θράκη, στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο και στη Ρόδο, ενώ στην Αττική ο υδράργυρος θα φτάσει στους 38 βαθμούς Κελσίου.
Πρόγνωση για αύριο Σάββατο 01-08-2020
Αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Από τις μεσημβρινές ώρες στα
ηπειρωτικά και από το απόγευμα στις Σποράδες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στη Μακεδονία και τη Θράκη σποραδικές καταιγίδες που τη νύχτα θα ενταθούν.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη
τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Στα νότια θα
παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης- Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι"

ΕΦΕΤ: Αυτά είναι τα πέντε νοθευμένα ελαιόλαδα που ανακαλεί

Ο ΕΦΕΤ προχώρησε στην ανάκληση πέντε προϊόντων τα οποία, ενώ επισημαίνονται ως εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, είναι στην πραγματικότητα σπορέλαια τεχνητά χρωματισμένα, αγνώστου προέλευσης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΕΦΕΤ: Ο ΕΦΕΤ, συνεχίζοντας τους ελέγχους για την προστασία των καταναλωτών και της αυθεντικότητας του Ελληνικού Ελαιολάδου, εντόπισε διάφορα δίκτυα µη σύννομης διακίνησης νοθευμένων ελαιολάδων.

Ειδικότερα, η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΦΕΤ Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία µε τη Χημική Υπηρεσία Μακεδονίας – Θράκης (Υποδιεύθυνση Θεσσαλονίκης – Τμήμα Α’) που διεξήγαγε τις χηµικές αναλύσεις, διαπίστωσε την εμπορία προϊόντων τα οποία, ενώ επισημαίνονται ως εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, είναι στην πραγματικότητα σπορέλαια τεχνητά χρωματισμένα, αγνώστου προέλευσης.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα νοθευμένα προϊόντα με τις εξής επωνυμίες:
«ΟΡΜΥΛΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ»
«ΦΥΣΙΚΟ ΑΠΌ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ»
«ΚΡΗΤΗΣ»
«ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΔΙ»
«ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ».

  
 
Στη συνέχεια της ανακοίνωσης αναφέρεται ότι καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα (φωτογραφίες), να μην τα καταναλώσουν.
Σημειώνεται, ότι σε ορισμένα από τα εν λόγω προϊόντα, η επισήμανση παραπέμπει σε ελληνικά τοπωνύμια, όπως Χαλκιδικής και Κρήτης, γνωστά για την ποιότητα του ελαιολάδου, χωρίς βέβαια να έχουν ουδεμία σχέση με αυτά.

Ο ΕΦΕΤ έχει ήδη προβεί στην ανάκληση / απόσυρση των ανωτέρω προϊόντων από την εσωτερική αγορά , ενώ καλούνται οι καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους αντίστοιχα δοχεία, των οποίων η επισήμανση ταυτίζεται με τις επισημάνσεις των παρατιθέμενων φωτογραφιών , να μην τα καταναλώσουν.

Ο ΕΦΕΤ επισημαίνει για ακόμη μία φορά ότι:

Οι καταναλωτές πρέπει να προσέχουν την ετικέτα του ελαιολάδου που πρόκειται να αγοράσουν όπου, εκτός της ονομασίας πώλησης του προϊόντος και των πληροφοριών για την κατηγορία του ελαιολάδου, πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται και ο αλφαριθμητικός αριθμός έγκρισης της μορφής EL-40-_ _ _ o οποίος είναι χαρακτηριστικός της μονάδας τυποποίησης, πρέπει να αποφεύγουν την αγορά ελαιολάδου από πλανόδιους και ανώνυμους πωλητές, στην περίπτωση υποψίας λόγω ανεπαρκούς επισήμανσης, δελεαστικής τιμής ή οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου να επικοινωνούν με τον ΕΦΕΤ στο 11717.

Οι επαγγελματίες του χονδρικού ή λιανικού εμπορίου ελαιολάδου πρέπει να επιλέγουν με προσοχή τους προμηθευτές τους, διασφαλίζοντας τα πραγματικά τους στοιχεία τα οποία επιβεβαιώνουν την αξιοπιστία τους (διεύθυνση επιχείρησης, εγκαταστάσεις παραγωγής, εγκυρότητα τιμολογίων και άλλων παραστατικών) και τη νομιμότητα της διαδικασίας αγοραπωλησίας. σε περίπτωση διαπίστωσης μη συμμορφώσεων φέρουν, σύμφωνα με το νόμο, ευθύνη για την οποία προβλέπονται ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

olivemagazine
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΦΕΤ: Αυτά είναι τα πέντε νοθευμένα ελαιόλαδα που ανακαλεί"

Νέα μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού στα Μέσα Μεταφοράς

Οι εικόνες των τελευταίων ημερών σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μάς προβληματίζουν όλους και τα παράπονα πολιτών είναι δικαιολογημένα.
Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ο υπουργός Υποδομών και ΜεταφορώνΚώστας Καραμανλής είναι σε συνεχή συνεργασία με τις διοικήσεις των αρμόδιων φορέων και τους έχει ζητήσει να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα, για να συντομεύσουν κατά πολύ οι χρονοαποστάσεις.
Σε αυτή την κατεύθυνση, τα άμεσα μέτρα που ελήφθησαν είναι τα εξής:
  • Από χτες το βράδυ ξεκίνησε ήδη ανάκληση αδειών του προσωπικού. Οι άδειες σε ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ θα περιοριστούν στο 20% κατά τη διάρκεια του μηνός Αυγούστου.
  • Οι φορείς θα εκτελούν από αύριο ειδικό προσαρμοσμένο πρόγραμμα, ώστε να αυξηθούν οι συχνότητες στους συρμούς, στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ και να διευκολυνθεί στο μέγιστο δυνατό η μετακίνηση του επιβατικού κοινού.
  • Εντός της ημέρας, ο ΟΑΣΑ θα εκδώσει ανακοίνωση με τις νέες χρονοαποστάσεις που θα ισχύουν για τον Αύγουστο. 
Σημειώνεται πάντως ότι παρά τις δυσκολίες, οι θερινές άδειες κινούνται ήδη στο μισό της περσινής περιόδου και οι συχνότητες πέραν των όποιων μεμονωμένων περιστατικών είναι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σταθερά βελτιωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, υποστηρίζει η ανακοίνωση.
Το υπουργείο Μεταφορών ευχαριστεί τους εργαζόμενους για την προσπάθεια που καθημερινά καταβάλλουν και το επιβατικό κοινό για την υπομονή που δείχνει. «Ζητούμε την κατανόηση όλων για την ταλαιπωρία. Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζουμε ότι πρέπει πάντα να τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης -ιδίως η χρήση μάσκας- και οι οδηγίες των ειδικών. Σε αυτή την προσπάθεια είμαστε όλοι μαζί και όλοι πρέπει να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό», καταλήγει.
Στην εφαρμογή ειδικού προγράμματος δρομολογίων στα συγκοινωνιακά μέσα του Οργανισμού, προχωρά ο ΟΑΣΑ για το μήνα Αύγουστο.

ΟΑΣΑ: Ανά 6 λεπτά τα δρομολόγια του μετρό 

Στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19 και με γνώμονα την ασφάλεια των επιβατών, ενισχύεται από αύριο η συχνότητα των δρομολογίων στις γραμμές των θυγατρικών εταιρειών του Οργανισμού (ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ).
Ειδικότερα, κατά τις ώρες αιχμής οι χρονοαποστάσεις στις γραμμές 2 και 3 του μετρό θα διαμορφωθούν στα 6 λεπτά και στη γραμμή 1 (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος) στα 7 λεπτά.
Αντίστοιχα, στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, βάσει του νέου προγραμματισμού, θα αυξηθεί κατά τις ώρες αιχμής ο αριθμός των δρομολογημένων οχημάτων. Εφόσον, χρειαστεί, θα υπάρξουν πρόσθετες παρεμβάσεις, ανάλογα με τη διαμόρφωση των αναγκών.
Για την απρόσκοπτη εφαρμογή του έκτακτου προγράμματος των δρομολογίων, το ποσοστό του συνολικού αριθμού οδηγών του Οργανισμού που θα κάνουν χρήση της θερινής άδειας τον Αύγουστο, δεν θα υπερβεί το 20%.
Το επιβατικό κοινό καλείται να τηρεί τις αναγκαίες αποστάσεις, ώστε να μην παρουσιάζονται φαινόμενου συνωστισμού.
Σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι υποχρεωτική.
Στις περιπτώσεις που το επιβατικό κοινό εξυπηρετείται σε αυτόματα μηχανήματα ή εκδοτήρια, συνιστάται η χρήση χρεωστικών / πιστωτικών καρτών.
Η χρήση των ανελκυστήρων απαγορεύεται, με εξαίρεση τα άτομα με σοβαρά κινητικά προβλήματα.
Τέλος, σε λεωφορεία και τρόλεϊ έχει παραταθεί το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου από την μπροστινή θύρα.
euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού στα Μέσα Μεταφοράς"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news