facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Και άλλο Μέσο Ενημέρωσης επιστρέφει τα χρήματα από τη «λίστα Πέτσα»

Μετά την Alter Ego του Μαρινάκη και… το Cretalive.gr επιστρέφει τα χρήματα που έλαβε μέσω της «λίστας Πέτσα» καταγγέλοντας την μοιρασιά χρήματος «με όρους που παραπέμπουν στο πιο παλαιοκομματικό και αποκρουστικό παρελθόν της χώρας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τοπικού Μέσου από την Κρήτη:

«Μπροστά σε αυτήν τη λίστα της ντροπής που έχει την υπογραφή του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα και που αποτελεί μνημείο διασπάθισης και κακοδιαχείρισης δημοσίου χρήματος η ιδιοκτησία του cretalive αποφάσισε να επιστρέψει τα χρήματα
Για μήνες ολόκληρους η πολιτική ζωή του τόπου, αλλά και η επιχειρηματική οικογένεια των media είχε «δηλητηριαστεί» από τη συζήτηση, τη φημολογία αλλά και το πολιτικό κουτσομπολιό, για το πόσοι, ποιοι και με ποια κριτήρια, πήραν χρήματα για την διαβόητη πια καμπάνια Μένουμε Σπίτι.

Το cretalive εκτιμούσε πως στα πλαίσια της μεγάλης οικονομικής απώλειας που είχαν τα Μέσα Ενημέρωσης στην περίοδο του lockdown, η κυβέρνηση ερχόταν να καλύψει τη μη διαχειρίσιμη εν πολλοίς ζημιά που υπέστησαν τα MEDIA, δίνοντας χρήματα του ελληνικού λαού, με όρους απόλυτης διαφάνειας, δυναμικής των μέσων αλλά και εργατικού προσωπικού που απασχολούν, προσδίδοντας ένα χαρακτήρα αξιοσύνης στη διανομή των χρημάτων.

Αντ’ αυτού, είδαμε να μοιράζεται το χρήμα με όρους που παραπέμπουν στο πιο παλαιοκομματικό και αποκρουστικό παρελθόν της χώρας, με διχαστικές λογικές «οι δικοί μας και οι άλλοι» και χωρίς καμία λογική που να ορίζεται από τη δυναμική των μέσων, την επιρροή τους στην κοινωνία, αλλά μόνο για εκείνους που κατόρθωσαν εν τέλει να έχουν Μπάρμπα στην… Κορώνη!

Μπροστά σε αυτήν τη λίστα της ντροπής που έχει την υπογραφή του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα και που αποτελεί μνημείο διασπάθισης και κακοδιαχείρισης δημοσίου χρήματος η ιδιοκτησία του cretalive αποφάσισε να επιστρέψει τα χρήματα που έλαβε, μη θέλοντας να συμμετάσχει σε αυτό το πάρτι , που όχι μόνο δεν βοηθά τα μέσα αλλά κυρίως τα εκθέτει και που γίνεται την ώρα που πολλοί συμπολίτες αδυνατούν να ζήσουν έστω και με τα στοιχειώδη!».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Και άλλο Μέσο Ενημέρωσης επιστρέφει τα χρήματα από τη «λίστα Πέτσα»"

Le Soir: Το Βέλγιο θα βάζει σε «καραντίνα» όσους επιστρέφουν από Ελλάδα

Σε «καραντίνα», ως ύποπτα κρούσματα κοροναϊού, θα μπαίνουν όσοι βέλγοι πολίτες επιστρέφουν στην πατρίδα τους από διακοπές στην Ελλάδα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Soir».
Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της βελγικής ιστοσελίδας, στην «πορτοκαλί λίστα» των βελγικών Αρχών είναι εκτός από την Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Δανία και η Ισλανδία.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει, παρά το γεγονός ότι ακόμα υπάρχουν πολλά ερωτήματα γύρω από τη λειτουργία των εν λόγω λιστών, όσοι επιστρέφουν από τις παραπάνω χώρες, θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ για κοροναϊό και στη συνέχεια να αυτοαπομονώνονται, έως ότου βγει το αποτέλεσμα.
Από την άλλη πλευρά, στην «πράσινη λίστα» των βελγικών Αρχών είναι η Ιταλία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελβετία, η Κροατία, η Σλοβενία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Αυστρία, η Ουγγαρία, η Τσεχία, η Σλοβακία, η Πολωνία, η Λιθουανία, η Λετονία, η Εσθονία και η Σουηδία.
Στην «κόκκινη λίστα» είναι η Νορβηγία και η Φινλανδία.

Ο χάρτης, όπως τον δίνει στη δημοσιότητα η βελγική Le Soir
Σημειώνεται ότι στο Βέλγιο έχουν καταγραφεί πάνω από 60.000 κρούσματα κοροναϊού και περισσότεροι από 9.500 θάνατοι.
in
Διαβάστε Περισσότερα » "Le Soir: Το Βέλγιο θα βάζει σε «καραντίνα» όσους επιστρέφουν από Ελλάδα"

Δένδιας στον ΟΗΕ κατά της Τουρκίας: Προσπαθεί να σφετεριστεί κυριαρχικά μας δικαιώματα μέσω παράνομων μνημονίων

Μήνυμα ότι η Ελλάδα θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για την τήρηση της διεθνούς νομιμότητας, την επίτευξη ειρήνης στη Λιβύη και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, εν μέσω πυρακτωμένου κλίματος στη Λιβύη και με τις τουρκικές προκλήσεις να συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Συγκεκριμένα, δήλωσε με νόημα ότι καμία συζήτηση για τη Λιβύη δεν θα έχει αποτέλεσμα εν μέσω παράνομων μνημονίων που αποσκοπούν τον σφετερισμό κυριαρχικών δικαιωμάτων τρίτων χωρών.

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τη Λιβύη, που διοργάνωσε η γερμανική προεδρία του Συμβουλίου, συζητήθηκε η πορεία των προσπαθειών για ειρήνευση και πολιτική λύση.

«Επανέλαβα τη θέση μας ότι, η όποια λύση, προκειμένου να είναι εφαρμόσιμη και βιώσιμη, θα πρέπει να είναι λιβυκής ιδιοκτησίας, να εδράζεται στο Διεθνές Δίκαιο και στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κινούμενη πάντα στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και των Συμπερασμάτων της Διαδικασίας του Βερολίνου, τις οποίες ενισχύει και η πρόσφατη Πρωτοβουλία του Καΐρου», διεμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Εστίασε στην ανάγκη κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη, τον άμεσο τερματισμό των εξωτερικών παρεμβάσεων και της τήρησης του εμπάργκο όπλων. «Δύο παραμέτρων που τροφοδοτούν τη διαμάχη και έχουν μοναδικό αποτέλεσμα την πρόκληση περαιτέρω αστάθειας στη χώρα και την ευρύτερη περιοχή», όπως είπε ο κ. Δένδιας.

Κατέστησε σαφές ότι η Ελλάδα υποστηρίζει ενεργά τις «προσπάθειες των ΗΕ για την επίτευξη άμεσης κατάπαυσης του πυρός και επιστροφής των αντιμαχομένων σε διαπραγματεύσεις, με στόχο την επίτευξη μια πολιτικής λύσης. Σταθερός στόχος της χώρας μας είναι η ειρήνευση στη Λιβύη και η εδραίωση ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Και στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται οι επαφές μας, όπως η συνάντηση μου με τον Πρόεδρο της Λιβυκής Βουλής των Αντιπροσώπων Αγκίλα Σάλεχ την προηγούμενη εβδομάδα στη Λιβύη».

Επεσήμανε, ακόμη, τη σημασία της ευρωπαϊκής επιχείρησης «IRINI» για την επιτήρηση του εμπάργκο όπλων, στην οποία η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά.

Υπογράμμισε, δε, ότι καμία συζήτηση για τη Λιβύη δεν θα έχει αποτέλεσμα αν αγνοείται το γεγονός ότι η διεθνής νομιμότητα παραβιάζεται κατάφωρα στη Λιβύη. «Aφ’ ενός μεν μέσω της συνεχιζόμενης παράνομης μεταφοράς πολεμικού υλικού και μισθοφόρων μαχητών, αφ’ ετέρου, δε, μέσω παράνομων μνημονίων που αποσκοπούν τον σφετερισμό κυριαρχικών δικαιωμάτων τρίτων χωρών, όπως επιχειρείται εις βάρος της Ελλάδος και μέσω της παραβίασης του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη», τόνισε.

«Καμπανάκι» ΟΗΕ για Λιβύη: Σε πρωτοφανή επίπεδα η ξένη στρατιωτική παρέμβαση

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, κατήγγειλε την «ξένη ανάμιξη που έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα» στη Λιβύη, με «την αποστολή εξελιγμένου εξοπλισμού και τον αριθμό των μισθοφόρων που εμπλέκονται σε μάχες».

Μιλώντας κατά τη διάρκεια μιας υπουργικής τηλεδιάσκεψης του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο Γκουτέρες εξέφρασε την ανησυχία του για την ανασύνταξη των στρατιωτικών δυνάμεων γύρω από την πόλη Σύρτη, που βρίσκεται στο ενδιάμεσο μεταξύ της Τρίπολης στα δυτικά και της Βεγγάζης στα ανατολικά.

Δυνάμεις της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA), με έδρα την Τρίπολη, που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ, «με σημαντική εξωτερική υποστήριξη, συνεχίζουν την πορεία τους προς τα ανατολικά και βρίσκονται τώρα 25 χλμ. δυτικά της Σύρτης», σημείωσε.

Στο παρελθόν, δυνάμεις της GNA προσπάθησαν δύο φορές να καταλάβουν την πόλη, δήλωσε ο ΓΓ του ΟΗΕ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δένδιας στον ΟΗΕ κατά της Τουρκίας: Προσπαθεί να σφετεριστεί κυριαρχικά μας δικαιώματα μέσω παράνομων μνημονίων"

Άγκυρα: Αφού πάρουμε το Αιγαίο θα ανοίξουμε «διάλογο» και για τη Θράκη!

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν, σε συνέντευξή του σήμερα στο Anadolu, έθεσε το πλαίσιο των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αφού η Ελλάδα συρθεί σε συμφωνία και παραδώσει την εθνική της κυριαρχία σε Αιγαίο και αν.Μεσόγειο στην Τουρκία, λέγοντας πως επόμενο βήμα για την Τουρκία θα είναι τα «ζητήματα της τουρκικής μειονότητας στη Θράκη».

Μάλιστα χαρακτήρισε την γερμανική προεδρία της ΕΕ ως «μεγάλη ευκαιρία για την Τουρκία».

Όπως αποκάλυψε ο Καλίν η Τουρκία επιθυμεί να ανοίξει «διάλογο» με την Ελλάδα για τα ζητήματα των "Τούρκων μουσουλμάνων" της ελληνικής Θράκης».

Συγκεκριμένα ο Τούρκος αξιωματούχος είπε με αφορμή την επικοινωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν:

«Μετά από πολύ καιρό για πρώτη φορά έγινε μια τέτοια επαφή. Ήταν μια πολύ καλή επικοινωνία. Συζητήθηκαν διμερή θέματα, Αιγαίο, ανατολική Μεσόγειος και άλλα ζητήματα, και ζητήματα της ΕΕ. Παραδοσιακά γνωρίζεται ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που στήριξε την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Υπάρχουν μια σειρά διαφορές σε διμερή θέματα και συνεχίζονται αλλά αυτά έχουν συζητηθεί κατά κάποιο τρόπο, διαχειριζόμενες μέσω διαπραγματεύσεων, ορισμένες επιλύθηκαν και άλλες έγιναν διαχειρίσιμες μέσω της διαδικασίας. Φυσικά η δική μας προσδοκία είναι να προσπαθήσουμε να επιλύσουμε αυτές τις σχέσεις μας με την Ελλάδα ως γείτονα μας με την πιο θετική προσέγγιση σε όλους τους τομείς».

Η υποστήριξη της Ελλάδας για ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε προς αυτή την κατεύθυνση είναι σημαντική. Είναι δυνατόν να μιλήσουμε άμεσα για ζητήματα όπως το Αιγαίο και να επιλύσουμε διαφορές απόψεων ή διαφορές που προκύπτουν κατά καιρούς.

Αυτά τα κανάλια ήταν ανοιχτά στο παρελθόν και ενδέχεται να είναι ανοιχτά και από δω και στο εξής. Έχουμε μουσουλμάνους πολίτες μας τουρκικής καταγωγής που ζουν εκεί, υπάρχει τουρκική μουσουλμανική μειονότητα στην Δυτική Θράκη, έχουν ζητήματα και άλλα θέματα. Μέσω διαπραγματεύσεων είναι πάντοτε δυνατόν μιλώντας μεταξύ μας να διανύουμε απόσταση.

Οι δύο ηγέτες κατά την τελευταία τηλεφωνική τους επικοινωνία επέδειξαν βούληση προς αυτή την κατεύθυνση. Τώρα αυτό που επιθυμούμε και προς αυτή την κατεύθυνση είναι η προσδοκία μας, είναι να γίνουν βήματα και πρέπει να θεσπιστεί μια δίκαιη περιφερειακή τάξη που θα σέβεται πραγματικά τα δικαιώματα και τα συμφέροντας όλων τόσο στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων, στο πλαίσιο της ΡΡ και στα θέματα της ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου».

Όσον αφορά τη γερμανική προεδρία της ΕΕ ο Ιμπραχίμ Καλίν είπε πως πρόκειται για μια μεγάλη ευκαιρία για την Τουρκία.

Ερωτηθείς για την επίσκεψη του Ύπατου Αρμοστή της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ στην Άγκυρα, ο Τούρκος αξιωματούχος είπε ότι «η γερμανική προεδρία μπορεί να είναι μια ευκαιρία για τις ευρωτουρκικές σχέσεις». «Τώρα με την γερμανική προεδρία μπορούν να γίνουν μια σειρά βήματα, ελπίζουμε ότι θα υπάρξει πρόοδος προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο βλέπουμε ότι κάποιες χώρες, όπως η Γαλλία, συνεχίζουν με μπλοκάρισμα, συνεχίζουν να έχουν μια αρνητική στάση».

Πρέπει να γίνει αντιληπτό πως η επεκτατικότητα της Τουρκίας δεν πρόκειται να σταματήσει σε περίπτωση που η Ελλάδα, της δώσει γη & ύδωρ σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο αλλά αντιθέτως αυτή θα ενταθεί.

Άλλωστε δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως τα σύνορα στον Έβρο αναφέρονταν από αγγλικές και γερμανικές εφημερίδες ως «αμφισβητούμενα», ενώ υπάρχουν πολλά ρεπορτάζ, ειδικά γερμανικά, που αναφέρονται σε «καταπιεσμένη τουρκική μειονότητα» στη Θράκη.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Άγκυρα: Αφού πάρουμε το Αιγαίο θα ανοίξουμε «διάλογο» και για τη Θράκη!"

Αυτοί είναι οι δύο άνδρες που κατηγορούνται ότι προσπάθησαν να αρπάξουν τον 14χρονο στην Ηλεία!

Σύμφωνα με τα όσα είχε καταγγείλει ο 14χρονος, οι δύο άνδρες, ήταν μέσα σε ένα μαύρο βαν, με το οποίο τον πλησίασαν ενώ ο ανήλικος πήγαινε σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών του Πύργου.
Λέγοντάς του ότι τους στέλνει η μητέρα του, προσπάθησαν να τον βάλουν μέσα στο μαύρο βαν. Ο ανήλικος τρόμαξε και το έβαλε στα πόδια. Οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν μετά από περιγραφές του και αναγνωρίστηκαν από τον 14χρονο.
Σήμερα, δίνονται στη δημοσιότητα, με σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλείας, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος των δύο αλλοδαπών, που συνελήφθησαν στις 25-6-2020 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου.
Πρόκειται για τους:
(α) (επ) ATANASOV (ον) ANGEL του STOYANOV και της TEMENUZHKA , γεννηθείς στις 14-10-1997 στη Βουλγαρία:
(β) (επ) ATANASOV (ον) VASIL του STOYANOV και της TEMENUZHKA , γεννηθείς στις 16-05-2001 στη Βουλγαρία:
Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου από κοινού.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας μέχρι και την 01-01-2021, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στο να « ενεργοποιηθούν οι πολίτες να αποκτηθούν περαιτέρω πληροφορίες για τους φερόμενους δράστες και την προστασία του κοινωνικού συνόλου, την πρόληψη και την καταστολή των εγκλημάτων κατά της προσωπικής ελευθερίας σε βάρος ανήλικων θυμάτων, η δημοσιοποίηση των στοιχείων του προσώπου των κατηγορουμένων στοιχείων ταυτότητας και της ποινικής δίωξής που ασκήθηκε σε βάρος τους καθώς και η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των προσωπικών στοιχείων ήτοι οπουδήποτε αναγκαίου ατομικού προσδιοριστικού στοιχείου ή ιδιότητάς τους των ανωτέρω θα υποβοηθούσε στην πληρέστερη εξιχνίαση της ερευνώμενης υπόθεσης και θα προστάτευε το κοινωνικό σύνολο υπό την έννοια ότι θα καθιστούσε ευχερέστερη την ανακάλυψη μη εισέτι διωχθείσων πράξεων των αυτών δραστών, έτσι δε θα διευκολύνονταν η πραγμάτωση αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του προαναφερθέντος κακουργήματος ήτοι της απόπειρα αρπαγής ανήλικου από κοινού»
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, στον τηλεφωνικό αριθμό 26210 – 81740 για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτοί είναι οι δύο άνδρες που κατηγορούνται ότι προσπάθησαν να αρπάξουν τον 14χρονο στην Ηλεία!"

ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ: Επέστρεψε τα χρήματα της καμπάνιας «Μένουμε στο σπίτι» – Ζητά να δοθούν σε άνεργους εργαζομένους στα ΜΜΕ

Με ανακοίνωσή της, η Alter Ego Media γνωστοποιεί ότι επέστρεψε τα κονδύλια της καμπάνιας «Μένουμε στο σπίτι» για «ΤΑ ΝΕΑ», «ΤΟ ΒΗΜΑ», το «MEGA», το in.gr και το imommy.

Μάλιστα, η διοίκηση της ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ συμφερόντων του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη προτρέπει την κυβέρνηση να διαθέσει το επιστραφέν ποσό στις οικογένειες των άνεργων εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Τα έντυπα, τα ψηφιακά μέσα και οι τηλεοπτικοί σταθμοί του ομίλου ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ από τις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου, από την εμφάνιση δηλαδή της πανδημίας και της παρεπόμενης υγειονομικής κρίσης, πολύ πριν αναληφθούν οι όποιες κυβερνητικές πρωτοβουλίες, είχαν τοποθετηθεί και προειδοποιήσει έγκαιρα την κοινή γνώμη για τους κινδύνους που απορρέουν από την διασπορά του ιού.

Αναλυτικά ρεπορτάζ, επιστημονικές καταγραφές, έρευνες, συνεντεύξεις ειδικών επιδημιολόγων και πλήθος σχετικών άρθρων και εκπομπών φιλοξενήθηκαν στις εφημερίδες μας, στις ιστοσελίδες και στους τηλεοπτικούς μας σταθμούς, με μόνο γνώμονα την ορθή και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών. Και χωρίς βεβαίως καμία προσδοκία κρατικών ή άλλων διαφημιστικών εσόδων. Αυτή ήταν η υποχρέωσή μας, αυτήν εκπληρώσαμε και με γνώμονα την προστασία της υγείας των πολιτών θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε την κοινή γνώμη, καθώς η υγειονομική κρίση εξελίσσεται και συνεχίζει να απειλεί τη χώρα μας.

Επειδή δεν συντασσόμεθα με τη μέθοδο, τα μέτρα και τα σταθμά διανομής των διαφημιστικών κονδυλίων της καμπάνιας ‘Μένουμε στο σπίτι’ και επιπροσθέτως, επειδή θέλουμε να δηλώσουμε με ευθύ και καθαρό τρόπο την ανεξαρτησία μας από κρατικούς πόρους και αμφισβητούμενες διαδικασίες και διανομές, επιστρέψαμε από το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου – τα ποσά που προέκυψαν για τον όμιλό μας από τις σχετικές κρατικές διαφημίσεις.

Προτρέπουμε δε την κυβέρνηση να διαθέσει το επιστραφέν ποσό στις οικογένειες των άνεργων εργαζομένων στα ΜΜΕ.

H ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ»

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ: Επέστρεψε τα χρήματα της καμπάνιας «Μένουμε στο σπίτι» – Ζητά να δοθούν σε άνεργους εργαζομένους στα ΜΜΕ"

Επικίνδυνο e-mail με δήθεν αποστολέα την ΕΛ.ΑΣ. – Μην το ανοίξετε

Την προσοχή των πολιτών εφιστά  η ΕΛ.ΑΣ. για ένα ψευδεπίγραφο – απατηλό ηλεκτρονικό μήνυμα, που διακινείται ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας.
Το e-mail διακινείται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες.
Η ΕΛ.ΑΣ. καλεί όσους τυχόν λάβουν το μήνυμα να το διαγράψουν και να μην ανοίγουν τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.
Για την υπόθεση αυτή διενεργείται έρευνα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Επικίνδυνο e-mail με δήθεν αποστολέα την ΕΛ.ΑΣ. – Μην το ανοίξετε"

Κορωνοϊός: Στα 33 τα νέα κρούσματα στη χώρα μας - «Εισαγόμενα» τα 24

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη 33 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας και άλλα τρία «εισαγόμενα» προσήλθαν αυτοβούλως σε εργαστήριο για έλεγχο. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.622, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες.

Τα 892 (24.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1946 (53.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 9 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 121 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουν σημειωθεί 193 θάνατοι συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων

Από τα 33 επιπλέον κρούσματα που δηλώθηκαν σήμερα, 21 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, τρία είναι εισαγόμενα που προσήλθαν αυτοβούλως σε εργαστήριο για έλεγχο, δύο καταγράφηκαν στην περιφερειακή ενότητα Δράμας, άλλα δύο στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς, ένα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,τρία στην περιφερειακή ενότητα Αττικής και ένα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης.

Δείτε εδώ την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Στα 33 τα νέα κρούσματα στη χώρα μας - «Εισαγόμενα» τα 24"

Συλλαλητήριο στην Αθήνα ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας η ΑΔΕΔΥ, εργατικά σωματεία και φορείς ενάντια στο νομοσχέδιο για τις πορείες και τις διαδηλώσεις.

Με κεντρικό σύνθημα «Αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά. Όχι στην απαγόρευση των διαδηλώσεων», οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες, αφού συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κοραή, πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη βουλή λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι. Μάλιστα η ΑΔΕΔΥ είχε κηρύξει σήμερα πανελλαδική στάση εργασίας στο Δημόσιο από τις 11:00 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου εργασίας.

«Το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής. Έχει στόχο να χειραγωγήσει το μυαλό, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει “εγκληματικό” και “επικίνδυνο”», αναφέρει μεταξύ άλλων η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, καλώντας σε νέο συλλαλητήριο αύριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος από κοινού με το ΕΚΑ και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Παράλληλα συγκέντρωση πραγματοποίησαν στα Προπύλαια, εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και συνδικάτα που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ στον τομέα του Δημοσίου. Οι συγκεντρωμένοι, που κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, με κεντρικό σύνθημα «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει», κατήγγειλαν το «νομοσχέδιο-έκτρωμα» -όπως το χαρακτηρίζουν- απαιτώντας την απόσυρσή του, καθώς, όπως υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους, «επιχειρεί να βάλει στον “γύψο” τους αγώνες των εργαζομένων και του λαού». Παράλληλα, καταγγέλλουν τη στάση του ΚΙΝΑΛ, που ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει το νομοσχέδιο.

Παράλληλα, οι διαδηλωτές κάλεσαν σε συμμετοχή σε συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί αύριο από Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία στις 8:00 μ.μ. στο Σύνταγμα. «Ο εργαζόμενος λαός θα κάνει το νομοσχέδιο κουρελόχαρτο! Συνεχίζουμε να διαδηλώνουμε για το δίκιο μας ακόμα πιο μαζικά!» τονίζει το ΠΑΜΕ, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής.

Αυτή την ώρα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Συλλαλητήριο στην Αθήνα ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις"

Τεστ για όλους στον Προμαχώνα! Οι αλλαγές μετά τα απανωτά κρούσματα

Στην αύξηση και την επέκταση των δειγματοληπτικών τεστ σε όλους τους τουρίστες – επισκέπτες ανεξαρτήτως της χώρας προέλευσης, που μπαίνουν στη χώρα μας από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, προχωρούν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε μια προσπάθεια να ελέγξουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό την μετάδοση και διασπορά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα στελέχη του αστυνομικού τμήματος Προμαχώνα οι έλεγχοι που γίνονται φτάνουν πλέον στο 90% των επισκεπτών που μπαίνουν στην Ελλάδα, αν και τα τελευταία 24ωρα η κίνηση των διερχόμενων αυτοκίνητων είναι ιδιαιτέρα μικρή σε σύγκριση με τις προηγούμενες μέρες.

Ωστόσο, η εκτίμηση των αστυνομικών αρχών του Προμαχώνα είναι από την Παρασκευή η κίνηση των αυτοκινήτων αναμένεται να αυξηθεί λόγω του Σαββατοκύριακου και σύμφωνα με τα νέα δεδομένα θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι που θα καλύπτουν σχεδόν το σύνολο των επισκεπτών που θα μπαίνουν στη χώρα. Η επικείμενη αυτή αύξηση είναι πιθανό να προκαλέσει καθυστερήσεις τόσο στο διαβατηριακό όσο και στον υγειονομικό έλεγχο σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Τεστ για όλους στον Προμαχώνα! Οι αλλαγές μετά τα απανωτά κρούσματα"

Προειδοποίηση ΕΟΦ για σκεύασμα που διακινείται μέσω διαδικτύου

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προειδοποιεί ότι το προϊόν «VARY FORTE» που διακινείται μέσω διαδικτύου ως «φυσική φόρμουλα» για την καταπολέμηση της φλεβίτιδας και των κιρσών δεν έχει γνωστοποιηθεί στον Οργανισμό, ούτε έχει αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του.

Επισημαίνεται ότι στις ιστοσελίδες μέσω των οποίων προωθείται το ανωτέρω προϊόν προβάλλεται με «θεαματικά» αποτελέσματα, ενώ ο καταναλωτής καλείται να αποστείλει συμπληρωμένη φόρμα επικοινωνίας, χωρίς να γνωρίζει τα πλήρη στοιχεία της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του. Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε να μην προβαίνουν στην αγορά προϊόντων με φαρμακευτικές ενδείξεις χωρίς άδεια φαρμακευτικού προϊόντος και σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Ο Οργανισμός υπογραμμίζει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητάς του από μη αξιόπιστες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Προειδοποίηση ΕΟΦ για σκεύασμα που διακινείται μέσω διαδικτύου"

Καταργείται ο περιορισμός αριθμού ατόμων σε κάθε τραπέζι εστιατορίου

Καταργείται το πλαφόν των ατόμων ανά τραπέζι στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Συγκεκριμένα καταργείται ο περιορισμός που υπήρχε στον αριθμό των ατόμων που επιτρεπόταν να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι στα εστιατόρια, δηλαδή καταργείται το πλαφόν των 6 ατόμων ανά τραπέζι στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Διατηρείται ο μέγιστος αριθμός πελατών και οι αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται τόσο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όσο και στα εμπορικά καταστήματα

Επιπλέον δεν υποχρεούνται, πλέον, οι καταναλωτές μέσα σε εμπορικά κέντρα να φορούν μάσκα

Η μάσκα παραμένει υποχρεωτική στα εμπορικά κέντρα μόνο για το προσωπικό. Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας στους χώρους προσέλευσης και αναμονής των μέσων μαζικής μεταφοράς, καθώς και εντός των οχημάτων και των συρμών, για το προσωπικό και τους επιβάτες.

odigostoupoliti
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταργείται ο περιορισμός αριθμού ατόμων σε κάθε τραπέζι εστιατορίου"

Ανάκληση φυτικού υποκατάστατου τυριού από τον ΕΦΕΤ

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας του Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο Επίσημου Ελέγχου για αλλεργιογόνες ουσίες, διενήργησε δειγματοληψία σε φυτικό υποκατάστατο τυριού σε φέτες και σε συνέχεια εργαστηριακού ελέγχου του δείγματος που πραγματοποιήθηκε στην Α΄ Χημική Υπηρεσία Αθηνών (Τμήμα Β΄) του Γενικού Χημείου του Κράτους, ανιχνεύτηκε η παρουσία αλλεργιογόνου ουσίας (καζεΐνη γάλακτος), η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν "Σαρακοστιανό Νηστίσιμο Economy" σε συσκευασία 200g, με ημερομηνία παραγωγής 02.03.2020 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 06.10.2020.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του προϊόντος από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στην καζεΐνη και έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν να μην το καταναλώσουν.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανάκληση φυτικού υποκατάστατου τυριού από τον ΕΦΕΤ"

Αντίδραση της ΕΣΗΕΑ και επιστολή στον Πέτσα για την «περιβόητη λίστα

Κοινή επιστολή προς τον Υφυπουργό παρά τον Πρωθυπουργό κ. Στυλιανό Πέτσα, απέστειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων Συντακτών (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε και ΕΣΠΗΤ), την Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020, μετά τα όσα έχουν προκύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα και αποτέλεσαν θέμα σχολιασμού της ελληνικής κοινωνίας ζητώντας να δοθούν στην δημοσιότητα τα ποσά που χορηγήθηκαν, ανά μέσο ενημέρωσης, τα οποία μετείχαν στις καμπάνιες για την πανδημία.

Ειδικότερα στη επιστολή που υπογράφουν οι πρόεδροι των Διοικητικών Συμβουλίων των Ενώσεων Συντακτών (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε και ΕΣΠΗΤ), ζητούν επίσης:

«· Να ενημερωθούν για τα κριτήρια τα οποία ίσχυσαν για τα ΜΜΕ, σε ότι αφορά την συμμετοχή ή τον αποκλεισμό από τις καμπάνιες

Να ενημερωθούν ποιος φορέας (δημόσιος ή ιδιωτικός) αποφάσισε για την επιλογή ή τον αποκλεισμό τους
Να ενημερωθούν για τα κριτήρια κατανομής των ποσών που αποφασίστηκε να δοθούν.
Να δοθούν στην δημοσιότητα οι εντολές καταχωρήσεων προς τα ΜΜΕ.
Να γνωστοποιηθεί με την κατάθεση στοιχείων εάν τηρήθηκε ο ισχύων νόμος, περί κατανομής του 30% της κρατικής διαφήμισης στα ΜΜΕ της Περιφέρειας.
Να γνωστοποιηθεί εάν στα κριτήρια επιλογής των ΜΜΕ έλαβαν υπ’ όψιν τους το ουσιαστικό περιεχόμενο του νόμου περί ενίσχυσης των εντύπων μέσων, ο οποίος μεταξύ άλλων προβλέπει για την ενίσχυση κάθε μέσου, την διασύνδεση με τις μόνιμες θέσεις εργασίας.
Να απαντηθεί εάν, σε ότι αφορά τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ,
τηρήθηκε η προϋπόθεσή εγγραφής τους στο Μητρώο Ηλεκτρονικών Μέσων, ώστε αυτά να δικαιούνται οιασδήποτε κρατικής ενίσχυσης.

Να ενημερωθούν άμεσα εάν τα μέτρα ενίσχυσης του εντύπου τύπου θα εφαρμοστούν και πότε.»

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντίδραση της ΕΣΗΕΑ και επιστολή στον Πέτσα για την «περιβόητη λίστα"

Αγία Σοφία: Διαδικτυακή καμπάνια για να μην γίνει τζαμί - Πού μπορείτε να υπογράψετε

Διαδικτυακή καμπάνια για τη συλλογή υπογραφών ώστε να μην μετατραπεί σε τζαμί η Αγιά Σοφιά ξεκίνησε στην πλατφόρμα avaaz.org.

Όποιος θέλει να υπογράψει το κείμενο μπορεί να το κάνει ΕΔΩ

Το κείμενο καλεί:

– Την Τουρκία να σεβαστεί τον χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας ως μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς

– Την UNESCO να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να αποτρέψει ενδεχόμενη αλλαγή του status quo της Αγίας Σοφίας, διασφαλίζοντας ότι η Τουρκία θα τιμήσει την υπογραφή της στη Σύμβαση του 1972, βάσει της οποίας η αλλαγή status ενός Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, προϋποθέτει απόφαση της Διακυβερνητικής Επιτροπής της UNESCO

eleftherostypos
Διαβάστε Περισσότερα » "Αγία Σοφία: Διαδικτυακή καμπάνια για να μην γίνει τζαμί - Πού μπορείτε να υπογράψετε"

Κορωνοϊός: Συναγερμός στα νησιά για τα πρώτα εισαγόμενα κρούσματα -Τι λένε οι δήμαρχοι

Συναγερμός έχει σημάνει από χτες σε τρία νησιά της Ελλάδας καθώς σύμφωνα με τοπικά μέσα έχουν εντοπιστεί κρούσματα, μερικά από τα οποία είναι μάλιστα και ασυμπτωματικά.

Ειδικότερα θετικοί στον κορωνοϊό εντοπίστηκαν τουρίστες σε Θάσο, Νάξο και Εύβοια με αποτέλεσμα οι υγειονομικές αρχές να κινητοποιούν αμέσως.

Κι ενώ τις προηγούμενες μέρες οι ειδικοί ανέφεραν πως είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός πως τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται και απομονώνονται στα σύνορα, πλέον φαίνεται πως οι μικρές αλλά ανησυχητικές εστίες στα νησιά δεν αποτελούν απλά ένα μελλοντικό σενάριο.

Βέβαια το βλέμμα των ειδικών είναι στραμμένο εδώ και μέρες στον στον αριθμό των εισαγόμενων κρουσμάτων, ο οποίος τις τελευταίες μέρες ξεπερνά αυτόν των εισαγόμενων.

Από την πλευρά τους τα ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ διενεργούν εντατικούς ελέγχους σε αεροδρόμια, λιμάνια και χερσαία σύνορα ακόμα και τη νύχτα.

Τα πρώτα κρούσματα σε Παγγαίο και Θάσο από τουρίστες που ήρθαν για διακοπές

Με δύο ανακοινώσεις οι δήμοι Θάσου και Παγγαίου επιβεβαίωσαν χθες το βράδυ τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν σε τουρίστες που κάνουν τις διακοπές τους στην περιοχή.

Τα τέσσερα κρούσματα στο νησί της Θάσου έχουν ήδη εντοπιστεί και τέθηκαν σε περιορισμό στο ξενοδοχείο καραντίνας, ενώ για τα δυο κρούσματα στο δήμο Παγγαίο πρόκειται γα επισκέπτες που πέρασαν το Σαββατοκύριακο σε παραθαλάσσιες περιοχές και επέστρεψαν στην πατρίδα τους.

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη την οποία οργάνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης και συμμετείχαν οι τέσσερεις δήμαρχοι της περιφερειακής ενότητας και ο διευθυντής τη διεύθυνσης Υγείας Χρήστος Παπαδόπουλος. Στους δημάρχους έγινε ενημέρωση για τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην περιοχή.

Η επιβεβαίωση των κρουσμάτων στο νησί της Θάσου έγινε από δείγματα που ελήφθησαν κατά την είσοδό τους στη χώρα μας από Σέρβους και Βούλγαρους τουρίστες. Επισημαίνεται ότι οι εν λόγω τουρίστες είναι ασυμπτωματικοί και έχουν μεταφερθεί σύμφωνα με τις οδηγίες και την επίβλεψη του ΕΟΔΥ στο ξενοδοχείο καραντίνας.

Να τηρούνται τα μέτρα ζητούν οι δήμαρχοι

Ο δήμαρχος του νησιού Λευτέρης Κυριακίδης τόνισε ότι «διανύουμε μια διαφορετική τουριστική περίοδο για τη Θάσο. Η προσέλευση τουριστών στο νησί της Θάσου, καθιστά επιτακτική την τήρηση από όλους των μέτρων ατομικής προστασίας και την πιστή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Με ψυχραιμία και υπευθυνότητα αντιμετωπίζουμε κάθε ιδιαίτερη συγκυρία».

Ο δήμος Παγγαίου με ανακοίνωσή του ζητάει από τους επαγγελματίες και τους πολίτες να τηρούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία τους και την προστασία των επισκεπτών της περιοχής.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Αναστασία Αντωνίου – Πούγγουρα μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ επισημαίνει ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με όλες τις εμπλεκόμενες διοικητικές και υγειονομικές αρχές . «Η περιοχή μας,ανέφερε, στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό και ήταν επόμενο να υπάρξουν κάποια κρούσματα, παρά το γεγονός ότι όλους αυτούς τους μήνες τόσο η Καβάλα όσο και η Θάσος δεν είχαν παρουσιάσει κανένα. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση αυτή η κατάσταση που διαμορφώνεται δεν θα πρέπει να μας επηρεάσει και να μας πανικοβάλει. Νομίσω ότι με ψυχραιμία, με ετοιμότητα κι αν όλοι τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε πρόβλημα. Ο καθένα μας αν τηρεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας προστατεύει πρώτα την υγεία του και κατ’ επέκταση την υγεία των γύρω του. Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να τηρούμε τις αποστάσεις. Επιβάλλεται να μη βρισκόμαστε σε κλειστούς χώρους που υπάρχουν πολλά άτομα και οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού δηλαδή ηλικιωμένοι και συμπολίτες μας με χρόνια νοσήματα να φορούν μάσκες σε κλειστούς κυρίως χώρους και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί».

Η κ. Αντωνίου επισημαίνει ακόμα ότι η χρήση μάσκας θα πρέπει να είναι απαραίτητη στα μέσα μαζικής μεταφοράς και ιδιαίτερα στα πλοία καθώς οι αποστάσεις είναι μικρές και πάντα υπάρχει ο κίνδυνος της μετάδοσης. Σε κάθε περίπτωση υπογραμμίζει πάντως ότι «αν είμαστε προσεχτικοί, τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα από όλους τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες αλλά και από τους πολίτες τότε πραγματικά πιστεύω πως δεν πρέπει να φοβόμαστε».

Πρώτο «εισαγόμενο» κρούσμα και στη Νάξο

Το πρώτο εισαγόμενο κρούσμα κοροναϊό εμφανίστηκε χθες και στη Νάξο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του naxostimes.gr, πρόκειται για Έλληνα γιατρό που ζει στην Αγγλία και επισκέφτηκε το νησί με την ανήλικη κόρη του για διακοπές.

Ο Έλληνας γιατρός έφτασε στην Ελλάδα πριν από τέσσερις ημέρες αεροπορικώς από την Αγγλία, μέσω Σερβίας και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έκανε τεστ για τον κορωνοϊό. Όπως τον ενημέρωσαν θα τον ειδοποιούσαν για τα αποτελέσματα…

Την Κυριακή κατέφτασε στη Νάξο και συγκεκριμένα στη Μουτσούνα όπου είχε ενοικιάσει δωμάτιο για τη διαμονή του.

Χθες το απόγευμα έλαβε τηλέφωνο από τον ΕΟΔΥ που του ανακοίνωσε ότι το τεστ ήταν θετικό. Αμέσως ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές και ο γιατρός μετέβη (με αυτοκίνητο που είχε ενοικιάσει στο νησί) στις 8:00 το βράδυ στο ξενοδοχείο καραντίνας της Νάξου, μαζί με την κόρη του.

Εύβοια: Ζευγάρι Σέρβων με κορωνοϊό, πήγε σε νοσοκομείο με…ταξί

Τέλος όπως έγινε γνωστό χτες, συναγερμός σήμανε και στις υγειονομικές αρχές της Στερεάς Ελλάδας, καθώς επιβεβαιώθηκε στην Αιδηψό κρούσμα του κοροναϊού σε γκρουπ ταξιδιωτών από τη Σερβία.

Όπως ανέφερε το lamiareport.gr, ένας άνδρας από το γκρουπ γύρω στα 50, αισθάνθηκε αδιαθεσία και μετέβη στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας. Αγνοώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τον έστειλαν στο Νοσοκομείο Λαμίας μαζί με τη γυναίκα του, με ταξί! Φθάνοντας λοιπόν στο Νοσοκομείο Λαμίας, τους έγινε μοριακό τεστ με το οποίο διαπιστώθηκε ότι νοσούν από covid-19.

Ο ίδιος μαζί με τη γυναίκα του ταξίδεψαν από τη Βαλκανική χώρα στην Ελλάδα, με γκρουπ 20 ατόμων και κατέλυσαν σε ξενοδοχείο της Αιδηψού.

Όπως ήταν φυσικό από την Πολιτική Προστασία και τη Γενική Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΣτΕ, ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου ιχνηλάτησης των επαφών των δύο Σέρβων και κυρίως του εντοπισμού του ταξιτζή που τους μετέφερε στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Παράλληλα στο Νοσοκομείο Λαμίας εξετάζεται που θα νοσηλευτεί το περιστατικό, που παρουσιάζει συμπτώματα, αλλά ήπια, της ασθένειας. Σημειώνεται ότι η γυναίκα του είναι ασυμπτωματική.

Τι φοβούνται οι επιστήμονες για τις επόμενες εβδομάδες

Την ίδια ώρα τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν για ακόμη μία φορά οι ειδικοί καθώς η ανησυχία για αναζωπύρωση της πανδημίας στην Ελλάδα δεν έχει φύγει.

Κι ενώ τις προηγούμενες μέρες όλο το βάρος είχε πέσει στο άνοιγμα του τουρισμού, πλέον οι ειδικοί στρέφουν την προσοχή τους στον Προμαχώνα και στις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν στα πανηγύρια.

Οι λοιμωξιολόγοι τονίζουν πως ενώ ο κοροναϊός βρίσκεται σε έξαρση στα Βαλκάνια, μέχρι στιγμής η Ελλάδα έχει καταφέρει να τον περιορίσει και να τον εντοπίσει στα σύνορα.

Το γεγονός δηλαδή πως τα περισσότερα κρούσματα ανιχνεύτηκαν πριν οι τουρίστες φτάσουν στον προορισμό τους είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού.

Την ίδια ώρα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας παραμένει σε αυξημένο «συναγερμό», ενώ οι έλεγχοι και τα τεστ στις πύλες εισόδου της χώρας εντείνονται και αυστηροποιούνται.

Βέβαια παρά το γεγονός πως τα δύο σημαντικά προβλήματα των ειδικών είναι ο Προμαχώνας και τα πανηγύρια, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν και άλλα ανοιχτά μέτωπα.

Συγκεκριμένα ενεργή παραμένει και η εστία της πανδημίας στην ελληνική επικράτεια, καθώς η Ξάνθη εξακολουθεί να δίνει θετικά κρούσματα.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Συναγερμός στα νησιά για τα πρώτα εισαγόμενα κρούσματα -Τι λένε οι δήμαρχοι"

Ερέτρια: Δάσκαλος αποπλάνησε 14χρονη - Την είχε παρασύρει απ' όταν πήγαινε Δημοτικό!

Την ώρα που η κοινωνία δεν έχει συνέλθει ακόμη από το σοκ της είδησης για την ερωτική σχέση ενός 44χρονου καθηγητή με την 14χρονη μαθήτριά του στην Ηλιούπολη, άλλο ένα ακόμη πιο ανατριχιαστικό περιστατικό συγκλονίζει την Ερέτρια με «πρωταγωνιστή» έναν 51χρονο δάσκαλο που συνελήφθη για την αποπλάνηση μιας 14χρονης μαθήτριας Γυμνασίου!

Μάλιστα, ο αδίστακτος εκπαιδευτικός συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας από αστυνομικούς της Ασφάλειας Χαλκίδας μέσα στο αυτοκίνητό του, όπου βρισκόταν σε ερωτικές περιπτύξεις με το ανήλικο κορίτσι. Αυτό που σοκάρει ακόμη περισσότερο, είναι ότι ο 51χρονος είχε παρασύρει στα δίχτυα του την 14χρονη σήμερα μαθήτρια, από τον καιρό που την είχε μαθήτρια στο Δημοτικό σχολείο της Ερέτριας!

Όλα ξεκίνησαν από μια ανώνυμη καταγγελία στην Εισαγγελία Χαλκίδας, που έδωσε εντολή στην Ασφάλεια να διερευνήσει την ανατριχιαστική υπόθεση. Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν διακριτικά τον 51χρονο δάσκαλο και τον συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω. Η αποκάλυψη για όσα συνέβησαν στο ανήλικο κορίτσι έπεσε σαν βόμβα στην οικογένειά της που έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος του εκπαιδευτικού.

Η 14χρονη θα εξεταστεί από ιατροδικαστή για να διαπιστωθεί αν είχε ολοκληρωμένη σεξουαλική επαφή με τον εκπαιδευτικό, ενώ έδωσε κατάθεση μέσω παιδοψυχολόγου στους αστυνομικούς και της παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη. Ο εκπαιδευτικός έχει ήδη οδηγηθεί στον εισαγγελέα Ανηλίκων Χαλκίδας που του άσκησε δίωξη για αποπλάνηση ανηλίκου και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη στον ανακριτή.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερέτρια: Δάσκαλος αποπλάνησε 14χρονη - Την είχε παρασύρει απ' όταν πήγαινε Δημοτικό!"

To KKE στην Βουλή ενάντια στα νέα διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο

To KKE στην Βουλή ενάντια στα νέα διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο.

Παρέμβαση στην Βουλή πραγματοποίησε την Παρασκευή 3/7/2020 η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ ενάντια στην εγκατάσταση νέων διοδίων στους κόμβους της Βαρυμπόμπης και του Αγίου Στεφάνου:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών & Μεταφορών
Θέμα: Για την εγκατάσταση νέων διοδίων στους κόμβους της
Βαρυμπόμπης και του Αγίου Στεφάνου
Το ΚΚΕ είναι κάθετα αντίθετο στις επιδιώξεις της κυβέρνησης για
δημιουργία νέων διοδίων στους κόμβους της Βαρυμπόμπης και του
Αγίου Στεφάνου. Πρόκειται για άλλη μία αρνητική εξέλιξη, που θα
επιβαρύνει ακόμα περισσότερο οικονομικά, τα εργατικά – λαϊκά
στρώματα, που κατοικούν στους συγκεκριμένους Δήμους, όπως επίσης
και τους εργαζόμενους που κατοικούν σε άλλους Δήμους, αλλά
εργάζονται στις βιομηχανικές ζώνες αυτών των περιοχών.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Δρομολογήθηκε
από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και βρήκε και τότε τη
μαζική αντίδραση του λαού της περιοχής. Σήμερα, η κυβέρνηση της ΝΔ
επιχειρεί να την ολοκληρώσει, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τα
χιλιάδες εργατικά λαϊκά στρώματα που ζουν και εργάζονται στην
περιοχή και μάλιστα σε μια περίοδο που ο λαός είναι σε δύσκολη
κατάσταση λόγω των συνεπειών της καπιταλιστικής κρίσης, έχει
χτυπηθεί ανελέητα με τη φοροληστεία και βρίσκεται αντιμέτωπος και
με νέα χτυπήματα στις ΣΣΕ, στην Κοινωνική Ασφάλιση κ.ο.κ.
Είναι απαράδεχτο ο λαός μας να υποχρεώνεται να πληρώσει νέα
χαράτσια, για να μπορεί να χρησιμοποιήσει τους οδικούς άξονες, που
υποτίθεται ότι είναι δημόσιο αγαθό και θα έπρεπε να είναι ελεύθερο
για όλους.
Πολύ περισσότερο, που το συγκεκριμένο χαράτσι μπαίνει σε
εργαζόμενους, που κατά βάση μετακινούνται εντός περιοχών της
Αττικής, για να πάνε από το σπίτι στη δουλεία τους ή το αντίστροφο.
Οι όποιες υποδομές υπάρχουν, έχουν φτιαχτεί με χρήματα του
ελληνικού λαού και θα πρέπει να τις απολαμβάνει ελεύθερα και όχι να

γίνονται αφορμή για νέο χαράτσωμα και νέα φοροαφαίμαξη,
προκειμένου να θησαυρίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι που τις
εκμεταλλεύονται.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση, ώστε:
 Να μη δρομολογηθεί η εγκατάσταση νέων διοδίων στους κόμβους
Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου, ώστε να μην επιβαρυνθούν κι
άλλο τα λαϊκά στρώματα της περιοχής.
 Να καταργηθούν όλα τα διόδια στους οδικούς άξονες, να υπάρχει
ελεύθερη διέλευση του λαού, ο οποίος πλήρωσε και πληρώνει
τεράστιους φόρους όπως φόρο καυσίμων, τέλη κυκλοφορίας κ.α.
 Να απορριφθούν οι συμβάσεις παραχώρησης που επιβάλλουν τα
διόδια.
 Να κατασκευασθούν γρήγορα και σωστά οι παράδρομοι, οι κόμβοι,
οι διαπλατύνσεις και όποιο άλλο έργο είναι αναγκαίο, ώστε με
ασφάλεια να κινούνται οι διερχόμενοι οδηγοί, χωρίς νέα
οικονομικά βάρη στο λαό της περιοχής.
Οι Βουλευτές
Γκιόκας Γιάννης
Κανέλλη Λιάνα
Κατσώτης Χρήστος
Μανωλάκου Διαμάντω

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "To KKE στην Βουλή ενάντια στα νέα διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο"

Κορωνοϊός: Επιστήμονες δημιούργησαν φίλτρο αέρα που μπορεί να σκοτώσει αμέσως τον ιό

Ερευνητές στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι δημιούργησαν ένα αποτελεσματικό φίλτρο αέρα, το οποίο μπορεί να παγιδεύσει και να καταστρέψει αμέσως τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο Covid-19.

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον καθηγητή Φυσικής Ζιφένγκ Ρεν του Πανεπιστημίου του Χιούστον στο Τέξας, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Materials Today Physics», ανέφεραν ότι τα τεστ, που πραγματοποίησαν στο Εθνικό Εργαστήριο Γκάλβεστον των ΗΠΑ, έδειξαν πως το 99,8% των σωματιδίων του κορωνοϊού σκοτώνονται με ένα και μόνο πέρασμα του μολυσμένου αέρα από το φίλτρο. Το φίλτρο είναι φτιαγμένο από -διαθέσιμο στο εμπόριο- αφρό νικελίου που υποβάλλεται σε θερμοκρασία άνω των 200 βαθμών Κελσίου.

«Το φίλτρο θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο σε αεροδρόμια και αεροπλάνα, κτίρια γραφείων, σχολεία, νοσοκομεία και κρουαζερόπλοια, βοηθώντας να σταματήσει η εξάπλωση της Covid-19», δήλωσε ο δρ. Ρεν. Πέρα από τη χρήση του φίλτρου σε κεντρικά συστήματα αερισμού, ψύξης και θέρμανσης, οι ερευνητές προτείνουν, επίσης, μία επιτραπέζια συσκευή φιλτραρίσματος που θα καθαρίζει από τον κορωνοϊό στον αέρα ενός γραφείου.

Ο νέος ιός μπορεί να παραμείνει στον αέρα για περίπου τρεις ώρες, ενώ η μετάδοσή του από άνθρωπο σε άνθρωπο γίνεται και αερογενώς, σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις. Ο κορωνοϊός δεν φαίνεται, όμως, να επιβιώνει σε θερμοκρασίες άνω των 70 βαθμών Κελσίου, γι' αυτό το φίλτρο, που θερμαίνεται έως τους 250 βαθμούς, μπορεί να τον καταστρέψει άμεσα. Ως υλικό του φίλτρου επιλέχθηκε ο αφρός νικελίου που είναι πορώδης, εύκαμπτος, επιτρέπει τη ροή του αέρα και είναι ηλεκτρικά αγώγιμος, με αποτέλεσμα να είναι εφικτή η θέρμανσή του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Επιστήμονες δημιούργησαν φίλτρο αέρα που μπορεί να σκοτώσει αμέσως τον ιό"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news