facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Η Κύπρος κλείνει για 15 μέρες τα σύνορα λόγω κορονοϊού

Αυστηρότερα μέτρα στα σημεία εισόδου στην Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς και στα οδοφράγματα ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, απευθύνοντας διάγγελμα λόγω των εξελίξεων με τον κορονοϊό.

Παρουσιάζοντας τη νέα δέσμη αποφάσεων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι ουδείς είναι υπεράνω ή δύναται να εξαιρεθεί από την εφαρμογή όλων όσων έχουν αποφασισθεί.

Κατέστησε παράλληλα σαφές ότι τα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση είναι αποτέλεσμα συστάσεων και συνεννόησης με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, σημειώνοντας ότι «δεν αποτελούν έκφραση απλής προτροπής, αλλά οδηγίες προς εφαρμογή».


Στο διάγγελμά του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε, μεταξύ άλλων, από την προσεχή Κυριακή και για περίοδο 15 ημερών σε πρώτη φάση, την απαγόρευση εισόδου οποιουδήποτε πολίτη – ανεξαρτήτως υπηκοότητας - που δεν εμπίπτει στις κατηγορίες Κυπρίων πολιτών, νόμιμα διαμενόντων στην Κυπριακή Δημοκρατία και Ευρωπαίων υπηκόων ή υπηκόων τρίτων χωρών που εργάζονται στην Δημοκρατία.

Όσον αφορά τα σημεία διέλευσης μεταξύ των ελεύθερων και κατεχομένων περιοχών, είπε ότι θα επιτρέπεται μόνο για άτομα τα οποία είναι Κύπριοι πολίτες, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, νόμιμα διαμένοντες στις ελεύθερες περιοχές και υπήκοοι χωρών που ευρίσκονται σε εντεταλμένη διπλωματική υπηρεσία ή αποστολή, δυνάμει διμερών ή διεθνών συμβάσεων.

Επίσης, είπε πως η κυβέρνηση παρατείνει την αναστολή φοίτησης στα δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της χώρας μέχρι την 10η Απριλίου.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Κύπρος κλείνει για 15 μέρες τα σύνορα λόγω κορονοϊού"

Κορωνοϊος: Ιδού η επίσημη λίστα των επιχειρήσεων που κλείνουν (ΚΑΔ)

Σε συνέχεια των σχετικών ανακοινώσεων του υπουργείου Υγείας, και των αποριών που προκλήθηκαν, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. ανακοίνωσε την επίσημη λίστα των επιχειρήσεων που κλείνουν για 14 ημέρες λόγω κορωνοϊού.

Αναλυτικά:

Αναστέλλονται οι ακόλουθες επιχειρηματικές δραστηριότητες σε όλη τη χώρα (αναγράφεται ο σχετικός Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας – ΚΑΔ):

1. Δραστηριότητες κάθε είδους υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης (ΚΑΔ 5610), με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων (delivery, room service κτλ.) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take-away) στις οποίες δεν επιτρέπεται η χρήση τραπεζοκαθισμάτων και το σερβίρισμα σε αυτά.

2. Δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (catering) (ΚΑΔ 5621).

3. Δραστηριότητες κάθε είδους παροχής ποτών (χορευτικά κέντρα, αναψυκτήρια, καφέ μπαρ, καφενεία, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης κτλ.) (ΚΑΔ 5630), με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων (delivery, room service κτλ.) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take-away) στις οποίες δεν επιτρέπεται η χρήση τραπεζοκαθισμάτων και το σερβίρισμα σε αυτά.

4. Δραστηριότητες προβολής κινηματογραφικών ταινιών (ΚΑΔ 5914).

5. Εκμετάλλευση αιθουσών θεαμάτων και συναφείς δραστηριότητες (ΚΑΔ 9004).

6. Δραστηριότητες βιβλιοθηκών και αρχειοφυλακείων (ΚΑΔ 9101).

7. Δραστηριότητες μουσείων (ΚΑΔ 9102).

8. Λειτουργία ιστορικών χώρων και κτιρίων και παρόμοιων πόλων έλξης επισκεπτών (ΚΑΔ 9103).

9. Τυχερά παιχνίδια και στοιχήματα (συμπεριλαμβανομένων καζίνο, χαρτοπαιχτικών λεσχών κτλ.) (ΚΑΔ 9200), εξαιρουμένων των δραστηριοτήτων πλανόδιου πωλητή, υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών σε απ ευθείας (on-line) σύνδεση και υπηρεσιών στοιχημάτων σε απ ευθείας (on-line) σύνδεση.

10. Εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων (ΚΑΔ 9311).

11. Δραστηριότητες αθλητικών ομίλων (ΚΑΔ 9312), με εξαίρεση αθλητών και ομάδων που είναι σε στάδιο προετοιμασίας για τους ολυμπιακούς αγώνες.

12. Εγκαταστάσεις γυμναστικής (ΚΑΔ 9313).

13. Δραστηριότητες πάρκων αναψυχής και άλλων θεματικών πάρκων (πάρκα ψυχαγωγίας, λούνα παρκ, πανηγύρια, εκθέσεις εμπορικού χαρακτήρα κτλ.) (ΚΑΔ 9321).

14. Οι ακόλουθες άλλες δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας: Υπηρεσίες ντισκοτέκ (χωρίς προσφορά ποτού ή φαγητού) (ΚΑΔ 93.29.19.04), Υπηρεσίες παιδότοπου (ΚΑΔ 93.29.19.05), Υπηρεσίες σφαιριστηρίου και συναφών ψυχαγωγικών παιχνιδιών (ποδοσφαιράκια κλπ) (ΚΑΔ 93.29.19.06), Άλλες υπηρεσίες θεάματος (ΚΑΔ 93.29.2).

15. Δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής (ΚΑΔ 9602).

16. Δραστηριότητες σχετικές με τη φυσική ευεξία (ΚΑΔ 9604).

17. Οι ακόλουθες άλλες δραστηριότητες παροχής προσωπικών υπηρεσιών: Υπηρεσίες δερματοστιξίας (τατουάζ) (ΚΑΔ 96.09.19.09), υπηρεσίες ιερόδουλου (ΚΑΔ 96.09.19.12), υπηρεσίες τρυπήματος δέρματος του σώματος (piercing) (ΚΑΔ 96.09.19.17).

18. Η δραστηριότητα όλων των καταστημάτων λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» (shops−in−a−shop), βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα (outlet), εμπορικά κέντρα και εκπτωτικά χωριά, με εξαίρεση τα υπερκαταστήματα τροφίμων σούπερ μάρκετ.

Γενική οδηγία: Σε όλα τα σημεία εξυπηρέτησης κοινού δίνεται η γενική οδηγία τα καταστήματα να λάβουν κάθε πρόσφορο μέτρο προφύλαξης ώστε να μην δημιουργούνται ουρές άνω των πέντε (5) ατόμων.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊος: Ιδού η επίσημη λίστα των επιχειρήσεων που κλείνουν (ΚΑΔ)"

Κορωνοϊός - Κύπρος: Επιβεβαιώθηκαν επτά νέα κρούσματα

Επτά νέα κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν στην Κύπρο, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση που έλαβε το Υπουργείο Υγείας από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

Ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας αναφέρει ότι πρόκειται για πέντε άτομα που είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό και είχαν στενή επαφή με δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα τα οποία είχαν εντοπιστεί τις προηγούμενες μέρες.

Είχαν εξεταστεί στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν.

Μεταξύ των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων περιλαμβάνεται επίσης ένα άτομο που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Τέλος, συμπεριλαμβάνεται και ένα άτομο που είχε ταξιδέψει πρόσφατα από το Ηνωμένο Βασίλειο, βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό, και επικοινώνησε με τις αρμόδιες Αρχές όταν ανέπτυξε συμπτωματολογία.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός - Κύπρος: Επιβεβαιώθηκαν επτά νέα κρούσματα"

Κορονοϊός: Οδηγίες για την απομόνωση επαφών στο σπίτι

Χρήσιμες συμβουλές από τον ΕΟΔΥ για την απομόνωση επαφών στο σπίτι. Τι πρέπει να γνωρίζετε.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Άτομα που ήρθαν σε επαφή με ύποπτο υπό διερεύνηση ή επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης με το νέο κορονοιό (πχ μέλη οικογένειας, φίλοι, συνάδελφοι, επαγγελματίες υγείας) οφείλουν να παρακολουθούν την υγεία τους (θερμομέτρηση δύο φορές την ημέρα) από την ημέρα της τελευταίας επαφής με το κρούσμα και για 14 ημέρες. Σκόπιμο είναι η τακτική (καθημερινή) επικοινωνία με επαγγελματία υγείας για όλη τη διάρκεια της παρακολούθησης.
Για όλο το διάστημα της παρακολούθησης (14 ημέρες) πρέπει να εφαρμόζονται τα παρακάτω:
  • Διαμονή σε καλά αεριζόμενο δωμάτιο που χρησιμοποιείται μόνο από το άτομο αυτό.
  • Περιορισμός όσων φροντίζουν το άτομο, ιδανικά ένα άτομο που δεν ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου (δηλαδή δεν είναι μεγάλης ηλικίας και δεν έχει χρόνιο νόσημα).
  • Δεν επιτρέπονται επισκέψεις.
  • Διαμονή των υπόλοιπων μελών της οικογένειας σε διαφορετικό δωμάτιο και εάν αυτό δεν είναι εφικτό, τήρηση απόστασης τουλάχιστο 2μ. από το άτομο.
  • Περιορισμός των μετακινήσεων του ατόμου στο σπίτι, όσο είναι δυνατό.
  • Καλός αερισμός των κοινόχρηστων χώρων.
  • Καλό πλύσιμο των χεριών πριν και μετά από κάθε επαφή με το άτομο ή το περιβάλλον του (δωμάτιο, αντικείμενα), πριν και μετά την προετοιμασία φαγητού, πριν το φαγητό και μετά τη χρήση της τουαλέτας (πλύσιμο με νερό και σαπούνι ή χρήση αλκοολούχου αντισηπτικού ανάλογα εάν τα χέρια είναι εμφανώς λερωμένα ή όχι).
  • Πάντα κάλυψη στόματος και της μύτης κατά τη διάρκεια βήχα ή φταρνίσματος.
    Προσεκτική απόρριψη των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για κάλυψη της μύτης και του στόματος, σχολαστικό πλύσιμο στην περίπτωση που αυτά δεν είναι μιας χρήσης.
  • Αποφυγή άμεσης επαφής με σωματικά υγρά, ιδιαίτερα σάλιο, πτύελα ή άλλες αναπνευστικές εκκρίσεις και κόπρανα με γυμνά χέρια και εφαρμογή γαντιών μιας χρήσης. Ακολουθεί υγιεινή των χεριών.
  • Αποφυγή επαφής με δυνητικά μολυσμένα αντικείμενα του ατόμου όπως πιάτα, ποτήρια, μαχαιροπίρουνα, πετσέτες, σεντόνια τα οποία μετά από σχολαστικό πλύσιμο επαναχρησιμοποιούνται.
  • Καθαρισμός και απολύμανση επιφανειών και αντικειμένων στο δωμάτιο του ατόμου καθημερινά με κοινό απορρυπαντικό ή σαπούνι, ξέπλυμα και στη συνέχεια απολύμανση με διάλυμα οικιακής χλωρίνης σε αναλογία 1:10.
  • Καθαρισμός της τουαλέτας καθημερινά με τον ίδιο τρόπο.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Οδηγίες για την απομόνωση επαφών στο σπίτι"

Κορωνοϊός: Η σύζυγος του Στέλιου Πέτσα βρέθηκε θετική (φωτο)

Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε η σύζυγος του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω του Facebook. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο ίδιος και τα παιδιά του υποβλήθηκαν στα σχετικά τεστ τα οποία βγήκαν αρνητικά.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η σύζυγός μου εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα και θεωρήσαμε σκόπιμο να εξεταστούμε και οι δυο για τον κορονοϊό (COVID-19).
Το Ινστιτούτο Παστέρ απεφάνθη πρό ολίγου ότι εγώ είμαι αρνητικός, αλλά η σύζυγός μου είναι θετική στον #covid_19. Εγώ και τα παιδιά δεν έχουμε κανένα σύμπτωμα, ενώ η σύζυγός μου είναι καλά και παραμένει απομονωμένη από την υπόλοιπη οικογένεια.
#Μένουμε_σπίτι λοιπόν τις επόμενες ημέρες.
Θα συνεχίσω την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τις εμφανίσεις μου και τα υπόλοιπα καθήκοντά μου εξ’ αποστάσεως, τηλεφωνικά ή/και με ηλεκτρονικό τρόπο.
Θα αντιμετωπίσουμε όλοι τον #covid_19 ακολουθώντας τις συμβουλές των ειδικών και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Η σύζυγος του Στέλιου Πέτσα βρέθηκε θετική (φωτο)"

Πύργος: Την «κοπάνησε» από το νοσοκομείο – Απέφυγε να κάνει εξετάσεις για κορονοϊό

Ένα απίστευτο αλλά ανησυχητικό περιστατικό εκτυλίχθηκε στο νοσοκομείο Πύργου.

Πολίτης ο οποίος είχε πάει εκεί καθώς εμφάνιζε ύποπτα κρούσματα, απέδρασε από το νοσοκομείο όταν του ζητήθηκε από τους γιατρούς να παραμείνει και να κάνει εξετάσεις για να διαπιστωθεί ότι έχει προσβληθεί από τον ιό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr ο πολίτης που διαμένει σε χωριό κοντά στον Πύργο, μετέβη στο νοσοκομείο για άλλο λόγο και παρουσίασε συμπτώματα κρούσματος κορονοϊού.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τον ενημέρωσαν πως μπορεί να είναι πιθανό κρούσμα λόγω συμπτωμάτων και του ζήτησαν να μεταφερθεί σε ειδικό χώρο για προσωρινή νοσηλεία και λήψη δείγματος προς εξέταση, ώστε να επιβεβαιωθεί ή όχι αν πρόκειται για κρούσμα.

Ο πολίτης όμως άγνωστο γιατί επέλεξε να μην ακολουθήσει τις εντολές των γιατρών και τράπηκε σε φυγή.

Σύμφωνα με άλλες πηγές ο πολίτης πήγε στο χώρο που του πρότειναν και πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία, έφυγε.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Αστυνομία.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Πύργος: Την «κοπάνησε» από το νοσοκομείο – Απέφυγε να κάνει εξετάσεις για κορονοϊό"

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Άλλοι 250 θάνατοι - Στους 1.266 οι νεκροί

Νέα αύξηση του αριθμού των νεκρών εξαιτίας του κορωνοϊού γνωρίζει η Ιταλία. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους ανέρχεται πλέον σε 1.266, σε μια αύξηση 250 θανάτων από την προηγούμενη ημέρα.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην χώρα είναι συνολικά 17.660 από τα 15.113 την Πέμπτη.

Παράλληλα 1. 439 ασθενείς ιάθηκαν, ενώ χθες ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 1.258.

Στη Λομβαρδία έχουν καταγραφεί συνολικά 9.820 κρούσματα και 890 νεκροί.

Στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια οι μολύνθηκαν 2.263 άνθρωποι και οι νεκροί, είναι 201.

Στο Βενέτο σημειώθηκαν 1595 μεταδόσεις και υπάρχουν 42 νεκροί.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουτζέπε Κόντε, προχώρησε στη λήψη ακόμη πιο αυστηρών μέτρων, μέσω διαγγέλματος, σύμφωνα με το οποίο κλείνουν όλα τα καταστήματα εκτός από τα φαρμακεία και από αυτά που πωλούν τρόφιμα.

Η ιταλική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αναβάλει έως το φθινόπωρο τις περιφερειακές εκλογές σε έξι περιοχές, με πληθυσμό περίπου 20 εκατ., που θεωρητικά επρόκειτο να διεξαχθούν στα τέλη Μαΐου, λόγω του κορονοϊού.

Οι επικείμενες περιφερειακές εκλογές αφορούσαν την Τοσκάνη, τη Μάρκε, την Απουλήια, την Καμπανία, το Βένετο και τη Λιγουρία. Μέχρι στιγμής καμία ημερομηνία δεν έχει εξετασθεί για την προοπτική διεξαγωγής των εκλογών αυτών.

«Είναι δύσκολο να εγγυηθούμε την κανονική και ενιαία διεξαγωγή της προεκλογικής εκστρατείας στο σύνολο της εθνικής επικράτειας», εκτιμά η κυβέρνηση σύμφωνα με το προσχέδιο νομοθετικού διατάγματος, το οποίο ενδέχεται να κυρωθεί εντός του Σαββατοκύριακου, μεταδίδει το πρακτορείο AGI.

Tην ίδια πληροφορία αναπαράγει και η εφημερίδα La Repubblica, η οποία επιπλέον τονίζει πως το σχεδιαζόμενο για τις 29 Μαρτίου δημοψήφισμα για τη μείωση του αριθμού των κοινοβουλευτικών εδρών ήδη έχει αναβληθεί για μία ημερομηνία περί τα τέλη Μαΐου, η οποία επίσης μπορεί να επανεξεταστεί αναλόγως της κατάστασης. «Είναι πολύ πιθανόν με βάση το που βρισκόμαστε το δημοψήφισμα να διεξαχθεί το 2021», εκτιμά η εφημερίδα.

Η μικρή περιφέρεια της Βαλ ντ' Αόστα, στη μεθόριο με τη Γαλλία, που επρόκειτο να διεξαγάγει τις εκλογές στις 19 Απριλίου, τις μετέθεσε για τις 10 Μαΐου, μία ημερομηνία που επίσης μπορεί να αλλάξει δεδομένης της έξαρσης της επιδημίας στη χώρα.

Οι δημοτικές εκλογές, που αφορούν περίπου τους 1.000 από τους 8.000 δήμους της χώρας, θα έχουν κατά πάσα πιθανότητα την ίδια τύχη, εκτιμούν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Κάτοικοι στη Νάπολι τραγουδούν τον εθνικό ύμνο από τα μπαλκόνια



Την ίδια ώρα, οι σκηνές στις περισσότερες ιταλικές πόλεις φέρνουν μνήμες από την κινεζική πόλη Ουχάν, με τον κόσμο να βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του αλλά να νιώθει την ανάγκη της επικοινωνίας και να βγαίνει στα μπαλκόνια και να τραγουδάει.

Μετά το συγκινητικό βίντεο που έδειξε τους κατοίκους να τραγουδούν, άλλο ένα βίντεο καταδεικνύει τις δύσκολες στιγμές που επικρατούν στην Ιταλία. Στη Νάπολι καταγράφει χιλιάδες κόσμου έχουν βγει στα μπαλκόνια και τραγουδούν αγαπημένες μελωδίες, κλασικά ποπ και χορευτικά όπως το «Μακαρένα» αλλά και κλασσικά κομμάτια με αποκορύφωμα τον Εθνικό ύμνο της Ιταλίας.

«Είναι απίστευτο αυτό που ζούμε. Όλοι είμαστε εδώ. Ολοι έχουμε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε. Μαζί θα το περάσουμε. Είμαστε ενωμένοι», φώναζαν ο ένας στον άλλον οι Ιταλοί ενώ δεν έλειψαν και τα γηπεδικά συνθήματα.

Οι πληροφορίες λένε πως από βράδυ σε βράδυ το «κίνημα των τραγουδιστών» οργανώνεται ενώ για απόψε μοιράζεται μέσω social media και συγκεκριμένο ρεπερτόριο για την περίσταση, ενώ σε κάποιες περιοχές υπάρχει σύνθημα με το κλείσιμο και το άναμα των λαμπτήρων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός στην Ιταλία: Άλλοι 250 θάνατοι - Στους 1.266 οι νεκροί"

Κλείνει τα σύνορα με την Ελλάδα η Αλβανία -Σταματούν οι μετακινήσεις

«Συναγερμός» έχει σημάνει και στη γειτονική χώρα λόγω κορωνοϊού.

Πριν από λίγο ο αλβανός πρωθυπουργός, ανακοίνωσε πως από αύριο σταματούν οι μετακινήσεις προς και από την Ελλάδα.

«Από αύριο στις 10:00 σταματούν οι μεταφορές προς και από την Ελλάδα αεροπορικώς και οδικώς» έγραψε χαρακτηριστικά ο Έντι Ράμα στο Facebook.

Αυτό το δραστικό μέτρο λαμβάνεται για να αποτραπεί η εξάπλωση του κωροναϊού.

Άγνωστο ωστόσο παραμένει τι θα γίνει με τους αλβανούς υπηκόους οι οποίοι ταξίδεψαν στην Αλβανία αλλά κατοικούν στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να παραμένουν αυτή τη στιγμή «εγκλωβισμένοι».

Χτες είχε ανακοινωθεί πως σε περίπτωση κατά την οποία διαπιστωθεί ότι άτομα που βρέθηκαν στην Ιταλία και την Ελλάδα την τελευταία βδομάδα και δεν έχουν μπει αυτοβούλως σε καραντίνα, θα τιμωρούνται με πρόστιμο 5.000 ευρώ και δε θα επιτρέπεται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό αν δεν πληρώσουν το πρόστιμο.

Στην Αλβανία έχουν κλείσει καφετέριες και ρεστοράν, όπως και άλλα πολυσύχναστα αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα στην πρωτεύουσα τα Τίρανα και το Δυρράχιο και ακόμα ότι στις δυο αυτές μεγαλύτερες πόλεις θα σταματήσει η μεταφορά πολιτών με μέσα μαζικής συγκοινωνίας.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλείνει τα σύνορα με την Ελλάδα η Αλβανία -Σταματούν οι μετακινήσεις"

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Στην ηλικιακή ομάδα 40-64 τα περισσότερα κρούσματα - Έχουν προσβληθεί 7 ανήλικοι

Εκατόν ενενήντα κρούσματα κορονοϊού καταγράφει συνολικά η Ελλάδα, εκ των οποίων 11 χωρίς σαφές ιστορικό ταξιδιών, και επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Επίσης για 36 άτομα, η ιχνηλάτησή τους είναι υπό διερεύνηση, σύμφωνα με την ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα.

Από τα 11 «ορφανά» κρούσματα, τα 9 έχουν εντοπιστεί στην Αττική. Πέντε άτομα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωλημένοι. Συνολικά, στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 47 ασθενείς.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, 47 είναι πάνω από 65 ετών, 79 ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 40-64 και, όπως λένε οι επιστήμονες, σε αυτή την ομάδα αναμένουν τα περισσότερα κρούσματα. Επίσης έχουν προσβληθεί 7 παιδιά από 0 έως 17 ετών.

Γεωγραφικά η κατανομή των κρουσμάτων έχει ως εξής: Αθήνα 85, Ηλεία 40, Αχαΐα 9, Θεσσαλονίκη 6, Ανατολική Αττική 5, Ζάκυνθος 4, Καστοριά 3.

Συνολικά έχουν γίνει 2.700 εργαστηριακοί έλεγχοι, με τους 1000 να έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες 48 ώρες.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Στην ηλικιακή ομάδα 40-64 τα περισσότερα κρούσματα - Έχουν προσβληθεί 7 ανήλικοι"

Κλείνει τις παιδικές χαρές ο Δήμος Φυλής σε Άνω Λιόσια, Ζεφύρι & Φυλή

Το κλείσιμο όλων των παιδικών χαρών και στις τρεις δημοτικές κοινότητες (Άνω Λιόσια, Ζεφύρι και Φυλή), προχώρησε ο Δήμος Φυλής.

Στόχος είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, καθώς διαπιστώθηκε ότι αρκετοί γονείς κάνουν χρήση των παιδικών χαρών, σε μια προσπάθεια να ευχαριστήσουν τα παιδιά τους.

Όπως, ωστόσο, επισημαίνει ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, το κλείσιμο των σχολείων δε σημαίνει, σε καμία περίπτωση, έναρξη ανοιξιάτικων διακοπών αλλά μια προσπάθεια να αποτραπεί η μετάδοση του κορωνοϊού από τα παιδιά, που θεωρούνται ως “όπλα”, στον παππού και τη γιαγιά, που θεωρούνται ως οι αδύναμοι κρίκοι της νόσου. Προς τούτο και ο συγχρωτισμός τους με άλλα παιδιά και γονείς σε παιδότοπους και παιδικές χαρές , είναι απαραίτητο να αποφευχθεί, για όσο διάστημα προτείνουν οι ειδικοί.

doxthi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλείνει τις παιδικές χαρές ο Δήμος Φυλής σε Άνω Λιόσια, Ζεφύρι & Φυλή"

Κορωνοϊός: Ο Δήμος Αθηναίων επιστρέφει πινακίδες - Κλείνει παιδικές χαρές

Τη λειτουργία άμεσα ηλεκτρονικών υπηρεσιών ξεκινά ο Δήμος Αθηναίων ώστε να μην απαιτείται λόγω και του κορωνοϊού η αυτοπρόσωπη παρουσία, στις διεκπεραιώσεις θεμάτων τους, στο Δήμο.

Αυτό αναφέρει σχετική ανακοίνωση του, καθώς και μια σειρά νέων προληπτικών μέτρων, όπως η απολύμανση δρόμων, πεζοδρομίων, πλατειών, παγκάκια και στάσεων λεωφορείων.

Ακόμη αναστέλλεται η λειτουργία όλων των παιδικών χαρών του Δήμου Αθηναίων για τις δύο επόμενες εβδομάδες και επιστρέφονται από την Δημοτική Αστυνομία οι πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μοτοσικλετών που είχαν αφαιρεθεί ως χθες Πέμπτη 12 Μαρτίου, προκειμένου να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους αποφεύγοντας τον συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Επίσης, από τη Δευτέρα, 16 του μηνός το Δημοτικό Ιατρείο που βρίσκεται στην 5η Δημοτική Κοινότητα (Σαρανταπόρου 4 - 'Ανω Πατήσια) γίνεται ιατρείο για τον έλεγχο πολιτών σε σχέση με τον κορονοϊο. Ο ΕΟΔΥ θα συντονίζει την λειτουργία του.

Οι πολίτες κατόπιν επικοινωνίας με τον ΕΟΔΥ στον τηλεφωνικό αριθμό 210 5212054 θα παραπέμπονται για έλεγχο με ραντεβού στο ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Ιατρείου.

Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνεται και η αναστολή για 14 ημέρες της Πολεοδομίας, των Οικονομικών Υπηρεσιών και του Τμήματος Ανταποδοτικών Τελών και ΤΑΠ του Δήμου, η λειτουργία των γραφείων των επτά Δημοτικών Διαμερισμάτων, η διεξαγωγή πολιτικών γάμων με την παρουσία ως και 10 ατόμων στην διάρκεια της τελετής κ.α.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Ο Δήμος Αθηναίων επιστρέφει πινακίδες - Κλείνει παιδικές χαρές"

Ρωσία: «Μαχαίρι» στην αεροπορική σύνδεση με την Ευρώπη

Η Ρωσία, εξαιτίας του κορονοϊού, από τις 16 Μαρτίου περιορίζει τις αεροπορικές της συνδέσεις με της χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μάλιστα, εξαιρούνται οι κανονικές πτήσεις που πραγματοποιούνται από την Μόσχα προς τις πρωτεύουσες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντίθετα, οι οποίες πραγματοποιούνται μέσω του διεθνούς αεροδρομίου Σερεμέτιεβο και του τερματικού σταθμού F του αεροδρομίου.

Στην ανακοίνωση αυτή προέβη το Κέντρο επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στην Ρωσία

Επίσης από τις 16 Μαρτίου περιορίζεται η αεροπορική σύνδεση με την Νορβηγία και την Ελβετία, εκτός από τις πτήσεις που πραγματοποιούνται προς το Όσλο και την Γενεύη.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρωσία: «Μαχαίρι» στην αεροπορική σύνδεση με την Ευρώπη"

Κορωνοϊός: 190 τα κρούσματα - Πέντε νοσηλεύονται σε ΜΕΘ

Κατά 73 αυξήθηκαν τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε λίγα λεπτά μετά τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, επικεφαλής του υπουργείου Υγείας στην ενημέρωση για τον φονικό ιό.

Τα 36 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση. Συνολικά 11 είναι τα λεγόμενα «ορφανά», δίχως γνωστή πηγή επαφής. Τα εννέα εξ αυτών είναι στην Αττική. Πέντε άτομα νοσούν σοβαρά και αυτή την ώρα είναι διασωληνωμένοι -δύο στο Ρίο, ένα στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, ένα στο «Σωτηρία» και ένα στο «Αττικόν».

47 νοσηλεύονται σε καλή κατάσταση.



Συνολικά, όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, έχουν ελεγχθεί για κορωνοϊό 2.700 άτομα. 1.000 έλεγχοι έχουν πραγματοποιηθεί μόνο τις τελευταίες 48 ώρες.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, 47 είναι πάνω από 65 ετών, 79 ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 40-64 και, όπως λένε οι επιστήμονες, σε αυτή την ομάδα αναμένουν τα περισσότερα κρούσματα. Επίσης, έχουν προσβληθεί επτά παιδιά από 0 έως 17 ετών.

Γεωγραφικά, η κατανομή των κρουσμάτων έχει ως εξής: Αθήνα 85, Ηλεία 40, Αχαΐα εννέα, Θεσσαλονίκη έξι, Ανατολική Αττική πέντε, Ζάκυνθος τέσσερα, Καστοριά τρία.

Ο ίδιος ανακοίνωσε τη λήψη έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, με το κλείσιμο εμπορικών κέντρων, εστιατορίων, καφετεριών και μπαρ.

«Θα κάνουμε ότι χρειαστεί, θα εφαρμόσουμε όποιοι μέτρο χρειαστεί, προκειμένου να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας» τόνισε σχετικά ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 190 τα κρούσματα - Πέντε νοσηλεύονται σε ΜΕΘ"

Τουρκία: Στα 5 τα κρούσματα κορονοϊού – Τα μέτρα που ανακοίνωσαν

Αυξήθηκαν σε 5 τα κρούσματα κορονοϊού στην Τουρκία και συνδέονται μεταξύ τους. Αυτό ανακοίνωσε το απόγευμα ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά ύστερα από πολύωρη σύσκεψη με τους υπουργούς Δικαιοσύνης Αμπτουλχαμίτ Γκιούλ και Μεταφορών και Υποδομών Τζαχίτ Τουράν.

Ο Τούρκος υπουργός Υγείας εξήγγειλε νέα μέτρα, όπως περιορισμό στα επισκεπτήρια στα νοσοκομεία σε ένα άτομο ανά ασθενή και μόνο μετά από εργάσιμες ώρες. Συνέστησε στους Τούρκους πολίτες να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό και ζήτησε από όσους επιστρέφουν από ξένες χώρες να θέτουν τον εαυτό τους σε καραντίνα 14 ημερών μετά την επιστροφή τους.

Επίσης η Τουρκία από αύριο στις 8:00 π.μ, απαγορεύει τις πτήσεις σε άλλες 9 ευρωπαϊκές χώρες: Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Νορβηγία, Δανία, Βέλγιο, Αυστρία, Σουηδία και Ολλανδία, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Συγκοινωνιών. Ήδη η Τουρκία έχει απαγορεύσει τις πτήσεις προς Κίνα, Ιράν Νότια Κορέα και Ιταλία μετά την εμφάνιση του κορονοϊού.

Από σήμερα απαγορεύτηκαν οι επισκέψεις πολιτών στη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση, λόγω του φόβου του κορονοϊού, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται σε όλα τα επίπεδα του κρατικού μηχανισμού της Τουρκίας. Υπολογίζεται ότι πέντε με οκτώ χιλιάδες πολίτες εισέρχονται στον χώρο του τουρκικού κοινοβουλίου κάθε μέρα.

Από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου όλα τα σχολεία της Τουρκίας (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) για μια εβδομάδα. Επίσης θα κλείσουν τα πανεπιστήμια για τρεις εβδομάδες. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, τα παιδιά θα συνεχίσουν τα μαθήματα από το σπίτι μέσω διαδικτύου και ειδικών προγραμμάτων από την τηλεόραση.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν ανέβαλε τα ταξίδια του στο εξωτερικό για κάποιο διάστημα ενώ η σύνοδος την Τρίτη στην Κων/πολη μεταξύ Ερντογάν, Μακρόν και Μέρκελ θα πραγματοποιηθεί όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου Ιμπραχιμ Καλίν.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Στα 5 τα κρούσματα κορονοϊού – Τα μέτρα που ανακοίνωσαν"

Κορωνοϊός: Κλείνουν από αύριο καφετέριες, μπαρ, ταβέρνες, εμπορικά κέντρα

Νέα αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, μετά τα 190 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από αύριο το πρωί και για 14 ημέρες. Η λήψη τους κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς δεν τηρήθηκαν τα προηγούμενα μέτρα περιορισμού και αυτοπεριορισμού, όπως είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Δείτε το βίντεο με τις ανακοινώσεις που έκαναν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας:



Μετά τη διαπίστωση ότι πλέον 11 κρούσματα ανήκουν στην κατηγορία των «ορφανών», που δεν είναι γνωστή δηλαδή η πηγή της επιμόλυνσης, ενώ παράλληλα παρατηρήθηκε συνωστισμός στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αποφασίσθηκε να κλείσουν καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες- όλα τα καταστήματα εστίασης - πλην των delivery και των take away. Κλείνουν επίσης πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα. Μένουν ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας. Ακόμη κλείνουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις -πλην των ανοιχτών χώρων ατομικής άσκησης- και τα κέντρα αισθητικής. Μένουν ανοιχτοί φούρνοι, ζαχαροπλαστεία με την προϋπόθεση ότι δεν θα έχουν τραπεζοκαθίσματα. Παράλληλα, θα ληφθούν ειδικά μέτρα για δημοσίους υπαλλήλους που βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή.

Τις ανακοινώσεις των νέων αυστηρότερων μέτρων έκανε ο καθηγητής- λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επισήμανε ότι είναι αναγκαίο να τηρηθούν τα μέτρα από όλους.

«Είχα πει ότι θα εφαρμόσουμε όποιο μέτρο χρειαστεί προκειμένου να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας. Και ειδικά όσους έχουν ανάγκη. Σήμερα και μετά από ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων – Επιδημιολόγων, επεκτείνουμε τα προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού, προκειμένου να μην έχουμε μεγαλύτερη διασπορά» είπε ο κ.Κικίλιας ξεκινώντας την ενημέρωση.

Και συνέχισε: «Αυτό το κάνουμε για δύο λόγους. Πρώτον γιατί παρουσιάστηκαν σε διαφορετικές περιοχές της χώρας νέα κρούσματα, γεγονός που αυξάνει την επικινδυνότητα της μετάδοσης. Δεύτερον γιατί τα μέτρα περιορισμού και αυτοπεριορισμού για να προστατεύσουμε τους άλλους και να προστατευτούμε, δεν τηρούνται. Θα πω ξανά ότι δίνουμε μία μάχη που θα κριθεί και από το κατά πόσο θα δείξουμε ατομική ευθύνη και συλλογική συνείδηση», πρόσθεσε ο κ.Κικίλιας.

Διαβάστε αναλυτικά ποιά καταστήματα κλείνουν και ποιά θα μείνουν ανοιχτά:

Μετά από ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας για 14 μέρες ξεκινώντας από αύριο Σάββατο 14 Μαρτίου, των παρακάτω:

· Εμπορικά κέντρα, πολυκαταστήματα (shops in a shop), εκπτωτικά χωριά

· Καφετέριες, καφενεία, μπαρ και επιχειρήσεις εστίασης με εξαίρεση τις υπηρεσίες delivery και take-away

· Κέντρα διασκέδασης

· Κινηματογράφοι, θέατρα, αίθουσες θεαμάτων

· Βιβλιοθήκες

· Μουσεία, αρχαιολογικοί και ιστορικοί χώροι

· Πρακτορεία τυχερών παιγνίων, καζίνο, λέσχες παιγνίων με την εξαίρεση τους πλανόδιους πωλητές και τα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια

· Αθλητικές εγκαταστάσεις, αθλητικοί όμιλοι, πολιτιστικοί όμιλοι και σωματεία (εξαιρούνται οι ανοιχτοί χώροι μεμονωμένης άθλησης όπως θα διευκρινιστεί στην ΚΥΑ)

· Θεματικά πάρκα (λούνα πάρκ κλπ) / εξαιρούνται οι δημόσιοι ανοιχτοί χώροι αναψυχής.

· Κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής-μασάζ, οίκοι ανοχής, κέντρα δερματοστιξίας (τατουάζ) και τρυπήματος δέρματος/σώματος

*Οι επιχειρήσεις διατηρούν τη δυνατότητα να εκτελούν διοικητικές ή άλλες εργασίες κεκλεισμένων των θυρών με την τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής.

Μένουν ανοιχτά (ενδεικτικά):

· Λιανεμπόριο με εξαίρεση τα ανωτέρω

· Λιανεμπόριο τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ)

· Λαϊκές αγορές

· Φούρνοι και ζαχαροπλαστεία χωρίς τραπεζοκαθίσματα

· Φαρμακεία

· Ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας

· Καφετέριες κατά το μέρος που κάνουν διανομή προϊόντων και take away

· Ξενοδοχεία (αυστηρά για εξυπηρέτηση των τουριστών με τη δυνατότητα delivery και take away από το μπαρ ή το εστιατόριο που λειτουργεί εντός)

· Τράπεζες (με ειδικές οδηγίες για άδεια παρουσίας έως 5 άτομα σε κάθε κατάστημα / γκισέ με μέτρα προστασίας, δυνατότητα επιμήκυνσης ωραρίου και καταβολή συντάξεων σε περισσότερες ημέρες / λειτουργίες πχ δανείων σε απογευματινές ώρες και σύσταση για διαδικτυακές συναλλαγές)

· Τηλεφωνικά κέντρα με ειδικές οδηγίες για κατάλληλη απόσταση και μέτρα υγιεινής των εργαζομένων

Περαιτέρω, θα ληφθούν ειδικότερα μέτρα για άτομα που εργάζονται στο Δημόσιο τομέα τα οποία ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και πάσχουν από σοβαρή ανοσοκαταστολή.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Κλείνουν από αύριο καφετέριες, μπαρ, ταβέρνες, εμπορικά κέντρα"

Κορωνοϊός – Ιταλία: Ανοίγουν και πάλι οι εκκλησίες στη Ρώμη – Δεν θα γίνονται λειτουργίες

Το άνοιγμα των ενοριακών εκκλησιών της Ρώμης αποφάσισε η επισκοπή, μετά το «λουκέτο» που μπήκε λόγω του κορωνοϊού. Ωστόσο, η επισκοπή αποφάσισε ότι στις ανοιχτές εκκλησίες δεν θα τελούνται λειτουργίες και οι πιστοί δεν θα μεταλαμβάνουν.

Στις καθολικές εκκλησίες απαγορεύεται στους πιστούς και να παίρνουν αγιασμό, από τα παραδοσιακά, μαρμάρινα δοχεία.

«Δεν πρέπει να αφήσουμε μόνο το ποίμνιό μας. Οι δραστικές αποφάσεις δεν είναι πάντα καλές», δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος.

Ο Ποντίφικας εξέφρασε την ευχή το Άγιο Πνεύμα να βοηθήσει τους κληρικούς να κατανοήσουν ποια είναι η καταλληλότερη στάση και συμπεριφορά που πρέπει να επιλέξουν αυτή την δύσκολη στιγμή.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός – Ιταλία: Ανοίγουν και πάλι οι εκκλησίες στη Ρώμη – Δεν θα γίνονται λειτουργίες"

Απορρίφθηκε η προσφυγή της Hard Rock για το καζίνο στο Ελληνικό

Απορρίφθηκε, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, η προσφυγή της Hard Rock

Συγκεκριμένα, η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών απέρριψε την προσφυγή της Hard Rock κατά του αποκλεισμού της από τη διαδικασία του διαγωνισμού για την άδεια του καζίνο στο Ελληνικό.

Η απόφαση για τον αποκλεισμό της HRI είχε ληφθεί ομόφωνα από την ΕΕΕΠ (Επιτροπή Εποπτεία και Ελέγχου Παιγνίων) η οποία βασίστηκε στο επίσης ομόφωνο Πρακτικό της Επιτροπής Διενέργειας του διαγωνισμού για το καζίνο, βάσει του οποίου η Hard Rock ετέθη εκτός διαγωνισμού.

Οι βασικότεροι λόγοι που οδήγησαν στον αποκλεισμό της HRI σχετίζονται με την Εγγυητική Επιστολή Συμμετοχής, με την προσκομισθείσα εμπειρία κατασκευαστή IRC, όπως το ζητά ο διαγωνισμός και με το Letter of credit που αφορά τη χρηματοδότηση του έργου.

Με την κοινοποίηση της απόφασης της ΑΕΠΠ, η HRI έχει 10 μέρες για να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Όπως εκτιμάται, η ΕΕΕΠ θα αναμένει τυχόν λήψη ασφαλιστικών μέτρων από το ΣτΕ (να μην ανοίξουν οι τεχνικές και οικονομικές προσφορές) και θα δράσει ανάλογα. Αν δεν ληφθούν ασφαλιστικά θα προχωρήσει κανονικά στη διαγωνιστική διαδικασία, διαφορετικά θα περιμένει να αποφανθεί το δικαστήριο.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Απορρίφθηκε η προσφυγή της Hard Rock για το καζίνο στο Ελληνικό"

Κορωνοϊός: Η EETT καλεί τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να δώσουν δωρεάν data και χρόνο ομιλίας

Αυξημένες ανάγκες στις τηλεπικοινωνίες, λόγω τηλεκπαίδευσης και τηλεργασίας, προκύπτουν εξαιτίας του κορωνοϊού, με τους παρόχους να παίζουν κομβικό ρόλο στις δύσκολες συνθήκες, όπως έχουν διαμορφωθεί στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Στο πλαίσιο αυτό, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) προτρέπει τους παρόχους ηλεκτρονικών επικοινωνιών να αξιολογήσουν το ενδεχόμενο παροχής στο σύνολο των πελατών τους δωρεάν χρόνου ομιλίας, δεδομένων και υψηλής ταχύτητας ευρυζωνικής πρόσβασης για την υποστήριξη των αυξημένων αναγκών τηλε-εκπαίδευσης και τηλε-εργασίας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Μεγάλες ανάγκες, όπως είναι εύλογο, υφίστανται ιδιαίτερα σε εργαζόμενους, φοιτητές και μαθητές.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Η EETT καλεί τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να δώσουν δωρεάν data και χρόνο ομιλίας"

Κορωνοϊός: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και η Βουλγαρία - Τριπλασιάστηκε ο αριθμός των κρουσμάτων σε μια ημέρα

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε και η Βουλγαρίας. Την απόφαση την πήρε η κυβέρνηση της χώρας, εξαιτίας της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ έκδωσε και σχετικό διάταγμα για κλείσιμο έως τις 29 Μαρτίου όλων των μη αναγκαίων καταστημάτων.

Η Βουλγαρία καταμετρά σήμερα 23 κρούσματα έναντι 7 χθες και η κυβέρνηση κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, διατάσσοντας την αναστολή όλων των εμπορικών συναλλαγών σε εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ, καφέ, νυχτερινά κέντρα και αίθουσες παιχνιδιών.

Βάσει της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, που θα έχει ισχύ έως τη 13η Απριλίου, θα επιβληθούν ταξιδιωτικές απαγορεύσεις από και προς τις χώρες όπου καταγράφονται πολλά κρούσματα του νέου κορωνοϊού, θα κλείσουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια και θα δίνεται η δυνατότητα στην αστυνομία να παρεμβαίνει όταν δεν τηρείται η καραντίνα.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ απηύθυνε έκκληση στους Βούλγαρους να τηρήσουν κατά γράμμα τους κανονισμούς και απείλησε με φυλάκιση ενός έτους όσους παραβιάζουν την καραντίνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
"Θέλουμε η επιβολή της κατάστασης έκτακτης ανάγκης να διαρκέσει έναν μήνα" είπε ο Μπορίσοφ ενώπιον του κοινοβουλίου. "Τη χρειαζόμαστε για όσους παραβιάζουν την καραντίνα" επισήμανε.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και η Βουλγαρία - Τριπλασιάστηκε ο αριθμός των κρουσμάτων σε μια ημέρα"

Οι τέσσερις προτάσεις για τους νέους ταχυδρομικούς κωδικούς

Τέσσερις προτάσεις περιλαμβάνει το σχέδιο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 3 Απριλίου. Πρόκειται μία πρόταση με ακρίβεια σε επίπεδο οικοδομικού τετραγώνου, δύο προτάσεις με ακρίβεια σε επίπεδο τμήματος δρόμου και μία πρόταση με ακρίβεια σε επίπεδο κτηρίου.
Η πρώτη πρόταση «αφορά σε σύστημα Ταχυδρομικών Κωδίκων (ΤΚ) επτά (7) ψηφίων που κάνουν χρήση τόσο αλφαβητικών όσο και αριθμητικών χαρακτήρων». Πιο συγκεκριμένα, η προτεινόμενη μορφή ΤΚ σύμφωνα με την ΠΡΟΤΑΣΗ 1, έχει ως εξής: Α Α Β Γ Γ Δ Δ όπου Α : Αλφαβητικά ψηφία που αντιστοιχούν στην περιφερειακή ενότητα που ανήκει η διεύθυνση, Β : Αριθμητικό ψηφίο που αντιστοιχεί στον δήμο της περιφερειακής ενότητας, Γ : Αριθμητικοί χαρακτήρες που αντιστοιχούν σε μικρότερες γεωγραφικές/διοικητικές υποδιαιρέσεις (δηλαδή γειτονιές οι οικισμοί και χωριά) και Δ : Αλφαβητικά ψηφία που αντιστοιχούν σε κωδικό δρόμου εντός γειτονιάς/οικισμού/χωριού.
Ετσι, για παράδειγμα, η κωδικοποίηση ενός ΤΚ του δήμου Κορινθίων της περιφερειακής ενότητας Κορίνθου, θα μπορούσε να έχει την εξής μορφή:ΚΡ108ΑΒ όπου: ΚΡ : Πιθανή κωδικοποίηση της Περιφερειακής Ενότητας Κορίνθου, 1 : Κωδικός που αντιστοιχεί στον Δήμο Κορινθίων (πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας), 08 : Η όγδοη κατά σειρά γειτονιά του Δήμου Κορινθίων, ΑΒ : Ο δεύτερος κατά σειρά δρόμος που κωδικοποιήθηκε στην εν λόγω γειτονιά του Δήμου Κορινθίων.
Σε ένα άλλο παράδειγμα, η κωδικοποίηση ενός ΤΚ για ένα χωριό του Δήμου Ηράκλειας της περιφερειακής ενότητας Σερρών, θα μπορούσε να έχει την εξής μορφή:ΕΡ713ΑΑ, όπου ΧΝ : Η πιθανή κωδικοποίηση της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, 7 : Πιθανή κωδικοποίηση του Δήμου Ηράκλειας, 13 : Πιθανός κωδικός που αντιστοιχεί στο εν λόγω Οικισμό (χωριό) του Δήμου Ηράκλειας, ΑΑ : Πιθανός κωδικός δρόμου του χωριού.
Με βάση τη συγκεκριμένη πρόταση η διάθεση των νέων ΤΚ θα μπορεί να υλοποιηθείμέσω μιας web υπηρεσίας, όπου είτε σε χάρτη είτε σε φόρμες θα εντοπίζονται ή θα συμπληρώνονται διευθύνσεις και το γεωπληροφοριακό σύστημα θα απαντά με το νέο ΤΚ. Για ογκώδη δεδομένα διευθυνσιολογίου, θα πρέπει να προβλεφθεί μία desktop εφαρμογή όπου οι ενδιαφερόμενες εταιρείες να εισάγουν τα δεδομένα, είτε με μορφή κειμένου είτε με συντεταγμένες, και θα τους επιστρέφεται για κάθε διεύθυνση ο νέος ΤΚ.
Στα μειονεκτήματα της συγκεκριμένης πρότασης, σύμφωνα με το κείμενο της διαβούλευσης, περιλαμβάνεται η δυσκολία συντήρησης λόγω της αναγκαστικής εμπλοκή των Δήμων που έχουν την αρμοδιότητα για την ονοματοδοσία των οδών και των λοιπών φορέων που έχουν την αρμοδιότητα για τη διάνοιξη οδών (π.χ. Υπουργεία). Επιπλέον, σε εκτός σχεδίου και οικισμών περιοχές, με ανώνυμες οδούς, η θέση μιας π.χ. βιομηχανίας δεν ορίζεται με μεγάλη ακρίβεια, αφού αυτός ο νέος ΤΚ καλύπτει μεγάλη έκταση. «Ίσως αυτό μπορεί να ξεπεραστεί με χρήση ειδικών ‘σημειακών’ ΤΚ που θα αφορούν συγκεκριμένα κτίρια. Η χωρητικότητα της πρότασης το επιτρέπει».
Η δεύτερη πρόταση αποτελεί παραλλαγή της πρώτης και διαφέρει από αυτήν στο γεγονός πως δεν αποτυπώνει πληροφορία οικισμού/χωριού, γειτονιάς, κάνει χρήση της πληροφορίας του «οικοδομικού τετραγώνου» και δεν παρέχει ακρίβεια σε επίπεδο δρόμου. Η προτεινόμενη μορφή ΤΚ σύμφωνα με την δεύτερη πρόταση, έχει ως εξής: Α Α Β Γ Γ Γ όπου ΑΑ : Αλφαβητικά ψηφία που αντιστοιχούν στην περιφερειακή ενότητα που ανήκει η διεύθυνση, Β : Αριθμητικό ψηφίο που αντιστοιχεί στον δήμο της περιφερειακής ενότητας και ΓΓΓ : Αριθμητικοί χαρακτήρες που αντιστοιχούν στα οικοδομικά τετράγωνα κάθε δήμου.
Για παράδειγμα, εάν ο ΤΚ αφορούσε στο τριακοστό κατά σειρά οικοδομικό τετράγωνο της πόλης Ηράκλειας, ο ΤΚ θα μπορούσε να έχει την εξής μορφή: ΕΡ7 030 όπου: ΕΡ : Η πιθανή κωδικοποίηση της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών 7 : Πιθανή κωδικοποίηση του Δήμου Ηράκλειας και 030 : Το 30ο κατά σειρά οικοδομικό τετράγωνο του Δήμου Ηράκλειας.
Στα μειονεκτήματα αυτής της πρότασης περιλαμβάνεται το γεγονός ότι δεν είναι εύκολο να διασφαλισθεί η συνέχεια των ΤΚ με δεδομένο ότι δεν είναι δυνατόν να εκτιμηθεί πόσο θα αναπτυχθεί κάθε περιοχή. Κατ’ επέκταση όμορα οικοδομικά τετράγωνα ενδέχεται να λάβουν πολύ διαφορετικό ΤΚ. Επιπλέον, «οι νέοι ΤΚ θα πρέπει να περιλαμβάνουν αγροτικές περιοχές που θα τεμαχιστούν σε «τύπου» οικοδομικά τετράγωνα, βάσει του οδικού δικτύου και του αναγλύφου (κορυφές, μισγάγγειες κλπ)».
Με βάση την τρίτη πρόταση, που αποτελεί επέκταση του υφιστάμενου συστήματος ΤΚ αλλά θα παρέχει ακρίβεια σε επίπεδο δρόμου, προστίθενται στα υφιστάμενα πέντε αριθμητικά ψηφία άλλα τρία (ένα αλφαβητικό και δύο αριθμητικά) παρέχοντας την επιπλέον πληροφορία στις ήδη αντιστοιχισμένες γεωγραφικές περιοχές. Η προτεινόμενη μορφή ΤΚ σύμφωνα με την ΠΡΟΤΑΣΗ 3, έχει ως εξής: Α Α Α Α Α Β Γ Γόπου: Α : Αριθμητικά ψηφία που αντιστοιχούν στον υφιστάμενο ΤΚ που ανήκει η διεύθυνση, Β : Αλφαβητικό ψηφίο που αντιστοιχεί σε μια επιπλέον γεωγραφική υποδιαίρεση του υφιστάμενου ΤΚ, Γ : Αριθμητικοί χαρακτήρες που αντιστοιχούν σε κωδικό δρόμου εντός της ανωτέρω νέας γεωγραφικής υποδιαίρεσης.
Για παράδειγμα, «εάν υποθέσουμε ότι το δημοτικό διαμέρισμα της Βούλας του Δήμου Βάρης-Βούλας- Βουλιαγμένης (στην οποία σήμερα έχει αντιστοιχισθεί ο ΤΚ 166 73), διαιρεθεί σε επιπλέον τέσσερις γεωγραφικές υποδιαιρέσεις, τότε, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα2, σε κάθε γεωγραφική υποδιαίρεση θα αντιστοιχίζονται λιγότεροι από 100 δρόμοι». Σε αυτήν την περίπτωση για κάποιον δρόμο στην περιοχή «Πηγαδάκια» της Βούλας, ο ΤΚ θα μπορούσε να έχει την εξής μορφή: 16673 Ε21 όπου: 16673 : Ο υφιστάμενος ΤΚ του δημοτικού διαμερίσματος Βούλας Αττικής, Ε : Πιθανός κωδικός που αντιστοιχεί σε γεωγραφική υποδιαίρεση του δημοτικού διαμερίσματος Βούλας η οποία ταυτίζεται (ή περιέχει) την περιοχή «Πηγαδάκια» και 21 : Κωδικός δρόμου στην εν λόγω περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Βούλας.
Στα μειονεκτήματα της πρότασης αναφέρεται πως «δατηρούνται οι αναντιστοιχίες της υφιστάμενης μεθοδολογίας των ταχυδρομικών κωδίκων» και πως «ενδέχεται να απαιτηθεί περαιτέρω ανάπτυξη του υφιστάμενου συστήματος ΤΚ, με σκοπό τη διασφάλιση της επαρκούς χωρητικότητας του νέου συστήματος καθώς επίσης και του αποτελεσματικότερου τεμαχισμού των περιοχών, γεγονός το οποίο ενδέχεται να προκαλέσει σημαντική δυσκολία μετάβασης στο νέο σύστημα».
Η τέταρτη πρόταση αποτελεί μία εκδοχή του EIRCODE, δηλαδή του συστήματος ταχυδρομικών κωδικών της Ιρλανδίας, για την Ελλάδα. Η προτεινόμενη μορφή ΤΚ σύμφωνα με την συγκεκριμένη πρόταση, έχει ως εξής: Α Α Β Γ Δ Ε Ζ. Τα 7 αυτά ψηφία είναι κατά περίπτωση:
1. Για τις πόλεις και τα χωριά με πληθυσμό μεγαλύτερο από 5,000 κατοίκους (περίπου 250 πόλεις): ΑΑ : Αλφαβητικά ψηφία, Β : Αριθμητικό ψηφίο, που μαζί με τα 2 πρώτα έχουν την έννοια της ‘περιοχής’, ΓΔΕ : Αριθμητικά ψηφία που είναι τμήματα οικοδομικού τετραγώνου και Ζ : Αριθμητικό ψηφίο, για το κτίριο.
2. Για τα χωριά με πληθυσμό μικρότερο από 5,000 κατοίκους και τις αγροτικές περιοχές: ΑΑ : Αλφαβητικά ψηφία, ΒΓ : Αριθμητικά ψηφία, που μαζί με τα 2 πρώτα έχουν την έννοια της δημοτικής ενότητας και ΔΕΖ : Αριθμητικά ψηφία, για τα κτίρια.
Για παράδειγμα στην περιφερειακή ενότητα Κως και στον δήμο Νισύρου με λιγότερος από 5,000 κατοίκους ο ΤΚ θα μπορούσε να είναι Κ Κ 1 0 1 5 0 ή Κ Κ 1 0 6 5 0 ή Κ Κ 1 0 8 5 0 όπου ΚΚ : Πιθανή κωδικοποίηση της Περιφερειακής Ενότητας Κω, 10 : Κωδικός που αντιστοιχεί στον Δήμο Νισύρου, 150 : Κωδικός κτηρίου εντός του δημοτικού διαμερίσματος Μανδρακίου ή 650 : Κωδικός κτηρίου εντός του δημοτικού διαμερίσματος Λουτρά ή 850 : Κωδικός κτηρίου εκτός οικισμού του δήμου Νισύρου
Στα μειονεκτήματα της τέταρτης πρότασης περιλαμβάνονται το πλήθος των ψηφίων (7 συνολικά), η κατάργηση της λογικής της διοικητικής διαίρεσης της χώρας, αλλά και το γεγονός πως τα ψηφία δεν μπορούν να οδηγήσουν συνειρμικά σε αντίστοιχη γεωγραφική περιοχή και είναι ιδιαίτερα δυσχερής η απομνημόνευση τους.
euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι τέσσερις προτάσεις για τους νέους ταχυδρομικούς κωδικούς"

Κορωνοϊός - ΕΟΠΥΥ: «Στοπ» στην κατάθεση αιτημάτων για αποζημίωση οπτικών

Σε συνέχεια των έκτακτων μέτρων που έχει λάβει ο ΕΟΠΥΥ για τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι για λόγους πρόληψης και προστασίας του πληθυσμού αναστέλλεται, μέχρι νεότερης ανακοίνωσης, η κατάθεση ατομικών αιτημάτων από τους ασφαλισμένους για δαπάνη αγοράς οπτικών ειδών.

Όσον αφορά τα ατομικά αιτήματα για δαπάνες ειδικής αγωγής ο Οργανισμός ενημερώνει ότι έχει δοθεί παράταση και δεν είναι αναγκαία η υποβολή τους τη δεδομένη χρονική περίοδο.

«Παρακαλούμε όλους τους πολίτες να ακολουθήσουν απαρέγκλιτα την ανωτέρω οδηγία» ζητεί ο ΕΟΠΥΥ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός - ΕΟΠΥΥ: «Στοπ» στην κατάθεση αιτημάτων για αποζημίωση οπτικών"

Κορωνοϊός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την Ισπανία ο Πέδρο Σάντσεθ

Απελπιστική η κατάσταση τις τελευταίες μέρες στην Ισπανία, λόγω της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού.

Με τον αριθμό των νεκρών να έχει φτάσει – ανεπίσημα – στους 120, ο πρωθυπουργός της χώρας, Πέδρο Σάντσεθ κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τις επόμενες 15 ημέρες, στη έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Το υπουργικό Συμβούλιο στην Ισπανία θα συναντηθεί το Σάββατο για να επικυρώσει την πρωθυπουργική απόφαση, η οποία περιορίζει μεν τις κινήσεις των πολιτών στη χώρα, αλλά όχι και τα βασικά τους δικαιώματα.

«Είμαστε μόλις στην πρώτη φάση της μάχης κατά του ιού. Μας περιμένουν δύσκολες εβδομάδες. Δεν μπορεί να αποκλειστεί το γεγονός τα κρούσματα να φτάσουν στις 10.000 την επόμενη εβδομάδα» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Σάντσεθ.

Και συνέχισε, επισημαίνοντας τη σημασία της ατομικής ευθύνης των πολιτών: «Η ανακήρυξη ισχύος της έκτακτης ανάγκης, κινητοποιεί όλες τις αρχές στη μάχη κατά του ιού, ωστόσο η τελική νίκη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις πρωτοβουλίες του καθενός. Πλέον, αποτελεί ηρωισμό το συχνό πλύσιμο χεριών και η παραμονή στο σπίτι».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την Ισπανία ο Πέδρο Σάντσεθ"

Μητσοτάκης σε μαθητές: Η χρονιά δεν χάνεται – Πρώτη πιλοτική εφαρμογή της εξ αποστάσεως διδασκαλίας

Σε πλήρη εφαρμογή τέθηκαν από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων τα ψηφιακά εργαλεία που θα επιτρέψουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία, προκειμένου να διαταραχθεί όσο το δυνατόν λιγότερο η σχολική χρονιά λόγω των έκτακτων συνθηκών που βιώνει και η χώρα μας.

Η εξ αποστάσεως διδασκαλία αποτελεί το πλέον πρόσφορο μέσο για να διατηρήσουν οι μαθητές, οι σπουδαστές και οι φοιτητές την επαφή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία χωρίς να αποσκοπεί στο να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο αυτό, τέθηκε για πρώτη φορά πιλοτικά σε λειτουργία η εφαρμογή παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος συνομίλησε με τους μαθητές αλλά και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

«Η χρονιά δεν χάνεται. Η τεχνολογία είναι σύμμαχός μας»

Ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους μαθητές, ανέφερε ότι «οι Πανελλήνιες θα γίνουν, έχουμε δεσμευτεί, ελπίζουμε όλα να πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα ανάλογα με το πόσο θα κρατήσει αυτή η περιπέτεια. Ο κόπος σας δεν πάει χαμένος, η χρονιά δεν χάνεται και θα πρέπει να συνεχίσετε και να προσαρμοστείτε όπως και όλοι μας σε αυτές τις ειδικές αντιξοότητες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και βέβαια με καλή διάθεση όλοι να συμμετέχουμε όσο πιο πολύ μπορούμε με τα καινούργια ψηφιακά εργαλεία τα οποίας μας δίνει το Υπουργείο και τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτοντας πως η τεχνολογία μπορεί να καταστεί σύμμαχός μας στην περίπτωση αυτή.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να ευχαριστήσει όλους τους παράγοντες της εκπαίδευσης για τη συμβολή τους στο εγχείρημα αυτό. Το καλάθι των διαθέσιμων ψηφιακών εργαλείων για την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης θα περιλαμβάνει όλες τις υφιστάμενες ψηφιακές δομές του Υπουργείου, καθώς και τις δικτυακές συνδέσεις και υπηρεσίες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, αλλά και τρεις ψηφιακές πλατφόρμες που παρέχονται δωρεάν προς το Υπουργείο και τους εποπτευόμενους φορείς του από τις εταιρείες CISCO, Google και Microsoft.

Επιπλέον, ενημερωτικό υλικό για την αξιοποίηση των εργαλείων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης θα παρέχεται και μέσω της τηλεόρασης της ΕΡΤ.

Μαζί με τον πρωθυπουργό την πρώτη πιλοτική εφαρμογή της διαδικασίας παρακολούθησαν η Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Σοφία Ζαχαράκη και ο Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Βασίλης Διγαλάκης.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης σε μαθητές: Η χρονιά δεν χάνεται – Πρώτη πιλοτική εφαρμογή της εξ αποστάσεως διδασκαλίας"

Κορωνοϊός: Κλείνει το Golden Hall μετά τον εντοπισμό κρούσματος σε επισκέπτη

Την απόφαση να κλείσει προσωρινά ανακοίνωσε το Golden Hall μετά τον εντοπισμό κρούσματος του κορωνοϊόυ που επισκέφθηκε το εμπορικό κέντρο.

Η απόφαση πάρθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής και ανακοινώθηκε και από την ιστοσελίδα του εμπορικού κέντρου. 

Η ανακοίνωση αναφέρει: 

«Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης που λάβαμε πριν λίγο, κρούσμα θετικό στον ιό COVID – 19 φέρεται να έχει επισκεφθεί το Εμπορικό και Ψυχαγωγικό Κέντρο “Golden Hall”.

Άμεση προτεραιότητα μας είναι η ασφάλεια τόσο των εργαζομένων όσο και των επισκεπτών στα εμπορικά μας κέντρα. Με γνώμονα αυτό προχωρήσαμε σε άμεση εκκένωση του Εμπορικού και Ψυχαγωγικού Κέντρου “Golden Hall”. Παράλληλα το συντομότερο δυνατόν και σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές, θα σας ενημερώσουμε για τις επόμενες κινήσεις μας σε όλα μας τα Εμπορικά Κέντρα».




Ο κόσμος που βρίσκονταν το μεσημέρι της Παρασκευής στο Εμπρορικό Κέντρο, άκουσε από τα μεγάφωνα την απόφαση της εταιρείας να κλείσει προσωρινά το Golden Hall. 
Στη συνέχεια και μετά την ανακοίνωση οι επισκέπτες αποχώρησαν.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Κλείνει το Golden Hall μετά τον εντοπισμό κρούσματος σε επισκέπτη"

Έκκληση ΕΟΔΥ: Όσοι δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες & έχουν ήπια συμπτώματα μην πηγαίνουν στα νοσοκομεία

Ο ΕΟΔΥ καλεί όσους πολίτες δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και έχουν ήπια συμπτώματα σαν και αυτά του κορονοϊού να μην πηγαίνουν στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, «ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες που δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και έχουν ήπια συμπτώματα ίωσης να μην προσέρχονται στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας προκειμένου να εξεταστούν για τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2. Υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της νόσου σε ευπαθείς ομάδες, αλλά και να εκτεθούν οι ίδιοι στον SARS-CoV-2 σε περίπτωση που δεν νοσούν ήδη. Ο ΕΟΔΥ έχει υιοθετήσει κριτήρια εργαστηριακού ελέγχου σύμφωνα με τις Οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).

Δίνεται προτεραιότητα για την εξέταση στους συμπολίτες μας με σοβαρή αναπνευστική νόσο, καθώς και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας με χρόνια προβλήματα υγείας. Το πιο αποτελεσματικό μέτρο περιορισμού της επιδημίας είναι ο περιορισμός κατ’ οίκον με την εμφάνιση συμπτωμάτων ίωσης για τα άτομα που δεν ανήκουν σε ευπαθή ομάδα.

Πρέπει να τονισθεί, ότι όσοι έχουν ήπια συμπτωματολογία ή αναζητούν γενικές πληροφορίες για τον νέο κορωνοϊό, να μην καλούν τον ΕΟΔΥ, αλλά να απευθύνονται στον προσωπικό τους ιατρό», καταλήγει ο ΕΟΔΥ.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκκληση ΕΟΔΥ: Όσοι δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες & έχουν ήπια συμπτώματα μην πηγαίνουν στα νοσοκομεία"

Κορωνοϊός - Ολυμπία Οδός: Ανέπαφες συναλλαγές μέσω μηχανημάτων POS ή πομποδεκτών στα διόδια

Η Ολυμπία Οδός, με ανακοίνωσή της, ενημερώνει ότι στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού Covid-19, συστήνει στους ταξιδιώτες να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα ανέπαφων συναλλαγών. 

Συγκεκριμένα, υπάρχουν δύο τρόποι ανέπαφης συναλλαγής: 

Μέσω POS σε όλες τις λωρίδες με Αυτόματα Μηχανήματα Πληρωμής (APM) των μετωπικών και πλευρικών σταθμών διοδίων της Ολυμπίας Οδού. 

Η διαδικασία είναι απλή και πολύ σύντομη:

Περνώντας από τη Λωρίδα των Αυτόματων Μηχανημάτων Πληρωμής (με το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα) αγγίζουμε τον αναγνώστη ανέπαφων συναλλαγών με την πιστωτική ή χρεωστική κάρτα μας και περιμένουμε μερικά δευτερόλεπτα για την εκτύπωση της απόδειξης.

Δείτε στο www.olympiaodos.gr οδηγίες για τον τρόπο χρήσης των POS στις λωρίδες με Μηχάνημα Αυτόματης Πληρωμής. 

Στα Αυτόματα Μηχανήματα Πληρωμής υπάρχει επίσης ειδικός αναγνώστης Μοτο-κάρτας (για τους μοτοσυκλετιστές).
Μέσω των ηλεκτρονικών λωρίδων εφόσον είναι κάτοχοι του πομποδέκτη της Ολυμπίας Οδού (Ο-pass) ή των πομποδεκτών της Αττικής Οδού (e-pass), της Γέφυρας (Γέfυρα–epass), του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου (Εway).

olimpia_odos_diodia


Οι κάτοχοι πομποδέκτη O-pass, που περνούν από τις ηλεκτρονικές λωρίδες, υπενθυμίζεται ότι μπορούν να φορτίζουν το λογαριασμό τους ηλεκτρονικά μέσω του www.olympiaodos.gr στην ενότητα O-pass/ Είμαι συνδρομητής- Σύνδεση.

Η Ολυμπία Οδός συνεχίζει το έργο της με σταθερό προσανατολισμό στην ασφάλεια όλων μας και την παροχή υπηρεσιών των χρηστών του αυτοκινητόδρομου με ευθύνη και αποτελεσματικότητα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ /protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός - Ολυμπία Οδός: Ανέπαφες συναλλαγές μέσω μηχανημάτων POS ή πομποδεκτών στα διόδια"

Δύο κρούσματα κορονοϊου στο ΟΑΚΑ, αναστέλλονται οι λειτουργίες του

Συναγερμός σήμανε στο ΟΑΚΑ, καθώς δύο κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν μεταξύ ατόμων που αθλούνται στις εγκαταστάσεις.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και η διοίκηση του Αθλητικού Κέντρου να προχωρήσουν στην άμεση αναστολή όλων των δραστηριοτήτων στον χώρο.

Ενημερώθηκε άμεσα ο ΕΟΔΥ, προκειμένου να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, και γίνεται ήδη ιχνηλάτηση των προσώπων που έχουν έρθει σε στενή επαφή με τους νοσούντες.

Η ΓΓΑ και η διοίκηση του ΟΑΚΑ θα προβούν σε όλες τις επιπλέον απαραίτητες ενέργειες.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Δύο κρούσματα κορονοϊου στο ΟΑΚΑ, αναστέλλονται οι λειτουργίες του"

Εφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.

Ο Φίλιππος Πετσάλνικος είχε διατελέσει Υπουργός Δικαιοσύνης, Μακεδονίας-Θράκης, Δημόσιας Τάξης, Υπουργός Αναπληρωτής Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υφυπουργός Πολιτισμού, Υφυπουργός Παιδείας, Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Παιδείας. Εκλέχθηκε το Μάρτιο του 2004 Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και επανεκλέχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2007. Στις 15-10-2009 εκλέχθηκε Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

Ο Φίλιππος Πετσάλνικος γεννήθηκε την 1η Δεκεμβρίου του 1950 στο Μαυροχώρι Καστοριάς από γονείς αγρότες. Τελείωσε το Γυμνάσιο Καστοριάς και σπούδασε Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, απ' όπου αποφοίτησε με άριστα. Συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Βόννης Γερμανίας. Για την χρηματοδότηση των σπουδών του εργάσθηκε ως εργάτης σε εργοστάσια.

Στο Πανεπιστήμιο Βόννης παρακολούθησε επίσης Οικονομικές Επιστήμες και εργάσθηκε ως Επιστημονικός Συνεργάτης. Ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του το 1974, συμμετείχε σε διάφορα όργανα του Κινήματος (Γραμματέας του Τομέα Διαφώτισης, του Τομέα Απόδημου Ελληνισμού). Εκλέχθηκε το 1994 στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, ενώ ήταν μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Ήταν βουλευτής Καστοριάς μέχρι το 2012. Στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής. Πριν τις εκλογές Ιουνίου 2012 ανακοίνωσε πως δεν θα είναι υποψήφιος στην εκλογική περιφέρεια Καστοριάς.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Εφυγε από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για δυο μήνες σε Καλλιθέα και Παλαιό Φάληρο

Ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοσθούν από την Δευτέρα 16/03/2020 και θα έχουν διάρκεια 2 μηνών στους Δήμους Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου.
Οι σχετικές ρυθμίσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του έργου «Έργα Υποδομών για την Ανάπλαση το Φαληρικού Όρμου (Φάση Α’)» και αφορούν στους παραπάνω Δήμους επί της παλαιάς Λ. Ποσειδώνος (συνέχεια Εθν. Μακαρίου) από την οδό Επαμεινώνδα έως την οδό Μωραϊτίνη, 200μ. πριν από την οδό Ι. Φιξ.
Κατά τη διάρκεια της παραπάνω κυκλοφοριακής ρύθμισης θα γίνει πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας του τραμ από τη στάση του ΣΕΦ έως τη στάση της Αγίας Σκέπης.
Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο κατασκευής των έργων ανάπλασης του Φαληρικού όρμου πραγματοποιείται ανακατασκευή των εγκαταστάσεων του τραμ, η οποία περιλαμβάνει την οριζοντιογραφική παραλλαγή και τo «χαμήλωμα» της γραμμής.
Επίσης στο διάστημα αυτό θα πραγματοποιηθεί τμηματική κατασκευή των δύο γεφυρών που θα συνδέουν κυκλοφοριακά τους χώρους της ανάπλασης με τη λεωφόρο Συγγρού και τη Λεωφόρο Ποσειδώνος αντίστοιχα.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, έχει ζητήσει από την αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη Δ. Νάνου, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής Α. Καλογερόπουλο, την Προϊσταμένη του τμήματος Ειδικών Έργων Χ. Μπιτζιλέκη και όλα τα εμπλεκόμενα στελέχη, να προβούν στις αναγκαίες ενέργειες για την απρόσκοπτη υλοποίηση του έργου.
Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά ο Γ. Πατούλης «οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, παρά τη λήψη έκτακτων μέτρων λόγω κορωνοϊού, βρίσκονται σε εγρήγορση και έτοιμες να επέμβουν προκειμένου να υλοποιηθούν όλα τα αναγκαία έργα. Καλούμε τους οδηγούς να επιδείξουν την απαραίτητη υπομονή, να συμμορφώνονται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών, ακολουθώντας την υπάρχουσα οδική σήμανση».
Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Δ. Νάνου, επισημαίνει ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο στο πλαίσιο της υλοποίησης της Α’ Φάσης της ανάπλασης του Φαληρικού όρμου. « Περιφέρεια Αττικής, δήμοι και εμπλεκόμενοι φορείς βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με στόχο να υλοποιηθεί το έργο εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος. Για την αποφυγή ταλαιπωρίας καλούνται όλοι οι οδηγοί να ακολουθούν τη σήμανση που θα έχει τοποθετηθεί».

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η κίνηση των οχημάτων και των Λεωφορειακών γραμμών που κινούνται επί της παλαιάς Λ. Ποσειδώνος (συνέχεια Εθν. Μακαρίου) θα ακολουθεί από τη Δευτέρα 16/3/2020 και για 2 μήνες τις εξής διαδρομές:

ΚΙΝΗΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΜΟΣΧΑΤΟ προς ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ:
Πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της παλαιάς Λ. Ποσειδώνος από την οδό Επαμεινώνδα του Δήμου Καλλιθέας έως την οδό Μωραιτίνη του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, κατά το χρονικό διάστημα από 16-03-2019 έως 18-05-2019, καθ’ όλο το 24ώρο.
Κατά την παραπάνω διακοπή η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται αριστερά στην οδό Επαμεινώνδα, συνέχεια Λάμπρου Κατσώνη, διερχόμενα κάτω από τη γέφυρα της Λεωφ. Συγγρού θα συνεχίζουν επί της Λεωφ. Αμφιθέας, συνέχεια προς Παλαιό Φάληρο.

ΚΙΝΗΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟ προς ΜΟΣΧΑΤΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑ μέσω παλαιάς Λ. ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ:
Πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της παλαιάς Λ. Ποσειδώνος από την οδό Μωραιτίνη του Δήμου Παλαιού Φαλήρου έως την οδό Επαμεινώνδα του Δήμου Καλλιθέας, κατά το χρονικό διάστημα από 16-03-2019 έως 18-05-2019, καθ’ όλο το 24ώρο.
Κατά την παραπάνω διακοπή η κυκλοφορία των οχημάτων εισερχόμενα στην οδό Πλειάδων στον Α/Κ Παλαιού Φαλήρου θα εκτρέπονται αριστερά στην οδό Αιόλου, ακολούθως θα στρίβουν δεξιά στην οδό Ζησιμοπούλου, κατόπιν θα εκτρέπονται ελαφρώς δεξιά στην οδό Καλυψούς. Στον ισόπεδο σηματοδοτούμενο κόμβο Καλυψούς και Λ. Αμφιθέας θα εκτρέπονται αριστερά, θα συνεχίζουν ευθεία επί της Λ. Αμφιθέας, θα διέρχονται κάτω από τη γέφυρα της Λεωφ. Συγγρού, θα συνεχίζουν ευθεία επί της Λάμπρου Κατσώνη, συνέχεια στην οδό Επαμεινώνδα και στη συμβολή με την παλαιά Λ. Ποσειδώνος θα στρίβουν δεξιά, συνεχίζοντας κανονικά την πορεία τους προς Μοσχάτο. 

ΚΙΝΗΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΜΟΣΧΑΤΟ προς ΑΘΗΝΑ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ μέσω παλαιάς Λεωφ. Ποσειδώνος:
Πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της παλαιάς Λ. Ποσειδώνος από την οδό Επαμεινώνδα του Δήμου Καλλιθέας έως την οδό Μωραιτίνη του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, κατά το χρονικό διάστημα από 16-03-2019 έως 18-05-2019, καθ’ όλο το 24ώρο.
Κατά την παραπάνω διακοπή η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται αριστερά στην οδό Επαμεινώνδα, συνέχεια Λάμπρου Κατσώνη, δεξιά Ταγ/ρχου Πλέσσα, αριστερά στην οδό Δοϊράνης, δεξιά Σπάρτης, κάτω από τη γέφυρα της Λεωφ. Συγγρού θα συνεχίζουν επί της οδού Λαμψάκου, δεξιά Μεγ. Αλεξάνδρου, δεξιά Λεωφ. Συγγρού, συνέχεια προς Αθήνα – Νέα Σμύρνη.
euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για δυο μήνες σε Καλλιθέα και Παλαιό Φάληρο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news