facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Έξαλλος ο δήμαρχος Λάρισας για τις γεμάτες καφετέριες: Δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει

Σε έντονο ύφος μίλησε σήμερα και αρκετά ενοχλημένος με τη συμπεριφορά Λαρισαίων αλλά και καταστηματαρχών εστίασης, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.

Ο λόγος η ανευθυνότητα που επιδεικνύουν στα μέτρα κατά του κορωνοϊού, με τις γεμάτες καφετέριες και τα μπαρ, όπου οι καταστηματάρχες, αντί να αραιώνουν τα τραπέζια, στριμώχνουν τους πελάτες.

«Η μισή πόλη κοιμάται και δεν έχει καταλάβει τι έρχεται. Αν συνεχίσουν έτσι σε 15-20 μέρες θα δουν εικόνες σαν της Ιταλίας και τότε θα κλείσουν τα μαγαζιά τους θέλοντας και μη», δήλωσε ο δήμαρχος, για να συμπληρώσει ότι θα ζητήσει συνάντηση άμεσα με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης για να τους νουθετήσει και αν χρειαστεί να επιβληθούν και πρόστιμα από τη δημοτική αστυνομία, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης…

«Είναι πανδημία, δεν είναι αστεία υπόθεση και ζητώ από τους πολίτες να επιδείξουν επιτέλους ατομική ευθύνη και να σεβαστούν και τους συνανθρώπους τους», τόνισε σε έντονο ύφος ο κ. Καλογιάννης.

Ανακοίνωσε επίσης πως θα τοποθετηθούν σε κάθε όροφο του δημαρχείου, δημοτικοί αστυνόμοι, οι οποίοι θα κατευθύνουν δυο-δυο, τρεις-τρεις το πολύ τους πολίτες στις υπηρεσίες, ώστε να μην παρατηρείται συνωστισμός και συγχρωτισμός.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Έξαλλος ο δήμαρχος Λάρισας για τις γεμάτες καφετέριες: Δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει"

Κορονοϊός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πόλη της Νέας Υόρκης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την πόλη της Νέας Υόρκης, ο δήμαρχος Μπιλ Ντε Μπλάζιο.

Η κήρυξη την πόλης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα επιτρέψει την χρήση αυξημένων δικαιοδοσιών και ενεργειών ώστε να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του ιού.

Την ίδια ώρα η Πολιτεία της Νέας Υόρκης απαγορεύει από σήμερα τα μεσάνυχτα όλες τις συναθροίσεις άνω των 500 ανθρώπων, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο. Τα θέατρα του Μπρόντγουεϊ θα πρέπει να αρχίσουν να τηρούν τον νέο κανονισμό από απόψε. Από το μέτρο εξαιρούνται νοσοκομεία, οίκοι ευγηρίας, μέσα μαζικής μεταφοράς και άλλες εγκαταστάσεις.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πόλη της Νέας Υόρκης"

Εξιχνιάστηκε ο εμπρησμός του ξενοδοχείου στη Λεωφ. Συγγρού

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, ο εμπρησμός ξενοδοχείου στη Λεωφόρο Συγγρού, την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019.

Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο όροφο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά και στον διάδρομο του δευτέρου ορόφου, βρέθηκαν μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό. Υπήρχαν ωστόσο και άλλα στοιχεία που επέβαλαν την ανάληψη της έρευνας για την υπόθεση από την αστυνομία, όπως είχε γίνει γνωστό από την αρχή από αστυνομικές πηγές.

Όπως προέκυψε στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα δυο αλλοδαποί, ως φυσικοί αυτουργοί, οι οποίοι συνελήφθησαν σήμερα με εντάλματα σύλληψης του αρμόδιου Ανακριτή και δυο ημεδαποί, ως ηθικοί αυτουργοί του εμπρησμού και της προκληθείσας φθοράς στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου.

Από τον εμπρησμό προκλήθηκαν σωματικές βλάβες σε τρία άτομα, με σοβαρότερη την κατάσταση αλλοδαπής γυναίκας, η οποία εισήχθη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου της Αττικής, όπου διασωληνώθηκε και παρέμεινε νοσηλευόμενη για μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξιχνιάστηκε ο εμπρησμός του ξενοδοχείου στη Λεωφ. Συγγρού"

Κορωνοϊός: «Λουκέτο» 14 ημερών στα δικαστήρια - Στοπ στους πλειστηριασμούς

Με κοινή απόφαση των υπουργών Υγείας Βασίλη Κικίλια και Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα, αναστέλλεται προσωρινά, πανελλαδικά και μερικά από αύριο, Παρασκευή, 13 Μαρτίου, έως και 27 Μαρτίου, η λειτουργία όλων των δικαστηρίων (Διοικητικών, Πολιτικών, Ποινικών και Στρατιωτικών), των Εισαγγελιών της χώρας, καθώς και η διεξαγωγή πλειστηριασμών, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας και προς αποφυγή κινδύνου εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού.

Το μέτρο της προσωρινής αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων δεν καταλαμβάνει τους δικαστικούς υπαλλήλους και τις γραμματείες των δικαστηρίων, που θα λειτουργούν κανονικά, μέσα στο πλαίσιο που έχει διαγράψει η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Συμβούλιο της Επικρατείας και Διοικητικά Δικαστήρια

Ειδικότερα, αναστέλλονται προσωρινά για το εν λόγω χρονικό διάστημα, οι δημόσιες συνεδριάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και όλων των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων της χώρας, με εξαίρεση αυτές που αφορούν την παροχή προσωρινής δικαστικής προστασίας και τη δημοσίευση αποφάσεων.

Ελεγκτικό Συνέδριο

Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργίας των δημόσιων συνεδριάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, πλην αυτών που αφορούν τη δημοσίευση αποφάσεων και την παροχή προσωρινής δικαστικής προστασίας, καθώς και αυτών του VI Τμήματος και του Τμήματος Μείζονος – Επταμελούς Σύνθεσης μόνο για υποθέσεις επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος.

Πολιτικά και Ποινικά Δικαστήρια

Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία των Πολιτικών Δικαστηρίων, Ποινικών Δικαστηρίων και Εισαγγελιών της χώρας, ως ακολούθως:

α) οι δίκες ενώπιον των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων,

β) οι νόμιμες και δικαστικές προθεσμίες για τη διενέργεια διαδικαστικών πράξεων και άλλων ενεργειών ενώπιον των υπηρεσιών των δικαστηρίων και των εισαγγελιών, καθώς και η παραγραφή των συναφών αξιώσεων,

γ) οι, κατά τις κείμενες διατάξεις, διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης και η διενέργεια πλειστηριασμών.

Εξαιρούνται της προσωρινής αναστολής

Από το μέτρο της προσωρινής αναστολής εξαιρούνται:

α) η δημοσίευση αποφάσεων,

β) η εκδίκαση αυτόφωρων πλημμελημάτων,

γ) η κλήρωση των ενόρκων και η έναρξη της συνόδου των Μικτών Ορκωτών Δικαστηρίων και Μικτών Ορκωτών Εφετείων,

δ) η εκδίκαση κακουργημάτων για τους προσωρινά κρατούμενους κατηγορουμένους, των οποίων συμπληρώνεται κατά περίπτωση το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης,

ε) οι ποινικές δίκες που αφορούν πλημμελήματα, ο χρόνος παραγραφής των οποίων συμπληρώνεται εντός του χρονικού διαστήματος από την έναρξη της αναστολής μέχρι και την 31.5.2020 και

στ) οι ποινικές δίκες που αφορούν κακουργήματα, ο χρόνος παραγραφής των οποίων συμπληρώνεται εντός του χρονικού διαστήματος από την έναρξη της αναστολής μέχρι και την 31.1.2021.

Ως προς τις ποινικές δίκες που άρχισαν πριν την ημερομηνία έναρξης της αναστολής και έχουν διακοπεί για δικάσιμο εντός του χρονικού διαστήματος της αναστολής, το δικαστήριο, κατά την ορισθείσα δικάσιμο, αποφασίζει κατά περίπτωση για την εκδίκαση ή την εκ νέου διακοπή αυτών, λαμβανομένων υπόψη των παραπάνω εξαιρέσεων.

Παράλληλα, θέματα λειτουργίας των δικαστηρίων για την εκδίκαση υποθέσεων ασφαλιστικών μέτρων ρυθμίζονται με αποφάσεις των διοικήσεων των οικείων δικαστηρίων.

Πάντως, η λειτουργία των δικαστηρίων περιορίζεται στις αναγκαίες ενέργειες για την διεκπεραίωση των υποθέσεων που, εκδικάζονται ενώπιον των δικαστηρίων, καθώς και εκείνων που κατά περίπτωση και κατά την κρίση του οργάνου διοίκησης εκάστου αυτών έχουν κατεπείγοντα χαρακτήρα και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, ενώ τα ειδικότερα ζητήματα λειτουργίας των δικαστηρίων ρυθμίζονται με αποφάσεις των οργάνων διοίκησης αυτών.

Εισαγγελίες

Η λειτουργία των Εισαγγελιών περιορίζεται στις αναγκαίες ενέργειες για τη διεκπεραίωση των ποινικών υποθέσεων που εκδικάζονται ενώπιον των Ποινικών Δικαστηρίων, καθώς και εκείνων που κατά περίπτωση και κατά την κρίση του διευθύνοντος εκάστη αυτών έχουν κατεπείγοντα χαρακτήρα και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, ενώ τα ειδικότερα ζητήματα λειτουργίας των εισαγγελιών ρυθμίζονται με αποφάσεις των διευθυνόντων αυτές.

Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών

Το μέτρο της προσωρινή αναστολή λειτουργίας καταλαμβάνει κάθε εκπαιδευτική και επιμορφωτική δραστηριότητας της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, για το χρονικό διάστημα από 13.3.2020 έως και 27.3.2020.

Δικαστικοί υπάλληλοι

Για όλο το προσωπικό που απασχολείται με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στα δικαστήρια, στις Εισαγγελίες, στη Γενική Επιτροπεία της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, στη Γενική Επιτροπεία της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, εφαρμόζονται τα οριζόμενα στο άρθρο 5 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Η επίμαχη κοινή υπουργική απόφαση εκδόθηκε σε εκτέλεση της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για τα κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κοροναϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του ( Εφημερίδας της Κυβερνήσεως τεύχος Α΄, φ. 44, της 11.3.2020) αναμένεται η έκδοση της κοινής απόφαση των υπουργών Υγείας και Δικαιοσύνης για την πανελλαδική αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων.

Η από 11.3.2020 ΠΝΠ στο άρθρο 11 που αφορά στη λειτουργία των δικαστηρίων αναφέρει:

«Άρθρο 11
Προσωρινή αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων και των εισαγγελιών
1. Προς τον σκοπό της αποφυγής κινδύνου εμφάνισης ή και διάδοσης κορωνοϊού COVID-19 που ενδέχεται να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, μπορεί να επιβληθεί το μέτρο της προσωρινής, μερικής ή ολι- κής, αναστολής της λειτουργίας των δικαστηρίων και των εισαγγελιών της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των στρατιωτικών δικαστηρίων, καθώς και της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών.

2. Το μέτρο της παρ. 1 επιβάλλεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Υγείας και Δικαιοσύνης, καθώς και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στην περίπτωση των στρατιωτικών δικαστηρίων, μετά από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19. Με όμοια απόφαση ορίζεται και κάθε συναφής και αναγκαία πρόβλεψη για τα ζητήμα- τα αναστολής ή παρέκτασης δικονομικών προθεσμιών, αναστολής ή παράτασης παραγραφών, αναστολής διαδικασιών αναγκαστικής εκτέλεσης και διενέργειας πλειστηριασμών, παροχής προσωρινής δικαστικής προστασίας, καθώς και για όλα τα λοιπά ζητήματα που αφορούν στο καθεστώς προσωρινής αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων και των εισαγγελιών της χώρας».

Το πλήρες κείμενο της κοινής υπουργικής απόφασης για την μερική αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων όλης της χώρας έχει ως εξής:

Το πλήρες κείμενο της κοινής υπουργικής απόφασης για την μερική αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων όλης της χώρας έχει ως εξής:

«ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

ΑΡΘΡΟ ΠΡΩΤΟ

Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των δημόσιων συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας και όλων των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων της Χώρας, με εξαίρεση αυτές που αφορούν την παροχή προσωρινής δικαστικής προστασίας και τη δημοσίευση αποφάσεων, για το χρονικό διάστημα από 13.3.2020 έως και 27.3.2020, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, κατά τα αναφερόμενα στην από 12.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

ΑΡΘΡΟ ΔΕΥΤΕΡΟ

Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των δημόσιων συνεδριάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Χώρας, πλην αυτών που αφορούν τη δημοσίευση αποφάσεων και την παροχή προσωρινής δικαστικής προστασίας, καθώς και αυτών του VI Τμήματος και του Τμήματος Μείζονος – Επταμελούς Σύνθεσης μόνο για υποθέσεις επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος, για το χρονικό διάστημα από 13.3.2020 έως και 27.3.2020, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, κατά τα αναφερόμενα στην από 12.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

ΑΡΘΡΟ ΤΡΙΤΟ

Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των Πολιτικών Δικαστηρίων, Ποινικών Δικαστηρίων και Εισαγγελιών της Χώρας, για το χρονικό διάστημα από 13.3.2020 έως και 27.3.2020, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, κατά τα αναφερόμενα στην από 12.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 και ως ακολούθως:

1. Αναστέλλονται από την 13.3.2020 έως και την 27.3.2020:

α) οι δίκες ενώπιον των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων,

β) οι νόμιμες και δικαστικές προθεσμίες για τη διενέργεια διαδικαστικών πράξεων και άλλων ενεργειών ενώπιον των υπηρεσιών των δικαστηρίων και των εισαγγελιών, καθώς και η παραγραφή των συναφών αξιώσεων,

γ) οι, κατά τις κείμενες διατάξεις, διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης και η διενέργεια πλειστηριασμών.

2. Εξαιρούνται από την εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου:

α) η δημοσίευση αποφάσεων,

β) η χορήγηση προσωρινών διαταγών και η εκδίκαση υποθέσεων ασφαλιστικών μέτρων, που έχουν ήδη προσδιοριστεί προς συζήτηση εντός του χρονικού διαστήματος της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων.

γ) η εκδίκαση αυτόφωρων πλημμελημάτων,

δ) η κλήρωση των ενόρκων και η έναρξη της συνόδου των Μικτών Ορκωτών Δικαστηρίων και Μικτών Ορκωτών Εφετείων, καθώς και η κλήρωση των συνθέσεων για την εκδίκαση των ποινικών υποθέσεων και των υποθέσεων ασφαλιστικών μέτρων σε όσα δικαστήρια της Χώρας προβλέπεται τέτοια κλήρωση,

ε) η εκδίκαση κακουργημάτων για τους προσωρινά κρατούμενους κατηγορουμένους, των οποίων συμπληρώνεται κατά περίπτωση το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης,

στ) οι ποινικές δίκες που αφορούν πλημμελήματα, ο χρόνος παραγραφής των οποίων συμπληρώνεται εντός του χρονικού διαστήματος από την έναρξη της αναστολής μέχρι και την 31.5.2020,

ζ) οι ποινικές δίκες που αφορούν κακουργήματα, ο χρόνος παραγραφής των οποίων συμπληρώνεται εντός του χρονικού διαστήματος από την έναρξη της αναστολής μέχρι και την 31.1.2021.

3. Για τις ποινικές δίκες που άρχισαν πριν την ημερομηνία έναρξης της αναστολής και έχουν διακοπεί για δικάσιμο εντός του χρονικού διαστήματος της αναστολής, το δικαστήριο, κατά την ορισθείσα δικάσιμο, αποφασίζει κατά περίπτωση για την εκδίκαση ή την εκ νέου διακοπή αυτών, λαμβανομένων υπόψη των παραπάνω εξαιρέσεων.

4. Η λειτουργία των δικαστηρίων περιορίζεται στις αναγκαίες ενέργειες για τη διεκπεραίωση των υποθέσεων που, σύμφωνα με την παρούσα απόφαση, εκδικάζονται ενώπιον των δικαστηρίων, καθώς και εκείνων που κατά περίπτωση και κατά την κρίση του οργάνου διοίκησης εκάστου αυτών έχουν κατεπείγοντα χαρακτήρα και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Τα ειδικότερα ζητήματα λειτουργίας των δικαστηρίων ρυθμίζονται με αποφάσεις των οργάνων διοίκησης αυτών.

5. Η λειτουργία των εισαγγελιών περιορίζεται στις αναγκαίες ενέργειες για τη διεκπεραίωση των ποινικών υποθέσεων που, σύμφωνα με την παρούσα απόφαση, εκδικάζονται ενώπιον των ποινικών δικαστηρίων, καθώς και εκείνων που κατά περίπτωση και κατά την κρίση του διευθύνοντος εκάστη αυτών έχουν κατεπείγοντα χαρακτήρα και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Τα ειδικότερα ζητήματα λειτουργίας των εισαγγελιών ρυθμίζονται με αποφάσεις των διευθυνόντων αυτές.

6. Όλα τα παραπάνω εφαρμόζονται και στα στρατιωτικά δικαστήρια και εισαγγελίες της Χώρας.

ΑΡΘΡΟ ΤΕΤΑΡΤΟ

Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας κάθε εκπαιδευτικής και επιμορφωτικής δραστηριότητας της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, για το χρονικό διάστημα από 13.3.2020 έως και 27.3.2020, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, κατά τα αναφερόμενα στην από 12.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

ΑΡΘΡΟ ΠΕΜΠΤΟ

Για όλο το προσωπικό που απασχολείται με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στα Δικαστήρια, στις Εισαγγελίες, στη Γενική Επιτροπεία της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, στη Γενική Επιτροπεία της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, εφαρμόζονται κατ’ αναλογία τα οριζόμενα στο άρθρο 5 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄ 55)».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: «Λουκέτο» 14 ημερών στα δικαστήρια - Στοπ στους πλειστηριασμούς"

Οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για τα παιδιά που παραμένουν στο σπίτι (έγγραφο)

Οι Οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας με θέμα την παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι, στο πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την πρόληψη της διασποράς του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στις σχολικές μονάδες:
  • Αποφυγή των συναθροίσεων και του συγχρωτισμού οπουδήποτε (π.χ. καφετέριες, κινηματογράφοι)
  • · Αποφυγή ομαδικών εξωσχολικών δραστηριοτήτων ·
  • Αποθάρρυνση συναντήσεων σε σπίτια φίλων, εστιατόρια ή εμπορικά κέντρα ·
  • Ενθάρρυνση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων εξ αποστάσεως (e-learning) · Αποφυγή επαφής με άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ·
  • Συχνό και καλό πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι ή αλκοολούχο διάλυμα ·
  • Κάλυψη του βήχα ή του φτερνίσματος με χαρτομάντιλο και απόρριψη στα απορρίμματα. Αν αυτό δεν είναι διαθέσιμο, με το εσωτερικό του αγκώνα ·
  • Αποφυγή αγγίγματος ματιών, μύτης και στόματος ·
  • Αποφυγή στενής επαφής (χειραψίες, αγκαλιές και φιλιά) ·
  • Αποφυγή επαφής με άτομα που έχουν συμπτώματα λοίμωξης ·
  • Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων, παραμονή στο σπίτι και επικοινωνία με ιατρό ή με τον ΕΟΔΥ.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για τα παιδιά που παραμένουν στο σπίτι (έγγραφο)"

Κοροναϊός: Μέτρα της ΔΕΗ για την προστασία προσωπικού και καταναλωτών

Να αποφύγουν τις επισκέψεις στα καταστήματα της ΔΕΗ και να επιλέξουν τηλεφωνική ή ηλεκτρονική επικοινωνία για τα θέματα που τους απασχολούν, συνιστά η εταιρεία στους πελάτες της, ενώ παράλληλα έχει λάβει μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και την απρόσκοπτη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ειδικότερα, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός και οι ουρές στα καταστήματα και να προστατευθεί η υγεία τους από τον κοροναϊό, η επιχείρηση συνιστά στους καταναλωτές να χρησιμοποιούν τα εναλλακτικά κανάλια εξυπηρέτησης και συγκεκριμένα:

- Το τηλεφωνικό κέντρο 11770,

- Την ιστοσελίδα της ΔΕΗ, όπου μπορούν να επιλέξουν το σύνδεσμο: Επικοινωνία με τη ΔΕΗ → https://bit.ly/39L33F3 και να στείλουν μήνυμα στις υπηρεσίες της ΔΕΗ για το θέμα που τους αφορά.

Παράλληλα, η ΔΕΗ ενθαρρύνει την ηλεκτρονική πληρωμή των λογαριασμών μέσω της ιστοσελίδας της και χωρίς καμία προμήθεια στο σύνδεσμο:

Ηλεκτρονική πληρωμή λογαριασμού → https://bit.ly/38DMbi8 ή την ηλεκτρονική πληρωμή μέσω τραπεζών.

Επιπλέον, έχουν απαγορευθεί οι μετακινήσεις υπαλλήλων και οι συγκεντρώσεις πολλών ατόμων στον ίδιο χώρο, πραγματοποιούνται συνεχείς απολυμάνσεις στις εγκαταστάσεις (γραφεία, καταστήματα, μονάδες), ενώ δίνεται κατά περίπτωση η δυνατότητα εργασίας από το σπίτι.

Η είσοδος και η έξοδος από τις εγκαταστάσεις παραγωγής είναι απολύτως ελεγχόμενη, ενώ λαμβάνονται ειδικά μέτρα για την προστασία κρίσιμων ειδικοτήτων εργαζομένων, απαραίτητων για την αδιάλειπτη λειτουργία των μονάδων.

Οι εργαζόμενοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, όπως ορίζονται από τον ΕΟΔΥ, αλλά και όσοι είναι γονείς μαθητών, διευκολύνονται με ειδικές άδειες, σύμφωνα με τις πρόσφατες αποφάσεις της Πολιτείας.

Τέλος, οι εργαζόμενοι σε κρίσιμες θέσεις εργασίας σε μονάδες παραγωγής και ορυχεία, καθώς και στα καταστήματα, εφοδιάζονται με ειδικές μάσκες και γάντια, ενώ πλέον καταγράφονται όλοι οι πελάτες που εισέρχονται στα καταστήματα, ώστε να είναι δυνατή η ιχνηλάτηση πιθανών κρουσμάτων.

Η ΔΕΗ -όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της- επανεξετάζει καθημερινά τα νέα δεδομένα με γνώμονα το επιχειρησιακό σχέδιο, που έχει εκπονήσει και υλοποιεί, σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες Αρχές.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοροναϊός: Μέτρα της ΔΕΗ για την προστασία προσωπικού και καταναλωτών"

ΑΧΕΠΑ: Πήραν εξιτήριο η 38χρονη από τη Θεσσαλονίκη και το παιδί της

Στο σπίτι τους βρίσκονται από το απόγευμα της Πέμπτης η 38χρονη από την Θεσσαλονίκη και ο γιος της που είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό και καταγράφηκαν ως τα πρώτα κρούσματα στην Ελλάδα.

Η γυναίκα είχε εισαχθεί στις 26 Φεβρουαρίου στο θάλαμο αρνητικής πίεσης του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ ( ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό στη χώρα) όταν βρέθηκε θετική σε τεστ ανίχνευσης δύο μέρες μετά την επιστροφή της από επαγγελματικό της ταξίδι στο Μιλάνο της Ιταλίας. Τόσο η μητέρα που καταγράφηκε ως το πρώτο κρούσμα στην χώρα όσο και το παιδί της -όπως αναφέρθηκε από τους θεράποντες γιατρούς- εμφάνισαν καθ όλη την διάρκεια της νοσηλείας τους ήπια συμπτώματα. Σήμερα, αρνητικοί πλέον στα τεστ για τον κορωνοϊό πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο καθώς συμπληρώθηκαν οι 14 ημέρες νοσηλείας που προβλέπονται στους ασθενείς σύμφωνα με το Πρωτόκολλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΧΕΠΑ τους δόθηκαν σχετικές οδηγίες που αφορούν ένα χρονικό διάστημα παραμονής λίγων ημερών στο σπίτι τους έτσι όπως ορίζει το σχετικό πρωτόκολλο του ΠΟΥ ενώ τα ευχάριστα νέα για τους πρώτους δύο ασθενείς που θεραπεύτηκαν από τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε κατά την διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας κ Σωτήρης Τσιόδρας.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΧΕΠΑ: Πήραν εξιτήριο η 38χρονη από τη Θεσσαλονίκη και το παιδί της"

Mετρό: Πότε ανοίγουν οι σταθμοί «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» & «Νίκαια»

Οι τρεις πρώτοι σταθμοί, από το σύνολο των έξι που προβλέπει η επέκταση του Μετρό στον Πειραιά, είναι οι σταθμοί «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια», ενώ ξεκινούν άμεσα οι πρώτες δοκιμές, με στόχο να έχουν παραδοθεί στην κυκλοφορία έως το καλοκαίρι. Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε η ΣΤΑΣΥ, τα πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγια θα ξεκινήσουν άμεσα και συγκεκριμένα, το διήμερο 14 Μαρτίου και 15 Μαρτίου. Για να πραγματοποιηθούν οι δοκιμές, το ερχόμενο σαββατοκύριακο θα παραμείνει κλειστός ο σταθμός «Αγία Μαρίνα».

Κατά τη διάρκεια του διημέρου τα δρομολόγια της Γραμμής 3 του Μετρό θα έχουν τερματικό σταθμό το «Αιγάλεω».

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ:

«Σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 14 Μαρτίου και την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020 θα κλείσει ο σταθμός «Αγ. Μαρίνα» της Γραμμής 3 του Μετρό λόγω προγραμματισμένων εργασιών και δοκιμών, οι οποίες αφορούν την επέκταση του δικτύου προς Αγ. Βαρβάρα, Κορυδαλλό και Νίκαια. Κατά τη διάρκεια του διημέρου τα δρομολόγια της Γραμμής 3 θα πραγματοποιούνται με τερματικό σταθμό το «Αιγάλεω» και στο τμήμα «Αιγάλεω» – «Δουκ. Πλακεντίας» – Αεροδρόμιο», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ.

Όσον αφορά την λειτουργία των υπόλοιπων τριών σταθμών (προς Πειραιά), αυτή εκτιμάται ότι θα συμβεί το 2022. Το μεγαλύτερο αγκάθι είναι ο σταθμός «ΠΕΙΡΑΙΑΣ». Πλέον προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς και μέχρι το τέλος του έτους θα αρχίσει να κλείνει όροφο-όροφο.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Mετρό: Πότε ανοίγουν οι σταθμοί «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» & «Νίκαια»"

AEGEAN: Τροποποιήσεις δρομολογίων λόγω κορονοϊού ως 8 Απριλίου

Σε τροποποιήσεις στο πρόγραμμα δρομολογίων, τόσο στο δίκτυο εξωτερικού όσο και του εσωτερικού, προχωρά η AEGEAN λόγω αλλαγών στην επιβατική κίνηση που προκαλούνται από τον κορωνοϊό (COVID-19) και τους υποχρεωτικούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς που έχουν επιβληθεί από αρκετές χώρες για τον περιορισμό της εξάπλωσής του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, οι αλλαγές είναι για την περίοδο έως και 8 Απριλίου 2020 και έχουν κυρίως τη μορφή συγχωνεύσεων πτήσεων. Για τον λόγο αυτό, η εταιρία συνιστά στο επιβατικό κοινό να ελέγχετε την κατάσταση της πτήσης σας εγκαίρως, ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία, σε περίπτωση που εφαρμοστούν εκτάκτως πιθανοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί ή ακυρώσεις πτήσεων. Για περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τις αναπροσαρμογές του πτητικού προγράμματος, μπορείτε να ενημερώνεστε από την ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα «Τρέχουσες ενημερώσεις COVID-19» ή από την υπηρεσία «Flight Schedule».
Επίσης, παρακαλείσθε να επιβεβαιώνετε ότι τα στοιχεία επικοινωνίας που έχετε δηλώσει, τόσο στην πλατφόρμα My AEGEAN όσο και κατά την έκδοση του εισιτηρίου σας, είναι σωστά ώστε να ενημερωθείτε άμεσα από την AEGEAN, σε περίπτωση που η πτήση σας τροποποιείται.

«Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω της διάδοσης του COVID-19, η AEGEAN θα συνεχίσει να παρακολουθεί το ζήτημα και να συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές για τυχόν περαιτέρω βήματα, που ενδέχεται να απαιτηθούν, καθώς η υγεία και η ασφάλεια των επιβατών και του προσωπικού αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα» καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "AEGEAN: Τροποποιήσεις δρομολογίων λόγω κορονοϊού ως 8 Απριλίου"

Κορονοϊός: Κλείνουν οι εκκλησίες στη Ρώμη!

Για πρώτη φορά κλείνουν οι ρωμαιοκαθολικές εκκλησίες στην Ιταλία.Ο κορονοϊός θερίζει σε ολόκληρη τη χώρα. 189 νέοι θάνατοι σήμερα Πέμπτη. Πάνω από 15.000 τα κρούσματα. Τι δήλωσε ο επίσκοπος της Ρώμης.

Κοσμοιστορικό γεγονός στην Ιταλία καθώς ο κορονοϊός οδηγεί στο κλείσιμο όλων των ρωμαιοκαθολικών εκκλησιών στην Ιταλία.

Όλες οι εκκλησίες της Επισκοπής της Ρώμης θα κλείσουν μέχρι τις 3 Απριλίου σε μια προσπάθεια να περιοριστεί ο κορονοϊός, ανακοίνωσε σήμερα ο Ιταλός καρδινάλιος Άντζελο ντε Ντονάτις, επίσκοπος της Ρώμης.

«Μέχρι την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020, η πρόσβαση στις εκκλησίες της Ρώμης και γενικότερα σε χώρους λατρείας, που είναι ανοιχτοί στο κοινό, απαγορεύεται σε όλους τους πιστούς», ανέφερε η ανακοίνωση του Επισκόπου ντε Ντονάτις.

Ενώ οι λειτουργίες, όπως οποιεσδήποτε άλλες συναθροίσεις είχαν ήδη απαγορευτεί, οι εκκλησίες παρέμεναν ανοικτές στους πιστούς που ήθελαν να προσευχηθούν εκεί.

Το μέτρο πιστεύεται ότι είναι πρωτόγνωρο στη σύγχρονη εποχή.

«Ας θυμηθούμε ότι αυτή η απόφαση πάρθηκε για το κοινό καλό», πρόσθεσε, αναφέροντας όλες τις αποφάσεις που έλαβε η ιταλική κυβέρνηση στον αγώνα για να περιοριστεί ο κορονοϊός.

Παρά τα δρακόντια μέτρα, η Ιταλία εξακολουθεί να πληρώνει βαρύ φόρο αίματος στον κορονοϊό, με τους θανάτους να ξεπερνούν πλέον τους χίλιους.

Τα κρούσματα στην Ιταλία είναι συνολικά 15.113. Μέχρι χθες ήταν 12.462. Οι νεκροί έφτασαν τους 1.016, ενώ ο χθεσινός απολογισμός ήταν 827 νεκροί.

Την ίδια ώρα, 1258 ασθενείς ιάθηκαν.

Στην Λομβαρδία συνολικά υπάρχουν 8.725 κρούσματα και 744 νεκροί.

Στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια οι ασθενείς είναι 1947 και οι νεκροί, συνολικά, 146.

Στο δε Βένετο καταγράφηκαν 1384 μεταδόσεις και υπάρχουν 32 νεκροί.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Κλείνουν οι εκκλησίες στη Ρώμη!"

Norwegian Air: Ακυρώνει 4000 πτήσεις και απολύει το μισό προσωπικό λόγω κορονοϊού και Τραμπ

Οι νορβηγικές αερογραμμές Norwegian Air θα ακυρώσουν 4.000 πτήσεις και θα απολύσουν προσωρινά τους μισούς εργαζομένους τους, μετέδωσε σήμερα η κρατική ραδιοφωνία NRK, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενες πηγές.

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και η πτώση της ζήτησης λόγω της επιδημίας του κορονοϊού πλήττει όλο και περισσότερο το πτητικό πρόγραμμα της εταιρείας.

Ένα επιπλέον πλήγμα αποτέλεσε κι η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δραστικούς περιορισμούς στα ταξίδια από την Ευρώπη για τις επόμενες 30 ημέρες σε μία προσπάθεια να αναχαιτίσει την εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα του.

Η απαγόρευση του Τραμπ αποτέλεσε καίριο πλήγμα για την πρωτοπόρο των χαμηλού κόστους υπερατλαντικών πτήσεων. Η Norwegian Air είναι η μεγαλύτερη ξένη εταιρεία που εξυπηρετεί τις συνδέσεις μεταξύ Νέας Υόρκης και άλλων μεγάλων πόλεων στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, η γαλλική εταιρεία Air France ανακοίνωσε σήμερα πως θα συνεχίσει να πετά προς τις ΗΠΑ, παρά τις απαγορεύσεις που ανακοίνωσε ο Τραμπ.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει πως κατέγραψε και λαμβάνει υπ’ όψη της τους περιορισμούς που έθεσαν οι ΗΠΑ και που, όπως τόνισε, η Air France θα αρχίσει να εφαρμόζει από τις 14 Μαρτίου.

Έτσι, από τις 14 έως και τις 28 Μαρτίου, η Air France θα συνεχίσει τις πτήσεις προς την Ατλάντα, το Σικάγο, το Ντιτρόιτ, το Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο, την Ουάσινγκτον και το αεροδρόμιο JFK στη Νέα Υόρκη. Επίσης ανακοινώνει πως αναμένει διευκρινίσεις από τις αμερικανικές αρχές για τη δυνατότητα να εξακολουθήσει τις πτήσεις προς Μαϊάμι, Βοστώνη και Χιούστον.

Ο γαλλικός αερομεταφορέας ανακοίνωσε πως συνεργάζεται με τους εταίρους του ομίλου του, KLM, Delta Airlines, Virgin Atlantic, για το πώς θα συνεχίσουν τις υπηρεσίες τους για τους πελάτες τους προς τις ΗΠΑ και πέραν της 28ης Μαρτίου.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Norwegian Air: Ακυρώνει 4000 πτήσεις και απολύει το μισό προσωπικό λόγω κορονοϊού και Τραμπ"

Κρύβουν κρούσματα κορωνοϊού στην Τουρκία; Το μήνυμα που κάνει το γύρο του διαδικτύου (φωτο)

Λίγο… ένα μήνυμα που κάνει το γύρο του διαδικτύου, λίγο η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, αλλά και τα μέτρα που έλαβε σε προσωπικό επίπεδο ο Ερντογάν κατά την ομιλία του στην τελευταία εθνοσυνέλευση, δημιουργούν βάσιμες υποψίες ότι η Τουρκία αποκρύπτει τα κρούσματα κορονωϊού, την ίδια στιγμή που δεκαπλασιάζει -από 18 εκ. δολάρια- στα 180 εκ. δολάρια τον προϋπολογισμό για την τουριστική διαφημιστική της καμπάνια.
Με το Ιράν να είναι τρίτο στη σχετική λίστα του ΠΟΥ με κρούσματα και θανάτους και τις προσφυγικές ροές από τη συγκεκριμένη χώρα προς την Τουρκία να είναι μεγάλες, θεωρείται απίθανο να μην υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού!
Η Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας της Τουρκίας ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο, από την πλευρά της, ότι θα ξεκινήσει έρευνες για οποιαδήποτε μορφή παραπληροφόρησης σχετικά με την παρουσία περιπτώσεων κορoναϊού στη χώρα.
Οι έρευνες θα περιλαμβάνουν οποιαδήποτε αναφορά – ακόμη και στα social media – που προκαλεί φόβο στον πληθυσμό, δήλωσε η υπηρεσία σε επίσημη δήλωση στην ιστοσελίδα της.
Ωστόσο, η κίνηση αυτή έρχεται όμως να δώσει τροφή στις ανησυχίες ότι το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας, που περιβάλλεται από χώρες όπου εμφανίστηκαν κρούσματα του COVID-19, κρύβει περιπτώσεις του θανατηφόρου ιού.
Οσο για το μήνυμα που κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο…
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρύβουν κρούσματα κορωνοϊού στην Τουρκία; Το μήνυμα που κάνει το γύρο του διαδικτύου (φωτο)"

Κοροναϊός: Κορωνοϊός – Πάτρα :Αδειάζουν κλινικές στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»-Μεταφέρουν την παιδιατρική από το Ρίο

Με στόχο την διασφάλιση όσο το δυνατόν περισσότερων κλινών προκειμένου να χρησιμοποιηθούν εάν χρειαστεί για τη νοσηλεία ασθενών από κορωνοϊό , από νωρίς το απόγευμα βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία εκκενώσεις κλινικών του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα και μεταφοράς των χειρουργείων στον έβδομο όροφο του πολυώροφου κτίσματος .

Αντίστοιχα σε εξέλιξη βρίσκεται η μεταφορά παθολογικών κλινικών στον 2ο όροφο του νέου κτιρίου.

Την ίδια ώρα στο νοσοκομείο του Ρίου ξεκινά η διαδικασία μεταφοράς της παιδιατρικής στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων, προκειμένου να εξασφαλιστούν περισσότεροι χώροι καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από σήμερα παρατηρείται ιδιαίτερη αυξημένη κίνηση πολιτών, οι οποίοι καταφεύγουν στο νοσοκομείο προκειμένου να εξεταστούν για κορονοϊό.

patrastimes
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοροναϊός: Κορωνοϊός – Πάτρα :Αδειάζουν κλινικές στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»-Μεταφέρουν την παιδιατρική από το Ρίο"

Με ελεγχόμενη ροή επισκεπτών η λειτουργία των μουσείων της χώρας

Με ελεγχόμενη ροή επισκεπτών θα λειτουργούν τα μουσεία της χώρας ,ύστερα από απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση ωστόσο, θα πρέπει να υπάρχει και μέριμνα από το αρμόδιο προσωπικό κάθε μουσείου, ώστε σε κάθε αίθουσα και ανάλογα με το μέγεθός της, να μην βρίσκονται ταυτόχρονα περισσότερα από 20-30 άτομα.

Αντίστοιχη μέριμνα θα πρέπει να υπάρχει εξάλλου και στην περίπτωση, που μεγάλος αριθμός επισκεπτών συγκεντρώνεται στα εκδοτήρια των εισιτηρίων.

Όσο για τους αρχαιολογικούς χώρους λειτουργούν κανονικά, εκτός αν υπάρξει νεότερη ειδική ανακοίνωση. Ειδικά πάντως για τους αρχαιολογικούς χώρους της Αχαΐας, της Ηλείας και της Ζακύνθου ισχύουν τα προηγούμενα μέτρα, που επέβαλε ο ΕΟΔΥ.

Να σημειωθεί, ότι η απόφαση του ΥΠΠΟ ακολουθεί τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Υγείας. Όπως ήδη ανακοινώθηκε εξάλλου θέατρα, κινηματογράφοι και χώροι πολιτιστικών εκδηλώσεων παραμένουν κλειστοί για τις επόμενες 15 ημέρες.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Με ελεγχόμενη ροή επισκεπτών η λειτουργία των μουσείων της χώρας"

Έβρος: Νέα επεισόδια στις Καστανιές! Πετροπόλεμος και δακρυγόνα από την τουρκική πλευρά

Επεισόδια ξέσπασαν και πάλι στις Καστανιές Έβρου λίγο μετά τις 18.00 της Πέμπτης στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Μετανάστες από την πλευρά της Τουρκίας στις Καστανιές επιδίδονται σε πετροπόλεμο, έχουν ανάψει φωτιές και πετούν δακρυγόνα στην ελληνική πλευρά.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Έβρος: Νέα επεισόδια στις Καστανιές! Πετροπόλεμος και δακρυγόνα από την τουρκική πλευρά"

Αλλεργία ή κρυολόγημα; Τι από τα δύο έχετε [πίνακας συμπτωμάτων]

Πολλοί άνθρωποι αυτή την περίοδο έχουν συμπτώματα κρυολογήματος, όπως συνάχι, φτέρνισμα και βήχας. Τα ίδια όμως συμπτώματα εκδηλώνονται και σε περιπτώσεις που κάποιος έχει έξαρση στην εποχική αλλεργία.
Πώς μπορείτε όμως να ξέρετε πότε κάποιο σύμπτωμα είναι αποτέλεσμα κρυολογήματος και πότε οφείλεται σε αλλεργία;
Ο δρ James M. Steckelberg από την διαβόητη κλινική Mayo στις ΗΠΑ δίνει τις απαντήσεις:
Εάν έχετε την τάση να παθαίνετε “κρυολογήματα” που αναπτύσσονται ξαφνικά και συμβαίνουν την ίδια περίοδο κάθε χρόνο, είναι πιθανό να έχετε πραγματικά πρόβλημα με τις εποχικές αλλεργίες. Παρά το γεγονός ότι τα κρυολογήματα και οι εποχιακές αλλεργίες μπορούν να μοιράζονται μερικά από τα ίδια συμπτώματα, πρόκειται για πολύ διαφορετικές ασθένειες.
Τα κοινά κρυολογήματα προκαλούνται από ιούς, ενώ οι εποχιακές αλλεργίες είναι αποκρίσεις./αντιδράσεις του ανοσοποιητικού συστήματος που ενεργοποιείται στην έκθεση σε αλλεργιογόνα.
Η θεραπεία του κοινού κρυολογήματος μπορεί να περιλαμβάνει ανάπαυση, αναλγητικά και απλή φαρμακευτική αγωγή, όπως αποσυμφορητικά και αντιβηχικά. Ένα κρυολόγημα διαρκεί συνήθως 3-10 ημέρες, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δύο εβδομάδες.
Η θεραπεία των εποχικών αλλεργιών μπορεί να περιλαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, αντιισταμινικά, ρινικά σπρέι στεροειδών και αποσυμφορητικά, μαζί με αποφυγή της έκθεσης σε αλλεργιογόνα, όσο αυτό είναι δυνατόν. Οι εποχικές αλλεργίες μπορεί να διαρκέσουν αρκετές εβδομάδες.

Γρήγορος έλεγχος: Είναι κρυολόγημα ή αλλεργία;

Σύμπτωμα ΚρυολόγημαΑλλεργία
ΒήχαςΣυνήθως Μερικές φορές
Γενικοί πόνοιΜερικές φορέςΠοτέ
Κόπωση και αδυναμίαΜερικές φορέςΜερικές φορές
Φαγούρα στα μάτιαΣπάνιαΣυνήθως
ΦτάρνισμαΣυνήθωςΣυνήθως
ΠονόλαιμοςΣυνήθωςΣυνήθως
Βουλωμένη μύτηΣυνήθωςΣυνήθως
ΠυρετόςΣπάνιαΠοτέ
mayoclinic/iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλεργία ή κρυολόγημα; Τι από τα δύο έχετε [πίνακας συμπτωμάτων]"

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Τους 1.016 έφτασαν οι νεκροί - Άλλοι 189 πέθαναν σε μία μόνο ημέρα

Δραματική είναι η κατάσταση στη γειτονική Ιταλία, την ευρωπαϊκή χώρα που έχει πλήξει σε μεγαλύτερο βαθμό ο κορωνοϊός, με το ποσοστό θνητότητας να φτάνει το 6,25%. Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει πια τους 1.000, ενώ σοκάρει το γεγονός ότι σε μία μόλις ημέρα καταγράφηκαν άλλοι 189 θάνατοι.

Τα κρούσματα στην Ιταλία ανέρχονται στις 15.113, από 12.462 που ήταν την προηγούμενη ημέρα. Οι νεκροί έφτασαν τους 1.016, ενώ ο απολογισμός της Τετάρτης ήταν 827 νεκροί.

Την ίδια ώρα, 1258 ασθενείς ιάθηκαν.

Στην Λομβαρδια συνολικά καταγράφονται 8.725 κρούσματα και 744 νεκροί.

Στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια οι ασθενείς είναι 1947 και οι νεκροί, συνολικά, 146.

Στο, δε, Βενετο σημειώθηκαν 1384 μεταδόσεις και υπάρχουν 32 νεκροί.

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Γιατί πεθαίνει ο ένας στους 16 ασθενείς

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η γήρανση του πληθυσμού στην Ιταλία όπως και το γεγονός ότι χιλιάδες κρούσματα με ήπια συμπτώματα πέρασαν απαρατήρητα ευθύνονται για το υψηλό ποσοστό θνητότητας από τον κορωνοιό που είναι πλέον το υψηλότερο στον κόσμο, εξηγούν οι ειδικοί, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail».

Mετά την Κίνα, η Ιταλία έχει τα περισσότερα κρούσματα του Covid-19. Mέχρι στιγμής της, τα κρούσματα υπολογίζονται σε 12. 149 ενώ ο αριθμός των νεκρών ανήλθε στους 827.

Στην Ιταλία, σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού είναι ηλικίας άνω των 65 ετών, γεγονός που σημαίνει ότι ο κίνδυνος θανάτου από τον ιό είναι υψηλότερος, επισημαίνουν οι ειδικοί.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα περισσότερα κρούσματα του ιού εντοπίστηκαν σε μία μικρή σχετικά περιοχή, τη Λομβαρδία, προκαλώντας ασφυξία στα γύρω νοσοκομεία.

Η Ιταλία έχει το υψηλότερο ποσοστό θνητότητας από τον κορωνοϊό παγκοσμίως καθώς ένας στους 16 που προσβάλλεται από τον Covid-19 πεθαίνει, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία.

Το ποσοστό θνητότητας των Ιταλών που έχουν μολυνθεί από τον ιό αγγίζει το το 6,22%, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός στην Ιταλία: Τους 1.016 έφτασαν οι νεκροί - Άλλοι 189 πέθαναν σε μία μόνο ημέρα"

Επιβεβαιώθηκε δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού στο Ηράκλειο

Πριν από λίγα λεπτά οι εξετάσεις επιβεβαίωσαν ότι υπάρχει δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού στο Ηράκλειο.

Πρόκειται για έναν άνδρα γύρω στα 35 από το Ηράκλειο, του οποίου το δείγμα εξετάστηκε από το αρμόδιο τμήμα του ΠΑΓΝΗ και το αποτέλεσμά του ήταν θετικό στον κορωνοϊό.Ο ίδιος προσήλθε το πρωί στο Νοσοκομείο, μόνος του, με ήπια συμπτώματα.

Μάλιστα, το γεγονός ότι δεν υπάρχει αιτιολογία, ότι δηλαδή βρέθηκε θετικός στην εξέταση κορωνοϊού, καθιστά το κρούσμα ως "ορφανό".

Το συγκεκριμένο δείγμα είναι ένα από τα 23 ύποπτα κρούσματα που έχουν υποβληθεί προς εξέταση.

Υπενθυμίζεται ότι χτες το βράδυ, επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη και πάλι στο Ηράκλειο, καθώς βρέθηκε θετικός ένας 45χρονος λογιστής. Το γεγονός αυτό έχει θέσει σε εγρήγορση τα επιτελεία του ΕΟΔΥ και στο νησί.

flashnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιβεβαιώθηκε δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού στο Ηράκλειο"

Δραματική αύξηση νεκρών από κορονοϊό στην Ιταλία: Ξεπέρασαν τους 1.000 – 15.113 τα κρούσματα

Δραματική η αύξηση των νεκρών από τον κορονοϊό στην Ιταλία καθώς οι θάνατοι ξεπέρασαν τους 1.000, ενώ τα συνολικά κρούσματα φτάνουν τα 15.113.

Οι Ιταλοί έδωσαν στη δημοσιότητα τα νέα στοιχεία από τα κρούσματα και τους νεκρούς, έπειτα από την έξαρση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ οι νεκροί στη χώρα έφτασαν τους 1.016, ενώ ο χθεσινός απολογισμός ήταν 827 νεκροί. Την ίδια ώρα, 1.258 ασθενείς ιάθηκαν.

Τα κρούσματα κορονοϊού στην Ιταλία είναι συνολικά 15.113, ενώ μέχρι χθες ήταν 12.462.

Στην Λομβαρδια, όπου έχουν καταγραφεί και τα περισσότερα κρούσματα, συνολικά υπάρχουν 8.725 ασθενείς και 744 νεκροί.

Στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια οι ασθενείς είναι 1947 και οι νεκροί, συνολικά, 146. Στο δε Βενετο σημειώθηκαν 1384 μεταδόσεις και υπάρχουν 32 νεκροί.

Κλείνουν όλα τα καταστήματα – Ανοιχτά μόνο φαρμακεία και σούπερ μάρκετ

Νέο τηλεοπτικό διάγγελμα έκανε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, λαμβάνοντας ακόμη πιο αυστηρά μέτρα στη χώρα για τον κορονοϊό, αναφέροντας: «Όλα τα καταστήματα θα κλείσουν, εκτός από εκείνα που αφορούν βασικά αναλώσιμα, τα φαρμακεία και τα καταστήματα τροφίμων. Οι βιομηχανίες θα παραμείνουν ανοιχτές αλλά με μέτρα ασφαλείας».

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Τζουζέπε Κόντε, θα κλείσουν μπαρ, κομμωτήρια, όπως επίσης και εστιατόρια που δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι θα τηρείται απόσταση ενός μέτρου μεταξύ των πελατών. Τα νέα μέτρα θα ισχύουν για τις επόμενες 14 ημέρες.

Αναλυτικά ο Ιταλός πρωθυπουργός είπε: «Προχωρούμε βαθμιαία και τώρα κάνουμε νέο βήμα. Η Ιταλία μένει μια ενιαία ζώνη, αλλά θα κλείσουν όλα τα καταστήματα, με μόνη εξαίρεση στα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία. Θα μπορούν, όμως, να γίνονται παραδόσεις κατ΄οίκον. Ζητάμε την αύξηση της τηλεργασίας, ενώ οι βιομηχανίες πρέπει να εφαρμόσουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι δημόσιες μεταφορές και άλλες βασικές υπηρεσίες, όπως τα ταχυδρομεία.

Ο κανόνας παραμένει ο ίδιος: περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας όσο μπορούμε. Βέβαια, έχουμε επίγνωση ότι μόλις αρχίσαμε να αλλάζουμε τις συνήθειές μας και ότι για να δούμε αποτέλεσμα, θα χρειαστούν περίπου δυο εβδομάδες.

Ακόμη και αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων, δεν σημαίνει ότι πρέπει να λάβουμε και άλλα μέτρα. Σύντομα, δε, θα ορίσω ειδικό επίτροπο για την διαχείριση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στον τομέα της υγείας. Αν όλοι μας σεβαστούμε τους κανόνες αυτούς, θα βγούμε πιο γρήγορα από την κατάσταση συναγερμού. Η συλλογικότητα είναι και η δύναμη της χώρας μας».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Δραματική αύξηση νεκρών από κορονοϊό στην Ιταλία: Ξεπέρασαν τους 1.000 – 15.113 τα κρούσματα"

Κοροναϊός: Η απόλυτη ανευθυνότητα από την Ελένη Γιαμαρέλλου

Η απόλυτη σύγχυση επικράτησε το απόγευμα της Πέμπτης σχετικά με τα νέα κρούσματα για τον κοροναϊό η οποία προκλήθηκε από δύο διαφορετικές αλλά ταυτόχρονες ενημερώσεις: η μία ήταν από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα και η άλλη προήλθε από τη λοιμοξιωλόγο Ελένη Γιαμαρέλλου, μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τσιόδρας, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ανακοίνωσε ότι τα συνολικά κρούσματα κοροναϊού στη χώρα ανέρχονται σε 117. Εξ αυτών, 34 άτομα νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Όπως διευκρίνισε τα νέα κρούσματα είναι 18 και δέκα εξ αυτών δεν ιχνηλατούνται. Τα 82 κρούσματα είναι «εισαγόμενα», τα 25 αποτελούν συνέχεια των πρώτων και τα υπόλοιπα άγνωστης προέλευσης. Υπάρχουν ακόμη 15 άτομα υπό διερεύνηση.
Λίγο νωρίτερα, η Ελένη Γιαμαρέλλου, σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ανέφερε ότι τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 34, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 133. Μάλιστα, η ίδια υποστήριξε ότι οι αριθμοί αυτοί ανακοινώθηκαν στη συνεδρίαση του ΕΟΔΥ και της ειδικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, στην οποία συμμετείχε.
Όπως γίνεται αντιληπτό, έπειτα από αυτή τη διάσταση απόψεων προκλήθηκε η απόλυτη αμηχανία στην ενημέρωση. Ειδησεογραφικές σελίδες και ραδιοφωνικοί σταθμοί άλλα μετέδιδαν τη μία στιγμή και διαφορετικά νούμερα την επόμενη, με τους αναγνώστες και τους ακροατές να αναρωτιούνται για το ποια είναι η αλήθεια. Προσωπικά, θα μου επιτρέψετε να μείνω στην επίσημη ενημέρωση από τον κ. Τσιόδρα.
Βλέπετε, η λοιμοξιωλόγος και ομότιμη καθηγήτρια του πανεπιστήμιου Αθήνας, κυρία Γιαμαρέλλου, έχει προλάβει να δώσει ήδη τις διαπιστεύσεις της στο σχετικό θέμα. Την περασμένη εβδομάδα έκανε την εξαιρετικά ανεύθυνη δήλωση στον Real fm «θα κοινωνήσω με πίστη στον Θεό ότι δεν κολλάω κοροναϊό» και προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις στην κοινωνία, αλλά και στον ιατρικό κόσμο. Εχει πει και άλλα εξωφρενικά, όπως ότι το Aids μεταδίδεται με το σάλιο και ότι διαδίδεται πιο εύκολα από τον κοροναϊό - κάτι το οποίο φυσικά και δεν έχει καμία δόση αληθείας. Την Πέμπτη, και πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης, βγήκε στον τηλεοπτικό σταθμό του συγκροτήματος Μαρινάκη και έδωσε απολύτως λάθος στοιχεία.
Την Τετάρτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο ψύχραιμο διάγγελμά του, ζήτησε να είμαστε υπεύθυνοι όχι μόνο για τον εαυτό μας, αλλά για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες δίπλα μας. Η κυρία Γιαμαρέλλου, όμως, όπως φαίνεται μέχρι τώρα, δεν είναι διόλου υπεύθυνη με τη στάση που κρατά απέναντι σε αυτό το μείζον ζήτημα το οποίο έχει θέσει σε κόκκινο συναγερμό όλον τον πλανήτη. Για την ακρίβεια, η εν λόγω λοιμοξιωλόγος φέρεται μέχρι τώρα απόλυτα ανεύθυνη απέναντι στους Ελληνες πολίτες και στη θέση την οποία κατέχει.
Και η ερώτηση, έπειτα από αυτά, είναι η εξής: Πώς ζητά μια Επιτροπή υπευθυνότητα από τους πολίτες -και δικαίως- όταν ένα μέλος της παρουσιάζει τέτοια απύθμενη ανευθυνότητα;

ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοροναϊός: Η απόλυτη ανευθυνότητα από την Ελένη Γιαμαρέλλου"

Βοήθημα 2.000 ευρώ σε μετανάστες για να επιστρέψουν στις χώρες τους

Τη σύσταση ενός προσωρινού μηχανισμού εθελοντικής επιστροφής 5.000 μεταναστών από τα ελληνικά νησιά στις χώρες καταγωγής τους, με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανακοίνωσαν ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης και η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον. Όπως εξήγησαν σε δηλώσεις τους μετά το τέλος σύσκεψης που είχαν στο υπουργείο, ο μηχανισμός αυτός θα είναι προσωρινός και θα δίνει την ευκαιρία μόνο για ένα μήνα σε όσους μετανάστες βρίσκονται στις δομές στα νησιά και έφτασαν στη χώρα πριν από την 1η Ιανουαρίου 2020 να υποβάλουν αίτημα εθελούσιας επιστροφής λαμβάνοντας βοήθημα ύψους 2.000 ευρώ. Οι επιστροφές θα γίνουν σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και τη Frontex. Η κ. Γιόχανσον, χαρακτήρισε αυτόν τον μηχανισμό ως «μια ευκαιρία να μειωθεί η πίεση στα ελληνικά νησιά», ενώ ο κ. Μηταράκης παρατήρησε ότι οι εθελοντικές επιστροφές έρχονται να προστεθούν στην μεταφορά 10.000 αιτούντων άσυλο στην ενδοχώρα, που έχει ανακοινωθεί για το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Ανακοίνωσαν επίσης ότι θα δοθεί βαρύτητα στο θέμα της μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανηλίκων σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την αρχή να κάνουν ήδη επτά κράτη μέλη, που αναμένεται να πάρουν στις χώρες τους τουλάχιστον 1.600 ασυνόδευτους. «Είναι πολύ επείγον να βρούμε λύση γιατί η παιδική και εφηβική ηλικία δεν επαναλαμβάνονται», παρατήρησε η κ. Γιόχανσον και συμπλήρωσε ότι η Επιτροπή θα συνδιοργανώσει με την ελληνική κυβέρνηση τη διάσκεψη για τα ασυνόδευτα τον Μάιο. Η κ. Γιόχανσον επανέλαβε την αλληλεγγύη της Επιτροπής προς την Ελλάδα, αλληλεγγύη που συμβαδίζει «με τις κοινές ευρωπαϊκές μας αξίες και αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ταυτότητας της ΕΕ». Υπογράμμισε επίσης ότι «συζητήσαμε τη σημασία να τηρούνται οι διεθνείς και ευρωπαϊκές συνθήκες και να δίνεται πρόσβαση στο άσυλο σε όλους τους ανθρώπους που το θέλουν, πριν επιστραφούν». «Ζητήσαμε και ζητάμε τη στήριξη της Ευρώπης, για τη διαχείριση της κρίσης και των επιπτώσεών της», επισήμανε ο υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου, Νότης Μηταράκης, κάνοντας λόγο για αίτημα «άμεσης στήριξης και στο νέο κανονισμό τής ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, ο οποίος πρέπει να ανταποκρίνεται στην αρχή της αναλογικής κατανομής της ευθύνης των προσφυγικών ροών». Ερωτηθείσα από το ΑΠΕ-ΜΠΕ αν στην πρόταση για το νέο κανονισμό για το άσυλο, που θα παρουσιάσει η Επιτροπή μετά το Πάσχα, θα προβλέπονται υποχρεωτικές μετεγκαταστάσεις στα άλλα κράτη μέλη, η Επίτροπος απάντησε ότι «αυτό ήταν ένα από τα ζητήματα που μπλόκαραν στις προηγούμενες προτάσεις, οπότε πρέπει να βρούμε άλλους τρόπους να προχωρήσουμε, που θα γίνουν αποδεκτοί από τα άλλα κράτη μέλη». Τέλος, σε ερώτηση σουηδικού ΜΜΕ προς τον κ. Μηταράκη για την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση για παραβίαση των διεθνών συνθηκών με την απόφαση να μην έχουν πρόσβαση στο άσυλο οι μετανάστες που έρχονται στη χώρα μετά την 1η Μαρτίου, ο υπουργός απάντησε πως «είναι ξεκάθαρο ότι είμαστε αντιμέτωποι με μια εθνική επείγουσα κατάσταση και πρέπει να προστατεύσουμε τα σύνορά μας» και προσέθεσε: «Το κάνουμε αυτό με πλήρη σεβασμό των διεθνών και εθνικών νόμων».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Βοήθημα 2.000 ευρώ σε μετανάστες για να επιστρέψουν στις χώρες τους"

Στον εισαγγελέα επτά άτομα για επίθεση σε εθελοντές ΜΚΟ στη Μυτιλήνη

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης παραπέμπονται επτά κάτοικοι της Λέσβου, με δικογραφία που συνέταξε το Αστυνομικό τμήμα Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με αυτήν, οι επτά κατηγορούνται για τα αδικήματα της διατάραξης της κοινής ειρήνης, της εξύβρισης και της πρόκλησης σωματικών βλαβών σε βάρος δυο εθελοντών της οργάνωσης One Happy Family. Πρόκειται για τους νεαρούς οι οποίοι μαζί με άλλους, που δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί, το μεσημέρι της 27ης Φεβρουαρίου στην πλατεία Κυπρίων Πατριωτών και στη συνέχεια στην οδό Βουρνάζων της Μυτιλήνης επιτέθηκαν σε δυο ξένους, επιβαίνοντες σε αυτοκίνητο που ανήκαν στην οργάνωση One Happy Family.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας βιαιοπράγησαν, προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στο αυτοκίνητο, ενώ εξύβρισαν και χτύπησαν τους δυο επιβαίνοντες. Ας σημειωθεί ότι η επίθεση πήρε ευρύτατες διαστάσεις από τη δημοσιοποίηση της μέσω βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στη συνέχεια αναρτήθηκε σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον εισαγγελέα επτά άτομα για επίθεση σε εθελοντές ΜΚΟ στη Μυτιλήνη"

Κορωνοϊός: Ο Τραμπ ζητά μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2021

Όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ο Ντόναλτ Τραμπ με δηλώσεις του τοποθετήθηκε και στο θέμα της διεξαγωγής ή όχι των Ολυμπιακών Αγώνων που είναι προγραμματισμένοι να φιλοξενηθούν στο Τόκιο το φετινό καλοκαίρι.

Σύμφωνα πάντα με το Reuters ο πρόεδρος των ΗΠΑ στις δηλώσεις του τόνισε ότι «θα πρέπει οι υπεύθυνοι να σκεφτουν σοβαρά την προοπτική να μετατεθεί η διεξαγωγή των αγώνων για το καλοκαίρι του 2021, καθώς δεν μπορεί να διανοηθεί το ενδεχόμενο να διεξαχθούν οι Αγώνες χωρίς θεατές στις κερκίδες.

Να υπενθυμίσουμε πάντως ότι οι ΗΠΑ δεν είναι απλά μία από τις χώρες με τις περισσότερες συμμετοχές στο αθλητικό κομμάτι, αλλά και η χώρα από την οποία προέρχονται οι μεγαλύτεροι χορηγοί (τηλεοπτικά δίκτυα και διάφορες άλλες ετιαρίες) των Αγώνων και της ΔΟΕ, ωστόσο η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει καμία διάθεση αλλαγής του προγράμματος.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Ο Τραμπ ζητά μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2021"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news