facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Μεγάλη φωτιά σε δομή ΜΚΟ στη Μυτιλήνη (VIDEO)

Μεγάλη φωτιά, από άγνωστη αιτία, ξέσπασε λίγο πριν από τις 8.30 σήμερα το απόγευμα, σε δομή εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας αιτούντων άσυλο στην περιοχή του Καρά Τεπέ, λίγο έξω από την πόλη της Μυτιλήνης.

Η δομή λειτουργεί από τη μη Κυβερνητική Οργάνωση «One happy family». Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προσπαθούν να περιορίσουν τη φωτιά.


H επιχείρηση κατάσβεσης είναι σε πλήρη εξέλιξη.
mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλη φωτιά σε δομή ΜΚΟ στη Μυτιλήνη (VIDEO)"

Σταθερές Συγκοινωνίες: Λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν, μετά από κοινή σύσκεψη στον ΟΑΣΑ, για την προστασία των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, αλλά και επιβατικού κοινού από τον κοροναϊό «εφαρμόζονται επισταμένως σε όλους τους χώρους, τους συρμούς και τους σταθμούς του δικτύου των Σταθερών Συγκοινωνιών» δηλώνει η ΣΤΑΣΥ ΑΕ.

Συγκεκριμένα η ΣΤΑΣΥ ΑΕ, με αφορμή τις χθεσινές θέσεις (Παρασκευή 6 Μαρτίου) του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί στα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι οποίες και δημοσιοποιήθηκαν, διευκρινίζει πως «τα μέτρα αυτά αποτελούν κανόνες υγιεινής στον εργασιακό χώρο και προέρχονται από το υπουργείο Υγείας, είναι δε αντίστοιχα με αυτά που λαμβάνονται σε όλα τα μετρό και τα συγκοινωνιακά μέσα της Ευρώπης».

Επίσης, η ΣΤΑΣΥ ΑΕ επισημαίνει πως «οι ανεύθυνες τοποθετήσεις κάποιων που υπαινίσσονται ότι πρέπει να κλείσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μόνο σύγχυση και αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης προκαλούν, την ώρα που όλοι πρέπει να εστιάζουμε την προσοχή μας στην προσωπική υγιεινή όλων των εργαζομένων και των επιβατών των αστικών συγκοινωνιών».

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ: Όλοι οι σταθμοί του δικτύου της ΣΤΑΣΥ ΑΕ καθαρίζονται επιμελώς από συνεργεία καθαρισμού, με ειδικά καθαριστικά και απολυμαντικά προϊόντα, ενώ δίνεται έμφαση για περισσότερο επιμελημένη καθαριότητα των σημείων με τα οποία έρχονται σε επαφή οι επιβάτες (κουπαστές, εκδοτικά και ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων κλπ.).

Οι συρμοί μετά το τέλος της βάρδιας και την απόσυρσή τους στα αμαξοστάσια καθαρίζονται και απολυμαίνονται με τα προβλεπόμενα προϊόντα, ενώ επίσης δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στα σημεία στήριξης των επιβατών (χειρολαβές, πόρτες, κάθετες μπάρες κλπ.).

Σε όλους τους σταθμούς των γραμμών 1,2 και 3, στα αμαξοστάσια καθώς και στα Κέντρα Ελέγχου και των τριών μέσων της ΣΤΑΣΥ ΑΕ έχουν ήδη αποσταλεί επαρκείς ποσότητες αντισηπτικού υγρού και απολυμαντικών μέσων προς χρήση των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ ΑΕ.

Παράλληλα έχουν αποσταλεί σε όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας, μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, ενημερωτικά σημειώματα των ιατρών εργασίας με οδηγίες από το υπουργείο Υγείας για τα μέτρα πρόληψης του κοροναϊό. Σε όλες τις οθόνες των συρμών και των σταθμών έχουν αναρτηθεί οι αντίστοιχες οδηγίες του υπουργείου Υγείας προς τους πολίτες.

ΑΠΕ/euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Σταθερές Συγκοινωνίες: Λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό"

Έβρος: Τουρκικό τεθωρακισμένο προσπαθεί να γκρεμίσει τον φράχτη! Βίντεο ντοκουμέντο

Οι προσπάθειες να πέσει ο φράχτης του Έβρου συνεχίζονται μέρα και νύχτα. Στο νέο ντοκουμέντο όμως στην όλη επιχείρηση πρωταγωνιστεί τεθωρακισμένο της Τουρκίας.

Βίντεο με τουρκικό τεθωρακισμένο όχημα συνοριακής επιτήρησης, το οποίο επιχειρεί με σχοινί ή συρματόσχοινο που έχει προσδεθεί πάνω του, να τραβήξει μέρος του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα για να τον γκρεμίσει.

Το περιστατικό καταγράφηκε αργά χθες το βράδυ (06-03-2020). Πρόκειται για ένα από τα οχήματα τύπου «HIZIR/ATES», που φέρουν όργανα (ημερήσια και νυκτερινά) επιτήρησης της μεθορίου, τα οποία παρέλαβε η Τουρκία από τον Μάιο ως τον Άυγουστο του 2019, με χρηματοδότηση προγράμματος που καλύπτεται από Ευρωπαϊκά κονδύλια σε ποσοστό 75%!

Διαθέτει ισχυρό κινητήρα, εξαιρετική ικανότητα αναρρίχησης και ανεξάρτητο «κλείδωμα/εμπλοκή» διαφορικών. Οι προσπάθειες του τεθωρακισμένου καταγράφηκαν και δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο συνεχίζει να λειτουργεί η Τουρκία στα σύνορα.



Ανάλογες προσπάθειες γίνονται και με το φως της ημέρας. Σε αυτές πρωταγωνιστούν μετανάστες που δένουν στον φράχτη σχοινιά και στη συνέχεια τα τραβάνε όλοι μαζί.

Με ένα μεταλλικό γάντζο βάρους 6 κιλών έδεσαν στο φράχτη ένα σχοινί 15 μέτρων και το τραβούσαν πάνω από 20 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο. Την ίδια ώρα άναψαν φωτιές με στόχο να μαλακώσει το μέταλλο και με τους κόφτες που είχαν προμηθευτεί από Τούρκους, να το κόψουν πιο γρήγορα.

Όλα αυτά πίσω από ένα σύννεφο καπνού από χημικά και δακρυγόνα που έπεφταν βροχή. Οι ελληνικές δυνάμεις όμως ήταν ξανά στις σωστές θέσεις και τα σχέδια των μεταναστών ναυάγησαν…



Όλα αυτά την ώρα που η προπαγάνδα της Άγκυρας πηγαίνει σύννεφο. Το μεσημέρι τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο έστησε μια ομάδα μεταναστών να φωνάζει “Τουρκία” με την σκηνοθεσία του όλου εγχειρήματος να είναι για γέλια και για κλάματα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Έβρος: Τουρκικό τεθωρακισμένο προσπαθεί να γκρεμίσει τον φράχτη! Βίντεο ντοκουμέντο"

Κορωνοϊός-Ιταλία: Άλλα 1.145 κρούσματα σε μια μέρα - 233 οι νεκροί

Μεγαλώνει ο κατάλογος των θυμάτων και κρουσμάτων στην Ιταλία από τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία των αρχών, τη ζωή τους έχουν χάσει 233 άτομα, τα κρούσματα έφθασαν τα 5.883, ενώ οι ασθενείς που ιάθηκαν είναι 589.

Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 1.145 σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα.

Στα νοσοκομεία της χώρας έχουν εισαχθεί 2.651 άνθρωποι, 567 ασθενείς είναι στις μονάδες εντατικής θεραπείας και 1.843 βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό.

Οι περιφέρειες της χώρας με τα περισσότερα κρούσματα του Covid-19 παραμένουν η Λομβαρδία (3.420), η Εμίλια Ρομάνια (1.010) και το Βένετο (543).

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός-Ιταλία: Άλλα 1.145 κρούσματα σε μια μέρα - 233 οι νεκροί"

Πέτσας: Έχει κληθεί για εξηγήσεις ο Τούρκος πρέσβης

«Κρατάμε μικρό καλάθι, μέχρι να δούμε τις πράξεις», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας σχολιάζοντας την απόφαση της Τουρκίας να απαγορεύει στο εξής σε μετανάστες να διασχίζουν το Αιγαίο.

Παράλληλα τόνισε πως ο Τούρκος πρέσβης έχει κληθεί εδώ και μέρες στο υπ. Εξωτερικών για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με όσα συμβαίνουν.

Μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Open, αναφέρθηκε στον διπλωματικό μαραθώνιο που θα βρίσκεται σε εξέλιξη τις επόμενες μέρες , υπογραμμίζοντας την ανάγκη αναθεώρησης του Δουβλίνου 4 για την οποία όπως είπε «έχουμε συναντίληψη με τη Γερμανία».

“Αναδίπλωση Ερντογάν αλλά κρατάμε μικρό καλάθι”

Ο κ. Πέτσας εξέφρασε επιφυλακτικότητα για τις εξαγγελίες της Αγκυρας διαπιστώνοντας πάντως αναδίπλωση Ερντογάν.

Όπως επεσήμανε: «κάτι τέτοιο είχε ακουστεί και την προηγούμενη μέρα για τον Έβρο και είδατε τι έγινε χθες. Μέχρι και οχήματα που τραβούσαν τον φράκτη για να τον ρίξουν, είδαμε χθες το βράδυ. Θα δείτε και αργότερα, μέσα στην ημέρα, ό,τι υλικό έχουμε καταφέρει να συγκεντρώσουμε από αυτές τις ενέργειες. ‘Αρα, κρατάμε μικρό καλάθι για τις δηλώσεις.

Αυτό που βλέπουμε, πάντως, από το τέλος της εβδομάδας, είναι μια αναδίπλωση του κ. Ερντογάν, βλέποντας ότι απομονώνεται. Ξέρει ότι έχει να επιλέξει μεταξύ δύο δρόμων. Είτε θα αλλάξει πολιτική και θα τύχει οικονομικής ή άλλης στήριξης από την Ευρώπη, είτε θα συνεχίσει αυτή την αδιέξοδη πολιτική και θα υποστεί κυρώσεις.

Αν επιχειρήσει να φτιάξει κάποιο καταυλισμό στην περιοχή, θα έχει δυσανάλογα μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις. Το μεγαλύτερο κομμάτι του εμπορίου της περιοχής αυτής γίνεται οδικώς μέσω της Ελλάδας και της Εγνατίας οδού. ‘Αρα, δεν έχει συμφέρον η Τουρκία να συνεχίσει αυτή την κατάσταση για πολύ καιρό.

“Είναι δίπλα μας όλη η Ευρώπη”

“Είδαμε τις φωτιές εχθές το βράδυ. Πρέπει να ξέρετε ότι από την περασμένη Παρασκευή υπάρχει μια περιβαλλοντική καταστροφή στην περιοχή του δάσους των Καστανιών από τη μεριά της Τουρκίας. Στην αρχή έκοβαν τα δέντρα για να τα χρησιμοποιήσουν ως πολεμοφόδια, αργότερα για να ζεσταθούν και τώρα βάζουν και φωτιές. Αυτό είναι απαράδεκτο και καλούμε την τουρκική πλευρά να το σταματήσει. Είναι περιβαλλοντική καταστροφή σε ένα αρχαίο δάσος.

Δείξαμε αποφασιστική στάση. Και η Τουρκία καταλαβαίνει ότι από τον Έβρο, δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτούς τους ανθρώπους. Είναι δίπλα μας όλη η Ευρώπη. Οι Έλληνες πιστεύουν ότι πρέπει να προστατεύσουμε τα σύνορά μας. Δεν εκβιαζόμαστε από την Τουρκία ή από τον οποιονδήποτε. Επομένως, είναι και προς το συμφέρον της να αλλάξει στάση».

“Διακινητής ανθρώπων και fake news ο Ερντογάν”

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε επίσης ότι «εκτός από διακινητής ανθρώπων, έχει γίνει και διακινητής fake news ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας, οι υπουργοί του. Βλέπουμε συνεχώς πολλά βίντεο τα οποία έχουν κατασκευαστεί από την τουρκική πλευρά. Υπάρχουν κι άλλα βίντεο που δείχνουν ανθρώπους με πιστόλια να απειλούν ανθρώπους για να μπουν σε λεωφορεία για να έρθουν στην Ελλάδα.

Έχουμε δει άλλους, οι οποίοι λένε ότι η μεταφορά τους στα σύνορα είναι πολιτική επιλογή της τουρκικής Κυβέρνησης. Έχουμε δει την στρατοφυλακή να συνοδεύει λεωφορεία προς την Ελλάδα. Χρησιμοποιεί ανθρώπους, όπως έχουμε πει από την πρώτη στιγμή, ως πιόνια.

Εμείς, απέναντι στα fake news και απέναντι σ’ αυτό το οργανωμένο σχέδιο, απαντάμε ξεκάθαρα: Φυλάσσουμε τα σύνορά μας τα οποία είναι και εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης.

Λέμε παντού -και στην διπλωματική οδό, αλλά και στα ξένα Μέσα- τι πραγματικά συμβαίνει. Φροντίζουμε κάθε μέρα να τροφοδοτούμε τα ελληνικά και τα ξένα Μέσα με εικόνες και με βίντεο για το τι συμβαίνει πραγματικά στη θάλασσα και στην ξηρά».

“Ο Τούρκος Πρέσβης έχει κληθεί στο υπ. Εξωτερικών”

Επεσήμανε επίσης ότι «ο Τούρκος Πρέσβης, έχει κληθεί εδώ και μέρες από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Δεν είναι κάτι άγνωστο. Είναι δυνατόν να λέει ο Πρόεδρος Ερντογάν ότι σκοτώνουμε κόσμο; Αν είναι δυνατόν. Αυτά είναι απαράδεκτα, παραμύθια και ψέματα και προσπαθούμε, με όλους τους τρόπους, να αναδείξουμε στη διεθνή κοινότητα τι πραγματικά συμβαίνει» καθώς και ότι «μιλάμε για ένα οργανωμένο σχέδιο από την Τουρκία. Είδαμε ανθρώπους οι οποίοι είχαν πάει μέχρι τον φράχτη, κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν να περάσουν και προσπάθησαν να γυρίσουν πίσω, να τους ξυλοφορτώνουν για να ξαναγυρίσουν πάλι κοντά στο φυλάκιο των Καστανιών.

Κι αυτό δεν είναι κάτι το οποίο γίνεται μόνο στο σημείο εκεί, αλλά σε μια πολύ μεγάλη έκταση από τις Καστανιές μέχρι το Πέταλο στον Νότο. Επομένως, σε διάφορα σημεία, τις πρώτες μέρες, βλέπαμε τέτοια θέματα. Ελπίζουμε να σταματήσει αυτό, γιατί είναι μια κατευθυνόμενη προσπάθεια, οργανωμένη από την Τουρκία, η οποία δεν αποδίδει».

Στις Σέρρες και στην Αττική οι νέες δομές για όσους μπαίνουν παράνομα

Για μια ακόμη φορά ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε σε όσα προβλέπονται για όσους μπήκαν παράνομα στη χώρα μετά την προηγούμενη Κυριακή. «Έχουμε εξαγγείλει από την 1η Μαρτίου, με την απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, ότι δεν μπορούν να περάσουν στην Ελλάδα όλοι όσοι χρησιμοποιούνται ως πιόνια από την Τουρκία. Όσοι περνούν, για έναν μήνα, δεν έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν άσυλο, δεν θα καταγράφονται και θα επιστρέφουν στις χώρες προέλευσης.

Μετά από πάρα πολλές προσπάθειες αποτροπής, αυτοί οι λίγοι που πέρασαν, θα μεταφερθούν στην ενδοχώρα. Έχουμε εξετάσει για το σκοπό αυτό, δύο περιοχές.

Η μία είναι στις Σέρρες και η άλλη κοντά στην Αττική, προκειμένου να μεταφέρονται αυτοί οι άνθρωποι και να ξεκινήσει η διαδικασία της επιστροφής άμεσα στις χώρες προέλευσης. Έχουμε ζητήσει την ενεργοποίηση του άρθρου 78, παράγραφος 3 προκειμένου να υπάρξει στη διαδικασία αυτή και η διπλωματική συνδρομή της Ευρώπης».

Αναθεώρηση του Δουβλίνου 4

Υπογραμμίζοντας την ανάγκη αναθεώρησης του Δουβλίνου 4 και της Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Έχει ήδη εξαγγελθεί ένας διπλωματικός μαραθώνιος τις επόμενες μέρες και περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί. Την Δευτέρα ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με την κυρία Μέρκελ και την Τρίτη με τον Αυστριακό καγκελάριο κ. Κούρτς.

Όσον αφορά το προσφυγικό-μεταναστευτικό, έχουμε συναντίληψη με τη Γερμανία, από τον Αύγουστο, όχι από τώρα για μία αναθεώρηση του Δουβλίνου 4, που θα έχει οπωσδήποτε έναν μηχανισμό burden sharing.

Δηλαδή μια δυνατότητα όλα τα κράτη-μέλη να επωμιστούν ένα μέρος των ανθρώπων που έρχονται στις χώρες πρώτης υποδοχής, όπως είναι η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία. Ελπίζουμε αυτό το καθεστώς να διαμορφωθεί στη διάρκεια της γερμανικής Προεδρίας, το β’ εξάμηνο του 2020. Το έχει πει ο πρωθυπουργός και στους επικεφαλής των τριών ευρωπαϊκών θεσμών, που ήρθαν εδώ στις Καστανιές, και στον πρωθυπουργό της Κροατίας, που ασκεί αυτό το εξάμηνο την Προεδρία της Ε.Ε., αλλά και χθες στη συνέντευξή του στο CNN, ότι είναι ουσιαστικά νεκρή η Συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας, με υπαιτιότητα της Τουρκίας.

Θέλουμε να φτιάξουμε κάτι που να δουλεύει, δεν θέλουμε κάτι που να είναι μόνο στους τύπους. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η κρίση θα αποδείξει ότι μπορούμε να είμαστε σοφότεροι και να έχουμε μια καλύτερη συμφωνία από αυτή που είχαμε πριν και να τηρείται. Και αυτό είναι το μήνυμα προς την τουρκική πλευρά».

Καταδίκη των “θερμοκέφαλων”


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε ταυτόχρονα σαφές ότι αποδοκιμάζονται και απομονώνονται αυτόκλητοι και θερμοκέφαλοι, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να διακρίνουμε τους αυτόκλητους ή τους θερμοκέφαλους, που ενδεχομένως θέλουν να έχουν έναν ρόλο που δεν τους αναλογεί, από αυτούς που υπηρετούν τις τρεις γραμμές που συνθέτουν τον αμυντικό σχεδιασμό της χώρας.

Και οι γραμμές αυτές είναι ο στρατός, είναι η αστυνομία -όταν έχουμε μια τέτοια ασύμμετρη απειλή όπως η χρησιμοποίηση ανθρώπων στην πρώτη γραμμή- και οι εθνοφύλακες. Δηλαδή, για τον Έβρο ή για τα νησιά, υπάρχουν εθνοφύλακες. Όλοι αυτοί, οι οποίοι είδαμε να έρχονται ή από τη Γερμανία ή από την Αυστρία ή ακόμη και από το εσωτερικό της χώρας, δεν έχουν καμία θέση σε αυτό. Καταδικάζονται και απομονώνονται όπως έγινε χθες στην Καβάλα και στη Λέσβο. Είδατε ότι υπήρξαν σχετικές ενέργειες από την Ελληνική Αστυνομία».

Μέτρα στήριξης της οικονομίας λόγω κορονοϊού


Τέλος στην τηλεοπτική συνέντευξή του ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στην κρίση στον τομέα της υγείας λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού:

«Δίνουμε προτεραιότητα στη δημόσια υγεία. Η προτεραιότητα, όμως, αυτή συνεπάγεται ένα οικονομικό κόστος και, άρα, πρέπει να υπάρξουν οριζόντια μέτρα στήριξης της οικονομίας. Έχουμε μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δίνει το πλαίσιο και για το χειρότερο δυνατό σενάριο.

Ανάλογα με το πώς εξελίσσεται αυτό το σενάριο, θα λαμβάνονται και τα μέτρα. Αυτή τη στιγμή, είμαστε στην αξιολόγηση για την έκταση που πρέπει να έχουν τα μέτρα. Σκοπός είναι να αντιμετωπιστεί το βασικό πρόβλημα της ζήτησης, η οποία πέφτει: Πρώτον, γιατί μειώνονται οι τουριστικές ροές.

Δεύτερον, γιατί υπάρχει αβεβαιότητα και ο κόσμος δεν καταναλώνει. Τρίτον, γιατί αναγκάζονται να κλείσουν κάποιες επιχειρήσεις ή να έχουν μικρότερο τζίρο. Εμείς θα τονώσουμε τη ζήτηση με οριζόντια μέτρα και θα στοχεύσουμε και κάποιους συγκεκριμένους κλάδους». Δεν απέκλεισε επίσης το ευρύτερο κλείσιμο σχολείων και τόνισε πως εξετάζονται περαιτέρω μέτρα.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Πέτσας: Έχει κληθεί για εξηγήσεις ο Τούρκος πρέσβης"

Άγρια επίθεση σε μέλη ΜΚΟ στη Μυτιλήνη – Σοκαριστικό βίντεο

Ένα αποκαλυπτικό βίντεο έρχεται στο φως της δημοσιότητας από τη Μυτιλήνη και απεικονίζει την επίθεση αγνώστων σε μέλη ΜΚΟ.
Στο βίντεο που αποκαλύπτει ο ΑΝΤ1 εμφανίζονται 20 άτομα να επιτίθενται σε αυτοκίνητο που βρίσκονταν δύο μέλη Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, που εργάζονται στο νησί εθελοντικά.
Κάποιοι τους βρίζουν και άλλοι αρχίζουν τα χτυπήματα. Τα δύο μέλη της ΜΚΟ εγκλωβίζονται στο σημείο και τα πράγματα για λίγα δευτερόλεπτα δείχνουν ανεξέλεγκτα.
Το εξαγριωμένο πλήθος σπάει τα τζάμια του αυτοκινήτου και κάποιοι προσπαθούν να βγάλουν έξω τον οδηγό και τον συνοδηγό.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Άγρια επίθεση σε μέλη ΜΚΟ στη Μυτιλήνη – Σοκαριστικό βίντεο"

Σέρρες: Συμφωνία και πράσινο φως για την κατασκευή κλειστής δομής για μετανάστες! “Kλείδωσε” η τοποθεσία

Μετά τις αντιδράσεις των τελευταίων ημερών στα σχέδια της κυβέρνησης για κατασκευή κλειστής δομής στις Σέρρες, επήλθε συμφωνία. Με κοινή τους δήλωση, οι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων του δήμου Σιντικής Σερρών, ανάβουν το πράσινο φως, για την έναρξη των εργασιών στην περιοχή “Κλειδί”.
“Εθνικοί λόγοι υπαγορεύουν αυτή τη στιγμή να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων που απαιτεί η Πατρίδα. Για αυτούς τους λόγους, με δημοτική ομοψυχία, όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου Σιντικής (πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία είναι κατά της λειτουργίας δομών σε όλη την Ελλάδα), αποφάσισαν ομόφωνα να επιτρέψουν τη δημιουργία κλειστής δομής περιορισμένου χρόνου για τη διαχείριση μέχρι απελάσεως των παράνομων μεταναστών, στην περιοχή «Κλειδί», αποτρέποντας κάθε πρόκληση διχασμού των κατοίκων του Δήμου.”
Ικανοποίηση Μηταράκη
Ο Υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, μετά την κοινή δήλωση των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Σιντικής εμφανίστηκε ικανοποιημένος: «Οι Έλληνες στις δύσκολες στιγμές ενώνονται και βρίσκουν λύσεις. Με αποφασιστικότητα αντιμετωπίζουμε τις κοινές προκλήσεις. Το παράδειγμα του ακριτικού Δήμου Σιντικής πιστεύω θα ακολουθήσει η τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση και στα νησιά μας».
Σέρρες: Στήριξη από τους βουλευτές της ΝΔ
Με ανακοίνωση που υπογράφουν οι βουλευτές Σερρών της ΝΔ (Καραμανλής, Αραμπατζή, Χατζηβασιλείου και Λεονταρίδης) παρέχουν στήριξη στο κυβερνητικό σχέδιο για την κλειστή δομή. “Εδώ και δέκα ημέρες, η Ελλάδα πολιορκείται από χιλιάδες ανθρώπους τους οποίους η Τουρκία κατευθύνει οργανωμένα στα ανατολικά μας όρια. Η Αστυνομία, ο στρατός, το Λιμενικό, αλλά και οι κάτοικοι στον Έβρο και στο Αιγαίο περιφρουρούν τα σύνορα της χώρας μας και της Ευρώπης. Κι οι ελάχιστοι εισβολείς, συλλαμβάνονται αμέσως.
Η κυβέρνηση δήλωσε ότι αυτοί οι παράνομοι επιδρομείς δεν δικαιούνται, ούτε θα λάβουν άσυλο. Θα κρατηθούν και θα απελαθούν. Γι’ αυτό, μάλιστα, κατασκευάζονται δύο κλειστές δομές: Μία στην Αττική και μία στις Σέρρες.
Οι άνθρωποι αυτοί, που ήλθαν για να μείνουν, θα οδηγηθούν εκεί για να φύγουν. Ειδικότερα για το κλειστό κέντρο της περιοχής μας, αρχικά επελέγη το στρατόπεδο «Βασιλειάδη» το οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση είχε παραχωρήσει στο Υπουργείο Μετανάστευσης για τον σκοπό αυτό. Ύστερα από συνεννόηση με την τοπική κοινωνία όμως, τελικά ορίστηκε μία εναλλακτική τοποθεσία.
Στηρίζουμε αυτήν την επιλογή. Είναι η μόνη λύση και η ελάχιστη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει ο νομός μας στην δοκιμασία την οποία υφίσταται ολόκληρη η Ελλάδα. Ο πατριωτισμός δεν πρέπει να εκδηλώνεται μόνο στις Καστανιές και στα νησιά, αλλά παντού όπου ζουν κι αναπνέουν Έλληνες. Όχι με λόγια, αλλά με έργα. Με κατανόηση και αποφασιστικότητα. Και όταν η χώρα μας ζητά την συμπαράσταση των άλλων κρατών της Ευρώπης, οφείλουμε πρώτα εμείς να την αποδεικνύουμε μεταξύ μας. Αυτές τις στιγμές όλοι πρέπει να αισθανόμαστε Ακρίτες. Οι Σερραίοι αναλαμβάνουμε το μερίδιο της εθνικής ευθύνης μας. Στεκόμαστε δίπλα στον Έβρο και στα νησιά, που δοκιμάζονται. Και θέτουμε την πρόσκαιρη αναστάτωση της καθημερινότητάς μας στην υπηρεσία του κοινού στόχου. Λέμε ένα μεγάλο «ναι» σε αυτό που μας ζητά σήμερα η πατρίδα. 
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Σέρρες: Συμφωνία και πράσινο φως για την κατασκευή κλειστής δομής για μετανάστες! “Kλείδωσε” η τοποθεσία"

Βίντεο ντοκουμέντο: Οι Τούρκοι κάνουν «εργασίες» σε ευαίσθητα κομμάτια στον Έβρο

Κλιμακώνει την επιθετική του τακτική στα ελληνοτουρκικά σύνορα ο Ταγίπ Ερντογάν, επιδιώκοντας να δημιουργήσει συνθήκες που θα επιτρέψουν στους μετανάστες που βρίσκονται στην πλευρά της Αδριανούπολης να εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια, αλλά και προετοιμάζοντας τις κινήσεις για να συνεχίσει τον πόλεμο φθοράς.

Bίντεο ντοκουμέντο που φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr δείχνει εκσκαφέα να κάνει εργασίες στην κοίτη του ποταμού Έβρου, στην τουρκική πλευρά των συνόρων. Δεν είναι δυνατόν να διευκρινιστεί τι ακριβώς κατασκευάζουν οι Τούρκοι, αν ετοιμάζουν κάποιου είδους ράμπα (γλίστρα;) για να έχουν όδευση προς το ποτάμι.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγα 24ωρα, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού επισκεπτόμενος την Αδριανούπολη ανακοίνωσε ότι στην περιοχή του Έβρου μεταφέρονται άμεσα –ίσως και σήμερα Σάββατο- 1.000 άντρες των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής στρατοχωροφυλακής με πλήρη εξοπλισμό και φουσκωτά σκάφη ειδικών δυνάμεων για να έχουν πρόσβαση στον ποταμό Έβρο. Οι εργασίες των τουρκικών εκσκαφέων μπορεί ακριβώς να προετοιμάζουν τη δημιουργία ράμπας για να διευκολύνεται η μεταφορά φουσκωτών σκαφών μέσα στον Έβρο.

Η κινητικότητα στην τουρκική πλευρά της μεθοριακής γραμμής στον Έβρο, είναι μια προφανής ένδειξη ότι ο Ερντογάν υλοποιεί βήμα-βήμα μια στρατηγική την οποία και αναπροσαρμόζει αναλόγως των αντιδράσεων της ελληνικής πλευράς.

Κατά πληροφορίες, στην κυβέρνηση αναδιατάσσουν τις δυνάμεις αναλόγως των τουρκικών κινήσεων και επανεξετάζουν τις τακτικές που ακολουθούν με βάση τις προκλήσεις από την πλευρά των γειτόνων. Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στο πρωθυπουργικό γραφείο υπάρχουν σκέψεις να προχωρήσει με διαδικασίες εξπρές η πρόσληψη 1.000 ειδικών αστυνομικών οι οποίοι θα αναλάβουν να αντικαταστήσουν ειδικά εκπαιδευμένες αστυνομικές μονάδες που ενδέχεται να χρειαστεί να μετακινηθούν προς τον Έβρο.



Στην Ελληνική Αστυνομία και στον στρατό επεξεργάζονται σχέδια για την ενίσχυση του μήκους 11 χιλιομέτρων φράχτη στα σημεία που προκαλούνται φθορές από τους μετανάστες ή τους άντρες της τουρκικής αστυνομίας.

Τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο από την τουρκική πλευρά με μαζική ρίψη χημικών επιχειρήθηκε να εντοπιστούν πιθανά «ρήγματα» στην ελληνική στρατηγική αποτροπής εισόδου μεταναστών από τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Η τουρκική αστυνομία συνέχισε να εκτοξεύει χημικά προς τους Έλληνες αστυνομικούς που βρίσκονται στο μεθοριακό φυλάκιο των Καστανέων και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, ενώ οι μετανάστες –όπως φαίνεται σε μια σειρά από βίντεο- βρίσκονται σε συνεννόηση με τους άνδρες των τουρκικών δυνάμεων και κινούνταν προς τον φράχτη επιδιώκοντας να προκαλέσουν φθορές.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βίντεο ντοκουμέντο: Οι Τούρκοι κάνουν «εργασίες» σε ευαίσθητα κομμάτια στον Έβρο"

Κρούσμα κορονοϊού: Γιατρός στο Νοσοκομείο Πύργου - Η σύζυγος του μετείχε στην προσκυνηματική εκδρομή - Σε καραντίνα 4 συνάδελφοι του

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε Διευθυντής εργαστηρίου του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news o Γιατρός είναι στενή επαφή ατόμου που ταξίδεψε στους Αγίους Τόπους από την περιοχή της Αμαλιάδας. Συγκεκριμένα στην προσκυνηματική εκδρομή συμμετείχε η σύζυγος του, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα του ιού. Ο άνδρας που φέρεται να ανήκει σε ευπαθή ομάδα, δεν είχε έρθει σ΄επαφή με άλλους εκδρομείς.

Σε κατ' οίκον περιορισμό έχουν τεθεί τρεις Γιατροί που υπηρετούν στο Ακτινολογικό Τμήμα και μια Γιατρός από την Παθολογική Κλινική του Νοσηλευτικού Ιδρύματος. Σύμφωνα με πηγές του tempo24.news, η γυναίκα είναι στενή επαφή, ταξιδιώτη του γκρουπ των εκδρομέων που ταξίδεψαν σε Αίγυπτο και Ισραήλ. Η αδελφή της που συμμετείχε στην εκδρομή, έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό.

tempo24
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρούσμα κορονοϊού: Γιατρός στο Νοσοκομείο Πύργου - Η σύζυγος του μετείχε στην προσκυνηματική εκδρομή - Σε καραντίνα 4 συνάδελφοι του"

Κορωνοϊός: Άλλα 21 κρούσματα στη χώρα - Έφτασαν τα 66

Συνεχίζεται η επέλαση του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα. Στα 66 έφτασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, με τα περισσότερα εξ αυτών να συνδέονται, άμεσα ή έμμεσα, με το ταξίδι προσκυνηματικού χαρακτήρα στους Αγίους Τόπους.

Πιο συγκεκριμένα, άλλα 21 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού SARS-CoV-2 ανακοινώθηκαν και επισήμως πριν από λίγο, βράδυ Σαββάτου, στη χώρα μας. Από αυτά, 13 βρίσκονται στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, επτά στο νομό Αττικής και ένα στο νομό Ευβοίας.

Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορωνοϊό ανέρχεται πλέον σε 66 και είναι όλοι ελληνικής καταγωγής. Από αυτούς, οι 51 προέρχονται από την επιδημική έξαρση των εκδρομέων σε Ισραήλ και Αίγυπτο (47 μέλη της ταξιδιωτικής ομάδας και τέσσερις επαφές τους).

Ένας από τους ασθενείς νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών. Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται -22 εξ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και 43 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους.

Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Άλλα 21 κρούσματα στη χώρα - Έφτασαν τα 66"

Κορωνοϊός -Μαξίμου: Έρχεται σταδιακό κλείσιμο σχολείων & μέτρα στήριξης επιχειρήσεων

Σταδιακό κλείσιμο των σχολείων όπου υπάρχουν ύποπτα κρούσματα ή στενές επαφές, στο πρότυπο αυτού που συνέβη αρχικά με το Κολλέγιο Αθηνών και στη συνέχεια με τις σχολικές μονάδες σε Ηλεία, Αχαΐα και Ζάκυνθο (έκλεισαν για δύο εβδομάδες), αλλά και το σχολείο στη Δάφνη, αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες της afodioikisi.gr στη διευρυμένη σύσκεψη για τον κορωνoϊό, τα μέτρα για τη δημόσια υγεία και τις επιπτώσεις στην οικονομία που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο από το υπουργείο Υγείας, ανάλογα με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν. Υπενθυμίζεται ότι για το κλείσιμο των σχολείων είχε προϊδεάσει με πρωινή συνέντευξή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Μέτρα για τις επιχειρήσεις

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη σύσκεψη συζητήθηκαν και μέτρα ελάφρυνσης εταιρειών και κλάδων που πλήττονται από τους αναγκαστικούς περιορισμούς που επιβάλλει η πολιτεία, όπως για παράδειγμα το κλείσιμο καταστημάτων, με αναστολή καταβολής ΦΠΑ, φόρων και εισφορών. Επίσης, συζητήθηκαν ενέσεις ρευστότητας, επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω κορωνοϊού. Όλα αυτά τα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν την Δευτέρα από τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας

Εκτός αυτού η κυβέρνηση ετοιμάζει κατάλογο με τις δαπάνες που θα χρειαστούν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ο οποίος θα υποβληθεί σε επόμενο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, προκειμένου αυτές να αφαιρεθούν από τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού 2020.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Γενικός Γραμματέας Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός -Μαξίμου: Έρχεται σταδιακό κλείσιμο σχολείων & μέτρα στήριξης επιχειρήσεων"

Κορωνοϊός - Κίνα: Κατέρρευσε ξενοδοχείο με ασθενείς σε καραντίνα

Ξενοδοχείο στην πόλη Quanzhou της Κίνας κατέρρευσε και ενώ βρίσκονταν σε αυτό ασθενείς του κορωνοϊού.

Οι διασώστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν 34 ανθρώπους από τα ερείπια, ενώ περίπου 70 άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι κάτω από αυτά.

Στο ξενοδοχείο φιλοξενούνταν άτομα που βρίσκονταν σε καραντίνα λόγω κορωνοϊου.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, το ξενοδοχείο είχε 80 δωμάτια και είχε ανοίξει τον Ιούνιο του 2018.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν διασώστες με την ειδική πορτοκαλί στολή να σκαρφαλώνουν πάνω σε έναν σωρό από συντρίμμια.

Το δυστύχημα σημειώθηκε περίπου στις 7:30 μμ τοπική ώρα και μέχρι τις 21:00 23 άτομα είχαν διασωθεί, είπαν οι αρχές.

Δεν έχει γίνει γνωστό πόσο ψηλό ήταν το κτίριο και τι προηγήθηκε της κατάρρευσης αλλά στη γύρω περιοχή βρίσκονται ισόγεια εμπορικά καταστήματα.

Η τοπική κυβέρνηση της Φουτζιάν ανακοίνωσε ότι μέχρι χθες ο αριθμός των κρουσμάτων ανέρχετο σε 296 και ότι 10.819 άνθρωποι βρίσκονται υπό επιτήρηση καθώς θεωρούνται ύποπτα κρούσματα.

Μια γυναίκα ονόματι Τσεν είπε στο Beijing News ότι συγγενείς της, ανάμεσά τους και η αδελφή της, βρίσκονταν σε καραντίνα στο ξενοδοχείο όπως είχαν επιβάλλει οι αρχές, μετά την επιστροφή τους από την επαρχία Χουμπέι, το επίκεντρο του κοροναϊού.

Είπε ακόμη ότι όλοι τους είχαν φθάσει εκεί στις 25 Φεβρουαρίου και σύντομα θα έφευγαν αφού θα ολοκλήρωναν τις 14 ημέρες καραντίνας. «Δεν μπορώ να επικοινωνήσεω μαζί τους, δεν απαντούν στα τηλέφωνά τους», πρόσθεσε.

«Βρίσκομαι και εγώ σε καραντίνα (σε άλλο ξενοδοχείο) και ανησυχώ πολύ, δεν ξέρω τι να κάνω. Ήταν υγιείς, θερμομετρούνταν καθημερινά και οι εξετάσεις έδειχναν ότι όλα ήταν φυσιολογικά».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός - Κίνα: Κατέρρευσε ξενοδοχείο με ασθενείς σε καραντίνα"

Διευθυντής Ερευνών Ινστιτούτου Παστέρ: Ασύμμετρη απειλή ο νέος κορωνοϊός - Παίρνουμε τα μέτρα μας

Ασύμμετρη απειλή, η οποία μπορεί να μην πραγματοποιηθεί ποτέ, χαρακτηρίζει τον νέο κορωνοϊό (covid19) ο διευθυντής των Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας του Ινστιτούτου Παστέρ Ανδρέας Μεντής, σε συνέντευξη που παραχωρεί στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή της Τάνιας Η. Μαντουβάλου «104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ».

«Είναι μία θα έλεγα ασύμμετρη απειλή αυτός ο ιός, με την έννοια ότι εμένα μου μοιάζει με τρομοκρατική απειλή. Ίσως η απειλή αυτή να μην πραγματοποιηθεί ποτέ, αλλά παίρνουμε τα μέτρα μας και ενδεχομένως αλλάζουμε και τη ζωή μας, για μία άγνωστη απειλή. Μοιάζει με τον έλεγχο που μπήκε στα αεροδρόμια και μας ταλαιπωρεί, από τότε που έγιναν συχνές οι τρομοκρατικές ενέργειες. Η επιδημία του κορωνοϊού είναι σοβαρό θέμα, αλλά πρέπει να βρούμε μία ισορροπία μεταξύ της καθημερινότητας μας και των μέτρων που πρέπει να πάρουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα ερωτήματα έχουμε παρά απαντήσεις γιατί είναι ένας νέος ιός, αναφέρει χαρακτηριστικά κι επισημαίνει ότι πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί σε μεμονωμένα γεγονότα, όπως για παράδειγμα ο σκύλος που νόσησε στο Χονγκ Κονγκ. Οι περισσότεροι από τους ασθενείς που θα νοσήσουν, μπορεί να μην καταλάβουν τίποτα, υπογραμμίζει ο κ. Μεντής, επισημαίνοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να βρούμε μία ισορροπία μεταξύ της καθημερινότητας μας και των μέτρων που πρέπει να πάρουμε. Από την άλλη, οι ευάλωτες ομάδες, όπως λέει, κινδυνεύουν πολύ περισσότερο από τους υπόλοιπους, για βαριά νόσο και για κατάληξη.

Το ερώτημα για το αν μπορεί να κολλήσουμε τον ιό από μια επιφάνεια, λέει ότι δεν έχει ακόμη απαντηθεί. Προσθέτει ότι από την τροφή δεν φαίνεται να μεταδίδεται, ενώ δεν υπάρχει πληροφορία ότι μεταδίδεται από το σπέρμα.

Είναι πάρα πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε αν η επανανόσηση γίνεται σε μεγάλο ποσοστό, ούτε υπάρχει κάποιος κανόνας που να λέει ότι με το χρόνο γίνεται βαρύτερη η νόσος, δηλώνει ο διακεκριμένος επιστήμων.

Σχετικά με την πρόσφατη μελέτη Κινέζων επιστημόνων που κάνει λόγο για δύο τύπους του κοροναϊού, με τον ένα να είναι πιο επιθετικός από τον άλλο, δηλώνει πως δεν έχει πεισθεί ότι όντως υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι.

Ο κ. Μεντής επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα στα ύποπτα κρούσματα βγαίνουν στο Παστέρ το πολύ σε τρεισήμισι ώρες, χρόνος ρεκόρ συγκριτικά με την Αγγλία ή την Αμερική που κάνουν μέρες να βγουν. Διευκρινίζει ακόμη ότι οι περισσότερες καθυστερήσεις που μέχρι τώρα έχουν δημοσιοποιηθεί, οφείλονταν στο ότι τα δείγματα δεν έφταναν στο εργαστήριο την ώρα που υπήρχε η πληροφορία ότι είχαν φτάσει.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Διευθυντής Ερευνών Ινστιτούτου Παστέρ: Ασύμμετρη απειλή ο νέος κορωνοϊός - Παίρνουμε τα μέτρα μας"

Κορωνοϊός - Βατικανό: Ευλογίες μέσω διαδικτύου θα δίνει ο πάπας Φραγκίσκος

Το Βατικανό αποφάσισε ότι από σήμερα η γενική ακρόαση των πιστών από τον πάπα Φραγκίσκο κάθε Τετάρτη και η καθιερωμένη ευλογία της Κυριακής θα πραγματοποιούνται μέσω διαδικτύου.

Στόχος της απόφασης αυτής είναι να μην δημιουργούνται ουρές στην είσοδο της πλατείας του Αγίου Πέτρου και στις πύλες της Αγίας Έδρας εξαιτίας των ελέγχων της αστυνομίας.

Παράλληλα προσωρινά απαγορεύεται και η συμμετοχή πιστών στην τέλεση της λειτουργίας από τον λατινοαμερικανό πάπα στο μικρό παρεκκλήσι της Αγίας Μάρθας, στον ξενώνα όπου διαμένει, μέσα στο παπικό κρατίδιο.

Για λόγους που σχετίζονται, πάντα, με τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού θα κλείσουν, μέχρι νεωτέρας, και τα αρχεία του Βατικανού.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός - Βατικανό: Ευλογίες μέσω διαδικτύου θα δίνει ο πάπας Φραγκίσκος"

Δώδεκα συλλήψεις αλλοδαπών στο «Ελ. Βενιζέλος»

Δώδεκα αλλοδαποί, που δηλώνουν Σύροι, σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών "Ελ.Βενιζέλος", όταν προσπάθησαν να φύγουν από την Ελλάδα προσποιούμενοι τους αθλητές ομάδας χάντμπολ.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι πήγαν στο "Ελ.Βενιζέλος" προκειμένου να ταξιδέψουν στην Αυστρία, κατέχοντας, οι έντεκα από αυτούς, διαβατήρια Βουλγαρίας. Στα διαβατήρια αυτά είχαν αντικαταστήσει την σελίδα προσωπικών δεδομένων με άλλη πλαστή, που είχε τη φωτογραφία τους. Ο δωδέκατος κατείχε γνήσιο διαβατήριο, το οποίο, όμως, είχε εκδοθεί υπέρ άλλου προσώπου.

Οι δώδεκα αλλοδαποί, προκειμένου να εξαπατήσουν τους αστυνομικούς πήγαν όλοι μαζί στο αεροδρόμιο, φορώντας ομοιόμορφη αθλητική ενδυμασία και ίδια σακίδια, προσποιούμενοι τους αθλητές ομάδας χάντμπολ.

Στον αστυνομικό έλεγχο, όμως, που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι δεν ανήκουν σε κάποιο αθλητικό σωματείο και σκοπός τους ήταν να φύγουν παράνομα από την Ελλάδα, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Οι κατηγορούμενοι, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΑΠΕ/euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Δώδεκα συλλήψεις αλλοδαπών στο «Ελ. Βενιζέλος»"

Δημοσκόπηση στο ΘΕΜΑ: Το 90% επιδοκιμάζει τους χειρισμούς Μητσοτάκη στο μεταναστευτικό

Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης επιδοκιμάζει την πολιτική της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη στο μεταναστευτικό, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η Opinion Poll η οποία δημοσιεύεται στο «Πρώτο ΘΕΜΑ» που κυκλοφορεί στα περίπτερα από το βράδυ του Σαββάτου.

Το 90% των πολιτών πιστεύει ότι ο Μητσοτάκης και η κυβέρνηση αντέδρασαν σωστά απέναντι στον εκβιασμό Ερντογάν, το 81% συμφωνεί με την σκλήρυνση της γραμμής που ακολουθεί η κυβέρνηση στο Μεταναστευτικό. Αντίθετα, το 62% των πολιτών δηλώνει ότι αποδοκιμάζει τη στάση που κράτησε στα γεγονότα στον Έβρο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με την πρόθεση ψήφου, το 38,8% των πολιτών δηλώνει ότι θα ψήφιζε τη Ν.Δ., έναντι 20,8% που θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ, 4,5% που επιλέγει το ΚΙΝΑΛ, 5% που δηλώνει προτίμηση στο ΚΚΕ, 4,5% που προτιμά την Ελληνική Λύση και 2,7% που θα ψήφιζε ΜέΡΑ25.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση στο ΘΕΜΑ: Το 90% επιδοκιμάζει τους χειρισμούς Μητσοτάκη στο μεταναστευτικό"

Κορωνοϊος: 684 τα κρούσματα στη Γερμανία

Ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού στη Γερμανία ανέρχεται αυτή τη στιγμή σε 684, ανακοίνωσε το ινστιτούτο δημόσιας υγείας Robet Koch, έχοντας αυξηθεί κατά 45 από χθες το απόγευμα.

Τα κρούσματα συγκεντρώνονται στο δυτικό και στο νότιο τμήμα της χώρας με 346 να έχουν καταγραφεί στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας και πάνω από 100 τόσο στο νότιο κρατίδιο της Βαυαρίας όσο και στο νότιο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, όπου εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα στη χώρα.

Υπενθυμίζουμε ότι η επιδημία του κοροναϊού ξεπέρασε το όριο των 100.000 κρουσμάτων στον κόσμο, όπου η διάδοσή του επεκτείνεται, καθώς 21 νέα κρούσματα εντοπίσθηκαν σε ένα κρουαζιερόπλοιο στα ανοικτά της Καλιφόρνιας. Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα 28 νέους θανάτους, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό σε 3.070 θανάτους μέσα στη χώρα, καθώς και νέα αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων έξω από την επαρχία Χουμπέι (κεντρική Κίνα), όπου ο ιός εντοπίσθηκε για πρώτη φορά.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκτιμά πως η διάδοση του ιού είναι «πολύ ανησυχητική». Συνολικά 92 χώρες έχουν πλέον πληγεί από την Covid-19, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 3.500 ανθρώπους ενώ περισσότεροι από 100.000 έχουν μολυνθεί από τον ιό. Στις ΗΠΑ, ο ιός εντοπίσθηκε σε 21 άτομα επί του Grand Princess, ενός κρουαζιερόπλοιου που παραμένει στα ανοικτά της Καλιφόρνιας μετά την ανακάλυψη συμπτωμάτων σε ορισμένους από τους 3.533 επιβάτες και μέλη του πληρώματός του, σύμφωνα με τον αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊος: 684 τα κρούσματα στη Γερμανία"

Επεισόδια στον Έβρο: Προκαλεί ξανά ο Σοϊλού - Αυτή είναι μόνο η αρχή...

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις από την Άγκυρα, με αξιωματούχους να προβαίνουν σχεδόν καθημερινά σε δηλώσεις εναντίον της χώρας μας, διαδίδοντας fake news για την ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις που πραγματοποίησε κατά της Ελλάδας με αφορμή τα επεισόδια στα σύνορα στον Έβρο, τα οποία συνεχίζονται με αμείωτη ένταση σήμερα το πρωί, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού απείλησε ότι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα, και ότι «αυτή είναι μόνο η αρχή».

Σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική Sabah, ο Σοιλού επανέλαβε τις κατηγορίες κατά των ελληνικών Αρχών για απάνθρωπη μεταχείριση των μεταναστών που πολιορκούν για ένατη συνεχόμενη μέρα τα σύνορα της χώρας μας. «Προσπάθησαν να τους απωθήσουν και χθες, αλλά οι δυνάμεις ασφαλείας μας εμπόδισαν τις ενέργειές τους» ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι πάνω από 143.000 αιτούντες άσυλο πέρασαν στην άλλη πλευρά. «Kι αυτή είναι μόνον η αρχή. Περιμένετε να δείτε τι θα γίνει στη συνέχεια», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΣ.

Και συνεχίζοντας τις προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας είπε: «Οι μάσκες τους έπεσαν. Η ωμότητα αυτών που έβγαζαν λόγους περί ανθρωπιάς έγινε πλέον εμφανής».

Επίσης ο Τούρκος ΥΠΕΣ προέβλεψε ότι η Ελλάδα δεν θα είναι δυνατόν να κρατήσει κλειστά τα σύνορά της στους μετανάστες το καλοκαίρι, όταν λόγω της αύξησης θερμοκρασίας θα πέσει η στάθμη του Έβρου και θα είναι ευκολότερη η διέλευσή του.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια στον Έβρο: Προκαλεί ξανά ο Σοϊλού - Αυτή είναι μόνο η αρχή..."

Ηχηρό μήνυμα ΗΠΑ στην Τουρκία: Η Ελλάδα έχει τη στήριξη μας σε ό,τι κάνει

Στον Έβρο και στο Αιγαίο, οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα στην προσπάθεια να υπερασπιστεί τα σύνορά της από τα παιχνίδια του Ερντογάν. Μάθιου Πάλμερ και Τζέφρι Πάιατ ήταν απόλυτα ξεκάθαροι προς την Τουρκία…

«Η Ελλάδα έχει τη στήριξη μας σε ό,τι κάνει τόσο εδώ, στον Έβρο, όσο και στο Αιγαίο προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια των συνόρων της». Με αυτή τη φράση, ο αναπληρωτής βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάθιου Πάλμερ, έστειλε ακόμη ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία.

Ο Μάθιου Πάλμερ μαζί με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, βρέθηκαν σήμερα (07.03.2020) στην Αλεξανδρούπολη μαζί με τον υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και ξεναγήθηκαν στο λιμάνι της πόλης.

Πριν την ξενάγησή τους, τόσο ο Μάθιου Πάλμερ όσο και ο Τζέφρι Πάιατ ξεκαθάρισαν ότι στέκονται στο πλευρό της Ελλάδας και των κατοίκων της Θράκης, της ανατολικής Μακεδονίας, του Έβρο, εκείνους δηλαδή που σηκώνουν το βάρος της νέας μεταναστευτικής κρίσης.

«Η ανεξέλεγκτη μετακίνηση χιλιάδων ανθρώπων που παραπλανήθηκαν ώστε να πιστεύουν ότι ο δρόμος προς την Ευρώπη είναι ανοιχτός, είναι θεμελιωδώς αποσταθεροποιητική, μη βιώσιμη και πρέπει να αλλάξει», τόνισε ο Μάθιου Πάλμερ για τα όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ο Αμερικανός υπουργός επανέλαβε την αλληλεγγύη των ΗΠΑ στην Ελλάδα και την περιοχή σε μια δύσκολη περίοδο και χαρακτήρισε απαράδεκτα όσα συμβαίνουν. «Οι ΗΠΑ θεωρούν μη βιώσιμη και μη αποδεκτή την κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν με δεδομένη την παρούσα κατάσταση στα σύνορα, η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει στη λήψη επιπρόσθετων μέτρων ασφαλείας, ο Μάθιου Πάλμερ έστειλε το ξεκάθαρο μήνυμα των ΗΠΑ στην Τουρκία. «Όπως ξεκαθάρισε ο πρόεδρος Τραμπ, η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπιστεί τα σύνορα της. Προσωπικά έχω εντυπωσιαστεί από τον επαγγελματισμό των ελληνικών σωμάτων ασφαλείας που έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα, με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν μια σειρά από πολύ δύσκολες καταστάσεις. Η Ελλάδα έχει τη στήριξη μας σε ό,τι κάνει τόσο εδώ, στον Έβρο, όσο και στο Αιγαίο προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια των συνόρων της».

«Είμαστε εδώ για να υπογραμμίσουμε τη σταθερή προσήλωσή μας σε αυτό το πρότζεκτ, σε αυτό το λιμάνι, να στηρίξουμε τις αμερικανικές επενδύσεις και να καταδείξουμε την αλληλεγγύη μας στους ανθρώπους της Ελλάδας και της περιοχής σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς», είπε επίσης ο αναπληρωτής βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Από την πλευρά του, ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, σημείωσε ότι τόσο η δική του παρουσία στην Αλεξανδρούπολη όσο και του Μάθιου Πάλμερ «είναι μια χειρονομία αλληλεγγύης απέναντι στους ανθρώπους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στους ανθρώπους του Έβρου, που υπέστησαν το μεγαλύτερο πλήγμα της πρόσφατης κλιμάκωσης της μεταναστευτικής κρίσης στα σύνορα».

Η παρουσία αυτή, είπε ο Αμερικανός πρέσβης, «αντανακλά επίσης την ισχυρή στρατηγική προσήλωση των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη και την αισιοδοξία μας για τις προοπτικές συνεργασίας με την κυβέρνηση του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη ώστε να δούμε να ευοδώνονται μια σειρά από έργα- η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, για το οποίο υπάρχει ισχυρό αμερικανικό ενδιαφέρον από τον ιδιωτικό τομέα, η υλοποίηση της πλωτής μονάδας FSRU στην Αλεξανδρούπολη, που θα διαδραματίσει τεράστιο ρόλο στην ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας και (της ενεργειακής) ανεξαρτησίας των χωρών της ΝΑ Ευρώπης, η υλοποίηση των αγωγών ΤΑΡ και IGB που αλλάζουν κυριολεκτικά τον ενεργειακό χάρτη της ΝΑ Ευρώπης και η προοπτική του να καταστεί η Αλεξανδρούπολη ξανά ένα μεγάλο κέντρο logistics και μεταφόρτωσης για την ευρύτερη περιοχή».

Ο Τζέφι Πάιατ ανέβασε στον λογαριασμό του στο twitter και μια φωτογραφία από τη συνάντησή του με τον γενικό διευθυντή Βορείου Ελλάδας της ΕΛ.ΑΣ.. Δήλωσε μάλιστα «εντυπωσιαμένος από τον επαγγελματισμό των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας στα σύνορα».

Όπως τόνισε ο Αμερικανός πρέσβης, τόνισε στον στρατηγό Σκούρα «την ισχυρή στήριξή μας στις ελληνικές προσπάθειες στα σύνορα».



newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ηχηρό μήνυμα ΗΠΑ στην Τουρκία: Η Ελλάδα έχει τη στήριξη μας σε ό,τι κάνει"

Μετανάστες στον Έβρο: «Βροχή» χημικών από τους Τούρκους από το πρωί - Δείτε εικόνες και βίντεο

Από τις επτά σήμερα το πρωί συνεχίζεται η ρίψη χημικών στο Τελωνείο των Καστανιών, η οποία είχε σταματήσει στις δύο τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανά διαστήματα, κυρίως από τις τουρκικές Αρχές, γίνεται εκτενής ρίψη χημικών με ειδικά όπλα εκτόξευσης χημικών, καθώς και κάποιες ρίψεις χημικών από τους συγκεντρωμένους στο τελωνείο των Καστανιών, οι οποίοι επιχειρούν και την πρόκληση φθορών στον φράχτη, προκειμένου να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος.

Βίντεο που μετέδωσαν διεθνή μέσα ενημέρωσης δείχνουν μετανάστες με εκσφενδονίζουν πέτρες και δακρυγόνα προς την ελληνική πλερά.

Δείτε το βίντεο του RT:



Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απαντούν στις εν λόγω επιθέσεις με ρίψεις χημικών και νερού, αποτρέποντας κάθε απόπειρα παραβίασης των συνόρων της χώρας.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, το κινητο επιχειρησιακο κέντρο της ΕΛ.ΑΣ «Μέγας Αλέξανδρος», αναχώρησε για τις Καστανιές του Έβρου προκειμένου να συνδράμει το έργο των δυνάμεων και τον συντονισμό των μέσων. Η μονάδα, αναχώρησε χθες λίγο μετά τις 6 το απόγευμα απο την Αθηνα και μετά απο διανυκτέρευση στην Κομοτηνή, αναμένεται τις επόμενες ώρες να βρεθεί στον Έβρο.

Σκοπός του επιχειρησιακού κέντρου ειναι να διευκολύνει το έργο των αρχών σε θέματα συντονισμού των επίγειων δυνάμεων και των εναέριων μέσων έτσι ώστε να έχουν πλήρη εικόνα των «κόκκινων» σημείων του Έβρου.



evros-astynomia-kapnogona__1_
evros-astynomia-kapnogona__2_
evros-astynomia-kapnogona__3_
evros-epeisodia__2_
evros-epeisodia__3_
evros-epeisodia__4_
evros-epeisodia__1_
Τούρκοι στρατιωτικοί παρατάσσονται λίγο πριν αρχίσει η μαζική ρίψη δακρυγόνων
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μετανάστες στον Έβρο: «Βροχή» χημικών από τους Τούρκους από το πρωί - Δείτε εικόνες και βίντεο"

ΕΟΔΥ: Νέα τηλεφωνική γραμμή για τον κοροναϊό

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΔΥ: Νέα τηλεφωνική γραμμή για τον κοροναϊό"

Μηταράκης: Τέλος τα επιδόματα στους μετανάστες που παίρνουν άσυλο

Τέλος τα επιδόματα σε όσους έχουν άσυλο μέσα στο Μάρτιο είπε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή Καλημέρα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

«Στόχος μας είναι να δίνουμε άσυλο σε αυτούς που δικαιούνται σε 2-3 μήνες και από εκεί και πέρα κόβουμε επιδόματα και φιλοξενία γιατί όλα αυτά λειτουργούσαν θελκτικά για να έρθουν στην χώρα μας και να εκμεταλλευτούν όλες αυτές τις παροχές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

«Η Ελλάδα κόβει αυτές τις παροχές. Όποιος παίρνει άσυλο μετά είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του.  Υπάρχουν κάποια προγράμματα ένταξης, υπάρχουν κάποια  προγράμματα στήριξης αλλά από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να χρηματοδοτούμε αυτά τα πράγματα» ανέφερε ενώ πρόσθεσε πως «έχουν πάρει ήδη άσυλο και είναι σε δομές με παροχές  11.200 άτομα. Αυτά κόβονται μέσα στο Μάρτιο».

Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί μικρές δομές, κλειστές και προστατευμένες. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δημιουργίας κλειστών κέντρων σε ξερονήσια λέγοντας ότι ακόμη και να επιλεγεί κάτι τέτοιο δεν είναι απλό να γίνει.

Επιβεβαίωσε την δημιουργία 2 κέντρων, το ένα στις Σέρρες και το άλλο στην Αττική σημειώνοντας ότι 2.000 θέσεις αρκούν για να αντιμετωπίσουν την προσωρινή κρίση.

Αναφορικά με την παρενόχληση ελληνικού σκάφους από τουρκική ακταιωρό στη Λέσβο με κίνδυνο ακόμη και σύγκρουσής τους, ο ίδιος επεσήμανε «απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια της Τουρκίας  που δείχνει τις δύσκολες στιγμές που περνάμε ως χώρα αλλά δείχνει και την αντίδρασή μας η οποία είναι ισχυρή, είναι αποφασιστική και γίνεται με την ενότητα του ελληνικού λαού από πίσω».

«Η Ελλάδα για εμάς είναι πάνω από όλα»

Ο κ. Μηταρακης ανέφερε ότι η Τουρκία υποστηρίζει ενεργά την παράνομη είσοδο μεταναστών. Πρόσθεσε ωστόσο οτι οι Ένοπλες Δυνάμεις μας και τα σώματα ασφαλείας δείχνουν οτι η Ελλάδα είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο.

Παράλληλα, σημείωσε πως «είναι συγκινητικό πως οι τοπικές κοινωνίες στηρίζουν τα σώματα ασφαλείας που δίνουν ένα μεγάλο αγώνα για να σφραγίσουν τα σύνορα μας απέναντι σε μια ασύμμετρη απειλή που έρχεται από την απέναντι χώρα οργανωμένα».

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Μηταράκης: Τέλος τα επιδόματα στους μετανάστες που παίρνουν άσυλο"

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη Στερεά

Άνδρας 48 ετών, από την Ιστιαία, που είχε ταξιδέψει με τον 66χρονο αιρετό στους Αγίους Τόπους. - Αρνητικά τα δύο «ύποπτα» κρούσματα στη Λάρισα…

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Περιφέρεια Στερεάς σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του Ειδικού Εργαστηρίου του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ και τη σχετική ανακοίνωση που έβγαλε στη 1:30’ μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής η Περιφέρεια.

Πρόκειται για άνδρα 48 ετών από την βόρεια Εύβοια και συγκεκριμένα από την Ιστιαία, που είχε ταξιδέψει με το 10ο κρούσμα τον 66χρονο από την Ηλεία στους Αγίους Τόπους.

Ο άνδρας μετέβη το πρωί της Παρασκευής (6/3) στο Νοσοκομείο Χαλκίδας χωρίς συμπτώματα έχοντας την ανησυχία όμως αφού ήταν συνταξιδιώτης στο γκρουπ που έχει μολυνθεί από τον ιό και έδωσε δείγμα. Τα αποτελέσματα το ίδιο βράδυ ήταν θετικά για τον ιό και ο άνδρας έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ ελέγχονται από τον ΕΟΔΥ οι επαφές του.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας κάνει λόγο για επιβεβαίωση κρούσματος κορονοϊού σε κάτοικο του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, της Π.Ε. Εύβοιας. Όπως αναφέρει «οι υγειονομικές υπηρεσίες έχουν ήδη μεταβεί στην περιοχή, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η προβλεπόμενη ιχνηλάτηση των επαφών του φορέα. Ο φορέας και τα άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος που έχουν έρθει σε επαφή μαζί του, έχουν τεθεί σε παραμονή κατ’ οικον. Η Περιφερειακή Αρχή βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού και όλους τους συναρμόδιους φορείς, ούτως ώστε να ακολουθηθεί η άμεση και ορθή εκτέλεση όλων των προβλεπόμενων ενεργειών», ενώ δεσμεύεται για νέα ανακοίνωση ανάλογα με την εξέλιξη της υπόθεσης.

«Το κρούσμα κορωνοϊού που παρουσιάστηκε στην Περιφέρειά μας αντιμετωπίζεται με προσήλωση στις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ και της επιστημονικής κοινότητας. Παρακαλώ θερμά να λαμβάνουμε όλοι τα μέτρα προστασίας που έχουν ανακοινωθεί από τις αρμόδιες αρχές. Η τήρηση των μέτρων, η διατήρηση της ψυχραιμίας μας και η υλοποίηση όλων των απαραίτητων ενεργειών από τους αρμόδιους φορείς θα ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες εξάπλωσης του ιού στην περιοχή μας.» δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Την ίδια ώρα, αρνητικά ήρθαν τα δείγματα των δύο «ύποπτων» κρουσμάτων που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ώρες στο Νοσοκομείο Αναφοράς στη Λάρισα.

Πρόκειται για νεαρό μουσουλμάνο, φοιτητή της Ιατρικής που εκτελεί και χρέη διερμηνέα στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο Κουτσόχερο και για 50χρονη γυναίκα από το Βόλο. Και οι δύο παρουσίαζαν συμπτώματα της εποχικής γρίπης και παρουσιάστηκαν στο Νοσοκομείο για να υποβληθούν σε εξέταση για τον κορονοϊό, καθώς είχαν και ιστορικό ταξιδιών σε Σουηδία και Ιταλία αντίστοιχα.

lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη Στερεά"

Νέο video με την παρενόχληση ελληνικού σκάφους από τουρκική ακταιωρό

Νέο βίντεο ντοκουμέντο δόθηκε στη δημοσιότητα με την παρενόχληση ελληνικού σκάφους από τουρκική ακταιωρό, στα ανοιχτά της Λέσβου, το πρωί της Παρασκευής (06.03.2020).

Το βίντεο δείχνει ξεκάθαρα τη διαδρομή και την πρόθεση παρενόχλησης της τουρκικής ακταιωρού προς το ελληνικό σκάφος του λιμενικού και καταρρίπτει την τουρκική προπαγάνδα που υιοθέτησαν ακόμη και μεγάλα διεθνή ΜΜΕ, ότι δήθεν το τουρκικό σκάφος επιχείρησε να σώσει λέμβο με μετανάστες, που εμπόδιζε το ελληνικό σκάφος.



newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο video με την παρενόχληση ελληνικού σκάφους από τουρκική ακταιωρό"

Καβάλα:Ξυλοδαρμός νοσηλεύτριας στα επείγοντα του Νοσοκομείου

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, νοσηλεύτρια του Νοσοκομείου Καβάλας έπεσε θύμα ξυλοδαρμού.

Το περιστατικό έγινε στα επείγοντα (της Χειρουργικής). Τη νοσηλεύτρια φέρεται να χτύπησε ασθενής που έφθασε στα επείγοντα με τη συνοδεία δύο ανδρών. Η άτυχη νοσηλεύτρια νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο χτυπημένη στο πρόσωπο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου :

Καταδικάζουμε απερίφραστα τον ξυλοδαρμό του υπέστη συνάδελφος μας ,νοσηλεύτρια του ΤΕΠ Νοσοκομείου Καβάλας από ασθενή που προσήλθε για εξέταση! Οι εργαζόμενοι δεν είμαστε σάκοι πυγμαχίας, εργαζόμαστε σε σκληρές και αντίξοες συνθήκες, με τραγική έλλειψη προσωπικού δίχως ανάπαυση Το φαινόμενο αυτό έπρεπε να έχει αντιμετωπισθεί άμεσα και αποτελεσματικά διότι τέτοιου είδους επιθέσεις αυξάνονται συνεχώς. Η προηγούμενη Διοίκηση του Νοσοκομείου επέλεξε να το αντιμετωπίσει μειώνοντας τον αριθμό του προσωπικού φύλαξης από κάθε βάρδια….Καλούμε την Διοίκηση του Νοσοκομείου, τον Υπουργό Υγείας και κάθε εμπλεκόμενο ,να εξασφαλίσουν συνθήκες ασφάλειας και προστασίας στους εργαζόμενους των Νοσοκομείων και όλων των Υγειονομικών ιδρυμάτων ,όπως άλλωστε είναι υποχρεωμένοι να πράξουν! Επιπλέον καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην αλλαγή του νομικού πλαισίου σχετικά με επιθέσεις σε δημόσιους λειτουργούς προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα των Διοικήσεων των Νοσηλευτικών ιδρυμάτων να προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΕΤΡΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ                      ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

proininews
Διαβάστε Περισσότερα » "Καβάλα:Ξυλοδαρμός νοσηλεύτριας στα επείγοντα του Νοσοκομείου"

Ερντογάν: Απαγορεύονται οι διελεύσεις μεταναστών από το Αιγαίο

Σε μία αιφνιδιαστική δήλωση προχώρησε χθες (06.03.2020) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανακοίνωσε πως έδωσε εντολή στην τουρκική ακτοφυλακή να μην επιτρέπει πλέον σε μετανάστες να επιχειρούν να διασχίσουν το Αιγαίο, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Οι διελεύσεις παράτυπων μεταναστών από το Αιγαίο δεν επιτρέπονται επειδή αυτό είναι επικίνδυνο”, υπογραμμίζει η ανακοίνωση της τουρκικής ακτοφυλακής, που επικαλείται ένα προεδρικό διάταγμα.

Το υπουργείο Εσωτερικών θα επιβλέψει την εφαρμογή του διατάγματος αυτού.

“Ενώ η αρχή της μη παρέμβασης με τους παράτυπους μετανάστες που επιθυμούν να φύγουν από την Τουρκία παραμένει να εφαρμόζεται, μια τέτοια προσέγγιση δεν αφορά τις θαλάσσιες διελεύσεις εξαιτίας κινδύνων που απειλούν τη ζωή”, προσθέτει η ανακοίνωση.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: Απαγορεύονται οι διελεύσεις μεταναστών από το Αιγαίο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news