facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Σε επιφυλακή οι δυνάμεις στις Κεχριές- 51 πυρκαγιές μέσα σε 24 ώρες

Σε 51 ανήλθαν οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από τις 19:00, χθες, Δευτέρα 27 Ιουλίου, έως την ίδια ώρα απόψε, σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Συνολικά επιχείρησαν 475 πυροσβέστες με 221 οχήματα, 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και δύο αεροσκάφη. Συνδρομή παρείχαν εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι περισσότερες πυρκαγιές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Σε ό,τι αφορά τη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, την Τετάρτη 22 Ιουλίου, στις Κεχριές Κορινθίας, πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή για την περιμετρική της φύλαξη.

Σημειώνεται, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε επιφυλακή οι δυνάμεις στις Κεχριές- 51 πυρκαγιές μέσα σε 24 ώρες"

Βουλή: «Πικρή» η αλήθεια για τη Βιομηχανία Ζάχαρης - Άλλα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, άλλα γράφουν τα πρακτικά

Ανάμεσα στις γραμμές των πρακτικών της Βουλής αναδύεται η πραγματική εικόνα των όσων διαδραματίστηκαν χθες στην Αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής αναφορικά με την υπερψήφιση τροπολογίας του υπουργείου Ανάπτυξης για τυχόν καταλογισμό ευθυνών στα μέλη της διοίκησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

Την τροπολογία εισηγήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης στο νομοσχέδιο για τη «Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς»,συμπεριλαμβάνοντας στις λοιπές διατάξεις και τη συγκεκριμένη διάταξη την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Το περιεχόμενο της, ωστόσο, προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη, παρότι όπως επισήμανε ο υπουργός «η ασυλία που δίνουμε είναι στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Σημειώστε ότι ήταν μέλη που διορίσατε εσείς - είναι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουμε αλλάξει κανέναν- και την ασυλία που λέτε ότι δώσαμε με προηγούμενο νόμο μας, την είχατε δώσει εσείς με τον νόμο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης»,απευθυνόμενος προς τη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν η τροπολογία δεν ψηφιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, αποσύρεται»

Μάλιστα, μπροστά στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, ο κ. Γεωργιάδης απηύθυνε ανοιχτά κάλεσμα στην αξιωματική αντιπολίτευση από το βήμα της Βουλής να ξεκαθαρίσει τη στάση της απέναντι στην τροπολογία, δηλώνοντας πως «σώσαμε την Eλληνική Bιομηχανία Ζάχαρης. Είχα και τη σύγκρουση με την κυρία Τζάκρη στην αρχή και δεν έχω ακόμα απάντηση αν θα ψηφίσει ή όχι την τροπολογία για να την αποσύρω ή όχι. Δεν άκουσα κάτι από τον κύριο Τζανακόπουλο. Περιμένω μία ρητή δήλωση, έτσι; Ωραία, η τροπολογία αν δεν ψηφιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ αποσύρεται. Το ξεκαθαρίζω».

Η αποστροφή του υπουργού Ανάπτυξης είχε τελικά ως αποτέλεσμα να εγκρίνει το περιεχόμενο της τροπολογίας διά της ψήφου της η αξιωματική αντιπολίτευση, με τον κ. Γεωργιάδη να σχολιάζει σήμερα το πρωί στο Twitter, εμφανώς απορημένος πως: 

«Είμαι 13 χρόνια βουλευτής αυτό το σημερινό δεν το έχω ξαναζήσει. Αφού μας κατακεραύνωσε η @tzakri για την τροπολογία μας για την ασυλία των μελών του ΔΣ της ΕΒΖ, όταν της είπα ότι αν δεν την ψηφίσουν θα την αποσύρω....την ψήφισαν...αξίζει να το δείτε όλο για να καταλάβετε».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανασκευάζει ρίχνοντας ευθύνες για το αλαλούμ στον Γεωργιάδη


Το αλαλούμ στην κοινοβουλευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν να ανασκευάσουν το απόγευμα σήμερα πηγές της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, σχολιάζοντας δηκτικά πως «ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ξεπέρασε σήμερα ακόμα και τον εαυτό του. Ακολουθώντας τη προσφιλή τακτική της διαστρέβλωσης, παραποίησε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ισχυριζόμενος ότι υπερψήφισε τροπολογία για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, ενώ η αλήθεια είναι ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσω της εισηγήτριας Θεοδώρας Τζάκρη καταψήφισε την κυβερνητική τροπολογία». Οι ίδιες πηγές, μάλιστα συνέστησαν στον υπουργό ανάπτυξης «να μην χρησιμοποιεί το βήμα της Βουλής για κακοπαιγμένη θεατρική παράσταση, όταν η θεσμική στάση της αντιπολίτευσης δεν συμπίπτει με τις υπουργικές του επιθυμίες». 

Την καταψήφιση, ωστόσο, από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ της επίμαχης τροπολογίας δεν επιβεβαιώνουν οι πρακτικογράφοι της Βουλής, οι οποίοι κατέγραψαν ως τελική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης την ώρα της ψηφοφορίας το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή την υπερψήφισή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, δικαιώνοντας τους ισχυρισμούς του κ. Γεωργιάδη.

Αναλυτικά, τα πρακτικά της Βουλής:

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Είναι σημαντικό να το καταλάβω, επειδή έχουμε κάνει έναν διάλογο από το πρωί. Χαίρομαι που συνεννοηθήκαμε ότι δεν αφορά στον κ. Καραθανάση και στον επενδυτή. Αφορά στο παρόν Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Άρα, λοιπόν, πολύ ήρεμα και πολιτισμένα θέλω μια καθαρή απάντηση: Την καταψηφίζετε;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Βίτσας): Κυρία Τζάκρη, απαντήστε μ’ ένα «ναι» ή μ’ ένα «όχι», σας παρακαλώ πάρα πολύ.

ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ: Ακόμα και αυτό που ρωτάτε, κύριε Υπουργέ, το ξέρετε ότι είναι υποκριτικό. Γνωρίζω ότι αυτή η τροπολογία είναι μια επιμέρους ρύθμιση ενός σώματος δεκαπέντε τροπολογιών. Ξέρετε, κύριε υπουργέ, επειδή εσείς είστε παλιός κοινοβουλευτικός, ότι αν εμείς έχουμε διάσταση απόψεων και διαφωνούμε έστω και σε ένα σημείο, είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε «όχι» στο σύνολο της τροπολογίας. Επομένως μη μου βάζετε τέτοια. Αν εσείς εδώ σήμερα δεσμεύεστε ότι δεν θα απολυθεί κανένας με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, την εγκρίνουμε.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣΚυρία Τζάκρη, επειδή είχα πει στην ομιλία μου ότι αν δεν έχω τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ θα την αποσύρω, λέω για τα Πρακτικά ότι εφόσον δηλώσατε ότι με την αίρεση ότι δεν θα απολυθεί κανένας το συγκεκριμένο κομμάτι το υποστηρίζετε, ασχέτως αν καταψηφίσετε την τροπολογία εν τω συνόλω για άλλους λόγους, παραμένει η τροπολογία και θα γίνει δεκτή κανονικά και θα ψηφιστεί κανονικά με το υπόλοιπο σώμα της τροπολογίας από εμάς.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: «Πικρή» η αλήθεια για τη Βιομηχανία Ζάχαρης - Άλλα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, άλλα γράφουν τα πρακτικά"

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Απαλλάχθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση των επισφαλών δανείων

Απαλλακτική η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση των επισφαλών δανείων που είχε χορηγήσει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Ωστόσο η δίκη για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο συνεχίζεται, αυτή τη φορά για τη διάπραξη του αδικήματος της απάτης. Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ήταν απαλλακτική για όλους τους κατηγορουμένους.

Αναλυτικότερα, το δικαστήριο κατά πλειοψηφία έκρινε πως με βάση τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα που απαιτεί έγκληση του παθόντα για την κατηγορία της απιστίας σε βάρος τραπεζικού ιδρύματος (νόμος 4619/2019 άρθρο 405) η δίωξη κηρύσσεται απαράδεκτη, καθώς η εκκαθαρίστρια εταιρία (PQH) δεν κατέθεσε σχετική δήλωση. Συνεπώς έπαυσε οριστικά η ποινική δίωξη σε βάρος των κατηγορουμένων.

Στην απόφαση μειοψήφησε η πρόεδρος του Δικαστηρίου η οποία εξέφρασε την άποψη πως η παράσταση Πολιτικής Αγωγής ισοδυναμεί με δήλωση συνέχισης της δίωξης. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 15 Σεπτεμβρίου όσον αφορά το αδίκημα της απάτης και όσους εκ των κατηγορουμένων δικάζονται και γι’ αυτό.

Συνολικά για την υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 35 πρόσωπα μεταξύ των οποίων ο πρώην επικεφαλής του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος Άγγελος Φιλιππίδης, στελέχη της τράπεζας, επιχειρηματίες κ.α.

Η δικογραφία αφορά δανειοδοτήσεις στις οποίες είχε προβεί το ΤΤ την περίοδο 2008 έως και το 2010 οι οποίες φέρεται να ζημίωσαν την τράπεζα καθώς τα αρμόδια στελέχη της δεν είχαν μεριμνήσει ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτήσεις της.

Μεταξύ των προσώπων που αντιμετωπίζουν κατηγορίες, πλην του κ. Φιλιππίδη είναι στελέχη του ΤΤ την επίμαχη περίοδο, όπως η κ. Αναστασία Σακελαρίου που διατέλεσε επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αλλά και επιχειρηματίες όπως οι Δημήτρης Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Βίκτωρας Ρέστης, το ζεύγος Κυριάκου Γριβέα και Μαρίας Βάτσικα και Δημήτρης Μπακατσέλος.

Η δικαστική έρευνα για την υπόθεση του Ταμιευτηρίου είχε ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2013 από την Εισαγγελία Διαφθοράς και ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2014 οπότε και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Απαλλάχθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση των επισφαλών δανείων"

Κορωνοϊός: 52 νέα κρούσματα - Τα 14 στην Αττική

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 52 νέα κρούσματα κορωνοϊού  στη χώρα.

Aναλυτικότερα:
- επτά (7)  κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
- τέσσερα  (4)  εισαγόμενα κρούσματα,  που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
- δεκατέσσερα  (14) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
- εννέα (9) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
- τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,
- τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αχαϊας,
- τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου,
- δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας,
- δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας,
- ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής,
- ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Εύβοιας.


Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4279, εκ των οποίων το 54.5% αφορά άνδρες.

xartis28


1195 (27.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2139 (50.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 56 ετών. 2 (25.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

exelixi28


Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 203 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε ΕΔΩ την ημερήσια επιδημιολογική μελέτη


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 52 νέα κρούσματα - Τα 14 στην Αττική"

Λιμενικό: Παρέλαβε και δεύτερο σκάφος προσφορά της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ

Το δεύτερο από τα δέκα σκάφη της Rafnar, τύπου Leiftur 1100 Cabin Patrol, παρέλαβε σήμερα το Λιμενικό Σώμα, δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), μέσω της εταιρείας κοινωνικής προσφοράς ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, και συγκεκριμένα του ιδρύματος Ωνάση.

Κατά την παραλαβή τελέστηκε αγιασμός του σκάφους, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, αντιναυάρχου Λ.Σ. Θεόδωρου Κλιάρη, και του εκπροσώπου του ιδρύματος Ωνάση, Γιώργου Καραγεωργίου, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Olympic Shipping and Management S.A.

«Σήμερα έχουμε την ιδιαίτερη, ξεχωριστή τιμή να παραλαμβάνουμε το δεύτερο σκάφος προσφορά του ιδρύματος Ωνάση. Ενός ιδρύματος που έχει συνδεθεί με έναν κορυφαίο Έλληνα εφοπλιστή ο οποίος μεγαλούργησε στα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, έκανε υπερήφανη την Ελλάδα, συνέδεσε το όνομά του με το Ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο, με τον ελληνικό εφοπλισμό. Κάτι που αναδεικνύει και είναι ιδιαίτερα επίκαιρο στις μέρες μας ότι η ναυτιλία αποτελεί το μεγάλο στρατηγικό πλεονέκτημα αυτής της χώρας» δήλωσε ο ΥΝΑΝΠ.



Ο κ. Πλακιωτάκης διαβεβαίωσε ότι «η προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τον συνεχή εξοπλισμό του Λιμενικού Σώματος με επιχειρησιακά μέσα και συστήματα θα συνεχιστεί. Ήδη μέσα σε έναν χρόνο έχουμε καταφέρει πολλά και σε επίπεδο ενίσχυσης του Λιμενικού Σώματος, με 38 πλωτά σκάφη, με 54 οχήματα, ενώ μέσα στο 2020 θα προχωρήσουμε τις διαδικασίες για την παραλαβή 24 νέων σκαφών και 100 νέων οχημάτων. Αυξήσαμε μετά από πολλά χρόνια την οργανική δύναμη του Λιμενικού Σώματος κατά 1.500 άτομα και βέβαια μετά από πολλά χρόνια είναι στον αέρα επιτέλους το Εθνικό Σύστημα Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης ένα μεγάλο, Εθνικής και στρατηγικής σημασίας έργο, το οποίο θα αυξήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την επιχειρησιακή ετοιμότητα των ανδρών και των γυναικών του Λιμενικού Σώματος».

Αναφερόμενος στη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος από το Λιμενικό Σώμα, ο υπουργός τόνισε πως «είναι γεγονός ότι τα στελέχη του υπερασπίζονται με αποφασιστικότητα, με τόλμη με σθένος, αλλά και με ανθρώπινη ευαισθησία τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας. Κι αυτό το κάνουν ακριβώς επειδή είναι άρτια εκπαιδευμένοι, έμπειροι και το γεγονός ότι τον τελευταίο χρόνο δεν είχαμε ούτε μία απώλεια ανθρώπινης ζωής, πιστοποιεί το γεγονός ότι τα στελέχη μας κάνουν τη δουλειά τους με άψογο επαγγελματισμό και ανθρώπινη ευαισθησία. Επιπλέον, το γεγονός ότι το Λιμενικό Σώμα με αποφασιστικό τρόπο αντιμετωπίζει το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα, ένα πρόβλημα το οποίο δεν απασχολεί μόνο τη χώρα μας αλλά γενικά την Ευρώπη, πιστοποιείται από το γεγονός ότι οι μεταναστευτικές ροές τους τελευταίους 4 μήνες σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2019 έχουν μειωθεί κατά 85%. Αξίζουν δημόσια ευχαριστώ στα στελέχη μας».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης, ευχαρίστησε θερμά όλους τους δωρητές της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, για την πολύτιμη αρωγή και τη διαχρονική στήριξη που προσφέρουν στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή και σημείωσε πως «το ταχύπλοο περιπολικό σκάφος 1055 που παραλαμβάνουμε σήμερα, με την ευγενική χορηγία του ιδρύματος Ωνάση, διατίθεται σε ακόμη μία Υπηρεσία Πρώτης Γραμμής, τη Λιμενική Αρχή Καλύμνου. Το συγκεκριμένο σκάφος, λόγω των μεγάλων δυνατοτήτων του, θα πολλαπλασιάσει την επιχειρησιακή ισχύ του Λιμενικού Σώματος στην ευαίσθητη περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου».

Σύμφωνα με τον αρχηγό, «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμη και κάθε μέρα είναι μία πρόκληση. Όλα τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, καθημερινά με αυταπάρνηση, ευσυνειδησία και επαγγελματισμό εκπληρώνουν το δύσκολο έργο που η ελληνική Πολιτεία μας έχει αναθέσει επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης, με σεβασμό στην υπέρτατη αξία της ανθρώπινης ζωής».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Λιμενικό: Παρέλαβε και δεύτερο σκάφος προσφορά της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ"

Γιος πλούσιου Άραβα ο 13χρονος που τραυμάτισε 15χρονη στη Μύκονο με τζετ σκι

Ελεύθερος με προφορική εντολή Εισαγγελέα, λόγω ανηλικότητας αφέθηκε ο 13χρονος που οδηγούσε το τζετ σκι που συγκρούστηκε χθες (27.07.2020) το απόγευμα με θαλάσσιο καναπέ στη θαλάσσια περιοχή Πλατύς Γιαλός στη Μύκονο. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε στο πόδι ένα 15χρονο κορίτσι.

Έως τη δίκη με απόφαση του Λιμεναρχείου στη Μύκονο το οποίο διενεργεί προανάκριση για το ατύχημα αφέθηκε ελεύθερος και ο πατέρας του ανήλικου που οδηγούσε το τζετ σκι. Ο 55χρονος είχε συλληφθεί λίγη ώρα μετά τη σύγκρουση για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Στο θαλάσσιο καναπέ, με τον οποίο συγκρούστηκε το τζετ σκι που οδηγούσε ο 13χρονος, επέβαιναν άλλα τρία άτομα, όλοι ανήλικοι. Οι δύο από αυτούς, υπέστησαν ελαφρείς τραυματισμούς και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών από το νοσοκομείο βγήκαν.

Η 15χρονη υπέστη κάταγμα δεξιάς κνήμης και παρέμεινε για νοσηλεία μέχρι τις βραδινές ώρες, οπότε και πήρε εξιτήριο.

Το τζετ σκι ανήκε στη θαλαμηγό «ΜΟΚΑ» σημαίας Αγίου Βικεντίου και Γρεναδινών. Σύμφωνα με το mykonosvoice.gr, η θαλαμηγός ανήκει σε πλούσιο Άραβα, ο οποίος κάνει διακοπές στη Μύκονο με την οικογένειά του.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιος πλούσιου Άραβα ο 13χρονος που τραυμάτισε 15χρονη στη Μύκονο με τζετ σκι"

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Τετάρτη

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο Τετάρτη 29 Ιουλίου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας)
Περιφέρεια Πελοποννήσου (Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας)
Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Περιφερειακή Ενότητα Χίου, Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

xa12
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Τετάρτη"

Συνάντηση Μητσοτάκη με την Ισπανίδα ΥΠΕΞ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με την Υπουργό Εξωτερικών της Ισπανίας, Arancha González Laya. Μεγάλο μέρος της συνάντησης απασχόλησε η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο.
Ο Πρωθυπουργός παρουσίασε τις ελληνικές θέσεις.

Επεσήμανε την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας, ενώ συζητήθηκε και η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ενέργειες που έχουν καταδικαστεί και από την Ευρωπαϊκή Ένωση τις προηγούμενες ημέρες. Ο Πρωθυπουργός και η Υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας επαναβεβαίωσαν το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων και συμφώνησαν στην ανάγκη εμβάθυνσης και διεύρυνσης των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον τομέα των επενδύσεων. Συζητήθηκε επίσης η συνεργασία των δύο χωρών σε ζητήματα ευρωπαϊκής πολιτικής και κοινού ενδιαφέροντος. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την ανάγκη συνεργασίας των δυο πλευρών προκειμένου να ανταλλάξουν ιδέες για την καλύτερη και ταχύτερη αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης που αποφασίστηκε στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνάντηση Μητσοτάκη με την Ισπανίδα ΥΠΕΞ"

Χαρδαλιάς: Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, ΟΤΑ και καταστήματα

Ως αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας εξελίσσεται στο εξής η χρήση μάσκας, καθώς τη γενίκευσή της αποφάσισε η κυβέρνηση, για να αναχαιτίσει την περαιτέρω διασπορά του ιού στην κοινότητα. Η επέκταση του μέτρου συνοδεύεται στο εξής με την επιβολή προστίμου 150 ευρώ σε περίπτωση παράβασης, δεδομένου ότι εντείνονται στο εξής οι έλεγχοι πανελλαδικά ως προς την τήρηση των νέων μέτρων, αρχής γενομένης από τα μέσα μαζικής μεταφοράς.



Με την μάσκα «να μένει για πολύ στις ζωές μας», ο κ. Χαρδαλιάς γνωστοποίησε ότι υποχρεωτική καθίσταται πλέον η χρήση της από αύριο Τετάρτη, 29 Ιουλίου σε:
σε καταστήματα λιανικής και γραφεία με συνεχή επαφή για το κοινό, δηλαδή για επισκέπτες και πελάτες στα καταστήματα λιανικής των ΔΕΚΟ

καταστήματα τροφίμων και φούρνους, κρεοπωλεία κτλ.

καταστήματα λιανικής πώλησης (ένδυση, υπόδηση κτλ.)

κομμωτήρια και κέντρα αισθητική


Την ίδια ώρα, υποχρεωτική παραμένει η χρήση της μάσκας:

στα μέσα μαζικής μεταφοράς

ταξί και τρόλεϊ

στα σούπερ μάρκετ


Ειδικότερα, από αύριο ισχύουν τα εξής μέτρα:

η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε: ΔΕΚΟ, τράπεζες γραφεία εξυπηρέτησης κοινού, σούπερ μάρκετ, ασανσέρ, νοσοκομεία κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής.

Υποχρεωτική παραμένει η χρήση μάσκας σε εργαζόμενους στην εστίαση,

ενώ παραμένει ισχυρή η σύσταση για ανοιχτούς και κλειστούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός.

Εντατική ιχνηλάτηση

Ως προς την τουριστική κίνηση, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως «τις τελευταίες ημέρες έχουμε επικεντρώσει την προσοχή μας στην Ισπανία. Έχουμε διπλασιάσει τα τεστ» τόνισε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, εξηγώντας από από την 1η έως τις 26 Ιουλίου έχουν διενεργηθεί 171.138 έλεγχοι στα σύνορα της χώρας, στους οποίους καταγράφηκαν:

344 επιβεβαιωμένα κρούσματα

70 κρούσματα παραμένουν ενεργά

213 κρούσματα επέστρεψαν στη χώρα προέλευσης,

61 κρούσματα που παραμένουν μη ενεργά,

Με τις φίλες χώρες της Βαλκανικής να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της προέλευσης των κρουσμάτων. Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι υπάρχει υποχρέωση αρνητικού μοριακού τεστ για τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία και υπογράμμισε ότι «η αύξηση κρουσμάτων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αποδεικνύει ότι ο ιός είναι ακόμη εδώ». Ο Υφυπουργός υπεραμύνθηκε ακόμη της διαδικασίας ιχνηλάτησης, τονίζοντας ότι αυτή υπήρξε καταλυτική ως προς την επιδημιολογική εικόνα που πέτυχε η χώρα, την ώρα που ρόλο-κλειδί διαδραμάτισε ο αλγόριθμος EVA, ένα λογισμικό το οποίο δημιούργησαν 4 Έλληνες επιστήμονες και διέθεσαν δωρεάν στην Πολιτεία, συνδράμοντας στην αξιολόγηση του επιδημιολογικού φορτίου ανά πάσα στιγμή.

Πρόστιμα για το συνολικό καλό

Η διευρυμένη χρήση της μάσκας «εφαρμόζεται για το συνολικό καλό και όχι για τιμωρητικούς λόγους» υποστήριξε ο κ. Χαρδαλιάς, ξεκαθαρίζοντας πως «θα χρειαστεί να μάθουμε να ζούμε» με την μάσκα.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ξεκαθάρισε πως θα συνεχίζονται οι έλεγχοι, γνωστοποιώντας ότι κατά το διάστημα 1-26 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 27.427 έλεγχοι και καταγράφηκαν 860 παραβάσεις σε ποσοστό 3,1% με πρόστιμα ύψους 284.350 ευρώ και διοικητικές κυρώσεις 270 ημερών συνολικά. «Το μεγάλο στοίχημα του καλοκαιριού ειναι η επόμενη μέρα», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε ότι είναι σημαντικό να τηρούνται πιστά οι κανόνες υγιεινής και να αποφεύγονται συναθροίσεις, προαναγγέλλοντας ότι «εντατικοί» θα είναι στο εξής οι έλεγχοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Παρά την ενίσχυση των ελεγκτικών κλιμακίων, «ας μην περιμένουμε τα πάντα από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς» συνέστησε ο κ. Χαρδαλιάς. «Δεν μπορεί να υπάρχει σε κάθε ηλιοβασίλεμα ένα περιπολικό» ανέφερε χαρακτηριστικά, εστιάζοντας στην ατομική ευθύνη.

Φρένο στα σενάρια lockdown

Απαντώντας σχετικά με το ενδεχόμενο τοπικού lockdown, ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε κατηγορηματικά πως «δεν υπάρχει περίπτωση για lockdown». «Θα έχουμε διανύσει ένα μεγάλο δρόμο, θα έχουμε λάβει σωρεία αποφάσεων, για να πάρουμε απόφαση για lockdown» ξεκαθάρισε ο Υφυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή είμαστε μακριά από το να προχωρήσουμε σε τοπικό lockdown από την εικόνα που παίρνουμε από όλη τη χώρα». Στην ίδια κατεύθυνση, «για μένα είναι μακριά ο χρόνος που θα ξεκινήσει ο αθλητισμός με γεμάτα γήπεδα» σχολίασε ο κ. Χαρδαλιάς, όταν ρωτήθηκε και για την εκκίνηση του πρωταθλήματος.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαρδαλιάς: Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, ΟΤΑ και καταστήματα"

Ο Έλληνας ιερέας που είπε για την Αγιά Σοφιά «Δόξα σοι ο Θεός που την έκανε τζαμί»

Αντιδράσεις προκαλούν οι δηλώσεις Έλληνα ιερέα υπέρ της μετατροπής της Αγιά Σοφιάς από μουσείο σε τζαμί.

Οι δηλώσεις έγιναν πριν από περίπου μία εβδομάδα από τον ιερέα Ευάγγελο Παπανικολάου και όπως μετέδωσε το sigmalive.com τα όσα είπε χρησιμοποιήθηκαν εκτενώς από τα τουρκικά ΜΜΕ. «Όπου ήταν οι Τούρκοι, ήταν πολύ καλύτερα, ντροπή μας αλλά αυτή είναι, στην Κρήτη δεν έκλεισε κανένα μοναστήρι ο Τούρκος, ενώ στην Ελλάδα με διάταγμα του Όθωνα έκλεισαν άπειρα μοναστηράκια και εκκλησιές και πετούσαν τα λείψανα των Αγίων και έπαιρναν τα ασήμια και τα έκαναν μισθό για το κράτος, την ίδια ώρα οι άνθρωποι που ήσαν υπό τους Τούρκους κάναν τις διαδικασίες τους, γι αυτό κ. Αρβελάρ έλεγαν χίλιες φορές του Τούρκου το σαρίκι μες στην Πόλη παρά να δω τιάρα, καλύτερα να μη δω κανέναν αλλά αν είναι να διαλέξω καλύτερα τον Τούρκο παρά τον Φράγκο», τόνισε ο ιερέας.

«Δόξα σοι ο Θεός που την έκανε τζαμί. Δεν μου λέτε ξέρετε πόσες γυμνές και γυμνοί το 24ωρο μπαίνανε στην Αγιά Σοφιά; Άπειροι. Με το κ@@ράκι να μπαίνει μέσα στο σημείο. Ψέματα λέω; Γιατί την είχανε μουσείο. Μπαίνανε όλοι οι άχρηστοι μέσα, βρωμεροί και τρισάλθιοι, όλοι οι τουρίστες από όλα τα μέρη του κόσμου χωρίς να σέβονται τίποτα. Τίποτα δε σεβόντουσαν. Τώρα θα βγάλεις τα παπούτσια σου να μπεις μέσα. Θα μπεις μέσα γυμνός; Όχι. Θα σου φοράνε το ρουχαλάκι το τουρκικό και θα μπεις μέσα μια χαρά ντυμένος, χανουμάκι. Θα φορέσεις και τη μπούργκα να μπεις μέσα. Δε σου άρεσε με ρούχα να μπεις μέσα, αλλά γυμνωνόσουνα».



Σε άλλο σημείο λέει: «Κι αν δεν ήταν ο Τούρκος η Αγιά Σοφιά θα είχε πέσει. Ποιος θα την συντηρούσε; Το Γένος; Μπορούσε το Γένος να συντηρήσει τόσο μεγάλο κτίριο; Ο Τούρκος το συντήρησε. Και να σας πω και κάτι άλλο; Ο Τούρκος ότι κάνει είναι πιο πονηρός από σας. Αν οι Τούρκοι δεν θα είχαν διατηρήσει την Αγία Σοφία, θα είχε πέσει.»

Σε άλλο σημείο που δεν μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρει «Για να έρθει ο Αντίχριστος πρέπει πρώτα να χτιστεί ο Ναός του Σολομώντος στα Ιεροσόλυμα ; Ναι, πρέπει να έχει χτιστεί ο Ναός του Σολομώντα. Τι θα πει το Ισραήλ τώρα ; «Αα κύριοι Μουσουλμάνοι εσείς ένα Ναό που ήταν μουσείο (την Αγία Σοφία)τον κάνατε τζαμί. Εμάς αυτό το τζαμάκι που έχετε (εννοεί το τέμενος του Ομάρ) είναι χτισμένο πάνω στον Ναό του Σολομώντος. Θα το γκρεμίσετε λοιπόν, για να κάνουμε εμείς τον Ναό μας. Αφού λέτε ότι είστε καταχτητές και κάμνετε ότι θέλετε με την Αγία Σοφία, κι εμείς είμαστε καταχτητές των Ιεροσολύμων κι έχουμε δικαίωμα να εφαρμόσουμε τον νόμο του καταχτητού.

Και θα αρχίσει η ετοιμασία για να χτιστεί ο Ναός του Σολομώντος. Μήπως το σκεφθήκατε κι αυτό ; Είναι βαθιά τα πράγματα. Δεν μπορεί να είναι όλα τόσο απλά όσο σας φαίνονται. Εμείς σιωπή. Μήπως κήρυξε η Εκκλησία νηστεία που θα γίνει η Αγιά Σοφιά τζαμί ; Μήπως κήρυξε αγρυπνία, προσευχή ; Τίποτα. Κάτι ψιλοκουβεντούλες και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Έλληνας ιερέας που είπε για την Αγιά Σοφιά «Δόξα σοι ο Θεός που την έκανε τζαμί»"

Εκπρόσωπος Ερντογάν: «Παγώνουμε για λίγο τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο για να κάνουμε διάλογο»

Ένα μεγάλο βήμα πίσω φαίνεται να κάνει ο Τούρκος Πρόεδρος. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δια του εκπροσώπου του ανακοίνωσε προσωρινή αναστολή των ερευνών στην Ανατολική Μεσόγειο. Αποσύρθηκε το Oruc Reis.
Από τα πιο επίσημα χείλη, αυτά του εκπροσώπου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, ανακοινώθηκε ότι η Τουρκία «παγώνει» για λίγο τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο για να γίνουν διαβουλεύσεις. 
Όπως μετέδωσε πριν από λίγο η Daily Sabah, ο Καλίν δήλωσε στο CnnTurk: «Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε: “Ας ακολουθήσουμε μια εποικοδομητική προσέγγιση και ας τις σταματήσουμε για λίγο” (σ.σ. τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο». Όπως μάλιστα μεταδόθηκε η αναστολή των ερευνών θα διαρκέσει τουλάχιστον ένα μήνα. Ο Καλίν είπε ακόμα ότι η δημιουργική παρέμβαση της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ οδήγησε σε αυτές τις εξελίξεις.
Κάπως έτσι εξηγείται και η είδηση που μετέδωσε νωρίτερα το Onalert.gr για το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis το οποίο φαίνεται να κινήθηκε το βράδυ της Δευτέρας πίσω στο λιμάνι της Αττάλειας.
Το ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας ενώ βρισκόταν στο αγκυροβόλιο της Αττάλειας, χθες βράδυ κινήθηκε προς τα πίσω, δηλαδή προς το λιμάνι.
Το γεγονός αποδεικνύεται από τη σελίδα Marine traffic:
Παρά το γεγονός της «υποχώρησης» του Oruc Reis, η Ελλάδα παραμένει σε επαγρύπνηση και πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα στο Αιγαίο.
Δεδομένου ότι ο Ταγίπ Ερντογάν είναι απρόβλεπτος, δεν μπορεί να αποκλειστεί κάποιας μορφής τουρκικός αιφνιδιασμός και η αποχώρηση των τουρκικών πλοίων μπορεί να αποτελεί απλώς μια τακτική αποπροσανατολισμού.
Υπενθυμίζεται πως η παράνομη τουρκική NAVTEX , η οποία έχει δεσμεύσει την θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Καστελόριζου για σεισμικές έρευνες, βρίσκεται σε ισχύ μέχρι και τις 2 Αυγούστου.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκπρόσωπος Ερντογάν: «Παγώνουμε για λίγο τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο για να κάνουμε διάλογο»"

Φωτιά στο Μάτι: Προθεσμία για τον Σεπτέμβρη πήρε ο δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς

Σε θέση κατηγορουμένου για αμέλεια και παραλείψεις που συνέβαλαν στην ασύλληπτη τραγωδία στο Μάτι και ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς.

«Είναι πράγματα που έχουμε πει από την αρχή», σχολίασε φεύγοντας σήμερα από το ανακριτικό γραφείο, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα και καταδεικνύουν την ολιγωρία Πυροσβεστικής και Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Μπουρνούς, κληθείς να απολογηθεί στον ανακριτή, ζήτησε και πήρε προθεσμία για τις 17 Σεπτεμβρίου.

«Δεν μας δόθηκε το κατηγορητήριο, πήραμε προθεσμία να δούμε τα στοιχεία που έχει συλλέξει ο ανακριτής και θα τοποθετηθούμε στο μέλλον όταν λάβουμε γνώση. Για εμάς δεν υπάρχει κάποιο νεότερο στοιχείο, προφανώς υπάρχουν για τον ανακριτή», δήλωσε ο επανεκλεγής δήμαρχος.

Σχολιάζοντας τα όσα έχει συλλέξει ο ανακριτής στην έρευνα του, δήλωσε ότι «πρέπει όλοι να περιμένουμε να πάρουμε τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί. Υπάρχει καταιγισμός στοιχείων», λέγοντας παράλληλα πως ο ίδιος «δεν θα κάνει ούτε τον ανακριτή, ούτε τον εισαγγελέα» για το ποιοι έχουν ευθύνες για την τραγωδία.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στο Μάτι: Προθεσμία για τον Σεπτέμβρη πήρε ο δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς"

Σε απόγνωση πολίτες που κυκλοφορούν με τα Μέσα Μεταφοράς – «Αυξήστε τα δρομολόγια! Έτσι εξαπλώνεται ο κορονοϊός»

Την απόγνωσή τους μας μεταφέρουν πολλοί πολίτες οι οποίοι ανεβαίνουν καθημερινά έναν γολγοθά για να μεταβούν στην δουλειά τους με τα Μέσα Μεταφοράς. Τα δρομολόγια έχουν αραιώσει επικίνδυνα λόγω καλοκαιριού και οι άνθρωποι στοιβάζονται σαν τις σαρδέλες!
Την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μας τονίζουν με καταγγελίες τους αναγνώστες του newsit.gr με τα δρομολόγια – πιθανότατα λόγω καλοκαιριού – να είναι πολύ αραιά και να επικρατεί φυσικά συνωστισμός. 
Όπως αναφέρουν και με φωτογραφικά ντοκουμέντα τόσο χθες όσο και σήμερα η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο με τον κόσμο να είναι κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο και κάποιους να μην φορούν μάσκα θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των υπολοίπων. 
Η αναμονή στο σταθμό του Μετρό Νομισματοκοπείο (κατεύθυνση προς Νίκαια) σήμερα (28/7/20) το πρωί έφτανε τα 15 λεπτά! Στα λεωφορεία είναι ακόμη χειρότερη με την καθυστέρηση για το τρόλεϊ με αριθμό 14 να φτάνει και τα 40 λεπτά.
Όπως επισημαίνει αναγνώστριά μας: «Κινούμαι καθημερινά από την Αγία Παρασκευή μέχρι την Πατησίων, δηλαδή λεωφορείο, μετρό και ξανά λεωφορείο ή τρόλεϊ, προκειμένου να φτάσω στην εργασία μου και όσο περνάει ο καιρός η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο ανυπόφορη. Ο κόσμος δεν προσέχει πλέον και οι περισσότεροι φορούν τις μάσκες λάθος (εάν φορούν), αφήνοντας την μύτη τελείως ακάλυπτη ή βήχουν βγάζοντας την μάσκα εντελώς και στη συνέχεια τη φορούν ξανά. Επίσης δεν υπάρχει απολύτως κανένας έλεγχος!»
Όπως αναφέρει επίσης, στην περίπτωση που επιλέξει να πάρει ταξί καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να το χρησιμοποιεί καθημερινά λόγω κόστους, πολλοί οδηγοί δεν φορούν μάσκα οι οδηγοί ή όταν μπαίνει κάποιος τον ρωτούν αν θέλουν να βάλει μάσκα. Μόνο καλώντας ταξί από εφαρμογές και ραδιοταξί οι οδηγοί είναι συνεπείς με τις οδηγίες ως προς τα μέτρα προστασίας.
Και καταλήγει: «Η κατάσταση είναι απαράδεκτη! Μην αναρωτιούνται μετά οι ιθύνοντες πως αυξάνονται τα κρούσματα. Με τις εικόνες αυτές θα πρέπει να πρέπει να θεωρούμαστε όλοι φορείς, ακόμα και χωρίς συμπτώματα, αφού οι αποστάσεις είναι “αναπνοής” και ούτε καν μισό μέτρο».
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε απόγνωση πολίτες που κυκλοφορούν με τα Μέσα Μεταφοράς – «Αυξήστε τα δρομολόγια! Έτσι εξαπλώνεται ο κορονοϊός»"

Η Ισπανίδα ΥΠΕΞ αποκάλυψε τι συμφωνήθηκε μεταξύ Α.Μέρκελ & Ρ.Τ.Ερντογάν: «"Πάγωμα" της κρίσης στο Αιγαίο για ένα μήνα»

Η Ισπανίδα ΥΠΕΞ Γκονζάλες Λάγια η οποία έχει χριστεί από Βρυξέλλες & Βερολίνο ως διαμεσολαβητής Ελλάδας-Τουρκίας (μη ξεχνάμε πως ο Επίτροπος Εξωτερικών της Ένωσης Zοζέπ Μπορέλ είναι Ισπανός) αποκάλυψε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου με τον Μεβούτ Τσαβούσογλου πως ΕΕ & Τουρκία έχουν συμφωνήσει σε «πάγωμα» των δραστηριοτήτων σε ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο για ένα μήνα, με σκοπό την εξέταση έναρξης διαλόγου μεταξύ Αθήνας & Άγκυρας.

Η κ.Λάγια θα συναντηθεί σήμερα με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Έχουμε φτάσει σε κάποιο σημείο καμπής κυρίως όσον αφορά τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο και αυτός ήταν ένας χρήσιμος διάλογος με τον Μελβούτ για να μειώσει τις εντάσεις που υπάρχουν», δήλωσε η Γκονζάλες Λάγια χθες σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα μετά τη συνάντησή της με τον Τούρκο ΥΠΕΞ.

«Νομίζω ότι η βούλησή του να σταματήσει τις έρευνες για τουλάχιστον ένα μήνα για να δώσει χώρο στο διάλογο μεταξύ των μερών είναι ένα σημάδι εμπιστοσύνης», είπε.

Άρα η λεγόμενη «αποκλιμάκωση» είναι περισσότερο ένα «πάγωμα» των δραστηριοτήτων σε Αιγαίο & αν.Μεσόγειο με ημερομηνία λήξης τον Σεπτέμβριο.

Αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμφωνήθηκε μόνο μεταξύ Ερντογάν και Μέρκελ και όχι φυσικά από την... κ.Λάγια και τον κ.Τσαβούσογλου, κάτι που φαίνεται και από το γεγονός πως μετά το τηλεφώνημά των δύο ηγετών άρχισε σταδιακά να μειώνεται η ένταση.

Με αυτό τον τρόπο οι Τούρκοι θέλουν να παρουσιαστούν στην ΕΕ ως οι «διαλλακτικοί» και να μεταθέσουν το βάρος μιας κρίσης στην Ελλάδα, την οποία θέλουν να παρουσιάσουν ως αδιάλλακτη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα μας όσον αφορά τη στήριξη που θα έχει.

Με λίγα λόγια λένε «ναι» στον διάλογο αλλά με όρους οι οποίοι είναι αδύνατον να γίνουν αποδεκτοί.

Από Σεπτέμβριο, αν η Αθήνα δεν υποχωρήσει και δεν δεχθεί τις κόκκινες γραμμές της Άγκυρας για αποστρατικοποίηση νησιών και αποδοχή του τουρκολιβυκού μνημονίου οι Τούρκοι θα βγάλουν εκ νέου το στόλο και το σεισμογραφικό για να προκαλέσουν το θερμό επεισόδιο που επιθυμούν με σκοπό να μας «σύρουν» σε διαπραγματεύσεις και υφαρπάξουν την εθνική μας κυριαρχία.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ισπανίδα ΥΠΕΞ αποκάλυψε τι συμφωνήθηκε μεταξύ Α.Μέρκελ & Ρ.Τ.Ερντογάν: «"Πάγωμα" της κρίσης στο Αιγαίο για ένα μήνα»"

«Ανοίγει» από 1η Αυγούστου η κρουαζιέρα για έξι ελληνικά λιμάνια

Επιστολή του υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη προς τη Διεθνή Ένωση Κρουαζιέρας και τρεις μεγάλες εταιρείες

Το άνοιγμα της Ελλάδας στην κρουαζιέρα από την 1η Αυγούστου επιβεβαίωσε ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης με ενημερωτική επιστολή του προς τη Διεθνή Ένωση Κρουαζιέρας (CLIA) και τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα (MSC Cruises, Costa, TUI Cruises).

Ο Υπουργός Τουρισμού ανακοίνωσε επίσημα ότι από 01/08/2020 επιτρέπεται στα κρουαζιερόπλοια να επισκέπτονται 6 λιμάνια όταν εισέρχονται στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους λιμένες Πειραιά, Ρόδου, Ηρακλείου, Βόλου, Κέρκυρας και Κατάκολου. Μετά από τον πρώτο ελλιμενισμό τους τα κρουαζιερόπλοια θα έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν οποιοδήποτε άλλο ελληνικό λιμάνι συμπεριλαμβάνεται στο δρομολόγιό τους. Ο κ. Θεοχάρης διευκρίνισε ότι το καθεστώς αυτό θα αλλάξει μόνο σε περίπτωση που υπάρξουν νέες επιδημιολογικές συνθήκες.

«Όλα τα κρουαζιερόπλοια είναι ευπρόσδεκτα στην Ελλάδα, ώστε να προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία σε όλους τους επιβάτες τους» αναφέρει στην επιστολή του ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης. Τονίζοντας παράλληλα ότι «η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που ανταποκρίνεται στον κλάδο της κρουαζιέρας και εισάγει πρωτόκολλα υγείας, ειδικά για αυτή τη μορφή τουρισμού. Οι υγειονομικές διαδικασίες οι οποίες θα εφαρμόζονται υπό την επίβλεψη των ελληνικών αρχών στα κρουαζιερόπλοια, βασίζονται στα δημοσιευμένα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU Healthy Gateways), ενώ έχουν προσαρμοστεί στην ελληνική νομοθεσία και τα εγχώρια δεδομένα».

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης που αφορά στο άνοιγμα της κρουαζιέρας, ο Υπουργός Τουρισμού κάλεσε τις εταιρείες του κλάδου να επανεκκινήσουν τις διαδικασίες των λειτουργιών Homeporting στην Ελλάδα. Επίσης, ο κ. Χάρης Θεοχάρης ζητά από τα μεγάλα διεθνή γραφεία κρουαζιέρας να συστήνουν στους πελάτες τους το ταξίδι στην Ελλάδα πέραν της θερινής περιόδου. «Η τρέχουσα σεζόν επεκτείνεται έως το τέλος του έτους» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ανοίγει» από 1η Αυγούστου η κρουαζιέρα για έξι ελληνικά λιμάνια"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news