facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Μάτι: Παράταση έως 17/8 της διαβούλευσης για το πολεοδομικό σχέδιο

Παρατείνεται έως 17 Αυγούστου η διαβούλευση για το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο για το Μάτι.

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Μετά από αιτήματα κατοίκων και φορέων δίνεται παράταση έως τις 17 Αυγούστου 2020 για τη Διαβούλευση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Ε.Π.Σ.) για την πυρόπληκτη περιοχή των Δημοτικών Ενοτήτων Νέας Μάκρης και Ραφήνας των Δήμων Μαραθώνος και Ραφήνας – Πικερμίου.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Μάτι: Παράταση έως 17/8 της διαβούλευσης για το πολεοδομικό σχέδιο"

Απειλές Τουρκίας προς Αίγυπτο για τη Λιβύη

Η Τουρκία προειδοποίησε σήμερα ότι δεν θα διστάσει να «λάβει τα απαραίτητα μέτρα» στη Λιβύη για να στηρίξει τις δυνάμεις της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Τρίπολης, που βρίσκεται αντιμέτωπη με τις δυνάμεις της ανατολικής Λιβύης, που υποστηρίζονται από χώρες, όπως η Αίγυπτος, η Ρωσία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Η χώρα μας θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στον λαό της Λιβύης ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή τυραννίας και δεν θα διστάσει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα», σημείωσε ανακοίνωση της τουρκικής κυβέρνησης που δημοσιεύτηκε μετά από τη σύγκληση του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας υπό την προεδρία του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η ανακοίνωση επίσης αναφέρεται σε «καταδικασμένες πρωτοβουλίες τρίτων που ονειρεύονται να εκμεταλλευτούν το χάος για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους μαζί με τους πραξικοπηματίες», χαρακτηρισμός με τον οποίο η Άγκυρα αναφέρεται στον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης.

Η ένταση στην περιοχή έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, με την Αίγυπτο να απειλεί να επέμβει στρατιωτικά εάν η GNA προχωρήσει προς την κατάληψη της στρατηγικής πόλης Σύρτη, τον επόμενο δηλωμένο στόχο των δυνάμεων της Τρίπολης. Το αιγυπτιακό κοινοβούλιο μάλιστα έδωσε προχθές το πράσινο φως για στρατιωτική επέμβαση στη γείτονα.

Στο σημερινό τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, η τουρκική κυβέρνηση «επιβεβαίωσε επίσης την απόλυτη αποφασιστικότητά της» να υπερασπιστεί τα «δικαιώματα και συμφέροντά της» στην ανατολική Μεσόγειο.

Νωρίτερα σήμερα Τουρκία και Ρωσία συμφώνησαν να συνεχίσουν να πιέζουν για κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη, ωστόσο η Άγκυρα για ακόμη μια φορά διατύπωσε τη θέση της ότι ο Χαλίφα Χάφταρ δεν έχει καμία νομιμότητα και ότι οι δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού πρέπει να αποσυρθούν από βασικές στρατιωτικές θέσεις ώστε να προκύψει οποιαδήποτε αξιόπιστη συμφωνία.

Μετά τις διαβουλεύσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Άγκυρα μεταξύ αντιπροσωπειών Τουρκίας και Ρωσίας σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, οι δύο πλευρές κατέληξαν σε μια συμφωνία τεσσάρων σημείων. Μόσχα και Άγκυρα συμφώνησαν να αξιολογηθεί το ενδεχόμενο δημιουργίας Κοινής Ομάδας Εργασίας για τη Λιβύη και να πραγματοποιηθούν διαβουλεύσεις σύντομα στη Μόσχα.

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, Τουρκία και Ρωσία εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι δεν είναι στρατιωτική η λύση στην κρίση της Λιβύης και ότι μπορεί να επιλυθεί μόνο με μια πολιτική διαδικασία με την διευκόλυνση των ΗΕ υπό την ηγεσία των Λίβυων. Υπογράμμισαν την ανάγκη καταπολέμησης των τρομοκρατικών ατόμων και δομών στη Λιβύη όπως καθορίζονται από το ΣΑ του ΟΗΕ. Επανέλαβαν τη δέσμευσή τους να διατηρήσουν τις διμερείς τους επαφές προκειμένου να διασφαλίσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη χώρα και να βελτιώσουν τις ανθρώπινες συνθήκες.

«Μόλις καταλήξαμε σε μια συμφωνία με τη Ρωσία για να εργαστούμε για μια αξιόπιστη και βιώσιμη εκεχειρία στη Λιβύη», δήλωσε στο Reuters ο ανώτερος σύμβουλος ασφαλείας του Ερντογάν Ιμπραχίμ Καλίν.

Ο Τούρκος αξιωματούχος τόνισε ότι οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να βασίζεται σε μια επιστροφή στις λιβυκές πολεμικές πρώτες γραμμές του 2015 – όπως τις περιέγραψε – απαιτώντας από τις δυνάμεις του Χάφταρ να αποσυρθούν από την πόλη Σύρτη της Μεσογείου, την πύλη προς τις ανατολικές πετρελαιοπηγές της Λιβύης και την Τζούφρα, μια αεροπορική βάση κοντά στο κέντρο της χώρας.

«Για να είναι βιώσιμη η εκεχειρία, η Τζούφρα και η Σύρτη πρέπει να εκκενωθούν από τις δυνάμεις του Χάφταρ», δήλωσε ο Καλίν στο Reuters σε συνέντευξή του στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.

Οι ΗΠΑ κατηγορούν ότι η Μόσχα στέλνει πολεμικά αεροσκάφη στην Τζούφρα μέσω της Συρίας για να υποστηρίξει Ρώσους μισθοφόρους που πολεμούν μαζί με τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό του Χάφταρ. Και η Μόσχα και ο LNA το αρνούνται.

Ο Καλίν είπε ότι οποιαδήποτε αιγυπτιακή ανάπτυξη στη Λιβύη θα εμπόδιζε τις προσπάθειες τερματισμού των μαχών και θα ήταν επικίνδυνη για το Κάιρο: «Πιστεύω ότι θα είναι μια επικίνδυνη στρατιωτική περιπέτεια για την Αίγυπτο».

Η τουρκο-ρωσική σημερινή συμφωνία για τις προσπάθειες κατάπαυσης του πυρός περιλαμβάνει μια έκκληση για μέτρα που να επιτρέπουν πρόσβαση για όσους χρίζουν ανθρωπιστικής ανάγκης και προσπάθειες για την προώθηση του πολιτικού διαλόγου μεταξύ των αντίπαλων πλευρών της Λιβύης.

Ωστόσο, ο ανώτερος σύμβουλος ασφαλείας του Τούρκου προέδρου είπε ότι ο Χάφταρ είχε παραβιάσει προηγούμενες συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός και δεν αποτελεί αξιόπιστος εταίρος, υποδηλώνοντας ότι άλλα πρόσωπα στην ανατολική Λιβύη πρέπει να διαδραματίσουν ρόλο.

«Δεν θεωρούμε (τον Χάφταρ) ως νόμιμο παράγοντα ούτως ή άλλως», ανέφερε. «Αλλά υπάρχει ένα άλλο κοινοβούλιο στο Τομπρούκ. Υπάρχουν άλλοι παίκτες στη Βεγγάζη. Οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να πραγματοποιηθούν μεταξύ τους»

Στην ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι στηρίζει την εκεχειρία και τις πολιτικές συνομιλίες που θα καταλήξουν σε ενωμένες κυβερνητικές αρχές. Η Ρωσία δέχθηκε στη Μόσχα αντιπροσωπείες ανώτερων αξιωματούχων και από τις δύο εμπόλεμες πλευρές της Λιβύης και προσπάθησε και απέτυχε να κάνει τον Χάφταρ να υπογράψει μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Απειλές Τουρκίας προς Αίγυπτο για τη Λιβύη"

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Πούτιν για Αγιά Σοφιά και Ανατολική Μεσόγειο

Το απόγευμα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Κατά τη διάρκεια αυτή, οι δύο ηγέτες συνομίλησαν για τις εξελίξεις με την απόφαση της Τουρκίας για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, μία κίνηση-πρόκληση για όλη την Ορθοδοξία καθώς επίσης για τις σχέσεις των δύο χωρών και την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Πούτιν για Αγιά Σοφιά και Ανατολική Μεσόγειο"

Μάτι: Κραυγή αγωνίας των κατοίκων – Ζητούν 10ημερη παράταση για το νέο πολεοδομικό σχέδιο

“Η μελέτη για το νέο πολεοδομικό σχέδιο έχει απίστευτες ανακρίβειες, πάνε να υφαρπάξουν με το έτσι θέλω τις περιουσίες μας. Πατάνε πάνω στον πόνο μας και στο φόβο μιας μελλοντική καταστροφής”, καταγγέλλουν οργισμένοι στο newsit.gr οι κάτοικοι στο Μάτι, οι οποίοι εκτός από τον πόνο του χαμού των πολυαγαπημένων τους προσώπων σαν αύριο το 2018 από την φονική πυρκαγιά, έχουν να αντιμετωπίσουν και το νέο σχέδιο ανοικοδόμησης της περιοχής, το οποίο υλοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ).
Όπως αναφέρουν, σύμφωνα με τα έγγραφα που έχουν στα χέρια τους η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων “ΣΜΠΕ” κοινοποιήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στις 2 Ιουλίου. Σύμφωνα με το έγγραφο το συμβούλιο είχε το δικαίωμα μέσα σε 35 ημέρες να καταθέσει την δική του εισήγηση, αναφορικά με την έγκριση ή μη της “ΣΜΠΕ”, όμως κάποιοι αποφάσισαν στα ξαφνικά και χωρίς καμία προειδοποίηση να κρίνουν την διαδικασία ως κατεπείγουσα με αποτέλεσμα σήμερα 22 Ιουλίου να λήξη η προθεσμία.
“Όταν η “ΣΜΠΕ” μεταβιβάστηκε στην Περιφέρεια έχουμε το επίσημα έγγραφο που αναφέρει πως μέσα σε 35 ημέρες έχουμε το δικαίωμα να καταθέσουμε τις δικές μας προτάσεις. Ξαφνικά μαθαίνουμε πως μετά από ενέργειες κάποιων κατοίκων, τους οποίους δεν μας τους αναφέρουν φυσικά πως η προθεσμία διαδικασία εισήγησης έληξε σήμερα.
Οι 1500 σελίδες των μελετών, οι φωτογραφίες κι όλα αυτά που αποτελούν τον φάκελο του σχεδίου ήταν ποτέ δυνατόν να διαβαστούν μέσα σ ένα τόσο μικρό διάστημα; Εκείνοι ένα χρόνο υποτίθεται δούλευαν την μελέτη, η οποία έχει απίστευτες ανακρίβειες. Πάνε να υφαρπάξουν τις περιουσίες μας στα μουλωχτά, επειδή είμαστε σε μια τεράστια ανασφάλεια μήπως και ξανά καούμε, εμείς οι άναρχοι, οι καταπατητές, οι αυθαίρετοι, όπως μας χαρακτηρίζουν δεξιά κι αριστερά”.
Για τους λόγους αυτούς άμεση ήταν η κινητοποίηση του Δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελου Μπουρνούς, ο οποίος σε ανακοίνωση του ζητεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος 10ήμερη παράταση.
Η ανακοίνωση
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Μάτι: Κραυγή αγωνίας των κατοίκων – Ζητούν 10ημερη παράταση για το νέο πολεοδομικό σχέδιο"

Πυροσβεστική: 57 δασικές πυρκαγιές σε 24 ώρες

Ανακοίνωση για τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Ελλάδα την Τετάρτη 22 Ιουλίου εξέδωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική από το απόγευμα της Τρίτης στις 19:00 μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης στις 19:00  εκδηλώθηκαν 57 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν749 πυροσβέστες264 οχήματα, 18 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περιοδικά επιχείρησαν τα εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος, με την συνδρομή: ενός (1) Ε/Π του Ελληνικού Στρατού, εθελοντών πυροσβεστών καθώς και υδροφόρων και μηχανημάτων έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.
Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στις Κεχριές Κορινθίας είναι σε εξέλιξη, με πολλές διάσπαρτες ενεργές εστίες. Συνολικά επιχειρούν 179 πυροσβέστες, 56 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ, 10 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν: ένα (1) ελικόπτερο του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: 57 δασικές πυρκαγιές σε 24 ώρες"

Κεχριές: Συγκλονίζουν οι εικόνες από την μάχη με τις φλόγες που κάνουν τον γύρο του κόσμου – Μαίνεται η φωτιά

Η εικόνα από την φωτιά στις Κεχριές δεν είναι ακόμα καλή και παρά το γεγονός ότι η φωτιά περιορίσθηκε σημαντικά δυο φορές κατά την επιχείρηση της πυροσβεστικής οι δυνατοί άνεμοι παίζουν άσχημα παιχνίδια.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr από την πυροσβεστική, ενεργό μέτωπο αυτή την στιγμή δεν υπάρχει αλλά μόνο διάσπαρτες εστίες που αναζωπυρώνονται διαρκώς λόγω των ισχυρών ανέμων που φτάνουν τα 7 μποφόρ. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ δόθηκε εντολή εκκένωσης και στο χωριό Αθίκια Κορινθίας.
Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Π.Υ. Επί τόπου επιχειρούν 179 πυροσβέστες με 56 οχήματα και 10 ομάδες πεζοπόρων. Ρίψεις νερού κάνουν 7 αεροπλάνα και 10 ελικόπτερα. Στο έργο της κατάσβεσης βοηθούν και εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες του δήμου. 
Νωρίτερα, εκκενώθηκαν και τρεις οικισμοί και μία κατασκήνωση, που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι και Ζίμενς έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία, αλλά και δικά τους μέσα, σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή. Επίσης, σε ασφαλές μέρος έχουν μεταφερθεί και τα παιδιά που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση που λειτουργεί στην περιοχή.
“Η πυρκαγιά έφτασε πολύ κοντά στον οικισμό Siemens, οι κάτοικοι του οποίου απομακρύνθηκαν εγκαίρως, αλλά δεν έχουν καταγραφεί ζημιές σε αυτόν”, τονίζει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης. Όσον αφορά την εικόνα της πυρκαγιάς αυτή την ώρα επισημαίνει: “Δείχνει να σταθεροποιείται πλέον. Γίνεται ό,τι είναι εφικτό για την κατάσβεσή της”.
Στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονται ο αρχηγός της Πυροσβεστικής για να συντονίσει το έργο της κατάσβεσης αλλά και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. 
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσω του πρακτορείου Reuters είναι συγκλονιστικές
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κεχριές: Συγκλονίζουν οι εικόνες από την μάχη με τις φλόγες που κάνουν τον γύρο του κόσμου – Μαίνεται η φωτιά"

Προσοχή στα νομίσματα που μοιάζουν με ευρώ -Γέμισε η αγορά

Σε ενημέρωση των πολιτών για την κυκλοφορία νομισμάτων που κυκλοφορούν ως ευρώ στην αγορά, προχωράει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης και ταυτόχρονα εφιστά την προσοχή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μετά από καταγγελίες, τόσο επιχειρηματιών, όσο και Καταναλωτών, σχετικά με την κυκλοφορία νομισμάτων γειτονικών χωρών, που κυκλοφορούν ως ευρώ η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, έβγαλε σχετική ανακοίνωση, εφιστώντας την προσοχή τόσο των επιχειρήσεων όσο και των καταναλωτών.

Στην σχετική ανακοίνωσή της, η Ένωση των καταναλωτών, αναφέρει:

«Ενημερώνουμε τους επιχειρηματίες και καταναλωτές, ότι σύμφωνα με καταγγελίες, κυκλοφορούν στην Αγορά, νομίσματα (κέρματα), από τουρίστες γειτονικών χωρών, που μοιάζουν με το ευρώ, αλλά η αξία τους είναι κατά πολύ υποδεέστερη.

Συνιστούμε λοιπόν την προσοχή όλων μας, όταν κάνουμε συναλλαγές με κέρματα, για να μην πέσουμε «θύματα» τέτοιων πρακτικών».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσοχή στα νομίσματα που μοιάζουν με ευρώ -Γέμισε η αγορά"

Καιρός αύριο: Θερμή εισβολή – “Φλερτάρουμε” με 38άρια

Ζεσταίνεται ακόμα περισσότερο ο καιρός αύριο, Πέμπτη (23.07.2020). Ισχυροί θα διατηρηθούν οι άνεμοι στο Αιγαίο. Δεν αποκλείονται τοπικές βροχές.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος καιρός. Πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Μακεδονίας τις απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο μέχρι 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά της Μακεδονίας είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της Ηπείρου.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο από το απόγευμα πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 και στα ηπειρωτικά έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 και στη νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Aίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Θερμή εισβολή – “Φλερτάρουμε” με 38άρια"

Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων: Το «μαγαζί» που προσπάθησε να στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Το νομοθετικό πλαίσιο το οποίο διέπει τη λειτουργία της ΡΑΛ φαίνεται να έχει υποστεί «ξεχείλωμα» -και όχι μόνο μία φορά- χωρίς κάποια προφανή αιτία. Εκτός και εάν υποθέσει κάποιος ότι η ΡΑΛ, ως δημόσιος φορέας, χρησιμοποιήθηκε καταχρηστικά για την εξυπηρέτηση συμφερόντων συγκεκριμένων ιδιωτών επιχειρηματιών, προφανώς φίλα διακείμενων στην τότε κυβερνώσα παράταξη, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον κλάδο της διαχείρισης αποβλήτων πλοίων, απορρυπάνσεις, ανελκύσεις ναυαγίων κ.λπ.

Το 2017 το υπουργείο Ναυτιλίας ψήφισε το Νόμο 4504/2017, ο οποίος τυπικά αφορούσε στην «δια βίου εκπαίδευση προσωπικού, ενδυνάμωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας, συμπλήρωση διατάξεων για λιμενικά έργα» κ.λπ. Ωστόσο, σε αυτό το νόμο περιλαμβανόταν το έκτοτε περιβόητο άρθρο 105, περί «Παροχής λιμενικών υπηρεσιών παραλαβής και διαχείρισης αποβλήτων πλοίων και καταλοίπων φορτίου».

Όπως επισημαίνουν γνώστες των ναυτιλιακών και ιδιαιτέρως των λιμενικών θεμάτων, ο μόνος σκοπός του άρθρου 105 ήταν να παρερμηνεύει τον Κανονισμό 352/2017, ο οποίος αποτελεί μεταφορά στα καθ' ημάς όσων ισχύουν σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εξυπακούεται ότι από η παρερμηνεία του Κανονισμού 352/2017 με το άρθρο 105 θα απέβαινε εις βάρος του ελληνικού δημοσίου. 

Αντιθέτως, η παρερμηνεία του νόμου θα εξυπηρετούσε ιδανικά πχ τον πιο ισχυρό επιχειρηματία του κλάδου και γνωστό για την αμοιβαία συμπάθεια που τον συνέδεε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κ. Ιωάννη Πολυχρονόπουλου, ιδιοκτήτη του ομίλου εταιρειών «Polyeco» και «Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος».

Ο Ιωάννης Πολυχρονόπουλος (αριστερά) και ο Παναγιώτης-Ιάσων Αγγελόπουλος, πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων

polyxronopoulos-ral

Είναι χαρακτηριστικό ότι, όταν η νυν κυβέρνηση, με το νόμο 4676/2020 προχώρησε στην ακύρωση του «αμαρτωλού» άρθρου 105 προκειμένου να αποκαταστήσει τη νομιμότητα, η ΡΑΛ επισήμως επικρότησε. Και παραδέχθηκε ότι η κατάργηση του άρθρου 105 είναι λογική απόφαση και πως η κίνηση αυτή υπακούει στους νόμους.

Παρόλα αυτά, λίγες μέρες πριν από την ακύρωση του άρθρου 105, η ΡΑΛ δημοσίευσε πρότυπα πρόσκλησης ενδιαφέροντος σχετικά με το πώς τα λιμάνια θα πρέπει να αναζητούν παρόχους διαχείρισης αποβλήτων και καταλοίπων πλοίων. Δηλαδή η ΡΑΛ δεν δίστασε να προβεί σε νέες παρερμηνείες και σε εισαγωγή αμφιλεγόμενων ως προς τη νομιμότητά τους διατάξεων.

Εκπρόσωποι των διοικήσεων των λιμένων λένε ότι η ΡΑΛ συνέταξε πρότυπα προσκλήσεων συγκεκριμένα για την υπηρεσία της διαχείρισης αποβλήτων και καταλοίπων και μόνο, τα οποία αποτελούν μια αυθαίρετη ερμηνεία του Κανονισμού 352/2017, εν τέλει πολύ χειρότερη από την παρερμηνεία που γινόταν με το άρθρο 105.

Παρά την κατάργηση του άρθρου 105 με τον νόμο 4676/2020, η ΡΑΛ δεν έχει ανακαλέσει ακόμη τα επίμαχα πρότυπα (τα οποία στηρίζονται στο καταργημένο άρθρο νόμου), προκαλώντας σύγχυση στους λιμένες. Αν οι φορείς διαχείρισης των λιμένων ακολουθήσουν τις οδηγίες της ΡΑΛ, θα ικανοποιήσουν μεν τις προθέσεις της, αλλά ταυτόχρονα διατρέχουν κίνδυνο να υποστούν κυρώσεις για ενέργειες που αντιβαίνουν του κανονισμού ΕΕ 352/3017.

Απόδειξη των ως άνω είναι ότι όλη η σπουδή της ΡΑΛ για την εφαρμογή του κανονισμού 352/2017 περιορίζεται μόνο στην «ενδιαφέρουσα» όπως δεν διστάζει να καταγράψει, υπηρεσία της διαχείρισης αποβλήτων πλοίων και μόνο. Ενώ ο Κανονισμός, όπως ρητώς αναφέρει στο άρθρο 1, εφαρμόζεται σε άλλες έξι υπηρεσίες, οι οποίες προφανώς δεν παρουσιάζουν ενδιαφέρον για την ΡΑΛ.

Επίσης, με οδηγία της η ΡΑΛ αποπειράται να επιβάλει στους φορείς διαχείρισης λιμένων δικά της κριτήρια επιλογής παρόχων. Με τη στάση της αυτή η Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων εκτίθεται στην μομφή ότι παρακάμπτει τον Κανονισμό επειδή πιέζεται από τους εργολάβους του κλάδου -και δη από μία συγκεκριμένη εταιρεία, την «Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος» του κ. Ιωάννη Πολυχρονόπουλου, η οποία έχει επανειλημμένως κατηγορηθεί για μονοπωλιακές τακτικές στη διεκδίκηση έργων, καθώς και εξαιρετικά αμφιλεγόμενες πρακτικές στην εκτέλεσή τους. Μάλιστα, επειδή τα περισσότερα από αυτά τα έργα είναι μεγάλα και πολυσυζητημένα (όπως η ρύπανση του Σαρωνικού από το «Αγία Ζώνη»), η εν λόγω εταιρεία έχει βρεθεί ακόμη και υπόλογη ενώπιον της δικαιοσύνης.

Εν ολίγοις η ΡΑΛ προσπάθησε να εμποδίσει τους φορείς διαχείρισης των λιμένων της χώρας να εφαρμόζουν τον ευρωπαϊκό κανονισμό, σύμφωνα με τον οποίον υποχρεούνται να απαιτούν εξοπλισμό ορισμένου επιπέδου, προσωπικό με συγκεκριμένα επαγγελματικά προσόντα και εμπειρία (τα λεγόμενα «εχέγγυα αξιοπιστίας») από τους υποψήφιους παρόχους υπηρεσιών.

Σαν να μην έφταναν αυτά, η ΡΑΛ επιβάλει δικά της όρια και περιορισμούς στις δυνατότητες των φορέων, τα οποία δεν αναφέρονται ούτε προκύπτουν από κανένα σημείο του Κανονισμού. Στο άρθρο 6 σχετικής της απόφασης αναφέρει: «Σε περίπτωση που κατόπιν περιορισμού υπάρχει μόνο ένας πάροχος, ο περιορισμός αυτός θα πρέπει να μην υπερβαίνει το χρονικό διάστημα των δύο ετών, αφού στην ουσία πρόκειται για μορφή άμεσης ανάθεσης της σχετικής υπηρεσίας. Έτσι, για την ταυτότητα του λόγου θα πρέπει να τύχει εφαρμογής, κατά διασταλτική ερμηνεία, η διάταξη της παραγράφου 4 του άρθρου 7 του Κανονισμού, η οποία ορίζει ότι κατά το διάστημα της διετίας που ισχύει η από ένθετη ανάθεση, ο φορέας διαχείρισης του λιμένα κινεί νέα διαδικασία επιλογής παρόχου. Επίσης, ο περιορισμός του αριθμού των παρόχων, ακόμη και εάν οι απομένοντες πάροχοι είναι δύο ή περισσότεροι, θα πρέπει να επανεξετάζεται από το λιμάνι ανά διετία με επανάληψη της όλης διαδικασίας, για τους ίδιους παραπάνω λόγους».

Με απλά λόγια, η ΡΑΛ φαίνεται να προνοεί και για το ενδεχόμενο που ο εκάστοτε ευνοούμενός της -με πρώτον υποψήφιο τον κ. Ιωάννη Πολυχρονόπουλο- δεν θα πάρει κάποιο έργο. Στην περίπτωση αυτή, ο ανταγωνιστής του θα έχει δουλειά μόνο για δύο χρόνια.

Επιπροσθέτως, ενώ ο ίδιος ο Κανονισμός 352/2017 εναποθέτει στην ευχέρεια των λιμένων -που είναι και οι πλέον αρμόδιοι- να επιλέξουν τον τρόπο ανάθεσης των λιμενικών υπηρεσιών, η ΡΑΛ αυθαίρετα επιβάλει στους λιμένες δύο επιλογές: Μόνο για την λιμενική υπηρεσία της διαχείρισης αποβλήτων πλοίων και συγκεκριμένα την επιβολή ελάχιστων απαιτήσεων, και τον περιορισμό αριθμού παρόχων. Παρακάμπτοντας τα όσα αναφέρει ο Κανονισμός για την ελεύθερη δυνατότητα επιλογής των λιμένων.

Όλα τα παραπάνω θυμίζουν έντονα κινήσεις πανικού, από μία Αρχή η οποία τρέχει γύρω από την ουρά της και αυτο-υποβαθμίζεται. Καταρρακώνοντας το ίδιο της το κύρος, καθώς περιφρονεί το σκοπό της ίδρυσής της.

Όπου λιμάνι και καημός: Η ιστορία της ΡΑΛ

Το Μάιο του 2014, όταν συστήθηκε η Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων ως Αυτοτελής Δημόσια Υπηρεσία στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, αλλά και αργότερα όταν μετατράπηκε (το Μάιο του 2016) σε Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή, πολλοί θεώρησαν πως θα αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο διασφάλισης της νομιμότητας στον κλάδο.

Αποστολή της, άλλωστε, ήταν η εποπτεία και η διασφάλιση της νομιμότητας των σχέσεων μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών φορέων του εθνικού λιμενικού συστήματος, με έμφαση στην τήρηση της συμβατικής τάξης και την εφαρμογή της νομοθεσίας.

Πολύ απλά η ΡΑΛ δημιουργήθηκε για να αποτελεί μια βασική «υποδομή» για την τήρηση της νομιμότητας, προστατεύοντας τους χρήστες των λιμένων, άμεσους και έμμεσους, τους ίδιους τους λιμένες, το Ελληνικό Δημόσιο, τους παρόχους και τις προγραμματισμένες επενδύσεις. Φυσικά, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως από «Ανεξάρτητη Αρχή» θα μετατρέπονταν τελικά σε «Ανεξέλεγκτη Αρχή», σύμφωνα με τη νοοτροπία του ΣΥΡΙΖΑ.

Και, όντως, το 2017 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε ώστε να οδηγήσει τη ΡΑΛ στο δικό του... ασφαλές λιμάνι. Δηλαδή να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχό της, ορίζοντας τα δικά της «παιδιά», τα περήφανα τέκνα της «δρακογενιάς», στη διοίκησή της.

Ο κ. Γιάννης Πλακιωτάκης μάλιστα, υπό την ιδιότητά του ως τομεάρχη Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας, αντιλαμβανόμενος το βάθος της παρατυπίας και το τι μπορεί να ακολουθήσει, είχε απευθύνει ερώτηση προς τον τότε Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, με θέμα την «Παράτυπη εκλογή της Διοίκησης της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων».

Η εμπλοκή του κ. Κουρουμπλή στη νέα διοίκηση της ΡΑΛ είχε ως αποτέλεσμα να διοριστούν στενοί του συνεργάτες και να συμμετέχουν στελέχη τα οποία, εκτός από το ότι τύγχαναν ευνοούμενοι του υπουργού, δεν ήταν καθόλου βέβαιο πως διέθεταν τα απαραίτητα προσόντα για τις θέσεις που αναλάμβαναν.

Ιδιαίτερα έντονες ήταν οι αντιδράσεις για το διορισμό στη θέση του προέδρου της ΡΑΛ του στενού συνεργάτη του κ. Κουρουμπλή στο υπουργείο Ναυτιλίας. Το ίδιο και ο διορισμός ως μέλους της νέας διοίκησης της ΡΑΛ στενής συνεργάτιδάς του, η οποία αναλάμβανε σημαντικές θέσεις σε κάθε υπουργείο που αναλάμβανε Παναγιώτης Κουρουμπλής. Οι επιλογές των συγκεκριμένων προσώπων ήγειραν μείζον πολιτικό και θεσμικό θέμα. Επί της ουσίας πρόκειται για ένα σκάνδαλο το οποίο διαρκεί ως σήμερα. Με συνοπτικές διαδικασίες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε την ΡΑΛ σε ένα παραμάγαζο του κόμματος και ένα όργανο εξυπηρέτησης συμφερόντων.

Τι γίνεται σήμερα

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας, έχοντας λάβει γνώση των αμφιλεγόμενων ενεργειών της Αρχής και έχοντας την αρμοδιότητα να ελέγχει και να εποπτεύει τους λιμένες, να χαράσσει τη στρατηγική ανάπτυξή τους και να τηρεί την νομιμότητα των διαδικασιών, απέστειλε σχετικό επίσημο έγγραφο στον πρόεδρο της ΡΑΛ. Επισημαίνοντάς πως η τήρηση των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας δεν είναι επιλογή, αλλά απαίτηση, έτσι ώστε να γνωρίζουν και οι λιμένες της Ελλάδας τι πρέπει να κάνουν.
Η απάντηση της ΡΑΛ που ακολούθησε, απέδειξε τη φιλοσοφία που επικρατεί και παραμένει απαράλλαχτη από την εποχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Με μία μακροσκελή, πολυσέλιδη επιστολή, η ΡΑΛ δήλωνε ότι αυτή είναι ανεξάρτητη αρχή και δεν εποπτεύεται από κανέναν, χωρίς να κάνει καμία απολύτως αναφορά για τις παρερμηνείες της και τις παρατυπίες της.

Από τη δική της πλευρά η ΕΛΙΜΕ (Ένωση Λιμένων Ελλάδας), με επίσημο έγγραφό της στο Υπουργείο Ναυτιλίας ζητά την άμεση παρέμβασή του για την εξυγίανση της ΡΑΛ και την αποκατάσταση της έννομης τάξης. Όμως, η διοίκηση της ΡΑΛ, αντί να συμμορφωθεί έστω και αργά, αντί να τηρήσει τις διατάξεις του Κανονισμού και να καθοδηγήσει ορθώς τους λιμένες, χρησιμοποιεί τις καταγγελίες που έχει δεχτεί από τον γνωστό στο χώρο κ. Ιωάννη Πολυχρονόπουλο, ιδιοκτήτη του ομίλου εταιρειών «Polyeco» και «Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος», καλώντας τους λιμένες να απολογηθούν ενώπιον όχι μονό της Αρχής αλλά και ενός τρίτου εμπλεκόμενου.

Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι, δυστυχώς, η ΡΑΛ ακόμη και σήμερα αρνείται να εγκαταλείψει τη νοοτροπία περί «μαγαζιών» του ΣΥΡΙΖΑ. Παρερμηνεύοντας, δε, εσκεμμένα τον Κανονισμό της ΕΕ 352/2017 εκθέτει ανεπανόρθωτα την Ελλάδα στην Ενωμένη Ευρώπη. 


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων: Το «μαγαζί» που προσπάθησε να στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ"

Νέα έρευνα για τις φωτιές σε Μάνη και Κύθηρα το 2017 μετά τις αποκαλύψεις!

Ανοίγει ξανά ο φάκελος της δικαστικής διερεύνησης των πυρκαγιών στα Κύθηρα και την Μάνη το 2017 μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν από την ηχογραφημένη συνομιλία του πραγματογνώμονα, Δημήτρη Λιότσιου με τον τέως αρχηγό της Πυροσβεστικής, Βασίλη Ματθαιόπουλο.

Οι κατά τόπους αρμόδιες εισαγγελίες Πειραιά και Καλαμάτας έδωσαν ήδη σχετικές παραγγελίες προκειμένου να επανεξαταστούν οι υποθέσεις και να επανελεγχθούν οι δικογραφίες υπό το φως των πρόσφατων αποκαλύψεων του αξιωματικού της πυροσβεστικής.

Συγκεκριμένα στην ηχογραφημένη συνομιλία ακούγεται ο πρώην αρχηγός του Σώματος Βασίλης Ματθαιόπουλος να κάνει λόγο για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» μεταξύ αξιωματικών, με μεθοδεύσεις που θέτουν σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: «Έτσι γίνονται τα παιχνίδια. Έτσι έγιναν πέρυσι τα παιχνίδια με τον Καπέλιο (σ.σ. πρώην αρχηγό του Π.Σ.) και τον Βασιλειάδη (σ.σ. πρώην υπαρχηγό Επιχειρήσεων). Για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη τον άφησε και στα Κύθηρα χωρίς εναέρια και στη Μάνη χωρίς εναέρια. Τόσοι είναι οι φάκελοι στους εισαγγελείς του Γυθείου και του Πειραιά… Έτσι παίζεται το παιχνίδι».

Παράλληλα, η εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας διενεργεί ξεχωριστή προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί η νομιμότητα της ηχογραφημένης συνομιλίας μεταξύ του πραγματογνώμονα Λιότσιου και του πρώην Αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Β.Ματθαιόπουλου.

Την ίδια στιγμή, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής που διενεργεί ο εισαγγελέας Νίκος Αντωναράκος για τις καταγγελίες για συγκάλυψη δόθηκε παραγγελία στην διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων ΕΛΑΣ να λάβει τις καταθέσεις προκειμένου να προχωρήσει γρηγορότερα η έρευνα.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα έρευνα για τις φωτιές σε Μάνη και Κύθηρα το 2017 μετά τις αποκαλύψεις!"

Κορωνοϊός: 32 νέα κρούσματα - Τα 14 «εισαγόμενα»

Συνολικά 32 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) , εκ των οποίων τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 4077 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 54.5% άνδρες.

Αναλυτικότερα:

- εννέα (9) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
- πέντε (5) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

- οκτώ (8) κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης,
- έξι (6) κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής,
- ένα (1) κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης,
- ένα (1) κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου,

- ένα (1) κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας,
- ένα (1) κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 3, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 200 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. 

krousmata-thanatoi

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 10 (80.0% άνδρες).

Από το σύνολο των 4077 κρουσμάτων, 1128 (27.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2066 (50.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). 

Ο παρακάτω χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική διασπορά των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας). Συμπεριλαμβάνονται τόσο  κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου («εισαγόμενα») όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

xartis

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 424675 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 6238 (1.5%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).

deigmata
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 32 νέα κρούσματα - Τα 14 «εισαγόμενα»"

Σουηδία: Αναμένει περισσότερους από 3.000 πρόσθετους θανάτους από την πανδημία

Η Σουηδία, που καταγράφει ήδη έναν από τους βαρύτερους απολογισμούς ανά κάτοικο στον κόσμο, έκρινε σήμερα πιθανόν ένα σενάριο που προβλέπει περισσότερους από 3.000 πρόσθετους θανάτους οφειλόμενους στον κορονοϊό.

Οι προβλέψεις αυτές αντλούνται από ένα από τα τρία σενάρια που εξετάζει η υπηρεσία δημόσιας υγείας του σκανδιναβικού βασιλείου, το οποίο προσέλκυσε την προσοχή όλου του κόσμου από τη λιγότερο αυστηρή στρατηγική του απέναντι στην Covid-19. O απολογισμός της επιδημίας στη Σουηδία έφθασε την Τρίτη τους 5.646 θανάτους και τα 78.166 επιβεβαιωμένα κρούσματα, θέτοντας τη βόρεια χώρα ανάμεσα στις περισσότερο πληγείσες, παρότι οι αρχές υπογραμμίζουν την επιβράδυνση των νέων κρουσμάτων, των σοβαρών κρουσμάτων και των θανάτων.

Σύμφωνα με τη σουηδική υπηρεσία δημόσιας υγείας, το πιο πιθανό σενάριο προβλέπει την εμφάνιση διαφόρων εστιών σε όλη τη χώρα, το οποίο θα είναι περισσότερο ή λιγότερο εύκολο να εξαλειφθούν. Ένα σενάριο που «έχουμε δει ήδη σε άλλα μέρη του πλανήτη και που δείχνει να ακολουθεί τη συνήθη πορεία της Covid-19», δήλωσε ο επικεφαλής επιδημιολόγος Άντερς Τέγκνελ.

Σε αυτή την εκδοχή, λόγω μιας χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, το ποσοστό μόλυνσης «θα αυξηθεί γρήγορα έπειτα από μια μεγαλύτερη κοινωνικοποίηση μεταξύ των ανθρώπων» αλλά θα μειωθεί στη συνέχεια γρήγορα «τη στιγμή που ο κόσμος θα συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο και θα τηρήσει τα μέτρα, όπως η κοινωνική αποστασιοποίηση».

Ο εκτιμώμενος αριθμός των επιπλέον θανάτων είναι 3.200 σε αυτή την περίπτωση. Το χειρότερο σενάριο προβλέπει περισσότερους από 4.400 επιπλέον νεκρούς, αν ο κορονοϊός ακολουθήσει την κλασική πορεία μιας πανδημίας. Το «καλύτερο» σενάριο, στον οποίο ο ιός θα ακολουθήσει την πορεία των σημερινών τάσεων προβλέπει 1.100 πρόσθετους θανάτους.

Σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Σουηδία ουδέποτε επέβαλε καραντίνα στον πληθυσμό της και βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας στο εξωτερικό λόγω της χαλαρής όπως χαρακτηρίστηκε στρατηγικής της απέναντι στον κορονοϊό. Διατήρησε ανοικτά τα σχολεία για τους μαθητές ηλικίας κάτω των 16 ετών, όπως και τα καφέ, τα μπαρ, τα εστιατόρια.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Σουηδία: Αναμένει περισσότερους από 3.000 πρόσθετους θανάτους από την πανδημία"

Δικαίωση και για τον Μάριο Σαλμά - Στο αρχείο η υπόθεση αρθροσκοπήσεων

Για αποκαθήλωση ακόμα μιας σκευωρίας μίλησε ο κ. Μάριος Σαλμάς στην Ολομέλεια της Βουλής επισημαίνοντας ότι η υπόθεση των αρθροσκοπήσεων που χρησιμοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να τον πλήξει πολιτικά και ηθικά μπήκε στο αρχείο απο την τακτική δικαιοσύνη.

«Με μεθόδευση πορισμάτων από την ΥΠΕΔΥΦΚΑ, όπου προΐσταται ένας σκληρός ΣΥΡΙΖαίος ο Σπυρίδης και με την καθοδήγηση του κ. Πολάκη και ενός εγκάθετου Αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ παρέσυραν τους εισαγγελείς διαφθοράς να ζητήσουν πέρυσι 3 μήνες πριν τις εκλογές την άρση της ασυλίας μου για δήθεν ενδείξεις ηθικής αυτουργίας σε απιστία για ζημία του δημοσίου 550.000 ευρώ.

Και πήγα στις εκλογές και με αυτό στην πλάτη μου.

Όμως επειδή οι υποθέσεις που ανοίγουν στην Βουλή κλείνουν και στην Βουλή, σήμερα σας ανακοινώνω ότι η υπόθεση αυτή τέθηκε στο αρχείο τον περασμένο Φεβρουάριο από τους εισαγγελείς διαφθοράς και την κυρία Τουλουπάκη που ο κ. Πολάκης δεν αμφισβητεί και αντιθέτως επαινεί αφού δεν ανευρέθη τελικά ούτε ένα ευρώ ζημία» ειπε ο κ. Σαλμάς για να προσθέσει «εφόσον έχει εκφραστεί η εμπιστοσύνη του ΣΥΡΙΖΑ στην κυρία Τουλουπάκη και δεν έχω αντίρρηση σε αυτό, αυτόματα καταδεικνύεται η συκοφαντία την οποία οργανωμένα υπέστη με μία σκευωρία που είχε την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ.

Θυμίζω ότι αυτό το αξιόπιστο κόμμα είχε ζητήσει 4 φορές να διαγραφώ για αυτήν την σκευωρία που για τον λόγο αυτό ανεπιτυχώς τελικά το ίδιο έστησε. Δεύτερη φορά επιδίωξαν την πολιτική μου εξόντωση. Ανεπιτυχώς.

Τώρα προσέξτε. 5 μήνες κανείς δημοσιογράφος και κανένα μέσο δεν έγραψε ούτε μία λέξη για την αρχειοθέτηση αυτή. Ούτε μία λέξη. Ενώ είχε χυθεί άπλετο μελάνι τότε. Μέχρι και η Συριζαική ΕΡΤ σε πάμπολα δελτία ειδήσεων είχε αναφερθεί σε δήθεν ζημία 850.000 ευρώ που προκάλεσε ο Σαλμάς με τις αρθροσκοπήσεις.

Το ίδιο και το πόρισμα της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κανάλι της Βουλής έδειχνε κάθε συνεδρίαση της εξεταστικής 5 φορές επανάληψη.

Αηδία.

Και ενώ θα έπρεπε να ζητώ τιμωρία ζητώ να σοβαρευτείτε. Γιατί είστε η αξιωματική αντιπολίτευση. Η δημοκρατία πληγώνεται όταν δεν υπηρετείται σωστά. Και εδώ είμαστε για να μην λειτουργούμε με το θυμικό μας, αλλά να επιδεικνύουμε ωριμότητα.

Δεν ξέρω αν ο κ. Παπαγγελόπουλος έδινε οδηγίες στους εισαγγελείς να μας στοχοποιήσουν ή να μας ταλαιπωρήσουν. Αν όμως το έκανε θέλω να τον ευχαριστήσω γιατί προκάλεσε άθελά του μια μοναδική εμπειρία που προσωπικά με δυνάμωσε, είδα τις αντοχές μου, κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι να μην έχεις τίποτα να φοβηθείς αν οι πράξεις σου είναι όλες σε όφελος του δημοσίου και των πολιτών.

Να τον ευχαριστήσω γιατί πλέον μετά από τόσο εξονυχιστικό έλεγχο που υπεστήκαμε είμαστε έντιμοι και με εισαγγελική σφραγίδα και θα το μάθουν και αυτοί που τόσο πολύ για τόσο μεγάλο διάστημα μας πιστεύουν και μας στηρίζουν, τους οποίους και θα ήθελα να ευχαριστήσω με αυτήν την αφορμή, όπως επίσης και τον Πρωθυπουργό τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος μας περιέβαλε με απόλυτη εμπιστοσύνη καθόλο το διάστημα της πολιτικής μας δίωξης από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως για τον υποδειγματικό τρόπο με τον οποίο αποστασιοποιήθηκε η Κυβέρνηση από την προανακριτική διαδικασία στη Βουλή».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δικαίωση και για τον Μάριο Σαλμά - Στο αρχείο η υπόθεση αρθροσκοπήσεων"

Οι αντιδράσεις των κομμάτων για την πρόσκληση ενημέρωσης από τον πρωθυπουργό

Την πρόσκληση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για διαδοχικές συναντήσεις, αύριο και την Παρασκευή, των πολιτικών αρχηγών για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα σχολιάζουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

«Αφού επί μήνες αρνείται τη χάραξη εθνικής στρατηγικής με τη σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, απαξιώνει την εθνική αντιπροσωπεία αρνούμενος να την ενημερώσει, απαξιώνει ακόμη και τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα, καθώς δεν συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ, ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε, υπό την πίεση της παρέμβασης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη Βουλή, να ανακοινώσει πως θα ενημερώσει αύριο, Πέμπτη, τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει, ο Αλέξης Τσίπρας θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση, «παρά το νοσηρό και διχαστικό πολιτικό κλίμα που ο κ. Μητσοτάκης συνειδητά, με σχέδιο και με τη βοήθεια παρακρατικών μηχανισμών, ενορχηστρώνει, προκειμένου να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης απαλλάσσεται της υποχρέωσής του να ενημερώσει τη Βουλή για τις εξελίξεις και την ένταση στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Εκτός εάν θεωρεί ότι αρκεί ως ενημέρωση των βουλευτών η απίστευτη αποστροφή του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, ότι "αιφνιδιάσαμε την Τουρκία!"».

Η Ελληνική Λύση

«Ικανοποίηση αλλά και έντονο προβληματισμό» εξέφρασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Ικανοποίηση γιατί μετά από πάρα πολύ καιρό ο πρωθυπουργός πράττει το αυτονόητο, να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά και προβληματισμό, γιατί δεν κάνει το πρέπον, να γίνει δηλαδή πραγματική σύσκεψη πολιτικών αρχηγών και την αποφεύγει».

Ο κ. Βελόπουλος θεωρεί πως «ο πρωθυπουργός ή έχει συμφωνήσει προκαταβολικά κάποια πράγματα και δεν θέλει να διαρρεύσουν ή είναι αποφασισμένος να πάει μόνος του μέχρι τέλος για ένα θέμα που είναι εθνικό και δεν είναι προσωπικό».

Η Ελληνική Λύση ζητεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «α) επίκληση από τον ίδιο του άρθρου 42 της Ε.Ε, β) σύγκληση του ΚΥΣΕΑ για να αποφασιστούν οι κανόνες ή όχι εμπλοκής από τους στρατιωτικούς, γ) πραγματική σύσκεψη πολιτικών αρχηγών και δ) και το σημαντικότερο, να πετύχει ο ίδιος με δική του πρωτοβουλία την εθνική ομοψυχία χωρίς καμία διάθεση προσωπικής προβολής και κυρίως διάρρηξης του εθνικού μας ιστού».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι αντιδράσεις των κομμάτων για την πρόσκληση ενημέρωσης από τον πρωθυπουργό"

Με αντι-NAVTEX απαντούν Ελλάδα και Κύπρος στην Τουρκία

Δική τους αντι-Navtex εξέδωσαν Ελλάδα και Κύπρος, ως απάντηση στην τουρκική. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, που επικαλέστηκε πηγές από τον Ελληνικό Στόλο, Αθήνα και Κύπρος εκδίδουν αντι-Navtex με τις ίδιες ακριβώς συντεταγμένες που έχει η αντίστοιχη τουρκική.

Στην ελληνική αντι- NAVTEX που μεταδόθηκε σε όλα τα σκάφη και αναμεταδόθηκε από τον σταθμό του Ηρακλείου, η Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού, καλεί τους ναυτικούς να αγνοήσουν την παράνομη τουρκική οδηγία, αναφέροντας τα εξής:

«Η NAVTEX που βγάλατε σε μη εξουσιοδοτημένη και παράνομη δραστηριότητα σε περιοχή η οποία υπερκαλύπτει την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Για τη συγκεκριμένη περιοχή εξουσιοδοτημένος σταθμός να εκδίδει NAVTEX είναι ο σταθμός Ηρακλείου. Ολοι οι ναυτιλομένοι παρακαλούνται να αγνοήσουν την τουρκική NAVTEX».

Η τουρκική Navtex 0977/20 εκδόθηκε από την υδρογραφική υπηρεσία της Αττάλειας. Αφορά σε σεισμικές έρευνες από τα σκάφη Oruc Reis, Ataman και Cengiz Han.

Η επίμαχη περιοχή δεσμεύεται από σήμερα, 21 Ιουλίου μέχρι και τις 2 Αυγούστου 2020 και ορίζεται από τις εξής συντεταγμένες:

33 55.22 N - 027 59.83 E

34 58.25 N - 030 31.50 E

34 18.18 N - 030 54.52 E

34 17.03 N - 030 06.12 E

33 49.13 N - 030 06.38 E

33 40.95 N - 028 46.62 E

33 47.37 N - 028 20.27 E

33 52.98 N - 027 59.97 E

Υπενθυμίζεται πως οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν τεθεί σε αυξημένη επιφυλακή μετά την έκδοση της τουρκικής Navtex. Ελληνικά πολεμικά έσπευσαν στην περιοχή, σχηματίζοντας ένα πλωτό «τείχος» από τη Σαμοθράκη έως τη Ρόδο.

Ανοιχτά του Καστελόριζου 17 τουρκικά πλοία - Στο Αιγαίο το 85% του ελληνικού στόλου

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται το ελληνικό Πεντάγωνο, μετά τη NAVTEX που εξέδωσε η Άγκυρα, με την οποία αναγγέλλει ότι το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis θα διενεργήσει εργασίες σε «γαλάζια» περιοχή εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Στο μεταξύ στην εικόνα των μόνιτορ που υπάρχει στον θάλαμο επιχειρήσεων του Πενταγώνου δείχνει την ανάπτυξη πολλών τουρκικών πλοίων κατά μήκος του Αιγαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα τουρκικά πλοία ανέρχονται σε 17. Συγκεκριμένα, πλοία, κυρίως από τις ναυτικές βάσεις της Αττάλειας και του Αξάζ, έχουν πάρει θέσεις απέναντι από τα ελληνικά νησιά. Εκεί βρίσκονται και ελληνικές δυνάμεις, ενώ σε καίρια σημεία έχει αναπτυχθεί ο ελληνικός στόλος, ο οποίος το τελευταίο διάστημα εκπαιδευόταν συνεχώς.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, το 85% του ελληνικού στόλου βρίσκεται στο Αιγαίο από την περιοχή της Σμύρνης και νοτιότερα, παρακολουθώντας στενά τις κινήσεις του τουρκικού στόλου. Παράλληλα στο μικροσκόπιο βρίσκονται οι κινήσεις του τουρκικού στόλου αλλά και του Oruc Reis. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Open TV, Ζήση Μούσιο «το στοίχημα είναι να δούμε πότε θα ξεκινήσει αυτό το πλοίο. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να παρακολουθήσει και να αντιδράσει, πάντα με νηφαλιότητα, όπως λένε στο Πεντάγωνο».

Το Oruc Reis παραμένει αγκυροβολημένο στην Αττάλεια, ενδεχομένως και λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, ενώ έντονη είναι η κινητικότητα τουρκικών πολεμικών στο ναύσταθμο του Ακσάζ.

philenews/ethnos/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Με αντι-NAVTEX απαντούν Ελλάδα και Κύπρος στην Τουρκία"

Παπαγγελόπουλος σε βουλευτές: «Ο λαός θα σας καταδικάσει αν με παραπέμψετε»

Για πόλεμο λάσπης με ηχογραφημένα ντοκουμέντα έκανε λόγο ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ενώ εκτίμησε ότι στην δική του θέση θα βρεθούν και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο τεώς αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στην Βουλή για το πόρισμα που του αποδίδει βαρύτατα αδικήματα για την σκευωρία Novartis και το παραδικαστικό κύκλωμα είπε μεταξύ άλλων: «Τελικός στόχος δεν είμαι εγώ, είναι ο κ. Τσίπρας. Ο πόλεμος λάσπης και κασέτας έφτασε στο αποκορύφωμα. Παντού κασέτες: στον Μιωνή, την ΕΥΠ στην Πυροσβεστική.

Δολοφονίες χαρακτήρων και στοχοποίηση αντιπάλων. Εγώ ήμουν η αρχή αλλά δεν τους πολυβγαίνω. Ακολούθησε ο Νίκος Παππάς και η Ολγα Γεροβασίλη» ενώ πρόσθεσε: «Θα ακολουθήσουν και άλλοι. Οι κεραίες μου πιάνουν κάτι για Καλογήρου και Βασιλειάδη» στέλνοντας με τον τρόπο αυτό ακόμα ένα μήνυμα προς τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να τον στηρίξουν εως τέλους.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η πλειοψηφία επιχειρεί να προκαλέσει θόρυβο για να «κρύψει την φωνή του μουεζίνη στην Αγία Σοφία ή τον θόρυβο γεωτρυπάνων στα εθνικά μας ύδατα».

«Σήμερα αντί να επιλέξουμε εθνική ομοψυχία εκτρεπόμαστε στην σκανδαλολογία. Νιώθω λύπη για την σημερινή αντιπαράθεση. Σήμερα απαιτείται εθνική ομόνοια. Ομως δεν γίνεται με δική μου επιλογή η συζήτηση» είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος για να προσθέσει: «Η προανακριτική συγκροτήθηκε για την υποτιθέμενη σκευωρία Νοβάρτις και όμως καλούσαν μάρτυρες για άσχετες υποθέσεις. Παρά τις παραβιάσεις δεν κατάφεραν να στοιχειοθετήσουν τίποτα. Νιώθω όπως ο πρωταγωνιστής στην δίκη του Κάφκα. Παρακαλώ να μου πείτε γιατί κατηγορούμαι.

Ζητάτε την άσκηση της δίωξής μου με προκατασκευασμένο πόρισμα

Το πόρισμα θα μείνει ως μαύρη σελίδα στην κοινοβουλευτική ιστορία. Είναι μια έκθεση ιδεών πλημμυρισμένη με νομικές ακροβασίες και παράλογες ανακολουθίες».
Ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε σε άλλο σημείο: «Δεν έχω πει ποτέ κανένα ψέμα στην ζωή μου. Πάντα έλεγα την αλήθεια και αυτό το πληρώνω»

Ο πρώην υπουργός μίλησε για προκατασκευασμένο πόρισμα και προειλημμένη δίωξη ενώ χαρακτήρισε την πιθανή παραπομπή του σε Ειδικό Δικαστήριο ως πολιτική σκευωρία.

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε μια σειρά υποθέσεων οι οποίες όπως υποστήριξε αποδεικνύουν παρανομίες της επιτροπής κατά το στάδιο της έρευνας:

- εξέτασε μάρτυρες που δεν είχαν σχέση με σκάνδαλο Νοβάρτις και μίλησαν για άλλες υποθέσεις κατά παράβαση της εντολής που είχε πάρει η επιτροπή απο την Βουλή

-δεν κάλεσαν ουσιώδεις μάρτυρες. Δεν κάλεσαν του Μ. Καλογήρου και Μ. Παπασπύρου. Δεν κάλεσαν τον μηνυτή του Αντ. Σαμαρά.

-απέρριψαν το αίτημά μου για κατ αντιπαράσταση εξέταση με τον κ. Σαμαρά

- δεν κάλεσαν άλλους εισαγγελείς ώστε να τους ρωτήσουν εαν ποτέ τους είχα εκβιάσει ή έστω τηλεφωνήσει

- μου έδωσαν 11 ημέρες για να μελετήσω χιλιάδες σελίδες δικογραφίας.

- δεν με δικάζετε εσείς. Εσείς λειτουργήσατε ως έκτακτο στρατοδικείο» είπε μεταξύ άλλων δίνοντας και μια πρώτη εικόνα για τις ενστάσεις ακυρότητας που θα καταθέσει στα επόμενα στάδια.

«Θέλετε να οδηγήσετε στον μεσαίωνα τα ανθρώπινα δικαιώματα» υποστήριξε σε άλλο σημείο απευθυνόμενος στους βουλευτές της πλειοψηφίας.

Για την άσκηση δίωξης στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη είπε «είναι παράνομη. Εντελώς παράνομη. Γιατί όταν συνέταξε το πόρισμά του ο κ. Ζαχαρής η έρευνα είχε ήδη τεθεί στο αρχείο απο τον κ. Σοφουλάκη το πόρισμα του οποίου είχε προηγηθεί» ενώ επιχείρησε να αμφισβητήσει την νομική αρτιότητα του πορίσματος Ζαχαρή.

Κλείνοντας την ομιλία του απευθύνθηκε στους βουλευτές ζητώντας να μην ψηφίσουν υπερ της παραπομπής του καθώς διαφορετική ψήφος θα καταδικαστεί απο τον λαό.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Παπαγγελόπουλος σε βουλευτές: «Ο λαός θα σας καταδικάσει αν με παραπέμψετε»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news