facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Πυροσβεστική: 62 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Σε 62 ανήλθαν οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από τις 19:00, χθες, Παρασκευή 24 Ιουλίου, έως την ίδια ώρα απόψε, σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Συνολικά επιχείρησαν 1.115 πυροσβέστες με 426 οχήματα, 24 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το μηχανοκίνητο πυροσβεστικών επιχειρήσεων και περιοδικά τα εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος. Συνδρομή παρέχουν η ΕΛΑΣ, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου των περιφερειών και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι περισσότερες φωτιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο. Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, την Τετάρτη 22 Ιουλίου, στις Κεχριές Κορινθίας είναι σε εξέλιξη, με διάσπαρτες καύσεις στην έκτασή της. Συνολικά επιχειρούν 402 πυροσβέστες, 82 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το μηχανοκίνητο πυροσβεστικών επιχειρήσεων, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της περιφέρειας Πελοποννήσου και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σημειώνεται, επίσης, ότι μόλις νύχτωσε αποσύρθηκαν τα 2 ελικόπτερα και τα ισάριθμα αεροσκάφη, που επιχειρούσαν στην περιοχή.

Παράλληλα, σε ύφεση είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες, Παρασκευή 24 Ιουλίου, στην περιοχή Γραμματικό Πύργου Ηλείας. Αυτή την ώρα επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 45 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ έως την ώρα που νύχτωσε επιχειρούσαν 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της περιφέρειας Πελοποννήσου και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σε ύφεση είναι πλέον και η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στην περιοχή Λάλας του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Αυτή την ώρα επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τέλος, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, έχει μεταβεί ήδη στην Ηλεία μεικτό κλιμάκιο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, για την εξιχνίαση των αιτιών αρκετών πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: 62 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα"

ΑΑΔΕ: Βαρύς ο πέλεκυς σε όσους ασκούν σωματική βία στους ελεγκτές

Βαρύς θα πέφτει ο πέλεκυς του νόμου στις περιπτώσεις άσκησης σωματικής βίας εις βάρος ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αλλά και παραβάσεων αναφορικά με την τήρηση βιβλίων και τη χρήση ταμειακών μηχανών. Σύμφωνα με τροπολογία, που κατέθεσε στο φορολογικό νομοσχέδιο το υπουργείο Οικονομικών, υιοθετώντας τη σχετική εισήγηση της ΑΑΔΕ, προβλέπεται ότι:

α) Σε περίπτωση που παρεμποδίζεται η διενέργεια ελέγχου από υπαλλήλους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με χρησιμοποίηση βίας ή απειλής κατά των οργάνων αυτών, αναστέλλεται η λειτουργία της επαγγελματικής εγκατάστασης στην οποία αφορά ο έλεγχος, με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, μέχρι 1 μήνα.

β) Στις περιπτώσεις που παρεμποδίζεται η διενέργεια ελέγχου με απειλή χρήσης βίας με όπλα ή άλλα αντικείμενα, ή ασκείται βία που έχει ως αποτέλεσμα τη σωματική βλάβη ή τον κίνδυνο ζωής ή που θα μπορούσε να προκαλέσει σωματική βλάβη ή κίνδυνο ζωής του υπαλλήλου της ΑΑΔΕ, κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του ή για λόγους σχετικούς με την εκτέλεσή της, με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, επιβάλλεται πρόστιμο από 10.000 έως 50.000 ευρώ αναστέλλεται η λειτουργία της επαγγελματικής εγκατάστασης του υπαιτίου από δύο έως έξι μήνες, και σε περίπτωση υποτροπής, από έξι μήνες έως τρία χρόνια.

Τα παραπάνω ισχύουν και για επιθέσεις σε βάρος υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών κατά τη διενέργεια Ελέγχων από αυτούς.

Οι ρυθμίσεις κρίθηκαν αναγκαίες προκειμένου να καταστεί σαφές ότι δεν υπάρχει η παραμικρή ανοχή σε οποιοδήποτε περιστατικό βίας και, πολύ περισσότερο, κινδύνου για τη σωματική ακεραιότητα ή ακόμη και τη ζωή των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ και του Υπουργείου Οικονομικών, κατά την διάρκεια διενέργειας ελέγχων και εκτέλεσης των καθηκόντων τους.

Επιπρόσθετα, αναστέλλεται η λειτουργία των επαγγελματικών εγκαταστάσεων, με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, όταν διαπιστώνεται η παραβίαση ή παραποίηση ή επέμβαση κατά οποιονδήποτε τρόπο στη λειτουργία των φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών. Συγκεκριμένα:

α. όταν o υπαίτιος της παράβασης είναι ο κάτοχος-χρήστης του φορολογικού ηλεκτρονικού μηχανισμού, αναστέλλεται η λειτουργία της επαγγελματικής εγκατάστασης, στην οποία αφορά ο έλεγχος, από δύο έως δώδεκα μήνες

β. όταν o υπαίτιος της παράβασης είναι η επιχείρηση, που έχει λάβει έγκριση λογισμικού (software) και υλισμικού (hardware) από τα αρμόδια όργανα ή οποιοδήποτε πρόσωπο έχει μεταπωλήσει λογισμικό ή παρέχει τεχνική υποστήριξη για την παραβίαση ή παραποίηση ή επέμβαση με οποιονδήποτε τρόπο στη λειτουργία φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των επαγγελματικών του εγκαταστάσεων από τρεις έως είκοσι μήνες, και επιβάλλεται πρόστιμο 100.000 ευρώ.

Ακόμα, η Φορολογική Διοίκηση μπορεί να αναστέλλει τη χρήση Αριθμού Φορολογικού Μητρώου ή να προβαίνει σε απενεργοποίηση αυτού, εάν υφίστανται αντικειμενικά στοιχεία τα οποία υποδηλώνουν ότι ο φορολογούμενος έχει παύσει να ασκεί οικονομική δραστηριότητα ή ότι διαπράττει φοροδιαφυγή ή ότι παραβιάζει κατά οποιονδήποτε τρόπο τη λειτουργία των φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών ή ότι έχει δηλώσει ψευδή ή ανακριβή στοιχεία για την απόκτησή του ή έχει εγγραφεί στο φορολογικό μητρώο περισσότερες φορές.

Βαριά είναι και τα πρόστιμα όταν διαπιστώνεται η μη τήρηση λογιστικών βιβλίων, καθώς και των αρχείων των ταμειακών μηχανών. Θα φτάνουν το 15% των εσόδων της επιχείρησης για κάθε έτος, όπου διαπιστώνεται παράβαση, με ελάχιστο ποσό ανά έτος τα 10.000 ευρώ για απλογραφικά και 30.000 ευρώ για διπλογραφικά βιβλία. Αν δεν έχει υποβληθεί φορολογική δήλωση τα τρία τελευταία χρόνια, το πρόστιμο είναι κατ΄ ελάχιστον 30.000 και 50.000 ευρώ αντίστοιχα.

Οι κυρώσεις αυτές αποτελούν απάντηση στην πρακτική που έχει παρατηρηθεί ορισμένοι παραβάτες να δηλώνουν, μετά την έναρξη του ελέγχου, «απώλεια» των ηλεκτρονικών αρχείων παραστατικών που έχουν εκδοθεί από τις ταμειακές μηχανές τους.

Τέλος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, εξασφαλίζεται από την 1η Ιουλίου 2020 στους υπαλλήλους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, οι οποίοι υφίστανται σωματική βλάβη κατά τη διάρκεια και εξαιτίας της άσκησης των υπηρεσιακών τους καθηκόντων, η κάλυψη των πάσης φύσεως δαπανών νοσηλείας και αποθεραπείας, στο μέτρο που οι συγκεκριμένες δαπάνες δεν καλύπτονται από τον κύριο φορέα ασφάλισης ή και από ιδιωτικό φορέα ασφάλισης, με τον οποίο έχει συμβληθεί ο υπάλληλος.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Βαρύς ο πέλεκυς σε όσους ασκούν σωματική βία στους ελεγκτές"

Η Τουρκική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον ανακοίνωσε πως το Oruc Reis… ξεκίνησε τις έρευνες!

Με ανάρτησή της στο Twitter η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον ανακοίνωσε την έναρξη των σεισμικών ερευνών από του τουρκικό σκάφος Oruc Reis, στην «υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας» στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή της η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, η Τουρκία ασκεί τα κυριαρχικά δικαιώματα και τη δικαιοδοσία της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, στην υφαλοκρηπίδα της.

Πάντως, σύμφωνα με το marine traffic, το τουρκικό πλοίο παραμένει αγκυροβολημένο στην Αττάλεια.

Δείτε την ανάρτηση του τουρκικού προξενείου:

Turkish vessel #OruçReis started seismic researches within Turkey’s continental shelf in the Eastern Mediterranean. #Turkey exercises its sovereign rights and jurisdiction stemming from international law over its continental shelf. pic.twitter.com/JpTUTMmrkR

— Turkish Embassy DC (@TurkishEmbassy) July 25, 2020

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Τουρκική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον ανακοίνωσε πως το Oruc Reis… ξεκίνησε τις έρευνες!"

Μεσόγειος: Οι Αμερικανοί ματαίωσαν άσκηση με την Αίγυπτο- θα διεξάγουν με την Ελλάδα

Την Παρασκευή η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε την αναβολή της άσκησης «Bright Star» που θα φιλοξενούσαν οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις.

Η ματαίωσή τους έγινε εξαιτίας των επιπτώσεων της αναδυόμενης πανδημίας του κορωνοϊού.

Η αμερικανική ηγεσία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι ασκήσεις «Φωτεινού Αστέρα», στις οποίες συμμετέχουν στρατιωτικές δυνάμεις από διάφορες χώρες, θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο του 2021.

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι ανυπομονεί να συνεχισθεί αυτή εκπαιδευτική σχέση δεκαετιών και να δώσε εκ νέου την ευκαιρία για εκπαίδευση μαζί με τους Αιγύπτιους εταίρους και άλλες χώρες.

Οι ασκήσεις «Bright Star» είναι μία από μεγαλύτερες πολυεθνικές ασκήσεις στον κόσμο. Πραγματοποιούνται περιοδικά στην Αίγυπτο με τη συμμετοχή αρκετών χωρών. Οι ασκήσεις άρχισαν για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 1980 μετά την υπογραφή της συνθήκης ειρήνης μεταξύ Αιγύπτου και Ισραήλ το 1979 και επαναλήφθηκαν το 1981. Έκτοτε πραγματοποιούνται το φθινόπωρο κάθε δύο χρόνια, όπως σημειώνει η “Egypt Today”.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τον Γερμανό «στρατιωτικό παρατηρητή» στο Τέλεγκραμ , το αμερικανικό αεροπλανοφόρο CVN 69 Dwight D. Eisenhower, με ατομική πρόωση έφθασε στα ύδατα του Αιγαίου Πελάγους, όπου εντάχθηκε στον ελληνικό στόλο. Οι κοινές ασκήσεις μαζί του αναμένονται τις επόμενες ημέρες, στο πλαίσιο των αυξανόμενων εντάσεων στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, όπως σημειώνεται.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεσόγειος: Οι Αμερικανοί ματαίωσαν άσκηση με την Αίγυπτο- θα διεξάγουν με την Ελλάδα"

Αιγαίο – Navtex: Σημάδια αποκλιμάκωσης με απόσυρση τουρκικών πλοίων

Προς τις βάσεις τους κινούνται, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, κάποιες από τις μονάδες του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές φαίνεται ότι υπάρχει τάση αποκλιμάκωσης.

Αγκυροβολημένο στα ανοιχτά του λιμανικού της Αττάλειας πάντως παραμένει το Oruc Reis, που δεν έχει αποπλεύσει προς την περιοχή που προσπάθησε να δεσμεύσει η Άγκυρα.

Η κατάσταση αξιολογείται από τους επιτελείς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που υποστηρίζουν ότι υπάρχει τάση αποκλιμάκωσης, ωστόσο η ελληνική πλευρά παραμένει σε επαγρύπνηση, καθώς η NAVTEX είναι ακόμα σε ισχύ μέχρι την Κυριακή 2 Αυγούστου

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν πάντα σε εγρήγορση.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Αιγαίο – Navtex: Σημάδια αποκλιμάκωσης με απόσυρση τουρκικών πλοίων"

Καιρός αύριο: Υποχωρεί ο καύσωνας – Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Αλλάζει ο καιρός αύριο, Κυριακή (26.07.2020). Αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ πέφτει και η θερμοκρασία.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στη Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία όμως θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Ιόνιο και τοπικά στο Ανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Βελτίωση τη νύχτα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς, πρόσκαιρα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ που τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αυξημένες με τοπικούς όμβρους και κυρίως στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στη Θεσσαλία και στα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών και ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι στον Κορινθιακό δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 και στη νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Aίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Υποχωρεί ο καύσωνας – Έρχονται βροχές και καταιγίδες"

Φωτιά σε εξέλιξη στην περιοχή Λάλας του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας

Νέο πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ηλεία και συγκεκριμένα στην περιοχή Λάλας, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Στον τόπο της φωτιάς επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν δύο ελικόπτερα, που πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ /protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά σε εξέλιξη στην περιοχή Λάλας του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας"

Αναδρομικά συνταξιούχων: Σε 2 μήνες οι τελικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης

Η αβεβαιότητα για αυξημένες δαπάνες που θα απαιτηθούν φαίνεται πως καθυστερουν τις ανακοινώσεις για τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

Η συντηρητική γραμμή του οικονομικού επιτελείου για την πορεία της οικονομίας και την ανάγκη νέων μέτρων στήριξης, μεταθέτει τις τελικές αποφάσεις και ανακοινώσεις στους επόμενους μήνες, έως Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο και τον νέο Κρατικό Προϋπολογισμό για το 2021 που θα υποβληθεί στη Βουλή και τις Βρυξέλλες.

«Μόνο και μόνον τα αναδρομικά από τις αποφάσεις του ΣΤΕ για ένα 11μηνο στις κύριες συντάξεις μπορεί να κοστίζουν όσο 2-3 φρεγάτες ή μιας μοίρας αεροσκαφώνF-35» έλεγαν με νόημα αρμόδιοι επιτελείς, ενώ θύμιζαν ότι θα χρειαστούν συνεχώς και νέα μέτρα για την ανεργία των νέων που βαθαίνει λόγω της κρίσης στον Τουρισμό.

Είναι όμως απλά η κορυφή του παγόβουνου, η επίμαχη δικαστική απόφαση για τα κρυφά χρέη (αντί πλεονασμάτων) προς τους συνταξιούχους, τα οποία δεν θα υπήρχαν εάν από τον Μάιο του 2015 ήδη (όταν δεν ίσχυε καν Μνημόνιο στη χώρα) το ελληνικό Δημόσιο είχε συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του ΣτΕ (2287, 2288, 2289, 2290/2015) και καταργούσε τις κρατήσεις, που τώρα διεκδικούνται αναδρομικώς.

Για παράδειγμα, από τον περασμένο Φεβρουάριο ήδη έχει εκδικαστεί και αναμένεται να εκδοθεί ανάλογη απόφαση από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, για 1,2 εκατομμύρια ασφαλισμένους του Δημοσίου. Τα Τμήματα ΕΣ μάλιστα (και αντίθετα από την απόφαση του ΣτΕ που αφορά συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέως) έχουν κρίνει επιπλέον ως αντισυνταγματική και την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, αλλά και αναδρομικά που καλύπτουν μέχρι και το 2019 (δηλαδή πολλαπλάσιο κόστος από όσα για το 11μηνο 6/2015-5/2016).

Σύμφωνα με όσα έχει αποκαλύψει το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» της Κυριακής (19/7/2020) έως τα τέλη του έτους ή τις αρχές του 2021 έπονται άλλες δικαστικές αποφάσεις που έχουν αχθεί από το ΕΣ στο Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο τέλη σχετικά επίσης με ζητήματα του ν. 4093, ενώ τον Οκτώβριο ήδη αναμένεται και πιλοτική «πρότυπη» δίκη στο Α΄Τμήμα του ΣτΕ για τις περικοπές κύριων και επικουρικών συντάξεων, αλλά και των δώρων (13η -14η σύνταξη) σε τυφλούς.
Οι προσφυγές τους βασίζονται στην Ευρωπαϊκή Συνθήκη Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αλλά και στο Σύνταγμα για λόγους ισότητος. Υποστηρίζουν ότι έπρεπε να εξαιρεθούν τα Ατομα με Αναπηρίες, όπως εξαιρέθηκαν οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου με Αναπηρία άνω του 80% (ν.4111/2013).

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναδρομικά συνταξιούχων: Σε 2 μήνες οι τελικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης"

Κορωνοϊός: 31 νέα κρούσματα - 9 στην Αττική

Επιπλέον 31 νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων τα 8 σε ελέγχους στις πύλες εισόδου, αναφέρει ο ΕΟΔΥ σε ανακοίνωσή του. 


Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, για τα δεδομένα μέχρι τις 25 Ιουλίου, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 31, εκ των οποίων τα 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

Ο χάρτης της διασποράς των κρουσμάτων 

– οκτώ (8) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

– τρία (3) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

– εννέα (9) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής.

– τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,

– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας,

 δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,

– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου,

 ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου,

– δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Σάμου.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 4166 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 54.6% άνδρες. Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 201 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 10 (80.0% άνδρες).  


Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

diagramma1


diagramma2

Από το σύνολο των 4166 κρουσμάτων, 1166 (28.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2095 (50.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη: 

diagramma3


Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση

diagrammaxartis
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 31 νέα κρούσματα - 9 στην Αττική"

Ερντογάν: Δεν επιτρέπουμε ν' απλώσουν χέρι στα συμφέροντά μας

Δεν έχουμε βλέψεις στο έδαφος, τους φυσικούς πόρους κανενός, αλλά δεν επιτρέπουμε σε κανένα να απλώσει χέρι στα συμφέροντά μας και το δίκαιό μας, υποστήριξε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ενώ ισχυρίστηκε ότι η αιτία που κάποιες χώρες προκαλούν θόρυβο δεν είναι η Αγία Σοφία και η ανατολική Μεσόγειος, αλλά το τουρκικό έθνος και η παρουσία των μουσουλμάνων.

Σε ομιλία του για τα εγκαίνια δρόμου στην Αμάσεια, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «σχετικά με τα βήματα που κάναμε στο θέμα της χρήσης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, πέραν κάποιων φαινομενικών αντιδράσεων γενικά γίνονται αποδεκτά με σεβασμό».

«Άλλωστε, γνωρίζουμε ότι τις τελευταίες μέρες η αιτία που κάποιες χώρες προκαλούν μεγάλο θόρυβο, δεν είναι η Αγία Σοφία και η ανατολική Μεσόγειος αλλά στην πραγματικότητα το τουρκικό έθνος και η παρουσία των μουσουλμάνων σε αυτή την περιοχή», ισχυρίστηκε.

Για την εξωτερική πολιτική της χώρας του, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «από το Ιράκ στην Συρία, από την Λιβύη μέχρι το Αιγαίο, όπου υπάρχει απειλή εναντίον της χώρας μας πήγαμε, δείξαμε την δύναμη και την αποφασιστικότητά μας χωρίς να διστάσουμε».

Ο κ. Ερντογάν ανέφερε, επίσης, ότι «εμείς δεν έχουμε βλέψεις στο έδαφος, τους φυσικούς πόρους κανενός, αλλά δεν επιτρέπουμε σε κανένα να απλώσει χέρι στα συμφέροντά μας και το δίκαιό μας».

«Είμαστε έτοιμοι να αξιολογήσουμε και να διαπραγματευτούμε κάθε δίκαιη ηθική πρόταση. Την απάντησή μας ενάντια στις επιμονές και τους παλληκαρισμούς την δείχνουμε άλλωστε στο πεδίο της δράσης. Εάν χρειαστεί, δεν θα διστάσουμε να κάνουμε και περισσότερα», πρόσθεσε.

sigmalive
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: Δεν επιτρέπουμε ν' απλώσουν χέρι στα συμφέροντά μας"

Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: Υπό έλεγχο το μέτωπο

Αποτελεσματική αποδείχθηκε η άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής για τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Προσήλι, στο Πόρτο Γερμενό.

«Αυτή τη στιγμή η φωτιά ειναι υπό έλεγχο. Την προλάβαμε από την πρώτη στιγμή με τα οχήματά μας και τα δύο ελικόπτερα που έκαναν ρίψεις νερού» είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος.

«Είναι μεγάλες οι δασικές εκτάσεις και έπρεπε να την προλάβουμε από την πρώτη στιγμή» εξήγησε ο κ. Κοσμοπουλος.

Παρόμοια είναι η εικόνα και από την Πυροσβεστική για τη φωτιά που έκαψε ελαιώνες και ξερά χόρτα.



Επι τόπου επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα και δύο ελικόπτερα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: Υπό έλεγχο το μέτωπο"

Εφάπαξ ειδικό βοήθημα – Ποιοι το δικαιούνται (ΦΕΚ)

ΥΠΕΝ: Εφάπαξ ειδικό βοήθημα για την επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος.
Αναλυτικά:
Εκδόθηκε η απόφαση Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/70697/861/14-7-2020 «Εφάπαξ ειδικό βοήθημα για την επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος, δυνάμει του άρθρου 36 του ν. 4508/2017 (Β’ 474) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.».
Σκοπός της παρούσας απόφασης είναι η εξειδίκευση των διατάξεων του άρθρου 36 του ν. 4508/2017, όπως ισχύει, που αφορά στην παροχή εφάπαξ ειδικού βοηθήματος για την στήριξη καταναλωτών με χαμηλά εισοδήματα, οι οποίοι έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Κριτήρια για την υποβολή αίτησης
Οι προς εξέταση δικαιούχοι του ειδικού βοηθήματος για να υποβάλουν αίτηση στην Επιτροπή του άρθρου 3 πρέπει να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:
Α. Να έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι και τις 30/04/2020 και να παραμένουν αποσυνδεδεμένοι μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας του άρθρου 3.
Β. Η αποσύνδεση να έχει γίνει στην παροχή ρεύματος της κύριας κατοικίας του προς εξέταση δικαιούχου.
Γ. Εισοδηματικά κριτήρια
Να έχουν οι ίδιοι και τα μέλη του νοικοκυριού τους, με βάση τους ορισμούς τους άρθρου 2 της Δ13/οικ. 33475/1935/15.06.2018 απόφασης «Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (Β’ 2281), όπως ισχύει, ετήσιο συνολικό πραγματικό (φορολογητέο, αυτοτελώς φορολογούμενο ή ειδικώς φορολογούμενο ή απαλλασσόμενο φόρου) ή τεκμαρτό εισόδημα, όπως αυτό προκύπτει από τις τελευταίες εκκαθαρισμένες δηλώσεις φόρου εισοδήματος των μελών του νοικοκυριού για τις οποίες έχει λήξει η οριζόμενη από τις κείμενες διατάξεις ή η παραταθείσα με οποιονδήποτε τρόπο προθεσμία υποβολής, με την
επιφύλαξη προσκόμισης των δικαιολογητικών μεταβολής οποιουδήποτε εισοδηματικού ή περιουσιακού στοιχείου ή σύνθεσης νοικοκυριού, όπως αυτά προβλέπονται στο άρθρο 3, έως τα όρια του παρακάτω πίνακα:
Σύνθεση νοικοκυριού με βάση τους ορισμούς τους άρθρου 2 της Δ13/οικ.33475/1935/15.06.2018 απόφασης «Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (Β’ 2281), όπως ισχύειΕισοδηματικό όριο
Μονοπρόσωπο νοικοκυριό9.000 ευρώ
Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος13.500 ευρώ
Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη15.750 ευρώ
Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη18.000 ευρώ
Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα μέλη24.750 ευρώ
Νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και τέσσερα ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με
πέντε ανήλικα μέλη
27.000 ευρώ
Για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω τα παραπάνω εισοδηματικά όρια αυξάνονται κατά οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ.
Για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ’ οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή τους, τα παραπάνω εισοδηματικά όρια αυξάνονται κατά δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ.
Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος προστίθεται το ποσό των τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων (4.500) ευρώ και για κάθε επιπλέον ανήλικο μέλος το ποσό των δύο χιλιάδων διακοσίων πενήντα (2.250) ευρώ, μέχρι του συνολικού ορίου των τριάντα μία χιλιάδων πεντακοσίων (31.500) ευρώ ανεξαρτήτως του αριθμού των μελών του νοικοκυριού. Το ανώτατο όριο του παραπάνω εδαφίου αυξάνεται κατά οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω και κατά δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ’ οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή τους.
Κατανομή ειδικού βοηθήματος
1. Το ύψος του ειδικού βοηθήματος θα αντιστοιχεί σε ποσό που θα καθορίζεται αναλόγως του ύψους της συνολικής οφειλής των καταναλωτών προς τον Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας και προς τον Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Α.Ε. και συγκεκριμένα:
Για συνολικές οφειλές έως έξι χιλιάδες (6.000) ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το σύνολο της οφειλής, για συνολικές οφειλές άνω των έξι χιλιάδων (6.000) ευρώ και έως εννέα χιλιάδες (9.000) ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75 %) της οφειλής, για συνολικές οφειλές άνω των εννέα χιλιάδων (9.000) ευρώ και έως δώδεκα χιλιάδες (12.000) ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το πενήντα τοις εκατό (50 %) της οφειλής και για συνολικές οφειλές άνω των δώδεκα χιλιάδων (12.000) ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το τριάντα τοις εκατό (30 %) της οφειλής.
2. Οι καταναλωτές θα εντάσσονται σε πρόγραμμα διακανονισμού και το εναπομείναν ποσό θα εξοφλείται από τους ίδιους σε άτοκες μηνιαίες δόσεις, κατ’ αντιστοιχία των προβλεπομένων στην παρ.3 του άρθρου 34 του Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας σε Πελάτες.
3. Ποσό προκαταβολής, πέραν του ειδικού βοηθήματος, δεν ζητείται από τον εκάστοτε Προμηθευτή.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Εφάπαξ ειδικό βοήθημα – Ποιοι το δικαιούνται (ΦΕΚ)"

Αυστηρότατοι έλεγχοι για τους ταξιδιώτες από Ρουμανία-Βουλγαρία

Οι ταξιδιώτες που φτάνουν αεροπορικά από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία στη χώρα μας έχουν υποχρέωση να διαθέτουν αποδεικτικό αρνητικό τεστ για τον κορονοϊό. Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο υφυπουργός προστασίας του πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε ότι όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα, μέσω αεροπορικών συνδέσεων, από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, από το πρωί της Τρίτης, 28 Ιουλίου, μέχρι τις 4 Αυγούστου, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα», αναφέρει στην ανακοίνωση και προσθέτει:»Εξαιρούνται οι Έλληνες πολίτες, οι κάτοχοι άδειας παραμονής και όσοι ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους. Ταυτόχρονα, παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) τουλάχιστον 24 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναλύει και αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα, ώστε το άνοιγμα στους ξένους επισκέπτες να γίνεται με ασφάλεια και χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυστηρότατοι έλεγχοι για τους ταξιδιώτες από Ρουμανία-Βουλγαρία"

Αγία Σοφία: Ανοιχτή όλο το 24ωρο με εντολή Ερντογάν

Εντολή το «Μεγάλο Τέμενος» να μένει ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο, έδωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το προπαγανδιστικό σόου στην Αγία Σοφία.

Την εντολή Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά αποκάλυψε με ανάρτησή του στο twitter ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Αλί Γερλίκαγια.

«Ο πρόεδρός μας έδωσε εντολή να είναι ανοιχτή η Αγιά Σοφιά 24 ώρες το 24ωρο για προσευχή, αρχής γενομένης από σήμερα. Το τζαμί Αγία Σοφιά θα είναι πάντα ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο. Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στον πρόεδρό μας» έγραψε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης.
Φυσικά, συνόδευσε την ανάρτησή του με μια φωτογραφία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσα από την Αγιά Σοφιά.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά, η πρόθεση του Ερντογάν ήταν να κλείσει για έξι μήνες η Αγιά Σοφιά, ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες της μετατροπής της σε τζαμί.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αγία Σοφία: Ανοιχτή όλο το 24ωρο με εντολή Ερντογάν"

Το ΥΠΕΞ καταδικάζει κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου

Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου, με αφορμή το κάψιμο τουρκικής σημαίας σε διαδήλωση για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

«Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου οιασδήποτε χώρας, εν προκειμένω της Τουρκίας», σημειώνει το υπουργείο Εξωερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου οιασδήποτε χώρας, εν προκειμένω της Τουρκίας.

We categorically condemn any action that desecrates a national symbol of any country, in this case of Turkey.

— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) July 25, 2020

Υπενθυμίζεται ότι παγίως το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει ανάλογες ενέργειες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Το ΥΠΕΞ καταδικάζει κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου "

Φορολογικές δηλώσεις: Κατατέθηκε η τροπολογία για την παράτασή τους

Κατατέθηκε η τροπολογία για την παράταση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος 2020 στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών (ΕΕ) 2017/1852, (ΕΕ) 2018/822, (ΕΕ) 2020/876, (ΕΕ)2016/1164, (ΕΕ) 2018/1910 και (ΕΕ) 2019/475, συνεισφορά Δημοσίου για την αποπληρωμή δανείων πληγέντων δανειοληπτών λόγω των δυσμενών συνεπειών
Η τροπολογία προβλέπει :
Αιτιολογική έκθεση επί του άρθρου 3
Με τις προτεινόμενες διατάξεις λόγω των ιδιαίτερων κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών που προέκυψαν από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19, για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων ρυθμίζεται εκ νέου ο χρόνος υποβολής των δηλώσεων εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, καθώς και νομικών οντοτήτων φορολογικού έτους 2019, καθώς και η καταβολή των δόσεων με δυνατότητα έκπτωσης στις περιπτώσεις εφάπαξ καταβολής του φόρου.
Διάταξη
Άρθρο 3
Εμπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων φόρου εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2019
Στο τέλος του άρθρου 72 του ν.4172/2013 (Α’ 167) προστίθεται νέα παράγραφος ως εξής:
«46. Οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2019 των φυσικών προσώπων του άρθρου 3 και των νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του παρόντος Κώδικα των οποίων το φορολογικό έτος λήγει την 31π Δεκεμβρίου 2019, υποβάλλονται εμπρόθεσμα μέχρι την 28η Αυγούστου 2020.
Η καταβολή του φόρου για τις δηλώσεις του προηγούμενου εδαφίου πραγματοποιείται σε οκτώ (8) ισόποσες μηνιαίες δόσεις από τις οποίες οι δύο πρώτες δόσεις καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Αυγούστου 2020 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη η μέρα των έξι (6) επόμενων μηνών.
Όταν ο φόρος που οφείλεται με βάση την εμπρόθεσμη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων καταβάλλεται εφάπαξ μέχρι την 31η Αυγούστου 2020, παρέχεται στο συνολικό ποσό του φόρου και των λοιπών συμβεβαιούμενων με αυτόν οφειλών έκπτωση δύο τοις εκατό (2%).»
Το άρθρο 3:

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Φορολογικές δηλώσεις: Κατατέθηκε η τροπολογία για την παράτασή τους"

Αυστηρό μήνυμα ελληνικού ΥΠΕΞ για τo εθνικιστικό παραλήρημα της Τουρκίας

Τα εθνικιστικά παραληρήματα της Τουρκίας εκθέτουν την ίδια, τονίζει χαρακτηριστικά το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με την τοποθέτηση του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Η διεθνής κοινότητα του 21ου αιώνα παρατηρεί έκπληκτη τα παραληρήματα θρησκευτικού και εθνικιστικού φανατισμού της σημερινής Τουρκίας», σημειώνει η ανακοίνωση και συνεχίζει «έχουν καταδικαστεί και είναι ανάξια απάντησης, ενώ εκθέτουν διεθνώς όλο και περισσότερο αυτούς που τα εκστομίζουν και τα υποκινούν».

Νωρίτερα, το τουρκικό ΥΠΕΞ σε μία άνευ προηγουμένου ανακοίνωση κάλεσε την Ελλάδα να θυμηθεί «τι συνέβη στο Αιγαίο» και «να ξυπνήσει από το όνειρο του Βυζαντίου» αποκαλώντας μάλιστα την Ελλάδα «ως το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυστηρό μήνυμα ελληνικού ΥΠΕΞ για τo εθνικιστικό παραλήρημα της Τουρκίας"

ΕΕ για Αγία Σοφία: Ο Ερντογάν «υπονομεύει τις προσπάθειες για διάλογο και συνεργασία»

Η απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τέμενος «δημιουργεί αναμφισβήτητα δυσπιστία, προωθεί νέο διχασμό μεταξύ των θρησκευτικών κοινοτήτων και υπονομεύει τις προσπάθειες της ΕΕ για διάλογο και συνεργασία», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπος της ΕΕ.

Παράλληλα, θύμισε ότι στο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ τη 13η Ιουλίου «υπήρξε ευρεία συναίνεση μεταξύ των υπουργών να ζητηθεί από τις τουρκικές αρχές να αναθεωρήσουν την απόφασή τους».

Επιπροσθέτως, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι σύμφωνα με τα συμπεράσματα του τελευταίου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής καλείται «να διερευνήσει νέα μονοπάτια τα οποία θα οδηγήσουν στην αποκλιμάκωση της έντασης, καθώς και να προετοιμάσει «περαιτέρω μέτρα που μπορούν να ληφθούν», προσθέτοντας ότι «αυτή η διαδικασία είναι σε εξέλιξη».

Επεσήμανε ακόμη την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ζοζέπ Μπορέλ με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά την οποία συμφώνησαν ότι «υπάρχει ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης», καθώς και να «συνεργαστούν για την εκεχειρία στη Λιβύη στο πλαίσιο της διαδικασίας του Βερολίνου».

Κατέληξε λέγοντας ότι «ο κ. Μπορέλ θα ενημερώσει τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ κατά το Άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών στα τέλη Αυγούστου στο Βερολίνο, στην ατζέντα του οποίου είναι και η Τουρκία».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΕ για Αγία Σοφία: Ο Ερντογάν «υπονομεύει τις προσπάθειες για διάλογο και συνεργασία»"

Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ: «Να θυμηθούν τι έπαθαν στο Αιγαίο όσοι δεν έδειξαν σεβασμό στη σημαία μας»

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών συνεχίζει την προκλητική του στάση και καλεί την Ελλάδα να ξυπνήσει από το όνειρο του Βυζαντίου ενώ μιλάει και για τουρκική μειονότητα στη Θράκη!

Μεταξύ άλλων ανέφερε η ανακοίνωση:

«Καταδικάζουμε τις αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης και των μελών του κοινοβουλίου και βεβαίως καταδικάζουμε έντονα το κάψιμο της σημαίας μας στη Θεσσαλονίκη.

Τα κακομαθημένα παιδιά της Ευρώπης που δεν μπορούσαν να χωνέψουν το ότι άνοιξε ξανά για προσευχή η Αγιά Σοφιά, δεν έχουν πάρει μάθημα από την Ιστορία αυτά τα ρατσιστικά κεφάλια. Να πρέπει να θυμηθούν όμως τι έπαθαν στο Αιγαίο όσοι δεν έδειξαν σεβασμό στη σημαία μας.

Στη συνέχεια κάνει λόγο για όνειρο του Βυζαντίου και καλεί την Ελλάδα να ξυπνήσει από αυτό».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ: «Να θυμηθούν τι έπαθαν στο Αιγαίο όσοι δεν έδειξαν σεβασμό στη σημαία μας»"

Μάτι - Φρίκη δίχως τέλος: Σε λάκκο έριξαν αταυτοποίητα κόκκαλα νεκρών από την πυρκαγιά

Σήμερα έγινε καταγγελία στον Δήμο Μαραθώνος που έχει την ευθύνη του κοιμητηρίου Νέας Μάκρης - Τι είπε στο ethnos.gr συγγενής θύματος

Μία μακάβρια ανακάλυψη έκανε συγγενής θύματος από τη φονική φωτιά στο Μάτι. Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο χρόνων από την αποφράδα ημέρα που κόστισε τη ζωή σε 102 συνανθρώπους μας και άφησε σημαδεμένα σώματα και ψυχές μία σοκαριστική ανακάλυψη έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Η Ευαγγελία Νικολοπούλου έκανε τρισάγιο στο μνήμα της αδικοχαμένης μητέρας της που εκείνο το απόβραδο έχασε τη ζωή της σε ηλικία 59 ετών.

Περπατώντας στους διαδρόμους του κοιμητηρίου Νέας Μάκρης η κυρία Νικολοπούλου παρατήρησε πως δίπλα στους τάφους υπήρχε ένα σημείο που το πλακόστρωτο ήταν σπασμένο σε παραλληλόγραμμο σχήμα και ο λάκκος ήταν σκεπασμένος πρόχειρα με χώμα. Δύο παλιές σπασμένες καρέκλες οριοθετούσαν το σημείο προφανώς για να αποτρέπει τους περαστικούς.

Η παρατηρητικότητα της Ευαγγελίας Νικολοπούλου και εκ των υστέρων η αναζήτηση πληροφοριών για την ύπαρξη του ανοικτού τάφου χωρίς καμία ένδειξη ή κάποια μαρμάρινη πλάκα οδήγησε σε μία μακάβρια ανακάλυψη.

Ο ιερέας του κοιμητηρίου αλλά και άνθρωποι που γνωρίζουν καλά το σημείο επιβεβαίωσαν πως πρόκειται για τάφο και συγκεκριμένα για σημείο που θάφτηκαν αταυτοποίητα μέλη που βρέθηκαν σε διάφορα σημεία στο Μάτι και κυρίως στο οικόπεδο που εγκλωβίστηκαν τα περισσότερα θύματα.

«Δεν μπορώ να περιγράψω τη φρίκη που αισθάνθηκα όταν συνειδητοποίησα την αδιαφορία και την ασέβεια. Τα οστά σε λίγο θα ξεθαφτούν από τη βροχή, καθώς το χώμα υποχωρεί, οι καρεκλίτσες στη σκιά αποτελούν ιδανικό σημείο για ξεκούραση και κανείς δεν έβαλε έστω ένα σταυρό στα αζήτητα που δεν κατάφεραν ποτέ να συμπληρώσουν κάποιο μακάβριο παζλ... Αυτή την εικόνα προσβάλλει με έναν ακόμη τρόπο τη μνήμη των νεκρών μας...», έγραψε η Ευαγγελία Νικολοπούλου στο facebook.

Σε επικοινωνία που είχε μαζί της το ethnos.gr ανέφερε πως ήδη προέβη και σε καταγγελία στον δήμο Μαραθώνος: «Δυστυχώς τα πράγματα είναι όπως τα βλέπετε. Είμαι σοκαρισμένη και αηδιασμένη με αυτά που ανακαλύπτουμε κάθε μέρα. Περιμένω την απάντηση του Δημάρχου για αυτή την ασέβεια στη μνήμη των νεκρών».


ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Μάτι - Φρίκη δίχως τέλος: Σε λάκκο έριξαν αταυτοποίητα κόκκαλα νεκρών από την πυρκαγιά"

Πρόσληψη ιδιωτών για τις ανάγκες ασφάλειας ή φρούρησης οποιασδήποτε εγκατάστασης ή χώρων Ν.Π.Δ.Δ.

Εγκρίθηκε με Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη η πρόσληψη ιδιωτών για τις ανάγκες ασφάλειας ή φρούρησης οποιασδήποτε εγκατάστασης ή χώρων Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Επιχειρήσεων, καθώς και για τη συνοδεία χρηματαποστολών αυτών
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Τεύχος Β 2965/20-07-2020 η Υπουργική Απόφαση Αριθμ. 7017/7/1-Θ/2020, με την οποία εγκρίνεται η πρόσληψη ιδιωτών για τις ανάγκες ασφάλειας ή φρούρησης οποιασδήποτε εγκατάστασης ή χώρων Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Επιχειρήσεων, καθώς και για τη συνοδεία χρηματαποστολών αυτών.
Για την πρόσληψη υπογράφεται σύμβαση μεταξύ των Ν.Π.Δ.Δ. του Οργανισμού ή της Επιχείρησης και των ενδιαφερομένων ιδιωτών οι οποίοι προσλαμβάνονται κατόπιν διαγωνισμού και με τη διαδικασία που καθορίζεται αναλυτικά στην Απόφαση.
Η πρόσληψη των υποψηφίων από τους φορείς γίνεται μετά από προκήρυξη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπου αναγράφονται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ο χρόνος και τρόπος υποβολής τους, τα προσόντα πρόσληψης, οι θέσεις που θα καλυφθούν, κατά πόλη, ο τρόπος διενέργειας του διαγωνισμού, ο τρόπος εξαγωγής των αποτελεσμάτων, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.

Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να προσληφθούν πρέπει να συγκεντρώνουν συγκεκριμένα προσόντα (αναφέρονται σε ΦΕΚ)
Πρόσληψη ιδιωτών για τις ανάγκες ασφάλειας ή φρούρησης οποιασδήποτε εγκατάστασης ή χώρων Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Επιχειρήσεων, καθώς και για τη συνοδεία χρηματαποστολών αυτών.
e-nomothesia
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόσληψη ιδιωτών για τις ανάγκες ασφάλειας ή φρούρησης οποιασδήποτε εγκατάστασης ή χώρων Ν.Π.Δ.Δ."

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news