facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Κορωνοϊός: Επέστρεψαν στην Αθήνα οι μαθητές του Κολλεγίου Ψυχικού - Έχουν βήχα και πυρετό πέντε παιδιά (φώτο - βίντεο)

Πριν από λίγη ώρα έφτασαν στην Αθήνα μαθητές του «Κολλεγίου Αθηνών», που βρίσκονταν στο Λονδίνο μαζί με την κόρη της 40χρονης, που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Οι μαθητές μεταφέρθηκαν αρχικά στο υγειονομείο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι γονείς περίμεναν εναγωνίως την άφιξη των παιδιών τους. Συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα των αφίξεων.

Εκεί βρίσκονταν και γιατροί προκειμένου να κάνουν εξετάσεις στα παιδιά.

Είχαν φτιάξει ειδικό σημείο στο αεροδρόμιο για τη διενέργεια εξετάσεων.

Σχηματίστηκαν δύο ομάδες παιδιών ύστερα από ερωτήσεις που τους έγιναν από το ιατρικό προσωπικό. Όλα, και τα 98, εξετάστηκαν με θερμόμετρο.

Στο αεροδρόμιο κλήθηκαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ωστόσο δεν είναι ακόμη σαφές αν θα μεταφερθούν σε νοσοκομείο ή αν θα μεταβούν στις οικίες τους και με ευθύνη των γονέων τους θα μεταβούν το πρωί σε νοσοκομείο.

Όπως είναι γνωστό, στο Λονδίνο έχουν παραμείνει η κόρη της 40χρονης και άλλος ένας μαθητής.

Υπενθυμίζεται ότι 100 μαθητές είχαν πάει εκδρομή στο Λονδίνο, για να δουν πανεπιστήμια στα οποία θα φοιτήσουν σε ενάμιση χρόνο.

Από τα 100 τα δύο που παρουσίαζαν τα πιο βαριά συμπτώματα παρέμειναν στο Λονδίνο, αναμένοντας τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους από το σύστημα υγείας της χώρας.




pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Επέστρεψαν στην Αθήνα οι μαθητές του Κολλεγίου Ψυχικού - Έχουν βήχα και πυρετό πέντε παιδιά (φώτο - βίντεο)"

Μυτιλήνη: 21 συλλήψεις για τις επιθέσεις εναντίον των ΜΑΤ σε Χίο και Λέσβο

Συνολικά 21 άτομα συνελήφθησαν ή ταυτοποιήθηκαν για τις επιθέσεις κατά αστυνομικών και την καταστροφή των προσωπικών τους αντικειμένων, σε Χίο και Λέσβο.

Στη μεν Χίο συνελήφθησαν συνολικά επτά άτομα και ταυτοποιήθηκαν άλλα εννέα, ως ενεχόμενα στην επίθεση κατά αστυνομικών των ΜΑΤ που διέμεναν σε ξενοδοχείο του νησιού και μάλιστα την ώρα που κοιμόνταν στα δωμάτια τους. Κατά περίπτωση, οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν είναι για τις πράξεις της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης κοινής και οικιακής ειρήνης, της απόπειρας παράνομης βίας και βίας κατά υπαλλήλων και τέλος της φθοράς ξένης περιουσίας.

Το αυτόφωρο πλημμελειοδικείο Χίου τους παρέπεμψε να δικαστούν σε τακτική δικάσιμο στις 30 Απριλίου.

Στη Μυτιλήνη συνελήφθησαν τρία άτομα και προσήχθησαν δύο για την επίθεση στα δωμάτια ξενοδοχείου όπου διέμεναν άνδρες των ΜΑΤ την ώρα που αυτοί απουσίαζαν, την καταστροφή των προσωπικών τους αντικειμένων τα οποία και έκαψαν ή πέταξαν στη θάλασσα. Κατά περίπτωση οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν είναι για τις πράξεις της διατάραξης κοινής και οικιακής ειρήνης και τέλος της φθοράς ξένης περιουσίας. Το αυτόφωρο πλημμελειοδικείο Χίου τους παρέπεμψε να δικαστούν σε τακτική δικάσιμο στις 11 Ιουνίου.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Μυτιλήνη: 21 συλλήψεις για τις επιθέσεις εναντίον των ΜΑΤ σε Χίο και Λέσβο"

Η Ελλάδα άσκησε βέτο σε δήλωση στήριξης του ΝΑΤΟ προς την Τουρκία

Βέτο σε δήλωση στήριξης του ΝΑΤΟ προς την Τουρκία άσκησε απόψε το βράδυ η Ελλάδα! Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου (NAC) σε επίπεδο Αναπληρωτών Μονίμων Αντιπροσώπων συμφωνήθηκε ένα κοινό ανακοινωθέν στο οποίο δεν είχε συμπεριληφθεί η ελληνική πρόταση για αναφορά στον σεβασμό της Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας για το Μεταναστευτικό Προσφυγικό, η οποία είχε υπογραφεί τον Μάρτιο του 2016.

Το ελληνικό αίτημα είχε συναντήσει σφοδρές αντιστάσεις από σειρά χωρών, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γαλλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε η ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος, όταν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας πληροφορήθηκε τη συγκεκριμένη εξέλιξη έδωσε εντολή προς τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της χώρας μας στη Συμμαχία να ασκηθεί βέτο στην έκδοση της δήλωσης στήριξης.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία είχε ζητήσει την ενεργοποίηση της διαδικασίας πολιτικών διαβουλεύσεων που προβλέπει το Άρθρο 4 της Συνθήκης της Ουάσιγκτον. Παράλληλα, ζήτησε την παροχή βοήθειας σε θέματα αεράμυνας, πληροφοριών κ.ά, αλλά σε αυτά τα ζητήματα δεν φαινόταν να υπάρχει συγκατάθεση των Συμμάχων – τουλάχιστον σε αυτή τη φάση.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ελλάδα άσκησε βέτο σε δήλωση στήριξης του ΝΑΤΟ προς την Τουρκία"

Νέα επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ – Κλειστή η Πατησίων (video)

Νέα ένταση σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ).

Έξω από το κτήριο έχουν παραταχθεί δυνάμεις των MAT, ενώ κλειστή είναι η Πατησίων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση στην Κοδριγκτώνος.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ πραγματοποιούν επιχείρηση στην περιοχή γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εντός του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη μουσική εκδήλωση με ρεμπέτικο γλέντι ενίσχυσης του Συλλόγου Φοιτητών, στο πλαίσιο της κατάληψης που αποφασίστηκε μετά από γενική συνέλευση. Ομάδα ατόμων που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου βγήκαν από αυτό και επιτέθηκαν σε διμοιριά των ΜΑΤ, με πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Νωρίτερα η ομάδα των κουκουλοφόρων είχε κάνει καταδρομική επίθεση σε μαγαζιά που βρίσκονται επί της οδού Πατησίων σπάζοντας τζαμαρίες. Ειδικότερα, ομάδα από περίπου 10 κουκουλοφόρους, οι οποίοι βγήκαν από την ΑΣΟΕΕ, επιτέθηκαν σε ψητοπωλείο, που βρίσκεται στην Πατησίων κοντά στο Πεδίον του Άρεως, την ώρα που υπήρχαν πελάτες. Έσπασαν τις βιτρίνες και προκάλεσαν φθορές στο κατάστημα και κατόπιν έσπευσαν να διαφύγουν σε κτήριο της ΑΣΟΕΕ

Εγκλωβισμένοι παραμένουν αυτή την ώρα περίπου 100 φοιτητές που ζητούν να αποχωρήσουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ, προκειμένου να φύγουν από την σχολή.



mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ – Κλειστή η Πατησίων (video)"

Έβρος: Ολονύχτια μάχη για να μην περάσουν οι μετανάστες τα σύνορα

Ολονύχτια «μάχη» για να κρατήσουν τους εκατοντάδες μετανάστες, που έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα του Έβρου, από την τουρκική πλευρά, μακριά από το ελληνικό έδαφος, δίνουν οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας στις Καστανιές. Στο σημέιο υπολογίζεται ότι βρίσκονται περίπου 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Λίγο νωρίτερα, μαζική προσπάθεια να σπάσουν το μπλόκο των αστυνομικών στις Καστανιές έκαναν μετανάστες που βρίσκονται στα σύνορα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το thrakinea.gr. Η αστυνομία, ενισχυμένη με νέες δυνάμεις, «απάντησε» με ρίψη δακρυγόνων. 

Οι μετανάστες προσπάθησαν να πλησιάσουν τους αστυνομικούς, ενώ φώναζαν και συνθήματα. 



Στην περιοχή, οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες, καθώς βρέχει. Η ελληνική πλευρά δέχεται τεράστια πίεση, ενώ, λόγω του σημείου, οπτική πρόσβαση έχουν κυρίως οι Τούρκοι δημοσιογράφοι.

Όπως ανέφερε στο Twitter ο δημοσιογράφος του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, Γιώργος Χρηστίδης, πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στο ίδιο σημείο εδώ και ώρες, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να περάσουν στην Ελλάδα.

kastanies-1
kastanies-2
kastanies-3
kastanies-4
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, βανάκια σταμάτησαν στις όχθες του Έβρου από την τουρκική πλευρά και αποβίβασαν δεκάδες μετανάστες, οι οποίοι κινήθηκαν ανά ομάδες, προσπαθώντας να βρουν «καθαρά» μονοπάτια, χωρίς φύλαξη, για να περάσουν στην Ελλάδα.

Στρατός και Αστυνομία είναι επί ποδός και προσπαθούν να τους απωθήσουν. Έχουν συνεχώς περιπολίες, με αυτοκίνητα αλλά και πεζή, ακόμα και με drone. Τους απωθούν με ηχητικά και φωτεινά σήματα. 

Όμως, κάποιοι μετανάστες δεν κάνουν πίσω, ενώ κάτοικοι καταγγέλλουν πως από την τουρκική πλευρά ακούγονται πυροβολισμοί. Καθώς φαίνεται, Τούρκοι πυροβολούν στον αέρα, για να αναγκάσουν τους μετανάστες να προωθηθούν στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό.

kastan0
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Έβρος: Ολονύχτια μάχη για να μην περάσουν οι μετανάστες τα σύνορα"

Παιχνίδια εκβιασμού του Ερντογάν με όπλο ανθρώπινες ψυχές – Με δωρεάν λεωφορεία μεταφέρουν οι Τούρκοι τους πρόσφυγες

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να ανοίξει τα σύνορα παραβιάζοντας τη συμφωνία του με την Ευρώπη και να αφήσει τους πρόσφυγες να περνούν χωρίς ελέγχους, με την Ελλάδα να απαντάει με αυστηρότερους ελέγχους στον Έβρο και εκατοντάδες πρόσφυγες εγκλωβισμένους στη μέση.

Ο Τούρκος πρόεδρος αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ως «όπλο» ανθρώπινες ζωές που θαλασσοπνίγονται ή περπατούν μέρες και νύχτες ατελείωτες στην προσπάθεια τους για μια καλύτερη ζωή ώστε να καταφέρει να απειλήσει και να εκβιάσει την ΕΕ που όλα αυτά τα χρόνια δεν δείχνει την απαιτούμενη σοβαρότητα αλλά και αποτελεσματικότητα όσον αφορά το προσφυγικό.

Θύματα αυτών των πολιτικών παιχνιδιών είναι οι πρόσφυγες κι οι μετανάστες. Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση, μαζικά φτάνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο κυρίως Σύροι πρόσφυγες από την Τουρκία, ενώ λέμβοι πέρασαν σε Σάμο και Λέσβο, με την ελληνική κυβέρνηση να λαμβάνει δραστικά μέτρα.

Μέχρι στιγμής, σε 800 με 1.000 υπολογίζονται οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στον Έβρο, στην περιοχή που είναι ο μεθοριακός σταθμός Καστανιών, ενώ καταγράφονται συνεχώς νέες αφίξεις.

Δωρεάν μεταφορά με λεωφορεία στα σύνορα

Αυτό που προκαλεί αλγεινή εντύπωση πάντως είναι πως πλήθος προσφύγων συνωστίζονται σε περιοχές της Τουρκίας προκειμένου να μεταφερθούν στην Αδριανούπολη και στη συνέχεια να περάσουν στην Ελλάδα, με τον Ερντογάν να έχει «φροντίσει» για τη δωρεάν μεταφορά τους.



Στόχος τους, όπως αναφέρουν, είναι να περάσουν στην Ελλάδα κι από εκεί να οδηγηθούν στην Ευρώπη.

Οι εικόνες των εκατοντάδων ανθρώπων, οι οποίοι βρίσκονται μόλις λίγα μέτρα από τα ελληνικά εδάφη, μεταδίδονται από διεθνή πρακτορεία ενημέρωσης.

Να σημειωθεί ότι σε 151 υπολογίζονται μέχρι στιγμής αυτοί που έχουν φτάσει σε Λέσβο και Σάμο από το πρωί της Παρασκευής έως νωρίς το απόγευμα.
newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Παιχνίδια εκβιασμού του Ερντογάν με όπλο ανθρώπινες ψυχές – Με δωρεάν λεωφορεία μεταφέρουν οι Τούρκοι τους πρόσφυγες"

Πλακιωτάκης: Θα προστατεύσουμε στο μέγιστο βαθμό τα θαλάσσια σύνορά μας

Βρισκόμαστε εδώ στη Μυτιλήνη μαζί με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος για να τονίσουμε «την απόφαση αλλά και την αποφασιστικότητά να προστατεύσουμε στο μέγιστο βαθμό τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας» διακήρυξε από τη Μυτιλήνη ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, που βρίσκεται στο νησί συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος και άλλους ανώτατους αξιωματικούς.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη στο λιμεναρχείο Μυτιλήνης, με θέμα την προοπτική αυξημένων προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών το αμέσως επόμενο διάστημα, ο κ. Πλακιωτάκης σε δήλωση του ανέφερε ότι «ενισχύονται με επιχειρησιακά μέσα και προσωπικό οι λιμενικές υπηρεσίες του λιμενικού σώματος, κάτι το οποίο θα αυξήσει και θα αναβαθμίσει και την επιχειρησιακή του λειτουργία, αλλά κυρίως την αποτελεσματικότητά του στη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της πατρίδας μας. Το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα είναι εθνικής σημασίας ζήτημα. Αυτή την ώρα απαιτείται ομοψυχία από όλους μας. Θα πρέπει όλοι – ο καθένας από την πλευρά του, να συνδράμει στην αντιμετώπισή του, πέρα από προσωπικές πολιτικές ή κομματικές σκοπιμότητες».

Σε ερώτημα σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Πλακιωτάκης είπε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως «η Ευρώπη οφείλει τώρα να συνδράμει, όχι μόνο με χρηματοδοτικά εργαλεία, αλλά και με προσωπικό και με μέσα. Η Ευρώπη οφείλει έμπρακτα να στηρίξει την πατρίδα μας, να στηρίξει τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα που ταυτοχρόνως είναι και ευρωπαϊκά».


Τέλος, ο κ. Πλακιωτάκης, αφού σημείωσε ότι έχει ζητήσει επιπλέον συνδρομή από την Frontex, κατέληξε λέγοντας πως «οφείλουμε να διαφυλάξουμε με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας – και αυτό κάνουμε, και με αυξημένο προσωπικό, και με αυξημένα επιχειρησιακά μέσα, αλλά και με αυξημένες περιπολίες. Η εντολή είναι σαφής: Θα φυλάξουμε τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας, με οποιοδήποτε τρόπο και με οποιοδήποτε μέσο».

Στη συνέχεια, ο κ. Πλακιωτάκης μετέβη στο Μόλυβο και συναντήθηκε με στελέχη του εκεί σταθμού του Λιμενικού Σώματος.

Αύριο Σαββάτο θα αναχωρήσει για τη Χίο και τη Σάμο.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Πλακιωτάκης: Θα προστατεύσουμε στο μέγιστο βαθμό τα θαλάσσια σύνορά μας"

Μεταναστευτικό: Επαφές Μητσοτάκη με Ευρωπαίους ηγέτες - Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία: Δεν μπαίνει κανείς

Με διπλό μήνυμα προς την Άγκυρα και την Ευρώπη αντέδρασε η ελληνική κυβέρνηση μετά την κίνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να εργαλειοποιήσει τα καραβάνια των προσφύγων για τον πόλεμο στη Συρία.

Στον ωμό εκβιασμό του Τούρκου προέδρου προς την Ευρώπη για τις νέες προσφυγικές ροές ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε άμεσα ξεκαθαρίζοντας ότι η πολιτική των ανοικτών συνόρων που ακολούθησε η Αθήνα την τελευταία πενταετία σταματάει οριστικά και ότι η Ελληνική κυβέρνηση σφραγίζει τα χερσαία αλλά και τα θαλάσσια σύνορα της. 

Οι δηλώσεις Μητσοτάκη συνοδεύτηκαν και από την ταχύτατη αντίδραση των αρχών ασφαλείας στον Έβρο όπου απετράπησαν με τη χρήση χημικών και δακρυγόνων από την ΕΛ.ΑΣ πέντε απόπειρες εκατοντάδων Σύρων προσφύγων και μεταναστών να περάσουν σε ελληνικό έδαφος. 

Το μήνυμα Μητσοτάκη για την πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό, είχε αποδέκτες και τους Ευρωπαίους, καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με ηγέτες της ΕΕ έθεσε ευθέως και το θέμα της αντίδρασης της Ένωσης στην προκλητική στάση της Άγκυρας η οποία όπως είναι εμφανές επιδιώκει να καταστήσει το προσφυγικό σε ευρωπαϊκό πρόβλημα την ώρα που η ίδια το τροφοδοτεί με την στρατιωτική της εμπλοκή στη Συρία. 

Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ της Παρασκευής λόγω των τελευταίων εξελίξεων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλεί για αύριο στις 09:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, σύσκεψη με τη συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και εκπροσώπων του Λιμενικού Σώματος.

Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες 

Επιδιώκοντας να διεθνοποιήσει το μεταναστευτικό προσφυγικό ζήτημα, ο Κυρ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τους ευρωπαίους ηγέτες αναφορικά με τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει η Ελλάδα για την καλύτερη φύλαξη των συνόρων της. 

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε διαδοχικές τηλεφωνικές συνομιλίες με την 'Ανγκελα Μέρκελ, τον Σαρλ Μισέλ και τον Εμμανουέλ Μακρόν. Ακολούθως συνομίλησε με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ ο οποίος θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τον Ερντογάν και ανακοίνωσε ότι και η Βουλγαρία κλείσει τα σύνορα της. 

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την καγκελάριο της Γερμανίας, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον πρόεδρο της Γαλλίας για τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει η Ελλάδα για τη φύλαξη των συνόρων της μετά τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων ότι δεν θα μπορούν πλέον να αποτρέπουν τους πρόσφυγες από το να έρχονται παρανόμως στην Ελλάδα.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε επίσης αναλυτικά τους συνομιλητές του για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Προσφυγικό μετά τις συγκρούσεις στο Ιντλίμπ και αντήλλαξαν απόψεις για τις δυνατότητες αντίδρασης που υπάρχουν.

 
Μητσοτάκης: Δεν θα ανεχθούμε παράνομες εισόδους στην Ελλάδα. Αυξάνουμε την ασφάλεια στα σύνορα
«Σημαντικός αριθμός μεταναστών και προσφύγων έχει συγκεντρωθεί σε μεγάλες ομάδες στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα και έχουν προσπαθήσει να εισέλθουν παράνομα στη χώρα. Θέλω να είμαι σαφής: δεν θα ανεχθούμε παράνομες εισόδους στην Ελλάδα. Αυξάνουμε την ασφάλεια στα σύνορα», αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Προσθέτει, ότι «η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη για τα τραγικά γεγονότα στη Συρία και δεν θα υποστεί τις συνέπειες των αποφάσεων άλλων». «Έχω ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατάσταση», αναφέρει ο πρωθυπουργός.

151 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν καταφθάσει σήμερα σε δύο νησιά

Συνολικά 151 μετανάστες και πρόσφυγες, έχουν καταφθάσει σε δύο ελληνικά νησιά του Αν. Αιγαίου από σήμερα το πρωί έως νωρίς το απόγευμα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή, τρείς αποβιβάσεις μεταναστών με λέμβους σημειώθηκαν στη Μυτιλήνη με 71 μετανάστες και πρόσφυγες και μία στο Πυθαγόρειο, στη Σάμο, με 54 μετανάστες και πρόσφυγες.

Επίσης, μία επιχείρηση διάσωσης μεταναστών και προσφύγων έλαβε χώρα στη Μεγίστη, όπου περισυνελέγησαν 26 μετανάστες και πρόσφυγες.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεταναστευτικό: Επαφές Μητσοτάκη με Ευρωπαίους ηγέτες - Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία: Δεν μπαίνει κανείς"

Κορονοϊός: Ο ΠΟΥ αναβάθμισε τον κίνδυνο μετάδοσης σε “πολύ υψηλό”

Αν και ο ΠΟΥ αύξησε το επίπεδο της απειλής διεθνώς, δεν θεωρεί ότι έχει να αντιμετωπίσει μια πανδημία. Πανδημία είναι μια κατάσταση κατά την οποία “όλοι οι πολίτες είναι εκτεθειμένοι”, κάτι που δεν συμβαίνει στην παρούσα φάση, εξήγησε στους δημοσιογράφους ο διευθυντής των προγραμμάτων εκτάκτων καταστάσεων του ΠΟΥ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι αύξησε σε “πολύ υψηλό” το επίπεδο της απειλής που συνιστά ο νέος κορονοϊός, ο οποίος έχει προσβάλει σχεδόν 79.000 ανθρώπους στην Κίνα και περισσότερους από 5.000 στον υπόλοιπο κόσμο.

“Η συνεχιζόμενη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και ο αριθμός των χωρών που πλήττονται από τον Covid-19 τις τελευταίες ημέρες είναι σαφώς ανησυχητικοί”, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιεσούς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

“Οι επιδημιολόγοι μας παρακολουθούν τις εξελίξεις αυτές σε μόνιμη βάση και τώρα αυξήσαμε την εκτίμηση του κινδύνου μετάδοσης και του κινδύνου επίπτωσης του Covid-19 -όπως “βαφτίστηκε” ο κορονοϊός- σε πολύ υψηλό επίπεδο παγκοσμίως”, στο υψηλότερο επίπεδό του, δήλωσε.

Σε έκθεσή που εκδόθηκε σήμερα ο ΠΟΥ υπογραμμίζει ότι μεγάλο μέρος της παγκόσμιας κοινότητας δεν είναι ακόμη έτοιμο να εφαρμόσει τον τύπο των μέτρων τα οποία περιόρισαν την επιδημία που εξαπλώθηκε γρήγορα στην Κίνα. “Είναι τα μοναδικά μέτρα που αποδεικνύονται επί του παρόντος ότι διακόπτουν ή ελαχιστοποιούν τις αλυσίδες μετάδοσης στους ανθρώπους”, αναφέρει η έκθεση.

“Θεμελιώδες ως προς τα μέτρα αυτά είναι η εξαιρετικά προσεκτική παρακολούθηση για τον άμεσο εντοπισμό κρουσμάτων, η πολύ γρήγορη διάγνωση και η άμεση απομόνωση του κρούσματος, η αυστηρή ιχνηλασία, η καραντίνα για τα πρόσωπα που ήρθαν σε στενή επαφή με το κρούσμα, καθώς και ένας εξαιρετικά υψηλός βαθμός κατανόησης και αποδοχής των μέτρων από τον πληθυσμό”, τονίζεται.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ επισήμανε ότι περισσότερα από 20 εμβόλια αναπτύσσονται ανά τον κόσμο και αρκετά θεραπευτικά προϊόντα είναι στο στάδιο των κλινικών δοκιμών. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται σε “μερικές εβδομάδες”, διευκρίνισε.

Παρότι η Κίνα ήταν έως πρότινος η μοναδική εστία του κορονοϊού παγκοσμίως, ο κίνδυνος πολλαπλασιάστηκε με την εμφάνιση του ιού σε νέες χώρες-πηγές όπως η Νότια Κορέα, το Ιράν και η Ιταλία. Ήδη σχεδόν 50 χώρες έχει πλήξει ο κορονοϊός, διευκρίνισε ο ΠΟΥ.

Στην Κίνα, απ’ όπου ξέσπασε για πρώτη φορά η επιδημία στα τέλη Δεκεμβρίου, ο κορονοϊός έχει σκοτώσει 2.791 ανθρώπους.

Στον υπόλοιπο κόσμο, 67 άνθρωποι έχουν πεθάνει, σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ για την υγεία.

“Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι επιδημίες που έχουν σχέση με τον Covid-19 σε αρκετές χώρες, αλλά τα περισσότερα κρούσματα μπορούν ακόμη να αποδίδονται σε γνωστές επαφές ή σε ομάδες κρουσμάτων. Το κλειδί για να περιοριστεί ο κορονοϊός αυτός είναι να σπάσουν οι αλυσίδες μετάδοσης”, δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Αν και ο ΠΟΥ αύξησε το επίπεδο της απειλής διεθνώς, δεν θεωρεί ότι έχει να αντιμετωπίσει μια πανδημία.

Πανδημία είναι μια κατάσταση κατά την οποία “όλοι οι πολίτες είναι εκτεθειμένοι”, κάτι που δεν συμβαίνει στην παρούσα φάση, εξήγησε στους δημοσιογράφους ο διευθυντής των προγραμμάτων εκτάκτων καταστάσεων του ΠΟΥ, δρ Μάικ Ράιαν. “Αν επρόκειτο για επιδημία γρίπης, θα μιλούσαμε για πανδημία αλλά στην περίπτωση του νέου κοροναϊού “διαπιστώσαμε ότι με μέτρα ανάσχεσης, το ρεύμα της επιδημίας μπορεί να σταματήσει σημαντικά”, δήλωσε.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Ο ΠΟΥ αναβάθμισε τον κίνδυνο μετάδοσης σε “πολύ υψηλό”"

DW:Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για το προσφυγικό

Μετά το θάνατο 33 τούρκων στρατιωτών στο Ιντλίμπ της Συρίας η Τουρκία άνοιξε τα σύνορα προς την Ευρώπη για πρόσφυγες και μετανάστες. Δεν μπορούμε να φιλοξενήσουμε περισσότερους πρόσφυγες, διαμηνύει η Άγκυρα.

Μετανάστες και πρόσφυγες έχουν συγκεντρωθεί στην νεκρή ζώνη μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στην Αδριανούπολη. Παρόμοια εικόνα διαμορφώνεται και στο Ντικιλί κοντά στο Αϊβαλί απέναντι από την Μυτιλήνη. Στο μεταξύ η Άγκυρα απάντησε με αεροπορικές επιδρομές και βαρύ πυροβολικό σφυροκοπώντας πάνω από 200 γνωστές θέσεις του στρατού του πρόεδρου Άσαντ γύρω από το Ιντλίμπ.
Στο μέτωπο της διπλωματίας την ημέρα σφράγισε η δήλωση του τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ που φωτογράφησε τη Ρωσία ως υπαίτιο της αεροπορικής επίθεσης όταν είπε πως «ήξεραν καλά που βρισκόταν το τουρκικό κομβόι» για να απαντήσει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ότι την επιδρομή πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του Άσαντ και όχι η ρωσική αεροπορία. Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε, μόλις έγινε γνωστός ο θάνατος των τούρκων στρατιωτών, η Μόσχα άσκησε πίεση για να σταματήσει η επίθεση. Πάντως το Κρεμλίνο δήλωσε ότι το τουρκικό κομβόι χτυπήθηκε σε σημείο που δεν έπρεπε να βρισκόταν.
120.000 πρόσφυγες έτοιμοι να μετακινηθούν προς την Ελλάδα
Εκατοντάδες μετανάστες στο μεθωριακό σταθμό Καστανιών Έβρου
Εκατοντάδες μετανάστες στο μεθωριακό σταθμό Καστανιών Έβρου
Το μεσημέρι οι Πούτιν και Ερντογάν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία όπου αποφασίστηκε να ξεκινήσει άμεσα νέες κύκλος διαπραγματεύσεων με το ρωσικό κλιμάκιο στην Άγκυρα. Η συνάντηση βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας στην Άγκυρα.
Η Τουρκία ζητά τη συνδρομή της διεθνούς κοινότητας για μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στο Ιντλίμπ και πιέζει με το προσφυγικό δηλώνοντας ότι δεν μπορεί πλέον να φιλοξενήσει περισσότερους πρόσφυγες. Πλέον τα τουρκικά παράλια και τα χερσαία σύνορα με την Ελλάδα είναι ανεξέλεγκτα μέχρι νεωτέρας. 120.000 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται ήδη κοντά στα παράλιες για να μετακινηθούν προς την Ελλάδα.
Αυτή η βραδιά καθώς και το Σαββατοκύριακο θα είναι κρίσιμα για την επόμενη μέρα τόσο στην ρήξη Άγκυρας – Μόσχας, όσο και στο προσφυγικό.
dw
Διαβάστε Περισσότερα » "DW:Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για το προσφυγικό"

Διαβάστε και θαυμάστε τη δήλωση Παπαδημούλη για τον κορωνοϊό!

Ποικίλες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει προκαλέσει η ανάρτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη για τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα. 

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, επιχειρεί να... πολιτικοποιήσει τα κρούσματα(!) ισχυριζόμενος ότι η εμφάνιση τους από το Μιλάνο στο Κολλέγιο Αθηνών και σε ιδιωτική κλινική αποτελούν χαστούκι για τον ρατισμό!

Δείτε και θαυμάστε την ανάρτησή του 

ER27wZmWsAAbV2R
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαβάστε και θαυμάστε τη δήλωση Παπαδημούλη για τον κορωνοϊό!"

Εισαγγελική έρευνα για το αν υπάρχει διαρροή των απόρρητων εγγράφων του FBI για τη Novartis

Εισαγγελική έρευνα θα αποδείξει εάν τα απόρρητα έγγραφα του FBI για τη Novartis έχουν διαρρεύσει ή εάν στοιχεία αυτών περιήλθαν παρανόμως σε γνώση τρίτων προσώπων.

Αφορμή για την παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ήταν το έγγραφο που απέστειλε προχθές η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής και κοινοποίησε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Πλέον, εισαγγελέας θα διερευνήσει εάν προκύπτουν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα από τα ζητήματα που θέτει η Ελένη Τουλουπάκη, στο απαντητικό έγγραφο της προς την Επιτροπή της Βουλής.

Η τελευταία είχε αποστείλει ένα νέο αίτημα στην εισαγγελέα για να αποστείλει τα έγγραφα του FBI, αίτημα το οποίο η κα Τουλουπάκη αρνείται να ικανοποιήσει, επικαλούμενη ρήτρες και διεθνείς συμβάσεις.

Στο νέο αίτημα η Προανακριτική Επιτροπή ζητούσε έξι συγκεκριμένα έγγραφα του FBI, αναφέροντας αυτή τη φορά τους αριθμούς πρωτοκόλλου τους και τις αντίστοιχες ημερομηνίες. Στοιχεία που, κατά τις εισαγγελικές πηγές, είναι σε γνώση μόνο της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς.

Στην έγγραφη απάντησή της στην Επιτροπή αναφέρει ότι οποίος έχει στην κατοχή του αυτά τα έγγραφα του FBI ή γνωστοποίησε στην Επιτροπή στοιχεία από αυτά ( όπως τους αριθμούς πρωτοκόλλου) ή όποιος παρείχε αντίγραφα στην Επιτροπή, ενδεχομένως έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα.

Η εισαγγελέας επαναλαμβάνει και σε αυτό το έγγραφο της ότι είναι υποχρέωση της Ελλάδας να σεβαστεί τη σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ , η οποία επιβάλλει περιορισμούς στη χρήση εγγράφων και μόνο με προηγούμενη συγκατάθεση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελική έρευνα για το αν υπάρχει διαρροή των απόρρητων εγγράφων του FBI για τη Novartis"

Αντικαπνιστικός: Γιατροί πιάστηκαν στα πράσα να καπνίζουν σε νοσοκομεία

Στα πράσα πιάστηκαν γιατροί, νοσηλευτές και επισκέπτες οι οποίοι κάπνιζαν σε νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Οι έλεγχοι της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου έχουν πλέον επεκταθεί σε δημόσιους φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας (νοσοκομεία, κέντρα υγείας, κέντρα ψυχικής υγείας, Κέντρα Ημέρας-ξενώνες-οικοτροφεία) και οι ελεγκτές «βρήκαν λαβράκια».

Στις 41 νοσηλευτικές μονάδες-κέντρα υγείας των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης που ελέγχθηκαν, βρέθηκαν να καπνίζουν σε εσωτερικό χώρο 24 άτομα (επισκέπτες, συνοδοί και υπάλληλοι που ανήκουν στο ιατρικό, διοικητικό, εργαστηριακό και τεχνικό προσωπικό).

Πάντως, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δεν βρέθηκε κανένας καπνιστής σε δύο νοσηλευτικές μονάδες της Λάρισας, σε έξι νοσηλευτικές μονάδες-κέντρα υγείας του Ρεθύμνου, σε 13 νοσηλευτικές μονάδες - κέντρα υγείας της Τρίπολης και σε 10 φορείς υγείας της Πάτρας.

Σε αυτή τη φάση οι έλεγχοι περιορίστηκαν στην παροχή οδηγιών και σε συστάσεις σχετικά με την ορθή εφαρμογή του αντικαπνιστικού, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η επιβολή προστίμων και η αναζήτηση των προβλεπόμενων πειθαρχικών ευθυνών.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντικαπνιστικός: Γιατροί πιάστηκαν στα πράσα να καπνίζουν σε νοσοκομεία"

Χρυσοχοΐδης από Εβρο: Η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της

Στον Εβρο μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο πλαίσιο των αποφάσεων της κυβέρνησης για περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων επιτήρησης των συνόρων για την αποτροπή νέων κυμάτων προσφύγων-μεταναστών, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία.

Από τη Νέα Βύσσα Ορεστιάδος, όπου έχει συγκεντρωθεί σημαντικός αριθμός μεταναστών-προσφύγων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έστειλε ηχηρό μήνυμα ότι η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της και είναι μια χώρα ασφαλής.

«Τα σύνορα της χώρας είναι απρόσβλητα γι’ αυτό δεν έχουν κανένα λόγο δυστυχισμένοι άνθρωποι να συσσωρεύονται στα σύνορά μας, στους τελωνειακούς σταθμούς, περιμένοντας να εισέλθουν στο ελληνικό και ευρωπαϊκό έδαφος» τόνισε ο υπουργός.

Ειδικότερα, ο κ. Χρυσοχοϊδης δήλωσε:

«Επισκεπτόμαστε σήμερα τον Βόρειο Έβρο και όχι μόνο, μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ τον κ. Φλώρο, για να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα προς όλους, ότι η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της, η Ελλάδα είναι μια χώρα ασφαλής. Πρέπει να σας πω ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, εδώ στην περιοχή του Έβρου, έχουν κάνει μια πολύ σπουδαία εθνική δουλειά, σε ό,τι αφορά τη θωράκιση των συνόρων και μαζί με την Ελληνική Αστυνομία, συνεργαζόμενες καθημερινά οι υπηρεσίες, παράγουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας, τις ευχαριστίες μας στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας της ΕΛΑΣ, που με τη δράση τους, τη δουλειά τους, καθημερινά καθιστούν τα σύνορά μας ασφαλή. Είναι πολύ δυσάρεστο αυτό που συμβαίνει από την άλλη πλευρά των συνόρων. Το γεγονός δηλαδή, ότι δυστυχισμένοι άνθρωποι συσσωρεύονται στα σύνορά μας, εκβιαστικά, να μπούνε μέσα χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα. Η απάντησή μας είναι ότι η χώρα δέχεται και καλοδέχεται όλους εκείνους που διαθέτουν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε πολίτες τρίτων χωρών που δεν διαθέτουν νόμιμα έγγραφα. Τα σύνορα της χώρας είναι απρόσβλητα γι’ αυτό δεν έχουν κανένα λόγο δυστυχισμένοι άνθρωποι να συσσωρεύονται στα σύνορά μας, στους τελωνειακούς σταθμούς, περιμένοντας να εισέλθουν στο ελληνικό και ευρωπαϊκό έδαφος.

Θα είμαστε παρόντες, θα ενισχύσουμε περαιτέρω τη φρούρηση των συνόρων μας. Δυνάμεις, από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, του Ελληνικού Στρατού, δυνάμεις από την Ελληνική Αστυνομία, απ’ όλη την Επικράτεια, ενισχύουν τις ήδη υπάρχουσες εδώ υπηρεσίες, προκειμένου να γίνει αποτελεσματικότερη και ασφαλέστερη η φύλαξή τους».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Χρυσοχοΐδης από Εβρο: Η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της"

Νέα τραγωδία με δυο νεκρούς στην «καρμανιόλα» Πατρών – Πύργου

Δύο νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός τροχαίου που σημειώθηκε στην Πατρών Πύργου στο ύψος των Καμινίων στο 17ο χιλιόμετρο 
Πρόκειται για έναν άνδρα και μια γυναίκα οι σωροί των οποίων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Ρίου. 
Το ΙΧ συγκρούστηκε με ημιφορτηγό  μετωπικά. Η γυναίκα οδηγούσε το ΙΧ και είχε κατεύθυνση προς Πάτρα ενώ το φορτηγάκι είχε κατευθυνση προς Πύργο. 
Απο την σύγκρουση νεκροί βγήκαν οι οδηγοί των οχημάτων 40 και 41 ετών 
Στα οχήματα που εμπλέκονται στο τροχαίο δεν επέβαινε άλλο άτομο. 





tempo24
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα τραγωδία με δυο νεκρούς στην «καρμανιόλα» Πατρών – Πύργου"

Λιβύη: Ρουκέτες έπληξαν το αεροδρόμιο της Τρίπολης

Πολλοί πύραυλοι έπληξαν σήμερα διαφόρους τομείς της Τρίπολης, συμπεριλαμβανομένου και του μοναδικού εν λειτουργία αεροδρομίου της λιβυκής πρωτεύουσας. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε, ενώ προκλήθηκαν και υλικές ζημιές, όπως έγινε γνωστό από καλά ενημερωμένες πηγές.

«Μια γυναίκα τραυματίστηκε όταν το σπίτι της χτυπήθηκε από ρουκέτα», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους στο Facebook οι δυνάμεις που πρόσκεινται στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, που εδρεύει στην Τρίπολη και έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ. Ρουκέτες έπεσαν επίσης στις συνοικίες αλ Χαντάμπα αλ Χάντρα, Σουκ ελ Τζουμάα και Άμπου Σλιμ, στα νοτιοανατολικά προάστια της Τρίπολης, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες και ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν στην περιοχή. Το κοινοτικό συμβούλιο της Άμπου Σλιμ ανάρτησε στο Facebook φωτογραφίες κατεστραμμένων σπιτιών, σημειώνοντας ότι εκτός από τη γυναίκα τραυματίστηκε και ένα παιδί.

Για τα πλήγματα αυτά η ΚΕΕ επιρρίπτει την ευθύνη στις δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης που προσπαθεί να καταλάβει την Τρίπολη. «Οι παραστρατιωτικοί του εγκληματία πολέμου Χάφταρ στοχοθέτησαν το αεροδρόμιο Μιτίγκα, την περίμετρό του και πολλά κατοικημένα προάστια της Τρίπολης, με περισσότερες από 60 ρουκέτες τύπου Γκραντ», ανέφερε η ΚΕΕ στην ίδια ανακοίνωση.

Η διεύθυνση του αεροδρομίου επιβεβαίωσε ότι οι εγκαταστάσεις στοχοθετήθηκαν από πολλές ρουκέτες και ανακοίνωσαν ότι διακόπτονται οι πτήσεις. Μάρτυρες ανέφεραν ότι έχει χτυπηθεί ο διάδρομος προσγείωσης και ότι το αεροδρόμιο εκκενώθηκε. Την Πέμπτη το αεροδρόμιο είχε κλείσει και πάλι για αρκετές χώρες λόγω των «συνεχιζόμενων βομβαρδισμών».

Κάτοικοι της περιοχής είπαν ότι οι σημερινοί βομβαρδισμοί ήταν από τους χειρότερους που έχουν σημειωθεί αφότου οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές συμφώνησαν σε μια εκεχειρία, στις αρχές Ιανουαρίου. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, λόγω της κατάστασης απομακρύνθηκαν ορισμένοι ασθενείς από ένα νοσοκομείο που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο.

Στις 4 Απριλίου 2019 οι δυνάμεις που στηρίζουν τον Χάφταρ εξαπέλυσαν ευρείας κλίμακας επιχείρηση για να καταλάβουν την Τρίπολη. Έκτοτε έχουν επιτεθεί πολλές φορές στο αεροδρόμιο Μιτίγκα, κατηγορώντας την ΚΕΕ ότι το χρησιμοποιεί για στρατιωτικούς σκοπούς.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Λιβύη: Ρουκέτες έπληξαν το αεροδρόμιο της Τρίπολης"

Καταργείται το επισκεπτήριο σε ασθενείς με ογκολογικά, αιματολογικά νοσήματα - Θα επιτρέπεται μόνο σε σοβαρές περιπτώσεις

Ένα ακόμα μέτρο προστασίας αποφάσισε το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με το οποίο αναστέλλονται το επισκεπτήριο και η παραμονή συνοδών σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Σκοπός είναι η προστασία των ευπαθών ομάδων.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, για τους νοσηλευόμενους ασθενείς με ογκολογικά, αιματολογικά νοσήματα, ή άλλα νοσήματα που προκαλούν ανοσοκαταστολή (συγγενή ή επίκτητη, λόγω φαρμακευτικής αγωγής ή χρονίου νοσήματος), τα μέτρα που λαμβάνονται είναι τα εξής:


  • Κατάργηση του επισκεπτηρίου και, όπου κρίνεται αναγκαίο, να υπάρχει ένας συνοδός στον οποίο θα δίδεται ειδική άδεια.
  • Οι συνοδοί θα πρέπει να είναι ενήμεροι για την εφαρμογή των προφυλάξεων επαφής (απολύμανση χεριών, χρήση μάσκας κ.λ.π.).
  • Δεν επιτρέπεται η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα ενδεικτικό λοίμωξης ανώτερου αναπνευστικού (πυρετό, δεκατική πυρετική κίνηση, βήχα, φαρυγγαλγία, ρινική καταρροή).
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταργείται το επισκεπτήριο σε ασθενείς με ογκολογικά, αιματολογικά νοσήματα - Θα επιτρέπεται μόνο σε σοβαρές περιπτώσεις"

Τουρκία: Οι πρόσφυγες αποτελούν πλέον πρόβλημα της Ευρώπης

Η Τουρκία δεν θεωρεί ότι η απόφασή της να επιτρέψει σε ορισμένους από τα εκατομμύρια των προσφύγων που φιλοξενεί να περάσουν στην Ευρώπη θα έχει επιπτώσεις στις σχέσεις της με την Δύση, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής της υπηρεσίας Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο Αλτούν δήλωσε ότι οι πρόσφυγες αποτελούν πλέον πρόβλημα της Ευρώπης και επίσης του κόσμου και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα «δεν είχε άλλη επιλογή» παρά να χαλαρώσει τους συνοριακούς ελέγχους, αφού δεν έλαβε επαρκή βοήθεια για τη φιλοξενία 3,7 εκατομμυρίων σύρων προσφύγων.

Ο Φαχρετίν Αλτούν δήλωσε επίσης ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν θα πει στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά την διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας ότι η λεκτική υποστήριξη σχετικά με την επαρχία Ιντλίμπ δεν είναι αρκετή και ότι η Αγκυρα περιμένει «πραγματική» βοήθεια.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια της σημερινής τους τηλεφωνικής επικοινωνίας ότι όλα τα «στοιχεία» της συριακής κυβέρνηση αποτελούν στόχους για την Τουρκία και ότι θα πληγούν.

Ο Τούρκος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι ο Ερντογάν ζήτησε από τον Πούτιν να διασφαλίσει ότι η Ρωσία, που υποστηρίζει την Δαμασκό με αεροπορικά πλήγματα, θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις στην στο Ιντλίμπ ώστε να σταματήσει τις επιθέσεις της συριακής κυβέρνησης.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Οι πρόσφυγες αποτελούν πλέον πρόβλημα της Ευρώπης"

Απόφαση έκπληξη από την Hive – Αποσύρει τα ηλεκτρικά πατίνια της από την Ελλάδα

Την απόφασή της να αποχωρήσει από σήμερα, Παρασκευή από την ελληνική αγορά ανακοίνωσε η εταιρεία ενοικίασης ηλεκτρικών πατινιών, hive.

Η hive τονίζει ότι θα εστιάσει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ωστόσο, συμπληρώνει ότι αν οι συνθήκες στην ελληνική αγορά αλλάξουν, θα επανεξετάσει τη στάση της.

Η ανακοίνωση της hive
«Η Hive ανακοινώνει ότι λαμβάνει τη στρατηγική απόφαση να μη συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες της στην Ελλάδα από σήμερα, Παρασκευή 28η Φεβρουαρίου 2020.

Η εταιρία θα εστιάσει σε άλλες Ευρωπαϊκές αγορές που ήδη λειτουργούν με συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο το οποίο δίνει τη δυνατότητα για λειτουργία συγκεκριμένου αριθμού παρόχων. Η HIVE πιστεύει ακράδαντα ότι αυτό είναι προς το συμφέρον των πόλεων, των καταναλωτών και των εταιριών.

Η απουσία ολοκληρωμένου νομικού πλαισίου που δημιουργεί ένα οργανωμένο περιβάλλον επιχειρηματικής λειτουργίας αναγκάζει την εταιρεία να αποχωρήσει επί του παρόντος από την ελληνική αγορά.

Πιστεύοντας στις δυνατότητες της ελληνικής αγοράς, αν οι συνθήκες αλλάξουν σίγουρα η εταιρία θα επανεξετάσει την ελληνική αγορά».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Απόφαση έκπληξη από την Hive – Αποσύρει τα ηλεκτρικά πατίνια της από την Ελλάδα"

Κορωνοϊός: Αρνητικό το δείγμα του ενός παιδιού της 40χρονης, που νοσηλεύεται στο «Αττικόν»

Αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα των εξετάσεων του παιδιού της 40χρονης γυναίκας, που φοιτούσε στο Γυμνάσιο του Κολλεγίου Ψυχικού και ήταν ύποπτο να έχει αναπτύξει τη νόσο. Αγωνία για την αδελφή του που βρίσκεται σε καραντίνα σε ξενοδοχείο του Λονδίνου.

Αρνητικό στον κορωνοϊό είναι το δείγμα που εξετάστηκε στα Εργαστήρια του Πανεπιστημίου Αθηνών για ένα από τα δύο παιδιά της 40χρονης τραπεζικού υπαλλήλου, που νοσηλεύεται με τη νόσο COVID-19 στο νοσοκομείο αναφοράς "Αττικόν".

Θρίλερ με την αδελφή του παιδιού, η οποία βρίσκεται ακόμη στο Λονδίνο σε απομόνωση σε ξενοχοδείο, μαζί με δεύτερο συμμαθητή της, που έχει αναπτύξει ήπια συμπτώματα. Σε έναν αγώνα δρόμου βρίσκονται οι ελληνικές αρχές οι οποίες επικοινωνούν συνεχώς με τους συναδέλφους τους στο Λονδίνο και ζητούν επίσπευση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων της κοπέλας, έτσι ώστε να παύσει η αγωνία δεκάδων οικογενειών και να ανοίξει ξανά το σχολείο που βρίσκεται σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας.

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Αρνητικό το δείγμα του ενός παιδιού της 40χρονης, που νοσηλεύεται στο «Αττικόν»"

Ελλάδα και Βουλγαρία ενισχύουν με στρατό τα σύνορα τους με την Τουρκία

Με στρατό ενισχύει η Ελλάδα τα χερσαία της σύνορα με την Τουρκία μετά την απόφαση της Άγκυρα να ανοίξει τα σύνορα της με την Ευρώπη για τους Σύρους πρόσφυγες.

Περίπου 300 άνδρες του Στρατού Ξηράς μαζί με δυο λόχους των Ειδικών Δυνάμεων έχουν λάβει φύλλο πορείας προκειμένου να ενισχύσουν τις υπάρχουσες δυνάμεις επιτήρησης στην ελληνο-τουρκική μεθόριο. Ενδεικτική της κινητικότητας που παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στο στράτευμα, είναι ότι μετακινούνται στελέχη των ΕΔ ακόμη και απο την 8η Μεραρχία που εδρεύει στα Γιάννενα.

Την ίδια ώρα, και η Βουλγαρία ετοιμάζεται να ενισχύσει τα σύνορά της με την Τουρκία. Η Σόφια είναι έτοιμη να αναπτύξει έως και 1.000 στρατιώτες και στρατιωτικό εξοπλισμό στη μεθόριο με την Τουρκία προκειμένου να αποτρέψει την εισροή παράτυπων μεταναστών, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας. Ο Κραζιμίρ Καρακατσάνοφ δήλωσε πως η συνοριακή αστυνομία εμπόδισε δύο ομάδες περίπου 30 ανθρώπων να εισέλθουν στη Βουλγαρία από την Τουρκία νωρίς σήμερα, μετά τη δήλωση της Τουρκίας ότι δεν θα σταματά πλέον τους Σύρους πρόσφυγες που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη.

Η κατάσταση στην στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία παραμένει έκρυθμη, μετά τη διακοπή της λειτουργίας του τελωνείου στις Καστανιές Έβρου. Μάλιστα, στη νεκρή ζώνη βρίσκονται εγκλωβισμένα περίπου 400 άτομα. Η αστυνομία, η οποία έχει ενισχύσει τις δυνάμεις της στο σημείο, προχώρησε σε ρίψη χημικών και σε χειροβομβίδες κρότου-λάμψης για να αποτρέψουν την είσοδο στο ελληνικό έδαφος από τους μετανάστες. Η ελληνική πλευρά προσπάθησε να τους πείσει να επιστρέψουν. Ωστόσο, ούτε η Τουρκία τους δέχθηκε πίσω, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στην ουδέτερη ζώνη. Πολλοί μετανάστες αποφάσισαν να μείνουν εκεί, ευελπιστώντας ότι θα περάσουν στην Ελλάδα.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελλάδα και Βουλγαρία ενισχύουν με στρατό τα σύνορα τους με την Τουρκία"

Μεταναστευτικό: Καταγράφηκαν 151 αφίξεις μεταναστών σε Λέσβο και Σάμο σε λίγες ώρες

Στους 151 ανέρχονται οι πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν σε Λέσβο και Σάμο μέσα σε διάστημα λίγων ωρών, από το πρωί έως νωρίς το απόγευμα, μετά και την απειλή του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θα ανοίξει τα σύνορα με την Ευρώπη.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή, τρεις αποβιβάσεις μεταναστών με λέμβους σημειώθηκαν στη Μυτιλήνη με 71 μετανάστες και πρόσφυγες και μία στο Πυθαγόρειο, στη Σάμο, με 54 μετανάστες και πρόσφυγες.

Επίσης, μία επιχείρηση διάσωσης μεταναστών και προσφύγων έλαβε χώρα στη Μεγίστη, όπου περισυνελέγησαν 26 μετανάστες και πρόσφυγες.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεταναστευτικό: Καταγράφηκαν 151 αφίξεις μεταναστών σε Λέσβο και Σάμο σε λίγες ώρες"

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Αναστέλλονται οι εκπαιδευτικές εκδρομές στο εξωτερικό

Το τέταρτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε και επισήμως το υπουργείο Υγείας, στην ενημέρωση που μόλις ολοκληρώθηκε.

«Αφορά επίσης γυναίκα που είχε ταξιδέψει σε πληττόμενη περιοχή της βόρειας Ιταλίας» είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, σημειώνοντας πως η ιχνηλάτηση των επαφών της ασθενούς συνεχίζεται και προληπτικά ανεστάλη η λειτουργία σχολικών μονάδων στην Αττική.

Με την εισήγηση ειδικής ομάδας εμπειρογνωμόνων και τη σύμφωνη γνώμη της υπουργού Παιδείας, επεκτείνεται το μέτρο της προσωρινής αναστολής οργανωμένων εκπαιδευτικών εκδρομών στο εξωτερικό λόγω των εξαιρετικών δυσκολιών στην ιχνηλάτηση επαφών επιβεβαιωμένων περιστατικών στο εξωτερικό.

«Συνεχίζουμε την επίπονη διαδικασία» της ιχνηλάτησης επαφών για τα προηγούμενα επιβεβαιωμένα κρούσματα και την παρακολούθηση της υγείας των στενών επαφών, πρόσθεσε ο κ. Τσιόδρας, «όπου υπήρξε υποψία έως σήμερα έγινε εργαστηριακό έλεγχος που ήταν αρνητικός».

«Η αναστολή άλλων μαζικών συγκεντρώσεων στη χώρα δεν κρίνεται απαραίτητη, δεν υπάρχει ένδειξη συνεχιζόμενης μετάδοσης του ιού στην Ελλάδα. Ο λόγος που ανεστάλη το καρναβάλι είναι επιδημιολογικός, έχει να κάνει με τη συνάθροιση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων και την πιθανότητα διασποράς στην επικράτεια περιστατικών μεταδόσεων της νόσου» συμπλήρωσε.

«Παρά το γεγονός ότι παγκοσμίως τα περισσότερα κρούσματα αφορούν άτομα με συγκεκριμένα επιδημιολογικό ιστορικό έκθεσης ή ταξίδι σε συγκεκριμένη περιοχή, η επιδημία επεκτείνεται σε όλο και περισσότερες χώρες, και παρουσιάζονται όλο και περισσότερο φαινόμενα μετάδοσης στην κοινότητα, όπου δεν υπάρχει σαφής πηγή προέλευσης. Ο κόσμος σιγά σιγά ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα» κατέληξε.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και αναφέρθηκε -όπως είπε- με ένα μήνυμα καθοριστικής σημασίας στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, που είναι αυτές οι οποίες φαίνεται ότι πλήττονται περισσότερο από τον κορονοϊό. Όπως επισήμανε, ο νέος ιός επηρεάζει τους ασθενείς με χρόνια νοσήματα σε προχωρημένη ηλικία και γι' αυτό είναι αναγκαία η προστασία όλων μας προς αυτούς τους συμπολίτες μας.

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε όλα τα μέτρα ατομικής υγιεινής για όλη την κοινότητα, κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες: «Σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, αποφυγή επαφής των χεριών με μάτια, στόμα και μύτη, αποφυγή επαφών με άτομα που έχουν έστω και ήπια συμπτώματα κοινού κρυολογήματος και εμπιστοσύνη στους ειδικούς».

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας αποχώρησαν αμέσως μετά τις δηλώσεις καθώς είναι προγραμματισμένη σύσκεψη με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Αφού ακούσει τις απόψεις των επιστημόνων από τον αρμόδιο υπουργό Βασίλη Κικίλια, η κα Κεραμέως και ο ίδιος θα συναποφασίσουν για τον τρόπο που πρέπει λειτουργούν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε περίπτωση που υπάρχει μαθητής, ο οποίος έχει έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.



newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός στην Ελλάδα: Αναστέλλονται οι εκπαιδευτικές εκδρομές στο εξωτερικό"

Έκλεισε το τελωνείο στις Καστανιές – Εκατοντάδες πρόσφυγες στο σημείο υπό το βλέμμα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων (live video)

Κλειστό μέχρι νεωτέρας παραμένει το τελωνείο των Καστανέων Έβρου. Σύμφωνα με πληροφορίες,  το κλείσιμο του συγκεκριμένου συνοριακού σημείου διέλευσης πραγματοποιήθηκε λόγω της συγκέντρωσης, από την τουρκική πλευρά, σημαντικού αριθμού ατόμων (μεταναστών- προσφύγων) με πρόθεση να εισέλθουν στη χώρα.
Αυτή την στιγμή υπάρχει πλήθος μεταναστών και προσφύγων στα σύνορα, προσδοκώντας να περάσουν στην Ελλάδα. Ο όγκος του πλήθους αυξάνεται συνεχώς.
Στο σημείο βρίσκονται από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες σταδιακά αναμένεται να ενισχυθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτροπή ανεξέλεγκτης εισόδου ατόμων στο ελληνικό έδαφος.
Το κλείσιμο του τελωνείου έχει ως αποτέλεσμα να αποκλειστούν στο σημείο πολλοί Έλληνες, Τούρκοι και ξένοι επισκέπτες οι οποίοι δεν μπορούν να εισέλθουν  και να εξέλθουν από την χώρα.
Άγνωστο είναι πότε ο τελωνειακός σταθμός θα ανοίξει ξανά.
Οι Έλληνες που έμειναν στην Τουρκία θα πρέπει είτε να αναμένουν άνοιγμα του τελωνείου, είτε να εισέλθουν στην χώρα μέσω του Τελωνείου Κήπων ή μέσω Βουλγαρίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει όλα τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία.
Εκατοντάδες πρόσφυγες και στις ακτές του Αιγαίου
Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, εκατοντάδες πρόσφυγες συγκεντρώνονται και στις ακτές του Αιγαίου, στην περιοχή του Δικελί, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Μυτιλήνη, και ετοιμάζονται να περάσουν στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με μαρτυρίες τους σε τουρκικά μέσα, οι τουρκικές αρχές τους έχουν ενημερώσει ότι τα σύνορα έχουν ανοίξει και μπορούν να ξεκινήσουν το ταξίδι τους προς την Ευρώπη.
Επικοινωνία Μητσοτάκη – Μέρκελ
Λίγο νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε τηλεφωνικά με την καγκελάριο Μέρκελ, την οποία ενημέρωσε για την εξέλιξη αυτή.
Σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη δυνατή ετοιμότητα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος βρίσκεται ήδη στον Έβρο για να επιβλέψει την κατάσταση. Μαζί του είναι ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Ο υπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, μεταβαίνει σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος.
Το νέο προσφυγικό κύμα ξεκίνησε μετά το χτύπημα των δυνάμεων του Άσαντ εναντίον τουρκικών δυνάμεων, χθες το βράδυ, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον 33 Τούρκοι στρατιώτες. Αμέσως μετά η τουρκική κυβέρνηση δήλωσε αποφασισμένη να προχωρήσει σε ολοκληρωτικό στρατιωτικό χτύπημα εναντίον της Συρίας.
Ανώτατοι Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωναν τη νύχτα ότι η Τουρκία μένει, μεν, προσηλωμένη στην συμφωνία με την ΕΕ, ωστόσο δεν θα μπορεί πλέον να ελέγχει την ροή των μεταναστών προς την Ευρώπη.
Στην συνέχεια τουρκικά μέσα ενημέρωσης δημοσιοποίησαν βίντεο, τα οποία έδειχναν ροές προσφύγων να κατευθύνονται προς τα σύνορα φωνάζοντας «Yunanistan», δηλαδή «Ελλάδα».

Ανακλήθηκαν οι άδειες και τα ρεπό των αστυνομικών στον Έβρο

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα evros-news.gr, ανακλήθηκαν οι άδειες και κόπηκαν τα ρεπό των αστυνομικών στην περιοχή του Έβρου, λόγω της κατάστασης αυξημένης επιφυλακής που υπάρχει εξαιτίας των συγκεκριμένων εξελίξεων.
Tόσο οι Συνοριοφύλακες που έχουν ως κύρια αποστολή την αντιμετώπιση του λαθρομεταναστευτικού όσο και οι υπόλοιποι συνάδερφοι τους ενημερώθηκαν ότι κόβονται τα προγραμματισμένα τους ρεπό και ανακαλούνται οι άδειες, επειδή στην περιοχή της Αδριανούπολης αυτή την στιγμή, και ενδεχομένως σε άλλες αργότερα, εμφανίζονται πολύ κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα εκατοντάδες πρόσφυγες αλλά κυρίως παράνομους μετανάστες που ουδεμία σχέση έχουν με την εμπόλεμη περιοχή της Συρίας, με σκοπό να περάσουν στην Ελλάδα.
Αποτράπηκε η προσπάθεια εισόδου 300 παράνομων μεταναστών
Πριν από ώρα, οι 300 μετανάστες, νεαροί στην ηλικία όπως φαίνεται από τα βίντεο αλλά και τις φωτογραφίες που δημοσίευσαν οι Τούρκοι, βρέθηκαν αρχικά στην Αδριανούπολη με λεωφορεία τα οποία μάλιστα, όπως φέρονται να δήλωσαν οι ίδιοι, τους μετέφεραν δωρεάν από την Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια μέσω του τουρκικού τελωνείου στις Καστανιές προσπάθησαν να περάσουν στην Ελλάδα. Αποτράπηκε όμως η προσπάθεια τους από δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονται στο σημείο, ενώ εκεί έχει φτάσει και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Πασχάλης Συριτούδης.

Κομισιόν: Αναμένουμε από την Τουρκία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένει πως η Άγκυρα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε για τον έλεγχο της ροής των μεταναστών, επισήμανε σήμερα η Κομισιόν, διευκρινίζοντας πως η Τουρκία δεν έχει ανακοινώσει επίσημα κάποια αλλαγή στην πολιτική της για τους πρόσφυγες.
«Θα ήθελα να τονίσω πως δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση από τουρκικής πλευράς για οποιεσδήποτε αλλαγές στην πολιτική της για τους αιτούντες άσυλο, τους πρόσφυγες ή τους μετανάστες», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν, ο Πέτερ Στάνο, σε συνέντευξη Τύπου.
«Άρα από τη δική μας άποψη η δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας… εξακολουθεί να ισχύει και αναμένουμε πως η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της που απορρέουν από τη δήλωση αυτή. Οι τουρκικές αρχές επιβεβαίωσαν επίσημα ότι δεν υπάρχει αλλαγή στην επίσημη πολιτική… αναμένουμε ότι θα εξακολουθήσει να μένει έτσι» πρόσθεσε ο ίδιος.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκλεισε το τελωνείο στις Καστανιές – Εκατοντάδες πρόσφυγες στο σημείο υπό το βλέμμα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων (live video)"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news