facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Ο κορονοϊός «χτύπησε» και την κόρη του Ηλία Μόσιαλου

Είναι γνωστό πως ο κορονοϊός δεν κοιτάει ούτε αν είσαι πλούσιος ή φτωχός, ούτε αν είσαι γνωστός ή άγνωστος. Αυτό αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά με την κόρη του κ. Ηλία Μόσιαλου ο οποίος μόλις χθες ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς για τον κορονοϊο, μετά από απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η κόρη του κ. Μόσιαλου νοσεί από τον κορονοϊό και έχει ήπια συμπτώματα. Την είδηση αποκάλυψε ο ίδιος ο κ. Μόσιαλος μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

«Συνομιλία με την κόρη μου που είναι σε απομόνωση γιατί πάσχει (ευτυχώς με ήπια συμπτώματα μέχρι στιγμής) από Covid-19. #ΜΕΝΟΥΜΕΣΠΙΤΙ», έγραψε.



newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο κορονοϊός «χτύπησε» και την κόρη του Ηλία Μόσιαλου"

Κορονοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα στην Ιρλανδία

Η Ιρλανδία επιβάλει γενική απαγόρευση κυκλοφορίας από σήμερα τα μεσάνυχτα της Παρασκευής έως τις 12 Απριλίου για να καταπολεμηθεί ο κορονοϊός.

Αυτό ανακοίνωσε ο ο πρωθυπουργός Λίο Βάραντκαρ ο οποίος ξεκαθάρισε πως «όλοι πρέπει να μείνουν σπίτι, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες», για να χτυπηθεί ο κορονοϊός.

Παράλληλα τόνισε πως θα είναι δυνατές εξαιρέσεις για την μεταφορά στο χώρο εργασίας, για αγορές για τρόφιμα, μετακίνηση για ιατρικό ραντεβού, ή για σωματική άθληση κοντά στον τόπο κατοικίας.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα στην Ιρλανδία"

Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και το Σάββατο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας, θα είναι το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού αύριο Σάββατο 28 Μαρτίου.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά, οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία δεν θα έχει αξιόλογη μεταβολή, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 8 βαθμούς), 8 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 9 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 5 έως 12 βαθμούς), 10 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 20 βαθμούς στην Κρήτη, 11 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών, κυρίως από το μεσημέρι, αναμένεται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, με εξασθένηση.

Νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρώτες πρωινές και βραδινές ώρες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και το Σάββατο"

Κορωνοϊός - Καπερνάρος στο ΘΕΜΑ 104,6: Να συλληφθεί άμεσα ο Μητροπολίτης Κέρκυρας και να οδηγηθεί στο Αυτόφωρο!

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104.6 ο γνωστός ποινικολόγος Βασίλης Καπερνάρος, τόνισε πως οφείλει να παρέμβει αυτεπαγγέλτως η εισαγγελία, προκειμένου να συλληφθεί άμεσα ο Μητροπολίτης και να οδηγηθεί στο Αυτόφωρο, για ένα αδίκημα το οποίο τιμωρείται με έως 5 χρόνια φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο.

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός - Καπερνάρος στο ΘΕΜΑ 104,6: Να συλληφθεί άμεσα ο Μητροπολίτης Κέρκυρας και να οδηγηθεί στο Αυτόφωρο!"

Ίδρυμα Π. και Αλ. Κανελλοπούλου: Δωρεά €1 εκατ. για προμήθειες νοσοκομειακού εξοπλισμού

"Στο πλαίσιο της κρίσιμης συγκυρίας για τη χώρα, όπου η ανάγκη για την άμεση προμήθεια πρόσθετου νοσοκομειακού εξοπλισμού για την καταπολέμηση της διάδοσης του Κορωνοϊού είναι ζωτικής σημασίας, το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου προχώρησε σε δωρεά 1.000.000 ευρώ για την αξιοποίησή του προς αυτό τον σκοπό", σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

"Σε πλήρη συντονισμό και συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, η χρηματική δωρεά θα διατεθεί στο Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας ΑΕ (ΙΦΕΤ ΑΕ) για την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού σε νοσοκομεία και δημόσιες δομές υγείας".

Σχετικά με το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου

Το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, από την ίδρυση του το 1999 έως σήμερα, έχει ως στόχο την ενίσχυση δράσεων που προάγουν τον πολιτισμό, την παιδεία και την κοινωνική αλληλεγγύη. Οι ιδρυτές ήταν μέλη της οικογένειας των ιδρυτών της A.E. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Ίδρυμα Π. και Αλ. Κανελλοπούλου: Δωρεά €1 εκατ. για προμήθειες νοσοκομειακού εξοπλισμού"

ΟΤΕ: Προχωρά στη δωρεά 2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ελληνικών νοσοκομείων

Στη δωρεά 2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ελληνικών νοσοκομείων με αναπνευστήρες, κλίνες κατάλληλες για ΜΕΘ και άλλο ιατρικό εξοπλισμό, βάσει των αναγκών που καθορίζονται από το Υπουργείο Υγείας, προχωρά ο Όμιλος ΟΤΕ, στηρίζοντας την εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης που έχει προκαλέσει η εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

O Όμιλος ΟΤΕ προχωρά άμεσα στην παράδοση 25 αναπνευστήρων, αξίας 255.000 ευρώ, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μία μεγάλη προσπάθεια για την αγορά επιπλέον αναπνευστήρων και δεκάδων πλήρως εξοπλισμένων κλινών για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των ελληνικών νοσοκομείων αναφοράς.

Ταυτόχρονα, σε συνεννόηση με το συντονιστικό τμήμα του Υπουργείου Υγείας, θα προχωρήσει στην αγορά και άλλου ιατρικού εξοπλισμού, βάσει των αναγκών των νοσοκομείων. Η συνολική προσφορά του Ομίλου ΟΤΕ θα ανέλθει στα 2 εκατ. ευρώ.

«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, είμαστε όλοι μαζί. Με τη σύμπραξη όλων μας, η χώρα μας θα βγει νικήτρια. Ελπίζουμε η προσφορά ιατρικού εξοπλισμού να βοηθήσει το τιτάνιο έργο των ελληνικών νοσοκομείων, των γιατρών και νοσηλευτών μας, που κάθε μέρα ρίχνονται με αυτοθυσία στη μάχη για την φροντίδα των συνανθρώπων μας», αναφέρει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ.

Ο Όμιλος ΟΤΕ έχει αναλάβει πρωτοβουλίες και σειρά μέτρων για την προστασία των ανθρώπων του, τη θωράκιση των τηλεπικοινωνιακών υποδομών και υπηρεσιών, αλλά και τη διάθεση παροχών και ψηφιακών εργαλείων, που διευκολύνουν τις αυξημένες ανάγκες των συνδρομητών του για επικοινωνία, συνδεσιμότητα, ψυχαγωγία και εργασία από το σπίτι.

Το 80%των ανθρώπων που εργάζονται για τον Όμιλο ΟΤΕ, πάνω από 13.000 άνθρωποι, ήδη εργάζονται απομακρυσμένα – εδώ και πάνω από δύο εβδομάδες. Παράλληλα, οι άνθρωποι πρώτης γραμμής του Ομίλου ΟΤΕ φροντίζουν καθημερινά ώστε να διασφαλίζεται το αγαθό της επικοινωνίας για πολίτες, επιχειρήσεις και φορείς.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΤΕ: Προχωρά στη δωρεά 2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ελληνικών νοσοκομείων"

Κορωνοϊός - Ιταλός πρόεδρος: Να παρέμβει η Ευρώπη προτού να είναι αργά

Μετά το βέτο της Ιταλίας για το κορωνοομόλογο, ο Ιταλός πρόεδρος, Σέρτζιο Ματαρέλα, σε νέο τηλεοπτικό μήνυμά του, αναφέρθηκε στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης που προκλήθηκε, στην Ευρώπη, από τον κορωνοϊό.

Ο Ματαρέλα τόνισε με έμφαση ότι η Ευρώπη πρέπει να κατανοήσει τη σοβαρότητα της απειλής αυτής και να παρέμβει με συγκεκριμένο τρόπο, προτού να είναι αργά.

Ο Ιταλός πρόεδρος υπενθύμισε τις σημαντικές πρωτοβουλίες που ελήφθησαν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στη συνέχεια υπογράμμισε: «Δεν το έπραξε, ακόμη, το συμβούλιο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων. Αναμένουμε να συμβεί με συγκεκριμένο τρόπο, τις επόμενες ημέρες. Απαιτούνται νέες κοινές πρωτοβουλίες, ξεπερνώντας παλαιά πρότυπα, τα οποία είναι έξω από την πραγματικότητα της δραματικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η ήπειρός μας. Ελπίζω όλοι να κατανοήσουν πλήρως, πριν να είναι πολύ αργά, την σοβαρότητα της απειλής για την Ευρώπη. Η αλληλεγγύη δεν απαιτείται μόνον από τις αξίες της Ένωσης, αλλά αποτελεί και κοινό συμφέρον».

Σύνοδος Κορυφής: Τελεσίγραφο από Ιταλία και Ισπανία για το «κορωνοομόλογο»

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε απέρριψε το προσχέδιο του κειμένου συμπερασμάτων της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής.

Αιτία, η αρνητική στάση ορισμένων χωρών μελών, ως προς την ανάγκη υιοθέτησης των ευρωομολόγων, για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού.

«Μέσα σε δέκα μέρες η Ένωση πρέπει να βρει τη λύση. Αν η Ευρώπη βοηθήσει όπως έκανε στο παρελθόν, τότε θα βασιστούμε στις δυνάμεις μας», είπε ο Κόντε, σύμφωνα με την Rai και την εφημερίδα La Repubblica.

Τα Ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν επίσης ότι η κίνηση Κόντε έγινε σε συνεργασία με την Ισπανική κυβέρνηση και τον Πέδρο Σάντσεθ ο οποίος και αυτός ανέμενε πιο συγκεκριμένες αποφάσεις από τη σύνοδο κορυφής.

Να σημειωθεί ότι στο προσχέδιο συμπερασμάτων που παρουσιάστηκε στους ευρωπαίους ηγέτες λόγω των αντιρρήσεων της Γερμανίας και της Ολλανδίας δεν υπάρχει καμία αναφορά σε ευρω-ομόλογα, ενώ έχει αφαιρεθεί και η άμεση αναφορά στον ESM που υπήρχε σε προηγούμενη εκδοχή.

Σε μια πρώτη αντίδραση του, ο Ιταλός πρωθυπουργός δεν δίστασε να σηκώσει τους τόνους δείχνοντας εμμέσως την Ολλανδία και τη Γερμανία.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός - Ιταλός πρόεδρος: Να παρέμβει η Ευρώπη προτού να είναι αργά"

Έκκληση Αρχιεπισκόπου: Προστατεύστε τη ζωή σας και των συνανθρώπων σας

Με ύφος εμψυχωτικό και παρηγορητικό συγχρόνως ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος απευθύνθηκε σήμερα σε όλους τους πιστούς λίγο πριν την έναρξη των Δ’ Χαιρεισμών.

Ο Αρχιεπίσκοπος παρότρυνε με πατρικό ύφος όλους τους πολίτες να προστατεύσουν τη ζωή τους και τη ζωή των πολιτών τους. Αναφερόμενος, μάλιστα, στην κοινή προσευχή, σημείωσε ότι «η κοινή προσευχή στη ζωή της εκκλησίας αναφέρεται πάντα με ιδιαίτεραη έμφαση στους μη δυναμένους να παραστούν στην εκκλησία».

Ο Μακαριώτατος, δεν παρέλειψε να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στους ιατρούς και τους νοσηλευετές, στους οποίους και ευχήθηκε δύναμη και υγεία.

Παρακολουθήστε ολόκληρο το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου:



dogma
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκκληση Αρχιεπισκόπου: Προστατεύστε τη ζωή σας και των συνανθρώπων σας"

Κορωνοϊός: Ειδικός απεσταλμένος στη Βρετανία για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όρισε σήμερα τον πρέσβυ κ. Πάνο Καλογερόπουλο ως Ειδικό Απεσταλμένο στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο πλαίσιο τη εντατικοποίησης των προσπαθειών για αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας Covid-19 σε σχέση με τους Έλληνες πολίτες στο εξωτερικό και τον επαναπατρισμό τους, όποτε αυτός απαιτείται.

Κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών, ο Ειδικός Απεσταλμένος μεταβαίνει στο Λονδίνο, προκειμένου να συντονίσει τις σχετικές προσπάθειες, καθώς και τη συναφή συνεργασία με τις βρετανικές αρμόδιες αρχές.

Στο Λονδίνο θα μεταβεί με ειδική πτήση που πρόκειται να επιστρέψει αργότερα την ίδια ημέρα στην Αθήνα, επαναπατρίζοντας δεκάδες Ελλήνων πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Ειδικός απεσταλμένος στη Βρετανία για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων"

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι να κάνετε για να πάτε σε συνεργείο (διαδικασία)

Όπως ξεκαθαρίζει και με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκίνητων, οι ιδιοκτήτες οχημάτων που επιθυμούν να επισκεφτούν κάποιο συνεργείο έχουν τη δυνατότητα αυτή μέσω της παρακάτω διαδικασίας:

«Ενημερώνουμε τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις πως επί του παρόντος η προσέλευση στα συνεργεία και τις εκθέσεις αυτοκινήτων είναι νόμιμη /επιτρέπεται. Συμπεριλαμβάνεται στην περίπτωση Β2 των κατ΄ εξαίρεση μετακινήσεων (μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα). Τα μέλη του ΣΕΑΑ, επίσημοι εθνικοί και τοπικοί διανομείς, υποστηρίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία των μεταφορών».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι να κάνετε για να πάτε σε συνεργείο (διαδικασία)"

Μεταναστευτικό: Σε καραντίνα στην Τουρκία οι μετανάστες που έφυγαν από τα σύνορα στον Έβρο

Σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας μεταφέρονται οι μετανάστες που βρίσκονταν σε άτυπο καταυλισμό στη συνοριακή πύλη του Παζάρκουλε, απέναντι από τις Καστανιές. 

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu, η Άγκυρα εκκένωσε την περιοχή λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των μέτρων που έχει επιβάλλει. 

Οι χιλιάδες μετανάστες μεταφέρονται με λεωφορεία που χρησιμοποιεί η νομαρχία της Αδριανούπολης σε ξενώνες, όπου και θα τεθούν σε καραντίνα. 

Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, που είτε διέμεναν στην Τουρκία είτε ήρθαν πρόσφατα από τη Συρία, αλλά και χώρες όπως το Αφγανιστάν, το Ιράν και το Μπαγκλαντές, καθώς και από χώρες της Αφρικής, έσπευσαν πριν από έναν μήνα στην περιοχή των συνόρων με την Ελλάδα, ύστερα από την δήλωση του προέδρου Ερντογάν ότι οι τουρκικές αρχές δεν θα εμποδίζουν κανέναν πρόσφυγα ή μετανάστη να προσπαθήσει να περάσει στην Ευρώπη.

Η ξαφνική εκκένωση προκάλεσε εντύπωση

Η σπουδή με την οποία ελήφθη σήμερα η απόφαση για τη σταδιακή εκκένωση της περιοχής του Παζαρκουλέ, προκαλεί εντύπωση, καθώς μόλις χθες ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, είχε δηλώσει ότι 150.600 άνθρωποι έχουν διασχίσει τα σύνορα με την Ελλάδα στο ύψος του Παζάρκουλε, αλλά και ότι 4.600 άτομα παραμένουν, οι τουρκικές αρχές φροντίζουν για όλες τις ανάγκες τους και «οι διελεύσεις από τα σύνορα συνεχίζονται».

Πώς θα γίνει η κατανομή στην Τουρκία

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, τα πρώτα 15 λεωφορεία με περίπου 1.000 άτομα ξεκίνησαν χθες από την Αδριανούπολη και έφτασαν σήμερα στον κεντρικό σταθμό υπεραστικών λεωφορείων στο Εσενλέρ της Κωνσταντινούπολης, όπου θα κατανεμηθούν σε διάφορους κρατικούς ξενώνες και θα παραμείνουν σε καραντίνα. 

Κάποιοι άλλοι θα σταλούν σε άλλες τουρκικές πόλεις, όπως οι Μαλάτυα καιΚιουτάχεια. Στην περιοχή του Παζάρκουλε παραμένουν περίπου 3.000 άτομα, αλλά αναμένεται να μεταφερθούν με τον ίδιο τρόπο προς διάφορα σημεία που θα επιλέξουν οι τουρκικές αρχές. 

Ένα δεύτερο κομβόι λεωφορείων αναμένεται να ξεκινήσει αργότερα σήμερα προς Κωνσταντινούπολη.

Επισήμως δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση από τις τουρκικές αρχές για αλλαγή πολιτικής στο θέμα των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονταν στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεταναστευτικό: Σε καραντίνα στην Τουρκία οι μετανάστες που έφυγαν από τα σύνορα στον Έβρο"

Στους 519 οι νεκροί στη Νέα Υόρκη από τον κορονοϊό και άλμα των κρουσμάτων σε 44.635

Οι νεκροί από την επιδημία του κορονοϊού στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης αυξήθηκαν στους 519 σήμερα, από 385 που ήταν χθες, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.

Άλμα κατέγραψαν και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού, φτάνοντας τα 44.635, από 37.258 μέχρι χθες την ίδια ώρα.

Ο κυβερνήτης, έχοντας στον φόντο τις αυτοσχέδιες νοσοκομειακές κλίνες που έχουν στηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Τζέικομπ Κ. Τζάβιτς του Μανχάταν, είπε επίσης ότι ο αριθμός των ανθρώπων που χρειάζονται νοσηλεία διπλασιάζεται πλέον κάθε τέσσερις ημέρες, αντί για τρεις που ήταν μέχρι την περασμένη εβδομάδα.

Η Νέα Υόρκη μπορεί να δει την κορύφωση στη ζήτηση για νοσοκομειακές κλίνες σε τρεις εβδομάδες από τώρα, πρόσθεσε. Οι αρχές θα προσπαθήσουν να κατασκευάσουν άλλες τέσσερα προσωρινά νοσοκομεία ώστε να ανταποκριθούν στην αύξηση αυτή.

Ο Κουόμο ανακοίνωσε επίσης ότι παρατείνεται το κλείσιμο των σχολείων στην Πολιτεία για άλλες δύο εβδομάδες, μέχρι τις 15 Απριλίου.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Στους 519 οι νεκροί στη Νέα Υόρκη από τον κορονοϊό και άλμα των κρουσμάτων σε 44.635"

Κίνδυνος κατάρρευσης για 6 ελληνικές αεροπορικές εταιρίες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται μεταξύ άλλων και οι Ελληνικές Αεροπορικές εταιρίες μετά την ραγδαία εξάπλωση του κορωναϊού COVID-19, μετρώντας απώλειες και ζημιές πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
Με επιστολή που εστάλη στο Υπουργείο Οικονομικών και στα υπόλοιπα συναρμόδια Υπουργεία, εκφράστηκε η έντονη ανησυχία για τις Ελληνικές Αεροπορικές Εταιρείες, οι οποίες χωρίς την άμεση παροχή κρατικής βοήθειας θα καταρρεύσουν πλήρως και θα χαθούν πάρα πολλές θέσεις εργασίας.
Η επιστολή συνυπογράφηκε από τις εταιρείες Air MediterraneanBlue Bird, Ellinair, GainJet, Lumiwings, και Orange2Fly.
Σύμφωνα με την επιστολή, οι ανωτέρω εταιρείες κάνουν έκκληση προς την Κυβέρνηση για άμεση οικονομική στήριξη λόγω των χωρίς προηγούμενο επιπτώσεων της Πανδημίας.
Οπως αναφέρουν, η ρευστότητα των αεροπορικών εταιρειών έχει πλέον εξαντληθεί. Οι στόλοι τους έχουν καθηλωθεί, έχουν ακυρωθεί το σύνολο των κρατήσεων και των συμβολαίων τους, η επιβατική κίνηση έχει μηδενιστεί, τα έσοδα έχουν εντελώς εξανεμιστεί, ενώ τα έξοδα ενοικίασης αεροσκαφών, ασφάλιστρα, έξοδα συντήρησης αεροσκαφών, μισθοδοσίες, τέλη στάθμευσης και πολλά άλλα παραμένουν, με αποτέλεσμα εάν δεν παρθούν άμεσα μέτρα, να αναμένονται τις επόμενες ημέρες μαζικές καταρρεύσεις των Ελληνικών Αεροπορικών Εταιρειών. Ενδεικτικά κάθε αεροσκάφος που είναι καθηλωμένο στο έδαφος κοστίζει 10.000 – 15.000 Ευρώ την Ημέρα χωρίς τα μισθολογικά κόστη.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτή την στιγμή τα καθηλωμένα αεροσκάφη στον Ελλαδικό χώρο είναι δεκάδες, οι αεροπορικές εταιρίες ζητούν την άμεση λήψη μέτρων για τον κλάδο των Αερομεταφορών, ώστε να σωθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας. 
euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Κίνδυνος κατάρρευσης για 6 ελληνικές αεροπορικές εταιρίες"

Γαλλία: Παρατείνεται δύο εβδομάδες η καραντίνα - Άλλοι 299 νεκροί σε μια μέρα

Την παράταση για δύο εβδομάδες, μέχρι τις 15 Απριλίου, της καραντίνα στη χώρα λόγω της επιδημίας του νέου κορωνοϊού ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εντουάρ Φιλίπ.

«Μετά από αυτές τις πρώτες 10 ημέρες περιορισμού, είναι σαφές ότι βρισκόμαστε μόλις στην αρχή αυτού του επιδημικού κύματος. Έχει κατακλύσει την ανατολική Γαλλία και τώρα φτάνει στην περιοχή του Παρισιού και στη βόρεια Γαλλία» εξήγησε ο Φιλίπ.

Για τον λόγο αυτόν, τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας που θα έληγαν την επόμενη Τρίτη θα παραταθούν για άλλες δύο εβδομάδες. Στο διάστημα αυτό θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι το μέτρο θα παραταθεί ξανά, αν κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο λόγω της κατάστασης.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό απόψε, άλλοι 299 άνθρωποι πέθαναν σήμερα στη χώρα από τον Covid-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 1.995.

Στον απολογισμό που ανακοινώνουν οι γαλλικές αρχές λαμβάνονται υπόψη μόνον οι άνθρωποι που πεθαίνουν σε νοσοκομεία, όμως σύντομα σκοπεύουν να συμπεριλάβουν και τους θανάτους σε οίκους ευγηρίας, κάτι που πιθανολογείται ότι θα αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των θυμάτων.

Ο Ζερόμ Σαλμόν, ο επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας, είπε επίσης ότι μέσα σε 24 ώρες αυξήθηκαν κατά 13% τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που πλέον φτάνουν τα 32.964.

Από τους ασθενείς που νοσηλεύονται, οι 3.787 είναι σε σοβαρή κατάσταση και χρειάζονται μηχανική υποστήριξη, κάτι που σημαίνει ότι σχεδόν οι μισές από τις 8.000 νοσοκομειακές κλίνες που είναι εξοπλισμένες με αναπνευστήρες είναι κατειλημμένες.

ΑΜΠΕ, AFP, Reuters/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλλία: Παρατείνεται δύο εβδομάδες η καραντίνα - Άλλοι 299 νεκροί σε μια μέρα"

Πρόστιμα 113.500 ευρώ τα αποτελέσματα των 266 ελέγχων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου

Σε συνεργασία με την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 266 έλεγχοι και επεβλήθησαν πρόστιμα ύψους 113.500 ευρώ σύμφωνα με ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στο πλαίσιο της εφαρμογής των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου Α΄64/14-03-20 και Α΄68/20-03-2020.

Ειδικότερα, τους ελέγχους διεξήγαγε από 16/03/2020 έως 24/03/2020 στους τομείς:

– Της διακίνησης και πώλησης υγειονομικού υλικού (μάσκες, αντισηπτικά, απολυμαντικά), (αριθμός ελέγχων 116).

– Της λιανικής πώλησης τροφίμων και παροχής υπηρεσιών (αριθμός ελέγχων 150).

Σε συνεργασία με την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 266 έλεγχοι και επεβλήθησαν πρόστιμα ύψους 113.500 ευρώ.

Ενδεικτικά:

Α. Κατά τον έλεγχο σε φαρμακαποθήκη διαπιστώθηκε απόκλιση στο μικτό περιθώριο κέρδους για προϊόντα προστασίας ατομικής υγιεινής κατά παράβαση του άρθρου εικοστού πρώτου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου Α΄68/20-03-2020 και επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ.

Β. Μετά από καταγγελία πολίτη στο τηλεφωνικό κέντρο 1520 για εξαπάτηση ως προς την παράδοση 5.000 τεμαχίων υγειονομικών μασκών, συνολικής αξίας 3.750 ευρώ, που θα κατέληγαν, κατόπιν δωρεάς ιδιώτη, σε δημόσιο νοσοκομείο της χώρας, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στην αναφερόμενη στα εμπορικά παραστατικά διεύθυνση, όπου και διαπιστώθηκε ότι, η επιχείρηση παραμένει κλειστή τις τελευταίες ημέρες και η δραστηριότητα της δεν σχετίζεται με την πώληση υγειονομικού υλικού. Η έρευνα συνεχίζεται.

Γ. Σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ διεξήχθη έλεγχος σε πρατήρια υγρών καυσίμων της Καρπάθου. Από τα ευρήματα του ελέγχου προκύπτει ότι οι πρατηριούχοι της περιοχής μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και την πτώση των διεθνών και διυλιστηριακών τιμών, αύξησαν τα μικτά περιθώρια κέρδους τους, διατηρώντας τις τιμές σε τοπικό επίπεδο απαράδεκτα υψηλά. Στους παραβάτες επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου Α΄68/20-03-2020 κυρώσεις ύψους 60.000 ευρώ συνολικά.

Δ. Εκδόθηκε η υπ΄αριθμ. 32809/24/03/2020 εγκύκλιος του ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή που εστάλη στις Διευθύνσεις Ανάπτυξης των Π.Ε. της χώρας, ζητήθηκε να ελεγχθούν οι τομείς της αγοράς, ως προς την πώληση αγαθών (μικτό περιθώριο κέρδους) όπως προβλέπεται από την παρ. 1 του εικοστού πρώτου άρθρου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου Α΄68/20-03-2020.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόστιμα 113.500 ευρώ τα αποτελέσματα των 266 ελέγχων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου"

Κοροναϊός: Επιχορήγηση 2,25 εκ. σε Δήμους για την προστασία των Ρομά

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, ένα ποσό της τάξης των 2.255.000 ευρώ που προέρχεται από ον λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», θα μοιραστεί σε δήμους της χώρας για την προστασία των Ρομά πληθυσμών.
Το παραπάνω ποσό κατανέμεται για προμήθειες υλικού καθώς και λοιπών υπηρεσιών συναφών με την αντιμετώπιση της κατεπείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης για την λήψη μέτρων αποφυγής και διάδοσης του κοροναϊού COVID-19 σε οικισμούς και καταυλισμούς Ρομά, που βρίσκονται σε 98 Δήμους της χώρας, σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί:
news
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοροναϊός: Επιχορήγηση 2,25 εκ. σε Δήμους για την προστασία των Ρομά"

Κορωνοϊός: Μητέρα κατήγγειλε τον γιο της που δεν τηρούσε την καραντίνα

Τον ίδιο της το γιο που είχε επιστρέψει από χώρα του εξωτερικού και, παρότι έπρεπε να βρίσκεται σε καραντίνα, κατήγγειλε στις υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας, η μητέρα του! Αυτό αποκάλυψαν πηγές του ΓΓΠΠ κατά την συνομιλία τους με δημοσιογράφους, δίνοντας της τα εύσημα για την πράξη της.

Νωρίτερα, κατά την συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε τονίσει ότι 6.687 άτομα βρίσκονται σε καραντίνα: «Δεν είναι εύκολο να επιτηρεί κανείς αυτές τις καραντίνες αλλά όλος ο κρατικός μηχανισμός κάνει το καλύτερο», υποστήριξε, λέγοντας «ευχαριστώ» στην ΕΛΑΣ. Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει χώρος για εφησυχασμό, γιατί η μάχη είναι δύσκολη», και προανήγγειλε εντατικοποίηση των ελέγχων και «περισσότερα πρόστιμα».

Αναφορικά με το αν μέχρι πότε θα συνεχιστεί η απαγόρευση κυκλοφορίας και μετά την 6η Απριλίου, όποτε και λήγει, ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι «κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποια μέτρα θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες.

Συζητάμε με τον κ. Τσιόδρα και με την επιστημονική ομάδα και αποφασίζουμε καθημερινά», πρόσθεσε. Επανέλαβε, δε, ότι «όλα τα μέτρα είναι πάνω στο τραπέζι και δεν έχουν μόνο οριζόντιο χαρακτήρα αλλά και επιμέρους απαγορεύσεις στις 13 περιφέρειες -κλάστερ που είναι χωρισμένη η χώρα» (σ.σ. όπως στην περίπτωση του Εχίνου).

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Μητέρα κατήγγειλε τον γιο της που δεν τηρούσε την καραντίνα"

Κοροναϊός: 389 παραβάσεις για μετακινήσεις καταγράφησαν μέχρι το μεσημέρι

Συνολικά 389 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν σε όλη την Ελλάδα, σήμερα, από τις 6:00 το πρωί έως τις 15:00, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Στους παραβάτες επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 150 ευρώ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι παραβάσεις σημειώθηκαν στις εξής περιοχές: 89 στην Αττική, 64 στην Κρήτη, 36 στα Ιόνια Νησιά, 29 στη Στερεά Ελλάδα, 27 στη Δυτική Ελλάδα, 26 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 26 στην Πελοπόννησο, 25 στη Θεσσαλονίκη, 21 στη Θεσσαλία, 20 στο Νότιο Αιγαίο, 9 στην Ήπειρο, 9 στο Βόρειο Αιγαίο και 8 στην Κεντρική Μακεδονία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, από την Δευτέρα 23 Μαρτίου, που εφαρμόζεται το μέτρο περιορισμού της κυκλοφορίας για την αποφυγή διάδοσης του κοροναϊού, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 4.452 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα πρόστιμα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοροναϊός: 389 παραβάσεις για μετακινήσεις καταγράφησαν μέχρι το μεσημέρι"

Ανένδοτη για την έκδοση κορονο-ομολόγου η Γερμανία! Στέλνει τις χώρες στον ΕΜΣ

Εξακολουθεί να μην δέχεται την έκδοση του κορονο-ομόλογου η Γερμανία τονίζοντας ότι γι’ αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει ο ΕΜΣ.

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας δημιουργήθηκε ακριβώς για τέτοιες καταστάσεις κρίσης, επανέλαβε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Ουλρίκε Ντέμερ και υποστήριξε ότι ο Μηχανισμός αποτελεί το κατάλληλο εργαλείο προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι οικονομικές συνέπειες της κρίσης του κορονοϊού.

Η γερμανική κυβέρνηση βλέπει τον ΕΜΣ ως μέσο το οποίο δημιουργήθηκε ακριβώς για τέτοιες καταστάσεις κρίσης», δήλωσε η κυρία Ντέμερ και τόνισε ότι «ακόμη και σε περιόδους κρίσης, εγγυήσεις και έλεγχος πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο χέρι και αυτό είναι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας». Από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών ο εκπρόσωπος Ντένις Κόλμπεργκ σημείωσε: «Στην Ε.Ε. διαθέτουμε τα εργαλεία και θα αντιμετωπίσουμε από κοινού και με αλληλεγγύη την κρίση. Υπάρχουν εργαλεία που παρέχουν τεράστιους πόρους και πάνω σε αυτά θα πρέπει να χτίσουμε». Αναφέρθηκε δε ακόμη στα διαρθρωτικά ταμεία αλλά και στην αναστολή των περιορισμών του Συμφώνου Σταθερότητας.

Οι δύο εκπρόσωποι παρέπεμψαν επιπλέον στην συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ των υπουργών Οικονομικών και η οποία θα καταλήξει εντός δύο εβδομάδων σε προτάσεις τις οποίες θα εξετάσουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε. Ο κ. Κόλμπεργκ τόνισε μάλιστα ότι τα οικονομικά μέτρα ελήφθησαν γρήγορα και σε πνεύμα αλληλεγγύης από την Ε.Ε, ενώ σε ό,τι αφορά ενδεχόμενα επιπλέον μέτρα, επανέλαβε ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. «Διαθέτουμε μέσα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε δυναμικά την κρίση και θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε», πρόσθεσε.

«Είναι αυτονόητο ότι η γερμανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να δείξει αλληλεγγύη», τόνισε από την πλευρά της η κυρία Ντέμερ, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την απογοήτευση που επικρατεί στην Ιταλία από την γερμανική άρνηση στην έκδοση ευρωομολόγων για την κρίση του κορονοϊού. «Η γερμανική κυβέρνηση παρακολουθεί πολύ στενά τις οικονομικές συνέπειες του Covid-19 και θα φερθεί εποικοδομητικά και τηρώντας τους ευρωπαϊκούς και τους εθνικούς κανόνες. Και σε περιόδους κρίσης, πρέπει εγγυήσεις και έλεγχος να βρίσκονται στο ίδιο χέρι και αυτό είναι ο ΕΜΣ», δήλωσε και πάλι, ενώ ως παράδειγμα γερμανικής αλληλεγγύης ανέφερε την υποδοχή ασθενών από την Γαλλία, την Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου το σύστημα υγείας είναι υπερφορτωμένο. «Η Γερμανία είναι αλληλέγγυα και, όπως τόνισαν οι ηγέτες, θα γίνει ό,τι είναι αναγκαίο προκειμένου να ξεπεραστεί αυτή η πρόκληση σε πνεύμα αλληλεγγύης. Θα χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία της Ε.Ε. για να στηρίξουμε στον απαιτούμενο βαθμό τα μέτρα που λαμβάνουν τα κράτη – μέλη», πρόσθεσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανένδοτη για την έκδοση κορονο-ομολόγου η Γερμανία! Στέλνει τις χώρες στον ΕΜΣ"

Όλη η αλήθεια για το κόστος νοσηλείας σε ΜΕΘ και ο δεκάλογος των ενεργειών της Hellenic Healthcare

Ψευδείς εντυπώσεις επιχειρούν να δώσουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επίσης και ορισμένοι άλλοι της αντιπολίτευσης, σε ό,τι αφορά το κόστος λειτουργίας των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στα ιδιωτικά θεραπευτήρια που έχουν επιταχθεί λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

Όπως τονίζεται από παράγοντες των φορέων παροχής υπηρεσιών Υγείας του ιδιωτικού τομέα, λόγω του κορονοϊού μετακινήθηκαν σε ΜΕΘ ιδιωτικών νοσηλευτηρίων αρκετά περιστατικά από κρατικά νοσοκομεία προκειμένου αυτά να ενισχύσουν τη διαθεσιμότητά τους, περιθάλπτοντας ασθενείς του κορονοϊού.

Μπροστά στην κορύφωση της πανδημίας που αναμένεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, η κυβέρνηση προχώρησε σε συμφωνία με τον κλάδο των ιδιωτικών κλινικών προκειμένου να υπάρχει διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ για τους πολύ βαριά ασθενείς από τον κορονοϊό. Και αναγνωρίζοντας τη μη συγκρισιμότητα των κρατικών Κλειστών Ελληνικών Νοσηλίων (ΚΕΝ) με το πραγματικό κόστος των ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα εξαιτίας του μη συνυπολογισμού του μισθολογικού κόστους, αποδέχθηκε την προσαύξηση του νοσηλίου με συντελεστή 2,09.

Ο ΕΟΠΥΥ ορθά αποζημιώνει τα δημόσια νοσοκομεία με το 100% του ΚΕΝ για τις ΜΕΘ, καθώς η μισθοδοσία του προσωπικού τους καλύπτεται από τον προϋπολογισμό μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων.

Στελέχη επιχειρήσεων ιδιωτικών παρόχων Υγείας αναφέρουν ότι η αποζημίωση που φτάνει τα 1600 ευρώ ανά ημέρα για ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ σαφώς και δεν συνιστά κερδοσκοπία, καθώς ναι μεν αυτό το ποσό είναι διπλάσιο από αυτό που δικαιολογούσε μέχρι πρότινος ο ΕΟΠΥΥ, αλλά σε κάθε περίπτωση αδυνατεί να καλύψει τα διαφυγόντα έσοδα. Ειδικά μάλιστα όταν στα ιδιωτικά νοσοκομεία έχουν ματαιωθεί τα χειρουργεία, ενώ παραμένουν ανενεργά και τα εξωτερικά ιατρεία.

Η Hellenic Healthcare, η οποία αποτελεί ηγέτιδα δύναμη στην Ελλάδα (Θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ, Metropolitan General, Μητέρα, Λητώ και Creta InterClinic), αναφέρει τα ακόλουθα δέκα σημεία για τις ενέργειες που έχει κάνει μέχρι σήμερα:

1. Ήδη από τον Ιανουάριο έχουμε διαθέσει κλίνες ΜΕΘ στο Υπουργείο Υγείας για την κάλυψη των αναγκών του Δημοσίου (τότε η πρόβλεψη ήταν για την έξαρση της γρίπης).
2. Όταν προέκυψε το ενδεχόμενο εμφάνισης του κορονοϊού, ανταποκριθήκαμε άμεσα στην πρόσκληση του Υπουργείου Υγείας προσφέροντας επιπρόσθετες κλίνες ΜΕΘ για την κάλυψη των αναγκών που τυχόν προέκυπταν.
3. Όταν παρουσιάστηκε ανάγκη για δημιουργία νοσοκομείων αναφοράς και αντίστοιχη μεταφορά των νοσηλευομένων σ’ αυτά περιστατικών στις δομές του ιδιωτικού τομέα, αυξήσαμε άμεσα τον αριθμό των κλινών που διετίθεντο στο Δημόσιο προκειμένου να καλυφθούν οι σχετικές ανάγκες.
4. Προσφερθήκαμε να κάνουμε τεστ για τον COVID-19 με τις τιμές που θα όριζε το Δημόσιο για την περίπτωση που οι δομές του Δημοσίου δεν επαρκούσαν για την εξέταση των περιστατικών που πληρούσαν τα κριτήρια του ΕΟΔΥ. Η τιμή αυτή ορίστηκε πράγματι από το Δημόσιο, και μάλιστα μειούμενη κλιμακωτά ανάλογα με το ύψος των περιστατικών, αλλά μέχρι σήμερα η ζήτηση καλύπτεται από τις Δημόσιες δομές και δεν έχει γίνει χρήση της επιλογής αυτής.
5. Είμαστε από την πρώτη μέρα μέχρι και σήμερα σε καθημερινή επαφή με το Υπουργείο Υγείας, τον ΕΟΠΥΥ, τον ΕΟΔΥ και το ΕΚΑΒ τονίζοντας με κάθε τρόπο την διαθεσιμότητά μας για την κάλυψη οποιωνδήποτε αναγκών παραστούν.
6. Έχουμε ήδη, πριν την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος στην Αθήνα, προετοιμάσει κατάλληλα όλα τα Θεραπευτήρια του Ομίλου HHG για την ασφαλή υποδοχή περιστατικών ενδεχόμενων ασθενών COVID-19, διαμορφώνοντας κατάλληλα τους χώρους εισόδου των Θεραπευτηρίων και εγκαθιστώντας κέντρα υποδοχής και εξέτασης εκτός των χώρων των Θεραπευτηρίων για προστασία των υπόλοιπων ασθενών και του προσωπικού. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η έγκαιρη και ασφαλής διάγνωση του πρώτου κρούσματος που ήρθε στην Αθήνα, χωρίς διακινδύνευση διάδοσης της νόσου.
7. Έχουμε μεριμνήσει για την αναστολή λειτουργίας των τακτικών χειρουργείων πολύ πριν την σχετική Υπουργική Απόφαση, ενώ και η λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων έχει περιοριστεί σε επείγοντα περιστατικά.
8. Δεν έχουμε προβεί σε καμία μείωση αμοιβών ή εκ περιτροπής εργασία του προσωπικού παρά την σημαντική μείωση της λειτουργίας των δομών μας, παραμένοντας σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση, από κοινού με το Δημόσιο, της πρωτοφανούς αυτής απειλής.
9. Θέσαμε προκαταβολικά στη διάθεση του Δημοσίου 100 κλίνες νοσηλείας (από 50 σε κάθε ένα από τα δύο μεγαλύτερα Θεραπευτήρια – Metropolitan και Υγεία που έχουν τις καλύτερες δυνατές υποδομές) για νοσηλεία περιστατικών COVID-19 για την απευκταία περίπτωση που η έξαρση των κρουσμάτων στην χώρα καταστήσει αναγκαία την χρήση ιδιωτικών δομών για την εξυπηρέτηση ασθενών με κορονοϊό.
10. Θεωρούμε ότι η συνεργασία με το Δημόσιο είναι υποχρέωσή μας και με αυτή την λογική έχουμε θέσει τις υπηρεσίες μας στην διάθεση των αρμοδίων φορέων. Σ’ αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανένας και θα την δώσουμε ως πάροχοι υγείας εντεταγμένοι σε ένα σύστημα όπου ο καθένας συμβάλλει με τον τρόπο που μπορεί.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Όλη η αλήθεια για το κόστος νοσηλείας σε ΜΕΘ και ο δεκάλογος των ενεργειών της Hellenic Healthcare"

Τρομάζει ο αριθμός των νεκρών στην Ιταλία από κορονοϊό: 969 σε μία μέρα, 9.134 συνολικά

Οι αριθμοί νεκρών και νοσούντων στην Ιταλία, λόγω του κορονοϊού, ανεβαίνουν καθημερινά.

Η Πέμπτη ήταν ακόμη μία άσχημη μέρα για τη γειτονική χώρα, αφού μέτρησε άλλους 712 θανάτους, με τον συνολικό αριθμό να ανεβαίνει στους 8.215...

Αριθμός που ανεβαίνει τώρα στους 9.134, αφού η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας κάνει λόγο για 969 νεκρούς το τελευταίο 24ωρο!

Παράλληλα, υπάρχουν και νέα 5.959 κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό, υπολογίζοντας και νεκρούς αλλά και όσους έχουν αναρρώσει, να είναι στις 86.498.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Τρομάζει ο αριθμός των νεκρών στην Ιταλία από κορονοϊό: 969 σε μία μέρα, 9.134 συνολικά"

Κορωνοϊός: Δικηγόροι χαρακτηρίζουν «εμπαιγμό» το επίδομα των 600 ευρώ

Για εμπαιγμό του κλάδου τους από την κυβέρνηση κάνουν λόγο «επώνυμοι» δικηγόροι των Αθηνών με αφορμή τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν σήμερα από το υπουργείο Οικονομικών για το επιμορφωτικό επίδομα των 600 ευρώ. 

Μάλιστα, οι υπογράφοντες την επιστολή δικηγόροι, καλούν τους συναδέλφους τους να μην λάβουν «το voucher της δήθεν επιμόρφωσης ώστε να μην νομιμοποιήσουμε τον εμπαιγμό του κλάδου μας».

Την επιστολή, η οποία απευθύνεται στον υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, υπογράφουν οι δικηγόροι: Ταουξής Βασίλης, Γλύκας Γιάννης, Αγαπηνός Νίκος, Παπαδάκης Μανώλης, Παντελεάκη Γιώτα, Μυλωνάς Ιπποκράτης, Βασιλοπούλου Ιφιγένεια, Σύψας Χάρης, Σακαλόγλου Δημήτρης, Παναγοπούλου Γιάννα, Βαθειά Χριστίνα, Δημητριάδου Βούλα, Κανελλόπουλος Νίκος, Ντιβανίδης Χρήστος, Γώγος Κωνσταντίνος, Παπαδόπουλος Όθων, Ψάρρης Γιάννης, Καλογριδάκης Γιάννης, Μάμμα Αλεξάνδρα, Παύλου Κωνσταντίνος, Σαζιώτης Βασίλης, Μύτουλα Χριστίνα, Βασταρούχας Παναγιώτης, Σφυριδάκης Κωνσταντίνος

Ολόκληρη η επιστολή των δικηγόρων προς τον υπουργό Οικονομικών έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ των Οικονομικών,

Αφού έκλεισαν τα δικαστήρια.

Αφού έκλεισαν τα γραφεία μας.

Αφού εξαγγείλατε ότι και οι δικηγόροι θα λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800€ και ύστερα το ανακαλέσατε.

Σήμερα εξαγγέλλετε αντί για οικονομική ενίσχυση, παρακολούθηση επιμορφωτικού προγράμματος αξίας 600€. Αν δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο, αν δεν είναι υποσχέσεις Μαυρογιαλούρου, πείτε μας πότε, πού, πώς, από ποιους θα επιμορφωθούν 42.000 δικηγόροι και σε ποιο γνωστικό αντικείμενο. Και ποιοι θα διαχειριστούν τα 180.000.000 € που ανακοινώσατε ως αξία του προγράμματος; Και επειδή είμαστε καχύποπτοι, μήπως όλα αυτά είναι ένα καλοστημένο σχέδιο ώστε κάποιοι επιτήδειοι να επωφεληθούν; Μας θυμίζει τα αλήστου μνήμης κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης, που κάποιοι έπεσαν στο μεγάλο φαγοπότι των κοινοτικών επιδοτήσεων και έβγαλαν εκατομμύρια.

Σοβαρευτείτε, υπάρχουν χιλιάδες συνάδελφοι που σε λίγο θα αντιμετωπίζουν πρόβλημα διαβίωσης. Υπόψιν ότι τρέχουν παράλληλα οι πάσης φύσεως υποχρεώσεις μας: εφορία, ΦΠΑ, ΕΦΚΑ, δόσεις δανείων, πάγια έξοδα κλπ (αναστέλλονται μεν αλλά δεν σβήνονται).

Ακυρώστε αυτή την απόφαση φαρσοκωμωδία και δώστε τα 800€ και στους δικηγόρους, όπως στους άλλους κλάδους εργαζομένων.

Συνάδελφοι, κάνεις να μην πάρει το voucher της δήθεν επιμόρφωσης ώστε να μην νομιμοποιήσουμε τον εμπαιγμό του κλάδου μας».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Δικηγόροι χαρακτηρίζουν «εμπαιγμό» το επίδομα των 600 ευρώ"

Spiegel: Η Τουρκία κατηύθυνε τα επεισόδια στα ελληνικά σύνορα

«Η Τουρκία κατηύθυνε τα επεισόδια στα ελληνικά σύνορα» αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Spiegel επικαλούμενο πληροφορίες της γερμανικής μυστικής υπηρεσίας για εξωτερικές υποθέσεις.

Το γερμανικό περιοδικό, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, γράφει τα ακόλουθα:«Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND) έχει στοιχεία ότι η Τουρκία πυροδότησε εσκεμμένα τα επεισόδια στα ελληνικά σύνορα πριν από τέσσερις εβδομάδες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η γερμανική μυστική υπηρεσία πληροφοριών και επικαλείται το Spiegel,« οι τουρκικές αρχές ανάγκασαν τους πρόσφυγες να μπουν σε λεωφορεία και τους μετέφεραν στην παραμεθόρια περιοχή. Ανάμεσα στο πλήθος αναμείχθηκαν και τουρκικές κρατικές δυνάμεις, οι οποίες πυροδότησαν τις ταραχές στον φράχτη».

Στο δημοσίευμα το γερμανικό περιοδικό σημειώνει ακόμη ότι «όταν οι γερμανικές αρχές έθεσαν υπόψη τις πληροφορίες αυτές σε εκπροσώπους της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας, αυτές αρνήθηκαν τη συμμετοχή».

Ωστόσο επισημαίνει ότι «η ελληνική κυβέρνηση είχε από νωρίς την υποψία ότι οι τουρκικές δυνάμεις πυροδότησαν τα επεισόδια. Οι αξιωματικοί ασφαλείας που βρίσκονταν εν υπηρεσία στα σύνορα, δήλωσαν στο Spiegel ότι μεταξύ των προσφύγων υπήρχαν Τούρκοι. Μερικοί από τους άνδρες αυτούς έριχναν οι ίδιοι πέτρες ή βοηθούσαν τους μετανάστες να κόψουν το φράχτη».

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Spiegel: Η Τουρκία κατηύθυνε τα επεισόδια στα ελληνικά σύνορα"

Eκατομμύρια Αμερικανοί χωρίς πρόσβαση στο Διαδίκτυο στην εποχή του Covid-19

Η εποχή της καραντίνας και των συνθηκών κοινωνικής απομόνωσης εξαιτίας των μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού βρίσκει εκατομμύρια νοικοκυριά στις ΗΠΑ χωρίς πρόσβαση στο Διαδίκτυο, την ώρα που ένα μεγάλο ποσοστό δουλεύει και πραγματοποιεί τις αγορές του από το σπίτι και με τη βοήθεια των ψηφιακών υπηρεσιών.

'Οπως δείχνουν τα στοιχεία του Pew Research Center, ολόκληρες περιοχές και σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ δεν έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, γεγονός που αφήνει εκατομμύρια νοικοκυριά αποκομμένα από ζωτικής σημασίας υπηρεσίες και πληφορόφηση σχετικά με την πανδημία.

Προτού ο κορωνοϊός χτυπήσει τις ΗΠΑ, περίπου το 7% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα είχαν πρόσβαση σε καθεστώς ευέλικτης εργασίας, όπως δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ. Αυτού του είδους η απασχόληση συνήθως συνδέεται με καλά αμειβόμενες θέσεις, γεγονός που εξηγεί τις διαφορές στην πρόσβαση στην τηλε-εργασία βάσει εισοδήματος, επισημαίνει το Pew Research Center.

CNBC/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Eκατομμύρια Αμερικανοί χωρίς πρόσβαση στο Διαδίκτυο στην εποχή του Covid-19"

Κορωνοϊός – Κύπρος: Άλλοι δύο νεκροί – Ο ένας 47χρονος από Ελλάδα

Άλλοι δύο άνθρωποι στην Κύπρο έχασαν την μάχη με τον κορωνοϊό ανακοίνωσε πριν λίγο το Υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για γυναίκα 76 ετών με υποκείμενα νοσήματα και έναν άντρα από την Ελλάδα 47 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Και οι δύο νοσηλεύονταν στην Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Πλέον ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους στην Κύπρο λόγω κορωνοϊού, ανέρχεται στους πέντε.

Παράλληλα ανακοινώθηκαν άλλα 16 νέα κρούσματα με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 162.

Τα εννέα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης, ένα κρούσμα έφτασε στην Κύπρο από εξωτερικό, ένα κρούσμα αφορά τις Βρετανικές Βάσεις, δύο κρούσματα είναι μέλη πληρώματος από διαφορετικά πλοία. Τέλος ανακοινώθηκαν άλλα τρία κρούσματα των οποίων το ιστορικό διερευνάται.

Στα 162 τα συνολικά κρούσματα εκ των οποίων τα 85 είναι επαφές.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός – Κύπρος: Άλλοι δύο νεκροί – Ο ένας 47χρονος από Ελλάδα"

Κορονοϊός: 74 νέα κρούσματα στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, στους 28 οι νεκροί

Στους 966 έφτασε ο αριθμός των ατόμων που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό στην Ελλάδα, σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 72 νέα κρούσματα στην Ελλάδα.

Παράλληλα, 66 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, από τους οποίους 65 είναι διασωληνωμένοι. 52 έχουν λάβει εξιτήριο, ενώ 4 αποσωληνώθηκαν.

Ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 28, από τους οποίους οι 23 άντρες και 5 γυναίκες. Το 89% είχε υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 ετών.

Όπως τόνισε ο κ. Τσιόδρας, η πορεία της επιδημίας συνεχίζεται και τα μέτρα αφορούν όλους και όλοι συμμετέχουμε σε αυτά. Οι επόμενες εβδομάδες είναι σημαντικές και ο καθένας πρέπει να βοηθήσει για να κρατήσουμε την εικόνα της επιδημίας, εντός ελέγχου και να αποφεύγει συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο τους συμπατριώτες μας.

Αναφορικά με τα τεστ, σημείωσε, ότι σε αυτή τη φάση, δε συστήνεται η χρήση τεστ αντισωμάτων γιατί δεν είναι αξιόπιστα: μπορεί να δώσουν ένα θετικό αποτέλεσμα (χωρίς να είναι) λόγω διασταυρούμενης αντίδρασης εντοπίζοντας κάποιον άλλο ιό και όχι τον Covit-19, ή να δώσουν ένα αρνητικό αποτέλεσμα, αν δεν βρουν αντισώματα, επειδή δεν εντοπίζονται αντισώματα τις πρώτες ημέρες της ασθένειας. Τα τεστ αντισωμάτων δεν είναι για αυτή τη φάση, σημείωσε. Ωστόσο σημείωσε ότι ερευνητική ομάδα των Πανεπιστημίων αξιολογούν τα τεστ αντισωμάτων ώστε να χρησιμοποιηθούν σε επόμενη φάση.

Σημείωσε επίσης ότι η Κίνα κλείνει τα σύνορα φοβούμενη νέο κύμα έξαρσης της επιδημίας και ότι πρέπει να βοηθήσουμε όλοι τηρώντας την καραντίνα, να αποφύγουμε ένα αρνητικό σενάριο.

Όλα τα μέτρα είναι πάνω στο τραπέζι

Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς, σχολιάζοντας τα μέτρα, σημείωσε ότι όλα τα μέτρα είναι πάνω στο τραπέζι όχι μόνο χρονικά αλλά και χωροταξικά. Κάθε μέρα είναι ξεχωριστή και ανάλογα με τα δεδομένα και πώς διαμορφώνονται οι προτάσεις και οι αποφάσεις. «Το Κράτος είναι έτοιμο με σχέδιο για οποιαδήποτε σενάριο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: 74 νέα κρούσματα στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, στους 28 οι νεκροί"

Κορωνοϊός - Μητροπολίτης Κέρκυρας: Βγάλτε άδεια για σωματική άσκηση και ελάτε να κοινωνήσετε

Να αγνοήσουν τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό και να προσέλθουν στην εκκλησία να κοινωνήσουν καλεί του Χριστιανούς ο Μητροπολίτης Κέρκυρας, Νεκτάριος.

Σε ηχητικό ντοκουμέντο που παραθέτει η ιστοσελίδα Corfupress, ο Μητροπολίτης ακούγεται να δυσανασχετεί με τα μέτρα της κυβέρνησης και ειδικά με τις εξαιρέσεις στην απαγόρευση κυκλοφορίας




Η είδηση έρχεται μόλις δυο μέρες αφότου ιερέας στην Πάτρα πραγματοποίησε λειτουργία με 30 Xριστιανούς, ενώ σχεδόν προπηλάκισε τον δημοσιογράφο που κατέγραψε την λειτουργία που παραβίαζε τα μέτρα αποστασιοποίησης.

Όπως λέει, οι βεβαιώσεις περιλαμβάνουν την έξοδο για προσωπική άσκηση, «ακόμη και τα σκυλάκια τους να τα βγάλουν, όμως δεν υπήρξε απόφαση να μπορούν οι άνθρωποι να έρχονται στην εκκλησία, να κάνουν την προσευχή τους ή να κοινωνήσουν του σώματος και αίματος του Κυρίου μας».

Ο Μητροπολίτης Κέρκυρας ωστόσο δεν μένει σε αυτή την διαπίστωση, αλλά προτρέπει τους Χριστιανούς να βγουν από το σπίτι με βεβαίωση που θα δηλώνει άλλο λόγο δικαιολογημένης μετακίνησης, να επισκεφθούν την εκκλησία και να κοινωνήσουν.

«Βγάλτε μια τέτοια άδεια ώστε να λέτε ότι “εξέρχομαι για την σωματική μου άσκηση” και ελάτε στην εκκλησία να κοινωνήσετε, να προσευχηθείτε να πάρετε ελπίδα» ακούγεται να λέει ο Ιερέας συγκεκριμένα.


«Μπορεί να μας λένε “μην πανικοβάλλεστε” αλλά δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να πανικοβάλουν τους ανθρώπους μας. Μόνο η εκκλησία μας είναι εκείνη και ο Θεός ο αληθινός είναι εκείνος που μπορεί να μας εμψυχώσει και να μας δώσει ζωή και χαρά» ακούγεται να λέει στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Νεκτάριος.

Υπόνοιες για κατασκευασμένη «πανδημία» αφήνει ο Μητροπολίτης
Την προτροπή να σπάσουν την καραντίνα έκανε ο Μητροπολίτης Κέρκυρας, Νεκτάριος, την ημέρα της 25ης Μαρτίου, από τον άμβωνα της εκκλησίας. Ο Ιερέας μάλιστα συνέχισε λέγοντας πως δεν μπορεί να διανοηθεί πως «κανένας από εμάς θα μπορέσει να γιορτάσει το Πάσχα οίκοθεν».

Ο Μητροπολίτης κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν, όχι για να περάσει η πανδημία του κορωνοϊού, αλλά για να μην προχωρήσει η «πρόβα παγκόσμιας δικτατορίας», όπως τη χαρακτήρισε. 

«Προσευχηθείτε αδελφοί έτσι ώστε να αλλάξουν και οι καταστάσεις αυτής της πρόβας της παγκόσμιας λεγομένης δικτατορίας η οποία έχει άλλους σκοπούς» είπε.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός - Μητροπολίτης Κέρκυρας: Βγάλτε άδεια για σωματική άσκηση και ελάτε να κοινωνήσετε"

Ξάνθη: Σε καραντίνα σε ξενοδοχείο φοιτητές από την Τουρκία

Σε καθεστώς καραντίνας σε ξενοδοχείο της Ξάνθης αλλά και την Αλεξανδρούπολη θα τοποθετηθούν 110 φοιτητές που επιστρέφουν σήμερα από την Τουρκία. 

Πρόκειται για φοιτητές από την περιοχή της Θράκης, και πιο συγκεκριμένα από την Ξάνθη και την Κομοτηνή, οι οποίοι φοιτούν στην γειτονική χώρα και μέχρι και σήμερα βρίσκονταν εκεί.

Ο επαναπατρισμός τους θα γίνει σύμφωνα με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την αποτροπή της μετάδοσης πιθανών κρουσμάτων κορονοϊού, όπως ενημερώνουν οι αρμόδιοι.

Οι φοιτητές θα τοποθετηθούν σε ξενοδοχεία εκτός αστικού ιστού σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη όπου ο ΕΟΔΥ θα αναλάβει τον έλεγχο τους και σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία θα τους δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν.



xanthinea
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξάνθη: Σε καραντίνα σε ξενοδοχείο φοιτητές από την Τουρκία"

Βρετανία: Στους 759 οι νεκροί από τον κορονοϊό, μια αύξηση 31% σε μία ημέρα

Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι 759 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, αφού νόσησαν από τον νέο κορονοϊό, έως χθες στις 19.00 ώρα Ελλάδας, μια αύξηση 181 θανάτων σε διάστημα 24 ωρών.

Ο απολογισμός των νεκρών, που είναι αυξημένος κατά 31%, είναι ο έβδομος υψηλότερος παγκοσμίως μετά την Ιταλία, την Ισπανία, την Κίνα, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Στην Αγγλία, οι ασθενείς είναι ηλικίας μεταξύ 29 και 98 ετών και όλοι τους, εκτός από 4 ασθενείς, ηλικίας 82-91 ετών, αντιμετωπίζουν υποκείμενα νοσήματα, αναφέρουν αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, 14.579 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί με τον ιό στη Βρετανία.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρετανία: Στους 759 οι νεκροί από τον κορονοϊό, μια αύξηση 31% σε μία ημέρα"

Κορωνοϊός - ΘΕΜΑ 104,6: «Το μείνε σπίτι με συμπτώματα είναι απαράδεκτο» διαμηνύει ο Χαράλαμπος Γώγος

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104.6 ο κ. Γώγος τόνισε ότι «το μείνε σπίτι και έχοντας συμπτώματα είναι απαράδεκτο. Αν μείνεις σπίτι και εμφανίσεις συμπτώματα, πρέπει να έρθεις σε επαφή με το γιατρό σου, γιατί πρέπει να πάρεις συγκεκριμένες οδηγίες για να ακολουθήσεις μετά την κατάλληλη πορεία, ή σπίτι ή νοσοκομείο, πάντα με στενή ιατρική παρακολούθηση».

Ο κ. Γώγος αναφέρθηκε εκτενώς και στη χλωροκίνη, λέγοντας ότι πρόκειται για «επικουρική θεραπεία απέναντι τη νόσο του κορωνοϊού». Όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν υπάρχει κάποια αποδεδειγμένα αποτελεσματική θεραπεία. Η χλωροκίνη είναι ίσως, με αυτά που ξέρουμε, το καλύτερο που έχουμε για την αντιμετώπιση της νόσου αυτής», ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι«δεν είναι πανάκεια».


Σημείωσε επίσης ότι «χορηγείται πάντα με ιατρική παρακολούθηση και ιατρικές οδηγίες. Συνήθως χορηγείται σε ασθενείς με σοβαρά συμπτώματα και μπαίνουν σε νοσοκομείο. Σε δεύτερο ίσως χρόνο να διατεθεί και σε ανθρώπους που μπορεί να έχουν σοβαρά συμπτώματα και μένουν στο σπίτι πάντα με την επίβλεψη γιατρού».

Τόνισε δε με αυστηρότητα ότι «είναι απολύτως απαράδεκτο και απολύτως επικίνδυνο να το πάρει κανείς μόνος του, μπορεί να έχει σοβαρότατες συνέπειες και παρενέργειες. Δεν χορηγείται για πλάκα, ούτε παίρνεται από τον άρρωστο μόνο του».

Ο κ. Γώγος επισήμανε ακόμη ότι «οι ευπαθείς ομάδες, διαβητικοί, υπερτασικοί, καρδιοπαθείς να προσαρμόσουν άριστα τις θεραπείες του, ώστε να είναι λιγότερο ευάλωτοι».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός - ΘΕΜΑ 104,6: «Το μείνε σπίτι με συμπτώματα είναι απαράδεκτο» διαμηνύει ο Χαράλαμπος Γώγος"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news