facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Κορωνοϊός - Θεοχάρης: Ανοίγουμε τα σύνορα για τους Σουηδούς στις 20 Ιουλίου

Ο υπουργός τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης μίλησε στο Star για το πώς εξελίσσεται ο τουρισμός στη χώρα μας εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού και ποια μέτρα αναμένεται να πάρει η κυβέρνηση για την στήριξη των ξενοδόχων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοχάρης, η κυβέρνηση θα εξετάσει όλα τα στοιχεία και θα βοηθήσει τους ξενοδόχους της Βόρειας Ελλάδας που έχουν δεχθεί μεγάλο πλήγμα μετά την έξαρση κρουσμάτων στα Βαλκάνια.

«Δυστυχώς η κατάσταση στα Βαλκάνια έχει αλλάξει δραματικά και άλλαξε τα δεδομένα που είχαμε… Η κυβέρνηση θα στηρίξει τους ξενοδόχους της Βόρειας Ελλάδας, εξετάζουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την παρούσα κατάσταση», ανέφερε ο κ. Θεοχάρης.

Τι θα γίνει με τους τουρίστες από Σουηδία και Αμερική

Όσον αφορά τους τουρίστες από Αμερική και Σουηδία που αποτελούν και τα «γερά πορτοφόλια» της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας μας, ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι η Ελλάδα θα ανοίξει τα σύνορα με τη Σουηδία στις 20 Ιουλίου, καθώς η συγκεκριμένη χώρα παρουσιάζει ύφεση στην ημερήσια καταγραφή κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

«Η κατάσταση στη Σουηδία είναι καλή και θα ανοίξουν οι πτήσεις στις 20 Ιουλίου, καθώς η χώρα είναι επιδημιολογικά σε καλύτερη κατάσταση, όπως μας ενημερώνουν και οι γιατροί της χώρας».

Από την άλλη, όσον αφορά τους Αμερικανούς η Ελλάδα παρακολουθεί ακόμα την κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ. «Και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στο επίπεδο της Ελλάδας, εξετάζεται η είσοδος Αμερικανών τουριστών. Θα παρακολουθούμε την κατάσταση και θα γίνει αυτό όταν είναι εφικτό, υπολογίζεται τον Αύγουστο», ανέφερε ο κ. Θεοχάρης.

Τι θα γίνει με τα τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού

Αναφορικά με τα διαγνωστικά τεστ κορωνοϊού και το πώς και πού αυτά πραγματοποιούνται, δεδομένου ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να διεξάγει μέχρι 8.000 τεστ ημερησίως, ο κ. Θεοχάρης επισήμανε ότι αυτό το ζήτημα είναι διευθετημένο.

«Ο αλγόριθμός μας είναι πρωτοποριακός και θα γίνουν στοχευμένα τεστ, εκεί ακριβώς που πρέπει να γίνουν», τόνισε ο υπουργός.

«Αναγνωριστικός μήνας ο Ιούλιος»

«Ο Ιούλιος έχει ξεκινήσει ως ένας αναγνωριστικός μήνας για τον τουρισμό. Ελπίζουμε σε μια θετική επίδραση των τουριστών από τη Βρετανία που άρχισαν να έρχονται. Αν έχουμε πληρότητα της τάξης του 15-18% είναι αισιόδοξο. Ελπίζουμε ότι ο Αύγουστος θα είναι καλύτερος… Η ποιότητα των τουριστών είναι αυτή που μας ενδιαφέρει», ανέφερε ο κ. Θεοχάρης.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός - Θεοχάρης: Ανοίγουμε τα σύνορα για τους Σουηδούς στις 20 Ιουλίου"

Σικελία: Νεκροί, πλημμύρες και καταστροφές (pic, video)

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Σικελία από το κύμα σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε το ιταλικό νησί το βράδυ της Τετάρτης (15.07.2020).

Ειδικότερα, η ισχυρή νεροποντή στη Σικελία προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων, οι οποίοι δεν κατάφεραν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν.

Σε πολλές άλλες περιπτώσεις, δρόμοι στην πρωτεύουσα της Σικελίας, Παλέρμο, μετατράπηκαν σε ποτάμια, αυτοκίνητα παγιδεύθηκαν σε ανισόπεδες διαβάσεις, ενώ πολλοί επιβαίνοντες πρόλαβαν να απομακρυνθούν, κολυμπώντας (!) λίγο πριν το εσωτερικό του αυτοκινήτου τους γεμίσει με νερό.



Άνδρες και γυναίκες της πυροσβεστικής ελέγχουν διάφορα σημεία του Παλέρμο για να εξακριβώσουν αν υπάρχουν παγιδευμένοι άνθρωποι. Ο δήμος της σικελικής πρωτεύουσας κατήγγειλε ότι δεν είχε ειδοποιηθεί από την Ιταλική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας – όπως θα έπρεπε – για το βραδινό, σφοδρότατο κύμα κακοκαιρίας.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Σικελία: Νεκροί, πλημμύρες και καταστροφές (pic, video)"

Αποκάλυψη Αποστολάκη: Προσπαθήσαμε να στείλουμε πίσω το ελικόπτερο με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς

Το παρασκήνιο της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία και της παρ’ ολίγον εμπλοκής της Ελλάδας αποκάλυψε ο πρώην υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης.



Ο πρώην υπουργός μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA για τηντουρκική προκλητικότητα, αλλά και για τα όσα έγιναν τέσσερα χρόνια πριν. Αποκάλυψε ότι η Ελλάδα ήταν έτοιμη να στείλει πίσω το ελικόπτερο με τους «8 ».

Όπως επεσήμανε, ακόμη, οι πληροφορίες ήταν αρχικά ότι το πραξικόπημα είχε πετύχει και ο Ερντογάν είχε χάσει.

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας, ο κ. Αποστολάκης τόνισε ότι θα προκύψει «αν γίνουν κάποιες λάθος ενέργειες».
«Ξέραμε ότι ο Ερντογάν είναι σε ξενοδοχείο»

«Είχαμε την πληροφορία ότι σχεδιάζεται πραξικόπημα από το μεσημέρι. Ότι έγινε μία συνάντηση του Ακάρ με τον διευθυντή της ΕΥΠ που του είπε ότι ακούγεται αυτό. Φώναξε τους αρχηγούς, τους είπε για το ενδεχόμενο, και εκείνοι δεν ήξεραν τίποτα. Το βράδυ που άρχισε να εξελίσσεται το πραξικόπημα, προσπάθησα να επικοινωνήσω, δεν υπήρχαν τηλέφωνα. Παρακολουθούσαμε τις κινήσεις του Ερντογάν, ξέραμε ότι είναι σε ένα ξενοδοχείο και κάποια στιγμή είδαμε και ένα αεροπλάνο το οποίο ερχόταν να τον παραλάβει», περιέγραψε ο κ. Αποστολάκης.

Ωστόσο, απέφυγε να σχολιάσει το αν η Ελλάδα ήταν έτοιμη να στείλει ελικόπτερο στην Τουρκία να παραλάβει τον Ερντογάν, αν αυτό κρινόταν αναγκαίο.

«Εκείνο που μπορώ να πω είναι ότι η Ελλάδα ήταν έτοιμη, γιατί υπήρχε περίπτωση να εξελιχθεί το πραξικόπημα και να έχουμε διαρροές, να προσπαθούν να έρθουν άνθρωποι στην Ελλάδα προκειμένου να ξεφύγουν ή σαν αντίδραση στις εσωτερικές υποθέσεις. Εκείνο το βράδυ είχαμε μια καλή κινητοποίηση. Ο στόλος ήταν όλος έξω. Οι πληροφορίες ήταν αρχικά ότι το πραξικόπημα είχε πετύχει και ο Ερντογάν είχε χάσει, και από το βράδυ και μετά άρχισε να ανατρέπεται η κατάσταση» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το αν ο Ερντογάν γνώριζε εκείνο το βράδυ ότι η Ελλάδα μπορούσε να τον διασώσει αν χρειαζόταν, ο κ. Αποστολάκης είπε ότι «όχι δεν μπορώ να το διαβεβαιώσω, ούτε να το διαψεύσω. Έγινε προσπάθεια επικοινωνίας αν χρειαζόταν κάτι να γίνει. Νομίζω ότι τηρήσαμε μια πολύ καλή στάση στην υπόθεση».

«Κάναμε προσπάθεια να στείλουμε πίσω το ελικόπτερο με τους 8»

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι η Ελλάδα ήταν έτοιμη να στείλει πίσω το ελικόπτερο με τους «8 » που έφτασαν στη χώρα μας, κάτι που δεν κατέστη δυνατό καθώς δεν υπήρχε επικοινωνία με την τουρκική πλευρά.

«Ακόμα και τη στιγμή που ήρθε το ελικόπτερο με τους 8 έγινε μία προσπάθεια να επιστρέψει το ελικόπτερο πίσω, αλλά είχαν χαθεί οι επικοινωνίες. Όταν έγινε η προσγείωση του ελικοπτέρου προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον Ακάρ, γιατί θα είχε κλείσει το θέμα πολύ πιο ομαλά. Όταν μου ζήτησε ο Ακάρ να γυρίσουν οι 8 στην Τουρκία είχε εξελιχθεί η κατάσταση, είχαν συλληφθεί, είχαν μπει στη διαδικασία του ασύλου, είχε μπει η δικαιοσύνη στη μέση, δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει τίποτα. Το θέμα ήταν εκείνη τη στιγμή, πριν γίνουν αποδεκτοί, να υπήρχε κάποια συνεννόηση και να γινόταν αυτό που έπρεπε», κατέληξε ο κ. Αποστολάκης

«Χλιαρός ο ρόλος των ισχυρών»

Αναφορικά με το τι πρέπει να περιμένουμε από εδώ και πέρα από τον Τούρκο πρόεδρο, ο πρώην υπουργός Άμυνας είπε ότι πρέπει «να περιμένουμε αυτό που έχει δείξει ο Ερντογάν, ότι δεν αλλάζει γνώμη και αυτό που θέλει να κάνει, ανεξαρτήτως από το αν υπάρχει σοβαρή πίεση από διεθνείς φορείς και επιπλέον ότι περνάει ένα μήνυμα αυτή τη στιγμή στον ισλαμικό κόσμο ότι αυτό που νομίζει ότι μπορεί να κάνει ως κυρίαρχο κράτος το έκανε πράξη ανεξάρτητα από τις αντιδράσεις. Περιμένουμε ότι δεν θα αλλάξει τις απόψεις του και δεν θα πειστεί να κάνει πίσω σε όσα έχει δηλώσει».

Σχολιάζοντας το ρόλο των μεγάλων δυνάμεων, ο κ. Αποστολάκης σημείωσε ότι είναι «χλιαρός είναι ο ρόλος των ισχυρών, με μία λέξη. Αυτό τη στιγμή από όλη τη διεθνή κοινότητα έχουμε εισπράξει φραστικές υποστηρίξεις χωρίς να υπάρχουν προοπτικές να γίνουν κάποιες ενέργειες ώστε να φρενάρουν τις ενέργειες της Τουρκίας. Και δυστυχώς φοβάμαι ότι δεν θα υπάρξουν».

«Τελικά σε πρώτη φάση πρέπει να είμαστε ικανοί εμείς να διαχειριστούμε την κατάσταση και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να μην φτάσουν τα πράγματα στο να γίνει στρατικοποίηση. Η θέση της Ελλάδας είναι σαφής. Υποστηρίζουμε το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες. Θεωρούμε ότι αυτά μας δίνουν δίκιο. Κάποιος πρέπει να τα προασπίσει και να τα εφαρμόσει. Η Ελλάδα πρέπει να πείσει τους πάντες ότι θα πράξει το αυτονόητο. Αλλά δεν χρειάζεται να φτάσουμε εκεί. Μην κάνουμε τέτοια σενάρια γιατί δεν είναι καλό για κανέναν», πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

«Δεν συμφέρει κανέναν ένα θερμό επεισόδιο»

«Θεωρώ ότι κανείς δεν θα δοκιμάσει να χαλάσει τις σχέσεις του ειδικά με πολεμικές επιχειρήσεις με κάποιον με τον οποίο προσπαθεί να έχει καλές σχέσεις. Η Ευρώπη θα πιέσει αυτόν που πιέζεται. Ο Ερντογάν έχει δείξει ότι είναι ασυμπίεστος», εξήγησε ο ίδιος.

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας, ο κ. Αποστολάκης τόνισε ότι «ένα θερμό επεισόδιο θα προκύψει αν γίνουν κάποιες λάθος ενέργειες. Και εάν προκληθεί. Θεωρώ ότι δεν συμφέρει κανέναν το θερμό επεισόδιο. Οι πιθανότητες να προκύψει είναι λίγες. Και η προετοιμασία και η βούληση για να το αντιμετωπίσουμε πρέπει να είναι σαφής».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκάλυψη Αποστολάκη: Προσπαθήσαμε να στείλουμε πίσω το ελικόπτερο με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς"

“Το σκότωσαν! Έφυγε το λουλούδι”! – Θρίλερ δίχως τέλος με το θάνατο της 16χρονης στα Τρίκαλα

Από νωρίς το πρωί, όταν εντοπίστηκε νεκρή η 16χρονη στα Τρίκαλα, έξω από εκκλησία, είναι σε εξέλιξη ένα θρίλερ καθώς οι αστυνομικοί εκτιμούν πως πρόκειται για αυτοκτονία αλλά η οικογένεια επιμένει πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.
Ο πατέρας της 16χρονης δείχνοντας στο MEGA, το σημείο από όπου σύμφωνα με την αστυνομία έπεσε το παιδί του. Λέει, είναι αδιανόητο το κορίτσι να κατάφερε να ανέβει εκεί.
«Το σκότωσαν, έφυγε το λουλούδι…».
«Η δικαιοσύνη να βρει τον δολοφόνο, το κοριτσάκι είναι δολοφονημένο», αναφέρει ο θείος της.
Η δίδυμη αδερφή της, ο άνθρωπος που είχε την τελευταία επικοινωνία με την Μαρία αργά χθες το βράδυ, δεν πιστεύει πως η αδελφή της αυτοκτόνησε. Οι υποψίες της για το θάνατο της αδελφής της στρέφονται σε συγκεκριμένο πρόσωπο.
«Ναι, σε αυτόν που βγήκε. Ή σε κάποιον που θα ήταν εδώ εχθές το βράδυ».
Η αστυνομία δεν αποκλείει ακόμα το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας. Οι μώλωπες στο πρόσωπο της 16χρονης καθώς και μια καταγγελία για ένα καβγά που είχε η κοπέλα αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.
Τις απαντήσεις θα τις δώσει το πόρισμα του ιατροδικαστή το οποίο αναμένεται αύριο. Η οικογένεια της 16χρονης θα ορίσει και δικό της πραγματογνώμονα για τη διαδικασία.
Ποιο είναι το επικρατέστερο σενάριο
Το επικρατέστερο σενάριο, που εξετάζουν οι Αρχές είναι αυτό της αυτοκτονίας. Ότι δηλαδή, αργά το βράδυ της Τρίτης, η 16χρονη κοπέλα πήγε στο λόφο του Προφήτη Ηλία, ανέβηκε από την σκαλωσιά στην οροφή της εκκλησίας, περπάτησε στην οροφή και έφτασε στην άκρη της. Κι από εκεί έπεσε στο κενό.
Ωστόσο η οικογένειά της επιμένει, ότι οι κηλίδες αίματός της που βρέθηκαν στο σημείο δεν είναι από την πτώση, αλλά από χτυπήματα που δέχθηκε το κορίτσι.
Η αστυνομία δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, δίνοντας προσοχή σε όσα λένε η αδερφή και οι φίλες της που μιλούν για έναν καβγά που είχε το κορίτσι το χθεσινό απόγευμα.
Υπήρξε ένας καβγάς με αυτόν τον άνδρα και μετά ακολούθησε η βόλτα στον Προφήτη Ηλία μαζί με τον εν λόγω άνδρα. 
MEGA/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "“Το σκότωσαν! Έφυγε το λουλούδι”! – Θρίλερ δίχως τέλος με το θάνατο της 16χρονης στα Τρίκαλα"

Nordic Monitor για Τουρκία: «Στημένο» το πραξικόπημα του 2016 - Ο άνθρωπος-«κλειδί» έδρασε με εντολή Ερντογάν

Ο άνθρωπος που σήμερα διευθύνει τις μυστικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Λιβύη ήταν ο αυτός που συνέβαλε καθοριστικά στην ενορχήστρωση του στημένου από τον Ταγίπ Ερντογάν πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016, σύμφωνα με έρευνα του αποκαλυπτικού Nordic Monitor. Σε άρθρο που υπογράφει ο γνωστός αυτοεξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, κατονομάζει τον αξιωματικό των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών Σαντίκ Ουστούν, ο οποίος έδρασε κατόπιν εντολών του ίδιου του Ερντογάν.

Στόχος του ήταν να συντριβεί η αντιπολίτευση και ειδικά το κίνημα του ιμάμη Γκιουλέν. Το στημένο πραξικόπημα -κατά τον Τούρκο δημοσιογράφο- έγινε για να δικαιολογηθούν οι μαζικές διώξεις και εντέλει ο Ερντογάν να αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο της χώρας. Ο Ουστούν είναι υψηλά ιστάμενος στην ΜΙΤ, την τουρκική μυστική υπηρεσία.

Είχε πριν υπηρετήσει κυρίως στο Γενικό Επιτελείο και στη Διοίκηση των Χερσαίων Δυνάμεων. Μεταξύ του 1999 και του 2002 υπηρέτησε στο Ανώτατο Αρχηγείο του ΝΑΤΟ στο Βέλγιο. Σύμφωνα με την έρευνα του Μποζκούρτ, μετά την οργάνωση ισλαμιστικών ομάδων στη Λιβύη το 2011, επέστρεψε στην Τουρκία όπου και ανέλαβε τη διεξαγωγή μυστικών επιχειρήσεων για λογαριασμό της ΜΙΤ. 

Στο πλαίσιο αυτό έπαιξε κεντρικό ρόλο στο στήσιμο του πραξικοπήματος τον Ιούλιο 2016. Μεταξύ άλλων, παγίδευσε στρατηγούς που δεν είχαν καμία σχέση με το πραξικόπημα. Ο μυστικός ρόλος του Ουστούν εκτέθηκε κατά την διάρκεια των δικαστικών ακροάσεων σε βάρος γκιουλενιστών, οι οποίοι και αποκάλυψαν τις παρασκηνιακές ενέργειές του.

Αμέσως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, το καθεστώς Ερντογάν τον έστειλε στην Αυστραλία με διπλωματική ιδιότητα για να αποφύγει την εξέταση από τους δικηγόρους εκατοντάδων κατηγορουμένων για συμμετοχή στο πραξικόπημα, οι οποίοι ζητούσαν να εμφανιστεί ως μάρτυρας. Δεν κατέθεσε ποτέ παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις και την εμπλοκή του σε παραπάνω από 60 υποθέσεις. Δεν κλήθηκε καν να καταθέσει ούτε ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής που συστάθηκε για να διερευνήσει το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Σε ένα κραυγαλέο λάθος του, ο Ουστούν κατονόμασε τον στρατηγό, μέλος του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου Ακιν Οζτούρκ ως έναν εκ των ηγετών του πραξικοπήματος στην αεροπορική βάση στο Ικόνιο, εκεί που έλαβαν χώρα συγκρούσεις μεταξύ πραξικοπηματιών και δυνάμεων πιστών στην κυβέρνηση. Όπως αποδείχθηκε, ο στρατηγός βρισκόταν στο σπίτι της κόρης του, που απέχει 4-5 χιλιόμετρα από την αεροπορική βάση, και έπαιζε με τα εγγόνια του τις κρίσιμες εκείνες ώρες.

Ο Οζτούρκ εκτός ότι δεν είχε καμία σχέση με το κίνημα Γκιουλέν, δεν γνώριζε καν τί ακριβώς εξελισσόταν εκείνη τη νύχτα. Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα της Διοίκησης του 8ου Σώματος Στρατού, ο Ουστούν τηλεφώνησε στον αρχηγό του Σώματος στις 23:17’ στις 15 Ιουλίου. Στην επικοινωνία αυτή τον ενημέρωσε ότι ένα πραξικόπημα βρισκόταν εν εξελίξει και ο στρατηγός Οζτούρκ ήταν ο ηγέτης του.

Περίπου 20 λεπτά μετά από αυτήν την κλήση, ο Ουστούν έδωσε εντολή στον Διοικητή των Ειδικών Δυνάμεων Αμπιντίν Ουνάλ να καλέσει τον Οζτούρκ να πάει επειγόντως στη βάση, όπως και έγινε. Όταν πήγε, ο Οτζουρκ βρέθηκε ενώπιον του τότε αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Χουλούσι Ακάρ, ο οποίος του εξήγησε ότι ορισμένοι αξιωματικοί είχαν συμμετάσχει σε κάποιου είδους πραξικόπημα. Του ζήτησε να μεσολαβήσει ώστε να παραδοθούν.

Στην κατάθεσή του στο δικαστήριο, ο Οζτούρκ εξήγησε ότι ο Ακάρ ως ανώτατος διοικητής, αφού δεν ήταν όμηρος, θα έπρεπε αυτός να είχε απευθυνθεί στους συνωμότες. Τότε είχε βρει παράξενη την εντολή που είχε λάβει, αλλά υπάκουσε. Εκ των υστέρων, συνειδητοποίησε ότι απλά είχε οδηγηθεί σαν πρόβατο σε σφαγή.

Πολλοί μάρτυρες κατέθεσαν στο δικαστήριο ότι ο Οζτούρκ δεν είχε καμία σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος και είχε απλά προσπαθήσει να μεσολαβήσει για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Το δικαστήριο δεν τον πίστεψε, βέβαια, ούτε και τους μάρτυρες, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην φυλακή, όπου υπέστη φρικτά βασανιστήρια για μέρες. Τα δάχτυλά του κάηκαν ακόμη και με οξύ, ώστε να αναγκαστεί να υπογράψει την ομολογία του, αλλά δεν υπέγραψε. 

Σύμφωνα με την έρευνα, η στοχοποίησή του δεν ήταν διόλου τυχαία. Ο Πρόεδρος Ερντογάν και ο αρχηγός της MIT Χάκαν Φιντάν αντιμετώπιζαν αντίσταση από ορισμένους στρατηγούς που είχαν δεσμούς με το ΝΑΤΟ. Ειδικά από τον Οζτούρκ, ο οποίος κατείχε βασική θέση ως μέλος του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου. Ο Οζτούρκ ηγείτο μίας ομάδας ανώτατων αξιωματικών που επέμενε για άμεσο τερματισμό της τουρκικής στρατιωτικής εμπλοκής στη Συρία. Το ψεύτικο -όπως το χαρακτηρίζει η δημοσιογραφική έρευνα- πραξικόπημα βοήθησε να σπάσει αυτή η αντίσταση στις ένοπλες δυνάμεις με την εκκαθάριση σχεδόν του 70% των ανωτάτων αξιωματικών.

Όταν κατακάθισε η σκόνη, ο Σαντίκ Ουστούν επέστρεψε και εστάλη στη Λιβύη για να οργανώσει τις εκεί μυστικές επιχειρήσεις με σκοπό να υποστηρίξει την κυβέρνηση Αλ Σάρατζ. Μέχρι τώρα παραμένει εκεί ως επικεφαλής του εκτεταμένου δικτύου που έχει στήσει η ΜΙΤ, το οποίο μεταξύ άλλων ελέγχει και κατευθύνει τις χιλιάδες τζιχαντιστών που έχουν σταλεί από τη Συρία στη Λιβύη με τη φροντίδα του καθεστώτος Ερντογάν.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Nordic Monitor για Τουρκία: «Στημένο» το πραξικόπημα του 2016 - Ο άνθρωπος-«κλειδί» έδρασε με εντολή Ερντογάν"

Επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ μεταξύ αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ

Επεισόδια ξέσπασαν πριν από λίγη ώρα στην Πατησίων, στο ύψος της ΑΣΟΕΕ. Ομάδα ατόμων μπήκε στον χώρο του πανεπιστημίου απ’ όπου άρχισαν να πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να κλείσει η κυκλοφορία στο δρόμο.

Οι αντιεξουσιαστές είχαν κάνει νωρίτερα «αντισυγκέντρωση» στην διαμαρτυρία άλλης ομάδας για την κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Βικτωρίας λόγω της παρουσίας μεταναστών. Μετά το τέλος των δύο συγκεντρώσεων, ομάδα περίπου πενήντα ατόμων κινήθηκε προς το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, απ’ όπου άρχισαν να πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ μεταξύ αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ"

Κορωνοϊός: 27 νέα κρούσματα, εννέα «εισαγόμενα», ανησυχία για τα οκτώ στην Αττική - Ελέγχους παντού ζητά ο Μητσοτάκης

Μερική αισιοδοξία για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας επιτρέπει ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 27 νέα επιβεβαιωμένα, με τα εννέα εξ αυτών να είναι εισαγόμενα, ειδικά αν συγκριθούν με τα 58 κρούσματα της Το γεγονός, ωστόσο, ότι εντοπίστηκαν οκτώ κρούσματα στην περιοχή της Αττικής και πέντε σε αυτή της Θεσσαλονίκης δεν επιτρέπει εφησυχασμό, καθώς φαίνεται ότι η διασπορά του ιού συνεχίζεται.

Για τον λόγο αυτό, η εντατικοποίηση των ελέγχων και η αυστηρή εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού συζητήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. «Το πλαίσιο είναι επαρκές. Υπάρχουν ζητήματα εφαρμογής του» τόνισε, ανοίγοντας τη σύσκεψη ο πρωθυπουργός και ζήτησε «αυστηροποίηση στους ελέγχους χωρίς εκπτώσεις». 

Επισήμανε, δε, δύο τομείς στους οποίους πρέπει να δοθεί έμφαση και αφορούν στην προστασία της υγείας των εργαζομένων, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές και στην αποφυγή του συγχρωτισμού και των συναθροίσεων, ειδικά στους κλειστούς χώρους. Επίσης, τόνισε την ανάγκη μεγαλύτερης ενεργοποίησης των Δήμων και των Περιφερειών για την εφαρμογή των μέτρων.

Πιο αναλυτικά, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 27 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα τέσσερα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Από τα 27 κρούσματα που δηλώθηκαν σήμερα Τετάρτη, τέσσερα (4) κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, πέντε (5) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, οκτώ (8) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, πέντε (5) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Γρεβενών, ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς κι ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πάρου.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.910, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες αφορά άνδρες. Τα 1051 (26.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2024 (51.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Εν τω μεταξύ, 13 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 123 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό θανάτων στη χώρα να παραμένει στους 193. Οι 62 (32.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έλεγχοι παντού χωρίς «εκπτώσεις»

H εντατικοποίηση των ελέγχων και η αυστηρή εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού συζητήθηκαν στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. «Το πλαίσιο είναι επαρκές. Υπάρχουν ζητήματα εφαρμογής του» τόνισε, ανοίγοντας τη σύσκεψη, ο πρωθυπουργός και ζήτησε «αυστηροποίηση στους ελέγχους χωρίς εκπτώσεις»

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανέφερε στην έναρξη της σύσκεψης: «Ο σκοπός της συνάντησης είναι πολύ συγκεκριμένος: Να κάνουμε μια εξέταση του τρόπου λειτουργίας και εφαρμογής των σχετικών διατάξεων και των συστάσεων που έχουν γίνει ως προς την εφαρμογή των μέτρων σχετικά με τον Covid. Είμαστε, μαζί, όλοι οι προϊστάμενοι των ελεγκτικών σωμάτων. Έχω μια εικόνα από τους ελέγχους οι οποίοι έχουν γίνει και από την Ελληνική Αστυνομία και από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και από το Υφυπουργείο Εμπορίου, από το ΣΥΚΕΑΑΠ (Συντονιστικό Κέντρο Εποπτείας Αγοράς και Αντιμετώπισης Παρεμπορίου).

Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Αυτή τη στιγμή κρίνω ότι το πλαίσιο το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας -με βάση τα δεδομένα τα οποία έχουμε και με βάση τις υποδείξεις των ειδικών- είναι πλαίσιο επαρκές. Υπάρχει, όμως, ένα ζήτημα εφαρμογής. Άρα, θα πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Ότι για να μπορέσουμε να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα πιθανό δεύτερο κύμα, αυτά τα οποία έχουμε καθορίσει ως απαραίτητες, ελάχιστες προϋποθέσεις για να μπορούμε να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία, τηρούνται.

Δίνω ιδιαίτερη έμφαση σε δύο σημεία: Το πρώτο έχει να κάνει με την τήρηση όλων των κανόνων και του πλαισίου υγιεινής από τους εργαζόμενους, ειδικά στον κλάδο του τουρισμού και εστίασης. Υποχρεωτική χρήση μάσκας και όλα τα σχετικά τα οποία έχουν προβλεφθεί από τις κανονιστικές πράξεις. Και το δεύτερο, προφανώς, η αποφυγή των συναθροίσεων και του συγχρωτισμού, ειδικά σε κλειστούς χώρους. Εχουμε ουκ ολίγα τέτοια προηγούμενα. Νομίζω, αυτό φάνηκε και από τους ελέγχους σε μπάρ, κλειστά κέντρα διασκέδασης, όπου είχαμε περισσότερο κόσμο από τον επιτρεπόμενο. Εκεί, βλέπω εγώ, ότι είναι τα μεγάλα προβλήματα. Και θα πρέπει να είμαστε αυστηροί στους ελέγχους μας. Θα πρέπει να επιβάλλονται πρόστιμα και δεν είμαι διατεθειμένος από αυτήν την πολιτική να κάνω αυτή τη στιγμή εκπτώσεις.

Επομένως, θέλω να ακούσω σύντομα από όλους πως σκέφτεστε να αναδιατάξετε τις δυνάμεις σας ενόψει των επόμενων ημερών και των επόμενων εβδομάδων αναγνωρίζοντας απολύτως ότι, προφανώς, δεν είναι το αποκλειστικό αντικείμενό σας. Πλην, όμως, αποτελεί κεντρική πολιτική προτεραιότητα να είμαστε σίγουροι ότι στέλνουμε σε όλους ένα μήνυμα: ότι έλεγχοι γίνονται και όπου χρειάζεται επιβάλλονται οι διοικητικές κυρώσεις και τα πρόστιμα που ορίζει η Νομοθεσία και οι σχετικές κανονιστικές πράξεις.

Αυτό είναι ένα ζήτημα -και γι’ αυτό κάλεσα και τον Υπουργό Εσωτερικών- το οποίο αφορά και τους Δήμους. Δεν μπορεί Περιφέρειες και Δήμοι να είναι έξω από αυτήν την υπόθεση. Δεν αφορά μόνο τον κεντρικό μηχανισμό. Άρα είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα αυτό να μεταφερθεί και στις Περιφέρειες και στους Δήμους. Τους χρειαζόμαστε όπως ήταν μέχρι σήμερα. Συνεργάτες σε αυτήν την μεγάλη εθνική προσπάθεια την οποία κάνουμε».

Στη σύσκεψη ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους συμμετέχοντες να δώσουν προτεραιότητα στους ελέγχους στους χώρους, ανοιχτούς και κλειστούς, όπου παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός. Ένταση των ελέγχων θα υπάρξει και στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ. Οι έλεγχοι θα σχεδιάζονται από το συντονιστικό επιχειρησιακό όργανο που λειτουργεί υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα παρέχει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στο κοινό επιχειρησιακό κέντρο, όπου εκπροσωπούνται όλοι οι φορείς (ΕΛΑΣ, ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, Εθνικη Αρχή Διαφάνειας, Αποκεντρωμένη Διοίκηση και κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή) που συμμετέχουν στην ελεγκτική διαδικασία, θα προστεθεί ένας εκπρόσωπος από κάθε Περιφέρεια και από τους μεγάλους ή παραλιακούς Δήμους της χώρας, ώστε να υπάρξει απόλυτος συντονισμός των ελέγχων και καλύτερη κατανομή των δυνάμεων για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών Θανάσης Κοντογεώργης, ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Θεόδωρος Κλιάρης. 


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 27 νέα κρούσματα, εννέα «εισαγόμενα», ανησυχία για τα οκτώ στην Αττική - Ελέγχους παντού ζητά ο Μητσοτάκης"

H Ρωσία ετοιμάζεται να απαγορεύσει τον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου

Ρώσοι κοινοβουλευτικοί κατέθεσαν σήμερα νομοσχέδιο το οποίο θα απαγορεύει τους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, μετά την έγκριση των συνταγματικών τροπολογιών στις οποίες ο γάμος ορίζεται μόνο ως ένωση μεταξύ άνδρα και γυναίκας.

Οι συνταγματικές αλλαγές που εγκρίθηκαν μετά την πανεθνική ψηφοφορία που έγινε στις αρχές του μήνα, δίνουν την δυνατότητα στον πρόεδρο Πούτιν να παραμείνει στην εξουσία έως το 2036. Οι επικριτές του Κρεμλίνου ισχυρίζονται ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν παραποιημένο κάτι που οι αρχές διαψεύδουν. Ο Πούτιν ο οποίος έχει ευθυγραμμιστεί με την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και κρατάει την Ρωσία σε απόσταση από τις φιλελεύθερες αξίες της Δύσης, έχει δηλώσει ότι δεν θα νομιμοποιήσει τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου για όσο διάστημα θα βρίσκεται στο Κρεμλίνο.

Κατοχυρώνοντας μια de facto απαγόρευση με την έννοια της συνταγματικής ερμηνείας καθιστά εξαιρετικά δύσκολο για τον οποιοδήποτε διάδοχο του την νομιμοποίηση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου ακόμη και αν το επιθυμεί. Το νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί από την Κρατική Δούμα (κάτω βουλή), απαγορεύει ρητά τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων, όπως και την υιοθεσία παιδιών από ζευγάρια του ιδίου φύλου, κάτι που ούτως ή άλλως δεν μπορούν να κάνουν στην πραγματικότητα ούτε και τώρα.

Η βουλευτής Γιελένα Μιζούλινα και μια από τους συντάκτες του νομοσχεδίου δήλωσε ότι ο γάμος και η υιοθεσία πρέπει να απαγορεύονται και για τα διεμφυλικά άτομα (τρανς). Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η νομοθέτηση συνιστά μέρος αυτού που χαρακτηρίζεται ως επισημοποίηση των νέων νόμων και είναι επακόλουθο της ψηφοφορίας που έγινε για την συνταγματική μεταρρύθμιση.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "H Ρωσία ετοιμάζεται να απαγορεύσει τον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου"

Δημοσκόπηση: Εδραιώνει την κυριαρχία της η ΝΔ - Ισχυρό προβάδισμα 21,2 μονάδων

Μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει άλλη μία δημοσκόπηση, αυτή της εταιρείας Marc που μεταδόθηκε από το κεντρικό δελτίο του Alpha και πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 10 - 13 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η «ψαλίδα» φτάνει τις 21,2 ποσοστιαίες μονάδες, με τη ΝΔ να φτάνει το 41,6% και τον ΣΥΡΙΖΑ το 20,4%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 5,7%, το ΚΚΕ με 5% και η Ελληνική Λύση με 3,4%. Κάτω από το 3% μετρήθηκε το ΜέΡΑ25 (1,9%), ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 14% και το Λευκό-Άκυρο-Αποχή το 3%.

Σημειώνεται ότι είναι πρωτοφανές κυβερνητικό κόμμα να διαθέτει ένα χρόνο μετά τις κάλπες μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό που έχει πάρει στις εκλογές. Από την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ένα μέρος των ψηφοφόρων του να μετακινείται προς τη ΝΔ και ένα άλλο σημαντικό κομμάτι να εμφανίζεται αναποφάσιστο.

Οκτώ στους δέκα πολίτες αξιολογούν θετικά και μάλλον θετικά τουςκυβερνητικούς χειρισμούς για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού. Στην ερώτηση εάν οι πολίτες εξακολουθούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας, το 47,1% απαντά «ναι όπως και πριν», το 41,6% «ναι, αλλά λιγότερο από πριν» και το 10,9% «όχι πλέον».

Επιπλέον, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (57,3%) αναφέρει ότι δεν κάνει κάτι όταν διαπιστώσει παραβίαση των μέτρων ασφαλείας για τον κορωνοϊό και μόλις ένας στους τρεις (34,5% για την ακρίβεια) διαμαρτύρεται στον υπεύθυνο. Ελάχιστοι (2,4%) είναι εκείνοι που επιλέγουν την οδό της επίσημης καταγγελίας.

Για τα ελληνοτουρκικά, το 74,7% δηλώνει πολύ και αρκετά ανήσυχο για επιδείνωση της κατάστασης με την γείτονα και το 24,2% ανησυχεί λίγο ή καθόλου. 

Περισσότεροι από ένας στους δύο πολίτες (51,4%) δεν θα πάνε φέτος ούτε ολιγοήμερες διακοπές. Εξ όσων δηλώνουν ότι θα πάνε, η πλειοψηφία (18,2%) αναφέρει ότι θα κάνει διακοπές στο εξοχικό ή στο χωριό. Μικρό είναι το ποσοστό όσων δηλώνουν πως θα πάνε σε μικρό ή μεγάλο ξενοδοχείο.

Οι πολίτες εμφανίζονται ανήσυχοι για την οικονομική τους κατάσταση. Το 64,7% θεωρεί πολύ ή αρκετά πιθανό να υποστεί μείωση αποδοχών λόγω κορωνοϊού. Παρόμοιο ποσοστό (61,1%) ανησυχεί και για επιδείνωση των συνθηκών εργασίας. Εντούτοις, περίπου οκτώ στους δέκα (79,4%) δεν θεωρούν πιθανό να κλείσει η επιχείρηση ή ο οργανισμός στον οποίο εργάζονται λόγω της πανδημίας.

Τέλος, θετικά ή μάλλον θετικά «βλέπει» το 55,1% τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που πήρε η κυβέρνηση, έναντι 41,1% που θεωρεί το αντίθετο.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση της Interview

Στο μεταξύ, σε πανελλαδική δημοσκόπηση που διενήργησε για τη Βεργίνα TV η Interview από 13 έως 15 Ιουλίου 2020, η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 20,5%.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώει ποσοστό 41,7%, έναντι 21,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΙΝΑΛ παραμένει με μικρή απόκλιση από την προηγούμενη δημοσκόπηση, στο 6,5%, ενώ ΚΚΕ και Ελληνική Λύση, εμφανίζονται με το ίδιο ποσοστό (4,6%). 

Στη βαθμολογία των υπουργών της κυβέρνησης, πρώτος σε θετικές ψήφους για την αποτελεσματικότητά του αξιολογείται από τους πολίτες ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης με βαθμολογία 7,3 , και ακολουθούν στη δεύτερη θέση ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με 7,1 και στην τρίτη θέση ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με βαθμολογία 7. 

Στη συνέχεια, με 6,9 βαθμολογείται από τους πολίτες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, με 6,7 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης και με 6,2 ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με 6 και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης με 5,4.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση: Εδραιώνει την κυριαρχία της η ΝΔ - Ισχυρό προβάδισμα 21,2 μονάδων"

Προανακριτική: Την άσκηση ποινικής δίωξης για 8 αδικήματα κατά του Παπαγγελόπουλου προτείνει το ΚΙΝΑΛ

Την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, προτείνουν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής που συμμετείχαν ως μέλη στην προανακριτική επιτροπή.

Οι Βασίλης Κεγκέρογλου, Ευαγγελία Λιακούλη και Δημήτρης Μπιάγκης προτείνουν άσκηση δίωξης για τον κ. Παπαγγελόπουλο για τα αδικήματα:

α) της ηθικής αυτουργίας σε κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας κατά φυσική αυτουργία δικαστικών λειτουργών

β) της ηθικής αυτουργίας σε πλημμεληματική κατάχρηση εξουσίας κατά φυσική αυτουργία δικαστικών λειτουργών

γ) της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος

δ) της παράβασης καθήκοντος

ε) της κακουργηματικής εκβίασης

στ) της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου

ζ) της δωροληψίας υπαλλήλου

η) της οργάνωσης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, περίπτωση συμμορίας.

Παράλληλα, το Κίνημα Αλλαγής προτείνει επίσης:

– Να ανακοινωθούν ( άρθρο 38 ΚΠΔ) στους αρμόδιους Εισαγγελείς το παρόν Πόρισμα, καθώς και όλες οι πληροφορίες και τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά τις εργασίες της Ειδικής Επιτροπής Ποινικής Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής, για την άσκηση ποινικής δίωξης για ενδεχόμενη τέλεση σειράς κακουργημάτων και πλημμελημάτων, κατά της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των Επικούρων Εισαγγελέων Χρήστου Ντζούρα και Στυλιανού Μανώλη.

– Να ανακοινωθούν (άρθρο 38 ΚΠΔ) στους αρμόδιους Εισαγγελείς το παρόν Πόρισμα, καθώς και όλες οι πληροφορίες και τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά τις εργασίες της Ειδικής Επιτροπής Ποινικής Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής, για την άσκηση ποινικής δίωξης για την ενδεχόμενη τέλεση σειράς εγκλημάτων κατά των δημοσιογράφων Ιωάννη Φιλιππάκη, Αλέξανδρου Τάρκα και Γιάννας Παπαδάκου.

– Να ανακοινωθούν (άρθρο 38 ΚΠΔ) στους αρμόδιους Εισαγγελείς το παρόν Πόρισμα, καθώς και όλες οι πληροφορίες και τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά τις εργασίες της Ειδικής Επιτροπής Ποινικής Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής, προκειμένου να διερευνηθεί εάν ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης ενέχεται με οποιοδήποτε τρόπο στην ενδεχόμενη τέλεση αδικημάτων.

«Το συμπέρασμα από το έργο της προανακριτικής επιτροπής δεν αφήνει αμφιβολία για τη σκευωρία που έστησε το παραδικαστικό κύκλωμα με επικεφαλής τον πρώην αν. υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο. Παραδικαστικό κύκλωμα που επιχείρησε να σπιλώσει Έλληνες πολιτικούς», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής και προσθέτει:

«Η προανακριτική επιτροπή κλήθηκε να αντιμετωπίσει φαινόμενα συνύπαρξης δικαστικής και πολιτικής διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ψευτοδίλημμα σκάνδαλο ή σκευωρία τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής στην Επιτροπή, απάντησαν καθαρά.

Και σκάνδαλο -και σκευωρία.

Γιατί υπήρχε -και το αποκαλύψαμε- το σκάνδαλο στο φάρμακο, και ειδικά το σκάνδαλο Novartis.

Το σκάνδαλο του εκτροχιασμού της φαρμακευτικής δαπάνης από την κυβέρνηση της ΝΔ την περίοδο 2004-2009, που επιχειρήθηκε να συγκαλυφθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώ αντίθετα η αντιμετώπιση του προβλήματος αποτέλεσε προτεραιότητα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ από το 2009, με μεγάλες μεταρρυθμίσεις για το φάρμακο.

Με τολμηρές πολιτικές αποφάσεις που δεν ήταν «αναίμακτες» αφού τα συμφέροντα, εγχώρια και πολυεθνικά, αντιδρούν λυσσαλέα, έχοντας ορισμένες φορές και σιγοντάρισμα από πολιτικές δυνάμεις.

Επισημαίνουμε ακόμη ότι η συγκάλυψη των αθέμιτων πρακτικών της Novartis απέκλεισε ως τώρα την Ελλάδα από οικονομικές αποζημιώσεις με ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Προανακριτική: Την άσκηση ποινικής δίωξης για 8 αδικήματα κατά του Παπαγγελόπουλου προτείνει το ΚΙΝΑΛ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news