facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Σύνοδος Κορυφής: Τις ελληνικές θέσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης παρέθεσε ο πρωθυπουργός

Σχεδόν 8 ώρες κράτησαν οι διαπραγματεύσεις την πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής, και πλέον οι ηγέτες θα συναντηθούν ξανά στο καθιερωμένο δείπνο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της Συνόδου ζήτησε να είναι ακέραιο το πρόγραμμα και να παραμείνει όπως έχει η αναλογία των επιχορηγήσεων σε σχέση με τα δάνεια.

Η Αθήνα είναι υπέρ της μεγαλύτερης διάρκειας του προγράμματος ενώ όσον αφορά το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο η ελληνική πλευρά ζητεί να δοθεί έμφαση στο ταμείο ασφάλειας των συνόρων.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Σύνοδος Κορυφής: Τις ελληνικές θέσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης παρέθεσε ο πρωθυπουργός"

Μάσκα - κορωνοϊός: Υποχρεωτική από το Σάββατο στα σούπερ μάρκετ η χρήση για εργαζομένους και καταναλωτές

Υποχρεωτική καθίσταται από αύριο, κατόπιν σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ, τόσο για εργαζομένους όσο και για καταναλωτές.

Αυτό αναφέρει, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

«Εφαρμόζοντας την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του COVID-19, εκδίδεται ΚΥΑ με την οποία καθίσταται από αύριο, υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ από τους εργαζομένους & καταναλωτές» αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Σταμπουλίδης.

Με δεδομένο ότι τα κρούσματα είναι διψήφια καθημερινά και υπάρχει χαλάρωση στην εφαρμογή των μέτρων κατά του κορωνοϊού, η υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα σούπερ μάρκετ αναμενόταν να επιστρέψει από την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη, φαίνεται ωστόσο ότι οι αποφάσεις επισπεύσθηκαν, καθώς πολλοί είναι οι καταναλωτές εκείνοι, που επιλέγουν να κάνουν τα ψώνια του νοικοκυριού τους το Σαββατοκύριακο.

Η ανησυχία των ειδικών είναι έκδηλη και μπροστά στον κίνδυνο να ξεφύγει η κατάσταση, οι λοιμωξιολόγοι πίεζαν το τελευταίο διάστημα να γίνει υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους -και όχι μόνο.

Κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρουν ότι η απόφαση ήταν επιβεβλημένη, μετά την αυξητική τάση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής. Παράλληλα, υπενθύμιζαν ότι το πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας τόσο από εργαζομένους όσο και από καταναλωτές, ανέρχεται στα 150 ευρώ -με το κόστος στην περίπτωση των εργαζομένων να επιβαρύνει τον εργοδότη.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μάσκα - κορωνοϊός: Υποχρεωτική από το Σάββατο στα σούπερ μάρκετ η χρήση για εργαζομένους και καταναλωτές"

Εντοπίστηκε χασισοφυτεία με 14.000 δενδρύλλια στα Γρεβενά

Φυτεία με 13.852 δενδρύλλια χασίς εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές Γρεβενών σε ορεινή δασώδη και ερημική τοποθεσία του νομού. Την φυτεία μετά από πληροφορίες εντόπισαν drone της αστυνομίας που πέταξαν πάνω από την δασώδη περιοχή. Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ένας άνδρας 43 ετών και μια γυναίκα 26 ετών και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία «για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών». Αναζητούνται να ταυτοποιηθούν 4 ακόμη άτομα που συμμετείχαν στην καλλιέργεια της χασισοφυτείας.

Οι δράστες είχαν αποψιλώσει μέρος δασικής έκτασης σε απρόσιτο σημείο και σε έκταση 8 στρεμμάτων καλλιεργούσαν την φυτεία χασίς. Το ύψος των δενδρυλλίων που εντόπισε η ΕΛΑΣ ήταν 1,6 μέτρα και οι δράστες είχαν κατασκευάσει σύγχρονα συστήματα άρδευσης όπου με μια τεχνητή δεξαμενή σε μεγαλύτερο υψόμετρο πότιζαν τα δενδρύλλια με την βοήθεια της βαρύτητας. Οι αστυνομικοί εντόπισαν λάστιχα μήκους 10 χλμ που πότιζαν τα φυτά με το σύστημα της σταγόνας και ήταν απλωμένα κατά μήκος της καλλιεργήσιμης έκτασης.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στον χώρο της φυτείας, βρέθηκαν μεταξύ άλλων: ακατέργαστη φούντα συνολικού μικτού βάρους 108,5 γραμμαρίων, λάστιχα ποτίσματος μήκους δέκα 10 χλμ, διάφορα γεωργικά εργαλεία, 1 αντλία, 2 πετρελαιοκίνητες γεννήτριες, πλαστικά μπιτόνια που περιείχαν πετρέλαιο, 1 φωτοβολταϊκο πάνελ που χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, 2 κινητά τηλέφωνα και μεγεθυντικά κιάλια παρακολούθησης.

Πλησίον της φυτείας εντοπίσθηκαν 5 πρόχειρα παραπήγματα, που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τη διαβίωσή τους, αλλά και ως παρατηρητήρια για τη φύλαξη των φυτειών.

Σύμφωνα με την αστυνομία υπήρξε έρευνα και πολύμηνη παρακολούθηση των δραστών, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν άνδρες των ΕΚΑΜ και επιστρατεύτηκαν αστυνομικοί από τις διευθύνσεις της Κοζάνης της Φλώρινας και της Καστοριάς. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών, ενώ για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Γρεβενών.

Για την εκρίζωση και μεταφορά των δενδρυλλίων χρειάστηκαν τρία φορτηγά και ένα σκαπτικό μηχάνημα του Δήμου Γρεβενών.

ΑΠΕ/euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Εντοπίστηκε χασισοφυτεία με 14.000 δενδρύλλια στα Γρεβενά"

«Λουκέτο» σε δύο καταστήματα που δεν τηρούσαν τα μέτρα για τον κορωνοϊό - Σε 45 επιβλήθηκε πρόστιμο

«Λουκέτο» μπήκε για 15 ημέρες σε δύο καταστήματα που δεν τηρούσαν τα μέτρα που έχουν επιβληθεί για την πανδημία του κορωνοϊού.

Την Πέμπτη, το Συντονιστικό Κέντρο Εποπτείας της Αγοράς και Αντιμετώπισης του Παραεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ) της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης προχώρησε σε συνολικά 902 ελέγχους σημείων ενδιαφέροντος για να παρατηρηθεί αν τηρούνται τα μέτρα κορωνοϊού. 

Στα 45 από αυτά βεβαιώθηκαν 72 παραβάσεις (το 4,99%) και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 31.650 ευρώ. Αναστολή λειτουργίας επιβλήθηκε σε δύο καταστήματα.

Αναλυτικά η ενημέρωση από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων
Την 16η Ιουλίου 2020 το Συντονιστικό Κέντρο Εποπτείας της Αγοράς και Αντιμετώπισης του Παραεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ) της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η Ελληνική Αστυνομία και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας διενέργησαν ελέγχους σε 13 Περιφέρειες της ελληνικής επικράτειας, με αντικείμενο την εφαρμογή των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης, προκειμένου να αποτραπεί η διασπορά του κορωνοϊού Covid-19.

Ελέγχθηκαν συνολικά 902 σημεία ενδιαφέροντος (παραλίες, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, πολυκαταστήματα κ.α.), στα 45 εκ των οποίων βεβαιώθηκαν 72 παραβάσεις (ποσοστό 4,99%) και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 31.650 ευρώ που αφορούσαν τη μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας.

Τέλος, επιβλήθηκε η αναστολή λειτουργίας δύο (2) καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για δεκαπέντε (15) ημέρες.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Λουκέτο» σε δύο καταστήματα που δεν τηρούσαν τα μέτρα για τον κορωνοϊό - Σε 45 επιβλήθηκε πρόστιμο"

Καιρός αύριο: Βροχερό σκηνικό με τοπικές καταιγίδες

Ο καιρός δεν λέει να ηρεμήσει, καθώς και αύριο Σάββατο (18.07.2020) θα έχουμε καταιγίδες σε κάποιες περιοχές μάλιστα ισχυρές.
Συγκεκριμένα ο καιρός θα δώσει αύριο τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Στα πελάγη θα πλέουν βόρειοι άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ.
Η πρόγνωση του καιρού για αύριο Σάββατο (18.07.2020) από την ΕΜΥ
Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά, κατά τη διάρκεια της ημέρας, βόρειοι βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Εξασθένηση των φαινομένων από τις βραδινές ώρες. Στη Θράκη γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά, κυρίως της Θεσσαλίας, θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά, κατά τη διάρκεια της ημέρας, βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Aίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχερό σκηνικό με τοπικές καταιγίδες"

Κορωνοϊός: 28 νέα κρούσματα στη χώρα - «Εισαγόμενα» τα 16

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή 28 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας

Τα 28 νέα κρούσματα κατανέμονται ως εξής: 12 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, 4 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, 3 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, 2 στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας, 1 στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας, 1 στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου και 1 στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.  

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3964, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες.

Τα 1085 (27.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2035 (51.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Στο μεταξύ, 12 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 1 (8.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 124 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

xartis_paraskevi


Τέλος,  κατεγράφη ένας ακόμα θάνατος, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους να ανέρχεται σε 194 συνολικά στη χώρα. Οι 63 (32.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 28 νέα κρούσματα στη χώρα - «Εισαγόμενα» τα 16"

Ερντογάν: Παράνομες οι ενέργειες της Αιγύπτου στη Λιβύη

Ο Tούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε πως οι ενέργειες της Αιγύπτου στη Λιβύη και η υποστήριξή της προς τις δυνάμεις του διοικητή Χαλίφα Χαφτάρ στην ανατολική Λιβύη είναι παράνομες.

Ο Ερντογάν απάντησε σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενη επέμβαση της Αιγύπτου στη σύγκρουση στη Λιβύη, όπου η Άγκυρα βοήθησε την κυβέρνηση της Τρίπολης να υποχρεώσει τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (ΚΕΣ) του Χαφτάρ να εγκαταλείψει μια επίθεση που διεξήγε εναντίον της Τρίπολης.

Ο Aιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ-Φατάχ αλ-Σίσι δήλωσε χθες, Πέμπτη, πως η Αίγυπτος δεν θα παραμείνει αδρανής μπροστά σε οποιαδήποτε άμεση απειλή κατά της αιγυπτιακής και της λιβυκής ασφάλειας, αφού βουλευτές σύμμαχοι του Χαφτάρ κάλεσαν το Κάιρο να επέμβει στρατιωτικά στον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται στη χώρα.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: Παράνομες οι ενέργειες της Αιγύπτου στη Λιβύη"

ΕΛΑΣ: Δεν φυτέψαμε στοιχεία στην Πατησίων – Το μηχανάκι ήταν της ομάδας ΔΡΑΣΗ

Η ΕΛ.ΑΣ πήρε και επίσημα θέση σήμερα σχετικά με το βίντεο από τα επεισόδια που σημειώθηκαν, την περασμένη Τετάρτη, στην οδό Πατησίων και το οποίο προβλήθηκε από τα ΜΜΕ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, “το δίκυκλο που απεικονίζεται στο βίντεο είναι υπηρεσιακή μοτοσικλέτα της Ομάδας «ΔΡΑΣΗ», που εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία. Στη μοτοσικλέτα τοποθετούνται από αστυνομικούς κατασχεθέντα αντικείμενα και συγκεκριμένα αυτοσχέδιος εμπρηστικός – εκρηκτικός μηχανισμός, που τοποθετείται σε σακίδιο και δύο ξύλινα κοντάρια, που τοποθετούνται στο σώμα της μοτοσικλέτας.

Τα παραπάνω αντικείμενα τοποθετήθηκαν στην υπηρεσιακή μοτοσικλέτα για να μεταφερθούν στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, ώστε να συμπεριληφθούν ως πειστήρια στη σχηματισθείσα δικογραφία”.

Όπως αναφέρει ακόμη η ΕΛ.ΑΣ, “ο αυτοσχέδιος εμπρηστικός – εκρηκτικός μηχανισμός ερρίφθη από την ομάδα των ατόμων που επιτέθηκε κατά των αστυνομικών, χωρίς να έχει ταυτοποιηθεί συγκεκριμένος δράστης και περισυλλέχθηκε ακέραιος από το οδόστρωμα, καθώς δεν εξερράγη. Τα δύο κοντάρια χρησιμοποιήθηκαν κατά των αστυνομικών από δύο συλληφθέντες”.

Τέλος, η ΕΛΑΣ σημειώνει ότι “με βάση τα προαναφερόμενα οποιεσδήποτε άλλες αιτιάσεις σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα”.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΛΑΣ: Δεν φυτέψαμε στοιχεία στην Πατησίων – Το μηχανάκι ήταν της ομάδας ΔΡΑΣΗ"

Αυτά είναι τα 59 μέτρα ύψους 24 δισ. που ενεργοποίησε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, ελήφθησαν πολλά μέτρα, με στόχο την ενδυνάμωση του δημόσιου συστήματος υγείας, τη στήριξη της απασχόλησης, την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και την τόνωση της κοινωνικής συνοχής, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, απαντώντας σε Επίκαιρη Επερώτηση 21 Βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πανδημία του κορονοϊού προκάλεσε, σε ολόκληρο τον πλανήτη, μια πρωτόγνωρη κρίση. Ακόμη και σήμερα, την έκταση και το βάθος της, δεν την γνωρίζουμε με ακρίβεια. Γνωρίζουμε όμως ότι οι συνέπειές της είναι πολύπλευρες και έντονες.

Αναλυτικά η απάντηση του Υπουργού:

«Αυτή η κρίση μπορεί να ξεπεραστεί μόνο με την αποτελεσματική παρέμβαση του Κράτους, με την υπεύθυνη και αλληλέγγυα στάση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, και με γενναίες αποφάσεις, σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Στην Ελλάδα, η Κυβέρνηση, η επιστήμη, το Κράτος και οι πολίτες δράσαμε, από την πρώτη στιγμή, με προνοητικότητα, μεθοδικότητα, αποφασιστικότητα και συντονισμό.

Στο πεδίο της οικονομίας, το Υπουργείο Οικονομικών σχεδίασε και υλοποιεί ένα συνεκτικό, ρεαλιστικό, ολοκληρωμένο και δυναμικό σχέδιο, το οποίο εξελίσσεται ανάλογα με τις διαφορετικές ανάγκες που δημιουργεί η κρίση, σε κάθε φάση της. Έτσι, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, ελήφθησαν πολλά μέτρα, με στόχο την ενδυνάμωση του δημόσιου συστήματος υγείας, τη στήριξη της απασχόλησης, την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και την τόνωση της κοινωνικής συνοχής.

Συγκεκριμένα, ενεργοποιήσαμε 59 εργαλεία:

1ον. Η αναστολή πληρωμής ΦΠΑ για τους μήνες Μάρτιο με Μάιο για επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενους και ατομικές επιχειρήσεις, και η ρύθμισή τους σε έως 24 δόσεις.
2ον. Η αναστολή πληρωμών δόσεων βεβαιωμένων οφειλών φορολογικών υποχρεώσεων για επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενους, υπαλλήλους και ατομικές επιχειρήσεις, και η ρύθμισή τους σε έως 24 δόσεις.
3ον. Η αναστολή πληρωμών των ασφαλιστικών εισφορών για επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενους και ατομικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα εξοφληθούν σε μεταγενέστερο χρονικό στάδιο, σε έως 24 δόσεις.
4ον. Η τρίμηνη παράταση πληρωμής προγραμματισμένων ρυθμίσεων οφειλών δόσεων.
5ον. Ο συμψηφισμός του 25% στον ΦΠΑ με μελλοντικές υποχρεώσεις.
6ον. Η έκπτωση 25% για οφειλές και δόσεις ρυθμίσεων που πληρώθηκαν εμπρόθεσμα, από επιχειρήσεις, επαγγελματίες, ιδιοκτήτες ακινήτων και εργαζόμενους που πλήττονται από την πανδημία.
7ον. Η επιδότηση επιτοκίου όλων των επιχειρηματικών δανείων των επιχειρήσεων οι οποίες ανήκουν σε πληττόμενους κλάδους.
8ον. Το κεφάλαιο κίνησης στο πλαίσιο του Ταμείου Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ ΙΙ).
9ον. Το Ταμείο Εγγυοδοσίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.
10ον. Η επιστρεπτέα προκαταβολή.
11ον. Η άμεση αποπληρωμή όλων των εκκρεμουσών επιστροφών φόρων εισοδήματος επιχειρήσεων και ΦΠΑ έως και 30.000 ευρώ που βρίσκονται υπό τη διαδικασία ελέγχου.
12ον. Το μηναίο επίδομα 534 ευρώ για αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες που επλήγησαν από την κρίση, βάσει συγκεκριμένων κωδικών.
13ον. Η μηνιαία αποζημίωση 534 ευρώ για υπαλλήλους εταιρειών που έχουν πληγεί από την κρίση, των οποίων η σύμβαση εργασίας έχει ανασταλεί τον Μάρτιο έως Σεπτέμβριο, βάσει συγκεκριμένων κωδικών.
14ον. Το μηνιαίο επίδομα 534 ευρώ για εργοδότες (με έως και 20 υπαλλήλους) που επλήγησαν από την κρίση, βάσει συγκεκριμένων κωδικών.
15ον. Η ειδική αποζημίωση 600 ευρώ για έξι επιστημονικούς τομείς τον Απρίλιο.
16ον. Η κάλυψη από το κράτος των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων των οποίων οι συμβάσεις εργασίας έχουν τεθεί σε αναστολή.
17ον. Η μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 6%, για προϊόντα υγιεινής (μάσκες, γάντια κλπ).
18ον. Η αναστολή αποπληρωμής δόσεων ενήμερων δανείων έως τον Σεπτέμβριο, για επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού.
19ον. Η κάλυψη από το Κράτος του μέρους του Δώρου Πάσχα που αναλογεί στη χρονική περίοδο της αναστολής της σύμβασης εργασίας.
20ον. Η παροχή 150 εκατ. ευρώ στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας.
21ον. Η εισαγωγή άδειας και αποζημίωσης ειδικού σκοπού για εργαζόμενους με παιδιά που φοιτούν σε σχολεία, ενώ τα σχολεία ήταν κλειστά.
22ον. Η παροχή της δυνατότητας σε κάθε εργαζόμενο να μπορεί να απασχοληθεί με μερική απασχόληση, για 2 εβδομάδες ανά μήνα.
23ον. Η παράταση του τακτικού επιδόματος ανεργίας, καθώς και του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας, για όλους τους άνεργους που το επίδομα έληγε τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Μάιο, κατά δύο μήνες.
24ον. Η μείωση του clawback στα νοσοκομεία.
25ον. Η αποζημίωση επιβατικών πλοίων.
26ον. Οι πρόσθετες υγειονομικές δαπάνες, συμπεριλαμβανομένων νέων προσλήψεων.
27ον. Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, ΕΟΔΥ, ΕΚΑΒ και Πολιτική Προστασία.
28ον. Οι έκτακτες δαπάνες προς όλα τα Υπουργεία για τη προμήθεια Υγειονομικού υλικού.
29ον. Οι αναστολές πληρωμών των επιταγών των επιχειρήσεων που ανήκουν στους πληττόμενους από την κρίση ΚΑΔ, για 75 ημέρες.
30ον. Η κατάργηση πληρωμής δημοτικών τελών για επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή.
31ον. Το επίδομα ανεργίας, 400 ευρώ, σε 155.0000 φυσικά πρόσωπα που θεωρήθηκαν μακροχρόνια άνεργοι από τον Απρίλιο του 2019.
32ον. Η διατήρηση του περσινού υπολογισμού ΕΝΦΙΑ.
33ον. Η αναβολή υπολογισμού αντικειμενικών τιμών, που διατηρεί αμετάβλητους μία σειρά από φόρους.
34ον. Η χορήγηση 10 εκατ. ευρώ στο Υπουργείο Πολιτισμού για την ενίσχυση του κλάδου του πολιτισμού.
35ον. Η μείωση 40% για επαγγελματικές μισθώσεις επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση (Μάρτιος έως Αύγουστος).
36ον. Η μείωση κατά 40% για τις μισθώσεις κύριας κατοικίας εργαζομένων που βρίσκονται σε αναστολή καθώς και για τις μισθώσεις ακινήτων για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών φοιτητών που είναι τέκνα – εξαρτημένα μέλη των εν λόγω εργαζομένων.
37ον. Η αναστολή υποχρεώσεων πληρωμής φόρου για ιδιοκτήτες ακινήτων που λαμβάνουν μειωμένο ενοίκιο (Μάρτιος έως Ιούνιος).
38ον. Η έκπτωση φόρου, με τη μορφή συμψηφισμού, για ιδιοκτήτες ακινήτων που λαμβάνουν μειωμένο ενοίκιο (Μάρτιος έως Αύγουστος).
39ον. Η αποζημίωση σε δήμους λόγω κορονοϊού.
40ον. Η μείωση ΦΠΑ στις μεταφορές για την περίοδο Ιουνίου-Οκτωβρίου.
41ον. Η μείωση ΦΠΑ σε καφέ και ποτά για την περίοδο Ιουνίου-Οκτωβρίου.
42ον. Η μείωση του ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο από 80/20 σε 90/10 για την περίοδο Ιουνίου-Οκτωβρίου.
43ον. Η μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια κινηματογράφου για την περίοδο Ιουνίου-Οκτωβρίου.
44ον. Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού.
45ον. Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ.
46ον. Τα έξοδα διαφήμισης του ΕΟΤ.
47ον. Το κόστος επιδότησης πρώτης κατοικίας για δανειολήπτες που επλήγησαν από τον κορονοϊό (πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ).
48ον. Η μείωση ή ακόμη και ο μηδενισμός της προκαταβολής φόρου για επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον κορονοϊό.
49ον. Το πρόγραμμα βραχυπρόθεσμης απασχόλησης, ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ με αυξημένη κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών.
50ον. Η κάλυψη του πρόσθετου κόστους για το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, που σχετίζεται με το δώρο Καλοκαιριού και Χριστουγέννων.
51ον. Η επέκταση του επιδόματος ανεργίας στους εποχιακούς εργαζόμενους.
52ον. Η ειδική αποζημίωση για εποχιακούς εργαζόμενους στον τουρισμό.
53ον. Η αποζημίωση ανά θέση επιβάτη (20 ευρώ ανά θέση) για αεροπορικές εταιρείες κατά τους μήνες Απρίλιο και Μάιο.
54ον. Η μηδενική προκαταβολή φόρου για αεροπορικές εταιρείες.
55ον. Η μείωση φόρου για τους πιλότους.
56ον. Η κάλυψη του πρόσθετου κόστος για τους υπαλλήλους που λαμβάνουν την ειδική αποζημίωση λόγω αναστολής της σύμβασης εργασίας σχετικά με το δώρο Χριστουγέννων.
57ον. Η πρωτοβουλία να εκπίπτουν οι δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης κατά 100%, αντί για 30%.
58ον. Η αποζημίωση σε ερασιτεχνικούς αθλητικούς συλλόγους.
59ον. Η κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών για τους μήνες Ιούλιο έως Σεπτέμβριο των υπαλλήλων εποχιακών επιχειρήσεων.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτά είναι τα 59 μέτρα ύψους 24 δισ. που ενεργοποίησε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας"

ΤΑ ΑΙΤΙΑ θανάτου της 16χρονης Μαρίας. Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Για «Βαρύτατες κακώσεις κρανίου και θώρακος συμβατές με πτώση εξ’ ύψους» κάνει λόγο η ιατροδικαστική έκθεση για το θάνατο της 16χρονης Μαρίας Χυσένι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr η νεκροψία-νεκροτομή ολοκληρώθηκε μόλις πριν λίγα λεπτά. Πλέον η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί πως βρέθηκε το κορίτσι στο λόφο του Προφήτη Ηλία, ποιους είχε συναντήσει νωρίτερα και με ποιους είχε τηλεφωνική επικοινωνία ή συνομιλίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες έδωσε κατάθεση και ένας νεαρός 27 ετών ο οποίος φέρεται να επιβεβαίωσε πως βρέθηκε με την 16χρονη νωρίς το ίδιο βράδυ της Τρίτης και να την αποβίβασε από το αυτοκίνητό του γύρω στις 3 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Μάλιστα λέγεται πως αυτό έχει καταγραφεί και από τις κάμερες.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Δημήτρης Σαμαρτζής εξ αρχής έχει πει ότι «δεν θέλω να στιγματίσω σε καμία περίπτωση έναν νέο άνθρωπο», ενώ δεν αποκλείει ακόμη και την εμπλοκή τρίτου προσώπου καθώς η Μαρία άρχισε να επικοινωνεί σχεδόν φοβισμένη με την αδελφή της από τις 4.30 το πρωί και μέχρι τις 5 περίπου.

Όπως και να ‘χει η έρευνα θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες καθώς αναμένονται και τα αποτελέσματα από το «διάβασμα» του κινητού τηλεφώνου του κοριτσιού, τηλεφωνικές επαφές και συνομιλίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

trikalavoice
Διαβάστε Περισσότερα » "ΤΑ ΑΙΤΙΑ θανάτου της 16χρονης Μαρίας. Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news