facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Απολύμανση για τον κορονοϊό στο κτήριο του ΣΚΑΪ

Σε απολύμανση στο κτήριο το οποίο συστεγάζονται τα γραφεία του ομίλου ΣΚΑΪ και της Καθημερινής θα προχωρήσουν οι υγειονομικές αρχές την Παρασκευή, λόγω πιθανότητας μετάδοσης του κορονοϊού.

Στα συγκεκριμένα γραφεία συστεγάζεται η ναυτιλιακή εταιρεία του Γιάννη Αλαφούζου Okeanis, στην οποία εργάζεται ο σύζυγος της 40χρονης γυναίκας η οποία είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Αττική.

Η 40χρονη, η οποία εργάζεται στην Τράπεζα Πειραιώς και είχε ταξιδέψει πριν λίγες ημέρες στο Μιλάνο για την εβδομάδα μόδας, μαζί με την κόρη της, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αττικόν». Οι αρχές προχωρούν στην ιχνηλάτηση των κινήσεών της, εξετάζοντας τόσο τα άτομα του στενού περιβάλλοντός της, μεταξύ των οποίων και ο σύζυγός της, όσο και τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή.

Έτσι, για προληπτικούς λόγους αποφασίστηκε να υπάρξει απολύμανση στο κτήριο που συστεγάζονται οι όμιλοι του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής με τα γραφεία της Okeanis. Το κτήριο επισκέφθηκε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος καθησύχασε το προσωπικό.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Απολύμανση για τον κορονοϊό στο κτήριο του ΣΚΑΪ"

Ψηφίστηκε το νέο ασφαλιστικό στη Βουλή

Δεκτό και επί του συνόλου έγινε, μετά την ψήφισή του επί της αρχής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας με τίτλο «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ψηφιακός μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e- Ε.Φ.Κ.Α.)».

Νωρίτερα, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ για την αρχή του νομοσχεδίου, και επί συνόλου 286 παρόντων βουλευτών, υπέρ ψήφισαν 158 βουλευτές της συμπολίτευσης και κατά 128 βουλευτές της αντιπολίτευσης. Επίσης, στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο 47, για την κατάργηση της «13ης σύνταξης», επί 286 παρόντων βουλευτών, υπέρ ψήφισαν επίσης 158 βουλευτές, και κατά 128 βουλευτές.-

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ψηφίστηκε το νέο ασφαλιστικό στη Βουλή"

Κορωνοϊός: Απολύμανση στο κτίριο της Τράπεζας Πειραιώς όπου εργαζόταν η 40χρονη

Στην άμεση λήψη μέτρων σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς, μετά τη διάγνωση ότι 40χρονη εργαζόμενη έχει προσβληθεί από κορωνοϊό. Η γυναίκα είναι στέλεχος της Τράπεζας, εργάζεται στο κεντρικό κτίριο και ως εκ τούτου δεν έρχεται σε επαφή με κοινό.

Ειδικότερα, η τράπεζα ανακοίνωσε:

H Tράπεζα Πειραιώς ενημερώθηκε σήμερα από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) ότι ένας εργαζόμενός της στο κτήριο Αμερικής 4 διαγνώσθηκε με τον ιό COVID-19.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το σχετικό σχέδιο που είχε ήδη καταρτισθεί από την Τράπεζα για το θέμα σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Δ.Υ.

Εφαρμόζοντας το σχετικό πρωτόκολλο, συγκλήθηκε σύσκεψη με κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. και υλοποιούνται τα ακόλουθα μέτρα για καθαρά προληπτικούς λόγους:

-απολύμανση στο κτήριο Αμερικής 4 την Παρασκευή 28/02/2020

-εκκένωση του ορόφου του κτηρίου, στο οποίο εμφανίσθηκε το κρούσμα του ιού για τις επόμενες 14 ημέρες.

-εργασία από το σπίτι για το διάστημα των 14 ημερών για τους εργαζομένους στον όροφο όπου εμφανίσθηκε το κρούσμα

-εφαρμογή των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ.

Η Τράπεζα Πειραιώς δρα με σταθερό γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων της, ενώ με την εφαρμογή του σχεδίου επιχειρηματικής λειτουργικής συνέχειας, διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Απολύμανση στο κτίριο της Τράπεζας Πειραιώς όπου εργαζόταν η 40χρονη"

Κεραμέως: Τις μεταρρυθμίσεις στην παιδεία παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο

Σε τρεις άξονες θα κινούνται οι μεταρρυθμίσεις που προγραμματίζει το υπουργείο Παιδείας, όπως αυτές παρουσιάστηκαν από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο.

Πρόκειται για αλλαγές στο πρόγραμμα του σχολείου, τις εκπαιδευτικές δομές και την ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου. Όπως ανέφερε το υπουργείο σε σχετική ανακοίνωση, οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν με «συνδυασμό νομοθετικών ρυθμίσεων, υπουργικών αποφάσεων και ευρύτερων δράσεων».

Ειδικότερα, για το πρόγραμμα του σχολείου, οι αλλαγές που προβλέπονται είναι:

– Διαμόρφωση νέων προγραμμάτων σπουδών και σταδιακή επιμόρφωση εκπαιδευτικών ήδη από τον Απρίλιο του 2020.

– Πιλοτική ένταξη των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων το σχολικό έτος 2020-2021 στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα.

– Ενίσχυση πληροφορικής, κλασικών γραμμάτων, ξένων γλωσσών και φυσικής αγωγής.

– Τροποποίηση των εξεταζόμενων μαθημάτων και σταδιακή αλλαγή της φιλοσοφίας των εξετάσεων – έμφαση στις ερευνητικές εργασίες.

– Θεσμοθέτηση Τράπεζας Θεμάτων, ήδη από το 2020-21 για την Α’ Λυκείου.

– Ενίσχυση του Εθνικού Απολυτηρίου.

Για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου, προβλέπεται:

– Έμφαση στην επιμόρφωση, με πρωτοπόρες δράσεις και καινοτόμες μεθόδους. Σε πρώτη φάση, θα επενδυθούν 14 εκατομμύρια ευρώ στο ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης.

– Αξιολόγηση της σχολικής μονάδας από το 2020-21, και αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου, ώστε να εξασφαλιστεί η εφαρμογή της.

– Δρομολόγηση από το 2020 διαδικασίας για την αξιολόγηση εκπαιδευτικών.

Για τις εκπαιδευτικές δομές, προβλέπονται:

– Αλλαγές στις δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου: διακριτή έμφαση στην παιδαγωγική υποστήριξη σχολικών δικτύων, πιο αξιοκρατική διαδικασία επιλογής στελεχών εκπαίδευσης.

– Για τους δασκάλους: διπλή μοριοδότηση δυσπρόσιτων περιοχών, προτεραιότητα στην κάλυψη κενών των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων, διετής διάρκεια πινάκων.

– Για τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία: 24 πρότυπα και 38 πειραματικά σχολεία αναμένεται να λειτουργούν από το Σεπτέμβριο του 2020, ενώ θα πραγματοποιηθεί και ανοιχτή πρόσκληση εντός του 2020 για επέκταση.

– Ασφάλεια στο σχολείο: Δάσκαλος/Καθηγητής Εμπιστοσύνης, θέσπιση σχολικών κανονισμών, αναδιάρθρωση των παιδαγωγικών μέτρων και τακτική συλλογή δεδομένων μέσω της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας.

Επίσης, το πρόγραμμα του υπουργείου περιλαμβάνει βελτιωτικές ρυθμίσεις για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Η υπουργός ανέφερε τις εξής:

– Εξωστρέφεια: δυνατότητα ίδρυσης ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων από κάθε ΑΕΙ (χωρίς να απαιτείται έγκριση Υπουργού και χωρίς υποχρεωτική συνεργασία με άλλο ίδρυμα), θεσμοθέτηση κοινών και διπλών προγραμμάτων σπουδών μεταξύ ελληνικών και ξένων ΑΕΙ, διευκολύνσεις στην προσέλκυση και τη διαμονή αλλοδαπών φοιτητών (π.χ. απαλλαγή από ΔΟΑΤΑΠ).

– Αλλαγές στη διοίκηση: ενιαίο ψηφοδέλτιο για τις εκλογές των Πρυτανικών Αρχών, ηλεκτρονική ψηφοφορία, καθιέρωση της τετραετούς θητείας.

– Αλλαγές στις μετεγγραφές: εξορθολογισμός οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων, προσθήκη ακαδημαϊκού κριτηρίου (επίτευξη υψηλού ποσοστού επί της βάσης του τελευταίου εισαχθέντος).

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κεραμέως: Τις μεταρρυθμίσεις στην παιδεία παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο"

Κορονοϊός: Δυο ώρες περίμενε στην ουρά του νοσοκομείου Σωτηρία η 40χρονη γυναίκα

Η 40χρονη γυναίκα δεν άντεξε να περιμένει στην ουρά και αποφάσισε να πάει σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Νοσηλεύεται πλέον στο Αττικόν και παρουσιάζει ήπια συμπτώματα. Λουκέτο για 14 μέρες στο σχολείο του γιου της 38χρονης στην Θεσσαλονίκη.

Επί δυο ώρες περίμενε στην ουρά προκειμένου να εξεταστεί η 40χρονη γυναίκα από το Μαρούσι που είναι ο άνθρωπος που διαγνώστηκε ως το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsit.gr η γυναίκα περίμενε μάταια να εξεταστεί στο νοσοκομείο Σωτηρία επί δυο ώρες και έτσι αποφάσισε για να τελειώσει η ταλαιπωρία της να μεταβεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Η γυναίκα, που είναι 40 ετών και μένει στο Μαρούσι είχε ως αρχική επιλογή της ένα από τα δημόσια νοσοκομεία αναφοράς. Όμως το μετάνιωσε πικρά.

Η γυναίκα που είναι υπάλληλος της Τράπεζας Πειραιώς και σύζυγος στελέχους μεγάλης εταιρείας στα νότια προάστια και είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία επισκέφθηκε στη συνέχεια το ιδιωτικό θεραπευτήριο και από εκεί την παρέπεμψαν στο Αττικόν που είναι και νοσοκομείο αναφοράς.

Τα άλλα δυο επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι στην Θεσσαλονίκη και πρόκειται για την 38χρονη επιχειρηματία και τον γιο της, μαθητή Δημοτικού.

Το τρίτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Η κατάσταση της υγείας και των τριών ανθρώπων που έχουν προσβληθεί είναι καλή και παρακολουθούνται από τους ειδικούς.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ιχνηλατείται και το κρούσμα που νοσηλεύεται στην Αθήνα έτσι ώστε να εντοπιστούν όλοι οι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί της κατά και μετά την επιστροφή της από την Ιταλία.

«Είναι στην περιοχή των Αθηνών το τρίτο κρούσμα. Είναι σε καλή κατάσταση και θα νοσηλευθεί σε νοσοκομείο αναφοράς. Είναι νεαρή συμπατριώτισσα», δήλωσε ο κ. Τσιόδρας.

Κλειστό για 14 ημέρες το σχολείο του γιου της 38χρονης

Όπως έγινε επίσης γνωστό το σχολείο του παιδιού της 38χρονης που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ θα μείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους για τουλάχιστον 14 ημέρες. Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Υγείας αποφασίστηκε η προσωρινή αναστολή λειτουργίας του 105ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης για 14 ημέρες, από 28/2 ως και 12/3, «λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος κοροναϊού».

Όπως διευκρινίστηκε, είναι πολύ σημαντικό να ελεγχθεί ο περίγυρος των κρουσμάτων αλλά και όλοι όσοι εκτιμούν ότι ήρθαν σε επαφή μαζί τους να βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε εάν εμφανίσουν το παραμικρό ύποπτο κρούσμα να απευθυνθούν στον ΕΟΔΥΥ ή στον θεράποντα ιατρό τους.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Δυο ώρες περίμενε στην ουρά του νοσοκομείου Σωτηρία η 40χρονη γυναίκα"

Δεν καταδίκασαν την επίθεση και σε λίγο θα επιτεθούν στα σπίτια όλων των αστυνομικών

Παραθέτουμε κείμενο αναγνώστη του bloko.gr: Με την μη καταδίκη της επίθεσης στο ξενοδοχείο κατά την ώρα του ύπνου των αστυνομικών από συσσωμα τα κόμματα και τους πολιτικούς κ Καραιβαζ με την ίδια λογική αύριο θα δούμε σε σπίτια αστυνομικών των διας Ματ ασφάλεια αντιτρομοκρατική τροχαία παντού αν τα εντοπίζουν όπως τα ξενοδοχεία επιθέσεις εξαγριωμένων εγκληματιών τρομοκρατών πολιτών αναρχικών;;

Το πολιτικό προσωπικό οι βουλευτές ιδίως τα κόμματα με επικεφαλή το ΚΚΕ που πρωτοστατεί στα επεισόδια εναντίον των αστυνομικών εργατών που υπερασπίστηκε παλαιότερα τρώγοντας και χημικά θα είναι και είναι υπόλογοι αν αύριο δούμε ανάλογες επιθέσεις σε οικίες ξενοδοχεία σε άλλες περιοχές όπου διαμένουν ένστολοι

Σήμερα σύσσωμοι πρέπει να καταδικάσουν και να προστατεύσουν Έλληνες εργαζόμενους αστυνομικούς που υπακούουν όπως λέει ο όρκος του εντολές χωρίς να μπορούν να αρνηθούν υπηρεσιακών και πολιτικών προϊσταμένων τους.

bloko
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν καταδίκασαν την επίθεση και σε λίγο θα επιτεθούν στα σπίτια όλων των αστυνομικών"

Κορωνοϊός: Έως δύο χρόνια φυλάκιση σε όποιον συμμετέχει σε καρναβάλι (απόφαση)

Με έως δύο χρόνια φυλάκιση κινδυνεύουν όσοι αιρετοί αλλά και άλλοι φορείς παρακούσουν την εντολή του υπουργείου Υγείας και δεν ματαιώσουν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις. Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική  ΑΠΟΦΑΣΗ( ΚΥΑ) των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο άρθρο 6 της ΠΝΠ σχετικά με τα μέτρα για τον κορωνοϊο στην οποία αναφέρεται η ΚΥΑ: «Όποιος δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα του παρόντος άρθρου τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) ετών, εκτός αν η πράξη τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη».
Υπενθυμίζεται ότι την ματαίωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα λόγω του κορωνοϊού ανακοίνωσε το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Υγείας.
Ωστόσο, κάποιοι δήμοι και φορείς σε όλη την χώρα δεν δηλώνουν διατεθιμένοι να υπακούσουν. Συγκεκριμένα:
-Στην Κέρκυρα η δήμαρχος Μερόπη Υδραίου  αρχικά ανακοίνωσε ότι θα γίνουν κανονικά οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους. Ωστόσο, στη συνέχεια, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν ανακοίνωσε ότι «ματαιώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις», δηλώνοντας ότι «σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να παίζουμε με την υγεία των πολιτών».
–Στην Πάτρα επιχειρηματίες και καρναβαλιστές δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν κανονικά στις εκδηλώσεις. 
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Έως δύο χρόνια φυλάκιση σε όποιον συμμετέχει σε καρναβάλι (απόφαση)"

Σε λειτουργία η πλατφόρμα δήλωσης τετραγωνικών ακινήτων

Σε λειτουργία η πλατφόρμα δήλωσης τετραγωνικών ακινήτων
Εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης τετραγωνικών ακινήτων
Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από την ΚΕΔΕ, με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών, για την ηλεκτρονική υποβολή αρχικής ή διορθωτικής δήλωσης της επιφάνειας ακινήτων στους δήμους της χώρας
Μέσω της εφαρμογής παρέχεται η πληροφόρηση για τα στοιχεία των ακινήτων, όπως είναι καταχωρημένα στην εφαρμογή Περιουσιολογίου (Ε9) της ΑΑΔΕ.
Για τη διευκόλυνση συμπλήρωσης της δήλωσης των πολιτών, η εφαρμογή:
  • επικοινωνεί με την εφαρμογή Περιουσιολογίου (Ε9) της ΑΑΔΕ απ’ όπου παρέχεται η πληροφόρηση για τα στοιχεία των ακινήτων και
  • επικοινωνεί με τον ΔΕΔΔΗΕ για τα ηλεκτροδοτούμενα, απ’ όπου αντλεί πληροφορίες σχετικές με τον αρ. παροχής του ακινήτου
Για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα πραγματοποιείται διασταύρωση των τ.μ. του ΤΑΠ με το σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ.
Μέσω της εφαρμογής οι πολίτες καλούνται να δηλώσουν στον οικείο δήμο τα πραγματικά στοιχεία των ακινήτων, καθώς τυχόν ανακρίβειες επισύρουν τις κυρώσεις που προβλέπονται στην εφαρμοζόμενη για τα έσοδα των δήμων νομοθεσία (άρθρο 2, νόμου 429/1976, παρ. 11 και 14, άρθρο 10, νόμου 1080/1980, παρ. 12 και 16, άρθρο 24, νόμου 2130/1993).
Αν για κάποιο ακίνητό δεν είναι δυνατή η δήλωση μέσω της εφαρμογής, οι πολίτες πρέπει να απευθύνονται στον οικείο δήμο, μέχρι 31 Μαρτίου 2020
Μετάβαση στην εφαρμογή tetragonika.govapp.gr
Συχνές Ερωτήσεις
Γενικές Ερωτήσεις
Ποιοι είναι οι υπόχρεοι σε δήλωση βάσει του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου;
Η υποχρέωση δήλωσης για το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού προβλέπεται στο άρθρο 2 του ν. 25/1975, όπου και συναρτάται με την αρχική ηλεκτροδότηση του ακινήτου (παρ. 1), την περίπτωση τροποποίησης της αρχικά δηλωθείσας επιφάνειας του ακινήτου (παρ. 3) και την διαδοχή στη χρήση του ακινήτου (β’ εδάφιο στην παρ.3 που προστέθηκε με την παρ.4 του άρθρου 27 του Ν.2130/1993).
Οι ίδιες διατάξεις εφαρμόζονται και για τους μη στεγασμένους χώρους, εφόσον αυτοί χρησιμοποιούνται (παρ. 2, άρθρο 3 του ν. 25/1975).
Η επιφάνεια που καθορίζεται κατά τα παραπάνω χρησιμοποιείται και για τον υπολογισμό του φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων (παρ. 3, αρ. 10 του ν. 1080/1980).
Για το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, υπόχρεος είναι ο ιδιοκτήτης ή επικαρπωτής ή νομέας των πάσης φύσεως ακινήτων εντός σχεδίου πόλεως ή των κτισμάτων που βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλεως (νόμιμα ή αυθαίρετα) (παρ. 5, αρ. 24 του ν. 2130/1993).
Ποιοι, από όσους αφορά η ρύθμιση του άρθρου 51 παρ. 2 του ν. 4647/2019, δύνανται να προχωρήσουν σε δήλωση, μέσω της Πλατφόρμας Δήλωσης Διόρθωσης Τ.Μ Ακινήτων;
Σύμφωνα με το άρθρο 51 παρ. 2 του ν. 4647/2019 οι υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου περί του υπολογισμού φόρων, τελών και εισφορών προς τους ΟΤΑ Α’ βαθμού μπορούν να υποβάλουν δήλωση με τα ορθά στοιχεία μέχρι 31/3/2020, χωρίς την επιβολή προστίμων για τη µη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης.
Δεδομένου ότι τα στοιχεία των ακινήτων, για τα οποία υπάρχει η δυνατότητα δήλωσης διόρθωσης στην Πλατφόρμα, προέρχονται από το Περιουσιολόγιο (Ε9), δήλωση μπορούν να κάνουν οι ιδιοκτήτες των εν λόγω ακινήτων.
Η δήλωση αφορά αποκλειστικά διόρθωση της επιφάνειας του ακινήτου με βάση τα πραγματικά στοιχεία και συνιστά γνωστοποίηση της μεταβολής που προήλθε από οποιαδήποτε αιτία (μη υποβολή αρχικής δήλωσης, υποβολή ανακριβούς δήλωσης, τακτοποίηση κλπ), χωρίς να παρέχεται η δυνατότητα τροποποίησης της χρήσης του ακινήτου όπως αυτή εμφανίζεται.
Ποια είναι η προθεσμία υποβολής της δήλωσης διόρθωσης στην Πλατφόρμα Δήλωσης Διόρθωσης Τ.Μ Ακινήτων;
Σύμφωνα με τα οριζόμενα στη σχετική διάταξη του νόμου (άρθρο 51 παρ. 2 του ν. 4647/2019) η δήλωση διόρθωσης θα πρέπει να υποβληθεί στην Πλατφόρμα μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2020.
Ποια είναι τα οφέλη της εμπρόθεσμης υποβολής δήλωσης στην Πλατφόρμα Δήλωσης Διόρθωσης Τ.Μ. Ακινήτων για τους υπόχρεους;
Η απαλλαγή από πρόστιμα ή αναδρομικές χρεώσεις σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Τυχόν διαφορές στους αναλογούντες φόρους, τέλη και εισφορές εκ των δηλώσεων του προηγούμενου εδαφίου υπολογίζονται και οφείλονται μόνο από την 1/1/2020.
Τι συνέπειες έχει η παρέλευση της προθεσμίας της παρ. 2 του αρ. 51 του ν. 4647/2019, σε περίπτωση που δεν δηλωθούν οι πρόσθετες επιφάνειες;
Η διάταξη της παρ. 2 του αρ. 51 του ν. 4647/2019 είναι μια εξαιρετική ρύθμιση που παρέχει ισχυρό κίνητρο για την υποβολή των στοιχείων επί των ακινήτων, που χρησιμοποιούν οι δήμοι για την είσπραξη των εσόδων τους.
Μετά τη λήξη της προθεσμίας θα εφαρμόζονται οι διατάξεις που ισχύουν, σε περίπτωση διαπίστωσης μη υποβολής ή ανακρίβειας της δήλωσης (αρ. 2, ν. 429/1976, παρ. 11 & 14, αρ. 10, ν. 1080/1980, παρ. 12 & 16, αρ. 24, ν. 2130/1993), σε συνδυασμό με το δικαίωμα των δήμων να εισπράττουν τέλη, που ανάγονται σε προηγούμενα έτη (αρ. 32, ν. 4304/2014; ΝΣΚ 141/2015).
Ερωτήσεις σχετικά με την Εφαρμογή
Τι σημαίνουν οι καταστάσεις της Δήλωσής μου;
Μία δήλωση μπορεί να βρίσκεται σε μία από τις παρακάτω καταστάσεις:
Προσωρινά αποθηκευμένη: έχετε συμπληρώσει σωστά όλα τα απαραίτητα στοιχεία της δήλωσής σας και την έχετε αποθηκεύσει στην εφαρμογή, χωρίς όμως να την έχετε αποστείλει στον οικείο Δήμο.
Έχει Υποβληθεί: έχετε επιλέξει οριστικοποίηση της δήλωσης και την έχετε αποστείλει στον οικείο Δήμο.
Σε επεξεργασία: αρμόδιος υπάλληλος του οικείου Δήμου έχει ξεκινήσει την επεξεργασία της δήλωσής σας. Σε αυτή την κατάσταση δεν μπορείτε πλέον να την επεξεργαστείτε ή να τη διαγράψετε.
Ολοκληρώθηκε: αρμόδιος υπάλληλος του οικείου Δήμου έχει ολοκληρώσει την επεξεργασία της δήλωσής σας.
Απορρίφθηκε: αρμόδιος υπάλληλος του οικείου Δήμου απέρριψε τη δήλωσής σας.
Έχω κάνει Δήλωση. Μπορώ να την επεξεργαστώ;
Για να μπορέσετε να επεξεργαστείτε μία δήλωσή σας, θα πρέπει είτε:
  • να μην έχει οριστικοποιηθεί (υποβληθεί στον οικείο Δήμο)
  • να έχει οριστικοποιηθεί (υποβληθεί στον οικείο Δήμο) αλλά να μην βρίσκεται σε κατάσταση επεξεργασίας. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να κάνετε αναίρεση οριστικοποίησης, να προχωρήσετε στις αλλαγές που θέλετε, να την αποθηκεύσετε προσωρινά και να την οριστικοποιήσετε ξανά. 
Πως μπορώ να συμπληρώσω τον αριθμό παροχής;
Ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος είναι ο αριθμός που βρίσκεται χτυπημένος στην ασημί μεταλλική πλακέτα που βρίσκεται στο κουτί του μετρητή ηλεκτρικού ρεύματος (της ΔΕΗ ή άλλου παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας).
Ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και που βρίσκεται
Ολόκληρος ο αριθμός βρίσκεται στον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος (της ΔΕΗ ή άλλου παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας) στην πρώτη σελίδα πάνω δεξιά με την ένδειξη Αριθμός Παροχής.
Για παράδειγμα, στην ένδειξη Αριθμός Παροχής αναγράφεται π.χ. 1 23456789-02 5
Ο πρώτος αριθμός (1) που χωρίζεται με διάστημα από τα επόμενα 8 είναι ο κωδικός περιοχής που βρίσκεται ο μετρητής
Οι επόμενοι οκτώ αριθμοί (23456789) που χωρίζονται με παύλα από τα επόμενα 2 είναι το νούμερο που είναι χτυπημένο στην πλακέτα
Οι δυο επόμενοι αριθμοί (02) μετά την παύλα είναι ο αριθμός διαδοχής, που αλλάζει (αυξάνεται) όταν ο μετρητής (ρολόι) αλλάζει πάροχο ή κάτοχο.
Στην παρούσα εφαρμογή, οι αριθμοί που πρέπει να συμπληρώσετε στο πεδίο -Αριθμός Παροχής- είναι οι 8 αριθμοί της 2ης οδηγίας.
odigostoupoliti
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε λειτουργία η πλατφόρμα δήλωσης τετραγωνικών ακινήτων"

Ακυρώνονται όλες οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Περιφέρεια Αττικής

Η περιφέρεια Αττικής καλεί όλους τους δήμους ευθύνης της μετά από τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας σχετικά με την αντιμετώπιση του κοροναϊού, να προβούν για προληπτικούς λόγους σε ακύρωση όλων των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για το Καρναβάλι για το διάστημα ως και την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου.

Στο πλαίσιο αυτό ακυρώνονται και οι σχετικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί από την Περιφέρεια Αττικής και τους δήμους Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Ιλίου στο Πάρκο Τρίτση για την Καθαρά Δευτέρα.

Έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια στις 6 το απόγευμα

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Αττικής Λ. Συγγρού 15-17, έκτακτη σύσκεψη με κεντρικό θέμα την εποχική γρίπη και τον κοροναϊό.

Στη σύσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη θα συμμετέχουν ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες, η Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, εκπρόσωποι από τους Ιατρικούς Συλλόγους Αττικής και Πειραιά, εκπρόσωποι επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων, της ΕΙΝΑΠ, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, του ΣΦΕ , του ΠΕΦ, κ.α.

doxthi
Διαβάστε Περισσότερα » "Ακυρώνονται όλες οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Περιφέρεια Αττικής"

Τουλουπάκη σε Προανακριτική: «Παρανομεί όποιος κατέχει ή διαρρέει τα έγγραφα του FBI για τη Novartis»

Ποινικές ευθύνες ενδέχεται να έχουν όσοι διαρρέουν ή χρησιμοποιούν απόρρητα έγγραφα του FBI για τη Novartis, προειδοποιεί η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς.

Αφορμή ένα νέο αίτημα της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που έφτασε χθες στην Ελένη Τουλουπάκη, μετά την άρνηση της τελευταίας να αποστείλει τα έγγραφα του FBI, επικαλούμενη ρήτρες και διεθνείς συμβάσεις.

Μόνο που σε αυτό το νέο αίτημα της Προανακριτικής της Βουλής ζητούνται έξι συγκεκριμένα έγγραφα, με τους αριθμούς πρωτοκόλλου τους και τις αντίστοιχες ημερομηνίες.

Εισαγγελικές πηγές λένε ότι τα στοιχεία αυτά είναι σε γνώση μόνο της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς.

Στον «πόλεμο» διά… αλληλογραφίας που συνεχίζεται, η κα Τουλουπάκη απέστειλε έγγραφη απάντηση στην Επιτροπή, την οποία κοινοποιεί στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Στο έγγραφο της η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς απαντά ξανά αρνητικά στη διαβίβαση των εγγράφων και σύμφωνα με πληροφορίες, επισημαίνει ότι οποίος έχει στην κατοχή του αυτά τα έγγραφα του FBI ή γνωστοποίησε στην Επιτροπή στοιχεία από αυτά ( όπως τους αριθμούς πρωτοκόλλου) ή όποιος παρείχε αντίγραφα στην Επιτροπή, ενδεχομένως έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα.

Η εισαγγελέας επαναλαμβάνει στο έγγραφο της ότι είναι υποχρέωση της Ελλάδας να σεβαστεί τη σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ , η οποία επιβάλλει περιορισμούς στη χρήση εγγράφων και μόνο με προηγούμενη συγκατάθεση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουλουπάκη σε Προανακριτική: «Παρανομεί όποιος κατέχει ή διαρρέει τα έγγραφα του FBI για τη Novartis»"

Creta Farms: Εγκρίθηκε το σχέδιο εξυγίανσης και επιστρέφει στα ράφια των σούπερ μάρκετ

Το σχέδιο εξυγίανσης της αλλαντοβιομηχανίας Creta Farms ενέκριναν σήμερα οι μέτοχοι της εταιρείας, δίνοντας ουσιαστικά το «πράσινο φως» στον κ. Δημήτρη Βιντζηλαίο και την εταιρεία του Impala Hellas, να ξεκινήσουν άμεσα την υλοποίησή του. Συνάπτονται συμφωνίες με όλους τους μεγάλους retailers με σκοπό όλοι οι κωδικοί να επανέλθουν σε όλες τις αλυσίδες και σημεία Horeca μέχρι τέλος Ιουνίου. Στόχος αποτελεί ο τριπλασιασμός των πωλήσεων την επόμενη δεκαετία. Στις 20 Μαρτίου η δικάσιμος ημέρα της αίτησης για την υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα.

H έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Creta Farms ενέκρινε σήμερα σε ήπιο κλίμα το σχέδιο εξυγίανσης και τη στρατηγική συμφωνία που έχει επιτευχθεί με την Impala Hellas του κ. Δημήτρη Βιντζηλαίου σχεδόν ομόφωνα με ποσοστό 97,92% των παρισταμένων και 84,52% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου. Ο κ. Μάνος Δομαζάκης, ένας από τους βασικούς μετόχους της εταιρείας, υπερψήφισε την συμφωνία.

Είχε προηγηθεί κατάθεση στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου της αίτησης για την υπαγωγή της αλλαντοβιομηχανίας στο άρθρο 106 β&δ του πτωχευτικού κώδικα και η δικάσιμος έχει ορισθεί για τις 20 Μαρτίου, ενώ ήδη έχει κατατεθεί σχετική γνωστοποίηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και αναμένεται η σχετική απόφαση. Οι όροι που επιβάλλει το σχέδιο εξυγίανσης θα καταστήσουν την επιχείρηση βιώσιμη και ικανή, πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας της Κρήτης. Σύμφωνα με αυτό, η νέα Creta Farms εκτιμάται ότι θα επιτύχει ετήσιο ρυθμό αύξησης πωλήσεων άνω του 10% με στόχο τον τριπλασιασμό του κύκλου εργασιών της εταιρείας μέσα στην επόμενη δεκαετία (στόχος 130 εκατ. ευρώ).

Εν τω μεταξύ, ενδιάμεση χρηματοδότηση 4 εκατ. ευρώ, υπογράφηκε μεταξύ της Creta Farms, των πιστωτριών τραπεζών και της Impala Hellas, εξασφαλίζοντας την κανονικότητα στη δραστηριότητα της εταιρείας μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για την υλοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης.

H είσοδος του στρατηγικού επενδυτή μέσω της συμφωνίας εξυγίανσης εξασφαλίζει ότι με την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι εργαζόμενοι της εταιρείας θα ενταχθούν σε έναν μεγάλο διεθνή όμιλο, όπου θα αποκτήσουν μεγαλύτερη εργασιακή ασφάλεια

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με τα οικονομικά μεγέθη της Impala Invest, το 2019 ο τζίρος ανήλθε στα 210 εκατ. ευρώ, τα κέρδη EBITDA στα 22 εκατ. ευρώ, τα ίδια κεφάλαια στα 145 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη πάνω από 10 εκατ. ευρώ.

Έτσι, τα προϊόντα της Creta Farms επιστρέφουν δυναμικά και με γοργούς ρυθμούς στα ράφια των ελληνικών σουπερμάρκετ. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι συμφωνίες με όλους τους μεγάλους retailers με σκοπό όλοι οι κωδικοί να επανέλθουν σε όλες τις αλυσίδες και σημεία horeca μέχρι τέλος Ιουνίου.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Creta Farms: Εγκρίθηκε το σχέδιο εξυγίανσης και επιστρέφει στα ράφια των σούπερ μάρκετ"

Ακύρωση Πατρινού Καρναβαλιού 2020 - Πελετίδης: "Οφείλουμε να υπακούσουμε" - Ετοιμάζουν καλοκαιρινό καρναβάλι! - ΒΙΝΤΕΟ

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης. 
"Οφείλουμε να υπακούσουμε στην εντολή του υπουργείου" είπε ο Δήμαρχος.
Ταυτόχρονα ζητούν από την πολιτεία αποζημίωση για τον Δήμο και τους επαγγελματίες 
Ο Κώστας Πελετίδης αναφερόμενος στους αντάρτες που θα παρελάσουν κανονικά ζήτησε να υπακούσουν και να ακυρώσουν. 
Ο Δήμος υπόσχεται καλοκαιρινό καρναβάλι και μάλιστα υποστήριξαν πως θα διοργανωθεί για την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου
Έκτακτη Συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου, θα γίνει  σήμερα 27η Φεβρουαρίου 2020, ημέρα Πέμπτη  και ώρα 17.30, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο κτίριο ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, με το παρακάτω  θέμα:
-  Ακύρωση των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού (εισηγητής: κ. Δήμαρχος)
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 
Μετά την κυβερνητική απόφαση για παύση των καρναβαλικών
εκδηλώσεων σε όλη την χώρα για τον φόβο μετάδοσης του κοροναϊού, ο
Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, προέβη σε δηλώσεις προς τα
ΜΜΕ, λίγη ώρα πριν την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού
Συμβουλίου για το θέμα.
Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Πατρέων πλαισιωμένος από τον Πρόεδρο του
Δημοτικού Συμβουλίου, Π. Μελά, την Αντιδήμαρχο Υγείας Πρόνοιας,
Βίβιαν Σαμούρη και την Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης
«Καρναβάλι Πάτρας» του Δήμου Πατρέων, Ήρα Κουρή, είπε:
«Με ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας κ. Κικίλια και εν συνεχεία μέσω
Κοινής Διυπουργικής Απόφασης και Πράξης Νομοθετικού περιεχομένου,
ενημερωθήκαμε ότι ματαιώνονται οι Καρναβαλικές, πολιτιστικές,
αθλητικές κλπ. εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, ώστε να μην εξαπλωθεί
περαιτέρω ο κορωναϊός.
Η ματαίωση των εκδηλώσεων προκάλεσε αναστάτωση, προκαλεί πικρία,
δυσαρέσκεια και απογοήτευση στους εργαζόμενους του Δήμου, σε όλους
όσους πάλεψαν για να έχουμε ένα αποτέλεσμα άξιο της πόλης μας. Στους
συνδημότες μας, τα καρναβαλικά γκρουπ, που όλο το χρόνο
δημιουργούν το κορυφαίο Καρναβάλι της Ελλάδας. Προκαλεί
ταυτόχρονα σοβαρά οικονομικά προβλήματα στα μέλη των πληρωμάτων
και στους επαγγελματίες της πόλης μας.
Καλούμαστε να υλοποιήσουμε την κοινή διυπουργική απόφαση
ματαίωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων.
Είναι ένα υποχρεωτικό μέτρο, για την προστασία της δημόσιας υγείας και
της ζωής των συνδημοτών και των επισκεπτών της πόλης μας, το οποίο
είναι πρώτιστο καθήκον για όλους μας. Επιβάλλεται να ακολουθήσουμε
πιστά τις υποδείξεις των επιστημονικών φορέων που είναι
επιφορτισμένοι με τη δημόσια υγεία. Κατανοούμε πολύ καλά ότι αυτή η
εξέλιξη ανέτρεψε τον σχεδιασμό όλης της πόλης μας.
Η απόφαση της κυβέρνησης για τη ματαίωση των εκδηλώσεων σε όλη τη
χώρα, δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για τις πολιτικές ευθύνες της, σε
σχέση με τα μέτρα αντιμετώπισης της εξέλιξης της επιδημίας του νέου
κορωναϊού.
Πρέπει τώρα να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα πρόληψης και
αντιμετώπισης των επιπτώσεων της νόσου.
Οι μεγάλες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας δεν καλύπτονται με
τις πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης.
Γι’ αυτό, απαιτούμε πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, όλων των κλάδων
και ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, προκειμένου
να στελεχωθούν πλήρως όλα τα δημόσια Κέντρα Υγείας, τα Νοσοκομεία,
τα εργαστήρια και το ΕΚΑΒ. Να ανοίξουν όλες οι κλειστές κλίνες
Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και οι ανενεργές δομές υγείας.
Άμεσα να λειτουργήσουν, σε 24ωρη βάση, όλες οι μονάδες
πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για την αποσυμφόρηση των
Νοσοκομείων.
Να εξασφαλιστεί η προμήθεια όλων των δημόσιων μονάδων υγείας σε
φάρμακα, υγειονομικό υλικό, είδη υγιεινής.
Να αναλάβει η κυβέρνηση το κόστος των εξετάσεων των συμπολιτών
μας κατ οίκον.
Τα ενδεικνυόμενα υλικά προφύλαξης (μάσκες, σαπούνια, αλκοολούχα
αντισηπτικά κλπ.), να διατεθούν από το κράτος δωρεάν στον πληθυσμό
και ιδιαίτερα σε όλους τους χώρους που υπάρχει ανάγκη. Να παταχθεί
ταυτόχρονα η αισχροκέρδεια στα υλικά προφύλαξης.
Ζητάμε έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου και του Καρναβαλικού
Οργανισμού. Την αποζημίωση των καρναβαλικών πληρωμάτων και των
επαγγελματιών που θα υποστούν οικονομικές συνέπειες από αυτή τη
ματαίωση.
Την πρόταση αυτή θα βάλουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα πάρουμε πρωτοβουλίες για τη
διοργάνωση θερινού Καρναβαλιού, ενός θεσμού που θα ξεκινήσει
παράλληλα με τη λειτουργία του καρναβαλικού χώρου των Σφαγείων.
Οι εκδηλώσεις του τελευταίου τετραημέρου, οι παρελάσεις, τελετές κλπ.,
αναβάλλονται για εκείνη την περίοδο (τελευταίο δεκαήμερο Ιουνίου)».
tempo24
Διαβάστε Περισσότερα » "Ακύρωση Πατρινού Καρναβαλιού 2020 - Πελετίδης: "Οφείλουμε να υπακούσουμε" - Ετοιμάζουν καλοκαιρινό καρναβάλι! - ΒΙΝΤΕΟ"

77 οι νεκροί από τη γρίπη! 17 σε μια εβδομάδα

Άλλους 17 θανάτους από τη γρίπη, μόνο την τελευταία εβδομάδα, «μετρά» η Ελλάδα. Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα (27.02.2020) οι νεκροί από τις επιπλοκές της γρίπης στη χώρα μας είναι 77.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ για τη γρίπη, οι 59 θάνατοι αφορούσαν ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και 18 ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ. Πρόκειται για 44 άνδρες και 33 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 4 έως 91 έτη.

Από τα 73 (94,8%) κρούσματα απομονώθηκε ιός γρίπης τύπου Α και από τα 4 (5,2%) ιός γρίπης τύπου Β. Τα 42 στελέχη γρίπης τύπου Α που απομονώθηκαν από τα προαναφερθέντα κρούσματα υποτυποποιήθηκαν, εξ αυτών 15 (35,7%) ανήκαν στον υπότυπο Α (Η1Ν1) και 27 (64,3%) στον υπότυπο Α (Η3Ν2).

Τα 72 (93,5%) από τα 77 κρούσματα ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συνιστάται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη, εξ αυτών εμβολιασμένοι ήταν οι 27 (37,5%).

Στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 227 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 206 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ.

Την τελευταία εβδομάδα ελέγχθηκαν για ιούς γρίπης 186 κλινικά δείγματα όλα από νοσοκομεία. Τα 66 (35,5%) εξ αυτών ήταν θετικά για ιούς γρίπης και συγκεκριμένα τα 44 (66,7%) ήταν τύπου Α και τα 22 (33,3%) ήταν τύπου Β. Τα 41 στελέχη τύπου Α υποτυποποιήθηκαν, εξ αυτών τα 30 (73,2%) ανήκαν στον υπότυπο Α (Η3Ν2) και τα 11 (26,8%) στον υπότυπο Α (Η1Ν1). Συνολικά έχουν ελεγχθεί 2.287 κλινικά δείγματα.

«Παραμένουμε σε περίοδο αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης στην Ελλάδα. Συν- επικρατούν οι υπότυποι A (H1N1) και A (H3N2)», επισημαίνουν οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ και τονίζουν η σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως του καλύτερου τρόπου προφύλαξης από τη γρίπη.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "77 οι νεκροί από τη γρίπη! 17 σε μια εβδομάδα"

Σε αυτούς τους Τούρκους επιβλήθηκαν κυρώσεις για παράνομες γεωτρήσεις στην ΑΟΖ

Οι κυρώσεις αφορούν τον αντιπρόεδρο της ΤΡΑΟ και τον αναπληρωτή διευθυντή του τμήματος Εξερεύνησης της τουρκικής εταιρείας.

O Mehmet Ferruh Akalin και ο Ali Coscun Namoglu, είναι τα δυο πρόσωπα στα οποία θα επιβληθούν τα περιοριστικά μέτρα της ΕΕ για τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, σύμφωνα με την επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ.

Αναλυτικά, στην Επίσημη εφημερίδα αναφέρεται ότι “ο Mehmet Ferruh Akalin είναι αντιπρόεδρος (αναπληρωτής γενικός διευθυντής) και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Turkish Petroleum Corporation (TPAO). Είναι επικεφαλής του τμήματος Εξερεύνησης, του Κέντρου Ε&Κ και του τμήματος Τεχνολογιών Πληροφορικής της ΤΡΑΟ. Υπό την ιδιότητά του ως αντιπροέδρου και επικεφαλής του τμήματος Εξερεύνησης της ΤΡΑΟ, ο Mehmet Ferruh Akalin είναι υπεύθυνος για τον σχεδιασμό, την καθοδήγηση και την υλοποίηση των υπεράκτιων δραστηριοτήτων εξερεύνησης για υδρογονάνθρακες της ΤΡΑΟ. Οι δραστηριότητες αυτές περιλαμβάνουν γεωτρήσεις που δεν έχουν λάβει την άδεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως σημειώνεται παρακάτω”.

Όπως σημειώνεται: “οι εν λόγω παράνομες γεωτρήσεις πραγματοποιήθηκαν από: α) το σκάφος γεώτρησης Yavuz της ΤΡΑΟ στη χωρική θάλασσα της Κυπριακής Δημοκρατίας μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου 2019· β) το σκάφος γεώτρησης Yavuz της ΤΡΑΟ σε τμήμα της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία κοινοποιήθηκε στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών από την Κυπριακή Δημοκρατία και οριοθετήθηκε σε συμφωνία με την Αίγυπτο, μεταξύ Οκτωβρίου 2019 και Ιανουαρίου 2020· γ) το σκάφος γεώτρησης Fatih της ΤΡΑΟ στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία κοινοποιήθηκε στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών από την Κυπριακή Δημοκρατία, πολύ κοντά στα χωρικά της ύδατα, από τον Νοέμβριο του 2019· δ) το σκάφος γεώτρησης Fatih της ΤΡΑΟ σε δυτικό τμήμα της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας η οποία κοινοποιήθηκε στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών από την Κυπριακή Δημοκρατία, μεταξύ Μαΐου και Νοεμβρίου 2019. Η ΤΡΑΟ ανακοίνωσε επίσης πρόσθετες σχεδιαζόμενες δραστηριότητες γεώτρησης που θα πραγματοποιηθούν, χωρίς την άδεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, από το σκάφος γεώτρησης Yavuz της ΤΡΑΟ σε τμήμα της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας η οποία κοινοποιήθηκε στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών από την Κυπριακή Δημοκρατία και οριοθετήθηκε σε συμφωνίες με την Αίγυπτο και το Ισραήλ, μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου 2020”.

Ακολούθως σημειώνεται ότι “ο Ali Coscun Namoglu είναι αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος Εξερεύνησης της Turkish Petroleum Corporation (TPAO). Υπό την ιδιότητα αυτή, ο Ali Coscun Namoglu συμμετέχει στον σχεδιασμό, την καθοδήγηση και την υλοποίηση των υπεράκτιων δραστηριοτήτων εξερεύνησης για υδρογονάνθρακες της ΤΡΑΟ. Οι δραστηριότητες αυτές περιλαμβάνουν γεωτρήσεις που δεν έχουν λάβει την άδεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως σημειώνεται παρακάτω”.

Όπως διευκρινίζεται “οι εν λόγω παράνομες γεωτρήσεις πραγματοποιήθηκαν από: α) το σκάφος γεώτρησης Yavuz της ΤΡΑΟ στη χωρική θάλασσα της Κυπριακής Δημοκρατίας μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου 2019· β) το σκάφος γεώτρησης Yavuz της ΤΡΑΟ σε τμήμα της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας η οποία κοινοποιήθηκε στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών από την Κυπριακή Δημοκρατία και οριοθετήθηκε σε συμφωνία με την Αίγυπτο, μεταξύ Οκτωβρίου 2019 και Ιανουαρίου 2020· γ) το σκάφος γεώτρησης Fatih της ΤΡΑΟ στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας η οποία κοινοποιήθηκε στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών από την Κυπριακή Δημοκρατία, πολύ κοντά στα χωρικά της ύδατα, από τον Νοέμβριο του 2019· δ) το σκάφος γεώτρησης Fatih της ΤΡΑΟ σε δυτικό τμήμα της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας η οποία κοινοποιήθηκε στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών από την Κυπριακή Δημοκρατία, μεταξύ Μαΐου και Νοεμβρίου 2019. Η ΤΡΑΟ ανακοίνωσε επίσης πρόσθετες σχεδιαζόμενες δραστηριότητες γεώτρησης που θα πραγματοποιηθούν, χωρίς την άδεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, από το σκάφος γεώτρησης Yavuz της ΤΡΑΟ σε τμήμα της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας η οποία κοινοποιήθηκε στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών από την Κυπριακή Δημοκρατία και οριοθετήθηκε σε συμφωνίες με την Αίγυπτο και το Ισραήλ, μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου 2020.”

Το κείμενο που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο σήμερα, ως σημείο Α, χωρίς συζήτηση σε σύνθεση Υπουργών Ανταγωνιστικότητας, επιγράφεται “ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2020/274 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 27ης Φεβρουαρίου 2020 για την εφαρμογή του κανονισμού (ΕΕ) 2019/1890 σχετικά με περιοριστικά μέτρα λόγω των παράνομων γεωτρήσεων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο”, το Συμβούλιο της ΕΕ”.

Το κείμενο έχει ως εξής:

“Εχοντας υπόψη τη Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον κανονισμό (ΕΕ) 2019/1890 του Συμβουλίου, της 11ης Νοεμβρίου 2019, σχετικά με περιοριστικά μέτρα λόγω των παράνομων γεωτρήσεων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και ιδίως το άρθρο 12 παράγραφος 1, την πρόταση του ύπατου εκπροσώπου της Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας και εκτιμώντας τα ακόλουθα:

(1) Στις 11 Νοεμβρίου 2019 το Συμβούλιο εξέδωσε τον κανονισμό (ΕΕ) 2019/1890.
(2) Στις 12 Δεκεμβρίου 2019 το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπενθύμισε τα προηγούμενα συμπεράσματά του της 22ας Μαρτίου και της 20ής Ιουνίου 2019 σχετικά με την Τουρκία. Επαναβεβαίωσε τα συμπεράσματά του της 17ης και 18ης Οκτωβρίου 2019 σχετικά με τις παράνομες δραστηριότητες γεώτρησης της Τουρκίας στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου και βεβαίωσε εκ νέου κατηγορηματικά την αλληλεγγύη του προς την Κύπρο.
(3) Στο πλαίσιο αυτό, και δεδομένων των συνεχιζόμενων παράνομων γεωτρήσεων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, θα πρέπει να προστεθούν δύο πρόσωπα στον κατάλογο των φυσικών και νομικών προσώπων, οντοτήτων και φορέων που παρατίθενται στο παράρτημα του κανονισμού (ΕΕ) 2019/1890.
(4) Το παράρτημα Ι του κανονισμού (ΕΕ) 2019/1890 θα πρέπει να τροποποιηθεί αναλόγως.

Εξέδωσε τον παρόντα κανονισμό:
Άρθρο 1 Το παράρτημα Ι του κανονισμού (ΕΕ) 2019/1890 τροποποιείται σύμφωνα με το παράρτημα του παρόντος κανονισμού.
Άρθρο 2 Ο παρών κανονισμός αρχίζει να ισχύει την ημερομηνία της δημοσίευσής του στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο παρών κανονισμός είναι δεσμευτικός ως προς όλα τα μέρη του και ισχύει άμεσα σε κάθε κράτος μέλος”, καταλήγει το κείμενο που δημοσιεύθηκε στην επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ.

cyprustimes
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε αυτούς τους Τούρκους επιβλήθηκαν κυρώσεις για παράνομες γεωτρήσεις στην ΑΟΖ"

Ακυρώθηκε η πτήση του Κώστα Μουτζούρη για Αθήνα

Δεν θα δώσει και επίσημα το παρών στη σύσκεψη για το μεταναστευτικό ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης. Δεν μπόρεσε να πετάξει για Αθήνα.
Μπορεί ο Κώστας Μπουτζούρης αν και είναι ανεπιθύμητος να ήθελε να έρθει στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά η πτήση Μυτιλήνη για Αθήνα ακυρώθηκε λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών.
Όπως αναφέρεται, οι προγραμματισμένες πτήσης από Μυτιλήνη για Αθήνα της Olympic air-Aegean με αριθμό ΟΑ255 στις 15:55 και της Sky express με αριθμό 303 στις 16:05 ακυρώθηκαν.
Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου είχε δηλώσει ότι αν τα ΜΑΤ φύγουν από τα νησιά τότε θα έρθει στην Αθήνα. Μετά όμως από τη χθεσινή του ”εμφάνιση” η πρόσκληση από το Μαξίμου ανακλήθηκε.
Υπενθυμίζουμε ότι σε βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται ο κ. Μουτζούρης να μιλάει χυδαία κατά του πρωθυπουργού και μάλιστα λίγη ώρα μετά από το κάλεσμα Μητσοτάκη στους δημάρχους για συνάντηση ώστε να αποκλιμακωθεί η ένταση στο βόρειο Αιγαίο.
Να σημειωθεί πως σήμερα στις 5 το απόγευμα έχει προγραμματισθεί συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους δημάρχους των νησιών του Αιγαίου για το μεταναστευτικό στο Μαξίμου, καθώς η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των εργασιών για τα κλειστά κέντρα συνιστά μία ακόμη ευκαιρία για ανακωχή ολίγων ημερών, έως ότου ξεκινήσουν τα έργα για τη δεύτερη φάση.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ακυρώθηκε η πτήση του Κώστα Μουτζούρη για Αθήνα"

Τσίπρας: Έχετε μετατρέψει τη χώρα σε Φαρ Ουέστ

Ο Αλέξης Τσίπρας παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, επιτέθηκε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί, καταλογίζοντας ανικανότητα και ανευθυνότητα.

«Με τις ιδεοληπτικές εμμονές, τον αυταρχισμό, την αλαζονεία και την πρωτοφανή διαχειριστική σας ανικανότητα, παράγετε περισσότερη ανασφάλεια και φόβο στο μέσο Έλληνα απ΄ όσο μπορεί να καταναλώσει», είπε και συνδέοντας το με τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μετατρέπει τη χώρα σε Far West.

Ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε την παραίτηση Χρυσοχοΐδη και των αρμόδιων υπουργών και κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τις επιτάξεις στα νησιά.

Διαβάστε Περισσότερα » "Τσίπρας: Έχετε μετατρέψει τη χώρα σε Φαρ Ουέστ"

Αντιδράσεις για τη ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων - Αναμένεται ΚΥΑ μέσα στην ημέρα

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των Δημάρχων από τη δήλωση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια για τη ματαίωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων μετά και τα τρία κρούσματα του Κορωνοιού στη Έλλάδα.

Μάλιστα εντός της ημέρας αναμένεται κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Υγείας και Προστασία του Πολίτη για την ματαίωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων στη χώρα.

Οι τοπικές κοινωνίες ήδη αντιδρούν με τη παραπάνω απόφαση καθώς το οικονομικό πλήγμα θα είναι ανυπολόγιστο.

Ήδη η πρώτη αντίδραση ήρθε από το Ρέθυμνο. Δεν βλέπω τον λόγο να ακυρωθούν στην πόλη μας οι καρναβαλικές εκδηλώσεις. Μη δημιουργούμε πανικό. Εμείς εδώ δεν έχουμε υπόνοια κρούσματος. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει η ακύρωση των εκδηλώσεων για την πόλη μας, για όλους τους ανθρώπους που έχουν δουλέψει, κόστος εκατομμυρίων. Δεν έχω μέχρι στιγμής επίσημη ενημέρωση, η εισήγησή μας ήταν να μην ακυρωθούν. Ωστόσο δεν θα πάρω και την ευθύνη να πάω αντίθετα στις αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης. Τι θα κάνουν θα τα κλείσουν όλα; Σινεμά, θέατρα; Να μην δημιουργούμε πανικό στον κόσμο, είπε στο protothema.gr o Δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης.
Το δημοφιλέστερο καρναβάλι της χώρας αυτό στην Πάτρα, βρίσκεται στον αέρα, ενώ σύμφωνα με ανθρώπους του Κοινωφελούς Οργανισμού που το διοργανώνει, η ματαίωσή του σημαίνει «καταστροφή» για την πόλη της Πάτρας. H πρόεδρος του Οργανισμού κυρία Κουρή είπε στο protothema.gr ότι: «Περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο. Θα βγει ανακοίνωση από το Δήμο Πατρέων σχετικά», ενώ για τις οικονομικές επιπτώσεις επισήμανε «αυτό να το σκεφτεί ο υπουργός και ο πρωθυπουργός».

Μία ώρα μετά τη δήλωση του υπουργού Υγείας ήδη ξεκίνησαν και οι πρώτες ακυρώσεις στην Πάτρα.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας κ. Διαμαντόπουλος ανέφερε σε τοπικά Μέσα πως τα Καρναβάλια τα διοργανώνουν οι Δήμοι και όχι ο Υπουργός και τηρεί στάση αναμονής για το τι θα πράξει τελικά ο Δήμος Πατρέων.
Την ίδια ώρα σύμφωνα με το «the best» ξενοδόχος της Πάτρας επισημαίνει πως αν και είναι ακόμη πολύ νωρίς υπάρχουν κάποιες, λίγες, ακυρώσεις.
Το protothema.gr επικοινώνησε με τον Δήμο Πατρέων ωστόσο αναμένουν την επίσημη ενημέρωσή τους για το ζήτημα προκειμένου να τοποθετηθούν δημόσια.

Ιδιαίτερα προβληματισμένος εμφανίστηκε και ο δήμαρχος Ξάνθης, Εμμανουήλ Τσελέπης, ο οποίος έκανε λόγο για «βόμβα» στην οικονομία τόσο της Ξάνθης όσο της Καβάλας και της Χρυσούπολης.

Νωρίτερα και για προληπτικούς λόγους, έπειτα από τα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα στον νέο κορωνοϊό, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Υγείας ακύρωσε όλες τις καρναβαλικές εκδηλώσεις. «Αποφασίζουμε τη ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα όπως κάνουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιδράσεις για τη ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων - Αναμένεται ΚΥΑ μέσα στην ημέρα"

Τουλουπάκη σε προανακριτική: Να τηρηθεί η νομιμότητα για να έρθω να καταθέσω

Να κληθεί νομίμως από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής για να πάει να καταθέσει, ζητεί με έγγραφό της η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς.

Η Ελένη Τουλουπάκη δηλώνει ότι κλήθηκε εκπρόθεσμα και ζητεί «να κληθεί εκ νέου και νομίμως αυτή τη φορά» για να προσέλθει ενώπιον της επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο έγγραφό της η κ. Τουλουπάκη αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Για ακόμα μία φορά μου κοινοποιήθηκε εκπρόθεσμα η κλήση της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής προκειμένου να προσέλθω και να καταθέσω.

Εκ νέου δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη προθεσμία για την επίδοση της κλήσης, η οποία όπως προβλέπεται στο άρθρο 213 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, είναι τουλάχιστον 24 ώρες πριν από την προγραμματισμένη κατάθεση.

Αιτούμαι όπως με καλέσετε εκ νέου νομίμως, προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα».

Πηγές από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς έλεγαν ότι η απόφαση της Ελένης Τουλουπάκη να μην προσέλθει στην Επιτροπή δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση άρνηση, αλλά έκφραση της αναγκαιότητας για τήρηση της νομιμότητας.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουλουπάκη σε προανακριτική: Να τηρηθεί η νομιμότητα για να έρθω να καταθέσω"

Κορωνοϊός: Έκτακτα μέτρα θωράκισης του κοινοβουλίου - Στήνουν ειδικό χώρο εκτός Βουλής

Έκτακτα μέτρα θωράκισης του κοινοβουλίου απο την επέλαση του επικίνδυνου κορωνοϊού ετοιμάζει ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Μεταξύ άλλων αναμένεται να διαμορφωθεί ειδικός χώρος - πιθανότατα στο προαύλιο του κοινοβουλίου - όπου θα μεταφέρονται όσοι εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα, όπως καταρροή, υψηλό πυρετό ή βήχα. Το ιατρείο της Βουλής, σύμφωνα με πληροφορίες θα παραμείνει ανοικτό, ωστόσο όχι για τα παραπάνω συμπτώματα που θα εξετάζονται στο νέο αυτό χώρο.

Παράλληλα θα αντικατασταθούν από τις τουαλέτες τα «στέρεα» σαπούνια με αντίστοιχα υγρά, ώστε να μην υπάρξει μετάδοση του ιού με αυτόν τον τρόπο.

IMG-20200211-WA0001
IMG-20200211-WA0002
IMG-20200211-WA0003
Την ίδια ώρα, υπηρεσιακή παράγοντες της Βουλής έχουν αναλάβει να ενημερώσουν σε μικρές ομάδες όλους τους υπαλλήλους του Κοινοβουλίου, σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης, τα συμπτώματα και τον τρόπο αντιμετώπισης του ιού σε περίπτωση που κάποιος αποδειχτεί ότι είναι φορέας.

Να σημειωθεί ότι τι τελευταίες εβδομάδες έξω απο το ιατρείο της Βουλής έχουν αναρτηθεί αφίσες που ενημερώνουν βουλευτές, υπαλλήλους και επισκέπτες για τον κορονοϊό και για τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Έκτακτα μέτρα θωράκισης του κοινοβουλίου - Στήνουν ειδικό χώρο εκτός Βουλής"

Κοροναϊός: Στην Αθήνα το τρίτο κρούσμα – Θετικό στον ιό και το παιδί της 38χρονης

Τρία είναι πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα. Το ένα είναι το παιδί της 38χρονης στη Θεσσαλονίκη.
Το άλλο κρούσμα είναι μία γυναίκα στην Αθήνα η οποία και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο αναφοράς της πρωτεύουσας.
Συγκεκριμένα πρόκειται για μία νέα γυναίκα η οποία είχε ταξιδέψει στις πληγείσες περιοχές της βόρειας Ιταλίας.
Κλειστό θα παραμείνει για 14 μέρες το 105ο δημοτικό σχολείο, στη Μαλακοπή, αφού πριν από λίγο έγινε γνωστό πως το παιδί της 38χρονης ασθενούς «μηδέν» του κοροναϊού, βρέθηκε επίσης θετικό στον ιό.
Την παραπάνω είδηση γνωστοποίησε πριν από λίγο ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων και επιστημονικός συνεργάτη του ΕΟΔΥ, Σωτήρης Τσιόδρας.


Όπως είπε, αν και θα μπορούσε να κλείσει μόνο η τάξη στην οποία πήγαινε το παιδί, αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα.
«Για τα παιδια ειναι ήπια νόσος, σχεδόν ασυμπτωματική. Είναι καθ' υπερβολήν το ότι κλείνουμε ολο το σχολείο. Όμως θέλουμε να λάβουμε όλα τα μέτρα ασφαλείας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.
Αναφερόμενος στην έλευση του κορωνοϊού στη χώρα μας, τόνισε πως δεν αποτελει έκπληξη αφού όπως σημείωσε, «ο ιός δεν σέβεται τα σύνορα».





news
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοροναϊός: Στην Αθήνα το τρίτο κρούσμα – Θετικό στον ιό και το παιδί της 38χρονης"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news