facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Έδεσε στο λιμάνι του Πειραιά το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τα 119 κρούσματα

Στην προβλήτα του σταθμού κρουαζιέρας «Θεμιστοκλής», στο λιμάνι του Πειραιά, κατέπλευσε με ασφάλεια στις 9:20 το βράδυ, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μετά τα 119 κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν μεταξύ των 380 επιβαινόντων του πλοίου. Σε όλους του επιβαίνοντες του πλοίου έχει ήδη πραγματοποιηθεί ιατρικός έλεγχος και σύμφωνα με το Παστέρ τα 119 ήταν θετικά, τα 259 αρνητικά και 2 ακατάλληλα που θα επανελεγχθούν τις επόμενες ώρες.

Όσα μέλη του πληρώματος ήταν αρνητικοί κατά την εξέταση για COVID-19, θα επαναπατριστούν, αφού πρώτα μεταφερθούν σταδιακά στις επόμενες 36 ώρες σε ξενοδοχεία της Αθήνας.

Όσοι επιβάτες ήταν θετικοί στην COVID – 19, θα παραμείνουν σε υγειονομική απομόνωση εντός του πλοίου για διάστημα 14 ημερών.

Σήμερα το πρωί, ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφθηκε το πλοίο για να πάρει δείγματα από τις επιφάνειες και από το σύστημα κεντρικού κλιματισμού.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Έδεσε στο λιμάνι του Πειραιά το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τα 119 κρούσματα"

Πορτογαλία: Κλείνει αεροδρόμια και επιβάλλει μέτρα μετακίνησης ενόψει Πάσχα

Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας ενίσχυσε τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων, με στόχο να αναχαιτίσει τη διασπορά του νέου κορωνοϊού, κατά τη διάρκεια της περιόδου των διακοπών του Πάσχα, κλείνοντας όλα τα αεροδρόμια για εμπορικές πτήσεις και απαγορεύοντας τα ταξίδια εντός της χώρας για το διάστημα 9-13 Απριλίου.

«Ο ιός δεν ταξιδεύει μόνος του» είπε σε δημοσιογράφους ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα. «Αυτή η περίοδος του Πάσχα αποτελεί ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή και για αυτό ακριβώς είναι απαραίτητο να περιοριστούν οι μετακινήσεις στην επικράτεια».

Το διάστημα 9ης και 13ης Απριλίου, μια δημοφιλής περίοδος για τους Πορτογάλους του εξωτερικό να επιστρέφουν στη χώρα τους για να επισκεφτούν τις οικογένειές τους, το αεροδρόμια θα παραμείνουν κλειστά για τις εμπορικές πτήσεις και μονάχα οι πτήσεις επαναπατρισμού πολιτών ή μεταφοράς εμπορευμάτων θα εκτελούνται.

Επιπλέον, οι πολίτες δεν θα επιτρέπεται να ταξιδέψουν εκτός των δήμων, όπου διαμένουν, κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος των 5 ημερών, παρά μόνο για να πάνε στην εργασία τους. Μετά το Πάσχα, τα αεροδρόμια θα ανοίξουν και πάλι, όμως τα αεροπλάνα θα επιτρέπεται μονάχα να μεταφέρουν το ένα τρίτο των επιβατών που μπορούν.

Η Πορτογαλία έχει καταγράψει 9.034 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 209 θανάτους, με τις αρχές να αναμένουν οριζοντιοποίηση της καμπύλης στα τέλη Μαίου.

ΑΜΠΕ, AFP, Reuters/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Πορτογαλία: Κλείνει αεροδρόμια και επιβάλλει μέτρα μετακίνησης ενόψει Πάσχα"

Ξεπέρασαν το 1.000.000 τα κρούσματα σε όλο τον κόσμο, πάνω από 50.000 οι νεκροί

Το όριο του ενός εκατομμυρίου ξεπέρασε ο αριθμός των κρουσμάτων Covid-19 την Πέμπτη, καθώς η πανδημία εξαπλώνεται πλέον σε 206 χώρες του κόσμου.

Πάνω 235.000 κρούσματα καταγράφονται στις ΗΠΑ, η οποία πιθανότατα θα έχει προσθέσει πάνω από 30.000 νέα κρούσματα στο τελευταίο 24ωρο μέχρι τα μεσάνυχτα. Πάνω από 500.000 είναι τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη.

Αντίθετα, η Κίνα επισήμως δεν έχει καταγράψει το τελευταίο 24ωρο κανέναν ασθενή ή νεκρό.

Στη δεύτερη θέση των χωρών με τα περισσότερα κρούσματα στον κόσμο είναι η Ιταλία με 115.000 ενώ στην τρίτη η Ισπανία με 110.000.

Την ίδια ώρα οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 51.500 σε όλο τον κόσμο, ενώ την πρώτη θέση στη λίστα των χωρών με τους περισσότερους θανάτους κατέχει η Ιταλία με περισσότερους από 13.900.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεπέρασαν το 1.000.000 τα κρούσματα σε όλο τον κόσμο, πάνω από 50.000 οι νεκροί"

Εκτός 800 ευρώ εργαζόμενοι στους φορείς Γενικής Κυβέρνησης, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ (εγκύκλιος)

Το υπ. Εργασίας με εγκύκλιό του δίνει διευκρινίσεις για την μη υπαγωγή στο μέτρο της λήψης της αποζημίωσης ειδικού σκοπού (επίδομα 800 ευρώ) μισθωτών των φορέων Γενικής Κυβέρνησης, Ν.Π.Δ.Δ. , Ν.Π.Ι.Δ., κλπ.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

Με την με αριθμ. 12998/232/23-3-2020 «Μέτρα στήριξης εργαζομένων επιχειρήσεων-εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα, που έχουν αριθμό μητρώου εργοδότη (ΑΜΕ) στον e-ΕΦΚΑ, των οποίων ή έχει ανασταλεί η επιχειρηματική τους δραστηριότητα, βάσει ΚΑΔ, με εντολή δημόσιας αρχής ή πλήττονται σημαντικά βάσει ΚΑΔ κύριας δραστηριότητας ή δευτερεύουσας βάσει των ακαθάριστων εσόδων έτους 2018, όπως ορίζονται από το Υπουργείο Οικονομικών, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού COVID-19» (Β΄1078) απόφαση των Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών, καθορίζονται οι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σύμφωνα με το άρθρο δέκατο τρίτο της από 14/3/2020 ΠΝΠ (Α’ 64) και το άρθρο ενδέκατο της από 20/3/2020 ΠΝΠ (Α΄68).

Επίσης, με τις με αριθμ Α.1053/20-03-2020 (Β΄949) και Α.1054/20-03-2020 (Β΄950) αποφάσεις του Υφυπουργού Οικονομικών, όπως ισχύουν, προσδιορίζονται οι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ) ιδιωτικών επιχειρήσεων που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού COVID-19.

Από τα ανωτέρω συνάγεται ότι οι μισθωτοί που εργάζονται στα κάτωθι πρόσωπα δεν είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους οκτακοσίων ευρώ (800€):

α) φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, όπως ορίζονται στην παράγραφο 1 του άρθρου 14 ν. 4270/2014 (Α΄143),

β) τα εκτός αυτής Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.),

γ) Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) που ανήκουν στο κράτος, ή σε Ν.Π.Δ.Δ. ή Ο.Τ.Α. – κατά την έννοια της επίτευξης κρατικού ή δημοσίου ή αυτοδιοικητικού σκοπού, εποπτείας, διορισμού και ελέγχου της πλειοψηφίας της Διοίκησής τους – ή επιχορηγούνται τακτικά, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, από κρατικούς πόρους κατά πενήντα τοις εκατό (50%) τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους,

δ) οι εκτός Γενικής Κυβέρνησης δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί του κεφαλαίου Α΄ του ν. 3429/2005 (Α΄314), ανεξαρτήτως εάν έχουν εξαιρεθεί από την εφαρμογή του και ε) οι επιχειρήσεις που υπάγονται στο κεφάλαιο Β΄ του αμέσως παραπάνω νόμου.

Ως εκ τούτου ρητά εξαιρούνται, τόσο οι μισθωτοί όσο και τα πρόσωπα στα οποία εργάζονται, από τη διαδικασία που ορίζεται στα άρθρα των κεφαλαίων Α1 και Α2 της προαναφερόμενης ΚΥΑ.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτός 800 ευρώ εργαζόμενοι στους φορείς Γενικής Κυβέρνησης, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ (εγκύκλιος)"

Κορονοϊός στην Κύπρο: 10 οι νεκροί και 36 νέα κρούσματα

Μια γυναίκα πέθανε το τελευταίο 24ωρο λόγω του κορονοϊού στην Κύπρο, ενώ άλλα 36 κρούσματα βρέθηκαν θετικά στον COVID-19, όπως ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι αρμόδιες κυπριακές αρχές.

Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου, στο υπουργείο Υγείας, o Δρ Μάριος Λοΐζου, επιστημονικός διευθυντής, Διεύθυνσης Λευκωσίας ΟΚΥπΥ, ανέφερε ότι η γυναίκα που πέθανε νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού. Οι συνολικοί θάνατοι ανήλθαν σε 10, εκ των οποίων 8 είναι άνδρες και 2 γυναίκες.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και Τακτικό Μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, Λεόντιος Κωστρίκης είπε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι τα 36 νέα κρούσματα κορονοϊού προήλθαν μετά από 603 εργαστηριακές διαγνώσεις.

Συνολικά, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 356, συμπεριλαμβανομένων των 10 κρουσμάτων στις Βρετανικές Βάσεις, είπε.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός στην Κύπρο: 10 οι νεκροί και 36 νέα κρούσματα"

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Αγωγή... 20 τρισ. δολαρίων κατά της Κίνας για την πανδημία

Αγωγή 20 τρισεκατομμυρίων δολαρίων κατατέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά των κινεζικών αρχών για το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Την αγωγή κατέθεσε ο Αμερικανός δικηγόρος Λάρι Κλέιμαν από κοινού με εταιρεία του Τέξας και στρέφεται κατά της κινεζικής κυβέρνησης, του κινεζικού στρατού, του Ινστιτούτου Ιολογίας της Ουχάν, του επικεφαλής του Ινστιτούτου Σι Ζενγκλί και του αρχηγού του στρατού Τζεν Γουέι.

Όπως αναφέρει το Business Today, οι προσφεύγοντες διεκδικούν 20 τρισ. δολάρια -ποσό μεγαλύτερο απο το ΑΕΠ της Κίνας- υποστηρίζοντας ότι ο κορωνοϊός είναι το αποτέλεσμα βιολογικού όπλου που ετοίμαζαν οι κινεζικές αρχές.

Μεταξύ άλλων κατηγορούν την Κίνα για συνέργεια και συνωμοσία για το θάνατο ανθρώπων, την παροχή υλικής στήριξης σε τρομοκράτες, τη συνωμοσία για να προκαλέσει τραυματισμούς και θάνατο Αμερικανών πολιτών, αμέλεια, επίθεση κ.λπ.

Στην αγωγή υποστηρίζουν ότι ο νέος κορωνοϊός ξέφυγε από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν και είχε «σχεδιαστεί» από την Κίνα για να επιφέρει μαζικό θάνατο. Καθώς τα βιολογικά όπλα έχουν απαγορευτεί, οι ενάγοντες θεωρούν ότι πρόκειται για τρομοκρατικό όπλο μαζικής καταστροφής.

Οι ίδιοι επικαλούνται δημοσιεύματα για να υποστηρίξουν ότι υπάρχει μόνο ένα μικροβιολογικό εργαστήριο στην Κίνα το οποίο μπορεί να χειριστεί ιούς όπως ο SARS-CoV-2: Αυτό της Ουχάν, από όπου ξεκίνησε η πανδημία.

AFP / VISUALHELLAS.GR/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Αγωγή... 20 τρισ. δολαρίων κατά της Κίνας για την πανδημία"

Με αεροπλάνα, λεωφορεία και τρένα – Οδύσσεια πέντε ημερών ο επαναπατρισμός Ελλήνων από το Περού

Μπορεί να πέρασαν τα πάνδεινα προκειμένου να καταφέρουν να επιστρέψουν από το μακρινό Περού, στο όποιο για μέρες είχαν εγκλωβιστεί εξαιτίας του κορονοϊού, όμως μετά από ένα ταξίδι διάρκειας πέντε ημερών, απολαμβάνουν την 14ημερη καραντίνα τους στο σπίτι τους στην Αθήνα.

Με μια σειρά από φωτογραφίες που απέστειλαν στο newsit.gr και ένα μήνυμα στο Facebook η Δήμητρα Σακελλάρη και ο Γιώργος Βουρσούκης ευχαριστούν δημόσια όλους εκείνους που κατάφεραν να κάνουν το όνειρο του επαναπατρισμού τους πραγματικότητα, ενώ δεν ξεχνούν να αναφερθούν και σ’ εκείνους που παρά τις εκλύσεις τους έδειχναν να αδιαφορούν και κωφεύουν.

“Μετά από πέντε μέρες ταξιδιού επιστρέψαμε πίσω στο σπίτι!! 22 ώρες με λεωφορείο στους επικίνδυνους δρόμους στα βουνά των Άνδεων της Νότιας Αμερικής, αεροπλάνο για Λισαβόνα, αεροπλάνο για Άμστερνταμ, 4 τρένα για Βρυξέλλες και τέλος ένα αεροπλάνο για Αθήνα. Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξή σας και το ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ημερών… Μεγάλο ευχαριστώ στην ελληνική Πρεσβεία του Περού, που χωρίς βοήθεια τους δεν θα ήταν δυνατόν να επιστρέψουμε. Ευχαριστούμε την ισπανική Πρεσβεία που μας άφησε να ταξιδέψουμε 22 ώρες με λεωφορείο με όλους τους Ισπανούς τουρίστες.



Τεράστιο ευχαριστώ στην πορτογαλική Πρεσβεία που καταφέρνουν να μας βάλουν στο αεροπλάνο τους για Λισαβόνα χωρίς κανένα κόστος!!! Ευχαριστούμε το βελγικό προσωπικό του αεροδρομίου των Βρυξελλών, που μας είχε ετοιμάσει μερικά κρεβάτια για να κοιμηθούμε και μας έδωσε δωρεάν φαγητό. Ευχαριστώ τους συναδέλφους ταξιδιώτες που έκαναν τα πάντα για να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον. Δεν ευχαριστώ την ελληνική Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί δεν ήθελαν να κάνουν τίποτα για να μας βοηθήσουν… Δεν ευχαριστώ τις αεροπορικές εταιρείες που εκμεταλλεύτηκαν την απελπισία μας και χρέωσαν πολλά χρήματα για ένα εισιτήριο.



Ιδιαίτερα, δεν ευχαριστώ την Περουβιανή Κυβέρνηση, που μας συμπεριφέρθηκε σαν να ήμασταν τίποτα. Ήμασταν απομονωμένοι για τόσες μέρες και όταν συνειδητοποίησαν ότι θα επιστρέψουμε στην Ευρώπη, μας κόλλησαν σαν ζώα στα λεωφορεία πριν την πτήση για Λισαβόνα. Δεν ευχαριστώ κάποιους Έλληνες που μας έγραψαν κακεντρεχή σχόλια, τους λείπει αξιοπρεπής ανθρωπιά.



Θα εκτιμώ τα μικρά πράγματα στη ζωή από τώρα, όπως το να είμαι σπίτι, να χαλαρώνω με τις γάτες μου, να έχω φαγητό και μια κουζίνα για να μαγειρεύω, να ελέγχω την προσωπική μου υγιεινή και να έχω μια φυσιολογική ποσότητα οξυγόνου για να αναπνέω”.

newsit
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Με αεροπλάνα, λεωφορεία και τρένα – Οδύσσεια πέντε ημερών ο επαναπατρισμός Ελλήνων από το Περού"

Μιλάνο: Έκλεισε το κρεματόριο μην μπορώντας να διαχειριστεί τον μεγάλο αριθμό σορών

Το μεγαλύτερο κρεματόριο του Μιλάνου έκλεισε σήμερα τις πόρτες του, μην μπορώντας να διαχειριστεί τον τεράστιο αριθμό σορών που μεταφέρονται εκεί για αποτέφρωση, έγινε σήμερα γνωστό από τη δημοτική αρχή της πρωτεύουσας της Λομβαρδίας.

Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό, η πανδημία του νέου κορονοϊού σκότωσε επιπλέον 760 ανθρώπους τις τελευταίες 24 ώρες στην Ιταλία, εκ των οποίων 366 στη Λομβαρδία, με την περιοχή του Μιλάνου να είναι η πλέον πληγείσα. Από την έναρξη της πανδημίας, το 50% και πλέον των θανάτων στη Ιταλία (7.960 εκ των 13.915) έχει καταγραφεί εκεί.

Το κυριότερο κρεματόριο του Μιλάνου χρειάστηκε να διαχειριστεί «μια συνεχή και προοδευτική αύξηση σορών προς αποτέφρωση», επισημαίνει η δημοτική αρχή. Σύμφωνα με την ίδια, το διάστημα αναμονής ήταν 20 ημέρες. Εάν αυτό το διάστημα συνέχιζε να αυξάνεται, αυτό θα προκαλούσε «προβλήματα υγιεινής και υγείας». Το κρεματόριο δεν θα δέχεται πλέον σορούς για έναν μήνα.

Οι αρχές της πόλης επισημαίνουν ότι 2.155 Μιλανέζοι πέθαναν τον Μάρτιο έναντι 1.224 την ίδια περίοδο το 2019. «Οι υπηρεσίες μας εκφοράς και καύσης νεκρών και οι εργαζόμενοί μας στα κοιμητήρια εργάζονται ακούραστα, με ανεπτυγμένη αίσθηση των ευθυνών τους» σχολίασε ο Ρομπέρτο Κόκο, αντιδήμαρχος δημόσιων υπηρεσιών.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μιλάνο: Έκλεισε το κρεματόριο μην μπορώντας να διαχειριστεί τον μεγάλο αριθμό σορών"

Κορωνοϊός: Εμβόλιο-δερματικό επίθεμα δοκιμάστηκε με επιτυχία σε ποντίκια - Εξουδετερώνει τον Covid-19

Ελπιδοφόρα είναι τα προκαταρκτικά αποτελέσματα ενός υποψήφιου εμβολίου κατά της νόσου COVID-19, που ανακοίνωσαν την Πέμπτη ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ, στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι επιστήμονες σε σχετικό άρθρο στην επιστημονική επιθεώρση EBioMedicine, το εμβόλιο, σε μορφή δερματικού επιθέματος, δοκιμάστηκε σε ποντίκια και παρήγαγε σε δύο μόλις εβδομάδες στοχευμένα αντισώματα κατά του ιού SARS-CoV-2, σε ποσότητες μάλιστα που θεωρούνται επαρκείς για να εξουδετερώσουν τον κορωνοϊό.

Οι δοκιμές στα πειραματόζωα κρίνονται ως θετικές, αν και δεν έχει συμπληρωθεί ένα μεγάλο χρονικό διάστημα παρακολούθησής τους.

«Αξιοποιήσαμε την προηγούμενη εμπειρία που είχαν από τον κορωνοϊό που προκάλεσε το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο το 2002-03 και εκείνον που προκάλεσε το Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής το 2009. Οι δύο αυτοί κορωνοϊοί, που μοιάζουν με τον νέο SARS-CoV-2, μας δίδαξαν ότι η πρωτεΐνη-ακίδα είναι σημαντική για την ανοσία έναντι του ιού. Γνωρίζουμε ακριβώς πως να επιθετούμε λοιπόν στο νέο κορωνοϊό» εξηγεί ο Andrea Gambotto, καθηγητής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ.

Ενώ ο Louis Falo, καθηγητής Δερματολογίας στο ίδιο πανεπιστήμιο, συμπληρώνει ότι, «η ικανότητα μας να αναπτύξουμε τόσο γρήγορα ένα τέτοιο εμβόλιο, είναι αποτέλεσμα της εξειδίκευσης μας σε πολλά και ετερόκλητα μεταξύ τους επιστημονικά πεδία»

Η υπεροχή του εμβολίου

Το PittCoVacc, όπως ονομάζεται το νέο αυτό εμβόλιο, συγκριτικά με τα κλασικά πειραματικά εμβόλια mRNA, χρησιμοποιεί ένα κομμάτι ιικής πρωτεΐνης που έχει παραχθεί εργαστηριακά, ως βάση για να δημιουργεί ανοσία. Μοιάζει πολύ λοιπόν με τα εμβόλια κατά της εποχικής γρίπης.

Αλλά, ταυτόχρονα, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μία καινοτόμο μέθοδο χορήγησης του εμβολίου, τη συστοιχία μικροβελόνων. Η μεθοδολογία αυτή σε πρακτικό επίπεδο έχει τη μορφή ενός δερματικού επιθέματος που φέρει 400 μικροσκοπικές βελόνες, οι οποίες διοχετεύσουν υποδόρροια τμήματα της πρωτεΐνης-ακίδας, ώστε η αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος να είναι ισχυρότερη.

Το επίθεμα τοποθετείται στο δέρμα, όπως ένα επίθεμα επούλωσης για μικρο-τραυματισμούς και οι μικροβελόνες που είναι φτιαγμένες από σάκχαρα και πρωτεΐνικά τμήματα, απλώς εισέρχονται στο δέρμα και διαλύονται.

«Πρόκειται για ένα υψηλής τεχνολογίας επίθεμα μεγάλης αποτελεσματικότητας, ανώδυνο και όμοιας δράσης από άτομο σε άτομο» σύμφωνα με τον Δρ. Falo.

Τα πρωτεΐνικά μέρη παράγονται από ένα «κυτταρικό εργοστάσιο» -επιστρώσεις καλλιεργημένων κυττάρων να εκφράζουν την πρωτεΐνη-ακίδα του SARS-CoV-2- που μπορούν να στοιβάζονται περαιτέρω, για να πολλαπλασιάσουν την απόδοση.

Το εμβόλιο μπορεί να αποθηκευθεί σε θερμοκρασία δωματίου, εν αντιθέσει με άλλα εμβόλια, που χρειάζονται ειδικές συνθήκες συντήρησης και αποθήκευσης.

Επίσης, φαίνεται να διατηρεί την δραστικότητά του ακόμα και μετά την αποστείρωση του με ακτίνες γάμμα, απαραίτητη διαδικασία για την παραγωγή ιατροτεχνολογικών προϊόντων κατάλληλων για ανθρώπινη χρήση.

Οι ερευνητές έχουν υποβάλει αίτηση στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ώστε να μπορέσουν τους επόμενους μήνες να κάνουν κλινική δοκιμή φάσης 1 σε ανθρώπους.

«Η κλινική δοκιμή σε ανθρώπους θα διαρκέσει τουλάχιστον έναν χρόνο, ίσως και περισσότερο. Κι επειδή η πανδημία του κορωνοϊού είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση, δεν γνωρίζουμε πόσο θα διαρκέσει το σκέλος της κλινικής ανάπτυξης του εμβολίου» ξεκαθαρίζει ο Δρ. Falo.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Εμβόλιο-δερματικό επίθεμα δοκιμάστηκε με επιτυχία σε ποντίκια - Εξουδετερώνει τον Covid-19"

Τουρκία – Κορωνοϊος: 2.456 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο – 356 οι νεκροί

Θερίζει την Τουρκία ο κορωνοϊός με τη γείτονα χώρα να μετράει πλέον 18.135 κρούσματα , αφού το τελευταίο 24ωρο 2.456 άνθρωποι διαγνώστηκαν θετικοί, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό του υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, 79 νέοι θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας το θλιβερό αριθμό των νεκρών στους 356 συνολικά.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία – Κορωνοϊος: 2.456 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο – 356 οι νεκροί"

Κοροναϊός: Δραματική κατάσταση με εκατοντάδες νεκρούς σε ένα 24ωρο στη Γαλλία

Οι Γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα πως κατέγραψαν 471 νέους θανάτους ατόμων, που είχαν διαγνωστεί με τον νέο κοροναϊό σε νοσοκομεία, σε διάστημα 24 ωρών.

Το σύνολο των νεκρών από τον Covid-19 ανέρχεται πλέον σε 4.503. Στον αριθμό αυτό πρέπει πλέον να προστεθούν και τουλάχιστον 884 ηλικιωμένοι, που πέθαναν σε γηροκομεία. Συνολικά, τουλάχιστον 5.387 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Γαλλία, εξαιτίας του νέου κοροναϊού.

Οι αρχές μέχρι χθες έδιναν μόνο τα στοιχεία για ασθενείς που νοσηλεύονταν στα νοσοκομεία της χώρας. Ο απολογισμός από τα γηροκομεία είναι ωστόσο «πολύ πρώιμος», δήλωσε ο διευθυντής των υπηρεσιών Υγείας Ζερόμ Σαλμόν.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία ανέρχεται σε 26.000, εκ των οποίων 6.399 σε μονάδες εντατικής θεραπείας (+382 από χθες), μια αύξηση που επιβραδύνθηκε από την Δευτέρα.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοροναϊός: Δραματική κατάσταση με εκατοντάδες νεκρούς σε ένα 24ωρο στη Γαλλία"

Γερμανός πρέσβης: Η άρνηση της Γερμανίας για τα ευρωομόλογα δεν είναι «κατηγορηματική»

Το μήνυμα πως η συζήτηση για την έκδοση ευρωομολόγου συνεχίζεται και ότι όλοι στην Ευρώπη πρέπει να έχουν κατά νου, πως η απάντηση στην κρίση με τον κορονοϊό πρέπει να βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, στέλνει ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα, Ερνστ Ράιχελ.

Η απόρριψη του ευρωομολόγου σε καμία περίπτωση δεν ήταν κατηγορηματική, τονίζει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», ο Γερμανός πρέσβης. Πέραν τούτου, υπογράμμισε, ισχύει ότι η ΕΚΤ, με πρόεδρο την κ. Λαγκάρντ, είναι αυτή που αποφασίζει για τη νομισματική πολιτική της Ευρωζώνης και όχι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Γερμανίας ή η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση.

Ειδική αναφορά έκανε ο Ερνστ Ράιχελ στα οικονομικά μέτρα που έχουν εξαγγελθεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού και επισήμανε παράλληλα ότι οι κανόνες για τα ελλείμματα που ισχύουν για όλα τα κράτη-μέλη ανεστάλησαν.

Μιλώντας για την πρώτη αντίδραση της Ευρώπης στην πανδημία του κορονοϊού, ο Ερνστ Ράιχελ παρατήρησε ότι τις πρώτες ημέρες της κρίσης, πολλά κράτη έσπευσαν να επιβάλουν εθνικά μέτρα έκτακτης ανάγκης και συμπλήρωσε ότι αυτό ήταν αναγκαίο, «διότι δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε αρκετά γρήγορα σε ευρωπαϊκό επίπεδο». Ωστόσο, επισημαίνει πως «κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να παγιωθεί» και παραδέχθηκε ότι «η αιφνίδια απαγόρευση εξαγωγής υγειονομικού υλικού από μερικά κράτη-μέλη, μεταξύ αυτών και η Γερμανία, ήταν μια τέτοια βιαστική απόφαση». Συνεχίζοντας επισήμανε πως η απόφαση αυτή των κρατών «ευτυχώς αντικαταστάθηκε από ενιαία ευρωπαϊκά μέτρα». Στην κατεύθυνση αυτή, μίλησε για «εντυπωσιακά παραδείγματα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης» αναφέροντας ενδεικτικά ότι νοσοκομεία από όλη τη Γερμανία δέχονται ασθενείς που χρειάζονται ΜΕΘ από τη Γαλλία και την Ιταλία, των οποίων τη διακομιδή αναλαμβάνει εν μέρει η γερμανική πολεμική αεροπορία. Αντίστοιχα, προσέθεσε, «κατά την επιχείρηση επαναπατρισμού Γερμανών υπηκόων που είχαν εγκλωβιστεί στο εξωτερικό, μεταφέρθηκαν και πολίτες από πολλά κράτη-μέλη της Ε.Ε.».

Στη συνέχεια, ο Γερμανός πρέσβης έκανε λόγο για συκοφαντική κριτική που δέχεται η Ευρωπαϊκή Eνωση και σημείωσε: «Αν τη συγκρίνουμε με τις σχετικά περιορισμένες και εν μέρει αμφιβόλου αποτελεσματικότητας ενέργειες άλλων κρατών, έχω την εντύπωση ότι εδώ παίζει ρόλο και η αναζήτηση ενός αποδιοπομπαίου τράγου».

Απαντώντας σε ερώτηση για πληροφορίες που έχει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών, ότι η Τουρκία υποδαύλισε τις ταραχές στα ελληνικά σύνορα, ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα είπε πως «για τη συμμετοχή της Τουρκίας στην κατάσταση στον Έβρο υπάρχουν πράγματι αρκετές ενδείξεις». Προέταξε ως τη μόνη εναλλακτική για να αποφευχθούν μελλοντικά παρόμοιες κρίσεις, μια συμφωνία με την Τουρκία. Αφού αναγνώρισε ότι η Τουρκία «έχει συμβάλει πολύ στη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών», διαμήνυσε ότι αυτό ωστόσο «δεν σημαίνει ότι εμείς οι Ευρωπαίοι μπορούμε να υποκύπτουμε σε κάθε απαίτηση από τουρκικής πλευράς».

Καταληκτικά, ο Ερνστ Ράιχελ έστειλε το μήνυμα πως η Γερμανία είναι έτοιμη να στηρίξει την Ελλάδα με οποιονδήποτε τρόπο κατά τη διαχείριση των προσφύγων και των μεταναστών, όπως π.χ. με την υποδοχή παιδιών από τα νησιά, και επισήμανε πως και οι δύο χώρες επιθυμούν να αναθεωρηθεί το ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανός πρέσβης: Η άρνηση της Γερμανίας για τα ευρωομόλογα δεν είναι «κατηγορηματική»"

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα της ΝΔ με 23 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Την μεγάλη ανησυχία των πολιτών για την πανδημία του κορωνοϊού καταγράφει νέα δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ, η οποία διενεργήθηκε πανελλαδικά το διάστημα 30 Μαρτίου – 1 Απριλίου.
Οι πολίτες δηλώνουν σε ποσοστό 78% ότι ανησυχούν «πολύ» ή «αρκετά» για την πανδημία μετά τα κρούσματα στη χώρα μας.
Οι πολίτες ηλικίας από 60 ετών και άνω είναι οι πιο ανήσυχοι. Σε ποσοστό 84% δηλώνουν ότι ανησυχούν αρκετά έως πολύ. Υψηλά ποσοστά ανησυχίας καταγράφονται και στις υπόλοιπες ηλικιακές κατηγορίες: 78% στις ηλικίες 45-49, 75% στις ηλικίες 30-44 και 69% στις ηλικίες 17-29.
Στην ερώτηση πόσο έχουν επηρεάσει την καθημερινότητα και τη ζωή της οικογένειας τους η επιδημία και τα μέτρα οι Έλληνες απαντούν σε ποσοστό 83% πολύ έως αρκετά. Μόλις το 10% δηλώνει μέτρια και το 4% λίγο και ελάχιστα έως καθόλου.
Ποσοστό 57% των πολιτών δηλώνει ότι η πανδημία και τα μέτρα αντιμετώπισης της έχει επηρεάσει πολύ και αρκετά την οικονομική κατάσταση τους.  Το 20% των πολιτών δηλώνει ότι έχει επηρεαστεί λίγο και ελάχιστα έως καθόλου οικονομικά και το 18% απαντά μέτρια.
Η συντριπτική πλειοψηφία αξιολογεί πολύ θετικά τις αποφάσεις και τις ενέργειες της κυβέρνησης για την πανδημία. Το 82% κρίνει θετικά και μάλλον θετικά την κυβέρνηση και το 14% μάλλον αρνητικά και σίγουρα αρνητικά.
Πιο συγκεκριμένα το 94% των ψηφοφόρων της ΝΔ κρίνουν μάλλον και σίγουρα θετικά τον τρόπο αντίδρασης της κυβέρνησης. Το ίδιο απαντά το 78% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 89% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ.
Οσον αφορά στη στάση και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την πανδημία, το 46% τις κρίνει σίγουρα και μάλλον θετικά και το 47% μάλλον και σίγουρα αρνητικά.
Ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι Έλληνες για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων. Το 67% κρίνει σίγουρα και μάλλον θετικά τα μέτρα και το 29% μάλλον και σίγουρα αρνητικά.
Πιο θετικά αξιολογούν τα μέτρα οι ψηφοφόροι της ΝΔ, οι οποίοι σε ποσοστό 87% απαντούν μάλλον και σίγουρα θετικά. Οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ που δίνουν την ίδια απάντηση φτάνουν σε ποσοστό το 77%.
Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται μοιρασμένοι καθώς το 48% κρίνει μάλλον και σίγουρα θετικά τα μέτρα και το ίδιο ποσοστό δηλώνει ότι τα μέτρα είναι μάλλον και σίγουρα αρνητικά.
Η μεγάλη πλειοψηφία αξιολογεί θετικά τα μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων και των συγκεντρώσεων προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Το 86% δηλώνει ότι είναι σίγουρα και μάλλον θετικά τα μέτρα. Μόλις το 10% απαντά ότι είναι μάλλον και σίγουρα αρνητικά.
Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυξάνει το ποσοστό αποδοχής στο 53% από 45% στην προηγούμενη μέτρηση. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας έρχεται δεύτερος με ποσοστό 22% και σημειώνει πτώση 4 μονάδων από την προηγούμενη μέτρηση. Το 20% των πολιτών απαντά κανέναν από τους δύο.
Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διευρύνει το προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 23 μονάδες. Πιο αναλυτικά η ΝΔ συγκεντρώνει 45% και ο ΣΥΡΙΖΑ 22%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 5,5%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το Μέρα25 με 2,5%. Άλλο Κόμμα επιλέγει το 4%. Ιδιαίτερα υψηλό παραμένει το ποσοστό των αποφάσιστων και όσων δεν απάντησαν που φτάνει το 8%.
skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα της ΝΔ με 23 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ"

Αντιπαράθεση Ελλάδας - Τουρκίας στη σύνοδο του ΝΑΤΟ - «Ενορχηστρωμένη επίθεση στα σύνορά μας» κατήγγειλε ο Δένδιας

Ένταση σημειώθηκε κατά την Υπουργική Σύνοδο του ΝΑΤΟ την Πέμπτη, καθώς ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε ορισμένες από τις ανυπόστατες κατηγορίες κατά της χώρας μας. 

Ο Νίκος Δένδιας ζήτησε και έλαβε άμεσα το λόγο ενημερώνοντας του Συμμάχους ότι, μεταξύ άλλων, η Ελλάδα δέχθηκε μια χωρίς προηγούμενο ενορχηστρωμένη επίθεση στα σύνορά της με παράλληλη εκστρατεία παραπληροφόρησης. 

Μεθοδεύσεις που καταστρατηγούν με τον πλέον προφανή τρόπο τις αξίες της Συμμαχίας. Ολοι οι σύμμαχοι δικαιούνται να ζητούν την αλληλεγγύη του ΝΑΤΟ, προσέθεσε, με την προϋπόθεση ωστόσο ότι οι ίδιοι θα τιμούν τις δεσμεύσεις τους. Τότε, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ. Τσαβούσογλου σηκώθηκε από τη θέση του χωρίς να περιμένει το κλείσιμο της συζήτησης από τον ΓΓ του ΝΑΤΟ J. Stoltenberg

Ζήτησε μάλιστα να προβεί στη δευτερολογία του ως τελευταίος ομιλητής, αλλά η Γραμματεία του ΝΑΤΟ του ξεκαθάρισε ότι δεν προβλέπεται από τη διαδικασία.

Η ατζέντα των συνομιλιών

Το ζήτημα του κορωνοϊού, το μεταναστευτικό και η Συρία εξετάστηκαν, μεταξύ άλλων, στη σημερινή Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών - μελών του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Όπως ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά το πέρας της συνόδου, «εξετάσθηκε ενδελεχώς ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει το ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, μέσω της σημαντικής τεχνογνωσίας του σε θέματα αλυσίδων εφοδιασμού, σχεδιασμού πολιτικής προστασίας αλλά και διαχείρισης κρίσεων.

Συζητήσαμε, ακόμα, για τη δυνατότητα αύξησης της συμβολής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των ροών παράτυπης μετανάστευσης, υπό το φως της πρόσφατης έξαρσης των ροών προς τη χώρα μας. 

Λαμβάνοντας, μάλιστα, υπόψιν την πανδημία του κορωνοιού, η οποία προσθέτει ένα επιπλέον δεδομένο στην αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης μετακίνησης ανθρώπων. Αναφέρθηκα, επίσης, στις πρόσφατες εξελίξεις στον Έβρο και στην εργαλειοποίηση ανθρώπων, η οποία υπονομεύει τις αξίες της Συμμαχίας.

Εξετάσθηκε ακόμη η κατάσταση στη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, καθώς και οι εξελίξεις στη Γεωργία και την Ουκρανία, για τις οποίες εκφράσαμε την στήριξή μας στην ευρωατλαντική τους προοπτική.

Τέλος, συζητήθηκε η εντολή της Διαδικασίας Διαλογισμού, όπου προσβλέπουμε στην από κοινού με τους Συμμάχους μας εξέταση, υπό την καθοδήγηση του Βορειο-Ατλαντικού Συμβουλίου, του μέλλοντος της Συμμαχίας μας.»


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιπαράθεση Ελλάδας - Τουρκίας στη σύνοδο του ΝΑΤΟ - «Ενορχηστρωμένη επίθεση στα σύνορά μας» κατήγγειλε ο Δένδιας"

Δημοσκόπηση Alco: 9 στους 10 στηρίζει την απαγόρευση κυκλοφορίας – Τι «βαθμό» βάζουν σε Μητσοτάκη, Κικίλια και Τσιόδρα

Ανησυχία για την εξάπλωση της πανδημίας Covid-19 εκφράζουν 9 στους 10 πολίτες σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 90% των ερωτηθέντων ανησυχεί για την εξάπλωση της πανδημίας, ενώ το 67% φοβάται ότι θα νοσήσει από τον ιό.
Η πλειοψηφία συμφωνούν με τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας, δηλώνοντας μάλιστα πως είναι έτοιμη να αποδεχθούν και μια πιθανή επέκτασή τους αν κριθεί αναγκαίο.  Οι πολίτες βαθμολογούν θετικά το κράτος, αλλά όχι και τόσο θετικά τη συνέπεια που επιδεικνύουν οι πολίτες όσον αφορά στην τήρηση των μέτρων.
Το 86% θεωρούν ότι η κυβέρνηση έλαβε μέτρα εγκαίρως, ενώ δηλώνουν ικανοποιημένοι με τις αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Βασίλη Κικίλια για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Αντιθέτως, εκφράζουν την ανησυχία τους για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, με έναν στους δύο να βρίσκει ανεπαρκή τα μέτρα  οικονομικής στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.
Αναλυτικότερα οι απαντήσεις στη δημοσκόπηση: 
Πόσο ανησυχούν ότι θα νοσήσουν από κορονοϊό οι πολίτες
Τι πιστεύουν για την απαγόρευση κυκλοφορίας 
Πώς αξιολογούν την αντίδραση της κυβέρνησης και τη λήψη μέτρων
Πώς αξιολογούν τα μέτρα για οικονομική στήριξη
Ικανοποίηση από τις αποφάσεις του πρωθυπουργού 
Ικανοποίηση από τις αποφάσεις του υπουργού Υγείας
Αξιολόγηση του κράτους ως προς τον τρόπο που χειρίζεται την κρίση του κορονοϊού
Αξιολόγηση της συνέπειας των πολιτών ως προς την τήρηση των μέτρων
Αξιολόγηση της καθημερινής ενημέρωσης από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα
Αξιολόγηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας
Ταυτότητα της έρευνας
mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Alco: 9 στους 10 στηρίζει την απαγόρευση κυκλοφορίας – Τι «βαθμό» βάζουν σε Μητσοτάκη, Κικίλια και Τσιόδρα"

Ιταλία – Κορωνοϊος: 760 νεκροί σε 24 ώρες – 13.915 τα θύματα

Εφιαλτική είναι και η σημερινή καταμέτρηση νεκρών στην Ιταλία από κορωνοϊό, η οποία φτάνει το τελευταίο 24ωρο τους 760.

Συγκεκριμένα:

Tα θύματα του ιού στην χώρα έφτασαν τους 13.915 σύμφωνα με την ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας.

Τέλος, καταγράφηκαν συνολικά άλλες 4.468 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 115.242

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία – Κορωνοϊος: 760 νεκροί σε 24 ώρες – 13.915 τα θύματα"

Δωρεά της εταιρείας ΚΑΡΕΛΙΑ 50 υπερσύγχρονων, πλήρως εξοπλισμένων σταθμών Μ.Ε.Θ.

Τη δωρεά, προς το υπουργείο Υγείας, 50 υπερσύγχρονων, πλήρως εξοπλισμένων σταθμών Μ.Ε.Θ. (Μονάδων Εντατικής Θεραπείας), αποτελούμενων από ειδική ηλεκτρονική κλίνη, monitor παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών και ηλεκτρονικό αναπνευστήρα υψηλής τεχνολογίας ανακοίνωσε η ΚΑΡΕΛΙΑ ΑΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η δωρεά των 50 σταθμών Μ.Ε.Θ. αποσκοπεί στην έγκαιρη και στοχευμένη ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. (Εθνικού Συστήματος Υγείας), προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες εντατικής παρακολούθησης και θεραπείας που αναμένεται να προκύψουν ενόψει της επαπειλούμενης έξαρσης της νόσου.

Η εν γένει υλοποίηση της δωρεάς και η κατανομή των σταθμών Μ.Ε.Θ. στις νοσοκομειακές μονάδες του Ε.Σ.Υ. θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίησή τους σε περιοχές της χώρας ή σε νοσοκομειακές δομές που πάσχουν εντονότερα από την έλλειψη επαρκούς ιατρικού εξοπλισμού.

«Παραμένοντας πάντοτε κοινωνικά ενεργή, η ΚΑΡΕΛΙΑ ΑΕ εύχεται η χώρα μας να διέλθει με τις μικρότερες δυνατές απώλειες από την παγκόσμια αυτή κρίση και η επόμενη μέρα να τη βρει ενωμένη, δυνατή και αποφασισμένη να εργαστεί ξανά για ένα ελπιδοφόρο μέλλον»

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Δωρεά της εταιρείας ΚΑΡΕΛΙΑ 50 υπερσύγχρονων, πλήρως εξοπλισμένων σταθμών Μ.Ε.Θ."

Καιρός αύριο: Νέες βροχές και αρκετό κρύο

Παραμένει ο καιρός άστατος και αύριο Παρασκευή (3/04/2020) με νέες βροχές και αρκετό κρύο.
Ο καιρός θα μας ταλαιπωρήσει με νέες βροχές από τα νοτιοδυτικά και από το βράδυ μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις και θα ενισχυθούν στα νότια σε 6 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για αύριο Παρασκευή (3.04.2020) από την ΕΜΥ
Ο καιρός σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Αττική
Καιρός: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα
Μακεδονία, Θράκη 
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις από τα δυτικά και τις βραδινές ώρες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος 
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές από τα νότια που από το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6, στα νότια έως 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος 
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στην Πελοπόννησο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, που από το βράδυ θα ενταθούν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5, στα νότια 6 με 7 και βαθμιαία έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη 
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6, βαθμιαία στην Κρήτη τοπικά 7 και από το βράδυ έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 
Καιρός: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν από τα νότια και θα σημειωθούν τοπικές βροχές από αργά το απόγευμα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Γρήγορα θα στραφούν σε ανατολικούς, από το απόγευμα στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Νέες βροχές και αρκετό κρύο"

Η ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ υποστηρίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας παραχωρώντας 30 κλίνες

Η Ευρωκλινική στην προσπάθειά της να συμβάλει ουσιαστικά στην φροντίδα όλων των πολιτών που το έχουν ανάγκη και στην παρούσα δύσκολη χρονική συγκυρία στη χώρα προσφέρει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) τα ακόλουθα:

Δύο επιπλέον κλίνες σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) πέρα των 8 που έχει ήδη διαθέσει, σύνολο 10.

Μία ολόκληρη πτέρυγα του νοσοκομείου πλήρως στελεχωμένη, δυναμικότητας 20 κλινών για περιστατικά μη σχετιζόμενα με το COVID-19, συμβάλλοντας έτσι στην αποδέσμευση κλινών από τα νοσοκομεία αναφοράς του ΕΣΥ για όσο διαρκεί η κρίση.

Τέλος διαθέτει το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών για όλα τα μη λοιμώδη νοσήματα.

Οι ασθενείς που αντιμετωπίζουν επείγοντα μη λοιμώδη νοσήματα, χειρουργικά, καρδιολογικά, ορθοπεδικά, νευρολογικά κ.α. μπορούν να προσέρχονται στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της κλινικής .

Ειδικά για τα νευρολογικά επείγοντα περιστατικά, όπως τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια που χρήζουν άμεσης και επείγουσας αντιμετώπισης, η Ευρωκλινική Αθηνών διαθέτει εξειδικευμένη Μονάδα Εγκεφαλικών, η οποία εφημερεύει όλο το 24ωρο.

Η Ευρωκλινική διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι ακολουθώντας τις επίσημες οδηγίες του ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας), έχει λάβει όλα τα μέτρα για την έγκαιρη πρόληψη και την ασφάλεια τόσο των εργαζομένων της όσο κ

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ υποστηρίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας παραχωρώντας 30 κλίνες"

Κορονοϊός: Η Παπαστράτος με 237 εθελοντές στηρίζει το Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”

Οι Δήμοι βρίσκονται από την πρώτη μέρα, στην «πρώτη γραμμή» της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, υποστηρίζοντας τους πολίτες των τοπικών κοινωνιών, ιδιαίτερα όσων ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Αρωγοί στην προσπάθειά τους αποτελούν εκατοντάδες εθελοντές από όλη τη χώρα και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Μαζί έχουν δημιουργήσει μία ισχυρή συμμαχία ευθύνης και αλληλεγγύης, που έχει ένα στόχο, να κρατήσει την κοινωνία μας όρθια σε αυτή την κρίση.

Στο πλαίσιο αυτό, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος ευχαριστεί θερμά την εταιρεία Παπαστράτος για την άμεση και ουσιαστική ανταπόκριση στο κάλεσμά μας για εθελοντική ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς από την πρώτη στιγμή στάθηκε αρωγός της ελληνικής κοινωνίας σε αυτή την κρίση με σημαντικές δωρεές. Μέσα από την πρωτοβουλία της «Μαζί #prostokalytero» συμμετέχει ενεργά με εθελοντές εργαζομένους της σε 39 περιοχές σε όλη την Ελλάδα προκειμένου οι Δήμοι να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Οι 237 άμεσοι και έμμεσοι εθελοντές εργαζόμενοι της Παπαστράτος θα αναλάβουν με τα δικά τους οχήματα τη μεταφορά φαρμάκων, τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από 112 Δήμους, στα σπίτια των δημοτών.

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δήμαρχος Τρικκαίων, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε: «Στο κάλεσμα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας για εθελοντική ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», η Παπαστράτος ανταποκρίθηκε ταχύτατα, συμβάλλοντας ουσιαστικά και πρακτικά στο πρόγραμμα αυτό. Θέλω να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες προς τη Διοίκηση και όλους τους εθελοντές της εταιρείας. Η συμμαχία ευθύνης και αλληλεγγύης που δημιουργεί η αυτοδιοίκηση με τον ιδιωτικό τομέα αποδεικνύει έμπρακτα πως, όταν οι δυνάμεις όλων μας ενώνονται, μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Ευελπιστώ πως και άλλοι ιδιωτικοί φορείς, θα συνδράμουν και εκείνοι με τη σειρά τους, ώστε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα χιλιάδων συμπολιτών, που μας χρειάζονται ακόμη περισσότερο αυτή τη δύσκολη περίοδο».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, κ. Χρήστος Χαρπαντίδης ανέφερε σχετικά: «Σε αυτή την πρωτόγνωρη εποχή, ως Παπαστράτος επιλέγουμε να βασιζόμαστε στις αξίες που χαρακτηρίζουν τη μεγάλη ιστορία μας στην επιχειρηματική ζωή της χώρας: Τους ανθρώπους μας και την ευθύνη προς το κοινωνικό σύνολο. Η θέληση να βοηθήσουμε ήταν έμφυτη, το εσωτερικό κάλεσμα έγινε αυθόρμητα και μέσα σε τρεις ημέρες βγήκαν μπροστά 237 άνθρωποι της Παπαστράτος, αναλαμβάνοντας εθελοντικά αυτή τη σημαντική δέσμευση. Σε μια στιγμή κρίσιμη για όλους, η κίνηση αυτή με γεμίζει ελπίδα και υπερηφάνεια».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Η Παπαστράτος με 237 εθελοντές στηρίζει το Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”"

Αποπομπή του Όρμπαν από το ΕΛΚ ζητούν Μητσοτάκης και άλλοι 11 ηγέτες της ΕΕ

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ντόναλντ Τουσκ, με την οποία ζητείται η αποβολή του κόμματος Fidesz από το ΕΛΚ μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουγγαρία υπογράφει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με την πρωθυπουργό της Σουηδίας Erna Solberg και άλλους 11 επικεφαλής κομμάτων της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς.

Στην επιστολή επισημαίνεται η έντονη ανησυχία για τη νομοθεσία που πέρασε από το Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας στις 30 Μαρτίου και η οποία επιτρέπει στην κυβέρνηση της Ουγγαρίας να επεκτείνει επ' αόριστον την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ επιτρέπει στον πρωθυπουργό Viktor Orban να κυβερνά με διατάγματα.

«Πρόκειται για σαφή παραβίαση των ιδρυτικών αρχών της φιλελεύθερης δημοκρατίας και των ευρωπαϊκών αξιών. Η μάχη κατά του covid-19 απαιτεί εκτεταμένα μέτρα, ωστόσο ο ιός δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για την επέκταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης επ' αόριστον», αναφέρεται στην επιστολή.

Επιπλέον, εκφράζεται η στήριξη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και απευθύνεται έκκληση για κοινή δράση των κρατών-μελών, ώστε η κατάσταση στην Ουγγαρία να αντιμετωπιστεί σθεναρά.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποπομπή του Όρμπαν από το ΕΛΚ ζητούν Μητσοτάκης και άλλοι 11 ηγέτες της ΕΕ"

Βόλος: Κλείνει η παραλία για την αποφυγή συνωστισμού του πλήθους

Κλείνει και η παραλία του Βόλου μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από τον μεγάλο συγχρωτισμό περιπατητών και αθλούμενων το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Βόλου και όπου συμμετείχαν ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, η πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Βίκυ Μήτρου και η λιμενάρχης Βασιλική Κωνσταντά, αποφασίσθηκε να κλείσει η παραλία του Βόλου σε όλο το μήκος της για λόγους ασφαλείας και την αποφυγή συνωστισμού του πλήθους ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού.

Τη στήριξη του ΟΛΒ στην απόφαση τονίζει με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Οργανισμού Βίκυ Μήτρου.

«Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου δεν έχει αντίρρηση και συμφωνεί με την εισήγηση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου να κλείσει η παραλία για το κοινό για λόγους υγεινομικής ασφάλειας. Η λιμενάρχης ζήτησε με έγγραφό της προς τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου να κλείσει η παραλία από τη Δευτέρα, και συγκεκριμένα να απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και στις 12 τα μεσάνυχτα. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας αφορά το κοινό, πλην όσων εργάζονται ή διαμένουν αποδεδειγμένα στα κτίρια και στις πολυκατοικίες του παραλιακού μετώπου» σημείωσε η κ. Μήτρου.

Όπως έγινε γνωστό η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα αφορά όλο το παραλιακό μέτωπο του Βόλου, δηλαδή την λεωφόρο Αργοναυτών, από το ύψος της οδού Κ.Καρτάλη, θα συνεχίζει ως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και θα ολοκληρώνεται στον ιερό ναό του Αγίου Κωνσταντίνου. Στην απαγόρευση της κυκλοφορίας συμπεριλαμβάνεται και το παραλιακό πάρκο σε όλο του το μήκος.

Πέραν των σημερινών αποφάσεων, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, προ 15νθημέρου, είχε κλείσει και τον λιμενοβραχίονα του λιμανιού, γνωστό ως "κορδόνι", τοποθετώντας κιγκλιδώματα που απαγόρευαν την οποιαδήποτε κίνηση.

Αναμένεται πλέον ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου να ενημερώσει την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και την εφαρμογή του νόμου θα αναλάβει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου με ελέγχους από την Λιμενική Αστυνομία.

Να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Βόλου είχε ζητήσει να κλείσει η παραλία και γι αυτό οργάνωσε τη σημερινή σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: Κλείνει η παραλία για την αποφυγή συνωστισμού του πλήθους"

Απαγόρευση κυκλοφορίας: 19 Αλβανοί επιχείρησαν να επαναπατριστούν μόνοι τους με το ΚΤΕΛ

Ηθελαν να επαναπατριστούν στην Αλβανία και προσπάθησαν να το κάνουν μέσω του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων. 

Ο λόγος για 19 Αλβανούς υπήκοους που επιβιβάστηκαν από την Αθήνα σε λεωφορείο, ωστόσο στα διόδια του Ρίου αστυνομικοί τους έκαναν έλεγχο και διαπίστωσαν πως εκτός των άλλων δεν διέθεταν καν έγγραφα μετακίνησης.

Σύμωνα με το thebest.gr, οι 19 υπήκοοι Αλβανίας εντοπίστηκαν να κινούνται μαζικά με λεωφορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ. Στην πλειονότητά τους είναι εργαζόμενοι στον τουριστικό κλάδο στην χώρα μας, οι οποίοι έμειναν άνεργοι λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού.



Το λεωφορείο οδηγήθηκε μέχρι τον σταθμό του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας, όπου αστυνομικοί τους ζήτησαν εξηγήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες σκοπός τους ήταν να μεταβούν στην χώρα τους, ενώ κανείς δεν διέθετε άδεια μετακίνησης. Για τον λόγο αυτό τους επιδόθηκε κλήση και το σχετικό πρόστιμο των 150 ευρώ.






Απορία προκαλεί το γεγονός οτί οι 19 Αλβανοί υπήκοοι ήθελαν να μεταβούν στην χώρα τους, τη στιγμή που τα σύνορα είναι κλειστά. Οι επιβαίνοντες στο λεωφορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων θα μπορούσαν κάλλιστα να νοσούν από κορωνοϊό και να μεταφέρουν την νόσο σε άλλες περιοχές. Για τον λόγο αυτό ακολουθήθηκε το πρωτόκολο, ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ και το πιθανότερο σενάριο θέλει επαναπροώθησή τους, στην Αθήνα και παραμονή σε κατ’ οίκον καραντίνα.

thebest
Διαβάστε Περισσότερα » "Απαγόρευση κυκλοφορίας: 19 Αλβανοί επιχείρησαν να επαναπατριστούν μόνοι τους με το ΚΤΕΛ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news