facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Πάντειο Πανεπιστήμιο: Κανονικά θα λειτουργήσει την Παρασκευή, δεν υπάρχει ύποπτο κρούσμα λέει η πρυτανεία

Με νέα ανακοίνωση, η πρυτανεία του Παντείου Πανεπιστημίου ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για κρούσμα κοροναϊού, και έτσι το ίδρυμα θα λειτουργήσει αύριο κανονικά.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της πρυτανείας αναφέρει: «Το πανεπιστήμιο από αύριο 6 Μαρτίου λειτουργεί κανονικά. Μετά τον ενδεδειγμένο έλεγχο και τις απόψεις των αρμοδίων αρχών, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για θέματα υγείας».

ΑΠΕ – ΜΠΕ/mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάντειο Πανεπιστήμιο: Κανονικά θα λειτουργήσει την Παρασκευή, δεν υπάρχει ύποπτο κρούσμα λέει η πρυτανεία"

Βέλγος βουλευτής σήκωσε την ελληνική σημαία για συμπαράσταση στην Ελλάδα μέσα στο κοινοβούλιο

Όπως ανέφερε ο ίδιος πρέπει η ΕΕ να σταματήσει να υποκύπτει στον εκβιασμό του Ερντογάν και να σταματήσει να του στέλνει χρήματα. Αντίθετα, όπως υποστηρίζει, τα χρήματα αυτά πρέπει να δοθούν για την ενίσχυση των συνόρων και της Ελλάδας η οποία δίνει μάχη κατά της αθρόας παράνομης μετανάστευσης.



pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Βέλγος βουλευτής σήκωσε την ελληνική σημαία για συμπαράσταση στην Ελλάδα μέσα στο κοινοβούλιο"

Κορωνοϊός: Πληροφορίες για 32ο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη

Συνεχίζεται η εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, έχει επιβεβαιωθεί το 32ο κρούσμα.

Πρόκειται για μια γυναίκα 32 ετών στη Θεσσαλονίκη, η οποία είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία.

Το ιδιαίτερο στοιχείο σε αυτή την περίπτωση, είναι πως η συγκεκριμένη γυναίκα δεν σχετίζεται με τα προηγούμενα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν στην ίδια πόλη.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα, έχουν επιβεβαιωθεί τέσσερα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, μια 38χρονη με τον 9 ετών γιό της, μια γυναίκα εκπαιδευτικός, φίλη της 38χρονης και ο σύζυγός της.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, εικοσιένα ταξιδιώτες στο Ισραήλ βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, ανεβάζοντας - τότε - τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στην Ελλάδα στα 31.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Πληροφορίες για 32ο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη"

ΑΔΕΔΥ: Ανακοίνωσε τρίωρη στάση εργασίας

Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που τιμάται στις 8 Μαρτίου 2020, αποφάσισε να κηρύξει τρίωρη πανελλαδική διευκολυντική στάση εργασίας αύριο, Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2020, από τις 12:00 έως το τέλος του ωραρίου.

«Στην Ελλάδα της κρίσης και των ατέλειωτων μνημονιακών πολιτικών, με τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, την κατάργηση εργατικών κατακτήσεων, τις διαλυμένες κοινωνικές δομές, η ΑΔΕΔΥ, ως τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο στο δημόσιο τομέα, φέρνει στην επιφάνεια τα προβλήματα των γυναικών, με στόχο όχι μόνο να συζητηθούν ευρέως στους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης, αλλά και να ξεκινήσει μία αγωνιστική παρέμβαση για την επίλυσή τους. Καλούμε τα νομαρχιακά τμήματα, τις ομοσπονδίες και τα σωματεία, να αναδείξουν με κάθε τρόπο την παγκόσμια μέρα της γυναίκας και τα σύγχρονα αιτήματα της εργαζόμενης γυναίκας, οργανώνοντας συζητήσεις και εκδηλώσεις στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στους δήμους, στα υπουργεία και σε όλους τους χώρους εργασίας. Η 8η Μάρτη είναι επέτειος αγώνων των γυναικών! Από το 1857 μέχρι τις μέρες μας…» επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΔΕΔΥ: Ανακοίνωσε τρίωρη στάση εργασίας"

Κορονοϊός: Κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων ζητά ο ΙΣΑ!

Τεράστια είναι η ανησυχία που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός στη χώρα μας. Την λήψη πρόσθετων μέτρων για την αντιμετώπιση του ζητούν ΙΣΑ, ΠΟΕΔΗΝ και οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό».
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) εκφράζει τον προβληματισμό του για τα νέα κρούσματα κορονοϊού και συνιστά ψυχραιμία αλλά και εγρήγορση, τονίζοντας την ανάγκη να δοθεί βαρύτητα στην πρόληψη, τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και σε συλλογικό, προκειμένου να αποτραπεί η διασπορά του ιού στον γενικό πληθυσμό.
Ειδικότερα, ο ΙΣΑ ζητά τα εξής :
1. Να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα από τις αρμόδιες αρχές σε χώρους και δραστηριότητες στους οποίους επικρατεί συγχρωτισμός και ευνοείται η μετάδοση του ιού.
2. Να εξεταστεί το ενδεχόμενο να κλείσουν προσωρινά τα σχολεία και τα πανεπιστήμια στις Περιφερειακές Ενότητες, στις οποίες έχουν εντοπιστεί κρούσματα όπως συνιστά ομάδα επιστημόνων.
3. Να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας για να ανταπεξέλθει σε περίπτωση επιδημίας. Να γίνουν άμεσα προσλήψεις και να ανοίξουν οι κλειστές κλίνες ΜΕΘ.
4. Να διασφαλιστούν ασφαλείς συνθήκες για το υγειονομικό προσωπικό που είναι εκτεθειμένο και αποτελεί ομάδα υψηλού κινδύνου για νόσηση από τον ιό.
«Η Πολιτεία και η επιστημονική κοινότητα έχουν αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα το ζήτημα της θωράκισης της χώρας από τον κορονοϊό με σοβαρότητα, ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα. Ωστόσο, στο ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο για τη διασπορά του ιού στο οποίο βρισκόμαστε σήμερα, είναι αποφασιστικής σημασίας να ενισχυθεί η πολιτική πρόληψης για να κερδηθεί χρόνος, προκειμένου να προετοιμαστεί το σύστημα υγείας για την επιδημία και να βελτιωθεί ο καιρός, γεγονός που μπορεί να παίξει αποφασιστικό ρόλο στην αναχαίτιση του ιού», ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης. Κάλεσε δε, τις αρχές, να εξετάσουν το ενδεχόμενο λήψης επιπρόσθετων μέτρων για χώρους και δραστηριότητες με συγχρωτισμό, καθώς και για τα σχολεία και πανεπιστήμια των περιοχών που έχουν κρούσματα.
ΠΟΕΔΗΝ: Παράδειγμα προς αποφυγήν τα όσα έγιναν σε Αμαλιάδα και Ρίο
Την λήψη μέτρων αντιμετώπισης του κοροναϊού, ζητάει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), τονίζοντας ότι «δεν βοηθάει, ούτε ο πανικός, αλλά ούτε ο εφησυχασμός. Σε εγρήγορση με ψυχραιμία θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση». Προσθέτει ότι «τα όσα έγιναν στα νοσοκομεία Αμαλιάδας και Ρίου θα πρέπει να γίνουν παράδειγμα προς αποφυγή. Ένα περιστατικό που δεν θεωρούνταν ύποπτο κρούσμα κοροναϊού με βάση των οδηγιών του ΕΟΔΥ για τον προσδιορισμό ύποπτων κρουσμάτων, έχει θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και τους υγειονομικούς υπαλλήλους, που ήρθαν σε επαφή χωρίς τα κατάλληλα προστατευτικά μέσα, αφού ήταν μη εντοπισμένο ύποπτο κρούσμα».
Η ΠΟΕΔΗΝ έχει επισημάνει ότι το υγειονομικό σύστημα μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία εντοπισμένα ύποπτα κρούσματα. «Ο μεγάλος κίνδυνος είναι να εμφανισθεί κρούσμα και να αντιμετωπιστεί ως σύνηθες περιστατικό, όπως συνέβη με το εν λόγω περιστατικό στα νοσοκομεία Αμαλιάδας και Ρίου», τονίζει. Γι’ αυτό ζητά να ληφθούν επαρκή μέτρα προστασίας και να γίνεται καλύτερη διαλογή ασθενών στην είσοδο των νοσοκομείων, για να εντοπίζονται ύποπτα κρούσματα και να ακολουθούν την ειδική διαδικασία που προβλέπεται.
«Με το πρώτο σοβαρό περιστατικό αναδέχθηκε για άλλη μία φορά η αναγκαιότητα λειτουργίας των 100 κλειστών κλινών ΜΕΘ» και η πρόσληψη 2000 υγειονομικών υπαλλήλων με διαδικασίες εξπρές. Η Ομοσπονδία ζητά άμεση ενίσχυση των μέτρων προστασίας (υγειονομικό υλικό, μάσκες, γάντια κ.ά.), επανεξέταση από τον ΕΟΔΥ των οδηγιών στα νοσοκομεία για το ποια περιστατικά θεωρούνται ύποπτα κρούσματα.
Ενημέρωση όλων των εργαζομένων στην υγεία
Το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», νοσοκομείο αναφοράς για τον κοροναϊό, ζήτησε από την διοίκηση, ενημέρωση όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων / ειδικοτήτων για το θέμα, με ταυτόχρονη εκπαίδευση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πιθανών ή και των ταυτοποιημένων περιστατικών.
Στο αίτημα του Σωματείου Εργαζομένων για προμήθεια όλης της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής (μάσκες, αλκοολούχα διαλύματα, φόρμες κ.ά. μέσα ατομικής προστασίας, μέσα αποστείρωσης, κ.λπ.), η διοίκηση διαβεβαίωσε ότι υπάρχει επάρκεια.
Ζητά επίσης, την άμεση ενίσχυση της επιτροπής λοιμώξεων, την ανάπτυξη όλων των κενών κλινών, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, την άμεση χωροθέτηση ιατρείων – κλινών για απομόνωση υπόπτων ή βεβαιωμένων κρουσμάτων με κοροναϊό σε κάθε πρόσφορο χώρο του νοσοκομείου που σήμερα είναι αδρανής. Επιπλέον, ζητά ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ώστε ύποπτα περιστατικά, ειδικά στη γενική εφημερία, να μην έρχονται στα μεγάλα νοσοκομεία. «Στεκόμαστε με υπευθυνότητα απέναντι στο πρόβλημα. Δίνουμε με αυταπάρνηση τον αγώνα κάνοντας το καθήκον μας. Θα επισημαίνουμε διαρκώς λάθη και ελλείψεις. Δεν πρόκειται όμως, να συγκαλύψουμε προβλήματα», αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων, καταλήγοντας ότι «η «επιχειρησιακή ετοιμότητα» προϋποθέτει πάνω από όλα επαρκή στελέχωση, χρηματοδότηση και εξοπλισμό όλων των δημόσιων μονάδων υγείας».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων ζητά ο ΙΣΑ!"

Υπ. Εξωτερικών: Να βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα ο Τσαβούσογλου

«Να βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα αντί σε ψευδείς ειδήσεις», προτρέπει τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, το υπουργείο Εξωτερικών.

«Το να βασίζεσαι σε πραγματικά γεγονότα αντί σε ψευδείς ειδήσεις είναι πάντοτε καλό στη διπλωματία. Όπως είναι και η ψυχραιμία» απαντάει το υπουργείο Εξωτερικών στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με ανάρτησή του στο twitter.



Την παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, προκάλεσε προκλητική ανάρτηση στο twitter του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Τσαβούσογλου, είχε κάνει προκλητική δήλωση νωρίτερα λέγοντας ότι η Ελλάδα πυροβολεί πρόσφυγες στα σύνορα ξηράς και θάλασσας.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπ. Εξωτερικών: Να βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα ο Τσαβούσογλου"

Μεγάλες γερμανικές πόλεις θέλουν να φιλοξενήσουν ανηλίκους πρόσφυγες από ελληνικούς καταυλισμούς

Τις νομικές προϋποθέσεις για την υποδοχή παιδιών από τους ελληνικούς προσφυγικούς καταυλισμούς ζητούν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας επτά μεγάλες πόλεις της χώρας.

«Ιδιαίτερα πρέπει να βοηθηθούν αμέσως ορφανά παιδιά, τα οποία έχουν μεταφερθεί σε αυτούς», αναφέρει κοινή έκκληση των δημάρχων, την οποία μετέδωσε το Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας (Redaktionsnetzwerk Deutschland / RND).

Η έκκληση, η οποία υποστηρίζεται επίσης από τον σοσιαλδημοκράτη υπουργό Εσωτερικών της Κάτω Σαξονίας, Μπόρις Πιστόριους, θα δημοσιευθεί επισήμως σε εθνικό επίπεδο την Παρασκευή (06/03), όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εκτός από τον Πιστόριους, την έκκληση υπογράφουν οι δήμαρχοι της Κολωνίας, του Ντίσελντορφ, του Πότσνταμ, του Ανόβερου, του Φράιμπουργκ, του Ρότενμπουργκ και της Φρανκφούρτης επί του Όντερ (ανατολική Γερμανία). Σύμφωνα με αυτήν την έκκληση η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να ενεργοποιηθεί και να δώσει τη δυνατότητα στις γερμανικές πόλεις να δεχθούν ασυνόδευτους πρόσφυγες σε εθελοντική βάση. Επί του παρόντος δεν υπάρχουν οι νομικές δυνατότητες γι' αυτό.

Οι δήμαρχοι ανήκουν σε όλα σχεδόν τα κόμματα (Χριστιανοδημοκρατικό, Σοσιαλδημοκρατικό, Αριστερά, Πράσινοι).

Υπάρχουν επίσης και άλλες 140 πόλεις, οι οποίες είναι διατεθειμένες να βοηθήσουν πρόσφυγες. Γι' αυτό και ο Πιστόριους δήλωσε στο RND: «Το γεγονός ότι τόσο πολλοί δήμοι είναι έτοιμοι να δεχτούν τους πιο αδύναμους των αδυνάτων είναι ένα ισχυρό μήνυμα ανθρωπισμού».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλες γερμανικές πόλεις θέλουν να φιλοξενήσουν ανηλίκους πρόσφυγες από ελληνικούς καταυλισμούς"

Μηταράκης: 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες θα φύγουν από τα νησιά μέχρι το τέλος Μαρτίου

«Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αποσυμφόρηση των νησιών. Μέχρι τέλη Μαρτίου θα έχουν αποχωρήσει 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες ενώ θα απελευθερωθούν από τις δομές φιλοξενίας 11.000».
Αυτό τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, υπεραμυνόμενος της τροπολογίας για την υποχρεωτική αποχώρηση από τις δομές όσων έχουν πάρει άσυλο, και την διακοπή της οικονομικής τους στήριξης. 
«Η κυβέρνηση έχει και στρατηγική και σχέδιο, και εντός του 2020, το δύσκολο και μεγάλο αυτό πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί», διαβεβαίωσε ο κ. Μηταράκης. 
“11.200 λαμβάνουν παροχές ενώ δεν το δικαιούνται”
 Όπως ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης αυτοί που λαμβάνουν ακόμη παροχές ενώ δεν δικαιούνται, ανέρχονται στους 11.200 και πρόσθεσε ότι από αυτούς, οι 1.000 βρίσκονται ακόμη στα νησιά μαζί με άλλους 1.000 που είναι από το 2018. Διαβεβαίωσε δε, ότι με τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, μέσα στον Μάρτιο θα φύγουν συνολικά 2.000 άτομα. 
Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, «από τις αρχές του χρόνου και μέχρι σήμερα, έχουν αποχωρήσει συνολικά 6.174 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ εκτιμάται ότι περίπου 10.000 θα έχουν φύγει μέσα στο α’ τρίμηνο του 2020, και σε αυτούς εντάσσονται και όσοι εισήλθαν παράνομα από την 1/3/2020». 
Αμφισβητεί τα νούμερα ο ΣΥΡΙΖΑ
Από την πλευρά της, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου αμφισβήτησε τα νούμερα, κάνοντας λόγο για προβληματικά μαθηματικά του υπουργού Μετανάστευσης – και προανήγγειλε ότι το κόμμα της θα ζητήσει κατάθεση εγγράφων στη Βουλή. 
 «Η Ελλάδα δεν προστατεύεται από το λαϊκισμό» αντέτεινε ο κ. Μηταράκης. «Δεν μπορούμε να κρατάμε 11.000 άτομα στις δομές όταν έχουμε 11.000 κάτω από τα δέντρα, κι αν η λύση που προτείνετε είναι να γεμίσει η Ελλάδα με δομές, εμείς δεν τη θέλουμε».  
 «Η κυβέρνηση, με αποφασιστικότητα, σχεδιασμό και ενότητα, μέσα στο 2020 θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Με αποφασιστικότητα αντέδρασε άμεσα και στην ασύμμετρη και ευθεία απειλή κατά των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων της Ελλάδος». 
Ο κ Μηταράκης υποστήριξε ακόμα, ότι η χώρα συντεταγμένα βρίσκεται στη πρώτη γραμμή για το νέο ευρωπαϊκό σύμφωνο, με πάγια θέση της ότι τα σύνορα είναι κοινά». Πρόσθεσε δε, ότι η Ευρώπη πρέπει να δείξει την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα με εμφατικό τρόπο. 

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Μηταράκης: 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες θα φύγουν από τα νησιά μέχρι το τέλος Μαρτίου"

Συμβασιούχοι υπηρεσίας Ασύλου: 24ωρη πανελλαδική απεργία

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία προκήρυξε το σωματείο εργαζομένων συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου μαζί με το σωματείο εργαζόμενων στη μη κυβερνητική οργάνωση Άρσις για την Τετάρτη 11 Μαρτίου, καλώντας να συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου.

Με την απεργία τα δύο σωματεία ζητούν την κατάργηση του νέου νόμου για το άσυλο και την υπογραφή συμβάσεων αορίστου χρόνου για τους εργαζόμενους στην Υπηρεσία και στις μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ).

Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος και συλλαλητήριο με κατεύθυνση προς τη γενική γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των δύο σωματείων, ο νέος νόμος που ξεκίνησε να εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου 2020 «καταπατά θεμελιώδη δικαιώματα των αιτούντων/αιτουσών άσυλο και περιορίζει δραματικά τόσο την πρόσβασή τους στις διαδικασίες ασύλου, όσο και τη διασφάλιση του ίδιου του δικαιώματος για διεθνή προστασία». Επίσης, σημειώνουν ότι «στο σύνολό του ο νόμος εισάγει τιμωρητικές και θεσμικά ρατσιστικές διατάξεις, που θέτουν εκτός διαδικασιών ασύλου ένα μεγάλο αριθμό δικαιούχων διεθνούς προστασίας».

Με το νέο νόμο, εξάλλου, συνεχίζει η ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Ασύλου ωθούνται «σε μεγαλύτερη εντατικοποίηση της δουλειάς τους». Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στις ΜΚΟ «εργάζονται υπό καθεστώς επισφάλειας, υπογράφοντας επαναλαμβανόμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου και υπό το συνεχή φόβο απόλυσης, ενώ στην πράξη καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες», την ώρα που «οι διοικήσεις των ΜΚΟ απειλούν τους εργαζόμενους των ΜΚΟ με απολύσεις πανελλαδικά».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Συμβασιούχοι υπηρεσίας Ασύλου: 24ωρη πανελλαδική απεργία"

Δημοσκόπηση: Οκτώ στους δέκα ανησυχούν για την στάση της Τουρκίας - «Ναι» από το 76% στα μέτρα για τη φύλαξη των συνόρων

Ευρύτατη αποδοχή στην κοινή γνώμη έχει η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα στο σφράγισμα των συνόρων με την Τουρκία στον Έβρο μετά τον εκβιασμό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Pulse που παρουσίασε απόψε ο ΣΚΑΪ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, το 76% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η πολιτική της κυβέρνησης κινείται προς την σωστή κατεύθυνση για το συγκεκριμένο ζήτημα και μόνο το 18% θεωρεί ότι κινείται λανθασμένα.


SKAI_PULSE3



Το 84% των ερωτηθέντων δηλώνει ανήσυχο από τη στάση της Τουρκίας και τις τελευταίες εξελίξεις στο μεταναστευτικό, ενώ σε ότι αφορά την δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων στα νησιά η κοινή γνώμη είναι διχασμένη.

skai-dimoskopisi-1
Για το άλλο μεγάλο θέμα της επικαιρότητας, την επιδημία του κορωνοϊού, το 42% ανησυχεί μετά τα κρούσματα στη χώρα μας ενώ σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 14 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. 

SKAI_PULSE2
SKAI_PULSE1
SKAI_PULSE4


Δείτε εδώ  ολόκληρη τη δημοσκόπηση της PULSE


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση: Οκτώ στους δέκα ανησυχούν για την στάση της Τουρκίας - «Ναι» από το 76% στα μέτρα για τη φύλαξη των συνόρων"

Κορονοϊός: Στους 148 οι νεκροί στην Ιταλία, 41 μέσα σε ένα 24ωρο

Μέσα σε ένα 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 41 άνθρωποι από τον κορονoϊό στην Ιταλία, με τον συνολικό απολογισμό να ανέρχεται πλέον σε 148. Σύμφωνα με τα νέα επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών οι ασθενείς του κοροναϊού άγγιξαν τους 3.296. Παράλληλα, οι ασθενείς που έχουν ιασθεί και είναι πλέον αρνητικοί στον ιό, φτάνουν τους 414.

Το 10,7% των ασθενών έχει γίνει αρνητικό στον ιό και έχει ιασθεί, ενώ έχασε ζωή του το 3,8% όσων μολύνθηκαν από τον Covid-19.

Πριν από λίγο, ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, σε τηλεοπτικό του μήνυμα τόνισε ότι χρειάζεται αίσθημα ευθύνης αλλά όχι αδικαιολόγητο άγχος. «Είμαστε μια μεγάλη, σύγχρονη χώρα, με ένα άριστο σύστημα υγείας», υπογράμμισε ο Ιταλός πρόεδρος.

Ο Ματαρέλα κάλεσε όλους τους πολίτες να σεβαστούν τις συμβουλές των επιστημόνων για να περιοριστεί η διάδοση του ιού, ώστε να ξεπεραστεί και η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

«Χρειάζεται ομόνοια και ομοψυχία για να ηττηθεί ο ιός. Χωρίς απροσεξίες, αλλά και χωρίς υπερβολική ανησυχία, πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στις ικανότητές μας» τόνισε, τέλος, ο Ιταλός πρόεδρος.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Στους 148 οι νεκροί στην Ιταλία, 41 μέσα σε ένα 24ωρο"

Κορωνοϊός, Θεοδωρικάκος: Ανακοίνωσε 1500 προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού

Την εντολή του πρωθυπουργού να γίνει ότι είναι δυνατό, ώστε να εμποδιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, μετέφερε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Απαντώντας στις προτάσεις που έκανε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι οι προτάσεις ουσιαστικά περιλαμβάνονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που έχει εκδοθεί και θύμισε ότι κατά παρέκκλιση κάθε διατάξεως δίνεται η δυνατότητα στον ΕΟΔΥ να προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού προκειμένου να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα του κορωνοϊού.

Ανακοίνωσε, επίσης, την έγκριση 1.500 προσλήψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με διετείς συμβάσεις.

Συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωρικάκος είπε: «Θέλω να πω δυο λόγια για ένα σημαντικό σημείο που έθιξε ο κ. Καραθανασόπουλος. Με τεκμηριωμένο τρόπο, το θέμα της αντιμετώπισης του κορωνοϊού. Οι προτάσεις που είπε ο κ. Καραθανασόπουλος αντιλαμβάνομαι ότι είναι προτάσεις του κόμματός του. Σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό καλύπτονται και περιλαμβάνονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης ιδίως σε ό,τι αφορά τα θέματα του προσωπικού και των προσλήψεων. Ο Γενικός Γραμματέας των υπηρεσιών υγείας με βάση αυτήν την ΠΝΠ έχει πλήρη εξουσία να αξιοποιήσει και να μετακινήσει κατά τον τρόπο που εκτιμά καλύτερα το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού. Επίσης, προβλέπεται ότι ο ΕΟΔΥ έχει την απόλυτη ελευθερία να προβεί σε προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, κατά παρέκκλιση κάθε διάταξης προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι συνθήκες. Και η εντολή που έχει το υπουργείο Υγείας και το σύνολο φυσικά του μηχανισμού, από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι να γίνουν τα πάντα προκειμένου να περιορισθεί η διάδοση του κορωνοϊού. Ήδη έχουν υπάρξει συγκεκριμένες αποφάσεις, οι οποίες υλοποιούνται. Υπάρχει εγρήγορση. Υπάρχουν αντανακλαστικά. Είναι μια μάχη την οποία θα κληθούμε να δώσουμε όλοι μαζί, γιατί δεν πρόκειται να τελειώσει και πολύ σύντομα, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας μας. Όμως κρούετε ανοικτές θύρες γιατί το σύνολο των προτάσεων περιλαμβάνεται στην ΠΝΠ».

Στη συνέχεια, απαντώντας σε παρέμβαση του κ. Καραθανασόπουλου, ο οποίος είπε ότι οι προσλήψεις του προσωπικού είναι όλες κι όλες περί τις 100 με τρίμηνη διάρκεια, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος είπε: «Θα επιμείνω λίγο. Δεν αποτελεί για κανέναν λόγο αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης, ίσα- ίσα που λαμβάνω πολύ σοβαρά υπ’ όψιν αυτές τις προτάσεις γιατί αφορούν έναν πάρα πολύ σοβαρό θέμα. Απλώς για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα: Σήμερα έχει δοθεί έγκριση για να προχωρήσουν 1.500 επικουρικού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, οι οποίες είναι για δύο χρόνια. Είναι διετείς συμβάσεις. Οι συμβάσεις του ΕΟΔΥ στις οποίες αναφερθήκατε κ. Καραθανασόπουλε είναι τετράμηνες. Επομένως γίνεται μια πάρα πολύ σοβαρή προσπάθεια να διασφαλισθεί όλο το προσωπικό που χρειάζεται. Από εκεί κι ύστερα, ανάλογα με την εξέλιξη των πραγμάτων, θα ληφθούν όποια μέτρα είναι αναγκαία σε ό,τι αφορά το προσωπικό, τους εργαζόμενους, ειδικά σε χώρους που είναι συγκεντρωμένος μεγάλος αριθμός εργαζομένων. Αυτά θα τεθούν επί τάπητος, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί αυτή η επιδημία».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός, Θεοδωρικάκος: Ανακοίνωσε 1500 προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού"

Έτοιμη η Κομισιόν να δώσει 500 εκ. ευρώ και διευκόλυνση στην έκδοση βίζας στην Τουρκία, λέει το AFP!

Παρά τις δηλώσεις για τη στιβαρή στάση της ΕΕ απέναντι στον εκβιασμό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Κομισιόν τελικά εμφανίζεται έτοιμη να εξετάσει ξανά τη στάση της απέναντι στην Άγκυρα, προσφέροντας επιπρόσθετη οικονομική βοήθεια την Τουρκία προκειμένου να την κατευνάσει, σύμφωνα τουλάχιστον με πληροφορίες που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με το AFP, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να παράσχει επιπλέον βοήθεια ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ για τους Σύρους πρόσφυγες στην Τουρκία και να λάβει και άλλα μέτρα για την αποκλιμάκωση των εντάσεων με την Άγκυρα.

Η χρηματοδότηση ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ θα είναι συμπλήρωμα στα 6 δισεκατομμύρια ευρώ που έχουν διατεθεί στο πλαίσιο της συμφωνίας Βρυξελλών-Άγκυρας του 2016 για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν από ΜΚΟ για τους περίπου 3,7 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία, εξήγησε η πηγή που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Επιτροπή, υπό την προεδρία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προτείνει επίσης να διευκολυνθεί η έκδοση βίζας για Τούρκους υπηκόους.

Ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ ανακοίνωσε χθες Τετάρτη την αποδέσμευση επείγουσας βοήθειας ύψους 170 εκατομμυρίων ευρώ «για τους πιο ευάλωτους στη Συρία» κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Άγκυρα. Η χρηματοδότηση αυτή δεν περιλαμβάνεται στα 500 εκατομμύρια ευρώ ενισχύσεων για τους πρόσφυγες.

Από τα 6 δισεκ. ευρώ, τα 4,7 είναι ήδη δεσμευμένα και από αυτά έχουν ήδη εκταμιευθεί 3,2 δισεκ. ευρώ, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αυτά τα μέτρα αποσκοπούν στον κατευνασμό της Άγκυρας, η οποία αποφάσισε να επιτρέψει στους μετανάστες και στους πρόσφυγες που βρίσκονται στην επικράτειά της να περάσουν τα σύνορα προς την ΕΕ με σκοπό να αποκτήσει νέα υποστήριξη των Βρυξελλών. Έπειτα την ανακοίνωση, δεκάδες χιλιάδες μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί στα ελληνικά σύνορα.

«Εάν οι ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να λύσουν το πρόβλημα, τότε πρέπει να στηρίξουν τις πολιτικές και ανθρωπιστικές λύσεις της Τουρκίας στη Συρία», δήλωσε χθες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η ΕΕ «απέρριψε κατηγορηματικά τη χρήση της μεταναστευτικής πίεσης» από την Τουρκία για «πολιτικούς σκοπούς».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Έτοιμη η Κομισιόν να δώσει 500 εκ. ευρώ και διευκόλυνση στην έκδοση βίζας στην Τουρκία, λέει το AFP!"

Αποκάλυψη: Αυτή είναι η νέα φορολογία στα αυτοκίνητα!

Επιβεβαιώθηκε πλήρως το ρεπορτάζ του Newsauto.gr για τις αλλαγές στο Τέλος Ταξινόμησης. Κερδισμένοι και χαμένοι.

Καινούρια αυτοκίνητα με πλουσιότερο εξοπλισμό αλλά χωρίς να αυξάνονται οι τιμές λιανικής τους θα μπορούν να αποκτούν πλέον οι Έλληνες καταναλωτές μετά την ψήφιση της σχετική τροπολογίας που αναμένεται να κατατεθεί από στιγμή σε στιγμή σε κάποιο νομοσχέδιο ή κάποιο σχετικό άρθρο να συμπεριληφθεί σε νομοσχέδιο που θα καταθέσει το ΥΠΟΙΚ, ώστε να ψηφιστεί άμεσα από την Βουλή και να αλλάξουν τα δεδομένα στους δασμούς των αυτοκινήτων όπως είχε αποκαλύψει πρώτο το Newsauto.gr.
Αρχικά ο τρόπος υπολογισμού του Τέλους Ταξινόμησης θα είναι προοδευτικός προς όφελος των καταναλωτών καθώς θα έρχονται καινούρια αυτοκίνητα με πλουσιότερο εξοπλισμό ενώ ιδιαίτερα ευνοημένα θα είναι και τα υβριδικά και plug-in υβριδικά μοντέλα.
Παράλληλα οι αλλαγές στο Τέλος Ταξινόμησης επηρεάζουν και τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και είναι ξεκάθαρο ότι το οικονομικό επιτελείο με τις νέες διατάξεις προσπαθεί να βάλει ένα τέλος στις εισαγωγές «σαράβαλων» καθώς μειώνονται οι δασμοί στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα που πληρούν την οδηγία ρύπων Euro6 και Euro5.
Αντίθετα οι δασμοί στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που πληρούν την οδηγία ρύπων Euro4, Euro3 ή και παλαιότερες το Τέλος Ταξινόμησης θα επιβαρυνθεί από 500% έως και 1.200% ώστε η εισαγωγή τους να γίνει ασύμφορη.
Όσον αφορά στο Ιστορικό Τέλος Ταξινόμησης καταργείται και θα ισχύσει για όσα αυτοκίνητα έχει υποβληθεί σχετική αίτηση.
Οι αλλαγές στα καινούρια αυτοκίνητα
Στα καινούρια αυτοκίνητα το οικονομικό επιτελείο αλλάζει ριζικά τον τρόπο υπολογισμού του Τέλους Ταξινόμησης βάζοντας τέλος στις κλιμακωτές χρεώσεις της φορολογίας τις οποίες και κάνει προοδευτικές ώστε να σταματήσουν να έρχονται καινούρια αυτοκίνητα με πενιχρό εξοπλισμό για να μην υπερφορολογηθούν.
Όπως είχε αποκαλύψει πρώτο το Newsauto.gr η κλίμακα προοδευτική φορολόγησης που περιλαμβάνει η τροπολογία είναι:
Για αυτοκίνητα με Αξία Λιανικής προ Φόρων έως 14.000 ευρώ ο συντελεστής παραμένει στο 4%.
Πάνω από τις 14.001 ευρώ οι συντελεστές αλλάζουν και φορολογείται μόνο το υπερβάλλον ποσό για κάθε κλίμακα και όχι ολόκληρο το ποσό της Αξίας Λιανικής προ Φόρων που ισχύει σήμερα.
Ειδικότερα για Αξίες Λιανικής προ Φόρων από 14.001 ευρώ έως και 17.000 ευρώ ο συντελεστής είναι 26%.
Για Αξίες Λιανικής προ Φόρων από 17.001 ευρώ έως και 20.000 ευρώ ο συντελεστής είναι 53%.
Για Αξίες Λιανικής προ Φόρων από 20.001 ευρώ έως και 25.000 ευρώ ο συντελεστής είναι 62%.
Για Αξίες Λιανικής προ Φόρων από 25.001 ευρώ έως και 30.000 ευρώ ο συντελεστής είναι 71%.
Για Αξίες Λιανικής προ Φόρων πάνω από 30.001 ευρώ ο συντελεστής είναι 30%.
Για παράδειγμα το Τέλος Ταξινόμησης σε ένα καινούριο αυτοκίνητο με Αξία Λιανικής προ Φόρων 16.500 ευρώ με το τωρινό καθεστώς εκτελωνισμού θα ανέρχονταν σε 1.320 ευρώ.
Με το νέο καθεστώς το Τέλος Ταξινόμησης υπολογίζεται για τις πρώτες 14.000 ευρώ με συντελεστή 4% γεγονός που μεταφράζεται σε 560 ευρώ και τα υπόλοιπα 2.500 ευρώ θα υπολογιστούν με συντελεστή 26% γεγονός που μεταφράζεται σε 650 ευρώ. Δηλαδή το συνολικό κόστος εκτελωνισμού θα ανέλθει σε 1.210 ευρώ.
Το όφελος για τους καταναλωτές στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο μπορεί να φαίνεται μικρό, δηλαδή μόλις 110 ευρώ αλλά ο εξοπλισμός του αυτοκινήτου που θα παραγγείλει θα είναι σίγουρα πολύ πιο πλούσιος!
Παράλληλα τα ποσοστά του Τέλους Ταξινόμησης θα αυξάνονται σε ποσοστό 10% για κάθε επιπλέον 20 γραμμάρια CO2 για οχήματα με εκπομπές από 120 γρ. CO2 και άνω.
Δηλαδή αν κάποιο όχημα έχει Αξία Λιανικής προ Φόρων 19.500 ευρώ και εκπομπές 121 γρ. CO2, με το νέο σύστημα το Τέλος Ταξινόμησης οι πρώτες 14.000 ευρώ θα υπολογιστούν με συντελεστή 4% (560 ευρώ) οι επόμενες 3.000 ευρώ θα υπολογιστούν με συντελεστή 26% προσαυξημένο κατά 10% λόγω εκπομπών CO2, δηλαδή ο συντελεστής θα ανέλθει σε 27,5% (825 ευρώ), ενώ οι τελευταίες 2.500 ευρώ θα υπολογιστούν επίσης με συντελεστή 53% προσαυξημένο επίσης κατά 10%, δηλαδή ο συντελεστής θα ανέλθει σε 63% (1.575 ευρώ). Το συνολικός κόστος εκτελωνισμού θα είναι σε 2.915 ευρώ.
Με το παλιό σύστημα το Τέλος Ταξινόμησης θα υπολογίζονταν με συντελεστή 24%, ο οποίος προσαυξάνεται με ποσοστό 10% λόγω ρύπων επί του συνόλου της Αξίας Λιανικής προ Φόρων με αποτέλεσμα το κόστος εκτελωνισμού να ξεπερνά τις 5.000 ευρώ…
Με λίγα λόγια ο εισαγωγικός δασμός θα μειωθεί στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο πάνω από 2.000 ευρώ.
Υψηλότερες εκπτώσεις στα υβριδικά και plug-in υβριδικά μοντέλα
Ιδιαίτερη μέριμνα έχει πραγματοποιήσει το οικονομικό επιτελείο για τα υβριδικά και plug-in υβριδικά μοντέλα επιβεβαιώνοντας και το ρεπορτάζ του Newsauto.gr σύμφωνα με το οποίο αυξάνονται οι εκπτώσεις στο Τέλος Ταξινόμησης.
Ειδικότερα όπως είχε αποκαλύψει το Newsauto.gr αυξήθηκε η έκπτωση του Τέλους Ταξινόμησης από το 50% στο 75% για όλα τα plug-in υβριδικά αλλά και αμιγώς υβριδικά μοντέλα ενώ αρχικά οι εξετάζονταν οι εκπτώσεις να είναι διαφορετικές μεταξύ υβριδικών και plug-in υβριδικών μοντέλων. Ωστόσο υπάρχει και μία πιθανότητα η μεγάλη έκπτωση (75%) να ισχύσει μόνο σε όσα υβριδικά μοντέλα εκπέμπουν έως 50 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο ενώ οι μικρότερη έκπτωση του 50% που ισχύει και σήμερα να διατηρηθεί σε όλα τα υπόλοιπα υβριδικά μοντέλα που εκπέμπουν πάνω από 50 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο…
Στη ηλεκτρικά διατηρείται το μηδενικό Τέλος Ταξινόμησης προς το παρών καθώς έως το καλοκαίρι αναμένεται να ανακοινωθούν τα επιπλέον μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα.
Τι γίνεται με τις εκπομπές CO2
Σημαντικές διακυμάνσεις στον υπολογισμό του Τέλους Ταξινόμησης διαδραματίζουν οι εκπομπές CO2.
Στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε επιβεβαιώθηκε επίσης το ρεπορτάζ  του Newsauto.gr καθώς αν το όχημα εκπέμπει έως 100 γραμμάρια CO2 τότε οι συντελεστές του Τέλους Ταξινόμησης μειώνονται κατά 5%.
Αντίθετα αν οι εκπομπές CO2 των οχημάτων που εκτελωνίζονται κυμαίνονται από 120 έως 140 γρ. CO2 τότε οι συντελεστές του Τέλους Ταξινόμησης αυξάνονται κατά 10%.
Αντίστοιχα αν οι εκπομπές CO2 των οχημάτων που εκτελωνίζονται κυμαίνονται από 141 έως 160 γρ. CO2 τότε οι συντελεστές του Τέλους Ταξινόμησης αυξάνονται κατά 20%.
Αν οι εκπομπές CO2 των οχημάτων που εκτελωνίζονται κυμαίνονται από 161 έως 180 γρ. CO2 τότε οι συντελεστές του Τέλους Ταξινόμησης αυξάνονται κατά 30%.
Τέλος αν οι εκπομπές CO2 των οχημάτων που εκτελωνίζονται κυμαίνονται από 181 γρ. CO2 και άνω τότε οι συντελεστές του Τέλους Ταξινόμησης αυξάνονται κατά 40%.
 «Σαπάκια» τέλος!
Ριζικές θα είναι οι αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού του Τέλους Ταξινόμησης στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Newsauto.gr.
Ειδικότερα όσα οχήματα πληρούν την οδηγία Euro6 (καταργούνται οι υποκατηγορίες) το Τέλος Ταξινόμησης θα υπολογίζεται σύμφωνα με τους συντελεστές των καινούριων απομειωμένο από τα χιλιόμετρα και την ηλικία τους. Δηλαδή δεν θα υπάρχει επιβάρυνση!
Στα εισαγόμενα αυτοκίνητα που πληρούν την οδηγία Euro5 οι συντελεστές του Τέλους Ταξινόμησης προσαυξάνονται κατά 50% αλλά επίσης ισχύουν οι απομειώσεις των χιλιομέτρων και της ηλικίας!
Στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα που πληρούν την οδηγία ρύπων Euro4 οι συντελεστές του Τέλους Ταξινόμησης προσαυξάνονται κατά 500%.
Στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα πληρούν τις οδηγίες ρύπων Euro 3,2,1 ή χωρίς Euro η προσαύξηση των συντελεστών του Τέλους Ταξινόμησης αναμένεται να κυμανθούν από 1.000% έως και 1.200%.
Όσον αφορά στο Ιστορικό Τέλος Ταξινόμησης όσοι έχουν καταθέσει σχετικές αιτήσεις και περιμένουν εδώ και μήνες για να αποφανθεί η Ειδική Επιτροπή φαίνεται ότι θα πληρώσουν Τέλος Ταξινόμησης με το παλαιό σύστημα ωστόσο αν κάποιος επιθυμεί να εκτελωνίσει το όχημά του άμεσα θα μπορεί να το κάνει καταβάλλοντας βέβαια τους δασμούς που απορρέουν από τον νέο τρόπο υπολογισμού.
Αυτοκινούμενα τροχόσπιτα – Επανεισαγωγή
Μεγάλες μειώσεις αναμένεται να καταγραφούν στο κόστος εκτελωνισμού των αυτοκινούμενων τροχόσπιτων.
Ειδικότερα όπως είχε αποκαλύψει το Newsauto.gr τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα θα απαλλάσσονται από το 75% του προβλεπόμενου Τέλους Ταξινόμισης των αντίστοιχων αυτοκινήτων!
Αν υποθέσουμε ότι κάποιος ιδιοκτήτης οχήματος με ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας αναγκαστεί να μεταναστεύσει στο εξωτερικό και διαγράψει από τα ελληνικά μητρώα το όχημά του η νέα νομοθεσία θα του δίνει το δικαίωμα να το εισάγει και πάλι το όχημά του στην Ελλάδα χωρίς να πληρώσει ούτε ένα ευρώ για δασμούς αρκεί να μην έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα των 8 ετών από την ημερομηνία διαγραφής του οχήματος από τη χώρα μας.
newsauto
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκάλυψη: Αυτή είναι η νέα φορολογία στα αυτοκίνητα!"

Χίος: Δικογραφία κατά ατόμων που εμπόδισαν την Αστυνομία να μεταφέρει συλληφθέντες μετανάστες

Ταυτοποιήθηκαν σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας οκτώ άτομα ηλικίας από 29 έως 66 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Οι παραπάνω μαζί με άλλα άτομα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, διατάραξαν την ομαλή λειτουργία κοινόχρηστων συγκοινωνιακών μέσων και παρεμπόδισαν τη διεξαγωγή κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών σε οδικό δίκτυο στην ευρύτερη περιοχή Χαλκειός στη Χίο, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πρόκειται για άτομα οι οποίοι το βράδυ της περασμένης Κυριακής παρεμπόδισαν αυτοκίνητα της Αστυνομίας να μεταφέρουν συλληφθέντες πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν βγει σε ακτές στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ.

Επίσης, σε διαθεσιμότητα τέθηκε από την υπηρεσία του κάτοικος του χωριού Χαλκειός εν ενεργεία πυροσβέστης, ο οποίος συμμετείχε στην παραπάνω διατάραξη της κυκλοφορίας στο δρόμο προς τον καταυλισμό της ΒΙΑΛ. Όπως έγινε γνωστό θα ακολουθήσει ένορκη διοικητική εξέταση.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Χίος: Δικογραφία κατά ατόμων που εμπόδισαν την Αστυνομία να μεταφέρει συλληφθέντες μετανάστες"

Η Αθήνα αποκρούει την τουρκική προπαγάνδα: Μόλις το 4% όσων πέρασαν τον Έβρο είναι Σύροι

Από όσους κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα στον Έβρο, μόλις το 4% προέρχεται από την Συρία, απαντά η κυβέρνηση στους ψευδείς τουρκικούς ισχυρισμούς.

Να μην αφήσει καμιά Τουρκική δήλωση αναπάντητη έχει αποφασίσει η κυβέρνηση.

Έτσι κυβερνητικές πηγές ενημέρωναν σήμερα Έλληνες και -κυρίως- ξένους δημοσιογράφους πως εδώ και έξι 24ωρα ανάμεσα σε όσους κατάφεραν να περάσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα και οι οποίοι αμέσως συνελήφθησαν, μόνον το 4% προέρχεται από την Συρία.

Με αυτό τον τρόπο απαντούν στην προπαγάνδα της Τουρκίας ότι δεν μπορεί πλέον να κρατά “πρόσφυγες από την Συρία”.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές από τις 06.00 π.μ., την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 έως σήμερα στις 06.00 το πρωί (Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020), οι εθνικότητες των ανθρώπων που συνελήφθησαν στον Έβρο διαμορφώνονται ως εξής:

-Αφγανιστάν, 64%
-Πακιστάν, 19%
-Τουρκία, 5%
-Συρία, 4%
-Σομαλία, 2,6%
-Ιράκ, Ιράν, Μαρόκο, Αιθιοπία, Μπαγκλαντές, Αίγυπτος: 5,4%

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Αθήνα αποκρούει την τουρκική προπαγάνδα: Μόλις το 4% όσων πέρασαν τον Έβρο είναι Σύροι"

Πειρατεία σε ελληνικό πλοίο στην Νιγηρία -Εξι Ελληνες ναυτικοί ανάμεσα στο πλήρωμα

Επίθεση από Νιγηριανούς πειρατές δέχθηκε το πλοίο Μίνερβα Virgo, ανοικτά της Νιγηρίας.

Στο πλοίο επιβαίνουν 22 ναυτικοί, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται έξι Έλληνες. Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, ο καπετάνιος φέρεται να έδωσε εντολή να πάει όλο το πλήρωμα στο λεγόμενο δωμάτιο ασφαλείας, ειδικό για τέτοιες περιπτώσεις, το οποίο βρίσκεται στο μηχανοστάσιο.

Oι πειρατές πρόλαβαν να απαγάγουν έναν Φιλιππινέζο ο οποίος δεν πρόλαβε να ακολουθήσει το υπόλοιπο πλήρωμα στο δωμάτιο ασφαλείας και κρύφτηκε αλλού.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Πειρατεία σε ελληνικό πλοίο στην Νιγηρία -Εξι Ελληνες ναυτικοί ανάμεσα στο πλήρωμα"

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί την τουρκική προπαγάνδα για δολοφονία προσφύγων και καλεί σε διαδήλωση

Στην… «ουτοπία» της (σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό του Αλέξη Τσίπρα) συνεχίζει να ζει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία απευθύνει κάλεσμα για τη συμμετοχή σε διαδήλωση υπέρ των μεταναστών και των «ανοιχτών συνόρων στην Ευρώπη», ερχόμενη σε πλήρη σύγκρουση με τον ίδιο τον αρχηγό του κόμματος.

Ωστόσο, στην ανακοίνωσή της η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ προχωρά ένα βήμα πιο πέρα και υιοθετεί ξεκάθαρα την προπαγάνδα της Τουρκίας και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας, κάνοντας λόγο για νεκρό πρόσφυγα στον Έβρο. Μάλιστα, καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση πως «συγκαλύπτει τη δολοφονία πρόσφυγα στον Έβρο» αλλά και πως βυθίζει βάρκες στο Αιγαίο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ:

«Τέλος στην Ευρώπη φρούριο – Αλληλεγγύη στους/στις πρόσφυγες

Ενάντια σε όσους θέλουν μια Ευρώπη φρούριο, ενάντια στις εικόνες ανθρώπων εγκλωβισμένων και διωκόμενων, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που καταργεί το άσυλο, βυθίζει βάρκες, δίνει εντολή για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στα σύνορα και συγκαλύπτει τη δολοφονία πρόσφυγα στον Έβρο, σήμερα στήνουμε οδόφραγμα στη μισαλλοδοξία και τον φασισμό. Από το Βερολίνο, μέχρι την Αθήνα, να ενωθούν οι φωνές μας για την αλληλεγγύη, ενάντια στον πόλεμο και τα αποτελέσματα που γεννά.

Στηρίζουμε και καλούμε σε συμμετοχή στην πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

18:00, Καμάρα, Θεσσαλονίκη | 18:30, Προπύλαια, Αθήνα

Κανένας άνθρωπος μόνος του.
Σύνορα ανοιχτά στην Ευρώπη»

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί την τουρκική προπαγάνδα για δολοφονία προσφύγων και καλεί σε διαδήλωση"

Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες και την Παρασκευή! Δείτε που θα ρίξει… καρέκλες

Βροχές, καταιγίδες και δυνατούς ανέμους σε ορισμένες περιοχές θα έχει ο καιρός αύριο Παρασκευή (06.03.2020).
Στα νοτιοανατολικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές που αργά το βράδυ στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες όπου κατά την διάρκεια της νύχτας πιθανώς θα είναι τοπικά ισχυρές.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 στρεφόμενοι γρήγορα από τα δυτικά σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 6, στο Ιόνιο από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.
Αναλυτικά ο καιρός αύριο από την ΕΜΥ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά σχεδόν αίθριος αλλά βαθμιαία από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν με τοπικές βροχές το βράδυ που τη νύχτα στα δυτικά θα ενταθούν. Τοπικά περιορισμένες ορατότητες τις πρωινές ώρες και πιθανώς ομίχλες στα ανατολικά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νότιους 3 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης το βράδυ στα ανατολικά.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδoνία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις κατα περιόδους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια όπου από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες που στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη δυτική Στερεά κατα την διάρκεια της νύχτας θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα βόρεια θα σχηματιστούν ομίχλες.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 στρεφόμενοι γρήγορα σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 6 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση κατά την διάρκεια της νύχτας.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 στρεφόμενοι σε νότιους νοτιοδυτικούς, από το απόγευμα στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα στα νότια.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Μετα το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με παροδικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων τις πρωινές ώρες στα νότια.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους, το βράδυ στα βόρεια τοπικά 6 με τάση ενίσχυσης τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατα περιόδους πιο πυκνές.
Aνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Aνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες και την Παρασκευή! Δείτε που θα ρίξει… καρέκλες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news